Όταν «αντιφασίστες» γίνονται φασίστες

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Στα «κρυμμένα» του ιντιμίντια έχει δημοσιευθεί η ακόλουθη είδηση – καταγγελία:

 

Κάποιοι σήμερα με γέμισαν ντροπή

από κανένας 10:37, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μιχάλης ήταν εκεί, την λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο….

Ο Μιχάλης ήταν εκεί, την λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο. Βρέθηκε στο Μοναστηράκι την ώρα που εκεί βρισκόντουσαν -ανάμεσα σε άλλους χωρίς εισαγωγικά- και άτομα του «αντιεξουσιαστικού», «αναρχικού», «αντιφασιστικού» χώρου -με μεγάλα εισαγωγικά-.

Ο ίδιος φαντάρος σε κάποιο νησί, είχε πάρει πενθήμερη άδεια και στο δρόμο για το χωριό κάπου στη βόρεια Ελλάδα, έκανε αναγκαστική στάση στην Αθήνα. Απ το πλοίο, στο σταθμό, με όλα του τα υπάρχοντα και παρέα ένα φίλο απ την ίδια μονάδα, κατέβηκαν για ένα καφέ στην πλατεία.
Το «λάθος» του όμως ήταν πως κουβαλούσε στον ώμο του μια στρατιωτική τσάντα. Μια τσάντα που έγινε το «κόκκινο» πανί στα μάτια κάποιων απ τους παρευρισκομένους και η αφορμή για να πέσουν πάνω του.

Αυτή ήταν το μόνο κριτήριο για να τον θεωρήσουν χρυσαυγίτη και να τον δικάσουν σε μια δίκη του δευτερόλεπτου, ως φασίστα, χωρίς να ακούσουν ούτε για μια στιγμή την απολογία του «Δεν είμαι φασίστας, φαντάρος είμαι».


Η τύχη του φίλου του αγνοείτε. Όσοι ώρα βρισκόμασταν στο σημείο δεν τον είδαμε τριγύρω. Ο ίδιος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του, το κινητό του όπως και όλα του τα ρούχα, μαζί με τα έγγραφά του και άλλα προσωπικά αντικείμενα, καιγόντουσαν λίγο παραδίπλα. Ένα σάκος με κάποια άλλα πράγματα και ένα λάπτοπ είχε «απαλλοτριωθεί».

Μπόρεσε να ανασύρει από μνήμης ένα τηλέφωνο φίλου του για να έρθει να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Το πρόσωπό του έσταζε συνέχεια αίμα από διάφορα σημεία, αλλοιωμένο απ τα χτυπήματα, μα ο ίδιος ευτυχώς σε κατάσταση που μπορούσε να έχει επαφή με το περιβάλλον.
Στον ίδιο προσπάθησα όση ώρα περιμέναμε, να τον πείσω πως αυτές δεν είναι ενέργειες ανθρώπων που πρεσβεύουν τον αναρχισμό. Πως το χειρότερο για αυτόν θα ήταν ένα ακόμα πιο δυνατό χτύπημα, αυτό που θα τον οδηγούσε η οργή και ο θυμός, του να πάει στην άλλη πλευρά.
Όταν έφτασαν οι φίλοι του και τον είδαν σοκαρίστηκαν από το θέαμα. Σε όλη την διαδρομή μέχρι να φτάσουν, μας έλεγαν πως τους ήταν αδύνατο να πιστέψουν πως έγινε κάτι τέτοιο από αναρχικούς. Μας ρωτούσαν αν ήταν όντως αναρχικοί, μήπως κάναμε λάθος, μήπως ήταν άλλοι.
ΥΓ. Ειρωνεία… Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα πιτσιρίκι Ρομά κρατώντας λίγα λουλούδια για πούλημα. Κοίταζε τριγύρω και ρώτησε.

Αυτοί εδώ είναι χρυσαυγίτες;

Όχι απάντησε κάποιος. Εδώ είναι αναρχικοί.

