Μαλακισμένα με φασιστική και εγκληματική νοοτροπία

Αναμφίβολα τα ΜΑΤ, η κυβέρνηση, η κάθε εξουσία, ψάχνουν ευκαιρίες για να καταστείλουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Είναι σίγουρο ακόμη ότι, όπως σε κάθε κρατική ασφάλεια που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στην ελληνική υπάρχει ειδικό τμήμα που οργανώνει προβοκάτσιες. Αναρωτιέμαι λοιπόν τα 30 εκείνα άτομα που με επιμονή έκαναν επανειλημμένες επιθέσεις στα ΜΑΤ, μέχρι, μέσω των «αντεπιθέσεων» των ΜΑΤ,  να εκκενωθεί (κάποια στιγμή) η πλ. Συντάγματος, τι ακριβώς ήταν;

Αυτή τη φορά, ίσως για πρώτη φορά, υπήρξε εμπλοκή διαδηλωτών με τις ομάδες των κουκουλοφόρων και με αυτούς τους λίγους (από τους διαδηλωτές) που παρασύρθηκαν από τους κουκουλοφόρους. Επειδή βρέθηκα δυο τρεις φορές στα καυτά σημεία των «στενών επαφών», έχω να πω ότι η εντύπωση μου είναι ότι υπάρχουν σίγουρα μαλακισμένα με φασιστική και εγκληματική νοοτροπία ανάμεσα στους χούλιγκαν διαδηλωτές. Και είναι μαλακισμένα γιατί πιστεύουν ότι κάνουν κάτι σημαντικό με το να προκαλούν τους αστυνομικούς να διαλύσουν τη διαδήλωση και φαντασιώνονται ότι οι υπόλοιποι διαδηλωτές στη προσπάθεια τους να αμυνθούν θα προχωρήσουν σε γενικευμένη στρατιωτική αντεπίθεση συντρίβοντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τελικά την εξουσία. Έχουν δε φασιστική νοοτροπία γιατί θέλουν οπωσδήποτε να επιβάλλουν την άποψη τους για τα πράγματα (στο πως θα κατανικηθεί η οποιαδήποτε εξουσία) στους υπόλοιπους διαδηλωτές (δες και : http://wp.me/pPn6Y-8DB). Όσο για την εγκληματική νοοτροπία, υπάρχουν, όχι πάνω από δέκα από δαύτους, που δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν οποιαδήποτε λεκτική κριτική και σαφώς τείνουν να προχωρούν σε απρόκλητη (από σωματική άποψη) βίαιη αντιπαράθεση με αυτούς που τους φωνάζουν τέτοια κριτική, τόσο βίαιη μάλιστα που θα μπορούσε να κινδυνεύσει και ζωή.

Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχισθεί. Και προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία εκείνοι που, λόγω και της επιθετικότατης και πολλές φορές εγκληματικής «αντεπίθεσης» των ΜΑΤ, ξεχνούν μετά το ρόλο των κουκουλοφόρων και τους απαλάσσουν. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι επιτέλους και για πρώτη φορά έτσι μαζικά, έχει αποφασίσει κάποιος κόσμος να νοιώσει τι σημαίνει να είσαι πολίτης που διεκδικεί τα δικαιώματα του, και ο κόσμος αυτός δεν πρέπει να νοιώσει ότι χρησιμοποιείται σαν κομπάρσος σε ένα σκηνικό διένεξης ΜΑΤ – κουκουλοφόρων. Ότι χρησιμοποιείται δηλ. σαν κομπάρσος για άλλη μια φορά στη ζωή του. Και μάλιστα σε ένα περιβάλλον στο οποίο εκείνος, αντίθετα, βαθιά επιθυμεί να νοιώσει επιτέλους ότι είναι μια υπολογίσιμη οντότητα που ζητάει και πετυχαίνει την αξιοπρέπεια της.  Τον κόσμο αυτό, τους αναδυόμενους νέους πολίτες, πρέπει όλοι να τους σεβαστούμε βαθιά.

Η συνέλευση της πλ. Συντάγματος όμως δεν τους σεβάστηκε όταν (χθες βράδυ) αποφάσισε (σε σχετική πρόταση που έκανε κάποιος πολίτης) ότι δεν έπρεπε να καταδικασθεί η δράση των μαλακισμένων με την φασιστική και εγκληματική νοοτροπία. Ούτε καν για προβοκάτορες δέχθηκε να μιλήσει. Εννοείται ότι αν συνεχισθεί αυτή η κάλυψη σύντομα θα υπάρξουν και έντονα επεισόδια μεταξύ μας…

Γενικό σχόλιο για τη συνέλευση: Η περίφημη αυτή συνέλευση, κάποιες φορές νομίζει ότι δεν αποτελεί τοπική συνέλευση μερικών πολιτών, και γι’ αυτό της πρέπει προπαντός σεμνότητα, αλλά φαντασιώνεται ότι πρόκειται για πραγματική λαϊκή συνέλευση με την έννοια ότι πράγματι εκπροσωπεί γενικά τον λαό.

Χθεσινοί αυθεντικοί διάλογοι:

– Βρε μαλάκες γιατί πετάτε πέτρες;

– Πάρε να πετάξεις και συ μια πέτρα

– Και γιατί να το κάνω;

– Γιατί έτσι θα παρακινήσεις και άλλους να το κάνουν και στο τέλος θα τους κυνηγήσουμε τους μπάτσους

(Στην επόμενη φάση τα ΜΑΤ κάνουν αντεπίθεση και αυτοί που πετάγανε πέτρες το βάζουν στα πόδια )

– Αν είναι ο σκοπός σας να παρακινήσετε, τώρα γιατί το βάζετε στα πόδια;

Παρακινείτε στην τρεχάλα;

– …

– Γιατί υποστηρίζετε ρε παιδιά αυτούς που έκαναν μπάχαλο τη σημερινή διαδήλωση;

– Διότι πρέπει να σταματήσουμε να σηκώνουμε απλώς τα χεράκια και να κάνουμε ψυχοθεραπεία στη συνέλευση. Πρέπει να περάσουμε στη δράση.

– Και δεν σας προβληματίζει που ο κόσμος έχει αποφασίσει η διαδήλωση να είναι ειρηνική;

– Ναι, αλλά ένα άλλο κομμάτι της διαδήλωσης έχει αποφασίσει να δράσουμε …

– Τότε να φτιάξετε τη δική σας διαδήλωση και να πάτε να συγκρουσθείτε με τους αστυνομικούς κάπου αλλού, π.χ. στην Ομόνοια

– …

http://wp.me/pPn6Y-91J

77 σκέψεις σχετικά με το “Μαλακισμένα με φασιστική και εγκληματική νοοτροπία

  1. «Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχισθεί»

    Πως μπορεί να σταματήσει αυτή η ιστορία;
    Είναι φανερό ότι οι ομάδες ψυχραιμίας δεν μπορούν βέβαια να κάνουν τίποτα. Αν τα επιχειρήματα αποδεικνύονται αδύναμα υπάρχει η στρατιωτική αντιμετώπιση. Δείτε λοιπον μια πρόταση : Πήρε το μάτι μου, ότι στον χώρο της κατάληψης του Συντάγματος διδάσκονται πολεμικές τέχνες. 20 λεβέντες που ξέρουν πολεμικές τέχνες είναι αρκετοί…

  2. Με άλλη διατύπωση (οπότε και άλλο περιεχόμενο) θα είχε γίνει αποδεκτή η προσθήκη που αναφέρεις στο κείμενο που ψηφίστηκε. Θεωρώ ότι καταψηφίστηκε ως γενικό και αόριστο («από όπου κι αν προέρχονται, ότι και αν έκαναν, όποτε και αν το έκαναν, όπως και αν το έκαναν») και όχι επειδή κάποιοι ήθελαν να καλύψουν τους hit and run που περιγράφεις.

    Δηλαδή ένα «όσοι έδωσαν το άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής ξεκινώνοντας εκ του μηδενός επίθεσεις εναντίον των μπάτσων -όπου συνέβη αυτό, αγνοώντας τη μη συγκρουσιακή διάθεση ή ετοιμότητα των περισσότερων και την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης …. …., θέτοντας σε κίνδυνο … » και μπλα μπλα μπλα, ε, θα πέρναγε νομίζω..

    Η συνέλευση είχε αποφασίσει ειρηνική στάση και καλούσαν από τα μεγάφωνα συνέχεια για ειρηνική στάση (ακόμα και όταν γινόντουσαν όργια καταστολής μέσα στην πλατεία).

    • ακριβως ετσι
      ηταν παρα επικυνδινα γενικολογο αυτο το «…απ οπου κι αν προερχονται»

    • Ανταποδίδω με καλημέρα, ευσπρόδεκτε κουκουλοφόρε…
      Πολύ θα ήθελα πάντως να ξέρω αν έχεις κάποια ιδέα για το πως πρέπει να αντιμετωπισθούν.
      Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια στους κοινωνικούς αγώνες και δεν είναι δυνατό να συνεχισθεί η μέχρι τώρα αφασία στην αντιμετώπιση τους. Βέβαια χθες ο κόσμος έδειξε τα πρώτα σημάδια μιας πιο ενεργούς αντιμετώπισης…

    • Πρέπει να πω ότι κόντρα στην απόφαση για μη βία , αυτή η βία που απεικονίζει το συγκεκριμένο βίντεο μ’ αρέσει … 🙂
      Είναι σημαντικό η νοημοσύνη του πλήθους να είναι αυξημένη, που σημαίνει να ξέρει το πλήθος πότε, σε ποιά σημεία, για πόσο και βέβαια με ποιά ένταση θα ασκήσει επιθετική βία. Ακόμη πότε θα αναδιπλωθεί και θα υποχωρήσει τακτικά. Κάποια κομμάτια του πλήθους θα έχουν ενδεχομένως περισσότερη εμπειρία και περισσότερη νοημοσύνη. Τότε, σε κάποιο τοπικό και χρονικό σημείο ηγούνται. Αρχίζει όμως να υπάρχει πρόβλημα όταν θέλουν να αποκτήσουν πλήρη και διηνεκή ηγεσία.

      Γενικά θεωρώ την έννοια του πλήθους – που πρέπει να καθαρισθεί απο την υποτιμητική της σημασία – σημαντική και έννοια κλειδί για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης θεωρίας της εξέγερσης.

      • @Παύλο

        είμαι υπερ της ‘εσωτερικής καταστολής’, αλλά όχι ακριβώς έτσι όπως το θέτεις, δηλαδή να την αναλάβουν 20 Νίντζα και να σπάνε κόκκαλα. Καταρχήν δεν φτάνουν 20 🙂 Επειδή δε μου αρέσει η στάση του ΚΚΕ στην περιφρούρηση που κάνει αλυσίδες παντού όπου μπορεί να παιχτεί οτιδήποτε και φτιάχνει υγειονομικές ζώνες…
        Πρέπει πρώτα απ’όλα οι συλλογικότητες να περιφρουρούν τις αποφάσεις τους, αλλά και τα άτομα που συμφωνούν με αυτές ή/και βλέπουν τους πάρα πολύ λίγους να αγνοούν όλους τους άλλους και να μπαίνουν σε mode «έτσι θα κάνω γιατί έτσι γουστάρω».

