Οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) αντί να μποϋκοτάρουν τις εκλογές και να καλέσουν τον λαό του 62% στις πλατείες, πήραν μέρος στις εκλογές, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, ώστε να νομιμοποιηθούν τα μνημόνια.

Πολιτική εξαπάτηση οι μνημονιακοί (Συριζα, ΝΔ, ΠαΣοΚ, κλπ). Πολιτική εξαπάτηση και οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ).

Το εκλογικό σώμα, κάνοντας αυτό που πρέπει, σε απανωτές εκλογές ψηφίζει κόμματα που υπόσχονται

 • απαλλαγή από την θηλιά των μνημονίων,
 • τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα της καταστροφής και
 • επιστροφή στην ανάπτυξη.

Και, σε δημοψήφισμα, ώστε να μη μείνει κανείς που να κάνει οτι δεν καταλαβαίνει, με ένα αξεπέραστο 62% δίνει ρητή εντολή, ρητή εντολή, για το τι θέλει να γίνει. Δίνει ρητή εντολή στο πολιτικό σύστημα.

Κι όμως…

Το πολιτικό σύστημα έχει κάνει άλλη επιλογή. Δική του. Παρακούοντας την λαϊκή εντολή. Κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν.

Και παρά τα όσα λέει το διαμπερές μας Σύνταγμα, όλοι εκείνοι που εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, και που παρέβησαν την ρητή εντολή του εκλογικού σώματος, όχι μόνο δεν έχουν τιμωρηθεί ακόμα αλλά ζουν και …βασιλεύουν. Κυριολεκτικά.

Κι ενώ ήταν και είναι ξεκάθαρα φανερό πως οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν για να αποκτήσει νομιμοποίηση ο βιασμός της βούλησης του εκλογικού σώματος, οι «αντίπαλοι» των μνημονιακών αποφασίζουν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Νομιμοποιόντας των βιασμό.

Οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) που πήραν μέρος στις εκλογές, νομιμοποιούν τον βιασμό της θέλησης του εκλογικού σώματος.

Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά. Το πιο απλό να δηλώσουν πως δεν θα πάρουν μέρος στις εκλογές-βιασμό. Το πιο σύνθετο, να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ και να καλέσουν το εκλογικό σώμα σε μποϋκοτάζ και μαζική αποχή με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις και πορείες.

Από μόνη της η αποχή αγγίζει το 45%. Μπορεί να φανταστεί κάποιος το ύψος στο οποίο θα εφθανε, και την πολιτική βαρύτητα που θα είχε κάτι τέτοιο, αν οι «αντι-μνημονιακοί» έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Να καταγγείλουν τις εκλογές αυτές ως βιασμό της ρητά εκφρασμένης θέλησης του εκλογικού σώματος, να μην πάρουν μέρος στις εκλογές, και να μας καλέσουν στις πλατείες.

Τίποτε από όλα αυτά. Πήραν μέρος μια χαρά στις εκλογές και τώρα μετράνε τα «κέρδη» τους. Ελπίζοντας ότι σε κάποια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να γευτούν την πολυπόθητη εξουσία. Ολιγαρχικοί είναι. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται.

Και μόνο το ότι μνημονιακοί και «αντι-μνημονιακοί» συμφωνούν πως η αποχή είναι κακή επιλογή, και πως πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, δείχνει το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης.

Μνημονιακοί (Συριζα, ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ενωση Κεντρώων, Δημιουργία Ξανά, κλπ) και «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) δήλωσαν κατά της αποχής.

Και όλοι μαζί, μνημονιακοί και «αντι-μνημονιακοί» είναι υπέρ της νομιμοποίησης του βιασμού της θέλησης του εκλογικού σώματος.

Θραξ Αναρμόδιος

14 σκέψεις σχετικά με το “Οι «αντι-μνημονιακοί» (Χ.Α., ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ) αντί να μποϋκοτάρουν τις εκλογές και να καλέσουν τον λαό του 62% στις πλατείες, πήραν μέρος στις εκλογές, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, ώστε να νομιμοποιηθούν τα μνημόνια.

