Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Από μια συζήτηση στο ιστολόγιο Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα που άνοιξε με αφορμή τον θάνατο του κομματικού αυτοκράτορα της Β. Κορέας.

Πέρα από τις ομάδες των αναρχικών, που από όσο ξέρω και πληροφορούμαι προσπαθούν να εφαρμόζουν δημοκρατία, με έναν εντελώς ατελή δυστυχώς τρόπο και με αρκετούς “ηγέτες”-μικρούς θεούς, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, κάνουν ότι δεν άκουσαν αυτό που ζήτησε ο λαός: Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.

Σαν τους κουφούς κάνουν τα κόμματα της αριστεράς. Προφανώς θα νομίζουν τον εαυτό τους δημοκράτη και θεωρούν οτι εξαιρούνται.

Ομως και στην αριστερά ΚΑΙ τα κόμματά τους ΚΑΙ τα σωματεία τους είναι οργανωμένα με έναν ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ πολιτικό τρόπο. Εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι (το ΚΚΕ έχει 2 δεκαετίες την ίδια γραμματέα για παράδειγμα) στα όργανα, με ΚΑΛΠΗ φυσικά και θητεία μακράς διαρκείας, και ο κομματικός λαός δεν μπορεί να επηρρεάσει παρά ελάχιστα την πολιτική τους. Ουσιαστικά η “βάση” είναι απλός ακόλουθος και βαστάζος. Πολιτικά υποτελης.

Γιατί να γοητευθεί ο λαός από τέτοια οργανωτικά σχήματα; Από την ομορφιά των “αρχηγών” τους; Εντάξει, δεν έχουμε συγκροτήσει ακόμα την “πολιτική κοινωνία” που θέλει ο Καστοριάδης, αλλά πλέον ως λαός, δεν είμαστε και όσο μαλάκες ήμασταν στο παρελθόν. Είμαστε μεν πολιτικά καθυστερημένοι αλλά καταλάβαμε πια πως δημοκρατία ΔΕΝ έχουμε και γι’ αυτό ζητάμε και “Πραγματική Δημοκρατία Τώρα”. Μένει να το καταλάβει κι η αριστερά αυτό (Παπαρήγα και Τσίπρας τουλάχιστον), να οργανωθεί δημοκρατικά στο εσωτερικό της, ν’ αφήσει τα συγκεντρωτικά κόλπα, και μετά ας μας ξανάρθει…

Διότι όσο μένει έτσι η αριστερά, δεν πρόκειται να συγκινήσει πολλούς. Και αν καταφέρει ποτέ να πάρει με τα μυαλά αυτά και την εξουσία, θα μας οδηγήσει εκεί που οδηγήθηκαν και οι χώρες της ανατολικής ευρώπης. Στην απολυταρχία του γενικού γραμματέα. Σε έναν ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ αλά Οργουελ δηλαδή.

Ας ΜΗΝ την χαϊδεύουμε την αριστερά λοιπόν, μόνο και μόνο επειδή μάχεται τον καπιταλισμό (που καλώς κάνει) και την οικονομική ανισότητα. Ο καπιταλισμός και η οικονομική ανισότητα είναι σύμπτωμα. Η ασθένεια είναι η πολιτική ανισότητα. Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Και το σύνθημα είναι: Δημοκρατία ή Βαρβαρότητα.

Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ΔΕΝ περιμένω πολλά πράγματα από τα αριστερά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Διότι έχουν εκτεθεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην μόλυνση της ψευδούς δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού, έχουν συγχρωτιστεί με τα άλλα κόμματα και πρόσωπα, κι έχουν αναπνεύσει πολύ από τον μολυσμένο αέρα.

Πολύ μικρό καλάθι λοιπόν. Και για ΚΚΕ και για ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μικρό.

Για να μην πω πως έτσι που οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν συνδέσει την τύχη τους με τον κοινοβουλευτισμό, μέσα και έξω από τα κόμματά τους, τα θεωρώ σαν το τελευταίο οχυρό του κοινοβουλευτικού καθεστώτος.

Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Μα αν ήταν να υπερασπιστούν την δημοκρατία, τότε γιατί ακόμα εσωκομματικά λειτουργούν με κοινοβουλευτισμό;

Το ξαναλέω: τα κόμματα αυτά είναι βαρίδι για τον λαό πλέον. Είναι σύμμαχοι του κοινοβουλευτισμού. Οχι της δημοκρατίας. Και με τον κοινοβουλευτισμό ο καπιταλισμός είναι πρώτα φιλαράκια. Διότι ο κοινοβουλευτισμός ευνοεί την συσσώρευση πολιτικής εξουσίας και ο καπιταλισμός την συσσώρευση πλούτου. Και οι δυο δηλαδή εργάζονται για τις ανισότητες.

