Passata la fiesta

Τη Δευτέρα στις 20/12/2010 Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ.Κελεσίδης (Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίαζαν από κοινού βιβλίο μελέτη του πρώτου για την αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης. Η κουβεντα στην ουσία ευλογούσε τον Καλλικρατη και το αναποφευκτο να εφαρμοστει, ενω»αναγνωριζαν» τις δυσκολιες της εποχής γι αυτο και υποστηριζουν τα όλα αναγκαια μέτρα.

Δεν υπολογισαν ομως κάποιους. Τους δεκάδες εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές πληρωμένους, απλήρωτους, πλήρους ή περιορισμένου ωραρίου) φοιτητές και άλλους εργαζόμενους.

Απο Ξανθη, Κομοτηνη και Αλεξ/πολη μπήκαμε στο χώρο της εκδήλωσης και προχωρήσαμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων, τους μαζικούς διορισμούς, την παιδεία των αναγκών της κοινωνίας και την ανατροπή της πολιτικής μνημονίου και Καλλικράτη.

Η υπουργός αποχώρησε – φυγαδεύτηκε ενώ σε συνάντηση αμέσως μετά που ζήτησε απο εκλεγμένους αντιπροσώπους και αναπληρωτές δεν απάντησε στη μόνη ερωτηση που της εγινε (καθως απο την αρχη εγινε σαφες οτι δε προχωραμε σε κανενα διαλογο): ποτε θα πληρωθουνε!

Τα λοιπά στο ακόλουθο Βίντεο:

Μαράια

10 σκέψεις σχετικά με το “Passata la fiesta

  1. Κι αυτό το καθήκι τολμάει να αποκαλεί συνάδελφους
    απλήρωτους εκπαιδευτικούς,ο γλείφτης τολμάει να
    μιλάει και για δημοκρατία.
    Κυνηγητό παντού, να αισθάνονται στο σβέρκο
    τους την καυτή ανάσα αυτών που βιώνουν τον
    εργασιακό μεσαίωνα.

  2. Δείτε τώρα πως το παρουσιάζει η Ελευθεροτυπία… για να μην θιχτεί η Αννούλα…
    «Θερμή» υποδοχή στην Α. Διαμαντοπούλου από αδιόριστους
    Αλεξανδρούπολη
    Αντιμέτωποι με απλήρωτους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, μέλη του ΠΑΜΕ, φοιτητές, νεολαίους του Συνασπισμού, της ΕΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήρθε χθές το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, που ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

    Με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ωστόσο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=235168

    • ειναι αληθεια πως στηριξαν την κινητοποιηση και οι παραπανω πολιτικοι χωροι , μα αν δεν ηταν οι εκπαιδευτικοι δε θα μπαιναμε μεσα, δε θα ξεκινουσε το «τζερτζελο» κ.λπ. Σημασια ειχε να στηριξουμε και οχι να καθοδηγησουμε και αυτο εγινε.

  3. «Εκτονωθήκατε;» λέει το κάθαρμα στο 0:18… ποιο τσοπανόσκυλο της εξουσίας ήταν αυτό; Έτσι να συνεχίσουν, θα πέσει πάρα πολύ ξύλο

    Τι να πεις και για τους παρακαθήμενους; τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.. ‘διάλογο’ έκαναν εκεί ακούγοντας αποψάρες Διαμαντοπούλου;

  4. μην τους αφηνετε σε ησυχία! να μην τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά…
    μου προκάλεσε αρνητικη εντύπωση πάντως το γεγονός οτι οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ αν και συγκεντρώθηκαν εξω απο το ξενοδοχείο, αρνήθηκαν να μπουν στην αίθουσα μαζί με τους υπόλοιπους…

Σχολιάστε