Εξεγερμένα αδέρφια μας, νεκρά και κομματιασμένα…

blackpanther http://wp.me/pPn6Y-6s2

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

(η φωτογραφία των νεκρών εξεγερμένων είναι προς το τέλος του κειμένου.Εδώ φαίνεται μια άλλη φωτογραφία που αποθανατίζει την ακατάλυτη φιλία του εργολάβου του ΔΝΤ με τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι.Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…)

Για μια εκδοχή του κειμένου χωρίς την σοκαριστική του φωτογραφία εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1264533

Αυτοί οι νέοι άνθρωποι που κομματιάστηκαν, πάλεψαν για την ελευθερία τους, την αξιοπρέπεια τους, τα δικαιώματα τους, την Ζωή τους…

Μια αδίστακτη φονική εξουσία τέτοια που είναι φωλιασμένη σε κάθε εξουσιαστικό κράτος με στρατούς, φυλακές, αστυνομία, βασανιστήρια, τους τιμώρησε με τον πιο φρικαλέο τρόπο.

Χρειάστηκε να γίνει η Λιβύη για να αντιληφθούμε το μέγιστο επίτευγμα της Αιγυπτιακής Επανάστασης:να εξουδετερώσει τον στρατό με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να μην σκοτώσει ούτε έναν εξεγερμένο.

Οι 350 δολοφονημένοι στην Αίγυπτο υπήρξαν από την φονική δράση της αστυνομίας και των παρακρατικών, οι χιλιάδες δολοφονήμενοι στην Λιβύη υπήρξαν αντίθετα από την φονική δράση του στρατού και μάλιστα της πιο σύγχρονης εκδοχής του: των μισθοφόρων.

Η παγκόσμια εξέγερση που ξεκίνησε στην Τυνησία (εδώ δεν προκάναμε λόγω Μαρφίν και της μικρότητας του Ελληνικού λαού…) κατόρθωσε να περπατήσει στους δρόμους του Καϊρου και την Ταχρίρ του, πέρασε στους δρόμους της Τεχεράνης και έφτασε ως τα κλειστά εμιράτα του Μπαχρέιν.

Μια ασταμάτητη καθημερινή εξέγερση που στο διάβα της παρασύρει όλο και περισσότερες χώρες και έχει τρομοκρατήσει την πολυπληθέστερη Χούντα του πλανήτη, αυτήν της Κίνας αλλά και έχει φτάσει σαν τυφώνας ως το Γουισκόνσιν των ΗΠΑ που είχε να ζήσει αντίστοιχα γεγονότα από ποτέ!

Ως τώρα όμως και ενώ θρηνούσαμε εκατοντάδες δολοφονημένα εξεγερμένα αδέρφια μας και αδερφές μας, το επίπεδο της βίας είχε ακόμη και στην φονική μακαβριότητα του ένα όριο.

Ο αλήτης ο Μουμπάρακ δολοφόνησε με τα πληρωμένα κρατικά του καθάρματα εκατοντάδες νέους και νέες, έφτασε στο σημείο να στείλει πολεμικά αεροσκαφη πάνω από την Ταχρίρ για εκφοβισμό αλλά δεν έφτασε στο σημείο να διατάξει πυρ στα αεροπλανα του για να μακελέψουν τον κόσμο.

Στο Μπαχρέιν ο εκεί εμίρης-δικτάτορας-μονάρχης έστειλε τανκς και άνοιξε πυρ κατά του κόσμου αλλά δεν έφτασε στο σημείο να πυροβολεί όσους μάζευαν πτώματα ή βοήθαγαν τραυματίες.

Στην Τεχεράνη οι μπάτσοι πυροβόλησαν πάλι σε ευθεία βολή σκοτώνοντας αλλά ο μπάτσος εκεί που αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή να σκοτώσει, δεν εκτελέστηκε επί τόπου και παραδειγματικά.

Όλες αυτές οι φρικαλεότητες, να βομβαρδιστεί πλήθος, να πυροβολούνται διαδηλωτές που έδιναν πρωτες βοήθειες σε βαριά τραυματίες, να εκτελούνται μπάτσοι και στρατιωτικοί από το ίδιο τους το καθεστώς γιατί δεν ήθελαν να υπακουσουν σε εντολές που ζήταγαν μαζική σφαγή, όλα αυτά τα αίσχη και πολύ περισσότερα έγιναν και γίνονται στο κράτος της Λιβύης, ενάντια στον λαό εκείνου του τόπου…

Έναν λαό που εμπνευσμένος από τις επαναστασεις σε Τυνησία και Αίγυπτο βγήκε κι αυτός αποφασισμένος στους δρόμους, μαζικά και ακηδεμόνευτα να ζητήσει την πτώση του δικού του δικτάτορα.

Ένας δικτάτορας που είναι μακροβιότερος ακόμη και από τον Μουμπάρακ,και που κάποια εποχη παρίστανε τον φύλο των αράβων και των παλαιστίνιων και πούλαγε την εικόνα του σκληρού αντιαμερικάνου. (σε αυτό βοηθήθηκε από τις ίδιες τις ΗΠΑ όταν παλιά βομβάρδισαν το σπίτι του και σκότωσαν την κόρη του)

Ένας δικτατορας που εδώ και κάποια χρόνια και από την εποχη που ο Μπους ήταν πλανητάρχης, αποκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, τιμήθηκε από αυτές ως ο εμπειρος και στιβαρός ηγέτης που τώρα είναι σύμμαχος τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας,

ένας αλήτης με απεριοριστη εξουσία και αμύθητα πλούτη που πουλησε στα ίσια των αγώνα των Παλαιστνίων, διατηρούσε χαρέμι δεκαπλάσιο και από αυτο του Μπερλουσκόνι, έφαγε δισεκατομμύρια χρήμα από τον ιδρώτα του λαού του, διατήρησε και επεκτείνε την χουντική εξουσία του,καταπιέζοντας και βασανίζοντας κάθε αντιφρονούντα αλλά και κάνοντας παρέα με τον Τσάβεζ για να κρατάει μια ελάχιστη συμβολική επαφή με το πιο αγωνιστικό παρελθόν του.

(αυτό πάντως δεν δικαιολογεί καθολου τον Τσάβεζ)

Κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο σαδιστης ψυχανώμαλος που μια χαρά έκανε μπίζνες με ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και ζήταγε συνεργασια για να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για βιαια εκτοπισμένους μετανάστες από την ΕΕ(«λαθρομεταναστες» όπως εδω τους περιγράφει η ναζιστική ορολογία),θα αποδεικνυόταν ο χειρότερος όλων.

Κανείς δεν προέβλεψε ότι ειδικά στην Λιβύη θα βλέπαμε τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες της εξουσίας από όσες έχουν διαπραχθεί σε όλες τις χώρες που έχουν εξεγερθεί αυτές τις μέρες. Εξεγέρσεις που όλες ήταν αντιμέτωπες με απολυταρχικά, διεφθαρμένα, καταπιεστικά καθεστώτα.

Αυτά έγιναν μόνο εκεί και από τον πιστό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου. (Μια φιλία οικογενειακή που απλώνεται στο παρελθόν από όταν ο πατέρας του Γιώργου ήταν κολλητός με τον Καντάφι…)

Αυτή η φωτογραφία με τους κομματιασμένους εξεγερμένους με έχει στοιχειώσει…

 

Ντρέπομαι που έχω χρησιμοποιησει σε παλιότερα κείμενα μου τους ορους συγκλονιστικό, ανατριχιαστικό και άλλα παρεμφερη περιγράφοντας άλλες εικόνες και καταστάσεις…Αυτοι οι άνθρωποι πάλεψαν μέχρι τέρμα για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα τους…Η εξουσία τους τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο…

Πόσες ερινύες πρέπει να μας κυνηγάνε αν εδώ στις 23 Φλεβάρη δεν δώσουμε ένα μάθημα στον φίλο του Καντάφη…

Πόσο λίγοι, ξεφτιλισμένοι, δειλοί, τομάρηδες, αναίσθητοι, λιγόψυχοι, απατεώνες θα είμαστε αν δεν το κατορθώσουμε…

Γιατί τελικά είναι τι ψυχή έχει ο καθένας μέσα του…

ΥΓ. Εννοείται ότι στις 23 Φλεβάρη θα κατεβαίναμε με εξεγερσιακές διαθέσεις σε κάθε περίπτωση και έτσι πρέπει.

Οι «τοπικοί» λόγοι είναι ήδη αρκετοί και επιτακτικοί.

Ένα χρονο τώρα ο φίλος του Καντάφη μας έχει ρημάξει εδώ μαζί με το ΔΝΤ που το έφερε εργολαβικά.(όπως αποδείχτηκε)

Όμως δεν είναι δυνατόν να είμαστε ανεπηρέαστοι με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που γίνονται από κάτω μας.

Κάθε δολοφονημένος εξεγεμένος αυτού του πλανήτη είναι ένας σκοτωμένος αδερφός μας και σύντροφος μας.

Ο αγώνας και η εξεγερσιακή διαδικασία είναι παγκόσμια και αλληλοσυνδεμένη.Ειδικα στην εποχή του ίντερνετ.

Μια εξέγερση ή επανασταση σε μια χώρα αφορά όλον τον πλανήτη και όχι μόνο την χώρα που επαναστάτησε όσο κι αν αυτή την αφορά πρώτιστα.

Τέτοιες ακηδεμόνευτες, αγνές εξεγέρσεις του 21ου αιώνα που ζητάνε τα στοιχειώδη που χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι άνθρωπος(τροφή, ελευθερία, δικαιώματα, αξιοπρέπεια) συνιστούν την μεγαλύτερη ελπίδα αυτού του αιώνα.

Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε τόπο να τις μειώσουν, να τις συκοφαντήσουν, να τις απονοηματοδοτήσουν

είτε επικαλούμενοι γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες, είτε «μαρξιστικά» να τις απορρίψουν ως μη προλεταριακές και έτσι ανάξιες λόγου, είτε «αναρχικά» να τις σνομπάρουν γιατί δεν έχουν το αλφάδι ως λάβαρο, είτε ρατσιστικά να τις απαξιώσουν ως τριτοκοσμικά κινήματα που δεν αφορούν την δύση, είτε απάνθρωπα να μένουν παγερά αδιάφοροι στην σφαγή της Ζωής,

είναι συνήθως οι ίδιοι που δεν πιστεύουν ότι αυτό το μέρος μπορεί να εξεγερθεί στις 23 Φλεβάρη ή οποιαδηποτε άλλη κοντινή ημερομηνία.

Η παραμορφωμένη μισανθρωπική μάζα που κρατάει γερά τα δεσμά της για να μην σπάσουν…

Κάποτε μπορεί να είχε ψυχή αλλά στην πορεία την έχασε…

367 σκέψεις σχετικά με το “Εξεγερμένα αδέρφια μας, νεκρά και κομματιασμένα…

  1. Στοιχειωνει η φωτογραφία πράγματι . Δείχνει όμως πως μας θέλει η εξουσία . Νεκρούς , διαμελισμενους, φοβισμενους.

  2. Ναι…λοιπόν παιδιά δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του, αλλά δεν προσφέρετε καθόλου καλές υπηρεσίες με αυτά που λέτε και κάνετε. Αντί να βγάλετε τον κόσμο από το σπίτι του η δική μου αίσθηση είναι ότι τον ξαναβάζετε μέσα.
    Ε λοιπόν εγώ ΔΕΝ κατεβαίνω αύριο με εξεγερσιακές διαθέσεις.
    Δεν ξέρω αν θα μου ‘ρθουν αυτές οι διαθέσεις στο δρόμο (ΔΕΝ το πιστεύω), αλλά καταρχάς δεν βλέπω κανένα εξεγερσιακό κλίμα και το να κηρύττουμε την εξέγερση ανά τρίμηνο δεν ωφελεί και ιδιαίτερα. Πολύ περισσότερο δεν ωφελεί κάποιον που θέλει να κατέβει αύριο η εικόνα κομματιασμένων ανθρώπων.

    Τρίτο και τελευταίο η εικόνα αυτή δείχνει διαμελισμένους (προφανώς από έκρηξη, και μάλιστα μάλλον ισχυρή) ανθρώπους. Έχουμε κάποια πληροφόρηση ότι ο Καντάφι την έχει πέσει με όλμους και τεθωρακισμένα; Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενη η εικόνα για καταστολή διαδήλωσης.

    • Θα μου πεις την ηλικία σου αν θέλεις, γιατί γράφεις σαν κουρασμένος εξηντάρης που ό,τι και να γίνει σε αυτό τον κόσμο δεν θα κατέβεις στον δρόμο με εξεγερσιακές διαθέσεις.
      Να σου μειώσουν τον μισθό, να σε απολυσουν, να σε οδηγήσουν στην εξαθλίωση, να σε βάλουν να ζεις σε αστυνομικό κράτος, να γίνονται τριγύρω σου εκατό εξεγέρσεις σε άλλες χώρες, να σου κόψουν ολα τα δικαιώματα και να σε φέρουν σε θέση δούλου, ότι κι αν σου κάνουν, δεν σε βλέπω διατεθιμένο να εξεγερθείς.
      Εκτός αν εσύ μου πεις πότε και πώς θα εξεγερθείς και με ποιούς όρους;
      Θα απανησεις σε αυτό ή θα υπεκφύγεις;

      Ο Κανταφι φίλε ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ διαδηλωτές με πολεμικά αεροσκάφη.
      Αυτό το μεταδίδουν ακόμη και τα εμπορικά μέσα όπως και δείχνουν τις εικόνες δύο πολεμικών αεροσκαφών της Λιβύης που πήγαν στην Μάλτα γιατί οι πιλότοι αυτομόλησαν και αρνηθηκαν να βομβαρδίσουν διαδηλωτές.

      Δυστυχώς δεν λιποτάκτησαν όλοι οι πιλοτοι και έτσι έγινε αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία…

      Δεν ξέρω στην ηλικία σου αλλά εγώ στα 36 μου δεν θυμάμαι τίποτα τέτοιο αντίστοιχο.
      Ένα καθεστώς δηλαδή να βομβαρδίζει τους ίδιους τους πολίτες του.
      Λοιπόν εμένα αυτή η εικόνα με όργισε όσο καμιά αλλη.
      Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν γράψω ένα κείμενο που θα αποκάλυπτε αυτην την κρατική φρικαλεότητα…Σε αυτές τις περιπτώσεις το να κουκουλώσεις ένα τέτοιο έγκλημα ισοδυναμεί με το να το στηρίζεις…

      Για το αν υπάρχει εδώ εξεγερσιακό κλίμα θα το ανακαλύψεις αύριο όπως κι εγώ άλλωστε…

      • Καταρχήν έχεις δίκιο για την Λιβύη, απλά δεν το είχα ακούσει και μου φάνηκε παράξενο.

        Δεύτερον δεν καταλαβαίνω από την στιγμή που εκφράζει ο καθένας εδώ τις ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ του, γιατί να μην εκφράσω κι εγώ την δική μου. Δεν βρίσκω περισσότερο πολιτική την δική σου τοποθέτηση. Φυσικά όπως εσύ μου λες ότι μοιάζω με εξηντάρης κουρασμένος απ’ την ζωή έτσι κι εγώ θα μπορούσα να στο αντιστρέφω και να σου πω ότι ώρες ώρες μοιάζεις με καυλωμένος έφηβος. Αυτό όμως ξέρεις και ξέρω ότι δεν ισχύει κι ότι μάλλον είμαστε σε μια μέση ηλικία και οι δύο.

        Καλά το αν θα γίνει εξέγερση αύριο όντως θα το δούμε οσονούπω.
        Γίνει-δεν γίνει όμως αυτό που κάνεις είναι τρομοκρατία και όχι κάλεσμα.
        Αν δεν το καταλαβαίνεις, πάρτο σαν μια άποψη ενός υπερήλικα.

        • Τι είναι τρομοκρατία ρε Αρουραίε;
          Ότι εκφράζω την οργή μου για αυτά που γίνονται και καταθέτω όπως και πολλοι άλλοι την εξεγερσιακή μου διάθεση;
          Αυτό να το έλεγαν οι εξουσιαστές το καταλαβαίνω, αλλά εσύ;

          • ε…εντάξει, εγώ έχω κατηγορηθεί για εξουσιαστής, δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι μέσα στην λογική μου η εξουσία, όπως ήταν και στην δική σου κάποτε όπως μου είπες χθες. 😉

            Όμως δεν είναι θέμα «εξουσιασμού».
            Είναι θέμα τι αντίληψη έχεις για την κατάσταση: Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι «στο φτερό» και δίνει τις μάχες του στα οδοφράγματα, μπορεί μια τέτοια τακτική να έχει και θετικά αποτελέσματα: Να αυξήσει την αγανάκτηση απέναντι στο καθεστώς, να εξοργίσει, να ατσαλώσει ηθικά ΗΔΗ αγωνιζόμενους ανθρώπους.

            Αν όμως έχεις την εκτίμηση ότι ο κόσμος ακόμη δεν έχει πετύχει (με ευθύνη ΚΑΙ της αριστεράς, δεν διαφωνώ) στοιχειώδη συντονισμό και αντίσταση, τότε αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. Είναι δύσκολο να πάρει απόφαση κάποιος που πιθανά να μην έχει ξανακατέβει και σε διαδήλωση, ότι μπορεί, υπάρχει έστω και μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να γίνει έτσι. Δεν ξέρω αν έχεις μιλήσει ποτέ με χύμα κόσμο, αλλά επειδή τυχαίνει εγώ να έχω, τα πολύ βρυκολακίστικα σοκάρουν και αποτρέπουν. Ο άλλος βλέπει ότι οι μεγαλύτεροί του φόβοι γίνονται σήμερα πράξη κι όχι «τι έγινε, μπορεί να χρειαστεί να δώσω κι εγώ την ζωή μου για την επανάσταση, για μια καλύτερη ζωή».

            Η διαλεκτική, με την οποία έχεις ασχοληθεί όπως μου είπες, δεν θεωρεί τίποτε ιερό, αιώνιο και σταθερό: Ούτε τις διαθέσεις για εξέγερση. Αν κάτι μπει άκαιρα μπορεί να σου γυρίζει μπούμεραγκ. Όσο για τα περί μισθών κλπ. αυτά ίσχυαν και τον Σεπτέμβρη. Γιατί δεν έγινε τότε η περίφημη εξέγερση;

            Προσωπικά δεν ξέρω πότε θα γίνει εξέγερση blackpanther, ούτε μπορώ πάντα να μυρίζομαι σωστά τις διαθέσεις. Εμένα όμως δεν με απασχολεί το αίμα αλλά η προοπτική. Κι αν αποφασίσω κάποτε να το δώσω (το αίμα εννοώ) θα είναι γι αυτήν κι όχι από «οργή».

            • Η καλύτερη παρέμβαση σου ως τώρα που έχει κάποια βάση σε κάποια σημεία της.
              Οι ενσασεις μου είναι αυτές:
              1)Έχουν γίνει τόσες διαδηλώσεις στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια ώστε είναι κάπως εκτός τόπου να λες για πρωτάρηδες διαδηλωτες.
              Μισό εκατομμύριο είχε μόνο στις 5 Μάη.Τον Δεκέμβρη για ένα μήνα δεκάδες χιλιάδες ήταν στα οδοφαγματα.
              Αυτό που έδιωξε τον κόσμο από τον δρόμο στις 5 Μάη δεν ήταν η σύγκρουση με τους μπάτσους αλλά η μάρφιν και πώς χρεώθηκε.

              2)Η φωτογραφία δεν μπήκε για να πείσει πρωτάρηδες διαδηλωτές αλλα γιατί είναι καταγραφή μιας φρικαλεότητας που γίνεται ΤΩΡΑ σε μια χώρα από κάτω μας.
              Επιμένω ότι μια τέτοια φρικαλεότητα δεν μπορεί να αποκρύπτεται γιατί είναι εκτός των άλλων τρομερή ασέβεια σε αυτούς τους νεκρούς που έπαθαν αυτό το πράγμα.
              ΤΟ να βομβαρδίζονται διαδηλωτες είναι το έσχατο έγκλημα που μπορεί να γίνει.
              (και βέβαια εμείς δεν κινδυνεύουμε από κάτι τέτοιο στις 23 Φλεβάρη!)

              3)Κείμενο για τις 23 Φλεβάρη που θα απευθύνεται στους πρωτάρηδες διαδηλωτές θα βγάλω σε λίγο και έχω βγάλει και άλλες φορές για άλλες γενικές απεργίες και κει θα καταλάβεις περισσότερα για το πως βλέπω την γενικότερη διάθεση του κόσμου.

              4)Η οργή είναι αναγκαίο φυσικό αίσθημα και αντίδραση όταν ένας ζωικός οργανισμός καταλαμβάνεται από άγχος και νιώθει ότι απειλείται.
              Διαφορετικά αν δεν βγει οργή θα βγει φόβος που φέρνει ακαμψία.
              Το ζήτημα έχει αναλυθεί από τον βίλχελμ ραιχ στα βιβλία του εξαίσια.
              Όταν η οργή είναι φυσική και όχι τυφλή και νευρωτική τότε έχει προοπτική.
              Στην ιστορία ισοδύναμο ρόλο παίζουν τα αισθήματα και η λογική.
              Λίγο όμως έχει αναλυθερει ο ρόλος των αισθημάτων σε αυτήν και πολλοι τόνοι έχουν γραφτεί για τον ρόλο της λογικής.
              Κι έτσι αφήσαμε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της ανθρωπινης ύπαρξης (τα συναισθηματα και οι συγκινήσεις) να τον καπηλευτούν οι μυστικιστές και οι φασίστες.
              Μεγάλη κουβέντα αυτό απλά στο γράφω για να μην υποτιμάς τόσο τον ρόλο της οργής και τον απαξιώνεις.
              Λαός που έχει χάσει την ικανότητα του να οργίζεται είναι καταδικασμενος να μείνει σκλάβος…

    • Αρούρη ως «παλιός» που είσαι στο μπλογκ, βρίσκω άδικο να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «δεν προσφέρετε καθόλου καλές υπηρεσίες» αφού εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή στο μπλογκ, αλλά κάθε άρθρο εκφράζει τον συντάκτη του. Καταντάει και κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια…

      • Δεν πήγαινε στο blog ο πληθυντικός BDM, πήγαινε σε όσους έχουν την αντίληψη του BP σε αυτά τα θέματα.

        Και δεν εννοώ μόνο την φωτογραφία, που προσωπικά την βρίσκω περισσότερο αποπροσανατολιστική παρά σοκαριστική….τουλάχιστον για όποιον έχει δεχθεί την ταπεινή του φύση.
        Προσωπικά η ζωή μπορεί να με σοκάρει πολύ περισσότερο από το θάνατο.

        • Χαίρομαι για την διευκρύνηση γιατί ο πληθυντικός δημιουργούσε παρεξηγήσεις.
          Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον Πάνθηρα, για μένα η φωτό απαξιώνει την δουλειά του και την υποβιβάζει στo πεδίο της άρρωστης οφθαλμολαγνίας και του trash.

          • Και συ μόλις τώρα στα δικά μου μάτια υποβιβάστηκες back door σε υποκριτη πρώτης γραμμής και ξέρεις ότι δεν σε θεωρώ τέτοιο!
            ΡΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!
            ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TRASH ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
            Η αρρώστεια του δυτικού ανθρωπου με σοκάρει…
            Κλαιει και συγκινείται με ψεύτικες εικόνες και φτηνά συγκινησιακα τρικ και για πραγματικές εικόνες που συμβαίνουν από κάτω του τις θεωρεί trash…
            ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TRASH!

            Για ποια οφθαλολαγνεία μιλάς;Κάβλωσα μήπως με την εικόνα ή φρίκαρα;
            Την ευχαριστήθηκα μήπως ή με συγκλόνισε βαθύτατα;
            Μα ποσο αναίσθητοι εισαστε μερικοι ώστε αντί να βλέπετε τι πραγματικά έγινε το κοιτάτε με όρους trash και άρρωστης πορνογραφίας;

            Κλειστε τα μάτια σας υποκριτές.
            Έτσι θα εφυσηχαστείτε ότι αυτό δεν έγινε.
            Η εικόνα που έβαλα είναι εικόνα δολοφονημένων εξεγερμένων από βομβαρδισμό.
            Αυτό το αντιλαμβάνεσαι ή σου έχω δώσει δείγματα ότι βάζω γενικά σοκινγκ φωτογραφίες;

            • Πανθηρα οι δεν υπάρχει λόγος να την πέφτεις σε κανένα. Όλοι εδώ κοντέυουμε να ξεράσουμε, και απλα το μόνο που λέμε είναι να μας σεβαστείς λίγο τίποτα άλλο. Εμάς και τους αναγνώστες. Δεν πάει κανείς να σε λογοκρίνει….