Θραξ Αναρμόδιος

http://wp.me/pPn6Y-bXh

30 σκέψεις σχετικά με το “Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

  1. Εγώ πιστεύω πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο πράγμα.
    Το ΚΚΕ π.χ. θα σου έλεγε ότι είναι ψευτοδίλημμα!
    Θα απέρριπτε το ερώτημα και θα καλούσε το λαό σε κινητοποιήσεις εναντίον του ευρω-μονοδρόμου.
    Θα καλουσε τον κόσμο του να μην παρασυρθεί από τέτοιου είδους διλήμματα καθώς αυτόν πρέπει να τον ενδιαφέρει μόνο η επανάστσαση για τη λαική εξουσία και τίποτα άλλο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, είναι πιο περίεργη, απρόβλεπτη και ενδειαφέρουσα περίπτωση.
    Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα τη στάση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς εκεί λειτουργουν ακόμη -ως ένα σημείο- με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν ξέρουμε πού θα γύρει η πλάστιγκα.
    Είναι το κατ’ εξοχήν κόμμα υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ζητά πάντα δημοψηφίσματα κλπ.
    Εξάλλου και στο καταστατικό του ορίζεται να συμμετέχουν στις αποφάσεις όλες οι συνιστώσες του με δικαίωμα ψήφου. Δεν δικαιούται ο Τσίπρας να κάνει του κεφαλιού του δηλαδή.
    Επίσης έχει τη συχνότερη αλλαγή προέδρων, στελεχών και συσχετισμών απ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
    Αυτά είναι τα καλά.

    Πάμε στα άσχημα τώρα.
    Έστω και με τελείως στρβλό τρόπο, δόθηκε πριν περίπου ένα μήνα η πρώτη ελπίδα δυνατότητας του λαού να μιλήσει αδιαμεσολάβητα στο περιβόητο δημοψήφισμα του ΓΑΠ.
    Είτε μας άρεσε είτ όχι το δίλημμα του δημοψηφίσματος (το οποίο δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί), επρόκειτο για μια μεγάλη ευκαιρία του λαού (πρώτη μετά το 1974) να αισθανθεί ξανά κυρίαρχος λαός, να οσμιστεί τι σημαίνει άμεση δημοκρατία, δημοψηφίσματα κλπ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς σ αυτό το θέμα με απογοήτευσε, καθώς αφενός ανακίνωσε ότι θα στηρίξει το ΟΧΙ και αφετέρου δήλωσε την αντίθεσή του στο περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και άρα στο δημοψήφισμα.
    Το αν είχε δίκιο τελικά θα το δείξει σύντομα η ιστορία, αλλά εμένα με απογοήτευσε σ αυτό το θέμα.

    Συνοψίζοντας, ρισκάρω την πρόβλεψη και λέω πως το ΚΚΕ θα απείχε από την διαδικασία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αναφανδόν υπέρ της δημοκρατίας.

    ΥΓ.:Και βέβαια η υποστήριξη της «δημοκρατίας» στο δίλημμα του δημοψηφίσματος έχει να κάνει και με το υπό ψήφιση περιεχόμενο της δημοκρατίας. Αν ήταν κατ’ ουσίαν δημοκρατία και όχι κατ’ επίφασιν. Ας μην ξεχνάμε πως πιθανόν το περιεχόμενο θα το όριζε η κοινοβουλευτική ελίτ, επομένως θα είχε ενδεχομένως και τις δικλείδες ασφαλείας της.
    Αν πάλι ο λαός επέβαλλε το υπό ψήφιση περιεχόμενο της δημοκρατίας, τότε νομίζω πως είναι προφανής η απάντηση.

  2. Δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα.
    Εδώ ενα δημοψήφισμα του … φούτσου ανακοινώθηκε και κανείς δεν άκουσε το ερώτημά του, όπως και κανείς δεν το είδε να υλοποιείται!
    Ασε που στο τέλος έκατσε η μπίλια στο μηδέν 😛

    Το στοιχηματάκι για τις εκλογές, Θράκα, παίζει ακόμα έτσι? Ποντάρετε! :mrgreen:

    • @spiral architect

      Ποιο στοίχημα αρχιτέκτονα; Εγώ μακριά από αυτά. Φτου (τρις) (λολ). Αφού είμαι καταστατικώς κατά του τζόγου γενικώς.

