Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, 8η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

Η εκεχειρία που υπήρξε αντικείμενο διαπραγματεύσεων και διεθνών διαμεσολαβήσεων και πιέσεων εδώ και ημέρες έχει μπει σε εφαρμογή από τις 9 μ.μ.

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – το κείμενο

-Πάνω από 140 νεκροί Παλαιστίνιοι ( η μη ολοκληρωμένη ακόμα λίστα με τα ονόματα στο Maan)

Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν τη νίκη τους απέναντι στο ισραήλ. Photograph: Suhaib Salem/Reuters

Νοσηλευτής βοηθάει Παλαιστίνια να βγει από κτίριο που καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε αθλητικό κέντρο στην πόλη της Γάζας, 19 November 2012. (Photo: AFP – Marco Longari)

18 Νοεμβρίου, 2012. AFP PHOTO/MAHMUD HAMS

­

20:34 : Πέντε πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί στην ισραηλινή πόλη Be’er Sheva κατά την τελευταία μισή ώρα, σύμφωνα με τον Gregg Carlstrom του Al Jazeera.  Το Iron Dome έχει αναχαιτίσει   ρουκέτες κοντά στην πόλη του Ashdod, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

18:25  : Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει φτάσει τους 162, ανάμεσά τους   41 παιδιά και 11 γυναίκες.

20:10 : Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια  ισραηλινής επίθεσης στο κτίριο Naama, στο γραφείο του RT στο Τελ Αβίβ.

19:47  : Η κατάπαυση του πυρός τίθεται σε ισχύ στις 21.00 την Τετάρτη, σύμφωνα με τον υπουργό  Εξωτερικών της Αιγύπτου. Στους όρους περιλαμβάνονται η χαλάρωση του αποκλεισμού και το τέλος των στοχευμένων επιθέσεων του Ισραήλ.

19:08 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή  σε μια μοτοσικλέτα στη Ράφα.

19:02 Ισραηλινές πηγές λένε στο Reuters ότι το Ισραήλ έχει συμφωνήσει για   εκεχειρία με τη Γάζα, αλλά δεν θα άρει τον αποκλεισμό.

19:01 Αιγύπτιος αξιωματούχος  λέει σε επίσημη ανακοίνωση από την Αίγυπτο για  συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα γίνει σύντομα.

17:45: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ, αποκαλώντας το «εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια» σε   δήλωση που εκδόθηκε την Τετάρτη. Το υπουργείο εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια του για τους τραυματίες και τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

17:17  : Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι έστειλε στρατιωτική βοήθεια στη Χαμάς. Η Τεχεράνη είναι «υπερήφανη για την υπεράσπιση του λαού της Παλαιστίνης και της Χαμάς,» είπε ο Ιρανός πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, χωρίς να επεκταθεί. Το Ιράν έδωσε επίσης «τεχνική βοήθεια» στη Χαμάς και μοιράστηκε μαζί τους την τεχνολογία για πυραύλους   μεγαλύτερου βεληνεκούς Fajr 5 ‘, δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Jafari, επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν. Ωστόσο, το Ιράν δεν έχει αποστείλει άμεσα πυραύλους στη Γάζα, είπε.

16:53 Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ  βομβαρδίζει τη  Λωρίδα  της Γάζας, σύμφωνα με τον Jon  Donnison του BBC.

16:12 : Γάζα Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στη Γάζα  χτυπήθηκε ξανά σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, αλλά δεν τραυματίστηκαν   στελέχη του AFP, τραυματίστηκαν, ανέφερε Σάρα Χουσεΐν. το χτύποημα ακολούθησε τη χθεσινή επίθεση στο ίδιο κτίριο μέσων ενημέρωσης στο  οποίο σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι.

15:42  : Αναφορά του νοσοκομείου Σίφα λέει ότι σκοτώθηκε αγοράκι 6 ετών  και  2 τραυματίστηκαν στον τελευταίο βομβαρδισμό της Γάζας.  Το χτύπημα είχε στόχο το γραφείο της  Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα  είπε ο ισραηλινός στρατός.

15:24  : Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι πίσω από την έκρηξη στο λεωφορείο στο Τελ Αβίβ.  Παλαιστίνιος ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά, μια  οργάνωση που συνδέεται με τη Φατάχ, φέρεται να είναι υπεύθυνες για την επίθεση.

 15:10 : Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που  έφτασε στο Κάιρο για ειρηνευτικές συνομιλίες, καταδικάζει την έκρηξη στο λεωφορείο στο Τελ Αβίβ χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική πράξη.

14:40  : Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το IAF σφυροκόπησε στόχους στη Γάζα, είπε η Paula Slier.

Screenshot from AP video

14:00 : Το Ανώτερο  γραφείο  της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία αποτελείται από εννέα βασικούς υπουργούς, διοργανώνει  συνάντηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση.

 13:51  : Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την ελπίδα ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν τελειώσει η επίσκεψη της  αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.  Ο Αμπάς είχε συναντήσει την  Κλίντον στη Ραμάλα, την Τετάρτη.

13:38 T: Πολλαπλές εκρήξεις ταρακουνήσαν τη Γάζα την όγδοη ημέρα του «Αμυντικού Πυλώνα» της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

12:45 Φόρουμ από 9 υπουργούς θα συνεδριάσει στο γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού το μεσημέρι για να συζητήσουν τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός και την βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ, αναφέρει ο  Ravid Barak.

12:31 Κανάλι 10: Άγνωστος/η   βάζει βόμβες σε λεωφορεία στο Τελ Αβίβ και φεύγει. Δεν πρόκειται για περιστατικό επίθεσης  αυτοκτονίας.

12:24 Υπάρχει άλλη μια βόμβα σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ.

12:21 Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avital Leibovich λέει ότι λεωφορείο εξερράγη έξω από το γραφείο της στο Τελ Αβίβ.

12:12 Ενημέρωση: 20 τραυματίες, τρεις σοβαρά, σε έκρηξη σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ , σύμφωνα με το  Κανάλι 10.

twitter.com @Vostvitzech

11:54 Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς λέει ότι συζήτησε για τρόπους για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας σε συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΗΕ Ban Ki-moon

11:48 Οι αλ-Κασάμ λένε ότι εξαπέλυσαν  επτά πυραύλους Grad στο Kiryat  Malachi στο νότιο Ισραήλ.

11:42 O Ahmad Abu Eliyan, από το Bani Suheila στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πεθαίνει από τραυματισμούς σε  ισραηλινή επίθεση της Κυριακής, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε 149.

11:35 Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν το σπίτι του Issam Al-Dailies, προσωπικό  σύμβουλο  του πρωθυπουργού της Γάζας Ισμαήλ Χανίγια, στην κεντρική Γάζα.

10:31 Ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 18 Παλαιστίνιους σε επιδρομές σε στρατόπεδα προσφύγων και χωριά στη Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

10:29 Ρουκέτα χτυπά ένα σπίτι κοντά στο Ashdod, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

10:26 Η Κίνα θα φιλοξενήσει έναν απεσταλμένο του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την κρίση στη Γάζα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών,  προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με όλους τους πρωταγωνιστές στη σύγκρουση  για να βρεθεί μια  λύση.

10:02 ισραηλινά άρματα μάχης πυροβολούν σε γεωργική γη στο Beit Lahiya στη βόρεια Γάζα.

09:09  : Είναι απίθανο να γίνει μια χερσαία  εισβολή στη Γάζα  πριν από τις ισραηλινές εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση  δύο μήνες πριν από τις εκλογές,» δήλωσε ο Λίμπερμαν στο Ynet. «Πρέπει να αφήσουμε αυτή την απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση.»
«Μετά από μια εβδομάδα  πόνου, θέλουμε τουλάχιστον πέντε ή έξι χρόνια ήσυχα, με  σταθερότητα  και   ασφάλεια», είπε.

8:23 Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ  Γιοάβ Μορντεχάι λέει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον βομβαρδισμό της Γάζας, παράλληλα με τον πολιτικό διάλογο.
«Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει σήμερα με επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς,  την ίδια στιγμή που θα πραγματοποιείται και ο πολιτικός διάλογος»,  δήλωσε ο Μορντεχάι,σύμφωνα με το   Ynet.

8:09 Δυο ακόμη θάνατοι  από βομβαρδισμούς στη Ράφα χθες το βράδυ. Σκοτώθηκαν ο Ibrahim Bin Hamad, 15ετών, και ο 16χρονος Mahmoud al-Arja. Η Ερυθρά  Ημισελήνος δεν μπορούσε να φθάσει κοντά τους για τέσσερις ώρες, είπε δημοσιογράφος του Ma’an.

7:50 Μετά από πολλά περιστατικά κατά τα οποία   στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες, ο ισραηλινός στρατός  αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών γύρω από τη Γάζα, αναφέρει η  Haaretz.

7:32 Επτά ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήραγγες στη Ράφα προκαλώντας πολλαπλές πυρκαγιές στην περιοχή.

 3:20  Η σελίδα του Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook έχει πλέον αποσυνδεθεί  αλλά ο χακαρισμένος λογαριασμός του στο Twitter γράφει στο τελευταίο tweet : «O Βενιαμίν Νετανιάχου είναι ένας τρελός ψυχοπαθής δολοφόνος σιωνιστής,   που υποστηρίζεται από τον παγκόσμια ψυχοπαθή πολιτική ελίτ.»

07:50 : Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν  ανοιχτή έκταση στην περιοχή του Eshkol στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με την Paula Slier του RT.  Άλλες δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome πριν χτυπήσουν την παράκτια πόλη του Ασκελόν.

07:42 : ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II ζήτησε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Morsi να εντείνει τις προσπάθειές του για να σταματήσει η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας. Ο Αμπντάλα προειδοποίησε ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση της βίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

03:50: Πάνω από 140 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί  και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί, μέχρι στιγμής.     Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων, όπως δήλωσαν οι  νοσηλευτές του νοσοκομείου  αλ-Σίφα.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν περισσότερα από τους άνδρες, ειδικά μετά το νέο κύμα [των επιθέσεων] με στόχο σπίτια και πολιτικά κτίρια,» δήλωσε ο Ibrahim Jirjawi,  νοσηλευτής στην ορθοπεδική κλινική,  στην ιστοσελίδα της Electronic Intifada.

Σπίτι κατεστραμμένο ολοσχερώς στην πόλη της Γάζας, 20/11/2012 (Ashraf Amra / APA images)

2:39 Βομβαρδισμοί με  στόχο  περιοχή κοντά σε δύο ξενοδοχεία  που διαμένουν δημοσιογράφοι που καλύπτουν την επίθεση  στη Γάζα. Ο δημοσιογράφος  Hugh Naylor της εφημερίδας The National  λέει στο  Ma’an ότι από τις εκρήξεις έσπασαν τα παράθυρα στα ξενοδοχεία  Deira και Beach. Δεν έγιναν αναφορές για τραυματισμούς.

2:26 Η Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ-απάντησαν στο tweet με τις  προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού  προς τους δημοσιογράφους : «Μείνετε μακριά από μαχητές και εγκαταστάσεις της Χαμάς. Η Χαμάς, μια τρομοκρατική ομάδα, θα σας χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες.»

<<Alqassam Ταξιαρχίες @ AlqassamBrigade@ Προειδοποίηση  στους Ισραηλινούς: Μείνετε μακριά από τον ισραηλινό στρατό # IDF = # IOF,  χτυπάμε μόνο ισραηλινούς στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη, τανκς και βάσεις.>>


2:09 Το Al Jazeera αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν θα αναλάβει καμία δράση απόψε και θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο.