        Αυτό πρακτικά σημαίνει να υπάρχουν εκατοντάδες στα δύσκολα σημεία (πχ λουλουδάδικα) που θα σταματούν όποιον πάει να αρχίσει κάποια μανούρα. Πρόσθεσε εδώ ότι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυϊα για να καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί που θα παίξουν το έργο τους στην πλάτη σου, και άρα μπορείς να τους πιάσεις από πριν να πείτε δυο λογάκια. Καλύτερα να γίνει το ξεκαθάρισμα πριν, θα τους κράξει και ο κόσμος και θα φύγουν ή θα πάνε πιο πέρα και θα ξέρουν ότι σήμερα ‘δε θα παιχτεί τίποτα’. Αυτά έχουν γίνει άπειρες φορές, δεν ανακαλύπτω τον τροχό.

        Μετά, αν αρχίσει η μανούρα είναι βλέποντας και κάνοντας. Δηλαδή χθες, υπήρχαν σημεία κατα τη διάρκεια του ‘μακελειού’ που θα μπορούσαν να απομονωθούν και να διωχθούν κάποια άτομα ώστε να μην συνεχιστεί το ‘πανηγυράκι’. Αλλά υπήρχαν και φορές που ούτε γινόταν και ούτε έπρεπε γιατί προείχε η άμυνα (άμα σου’ρχονται οι ορδές των μηχανών δεν ασχολείσαι με τους μπάχαλους).

        Τέλος, ο κόσμος που δεν γουστάρει, απλά δεν μπλέκει σε αυτό ΑΛΛΑ ούτε πάει σπίτι του. Δεν θέλει/μπορεί να τα βάλει με τους μπάχαλους; ΟΚ. Δεν θέλει/μπορεί να τα βάλει με τους μπάτσους; ΟΚ. Συγκεντρώνεται 5 στενά πιο πέρα και επιστρέφει αργότερα. Όπως έκανε και χθες.

  3. ξυρισμενοι κουκουλοφοροι γαματο! (και καλα)
    ο κακομοιρης με το κοκκινο πηγε να σωσει το βλακα με τον πυροσβεστηρα και τις εφαγε

  4. Δηλαδή τα ΜΑΤ χρειάζονται αφορμή για να κτυπήσουνε? η εντολή? δηλαδή δεν εχουνε πάρει ποτέ εντολή να διαλύσουνε μιά συγκέντρωση ασχετα με το αν ειναι ειρηνική η οχι? απορια….

    • Tα ΜΑΤ χρειάζονται επίφαση νομιμοποίησης της κατασταλτικής τους δράσης.
      Την οποία τους την δίνουν κάθε φορά οι πορτοκαλί «μασκοφόροι εκδικητές» με τους καθοδηγητές από την ΚΥΠ και την Ασφάλεια.
      Χτες λέω σε κάποιον από δαύτους, αν πιστεύει πως 200 άνθρωποι με πέτρες στα χέρια μπορούν να τα βάλουν επιτυχώς με πολλαπλάσιους μπάτσους , εν πλήρει εξαρτήσει, και το μόνο που άκουσα για απάντηση ήταν ένα μουγκρητό…

    • ελα μου ντε!

      στις 11 μαη που δεν πεταχτηκε ουτε μισο μπουκαλι νερου γιατι ειχαμε παρολιγο νεκρο;

      τοσες φορες εχω ρωτησει ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει δωσει μια πιστικη απαντηση, για την ακριβεια κανεις
      δεν εχει δωσει καμια απαντηση γιατι προφανως κανουν την παπια

    • Ο Миша έδωσε μια απάντηση παρακάτω. Αλλά για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι άλλο: Θέλουμε να ανατρέψουμε το μπουρδέλο τον καπιταλισμό και θα βάλουμε νταβατζήδες στους αγώνες μας αυτούς; Είτε είναι κάποια κόμματα ή οι κουκουλοφόροι; Πάλι δηλ. κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για μας;

      • «κουκουλοφοροι»‘

        πολυ ενδιαφερουσα η υιοθετηση της συστημικης προπαγανδας Παυλο, ευγε!

        οχι να μη τους βαλουμε καπελο, αλλα το καπελο της δηθεν ειρηνικης διαμαρτυριας να το φορεσουμε; δηλαδη αυτο που προτεινεις ειναι να επιβληθει σε καποια ατομα ο τροπος διαμαρτυριας τους; μπραβο….και αυτο δεν ειναι καπελωμα;

  5. για τελειωνουμε με τις μαλακιες: όποιος θελει να το παιξει μαρτυρας ιδου η ρόδος ιδου και το πηδημα

    οι πιπες περι δηθεν ειρηνικων διαδηλωσεων που αλλαζουν το συστημα πρεπει να τελειωνουν γιατι ειναι παντελως αποπροσανατολιστικες και σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα

    αν καποιος γουσταρει ξυλο απο τους μπατσους δικο του βιτσιο

    αν καποιος γουσταρει να του παρουν το σπιτι οι τραπεζες και να μην εχει να φαει επισης δικο του βιτσιο

    και για να τελειωνουμε και με την αλλη τη μαλακια: ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ μερικοι οτι η χθεσινη μερα ητανε μερα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και οχι «ειρηνικης» διαδηλωσης των «αγανακτισμενων»;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; για ποιο σεβασμο στις αποφασεις της συνελευσης του συνταγματος μιλατε; ;;;;;;;;;;;;;;;; πατε καλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; καπελο δηλαδη στην πορεια της γενικης απεργιας θελανε να φορεσουνε οι αγανακτισμενοι; γιατι ο καθενας κατεβαινει στο δρομο αυτονομα……….. εκτος και αν οι κακοι τρομοκρατες κουκουλοφοροι βγηκανε μεσα απο το μπλοκ των αγανακτισμενων (αληθεια ειχανε μπλοκ;)

    • «οι πιπες περι δηθεν ειρηνικων διαδηλωσεων που αλλαζουν το συστημα πρεπει να τελειωνουν γιατι ειναι παντελως αποπροσανατολιστικες και σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα»

      Ενώ οι πολεμικές διαδηλώσεις το ρίχνουν το σύστημα ;. Παράδειγμα έχεις; Γιατί εγώ θα σου αναφέρω απο τη δική μου μεριά το παράδειγμα του Γκάντι που νίκησε ολόκληρη βρετανική αυτοκρατορία, που η δική μας ελληνική εξουσία συγκρινόμενη μαζί της είναι παιχνιδάκι για κούκλες.

      «αν καποιος γουσταρει ξυλο απο τους μπατσους δικο του βιτσιο»
      Έ, αυτό λέω και εγώ … Ενδιαφέρον πάντως το βίτσιο σου …:) Σπεύδω να αγοράσω μπατσοστολή …:)

      «ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ μερικοι οτι η χθεσινη μερα ητανε μερα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και οχι “ειρηνικης” διαδηλωσης των “αγανακτισμενων”;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; για ποιο σεβασμο στις αποφασεις της συνελευσης του συνταγματος μιλατε; ;;;;;;;;;;;;;;;; πατε καλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; καπελο δηλαδη στην πορεια της γενικης απεργιας θελανε να φορεσουνε οι αγανακτισμενοι; γιατι ο καθενας κατεβαινει στο δρομο αυτονομα»

      Ναι, αλλά το σαβουαρ βιβρ των επαναστατών, λέει ότι δεν φοράμε καπέλο στους υπόλοιπους διαδηλωτές χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ χωρίς να το γουστάρουν… Όποιος γουστάρει τέτοιες αγριάδες πάει αλλού τα κουβαδάκια του να παίξει …

      • όσον αφορα τον γκαντι: ας δοκίμαζε το απελευθερωτικό κίνημα της Ινδίας να δράσει έτσι 50 χρόνια πριν, όταν η αποικιοκρατία ήταν ακόμα στα φόρτε της και δεν είχαν αναπτυχθεί πολυεθνικές (για να θησαυρίζει εμμέσως η αγγλική άρχουσα τάξη, χωρίς άμεση στρατιωτική κατοχή), να δούμε τι καλά που θα είχαν γεμίσει τα νεκροταφεία με εκατονταπλάσιους μη βίαιους Ινδούς.Το κίνημα αυτό πέτυχε τον στόχο του σε μια πολύ βολική γι’ αυτό παγκόσμια συγκυρία, τη διεθνή κατάρρευση της αποικιοκρατίας. Μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση.Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ριζική πολιτική ανατροπή χωρίς σοβαρές βίαιες πράξεις είναι να υπάρξει τεράστια μαζικοποίηση και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το καθεστώς να είναι ασθενικό.

        (σχολιο ενος σχολιαστη στο tvxs με το οποιο συμφωνω)

        όσον αφορα τα επαναστατικα κινηματα που εχουν νικησει ολοκληρες αυτοκρατοριες απο που θες να ξεκινησω και που να τελειωσω; στην Οκτωβριανη επανασταση; που ειναι ενα κλασικοτατο παραδειγμα;

    • Αν δεις τα καλέσματα των συλλογικοτήτων/φορέων/κομμάτων/οργανώσεων που πήραν μέρος στην Απεργία, ήταν ειρηνικά καλέσματα. (δες για παράδειγμα Συντονισμός Πρωτοβάθμιων και δες διαφορές με προηγούμενα καλέσματα σε απεργίες). Εκτός από τα καλέσματα, βλέπεις και τον κόσμο που τελικά κατέβηκε στο δρόμο, πώς κατέβηκε (εξοπλισμό ή μη) και βλέπεις και τις διαθέσεις.

      Καπέλο μόνιμο είναι οι μπάχαλοι.

      Όποιος κατεβαίνει αυτόνομα να κρατάει και τις αποστάσεις από τους άλλους. Αυτή την αυτονομία που εκμεταλλεύεται όλους τους υπόλοιπους και κρύβεται πίσω τους και τους χρησιμοποιεί κτλ κτλ εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω, τι είδους αυτονομία είναι. Καπέλο το λέω αυτό.

      • @denyal

        μα εγω δεν υπερασπιζομαι τους μπαχαλους ουτε το οτι εκμεταλλευονται την ανοχη των υπολοιπων και εφορμουν και κρυβονται μεσα στα μπλοκ τους

        στηλιτευω ολα τα φαιδρα τα οποια ακουγονται:
        1) οι μπατσοι δε χρειαζονται αφορμη για να σε τσακισουν, ετσι και εχουν τις αναλογες εντολες θα το κανουν (πχ οταν χθες το βραδυ ανασυγκοτηθηκε ο κοσμος μπροστα στο συνταγμα προφανως δεν ειχαν τετοιες εντολες γιατι ετσι και θελανε θα ειχανε διαλυσει το πληθος σε χρονο dt – παρεπιμπτοντως ειναι πολυ υποπτο το οτι δεν ειχανε τετοιες εντολες)

        2) τη μια το προβλημα ειναι το μπουκαλι με νερο που πεταξε ο αλλος και προκαλεσε τους μπατσους, την αλλη το νερατζι, την αλλη τα συνθηματα, σε λιγο και μονο η παρουσια των αναρχικων στις πορειες θα θεωρειται κοκκινο πανι που πρεπει να εκδιωχθει

        ειναι εξαιρετικα επικινδυνη το τρυπακι, του τι μπορει να χρησιμοποιησει η εξουσια και τα τσιρακια της (μμε + μπατσοι) εναντιον μας και του ποιες αφορμες μπορουν να βρουν

        ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε μερικοι οτι ο τσιμας μπορει να χρησιμοποιησει σαν επιχειρημα το οτι ο ουρανος ειναι μπλε και ο ηλιος κίτρινος;

        3) θεωρω χαζομαρα την κριτικη για το ξυλο που φαγανε οι φασιστες

        4) θεωρω τρελες μαλακιες τα οσα ακουγονται περι «ναι σωστα ολα αυτα αλλα ο κοσμος δεν μπορει να βλεπει αυτα τα τεντυμποϊκα» «ο κοσμος φοβαται περισσοτερο» και αλλα τετοια φαιδρα

        να σας πω κατι με καθε ειλικρινεια και ζηταω συγγνωμη εκ των προτερων; να παει να γαμηθει ο κοσμος και η παναγια εργατικη ταξη, που μια ζωη γκρινιαζει αλλα ποτε δεν κανει τιποτα, καθεται στους καναπεδες της και ασκει κριτικη σε αυτους που εχει θεσμοθετησει στη συνειδηση της ως μπραβους της! δεν μπορει το ενα, φοβαται το αλλο, ποναει το νυχι της, πεφτει το μαλλι της, ε αντε και στο διαλο!

