Το Δίκιο το έχουν οι Εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Έχουμε μια κυβέρνηση που από τον Μάη μάς έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον κορονοϊό.

Καλλιεργώντας η ίδια ένα κλίμα νίκης και εφησυχασμού έκανε εγκαίνια χωρίς μέτρα προστασίας, έφερε μαζικά τουρίστες χωρίς τεστ, επέτρεψε στις εκκλησίες να κοινωνούν με το ίδιο κουτάλι, νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, δεν ενίσχυσε την δημόσια υγεία, δεν αύξησε την συχνότητα δρομολογίων των ΜΜΜ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου άφηνε τους παπάδες χωρίς μάσκες να οργανώνουν γιορτές στην Θεσσαλονίκη.

Όλο αυτό το διάστημα η ίδια κυβέρνηση έδειξε για ποια πράγματα ενδιαφερόταν πραγματικά. Ενδιαφερόταν να φέρει νομοθετήματα που είτε εξισώνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τα δημόσια, είτε οδηγούν στην εκμετάλλευση και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, είτε χτυπούν τον εργατικό συνδικαλισμό είτε δίνουν την πρώτη κατοικία στις τράπεζες και χαρίζουν χρέη μεγαλοοφειλετών, είτε περιορίζουν το δικαίωμα στην διαδήλωση, είτε χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες. 

Κι έτσι φτάσαμε να ανέβουμε 100 θέσεις στον κόσμο όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα, 366 να είναι διασωληνωμένοι και μόνο την τελευταία βδομάδα πάνω από 250 άτομα να έχουν πεθάνει από το covid19, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους χίλιους.

Μιλάμε για εκατοντάδες κρατικές δολοφονίες που δεν έχουν τέλος. 

Η εικόνα δεν εξωραΐζεται λόγω της συνολικότερης φρικτής εικόνας στην Ευρώπη.

Το ότι πχ και ο Μακρόν φέρθηκε εγκληματικά με το χωρίς έλεγχο άνοιγμα του τουρισμού και την ολιγωρία του να πάρει δραστικά μέτρα όταν ήδη είχε ξεφύγει η κατάσταση, αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στην εγκληματική κυβέρνηση της Ελλάδας παρά μόνο την καθιστά συνένοχη στο γενικότερο ευρωπαϊκό έγκλημα. Υπάρχουν πολλές χώρες, αρκετές με πολλαπλάσιο πληθυσμό της Ελλάδας, από την Ταϊβάν και το Βιετνάμ μέχρι την Νέα Ζηλανδία και την Ουρουγουάη που κατάφεραν να ελέγξουν την πανδημία. Κάποιες από αυτές το κατάφεραν χωρίς τα σημερινά ολοκληρωτικά μέτρα. Ακόμη και στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία που τα πάνε πολύ καλύτερα ως τώρα σε σχέση με το πρώτο κύμα. 

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η οικονομική βοήθεια προς τον πληθυσμό είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. 

Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε το χειρότερο δυνατό. Και να χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και να χτυπήσει οικονομικά τον πληθυσμό της και να έχει υιοθετήσει τα πιο ολοκληρωτικά μέτρα για να αναστρέψει απεγνωσμένα την κατάσταση. Ζούμε σε ακόμη χειρότερη εκδοχή αυτό που ζούσε την άνοιξη η Ιταλία. Και να υπάρχει lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και να έχουμε χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς.

Να θυμίσω ότι για μήνες η ίδια η κυβέρνηση με τον απίθανο πρωθυπουργό της και με τα άλλα στελέχη της, διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο lockdown καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και για τους ανθρώπους και για την οικονομία. Είχαν φτάσει να λένε ότι και το πρώτο lockdown είχε γίνει λόγω της παγκόσμιας κατάστασης και της απειρίας κι ότι αυτή την φορά με τις μάσκες κλπ δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξαναγίνει. 

Τελικά μέσα στον πανικό τους και βλέποντας την κατάρρευση των δομών υγείας να είναι βέβαιη και τους νεκρούς να αυξάνονται εκθετικά, προχώρησαν σε αυτό που οι ίδιοι είχαν χαρακτηρίσει καταστροφικό και αδιανόητο. Όπως και το πρώτο lockdown, το έκαναν χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια προς τους φτωχότερους και χωρίς μαζικά τεστ. Και τούτη την φορά με ακόμη πιο μεγάλους περιορισμούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας όταν στο πρώτο lockdown την θεωρούσαν περισσότερο βλαπτική παρά ωφέλιμη. 