Α! είπε το πιτσιρίκι δείχνοντας πως καταλαβαίνει την διαφορά. Και συνέχισε… Αυτοί που μας προστατεύουν!!!

Κάποιοι σήμερα μπέρδεψαν τον τόπο συγκέντρωσης των χρυσαυγιτών και έβγαλαν τον φασισμό τους σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

ΠΗΓΗ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1514505

 

Από κάτω ακολουθεί συζήτηση και κάποιος σχολιαστής επίσης καταγγέλει:

 

Περα απ την παραπάνω μαρτυρία

από υπάρχει κι αυτό 16:55, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

και ταιριάζει επίσης:
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1η ΦΛΕΒΑΡΗ 2014.

Λυπάμαι βαθύτατα που θα το παραδεχτώ, αλλά είναι μέρα ντροπής για το Κίνημα η σημερινή. Είναι οριστικό διαζύγιο με την τακτική, την στρατηγική, την οργάνωση σαν τα παραπάνω νά’ ναι αστικά κατάλοιπα. ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ. Είναι σίγουρα διαζύγιο με την Ευγένεια των Ιδεών του Αναρχισμού, είναι αποδοχή της ΉΤΤΑΣ εκ των έσω την οποία ΑΡΝΟΥΜΑΙ.

Υπήρξαν μέσα στο μπλοκ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΤΥΦΛΑ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ όντα, που ΔΕΝ έχουν καμμία πραγματική σχέση με την ουσία και τα προτάγματα της Αναρχίας. Στην ήττα και την ανελκυστικότητα της σημερινής πορείας, που βαυκαλιζόμασταν ότι ήταν και κεντρικό κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος – τρομάρα μας – προστέθηκε η εκπυσοκρότηση αντανακλαστικών αιματολάγνων ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΩΝ, τάχαμου συντρόφων. Από καθαρά λάθος ζαριά αυτά τα όντα βρέθηκαν υποτίθεται στον Α/Α Χώρο. Θα μπορούσε ο μηδενισμός – μικροαστισμός τους, κάλλιστα να γίνει επένδυση και πυρομαχικό των χρυσαυγιτών. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι χρυσαυγίτες.

Βαρούσαν κατά ομάδες (= θρασυδειλία) όποιον, στην επιφανειακά ρηχή τους σημειολογεία, θεωρούσαν ότι ήταν φασίστας, μια που δεν μπορούσαν να βαρέσουν τον εαυτό τους:

1. έναν – μάλλον – σεκιουριτά που στο μπουφάν του είχε την ελληνική σημαία στο μανίκι μπροστά στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεττανίας,
2. έναν κυριολεκτικά Σύντροφο στην πλατεία Μοναστηρακίου έξω από το σταθμό ΗΣΑΠ / ΜΕΤΡΟ και
3. έναν έφεδρο φαντάρο που απλά κουβαλούσε το στρατιωτικό του σακκίδιο στην συμβολή Ερμού και Μιαούλη.

Ήμουν ΕΚΕΙ. Δεν μου το περιέγραψαν. Δεν ήμουν διακόσια μέτρα μακρυά. ΉΜΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ !

ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την πολιτική μου τοποθέτηση, την φιλοσοφική μου στάση, την άποψή μου για την Ζωή, την ταπεινή ύπαρξή μου ολάκερη από τέτοιες τυφλές δολοφονικές και χουλιγκάνικες συμπεριφορές.

Είναι Τιμή μου που ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ να είμαι στο ίδιο μπλοκ με τέτοια κατακάθια.

Είναι πέρα από βέβαιο, ότι η ζύμωση για την Ομοσπονδία των Αναρχικών Συλλογικοτήτων στην οποία οφείλουμε να συνεισφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, θα μετουσιωθεί σε ΠΡΑΞΗ. .Ωστε τέτοια θλιβερά γεγονότα ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ – ΑΝΕΧΤΩ ΑΥΡΙΟ.