            • Χαρακτήρισε με όπως θες, δεν βρίσκω τον λόγο να στήσω (άλλον ένα) διαδυκτιακό καυγά. Αν όμως διάβαζες με ψυχραιμία αυτό που λέω, θα καταλάβαινες ότι δεν εννοώ ότι οι προθέσεις σου είναι αυτές που περιγράφω. Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε συζήτηση για την δύναμη της εικόνας και πως αυτή μπορεί να λειτουργήσει αλλά μάλλον προτιμάς το βρισίδι. Παίξε μόνος σου.

  3. Μία ερώτηση: για πιό λόγο η φωτογρφία δεν έχει πίξελ?Συγνώμη κιόλας αλλά είναι και νωρίς το πρωί και εν τέλει δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές. Όταν μιλάμε για κομματιασμένα πτώματα μιλάμε για κομματιασμένα πτώματα.Καταλαβαινόμαστε.Δεν χρειάζεται να γίνουμε τέρορ τζάνκια και βαμπίρ.Αμάν πια με αυτή την τρομμολαγνεία.

    • Δεν έχει πίξελς γιατί το ίδιο το γεγονός πρέπει να βγει όπως είναι ωμά φίλε.
      Αρκετά με το μη μου άπτου των δυτικών που είναι εθισμένα τζάνκια της βίας οταν καταβροχθίζουν με το κιλό την εικονική βία του hollywood με ανάλαφρη μακαριότητα αλλά θέλουν πίξελς όταν πρόκειται για εικόνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ βίας που γίνεται σε χώρες που έχουν εξεγερθεί.

      Τρομολαγνεία δεν είναι να βγάζεις εικόνες διαμελισμένων εξεγερμένων αλλά το να στηρίζεις κρατικά σενάρια που βαφτίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές ήι θέτουν ως κύριο πρόβλημα την δράση αόρατων ομάδων.

      Ο σεβασμός σε αυτους τους νεκρούς υπάρχει όταν δημοσιεύεις ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΑΝ, όχι όταν το κρύβεις σε πίξελς.
      Αλλά εδώ φαίνεται όλη η αβυσσαλέα υποκρισία και δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά.
      Το θέμα για καποιους λοιπόν είναι να κρύψουμε τι έπαθαν και όχι το τι έπαθαν ε;

      Ναι η εικονα σοκάρει.
      ΑΛλά κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που έγινε και το να κρύβουμε τι πραγματικά έκανε καθολου δεν βοηθάει στην δικαιοσύνη και στον αγώνα να γκρεμίσουμε τις φονικές εξουσίες.

      • και φίλε sinenome γιαυτό δεν έβαλα την φωτογραφία πάνω-πάνω και την έβαλα στο τέλος.
        Ακριβώς για να μην είναι ορατή στην πρώτη σελίδα του μπλογκ…

        Αλλά δεν θα την έκρυβα κιόλας ούτε θα την παραμόρφωνα.
        Εξ άλλου αυτή η φωτογραφία με ώθησε να γράψω το κείμενο της δημοσιεύσης…

  4. Λοιπον, απορω σε ποιον αρρωστημενο νου γεννα εξεγερσιακες διαθεσεις μια τετοια εικονα. Μαλλον σε οσους βλεπουν πολυ Ραμπο και ξεκαυλωνουν με kill bill. Κανεις δεν ειπε να κρυψεις την αληθεια, αλλά επισης διατηρουμε ολοι το δικαιωμα στην κριτικη σε ο,τι διαλεγεις να δημοσιοποιησεις. Και ενα θεαμα αντερων και διαμελισμενων πτωματων ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα, τουλαχιστον με αυτη την οπτικη που θα επρεπε ενας πολιτικα σκεπτομενος και ενεργος ανθρωπος να βλεπει, αντιθετως εχει στενη σχεση με μια ωμη ακατασχετη σπλατερολαγνεια. Αν εσυ αυτο το βαφτιζεις επαναστατικο τοτε κι εγω ειμαι αντεπαναστατης. Και μην κανεις καν τον κοπο να μου την πεσεις, τα λεει ολα η εικονα.

    • Λυπάμαι πάνθηρα αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με τους παραπάνω που έχουν ενστάσεις… Υπάρχει και αυτό που λέμε σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Οι νεκροί αξιώνουν σεβασμό… εγώ έτσι το βλέπω τουλάχιστον. Μπορώ να σου το αναπτύξω αυτό και με ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι έχουμε θύματα ατομικής βόμβας… οι άνθρωποι ζουν μεν αλλά ζούν όπως ζουν. Έχουν δικαίωμα στην επιλογή η εικόνα τους να κάνει το γύρο του κόσμου; Μιλάμε για μία κατάσταση που κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό μεν αλλά υπάρχει και το στοιχείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την άλλη. Εεεε οι νεκροί δεν έχουν καν αυτή την επιλογή… Νομίζω ότι το μήνυμα πηγαίνει και με τον αριθμό των νεκρών.. είναι ήδη σφαγή! Δε χρειάζεται η εικόνα εκτός κι αν δεν έχουμε την αίσθηση τι σημαίνει νεκρός. Λες να μην την έχουμε;

  5. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι αλλά εμένα προσωπικά η εικόνα και με σόκαρε και με φρίκαρε πρωί πρωί.Δεν είμαι χασάπης, μουσικός είμαι.Ήθελα να κάνω προώθηση το άρθρο (το οποίο κατά τα άλλα είναι πραγματικά πολύ καλό) αλλά το ξανασκέφτηκα. Κι επαναλαμβάνω: η είδηση είναι συγκλονιστική από μόνη της είτε συνοδεύεται από φωτογραφία είτε όχι!
    Και τέλος πάντων, επειδή υπάρχουν και μωρά εδώ μέσα και το άρθρο επί της ουσίας του αξίζει και να κυκλοφορήσει, αν μπορείς να βγάλεις και μια βερσιόν για ανήλικα, καλό θα ήταν.
    Φιλικά

  6. Πάνθηρα, γράφεις: «…το μέγιστο επίτευγμα της Αιγυπτιακής Επανάστασης:να εξουδετερώσει τον στρατό με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να μην σκοτώσει ούτε έναν εξεγερμένο.»

    Αν αναφέρεσαι στις μέρες της εξέγερσης έχεις δίκαιο. Όμως να σου θυμίσω ότι ο στρατός έχει την εξουσία στην Αίγυπτο και «εγγυάται τις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» και μαζί μ’ αυτόν κι ο -αμερικανοϊσραηλινόφιλος Ομαρ Σουλεϊμαν».

    Συνεπώς, η εξέγερση μένει ακόμη να δικαιωθεί…

  7. κατι απο πρωτο χερι για την αιγυπτιακη επανασταση
    αν θελετε το λαμβανετε υπ οψιν αν οχι το ξεπερνατε

    μια φιλη που μολις γύρισε και και που περιφέρονταν στις φτωχογειτονιές τις μέρες της εξέγερσης μας περιέγραψε ως εξης τα πράματα και θάματα που είδε εκεί.

    Με όσους μίλησε, έννοιες όπως «δημοκρατία», «ανθρώπινα δικαιώματα» κλπ, δεν λένε σχεδόν τίποτε, τους είναι ακατανόητα.η «εξέγερση για τη δημοκρατία» – που γράφανε τα δυτικά ΜΜΕ, και μαζί οι διάφοροι Δελαστίκ (και όχι μόνο! κι όλοι οι ξένοι αρθρογράφοι που τα ίδια παπαγαλίζανε)

    είναι δικιά μας κατασκευή και δεν έχει καμία σχέση με το τι λέει ο κόσμος.

    Οι φτωχοί της λέγανε ότι θέλουν να αναλάβει ο στρατός, θέλουνε χούντα,

    γιατι οι πολιτικοί όλοι ειναι σάπιοι,
    ο μουμπάρακ σάπιος, ο ελ μπαραντέι πράκτορας αμερικάνων.

    Θέλουν χούντα.

    Το ενδιαφέρον στην Αίγυπτο είναι ότι η εξέγερση, αφού έριξε το μουμπ., κινείται σε άλλα πεδία.

    Τις προαλες , μεταξύ άλλων, κατελήφθη ελληνικό εργοστάσιο απ’ τους αιγύπτιους εργάτες του, απεργίες παντού, απεργίες μέχρι και στο Σουέζ.

    Σ’ αυτά τα περίεργα συμβάντα κρύβεται το αιώνιο, αναλλοίωτο άνθος των εξεγέρσεων.

    Η πίστη, η ψευδαίσθηση -αν το θες- που αίφνης καταλαμβάνει τους ανθρώπους στοδρομο , πως ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ,αρα κατ αυτη την ενοια κανεις δε ξερει που και πως μπορούν να εξελιχθουν τα πράμματα .

    Πάντως έραν ολων των αλλων , η ιστορία με τον εκδημοκρατισμό αφορά μόνο τους νεαρούς αστούς και είναι μια κατασκευή (των νεαρών αστών) που περνάει επικοινωνιακά στη δύση, όχι μόνο γιατί μας είναι οικεία ή/και βολική, αλλά και γιατί οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην αίγυπτο δεν έχουν πρόσβαση να μιλήσουν με τα ξυπόλητα τάγματα.

    • και κατι αλλο

      κατ αρχην και εγω ηθελα να προωθησω αυτο το αρθρο ,αλλα οπως καταληγει σε αυτες τις φωτο, φρικαρα εντελως και δυσκολευομαι πλεον παρα πολυ

      δεν ξερω αν σε ενδιαφερει φιλε μου , αλλα ετσι εννοιωσα και σε ενημερωνω

      • Έβαλα μόλις τώρα σήμανση ότι περιέχει φωτογραφία ακατάλληλη για παιδιά.
        Ναι το ξέρω είναι φρικαλέα η φωτο αλλά πιο φρικαλέα είναι αυτά που γίνονται τώρα εκεί από τους πληρωμένους μισθοφόρους του Καντάφι….

  8. Δυστυχώς ή ευτυχώς (κατά την άποψή μου) ζούμε στην εποχή της εικόνας. Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν καλύτερα αυτά που λέει αυτή η φωτογραφία. Τί θα γνωρίζαμε π.χ. για την Παλαιστίνη χωρίς τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που έχουν τραβηχτεί εκεί? Πώς αλλιώς να περιγράψεις με λόγια τον απεγνωσμένο πατέρα που κρατάει το νεκρό παιδί του κάτω από ένα ουρανό που λάμπει από τις βόμβες λευκού φωσφόρου??? Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει κατανοητή στον κόσμο η τραγωδία στη Λιβύη -που έχει αρχίσει να πλησιάζει την γενοκτονία – αν όχι με τέτοιες εικόνες? Πώς αλλιώς να χωρέσει το μυαλό ενός ανθρώπου ότι βομβαρδίζονται διαδηλωτές με πολεμικά αεροσκάφη??? Μπορεί τα λόγια να ήταν περιττά εδώ αλλά με τίποτα η φωτογραφία. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την εξέγερση, εγώ δεν συμφωνώ με τα «ραντεβού εξεγέρσεων» αλλά κατανοώ και νιώθω κι εγώ μεγάλο θυμό όταν σκέφτομαι την εξωτερική πολιτκή των «δικών μας» και τις συμμαχίες τους με τους εγκληματίες.

  9. Πριν διαβάσω το οτιδήποτε, νομίζω ότι πρέπει να βάλεις μια bold ειδοποίηση, ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ στην πρώτη σελίδα, ότι μέσα υπάρχει φωτογραφία 2 διαμελισμένων πτωμάτων. Δεν είναι ούτε ένα πτώμα, ούτε ένα τραύμα… θα επανέλθω…

  10. Πάνθηρα σε παρακαλώ σε διαβάζω καιρό και ήμουν ενθουσιασμένος μόλις είδα το νέο άρθρο σου μέχρι που είδα την φωτό. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να κρύψεις τα επίμαχα σημεία ή να την αφαιρέσεις, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες μικροαστοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο μυαλό τους και θα τους αποτρέψεις από το να κατέβουν αυτές τις μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε τους παρακινεί. Χρειαζόμαστε τη μάζα τους. Φιλικά!

    • Έβαλα σήμανση αλλά πιστεύω ότι και συ καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να βγάλω αυτήν την φώτο που εξαρχής με ώθησε να γράψω αυτό το κείμενο.

      Αν φίλε anonymous διέθετα τέτοια κοινωνική δύναμη ώστε ένα κείμενο μου να καθορίζει την μαζικότητα μιας γενικής απεργίας τότε θα είχε μια βάση αυτό που λες.Αλλα ουτε’εχω τέτοια δύναμη ούτε θα ήθελα να την έχω.

      Ο δυτικός κοσμος είναι σε ένα μεγάλο βαθμό ένας κόσμος ψευδαισθήσεων.
      Αποθεώνει την εικονική βία και απόκρύπτει την πραγματική.

      Αφου δεν έχουμε συμπαρασταθεί εδώ όσο θα έπρεπε σε αυτές τις εξεγέρσεις (η πορεία αλληλεγγύης για την αίγυπτο λχ είχε τον ελαχιστο δυνατό κόσμο στην αθήνα όταν έγινε…)
      ας ξέρουμε τουλάχιστον τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει εκεί.
      Και στην Λιβύη έκαναν κάτι ιστορικά πρωτοφανές.
      Το ίδιο το καθεστώς βομβάρδισε τον λαό του!
      Αυτό πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει και τι συνεπάγεται.

      Και σίγουρα αυτό που έγινε εκεί δεν ήταν κατι αφηρημένο και γενικό αλλά συγκεκριμένο και απτό.
      Όπως απτό ήταν οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ από τις ΗΠΑ και τα ακρωτηριασμένα παιδιά.
      Οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έφεραν γεννετικές παραμορφώσεις με εικόνες ακόμη χειρότερες από αυτην που έβαλα.

      Αυτά τα φρικτά δεν τα ξορκίζεις με το να αποφεύγεις να εκθέσεις φωτογραφικό υλικό που τα δείχνουν.
      Αντίθετα οι φωτογραφίες βοηθάνε στην αφύπνιση και στην ευαισθητοποίηση.
      Να κλεινουμε τα μάτια μας δεν είναι λύση.
      Ανοιχτά να τα έχουμε όσο κι αν αυτό φέρνει γροθιά στο στομάχι.
      Τουλάχιστον τότε ξέρουμε τι συμβαίνει και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε…

      • Συμφωνώ σε όσα λες, τώρα που έβαλες την προειδοποίηση νομίζω είναι μια χαρά.

        Πιστεύω ότι ελάχιστοι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει η πιθανότητα να σκοτωθούν λόγω διαμαρτυρίας.

        Δε θα επηρρεαστεί η μαζικότητα από ένα άρθρο στο σχς αλλά μπορεί κάποιος να θέλει να το στείλει σε δικούς του ανθρώπους με μέτριες επαναστατικές διαθέσεις και να τους αποτρέψει η σκέψη και μόνο. Φιλικά πάντα, συνέχισε να γράφεις αυτά τα εξαιρετικά άρθρα.

  11. γεια σου Greg! επινα καφε το πρωι,ανοιξα να διαβασω το αρθρο σου και…φτανοντας στη φωτογραφια…σηκωθηκα και εκανα εμετο…
    μια γερη μπουνια στο στομαχι που αντεδρασε κι ας εχει «συνηθησει» σε απειρες τετοιες σκηνες απο ταινιες(ψευτικα αλλα με στοχο)παιδικα παιχνιδια ηλεκτρονικα(οι μαμαδες τ’αγοραζουν στα παιδια)που κομματιαζουν τους «κακους» κι απο τα δελτια θριλερ των μμε…
    —————
    αυτη η φωτο ειναι η αληθεια που μου φωναξε δυνατα…πως να το πεις με λογια?μια φωτο χιλιες λεξεις
    τι ειναι πιο φρικτο? η σφαγη που εγινε ή οι «ευαισθητοποιημενες» αντιδρασεις που θα προκαλεσει η φωτο?
    διαλεξες το δυσκολο Greg…κουραγιο

  12. Ρε συ Πάνθηρα όλα καλά, αλλά η φωτογραφία δεν παλεύεται βρε αδελφέ. Από ένα επίπεδο και πάνω καταντάει πορνό. Άσε που πιστεύω ότι λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε άνθρωπο θα ήθελε να κατέβει και να διαμαρτυρηθεί. Επειδή ο παράφρονας και τα στρατά του σκυλεύουν ανθρώπινα κορμιά δε σημαίνει ότι θα το κάνουμε και θέαμα εμείς. Φιλικά πάντα.

    • Όταν απάνταγα (κάπως θυμωμένα και άκομψα στον backdoorman) δεν είχα δει το σχολιο σου για το πορνό παρόλο που συμπτωματικά ανέφερα στην απάντηση μου σε αυτόν γιατι αυτή η εικόνα δεν έχει σχέση με πορνογραφία.

      Η φωτογραφία είναι ιστορικό ντοκούμεντο κρατικής βαρβαρότητας που από την στιγμή που εγώ την είδα δεν με έχει αφήσει σε ησυχία.
      Αντίστοιχες φωτογραφίες και χειρότερες είχαν βγάλει οι ισπανοί αναρχικοί το 36 από τους βομβαρδισμούς στην γκούερνικα και αλλου.
      Και κει θα δεις παιδια να είναι διαμελισμένα.(όχι δεν θα τις βγάλω εδώ αφού ήδη αυτή η φώτο που υπάρχει είναι τρομερή…)

      Για την πορνογραφία έχω συγκεκριμένη άποψη τι είναι και γιατί δεν την γουστάρω.
      Στην πορνογραφία γίνεται απομίμηση της σεξουαλικής πράξης με τρόπο που αυτή παρουσιάζεται αποστερημένη από κάθε συναίσθημα και φυσικότητα, σαν είναι μια ψυχρή τεχνική που εκτελείται μηχανικά και θεατρικά για να ικανοποιηθεί το οφθαλμοπορνικό αντανακλαστικό του θεατή της πορνογραφίας.

      Εδώ έχουμε την εικόνα διαμελισμένων εξεγερμένων από ένα φονικό καθεστώς.
      Εδώ η εικόνα είναι εικόνα του μηχανοποιημένου θανάτου από τα σύγχρονα βομβαρδιστικά.
      Αυτά που φτιάχνονται σε μεγάλες ποσότητες και από αυτά που διαθετει και η Ελλάδα.

      Αν κάποιος αντλει ηδονη από αυτήν την φωτογραφία τότε είναι σαδιστής της πιο ακραίας εκδοχής.

      Φιλικά

  13. Λοιπον, 2 λογακια και σας αφηνω στο πρωινο σας γευμα.
    1. καποιος ειπε για εποχη της εικονας. Ουδεν ανακριβεστερον. Μια φωτογραφια που δειχνει τα αντερα απο 2 διαμελισμενα πτωματα σε ένα τραπεζι, αποκομμενα από το πεδιο των μαχων, το δρομο, αποκομμενα από τη λαϊκη οργη και τη βιαιη αντιδραση του καθεστωτος, αποκομμενη από αιτια και αφορμες, από μαχες και νικες, χωρις ιχνος επαναστατικων αναγνωσματων μεσα στην εικονα, μια εικονα ξεκομενη από το κοινωνικο-πολιτικο γιγνεσθε, μια εικονα αποκομμενη από όλα τα παραπανω δεν προσφερει τιποτα παρα μονο ικανοποιηση σε νοσηρα μυαλα.

    2. καποιος άλλος μιλησε για «ευαισθητοποιημενες» αντιδρασεις. Αστειο. Εγω παλι βλεπω αιματοβαμμενες λατρειες με λιγο από σινεμα τρομου. Καμια σχεση με ευαισθησιες και μαλακιες. Χολυγουντ σε αγαπαμε και το δειχνουμε με κάθε τροπο.

    3. Άλλος παλι λεει ότι «περισσότεροι Έλληνες μικροαστοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο μυαλό τους», συγνωμη μεγαλε, εγω ουτε χασαπης ειμαι ουτε χειρουργος ουτε πανω σε πτωματα περπαταω κάθε πρωι, ουτε «από το σουρουπο στην αυγη» βλεπω κάθε μερα σε ριπιτ. Όχι, δεν ειμαι ετοιμος, και το «δεν ειμαι ετοιμος» το εχω πει όταν βρεθηκα εκει που ζοριζουν τα πραγματα, οχι αραχτος και λαϊτ. Εσυ όμως που εισαι, για τι ακριβως εισαι ετοιμος, για να ξεκοιλιασεις ή για να ξεκοιλιαστεις; Και όχι, τελικα, ουτε ειμαι και ουτε θελω να γινω ποτέ «ετοιμος». Αν χρειαστει ομως θα το κανω, οχι επειδη με προετοιμασε μια αντεροβγαλμενη φωτο, αλλά επειδη δε θα μπορω να κανω αλλιως.

    4. Δεν καταλαβαινω αν ο παραπανω eli αναφερεται σε καποιον φανταστικο Greg, αλλά αν δεν είναι καποιο σχημα, και αναφερεται σε πραγματικο ονομα, θελει λιγο προσοχη..

    • Η φωτογραφία συνοδεύεται με κείμενο που δείχνει και το πλαίσιο αυτού του εγκληματος και μιλα συγκεκριμένα για τις εξεγέρσεις εκει.
      Ελπίζω να το διάβασες οπως ελπίζω να το διάβασαν και οι άλλοι.

      Η φωτογραφία δεν έχει σκοπο να σε ετοιμάσει σε τίποτε και για τίποτα.
      ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ.
      Αν δεν θέλεις να το ξέρεις ως τέτοιο απλα’αποστρέφεις το βλέμμα σου όπως γενικά κάνουν πολλοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

      Greg με λένε και δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος με πει έτσι εδώ.
      Δεν κρύβομαι από κανέναν, δεν κρύβω τίποτα και δεν φοβάμαι τον νόμο.
      Έχω την συνείδηση μου ήσυχη, το αίσθημα του δικαίου ανεπτυγμένο και τις απόψεις μου αρκετά ψαγμένες ώστε να νιώθω και να ξέρω ότι άλλοι κρύβονται, κρύβουν και θα έπρεπε να φοβούνται την λαϊκή οργή.

      • Να σου πω την αλήθεια;
        Ξεκίνησα να διαβάζω… αλλά έκανα παράλληλα ένα γρήγορο scroll down και είδα την φωτογραφία. Δεν μπόρεσα να διαβάσω ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη πέρα από την εισαγωγή σου. Όπως σου είπε πολύ εύστοχα η Jaquou από τη στιγμή που υπάρχει η φωτογραφία το άρθρο ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχολογίας ή θέλεις να τους στρίψεις δεξιά και αριστερά για να τους φέρεις στα μέτρα σου, το πρόβλημα είναι αλλού, αλλά μην κάνεις και τον ανήξερο από πάνω…

        • Καλά τα λέγαμε ως τώρα μην το εκτραχύνεις.

          Κανέναν ανήξερο δεν παριστάνω και τώρα καταφέυγεις σε γλωσσικά τρυκ που είναι γελοία.
          Το κείμενο προέκυψε λόγω της φωτο.Πόσες φορές θα το γραψω;Δες και τις άλλες απαντησεις μου για να μην επαναλαμβάνομαι.
          Ανθρωποι βομβαρδίζονται από κάτω μας.
          Ίσως με την φώτο ακόμη και συ (για να σου επιστεψω την κακοήθεια) να το καταλάβεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

          • Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές σου επιθέσεις & τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν με αφορούν. Μια χαρά διαβάζω όλες σου τις απαντήσεις. Όσες φορές κι αν γράψεις ότι το κείμενο γράφτηκε λόγω της φωτογραφίας, άλλες τόσες θα σου απαντήσω ότι από τη στιγμή που βλέπει κάποιος τη φωτογραφία το κείμενο αποκτά εντελώς δευτερεύουσα σημασία (έως μη ανάγνωση) γιατί αυτή την ψυχολογία επιφέρει. Απλά πράγματα. Μια χαρά μπορούμε να συνεχίσουμε να τα λέμε…

      • πανθηρα, οσον αφορα το ονομα, απο μενα κανενα προβλημα, κι εμενα Χρηστο με λενε και ειναι σαφες με τη μια.

        Οσον αφορα τη φωτο τωρα, καταρχην ιστορικο ντοκουμεντο ΔΕΝ ειναι!!! εκτος αν εννοεις ιστορικα ντοκουμεντα ΟΛΕΣ τις φωτογραφιες που εχουν τραβηχτει στη βαση του οτι απεικονιζουν ουτως ή αλλως την πραγματικοτητα. Ειναι αποκομμενη απο οποιαδηποτε πολιτικο-κοινωνικη αναφορα ρε πανθηρα, χαρακτηριστικο απολυτως απαραιτητο για να χαρακτηριστει «ιστορικο ντοκουμεντο».

        κατα τ’ άλλα, τη γνωμη μου την ειπα πιο πανω και συμμεριζομαι κι εγω την αποψη οτι η φωτο καπελωνει με το χειροτερο τροπο ολο το κειμενο. Και ναι, το διαβασα.