Η ίδια κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για να μηδενίσει την προσπάθεια του πληθυσμού να ελέγξει την πανδημία την άνοιξη, η κυβέρνηση που έκανε τα πάντα ώστε να  δημιουργήσει όλες τις συνθήκες ώστε μόνο με ένα δεύτερο lockdown να μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, προχώρησε σε ένα πανικόβλητο και εκ των πραγμάτων καθυστερημένο δεύτερο lockdown ακόμα πιο αφόρητο και ολοκληρωτικό από το πρώτο, το οποίο τούτη την φορά συνοδεύεται και από χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς.

Από τότε που βγήκε αυτή η κυβέρνηση και ακόμη και μέσα στην διάρκεια της πανδημίας, η πρεμούρα της ήταν να προσλάβει μπάτσους και όχι ιατρικό προσωπικό. 

Είμαστε από τα λίγα κράτη στον κόσμο που στην διάρκεια της πανδημίας έγιναν περισσότερες προσλήψεις μπάτσων από γιατρών. 

Μοιραία η έμφαση είναι όχι στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας αλλά στην αστυνομική. Καλείται ο πληθυσμός να συμμορφωθεί στην κατακρεούργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων του και στην υποχρέωση του να δίνει αναφορά για κάθε του κίνηση, μέσα από πρόστιμα που διπλασιάστηκαν στο δεύτερο lockdown, τα οποία επιβάλλονται από ένα πανταχού παρών αστυνομικό κράτος, το οποίο έχει επιφορτιστεί να ελέγχει το σύνολο του πληθυσμού σε κάθε δραστηριότητα του.

Αρμόδιος υπουργός για να συντονίσει αυτό το αστυνομικό κράτος είναι ένα μανιακό πολιτικό κάθαρμα με το όνομα Χρυσοχοΐδης που έχει δώσει κάλυψη ή και έχει ενθαρρύνει φασιστόμπατσους να συλλαμβάνουν αυθαίρετα όποιον τους γυαλίζει το μάτι, να ξεγυμνώνουν κόσμο, να ξυλοφορτώνουν, να βασανίζουν, να βγάζουν όπλο μέσα στις σχολές, να σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα.

Ο ίδιος δολοφονικά χωρίς καμία αφορμή και σε μέρες κορονοΐού, είχε δώσει την εντολή να πέσουν μαζικά χημικά σε αντιφασιστική συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ενώ άφηνε φυγόδικους ναζί να είναι ελεύθεροι χωρίς επικήρυξη. Η επικήρυξη με 100 χιλιάδες ευρώ αφορούσε μόνο την ταμπέλα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» που κρεμάστηκε σε έναν διεφθαρμένο νεοφιλελεύθερο πρύτανη ο οποίος είχε στοχοποιήσει φοιτητές του ως τρομοκράτες και είχε φέρει τα ΜΑΤ μέσα στην σχολή του.

Αυτό το κάθαρμα τώρα ξεπέρασε τον εαυτό του όσον αφορά την κρατική αντιμετώπιση του 3μερου και της πορείας του Πολυτεχνείου. Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να κάνει πιστή ιστορική αναπαράσταση του αρχικού γεγονότος εξαπολύοντας ένα ανάλογο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής με αυτό που είχε εξαπολυθεί το 1973. Σε κάποια σημεία η αναπαράσταση είναι ακόμη πιο άγρια από το αυθεντικό γεγονός. Η χούντα το 1973 είχε αφήσει κάποιες μέρες τον κόσμο στο πολυτεχνείο. Ο Χρυσοχοΐδης δεν επέτρεψε ούτε αυτό.

Το καθεστώς Μητσοτάκη βρίσκεται πλέον σε κατασταλτικό αμόκ.