 

Σχόλιο παύλου:

Δεν βρίσκω κανένα χρήσιμο λόγο, στο βαθμό που η είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από άλλους, να παραμένει η αρχική είδηση – καταγγελία, στα «κρυμμένα» του ιντιμίντια. Η μόνη εξήγηση γι’ αυτή τη πραχτική της Σ.Ο. του ιντιμίντια, φαίνεται να είναι η λογοκριτική διάθεση…

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-i5W

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

10 σκέψεις σχετικά με το “Όταν «αντιφασίστες» γίνονται φασίστες

  1. σχόλιο δικό μου,επίσης κόπηκε……..
    1514613
    έχεις δίκιο……
    από Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν) 21:58, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014
    «Στον ίδιο προσπάθησα όση ώρα περιμέναμε, να τον πείσω πως αυτές δεν είναι ενέργειες ανθρώπων που πρεσβεύουν τον αναρχισμό. Πως το χειρότερο για αυτόν θα ήταν ένα ακόμα πιο δυνατό χτύπημα, αυτό που θα τον οδηγούσε η οργή και ο θυμός, του να πάει στην άλλη πλευρά»

    πράγματι ο «αντιφασισμός» τών εισαγωγικών πού αναφέρεις γεμίζουν ντροπή όχι μόνο εσένα,αλλά και όλους εμάς ,τούς άλλους(και περισσότερους) πού δέν χωρά ο αναρχισμός τους μέσα στά εισαγωγικά τής βαρβαρότητας.

    Και πράγματι δυστυχώς ,όχι μόνο ο δικός σου,αλλά πολλοί Μιχάληδες κατά καιρούς βρέθηκαν σε λάθος τόπο,χρόνο και τυφλές αντιδράσεις καί χτυπήθηκαν από τήν «αυτόκλητη δικαιοσύνη» πού έχει κάνει λάθος στήν επιλογή ιδεολογικού χώρου έκφρασης.

    Γιατί η έκφραση αυτή ανήκει στίς ομάδες «ασφάλειας» Δέλτα και Μάτ τής κυβέρνησης,στούς κρατικούς εισβολείς σε σπίτια αναρχικών με πρόσχημα τόν «πόλεμο ενάντια στήν τρομοκρατία», στά τάγματα εφόδου και στόν φασισμό καί όχι στούς αναρχικούς….

    Η στοχοποίηση και η επίθεση σε ανθρώπους με βάση τήν «περιγραφή» τους,τόν σωματότυπο,τό κεφάλι τους,τό τι φοράνε ή το τι έχουν κρεμασμένο στήν πλάτη, είναι αντίληψη και μέθοδος τής βίας τής εξουσίας και τών παρακρατικών και είναι η κύρια γιά μένα διαχωριστική γραμμή τών αναρχικών από τήν βία πού μετατρέπει τήν κοινωνία σε ένα έρημο τόπο φόβου και εγκλήματος

    Σημεία τών καιρών,η οργή κι ο θυμός αποδεδειγμένα δέν φτάνουν νά φέρουν τά κινήματα κοντά στούς εξαθλιωμένους τής ανθρωπιστικής-οικονομικής κρίσης ,τό πιθανότερο είναι να τούς στείλουν στήν άλλη πλευρά,σέ αυτήν πού σωστά απεύχεσαι και προσπαθείς να μήν πέσει από τήν δίκαιη αγανάκτηση τού γεγονότος,ο φίλος σου(και φίλος μου άν θέλεις,γιατί έτσι τόν νοιώθω….)

    Εύχομαι στόν φίλο μας τόν φανταράκο πρώτα να ξεπεράσει τό σόκ τής επίθεσης και μετά (με τήν δική σας συμβολή)να πεισθεί πώς η μετατόπιση στήν άλλη πλευρά( τής Μαύρης ή Εθνικής Αυγής) λόγω τής άδικης και τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του από τόν «αντιφασισμό» τών εισαγωγικών,δέν είναι λύση και μπορεί και νάναι τό χειρότερο χτύπημα γι αυτόν…

    Καί κάτι άλλο….Καί φασίστας νά ήταν,τό μπουλούκι να κυνηγά και νά τσακίζει τόν ένα,πάλι ντροπή θά ήταν για τόν αναρχισμό….