2:02 Η ομάδα χάκερ Anonymous έχει καταλάβει τη σελίδα   του αναπληρωτή πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook.
Στην ενημέρωση της κατάστασης του   Shalom γράφει τώρα: «Όλοι οι άνθρωποι του κόσμου ενωμένοι ενάντια στην καταπίεση. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε. Λευτεριά στην  Παλαιστίνη..».

Η σελίδα του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook που χάκαραν οι Anonymous

1:55 Ο αλ-Κασάμ λένε ότι έχουν εξαπολύσει  πέντε πύραυλους Grad στο Ashdod στο νότιο Ισραήλ.

1:47 Τα γραφεία του Associated Press και του Al Jazeera  έχουν καταστραφεί σε   ισραηλινή αεροπορική επιδρομή επίθεση στο κτίριο  των μέσων ενημέρωσης. Ένα κτίριο εξακολουθεί να καίγεται, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sarah El Deeb του AP.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το Agence France-Presse ανέφερε ότι κανένας από το προσωπικό του δεν τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε ένα κτίριο που στεγάζει το γραφείο του στην πόλη της Γάζας. Ο έκτος όροφος του κτιρίου χτυπήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές, λέει φωτογράφος του AFPπου βρισκόταν  στον τέταρτο όροφο κατά τη στιγμή της επίθεσης.

01:45  : Οι Αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, φέρεται   έχει χακάρει τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια 2 και 10, διακόπτοντας για λίγο την εκπομπή για να στείλει ένα μήνυμα στο οποίο προτρέπει τον ισραηλινό στρατό να μην εισβάλει στη Γάζα.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ  ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ (στην αρχή και στο 2:35):

01:38 :Μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις έχουν αναφερθεί  κοντά στο κτίριο Al Shorook  στη Γάζα, το οποίο στεγάζει πολλά μέσα ενημέρωσης. Τις εκρήξεις ακολούθησε   διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Γάζας.

01.35 Oι «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ( Physicians for Human Rights-Israel )  αναφέρουν ότι οι  νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν φθάσει τους 113 και οι τραυματίες περίπου τους 900.  Οι θάνατοι Ισραηλινών έχουν φθάσει τους 5, μετά από έναν στρατιώτη και έναν άμαχο που σκοτώθηκαν σήμερα στο  Eshkol .

01.30 Υπάρχουν πληροφορίες ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα όπως βόμβες λευκού φωσφόρου.

01:01 : Μετά από την συνάντηση με την Κλίντον, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος προτιμά, «αν υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση» στη σύγκρουση στη Γάζα.  Αλλά αν όχι, ο Νετανιάχου πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση του λαού του.»

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, 7η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

23:55 O εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ  λέει στο BBC ότι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στη  Γάζα ήταν «επιχειρησιακή αποτυχία». Λέει ότι το Ισραήλ έχει χτυπήσει 1.500 σημεία στη Γάζα και ότι οι επικρίσεις στο Ισραήλ για «αστοχία» είναι  «αδικαιολόγητες».

23:53 Ο διευθυντής του γραφείου BBC, Paul Danahar, έγραψε στο tweeter για την επίθεση  του Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:    «Δε  νομίζω ότι έχω βρεθεί άλλη φορά  σε μια σύγκρουση όπου  τόσα πολλά κτίρια μέσων ενημέρωσης να έχουν μπει   εσκεμμένα στο στόχαστρο από μια κυβέρνηση».

23:50  .Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτύπησε  κτήριο που στεγάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Agence France-Presse. Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ασφαλείς. Τρεις Παλαιστινιακής δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις.
23:55 O εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ  λέει στο BBC ότι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στη  Γάζα ήταν «επιχειρησιακή αποτυχία». Λέει ότι το Ισραήλ έχει χτυπήσει 1.500 σημεία στη Γάζα και ότι οι επικρίσεις στο Ισραήλ είναι  για «αστοχία» «αδικαιολόγητες».

23:53 Ο διευθυντής του γραφείου BBC, Paul Danahar, έγραψε στο tweeter για την επίθεση  του Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:    «Δε  νομίζω ότι έχω βρεθεί άλλη φορά  σε μια σύγκρουση όπου  τόσα πολλά κτίρια μέσων ενημέρωσης να έχουν μπει   εσκεμμένα στο στόχαστρο από μια κυβέρνηση».  Paul Danahar@pdanahar

22:21: Η ομάδα διαπραγματεύσεων του Ισραήλ φέρεται να απέρριψε το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός  σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

22:02: Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hilary Clinton έχει προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ και αναμένεται να συναντηθεί με τον Νετανιάχου σύντομα.

21:20 : Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρουκέτα από τη Γάζα. Ένας στρατιώτης του   IDF σκοτώθηκε σε   επίθεση με όλμους το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Ισραηλινών σε πέντε.

22:15 Η Χαμάς έχει εκτοξεύει ρουκέτες σε ισραηλινά  πολεμικά πλοία  στην ακτή της Γάζας, αναφέρει ο  Nour Samaha του Al Jazeera.

22:13 Ο αξιωματούχος της Χαμάς  Ezzat al-Rishq λέει στο Reuters ότι η εκεχειρία καθυστερεί επειδή το Ισραήλ δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις προτάσεις της,  και ισχυρίζεται πως «πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο.»

21:55 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές σχεδιάζουν  διαδήλωση την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην έδρα του Προέδρου Αμπάς στη Ραμάλα.

«Τέλος η υποστήριξη των ΗΠΑ στην ατιμωρησία του Ισραήλ», γράφει ο ακτιβιστής Fadi Quran.

21:47 Οι γιατροί λένε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από   αεροπορική επιδρομή νωρίτερα στο Deir al-Balah. Τα ονόματά τους είναι Salim Ayish Abu Sitta και ο αδελφός του Μωάμεθ.

21:31 Δύο αδέρφια – Οι Abed Abu Mour, 24 ετών, and Khalid Abu Mour, 19 ετών,  σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφα al-Juneina.

21:25 Τεράστιες εκρήξεις ακουgoνται σε όλη την Λωρίδα της Γάζας.

21:00 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στοχεύει δύο «πράκτορες της τρομοκρατίας» στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

20:55 Οι αρχικές διαπιστώσεις από την ισραηλινή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων  B’Tselem, δείχνουν ότι οι 41 από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό μέχρι το βράδυ της 19 Νοεμβρίου   ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους 19 ανήλικοι.

20:45 Τρίτος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο  Deir al-Balah, κεντρική Γάζα.

20:24 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι χτύπησε  τοποθεσία της ισλαμικής Τζιχάντ  σκοτώνοντας τον Yunis Shaluf, υπεύθυνο σύμφωνα με το στρατό,   για την εκτόξευση ρουκετών στο Eilat αρκετούς μήνες πριν.

20:13 Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε στο Deir al-Balah ονομαζόταν Yousif Χασάν  23 ετών.
20:00 : Το IDF αναγνώρισε το θάνατο ενός Ισραηλινού στρατιώτη, ως αποτέλεσμα της επίθεση με ρουκέτα στην Eshkol, όπως ανέφερε ένα ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι  από Naharnet. Αυτό φέρνει τον  αριθμό των ισραηλινών νεκρών από την επίθεση στη Γάζα σε 4.

 19:40  : Πηγές στην Ιερουσαλήμ λένε ότι το Ισραήλ «δεν έχει συμφωνήσει σε καμιά εκδοχή  μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» με τις παρατάξεις της Γάζας, είπε η Paula Slier από το Ισραήλ.

18:46 : Έξι άνδρες που κατηγορήθηκαν για συνεργασία με το Ισραήλ  εκτελέστηκαν δημοσίως στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με AP. Την ευθύνη ανέλαβε η  στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

18:36 : Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε το θάνατο δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για την ελεγχόμενη από τον ελεγχόμενο από τη  Hamas τηλεο[τικό σταθμό Al-Aqsa,  αναφέρεται  στο Twitter.

Κατεστραμμένο κτίριο μετά από τις ολονύχτιες αεροποτικές επιδρομές στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, Χαν Γιουνίς, 20/11/2012

18:10 : Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα  ξεκινήσει στις 24:00 της Τρίτης, είπε ο Aiman Taha της Χαμάς   από το Κάιρο.

16:28 Δύο παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο σκοτώθηκαν στη Γάζα μετά από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και ένας άνθρωπος πεθαίνει σε αεροπορική επιδρομή στην Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ma’an.

16:20 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι 5 στρατιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

  16: 09 : «Ρίχνουμε φυλλάδια αυτή τη στιγμή στη Γάζα, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μακρυά από μαχητές και εγκαταστάσεις της Χαμάς», είπε ο εκπρόσωπος του  IDF.

­ 15: 58 : Ο υπουργός εξωτερικών είπε από τη Γάζα  : Έχουμε αποφασίσει να σταματήσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας, σύμφωνα με την Λιβανέζικη   naharnet.com.

­ 15: 51 :  Ο Λίμπερμαν είπε στον Μπαν Κι-Μουν : αν αναγκαστεί το Ισραήλ να κάνει χερσαία επέμβαση δεν θα είναι μια περιορισμένη επέμβαση. AFP.

­ 15: 44  : Η Τουρκία και το Ιράν κατηγορούν το Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» και «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα.  Al Arabiya.

­ 15: 42 :Μπαράζ ρουκετών προσγειώνεται στο    Yad Mordechai στο Israel, ενεργοποιώντας όλους τους συναγερμούς των αυτοκινήτων,  BBC.

15:14  : Η αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου, με επικεφαλής τον Νabil Arabi, έφτασε στο πέρασμα της Ράφα για να συμπαρασταθεί στον παλαιστινιακό λαό.

14:54  : Σειρήνες ακούγονται στο Ashkelon,  παραθαλάσσια πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ,   Paula  Slier.

14:43  : Ο William Hague υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Γάζα, ή με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Προειδοποίησε επίσης ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα θα μπορούσε να επιμηκύνει τη σύγκρουση, να αυξηθούν οι  απώλειες αμάχων και να διαβρωθεί η διεθνής υποστήριξη στο Ισραήλ.

14:30  Ρουκέτα έπληξε  τα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.  Ο πύραυλος προσγειώθηκε σε μια ακατοίκητη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή θύματα.

14:15  Το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» αν διαπράξει χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, είπε η επικεφαλής διοικητήςτης Χαμάς Μohammed Deif,  στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa.

14:05  : Το Ισραήλ απέρριψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που προβλέπει την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και το τέλος της πολιτικής των στοχευμένων δολοφονιών του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την     Paula Slier του RT.

12:46 GMT: Οι τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει ακόμη έξι ανθρώπους στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 116. Πάνω από 920 κάτοικοι της Γάζας έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» του Ισραήλ.

12:10 Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και 4 άλλοι τραυματίστηκαν.

12:04 Μεγάλη έκρηξη  αναφέρθηκε στην πόλη της Γάζας.

11:57 Παλαιστίνιοι δικηγόροι  θα μποϊκοτάρουν τα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστηρίων την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βομβαρδισμό της Γάζας.

11:52 Αξιωματούχος της  άμυνας πολιτών στη Γάζα καλεί τις αραβικές χώρες να παρέχουν εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων.