        θα καθορισω εγω τα ορια και τη δραση αναλογα με τις διαθεσεις των ακακων, ειρηνικων νοικοκυραιων; αμαν πια με αυτη την αγια εργατικη ταξη που ποτε μα ποτε δεν εχει αδικο και ποτε δε φταιει σε τιποτα και θα πρεπει μονιμως να τη γλειφουμε και να πηγαινουμε με τα νερα της μπας και εδεήσει και ξυπνησει!!!!!!!!!!!!!!!! ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        συγγνωμη για την ενταση, δεν εχω διαθεση να προσβαλλω κανεναν ουτε να το παιξω υπερεπαναστατρια αλλα εχω φτασει στο αμην!

        5) ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας: γνωριζουμε ολοι οτι ο αφορισμος και οι κατηγοριες για τους κακους τρομοκρατες τσουβαλιαζουν ολο τον ευρυτερο ελευθεριακο χωρο και εξορκιζουν οποιαδηποτε μορφη πραγματικης αντιστασης, συγκρουσης και λαϊκης αντιβιας

        θα το ξαναπω για 100000000η φορα: οι κοινωνιες δεν αλλαζουν με γαρυφαλλα και χορους

        μακαρι να αλλαζανε ετσι, δεν ειμαστε μαζοχιστες να γουσταρουμε αιμοτοχυσιες

        οποιος παλι γουσταρει ξυλο απο ματ ειναι δικο του θεμα, δικο του βιτσιο και μπορει ανετα να το λυσει και να το ικανοποιησει
        αλλου και οχι στα κοινωνικα δρωμενα (εκτος φυσικα και αν εχει αυτοκτονικες τασεις οπότε σε αυτη την περιπτωση το καλυτερο θα ηταν να επισκεφτει ενα ψυχιατρο πριν επισκεφτει μια πορεια)

        • Χώσε ρε Ξαναντού! Επιτέλους λίγη ένταση στο θρέντι!

          Δεν νομίζω όμως ότι υπερασπίστηκε κάποιος εδώ ότι οι μπάτσοι χρειάζονται αφορμή και όχι απλά εντολή. Αλλά όπως θα έχεις παρατηρήσει οι εντολές τους είναι «καλύτερα να υπάρχει αφορμή» ή «μόλις δείτε αφορμή» ή «δημιουργήστε αφορμή»(πχ να χτυπάνε τις ασπίδες ένα μέτρο απόσταση από 15 χρονα με κουκούλες, το πιο απλό).

          Για την εργατική τάξη και κοινωνία, συμφωνώ με αυτά που λες, οκ! Όμως εδώ πέρα μιλάμε για το συγκεκριμένο τμήμα της εργατικής τάξης που κατέβηκε στο δρόμο. Ε και κατέβηκε μη συγκρουσιακά. Λάθος; Λάθος σου λέω κι εγώ. Αλλά όταν έχεις 200.000 άτομα να έχουν κατέβει κάπως και 1000 άτομα (λέμε τώρα) που θέλουν να συγκρουστούν στην πλάτη τους, ε, νομίζω είναι ξεκάθαρο… Αναρωτιέμαι, δεν ήταν καλός στόχος το ΑΤ Εξαρχείων χθες δηλαδή??? Τα γραφεία της ΓΣΣΕ; Το εργατικό κέντρο; Μόνο η Βουλή τους άρεσε χθες; Γιατί άραγε, ήθελαν την εργατική τάξη παρεούλα;

          • «Αλλά όταν έχεις 200.000 άτομα να έχουν κατέβει κάπως και 1000 άτομα (λέμε τώρα) που θέλουν να συγκρουστούν στην πλάτη τους, ε, νομίζω είναι ξεκάθαρο»

            μα αυτο ειναι απο τα πρωτα πραγματα που και εγω η ιδια θα στηλιτευσω! απεχθανομαι αυτες τις λογικες οι οποιες στην τελικη ειναι ακρως εξουσιαστικες και επιβαλλονται με το ετσι θελω…

            περισσοτερα μετα πρεπει να φυγω να προλαβω το λεωφορειο 😛

    • Xanadu

      Μισω τις τράπεζες και τον βρώμικο ρόλο που παίζουν , όπως μισώ και το εμπόριο πρέζας και σάρκας …
      Να κατέβουμε ένα απόγευμα και να σπάσουμε στο ξύλο τους πρεζεμπόρους,τους εμπόρους όπλων, και τους νταβατζήδες 16 χρονων μεταναστριων που κάνουν παρτυ από την Πλατεία Αμερικής μέχρι τον Κεραμεικό…

      Και όλες τις τράπεζες που θα βρούμε στο δρόμο μας…

      ΑΛΛΑ να το κανουμε ΕΜΕΙΣ , όχι ανακατεμένοι με γυναίκες, γέρους και παιδιά που θα χρησιμοποιούμε σαν ανθρωπινες ασπίδες, και με καθοδηγητές κυπατζήδες κι ασφαλίτες όπως συνέβη χτές ….

  6. Εντάξει όλοι ξέρουμε ότι τα ματ δεν χρειάζονται απαραίτητα αφορμή για να χτυπήσουν. Το θέμα είναι όμως ότι αν δεν προκληθούν με πετρούλες και φονικά μπουκαλάκια με νερό, εκτίθενται ακόμα και στους αφελείς τηλεθεατές.
    Η αλήθεια είναι ότι άσχετα με τις προθέσεις σου όταν κάνεις το ίδιο πράγμα με τον ασφαλίτη δίπλα σου, βρωμάει η δουλειά. Αυτόν τον τυφλοσούρτη τον ακολοθούμε χρόνια τώρα. Δεν ξέρω για τις πίπες περί δήθεν ειρηνικών διαδηλώσεων, αλλά με τις άλλες πίπες περί δήθεν μη ειρηνικών διαδηλώσεων κατά μπάτσων και μαρμάρων δεν έχει αλλάξει κανένα σύστημα. Και δεν έχω καμία εκτίμηση όυτε στους μπάτσους, ούτε στα μάρμαρα.

    • «φονικά μπουκαλάκια με νερό» !!!!!!!!!!!!!!!! ασχολιαστο….

      «αλλά με τις άλλες πίπες περί δήθεν μη ειρηνικών διαδηλώσεων κατά μπάτσων και μαρμάρων δεν έχει αλλάξει κανένα σύστημα.»
      δεν ειναι οτι δεν εχει αλλαξει επειδη ειναι «λαθος η μεθοδος» αλλα επειδη δεν υπαρχει μαζικοτητα, μορφωση, και δεν εχουν δημιουργηθει οι καταλληλες αντιδομες

      ασε που μπορω να σου παραθεσω τομους βιβλιων που λενε ακριβως το αντιθετο….

      ουτε με τις «ειρηνικες διαδηλωσεις» εχει αλλαξει κατι, ουτε με το να καθομαστε να τις τρωμε

      • Το ειρωνικό αστειάκι μου για τα φονικά μπουκάλια δεν έπιασε! οκ, δεν ήταν και τόσο καλό. Τη μαζικότητα που θες όμως αγαπητή μου, πως θα την πετύχεις; Τη μόρφωση και τις αντιδομές; Μην υποτιμάς την επικοινωνιακή διάσταση του θέματος, και κυρίως μην υποτιμάς τις λαϊκές συνελεύσεις με τις όποιες αδυναμίες, ή αμηχανία τους.
        Εκτός κι αν περιμένεις από όλο τον κόσμο να χειραφετηθεί ως δια μαγείας και να κατέβει στο δρόμο συνειδητοποιημένος και έτοιμος για ρήξη.
        Τέλος, οι τόμοι βιβλίων είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να καθόμαστε να τις τρώμε.

        • οχι δεν το πιασα το αστειακι σορυ 😦

          δεν υποτιμω την επικοινωνιακη διασταση απλα παντοτε καποια αφορμη και αιτια θα βρουν οι ανθρωποι για να κατσουν στα αβγα τους και να μην κανουν τιποτα, μακαρι να μην ισχυει αυτο που λεω

          και δεν περιμενω να χειραφετηθει ως διαμαγειας, αλλα αν δεν ξεκουνιεται απο το σπιτακι του πως θα χειραφετηθει; αν δεν ανοιγει κανενα βιβλιο; αν δεν κλεισει τη ριμαδα την τηλεοραση; αν δεν συμμετεχει στους κοινωνικους αγωνες;

  7. ενταξει παιδια οτι πειτε….

    τρεμει το συστημα τα γαρυφαλλα τους χορους τα βαμμενα μπαγκακια και τις ζωγραφιες

    keep walking

    ΥΓ γνωριζετε πολυ πολυ καλα, και ας κανετε οτι δεν καταλαβαινετε, οτι ο αφορισμος των κακων μπαχαλων παιρνει σβαρνα
    την οποιαδηποτε μορφη αντιβιας και την οποιαδηποτε πραξη συγκρουσης με το συστημα

    αν θελετε να συμβαλετε σε αυτο τι να πω….

    εικαζω οτι εντασσεται στο γενικοτερο φοβισμενο πλαισιο αφορισμου της χρησης αντιβιας, γιατι κλανουμε μεντες να συγκρουστουμε ουσιαστικα και πραγματικα με το συστημα

    και οσο δε συγκρουομαστε τοσο θα μας γαμανε πατοκορφα

  8. Θέλω ακόμη να πω ότι δεν είναι η τοπική επιτυχία , αμυντική ή επιθετική, απέναντι στα ΜΑΤ που μετράει και που θα ανυψώσει πραγματικά το ηθικό μας. Ας υποστούμε αλλεπάλληλες τοπικές ήττες από τα ΜΑΤ με παθητική αντίσταση, αλλά ας κρατήσουμε το Σύνταγμα, με τακτικές υποχωρήσεις και ειρηνικές ανακαταλήψεις, και πάνω απ’ όλα ας πετύχουμε ένα πραγματικά μείζονα στόχο, σαν την πτώση της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Μείζων στόχος που δεν έχει να κάνει με τοπικές στρατιωτικές; νίκες ή ήττες. Αντιθέτως, η θυματοποίηση μας, που λέει και η Ξαναντού, μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο στην επίτευξη του μείζονα στόχου από την στρατιωτική ήττα μιας διμοιρίας ΜΑΤ.
    Και η επίτευξη ενός μείζονα στόχου είναι η αποκλειστική προυπόθεση για να ανυψωθεί η αυτοπεποίθηση του λαικού κινήματος. Επιτέλους το λαικό κίνημα να έχει την πρώτη του μεγάλη νίκη. Αλήθεια, από πότε;

    • ειδες λοιπον που δεν μπορουμε να συζητησουμε απο τη στιγμη που το ολο θεμα το βλεπουμε υπο διαφορετικη σκοπια;

      για εμενα μειζων στοχος δεν ειναι η πτωση της κυβερνησης για εμενα ειναι η πτωση του καπιταλισμου και η καταστροφη της οποιασδηποτε μορφης εξουσια ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

      και αναπαραγεις ακριβως ολα οσα φοβομαστε εμεις οι «ελιτιστες, ψωναρες, σκεπτικιστες» οσον αφορα το εγχειρημα των αγανακτισμενων

      οτι δηλαδη χρησιμοποιειται κατι παντελως ακινδυνο για το συστημα ως εκτονωση του λαου και απολυτο αποπροσανατολισμο απο τον πραγματικο εχθρο

      λες και τα προβληματα μας θα λυθουν ετσι και πεσει η κυβερνηση (τι αλλο θα ακουσουμε θεε τους….)