        • Πώς και γιατί είναι αποκομμένη;
          Η φώτο τραβήχτηκε στις ταραγμένες μέρες της εξέγερσης από το νοσοκομειο που πηγαίναν νεκρους και τραυματίες και κει που πρωτοανέβηκε ήταν σε σάιτ που ασχολείται με την Λυβικη επανάσταση και τα εγκληματα του Καντάφι.
          Εξηγησε μου πώς μια οποιαδήποτε φωτο θα ικανοποιει τα κριτηρια σου για να είναι ιστορικό ντοκουμέντο;
          Οι φωτογραφίες με τα διαμελισμένα παιδιά της γκουέρνικα που είναι περισσότερες φρικαλεες (και αποκομμένες παλι με τα δικα σου κριτηρια απο άλλη αναφορά) δεν είναι ιστορικό ντοκουμέντο;

    • Σχετικά με το 3, σε άλλο σχόλιο παρακάτω έγραψα πως δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν πως υπάρχει περίπτωση να σκοτωθούν σε διαμαρτυρία / διαδήλωση. Αυτό εννοώ, όχι ότι δεν είναι έτοιμοι να απολαύσουν το θέαμα όπως λες.

  14. Kάποιοι αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο σαν καθαρό θέαμα. Η τακτική του δόγματος του σοκ είναι μια τακτική που ανήκει στην εξουσία. Σε σοκάρω για να σε αφυπνίσω; ή σε σοκάρω για να σε φοβίσω; Το ίδιο ακριβώς ανατριχιαστικό συναίσθημα θα προκαλούνταν αν σε είδηση βιασμού κάποιος αναρτούσε φωτογραφία της πράξης για να την καταγγείλει.
    Ο σεβασμός στην ανθρώπινη οντότητα απαιτεί να σεβόμαστε τους νεκρούς, κι εδώ το άρθρο έχει σχεδόν εξαφανιστεί μπροστά σε μια σοκαριστική εικόνα ανθρώπινων «σφαχταριών»… Μόνο ιατροδικαστής θα μπορούσε να δει αυτή την εικόνα χωρίς να αντιδράσει… αλλά κι αυτός αν ήταν σοβαρός θα εμπόδιζε την αναπαραγωγή της.
    Μου είναι αδύνατο να προωθήσω προσωπικά τέτοιο περειοχόμενο…. το άρθρο πλέον είναι η φωτογραφία, αυτή έχει επισκιάσει εντελώς την όποια ουσία…

    • Και ποια είναι η ουσία;Ότι άνθρωποι δολοφονούνται από βομβαρδισμούς που κάνει το ίδιο το καθεστώς τους.
      Ότι η εξουσία είναι τόσο αδίστακτη που διαμελίζει ανθωπους με τέτοιο τρόπο.
      Δες και την απάντηση μου στον rising.
      Δεν σέβεσαι τους νεκρούς όταν θέλεις να αποκρύπτεις τι έπαθαν και όχι όταν το αναδυκνεύεις.
      Και εδω δεν υπάρχει σύγκριση με βιασμό.
      Η βιασμένη είναι ακόμη ζωντανη και δεν γουστάρει να δει το σώμα της να είναι βορά στους πορνικούς άντρες που μπορεί καποιοι απο αυτους να εγκρίνουν και την πράξη. Η αναλογία σου είναι εντελως άκυρη.

      Το κείμενο προέκυψε ακριβώς λόγω της φωτογραφίας.
      ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ.

      Για ποιο δόγμα του σοκ μιλάς;
      Εδω μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις σοκαριστικής βαρβαρότητας που ειναι τοσο τρομερη που εσύ δεν θέλεις να δεις ούτε μια φωτογραφία της…

      • Δεν υπάρχει λόγος να αντιπαρατεθούμε για το πως βλέπουμε τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.
        Έχεις σταθερά την εντύπωση ότι έχεις το μονοπώλιο της ευαισθησίας σε σχέση με την ανθρώπινη κατάσταση και κατηγορείς αδιάκριτα για υποκρισία όποιον δεν ουρλιάζει (το ίδιο υποκριτικά θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας παρατηρητής) στο διαδίκτυο…
        Αλλά αν ήταν συγγενικό σου πρόσωπο στη φωτογραφία θα δεχόσουν να τον περιφέρουν στα μέσα με τέτοια ασέβεια; Νεκρό και χωρίς να έχει λόγο να απαντήσει ή να πάρει θέση για την έκθεσή του αυτή;
        Αν ναι, μπράβο σου.
        Δικαιούμαι να διαφωνώ. Στο όνομα του ξεσκεπάσματος της απανθρωπιάς της εξουσίας δεν θα γίνω εγώ τέρας… μπορείς να αναδείξεις τι συμβαίνει στη Λιβυή και χωρίς να εκθέσεις τα τεμαχισμένα πτώματα προς βορρά και κατανάλωση.
        Αυτή είναι η τοποθέτησή μου για το ζήτημα της χρήσης του θεάματος και έχω κάθε δικαίωμα να την εκφράζω.

        • Eίπα εγώ ότι δεν δικαιούσαι να διαφωνείς;
          Αλλά και γω δικαιούμαι να σου απαντάω.

          Αυτά που γράφεις για μονοπώλια ευαισθησίας ποτε μου δεν το υπερασπιστηκα.
          Κι αν θεωρείς ότι ουρλιάζω τότε είσαι πολύ ευαίσθητη στην φωνή μου.
          Σου ακουγεται πολύ δυνατα.

          Αν ένα συγγενικό μου πρόσωπο είχε διαμελιστεί από βομβαρδισμό του Παπανδρεου(όπως εκει διαμελίστηκε από τον καντάφη) ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΒΟΥΚΙΝΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
          (ναι!τώρα ούρλιαξα!) δείχνοντας εγώ τα διαμελισμένα κορμιά τους.
          Αν το δικό μου κορμί διαμελιστεί θα ήθελα επίσης (το λέω τώρα που είμαι ζωντανός) να το μάθει ο κόσμος (και φωτογραφικά) ότι έγινε.

          Τέτοια κρατικά εγκλήματα που αποκαλυπτουν τον ολοκληρωτισμό καθεστώτων πρέπει να γίνονται παντου γνωστά.
          Αν έγινα τέρας γιατί εβγαλα φωτογραφία που δείχνει τι έγινε σε καποιους συνανθρωπους μας από ένα τερατώδες κράτος τότε έχεις πρόβλημα να ορίσεις τι είναι το τέρας…
          Εσύ να γράψεις τα δικά σου για την Λιβύη και να δείξεις ότι γουστάρεις.
          Ειδικά από σένα υποδείξεις δεν δέχομαι.

          Δεν σου απαγόρευσα να εκφράσεις καμιά άποψη εδώ και μονο ότι τονίζεις το δικαίωμα σου να γράφεις στα ποστ μου δείχνει τι παρεξηγιάρα είσαι.

  15. Τεσπα εγραψα,εσβησα,ξαναεγραψα,ξαναεσβησα και τουμπαλιν πολλες φορες….το αφηνω και σ’οποιον αρεσει……Συμφωνω και με τον Χρηστο και με το Αρουραιο …κι αλλους……….δεν παλευεται η φωτο…
    ευαισθητοποιημενη η οχι ….αν ηταν ενας δικος μου ανθρωπος θα προτιμουσα την περιγραφη με λεξεις….η ανθρωπινη αξιοπρεπεια ισχυει και μετα θανατον……..ε λοιπον το κανουν ολες οι δολοφονικες εξουσιες (το να την καταργουν) ας μην το κανουμε κι εμεις!

  16. διαβαζω καθημερινα τους σχολιαστες και σημερα σχολιασα για πρωτη φορα
    δε θα ξαναγινει
    ειναι πολυ «ψυχρος» ο πολεμος εδω και γω δεν κανω για κατασκοπος
    καθως δεν αναγνωριζω συνορα

    • ναι μανικ, εμενα εννοει.

      λοιπον, επειδη εισαι παραξηγησιαρης/α να διευκρινησω οτι δε θελει προσοχη το ατομο σου (δεν ειπα ποτέ οτι εισαι πρακτορας, ελα ρε eli) αλλά το σχολιο σου και το κατα ποσο αφηνονται στον «αερα» σχολια που δινουν στοιχεια ανθρωπων. Λυθηκε η παραξηγηση;

    • Eli! Για μένα είσαι καλοδεχούμενος να γράφεις εδώ και να ξαναγράψεις.
      Καποιες φορές εδώ γινόμαστε απότομοι μεταξύ μας και πίστεψε με αυτό ισχύει αναμεσα και σε συνχολιαστές του μπλογκ οποτε μην παρεξηγείσαι 🙂

  17. Ασε τη φωτό ρε φίλε . Δεν σοκάρει αυτή αλλα η πραγματικότητα , αυτο που γίνεται εκει κάτω . Έτσι κι αλλιώς με τη φαντασία τέτοιες εικόνες έχουμε όταν ακούμε για βομβαρδισμούς

  18. Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για το blog. Πρώτο μου σχόλιο. Συμφωνώ και εγώ στο να μείνει η εικόνα (με το disclaimer). Το μυαλό μας έχει εθιστεί στο να ακούει για εκατόμβες νεκρών και οι μόνες εικόνες που βλέπουμε είναι οι αμερικάνικου τύπου «χειρουργικοί βομβαρδισμοί», εικόνες που θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε τη φρίκη που κρύβεται πίσω από αυτά τα νούμερα.

    • Καλά εγώ προσωπικά δεν φανταζόμουν κάτι διαφορετικό. Μια χαρά την έχω συνειδητοποιήσει τη φρίκη. Στη Λιβύη έχουμε πάνω από 600 νεκρούς. Δεν σβήνουν με διακόπτη on/off…

      • Μωρέ και εγώ, αλλά αυτό δε νομίζω ότι ισχύει για τους περισσότερους. Δεν ξέρω, νομίζω ότι μάλλον θετικά λειτουργεί μια γροθιά στο στομάχι πού και πού…

          • τότε είσαι πολύ αισιοδοξος ώστε να προσπερνάς το γεγονός πόσο νωθρα πνεύματα και βολεμένες ψυχές υπάρχουν ώστε μόνο μια τέτοια φώτο να μπορεί τους ταρακουνήσει…

            Οι περισσότεροι εδώ ακόμη μιλάνε για το ντέρμπι του σαββάτου και τα αίσχη του…

            Η εικόνα δεν σε ωθεί στο να καταλάβεις όσο στο να νιώσεις τι πρωτοφανή πράγματα έγιναν εκεί κάτω…

            Και μια και η narrator με εγκάλεσε για την ψυχολογία και τους μηχανισμούς της, ξέρω πόσοι αμυντικοι μηχανισμοί απώθησης λειτουργούν μέσα μας ώστε να προσπερνάμε τρομερά γεγονότα.
            Ε, αυτή η φώτο θα κάνει πιο δύσκολο σε καποιους να τα προσπεράσουν…

            Είναι ντοκουμέντο φρίκης που δειχνει που μπορεί να φτάσει η κρατική βαρβαρότητα.
            Ακόμη εδώ δυστυχώς υπάρχουν πολλοι που βλεπουν αδιάφορα ή ακαδημαϊκά τέτοια γεγονότα…

            • κι απο που το κρινεις αυτο?
              απτο οτι το στομαχι δεν αντεχει να τα βλεπει?

              κ τι συγκριση ηταν αυτη με το ντερμπι του Σαββατου?

              αν θες την αποψη μου,περισσοτερο θα με συγκινουσε μια εικονα εξεγερμενου πλυθους να καταλαμβανει κυβερνητικα κτηρια-αν συμβαινει κατι τετοιο-παρα αυτο το πραμμα.

              και γιατι ειναι πρωτοφανη?
              δεν υπηρξαν νεκροι στην Αιγυπτο,στην Τυνησια?

            • από που συμπαιρένεις ότι αυτοί που ασχολούνται με το Σαββατιάτικο ματς διαβάζουν το blog και τώρα θα ταρακουνηθούν και θα θέσουν νέες προτεραιότητες;

              Τέλος πάντων αγνοείς συνεχώς τις εκκλήσεις για μια μη δημόσια συζήτηση ξέρεις που.. 😉

            • Μανικάκο είναι πρωτοφανές ότι βομβαρδίστηκε πλήθος από πολεμική αεροπορία ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ χώρας.
              Αυτό δεν έγινε ούτε Αίγυπτο, ούτε Τυνησία.
              Το κείμενο το διάβασες;
              Εξηγω εκει γιατί είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε στην Λιβύη…

  19. Αγαπητέ πάνθηρα
    Θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο σου που κυριολεκτικά τσακίζει κόκκαλα, και ταρακουνάει βολεμένες ή ένοχες, ανύποπτες συνειδήσεις.
    Παρά τις ατέλειες και υπερβολές του.
    Και πιό πολύ μπράβο για το μέγεθος της ευαισθησία σου, γιατί δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε στις οθόνες μας ζωντανά καθημερινά τις σφαγές και να αλλάζουμε πλάνο,
    γιατί ποιός ξέρει ποιό θα είναι το επόμενο βήμα του «χασάπη».
    Άκουσε μόνο μία παράκληση, από κάποιον που δεκαετίες (4-5) τώρα συνεχίζει να είναι στους δρόμους του αγώνα :
    Τη συγκλονιστική φωτογραφία, που χαράχτηκε για πάντα στη μνήμη μου (με την προϋπόθεση ότι στην ηλικία μου ο σκληρός δίσκος γράφει)
    βάλτη σε link και προειδοποίησε με bold ότι είναι συγκλονιστική και ανατριχιαστική εικόνα, προτρέποντας μάλιστα τους αναγνώστες καλύτερα να μην την δούν.
    Έτσι όποιος το κάνει ξέρει τι τον περιμένει. Αν και αμφιβάλλω, μιά και δεν είναι εύκολο να φαντασθεί κανείς το τι θα επακολουθήσει.
    Εσύ, όμως, αλλά και το αγαπημένο μας blog, θα εχετε κάνει ότι περνάει από χέρι σας.

    Γιατί από την άλλη δεν διαννοούμαι να αποκρυβεί η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΣΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ από ένα κτηνώδες σύστημα και αντίστοιχη εξουσία.

    Και πάλι σε παρακαλώ να σκεφθείς ψύχραιμα την πρόταση μου.

  20. Η φώτο θα μείνει και όχι πιξελιασμένη.Ζάφοντ!Αν ήθελα να την πιξελιάσω θα το έκανα και μονος μου! 😉

    ΑΠο κει πέρα έβαλα και ένα λινκ με το κείμενο χωρίς την τρομερή φώτο του ώστε αυτοι που δεν αντέχουν τέτοιες εικόνες (και καμιά αντιρρηση) να μπορούν να το διαβάσουν χωρίς να πέσει το μάτι τους σε τέτοια φώτο…

    • Δεν μπορώ να επιβάλλω το αντίθετο, ωστόσο όπως θα δεις παρακάτω (παράλληλα γράφαμε) διαφωνώ και ως προς την αναγκαιότητα και -κυρίως- ως προς το ρόλο της φωτογραφίας σε αυτό που θέλεις να τονίσεις με το κείμενό σου. Άποψή μου… όπως και οι κ@τρυπίδες βέβαια που έχουμε όλοι από μία… 🙂

  21. Και μόνο το ότι περί τα 60 στα 65 σχόλια αναφέρονται στη φωτογραφία και μάλιστα χωρίς να τη συνδέουν με τα γεγονότα αλλά με την εικόνα αυτή καθεαυτή, αποτελεί απόδειξη του πόσο αποπροσανατολιστικά λειτουργεί το «σπλάτερ» σε μία ανάλυση, ακριβώς γιατί η εικόνα ΠΑΝΤΑ «ΜΙΛΑΕΙ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    Τελικά ούτε η ανάλυση συζητείται, ούτε καν η σχέση της εικόνας με το κείμενο. Κανόνας!

    Δε με σοκάρει τόσο πολύ η εικόνα, όσο -και το χειρότερο- μου δημιουργεί αίσθημα αποστασιοποίησης προς το θύμα (όσο πιο παραμορφωμένο το θύμα, τόσο λιγότερο παραπέμπει στον άνθρωπο και το πρόσωπο). Συμφωνώ κατ’ αρχήν με την άποψη του Χρήστου (περί έλειψης σύνδεσης με το ΓΕΓΟΝΟΣ) και διαφωνώ οριζοντώς και καθέτως με την «ταξική ανάλυση» της χρήσης της εικόνας (οι μικροαστοί δεν αντέχουν, αλλά οι προλετάριοι μπορούν, ΕΛΕΟΣ!)

    Τελικά ενώ ήθελα να μιλήσω για το κείμενο, για το οποίω έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις, κατέληξα να γράφω για τη φωτογραφία.

    • ναι ρε ζάφοντ αλλα δεν μπορείς να παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλιες όταν ξέρεις ότι εγω δεν θέλω να πιξελιαστει η εικόνα…
      Σεβαστη η απόψη σου αλλά κατάλαβε και συ ότι αυτό το κείμεινο προέκυψε ακριβώς λόγω αυτής της φωτογραφίας.
      Αν σου δημιουργεί αίσθημα αποστασιοποιησης ως προς το θύμα τότε μάλλον την είδες αποστασιοποιημένα την φωτογραφία.
      Οι άλλοι δεν την είδαν καθολου έτσι και εξ ου οι διαφορετικές αντιδράσεις.
      Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

      Ναι το γεγονός είναι πρωτοφανές και τρομερά φρικαλέο.
      Ένα αδίστακτο καθεστώς βομβαρδίζει τους ίδιους τους υπηκόους του.
      Και γιαυτό και αυτή η πρωτοφανής φωτογραφία.
      Η σύνδεση για μένα είναι ξεκάθαρη.

      Γράψε αν θέλεις τις ενστάσεις σου.
      Εδώ είμαι να τις συζητήσουμε.

          • Ναι εγώ έφτιαξα την εικόνα (αφήνοντας την άλλη στη θέση της). Εννοώ δεν πήρα την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.
            Δεν είναι ο τόπος όμως εδώ ούτε γι’ αυτή τη συζήτηση ούτε για διευκρινίσεις επί της ελληνικής γλώσσας.

            • Ζάφοντ μα την παναγία έχω εκνευριστει όσο δεν παίρνει και είμαι έτοιμος να δαγκώσω κόσμο με τα ΑΙΣΧΗ των συνχολιαστών μου εδω.Και δεν αναφέρομαι σε σένα.
              Δεν έρχομαι σε κανένα φορουμ.
              Ρε μαλάκες ετοιμάζομαι για τις 23 το καταλαβαίνετε;
              Δεν έχω χρόνο ούτε για καβγάδες εδώ μεταξύ μας ούτε για τέτοια.
              Έχω το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΠΟΣΤΣ ΜΟΥ να ελεγχω τον σχολιασμό τους από κακοήθειες και λοιπές αηδίες και να πάνε πάσο όσοι νομίζουν ότι μπορουν να μου γαμήσουν τις δημοσιεύσεις μου.
              Το έκαναν και παλιότερα και ήμουν αρκετά ανεκτικός άλλά όχι τώρα.
              Αυτοι εκτέθηκαν με τις αθλιότητες τους εδω και όχι εγώ.
              Τα χιτς τα έχω χεσμένα ώστε να ανέχομαι και μπηχτές ότι ανεβασα αυτην την φωτογραφία για να πάρω χιτς.
              Σαν δεν ντρεπομαστε.
              Κατω τα χέρια από την σελίδα μου.
              Να ασχοληθουν με τις δικές τους.
              Δεν’εχω ενοχλήσει ποτέ δημοσιευση κανενός εδώ με τον τροπο που ενοχολήθηκα σήμερα.

              Δέχομαι την διαφωνία (κι έτσι δέχομαι ότι γράφει η ζακου και ο μπακντορ αλλα όχι την κακοηθεια και την αμφισβήτηση των προθεσεων μου)

              Ρεζίλι γίνατε εδώ μερικοι αλλα νομίζετε ότι βρέχει.
              Καθε κακοήθες σχολιο είτε από έξω είτε από συνχολιαστή μου θα κόβεται.
              Και το να δοκιμάζουν να τα επαναφέρουν τους κανει πιο γελοιους…

              • Για να είμαστε ξεκάθαροι.
                Τα σχόλια των μελών των ΣΧΣ που διαγράφεις θα επαναφέρω σταθερά εγώ. Και θα συνεχίσω.
                ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, και αυτό έχει συμφωνηθεί «καταστατικά» όπως λες κι εσύ.
                υ.γ.
                Αφού συνεχίζεις να κάνει τον διάλογο για τη διαχείρηση του μπλογκ εδώ, εδώ θα παίρνεις και τις απαντήσεις.

            • Ωραία Ζακου, βασιλισσα των αναδημοσιεύσεων επανέφερε τα σχόλια που λένε ότι εγώ έβαλα την φωτο για να πάρω χιτς και ζητάνε και συγγνώμη(!) από τους αναγνώστες του μπλο για την φωτο!
              Αφου θέλεις πολεμο θα τον έχεις.
              Αν εδω γράφει πουθενά ότι οι συνχολιαστές μπορουν να είναι κωλοπαιδα στους συνχολιαστές τους χωρίς κύρωση και να γραφουν ατιμώρητα ότι κακοήθεια τους κατεβάζει το κεφάλι τους για αυτούς τότε μόλις φτιάξαμε νέο καταστατικό.Εγώ να δεις τώρα τι σου ετοιμάζω στα δικά σου ποστ(που σχεδόν ποτέ δεν είναι δικά σου αλλα κλεμμένα από αναδημοσιεύσεις.) Μπουρδέλο των σχολιαστών θέλετε;Θα το έχετε;

            • οταν σε καλουν προς συνεννοηση απτο πρωι πανθηρα,μη μιλας για κωλοπαιδαρισμους.
              και τα σχολια που ΕΣΒΥΣΕΣ δεν ηταν,ουτε προσβλητικα,ουτε ειχαν σκοπο να μειωσουν τη δουλεια σου.

              επισης ποιο καταστατικο?ξερεις που πεφτει αυτο?

  22. Η εικόνα εμένα προσωπικά μου θύμισε το saw. Σοκ για το σοκ. Η δικιά μου αίσθηση είναι πως δρα αντίστροφα, δεν ευαισθητοποιεί, άρα δεν πετυχαίνεις το στόχο σου. Υπερβολική η εικόνα και καπελώνει το άρθρο.

  23. Καλημερα σας. Η επιμαχη φωτο τσακιζει κοκκαλα αλλα οι νεκροι εχουν διαμελιστει, ο θανατος τους ειναι πιο φρικτος απο τα ψυχολογικα βαρη που κουβαλαμε οσοι την ειδαμε.

    Ο πολεμος ειναι θηριωδια, οσοι τον εζησαν κουβαλανε το στιγμα του για παντα. Δεν περιγραφεται με λογια αλλα ΜΟΝΟ με εικονες.

    Εχω κατεβει σε πορειες, εχω φαει τα ντουμανια μου κ καμια ψιλη. Δεν συκρινονται με ενα πεδιο μαχης. Δε λεω να μην κατεβουμε και να μη διεκδικουμε, λεω οτι τετοιες καταστασεις μακρυα απο μας.

    Εχω κανει ανατομια,παθανατομια και ιατροδικαστικη στο πλαισιο των σπουδων μου (Οδοντιατρος στη σλοβακια) και ειναι δυσκολο το θεαμα.

    • Κούλα φέυγει και το δικο σου σχολιο.
      Οπως ξέρεις την ευθύνη του σχολιασμού (ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΤΙ ΦΈΥΓΕΙ) την έχει αυτός που ποστάρει και το σχολιο σου είναι άσχετο και κακοήθες..
      Άντε να τηρήσουμε επιτέλους ότι εδώ όταν καποιος κανει μια δημοσίευση έχει την ευθύνη της.
      Δεύτερη ιστορία αλα αλούκα με τον 902 δεν περνάω πάλι.

          • το «καταστατικό» λέει και άλλα πράγματα, όπως π.χ. ΠΟΥ γίνεται ο διάλογος των μελώ επί του διαχειριστικού. στα π@π@ρι@ σου όμως ε;

            • Ρε θα σταματήσετε να μου γαματε την δημοσίευση;
              Δεν έχεις δικιά σου σελιδα να ασχοληθεις;
              Εννοιειται ότι κόβεται και το σχολιο σου και βρες κατι άλλο να σχοληθείς.
              Έχω τραβηξει αρκετή μαλακία από την πάρτη σου για να δεχτώ κι άλλη.
              ΤΕΡΜΑ.Πήγαινε στην σελίδα σου ή σε’αλλη σελίδα ή γραψε κατι σχετικο με την δημοσιευση.
              Όσο γράφεις τέτοια θα κόβεσαι ναρέιτορ.
              ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ.
              Το σχολιο μου θα κοπει επίσης.
              Δεν φταίνε οι απέξω να ακούνε τις εσωτερικές μαλακίες μου και δεν δεχομαι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο ποστ μου ούτε ιεροεξεταστικό έλεγχο.
              Μην επαναφέρετε τα σχόλια που σας σβήνω γιατί πάλι θα τα σβήσω και γίνεται γελοιο.
              Σαν μικρα κακομσαθημένα παιδια κανετε μερικοι που σας έδωσαν λιγη εξουσία και νομιζετε ότι μπορειτε να κανετε ότι θέλετε.
              Ναι το μπορειτε!ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ!