11:46 Ισραηλινά  μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι  τραυματίστηκε σοβαρά  ένας άνθρωπος  στο Eshkol, το νότιο Ισραήλ, από ρουκέτα.

11:36 Οι υπουργοί εξωτερικών του Αραβικού  Συνδέσμου  είναι στο δρόμο  προς τη Γάζα.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Μαρόκο, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Σουδάν, του Κατάρ, του Λίβανου, και της Ιορδανίας μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών έφυγαν από το Κάιρο προς το Ελ-Αρίς  (κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα), από όπου θα διασχίσουν το πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα», δήλωσε η πηγή του Αραβικού Συνδέσμου.

11:19 Ενημέρωση: άντρας 41 ετών από το Ισραηλ, πυροβόλησε την αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και μαχαίρωσε έναν φύλακα.  Η φρουρά άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια του συμβάντος και ο άντρας συνελήφθη, λέει η ισραηλινή αστυνομία.

10:48 Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή  στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ο Mohammad Yahya Awad, 15 ετών, και ο Bilal al-Barawi, 20ετών. Άλλος ένας παλαιστίνιος πεθαίνει από τα τραύματά του σε αιγυπτιακό νοσοκομείο.

10:16 Η Χαμάς και οι ταξιαρχίες του PFLP ανακοινώνουν ότι έχουν ρίξει ρουκέτες στην ισραηλινή πόλη Beersheba σήμερα το πρωί.

10:10 Ο Μπαν Κι-μουν λέει στο Κάιρο ότι «θα ζητήσει από την ισραηλινή ηγεσία να σταματήσει η βία», όταν  αργότερα σήμερα θα επισκεφτεί το Ισραήλ.

10:00 Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ben Rhodes, επαναλαμβάνει τη θέση των ΗΠΑ. Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις ρουκετών στο Ισραήλ και η Αίγυπτος, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης, λέει.

9:50 Αναγνωρίζονται τα θύματα των τελευταίων αεροπορικών βομβαρδισμών. Ο Mohammad al-Rezeq Zahar σκοτώθηκε και ο al-Mughraqa και ο γιος του τραυματίστηκαν, λένε οι γιατροί. Ο Yahya Marouf σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό στο Beit Lahiya.

9:38 Ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο πρώτος σταθμός της Κλίντον θα είναι το Ισραήλ για συνομιλίες με τον Νετανιάχου, και θα συναντηθεί με ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, αλλά όχι με στελέχη της Χαμάς.

9:34 Στο Κάιρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ λέει ότι μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι μια «επικίνδυνη κλιμάκωση».

9:32 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Beit Lahiya.

8:49 Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Πύραυλος έπληξε ένα σπίτι σε Μπιρσίβα, δεν υπάρχουν θύματα.

8:38 Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ  αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στην Beersheva.

02:12 Οι  Αλ-Κασάμ βομβαρδίζουν την ισραηλινή πόλη Kiryat Gat με 5 ρουκέτες Grad. Άλλες πέντε ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί   στο χωριό al Majdal. Μερικές από τις ρουκέτες έχουν αναχαιτιστεί από το ισραηλινό Iron Dome.

1:28 ισραηλινή επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο  στην πόλη της Γάζας.

1:20 Τραυματίες φθάνουν στο νοσοκομείο Σίφα μετά από τον βομβαρδισμό της Ισλαμικής Εθνικής Τράπεζας.

Παλαιστίνιοι πρυροσβέστες προσπαθούν να σβησουν τη φωτιά μετά από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κτίριο της Ισλαμικής εθνικής Τράπεζας, στη Γάζα, 20/11/2012 (AFP PHOTO/MAJDI FATHI)

1:13 Η Al-Arabiya αναφέρει ότι η Αίγυπτος θα ανακοινώσει μια συμφωνία, με την εγγύηση του Προέδρου Mohammad Mursi. Η   εφημερίδα από τη Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι οι όροι περιλαμβάνουν την άρση της πολιορκίας και το άνοιγμα των διαβάσεων της Γάζας.

1:12 Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν την έδρα της Ισλαμικής Εθνικής Τράπεζας στην πόλη της Γάζας

01:03 Το ισραηλινό  πυροβολικό με βάση τα βόρεια σύνορα της Γάζας βομβαρδίζει τα γεωργικά εδάφη  και τα σπίτια στην πόλη Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με τους Αλ-Κασάμ. Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα διεξάγουν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα.

01:00 Οι Αλ-Κασάμ αναφέρουν σε tweet ότι σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει φτάσει τους 110 και 990 έχουν τραυματιστεί από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

00.55 Η  Ρωσία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπλοκάρει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και λέει ότι τα άλλα μέλη του συμβουλίου  κωλυσιεργούν.

00:47 Τρεις πύραυλοι έπληξαν το σπίτι του ηγέτη των Κασάμ Raed Al-Athar στη Ράφα, Ma’an

00:20 Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλιώς θα είναι στόχοι.

00:05 Αλ-Κασάμ: «Σήμερα βομβαρδίσαμε ισραηλινούς στόχους με 107 ρουκέτες, σε συνολικό  αριθμό 1200 ρουκετών που έχουν χτυπήσει το Ισραήλ από την αρχή της επίθεσης του στη Γάζα.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 6η μέρα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

23:32 Η Φατάχ, η Χαμάς και άλλες παρατάξεις συναντήθηκαν τη Δευτέρα  στη Γάζα . Ο αξιωματούχος της Φατάχ ,Ναμπίλ Σάατ, που αντιπροσώπευε τον πρόεδρο  Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε: «Είμαστε όλοι με την αντίσταση ενάντια στον εχθρό και με την εκεχειρία που θα μπορούσε να σταματήσει την επίθεση και να άρει την πολιορκία της Γάζας.» Ο  εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν «ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ενωμένος ενάντια στην επίθεση.»

Παλαιστίνιοι προσεύχονται δίπλα στα σώματα των μελών της οικογένειας al-Dalou κατά τη διάρκεια της κηδείας τους στην πόλη της Γάζας 19 Νοεμβρίου, 2012.
(Reuters / Μοχάμεντ Σάλεμ)

22:45 Τέσσερις τραυματίες μετά από βομβαρδισμούς στο σπίτι   της οικογένειας Manasira στη Ράφα, συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας και ενός παιδιού.

22:38  Πεθαίνει η Amna Hijazi   μετά  από αεροπορική επιδρομή στο σπίτι της οικογένειας της  στο Beit Lahiya, που σκότωσε  τον άντρα της Foad και τα παιδιά τους , Mohammad και Suhaib.

22:34 Οι Αλ-Κασάμ της Χαμάς  λένε ότι εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες Grad στην Beersheba.

20:26 Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα επέκρινε τις αραβικές χώρες που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στη Συρία, αλλά δεν βοηθούν  τη Γάζα «ούτε με μια σφαίρα». Ο   Νασράλα δήλωσε ότι οι αραβικές χώρες θα έπρεπε να έχουν συμβάλει «στον εξοπλισμό της Γάζας και στην υποστήριξη των μαχητών της, αντί να ζητούν τη διαμεσολάβηση μεταξύ αυτού και του ισραηλινού εχθρού ».

20.00: Το Maan αναφέρει ότι πέθανε σήμερα ο 28χρονος Παλαιστίνιος Rushdi Mahmoud Hassan al-Tamimi.   Ο al-Tamimi είχε χτυπηθεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την επίθεση στη Γάζα, το Σάββατο στη Ραμάλα.

19.00:  Στους 101 έχουν φτάσει οι νεκροί, ανάμεσά τους 24 παιδιά, 10 γυναίκες, 13 ηλικιωμένοι και 850 τραυματίες ανάμεσά τους 260 παιδιά, 140 γυναίκες, 55 ηλικιωμένοι.

17:10  : Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη πλήρη έρευνα  της «εσκεμμένης επίθεσης» από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των κτιρίων των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα.

16:20 : Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) βομβάρδισε το Αλ-Sharouk το οποίο στεγάζει τα τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης . Ένα άτομο  σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

το κτίριο που στεγάζει τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης, REUTERS/Ahmed Jadallah (GAZA – Tags: MILITARY CONFLICT MEDIA POLITICS)

  11:23  :  Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Σαββατοκύριακο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στο Κάιρο, η επικείμενη κατάπαυση του πυρός φαίνεται «απίθανο», δήλωσε ο ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Nabil Shaath στο πρακτορείο ειδήσεων Ma’an. Τόνισε ότι το Ισραήλ προσπαθούσε να επιβάλει τους δικούς του όρους, αγνοώντας εκείνους της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών παρατάξεων. Οι νεκροί στη Γάζα έχουν φθάσει τους 88, οι μισοί από αυτούς άμαχοι.

11:00  : Ένας πύραυλος  έπεσε σε σχολείο στο Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Το κτίριο ήταν άδειο τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με tweet τηςPaula   Slier του RT.

10:51  : Ο αριθμός των νεκρών την έκτη ημέρα από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έχει ανέλθει σε 84 Παλαιστίνιους, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. Τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από  ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας.

10:49 Η Κίνα καλεί «τα εμπλεκόμενα μέρη, ειδικά το Ισραήλ,   να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό.»

09:13  : Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τη Χαμάς ότι θα εντείνει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας σε 36 ώρες, εάν δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών και το λαθρεμπόριο όπλων. Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz είπε  ραδιόφωνο του IDFότι ο χρόνος που απομένει μέχρι το Ισραήλ να κλιμακώσει τις επιθέσεις του μπορεί να μετρηθεί σε «ώρες, όχι μέρες.»

00:58  : Oι Αλ Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, λένε ότι έχουν εκτοξεύσει  192 πυραύλους στο Ισραήλ την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ένα χτύπημα στην βόρεια Herzliya (Περιφέρεια Τελ Αβίβ) έγινε για πρώτη φορά. Ο συνολικός αριθμός των πυραύλων που έχει εκτοξευθεί στο Ισραήλ, από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ, είναι 1093, όπως έγραψαν στο λογαριασμό τους στο Twitter.

00:10 : αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχει φθάσει σε τουλάχιστον 75, από τα οποία τα 26  έχουν χάσει τη ζωή την Κυριακή, μεταξύ των οποίων πέντε μωρά και  μικρά παιδιά.

19/11/2012, Γάζα, AFP PHOTO/MAHMUD HAMS

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 5η μέρα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Ο Γκιλάντ Σαρόν, γιος του πρώην πρωθυπουργού και εγκληματία πολέμου Αριέλ Σαρόν στην εφημερίδα Jerusalem Post: «…Πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα. Να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα. Οι Αμερικανοί δεν σταμάτησαν στη Χιροσίμα – οι Γιαπωνέζοι δεν παραδίδονταν αρκετά γρήγορα, οπότε χτύπησαν και το Ναγκασάκι. Πρέπει να κοπεί το ηλεκτρικό στη Γάζα, να μην υπάρχει βενζίνη, κινούμενα οχήματα, τίποτα. Τότε πράγματι θα ζητούσαν εκκεχειρία.Για να γίνει αυτό, μπορεί οι εικόνες από τη Γάζα να μην είναι ευχάριστες – αλλά η νίκη θα είναι άμεση και θα γλιτώσουν οι ζωές των στρατιωτών και των πολιτών μας…»

23:20  : Ο εκπρόσωπος του IDF ισχυρίζεται ότι η εκτοξευτική ικανότητα πυραύλων της Χαμάς έχει μειωθεί. Πρόσθεσε ότι «εκατοντάδες ρουκέτες από τη Γάζα   στην πραγματικότητα έχουν πέσει μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

22:55  : Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Ελάτ, στο Ισραήλ, σύμφωνα με την Paula Slier.