      • «σαν την πτώση της κυβέρνησης και της πολιτικής της»
        Το «πολιτικής της» το ξέχασες …

        Όσες «τελείες και παύλες» και να βάλεις δεν σημαίνει ότι έρχεται πιο κοντά η πτώση ή το ξεπέρασμα του καπιταλισμού (όπως προτιμώ να το λέω εγώ). Υπάρχει εδώ το θέμα της πολιτικής εκτίμησης και διορατικότητας. Τι να πω, ελπίζω να είμαι εγώ ο τυφλός.

        «οτι δηλαδη χρησιμοποιειται κατι παντελως ακινδυνο για το συστημα ως εκτονωση του λαου και απολυτο αποπροσανατολισμο απο τον πραγματικο εχθρο»
        Με πληγώνεις που με λες ακίνδυνο …

        • το «πολιτικης της» καθολου δεν το ξεχασα, ισα ισα το αντιθετο που το προσεξα

          απλα δεν θεωρω οτι η συγκεκριμενη πολιτικη που ακολουθειται αποτελει μονοπωλιο και πολιτικη επιλογη της εν λογω κυβερνησης, θεωρω οτι ειναι η πολιτικη που ακολουθειται παγκοσμιως στα πλαισια της παγκοσμιοποιημενης αγορας

          δεν ειναι δηλαδη θεμα διαφθορας ή κακων πολιτικων επιλογων απο καποιους δηθεν αναξιους…. ισα ισα το ακριβως αντιθετο: ειναι πολιτικες επιλογες πολυ συγκεκριμενες οι οποιες εξυπηρετουν τα συμφεροντα της οικονομικης ελιτ και μαλιστα σε παγκοσμιο επιπεδο

          «Όσες “τελείες και παύλες” και να βάλεις δεν σημαίνει ότι έρχεται πιο κοντά η πτώση ή το ξεπέρασμα του καπιταλισμού»
          ελα… σωπα…. λες να μην το ξερω; μα για αυτο και εγω θα μιλησω και με ορους μνημονιου και θα θεωρησω επιτυχια αν βγουμε απο αυτο…

          το να πεσει ομως η κυβερνηση δε λεει τιποτα και δεν ειναι και τιποτα (εκτος φυσικα και αν καταργηθει το κρατος και προχωρησουμε σε αυτοοργανουμενη αντιεξουσιαστικη αντιιεραρχικη κοινωνια – λεμε τωρα…)

          «Με πληγώνεις που με λες ακίνδυνο …»
          και ποιος σου ειπες οτι θελω να «πληγωσω» ή να προσβαλλω κανεναν; νομιζεις οτι στοχος μου ειναι να βρισω ολους τους υπολοιπους για να αισθανθω καλα με τον εαυτο μου; σε πληροφορω καμια τετοια διαθεση δεν εχω (ποσο μαλλον οταν δεν με συμφερει κατι τετοιο γιατι η μπαλα θα παρει και εμενα 😛 )

          δε με ενδιαφερει να το παιξω κριτης, ποια ειμαι αλλωστε που θα το παιξω κριτης; τιποτα δεν ειμαι

          απλα αναλυουμε καποια πραγματα και ασκουμε κριτικη σε ενα μορφωμα και οχι σε ξεχωριστες προσωπικοτητες, χωρις διαθεση κριτικης για να το παιξουμε κριτες αλλα για βρουμε τις προβληματικες, να τις λυσουμε και να παμε παρακατω

          αλλωστε δεν κρινω ως εξωτερικος παρατηρητης αλλα ως εσωτερικος, γιατι και εγω επι 20 μερες στην πλατεια κατεβαινω (με εξαιρεση 3-4 μερες)

      • Xanadu σου μεταφέρω εσωτερική πληροφόρηση από το κεντρικό Σοβιέτ (δηλαδή την ΛΣ Συντάγματος), ήδη τυπώνεται αφίσα: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ!

        θα το περάσουμε απόψε σε ψήφισμα, αχαχαχα 🙂

        Από τα πιο κλασικά debate αγανακτισμένων:

        – Είμαι εναντίον των κομμάτων! Είναι όλοι πουλημένοι! Και οι συνδικαλιστές!

        – Και με τι είσαι υπερ;

        – Δημοκρατία!

        – Ναι οκ. Για το περιεχόμενο λέω, τι κοινωνία θέλεις;

        – Αυτά είναι διασπαστικά τώρα.

        😛

          • Έλα ρε συ Ξαναντού, σε πειράζω. Άλλωστε το σχόλιο ήταν κυρίως αντιαγανακτισμένο, κεντρικό σοβιέτ κτλ χαχα

            Το ότι είναι παντελώς ακίνδυνο ήταν λίγο υπερβολικό, μεταξύ μας… Εδώ πέρα κυβερνήσεις πέφτουν, οι Ευρώπες έχουν γουρλώσει τα μάτια και ο Ομπάμα κάνει συσκέψεις για ολοκληρωτική κατάρρευση. Λιθαράκι βλέπω εγώ, κι όχι παντελώς ακίνδυνο.

      • εισαι βεβαιη οτι αυτο που αποτελει μειζονα στοχο για σενα (και συμφωνω) , αποτελει στοχο και για ολους τους υπολοιπους κι οτι στον δρομο για την η καταστροφη της οποιασδηποτε μορφης εξουσια, δεν ασκεις εξουσια επ αυτων που δεν ειναι διαθετειμενοι η πεισμενοι να προχωρησουν παρεα σου/μας ?

        δλδ τι λεμε ακριβως ?
        εμεις αυτο θελουμε και το θελουμε τωρα και γραφουμε τους υπολοιπους που δεν το θελουν στους πατους μας ?

        και κατι ακομα …
        το επιχειρημα (… λες και τα προβληματα μας θα λυθουν ετσι και πεσει η κυβερνηση ) ειναι ακριβως το ιδιο που χρησιμοποιει το ΚΚΕ για να απουσιαζει απο παντου, μιας και ολα θα λυθουν ΜΟΝΟ με τη λαικη εξουσια
        σ αυτο κατα ενα παραξενο τροπο συναινουν ΚΚΕ ,μερος της αριστερας και της αναρχιας και απολιτικοι, ο καθενας για το δικο του λογο
        το ΚΚΕ για να απουσιασει
        το μερος της αριστερας και της αναρχιας , για να σνομπαρει και για να ρθει να δειξει στους ασχετους αποδρομο και αγωνες, σαν πρωτοπορια που ειναι ,το ποιος ειναι ο δρομος
        οι απολιτικοι απλως για το αλλοθι της αδιαλειπτης συνεχειας της μιζερης ζωης τους … αφου δε γινεται να αλλαξει τπτ ας παω γηπεδο

        κι εγω λεω :
        μα φυσικα και δεν θα λυθουν λες τα προβληματα μας ετσι και πεσει η κυβερνηση !!!
        ποιος ειπε ποτέ κατι τετοιο ???????????
        και γιατι πρεπει να κανουμε αυτο που θελουν να επιβαλλουν οι πανταχου @ποντες ????

        • τι γινεται ρε σεις ???????????????????????????????????
          εχω στειλει ενα σχολιοστον ορμυ και θυελα και δεν ανεβηκε

          • Δεν βλέπω κάτι που δεν έχει δημοσιευθεί … Και πάντως λογοκρισία δεν γίνεται σε καμία περίπτωση … Θέλεις να το ξαναστείλεις, αν το έχεις;

            • παυλο το ειχα στειλει με το νικ , alexantro πλατειοβιος

              τωρα το ξαναστειλα με σκετο alexantro και ανεβηκε …

              ελεγξε το με το νικ «alexantro πλατειοβιος» , να δουμε γιατι το κανει το wordpress
              λες να ισχυει αυο που λεει η Χanadu , να με εχει βαλει στο ματι με μπαναρει 😉

              • Αλεχάντρο δεν έχω βρει τέτοιο σχόλιο. Ίσως όμως φταίει ότι έχω ενεργοποιήσει το φίλτρο του wordpress για τους κουκουλοφόρους – σε βρήκε ότι είσαι μεταμφιεσμένος (= κουκουλοφόρος) και σε απέκλεισε 😛 . Τι να κάνω, μετά τα χθεσινά, φυσάω και το γιαούρτι … 😛

  9. γραφει ο ormithiella
    Η περίφημη αυτή συνέλευση, κάποιες φορές νομίζει ότι δεν αποτελεί τοπική συνέλευση μερικών πολιτών, και γι’ αυτό της πρέπει προπαντός σεμνότητα, αλλά φαντασιώνεται ότι πρόκειται για πραγματική λαϊκή συνέλευση με την έννοια ότι πράγματι εκπροσωπεί γενικά τον λαό.
    _________________________________

    ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΟ «ΚΟΥΦΟ»
    διοτι πραγματι αυτη η συνελευση αποτελεί τοπική συνέλευση μερικών εξεγερμενων και οχι καμμια γενικη λαικη συνελευση , αλλα ετσι γινεται παντα οποτε και δεν αποτελει επιχειρημα η επικληση της «αντιπροσοπευτικοτητας «της

    και στο πολυτεχνειο του 73 ελειπε ο «λαος»
    καποιοι ησαν μεσα και οχι τα 3μυρια των αθηναιων και να υπανθυμισω οτι την κυριακη , παρα τη σφαγη, η ζωη ειχε επιστρεψε στην κανονικοτητα της και τα ματς του πρωταθληματος διεξηχθησαν κανονικα

    πλην ομως, αυτες οι «ξεχωριστες» συγκεντρωσεις των παρεων , ειναι που γραφουν την ιστορια
    ειναι αυτες που συγκινουν
    αυτες που εμπνεουν
    και γιαυτο , (αν και δε παιζει ιδιαιτερη σημασια στο πραγματολογικο) , εχει τεραστια σημασια στο νεο-ιδρυομενο φαντασιακο των εξεγερμενων , αυτο που συναποφασιζουν μεσα στη μεθη και το οποιο θα μεινει σαν παρακαταθηκη ,σαν ουτοπια ,σαν οραμα και καποια μερα πλεον σαν κατι εφικτο

