Τρομοκράτησαν τους μνημονιακούς οι δηλώσεις καλόπιστης διάθεσης Τσίπρα-Καμμένου

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η χτεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα πετούσε τις «πέντε ψήφους» του Πάνου Καμμένου, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να αρπάζουν την ευκαιρία για να μιλήσουν για «κλεισμένη συμφωνία» μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. έκαναν λόγο για ανιστόρητη συμμαχία.

Όλα ξεκίνησαν από μια αποστροφή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη χτεσινή του συνέντευξη στο tvxs.gr,

όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ευθέως ότι «εάν εμείς ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρόταση μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για κλεισμένη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ.) βρήκαν άλλη μια δικαιολογία για να απορρίψουν -για άλλη μια φορά- την πρόσκληση Τσίπρα για συνεργασία, μιλώντας για ανιστόρητη συμμαχία.

Οι αντιδράσεις αυτές εξώθησαν την Κουμουνδούρου στην προσπάθεια ανασκευής όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού εννοούσε ότι θα δεχόταν την «ψήφο ανοχής» του Πάνου Καμμένου» έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά και μιλάμε πάντα για μια οριακή κατάσταση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα συμφωνούσαν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά και θα έλειπαν 4-5 ψήφοι για σχηματισμό κυβέρνησης».

Στον πόλεμο δηλώσεων πήρε θέση και ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν είμαστε πατερίτσα κανενός, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολιών, από το κόμμα του κ. Καμμένου σημείωναν ότι «εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε», και τόνιζαν ότι εάν είχε ο Πάνος Καμμένος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα καλούσε τα κόμματα να ψηφίσουν στη Βουλή το πρόγραμμά του: «όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά Μνημόνια, και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το Μεταναστευτικό».

Με την τελευταία σημείωση, εννοούσαν προφανώς ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά στο Μεταναστευτικό ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Τσίπρας: Πρωθυπουργός η Παπαρήγα

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε χτες την πρόσκληση του σε ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. για συνεργασία ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός στο θέμα του πρωθυπουργού σε μια τέτοια κυβερνητική συμμαχία: «Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. απέρριψαν κατηγορηματικά την νέα επίθεση φιλίας του Αλέξη Τσίπρα. «Καμία πιθανότητα» ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες…

Πηγή: iefimerida.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Τρομοκράτησαν τους μνημονιακούς οι δηλώσεις καλόπιστης διάθεσης Τσίπρα-Καμμένου

  1. Αν δεν είχα προετοιμάσει το έδαφος με εκείνο το φοβερό κείμενο μου, δεν θα τολμούσε ο Αλέξης να κάνει αυτό το βήμα! Έτσι είναι. Οι πολιτικά διορατικοί πρέπει να αντιμετωπίζουν με θάρρος την μήνι των πολιτικά τυφλών και να προετοιμάζουν τις εξελίξεις! 🙂
    Το θέμα είναι το εξής:
    Εμείς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα και όποιος θέλει συζητάει πάνω σ’ αυτό. Σε ότι μπορεί να υπάρχει διαφωνία και δεν είναι επείγον, το αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε με τα υπόλοιπα. Μόνο που τα υπόλοιπα πρέπει να είναι ένα σημαντικό πακέτο πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής.
    Αλέξη γερά και άσε τις μαλακίες με τα χαμόγελα και τις χειραψίες με τους εκπροσώπους της άθλιας πολιτικής τάξης γιατί ο γίγαντας και απροσκύνητος Καμμένος θα σου πάρει τελικά το πολιτικό σκαλπ! (άσε που μπορεί να στείλει και τα ΟΥΚ και να στο πάρει και πραγματικά 🙂 )