22:27 Ο Εμίρης του Κατάρ ζητάει από το Ισραήλ  να άρει την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Αλ-Τζαζίρα. Ο Hamad bin Khalifa al-Thani, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γάζα νωρίτερα αυτό το μήνα, προσθέτει ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει την επίθεσή του, εκτός εάν βρει ισχυρή αντίσταση.

20:43Ισραηλινά πολεμικά βομβαρδίζουν περιοχή κοντά στο νοσοκομείο αλ-Καραμά, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο και σε διπλανά κτίρια.

 20:32 GMT: Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ   ανέστειλε τις προξενικές υπηρεσίες και ανέθεσε στους εργαζόμενους  να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι,  σε περιοχές που βρίσκονται νότια της Herzliya. Οι εργαζόμενοι της Πρεσβείας  στην Be’er Sheva έχουν μετακινηθεί προσωρινά στα βόρεια της Herzliya.

­­ 19:46 GMT: O αξιωματούχος της Χαμάς  Abu Zahri λέει ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για την εκχειρία έχουν αποτύχει.

19:13 Ομάδα 350 Αιγυπτίων ακτιβιστών  βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα με σκοπό να   να δείξουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον λαό της Γάζας..

Αιγύπτιοι ακτιβιστές περιμένουν να περάσουν στη Γάζα

18:11 Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ ανακοινώνουν ότι έχουν βομβαρδίσει ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και ένα πολεμικό πλοίο σε απάντηση των έντεκα νεκρών αμάχων στο   Sheikh Radwan.

18:00  Επτά μέλη της οικογένειας Abu Shehada τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή ανατολικά τoυ καταυλισμού προσφύγων al-Maghazi, στην κεντρική Γάζα.

17:52 Άλλο ενα παιδί, ο Ranin al-Dalou, έχει πεθάνει από την βομβαρδιστική  επίθεση του Ισραήλ στο σπίτι της οικογένειας al-Dalou, στο Sheikh Radwan στην πόλη της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό είναι τώρα  11, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Bίντεο -με πολύ σκληρές εικόνες-που δείχνει τα σκοτωμένα παιδιά μπορείτε να δείτε εδώ)

16.53 Οι Αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν την Κυριακή το πρωί πέντε ρουκέτες απ ‘ευθείας σε ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ανοικτά των ακτών της κεντρικής Γάζας.
Οι Ταξιαρχίες ανέφεραν σε ανακοινωθέν τους ότι οι μαχητές πυροβόλησαν πέντε ρουκέτες του τύπου «107» σε ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ανοικτά των ακτών του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat, επιβεβαιώνοντας ότι οι πύραυλοι έπληξαν άμεσα τον στόχο τους.

16:30 Δέκα  άμαχοι από την ίδια οικογένεια (Al-Dalou)  σκοτώθηκαν,  στην τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή  στην οδό Al-Nasr, στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Στους εξήντα πέντε έχουν φθάσει οι νεκροί.

10 άμαχοι από την ίδια οικογένεια (Al-Dalo) σκοτώθηκαν  στην τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην οδό Al-Nasr, στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Παλαιστίνιοι γύρω από ένα κατεστραμένο σπίτι ενώ μέλη της πολιτικής άμυνας αναζήτούν τα θύματα κάτω από τα ερείπια μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας. (Reuters / Suhaib Salem)

15:07 H Τοπική ομάδα ελευθερίας του Τύπου Mada «καταδικάζει σθεναρά τη νέα ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την άμεση στόχευση  των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης».

15:03 Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα παραμένουν κλειστά αποτρέποντας την παράδοση  τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων   και οι ζωές των 1,7 εκατομμυρίων αμάχων στη Γάζα είναι σε κίνδυνο.
«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ουσιαστικά δεν έχει κανένα καταφύγιο όπου οι πολίτες να μπορούν να προστατευτούν, από την πρώτη μέρα και νύχτα βομβαρδισμών. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων  έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ενώ ήταν μέσα στα σπίτια τους, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των κατοικημένων περιοχών και του γύρω χώρου, με βόμβες βάρους έως και ενός τόνου που έριξαν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 . »

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από το Twitter του Νόαμ Τσόμσκι:

«Δίχως στρατιωτικό εξοπλισμό, δίχως καμιά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, δίχως στρατό. Και το αποκαλείτε πόλεμο. Δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία. Επιτίθενται  σε φτωχογειτονιές και σε ένα πληθυσμό που δεν έχει καμία δύναμη από αέρος, δίχως αεράμυνα, δίχως ναυτικό, δίχως βαρύ οπλισμό, δίχως μονάδες πυροβολικού. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί εξελιγμένα αεροσκάφη επίθεσης και πολεμικά πλοία και βομβαρδίζει πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία, πολυκατοικίες, τζαμιά…» (Nόαμ Τσόμσκι στο Twitter)

14:56 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα λέει ότι θα γνωρίζει τις επόμενες 36 έως 48 ώρες κατά πόσο μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στην ανάσχεση της κρίσης στη Γάζα.

14:44 Αναφέρονται δύο ακόμα  θάνατοι στη Γάζα σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 56: Ο Muhammad Abu Naqira σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση Ράφα και μια αεροπορική επιδρομή σε στη συνοικία της πόλης ης Γάζας,Shujaiyya σκοτώθηκε ο Saadiyya al-Theib, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

14:33 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στον καταυλισμό προσφύγων αλ-Shati , ο 27-χρονος Ahmad Nahhal και ο  9χρονος Tasneem Nahhal.  539 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από την Τετάρτη.

14:31 Το Ισραήλ έχει καταλάβει την ραδιοφωνική συχνότητα της Χαμάς, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού στο Ma’an, αρνούμενος να σχολιάσει σχετικά με το σκοπό ή το περιεχόμενο των εκπομπών του στρατού για τους κατοίκους της Γάζας.

14:18 Επτά τραυματίες από βομβαρδισμούς ισραηλινών ελικοπτέρων στην συνοικία της πόλης της Γάζας  al-Nasr.
Πάνω από 45 οι νεκροί (λίστα με τα ονόματα των νεκρών)

14:14 Οι αλ -Κασάμ είπαν ότι έχουν εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς την  Herziliya, βόρεια του Τελ Αβίβ.

14:10 Παλαιστινιακές στρατιωτικές ομάδες αναγγέλουν ότι έχουν εκτοξεύσει 15 πυραύλους σε Ασντόντ και Άσκελον.

12:40 Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους διεθνείς δημοσιογράφους και ανταποκριτές στη Γάζα «να μείνουν μακριά από τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις της Χαμάς». Εξήγησε ότι βομβάρδισε τα κεντρικά γραφεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης  στην πόλη της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί, διότι οι «επιχειρησιακές επικοινωνίες» της Χαμάς βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.

12:31 Ο ισραηλινός εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι ένας Ισραηλινός έχει ελαφρά τραυματιστεί από ρουκέτα που έπεσε στο   Shaar Hanegev.

Screenshot from twitter.com user @haaretzcom

11:51 Το Ισραήλ χτύπησε τον καταυλισμό προσφύγων al-Shati  στην ακτή της πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας δύο Παλαιστίνιους συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ma’an. Οκτώ οι τραυματίες από την επίθεση.

11:47 «Το Ισραήλ προσπαθεί να φιμώσει τον Παλαιστινιακό και τον διεθνή Τύπο, χτυπώντας τα κεντρικά γραφεία μέσα  στην πόλη της Γάζας», είπε ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας, Mustafa Barghouti στο Ma’an.

«Προσπαθούν να φοβίσουν τον Τύπο,» λέει ο Barghouti, ονομάζωντας τις επιθέσεις εγκλήματα πολέμου.   Έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από ττις επιθέσεις νωρίτερα σήμερα το πρωί.

11:36 Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avital  Leibovich γραφει στο twitter ότι θα προβεί σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την στόχευση των κτιρίων των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην πόλη της Γάζας.

11:20 Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, λέει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για «σημαντική επέκταση» της επίθεσης στη Γάζα.

10:06  : Ένα παλαιστίνιο αγόρι 18-μηνών   έχασε τη ζωή του σε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα,   Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι συνολικά τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί από τα μεσάνυχτα στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με  ανταποκριτή του Reuters Noe Browning στην Παλαιστίνη.

A Palestinian man kisses the body of one of his children during their funeral in the northern Gaza Strip.(Reuters / Mohammed Salem)

Γάζα, 18/11/2012 (Reuters / Mohammed Salem)

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, 4η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

11.55 Ο Abu Obeida, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ (η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς) ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου ότι οι Κασάμ έχουν χτυπήσει πολεμικό αεροπλάνο F-16 πάνω από τη θάλασσα της Γάζας αλλά το Ισραήλ το κρύβει. «Έχουμε πολλές εκπλήξεις ακόμα», είπε.

                   ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΌ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ:

22:54 Ο Αιγύπτιος πρόεδρος    Mursi είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις» εκεχειρίας στη Γάζα σύντομα, αλλά  δεν είναι σίγουρο.

22:10 Τα νοσοκομεία της Γάζας έχουν γεμίσει από θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών και αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικά υλικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

22:08 Σαρανταπέντε από τα θύματα έχουν αναγνωρισθεί.

22:05 Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα έχει ανέλθει σε 47 μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου.


21:51  : Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς,   Αλ Κασάμ, έχει γράψει σε tweet ότι θα πραγματοποιήσει μια σημαντική συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Κάποιοι εικάζουν ότι  η συνέντευξη Τύπου μπορεί να γίνει για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Κάιρο.

 21:34 Ισραηλινή επίθεση στη νότια Γάζα σκοτώνει δύο Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τους ντόπιους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

20:39  Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ενημερώνει τη  διεθνή κοινότητα  σχετικά με την επιχείρηση στη Γάζα, επικοινωνώντας με τους ηγέτες της Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας,  ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει  να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου ο άμαχος πληθυσμός  θα βρίσκεται υπό συνεχή απειλή πυραύλων. «

20:35   Ο βασιλιάς της Ιορδανίας καλεί για «επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.»

 18:09    Το Κατάρ θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων που έχουν τραυματιστεί  στις  ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

19:48   Ο επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του κοινοβουλίου του Ιράν Εθνικού Κοινοβουλίου του Ιράν,  Alaeddin Boroujerdi, έχει αρνηθεί ότι το Ιράν προμήθευσε με  ρουκέτες  Fajr 5 τη Χαμάς.

 

 A general view shows the ministerial meeting at the Arab League headquarters in Cairo (AFP Photo / Khaled Desouki)

            Η υπουργική σύνοδος στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο (AFP PHOTO / Khaled Desouki)

18: 41  : Ο Mansour λέει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να διωχθούν σε διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου και τα αραβικά κράτη θα πρέπει να παγώσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

 18:37  : Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Adnan Mansour λέει στον Αραβικό Σύνδεσμο ότι ο  παλαιστινιακός λαός ζητάει από τους Άραβες   να σταθούν με θάρρος ενάντια στην επίθεση.