    πάλι κόντρα και ενάντια,θά ήμουν….

    τήν συμπαραστασή μου και νάσαι σίγουρος πώς δέν υπάρχει αναρχικός πού διαβάζοντας τίς ματωμένες σου λέξεις,να μήν ντρέπεται…..

  2. Συμφωνω με τα παραπανω , οτι οντως αμαυρωνεται το ονομα των αναρχικων ετσι, αλλα οταν οι αναρχικοι μιας πολης βγαζουν ανακοινωση σε τετοιο επειπεδο μισους https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513349 οπως «50 συντρόφων επιτέθηκαν στην περιφρούρηση των φασιστών» και «κάποια ασπόνδυλα προσπάθησαν να χτυπήσουν την ομάδα αλλά δέχτηκαν την απάντηση των συντρόφων αρπάζοντας μπόλικες και αποχώρησαν ματωμένοι.» αυτο τι δειχνει για το επιπεδο αξιοπρεπειας μας ;

      • Το σχολιο του Παναγιωτη ειναι πολυ ωραιο, το τι αξιες θελουμε να πρεσβευουν οχι μονο οι ανααρχικοι αλλα οι ανθρωποι, και το πως κατηντησε η απαντηση στο φασισμο να ειναι ξυλο , στη πολη μου εχει γινει «Αντιφαστιστικο Μετωπο kick boxing» μη το γελατε καθολου … Παυλο περιμενω κειμενο 😉

  3. Έγραψα το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο όπως φαίνεται επίσης κόπηκε (το έγραψα σήμερα το μεσημέρι στις 12 περίπου, οπότε είναι πιθανό να μην το έχουν ελέγξει ακόμα.

    «Προς TelosstaFrouFrou.
    Προφανώς όσον αφορά το σενάριο που αναφέρεις, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πραγματικότητα και να είναι σίγουρος. Φοβάμαι όμως ότι αν μπουμε σε αυτό το παιχνίδι πρακτορολογίας, γινόμαστε ίδιοι με συτούς στους οποίους ασκούμε κριτική. Σημειώνω απλώς, για την υπόθεση, ότι από όλα όσα περιγράφονται παραπάνω, ήμουνα μπροστά στο σκηνικό στον σταθμό του ΗΣΑΠ, οπότε δεν εκπλήσσομαι και με τα άλλα που αναφέρονται. Ανταποκρίνονται στη διάθεση που είχαν ορισμένοι εκείνη τη μέρα.

    Για να πάμε τώρα στην ουσία του θέματος, κατά την γνώμη μου δεν έχει τόση σημασία το ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα άτομα, που έδρασαν με αυτό τον τρόπο. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά τα ίδια συμβαίνουν, κάποιος φωνάζει «φασίστας» και πέφτουν όλοι πάνω σε έναν, εως και πενήντα άτομα σε έναν. Ελάχιστοι είναι πάντα αυτοί που προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την κατάσταση. Έχουμε λοιπόν μια κατάσταση όπου άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές θεωρούν ότι μπορούν να φέρονται έτσι, και αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν τους το έχει κάνει σαφές κανείς ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν σχέση με εμάς, αλλά με την Χρυσή Αυγή και μόνο. Ποτέ δεν έχουμε μπορέσει, κρίνοντας από τις δικές μου εμπειρίες, να σταματήσουμε ένα τέτοιο σκηνικό. Έχουμε δηλαδή το χειρότερο μίγμα οχλοκρατίας, μάτσο συμπεριφοράς, και λαϊκής δικαιοσύνης, και δεν έχουμε μπορέσει να κάνουμε τίποτα για αυτό. Άρα λοιπόν, και εδώ καταλήγω, το φταίξιμο – πέραν όλων εμάς που δεν έχουμε μπορέσει να σταματήσουμε αντίστοιχα λιντσαρίσματα, διότι περί αυτού πρόκειται – φέρει ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου, το οποίο είτε δεν καταδίκασε είτε αποσιώπησε τέτοιες φασιστικού τύπου συμπεριφορές.