      Ξερή παίζεις; (λολ)

      Θραξ Αναρμόδιος

        • @spiral architect : «Καλός ο τζόγος, μόνο αν είσαι kκαλός στο μέτρημα! (ωραία ταινία)»

          Μπα. Ασθένεια είναι ο τζόγος. Ασθένεια μεγάλη. Σχετίζεται με το κέρδος. Από το τίποτε μάλιστα. Κι από ξένες τσέπες χωρίς κόπο.

          Εχουμε χάσει το δρόμο μας σαν άνθρωποι και σαν κοινωνίες με όλα αυτά, μερικά από τα οποία τα θεωρούμε και …έθιμα. Μέρος της «κουλτούρας» μας. Ε, λοιπόν υπάρχουν και πολύ κακές πλευρές σε ΚΑΘΕ κουλτούρα. Καμμία κουλτούρα δεν δικαιούται καθαγιασμό χωρίς προηγούμενη κριτική εξέταση, από τον καθένα μας.

          Σαν μέλη της ανθρώπινης φυλής είμαστε εδώ για να υποβάλλουμε τα ΠΑΝΤΑ στο βασανιστήριο της κριτικής μας σκέψης. Ακόμα και τα πιστεύω μας τα ίδια. Αλλιώς ζούμε αυτοσχεδιάζοντας. Σαν αυτόματα. Σπρωγμένοι από δυνάμεις που εδρεύουν μέσα μας και που ΜΑΣ ελέγχουν και ΔΕΝ τις ελέγχουμε. Δεν είναι ζωή μια τέτοια κατάσταση. Οχι.

          Τζόγος και κέρδος και αδρεναλίνη και….

          Εξάλλου αυτά που χρειαζόμαστε ο καθένας μας για να είμαστε «ωραίοι» είναι ελάχιστα. Κι όπως έχει πει κι ο Επίκουρος (εντελώς heavy metal άτομο) η φύση φρόντισε και τα έκανε σχεδόν δωρεάν (ή κάπως έτσι).

          Θραξ Αναρμόδιος

            • @spiral architect : «δεν παίζω ούτε ξερή πλέον»

              lol

              κι εγώ. Από έφηβος έχω να παίξω ξερή ρε γμτ μου. Θα πρέπει να μου ξαναμάθει κάποιος. Και τάβλι ακόμα ξέχασα πως παίζεται (λολ). Καμμιά ταινία βλέπω στον υπολογιστή, σάββατο βράδυ μόνο αυστηρά, και τις καθημερινές αν γυρίσω πριν τις 12 στο σπίτι βλέπω και καμμιά …διαφήμιση (λολ). Ξέρω, δεν είναι ζωή πια…

              Ας όψεται η α-πληρωσιά της αγοράς που με αναγκάζει να δουλεύω απεριόριστες ώρες μήπως και κάποιος καταφέρει να μου …πληρώσει τα ψιλοποσά για τα οποία δουλεύω πια. Σαν τον «will code html for food», έχω γίνει (λολ). Ξέρω, ξέρω, είναι πολλοί έτσι. Δεν είμαι ο μόνος. Αλλά είναι παρηγοριά αυτό; Ευτυχώς που πάω σχεδόν ανελλιπώς για τα σαββατιάτικα τσίπουρα της αποσυμπίεσης. Αλλιώς θα είχα ήδη εκραγεί.

              Αφού ονειρεύομαι πως έχω πάει διακοπές, είμαι στη θάλασσα, είμαι ξαπλωμένος ανάσκελα, και δεν κάνω τίποτε. Απολύτως. Απλώς κοιτάω το …ταβάνι (λολ)

              Θραξ Αναρμόδιος

              ΥΓ. http://xiaofing.appspot.com/media/agh4aWFvZmluZ3IMCxIFTWVkaWEY6gcM/will_code_html_for_food.jpg

  3. ενα δημοψηφισμα (κακο κι αναποδο… οκ) βρεθηκεστη ροτα τους και στρατευθηκαν αναφανδον εναντιον του, αυτοι οι ‘αριστεροι», παρεα με τους νδουδες ,τον καρατζαφερη , τη καιλη και τη μιλενα, τον μπρεντεντερη, τον μανωλη καψη , τους μερκοζυ, το ΔΝΤ και τους τραπεζιτες

    τα μαγαζακια αυτα δεν ενδιαφερονται για την αποψη του κοσμου, αλλα απλως να τους στελνει στη βουλη για να καθαρισουν για παρτη του και καλα

    • Βασικα ουτε και εγω το ηθελα το δημοψηφισμα,γιατι δεν ειχα καμια απολυτως εμπιστοσυνη στο ερωτημα που θα εβαζαν οι πασοκοι.Η μνημη απο τα εκβιαστικα διλημματα των δημοτικων εκλογων ειναι νωπη.