  2. Προς πατριωτικό μέτωπο Δεξιάς & Αριστεράς κατά του Μνημονίου

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40239&Itemid=131
    Το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο που απορρίπτει τις ταμπέλες «δεξιά» και «αριστερά», προ του κινδύνου η κατοχή στη χώρα να γίνει μόνιμη, ένα μέτωπο που μπορεί να σχηματιστεί με την γεφύρωση πολιτικών διαφορών φαίνεται ότι μπορεί να γίνει πράξη, αν η εθνική ανάγκη το επιτάσσει: Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα κάνει αποδεκτούς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου σε περίπτωση που πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση που να κάνει πράξη την ρήξη από τα δεσμά του Μνημονίου!
    Παρά τις υπαρκτές διαφορές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του κ. Π. Καμμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο TVXS, «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».
    Για να συμπληρώσει: «Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές.
    Είναι υπαρκτές οι διαφορές, δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να τις κρύψουμε κάτω από ένα χαλί, αλλά νομίζω ότι το διακύβευμα σήμερα είναι τι θα κάνουμε τελικά με την Ευρωζώνη και με τη θέση μας στη Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι τι θα πάμε να τους πούμε εκεί για να σταματήσουμε τη λαίλαπα. Και από εκεί και πέρα, προφανώς θα υπάρξουν και πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία θα είμαστε αναγκασμένοι να τα επανεξετάσουμε στην πορεία. Αλλά το κρίσιμο θα είναι να υπάρξει αυτή η πλειοψηφική συσπείρωση, που θα δώσει και μεγάλη ελπίδα στον ελληνικό λαό».

    Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα, το βράδυ των εκλογών, να υπάρξει ένας «μεγάλος πολιτικός σεισμός» και την επόμενη να οδηγηθούν και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε μία συμμαχία, έστω με μίνιμουμ συμφωνία «για μια ιστορική αλλαγή, για μια πολύ μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα που θα στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα στη Ευρώπη».
    Εκφράζοντας με έμφαση ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να προκύψει ένας «σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς» που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου, με πρωθυπουργό ακόμα και την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα!

    Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα όταν ρωτήθηκε: «αν εσείς πάρετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα επιδιώξετε συμμαχία με την Αριστερά και με ποιόν πρωθυπουργό;».
    Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «εμείς δε βάζουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις. Άμα η Αλέκα θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας γίνει πρωθυπουργός. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποιά θα είναι η γραμμή, ποιά θα είναι η κατεύθυνση, ποιό θα είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποθέτω ότι το πρόβλημα της κ. Παπαρήγα είναι αν θα γίνει η ίδια πρωθυπουργός. Νομίζω είναι άλλου είδους οι διαφωνίες, πιο πολιτικές, αλλά κατά τη γνώμη μου ανιστόρητες στη φάση την οποία βρισκόμαστε. Παρόλα αυτά, αυτό που έχει σημασία να σας πω στο ερώτημα τι θα κάνετε όταν θα πάρετε την εντολή δεν είναι ποιόν θα προκρίνουμε για πρωθυπουργό, είναι πώς θα πάμε να την διεκδικήσουμε. Σας λέω, λοιπόν, ότι μόλις την πάρουμε την εντολή, θα πάμε στη Βουλή να διεκδικήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης και ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώντας όμως ταυτόχρονα από το λαό ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καλέσουμε το λαό μαζικά να βγει στους δρόμους».

    Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε: «Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μία κυβέρνηση Αριστεράς. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Ξέρετε, αυτό το οποίο ζητάμε εμείς είναι νέο συνασπισμό εξουσίας. Εξουσία ξέρετε είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από τη διακυβέρνηση. Τη διακυβέρνηση μπορείς να την πάρεις με την ψήφο από τις εκλογές και μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά την εξουσία δεν την παίρνεις έτσι εύκολα. Εξουσία δεν είναι μόνο να έχεις το υπουργικό συμβούλιο. Εξουσία είναι οι τράπεζες, εξουσία είναι το μεγάλο κεφάλαιο, είναι ο στρατός και η αστυνομία (…)».