18:35 Υπουργοί  Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου μαζεύονται για έκτακτη συνεδρίαση στο Κάιρο για να συζητήσουν τις  ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. 18:11 Πέντε εκτοξεύσεις ρουκετών στο Ashdod, τέσσερις αναχαιτίστηκαν και μια  προσγειώθηκε σε ανοιχτό χώρο, σύμφωνα με  αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

17:54 Ο Ben Rhodes, ​​o  αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε στους  δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θέλει το ίδιο πράγμα που θέλεουν και  οι Ισραηλινοί», το οποίο είναι ένα τέλος στις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τους παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.

17:39 Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ Khalid Batsh λέει ότι η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα  στο Τελ Αβίβ δείχνει ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει στην περιοχή». Αρνείται κάθε διάλογο για εκεχειρία με το Ισραήλ.

17:38 Δημοσιογράφος: Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα   σε ανοικτούς χώρους στο Ασκελόν και στην Beersheva.

17:21 Ενημέρωση: Σε  αεροπορική επιδρομή στη Ράφα σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος σε  μοτοσικλέτα και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα, λένε οι γιατροί.  Στο Χαν Γιουνίς, γιατροί είπαν ότι έξι Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις.

17:14 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καλεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

16:54 Ο ισραηλινός στρατός και η  αστυνομία  λένε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε προς το  Τελ Αβίβ αναχαιτίστηκε και δεν χτύπησε την πόλη.

16:50 Οι Αλ-Κασάμ της Χαμάς λένε ότι εξαπόλυσαν πύραυλο Fajr προς το Τελ Αβίβ.

16:48 Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων λέει δεν υπήρξαν θύματα μετά από επίθεση πυραύλων Τελ Αβίβ.

16:44 Ήχος από σειρήνες στο Τελ Αβίβ, σηματοδοτεί μια επίθεση με ρουκέτες στην πόλη, και μια έκρηξη ακούγεται.

16:19 Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν ένα σχέδιο δήλωσης που θα απαιτεί να ηγηθεί ο επικεφαλής του Αραβικού  Συνδέσμου να  μιας αντιπροσωπείας στη Γάζα. Φωνές υποστήριξης για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να διαπραγματευτεί μια ανακωχή, σύμφωνα με διπλωματική πηγη.

16:18 Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή ανατολικά του Χαν Γιουνίς.

14:49 Η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης λέει ότι θα συνεχίσει να ρίχνει πυραύλους για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς  δήλωσε σήμερα, Σάββατο,  ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.Οι Αλ-Κασάμ προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν και στο έδαφος.

14:16 Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στην πόλη της Γάζας.

13:45 Ο Muhammad Yasin πεθαίνει από τραύματα που υπέστη το Σάββατο στην γειτονιά Zaytoun της πόλης της Γάζας. Οι νεκροί αυξάνονται σε 40 από την Τετάρτη.  

13:33 O ισραηλινός στρατός λέει ότι τέσσερις 4 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ashdod,   χτυπώντας ένα  σπίτι, ένα σχολείο, ένα αυτοκίνητο και μια ανοιχτή περιοχή.

12:39 Ο αρχηγός του επιτελείου Benny Gantz έχει διατάξει τις ισραηλινές δυνάμεις  να αυξήσουν το ρυθμό των χτυπημάτων στη Γάζα, μετά τη σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία στο Τελ Αβίβ, όπως ανέφερε η Ynet.

11:45 Κανάλι 2: Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν προς  τη Γάζα από τανκς που έχουν μετακινηθεί στα σύνορα.

Israeli soldiers stand atop a tank on the Israeli side of the border with the Gaza Strip on November 17, 2012 (AFP Photo / Jack Guez)

10:33 Το Ισραήλ λέει ότι τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

09:54 GMT: Ο Τυνήσιος υπουργός εξωτερικών διαβεβαιώνει, κατά την επίσκεψή του στη Γάζα, ότι η Τυνησία μαζί με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την Ισραηλινή επιθετικότητα.

08:52 GMT: Το Ισραήλ βομβαρδίζει το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, σύμφωνα με το  Al Arabiya

5:01 GMT: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την έδρα  της Χαμάς στη Γάζα, καθώς η ισραηλινή επίθεση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα της, ανέφερε το IDF. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, το κτίριο της Χαμάς καταστράφηκε ολοσχερώς και τα γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Palestinians inspect the destroyed office building of Hamas Prime Minister Ismail Haniyeh in Gaza City November 17, 2012 (Reuters / Suhaib Salem)

O BOMBAΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ:

05:00 GMT: Κατά τη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ χτύπησε άλλα «85   σημεία τρομοκρατίας στη  Γάζα», ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός.

00:20 GMT: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα  του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Ο Ομπάμα συζήτησε την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Παρασκευή. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την απώλεια  του ισραηλινού και του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου (3η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα)

Ισραηλινά τανκς κοντά στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, 16/11/2012
(Reuters/Ronen Zvulun)

 

 23:54 GMT: Ο Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς Μούσα Αμπού Marzouk είπε στο  πρακτορείο ειδήσεων Maan ότι δεν αναμένει σύντομα  κατάπαυση του πυρός. «Υπάρχουν πολλές εκκλήσεις για εκεχειρία, αλλά δεν θα γίνει σύντομα», είπε.

23:40 GMT: Η hacktivist ομάδα, Anonymous, ισχυρίστηκε ότι έχει επιτεθεί  στην ιστοσελίδα της ισραηλινής κυβέρνησης, http://www.tel-aviv.gov.il. Η ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη από το Σάββατο το πρωί. Η ομάδα υποστήριξε επίσης ότι διέγραψε μια βάση δεδομένων στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι μέρος  της λεγόμενης # OpIsrael που ξεκίνησαν οι  Anonymous για να  υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους.

22:35 GMT: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το IDF, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις σε 30 σύμφωνα με Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.30 Παλαιστίνιοι νεκροί από την Τετάρτη (λίστα με τα ονόματα των δολοφονηθέντων)

 22:30 GMT: Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει εκφράσει την ανησυχία του για τον αριθμό των θυμάτων παιδιών που προκύπτουν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα. Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4 παιδιά Παλαιστινίων   και έχουν τραυματιστεί πάνω από 60  από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η οργάνωση πιστεύει επίσης ότι 50 Ισραηλινοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων  παιδιών έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες της Χαμάς στο Ισραήλ.

21:20 «Δεν είναι πρόθεσή μας να πάμε σε πόλεμο, και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η επιχείρηση δεν θα κρατήσει ούτε  ένα λεπτό περισσότερο από ό, τι απαιτείται,» δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

20:48 GMT: Ο διοικητής της  Χαμάς Αχμέντ Αμπού Τζαλάλ σκοτώθηκε   σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, αναφέρει το AFP επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

20:36 Ενημέρωση από γιατρούς στη  Γάζα: Η επίθεση στον καταυλισμό al-Maghazi   σκότωσε τέσσερα άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 28 και των τραυματιών σε 270 από την Τετάρτη που ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ.

20:30  Οι κάτοικοι του χωριού Kisan, νοτιοανατολικά της Βηθλεέμ,  είπαν ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν 100 μέτρα από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα κάποιες ζημιές. Ο δήμαρχος της Tekoa, Hatim Sabah, ήταν στο Kisan και είπε ότι  μεγάλη ισραηλινή δύναμη της αστυνομίας και ειδικοί εκρηκτικών ήταν κοντά στην περιοχή. Ισραηλινά ασθενοφόρα επίσης έφτασαν στον εποικισμό Noqdim,δίπλα στο Kisan, όπου ζει ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman.

19:34 GMT: Το ισραηλινό Κανάλι  10 ισχυρίζεται ότι ο ανώτερος αξιωματούχος   Άμυνας, Amos Gilad, είναι σε επαφή με   Αιγύπτιους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός  μέσα σε 24 ώρες.

18:22 GMT: Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει  το κλείσιμο τριών μεγάλων δρόμους γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τους δηλώνει ως κλειστές στρατιωτικές ζώνες.

 18:03 GMT: Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναφέρει ότι 3 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα το βράδυ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στη Γάζα σε τουλάχιστον 27, συμπεριλαμβανομένων 7 παιδιών.

17:47 GMT: Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας συμφωνεί να στρατευτούν  περισσότεροι από 75.000 έφεδροι.

17:11 GMT: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς λέει ότι η ισραηλινή επίθεση έχει ως στόχο την αποτροπή ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

16:49 GMT: Τα νοσοκομεία στο Ισραήλ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Όλοι όσοι δεν έχουν ανάγκη από επείγουσα περίθαλψη στέλνονται στο σπίτι.

14:59 GMT: Ο Tom  Barton του RT λέει ότι τα  τοπικά  ΜΜΕ αναφέρουν τρεις εκρήξεις πυραύλων πάνω από την Ιερουσαλήμ.

14:57 GMT: Σειρήνες  ηχούν στην Ιερουσαλήμ.

 12:22 GMT: Το IDF λέει ότι 500 στόχοι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χτυπηθεί  από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση «Αμυντικός πυλώνας».

  12:17 GMT: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών William Hague είπε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να έχει κατά νου ότι λόφω των επιθέσεων που έχει πραγματοποιήσει σε προηγούμενες συγκρούσεις, έχει χάσει τη διεθνή υποστήριξη και πολλή από τη του  κόσμου».  Νωρίτερα, o Hague  είχε δηλώσει ότι η Χαμάς «φέρει την κύρια ευθύνη» για τη σύγκρουση μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, και θα πρέπει να  σταματήσει τις επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ. Απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός φαύλου κύκλου της βίας.»

12:13 GMT: Οι αλ-Κασάμ λένε ότι βομβαρδίζουν την κατεχόμενη Al Majdal με δύο πυραύλους Grad.

12:10 GMT: Οι αλ-Κασάμ λένε ότι βομβαρδίζουν το κατεχόμενο Ashdod με επτά πυραύλους Grad.

11.37 GMT: Ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και βομβαρδισμούς από την  Τετάρτη, και περισσότεροι από 245 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί. Δεκάδες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδιά είναι μεταξύ των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν, μαζί με μια  έγκυο  γυναίκα και δύο ηλικιωμένους άνδρες.

Image By Palestine News Network (PNN)

11:29 GMT: Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ στη Γάζα λένε ότι εκτόξευσαν ρουκέτες προς το ισραηλινό κοινοβούλιο. Το IDF, ωστόσο, αρνείται τις πληροφορίες.

 10:28 GMT: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, Rafik Abdessalem πρόκειται να επισκεφθεί τη Γάζα το Σάββατο.

10.26 GMT: Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις επιθέσεις του Ισραήλ, σε σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας.»Αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να μείνει στη σιωπή και ο κόσμος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη διακοπή αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Καντίλ. Ορκίστηκε ότι το Κάιρο θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός:  «Η Αίγυπτος θα κάνει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η επιθετικότητα και να επιτευχθεί μια εκεχειρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καντίλ.

10:12 GMT: H δημοσιογράφος του Guardian  Harriet Sherwood  έγραψε σε tweets  ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας  λένε ότι δεν υπάρχουν   κρεβάτια.  Προσπαθούν τώρα να μεταφέρουν   ασθενείς στην Αίγυπτο.

7:17 GMT: Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Hisham Qandil φέρεται να έχει φτάσει στη Γάζα, σύμφωνα με  tweets του Tom Barton από  RT.

O πρωθυπουργός της Αιγύπτου στη Γάζα (16/11/2012)

 07:14 GMT: Το IDF λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρόσληψη 16.000 έφεδρων, ως μέρος της επιχείρησης «πυλώνας της Άμυνας».