  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ… ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑ Σ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 6.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ » ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ » ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ( ΟΧΛΟ ) ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ.

  5. Καλη ιδεα αναρμόδιε να τραβήξει την προσοχή το ποστ χρησιμοποιώντας

    το κκε που «πουλάει» αλλα εχουν δουλειά με τον Φωτόπουλο οι απεναντι

      • Ελα ρε οξύθυμε άσχημα ειναι να ανεβει λιγο το θερμόμετρο ?

        Δεν είπα πως το κανει για να βγάλει χρήματα .

        Με εσένα ομως τι συμβαίνει σχολασες απο τις διαπραγματεύσεις

        απέναντι και τωρα αποδιδεις δικαιοσύνη εδω .

        Ριξε και μια ματια στο Β.Κ για τον καζακη μαϊντανέ που τους εχεις

        πάρει ολους

        • Κουφιοκεφαλάκια βάλε το θερμόμετρο στον κώλο σου και ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ.

          ΑΝ είναι δυνατόν να λες ότι ο αναρμόδιος κάνει εσκεμμένη απόσπαση προσοχής για να… στηρίξει την ΔΗΘΕΝ «ενορχηστρωμένη επίθεση» στον κύριο Τάκη σου. ΑΥΤΟ κι αν είναι… παρανοΪκή σχιζοφρένεια (και μάλιστα μεταδοτική και μολυσματική). ΧΕΣΜΕΝΟ έχομεν τον κύριο Τάκη σου.

          Αντε και γαμήσου λοιπόν, ΔΟΥΛΕ του Τάκη, σκύψε ευλογημένε, εις τον κύριόν σου… 😈

          • Σιγα βρε μπακλαβά

            Εσυ πρέπει να εχεις τερηδόνα στον εγκέφαλο και χάθηκες

            Πάντως για να είμαστε και αισιόδοξοι στην Αμερική λενε πως άμα

            παίρνεις λιγότερα χάπια απο τον ψυχίατρο σου δεν χρειάζεται να

            ανησυχείς.Κουράγιο

            Σε καλώ να συνεχίσεις ,απο περιέργεια ……

            • Βλέπω ότι δεν παίρνεις από λόγια καθόλου και συνεχίζεις.

              Ανακεφαλαιώνω σοβαρά και όμορφα.

              ΤΙ ήρθες να πεις και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΥΣΕΣ εδώ?

              :
              koufia logia
              Δεκεμβρίου 23, 2011 στις 8:35 ΜΜ
              Καλη ιδεα αναρμόδιε να τραβήξει την προσοχή το ποστ χρησιμοποιώντας
              το κκε που “πουλάει” αλλα εχουν δουλειά με τον Φωτόπουλο οι απεναντι

              :

              1. ΕΞΗΓΗΣΕ γιατί ακριβώς ήταν «καλή ιδέα» λοιπόν
              2. Με ΠΟΙΑ ακριβώς έννοια θα «τραβήξει προσοχή»
              3. ΠΟΙΑ «ενορχηστρωμένη επίθεση» καλύπτει και ΓΙΑΤΙ.

              ΠαρανοΪκέ μου κωλογλύφτη του «κυρίου σου» (ΟΛΑ μαζί ταυτόχρονα…)

              @Παύλο @Αναρμόδιες
              επειδή βλέπω ότι είστε γλυκούληδες και… ΔΕΝ πιάνετε το ΝΟΗΜΑ (χεχε)
              θα σας στο πω ευθέως λοιπόν…

              1. ΚΑΘΕ φορά που αυτό το βρωμόστομο υποκείμενο «σχολιάζει» λερώνει ΟΛΗ την ανθρωπότητα
              2. ΕΣΕΙΣ λερώνεστε με ανοχή που ΔΕΝ πρέπει να έχετε, διότι οφείλουμε αλληλεγγύη σε βαριά συκοφαντημένους, αντί να δίνουμε βήμα σε αμετανόητους και προκλητικούς συκοφάντες
              3. Εγώ ΔΕΝ θα σταματήσω να βρίζω αυτά τα υποκείμενα ολοένα και χειρότερα.