    Αποδέχονται την πρόταση Τσίπρα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

    Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν κάνουν παρασκηνιακές συμφωνίες» αναφέρουν: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σχολιάζοντας non papers και νέα σενάρια για συγκυβέρνησή τους με το ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν ως εξής: «Η Εθνική Αντιπρόταση,το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια , τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε».
    Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές: Για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο προεκλογικά δηλώνεται, έστω σε ρητορικό επίπεδο, ότι μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές δύο κομμάτων που θεωρητικά τα χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Ούτε το 1989 που έγινε μετά τις εκλογές κοινή κυβέρνηση ΝΔ, ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού, η ιστορική κυβέρνηση Τζαννετάκη, προεκλογικά δεν είχαν μιλήσει τα κόμματα, φοβούμενα την φθρορά. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
    Δείχνουν διάθεση να ενωθούν ενώπιον του κοινού εχθρού, των ξένων και των εγχώριων συνεργατών τους. Τώρα κρίνεται η ίδια η ύπαρξη της χώρας ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας…
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Και μια ιστορική αλήθεια από συντηρητική πλευρά.
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_27/04/2012_439540
    [..Ο ενθουσιασμός με τον οποίο πολλοί στην Ελλάδα βλέπουν την πιθανότητα νίκης του Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές εκλογές και την πιθανή αναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου θυμίζει τις εποχές που οι Ελληνες στήριζαν τις ελπίδες τους στον ένα ή τον άλλο υποψήφιο στις αμερικανικές εκλογές, πιστεύοντας ότι αυτός θα έλυνε τα εθνικά μας θέματα. Το 1972, ο Μακγκόβερν θα έδιωχνε τη χούντα• το 1976, ο Κάρτερ θα έδιωχνε τους Τούρκους από την Κύπρο• ο Κλίντον θα έλυνε το Κυπριακό• ο Ομπάμα θα ήταν φυσικός σύμμαχος των Ελλήνων.
    Ηταν πάντα τέτοιες οι προσδοκίες που ό,τι κι αν έκανε ο «δικός μας» υποψήφιος μετά την εκλογή του μας φαινόταν λίγο. Κι όμως, ακόμη πιστεύουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος ξημεροβραδιάζεται με την έγνοια μας, ότι αυτοί που ίσως εκλεγούν θα μας βοηθήσουν, ενώ αυτοί που ήδη κυβερνούν είτε συνωμοτούν εναντίον μας είτε αδιαφορούν για τις αδικίες που υπομένουμε….]

    Κοινώς το μενού έχει γλαρόσουπα αν περιμένετε με νίκη του Ολαντ για να αλλάξουν τα πράγματα στην ΕΕ. Ο Ολαντ έχει ταχθεί κατά του Ευρωομολόγου(δεν είναι μαλάκας να πληρώσει η Γαλλία) και υπέρ ενός «Ευρωομολόγου ανάπτυξης»(δηλαδή να κόψει κάποιο χρήμα για να πάρουν δουλειές οι Γάλλοι αστοι στην ΕΕ). Με τι λεφτά μιας και το «χρήμα» κόβεται από την ΕΚΤ κοινώς Γερμανικό και Γαλλικό Καπιταλισμό; Και αν κοπεί «αρκετό χρήμα» άραγε δεν θα υποτιμηθεί το νόμισμα; Και θα αποχωρήσει η Γερμανία; Λεπτομέρειες στο Νεοχίπικο Συριζαιϊκο σύμπαν!

    Και ένα παλιό αλλά επίκαιρο. Να ποιες ήταν οι επιπτώσεις σύζευξης των πλατειών χωρίς πολιτικές αρχές
    Που ήταν χθες οι αγανακτισμένοι; Αναδημοσιεύει από το Avant Garde ο risinggalaxy.
    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/06/17/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

    Αλώνιζαν ή όχι ακροδεξιά στοιχεία στο πάνω Σύνταγμα, κρυμμένοι πίσω από την ιδιότητα του «αγανακτισμένου ελληναρά»; Χαιρετάνε ή όχι ναζιστικά μαζί με τον εθνικό ύμνο; Πανυγηρίζαν ναι ή όχι πως «δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά μόνο κόκαλα ελλήνων τα ιερά»;

    Τελικά ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ τους δικαίωσε..

    ..Μαζί με το defence .net

Σχολιάστε