 1. Οταν λές να »σαμποτάρουν τις εκλογές και να καλέσουν το 62% του λαού στις πλατείες»ξεχνάς κάτι βασικό.
  Ασε τους ναζί στην άκρη.Κάκιστα τους συνυπολογίζεις.Επίσης στην άκρη και τους σταλινικούς του ΚΚΕ που καλούσαν σε αποχή λευκό και άκυρο και σιχαίνονται τις πλατείες και τον κόσμο που δεν ελέγχουν.
  Απομένουν το ΕΠΑΜ που πήρε 0.2%,η Ανταρσύα με 0.3% και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη με 2.7%.
  Συνεπώς ο κόσμος που βγήκε στις πλατείες και σήκωσε το ΟΧΙ στις πλάτες του,ήταν ο κόσμος του Συριζα.Με τον Τσίπρα να δίνει τουλάχιστον ενα 10% παραπάνω στο ΟΧΙ με την παρουσία του την Παρασκευή στο Σύνταγμα.
  Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και του ΟΧΙ.

 2. Οι επισημάνσεις του Lam είναι ολόσωστες. Κακώς τσουβάλιασες μαζί με τους «αντιμνημονιακούς» την χ.α και το κκε.
  Απλώς, πρέπει να τονίσουμε τον καιροσκοπισμό και τον τυχοδιωκτισμό του σύριζα.

 3. Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015
  Το χειρότερο κοινοβούλιο από την εποχή του εμφυλίου
  άρθρο του Δημήτρη Καζάκηdimitriskazakis.blogspot.gr

  Τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα «αναβάθμισαν» το κοινοβούλιο από μνημονιακό σε ολοκληρωτικά κατοχικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πολιτικο κόμμα στη σύνθεση της νέας Βουλής, που να θέτει – έστω και για το θεαθήναι – ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, πραξικοπηματικής κατάλυσης του Συντάγματος, ή έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό.

  Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής – μηδενός εξαιρουμένου – αποδέχονται την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και την άσκηση κατοχής από τους Θεσμούς της ευρωζώνης. Ούτε που νοιάζονται για το αν τηρείται έστω και στο ελάχιστο η συνταγματική τάξη στη χώρα, αν υφίσταται έστω και στοιχειωδώς κράτος δικαίου για τους πολίτες. Το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζουν, είναι το δίκαιο του δυνάστη, του ισχυρού, δηλαδή των επιτελείων της ευρωζώνης.

  Σκεφτείτε κατάντια. Οι μόνες δυνάμεις που στο νέο κοινοβούλιο καλούνται να υπερασπιστούν τη συνταγματική έννομη τάξη από τη χούντα των μνημονίων, είναι η ΧΑ και το ΚΚΕ. Δηλαδή δυο κόμματα που δεν δίνουν την ελάχιστη σημασία στην κατοχύρωση συλλογικών και ατοιμικών δικαιωμάτων. Το μεν ένα, η ΧΑ, γιατί ποθεί την ολική επαναφορά του «εθνικιστικού κράτους», δηλαδή όπως ήταν το κράτος κατά τον εμφύλιο. Ενώ το ΚΚΕ θεωρεί ότι συμβαίνει ως νομοτέλεια του καπιταλισμού κι επομένως του είναι παντελώς αδιάφορο.

  Ένα δεύτερο σοβαρό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα και μαζί του το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, αλλά και της καταγγελίας του χρέους ως παράνομου με βάση το διεθνές δίκαιο, δεν έχουν πλέον κανένα εκπρόσωπο στη νέα Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον κανένα κόμμα ενάντια στο ευρώ. Κι αυτό θα ανοίξει μια νέα περίοδο ακόμη χειρότερων αποκλεισμών, ίσως και αστυνομικών μέτρων εναντίον όσων επιμένουν ότι μόνο με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, μπορεί να υπάρξει έστω μια πιθανότητα διεξόδου.

  Με εξαίρεση τα χρόνια του εμφυλίου, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ιστορική περίοδο με χειρότερη σύνθεση κοινοβουλίου. Η μεγάλη κατάκτηση των ξένων κέντρων δεν είναι η επικράτηση των πιο αδίστακτων, ανελέητων και τυχοδιωκτικών στοιχείων που διαθέτει ο βόθρος της εγχώριας πολιτικής από τον Τσίπρα και τον Καμμένο έως τον Λεβέντη, αλλά ο αποκλεισμός κάθε αληθινά αντιπολιτευτικής φωνής στο καθεστώς κατοχής.

  Σχεδόν έξι χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, οι δανειστές και οι Θεσμοί της ευρωζώνης, έχουν το πιο εθελόδουλο κοινοβούλιο και ταυτόχρονα τους αναγκαίους πολιτικούς συσχετισμούς για να περάσουν ότι δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα. Από εδώ και μπρος αρχίζει η Τελική Λύση για τους Έλληνες. Τώρα θα μάθουμε όλοι στην πράξη τι σημαίνει σφαγείο. Όχι μόνο για τις συντάξεις, τις δουλειές, τα μεροκάματα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

  Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πρώτα και κύρια προϊόν της μαζικής αποχής. Όσοι υποστήριξαν συνειδητά την αποχή ως πολιτική πράξη, έπαιξαν επάξια τον ρόλο τους ως Πέμπτη Φάλαγγα. Μ’ αυτούς, όπως και με όσους εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της κατοχής, μας χωρίζει αίμα. Το αίμα χιλιάδων συνανθρώπων μας, συμπατριωτών μας.