              ΔΕΝ θέλετε να κάνετε ΕΣΕΙΣ το όμορφο και το σωστό? (το μποϋκοτάζ που είναι ηθική αναγκαιότητα)
              ΟΚ. Τότε θα κάνω εγώ τον… καθαριστή και καυτηριαστή σκατών. Κανένα πρόβλημα…. 🙂

              • @omadeon

                Κοίτα, είναι λεπτό το ζήτημα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε και σε κάποιον να μη μιλάει. Δεν πρέπει. Κι αν μπούμε στον πειρασμό να αρχίσουμε να κόβουμε, εγώ λέω πως θα μας κάνει και κακό στον χαρακτήρα. Δεν πρέπει να κόβουμε. Εκτός πια κι αν ξεφύγει εντελώς κάποιος και μόνο βρίζει ή αηδιάζει τους αναγνώστες με τα γραφόμενά του…

                Εντάξει, ένας σχολιασμος σε ιστολόγιο είναι, δεν είναι γενική συνέλευση για να κάνουμε εφαρμογή της ισηγορίας, αλλά καλό είναι σαν αρχή να την σεβόμαστε παντού και πάντα. Στρώνει και τον χαρακτήρα (λολ).

                Εδώ είμαστε για να αναμετρηθούμε με τις ιδέες και τα επιχειρήματά μας. Προσωπικά νιώθω και μια αμηχανία, ειλικρινά σου το λέω, δεν ξέρω και τι να κάνω στις περιπτώσεις που «ξεφεύγει» κάποιος. Θα ευχόμουνα βέβαια να αντιλαμβανόταν ο καθένας από μόνος του τα όρια αλλά… Δεν γίνεται πάντως να πεις σε κάποιον «δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις τον λόγο».

                Εξάλλου δεν είναι και γενική συνέλευση να είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε απέναντι σε κάθε τι που μας προσάπτει ο καθένας, που δεν τον γνωρίζουμε κιόλας, και δεν ξέρουμε τα κίνητρα και τις προθέσεις του.

                Μπορεί μερικά σχόλια να είναι μια δοκιμασία, αλλά είναι κάτι που οφείλουμε να υποστούμε. Καλό θα μας κάνει. Ο δημόσιος λόγος τραβάει δημόσιο αντίλογο. Αδικο, προβοκατόρικο, υβριστικό; Τον τραβάει πάντως.

                Θραξ Αναρμόδιος

                ΥΓ. Επ’ ευκαιρία να δηλώσω πως η μόνη σχέση που έχω με τον περιεκτική δημοκρατία και τον Φωτόπουλο είναι οτι τον διαβάζω καμμιά φορά στην ελευθεροτυπία.

      • @koufia logia

        Βρε Κούφια Λόγια, δεν το έκανα για το πιασάρικο του θέματος.

        Τα κόμματα της αριστεράς στον δυτικό κόσμο πρέπει να μιλήσουν για την δημοκρατία. Μαζί με όλα τα άλλα για τα οποια μιλάνε. Ηρθε πια ο καιρός που αν ΔΕΝ το κάνουν θα μείνουν πίσω. Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα της αριστεράς, κομμουνιστικά ξε-κομμουνιστικά, να ταυτίζουν την δημοκρατία με τον κοινοβουλευτισμό. Πρέπει να κάνουν την ΔΙΑΖΕΥΞΗ και μάλιστα ΕΝΤΟΝΑ.

        Αλλά γνωρίζω πως αυτό θα φέρει σε δύσκολη θέση και αμηχανια τις τωρινές ηγεσίες τους. Διότι κι αυτές οι ηγεσίες διοικούν τα κόμματά τους εσωτερικά με κοινοβουλευτισμό. Αρα είναι εναντίον της δημοκρατίας. Στα λενινιστικά αυτό μάλιστα είναι ξεκάθαρο.

        Δες που έχει οδηγηθεί το ΚΚΕ για παράδειγμα με τον θάνατο του αυτοκράτορα της Β. Κορέας.

        Αυτό το θέαμα ενός ολόκληρου λαού που τον εξευτελίζουν οι ηγέτες του με τέτοιο τρόπο είναι μια από τις αηδιαστικώτερες πλευρές της ολιγαρχίας. Εννοώ την υμνωδία και την μεταφυσική και την θεολογία. Είναι απερίγραπτη κατάντια.

        Και ειδικά όταν ένα κομμουνιστικό κόμμα που υποτίθεται είναι δημοκρατικό, να στέλνει τα συλληπητήριά του (καλώς) αλλά να μην λέει κουβέντα για την αυτοκρατορική λατρεία που έχουν στήσει οι Βορειοκορεάτες. Και φυσικά και τη κληρονομική ηγεσία.