    γιαυτο και οτιδηποτε » ΚΟΥΦΟ» πεφτει στο τραπεζι το ψηφιζω με δυο χερια (κλεβω κιολας 🙂 ) ,οπως την καταργηση των επιτοκιων , την πανευρωπαικη καταργση του χρηματος απο την Κυριακη Lolllllllllll 😛 και αλλα ωραια και σουρεαλ
    ετσι απλα για να υπαρχουν
    ετσι απλα για να κανουν την διαδρομη τους στον χρονο
    ετσι απλα απο μια λοξη ευφορια υστεροφημιας … οταν θα εχουν λειωσει και τα κοκκαλα μας 100 χρονια μετα , καποιοι να λενε οτι
    – καποιοι παλαβοι 100 χρονια πριν σε μια καλοκαιριατικη συνελευση στην αθηνα στο συνταγμα, αποφασιζαν ‘καταργηση του χρηματος απ την ερχομενη Κυριακη» περασαν 5200 κυριακες , αλλα δικαιωθηκαν

    χαλαρωστε ρε παιδια
    πεταξτε τη σοβαροφανεια και ψηφιστε οτι πιο κουφο, δεν περνουμε τον εαυτο μας καθολου στα σοβαρα, απλως αφηνουμε τη φαντασια μας να καλπασει ελευθερη σαν wilde horses 😉

  10. Τα ρυάκια της άμεσης δημοκρατίας που γίνανε ποτάμι, δε γυρίζουν(ει) πίσω. Θα φτάσουν(ει) μέχρι τους ανοιχτούς ορίζοντες της θάλασσας.
    Αυτό που επιχειρήθηκε χτες στη συγκέντρωση και διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων με την περικύκλωση της βο(υ)λής από τους παρακρατικούς-ασφαλιτότσουρμο και μερικούς ανεγκέφαλους που επιχείρησαν να εκβιάσουν καταστάσεις, δεν πέρασε και δεν πρόκειται να περάσει.
    Αφού οι κρατούντες για ένα μικρό χρονικό διάστημα “ανέχτηκαν” την ειρηνική διαμαρτυρία των “αγανακτισμένων”, ενώ στην πραγματικότητα με κάθε τρόπο τους υπονόμευαν συνεπικουρούμενοι από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ, κομματικούς και παραταξιακούς ινστρούχτορες και άλλους καλοθελητές, με την ελπίδα ότι θα ξεφουσκώσει, και θα γυρίσουν στα σπίτια τους, βάλαν πάλι μπροστά τα μεγάλα μέσα της τρομοκρατίας, με τα χημικά, τους ψεκασμούς, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, το παρακράτος-ασφαλιτότσουρμο.
    Είναι βαθιά νυχτωμένοι.
    Το κίνημα σε πρώτη φάση πέτυχε ένα μικρό στόχο. Να μην επιτρέψει τη συζήτηση στο κυ(οι)νοβούλιο του μεσοπρόθεσμου.
    Με την περικύκλωση της βο(υ)λής , μόνο τριάντα περίπου βο(υ)λευτές κατόρθωσαν με ελικόπτερα ή μασκαρεμένοι, ή την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ να προσέλθουν.
    Πέρα από αυτό τα καραγκιοζλίκια του ΓΑΠ και των άλλων παρατρεχάμενων της ΝΔ, ΛΑΟΣ κ.α. έδειξαν (σ’ αυτό η συνεισφορά του κινήματος είναι πασιφανής) ότι οι τάχα ισχυροί είναι φτερό στον άνεμο και τη διάλυση. Μπροστά στον πανικό τους ο,τι και να μαγειρεύουν από οικουμενικές, κυβερνήσεις “προσωπικοτήτων” και εκλογές, δεν πρόκειται να τους βγει ο χυλός της κομματοκρατίας.
    Η αντιπροσωπευτική αστική δημοκρατία της ολιγαρχίας και του ολοκληρωτισμού, μας τέλειωσε. Αυτή που υπηρέτησε πιστά τις επιταγές του χρηματοπιστωτικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου και που οδήγησε στα σημερινά δεινά και “αδιέξοδα” το πόπολο.
    Δε μένει παρά η ανατροπή της, η νέα χάρτα δικαιωμάτων και θεσμών άμεσης δημοκρατίας, με την ενεργή συμμετοχή όλων (η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα), η αυτό-οργανωση με ανακλητότητα των εκπροσώπων παντού, στις γειτονιές, τους δήμους, τις πόλεις, στα χωριά, στους τόπους δουλειάς, τα σωματεία, τα συνδικάτα. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και πάνω από όλα ελευθερίας.
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ-ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΣΚΛΑΒΟΥΣ.
    Το κίνημα θεωρώ ότι θα συνεχίσει με τα πίσω γυρίσματα του να ωθείται μπροστά, να δυναμώνει και να ενεργεί δρώντας σ’ αυτή την κατεύθυνση.
    Άλλωστε είναι αυτό το ίδιο που μέσα από βασανιστικές διαδικασίες θα χαράξει το δρόμο του, ως μαζικό κίνημα όλου του λαού.
    ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    Όταν θέλουν και έχουν γνώση οι πολλοί ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

  11. Που ήταν χθες οι “αγανακτισμένοι”;
    Σε δελτίου τύπου (16.15) της real democracy κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα διαβάζουμε, ξανά για την “μεγαλύτερη διαδήλωση της μεταπολίτευσης“. Προφανώς αυτοί που περίμεναν το 1.000.000 ειρηνικούς “αγανακτισμένους” να περικυκλώνουν “ειρηνικά” το κοινοβούλιο, αντί να εξηγήσουν που πήγαν οι “αγανακτισμένοι” τους την πιο κρίσιμη μέρα, προτιμούν να συνεχίσουν τα παραμυθάκια τους, παρά να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.
    Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο. Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν. Γιατί οι “αγανακτισμένοι” δεν απεργούν. Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες. Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση. Όταν η “κινητοποίηση είναι main stream. Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι “για να σωθεί η πατρίδα”. Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, “κόμματα” και συνδικάτα. ανάγνωση του υπολοίπου »

    • Πολλές ανακρίβειες , ρε παιδιά…
      Ήμασταν παρόντες στα επεισόδια , είδαμε ποιος έκανε τι….
      Μη προσπαθείτε να στρεβλώσετε τόσο ξεδιαντροπα την πραγματικότητα…
      Ακροδεξιοί ειναι και τα παιδιά του dikaioma που έχουν φάει τόννους χημικά και ξύλο όλο τον τελευταίο χρόνο, και φωναζαν προς το black block εν χορω «ασφαλιτες -ασφαλίτες»;
      Είπαμε να κάνετε την προπαγάνδα σας αλλά κρατάτε και μια πισινή , γιατί έχουμε και φωτογραφίες από τα συμβάντα…

  12. έτσι έτσι! 2 εκατομμύρια από τις 7 το πρωί έλεγαν
    πφφφφφφφφφ

    το όλοι έξω στις πλατείες ισχύει πάντως 🙂 και όλοι μέσα στα σωματεία όμως 😉 αλληλοσυμπληρώνονται πολύ ωραία αυτά τα δύο νομίζω

    • Denyal

      Τιθεται το εξή ζήτημα:
      Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί κύκλοι απαξιωνουν τις συγκεντρωσεις των «Αγανακτισμένων» για τους δικούς του λόγους «πολιτικής ορθότητας» ο καθένας.
      Οι μεν λένε πως στην πλατεία υπάρχουν συριζαίοι και αναρχικοί, οι δε λένε πως στην πλατεία υπάρχουν ακροδεξιοί, πως δεν μετέχει η εργατική τάξη…
      Και θέλουν να κάνουν ο εις έκαστος τα δικά του….
      Το ΠΑΜΕ μόνο του, ο Ανταρσύα χώρια και ξορκισμένη η ελληνική σημαία, λες κι είναι μαλάκες οι ζαπατίστας, οι τουπαμάρος , ο Κορήα, ο Μοράλες, ο Κάστρο που κρατάνε τις σημαίες των πατριδων τους κι εμείς είμαστε πιο ξύπνιοι από τον Γλέζο και τον Βελουχιώτη….
      Στην ουσία όμως αυτές οι συμπεριφορές εξυπηρετούν την αποδυνάμωση της μαζικότητας των συγκεντρωσεων και συνεπώς την αποτελεσματικότητα τους…
      Αν η «εργατική τάξη» είναι τα 200/300 καλοπαιδα με τις μολότωφ και τους ασφαλίτες καθοδηγητές ή έστω οι 15000 που μετείχαν (κατά τις εκτιμήσεις του avantgarde) στα μπλόκ των σωματείων ,φωνάξτε κι έναν νεκροθάφτη να βάλει και την ταφόπλακα της …
      Η ανεργία στην Αθήνα είναι στο 30% και βάλε….Αν τα σωματεία και οι επίδοξοι «ινστρούχτορες της εργατικής τάξης» δεν μπορούν να συγκεντρωσουν ούτε το 10% αυτων των ανέργων , ας αναρωτηθούν μήπως πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να περιοριστούν στην ατέλειωτη μπουρδολογία με τους εαυτούς τους , όπως κάνουν εξάλλου στην πλειοψηφία τους μέχρι σήμερα…

      • @Μίσα

        Τι λε ρε Μίσα! Ας αναρωτηθούν οι άνεργοι πώς το επέτρεψαν στον ευατό τους να μείνουν άνεργοι και πώς επέτρεψαν και τόσοι συνάνθρωποί τους να μείνουν άνεργοι χωρίς κοινωνική ή κρατική αλληλεγγύη. Γιατί δεν ΠΑΛΕΨΑΝ; Γιατί δεν ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ; Κάπου, κάπως! Τότε που μπορούσαν. Εκείνη την στιγμούλα που βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση. Οι αριστεροί και οι αναρχικοί φταίνε;

        Ξέρει ο κάθε άνεργος τι προτείνει το ΝΑΡ(Ανταρσύα) πχ και του ξύνισε; Έψαξε να μάθει; Το δοκίμασε και το απέρριψε; Άσε μας ρε συ Μίσα, δε θα τρελαθούμε κιόλας. Φιλοτομαρίζεται κάποιος; φταίει η αριστερά. Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ; φταίει αριστερά. Ψηφίζει ΝΔ; φταίει η αριστερά. Δεν ψηφίζει τίποτα αφού ούτε άκουσε πως παίζουν εκλογές; φταίει η αριστερά. Μπαίνουμε ΕΟΚ και Ευρωζώνη; φταίει η αριστερά. Ανεβαίνει η ανεργία; ε μα, η αριστερά φταίει. Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες; φταίει η αριστερά. Μας τα φάγανε στους Olympiaκούς; ρε συ η αριστερά φταίει λέμε, εννοείται.

        Οι ευθύνες των απολίτικων, των αδιάφορων, των μεσαιοχωριτών, των διακοποδανεισμένων είναι τόσο μεγάλες που είναι τελείως γελοίο να γυρεύουν αυτοί ευθύνες από την αριστερά ή τους αναρχικούς- την τελευταία 20ετία τουλάχιστον.

        Πριν τους ινστρούχτουρες λοιπόν, να τελειώσουν κάποιοι άλλοι με τις σειρήνες της παραπληροφόρησης, της προβατοποίησης και της αγίας ευδαιμονίας και να δουν επιτέλους πώς θα οφελήσουν πραγματικά ya! τους ευατούς τους και τους γύρω τους (+ τη φύση). Ας το κάνουν αυτό πρώτα, και μετά αν τους φταίει η αριστερά, μαζί τους κι εγώ.