6:55 GMT: Οι παλαιστινιακές αρχές λένε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 19 μέσα στη Γάζα, σύμφωνα με τον Tom Barton, μέσω Twitter. Προσθέτει ότι πάνω από 85 πύραυλοι έπληξαν τη Γάζα μέσα σε 45 λεπτά την Παρασκευή το πρωί.
Διαβάστε σχετικά:Τρείς έφηβοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ και Έγκυος γυναίκα και δύο παιδιά τραυματίστηκαν στη νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα που, μετά από διακοπή ρεύματος, προσπαθεί να εντοπίσει σημεία ζωής με το φως του κινητού του τηλεφώνου, στον Hannen Tafish, ένα παιδάκι 1 έτους από την περιοχή Ζεϊτούν, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γάζα, 15/11, photo:Anne Paq.

 06:00 GMT: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι όλες οι επιθέσεις θα σταματήσουν την Παρασκευή, την ημέρα της επίσκεψης του Αιγύπτιου πρωθυπουργού στη Γάζα.

Μήνυμα των «Anonymous» με τίτλο «OpIsrael-Gates of Hell» :

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, Λωρίδα της Γάζας

20:40 GMT: Ισραηλινή επίθεση σκότωσε δάσκαλο σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα.   Ο Marwan Abu El Qumsan, άραβας δάσκαλος σε ένα σχολείο του ΟΗΕ, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από μια βόμβα την Πέμπτη, όπως γράφει ο ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Παλαιστινίων, UNRWA,  στην ιστοσελίδα του.

20:35 GMT: Κατά την τελευταία ώρα,   περίπου 70 θέσεις εκτόξευσης  μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων στη Γάζα, έχουν γίνει στόχος του IDF, όπως ανέφερε η οργάνωση στο Twitter.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:

19:59 GMT: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα καλεί για εμπάργκο πετρελαίου των ΗΠΑ, για να σταμτήσει η βία στη Γάζα.

19:47 GMT: Ισραηλινές αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ξεκίνησε   στοχευμένη ρίψη πυραύλων που έπληξε ένα τζιπ της Χαμάς κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

19:46 GMT: Παλαιστινιακές πηγές στη Γάζα ανέφεραν τουλάχιστον δέκα επιθέσεις σε στόχους σε όλη την Λωρίδα της Γάζας. Οι στόχοι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαφορετικές θέσεις και οχυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, καθώς σε χώρους εκτόξευσης πυραύλων.

19:19 GMT: Μαρτυρίες στο Twitter λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη  τεράστια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και δεκάδες εκρήξεις ακούγονται. Ένας μάρτυρας λέει ότι ο ουρανός της Γάζας είναι «γεμάτος με συνεχείς λάμψεις  εκρήξεων από τα F-16.»

19.35 GMT: Σειρήνες ακούγονται στο Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, σύμφωνα με το RT

18:59 GMT: Το ισραηλινό κανάλι   10 αναφέρει ότι ο  ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κρύβεται σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

18:29 GMT: Ένας εκπρόσωπος του IDF είπε ότι θα κληθούν 30.000 για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση στη Γάζα, Haaretz.

18:23 GMT: Μια πηγή του IDF λέει ότι η επίθεση στη Γάζα   θα ανανεωθεί κατά τις επόμενες ώρες,   ο Ισραηλινός Στρατός έχει εγκρίνει σχέδια για την επόμενη φάση της επιχείρησης, Haaretz.

18:14 GMT: Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, λέει ότι η εκτόξευση ρουκετών στο Τελ Αβίβ είναι μια κλιμάκωση που θα «πληρωθεί ακριβά».

17:54 GMT: 250 περιοχές έχουν γίνει στόχοι στη Γάζα από χθες και 274 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με  εκπρόσωπο του IDF. Υπήρξαν επίσης 105 αναχαιτίσεις, Iron Dome.

17:53 GMT: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που ήταν στην έδρα του IDF στο Τελ Αβίβ κατά τη στιγμή της επίθεσης των ρουκετών, κατέφυγε  στο προσωπικό του καταφύγιο, λένε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

17:21 GMT: Αντικρουόμενες αναφορές λένε ότι ένας πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά στο Τελ Αβίβ, και προσγειώθηκε στη θάλασσα στα ανοικτά της ακτής της Γιάφα.Ένας εκπρόσωπος του IDFείπε ότι ο πύραυλος «δεν χτύπησε την περιοχή.»

16:20 GMT: Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία  του λογαριασμού του Ισραηλινού Στρατού νωρίτερα την Πέμπτη, αφού δημοσιεύτηκαν ενημερώσεις σχετικά με την σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες το Twitter θεώρεισαι ότι είναι «άμεσες, συγκεκριμένες απειλές βίας εναντίον άλλων.»

16:00 GMT: Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, λέει ότι η Αίγυπτος θα στείλει μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Hesham Kandil στη Γάζα την Παρασκευή.

15:54 GMT: Ένας εκπρόσωπος του IDF είπε στο RT ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη πρόσβαση από το πέρασμα του Ερέζ  στη Γάζα, παρά τους διαφορετικούς ισχυρισμούς των  δημοσιογράφων νωρίτερα την Πέμπτη.

15:28 GMT: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζητά για την επίθεση στη Γάζα  με τον Νετανιάχου, και καλεί και τις δύο πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας.

15:26 GMT: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι μια ρουκέτα έπεσε κοντά στο νότιο προάστιο του Τελ Αβί, Rishon LeZion. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

12:11 GMT: Η Χαμάς αναφέρει ότι δύο ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

11:50 GMT: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η Χαμάς «φέρει την κύρια ευθύνη» για τη σύγκρουση μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, και θα πρέπει να  σταματήσει τις επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ. Απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός φαύλου κύκλου της βίας.»

11:34 GMT: Οι φυλακές της Γάζας   έχουν εκκενωθεί και οι κρατούμενοι είτε έχουν γυρίσει στα σπίτια τους ή τους συνοδέψαν   σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρει ο Tom  Barton του RT.

Tα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη νότια ισραηλινή πόλη Κιριάτ Μαλαχί που χτυπήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη.

11:05 GMT: 13 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Χαμάς.

­10:15 GMT:Η κηδεία του   Αρχηγού του στρατού της Χαμάς  Ahmed Jabari , που δολοφονήθηκε από ισραηλινό χτύπημα. Την παρακολούθησε μεγάλο πλήθος εξαγριωμένου κόσμου.

Η κηδεία του Αρχηγού του στρατού της Χαμάς Ahmed Jabari

9:57 GMT: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Mohamed Kamel Amr κάλεσε τις ΗΠΑ να «παρέμβουν αμέσως» για τον περιορισμό «της ισραηλινής επίθεσης» στη Γάζα, σε τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

9:49 GMT: Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς  συντόμευσε την περιοδεία του στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης με το Ισραήλ.

9:47 GMT: Η Ezzedine αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την «Επιχείρηση με πέτρες» ως απάντηση στον ισραηλινό «πυλώνα της Άμυνας».

9:35 GMT:.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι  έχει χτυπήσει 156 σημεία στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη της βάναυση επίθεσής του χθες 14/11. Ο στρατός ισχυρίζεται ότι οι στόχοι ήταν «θέσεις τρομοκρατών», όμως οι επιθέσεις έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο πάνω από 11 αμάχων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Κρατήρας που δημιουργήθηκε από πύραυλο κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου, 2012. (AFP PHOTO / Mahmud Hams)

(Image from twitter user@WalaaGh)

9:12 GMT: Ο ανταποκριτής του BBC Jihad Masharawi θρηνεί κρατώντας στα χέρια του τον 11 μηνών γιο του που κάηκε ζωντανός κατά τη διάρκεια   ισραηλινής επίθεσης πυραύλων.

 8:25 GMT: Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών του Μετώπου Εθνικής Άμυνας Avi Dichter λέει ότι η χώρα δεν έχει «καμία πρόθεση να θέσει τέρμα σε αυτό τον πολεμικό γύρο και να πρέπει μετά να υποστεί περισσότερα χτυπήματα», όπως ανέφερε η HAAREZ.

8:23 GMT: Η Αίγυπτος άνοιξε το περασμα της Ράφα  στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανή εισροή τραυματιών από τη Γάζα. Νοσοκομεία και  ασθενοφόρα είναι σε κατάσταση αναμονής.

8:19 GMT: Εξαγριωμένα πλήθη συγκεντρώνονται στη Γάζα για να συμμετάσχουν στην κηδεία του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Ahmed Jabari, που δολοφονήθηκε από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

8:11 GMT: Δύο γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν στη νότια της ισραηλινής πόλης Κιριάτ Μαλαχί, όταν ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο. Ένα παιδί  ενός έτους και ένα άλλο βρέφος τραυματίστηκαν επίσης στο χτύπημα. Επιπλέον, 10 άτομα υπέστησαν κρίσεις πανικού, σύμφωνα με  Ισραηλινή  δημοσίευση του Ynet.

6:19 GMT: ο στρατός του Ισραήλ έχει επιτρέψει σε δημοσιογράφους να πάνε στη Γάζα, αλλά η αστυνομία δεν αφήνει τα αυτοκίνητα να περάσουν για να φτάσουν εκεί, σύμφωνα με τον   Paul Danahar, επικεφαλής του γραφείου του BBC στη Μέση Ανατολή.

6:16 GMT: Όλα τα σχολεία στο Ισραήλ, σε ένα εύρος 40 χιλιομέτρων από τη Γάζα έχουν κλείσει. Οι άνθρωποι που ζουν σε απόσταση επτά χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι συγκεντρώσεις πάνω από 100 άτομων  σε ένα χώρο που απαγορεύεται, όπως αναφέρουν τα Yeshiva World News

5:58 GMT: αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έχει ανεβεί σε 13 νεκρούς και οι τραυματίες είναι περισσότεροι  από 100, PressTV.

5:52 GMT: Περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το διαμέρισμά του υπουργού   Άμυνας του Ισραήλ,Εχούντ Μπαράκ, στο Τελ Αβίβ, την Τετάρτη το βράδυ μετά την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα. Οι ακτιβιστές φώναζαν «τα χρήματα για την ευημερία, όχι τον πόλεμο.»

(Image from screenshot of youtube video user@SocialTV)

5:41 GMT: Το IDF διασκορπίζει φυλλάδια πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τη Χαμάς και τους πράκτορες της τρομοκρατίας, διότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και δηλώνοντας ότι η Χαμάς οδηγεί τηνπεριοχής σε βία.

5:24 GMT: Αναφορές αμάχων θυμάτων   στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές: Ο δημποσιογράφος του BBC Arabic   Ομάρ Τζιχάντ έχασε 11 μηνών γιο του, τη ν΄θφη του και έχει έναν αδελφό τραυματισμένο μετά από χτύπημα στη Γάζα.

5:12 GMT: Το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Γάζα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την Haaretz.

5:09 GMT: Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση στη νότια Λωρίδα της Γάζας, AFP

5:05 GMT: 25 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τα μεσάνυχτα από τη Γάζα, Haaretz .

4:40 GMT: Παλαιστίνη λέει ότι αν το Ισραήλ δεν σταματήσει την επιθετικότητα, θα κρατήσει επιστρέφουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την εξεύρεση λύσης.