  Το 2015, σύμφωνα με τα ληξιαρχεία, θα έχουμε μεταπολεμικό ρεκόρ θανάτων στην πατρίδα μας, χάρις στην ολοκληρωτική απαξίωση των κοινωνικών υποδομών υγείας στη χώρα μας. Αλλά ποιός νοιάζεται; Πάντως όχι όλοι εκείνοι που συχνοτίζονται με τους δημίους της χώρας μας, ή καλούσαν τον λαό σε αποχή για να διευκολύνουν το καθεστώς κατοχής.

  Από πολιτική, εθνική και ταξική άποψη η αποχή σ’ αυτές τις εκλογές έχειτην ίδια σημασία με την αποχή στις βουλευτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946. Όπως τότε η αποχή του 50% – που λανθασμένα προκάλεσε το ΕΑΜ – άνοιξε το δρόμο στην κλιμάκωση του εμφυλίου, έτσι και η τωρινή αποχή. Γέννησε μια Βουλή ικανή ακόμη και να αιματοκυλήσει τον λαό με τα όπλα. Με ξένα όπλα.

  Με όλους αυτούς λοιπόν μας χωρίζει αίμα. Πολύ περισσότερο όταν αρχίζει να επικρατεί στον κόσμο η κοινωνική ηθική της εθελοδουλείας. Ο Ετιέν ντε λα Μποεσί είχε μιλήσει γι’ αυτήν στην Πραγματεία περί εθελοδουλείας, που γράφτηκε τον 16ο αιώνα. Για φανταστείτε κατάντια. Να εξηγεί την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων σήμερα, ένα δοκίμιο του 16ου αιώνα.

  Η υποτέλεια, έγραφε ο Μποεσί, ενισχύεται όταν οι άνθρωποι ανατρέφονται υπό καθεστώς υποταγής. Οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να λατρεύουν τους άρχοντες,δηλαδή αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Κι ενώ η ελευθερία έχει ξεχαστεί από τους πολλούς, υπάρχουν πάντα μερικοί που ποτέ δεν θα υποταχθούν. Και απ’ αυτούς η εξαρτάται η πρόοδος του ανθρώπου.

  Όταν κυριαρχεί η εθελοδουλεία, ακόμη και η μεγαλύτερη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης, φαίνεται σαν κάτι το φυσιολογικό και το δεδομένο. Η κοινωνική ηθική της εθελοδουλείας, δεν είναι παρά η κοινωνική ηθική του αλήτη. Κι ο αλήτης ξέρει μόνο να αρπάζεται από τις καταστάσεις, αδιαφορόντας για τις συνέπειες, αλλά και για όλους τους άλλους. Η πολιτική αδιαφορία και η αποθέωση της πάρτης μου, είναι το raison d’etre της αλήτικης ηθικής. Κι αυτή δυστυχώς τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία.

  Αν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, έγραφε ο Μποεσί, πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει το βαθμό στον οποίο τα θεμέλια της τυραννίας βρίσκονται στα εκτεταμένα δίκτυα των διεφθαρμένων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της τυραννίας. Κι αυτά τα έγραφε για τη Γαλλία του 16ου αιώνα, αλλά ισχύουν απόλυτα και για την Ελλάδα του σήμερα. Επομένως η δουλειά όσων αγωνίζονται για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, οφείλει να είναι όχι απλά πολιτική, αλλά βαθύτατα διαφωτιστική. Η μάχη συνεχίζεται.

  Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.
  Οδυσσέας Ελύτης.
  σχόλιο>
  MacGyver gr21 Σεπτεμβρίου 2015 – 1:38 μ.μ.
  «…σημερα που σαπιζει ο κοσμος, η ατιμια και ο συμβιβασμος εξευτελιζουν και τις πιο γενναιες ψυχες, μια μοναχα τακτικη ειναι πρακτικη και συμφερει. Να’σαι ανενδοτος.» Ν. Καζαντακης.
  Καλη λευτερια..

