Σε κάθε χώρα υπάρχει μία κυρίαρχη πολιτική και επιχειρηματική, ολιγαρχική ελίτ. Ας την ονομάσουμε κυρίαρχη τάξη. Είναι τάξη. Πολιτικά και οικονομικά. Ολες λοιπόν αυτές οι «εθνικές» κυρίαρχες τάξεις συγκροτούν την παγκόσμια κυρίαρχη τάξη (παγκόσμια ελίτ).
Καμμία τέτοια εθνική κυρίαρχη τάξη (ελίτ), και φυσικά και η παγκόσμια κυρίαρχη τάξη (παγκόσμια ελίτ), δεν είναι ενιαία και αρμονική. Υπάρχουν εντός τους αντίπαλες ομάδες που ερίζουν γύρω από αντικρουόμενα συμφέροντα. Και συμβαίνουν συγκρούσεις. Για την κυριαρχία της μιας ή της άλλης ομάδας εντός της κυρίαρχης τάξης της χώρας ή και εντός της παγκόσμιας κυρίαρχης τάξης. Δηλαδή για το ποια εθνική ελίτ ή το ποιος συνασπισμός εθνικών ελίτ θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια ελίτ.
Αυτή τη στιγμή επικρατεί παγκοσμίως ένας συνασπισμός τέτοιων ελίτ από αγγλοσαξωνικές χώρες. Την αρχηγία φαίνεται να την έχει η βορειο-αμερικανική ελίτ. Δορυφόροι, σύμμαχοι και υποτελείς είναι οι εθνικές ελίτ των άλλων αγγλοσαξωνικών χωρών, αλλά και άλλες πολλές χώρες, όπως π.χ. η δική μας. [Οταν λέμε αγγλοσάξωνες να θυμόμαστε πως πρόκειται για μέλη της μεγάλης γερμανικής ομοεθνίας, και θρησκευτικά, αν έχει σημασία, μιλάμε για προτεστάντες]. Ούτε φυσικά κι αυτή η επικρατούσα ομάδα μέσα την παγκόσμια ελίτ είναι ενιαία και αρμονική.
Ο Β.Πούτιν είναι αυτή τη στιγμή ο, ας-πούμε, επικεφαλής της πολιτικής και επιχειρηματικής ολιγαρχικής ελίτ της Ρωσίας. Εκφράζει, ή έστω ισορροπεί, πολιτικά ένα ολιγαρχικό πολιτικό συνονθύλευμα από πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις μέχρι κομμουνιστικά κόμματα.
Η ρωσική αυτή ελίτ, να μην το ξεχνάμε, ΕΙΝΑΙ μέλος της παγκόσμιας ολιγαρχικής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ. Δεν αμφισβητεί το σύστημα της κυριαρχίας της παγκόσμιας ελίτ. Ούτε το καθεστώς της ολιγαρχικής πολιτικής κυριαρχίας.
Η ρωσική κυρίαρχη ελίτ θέλει απλώς να βελτιώσει την θέση της μέσα στην παγκόσμια κυρίαρχη ελίτ. Και, αν είναι δυνατόν, να τεθεί και στην ηγεσία αυτής της παγκόσμιας κυριαρχίας. Γι’ αυτό και συνάπτει συμμαχίες με άλλες ισχυρές εθνικές κυρίαρχες τάξεις (ελίτ), όπως της Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας, κλπ. και προσπαθεί να δημιουργήσει μια διεθνή ζώνη συναλλαγών στην οποία δεν θα παίζει πρωτεύοντα ρόλο το δολλάριο και δεν θα είναι πλήρως ελεγχόμενη από τα αγγλοσαξωνικά οικονομικά συμφέροντα.
Η τωρινή αγγλοσαξωνική παγκόσμια κυρίαρχη τάξη γνωρίζει τις κινήσεις αυτές. Αλλά γνωρίζει κιόλας πως ΔΕΝ μπορεί, για διάφορους λόγους, να πλήξει στρατιωτικά την Ρωσία. Με το ΝΑΤΟ ή αλλιώς. Στρατιωτικά προσπαθεί να πετύχει μια γεωγραφική περικύκλωση της Ρωσίας απλώς.
Εκείνο που γνωρίζει η τωρινή αγγλοσαξωνική παγκόσμια κυρίαρχη τάξη είναι πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την παγκοσμίως κυρίαρχη οικονομική της θέση και να πλήξει την Ρωσία οικονομικά. Εως εξαντλήσεως. Και ακριβώς αυτό επιχειρεί να κάνει επιβάλλοντας διάφορες οικονομικές κυρώσεις οι οποίες πλήττουν την κυρίαρχη οικονομική ελίτ της Ρωσίας. Ελπίζοντας έτσι πως ίσως δημιουργήσει και κινήσεις, άπό τα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα που πλήττονται, κινήσεις πολιτικές, εναντίον του Β. Πούτιν. Και ελπίζει επίσης πως μέσα στις πολιτικές κινήσεις αυτές και μέσα στα οικονομικά συμφέροντα αυτά που πλήττονται, πως θα βρει ενδεχομένως και συμμάχους για την αποκαθήλωσή του Β.Πούτιν.
Οι κυρώσεις όμως που επιβάλλονται στην Ρωσία και τα συμφέροντα των οικονομικών της ελίτ ζημιώνουν, για διάφορους λόγους, ΚΑΙ τους ευρωπαίους συμμάχους της παγκόσμιας κυρίαρχης ελίτ. Οι οποίοι αντιδρούν και ΔΕΝ υποστηρίζουν τις επιβαλλόμενες οικονομικές κυρώσεις. Διότι ως έναν βαθμό τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών κυρίαρχων οικονομικά ελίτ συμπίπτουν με τα αντίστοιχα ρωσικά. Και συνεργάζονται.
Γι’ αυτό και η ηγετική ομάδα της παγκόσμιας ελίτ επιβάλλει τώρα κυρώσεις ΚΑΙ σε ευρωπαϊκά οικονομικά συμφέροντα (γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κλπ) ώστε να «συνετίσει» τις συμμαχικές της ελίτ και να τις αναγκάσει να υποστηρίξουν τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα. Ωστε οι κυρώσεις της να φέρουν το αποτέλεσμα που επιδιώκει: του υποβιβασμού της Ρωσίας οικονομικά και πολιτικά σε παράγοντα δευτερεύουσας σημασίας εντός του παγκόσμιου συστήματος ισχύος των εθνικών κυρίαρχων τάξεων (ελίτ).
Ακριβώς σε αυτό το σημείο είμαστε αυτό το διάστημα.
Θραξ Αναρμόδιος
Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης. http://projectantisystem.wordpress.com/2014/07/12/%CE%B7-%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82/
Γιατί ο Πούτιν είναι σε στάση λωτού το τελευταίο μηνα ;
http://projectantisystem.wordpress.com/2014/07/14/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF-%CF%84/
Spiegel:Ετοιμάζεται να την κάνει η Μέρκελ!Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος;
http://projectantisystem.wordpress.com/2014/07/14/spiegel%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%BF%CE%B9/
Το τιμημα των κυρωσεων στη Ρωσια φοβουνται οι πολυεθνικες. http://projectantisystem.wordpress.com/2014/08/01/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D/