      • η αλήθεια είναι πως τις επαναλαμβανόμενες ιστορίες τις ζούμε μόνο εμείς. Τελευταία φορά ΕΛΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ) ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!

      • Δεν έχεις καταλάβει καλά Πάνθηρα… το δικαίωμα των ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ στο μπλογκ να διαχωρίσουν τη θέση τους απο το άρθρο άλλων και να καταγγείλουν με όποιο τρόπο αυτοί νομίζουν μιας και τους γράφεις στ’ αρχίδια σου όταν σου μιλούν στον χώρο του Φόρουμ που είναι ιδιωτικός ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΣΥ.
        ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΣΧΟΛΙΣΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΧΣ

  24. Από ένα σημείο και μετά η υποκρισία από κουραστική γίνεται ανυπόφορη

    https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/03/17/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1/

    Αν υπάρχει ουσία στην πολεμική που έχει ανοίξει,
    ας ανοίξει η αντίρρησή μας στη δημοσιοποίηση αυτής της ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
    ενώ με τη φώτο από το διαμελισμένο παιδί στο Ιράκ που ίσως και η καθημερινή έβαλε στο πρωτοσέλιδο
    μας ώθησε ακόμα περισσότερο στο να κατεβούμε στο δρόμο για να πούμε ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (δηλαδή παγκοσμιοποίηση/καπιταλισμο)

    Η ουσία λοιπόν κύριοι που σας ενοχλεί η φώτο
    δεν είναι η δημοσιοποίησή τους
    αλλά οι προθέσεις αυτού που ποστάρει
    και πραγματικά ο διάλογος πρέπει να γίνει στη βάση των προθέσεων

    τι νομιμοποιεί την Καθημερινή να το κάνει πρωτοσέλιδο
    αλλά να το κάνει ο blackpanther είναι πρόβλημα;

    περιμένω ο διάλογος να στραφεί στις ίδιες τις προθέσεις της χρήσης της φωτογραφίας
    και όχι στο γεγονός της δημοσιοποίησής της

      • Ευχαριστώ Zaphod
        που επιβεβαιώνεις ότι τα ανακλαστικά μας είναι συντηρητικά
        (μη βάζουμε δλδ τέτοιες φώτοζ στο blog και βρούμε το μπελά μας)

          • Γαλαξιάρχη αν πω Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστης, Πριν, Εργατική Αλληλεγγύη αλλάζει κάτι;

            Για να ξέρω δλδ είναι θέμα τρυκ κάθε εφημερίδας από όπου και αν προέρχεται;

            • Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ…
              Όταν μου υποδείξεις που ο Ριζοσπάστης, η Εργατική Αλληλεγγύη, το ΠΡΙΝ ή ας πούμε η Ροσινάντε εξεθεσαν νεκρούς διαμελισμένους, θα το συζητήσουμε.
              Και δεν ήξερα ότι επειδή κυκλοφορούν εκεί έξω αδίστακτοι άνθρωποι θα έπρεπε να τους χρησιμοποιούμε και ως παράδειγμα προς μίμηση…

            • Ζακου ήμουν 13 χρόνια στο ΣΕΚ και μπορώ να σου δέιξω εργατικη αλληλεγγύη με φωτογραφία που έδειχνε χυμένα μυαλά και άλλη με μωρό τρομερά παραμορφωμένο από το Ιρακ.
              Τότε τι θα πεις;

        • Την επόμενη φορά θα βάλω φωτογραφία και τον νεκρό παππού μου κιχώτη που πρέπει να έχει σαπίσει τώρα πιστεύω, θα είναι φοβερό θέαμα και θα σπάσουμε ρεκόρ αναγνώσεων στο μπλογκ. Γουστάρεις?

            • Δεν έχω πρόβλημα με την διαφωνία και συζηταω ακόμη και τις πιο αντιθετες αποψεις με τις δικές μου.
              Την κακοήθεια δεν ανέχομαι και τις μπηχτές για την ακεραιοτητα μου.(αν είναι δυνατόν με τέτοια φωτο εγω να ενδιαφερομουν για χιτς…Μου φερνει εμετό η και μόνο η ιδέα)
              Αν εγω γράψω σε ποστ σου ότι είσαι καριόλα και ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες του μπλοκ για την δημοσιευση σου θα το δεχόσουν;
              Τα υπολοιπα στο φόρουμ σε σχετική αναρτηση που έκανα.
              Μπουρδέλο το κανατε εδω μερικοι και μετά θα βγω και λογοκριτής!
              Έλεος δηλαδή…

  25. Το πρόβλημα της φωτό είναι πολλαπλό και δεν περιορίζεται στην στομαχική ευαισθησία ή τον στρουθοκαμηλισμό.
    Αν κάποιος νομίζει ότι τέτοιου είδους φωτό μπορούν να ξεσηκώσουν μάζες σε εξεγέρσεις, μάλλον έχει διαβάσει Ραιχ από την ανάποδη. Το καλύτερο που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι φωτογραφίες είναι τον εθισμό στη βία, το χειρότερο γροθιά στο στομάχι που θα σε διπλώσει στα δυο, δεν θα σε βγάλει στους δρόμους. Αυτό το πούστικο το σύστημα έχει μάθει μέχρι και κέρδη να βγάζει από την απεικόνιση της φρίκης. H περίπτωση του Toscani με τις διαφημήσεις της Benneton είναι χαρακτηριστική.
    Ασε που το διαδύκτιο είναι γεμάτο από σαιτ με παρόμοιες φωτό που κάνουν τρελλές δουλειές. Και guess what, οι πιο πετυχημένες είναι από παρόμοια γεγονότα…

    • Η φώτο ενημερώνει τι έγινε.
      Έχουμε μπλακ άουτ ενημέρωσης από εκεί και στην αρχή της κουβέντας ο αρουραίος αμφισβήτησε ακόμη ότι έγιναν τέτοιοι βομβαρδισμοι!(ένας ακόμη λόγος που δείχνει την χρησιμότητα αυτης της φωτογραφίας…Καποιοι πραγματικά δεν έχουν πάρει χαμπάρι πόσο κλιμάκωσε την βία του το καθεστώς εκεί σε σχέση με Αιγυπτο και Τυνησία και νόμιζαν ότι έχουμε απλα επανάληψη των γεγονότων)

      Ρε φαγωθήκατε πολλοι συνσχολιαστές μου με αυτό το ζήτημα.
      Το πρόβλημα από εσάς κυρίως έρχεται και όχι από τους από εξω.
      Στο facebook μου που έχω ποστάρει αυτήν την δημοσίευση έχω εντελώς άλλες αντιδράσεις, εμφάσεις και θεάσεις.

      Τον Ράιχ τον έχω διαβάσει και από την καλή και από την ανάποδη ώστε να ξέρω ότι μια φωτογραφία που αποκαλύπτει ωμά την κρατική βαρβαρότητα λειτουργεί σε πολλούς αφυπνιστικά και τέλος πάντων δείχνει την πραγματικότητα.
      Η φώτο είναι μία και δεν είναι πολλές ώστε να εθίσουν στην βία!
      Και ποιος εθισμός με την βία δημιουργείται εδω;
      ΑΠοτροπιασμός δημιουργείται για αποτρόπαια γεγονότα.

      Δηλαδή τι θέλετε;
      Να διαμελίζονται άνθρωποι σε εξεγέρσεις και να υπάρχει λογοκρισια στο θέμα;Να μην δείχνονται οι φώτο τους γιατί είναι κάποιου είδους ταμπού;
      Να μην δείχνονται τέτοιες φώτο γιατί θυμίζουν φωτο του Τοscani?

      Εδω μιλαμε για γεγονότα που τρέχουν και που έχουν ανοιχτή έκβαση.
      Μα την παναγία, πολύ στραβά πήρατε πολλοι συνχολιαστές τι είναι αυτή η φώτο και γιατί εμένα προσωπικά με συγκλονισε.
      Ό,τι κι αν λέτε εγώ πιστεύω ότι απλά δεν σας καίνε και πολύ τα γεγονότα εκεί.
      ΑΛλιώς θα βλέπατε διαφορετικά αυτην την φώτο και δεν θα ασχολούσασταν με αφηρημένες αναλύσεις περί βίας και εθίσμου σε αυτήν και τέτοια αλλα με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτής της φώτο…
      Κι ενώ κάτω χιλιάδες σφάζονται…

      Η φώτο είναι ντοκούμεντο και υπάρχουν κι άλλες που είναι χειρότερες από αυτήν.
      Μία και μονο μία έβαλα για να πάρουμε μια άμεση εικόνα της φρίκης ώστε να νίωσουμε περισσότερο την ανάγκη να είμαστε αλληλέγγυοι.(γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει εδώ για αυτές τις εξεγέρσεις είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ)

      Εμένα αυτή η φωτο με συγκλονισε και ακόμη με συγκλονίζει.
      Καθόλου δεν την είδα αποστασιοποιημένα και εκτός ιστορικού πλαισίου.
      Το ότι κάποιοι ζητήσαν να κατέβει στα δικά μου μέτρα μου φαίνεται ακατανοητο.
      Σε μια άλλη δημοσιευση για το Ισραήλ είχαμε ανεβάσει χειρότερες φώτο (με λινκ στα σχόλια) και κανείς τότε δεν είχε γράψει για εθισμούς στην βία και τέτοια.

      Τότε είχε γινει φανερο ότι πρόκειται περί πραγματικότητας που όσο σκληρη και σοκαριστική κι αν είναι πρέπει να έχουμε εικόνα της αλλιώς απλά υπεκφεύγουμε από αυτήν.

      Οι φωτογραφίες από τις σφαγές του Μάι Λάι δεν συγκλονισαν τους αμερικάνους και αφύπνισαν το αντιπολεμικο τους κίνημα;
      Τα εγκληματα τα φρικαλέα των εξουσιαστών θα τα αφήνουμε χωρίς εικόνα;
      Πολύ θα το ήθελαν αυτο οι εξουσιαστές.
      Κι ο Καντάφι προσωπικα…

      Λοιπόν ας σοβαρευτούμε.
      Δεν είναι δυνατό να καταναλώνεται τόση ενέργεια γιατί καποιοι δεν’αντεξαν στην θέα αυτής της φώτο και ήθελαν να μην υπηρχε εδω.
      Ούτε γω γενικ έχω βίτσιο να βαζω δημόσια φρικιαστικές φωτογραφίες και ούτε το έχω ξανακάνει.
      Αλλά αυτήν τη φορά δεν μπορούσα να μην το κάνω.
      Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γινεται εκει και ποσο έχει ξεφύγει η κατάσταση.
      Εστω κι αν πονέσει το στομάχι του.
      Εκεί σφάζονται σαν τα κουνέλια ρε πούστη μου…
      Και δω σοκάρονται με λογοκριτικές διαθέσεις οι σώοι και αβλαβείς και δεν θέλουν ουτε να δουν τι έχει γίνει κάτω.

      Αυτο ισχύει για ορισμένους αλλά μακρια από το να είναι όλοι…

      Δεν επανέρχομαι άλλο στην συζήτηση για καποιες ώρες.
      Έχω να τελειώσω το κείμενο μου της τελευταίας στιγμής για τις 23.
      Και κει να είναι ήρεμοι καποιοι, δεν θα έχει τέτοια φώτο 😉

  26. Να πω δυό λόγια για την φωτογραφία:
    Για μένα 2 είναι τα άσχημα στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ενέργεια του BP.
    Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι όντως μια τέτοια φωτογραφία εξαφανίζει το άρθρο, έχει δίκιο η Jaquou. Το δεύτερο είναι αυτό που λέει ο Χρήστος: Αποκομμένη από οτιδήποτε άλλο, αποτελεί μόνο θέαμα και τίποτε άλλο. Κρέας στον πάγκο του χασάπη.

    Προσωπικά η φωτογραφία δεν με σοκάρει. Όπως είπα και πριν ο θάνατος δεν μου προκαλεί φόβο. Εκείνο που με ταράζει πολύ ψυχολογικά είναι κάποιες εκφάνσεις της ζωής που είναι πολύ πιο σκληρές και δεν το λέω ποιητικά, το λέω κυριολεκτικά, χωρίς να θέλω να επεκταθώ.

    Όμως η τοποθέτηση της φωτογραφίας είναι λάθος σε ένα άρθρο που για μένα επίσης είναι λάθος. Γιατί δεν είναι μόνο η φωτογραφία που διώχνει, είναι κι αυτή η γνωστή ιστορία που πριν από κάθε διαδήλωση πλέον (ειδικά στο indymedia) γεμίζει ο τόπος από «απειλές», «διαθέσεις», «υπονοούμενα» κλπ. Μερικοί δεν ενδιαφέρονται πιθανά για την συμμετοχή του κόσμου ή ενδιαφέρονται μόνο ως «ντεκόρ».
    Ε εγώ δεν το βλέπω έτσι.

    Και κάτι άλλο: Μόνο ένας που βρίσκεται σε πλήρη άγνοια ή απαξιώνει και θεωρεί ένα μηδενικό τον εαυτό του δεν φοβάται. Οι υπόλοιποι απλά υπερβαίνουμε (ή όχι) τους φόβους μας. Κι όποιος απλά παίζει με αυτούς τους φόβους (από κόλλημα, από αδιαφορία, από άγνοια κλπ.) βάζει ένα πολύ επικίνδυνο στοίχημα, ειδικά σήμερα.

  27. Τόση ευαισθησία πια…. Προσωπικά με δυσκολεύουν τέτοιες σκηνές αλλά πιο πολύ με σοκάρει η ουσία του πράγματος. Δεν βρίσκω αρνητική την προσθήκη τέτοιας εικόνας άλλωστε αυτή ενέπνευσε τον blackpanther να γράψει το κείμενο, αυτόν εκφράζει. Η κριτική θα ήταν πιο καλά να υπάρχει για το κείμενο.

  28. «τι νομιμοποιεί την Καθημερινή να το κάνει πρωτοσέλιδο
    αλλά να το κάνει ο blackpanther είναι πρόβλημα;»

    Κανένας δεν νομιμοποίησε ποτέ την Καθημερινή, ούτε μας υπολόγισε κανείς τους ποτέ εκεί, για ότι δημοσιεύει.
    Ενώ οι ΣΧΣ έχουν δείξει , ότι μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν μας, πράγμα που με λύπη, δεν βλέπω να συμβαίνει σήμερα, όπου και αυτή η ίδια η συντακτική ομάδα της έχει πολύ διαφορετικές απόψεις, για τη φωτογραφία.

    Αυτή νομίζω ότι είναι και η απάντηση στο καλό μας σχολιαστή κιχώτη.

    Ελπίζω και εύχομαι τα σημερινά να μην έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στο blog, πράγμα που με λύπη, δεν βλέπω να αποφεύγεται.

  29. Διαφωνώ με τη λογική να μην Δημοσίευτη αυτή η φωτογραφία.Πρεπει απο το πρωί μέχρι το βράδυ αυτη η γαμημενη φωτογραφία να παίζει σε όλα τα κανάλια και να κάθονται ολλοι αυτοι οι συμβιβασμένοι νοικοκυραίοι να τη βλέπουν.Για να δούμε μετά ποια θα είναι οι αντιδρασή τους για τους μετανάστες και τι θα έκαναν οι ιδοι αν βρίσκοντας στις θεσεις τους

  30. Γεια σας αγαπητοι μπλογκερς,

    Διαβάζω το ΣχΣ πολυ τακτικα τον τον τελευταιο καιρο. Τα αρθρα και οι αναλυσεις του ΜαυρουΠανθηρα με ευρισκαν συμφωνο και ισως με εκφραζαν κιολας… Τελοσπαντων, δεν εχει σημασια αυτο.

    Πρωτη φορα γραφω σχολιο, αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω μετα απο την συζητηση που διαβασα σ’αυτο το αρθρο. Αυτο που εχω να σας ΦΩΝΑΞΩ απο τον δικο μου (απλοικο ισως) κοσμο,εξω απ’την μπλογκοσφαιρα σας ειναι:

    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ????

    ΜΕΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ (ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ) ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ,

    ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΦΑΝΕΙΑΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ???

    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

    Βγειτε σας παρακαλω απο τον γυαλινο πυργο της μικροπραγματικοτητας σας και αντιμετωπιστε την πραγματικοτητα ως εχει.

    Αυριο

    • Η πραγματικότητα δεν είναι ο τρόπος που πέθανε απλώς ο νεκρός… Είναι ο νεκρός ο ίδιος!!! Δεν έχει καμία σημασία αν ξεκοιλιάστηκε ή αν δεν έχει ούτε μία εξωτερική γρατζουνιά… Είναι θέμα αξιοπρέπειας… δεν είναι θέμα ψευτοκουλτουριάς… Αν δηλαδή ο νεκρός δεν είχε ούτε μία αμυχή… τι διαφορετικό θα υπήρχε; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ;

  31. …εγω θα ζητησω απλά συγγνωμη από τους φιλους και τους αναγνώστες…

    ειλικρινά, συγγνωμη παιδια για την μη-πιξελιασμενη εικονα…

    τωρα ειναι σχετικοτερο το σχόλιό μου

  32. Εγώ ταράχτηκα πάντως από τη φωτογραφία
    και δε θα απεργήσω αύριο
    γιατί φοβάμαι ότι το αφεντικό μου θα σκάσει μύτη με χέρι freddy crooker
    και τα σαιξπηρικά έργα δε θα πιάνουν μία μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει
    χχχχχχ

  33. ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ SPIN
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

  34. Λογοκριία ;
    ‘Οχι και για κανέναν απο κανέναν.
    Δεοντολογία ;
    Όχι παρά μόνο την ατομική συνείδηση και ευθύνη για όσα καθένας δημοσιεύει.

    αυτά επί της διαδικασίας γιατί ε[ι της ουσίας ….
    Σόκ Θεραπείες ;
    Όχι δεν θεωρώ τους συναναθρώπους μου αναγνώστες άρρωστους.
    Φασισμός έστω και εκκούσιος ;
    Ναι κατα τη γνώμη μου είναι, γιατί αντί να έχω την επιλογή να διβάσω το άρθρο και να επιλέξω να δώ ή όχι την εικόνα, η επιλογή είναι να δω την εικόνα υποχρεωτικά και να επιλέξω (κατόπιν τετελεσμένου) να διαβάσω το άρθρο χωρίς την εικόνα.
    Φρίκη ;
    ‘Οχι δεν ενιωσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα αισθανθούν αηδία και αποστροφή και ότι δεν δικαιούνται τον σεβασμό που τους πρέπει, σεβασμό για τον οποίο είναι υπεύθυνος ο αρθρογράφος.
    Το άρθρο ;
    Δεν το διάβασα γιατι ασχολήθηκα με τις συνέπειες της δημοσίευσης με αυτό τον τρόπο της επίμαχης φωτογραφίας.

    Αγαπητέ πάνθηρα σε αυτό το μπλόγκ έχουμε όλοι το ατομικό δικαίωμα της έκφρασης (εγω θα πω αλογόκριτα και ελεύθερα) όμως αυτό μας χρεώνει και με την ευθύνη και τις συνέπειες του τρόπου έκφρασης μας και συνεπώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχόμαστε και κάθε κριτική.
    Επίσης εκτός απο τον σεβασμό στους αναγνώστες σου, υπάρχει και ο σεβασμός στους υπόλοιπους αρθρογράφους του μπλόγκ, βέβαια δεν είσαι υποχρεωμένος να τους σεβαστείς, αλλά αυτό αυτομάτως σημαίνει οτι δεν θα σε σεβαστούν και εκείνοι.
    Τέλος είμαι ο τελευταίος εδω μέσα που θα μηλίσει για κοινή αισθητική ή για πολιτικά ορθά τερτίπια, όμως πιστεύω πως αντί για «γροθιά στο στομάχι» του αναγνώστη που υποθέτω πως επιχείρησες, μάλλον χαστούκισες τον εαυτό σου, μη κατανοόντας εγωιστικά πως η επιβολή της εικόνας είναι φασισμός (αφού υπήρχε τρόπος να επιλέγει ο αναγνώστης να την δεί ΑΝ ΘΕΛΕΙ και οχι με το στανιό)
    Αν λοιπόν ακόμη διατηρείς τα αντιφασιστικά σου ανακλαστικά ξανασκέψου τον τρόπο δημοσίευσης του άρθρου σου και άκου την κρτική που σου ασκείται (δεν λεω να την δεχτείς – λέω να την ακούσεις)

    Λάτρης των splatter

    Mind the Gap

  35. Και μετά από αυτό το …. ευχάριστο διάλλειμμα pop corn

    ας τα πούμε λίγο ήρεμα

    Λοιπόν,

    έχουμε κάτι καινούργιο;
    όχι!
    κάποιες σοκαριστικές φωτογραφίες κάνουν το γύρω του κόσμου

    Το ποιος τις αναπαράγει έχει προφανώς διαφορά.
    Άλλο να τις αναπαράγει ο Χατζηνικολάου
    άλλο ο Χατζηστεφάνου
    και άλλο ο Χατζηπετρής

    πάμε παρακάτω

    έστω ότι τις ποστάρει ένα μη καθεστωτικό πρόσωπο

    μεταξύ άλλων παίζουν δύο πράγματα:
    – αποκάλυψη της αλήθειας και του ωμού προσώπου της όποιας εξουσίας
    – προπαγάνδα

    Και κάπου εδώ μπορεί να ξεκινήσει η κουβέντα…

    Καλό σας βράδυ

  36. Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι άνθρωποι θυσιάστικαν μπάς και αρχίσουν να ενκαθήστανται επιτέλους ορισμένα τέτοιου τύπου ταμπού στις κοινωνίες τους αντί του να θεωρίται ταμπού το ΖΩΝΤΑΝΟ σώμα του ανθρώπου και να κουκουλώνεται με μπούργκες.

  37. Ενταξει παιδια εχει και η υπερβολη και το politically correct τα όριά του! Δεν θελω να εμπλακω στα ενδομπλοκιακα σας γιατι δεν ειναι δικη μου δουλεια, αλλα μήπως υπερβάλετε και θίγεστε πολύ εύκολα; προσωπικα σοκαριστικα απο τη φωτογραφια, αλλα όχι γιατι τα υπερ-ευαισθητα ματάκια μου δεν αντεχουν να βλέπουν αυτες τις θηριωδιες αλλα απο τις θηριωδίες αυτες καθαυτές….

    στο προκείμενο: μεσω twitter έλαβα από το thepressproject τις εξής πληροφορίες:
    «Τρίπολη: Από το απόγευμα και μετά, όποιος κυκλοφορεί θεωρείται αντικαθεστωτικός και τον πυροβολούν χωρίς ερωτήσεις.»
    «Πληροφορίες ότι ο Καντάφι έχει δώσει διαταγή να καίγονται τα πτώματα των εξεγερμένων, για να μην αναγνωριστούν (BBC World Service)»

    Τις αναφέρω γιατι ναι μεν γνωρίζουμε την απανθρωπια και τον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος αλλα καλο θα ειναι οτι μαθαινουμε επιπλεόν να το προπαγανδίζουμε έτσι ώστε να καταδεικνύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτα τα χαρακτηριστικα των δικτατόρων.

    Γνώμη μου είναι οτι αυριο θα πρέπει να υπάρξει και μία εκδηλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Τυνήσιους, Αιγύπτιους και Λιβύους να φωναχθουν δηλαδη συνθήματα, να υπαρξει καποιο πανο και ισως να έπρεπε καποιες αυλλογικότητες να αποφάσισουν για να πεταχθουν ενημερωτικά τρικάκια. Χμ, κακως ισως δεν το σκεφτήκαμε νωριτερα…. γιατι ΟΚ μπορει οι Λιβυοι να μην εχουν ολοι τους προσβαση στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μαθαινουν για τις κινησεις αλληλεγγυης στον κοσμο, αλλα καλο θα ηταν να δειχνουμε οτι ειμαστε αλληλεγγυοι ετσι ωστε αν το μαθουν να ξερουν οτι δεν ειναι μονοι τους σε αυτον τον κοσμο, αλλα και για να δειξουμε στους απο πανω οτι μεταξυ των λαών δεν υπαρχουν συνορα αλλα αλληλεγγυοι και οτι εμεις αδερφια ειμαστε με αυτους και οχι με αυτους που απλα εχουν γεννηθει στην ιδια γεωγραφικη περιοχη με εμας.

  38. εεε, χαλαρωστε ρε, το τεντωσατε και εσπασε.

    οποιες -και οσο εντονες- κι αν ειναι οι διαφωνιες μου για την αναρτηση της «φωτογραφιας» απεχω και απο το να ακυρωνεται στην πραξη ενα ποστ, ειδικα απο τη στιγμη που ο ιδιος ο δημοσιευτης σας το επισημαινει και σας ζηταει να σταματησετε να το κανετε, και φυσικα απεχω και απο το να σβηνονται σχολια συσχολιαστων αβερτα κουβερτα.