4:15 GMT: H έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ   για τη Γάζα τελειώνει χωρίς να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

3:55 GMT: Η Παλαιστίνη προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ κινητοποιείται στο έδαφος την ώρα που γίνεται η έκτακτη συνεδρίαση   και ότι επικρατεί  φόβος και  πανικός στον πληθυσμό της Γάζας.

3:50 GMT: Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Hardeep Singh Puri ζητά  το τέλος της βίας στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

3:25 GMT: Οι Ιντερνετικοί χάκερς  «Anonymous» ισχυρίζoονται ότι έχουν ρίξει την ιστοσελίδα του κάτω από το ισραηλινού υπουργείου Άμυνας   http://www.idf.il. Σε ένα μήνυμα που διαδώθηκε μέσω ενός  από τους λογαριασμούς τους στοTwitter,  δημοσιεύτηκε τη διεύθυνση του site μαζί   με το δημοφιλές hashtag που χρησιμοποιούν για παρόμοιες δράσεις, « tango down».

02.30  : Παλαιστίνιοι αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους  100, από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας».

02.00: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει τις κλιμακούμενες  εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 0200 GMT, και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

01.55  : Ισραηλινά αεροσκάφη  ρίχνουν φυλλάδια στη Βόρεια Γάζα λέγοντας ότι πρόκειται να ξεκινήσει  χερσαία εισβολή πολύ σύντομα # GazaUnderAttack

01.50 :H Aίγυπτος ανακοινώνει ότι ανοίγει το πέρασμα της Ράφα για τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

22:43 GMT: Συναγερμός στο Be’er Sheva καθώς δυο ρουκέτες από τη Γάζα χτύπησαν την πόλη. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Με μπαράζ ρουκετών απαντά η παλαιστινιακή αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, προς το Ισραήλ, 14/11/2012, (AFP Photo/Said Khatib)

22:26 GMT: Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, ισχυρίζεται ότι θα βομβαρδίσει «την κατεχόμενη πόλη του Τελ Αβίβ».

21:37 GMT: Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Avi Dichter: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε αυτόν το  γύρο των μαχών και να υποστούμε  περισσότερα χτυπήματα στον επόμενο»

21:06 GMT: Το ισραηλινό υπουργείο εθνικής  ασφαλείας έδωσε την άδεια στο  IDF να συντάξει έφεδρους και να επεκτείνει την επιχείρηση στη   Γάζα.

20:51 GMT: Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει την επίθεση στη Γάζα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.
20:43 GMT: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο έφυγε για το Τελ Αβίβ μαζί με έναν αριθμό  υπαλλήλων της πρεσβείας, υποστηρίζουν κάποιες αναφορές  μέσων ενημέρωσης. Άλλοι επιμένουν ότι η πρεσβεία λειτουργείθ κανονικά.

19:55 GMT: Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

19:48 GMT: Σύμφωνα με το Aljazeera, ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει ότι ένας πύραυλος από τη Γάζα  χτύπησε ένα εμπορικό κέντρο σε   νότια ισραηλινή πόλη.

A Palestinian carries a wounded woman into a hospital after Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Saleh Salem)
Ένας Παλαιστίνιος μεταφέρει  γυναίκα τραυματισμένη σε νοσοκομείο μετά από τις ισραηλινές
αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας 14 του Νοέμβρη, 2012. (Reuters / Saleh Salem)

19:40 GMT: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ καλεί για τον τερματισμό της βίας στη Γάζα.

19:34 GMT: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου δίνει εντολή στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τα χτυπήματα του Ισραήλ  στη Γάζα,  σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

­19:27 GMT: Η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.

19:22 GMT:
Η Haaretz γράφει ότι ο  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είπε: «Και οι δύο πλευρές πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.  Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας».

A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)

­19:20 GMT: Οι άνθρωποι στη Γάζα περιγράφουν τα πλοία  που βομβαρδίζουν στην ξηρά,  ακούνε τις βόμβες που πέφτουν, τα F16 να πετούν από πάνω τους όλη την ημέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να βουίζουν πάνω από το κεφάλι τους, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.

19:15 GMT:
Η Χαμάς ανακοίνωσε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γάζα,  εκκενώθηκαν όλα τα κτίρια της ασφάλειας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.

19:10 GMT: Οι ντόπιοι μέσα στη Γάζα ισχυρίζονται στο twitter ότι τουλάχιστον  3 παιδιά ήδη έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις.

19:06 GMT: Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν πύραυλο Grad προς τη Dimona, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφεραι το Κανάλι 2. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή ζημιές  από την επίθεση. Δεν ήταν αμέσως σαφές πού χτύπησε ο πύραυλος, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

19:00 GMT: Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στην περιοχή του Eshkol στο νότιο Ισραήλ,  το βράδυ της Τετάρτης. Οι ρουκέτες εξερράγησαν σε ανοικτούς χώρους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές,  σύμφωνα με το AP.

18:58 GMT:
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ,  Εχούντ Μπαράκ λέει: «Είμαστε στην αρχή της δράσης και όχι στο τέλος, όμως, σε μακροπρόθεσμη βάση, αυτή η στρατιωτική δράση θα αποκαταστήσει την ηρεμία.», σύμφωνα με την Jerusalem Post.

18:54 GMT:
Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι ο στρατός είναι `διατεθειμένος να επεκτείνει «την επιχείρηση στη Γάζα», σύμφωνα με το AP.

Palestinian medics carry a wounded baby into the al-shifa hospital in Gaza City following an Israeli air strike on November 14, 2012. (AFP Photo/Mahmud Hams)
Παλαιστίνιοι γιατροί μεταφέρουν ένα πληγωμένο παιδί στο αλ-Σίφα νοσοκομείο αλ-Σίφα,
στην πόλη της Γάζας,  μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012. 
(AFP PHOTO / Mahmud Hams)

­

18:45 GMT: Ο υπουργός Υγείας λέει ότι 10 άτομα σκοτώθηκαν στις  20 αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μεταξύ των οποίων 2 μικρά παιδιά, σύμφωνα με το AP.

18:40 GMT: «Στόχος του Ισραήλ είναι να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη εκεχειρία με αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το IDF θα συνεχίσει να συνθλίβει τη Γάζα έως ότου επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία», λένε ο Εθελοντές για το Ισραήλ, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

18:35 GMT: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ έπληξε «περιοχές τρομοκρατών»  στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με  εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

18:30 GMT: Οι γιατροί στη Γάζα αναφέρουν περισσότερους από 30 τραυματισμούς στην τελευταία επίθεση στο Ταλ Αλ-Χάουα, περισσότεροι από τους οποίους είναι σε παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.

18:27 GMT: Το πυραυλικό σύστημα άμυνας σταμάτησε με επιτυχία συνολικά 15 ρουκέτες, την Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε το ισραηλινό Κανάλι  2.

18:24 GMT: Έξι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν προς την Beersheba, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφερε το Ραδιόφωνο του Στρατού και το προσωπικό της Jerusalem Post.

Palestinian youths evacuate an elderly man following an Israeli air strike on November 14, 2012 in Gaza City. (AFP Photo/Mohammed Abed)
Παλαιστίνιοι νεαροί  μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη της Γάζας. 
(AFP PHOTO / Mohammed Abed)
 

­18:20 GMT: ο Ισραηλινός Στρατός έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες της Χαμάς να μην τολμήσουν να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

18:15 GMT: ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα ισραηλινά εδάφη, που καλύπτουν όλες τις πόλεις του Ισραήλ , μέχρι μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

17:56 GMT: Πεντάγωνο: «Στεκόμαστε δίπλα στους ισραηλινούς συντρόφους μας στο δικαίωμά τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην τρομοκρατία», ανέφεραν τα  πρακτορεία.

17:45 GMT: Μεγάλη έκρηξη κοντά στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Al Arabiya.

17:40 GMT:
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 2 νέους βομβαρδισμούς στις συνοικίες   Tel el-Hawa και Zetun, της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.

17.30 GMT Ένα μήνυμα που αποστάλθηκε από τον επίσημο λογαριασμό Twitter  του γραφείου τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, επιβεβαίωσε ότι το εβραϊκό κράτος έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο  δράσεων κατά των αντιπάλων του. Για πρώτη  φορά  μια στρατιωτική εκστρατεία έχει ανακοινωθεί μέσω ενός διαδικτυακού κοινωνικού μέσου.

17.00GMT: EKTAKTO: Δολοφονία ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών Κασάμ στη Γάζα

(διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι (1960-2012))

23 σκέψεις σχετικά με το “Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)

  1. Χάνει κανείς τα λόγια του μπροστά σε τόσο αδιάκοπο ανθρώπινο πόνο,μια τόσο μεγάλη τραγωδία, με τόσα θύματα, ανάμεσά τους τόσα παιδιά. Σε τι έφταιξαν? Σιχαίνεσαι το ανθρώπινο είδος κάποιες φορές. Η ανταπόκριση είναι μια γροθιά στο στομάχι πραγματικά.

  2. Επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 5μμ

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνεχίζοντας την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ημέρα επετείου της Παλαιστινιακής Εθνικής Ανεξαρτησίας, τον ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από αέρα και θάλασσα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης είναι 11 νεκροί, ανάμεσα τους 2 παιδιά, και πάνω από εκατό τραυματίες.

    Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις, ωστόσο δύο ημέρες μόλις αργότερα, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ahmad Al Jabari, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκινώντας νέο κύκλο επιθέσεων που συνεχίζονται έως και αυτή τη στιγμή.

    Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση του, την οποία ονομάζει “Αμυντικό Στύλο” (Pillar of Defence) και προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση “Χυτός Μόλυβδος” (Cast Lead) που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1400 Παλαιστίνιους στα τέλη του 2008.

    Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της πολύπαθης Λωρίδας της Γάζας. Επιπλέον ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ και να στοιχηθεί με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό.

    Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, μαζί με άλλες συλλογικότητες, καλεί σε συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012 στις 5μμ.

    Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

  3. @FILISTINA
    Μπράβο για το αναλυτικό χρονικό.
    Παρακολουθώ στενά τα της Μεσης Ανατολής, και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός επειδή θεωρώ και τις 2 πλευρές μ@@κια.
    Οι μέν είναι στυγνοί εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας , οι δε (χαμας) ισλαμοφασίστες.
    http://www.defence-point.gr/news/?p=62834
    Ολα ΔΕΝ άρχισαν απο τον πυροβολισμό παιδιών πριν μια εβδομάδα, αλλά εδώ και έναν μήνα+, και με το Ισραήλ να προειδόποιεί……………….
    (προσοχή στην ημερομηνία)
    http://www.defence-point.gr/news/?p=59979
    ΧΕΡΑΙΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ…………….
    http://www.defence-point.gr/news/?p=60745

    • ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΩΘΟΜΑΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»
      ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΑ.
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΙ:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/martin-schulz.html#more

      • [ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ……ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΗΔΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ κτλ]

    • Η «αντικειμενικότητά» σου είναι τέτοια που εξισώνεις αυτούς που επιβάλλουν την κατοχή με αυτούς που την υφίστανται.

      Σε ότι αφορά το πότε ξεκίνησαν όλα, δεν ξέρω αν έχει τόση σημασία, αλλά θα μπορούσα να αντιτείνω τα εξής:
      – η τωρινή φάση ξεκίνησε με την εν ψυχρώ δολοφονία του Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι και του σωματοφύλακά του, σε μια στιγμή που η προηγούμενη ένταση αποκλιμακωνόταν.