  πηγή: dimitriskazakis.blogspot.gr

  • «…Όσοι υποστήριξαν συνειδητά την αποχή ως πολιτική πράξη, έπαιξαν επάξια τον ρόλο τους ως Πέμπτη Φάλαγγα. Μ’ αυτούς, όπως και με όσους εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της κατοχής, μας χωρίζει αίμα. Το αίμα χιλιάδων συνανθρώπων μας, συμπατριωτών μας….

   Δηλαδή η ηγεσία του ΕΠΑΜ λέει στα μέλη του κόμματός τους πως με όσους έκαναν συνειδητά αποχή τους χωρίζει αίμα.

   Κι όχι τίποτε άλλο αλλά είναι και …μέτωπο.

   Εγώ έκανα συνειδητά αποχή. Και δεν νιώθω να με «χωρίζει αίμα» με κανέναν. Νιώθουν εκείνοι ή κανείς άλλος πως τον χωρίζει αίμα με μένα επειδή έκανα συνειδητά αποχή; Αλήθεια;

   Και αυτοί που κάνανε αποχή, και αυτοί που πήγαν και ψήφισαν, είμαστε ένα. Ενας λαός είμαστε. Πλανημένοι, μπορεί, λάθος, μπορεί. Αλλά είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε τα ίδια ζόρια. Οι περισσότεροι έστω. Και οι περισσότεροι προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας φαίνεται καλύτερο. Να ψηφίσουμε αυτό που μας φαίνεται καλύτερο. Με τα μυαλά του ο καθένας.

   Τι αίμα και μεγαλοστομίες άσκεφτες είναι αυτές. Ετσι γίνεται η λαϊκή ενότητα; Με αίματα;

   Και τι διαφορετικό θα περιείχε ένα κάλεσμα σε αλληλοσφαγή δηλαδή;

   • Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αγαπημένε μου φίλε Θράκα Αναρμόδιε!
    κι εγώ έκανα συνειδητά αποχή. Κι εγώ δεν νιώθω να με «χωρίζει αίμα» με κανέναν.
    .
    Και σ΄αυτό συμφωνώ μαζί σου>>>
    Και αυτοί που κάνανε αποχή, και αυτοί που πήγαν και ψήφισαν, είμαστε ένα. Ενας λαός είμαστε. Πλανημένοι, μπορεί, λάθος, μπορεί. Αλλά είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε τα ίδια ζόρια. Οι περισσότεροι έστω. Και οι περισσότεροι προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας φαίνεται καλύτερο. Να ψηφίσουμε αυτό που μας φαίνεται καλύτερο. Με τα μυαλά του ο καθένας.
    .
    Εύχομαι να είσαι καλά & να βαστάς γερά με την υπομονή, καλέ μου φίλε.
    Χαίρομαι που ποτέ δε χάνεις την έμπνευσή σου!
    Πολλά χαιρετίσματα!

 4. Οι περιοχές με την μεγαλύτερη αποχή

  Η συνολική αποχή μαζί με άκυρα και λευκά, έφτασε το 50,5%, δηλαδή, ένας στους δυο Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες 18 έως 45 ετών, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

  Δείτε πιο κάτω κάποια από τα αποτελέσματα των εκλογικών Περιφερειών με την μεγαλύτερη αποχή:

  Φλώρινα: 70%

  Κεφαλλονιά: 66%

  Λακωνία: 66%

  Λέσβος: 62%

  Αρκαδία: 61%

  Ευρυτανία: 58%

  Καστοριά: 58%

  Χίος: 58%

  Σάμος: 57%

  Δωδεκάνησα: 55%

  Μεσσηνία: 54%

  Α’ Αθηνών: 52%

  Ζάκυνθος: 52%

  Δράμα: 52%

  Καρδίτσα: 52%

  Ιωάννινα: 51%

  Κέρκυρα: 51%

  Σέρρες: 51%

  πηγή: σε σχόλιο εδώ

 5. πηγές: μακελειό, αίματα Καζάκη, χρυσαύγουλα αντιμνημονιακά.
  Θράκας αγαπησιάρης που δεν θέλει αίματα,
  ο μαύρος(μη χέσω) μεσόγειος πειρατής «είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε τα ίδια ζόρια» αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, σας αγαπώ φιλάκια.
  Λείπει ο OMADEON να φέρει τον κουράμπα του αλογοτοξοβόλου…
  Σα να μην πέρασε μια μέρα…

  Κι αν αργεί, σίγουρο είναι
  από κάπου θα ξεκινήσει
  λόγο στον λόγο θα δώσει
  όπως το αίμα προστάζει

  Ψηλά τις σημαίες
  όταν θα έρθει
  φόβος στις ψυχές τους
  ορθωμένος μπροστά τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s