Στο όνομα της πανδημίας που το ίδιο την άφησε εγκληματικά να γίνει ανεξέλεγκτη, προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις αγωνιστών τους οποίους έκλεισε σε μικρό χώρο χωρίς αερισμό ώστε να μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ο ιός. (Ένα μπράβο σε αυτούς τους αγωνιστές που όπως κάποιοι άλλοι αγωνιστές του 73 ξεσκέπασαν την φύση του σημερινού καθεστώτος)

Έβαλε τους μπάτσους του να σπάσουν το Πολυτεχνείο φορτώνοντας τις καταστροφές στους αγωνιστές. 

Απαγόρευσε την πορεία του Πολυτεχνείου χωρίς καν να υπάρχει εισαγγελική απόφαση και ενώ ήταν η μία από τις δύο πορείες (η άλλη είναι η πρωτομαγιά) για την οποία το χουντικό νομοθέτημα τους το καλοκαίρι επέτρεπε να γίνει χωρίς άδεια από το κράτος.

Απειλεί να συλλάβει ακόμη και βουλευτές σε περίπτωση που εμφανιστούν στην πορεία.

Για πρώτη φορά από το 1973 η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο θα γίνει σε χουντικές συνθήκες καταστολής ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντίστοιχες προσπάθειες που είχαν γίνει από τον Καραμανλή την δεκαετία του 70.

Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος (τιποτένια κομπλεξικά φασιστάκια σαν τον Μπογδάνο) εμφανίζονται δίπλα στις δυνάμεις καταστολής για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αστυνομικό καθεστώς στο οποίο μπάτσοι και βουλευτές έχουν γίνει ένα και το αυτό.

Στις ίδιες τις σχολές προωθεί χειρότερη αστυνομοκρατία από αυτή της χούντας με νέα αστυνομικά σώματα, κάμερες και φέης κοντρόλ.

Η κυβέρνηση λοιπόν που ευθύνεται για τους χιλιάδες θανάτους της πανδημίας και χτίζει ένα απροκάλυπτο αστυνομικό καθεστώς μπροστά στα μάτια μας, πιστεύει τώρα ότι θα επαναλάβει την χουντική καταστολή του 73 στο όνομα της διαχείρισης της πανδημίας, ενοχοποιώντας από πάνω ως διασπορείς του ιού όσες και όσους αντισταθούν στην κρατική βαρβαρότητα της.

Λες και το ίδιο το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν η συμμόρφωση σε δολοφονικές κυβερνήσεις και δεν ήταν η Εξέγερση.

Λες και το Πολυτεχνείο κάθε χρόνο είναι μια κρατική παρέλαση που μπορεί να ακυρωθεί από τα πάνω και όχι μια συγκέντρωση αντίστασης των από κάτω.

Το θράσος των κυβερνητικών δολοφόνων βρίσκει γόνιμο έδαφος τόσο στα πληρωμένα μέσα ενημέρωσης που καλλιεργούν το ίδιο και χειρότερο κλίμα τρομοκρατίας, όσο και σε αυτούς που αυτές τις μέρες αναπαράγουν στα κοινωνικά δίκτυα το παραμύθι ότι τάχα η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου θα είναι καταστροφική εστία διάδοσης του κορονοΐού.

Στην πραγματικότητα η πορεία του Πολυτεχνείου μπορεί να είναι το πιο ασφαλές μέρος που θα αποτρέπεται κάθε διάδοση του ιού.

Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (Μάσκες και κατά προτίμηση αντιασφυξιογόνες ώστε να υπάρχει προστασία από τα χημικά του Χρυσοχοΐδη που προκαλούν πανικό και βήχα, γάντια και ιδανικά και παλούκια ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική αποστασιοποίηση) και πρέπει να εξασφαλιστεί. 

Όσο και να χτυπιούνται οι φασίστες της κυβέρνησης, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν ήταν η μαζική συγκέντρωση της 7 Οκτώβρη που έφερε σε έξαρση την πανδημία. Κι αυτό παρά την δολοφονική παρέμβαση του κράτους με τα δακρυγόνα και τα ασφυξιογόνα.

Η Αθήνα ακόμη αναλογικά δίνει πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η έξαρση έγινε στην Θεσσαλονίκη και σε νόμους της Βόρειας Ελλάδας όπως η Πέλλα, η Δράμα και οι Σέρρες όπου δεν είχαμε μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. 