      – η προηγούμενη ένταση προκλήθηκε από τις δολοφονίες παιδιών (και όχι μόνο) με πρώτη αυτή κατά τη διάρκεια εισβολής στη Λωρίδα (από αυτές που πραγματοποιούν οι Ισραηλινοί σχεδόν καθημερινά)
      http://intifadagr.wordpress.com/2012/11/09/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-12%CF%87%CF%81%CE%BF/

      – η αμέσως προηγούμενη ξεκίνησε με τη δολοφονία του 20χρονου με νοητική υστέρηση
      http://intifadagr.wordpress.com/2012/11/05/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-20%CF%87%CF%81%CE%BF/

      κ.ο.κ.

      Στην επίθεση που αναφέρεις στις αρχές Οκτώβρη (και που μας λές να προσέξουμε την ημερομηνια λες και σημαίνει κάτι) και πάλι είχαμε το πρώτο χτύπημα από πλευράς των Ισραηλινών που προσπάθησαν να εκτελέσουν εξωδικαστικά Παλαιστίνιους

      Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να τοποθετήσει την έναρξη του νέου κύκλου βίας, μια βδομάδα νωρίτερα με την εν ψυχρώ δολοφονία του ψαρά

      http://intifadagr.wordpress.com/2012/09/29/%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB/

      κ.ο.κ.

      Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναζητά κανείς πότε ξεκινά ένας κύκλος βίας, δεδομένου ότι το Ισραήλ επιτίθεται καθημερινά στους Παλαιστίνιους γενικά, και ειδικά στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας με διάφορους τρόπους:
      επιθέσεις στους ψαράδες με πυροβολισμούς, απαγωγές κ.λπ.,
      http://www.fishingunderfire.blogspot.com

      πυροβολισμοί σε αγρότες-εργάτες κοντά στα σύνορα, εισβολές με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και μπουλντόζες,
      http://farmingunderfire.blogspot.com

      βομβαρδισμοί από αέρος. Όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά και αν τολμήσουν οι Παλαιστίνιοι να απαντήσουν με καμιά ρουκέτα τότε οι Ισραηλινοί εντείνουν τις επιθέσεις λέγοντας ότι είναι… «απάντηση».

      Για το πότε αρχίσαν όλα θα μπορούσα επίσης να απαντήσω
      – όταν ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Γάζας (στην πιό σκληρή μορφή του το 2007).
      ή
      – όλα άρχισαν με την αθέτηση των συμφωνιών του Όσλο
      ή
      -όλα άρχισαν όταν κατέλαβαν την Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας το 1967
      ή
      – όλα άρχισαν με την εθνοκάθαρση του 1948
      ή
      – όλα άρχισαν με τη διακήρυξη Μπάλφουρ 1917 που υποσχόταν κράτος στους εποίκους
      ή
      – όλα άρχισαν με τον σχηματισμό των πρώτων ένοπλων εβραϊκών ομάδων ήδη από την πρώτη δεκαετία του εικοστού αιώνα, αποδεικνύοντας ότι οι δεν είναι μετανάστες αλλά ένοπλοι έποικοι
      π.x.
      http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/Ha-Shomer.html
      ή
      – όλα άρχισαν με το σιωνιστικο σχέδιο για τον εποικισμό της παλαιστίνης από το 1880

      Όσο παλιά ή πρόσφατα να κοιτάξεις στην ιστορία η ευθύνη είναι πάντα στην ίδια πλευρά, αυτη του εποίκου, αυτού που διαπράτει εθνοκάθαρση, που διεξάγει επιθετικούς πολέμους, που διαιωνίζει την κατοχή, που διευρύνει τους εποικισμούς, που σκοτώνει αμάχους σε τακτική βάση, που διαπράττει σφαγές που έχουν χαράξει ανεξίτηλα την ιστορία.

      Ας αφήσουμε λοιπόν τις μ@@κίες εξίσωσης θύτη και θύματος…

      • Δεν συνηθίζω να εξισώνω θύτες και θύματα.
        Είμαι αντικειμενικός επειδή ειμαι έλληνας και δεν είμαι ούτε άραβας, ούτε εβραίος.
        Η καρδιά των παλαιστηνίων χτυπά για την Τουρκία, λόγω της αντιισραηλινής ρητορικής του Ερντογάν.
        Τους έλληνες τους έχουν γραμμένους.
        Εχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια, και είναι σε τροχιά αναγνώρισης της ΤΔΒΚ (κατεχόμενα / Κύπρος)
        Πολύς κόσμος μπερδεύει τον λαό με τους εξουσιαστές του.
        Ο παλαιστηνιακός λαός λοιπόν, είναι διπλό θύμα, και της ισραηλινής κατοχής και της Χαμάς.
        Η οποία Χαμάς είναι μεν αντιστασιακή οργάνωση, (δεν την ονομάζω τρομοκρατική) αλλα κυβερνά βάναυσα και αυτή.
        Αν ζούσατε εσείς εδώ αυτά που κανει η Χαμάς εκεί, ιδίως εσείς που παντού βλέπε φασίστες, θα είχατε βγάλει σπυριά και αφρούς απο το στόμα.
        Είμαι αντικειμενικός, δεν είμαι μεροληπτικός όπως εσείς, αναγνωρίζω την βάναυση ισραηλινή κατοχή και τις πρακτικές της, λυπάμαι για το τι τραβάει ο παλιστηνιακός λαός (στερεοφωνικά), ομως δεν αθωώνω την χουντική Χαμάς.
        Δάσκαλος της το Ιράν.
        Ότι βλέπεις να γίνεται εκεί (σε σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα) το ίδιο γίνεται και στην Γάζα απο την Χαμάς.
        Στις επόμενες εκλογές θα βγέι με 99,9% λόγω κατατρομοκράτησης του καταταλάιπωρου παλαιστηνιακού λαού.

        • Η λέξη «Έλληνας» ΔΕΝ τυγχάνει επίθετο,είναι όνομα…..!Νειμ όπωςλένε και οι Εγγλέζοι……! Συνεπώς για ποίο λόγο την γράφεις με έψιλον μικρό….?ΛΟΛ 🙂 😆 🙂 😉

          • Σε λίγο καιρό αν οχι ήδη,
            όποιος δηλώνει οτι έιναι Έλληνας, οτι έιναι υπερήφανος για το οτι ανήκει στο Ελληνικό Έθνος, όποιος δηλώνει οτι ειναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όποιος δηλώνει σεβασμό στην Σημαία,
            ΘΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ με τις κατηγορίες οτι είναι εθνίκι και φασίστας……………
            Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα τον arsenelupin……………….

        • Κάτι άλλο τώρα….!Για δες το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άρθρο……!Ρε φίλε πλάκα μας κάνουν…..?Αν ισχύει κάτι τέτοιο…απλά κλάψε την Ελλάδα κλάψε την…..! 😥 😦

          Επίσης όσον αφορά τον arsenelupin…..?Το ξαναλέω ότι όποιος δεν αγαπάει την πατρίδα του,είναι δυστυχισμένος…..

  4. ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00072 ] [ 2012.11.16 09:30 ]

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ – ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ : 2012-11-15 : Η ΓΑΖΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙNΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ~ GAZA UNTER ISRAEL ATTACK

    ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΡΟΥΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΑΟΠΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΟΠΛΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    Ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ» – Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ [ Η.Π.Α. – ΡΩΣΙΑ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ – ΚΙΝΑ ] ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

    ΠΗΓΗ:
    http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2012/11/16/09-30/pa-sy-a_anakoinwths_2012-11-16_09-30.htm#plohghsh_03

  5. Πρίν λίγο καιρό η Χαμάς ΠΡΟΔΩΣΕ το Άσαντ οπου την φιλοξενούσε τόσα χρόνια, τάχθηκε στο πλευρό των αντικαθεστωτικών, και πήγε την έδρα της στο ΚΑΤΑΡ
    Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο, έχει τρομερό ενδιαφέρον………………………
    http://www.globalresearch.ca/qatar-helped-locate-palestinian-leaders-to-be-killed-by-israel/5312218

  6. Καταγγελία άδικης λογοκρισίας ενός σημαντικού video – ντοκουμέντου.

    Το κύριο βίντεο στο δικό μου ποστ, ήταν στιγμιότυπα από απίστευτα δυσώσεις ύβρεις και απειλές κατά της ισραηλινής αριστεράς (που διαδήλωνε κατά της σφαγής στη Γάζα) σε αντι-διαδήλωση που έγινε. Μαζί με πολύτιμη αγγλική μετάφραση (σε υπότιτλους) όλων των δολοφονικών απειλών και ύβρεων. Πριν λίγη ώρα όμως το βίντεο κόπηκε από το YouTube με την αιτολογία:

    “Voices from Isr…”
    This video is no longer available due to a copyright claim by תומר סלוצקי.

    Στο σχόλιο εδώ δίνω κάτι λεπτομέρειες:
    http://omadeon.wordpress.com/2012/11/20/israelis-against-the-war/#comment-96998

    (έτσι σας δίνω μόνο ένα λινκ, που οδηγεί σε σχόλιο με πολλά άλλα… και ψάχνω αυτό τον περίεργο τύπο, ονόματι «תומר סלוצקי», αγγλιστί Tomer Slutzky, που κατέβασε το βίτεο. Μάλλον είναι καθεστωτικός ισραηλινός media-man, φωτογράφος…)

    Ευτυχώς βέβαια, το βίντεο πρόλαβα το έσωσα (όπως πάντα) σε σκληρό δίσκο, και συνιστώ να κατεβάζετε ΟΛΑ τα σημαντικά βίντεο κι εσείς σε σκληρό δίσκο, χρησιμοποιώντας π.χ. το jdownloader (βρείτε το στο google)… διότι η Ισραηλινή προπαγάνδα όπως κι ο διάολος έχει… πολλά ποδάρια.

    Θα ξανα-ανεβάσω το βίντεο, σε πολλά σάητ (εκτός από το YouTube) αλλά αυτό θα γίνει μάλλον αύριο, όταν θα προσθέσω και… ελληνικούς υπότιτλους. Εχω θυμώσει πολύ με αυτή την ωμή λογοκρισία και ΔΕΝ θα περάσει…

    • update:
      Εψαξα μήπως βρω το βίντεο αλλού, αλλά δεν βρήκα τίποτα.

      Στο μεταξύ ΗΔΗ το ξανα-ανέβασα εδώ (σε λίγη ώρα πρέπει να είναι ΟΚ) προς το παρόν χωρίς ελληνικά:

  7. Αν θέλει κανείς να καταλάβει καλύτερα την στρατηγική του Ισραήλ,τα της Μέσης Ανατολής, και γιατί ξεσπάνε «Ανοίξεις» δεξια κι αριστερά, τότε ας διαβάσει το δόγμα Γινόν που παραθέτω, το οποίο είναι γραμμένο πρίν 30 χρόνια, αλλά είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ……..
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html#more
    [Ενα απο τα συμπεράσματα μου είναι οτι το να καπαπίνει κανείς αμάσητη την Δυτική προπαγάνδα περί Αραβικών Ανοίξεων, καταπιεσμένων λαών,και βάναυσων καθεστώτων, και να συντάσεται με την αντιπολίτευση της Συρίας, πέφτει θύμα της μακρόπνοης στρατηγικής του Ισραήλ που απορέει απο το δόγμα Γινόν. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, ας κρατατε μικρό καλάθι…….]

Σχολιάστε