        Τι δημοκρατίες εργατικές και κουραφέξαλα;
        Και η απόλυτη μοναρχία δηλαδή πως είναι;

        Η αριστερά οφείλει επιτέλους να βάλει την δημοκρατία στη συζήτηση.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Αναρμόδιε θα σου απαντήσω μονο για την β.Κορέα γιατι το αρχικό μου

          σχόλιο δεν εχει εντός του κατι ιδιαίτερο για σχολιασμό, το καταλαβαίνεις και μονος σου

          νομιζω ,απο εκει και πέρα οποιος θελει ας λεει δεν μπορώ να κανω κατι

          Το συλληπτήριο γραμμα «μιλούσε»για την αντι-ιμπεριαλιστική τους στάση

          που ειναι συνεπής και ιστορικη στο μήκος της ύπαρξης τους πολυ πριν το 53

          ουτε για σοσιαλισμό μίλησε ουτε κατι παρόμοιο και δεν θα μπορούσε αλλωστε πριν

          απαλλαχτεί απο αυτη την απειλή (ΑΜΕΣΗ) .στη συγκεκριμένη περίπτωση

          οι επιλογές ειναι δυο, για την ωρα..

          Φυσικά κανένας δεν ειναι υποχρεωμένος να ειναι αντι-ιμπεριαλιστής

          Οσο για την κατάντια που είπες ναι με το ματι και την κουλτούρα του Ευρωπαίου

          που χαίρετε για τον γυαλιστερό λουτροκαμπινέ που δημιούργησε ληστεύοντας

          όπου πάτησε το ποδάρι του και ζυγίζει τα παντα με δίφραγκα χωρις να σέβεται οτι

          του μοιάζει ξένο τοτε ναι μπορεί να ειναι και ετσι..

          • Ελα ρε συ ο γαιδαρος πεταει το ξερουμε.

            «Φυσικά κανένας δεν ειναι υποχρεωμένος να ειναι αντι-ιμπεριαλιστής»

            Ετσι, ή με τους ιμπεριαλιστες ή με τον Κιμ.Οι ανθρωπιστικες βοηθειες του ΟΗΕ ,οι εμπορικες σχεσεις με την Κινα.οι μερσεντες-μπενζ και η πυραυλικη τεχνογνωσια εντασονται και αυτες στον αντιιπεριαλιστικο πολεμο της εργατικης ταξης της Β.Κορεας;

            «Οσο για την κατάντια που είπες ναι με το ματι και την κουλτούρα του Ευρωπαίου
            που χαίρετε για τον γυαλιστερό λουτροκαμπινέ που δημιούργησε ληστεύοντας
            όπου πάτησε το ποδάρι του και ζυγίζει τα παντα με δίφραγκα χωρις να σέβεται οτι
            του μοιάζει ξένο τοτε ναι μπορεί να ειναι και ετσι.»

            Υπαρχουν και λουτροκαμπινεδες που βγαινουν και σε ματ;Εσυ χεζεις ακομα στο δασος;
            Σκοτωσε το ιμπεριαλιστικο τερας που κρυβεις μεσα σου.

          • ΚΑΚΩΣ σχολιάζεις εδώ «κούφια λόγια» ΧΩΡΙΣ να υποδείξεις πρώτα ΠΟΙΟ ακριβώς σχόλιο «απείλησε τη σωματική ακεραιότητα» του Τάκη Φωτόπουλου ή της «Περιεκτικής Δημοκρατίας».

            Εφόσον εγκρίνεις αυτή τη συκοφαντία θάπρεπε να τρως μπινελίκια ΚΑΘΕ φορά που σχολιάζεις, αλλά… φυσικά να παραμείνεις ελεύθερος (να τα τρως) εφόσον υπάρχει και ΔΕΥΤΕΡΗ συκοφαντία κατά των ΣΧΣ ότι δήθεν λογόκριναν σχόλια.

            Αλλιώς, αν δεν διαψεύσειςς τη συκοφαντία και δεν συμπαρασταθείς ΑΜΕΣΑ σε αυτό ΕΔΩ το blog, είσαι ένα εμπεριστατωμένο μουνόπανο και κατακάθι του διαδικτύου.

            ΑΝΤΕ και γαμήσου.