Γνωρίζουμε από τις ΗΠΑ ότι οι μαζικές καθημερινές συγκεντρώσεις που γίνονται με όλα τα προφυλακτικά μέτρα (μάσκες κλπ) δεν οδηγούν σε μαζική διασπορά του ιού. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό από το Πόρτλαντ του Όρεγκον όπου έγιναν πάνω από 150 διαδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι και αυτή η πολιτεία έχει τους καλύτερους δείκτες όσον αφορά τα κρούσματα και τους νεκρούς. Αντίθετα άλλες πολιτείες και πόλεις χωρίς πορείες και κινήματα διάρκειας όπως το Μισισίπι και η Αλαμπάμα έχουν πολύ περισσότερα κρούσματα και νεκρούς. (Εκεί βέβαια τα φασιστάκια του Τραμπ έκαναν συγκεντρώσεις χωρίς καμία προφύλαξη) Στην Νέα Υόρκη η μεγάλη τραγωδία έγινε πριν το κίνημα βγει στους δρόμους. Τον Ιούνη όταν έγιναν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, η Νέα Υόρκη είχε την μεγαλύτερη πτώση σε κρούσματα και νεκρούς.

Και μιλάμε για περιοχές που έγιναν αναρίθμητες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, όχι για μια πορεία.

Να αφήσουν λοιπόν τα τερατώδη ψέματα ότι μια πορεία με κόσμο που έχει πάρει προφυλάξεις είναι εστία διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν η ίδια η κυβέρνηση ρίξει άπειρα χημικά ώστε να βήχει ο ένας πάνω στον άλλο και για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε να έχουμε πολύ καλές μάσκες. Ο μόνος τρόπος λοιπόν να είναι υγειονομικός κίνδυνος αυτή η πορεία θα είναι από κυβερνητικές επιλογές και έχουμε χρέος να τον ελαχιστοποιήσουμε. 

Σε ένα τέτοιο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι λογικό πολλοί άνθρωποι να διστάζουν να κατέβουν. Έχουμε απέναντι μας τόσο μια βέβαιη αστυνομική καταστολή όσο και μια βέβαιη οργουελιανή στοχοποίηση. Σε τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσος κόσμος τελικά θα αψηφήσει την καταστολή και την στοχοποίηση και θα κατέβει. 

Ένα όμως είναι σίγουρο. Όσοι και να κατέβουν, πολλοί ή λίγοι, θα συμμετέχουν σε ένα ιστορικό γεγονός αντίστοιχο με το Πολυτεχνείο του 73. Θα είναι η πρώτη επέτειος από το 1973 που θα αναμετρηθεί με ανάλογες χουντικές πρακτικές και με ανάλογη κατασυκοφάντηση όπως και το ίδιο το αρχικό γεγονός για το οποίο η πορεία θέλει να κρατήσει ζωντανή την μνήμη. 

Τρέχουν τα σάλια των χουντικών και των φασιστών με το θράσος αυτής της κυβέρνησης να θέλει να απαγορεύσει αυτή την πορεία παρότι οι ίδιοι δεν δίνουν δεκάρα για την πανδημία και δεν την θεωρούν καν αληθινή. Θα απογοητευτούν όταν δουν τελικά ότι αυτή η απαγόρευση δεν θα περάσει.

Έτσι ή αλλιώς, κι αργά ή γρήγορα, ο κόσμος σε αυτή την χώρα θα πρέπει να ανοίξει έναν νέο κύκλο αντιστάσεων όπως αυτόν του 2008-2012.

Έναν νέο κύκλο που η ιστορία απαιτεί να είναι πιο δυνατός και αποτελεσματικός σε σχέση με τον προηγούμενο απέναντι σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας που σκοτώνει την ζωή.

Μακάρι αυτός ο κύκλος να ανοίξει στις 17 Νοέμβρη 2020. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που τώρα έχουν γίνει παπαγάλοι μιας δολοφονικής ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και γράφουν ξεδιάντροπα υπέρ της απαγόρευσης του Πολυτεχνείου και συκοφαντούν όσους θέλουν να κατέβουν στην πορεία, να μην ξεχνάνε ότι:

Το Δίκιο το έχουν οι Εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι.

Σχολιάστε