5 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Καλέσματα – Συγκεντρώσεις

5 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
5 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008

Η κοινωνική πραγματικότητα των τελευταίων ετών έρχεται να μας θυμίσει με  τον πιο έντονο τρόπο πως καμία κρατική δολοφονία δεν είναι τυχαία ή  μεμονωμένο περιστατικό, κανένας ξυλοδαρμός, καμιά δίωξηεργαζόμενου [1]μαθητή [1 | 2] ή φοιτητή [1] δεν είναι αυθαιρεσία. Πως καμία δικαιοσύνη [1] δεν είναι τυφλή και καμία “ανεξάρτητη” ενημέρωση αντικειμενική.

Απεναντίας, είναι όλα μέρος των  επιλογών της κυρίαρχης μηχανής που ονομάζεται κράτος και των συμφερόντων  που αυτή εξυπηρετεί σε βάρος της κοινωνικής βάσης. Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, η περιφρόνηση της υγείας, τα εκατομμύρια των ανέργων και εξαθλιωμένων [1ανθρώπων. Ο καθημερινός εμπαιγμός για ένα καλύτερο αύριο που ποτέ όμως δεν πρόκειται να έρθει, η διάχυση του ρατσισμού και ο εγκλεισμός ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κυνήγι μαγισσών στο όνομα της υποτιθέμενης τάξης και ασφάλειας. Η καταστολή σε αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές και σε όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί τη ζωή του. Δεν είναι παρά επιλογές και επιθυμία των από πάνω για το παρόν και το μέλλον καθενός από μας και των επόμενων γενεών.
Μπροστά σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα δεν μένει παρά να αντιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Γεμάτοι μνήμη και οργή απέναντι σε αυτούς που μας εξαθλιώνουν, βασανίζουν και σπέρνουν το φόβο, να επιλέξουμε την εξέγερση και την αντίσταση με κάθε μέσο.

Για την ελευθερία και την ισότητα όλων μας

 

Αρχείο Athens Imc για Εξέγερση Δεκέμβρης 2008 | Αρχείο Athens Imc για Κρατική καταστολή | Προηγούμενο κεντρικό ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s