            Υ.Γ.
            @Παύλε @stellou
            Διαπίστωσα προ ολίγου ότι ο ΠΡΩΗΝ διαδικτυακός φίλος και σύντροφός μας Αντώνης του «Lenin Reloaded» συνέργησε πλήρως με τη βαρύτατη λάσπη του Τ.Φ. και της Π.Δ. κατά του δικού σας blog ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αναπαράγοντας στις 26 Δεκεμβρίου 2011 το ποστ του ΗΛΙΘΙΟΥ παλαιο-μαρξιστικού ιστολογίου «Praxis»:
            http://leninreloaded.blogspot.com/2011/12/praxis_26.html
            (μετά το γεμάτο υπονοούμενα σχόλιό του στην αρχική ανάρτηση του «Praxis»)

            • @omadeon: «….εμπεριστατωμένο μουνόπανο…»

              νάσαι καλά φίλε. Εχω σκάσει στα γέλια και δεν ξέρεις πόσο το χρειαζόμουνα. Νάσαι καλά. Ειλικρινά. Γέλασα με την ψυχή μου (θα με πάρουν για τρελλό σε όλο τον όροφο σίγουρα).

              lol lol lol lol lol

              «….εμπεριστατωμένο μουνόπανο…»;

              Μνημειώδες!

              Θραξ Αναρμόδιος

        • Αναρμόδιε να σου πω ενα παράδειγμα

          Κατάντια θεωρούσε ο πάππους μου στο χωριό του τα κιλτ στην Σκωτία

          Θελω να πω οτι για να αλλάξει κάποιος πρέπει να νιώσει πως τον σέβεσαι

          για αρχή

          • @koufia logia
            Κι εσύ δεν σέβεσαι αυτό το ιστολόγιο κουφιοκεφαλάκια υποκριτή?

            ΔΕΝ σέβεσαι ΤΙΠΟΤΕ απολύτως,

            ΑΝΤΕ και γαμήσου

            (και γαμώ τον τάφο του παππού σου μαζί με όλο σου το σόϊ ανώνυμε μασκαρά). 😈

            ΚΑΚΩΣ σχολιάζεις εδώ “κούφια λόγια” ΧΩΡΙΣ να υποδείξεις πρώτα ΠΟΙΟ ακριβώς σχόλιο “απείλησε τη σωματική ακεραιότητα” του Τάκη Φωτόπουλου ή της “Περιεκτικής Δημοκρατίας”.

          • @koufia logia

            «Κατάντια θεωρούσε ο πάππους μου στο χωριό του τα κιλτ στην Σκωτία»

            Νομίζω πως ο παππούς σου κάνει λάθος.

            Υπάρχει ένα κριτήριο που, όταν κρίνουμε ένα στοιχείο από μια άλλη κουλτούρα, πρέπει να το παίρνουμε πάντα υπόψη μας: αν το στοιχείο για το οποίο συζητάμε ζημιώνει, επιβαρύνει κλπ κλπ άλλους, είτε οικείους είτε ξένους. Το κιλτ και η φουστανέλλα για παράδειγμα ή και κάθε στοιχείο ενδυμασίας ΔΕΝ εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

            «Θελω να πω οτι για να αλλάξει κάποιος πρέπει να νιώσει πως τον σέβεσαι για αρχή»

            Συμφωνώ κατ’ αρχήν. Αλλά νομίζω πως αρχίζει και γίνεται λίγο πιο περίπλοκη αυτή η αξίωση σεβασμού όταν αφορά σε ζητήματα πανανθρώπινων αξιών. Θέλω να πω πως ναι κάθε διαφορετική κουλτούρα από την δική μας πρέπει να την προσεγγίζουμε με τον δέοντα σεβασμό και να μη θεωρούμε πως είμαστε εμείς η μόνη κουλτουρα που αξίζει να σέβονται οι άλλοι. Δεν είναι φυσικά έτσι. Καθόλου μάλιστα.

            Ομως, όπως κάθε τι, όπως και την ίδια την δική μας κουλτούρα, έτσι και τις άλλες, εκείνες τις ξένες κουλτούρες και παραδόσεις, πρέπει να τις προσεγγίζουμε πάντα με ακονισμένο το εργαλείο της κριτικής μας. Τίποτε δεν δικαιούται να μένει στο απυρόβλητο της κριτικής. Της έντιμης κριτικής πάντα, όπως εξήγησα παραπάνω. Της κατά το δυνατόν αμερόληπτης. Οχι ιερότητες. Ούτε δικές μας, ούτε ξένες. Οχι μπέρδεμα του συναισθήματος με την σκέψη.