    αν ο πανθηρας δε γουσταρει σεβαστειτε το.
    κι εσυ πανθηρα μην το κανεις μεσοανατολικο το θεμα, δεν ειναι, κι ακομα κι αν εχεις δικιο στο τυπικο της υποθεσης, στην ουσια…

  39. Η φώτο με σόκαρε, και από το πρωί ακόμα ανακατεύομαι.

    Δεν με παρακινεί να κατέβω στις διαδηλώσεις, απλά με αρωσταίνει.

    Διαφωνώ με το κόψιμο των σχολίων, αλλά δεν κατανοώ τον διαχωρισμό μέλος ή μη μέλος.

    Θεωρώ την φωτό απαραίτητη για το άρθρο, θα την προτιμούσα όπως είπε ένας φίλος σε λινκ με επισήμανση για την φρίκη που φέρει.

    Έχω μια ερώτηση να κάνω όμως:

    Αν σας έλεγα ότι στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης καίγανε σε κρεματόρια σκελετωμένους από την πείνα ανθρώπους, θα μπορούσε να το βάλει ο νους σας;

    Εμένα δεν μπόρεσε μέχρι που είδα φωτογραφίες από τον β παγκόσμιο πόλεμο.

    Υπερασπίζομαι λοιπόν την αναγκαιότητα της φωτό. Αναγνωρίζω το μέγεθος της φρίκης και αγωνίζομαι ακόμα να μην ξεράσω τα δικά μου άντερα. Δεν με παρακινεί σε δράση.

    Αυτά και συγγνώμη για το μέγεθος του σχολίου.

  40. Πολλά θα ήθελα να πω αλλά δεν θα το κάνω αυτή τη στιγμή. Μόνο το προφανές…Βλέπω ότι οι αναγνώστες -στους οποίους κάποιοι ζητάνε συγνώμη-όχι απλώς δεν έχουν ενοχληθεί με την δημοσιεύση της φωτογραφίας αλλά την υποστηρίζουν κι όλας. Το ίδιο εισπράττω και από τον κόσμο στο FB όπου και ανάρτησα το άρθρο. Τα υπόλοιπα εύχομαι να τα βρείτε μεταξύ σας, σας χαιρετώ.

    • @ filistina…

      η συγγνωμη ετεθη απο μενα και αναφερομουν σε σχολιαστες και φιλους που ΕΧΩ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΦΡΕΝΤΣ)
      που ειναι εδω ΜΗΝΕΣ και στηριζουν την προσπαθεια

      και δε μπηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ οπως αλλοι για να πουν μπραβο… επειδη καυλωσαν με το ποστ… –

      και ΑΥΤΟΥΣ τους σχολιαστες ειναι που σεβομαι!

      • Τι εννοείς όταν λες «καυλωσαν με το ποστ»; ελπίζω να μην υπονοείς οτι όσοι δεν ειχαν προβλημα με τη φωτογραφια αρέσκονται στο να βλέπουν τέτοια θεάματα όπως αυτό της φωτογραφια… γιατι ενας τετοιος υπενιγμος ειναι το λιγοτερο χυδαιος….

        και επισης, koula μπορεις να koulareis λιγο γιατι δεν χρειαζεται να συμφωνουμε ολοι μεταξύ μας, συντάκτες του μπλογκ και μη συντάκτες του μπλογκ, ο καθενας εχει τις αποψεις του και σοκαρεται με διαφορετικα πραγματα….

        • Απο που και ως που μιλάμε για διαφωνίες και συμφωνίες; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
          1. Η φωτο για σένα είναι οκ. Μαγκιά σου
          2. Κάποιος δεν την αντέχει κάστανο. Αν δεν μπει σε λινκ ο δευτερος άνθρωπος, ο μικροαστός, ο ευαισθητος, ο βολεμένος και ο συντηρητικός κατ΄εσε, δεν έχει την επιλογη να μην τη φαει στη μαπα. Μόνο αυτό λέμε όλοι. Είναι κατανοητό; Αλλιως προκειται για επιβολή μέσω μια εικόνας που είναι σοκαριστική (το ότι είναι σοκαριστική είναι το μόνο που είναι αληθινό, οι ερμηνίες και οι επαναστατικές κάυλες είναι ΑΠΟΨΕΙΣ)

          • Αν το σχόλιό σου αφορά εμενα αυτο που εχω να σου πω ειναι εντελως ακυρο. Αυτο που ηθελα να πω εγω ειναι οτι για καποιους όποιος δεν συμφωνει με την αποψη οτι η φωτογραφια δεν επρεπε να μπει, είναι ένας ο οποίος «καυλώνει με το ποστ» και με οτι χυδαιο υπονοείται με αυτη τη φραση… ΟΚ;

            Κάποιοι αναγνώστες ΔΕΝ ειχαμε προβλημα με τη δημοσίευση της φωτογραφιας ούτε σοκαριστήκαμε με τη δημοσίευση, τι να κάνουμε τώρα; πρεπει σωνει και ντε να συμφωνουμε με την αποψη των συντακτών του μπλογκ που απο το πρωι εχουν αφιανιάσει;

            το μονο που εγραψα ειναι ότι όλη αυτη η φασαρια μου φαινεται οτι κινειται πολυ στα πλαισια του politically correct

        • zanadu επιτέλους ακόμα και για κάποιον που δεν συμμετέχει ενεργά στο μπλόγκ είναι το λιγότερο φανερό πλέον ότι δεν είναι θέμα απλής διαφωνίας αλλά και συνεργασίας , εκτός αν βάζουμε πρώτα το εγω και μετά τη συλλογικότητα οπότε δεν το συζητάω περαιτέρω γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσει ο φιλελευθερισμός.

  41. Εαν ο δολοφονημένος απο πύραυλο αεροσκάφους, εξεγερμένος Λίβυος της εικόνας, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι (τρόπος εκτέλεσης ποινικών κρατουμένων στην Κίνα) ή είχε εκτελεστεί με ένεση (τρόπος εκτέλεσης ποινικών κρατουμένων στις ΗΠΑ) ή αποκεφαλιστεί με λαιμητόμο (τρόπος εκτέλεσης ποινικών κρατουμένων στην Γαλλία μέχρι το 1975), θα είχε καμία διαφορά για τον νεκρό ?

    Όχι … διότι ακαριαία θα πέθαινε σε όλες από τις παραπάνω περιπτώσεις ….
    Ουσιαστικά δεν το κατάλαβε καν, ότι διαμελίστηκε … !

    Το σοκ απο τον διαμελισμό, επιβαρύνει στην ουσία μονάχα την συνείδηση του αναγνώστη, ο οποίος σοκάρεται στην θέα του αίματος και των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος … Μάλιστα ο πάνθηρας στην θέα αυτής της εικόνας είναι έτοιμος να βγει αύριο στους δρόμους και να ξεκοιλιάσει με την ίδια κυνικότητα, τον πρώτο μπάτσο που θα τον εμποδίσει στην έφοδο των ανακτόρων … Τα ίδια συναισθήματα όμως δεν του προκαλούνται απο την είδηση πως 30.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στον κόσμο, απο την πείνα !!!

    Ξέρεις πάνθηρα, τι σημαίνει «πεθαίνω απο την πείνα» ? Εκεί να δεις θάνατο … όχι ακαριαίο, αλλά σταδιακή αποδόμηση του σώματος … με φριχτούς πόνους !

    Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω καμία εικόνα για να καταλάβεις τι εννοώ …. απλά μείνε νηστικός για μερικές μέρες … σαν τους 300 μετανάστες … για να δεις τι σημαίνει πείνα ! Αντέχεις ?

    Υ.Γ.
    Σκέψου και τον πόνο και την καταπόνηση ενός ανθρώπου, που πάσχει απο μια σοβαρή ασθένεια σαν τον καρκίνο, για την οποία η καπιταλιστική κερδοσκοπική μηχανή δεν εφευρίσκει (λόγω ελλιπούς έρευνας ή ΓΙΑ ΚΕΔΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) φάρμακο για την καταπολέμηση του. Αυτό θα σε ξεσήκωνε ή επειδή δεν μπορεί να περιγραφεί απο μια σοκαριστική εικόνα, δεν θα ευαισθητοποιηθείς ??

  42. Φίλε Πάνθηρα (και ειλικρινά νιώθω φιλικά εκτός από συναγωνιστικά μαζί σου),
    Πολλές φορές έχω σχολιάσει θετικά τόσο τα άρθρα σου όσο και το επαναστατικό σου πάθος, που πολλές φορές σε συνεπαίρνει (και καλά κάνει!) ή σε κάνει να εξοργίζεσαι απέναντι στην αδικία και την βαρβαρότητα.

    Την συγκεκριμένη φωτογραφία την είδα και εγώ από το link στα indymedia χθες το βράδυ, ίσως την ίδια ώρα με εσένα. Παρότι στέλνω υλικό σε πολύ κόσμο, το σκέφτηκα πολύ και τελικά δεν την έστειλα για διάφορους λόγους. Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα λάθος να την δημοσιεύσεις (ίσως να είναι, ίσως όχι), άλλωστε είναι μια αληθινή φωτογραφία, που καταγράφει ωμά τη βαρβαρότητα της εξουσίας και σε ποια παράνοια μπορεί να φτάσει βομβαρδίζοντας άοπλους διαδηλωτές με Μιράζ.

    Εκείνο το οποίο νομίζω ότι δεν είναι καλό και ούτε αποδοτικό σε σχέση με τους αγώνες όλων μας είναι το να την συνδέσεις με την εξεγερτική διάθεσή (ή μη) των ελλήνων για τα όσα αντιμετωπίζουμε εδώ και με την αυριανή πορεία. Νομίζω δεν θα υπήρχαν (τόσες) αντιρρήσεις αν την είχες συνδέσει με το τι γίνεται στη Λιβύη και το που μπορούν να φτάσουν οι εξουσίες γενικώς. Άλλωστε, αντικειμενικά αν το δούμε, η φωτογραφία και ο ακαριαίος τρόπος θανάτου αυτών των ανθρώπων, είναι πολύ λιγότερο φριχτός από τα βασανιστήρια, που γίνονται σε αυτές τις χώρες ή σε άλλες, αλλά δεν παύει να μας σοκάρει όλους μας. Η δε «συσχέτιση» με τα ελληνικά πράγματα, δεν είναι πετυχημένη ακόμη και μόνο για την τεράστια διαφορά τάξης μεγέθους.

    Τέλως πάντων εγώ σε καταλαβαίνω και νομίζω πως μπορώ να νιώσω και να μοιραστώ πολλά από τα συναισθήματά σου και την απόλυτα δικαιολογημένη «τρέλα» που σε (και μας) κατακλύζει με όσα συμβαίνουν γύρω μας εντός και εκτός. Εκείνο που ειλικρινά και φιλικά θέλω να σου πω, είναι ότι τα συναισθήματα πρέπει να τα προσέχουμε γιατί ενώ είναι η φλόγα μας, μπορεί να γίνουν καμιά φορά και εχθροί του σκοπού μας.

    Μερικές φορές (έστω κι αν είναι με καλή διάθεση) τα συναισθήματα μας ωθούν να «εκβιάσουμε» την εξέγερση ή την ανατροπή που όλοι θέλουμε να δούμε. Αυτό δεν βοηθάει νομίζω, όπως δεν βοηθάει το να σπάσει κάποιος μια βιτρίνα ή να πετάξει μια μολότοφ σε στιγμή ή σε διαδήλωση, που δεν πρέπει. Όπως και εσύ και άλλοι πολύ σωστά έγραψαν για την Αίγυπτο, οι άνθρωποι εκεί είχαν την ωριμότητα να τα διαχειρίζονται όλα αυτά. Νομίζω λοιπόν ότι καλύτερα είναι να μην μας πιάνει αγωνία για το πότε θα γίνει το «μεγάλο μπαμ» εδώ. Όταν είναι η ώρα του να γίνει θα γίνει, και η ώρα πλησιάζει αντικειμενικά είτε είναι εβδομάδες είτε μήνες είτε 1-2-3 χρόνια.

    ΥΓ: Και κάτι τελευταίο (που βέβαια δεν πάει σε εσένα ειδικά). Δεν χρειάζονται εντάσεις και βρισιές (ή ειρωνείες) μεταξύ μας! Ειδικά παραμονή μιας γενικής απεργίας, αλλά και γενικώς. Μη ξεχνάμε τους στόχους μας. Αμέριστη αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά ανάμεσα σε συναγωνιστές χρειαζόμαστε!!! (βλέπε Αίγυπτος!!!)

  43. Έγραψα «μεταξύ σας» γιατί θεωρώ ότι επειδή ακριβώς μόλις μπήκα δεν θέλω να επέμβω στις συζητήσεις σας. Και επίσης ακόμα προσπαθώ να εξοικειωθώ με το blog και το forum. Και αυτό το: «και δε μπηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ οπως αλλοι για να πουν μπραβο… επειδη καυλωσαν με το ποστ «… δεν θα το σχολιάσω καθόλου…

  44. Διαβάζω κάποιες φορές το ΣΧΣ αλλά δεν σχολιάζω συνήθως. Αλλά τώρα θέλω να πω κάτι: τι ανόητη, υποκριτική, μικροαστική ηθικολογία είναι αυτή που ξέσπασε σχετικά με τη φωτογραφία; Μήπως σοκάρεστε και με ταινίες τρόμου; Μήπως όταν πρωτοείδατε το Σαλό του Παζολίνι είπατε «καλή ήταν, αλλά γιατί έπρεπε να έχει τόσο σεξ και βία, για να προκαλέσει με το πρόσχημα της τέχνης;»;;;

    Ωμή πραγματικότητα — δεν την έχετε ξαναδεί; Απ’ όσο μπορώ να κρινω,αυτός είναι ο στόχος του φωτορεπορτάζ. Το αν σκοπεύει να κινητοποιήσει / «ευαισθητοποιήσει» τον θεατή / αναγνώστη είναι τελείως δευτερεύον. Το κύριο ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή του κοινού με την πραγματικότητα, διαμέσου της εικόνας.

      • Όποιος είναι ανόητος, υποκριτής μικροαστος, ας μη νομίζει ότι η αποψάρα του φέρει όλο το βάρος του κόσμου. Τώρα κατάλαβες;

    • ψιτ, καλέ… ΨΕΜΑΤΑ είναι στις ταινίες…

      από Iguana:
      1. Η φωτο για σένα είναι οκ. Μαγκιά σου
      2. Κάποιος δεν την αντέχει κάστανο. Αν δεν μπει σε λινκ ο δευτερος άνθρωπος, ο μικροαστός, ο ευαισθητος, ο βολεμένος και ο συντηρητικός κατ΄εσε, δεν έχει την επιλογη να μην τη φαει στη μαπα. Μόνο αυτό λέμε όλοι. Είναι κατανοητό; Αλλιως προκειται για επιβολή μέσω μια εικόνας που είναι σοκαριστική (το ότι είναι σοκαριστική είναι το μόνο που είναι αληθινό, οι ερμηνίες και οι επαναστατικές κάυλες είναι ΑΠΟΨΕΙΣ)

      • Ψιτ, καλέ… το χιουμοράκι απ’ τον Τζακ Νόρις το κληρονόμησες;

        Ποιες ερμηνείες βρε καημένη; Η εικόνα αποδίδει την πραγματικότητα – αυτός είναι ο σκοπός του φωτορεπορτάζ. Είναι κατανοητό;

        Το ότι είναι σοκαριστική είναι το μόνο που είναι αληθινό, εξ ου και η δημοσιογραφική επιτυχία της. Οι ρεφορμιστικές έως απολιτίκ άκαυλες, είναι ΑΠΟΨΑΡΕΣ.

    • Τρικυμία στο κρανίο… μπερδεύεις την τέχνη με την πραγματικότητα και φαίνεται ότι νομίζεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο… Η τέχνη είναι αναπαράσταση, και το γεγονός αυτό είναι που την κάνει αποστασιοποιημένη και εξού και πιο έυπεπτη αλλά και αποδεκτή στις ακρότητες της… Εκτός αν νομίζεις ότι το Σαλό υπάρχει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (ένταση, πυκνότητα σκηνών κτλ κτλ) στην καθημερινή ζωή και ο στόχος του ήταν να καταγγείλει τα σεξουαλικά εγκλήματα.
      Δικαίωμά σου να μην καταννοείς ότι αυτή η φωτό δεν είναι τέχνη… αλλά δεν είναι. Είναι άνθρωποι που πριν κάποιες ώρες είχαν σπίτια, οικογένειες και αξιοπρέπεια και τους την στέρησε ένα καθεστώς και στο καπάκι και η ακόρεστη δίψα για αποκλειστικό (και δεν εννοώ του συγραφέα του άρθρου εδώ). Οι χαρακτηρισμοί περί μικροαστικών ηθικισμών σου επιστρέφονται. Γιατί αμέσως μετά τον θάνατο, τους περιφέρει και ο «ρεαλιστής» φωτορεπόρτερ σαν τσίρκο της φρίκης στα μέσα του παγκόσμιου χωριού για να μας πείσει ότι γίνονται ακρότητες. Και όταν θα τις δεις πρωτοσέλιδο, τότε μην αναρωτηθείς γιατί επικράτησε η ιδεολογία του κέρδους. Είναι απλό, γιατί στο όνομα του σκοπού μας έχουμε αγιάσει όλα τα μέσα…
      Το νεκρό σώμα απαιτεί σεβασμό. Δεν είναι εργαλείο κανενός για να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν και με βάση την δική του ηθική. Δεν μπορεί να συνεννέσει σε τίποτα και ούτε να αντιδράσει σε τίποτα. Και όλοι όσοι δεν το καταλαβαίνουν απλά τυμβορυχούν…
      (Τίποτα απο όσα αναφερω δεν αφορούν τον συγγραφέα του κειμένου)

      • «μπερδεύεις την τέχνη με την πραγματικότητα και φαίνεται ότι νομίζεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο…»
        ….Άντε……….

        «να μην καταννοείς ότι αυτή η φωτό δεν είναι τέχνη»
        …Σώπα…..

        «Οι χαρακτηρισμοί περί μικροαστικών ηθικισμών σου επιστρέφονται. »
        Πω πω, με τάπωσες τώρα. Ξάδερφος του Θέστα είσαι;

        Ό,τι να ‘ναι… Τα περί ταινιών τρόμου και περί Σαλό ήταν παραλληλισμός. Δεν είπα ότι η φωτό είναι τέχνη, είπα ότι είναι φωτορεπορτάζ, ότι αποδίδει επιτυχημένα την πραγματικότητα και ότι τα περί «σκύλευσης νεκρών» είναι εκτός θέματος.

        Βρε δεν κοιτάττε λέω εγώ που συμπεριφέρεστε σαν κλίκα, και που μόλις έγραψα κάτι που δεν ήταν συμβατό με τη γενική σας συναίνεση, αρχίσατε να πετάτε πανάσχετα περί «επαναστατικών καυλών» (!!!!)

          • Τελευταία φορά που κοίταξα το λεξικό, ο γκεμπελισμός είχε να κάνει με τη συστηματική και επαναλαμβανόμενη διάχυση ψευδών γεγονότων ως όργανο προπαγάνδας (στη λογική του «πες πες, κάτι θα μείνει»). Τι σχέση μπορεί να έχω με αυτόν από τη στιγμή που γράφω για πρώτη φορά εδώ, μάλλον μόνο το προχωρημένο μυαλό σου μπορεί να μας εξηγήσει….

            Όσον αφορά τη σχέση ορισμένων σχολιαστών με Τζακ και Θέστα, αφορά την παρόμοια συμπεριφορά τους στη συζήτηση και όχι τις πολιτικές τους θέσεις.

            Έλα μωρέ τώρα, απλώς θιχτήκατε γιατί διαφώνησαν κάποιοι με τη συναίνεση της κλίκας σας. Δεν ξαναγράφω τίποτα, σας αφήνω να τα πείτε άνετα, ελεύθερα και «πολιτικώς ορθά» στο εσωτερικό φορουμάκι σας — εκεί, δίπλα στις συνταγές μαγειρικής.

            • Αν έχεις πρόχειρο λεξικό, κάνε μου τη χάρη και κοίτα λίγο τη λέξη «ομάδα». Θα την βρεις 3 γράμματα μετά την «κλίκα». Στο πρώτο γράμμα του αλφαβήτου θα βρεις και τη λέξη «αλεξιπτωτιστής»… μην σε κρατάμε άλλο…

      • Ενταξει ρε Jaquou Utopie, να σταματήσουν οι φωτορεπορτερ να τραβανε φωτογραφιες και να τις δημοσιεύουν… να μην αποτυπώνεται ποτε οπτικα η φρικη των ολοκληρωτικων καθεστωτων γιατι ειναι ασεβεια στο νεκρο σώμα!

        • Δηλαδή είναι ή η δημοσίευση φωτογραφίας από κοντά, με ακόμα και τα χαρακτηριστικά προσώπου να φάινονται ξεκάθαρα ή καμία δημοσίευση;;;;
          Ενδιαφέρον ο μανιχαϊσμός, για άλλη μια φορά.
          Στην εξέγερση της Αιγύπτου υπήρχε ένα βίντεο που έδειχνε απο μακριά την δολοφονία εν ψυχρώ ενός ανθρώπου, όπως επίσης και πολλά βίντεο που έδειχναν αυτοκίνητα να περνάνε πάνω απο διαδηλωτές.
          Και στις δύο περιπτώσεις η φρίκη του καθεστώτος έγινε απολύτως κατανοητή. Σε καμία δεν υπήρχε κοντινό πλάνο.
          Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό σε αυτό που λέω;
          Αυτά είναι τα δικά μου όρια. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις…

          • Κρέας στην τάβλα. Είναι απλό το μήνυμα και διόλου επαναστατικό (εκτός αν ως σημείο αναφοράς έχουμε αναρχικούς παθολογοανατόμους ή κρεοπώλες).

            Βέβαια κάποιοι μπορεί να ζοχαδιάζονται για αύριο. Τι να πω; Άβυσσος ο νους. Ελπίζω μόνο να μην εύχονται παρόμοια χασάπικα και στη χώρα για να εκπληρωθούν οι επαναστατικές τους ονειρώξεις (για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους σχολιαστές).

  45. Μα δεν λέμε να φέρει όλο το βάρος του κόσμου. Λέμε το στοιχειώδες: Να υπάρχει η επιλογή. Και λέγεται λινκ. Αν δεν είσαι αρκετα αγωνιστής και χαλκέντερος και προλετάριος, να επιλεξεις να μην τη δεις.

  46. Γουάου πολύ σπλάτερ έχει γίνει το ΣΧΣ. Εϋεγε. Δώσε αίμα στο λαό. Μου αρέσει που φρικάραν κάποιοι χτες, με αυτά που έλεγα εγώ, για το μπέικον από τα καθυστερημένα παιδιά.
    Επίσης γουστάρω την αναφορά στο ΓΑΠ ακριβώς κάτω από τις φωτογραφίες. Προσφανώς ο γραφών, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια υποσυνείδητη σύνδεση, αλλά επειδή το οικοδόμημα παραπαίει, θέλει πολύ εξάσκηση ακόμα. Ακόμα και ο Γκαίμπελς δεν έγινε Γκαίμπελς σε μια μέρα. Οπότε μην αποθαρρύνεσαι.
    Εγώ θα το κάνω προώθηση σε κάποιους φίλους, μου που γουστάρουν τα σπλάτερ πάντως. Για πολιτική δεν το κόβω.

  47. Καλησπέρα σε όλους του σχολιαστές

    Απο τις πρώτες μέρες που ξεκινήσατε αυτο το blog ,το παρακολουθώ καθημερινά και σχολιάζω σχετικά σπάνια.

    By the way εγω πρώτα εκανα scroll down είδα την φώτο και πραγματικά δεν με έκανε να μην διαβάσω το κείμενο ,με έκανε να προβληματιστώ και δεν ενοιωσα οτι δεν με σέβεται ο δημοσιευτής του post.

    Απο όσα διαβάζω θα πρέπει να απορώ για την ευαισθησία μου δηλαδή;
    Είμαι ψυχασθενής ,ανωμαλος ,βλέπω πολύ χόλιγουντ,τέρορ τζάνκι ,βαμπίρ τι απο όλα αυτά;Γιατι συνεχίζω να μην αισθάνομαι τίποτα απο αυτα..
    Πάντως δεν λειτουργησαν οι μηχανισμοί της ανθρώπινης ψυχολογίας στην δικιά μου περίπτωση να ενημερώσω και αύριο θα ειμαι στην πορεία ..

    Νομίζω οτι ο iguana λέει παραπάνω αυτό που και εγώ κατάλαβα σχετικά με την διένεξη ορισμένων απο εσας με τον bp.

    Η πρόθεσεις του πάνθηρα ενόχλησαν και τα υπόλοιπα δεν νομίζω οτι αρμόζουν στην περίσταση και συνεχίζουν μια αντιπαράθεση που κάνει κακό σε όλους σας/μας.
    Εμενα με εκνευρίζει που κανείς δεν το καταλαβαίνει ή που όλοι κάνετε οτι δεν το καταλαβαίνετε.

