Παρίσι: Ηθοποιός αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα Χρηματιστήρια

Παρίσι: Ηθοποιός αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα Χρηματιστήρια

«Θέλω την πτώση του διεθνούς τραπεζικού συστήματος»

Ένας Ελβετός κωμικός στο Παρίσι, έριξε γύρω του βενζίνη, έβγαλε τα ρούχα του και έβαλε φωτιά στη βενζίνη φωνάζοντας «Σταματήστε τη Νέα Υόρκη, σταματήστε το Σίτι, σταματήστε το Παρίσι, σταματήστε τα Χρηματιστήρια!»

Ο  Πασκάλ Μπονγκάρ έκανε τις παραπάνω κινήσεις στα σκαλιά του “Παλέ Μπρονιάρ”, του μεγάρου όπου στεγάζεται το Χρηματιστήριο του Παρισιού, επιχειρώντας να αναπαραστήσει μια απόπειρας αυτοπυρπόλυσης, θέλοντας να δώσει το παράδειγμα. 

«Δίνω το παράδειγμα για τους Ισπανούς και τους Γάλλους Αγανακτισμένους, όπως εκείνος ο νεαρός Τυνήσιος που αυτοπυρπολήθηκε και ξεκίνησε την Αραβική Άνοιξη: Θέλω την πτώση του διεθνούς τραπεζικού συστήματος», εξήγησε ο ίδιος.

Ένας πυροσβέστης έσβησε γρήγορα τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα. Στη συνέχεια ο 50χρονος κωμικός, που υπέστη ελαφρά εγκαύματα, φόρεσε ξανά τα ρούχα και συνελήφθη.

http://wp.me/pPn6Y-bJS

8 σκέψεις σχετικά με το “Παρίσι: Ηθοποιός αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα Χρηματιστήρια

  1. Συνελήφθη;
    Γιατί;
    Ούτε να αυτοπυρποληθείς δεν μπορείς στην δύση!
    Μακάρι ο κόσμος να καταλάβαινε από την ενέργεια του πόσο χρειάζεται να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτό το σύστημα…

  2. Μαλακία του. Αντί να κοιτάξει να οργανωθεί συλλογικά στρέφεται σε ατομικές αυτοκαταστροφικές, πράξεις. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του αλλά με συμβολικές θεαματικές κινήσεις δε γίνεται δουλειά. Χρειάζεται ουσιαστική και όχι συμβολική δράση στην καθημερινότητα.

  3. Κριμα, δεν αφησαν τον ηρωα να ολοκληρωσει την διαμαρτηρια του και εσβησαν την φωτια του. Κριμα κριμα. Που εχει φτασει ρε σεις ο κοσμος? Ουτε να διαμαρτηρηθεις δεν μπορεις! Τα τσιρακια του συστηματος επεσαν πανω του για να τον ‘σωσουν’! Ελπιζω να ξανα αυτοπυρποληθει για να αποδειξει το ποσο αποφασισμενος ειναι!

Σχολιάστε