        • θα συμφωνησω με το παραπανω σχολιο του denyal (εχω βαρεθει να λεω αυτα που εγραψε ξανα και ξανα)

          κατ’εμε για ολα φταιει η ελλειψη μορφωσης (δεν το λεω ελιστικα ουτε ψωνιστικα γιατι ουτε εγω ειμαι μορφωμενη) και η λογικη της αναθεσης: εχουμε συνηθησει μονιμως καποιος αλλος να παιρνει αποφασεις και να οριζει τη ζωη μας και για αυτο περιμενουμε μονιμως καποιον θεο να μας σωσει, να αναλαβει τις δικες μας ευθυνες και υποχρεωσεις, να μας βγαλει απο τη δυσκολη θεση, να μας καθοδηγησει

          η αριστερα ή ο αναρχικος χωρος δεν ειναι οι θεσμοθετημενοι μπραβοι-θεοι-σωτητρες-ποιμενες του λαου-εργατικης ταξης

          ΕΜΕΙΣ θα πρεπει να πολεμησουμε και οχι καποιοι αλλοι για εμας

          • Xanadu και Denyal

            Δεν έχετε βαρεθεί την ελιτίστικη στάση της αριστεράς συνολικά, και των επί μέρους γκρουπούσκουλων της ειδικότερα, που είναι ικανά να διασπώνται μέχρι και σε υποατομικό επίπεδο, εν ονόματι της εκάστοτε «πολιτικης ορθότητας»;

      • Κοίτα πραγματικά εάν δεν σε ενοχλεί ο τελείως κομματικοποιημένος τύπος στην πλατεία που με το καπέλο του ακομμάτιστου ψηφιζει να ‘καταργηθούν τα κόμματα’ και αν ο ΓΑΠ αύριο το πρωί προκυρήξει εκλογές αυτός ο ίδιος ακομμάτιστος θα αφήσει και την πλατεία και τις συνελεύσεις και θα αρχίσει να μαζεύει ψηφαλάκια είναι δικό τους πρόβλημα.
        Πραγματικά προσωπικά δεν θα μπορούσα να έχω καμμία απαίτηση από τον κάθε ‘αγανακτισμένο’ που ξαφνικά αποφάσισε να αγανακτίσει και να βγει στο δρόμο. Δεν θα μπορούσα να έχω άλλωστε.Έχω όμως τεράστιο πρόβλημα από τον δήθεν ακομμάτιστο που για λίγους ψήφους θα πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο.Όπως έχω και ακόμα μεγαλύτερο να βλέπω διαφόρων ειδών φασισταριά (και βέβαια δεν εννοώ την κυρία ή τον παππού με την σημαία) να παρεβρίσκονται ως αγανακτισμένοι εκεί και πολύ περισσότερο σε ημέρα γενικής πανεργατικής απεργίας. Εάν η δημοκρατία τους ,τους χωράει ‘όλους’ τότε λυπάμαι αλλά δεν έχω σε τίποτα να συζητήσω πόσο μάλλον να συνδιαμορφώσω μαζί τους.

  13. Η στήριξη των «αναρχικων» κουκουλοφόρων είναι προσβολή στην

    νοημοσύνη ανθρώπων που είμαστε χρόνια οχι μονο στις

    πορείες αλλα ευρύτερα στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα και εχουμε

    καθαρη εικονα (στα μετρα της όποιας νοημοσύνης μας)

    Μιλάμε για κακομαθημένα παιδάκια με φασίζουσα νοοτροπία

    απίστευτα θρασύδειλα δεν σέβονται ποτε μα ποτε διαδηλωτές

    εργαζόμενους διοτι δεν εχουν περάσει απο το καμίνι του μεροκάματου

    και την ανασφάλεια της φτώχειας .Γιαυτο δεν εχουν την δυνατότητα να

    καταλάβουν την αδυναμία των δολοφονιθεντων της ΜΑΡΦΙΝ που

    θα ειναι ΑΙΏΝΙΟ ΣΤΊΓΜΑ και που δεν νιώσαμε ουτε την αναγκη για

    ειλικρινή αυτοκριτική διοτι αυτο προϋποθέτει ΑΡΧΈΣ που δεν εχουν.

    Στην καληδρομιου δεν τους χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους.?

    Αυτοι οι νεοναζί με τα μαυρα τρομοκρατούν ανθρώπους και οχι θεσμούς

    δημοσιογράφους τεχνικούς συνδικαλιστές και οποιους τους κανουν

    κριτική.

    Ιδεολογικά αμόρφωτοι βαζεις τα γελοία αν τους ακούσεις να μιλάνε.

    Η συκοφαντία και η δικαιολογία των πράξεων πέρα απο καθε οριο .

    και κάποιοι περιθωριακοί μεγαλύτεροι σε ηλικια που εκμεταλλεύονται

    αυτη την παράξενη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

    και δώσανε χώρο στην χρυση αυγη εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες

    που τους βάλανε απέναντι με την κοινωνία και μονο κακο τους εκαναν

    και ας σκεφτεί κάποιος γιατι οταν δεν εχει κινητοποιήσεις η δεν ειναι

    κοντά το άσυλο ουτε που βηχουν μπροστά στους μπάτσους

  14. Δυσυχώς ψήφισμα το οποίο (περίπου) πρότεινε ότι είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής στάσης και αποφεύγουμε τη βία, απορρίφθηκε απο τη συνέλευση του ΣΔυντάγματος. Τι να πει κανείς …

    • Τόσο πολύ απογοητεύτηκες με το ψήφισμα? Πρέπει πραγματικά να ξεκαθαριστεί δια παντός τι σημαίνει το ‘ειρηνική στάση’ γενικώς. Σε βαράνε και κάθεσαι και τις τρως?Δεν έχεις σκοπό να προκαλέσεις και θα απαντήσεις σε περίπτωση που θα προκληθείς?Θα κάθεσαι προσοχή να τραγουδάς τον εθνικό ύμνο με κάθε είδους ‘αγανακτισμένο’ του Αγ.Παντελεήμονα διότι ήρθαμε ειρηνικά?Κάνεις αποκλεισμό της βουλής λέγοντας πως δεν θες να επιτρέψεις την είσοδο των βουλευτών στο κοινοβούλιο ειρηνικά? Το ‘μπάτσοι , γουρούνια , δολοφόνοι’ είναι ειρηνικό? Το ‘ξεβράκωμα και ξύλο σε κάθε βουλευτή..’ μήπως? Πραγματικά , τι σημαίνει ειρηνικά?

  15. Προχτες ειχε απεργια και σε μια απεργια κατεβαινουν σωματεια με τα πανω τους με τις ταυτοτητες τους με τις ταμπελες τους και εχουνε ταξικα αιτηματα δυστυχως ετυχε να συναντησουνε στη φυσικη κατάληξη της απεργιας που ειναι η Βουλη και το χομπιστικο καμπινγκ που αυτοαποκαλουνται «αγανακτισμενοι» ενω πολυ πιο σωστα τα αγγλικα κανάλια τους λενε «ιντιγκναθος» γιατι ηταν κλοπυ παιηστ της Ισπανιας και δεν προηλθε απο καποια αυθεντικη και εγκαιρη εκφραση αναγκηςτου κοσμου . Οι ιδιοι ανθρωποι που 35 χρονια ψηφιζαν τα δυο κομματα μαζι με ανθρωπους που πραγματικα ειδαν τη ζωη τους να χειροτερευει και ζητουσαν επιστροφη στις καλες μερες καραμανλη μαζι με ταξικα δειλους για να απεργησουν αλλα αργοσχολους και ακοινωνητους που δεν ειχαν τι να κανουν το απογευμα τους μαζι με εθνικιστες μαζι με φασιστες με παπαδες και το χειροτερο κομματι το εχω αφησει για το τελος ….μαζι με «αριστερους» με αντικομμουνιστικη και αντιαναρχικη αποκρυψη που θελανε να ταισουνε την παραπλανηση ενος ιστορικα ενοχου πληθους που με την πολυχρονη απαθεια καλοπεραση και σταρχιδισμο του νομισε οτι αποκλειοντας ενα κομματι της κοινωνιας απο μια φασιονιστικη αντιγραμμενη μορφη διαμαρτυριας θα αλλαξει το κοσμο.Οι τελευταιοι ανακατευτηκαν με το πληθος σαν πρωταγωνιστες της ταινιας «Κυνηγοι της Χαμενης Ψηφου» και ανεχτηκαν αν δεν ξεκινησαν κιολας το προπηλακισμα οσων κατεβηκαν να μιλησουν με την ψευδαισθηση οτι μιλουσαν σε μια ανοικτη δημοκρατικη συνελευση που ολες οι γνωμες ειναι δεκτες ανεχτηκαν εξεθρεψαν και θα το λουστουνε το πιο ταπεινο και ελαχιστο κοινο ορο που ενωνει αταξικα το αφεντικο με τον υπαλληλο του και τον ανεργο που ειναι ο «ελληναραδισμος» και κατάντησαν σε μια ΑΠΕΡΓΙΑ να κατεβαζουνε μαντηλια απο διαδηλωτες προσπαθωντας να βρουνε τον ασφαλιτη που κατεστρεψε την «ειρηνικη» τους διαμαρτυρια αγνοωντας οτι οι ιδιοι ειναι ασφαλιτες για αυτο αλλωστε δεν τους πειραζαν καθολου τις προηγουμενες μερες. Οταν ακουσα απο την αγγλικη τηλεοραση τα μεγαφωνα πεντακαθαρα να προτρεπουνε οποιον ητανε πλατεια να κατεβασει μασκες μαντηλες και να λυντσαρει το μπλοκ των αναρχοαριστεριστων με το γελοιο επιχειρημα του Δενδια που εφτιαξε τον κουκουλονομο χωρις να σκεφτονται τα μαλακισμενα οτι κανεις δεν φτιαχνει νομο για να συλλαμβανει τους υπαλληλους του, καταλαβαινα-οχι πως ειχα και πολλες αυταπατες πριν-οτι εδω ξημερωνει ο «θαυμαστος καινουργιος κοσμος» για οσους εχει τυχει να διαβασουνε το αριστουργημα αυτο του Αλντους Χαξλευ. Λυπαμαι ενα μικρο ποσοστο 2-3 χιλιαδων ανενταχτων που μπηκε με αγνες προθεσεις αγνοωντας οτι οποτε ενθαρυνθηκε εξεγερση μικροαστων και ταιστηκε ο φυτεμενος «αντικομμουνισμος» των ελληνων παρηγαγε φασισμο….σε διεθνες επιπεδο το εργο ειναι παλιο οσο οι ιδεες στο κεφαλι των αγανακτισμενων….το 1848 το 1930 το 1978 στην ιρανικη επανασταση …τους μαζευεις ολους μαζι αταξικα απολιτικα …λουζεσαι ολοκληρωτισμο….δεν φερνουνε καμμια νεα ιδεα καμμια νεα προταση κανενα οραμα για το αυριο …απλα βολικα και σαν τη στρουθοκαμηλο διαμαρτυρονται εναντιον καποιου που οι ιδιοι ψηφισαν αποκλειοντας αυτους που παντα ηταν αντιθετοι με το συστημα που μας εφερε σε χρεωκοπια. Το χειροτερο δεν….με μια μερα απεργιας και συγκρουσης επεσαν τα διεθνη χρηματιστηρια και το ευρω…και αντι να συνεχιστει η απεργια…..συνεχιστηκε ο χομπισμος και το καμπινγκ…οταν συσπειρωνεις τα παντα απο κατω συσπειρωνονται τα παντα απο πανω……μονο με ταξικη αιχμη και ταξικο μισος ανατρεπεις τον αντιπαλο….αυτα τα χριστιανοχιππικα μπαφοι πρασινα αλογα και το μικρο μου πονυ να τα βαλετε πισω στο ρηαλιτυ που βλεπατε οταν σας ηρθε να αγανακτισετε