    Συγνώμη για την ειρωνία αλλά εδω οταν κόσμος καιγεται (κυριολεκτικα) το να θιγεσαι που το βλέπεις ειναι στην δικιά μου «αρρωστημένη» για ορισμένους λογική τουλάχιστον αχαρακτήριστο.

    • Μα ρε γμτ, πάλι δεν καταλαβαινόμαστε. Και αυτοι που ξερνάνε και αυτοί που δεν ξερνάνε είναι φυσιολογικότατοι άνθρωποι. Ουτε μικροαστοί, ούτε ρεφορμες, ουτε βαμπιρ, ούτε τερορ τζανκι. οκ;

      Δλδ αν η εικόνα έμπαινε σε λινκ για νια να την βλέπει αυτός που θέλει θα λογοκρινόταν ο ΒP;;;;; Οι θα επιβαλλόμασταν οι μικροαστοί πάνω του;;; Δεν σας καταλαβαίνω ώρες ωρες

      • Κύριε Γαλαξιάρχη γιατί σου κάνει εντύπωση εάν παρακολουθεί κάποιος το μπλογκ αλλά δεν σχολιάζει? Το κάνω και εγώ με αρκετή συνέπεια τουλάχιστον σε αρκετές δημοσιεύσεις ή άναδημοσιεύσεις που δεν τις έχω διαβάσει ήδη. Το να σχολιάζεις ή όχι είναι άσχετο νομίζω. Απλά δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο θα πρέπει κάτι που έχει να κάνει με τον τρόπο ποσταρίσματος ή με τους κανόνες του και αφορά εσάς τους ΣΧΣ(τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω) να παρουσιάζεται προς τους υπόλοιπους αναγνώστες με τέτοιο τρόπο αλληλοθαψίματος.

        Προσωπικά δεν με ενόχλησε η φωτογραφία , ούτε θα με ενοχλούσε επίσης εάν θα υπήρχε λινκ ή όχι. Μεγάλο μέρος προσωπικών αντιπαραθέσεων στα σχόλια όμως είναι υπερβολική. Αφήνω τελείως εκτός το γεγονός πως ελάχιστα ασχολήθηκαν οι σχολιαστές με το περιεχόμενο του κειμένου (εκτός ελαχίστων) και είναι πραγματικά κρίμα..

          • ε ωραια και δεν χαιρεσαι με το σουρεαλισμο
            στην αναγενησιακη αναπαρασταση εχεις μεινει ?

            μια χαρα ειναι …

          • 🙂 🙂 🙂
            Μου αναγνωρίζεις μια πρωτια τουλάχιστον Γαλαξιάρχη και ευχαριστώ.
            🙂 🙂 🙂

            Αφαιρέστε μου το author ή πείτε μου πως γίνεται να το κάνω εγώ ,παιδιά.
            Ας είμαι ΑΠΛΟΣ σχολιαστής .
            Ετσι και αλλιώς 1 χρόνο και αυτό είμαι χωρίς να παραπονεθεί/ενδιαφερθεί/ασχοληθεί/προβληματιστει κανενα άλλο μέλος μέχρι το παραπάνω σχόλιο μου.

            Ξέρεις ,για να το εξηγήσω, δεν είδα κανένα να ενδιαφέρεται οτι υπάχει ένας author που στην ουσία ειναι απλός σχολιαστής όλο αυτό τον καιρό ετσι και αλλιώς.
            Μπορούσε κάποιος/α να ρωτήσει (το email μου το έχετε) ενα απλό γιατι συμβαίνει αυτό,να εξηγήσω ,να μου αφαιρεθεί ο τίτλος και τέλος αλλά anyway δεν έχει και τόση σημασία απο ότι καταλαβαίνω να το συνεχίσω καθώς το θέμα έληξε.

            (Συγνώμη που τα λέω όλα αυτά εδω αλλά αυτό το forum που λέτε δεν το βρίσκω αν και έψαξα αρκετα,author σου λέει μετά 🙂 )

    • και ποιες ήταν οι προθέσεις μου;;;;;;
      Δεν ντρέπεσαι λίγο να γράφεις τέτοια κακοήθεια για τόσο σοβαρό θέμα;;;
      Τόσο αναισθητος στο δράμα των Λίβυων ώστε να ασχολείσαι με φαντασιακές κρυφές προθέσεις μου όταν κάποιοι απο σας που αποχωρήσατε ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι είχατε τέτοιες;;

  48. Παρακαλούνται οι εκτός blog σχολιαστές να μη βιαζονται να βγάλουν βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί είναι φυσικό να μην γνωρίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
    Ευχαριστώ

    • ρε σεις μη ψωνιζεστε ετσι ευκολα
      τι παει να πει οι εντος και οι οι εκτός blog σχολιαστές ?

      και τι σε νοιαζει εσενα αμα εγω βιαζομαι η αργοπορω να βγαλω συμπερασματα
      ξεκολατε ρε

      • O διαχωρισμός δεν είναι ποιοτικός αλλά δεν παύει να είναι υπαρκτός. Νομίζω ότι είμαι σαφής.
        Δεν με νοιάζει τι συμπεράσματα θα βγάλεις, βιαστικά η αργοπορημένα.
        Κολλημένος δεν είμαι.

        • κοιτα φιλε , αν δεν σε νοιάζει τι συμπεράσματα θα βγάλω, βιαστικά η αργοπορημένα, να μη γυρνας να λες οτι «Παρακαλούνται οι εκτός blog σχολιαστές να μη βιαζονται να βγάλουν βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί είναι φυσικό να μην γνωρίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης»

          Νομιζω ειμαι σαφης

        • Πάντως όπως και να το θέτεις τον διαχωρισμό ακόμα και ποσοτικό αλλά το να θεωρείς πως τα συμπεράσματα είναι ΄βιαστικά'(τονίζοντας το 2 φορές) και ‘αυθαίρετα’ και ακριβώς από κάτω να λες δεν με ενδιαφέρει το τι συμπεράσματα είναι θέτοντας το ξανά χρονικά δεν και πολύ σαφές…

      • αλεχαντρο
        παιζει ρολο, αν εισαι σε ομαδα πολλων ατομων και εχεις συμφωνησει οτι δε θα κανεις κατι (μεταξυ των ΣΧΣ, μιλαμε) … και μετα απο «λιγο» το κανεις…

        ή αν εχεις συμφωνησει οτι θα κανεις κατι… και μετα απο «λιγο» δεν το κανεις… οπως ας πουμε να εχεις πει οτι θα προσπαθεις να συνεννοηθεις… και τελικα να σε παρακαλανε ακομα και στα σχολια!!! και να τους γραφεις… και για κερασακι να αφηνεις υπονοιες οπου μπορεις για κλικες και πολεμο εναντιον σου…

        δε σας αφορα το ξερουμε… αλλά αλλος αναγκασε την κουβεντα να εξελιχθει εδω… και το οτι συνεχεια βγαινουν λαθος συμπερασματα, με αναγκαζει να παρεμβαινω… σορρυ αν γινομαι κουραστικη…

        τα λεμε!

        • koula και εμενα δε μ αρεσε η αναρτηση της φωτογραφιας και θεωρω οτι η πραξη συνιστα (αθελα ισως) εμπορια πονου και εκμεταλευση
          σ αυτα τα πραμματα δεν εχει σημασια αν εισαι ο Ζουγκλας , ο Κουλογλου η ο αριστερος επαναστατης , ισχυει για ολους το ιδιο

          απο κει και περα ομως ,η αληθειαειναι οτι του τα «ζαλισατε » , κανονικοτατα … ετσι λεω εγω που ειμαι απ εξω … ετσι το εισεπραξα και αν θελετε το παιρνετε υποψιν καιαν οχι το προσπερνατε

          • αλεχαντρο…
            εννοειται οτι εφ’οσον δε σε αφορα αμεσα γιατι να κατσεις να το ψαξεις κιολας… θα εχεις καλυτερα πραγματα να κανεις, αλλά εχεις λαθος αν νομιζεις οτι του την «επεσαν» ή οτι τον «ζαλισανε»…
            και εχει δικιο ο BDMan… που απλά ηθελε να σου πει οτι δεν εχεις ολα τα δεδομενα (λογικο) και μαλλον βιαστηκες να συμπερανεις…

            ξαναλεω οτι υπηρχαν συγκεκριμενες συμφωνιες τις οποιες αρνηθηκε πεισματικα να τηρησει και δεν ηθελε καν να μας εξηγησει εκτος σχολιασμου το γιατι…
            δε σας αφορα βεβαια, αλλά εκεινος ειναι που αναγκασε ολον τον κοσμο να μιλαει εδω… ελπιζω να το καταλαβαινεις… αν δεις το θρεντι (που ειναι απειρα σχολια πια) ο σχολιασμος ξεκιναει κατα τις 8μιση το πρωι χθες… και δεν υπαρχει ασχημη συμπεριφορα για πολλή πολλή ωρα!
            και ο διαχωρισμος εντος-εκτος μπλογκ ειναι λογικος μιας και υποτιθεται οτι με τους 30 «συνεργαζεσαι» στο μπλογκ!!! αλιμονο αν δεν περιμενεις να τηρουν τις στοιχειωδεις υποσχεσεις τους!

            καλημέρες!

            • koula μου καλημερα και καλη πορεια

              θα μου επιτρεψεις να σου πω βιαστικα βιαστικα καθοτι πρεπει να φυγω, οτι ο Πανθηρας δεν αναγκασε κανεναν κοσμο να μιλαει εδω εσεις εισασταν αυτοι που προκαλεσανε ολη τη φασαρια

              καλο θα ητανε (ανεξαρτητα με το τι συμβαινει μεταξυ σας και ΔΕΝ αφορα εμας τους απο εξω) να μπορειτε να αναγνωριζετε καποια πραγματα και κυριως να αποδεχεστε τα λαθη σας, και να διαβαζετε λιγο πιο προσεχτικα αυτα που λενε οι αναγνωστες σας και να σας προβληματιζουν οχι να προσπαθειτε να τους αποδειξετε ποιος εχει δικιο ή αδικο, να αναφερετε τι συμβαινει μεταξυ σας (γιατι οπως εχω πει πολλες φορες απο εχθες ΔΕΝ μας αφορουν αυτα που γινονται μεταξυ σας και κακως το περιστρεφετε γυρω απο εκει το θεμα)

              αυτο που ειδαν οι περισσοτεροι αναγνωστες, και το λεω αυτο διαβαζοντας τα σχολια και οχι βαση καποιου δικου μου αυθαιρετου συμπερασματος, ειναι οτι υπήρξε ενα πεσιμο στον συντάκτη του κειμενου για το περιεχομενο αυτου και τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για αγριους που δεν ενδιαφερουν κανεναν

              αυτα και καλη συνεχεια 😉 😉

  49. Είπα να γράψω….. να μη γράψω.
    Από το πρωί «τριβελίζει» στο μυαλό μου, το θέμα της φωτογραφίας.
    Το σίγουρο είναι, ότι με ενόχλησαν τα κομμένα πτώματα και μάλιστα πολύ. Όμως, δεν μίλησα, παρ’ όλο ότι διαφωνώ κάθετα μ’ αυτήν την ανάρτηση της φωτό, σεβόμενη την ελευθερία της έκφρασης του Blackpanther, που του παρέχεται σε αυτό το blog.
    Blackpanther, λυπάμαι ειλικρινά, που έφτασες στο σημείο να λογοκρίνεις σχόλια ή έστω να σκεφτείς ακόμη τη λογοκρισία.

    Kούλα ζήτησες συγγνώμη και σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό, εγώ μια πραγματική και όχι facebook φίλη. Μια φίλη που βρισκόταν σε κείνη την πρώτη συνάντηση, όταν το blog υπήρχε μόνο σαν σκέψη. Μια φίλη, που από την πρώτη κιόλας στιγμή, έχει στηρίξει το blog, χωρίς να ζητά τίποτα.
    Σέβεσαι πραγματικά, όχι μόνο τους αρθογράφους αλλά και τους απλούς αναγνώστες…

  50. Φαίνεται ότι με το υστερόγραφό μου δεν συμφωνούν και πολλοί, που αντί να ανταλλάσσουν απόψεις συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Περίεργα βίτσια…

    Το ξαναβάζω λοιπόν:
    ΥΓ: Και κάτι τελευταίο (που βέβαια δεν πάει σε εσένα ειδικά). Δεν χρειάζονται εντάσεις και βρισιές (ή ειρωνείες) μεταξύ μας! Ειδικά παραμονή μιας γενικής απεργίας, αλλά και γενικώς. Μη ξεχνάμε τους στόχους μας. Αμέριστη αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά ανάμεσα σε συναγωνιστές χρειαζόμαστε!!! (βλέπε Αίγυπτος!!!)

  51. parakoyloytho to blog poli kero alla proti fora grafo mono k mono gia na stirikso ton panthira sti epithesi poy dexete
    diavasa pola arthra gia ton kantafi alla mono ayto se sindiasmo me tin eikona moy edosan na katalavo ti simvenei otan i eksoysia parafronei giati edo den exoyme nakanoyme me apli eksoysia alla me parafron eksoysia
    k nas thimiso oti to blog sas enoeite oti leei ta pragmata opos einai oso sklira k an einai ayta k gi ayto to diavazoyme toso kero
    tora to sxolioy filoy parapano den einai perastikos k epidi grafei sto blog exei parapano varitita i apopsi toy den to theoro k poli dimikratiki apopsi(to idio len k oi sofoi politikoi mas me alli diatiposi) k tha protimoysa na antidrasete s ayto para sto athro ektos k an den thelete anagnostes sto blog k protimate mia klisti omada alla peste to mas na to kseroyme na min exoyme tin entiposi oti to blog ekfrazei kati diaforetiko k alithino
    me filikoys xeretismoys

  52. Kαταρχήν η φωτό ήταν όντως σοκαριστική για εμένα προσωπικά (δεν ξέρω για άλλους αν ήταν όντως) και θα την προτιμούσα σε λινκ.
    Θα συμφωνήσω με τον πάνθηρα ότι και το 36′ οι αριστεροί και οι αναρχικοί έδειχναν παρόμοιες φωτό στις αφίσες τους που προορίζονταν να καταδείξουν τα εγκλήματα του φράνκο, στον ισπανικό λαό.
    Για αντίστοιχους λόγους κυκλοφόρησαν και αντίστοιχες φωτό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μετά τον πόλεμο, καθώς και υποχρεωτική επίσκεψη των γερμανών πολιτών σε αυτά, που εκτός από τους χώρους διαμελισμού των εβραίων τους έδειχναν και αντίστοιχες φωτό, μέχρι και ανθρωπινα απομεινάρια.
    Από κει και πέρα όμως, η συγκεκριμένη φωτό αποτελεί μια πραγματικότητα της Λιβύης και του διαδικτύου. Είναι λίγο αφελές να δαιμονοποιήσουμε μια πτυχή της πραγματικότητας. Μου θυμίζει λίγο αυτόν που δεν έβγαινε καθόλου έξω από το σπίτι του, για να μην τον κτυπήσει (έστω και τυχαία) κανένα κεραμίδι στο κεφάλι. Αυτό ονομάζεται νεύρωση.
    Καλώς η κακώς στην ζωή μας θα δούμε πολλά πράγματα. Καλά, άσχημα, ανατριχιαστικά, αλλά και όμορφα, μαγευτικά, καταθλιπτικά, ισορροπημένα, κ.λπ.
    Που θέλω να καταλήξω; Από την στιγμή που ο πάνθηρας αισθάνθηκε την ανάγκη να αναρτήσει την συγκεκριμένη φωτό, είναι σαν εκείνη την στιγμή να αποτέλεσε τον ενσαρκωτή της πραγματικότητας, που περιγράφω πιο επάνω.
    Εκτός και να θέλεται σαν άλλη ιερά εξέταση να δείχνονται προς τα έξω, μόνο ότι αρέσει σε εμάς. ΄Ομως αυτό το κάνουν τα ΜΜΕ, το έκανε η σοβιετική ένωση, αλλά και τα αυταρχικά καθεστώτα.
    Με την δε φωτό παρα λίγο να μου γυρίσουν τα έντερα, δεν μου γύρισαν όμως γιατί επιβλήθηκα στον εαυτό μου, αλλά και στην πραγματικότητα.
    Αλλίμονο. Δεν ζούμε ούτε στον παράδεισο, ούτε σε μια ιδανική κοινωνία. Αλλά σε αστικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα είτε αράβικου τύπου («αυταρχικά»), είτε δυτικού (ευρώπη) είτε β. αμερικάνικα (αποχαυνωτικά).

  53. Ο αληθινός ανθρωπισμός κύριοι προϋποθέτει και δύναμη ψυχής. Σκέφτεσται έναν χειρούργο να λυγιψυχούσε μπροστά σε έναν ακρωτηριασμένο. Μια νοσοκόμα, μποστά στις κραυγές αγωνίας και πόνου των τραυματιών μιας μάχης ή ενός τροχαίου;
    Σκέφτεστε τον Γκάντι να το έβαζε στα πόδια ή να διαμαρτύρονταν στην θέα του πρώτου κεφαλιού που θα άνοιγε;
    ΄Ολον αυτόν τον κόσμο που προσπαθούν να ταΐσουν τα σκελετωμένα παιδιά στην Αφρική, το σκέφτεστε, αντί να τα ταΐσουν να έκαναν οι ίδιοι… εμετό.
    Αρκετά με το δυτικό βόλεμά μας που ακούει στην λέξη θέαμα (κάτι σαν το matrix της ομόνυμης ταινία).
    Η φωτό είναι όντως ανατριχιαστική, αλλά μην το κάνουμε και πολιτικό… θέμα.
    Στο κάτω κάτω μην χρησιμοποιείται την «πολιτική» για να κατηγορήσουμε ή για να υπερασπίσουμε μια ενέργεια, η οποία είναι η ανάρτηση μιας φωτό. Ευτυχώς για μια φωτό πρόκειται. Δεν είμασταν και μπροστά (χωρίς να θέλω να δείξω ασέβεια στους νεκρούς της φωτό).

      • η αντικειμενικη πραγματικοτητα ειναι οτι αμαχοι βομβαρδιζονται με αεροπλανα κι ελικοπτερα απο το στρατο του κανταφι.η εικονα δειχνει με τον πιο ωμο(παροτι ανατριχιαστικο οπτικα) τροπο το αποτελεσμα,αυτης της απανθρωπης πρακτικης.οι διαδηλωτες αντιμετωπιζονται ως εχθροι.κι εδω εχουμε να κανουμε και με την εξουσια που ασκει η φυλη που ανηκει ο κανταφι εναντι των υπολοιπων λυβιων.δεν ειναι το ιδιο ,με την αιγυπτο.στη λιβυη υπαρχουν αντιπαλες φυλες,οχι ενας λαος ενωμενος εναντι του καθεστωτος.

    • Μου αρέσουν οι αναλογίες, ο άλλος είδε μια μορφή τέχνης στην εικόνα, σαν ταινία ένα πράγμα, ο τόλος βλέπει ένα μάθημα ανατομίας…γενικά όταν επικαλείσαι τις σκοτεινές πτυχές της ψυχής ξεθάβεις ωραία πράγματα.
      Γενικά για να σοκαριστείς χρειάζεται και μια φαντασία. Ότι ας πούμε αυτοί οι κορμοί κάποτε τρέχανε, μιλάγανε, αγκαλιάζανε, παίζανε ποδόσφαιρο…Δεν την έχει όλος ο κόσμος.

      • ο τόλος βλέπει ένα μάθημα ανατομίας
        ————————————————————————————–

        λοτέα ή δεν διάβασες καθόλου τα σχόλιά μου ή δεν τα κατάλαβες πάλι… καθόλου. Μιλάω πουθενά για… ανατομία ή για : «Ο αληθινός ανθρωπισμός προϋποθέτει και άντερα (και όχι να σου βγαίνουν τα έντερα έξω), αλλιώς μιλάμε μονο για κατ’ όνομα “ανθρωπισμό”, δηλ. για ακινησία και απάθεια, που μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο δεν ωφελεί. Το ίδιο όμως ισχύει για τον φανατισμό, τα δόγματα και την μονομέρεια». Για να το καταλάβεις όμως τι θέλω να πω, διάβασε και τα δύο προηγούμενα σχόλια που έγραψα

        • Γι’ αυτό και είμαι λοτέα και κατά της βίας, γι’ αυτό τον λόγο και θεωρώ την βία ως το τελευταίο σκαλοπάτι και ότι αν φτάσει κάποιος σ’ αυτόν τον δρόμο (ο οποίος πρέπει να είναι και η τελευταία επιλογή και καθαρά ως άμυνα) πρέπει να είναι καλά οργανωμένος, πειθαρχημένος, εκπαιδευμένος, με πολύ καλές πολεμικές στρατηγικές και σχέδια μάχης και πολέμου, έτσι ώστε η συγκεκριμένη βία να λήξει το συντομότερο δυνατόν, με τις λιγότερες δυνατές απώλεις (σε έμψυχο και άψυχο υλικό) και με την μεγαλύτερη δυνατή άμυνα για τον ίδιο.
          Αλλά ώρες ώρες νομίζω ότι ο «ενθουσιασμός» μας μας οδηγεί να ζούμε στον μαγικό κόσμο του θεάματος και το κενό το καλύπτει επιτυχώς ο συνεχώς αυτοκαταστραφούμενος καπιταλισμός και η κυριαρχία και τα αποτελέσματα αυτά τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας.

          • Ας αλληλοφαγωθούμε λοιπόν ο ένας με τον άλλον , για να μπορεσει έτσι η κυριαρχία να φάει ανενόχλητη τους … επιζώντες.
            Κι εγώ που νόμιζα ότι ο πραγματικός «εχθρός» είναι η κυριαρχία, το κράτος και ο καπιταλισμός. Τόσο νά’χω πέσει… έξω;

        • Μου φάνηκε σαν μια προσπάθεια ωραιοποίησης αυτού που βλέπουμε. Ότι μας «εκπαιδεύει» για μελλοντικές καταστάσεις. Προσωπικά τέτοιου είδους «εκπαίδευση» δεν καταλαβαίνω σε τί θα χρησίμευε. Αν δεν ήταν αυτή η πρόθεση σου συγγνώμη.

            • Σε σένα ναι. Και δεν χρειάζεται να το κουράζουμε παραπάνω.
              Ούτε εγώ κατάλαβα τη σχέση του ανθρωπισμού με την κρεατολαγνεία. Προφανώς το σχόλιο σου απλά ήθελε να ηρεμήσει τα πνεύματα, και ας το αφήσουμε εκεί.

          • @ λοτέα

            Αυτό που θέλω να πω είναι αυτό που έγραψα πιο επάνω : «Ο αληθινός ανθρωπισμός κύριοι προϋποθέτει και δύναμη ψυχής. Σκέφτεσται έναν χειρούργο να λιγοψυχούσε μπροστά σε έναν ακρωτηριασμένο. Μια νοσοκόμα, μποστά στις κραυγές αγωνίας και πόνου των τραυματιών μιας μάχης ή ενός τροχαίου;
            Σκέφτεστε τον Γκάντι να το έβαζε στα πόδια ή να διαμαρτύρονταν στην θέα του πρώτου κεφαλιού που θα άνοιγε;
            ΄Ολον αυτόν τον κόσμο που προσπαθούν να ταΐσουν τα σκελετωμένα παιδιά στην Αφρική, το σκέφτεστε, αντί να τα ταΐσουν να έκαναν οι ίδιοι… εμετό.
            Αρκετά με το δυτικό βόλεμά μας που ακούει στην λέξη θέαμα (κάτι σαν το matrix της ομόνυμης ταινία).
            Η φωτό είναι όντως ανατριχιαστική, αλλά μην το κάνουμε και πολιτικό… θέμα.
            Στο κάτω κάτω μην χρησιμοποιείται την “πολιτική” για να κατηγορήσουμε ή για να υπερασπίσουμε μια ενέργεια, η οποία είναι η ανάρτηση μιας φωτό. Ευτυχώς για μια φωτό πρόκειται. Δεν είμασταν και μπροστά (χωρίς να θέλω να δείξω ασέβεια στους νεκρούς της φωτό)».

            Με άλλα λόγια ο σχολιασμός σε ένα ιντερνετικό μπλογκ, πόσω μάλλον σας το αντικείμενο των ΣΧΣ, προϋποθέτει και άντερα (και εννοώ δύναμη ψυχής). Χωρίς άντερα απλά παραμένεις ουδέτερος και δεν μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά (βλ. το αντίστοιχο παράδειγμα με τον χειρούργο).
            Κατά τα άλλα σοκαρίστηκα από την φωτό και θα την προτιμούσα σε λινκ. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι η φωτό δεν αποτελεί μια πτυχή της πραγματικότητας και μάλιστα μια πτυχή που δεν αποτελεί μια εξαίρεση, αλλά εν δυνάμει επαναλαμβάνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο.
            Μπορούμε λοιπόν να συνεχίσουμε με διαφημίσεις, άλλωστε η εξουσιαστική καταστολή του δικαιώματος των αράβων για λίγο παραπάνω ψωμί και ελευθερία βρίσκεται γεωγραφικά… μακρυά μας (;).