    Άτομα τα οποία με τέτοια ευκολία σπεύδουν να διαλύσουν κάποιον στο ξύλο επειδή ακούνε «φασίστας» ή επειδή φέρει ένα στρατιωτικό σακίδιο, χωρίς να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί έστω και μία στιγμή και χωρίς να αναρωτηθούν αν οι πράξεις τους συνάδουν με τις αξίες με τις οποίες υποτίθεται ότι ταυτίζονται, δεν έχουν καμία θέση στο πλευρό μας, και καλό είναι να πάνε στο φυσιολογικό τους χώρο. Αυτό συνέβη άλλωστε και το 1933 στη Γερμανία, όπου μετά τη διάλυση των αριστερών πολιτοφυλακών πολλοί πρώην κομμουνιστές γράφτηκαν στα ναζιστικά SA-τάγματα εφόδου, αφού πλέον δεν μπορούσαν να ορίσουν τη ζωή τους παρά μόνο στο πλαίσιο της άσκησης καθημερινής βίας. Το σε ποιόν δεν είχε πια και τόση σημασία.

    Αυτά καλό είναι να τα σκεφτούμε λίγο, προφανώς και κυρίως εκτός του indymedia, πρωτού αρχίζουμε να λέμε ότι για όλα μας φταίνε οι άλλοι. Τον φασίστα, είναι χιλιοειπωμένο άλλα ισχύει, τον κουβαλάμε όλοι μέσα μας, και η «μάχη» με αυτόν είναι η πρώτη που πρέπει να δωθεί για να αντιμετωπίσουμε στη ευνέχεια αυτούς που φέρουν περήφανα αυτόν τον τίτλο. Αυτό τον «εσωτερικό» φασίστα δεν τον γέννησε ούτε το κράτος ούτε το κεφάλαιο, και όπως εκφράστηκε στην προχθεσινή διαδήλωση, έτσι θα εκφραστεί στις σχέσεις του με την γυναίκα του, το παιδί του, τους φίλους και τις φίλες του, και πάει λέγοντας.»

  4. Δεν καταλαβαίνω τις ταμπέλες..φασίστας κομμούνι .. Στην πράξη και τα δύο συστήματα ήταν ίδια.οι κομμουνιστές λέγανε πάνε για πλήρη κομμουνισμό κι έστελναν κόσμο στηΣιβηρία.. Ο Χίτλερ( βασικά Ναζιστής όχι φασίστας…αν και τα χουμε ταυτοποιήσει…) έστελνε στους θαλάμους αερίων…Για μια καλύτερη κοινωνία όπως έλεγε..Παρ όλα αυτά δεν είδα ποτέ να κυνηγάει κανείς δηλωμένους κομμουνιστές, τη στιγμή που η ίδια η πρώην ΓΓ Αλέκα αναφέρει την πρώην ΕΣΣΔ ώς ιδανική χώρα….Όντας θιασώτης του Αναρχισμού , κατηγορώ τη βία από όπου και να έρχεται…Και κατακρίνω όσους φωνάζουν για φασίστες και ΧΑ…Κανείς δεν ζήτησε να χρησιμοποιήσει καποιος βία για να διώξει τους κακούς..Είτε αριστερούς είτε δεξιούς..Για αυτό απαξιώνονται όλοι και μερίδα του λαού είναι υπέρ της ΧΑ..Δολοφόνοι μεν αλλά με ποσοστά..Και οι σπασμωδικές κινήσεις κάποιων, κρατικών και μη, τους ανεβάζει…

Σχολιάστε