  16. Απαντώ σε αρσεν λουπέν
    17/06/2011 στις 1:42 ΠΜ

    Σου απαντώ φίλε μου με το σχόλιο που έγραψα στο σημερινό θέμα που ανέβασε ο πάνθηρας:

    “Και ύστερα ξεκίνησε ο διαρκής δολοφονικός χημικός πόλεμος της αστυνομίας. Ομοβροντία απο χημικά και από τις τέσσερις πλευρές του συντάγματος” (έγραψε ο πάνθηρας)

    Για να γίνει αυτό που περιγράφεις χρειάστηκε πρώτα αρκετός πετροπόλεμος προς τα ΜΑΤ. Ενδεχομένως, να επενέβαιναν αδιάφορα από οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρόκληση τους δώθηκε (με επιμονή) στο πιάτο και μετά προχώρησαν βέβαια στο όργιο καταστολής που είχε προαποφασισθεί.
    Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν είναι δυνατό να με διαψεύσεις γιατί και με άλλους προσπαθήσαμε επανειλημμένα να αποτρέψουμε τον επίμονο (επαναλαμβάνω επίμονο) πετροπόλεμο που είχαν εξαπολύσει κάποιοι – και μέσα στους κάποιους χωρούν πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Και βέβαια αυτός ο πετροπόλεμος δεν είχε να κάνει καθόλου (μα καθόλου) με άμυνα.
    Και θέλω ακόμη να πω ότι το ποιόν κάποιων από αυτούς (λίγων – εξαιρετικά λίγων) είναι ίδιο με αυτό του χειρότερου δολοφόνου ΜΑΤΑτζή. Απλώς αν φαίνεται η δολοφονικότητα των ΜΑΤ περισσότερο είναι γιατί πρόκειται για ολόκληρο μηχανισμό που δρα μαζικά.

    Για να βγάλουμε τα κατάλληλα πολιτικά συμπεράσματα, φίλε πάνθηρα, δεν πρέπει να βλέπουμε την μισή αλήθεια. Ή έστω τα δύο τρίτα ή αν προτιμάς ακόμη και τα τρία τέταρτα της αλήθειας. Πρέπει να βλέπουμε ολόκληρη την αλήθεια.
    Δες και τα βίντεο που έχω παραθέσει.

    Την αρχική επίθεση του πλήθους εναντίον του τείχους δεν την κατακρίνω. Κατακρίνω την συνέχεια. Κατακρίνω τις επίμονες (τονίζω επίμονες), επιθετικές (τονίζω επιθετικές) κινήσεις 30 ατόμων εναντίον των ΜΑΤ.
    Και αν η συνέλευση δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι επιθετικό και τι αμυντικό, τι είναι επιθετική κίνηση του πλήθους με κάποιο ουσιώδη σκοπό και τι επιθετική κίνηση 30 ατόμων με σκοπό την προβοκάτσια και την μαλακία, με συγχωρείς αλλά αυτή η συνέλευση έχει ασυγχώρητη πολιτική ανωριμότητα

  17. marxfactor, με τέτοια αντιμετώπιση που έχεις για τον κόσμο τι περιμένεις; να κάνεις; επανάσταση;
    Την επανάσταση με ποιους θα την κάνεις;
    Καλώς ή κακώς το 90% των Ελλήνων έχουν ψηφίσει κάποιες φορές ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Άρα αυοτύς τους εξαρείς.
    Όπως φαντάζομαι εξαιρείς και όσους έχουν ψηφίσει ΛΑΟΣ. Όπως και το φιλοευρωπαικό ΣΥΡΙΖΑ.
    Άρα με ποιους θα κάνεις την επανάσταση; Με το ΚΚΕ ή με τους αναρχικους! (είναι οι μόνοι που θεωρητικά δε συναίνεσαν ποτέ με καμία καθεστωτική πολιτική).
    Άρα θες να μείνεις για πάντα με το 10% της ήττας. Αφού ετσι κι αλλιώς όποιος άλλος πλησιάσει σε εξεγερσιακη λογική είναι ένας από αυτούς που… «35 χρονια ψηφιζαν τα δυο κομματα μαζι με ανθρωπους που πραγματικα ειδαν τη ζωη τους να χειροτερευει και ζητουσαν επιστροφη στις καλες μερες καραμανλη μαζι με ταξικα δειλους για να απεργησουν αλλα αργοσχολους και ακοινωνητους που δεν ειχαν τι να κανουν το απογευμα τους μαζι με εθνικιστες μαζι με φασιστες με παπαδες και το χειροτερο κομματι το εχω αφησει για το τελος ….μαζι με “αριστερους” με αντικομμουνιστικη και αντιαναρχικη αποκρυψη που θελανε να ταισουνε την παραπλανηση ενος ιστορικα ενοχου πληθους που με την πολυχρονη απαθεια καλοπεραση και σταρχιδισμο του νομισε οτι αποκλειοντας ενα κομματι της κοινωνιας απο μια φασιονιστικη αντιγραμμενη μορφη διαμαρτυριας θα αλλαξει το κοσμο»

    Άρα δε θες επανάσταση, αφού δε δέχεσαι τους υπόλοιπους εν ονόματι της ιδεολογικής σου καθαρότητας και του «άσπιλου ιδεολογικού και πολιτικού σου παρελθόντος».
    Άρα μπορείς να παραμείνεις είτε στο παρκο Ναυαρίνου είτε στο μπλοκ του ΠΑΜΕ και να συζητάττε για τις παλιές επαναστάσεις (μακρινές βέβαια… Κούβα ή ΕΣΣΔ, αλλά όχι εδώ κοντά γιατί αναμετράστε με την πραγματικότητα) και να αποδεχθείς την αιώνια ήττα στην οπόια οδηγούν αυτές οι λογικές.

    Η νίκη θέλει σύνθεση ιδεών, απόψεων, αναγκών, πρακτικών… και γενικώς.. ανθρώπων!

    • «Η νίκη θέλει σύνθεση ιδεών, απόψεων, αναγκών, πρακτικών… και γενικώς.. ανθρώπων!»

      Ε πειτε μας επιτελους ποια ειναι αυτη η συνθεση ιδεων ,αναγκων,πρακτικων ,που θα κανει ολους τους μουχλιασμενους αναρχοαριστερους να αναθεωρησουν την σταλινικη ιδεολογια τους.Επτασφραγιστο μυστικο χειροτερο και απο τα μυστικα της πυραμιδας του Χεωπα,εχει καταντησει αυτη η νεα επαναστατικη ιδεολογια.

      • Δεν είπα να αναθεωρήσει κανείς την ιδεολογία του.
        Ο καθένας που έχει μια ιδεολογία καλά κάνει και την έχει.
        Αλλά την ώρα που γίνεται η μάχη, οι καιροί επιτάσσουν το άνοιγμα κάθε ιδεολογίας προς τις άλλες που εξεγείρονται ταυτόχρονα και η καλύτερη δυνατή -αν όχι συμπόρευση, τουλάχιστον- συνύπαρξή τους στο εξεγερσιακό πεδίο.
        Δηλαδή όταν ένας λαός μάχεται για την ανεξαρτησία του, την αποτίναξη των βαριδίων των μεγαλοτραπεζιτών κλπ, δεν ωφελεί σε τίποτα να χωριστούμε σε αναρχικου΄ς, σταλινιστές, τροτσκιστές, μαρξιστές, σοσιαλδημοκράτες, αναρχοαυτόνομους, λαικοδεξιούς κλπ.
        Όσοι είναι εκεί είναι χρήσιμοι και κυρίως απαραίτητοι στον αγώνα. Δεν θα βοηθήσει σε τίποτα η περιχαράκωση της κάθε ιδεολογίας, παρά μόνο στη βεβαιότητα της ήττας και στην επιστροφή στους παντα θελκτικούς καναπέδες.
        ΟΙ άνθρωποι έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένα φορείς ιδεολογιών και αρκεί η συζήτηση με τους γύρω τους ή οι τοποθετήσεις στη συνέλευση για να επηρεάσουν καταστάσεις και αν θέλουν και μπορούν να πείσουν και τους υπολοίπους για το ορθό της ιδεολογίας τους.
        Δεν είναι κακό αυτό. Αντιθέτως το θεωρώ απαραίτητο.
        Αλλά δε γίνεται να αποκλείεις κάποιον επειδή ψήφισε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και να του λες «εσύ φταις που τους ψήφιζες, άρα μόκο».
        Διότι αν περιμένεις να μαζέψεις τους πολίτες αυτής της χώρας που δεν έχουν ψηφίσει τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», τότε θα μαζέψεις το 7-8% της κοινωνίας. Οπότε δεν τίθεται θέμα επαναστάσεων, εξεγέρσεων κλπ. Τουλάχιστον νικηφόρων.
        Αν θέλουμε νίκη, θα πρέπει να ανεχτούμε τις υπόλοιπες ιδεολογίες, δηλαδή τους υπόλοιπους ανθρώπους (που είναι φορείς ιδεολογιών όπως προείπα) και να προχωρήσουμε δυναμικά και όσο γίνεται ενωτικά.
        Κι εγώ έχω πολλές διαφωνίες με κάθε πολιτικό χώρο. Τι πρέπει να πω; «Είστε όλοι μ…κες» και να φύγω; Φυσικά και δεν περιμένω να επικρατήσει η άποψή μου 100% ποτέ, ούτε να γίνουν πράξη ακόμη και σε περίπτωση νίκης, τα όσα επαγγέλλεται μια εξέγερση.
        Πολεμάμε για το καλύτερο όμως χωρίς μεμψιμοιρίες…

  18. ΟΙ επαναστάσεις δεν γίνονται τυχαία και επειδή δεν εχουμε κατι

    ποιο χειροπιαστό απο την ιστορία θα πρέπει να προσέξουμε που

    έγιναν και πως αλλα ποιες πέτυχαν και τι έφεραν.

    Αλλα και ποιες απέτυχαν που ειναι οι περισσότερες και παράδοξος

    αρκετοί προτιμούν τις αποτυχημένες ξεπερνώντας αυτο το αποτέλεσμα

    Το δύσκολο δεν είναι να «γίνει η επανάσταση» αλλα να απαντήσει στις

    αναγκες της κοινωνίας (οχι φυσικα σε μια μερα) και να λειτουργήσουν

    γιατι εαν δεν συμβεί αυτο η αναρχη αγορά θα επιστρέψει Καβάλα στο άλογο

    που λένε και δεν ξερω και εγω πόσες δεκαετίες πισω θα γυρίσουν

    τα κινήματα

    Εύκολες και γρήγορες λύσεις δεν υπάρχουν

  19. Σαν αντίλογο στη θέση του marxfactor, συμφωνώ με mazestix και συμπληρώνω ότι δεν καταλαβαίνω πως εντοπιζεται ο διαταξικός χαρακτήρας του κινήματος των πλατειών.Κανονικούς καπιταλιστές εγώ τουλάχιστον δεν είδα στο λευκό πύργο. Εκτός αν θεωρείς άλλη τάξη από τον μισθωτό, αυτόν
    Όπως και να χει, μπορείς να συμμετέχεις ως πολίτης που αντιπροσωπεύει τον ευατό του και τίποτα άλλο, είτε είσαι αναρχικός, είτε αριστερός είτε παοκ κτλ. Ο αποκλεισμός σε διακριτικά γίνεται ακριβώς επειδή ο καθένας εκροσωπεί τον εαυτό του. Και αυτή η αλεργία σε κόμματα, χώρους και σημαίες, μπορεί να είναι ισοπεδωική, αλλά μας προστατεύει από το καπέλωμα. Αν δεν αναγάγεις τα χρήσιμα εργαλεία (πχ μαρξισμός) σε ευαγγέλια, τότε άντε στη εκκλησία σου με τους υπόλοιπους πιστούς.