        • και για να μην παρεξηγηθώ στο : Ο αληθινός ανθρωπισμός προϋποθέτει και άντερα (και όχι να σου βγαίνουν τα έντερα έξω), όταν γράφω άντερα, εννοώ την δύναμη ψυχής και όχι τα έντερα των ξεκοιλιασμένων.

  54. για να μην το πολυκουράζουμε αναγάγοντάς το στην σφαίρα της «φιλοσοφίας» (που σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα αρνηθώ τον διάλογο) γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μίλησα για λινκ, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής. Για τα υπόλοιπα όμως ανέτρεξε σ’ αυτά που έγραψα πιο επάνω, που το νόημα είναι το εξής: Ο αληθινός ανθρωπισμός προϋποθέτει και άντερα (και όχι να σου βγαίνουν τα έντερα έξω), αλλιώς μιλάμε μονο για κατ’ όνομα «ανθρωπισμό», δηλ. για ακινησία και απάθεια, που μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο δεν ωφελεί. Το ίδιο όμως ισχύει για τον φανατισμό, τα δόγματα και την μονομέρεια.

    • Γειά σου αρουραίε, δεν είναι το πρόβλημα μόνο η φωτογραφία είναι ζήτημα συνεννόησης και αλληλοκατανόησης των μελών του μπλογκ για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο πάνθηρας επέλεξε κάτι που θα έπρεπε να είναι μια ιδιωτική κουβέντα να γίνει δημόσιο τσίρκο και δυστυχώς τον ακολουθήσαμε άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Γενικά χάθηκε ο έλεγχος και θα δούμε τι θα γίνει. Αυτά.

      • Πάντως αν βάλεις «atomic bomb victim» στο google βγάζει της παναγιάς τα μάτια, άσε τα θύματα από ναπάλμ, βόμβες φωσφόρου κλπ. Δεν είναι για μένα τόσο το πρόβλημα καθεαυτή η φωτογραφία όσο το πως χειρίστηκε συνολικά το θέμα ο blackpanther.

  55. Βασικά είναι πραγματικά κρίμα που κάποιοι ακόμα ελπίζουμε ότι η πορνογραφία της βίας θα ξεσηκώσει τους «μικροαστούς» και θα τους οδηγήσει στην επανάσταση. Δεν ξέρω αν κάποιος συγγενής μας ήταν στη φωτογραφία αν θα μας άρεσε να περιφέρεται το πρόσωπο του και το πετσωκομένο του σώμα ως flyer που καλεί στο πάρτι της επανάστασης.
    Και μετά περιμένουμε να μας καταλάβουν όταν δεν μας αρέσει που δημοσιεύονται οι φωτογραφίες της Φαίης που τραβήχτηκαν παράνομα από ασφαλίτες. Και εδώ πρέπει να κάνω εγώ την αυτοκριτική μου και να ζητήσω συγνώμη γιατί σε πρόσφατη ανάρτηση για τη Φαίη χρησιμοποίησα τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
    Τουλάχιστον εγώ είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω με όλους.
    Φυσικά σιγά μη σκεφτεί ποτέ κανένας από εμάς τους συγγενείς των πετσοκομμένων….το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να καταναλώνουμε εμείς οι δυτικοί επαναστάτες το πορνό της εξουσίας ανά τον πλανήτη.

    Θλίβομαι γιατί ενώ ξοδεύω άπειρο χρόνο από τη ζωή μου για αυτό το μπλόγκ χωρίς απολύτως κανένα κέρδος, πρέπει να εξηγούμαι τώρα για χάρη άλλων που δεν έχουν αφιερώσει ούτε το 1/10 για το μπλόγκ και τα της λειτουργίας του. Αυτό είναι καπιταλισμός. Το ότι δεν δίνεις κανένα λόγο στη συλλογικότητα και κοιτάς το κομμάτι σου γιατί «έτσι’ η γιατί «ετοιμάζεσαι¨ για το μεγάλο γεγονός και μετά κατηγορείς τη συλλογικότητα ως κλίκα. Τη στιγμή που όλοι έχουμε μαλώσει με όλους πάνω στα νεύρα μας και τις διαφωνίες μας για το μπλόγκ. (Και ΝΑΙ Πάνθηρα να το πάρεις προσωπικά αυτή τη φορά).

    Θλίβομαι ακόμα περισσότερο γιατί πολλοί συντροφοι -ες αναρχικοί έλκονται από μεθόδους προπαγάνδας που δεν αφορούν κανένα ελευθεριακό πρόταγμα.

    Είναι καθαρά αξιακό και καθαρά θέμα αξιοπρέπειας. Εγώ σε νεκρούς επαναστάτες δεν την αρνούμαι. Ας σβήναμε τουλάχιστον τα πρόσωπά τους.

    Η λέξη αξιοπρέπεια έχει «αλφάδια» αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να τα κυκλώσει κανένας. Ας μείνει έτσι.

    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    υ.γ.

    Όπως μπορεί να προσέξει ο καθένας εγώ μιλάω σε πρώτο πληθυντικό αλλιώς θα έπρεπε να πάω να φτιάξω ένα δικό μου μπλόγκ ώστε να μπορώ να κάνω τα δικά μου.

    • κοίτα και για τον καντάφι θα ήταν πολύ εύκολο να ισχυριστεί κανείς ότι δεν στέκει , αλλά νομίζω ότι από μόνη της η ψυχολογική ερμηνεία δεν στέκει.

      • ο καθ’ ένας διαπρέπει στο κατάλληλο πόστο.
        Σκέφτεστε έναν εξουσιαστή να έστεκε καλά στας «φρένας» του; Θα αποτελούσε εχθρό για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. ΄Ασε που το εξουσιαστικό σύστημα είναι έτσι δομημένο που και κάποιες ισορροπίες να έχει ή προθέσεις, όταν κάποιος καταλάβει κάποιον κυβερνητικό θώκο τον απορροφά και τον ωθεί σε «σχιζοειδείς» (εξουσιαστικές) ενέργειες.
        Φυσικά άλλο η σχιζοφρένεια και άλλο οι απόλυτα ορθολογικές αποφάσεις και πράξεις των κυρίαρχων. Ακόμα και ένας σχιζοφρενής όταν θέλει να «ακολουθήσει» την ιδεοληψία του, το κάνει με πλήρη συντονισμό και οργάνωση. Μόνο το κίνημα μαλακίζεται αναφορικά με τα τελευταία

    • Μη βιάζεσαι τόσο να κατακρίνεις Galileo.
      Το καθεστώς του Καντάφι (και φυσικά τα πετρέλαια της Λιβύης), ήταν από παλιά στο στόχαστρο των ΗΠΑ, δεν είναι κανένα νέο αυτό.

        • Κοίταξε Galileo, εξ όσων γνωρίζω ο Καντάφι έχει προχωρήσει σε διάφορες συμφωνίες με την ΕΕ όσον αφορά τα πετρέλαια και πιθανά και όχι μόνο. Γενικά στην διεθνή σκηνή πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζουν αυτά παρά οι μετάνοιες που είναι λίγο για το θεαθήναι και είμαι σίγουρος ότι στα παπάρια τους τις έχουν γραμμένες τα γεράκια των διαφόρων υπεξ.

          Παίζονται πολλά παιχνίδια ανταγωνισμών και καλό είναι να είμαστε αρκετά καχύποπτοι σε κινήσεις που γίνονται και στο πως εκμεταλλεύεται ο ένας και ο άλλος τα διάφορα γεγονότα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι η είσοδος των Αμερικανών στο ΙΡΑΚ ένα από τα πράγματα που είχε ως αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που είχε κάνει ο Σαντάμ.
          Κάποιοι ψιλοπήραν τ’ αρχίδια τους και ήταν κι αναγκασμένοι να χαμογελούν με ικανοποίηση…

          • Βασικά τώρα μου θυμίζεις κάτι οραματιστές στo tvxs, που σώνει και καλά να βγάλουν όλες τις εξεγέρσεις, που έγιναν τώρα τελευταία κατευθυνόμενες από τη CIA. Και πες πως είναι έτσι, ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους, δηλαδή, δεν είναι αυθεντικά δυσαρεστημένος από τους δικτάτορες, αλλά έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου;

            • Έχετε μία ευκολία στο να διακρίνετε συνομωσιολογίες.
              Μήπως τελικά εσείς είστε οι…συνωμοσιολόγοι;

              Οι «κινήσεις» για τις οποίες μίλησα δεν ήταν οι διαδηλώσεις, είναι οι κινήσεις των διαφόρων κέντρων εξουσίας. Και ως γνωστόν κέντρα εξουσίας είναι τα ΜΜΕ, οι Κυβερνήσεις, οι Διεθνείς Οργανισμοί κλπ.

      • άλλο αυτό που γράφεις και άλλο η σφαγή του λιβυκού λαού από τον καντάφι. Σ’ αυτό άλλωστε προσανατολίζεται και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, αναφορικά με την δύση, κ.λπ. ΄Αγρια καταστολή (άρα και σφαγή εφόσον το νάτο διαθέτει κανονικό στρατό), όσων διεκδικούν λίγο παραπάνω ψωμί και ελευθερία. Καλομελετάται κι έρχεται.

        • Ναι βρε tolo, όμως ο Κάστρο σκέφτεται περισσότερο με όρους διεθνούς πολιτικού παιχνιδιού παρά με «αλληλεγγύες». Είναι πολύ νωρίς για αφορισμούς.

          • δεν αφόρισα τον Κάστρο αναφορικά με το συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα. ΄Οπως και δεν θα αφόριζα κι εσένα αν ήσουν φίλος με κάποιον ηγέτη μιας χώρας, ο οποίος μετά από κάποια χρόνια αποφάσισε να σφαγιάσει τον άοπλο λαό του με αεροπλάνα και ελικόπτερα (άσχετα που ο καθένας δείχνει εν δυνάμει πως θα μπορούσε να αντιδράσει σε μια παρόμοια στιγμή). ΄Οπως δεν αφορίζω και τον Τσάβες που «συμμάχισε» στρατιωτικά με τον Πούτιν εναντίων των ΗΠΑ, ειδικά μετά το αμερικανοκίνητο (κατ’ ουσίαν) πραξικόπημα εναντίων του. Αν όμως ο Πούτιν σφάξει με παρόμοιο με τον καντάφι τρόπο τον λαό του, και ο Τσάβες δεν αντιδράσει, τότε αυτό κάτι θα σημαίνει και για τον ίδιο τον Τσάβες.
            Επίσης, πριν μάθω για τις σφαγές του Στάλιν ήδη ήμουν εναντίον του (εκτός του ότι επειδή ήταν ένας δικτάτορας), αλλά και επειδή συμμάχισε με τον ίδιο τον Χίτλερ (εναντίον των αμερικάνων κατ’ ουσίαν). Αυτή η συμμαχία με τον Χίτλερ, κάτι δεν έλεγε και για το ποιόν και τις βαθύτερες προθέσεις και αντιλήψεις του ίδιου του Στάλιν;

    • Μάλλον τα πετρέλαια και όχι ο υποτιθέμενος «αντιαμερικανισμός» ήταν το ζήτημα του καντάφι και του σαντάμ στο ιράκ. Το ίδιο συμβαίνει και στο ιράν. Αντιαμερικάνοι μόνο στα λόγια. Στα κέρδη παίρνουν μέρος και οι αμερικάνοι, καθώς και διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή

  56. Κατά τα άλλα προτείνω μια ευρύτερη σεξουαλική συνεύρεση των ΣΧΣ για να ξεπεραστούν οι τριβές.
    Ειδική συμμετοχή οι ατενίστας.

  57. και μιας και αρχίσαμε να θίγουμε τα κακώς κείμενα, θέλω από τους φίλους αναρχικούς μια απάντηση και μάλιστα έντιμη, στο ερώτημα που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τις δαιδαλώδεις διαδρομές των ευαίσθητων και εμπνευσμένων νευρώνων του ιδιοφυούς μυαλού μου.

    Κύριοι

    Εν όψει ειδικά της αυριανής ημέρας είναι ανάγκη να αποσαφηνιστεί το εξής:

    Τελικά ο Μπακούνιν τον έπαιρνε από το κώλο και αν ναι, από τον Νετσάγεφ;
    ΄Η ο Νετσάγεφ τον έπαιρνε από τον Μπακούνιν;
    Και αν όχι, τελικά ο Νετσάγεφ τον έπαιρνε από κάποιον και τελικά από ποιόν;

  58. πολυ αλεξίπτωτο σημερα ρε παιδι μου….
    και εκτος απο κλίκα γιναμε και οικογενεια οι σουχουσήτες…

    μάιστα…..
    να υποθεσω οτι αυτοι που μας αποκαλουν κλικα
    γνωριζουν το εσωτερικο του μπλογκ ε?
    ή τουλαχιστον καποιους…..

    • προσωπικα δεν γνωριζω κανενα και φανταζομαι οτι οπως εγω και οι περσσοτεροι αν οχι ολοι,εχουν την αναγκη επικοινωνιας,στο χαλαρο και υπευθυνο συναμα.νοιωθουν την αναγκη να μοιραζονται αποψεις και γνωσεις και εντυπωσεις.για τη διαμορφωση της εικονας του κοσμου,η συμμετοχη ειναι αναγκαια ,επιθυμητη κι ευχαριστη .αρκει να τηρειται η εξασφαλιση ενος επιπεδου καλως εννοουμενης ανοχης και μη προσβολης σε προσωπικο επιπεδο.δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτε,φανταζομαι οτι ολοι εχουμε τις ευαισθησιες μας και τις αγωνιες μας και τους πονους μας ,προσωπικους,πολιτικους ,πολιτιστικους και κοινωνικους.και πιστευω οτι ολοι κερδιζουμε απ’αυτο.

  59. Εγώ βλέπω το εξής απαράδεκτο:

    Ένας από τους «ΣΧΣ» δημοσιεύει ένα άρθρο. Βάζει και μια σκληρή φωτογραφία που απεικονίζει την πραγματικότητα. Ορισμένοι από τους συν»ΣΧΣ» κρίνουν ότι κακώς μπήκε η φωτογραφία και εκφράζουν τη διαφωνία τους. Ο συντάκτης δεν ενστερνίζεται την άποψή τους. Κανονικά το θέμα θα έπρεπε να τελειώσει εκεί. Αντιθέτως, βλέπω τους συν»ΣΧΣ» να επανέρχονται ξανά και ξανά, με αχαρακτήριστη επιμονή, και να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους. Φτάνουν στο σημείο αυτόκλητα να πιξελάρουν την εικόνα. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, την πέφτουν με ΧΥΔΑΙΟ τρόπο σε όποιον επισκέπτη του μπλογκ παίρνει θέση διαφορετική από τη δική τους.

    Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο κάθε συντάκτης είναι υπεύθυνος για τις δικές του δημοσιεύσεις και μόνο, καθώς και για το moderation των σχολίων στα άρθρα του. Από πού κι ως πού, με άλλα λόγια με ποια δικαιοδοσία, οι συν»ΣΧΣ» προσπαθούν τόσο επίμονα να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους σε δημοσίευση τρίτου και παρεμβαίνουν σε αυτήν λογοκριτικά; Δεν προβληματίζεστε που πήραν θέση ακόμα και επισκέπτες του μπλογκ, είτε «γνώριμοι» είτε άτομα που δεν είχαν ξανασχολιάσει;

    Και, μια και αρχίσαμε τις δημόσιες συγγνώμες, με τη σειρά μου ζητάω ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους επισκέπτες που αντί οποιασδήποτε απάντησης δέχτηκαν χυδαία επίθεση από ορισμένους συν»ΣΧΣ». Αυτού του είδους οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές δεν συνάδουν ούτε με το όνομα του μπλογκ ούτε με την άποψη του συνόλου των μελών του. Λυπάμαι πολύ και αισθάνομαι την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου.

    • ε ναι βεβαια…αμα κρινεται ο πανθηρας μας νοιαζει….

      erendira,καμοια επιθεση δεν εγινε,,,

      εκτος αυτου,σχολιαστες εκτος μπλογκ κατακριναν την κατασταση.αυτους γιατι δεν τους παιρνεις υποψειν?

      • βρε παιδια,το προβλημα ειναι η παραθεση της εικονας,η οτι ανθρωποι βομβαρδιζονται απο το στρατο της χωρας τους;δλδ η ευαισθησια μας ειναι στην αποτυπωση κι οχι στο ιδιο το γεγονος;επιτελους ειμαστε ενηλικες.

          • δεν καταλαβα ακριβως ,αλλα αν κοπηκαν σχολιαστες επειδη διαφωνουσαν στην’ αισθητικη’ παρουσιαση του θεματος (προσωπικα ειμαι με το πανθηρα οσο ωμη και αποτροπαια κι αν ειναι η εικονα-πιθανοτατα η εικονα ηταν το εναυσμα για την αναρτηση του αρθρου και σε συνδυασμο με την αλλη που ο ΓΑΠ σφιγγει το χερι του αιμοσταγους κανταφι ειναι ολα τα λεφτα),αν λεω κοπηκαν σχολιαστες,τοτε θα εγκαλεσω το μαυρο αιλουροειδες για απωλεια του μετρου.

      • Μανικάκο, κι εσύ άρχισες τις κατινίστικες ειρωνείες; Σε αυτό αναφέρομαι: «ε ναι βεβαια…αμα κρινεται ο πανθηρας μας νοιαζει….» Τίποτα επί της ουσίας έχεις να πεις; Ή, μάλλον, δεν χρειάζεται να πεις. Απλώς ΣΚΕΨΟΥ την ουσία. Δεν θα κολλήσω στην κατινιά σου και θα σου απαντήσω στο μοναδικό πράγμα που λες επί της ουσίας:

        Προσωπικά παίρνω υπ’ όψιν και αυτούς που διαφώνησαν με τη δημοσίευση της φωτογραφίας και αυτούς που συμφώνησαν. Παίρνω υπ’ όψιν δεν σημαίνει κάνω αυτό που μου λένε. Ποιος μου λέει ότι το σωστό θα ήταν η φωτογραφία να μπει σε λινκ; Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. Εσύ υποστηρίζεις ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ η μία από τις δύο είναι σωστή; Εγώ πιστεύω ότι το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό και γι’ αυτό σέβομαι την επιλογή του συγγραφέα.

        Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δυο πλευρές, δεν την έπεσα ούτε στους μεν ούτε στους δε. Άλλο πράγμα στιγματίζω. Τη συμπεριφορά των μελών του ΣΧΣ που άμα πει κάποιος κάτι διαφορετικό του την πέφτουν χυδαία αντί να του απαντήσουν -έχω πάμπολλα παραδείγματα σε αυτό εδώ το ποστ, να σου αναφέρω μόνο το σουβλιστό γουρουνόπουλο ως απάντηση στον vegan.

        Όπως είπα και παραπάνω, κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν με τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Από εκεί και πέρα, εκτός από το να εκφράσουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν είναι παράνομη ή ψευδής ούτε συνηθίζεται να ψηφίζουμε αν θα μπει μια φωτογραφία ή αν θα γραφτεί κάτι. Αν ήταν έτσι, τότε στο παρελθόν που δημοσιεύτηκε φωτογραφία διαφημιστική του connex σε άρθρο συνΣΧΣ θα έπρεπε να είχα παρέμβει και να την είχα κατεβάσει, αφού πρώτα κατηγορούσα το άτομο που τη δημοσίευσε ότι τα παίρνει. Όχι μόνο δεν έκανα κάτι τέτοιο -παρότι προσωπικά ξέρασα, αλλά άκουσα αρνητικά σχόλια και από φίλους του μπλογκ- είχα τη διακριτικότητα -ίσως και μαλακωδώς- να μην εκφράσω καν την ένστασή μου στη δημοσίευση της διαφημιστικής φωτογραφίας.

        • Σε ψαχνει κοσμος Eredira.
          Μηπως να εμπενες και πουθενα αλλου εκτος απο το blog προς υπερασπιση του Πανθηρα?

          Χαμογελατε…

        • μμμ…κουναμε και δαχτυλακι τωρα????

          δεν επεβαλα καμοια λογοκρισια και μη μου λες για κατινιες
          γιατι αμα ανοιξω το στομα μου θα γελανε τα θρεντια….

          κι αμα δεν αντεχεις την κριτικη,ξαναμπες στο κλουβακι σου….

          για τα περι κονεξ,μαλλον δε με αφορουν να τα σχολιασω….

        • Αν υποδείκνυες και σε ποιό άρθρο του μπλογκ υπάρχει φωτογραφία connex θα μου έκανες μεγάλη χάρη… Κι επειδή δεν υπάρχει, ίσως να εξηγούσες στους αναγνώστες του παρόντως άρθρου γιατί άλλαξε αυτή η φωτογραφία;

  60. Eimai enas apo aytoys poy efygan mazi sas mazika apo tvxs. Ekei sxoliaza taktika edo den exo kanei para mono ena sxolio, to simerino moy, kai alli mia fora se mia syzitisi gia mpalantes.

    Eixa tin entyposi pos edo itan mia anoixti koinotita, alla ksafnika diavazo gia epilektiki logokrisia kai gia kali kai kaki logokrisia…

    diavazo gia alexiptotistes, kai vlepo omes paremvaseis se arthro enos apo toys monimoys sxs o opoios isos telika kai na dokimase ta oria tis eleytheris dimosiografias.

    den tha epektatho idiaitera tha po mono ayto:
    dynami sas eimaste emeis poy sas diavazoyme kai poy diadioyme synexos ta nea arthra sas,
    dynami sas einai i polyfonia kai i ademeyti foni kathe sxs

    mi gineste Kouloglou, stin diafonia dokimazontai oi syllogikotites.

    eyxaristo gia tin filoxenia

    yg. Blokare to pliktrologio kai den mporo na grapso me ellinikoys xaraktires

    • Η δύναμη παντού είναι η συλλογικότητα και η διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας. Μη μας χρεώνεις τόσο εύκολα πράγματα που προσπαθούμε με μεγάλο προσωπικό κόστος για πολύ καιρό να αποφύγουμε και αποτελούν βασικές μας αρχές και τον μόνο λόγο για τον οποίο αυτό το μπλογκ υπάρχει ακόμα.

      • Παντως loolhole δεν νομιζω κανενας απο εμας τους αναγνωστες να ασχολήθηκε με τα «δικα» σας (εννοω τα εσωτερικα σας περι του μπλογκ σας) γιατι στην τελικη ειναι θεματα τα οποια δεν μας αφορουν και ουτε ειναι δικη μας δουλεια να ασχοληθούμε με αυτα.

        Απλα διαβασαμε μια αναρτηση στα σχολια της οποιας υπηρξαν επιθεσεις απο συντάκτες του μπλογκ στον συντάκτη της εν λόγω ανάρτησης και επειδη κάποιοι απο εμας δεν βρηκαμε αποτρόπαια την δημοσιευση της φωτογραφιας, τοποθετηθήκαμε αναλόγως. Τωρα αν σε κάποιους φαινομαστε αιμοσταγεις υπερεπαναστατες με το πριονι και τη μολοτωφ τι να πω; στην τελικη ο χωρος του σχολιασμου ειναι ελευθερος και νομιζω οτι δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να συμφωνουμε με την αποψη των συντακτων του μπλογκ. Και γενικοτερα ειναι λαθος να κανεις τον αλλο να αισθανεται αβολα και αμηχανα να εκφραστει και να πει τη γνωμη του, μην τυχον και του την πεσουν μαζικα οι συντάκτες του μπλογκ. Τα υπολοιπα περι συλλογικης προσπάθειας και κοψιμο σχολιων δεν με αφορουν και πιστευω ορθως δεν με αφορουν γιατι απλα κοιταζω τη δουλεια μου και προσπαθω να μην μπλεκομαι στις υποθεσεις των αλλων (οριστε μάυτα και μάυτα εδωσα και συχαρίκια στον εαυτο μου 😛 😛 😛 η ψωνιαση παει συννεφο! 😛 )

        Και επισης καλο ειναι να ειμαστε δεκτικοι σην κριτικη και να μην τσαντιζόμαστε και να τα παιρνουμε στο κρανιο με μια κριτικη που μπορει να μη μας αρεσει, αλλα αυτη να αποτελεσει αφετηρια για σκεψη και προβληματισμο…..

        και κατι τελευταιο υπηρξαν υπονοιες και κακοηθειες για αυτους που δεν θεωρουν σκυλευση και εκπορνευση την δημοσιοποιηση της φωτο, και αυτο δεν ειναι σωστο

          • ??? τι εννοεις; ποια ώρα; μήπως έκανα μία ηλίθια ερώτηση μόλις τώρα; 😛 😛 😛 😛

            παντως δεν καταλαβαινω σε ποια συμπεράσματα αναφέρεσαι…. το σχολιο αλλωστε το εκανα γιατι ηθελα να υπερασπιστω τα γραφομενα καποιων απο αναγνωστων απο εμας (χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι μιλαω εκ μερους τους, σε καθε περιπτωση την αποψη μου διατυπωνω)

        • ok xanadu, συγνώμη αλλά δεν έχω διάθεση να γράψω κάτι άλλο απ’ το παραπάνω που έγραψα, όλη μέρα (από τις 10 το πρωί και πριν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά) ανάμεσα σε δουλειά, διαβάσματα, υποχρεώσεις κλπ. ψάχνω να βρω τον πάνθηρα να συνεννοηθούμε όπως και πολλοί άλλοι αλλά τον βλέπω μόνο στον χώρο σχολιασμού να μας βρίζει. Κουράστηκα να σου πω την αλήθεια, γενικώς. Καληνύχτα και καλή πορεία αύριο.