            Μόνο έτσι θα τρυγήσουμε τα καλύτερα από όλες τις κουλτούρες που συναντάμε. Μόνο έτσι, με την κριτική δηλαδή, θα βοηθήσουμε τους ομοίους μας, τα μέλη δηλαδή της ανθρώπινης φυλής, από οποιαδήποτε κουλτούρα, να καταλάβουν τι αξίζει να διατηρηθεί ως στοιχείο μιας κουλτούρας στο διαβα του χρόνου, και τι όχι.

            Θραξ Αναρμόδιος

  6. Υ.Γ. Αν θέλετε το κάνουμε όλοι μαζί αυτό, να δείτε για πότε… θα βάλουν μυαλό.

    Κι αυτό είναι ΜΟΝΟ η αρχή. Διότι εμείς είμαστε ακόμη πιο μικρό και ευάλωτο σε φήμες ιστολόγιο.

    ΗΠΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ Παύλε.

    • omadeon

      Δυο πράγματα θα σου πω το 1ο το εχει πει ο πανουσης μην παίρνετε

      ναρκωτικά δεν φτάνουν για όλους.

      2ο Με μπερδεύεις με άλλο πρόσωπο γιαυτο παραπάνω σου είπα να

      συνεχίσεις απο «περιέργεια»

      Οπως βλέπεις σε αντιμετωπίζω με στοργή καπεταν μπαρουφα..

      Υ.Γ

      εχεις τάσεις αυτοκαταστροφής σύνελθε

  7. Επίσης καταγγέλλω τον Αντώνη του Lenin Reloaded διότι έκλεισε τα σχόλια σε ανάρτηση όπου έχει αφήσει αναπάντητη λάσπη κατά των ΣΧΣ (και εμού) ο «Φίλος της ΠΔ», αλλά ταυτόχρονα στηρίζει τις συκοφαντίες του Τ.Φ. ότι τάχαμου «λογοκρίθηκαν σχόλια στους ΣΧΣ». Σε προσωπικό του γράμμα είπε ότι το έκανε διότι εγώ (omadeon) θα «τάκανα χειρότερα» (επομένως με δεδηλωμένο _δόλο_, και ΟΧΙ γιατί δήθεν «δεν τον αφορούν οι σαπουνόπερες». Είναι ΚΑΙ ψεύτης δηλαδή ο Αντωνάκης).

    Το ίδιο έχει καταγγελθεί (με άλλον τρόπο) από τον Νίκο στο ιστολόγιο «Πρόταγμα» (άσχετα από μένα).

    Με άλλα λόγια, ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. Να λογοκρίνει τα πάντα ενισχύοντας Γκεμπελισμούς που ΜΕΝΟΥΝ αναπάντητοι στο δικό του μπλογκ αλλά να ΣΤΗΡΙΖΕΙ το Φωτόπουλο δεχόμενος και τα… 30 αργύρια των συγχαρητηρίων του κατά της «λογοκρισίας που υπέστη» από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα.

    (Στο δικό μας blog ΔΕΝ λογοκρίνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ τους αλλά φυσικά να έρθουν δεν τολμάνε).

  8. Και τί σχέση έχει με το Φωτόπουλο ο ‘κούφια λόγια’ ρε κάφρε ομαδάρχη που τά’χεις κάνει όλα μια σαλάτα στο μυαλό σου κι άρχισες να βλέπεις παντού συνωμότες της ΠΔ να παραμονεύουν?

    Αιντε, ιντερνετικά ψώνια που κατα τα άλλα είστε και δήθεν ειδήμονες του διαδικτύου αλλά τό’χετε κάνει παιδική χαρά με τα γελοία τσαμπουκαλίκια και τα καραγκιοζλίκια σας.

    Μας τά’πρηξες και με τη σαπουνόπερά σου με τους πρώην δικτυακούς φίλους σου (που επειδή δε συμμερίζονται τις υστερίες του, ο δήθεν ‘γνώστης του ίντερνετ’ ομαδάρχης αρχίζει πολεμικές εκστρατείες)

    Βρε συ ψηφιακό σκουπίδι, χεσμένο σ’έχει κι ο Μπογιόπουλος όπως καταλαβαίνεις κι ας κάθεσαι να χτυπιέσαι εδώ μέσα μπας και σ’ακούσει απ’τον πολύ σαματά, ψωροφαντασμένε βλάκα που νομίζεις οτι παίζουν και κανα σπουδαίο ρόλο οι ψηφιακές σου μπουρμπουλήθρες!

Σχολιάστε