    • *Κόπηκε μια πρόταση:
      Εκτός αν θεωρείς άλλη τάξη από τον μισθωτό, αυτόν που έχει ένα μπακάλικο και είναι αφεντικό 1-2 υπαλλήλων. Αν είναι έτσι, τότε το ταξικό σου κριτήριο είναι λίγο ετεροχρονισμένο κατα τη γνώμη μου.

  20. «Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού της δύναμης Δέλτα.
    Συγκεκριμένα, τα επεισόδια σημειώθηκαν επί της συμβολής των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, όπου άγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, και στη διασταύρωση Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, όπου περί τα 30 άτομα επιτέθηκαν με πέντε μολότοφ και πέτρες σε διερχόμενη διμοιρία της δύναμης Δέλτα.
    Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, η επίθεση που έγινε στην οδό Ακαδημίας είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού στο χέρι»

    Οι προβοκάτορες μαζί με τα μαλακισμένα έπιασαν δουλειά εν όψη της απογευματινής συγκέντρωσης …

  21. Απορώ πραγματικά με μερικούς .. ή δεν ήταν στην πλατεία την μέρα εκείνη ή παίζουν άλλα παιχνίδια…
    Είμαι ένας απ αυτούς που προσπαθεί να συμμετέχει στην πλατεία από την πρώτη μέρα…
    Πολλά πράγματα με χαλανε στην πλατεία αλλά υπάρχουν περισσότερα που με φτιάχνουν..
    Προτιμώ τα πράγματα να γίνονται ειρηνικά αλλά….
    Στις 15 του μήνα , άσχετα από αφορμές, έγινε ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ από τις δυνάμεις καταστολής… ΑΠΛΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ…
    Οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ την αφορμή ή θα την βρουν ή θα την δημιουργήσουν…
    Μπορεί να τους έριξαν πέτρες αναρχικοί , «αναρχικοί» , ασφαλίτες , χουλιγκανια ,εξωγήινοι κ.λ.π αλλά αυτό ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΕΙΕΙ τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ τους ….
    Ας ξεκολλήσουμε από το να κάνουμε το σερλοκ χολμς προσπαθώντας να βρούμε ποιος έριξε την πέτρα και ας στρέφουμε την οργή μας εναντίων αυτών των δολοφονικών ανθρωποειδών…
    Πρέπει να βρούμε έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης ….
    Στην κατά μέτωπο βίαιη αντιπαράθεση , δυστυχώς , έχουν την υπεροπλία ….

    • «Μπορεί να τους έριξαν πέτρες αναρχικοί , «αναρχικοί» , ασφαλίτες , χουλιγκανια ,εξωγήινοι κ.λ.π αλλά αυτό ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΕΙΕΙ τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ τους »

      Ασφαλώς και δεν τους νομιμοποιεί. Δεν νομίζω ότι είπε κανείς κάτι τέτοιο. Διάβασες πουθενά κάτι τέτοιο;

      Από την άλλη, οι κουκουλοφόροι (μην χαθούμε στη μετάφραση, καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ), ήταν εκεί και έδρασαν. Δεν μπαίνω στη συζήτηση πόσο αφορμή έδωσαν ή όχι – ας υποθέσουμε ότι δεν έδωσαν καμία . Το θέμα είναι ότι αποτελούν πληγή δρώντας κυριολεκτικά στο εσωτερικό των κοινωνικών κινημάτων και πρέπει η ιστορία τους να τελειώσει. Αυτή είναι πολιτική εκτίμηση. Η ανοχή της αριστεράς και των αναρχικών απέναντι τους πρέπει επίσης να τελειώσει. Και θα κάνω μια ακόμη πολιτική εκτίμηση. Και μην το πάρει κανείς σαν απειλή γιατί προφανώς δεν μπορεί να είναι. Είναι απλώς μια πολιτική εκτίμηση: Άν δεν υπάρξει από όλους πολιτική και πραχτική απομόνωση των κουκουλοφόρων , το κίνημα θα διασπαστεί. Το προβλέπω με μεγάλη μου λύοη, αλλά έτσι θα γίνει. Η πολιτική αντίθεση με τις πραχτικές του παρελθόντος πρέπει να είναι πλήρης.
      Αν ρίχνω μεγάλο βάρος στη δράση των κουκουλοφόρων το κάνω γι’ αυτό: Τα ΜΑΤ και οι δολοφονικές επιθέσεις τους δεν πρόκειται να διασπάσουν το κίνημα, το αντίθετο. Οι κουκουλοφόροι όμως μπορούν να το κάνουν.

      «ή παίζουν άλλα παιχνίδια»
      Τι ακριβώς εννοείς φίλε μου; Θέλεις να γυρίσουμε στην εποχή των σταλινικών κατηγοριών; Για εξηγήσου γιατί είναι η πολλοστή φορά που διαβάζω τέτοιους υπαινιγμούς. Τι παιχνίδια ακριβώς εννοείς; Απο ποιούς; Περιλαμβάνουν και αυτόν που έγραψε το παρόν κείμενο; Για εξηγήσου λοιπόν.

    • gsourm

      Λες

      «Πρέπει να βρούμε έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης ….
      Στην κατά μέτωπο βίαιη αντιπαράθεση , δυστυχώς , έχουν την υπεροπλία ….»

      Η αντιμετώπιση τους με βιαιο τρόπο μπορεί να γινει μόνο σε «γηπεδο» που δεν έχουν κάνει κλουβί…
      Αν επιχειρηθεί αντιπαράθεση στη Βουλή πρέπει ο κόσμος να είναι πολύς , τουλάχιστοςν 3-4 φορές πολλαπλάσιος των μπάτσων και εξοπλισμένος ωστε να μπορεί να παραμείνει παρά την αναμενόμενη βροχή χημικών…
      Θέλει τακτικές Κερατέας μια τετοια προοπτική, για να είναι νικηφόρα…
      Προτεινα το ξεμπροστιασμα τους ΑΤΟΜΙΚΑ, έναν προς ένα: ονοματα, διευθυνσεις, φωτογραφίες όλων των ματατζηδων ωστε να μη μπορούν να κυκλοφορούν στις γειτονιές τους…

  22. Θα μπορούσα και εγώ να εξαπολύσω υπαινιγμούς: Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θα ήταν πανευτυχής να διασπάσει το κίνημα. Η δράση των κουκουλοφόρων προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα και εγώ λοιπόν να υπαινιχθώ ότι εκείνοι που σιωπούν και ανέχονται τη δράση τους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Ασφαλώς όμως δεν πρόκειται να υπαινιχθώ κάτι τέτοιο. Θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους μου. Γιατί εκείνο που συμβαίνει είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει λάθος πολιτική εκτίμηση απο εκείνους που σιωπούν και ανέχονται.
    Βέβαια , εννοείται, ότι την λάθος πολιτική εκτίμηση , μπορεί να την κάνω εγώ. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να κάνουμε κριτική για το ποιά είναι η σωστή εκτίμηση και τελείως διαφορετικό να εξαπολύουμε δηλητηριώδεις υπαινιγμούς…

  23. …και για εξηγηθώ ,κατόπιν απαίτησης του Μιρα…

    Κατ αρχήν , δεν κατηγορώ κανέναν σας για κάτι… άλλωστε διαβάζω τα κείμενα σας ,που έχουν πάντα ενδιαφέρον, και στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σας …
    Αυτό που θέλω να θίξω είναι ότι από την Τετάρτη μέχρι σήμερα έχουμε αναλωθεί (όχι μόνο σε αυτό το θαυμάσιο μπλογκ αλλά και σε άλλα εξίσου ελεύθερα και προοδευτικά) σε μια κουβέντα σχετικά με τον ρόλο που παίζουν οι «προκλήσεις» από κάποιες ομάδες που μπορεί ο καθένας να τις περιγράψει όπως νομίζει … «κουκουλοφόρους» , «αναρχικούς» , «ασφαλίτες» , «μαλακες» κ.λ.π.

    Για εμένα , δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ποιοι και αν θα πετάξουν μια πέτρα και θα ξεκινήσει η δολοφονική αγέλη των ταγματασφαλιτών το έργο της…
    Για εμένα (ξανά), σημασία έχει ότι η κρατική μηχανή καταστολής έδρασε δολοφονικά και συντεταγμένα (για μια ακόμη φορά) εναντίον ΟΛΩΝ των πολιτών που διεκδικούσαν την Τετάρτη ένα καλύτερο αύριο…
    Δίνοντας , λοιπόν ,τόση σημασία για το τι έκαναν κάποιες μικρές ομάδες την Τετάρτη, θεωρώ οτι παίζουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ και του κράτους που προσπαθούν να εξισώσουν και ,ουσιαστικά , να δικαιολογήσουν την καταστολή …

    Και επαναλαμβάνω … προτιμώ τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ διαδικασίες και διευθετήσεις… Δεν είμαι ο …τσακ νορις να λύνω το ζωνάρι μου για καυγά…Δεν πάω σε καμία συγκέντρωση με σκοπό να πεθάνω , να τραυματιστώ ,να δείρω ,να σπάσω , να με «δέσουν» …την Τετάρτη ήμουν μέσα στην πλατεία θεωρώντας την ως το ασφαλέστερο σημείο …

    θεωρώ όμως ,ότι για να έχει αποτέλεσμα μια συνεχής ειρηνική διαμαρτυρία θα πρέπει να υποστηρίζεται από ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ πολίτες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ που μπορεί να μην θέλουν την βία, ΑΛΛΑ θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα ΜΑΤ που έχουν απέναντι σους είναι ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και όχι «αδέλφια» μας…. Άλλο «ειρηνικός» και άλλο «μαλ@κας»…

    Αυτό ΔΕΝ υπάρχει…. Ο κόσμος που το στηρίζει συνειδητά το Σύνταγμα είναι ,σχεδόν καθημερινά ,ο ίδιος…
    μακάρι να κάνω λάθος και να έρθει αυτό που επιθυμούμε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι , χωρίς να πέσει ούτε ένα δακρυγόνο …

    • gsourm

      Είναι βέβαιο πως η εξουσία θα αντιδράσει…Μού είπαν πως ήδη ένας γελοίος πασόκος βολευτής ζήτησε να υπάρξει νόμος που θα απαγορεύει τις συγκεντρώσεις γυρω από τη Βουλή…
      Λοιπόν, στην κτηνωδη βία τους χρειάζεται να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να λειτουργήσουμε έξυπνα…
      Θέλουμε συγκρουση; Λοιπόν…ας μαζευτούν 5000 άνθρωποι με αντιασφυξιογόνες μάσκες κι ας χτυπήσουν καταδρομικά…όπως έκαναν στην Κερατέα…
      Αλλά συγκρούσεις σαν την προχθεσινή είναι καταδικασμένες εκ προοιμίου…

Σχολιάστε