        • «και κατι τελευταιο υπηρξαν υπονοιες και κακοηθειες για αυτους που δεν θεωρουν σκυλευση και εκπορνευση την δημοσιοποιηση της φωτο, και αυτο δεν ειναι σωστο»
          Υπόνοιες και κακοήθειες υπήρξαν εκατέρωθεν αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, έτσι;

          • Galileo να σε ρωτησω κάτι; εμενα τι με νοιαζουν οι διενέξεις μεταξυ των συντακτων του μπλογκ; επισης εσενα τι σε νοιαζουν; να σου απαντήσω; τιποτα!

            τωρα αν υπαρχει καποια κριτικη σε καποια θεματα του μπλογκ νομιζω οτι αυτο ειναι θεμιτο… αν παλι αναφερεσαι στις απαντησεις που μπορει να εδωσαν καποιοι αναγνωστες για να υπερασπιστουν τον εαυτο τους και τα γραφομενα τους απεναντι σε καποια σχολια συντακτων ή αλλων αναγνωστων που τα θεωρησαν επιθετικα, επισης δεν θεωρω οτι υπαρχει καποιο προβλημα… δηλαδη τι θα επρεπε να κανουν; να μη μιλησουν;

            • Galileo μαλλον δεν διαβασες προσεχτικα το τι έγραψα: δεν αναφέρθηκα στα σχολια μεταξυ των συντακτων του μπλογκ και του πανθηρα και στη μεταξυ τους διενεξη γιατι στην τελικη ειναι κατι το οποιο ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ σχόλια όμως του τυπου οσοι δεν εχουν προβλημα με την δημοσιοποιηση της φωτογραφιας καυλωνουν με το θεαμα, απευθυνονται στους υπολοιπους σχολιαστες και κατα τη γνωμη μου ειναι απαραδεκτα. Σε αυτα λοιπον τα σχολια δεν το θεωρω παραλογο και «κακο» να απαντησεις αν αισθανεσαι οτι θιγεσαι… ΟΚ;

  61. πιστευω πως πρεπει να παρει το λογο και να ζητησει συγνωμη ο πανθηρας για διαγραφη σχολιαστων και ομοιως να πραξουν οι σχολιαστες που παραποιησαν την εμφανιση της σελιδας.δεν διορθωνεις το ενα λαθος ,κανοντας ενα δευτερο.με καθε καλη προθεση .χρειαζομαστε τις δυναμεις μας για αλλα πραγματα.

  62. τελικά από ό,τι βλέπω όλοι ασχολούνται με την εικόνα και ελάχιστοι με το κείμενο…

    ο καθένας είναι ελεύθερος να δημοσιεύει ό,τι θέλει με ελάχιστες εξαιρέσεις βλ. ρατσιστικα υβριστικά σχόλια ή ψευδείς ειδήσεις… καλά έκανε ο πανθηρας και δημοσίευσε ό,τι δημοσίευσε και όπως το δημοσίευσε… αλλά ας έχει και γερό στομάχι να δεχτεί και την κριτική του οποιουδήποτε είτε είναι σχολιαστής χωρίς συνορα είτε είναι απλός σχολιαστής…

    erendira, καλά τα λες αλλά ξεχνάς κάτι θεμελιώδες…που αλλάζει τα δεδομένα… ότι πριν οποισδήποτε ΣΧΣ πει οτιδήποτε υπάρχει ένα θέμα που άνοιξε στο φόρουμ και η συζήτηση θα είχε γίνει εκεί και όχι στο σχολιασμό αν ο αγαπητός πάνθηρας δεν αδιαφορούσε επιδεικτικά…

    και να το πω πιο σταράτα μερικές φορές όταν αδιαφορούμε… μπορεί να μας έρθει και κανένα χαστούκι ή και πολλά για να μας τραβήξει την προσοχή σε πράγματα που έχουμε συμφωνήσει εκ των προτέρων αλλά για κάποιο λόγο ξεχνάμε ότι συμφωνήσαμε…

    εδώ δεν είναι κόμμα ούτε φράξια ούτε τίποτα άλλο… για να μην ακούσω καμιά μπούρδα ότι κριτική εκ των έσω δεν επιτρέπεται… γιατί αφού δεν είναι κόμμα ούτε φράξια δεν υπάρχει έσω και έξω…

    ο καθε σχολιαστής χωρίς σύνορα είναι ό,τι και ο απλός σχολιαστής…όταν μιλάμε για σχολιασμό και ο καθένας έχει το δικαίωμα της κριτικής…

    και επανειλημμένα έχουμε πει ότι για κάποια θέματα υπάρχει άλλος χώρος για συζήτηση… όταν αυτό το αγνοούν επιδεικτικά κάποιοι τότε μοιραία η συζήτηση θα μεταφέρεται εδώ και τότε θα φαντασιώνονται επιθέσεις, σταυροφορίες και πολλά άλλα…

    • Συγγνώμη, j4nus, το γεγονός ότι ο πάνθηρας δεν μπήκε στο φόρουμ δικαιολογεί τη χυδαία επίθεση εκ μέρους συνΣΧΣ εναντίον των επισκεπτών του μπλογκ που πήραν θέση υπέρ της δημοσίευσης; Ή δικαιολογεί την παρέμβαση συνΣΧΣ στην ίδια τη δημοσίευση με το αυτόκλητο πιξελάρισμα της φωτογραφίας; Και, εν πάση περιπτώσει, γιατί θα έπρεπε να γίνει ειδικό θέμα στο φόρουμ η δημοσίευση της φωτογραφίας; Γιατί θα πρέπει να επιβληθεί η δική «μας» γνώμη στον πάνθηρα; Εκφράστηκε η διαφωνία, ο πάνθηρας δεν πείστηκε, τέλος. Δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η συζήτηση που έπρεπε να γίνει. Για ποιο λόγο θα πρέπει να επιβληθεί η άποψη των διαφωνούντων στη δημοσίευση του πάνθηρα. Έτσι κάνουμε σε όλες τις δημοσιεύσεις; Ξέρεις, j4nus, κι εγώ διαφωνώ με πολλές δημοσιεύσεις είτε αισθητικά είτε από άποψη περιεχομένου. Το έχω πει και στο παρελθόν, αλλά μόνο ως παράδειγμα, ποτέ για να επιβάλω την άποψή μου στον άλλο. Εδώ ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, όπως θέλει κι έχει την ευθύνη της δημοσίευσής του. Άμα αρχίσουμε να κάνουμε θέμα κάθε φορά που κάτι δεν μας αρέσει, τότε τίποτα δεν θα ανεβαίνει. Κι από «σχολιαστές χωρίς σύνορα» θα πρέπει να μετονομαστούμε σε «λογοκριτές χωρίς όρια».

      • χααχαχαχχαχαχαχαχαχα

        άλλο λιγο και θα εγραφες

        «σας παρακολουθω… και πρωτη φορα γραφω σχόλιο στο μπλογκ… αλλά εχει δικιο ο BP! παλιοκλικες ολοι που θελετε να συνεννοηθειτε εκτος-θρεντ!»

        • koula πραγματικα καμια ορεξη δεν ειχα να σου απαντησω και ουτε θελω να μπουμε σε διένεξη αλλα θα σχολιασω γιατι κανεις αυτο το σχολιο για δευτερη φορα αν δεν κανω λαθος: ειναι απαραδεκτο να ειρωνευεσαι σχολιαστες που μπηκαν να γραψουν για το εν λογω θεμα και οι οποιοι έγραψαν οτι μπηκαν για πρωτη φορα. Αν δεν αντεχεις την κριτικη και η διαφορετικη απο τη δικη σου αποψη σου χαλασε το κεφι αυτο ειναι δικο σου προβλημα. Εχεις σκεφτει οτι με αυτην την συμπεριφορα μπορει να αποθαρρύνεις κάποιους ανθρώπους να μπουν στο χωρο του σχολιασμού και να συζητήσουν; εκτος και αν θεωρεις οτι ο χωρος του σχολιασμου του μπλογκ των Σχολιαστων Χωρις Συνορα ειναι μονο για τους συντάκτες του…

      • erendira, όπως ξανα έγραψα όταν γράφουμε κάποια πράγματα ή κάνουμε επιλογές στις δημοσιεύσεις μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και κάποια κριτική… για κάποιους υπήρξε θέμα και το έθεσαν ιδιωτικά… εφόσον ο συντάκτης του κειμένου αδιαφόρησε ή θεώρησε ότι δεν υπάρχει θέμα και δεν μπήκε καν στον κόπο να τους εξηγήσει για ποιο λόγο θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα, τότε ο καθένας επέλεξε να κάνει την κριτική του δημόσια…
        όπως λοιπόν ο πάνθηρας έχει δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει έτσι και οι σχολιαστές έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική και να διαφωνούν είτε επί του περιεχομένου είτε επί του τρόπου παρουσίασης…

  63. Που να εβαζε και κανενα video…
    Τελος παντων,η φωτογραφια δε νομιζω οτι προσεθεσε κατι παραπανω στο κειμενο.Ηταν μαλλον αχρειαστη(δεν ειμαστε παιδακια) και τραβηξε την προσοχη απο το λογο.Απο την αλλη ο blackpanther εκρινε διαφορετικα και την εβαλε.Ολα καλα κι οποιος δεν την αντεχει,δεν την βλεπει.Ειναι παρανοια εδω μεσα να υπαρχουν φωνες αναλογες με εκεινες που γκαριζαν στα καναλια εναντιον ενος «καλλιτεχνη» που γαμουσε το καρπουζι(το θυμαται κανεις?),ουρλιαζοντας οτι ειναι ανωμαλος,διεστραμμενος,πορνοδιαστροφικος και απαιτουσαν να την αποσυρει σαν παρθενοπιπιτσες.

  64. ουάου! τι έγινε εδώ απο το πρωί που είχα να μπώ στο σάιτ! δεν ξέρω αν νοιάζει κανέναν αλλά προσωπική μου γνώμη είναι οτι καλά έκανε και έβαλε την φωτογραφία ο πάνθηρας. Πάντως όλα αυτά βγαίνουν σε καλό νομίζω, μόνο και μόνο γιατί οι νέες ισορροπίες μπορεί να είναι καλύτερες – όπως σε κάθε εξέγερση. Και παρεμπιπτόντως ξαναλέγοντας την προσωπική μου άποψη καλύτερες ισορροπίες θα ήταν αν τηρούνταν το αρχικό «το κάθε post εκφράζει τον συγγραφέα του και μόνο» και κατα τα άλλα ελεύθερος σχολιασμός, ακόμα και για κριτική στο άρθρο απο κάτω.
    Α! και μην ακούσω κριτική για το οτι εκφράζω άποψη ενώ γράφω σπάνια…

  65. Η ουσία είναι ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας αυτής καλώς ή κακώς επιλέχτηκε από κάποιον ως υποβοηθητικό μέσο στο να δειχτεί η ωμότητα των γεγονότων της Λιβυής, επειδή πιστεύει ότι έτσι υπογραμμίζεται καλύτερα το αναμφισβήτητο των κατηγοριών για βομβαρδισμό διαδηλωτών με βαρέα όπλα.
    Φυσικά και είχε τετοιο δικαίωμα να το κάνει και αυτό δεν θα του το υπαγορεύσει κανείς και σίγουρα όχι με τέτοιο επιτιμητικό ύφος.
    Προσωπικά δεν θα επέλεγα αυτή την φώτο, αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα, αν θεωρώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ότι θα μπορούσα να πω κάτι και αλλιώς.
    Αλλά εδώ μιλάμε για το δικαίωμα κάποιου ατόμου/μέσου να προβάλει με την μορφή εμήμέρωσης/καταγγελιας μια τραγική πληροφορία από το πεδίο των μαχών.
    Δεν βομβαρδίσζονται κάθε μέρα με αεροπλάνα οι διαδηλωτές.

    Τό ίδιο μα το ίδιο ακριβώς έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από δημοσιογράφους της αστικής ταξης πραγμάτων αλλά και από το κίνημα στο παρελθόν.
    Δεν θα αναφερθώ μόνο στο προφανές ότι η Γκέρνικα του Πικάσσο είναι η σχεδόν πιστή συρραφή φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στον επαναστατικό τύπο της εποχής εκείνης και που αυτές ήταν που προκάλεσαν το τεράστιο κύμα συμπάθειας στον αγώνα των εξεγερμένων.

    Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς το μέγεθος των ναζιστικων θηριωδιών χωρίς την ύπαρξη πολλών βίντεο και φωτογραφιων που την απεικόνησαν και που στις μέρες μας ΑΥΤΑ τα τεκμήρια είναι τα πλέον αποστομωτικά στην νεοναζιστική αναθεώρηση της ιστορίας που επιχειρείται.

    Και τα δύο αναφέρθηκαν παραπάνω από άλλους σχολιαστές.

    Θα αναφερθώ μόνο σε κάτι που ψιλοπέρασε στο ντούκου αλλά μπορώ να το επιβεβαιωσω προσωπικά:

    όχι μόνο η Εργατική Αλληλεγγύη αλλά το σύνολο των εντύπων της αριστεράς και του α/α χώρου στην Ελλάδα, δημοσίευσαν απιξελάριστες πολύ ωμές εικόνες τόσο από τον πόλεμο του κόλπου το 91 όσο και από τον γιουγκοσλάβικο εμφύλιο και τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς που ακολούθησαν όσο και πιο πρόσφατα από την εισβολή στο Ιράκ το 2003.
    Τα έντυπα του χώρου και όχι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μόνο.

    Παρακαλώ να μην αμφισβητηθεί η μαρτυρία, χαλάρά μπορώ να φέρω καμιά 20ρια έντυπα από όλους τους χώρους μαζί και από εκείνους που ανήκουν και οι σχολιαστές που ορκίζονται το αντίθετο.

    Και πολύ καλά λέω εγώ το κινηματικό μέσο χρησιμοποιει και τέτοια οπτικά υλικά αν κρίνει ότι έτσι πρέπει να κάνει για να υπογραμμίσει και να τεκμηριώσει την καταγγελία του.

    Δεν βλέπω γιατί αυτό που έχει κάνει ο Ριζοσπάστης, το Πριν, η Εργατική Αλληλεγγύη, η Αριστερά, η Αυγή, η Διαδρομή Ελευθερίας και η Νεα Προοπτική – για να τα βάλω όλα – να είναι αποδεκτό εκεί και όχι στο ποστ ενός σχολιαστή στο διαδίκτυο.

    Από την στιγμή όμως που ίσως η αγνοια, ίσως η ημιμάθεια, ίσως η ανάγκη διαχωρισμού από κάτι που δεν μπορεί να υιοθετήσει ο οποιοσδήποτε, οδηγούν σε τέτοιες εν χορώ τοποθετήσεις όλων σχεδόν, είναι αναπόφευκτο και αυτός που τις δέχτηκε να απαντήσει ομοίως.

    Για τα της εσωτερικής σας διαδικασίας δεν μας πέφτει λόγος αλλά αν μόνοι σας βγάζεται τα «εν οίκω εν δήμω» και μας κάνετε όλους κοινωνούς, θα πάει γαϊτανάκι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιτπώσεις.

    Για να μην δημιουργείς τέτοιες κόντρες δημοσίως θα πρέπει να έχεις «μοντάρει» καλά την εσωτερική σου διαδικασία με κοινά αποδεκτούς κανόνες, κάτι που όπως φάνηκε (και) εδώ δεν ισχύει.

    Η ουσία είναι ότι δίπλα μας συμβαίνει μια τεράστια επανάσταση με άγριες και ωμές μάχες επιβίωσης.

    Και αύριο στον απόηχο και αυτών των γεγονότων, έχουμε μια κρίσιμη μάχη στην χώρα αυτή.

    Καλό είναι λοιπόν όχι να κρύβονται οι διαφορετικές εκτιμήσεις, αντιλήψεις, προτάσεις και σκέψεις, αλλά να μπορούν να συζητιούνται ανοιχτά ακόμη και με οξύ τρόπο.
    Αλλιώς εκφυλίζεις μια ουσιαστική αντιπαράθεση σε διαδικαστικού τύπου κουβέντα για το ποιος έχει και ποιος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τι?
    Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από τον αποπροσανατολισμό της κουβέντας και την υποβάθμιση της.

    ευχαριστώ για την φιλοξενία, ραντεβού στους δρόμους

  66. Επιβεβαιωμένη είδηση αυτής της στιγμής:

    Δυο πολεμικές φρεγάτες της Λιβύης που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές του Καντάφι να βομβαρδίσουν την επαναστατωμένη πόλη Βεγγάζη κατευθύνθηκαν προς τη Μάλτα. Η μία βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της Μάλτας ενώ η δεύτερη λόγω βλάβης βρίσκεται ακόμα στα διεθνή ύδατα.
    Την κίνηση της επιτηρούν πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.
    Επίσης σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τουλάχιστον τρεις πτέρυγες μάχης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για να αναχαιτήσουν ή να συνοδεύσουν λυβικά μαχητικά αεροσκάφη.

    Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της τραγικότητας των στιγμών που ζούμε όλοι μας και καλό είναι να επανέλθει ο προβληματισμός πίσω στην ουσία του θέματος.

      • αντιγράφω την είδηση από site καραβανάδων:

        Σε ετοιμότητα η Π.Α. για αναχαίτιση ή συνοδεία λιβυκών μαχητικών – ΗΠΑ, Ρωσία και Ιταλία στη Σύρτη

        Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Πτέρυγες Μάχης 115, 116 και 114 για να αναχαιτιστούν ή να συνοδευτούν σε ελληνικά αεροδρόμια λιβυκά μαχητικά αν επιχειρήσουν να διαφύγουν οι πιλότοι τους όπως συνέβη με τα δύο μαχητικά που προσγειώθηκαν στη Μάλτα. Η επιφυλακή των ελληνικών αεροσκαφών βρίσκεται σε μέση επιφυλακή απογείωσης εντός πέντε λεπτών.

        Την ίδια στιγμή σκάφη του 6ου αμερικανικού Στόλου σπεύδουν στον Κόλπο της Σύρτης, όπως και ρωσικά υποβρύχια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα επιχειρήσουν να διαφύγουν και σκάφη του λιβυκού Ναυτικού. Σκάφη του ιταλικού Ναυτικού έχειυν αναπτυχθεί στο πέρασμα μεταξύ Λιβύης-Ιταλίας και Μάλτας.

        Όσον αφορά στην Ιταλία, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου, όλες οι αεροπορικές βάσεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων της Αεροπορίας της χώρας και το Ναυτικό, έχουν λάβει διαταγές να μετακινηθούν σε σημεία επιφυλακής στα νότια της χώρας.

        defencenet.gr

        να σημειώσω ότι ο κόλπος της Σύρτης θεωρείται «γκρι ζωνη» από το 1986. Η αναπτυξη πολεμικών πλοίων στην περιοχή από ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί εισβολή.

        Για τα αεροπλάνα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας η πρόβλεψη είναι να συνοδεύουν λυβικά που θα επιχιερήσουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, όπως έγινε χθες στην Μάλτα ή και να αναχαιτίσουν όσα δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης ή ενδεχομένως κυνηγάνε τα πρώτα.
        Αυτό λέει η επίσημη άποψη.
        Νομίζω όμως ότι είναι και πιο πολύπλοκο αφού επιλέγονται κανόνες πολεμικής εμπλοκής.
        anything can happen πλέον

  67. Μολις τωρα εκατσα και διαβασα (σχεδον) ολα τα σχολια.Αν καταλαβα καλα γινεται ενας καυγας για μια φωτογραφια που τελικα δεν ειναι για τη φωτογραφια αλλα για κατι αλλο και οποιος δεν ξερει την υποθεση και απλα σχολιαζει,φαινεται «καπως» γιατι δεν ξερει γιατι μιλανε καποιοι που γνωριζονται κι εχουν ενα θεμα παλιοτερο που ξεσπαει τωρα εξ’αιτιας μιας φωτογραφιας…

    Που βαδιζουμε κυριοι?

    • 🙂 🙂 🙂 βασικά προς την έξοδο βαδίζουμε… αλλά anton πάντα σε θαυμάζω γιατί βρίσκεις το καταλληλότερο κομμάτι για κάθε περίσταση!

  68. χαχαχα α ρε κουλογλου πανμεγιστε με τις διαγραφες σου ,τα μπαναρισματα σου και τη μαγκια τη ψοφια

    διδαξες και συ

  69. Στο απίστευτα ανόητο σχόλιο «Αν συνέβαινε σε σένα θα σ’αρεσε να περιφέρουνε τη φωτογραφία σου» εχω να απαντήσω οτι δεν πιστευω στην μετα θάνατο ζωή :Ρ (ποσο αληθεια μπορειτε να το κάψετε ?)

  70. Μεταφέρω κι εδώ ένα σχόλιο που έκανα στο άρθρο για τον Μπελογιάννη. Νομίζω ταιριάζει.

    «Σε ό,τι αφορά στην αιτία της “διαμάχης” θα ήθελα να πω ότι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ έλεγε: “Μου είναι πολύ εύκολο να σοκάρω τους θεατές δείχνοντας μια βόμβα να σκάει κάτω από ένα τραπέζι γύρω από το οποίο κάθονται τέσσερις άνθρωποι και στη συνέχεια τα αποτελέσματα της έκρηξης. Προτιμώ όμως να δείχνω τη βόμβα κάτω από το τραπέζι με το ρολόϊ της να μετράει τα δευτερόλεπτα”.
    Θέλω να πω με τούτο πως ένας εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης ενός σοκαριστικού γεγονότος είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από την ωμή -σοκαριστική, είν’ αλήθεια- πραγματικότητα».

  71. Διαβαζοντας σας τακτικα βρηκα την συζητηση γυρω απο την φωτογραφια ακρως ενδιαφερουσα, απο τις πιο ενδιαφερουσες που εχω πετυχει. Μου ηρθε στο μυαλο η ταινια The people vs Larry Flint οπου κατ’ουσιαν το ιδιο θεμα διαπραγματευεται : πιο δικαιωμα ειναι ανωτερο απο το αλλο η ελευθερια εκφρασης ή η δημοσια αιδω. Στην ταινια «νικα» η ελευθερια εκφρασης με το σκεπτικο πως σε τελικη αναλυση για τα υπολοιπα προκειται για θεμα γουστου. Νομιζω πως μια αναλογη επιχειρηματολογια των δυο πλευρων αναπτυχθηκε και εδω.
    Και εμενα με χτυπησε η φωτο και μαλιστα δεν διαβασα το κειμενο μεχρι τελους, ομως κατανοω πληρως τους λογους που ο συντακτης δεν ηθελε να την κατεβασει ή να την παραποιησει. Βεβαια με την υποσημειωση πως θα γινεται οικονομια των μεσων (να αναρτουνται τετοιες φωτο μονο και οπου χρειαζονται). Με ενοχλησε ομως η αναρτηση στα σχολια της φωτογραφιας του γουρουνοπουλου (και καποια σχολια σε αυτην την γραμμη ειρωνιας) για να ειμαι ειλικρινης. Το οτι ο διαλογος μεταξυ σας εγινε σε καποιον βαθμο δημοσια, ηταν για μενα πολυ θετικο και μου γινατε συμπαθεστεροι.

    Ελπιζω να μεινετε ολοι μαζι. Η ενοτητα και ο αγωνας θελουν πολυ δουλεια κι αλλο τα λογια, αλλο η πραξη. Αυτα τα ολιγα. Και σορρυ για την παρεμβαση.
    Καλη δυναμη και καλη επιτυχια για σημερα! Ζηλευω που δεν ειμαι εκει. Σας στελνω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους.

  72. Οι νεκροι ανθρωποι απο πανω ηταν φτωχοι και θα παρεμεναν φτωχοι αμα ζουσαν.

    Απλα τωρα τους βλεπουμε σ’αυτη την κατασταση που ΠΟΤΕ δε θα δουμε τους Κανταφι ή Μουμπαρακ.

    Το χρημα δεν εχει πατριδα οποτε ολοι αυτοι οι σφαχτες τα παιζουν ολα για ολα και στη χειροτεροι πανε με τα λεφτουδακια τους και παιζουν σε αλλη παραλια.

    Μηπως η ζωη μας αξιζει παραπανω αντι να χαθει τοσο αδικα και ευκολα ;
    Μηπως οι εξουσιαστες ειναι πιο εξυπνοι σημερα απο οτι πιστευουμε ;;
    Μηπως πολεμαμε πρωτογονα ;;

Σχολιάστε