ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αναδημοσιευτής ο BLACKPANTHER

«ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?

«Μήνυµα αποφασιστικότητας. Η δέσµευση έναντι της τρόικας προέβλεπε ότι το πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων της τριετίας θα αποφασιζόταν ώς το τέλος του 2010 και αυτό έγινε προχθές. Ετσι, η κυβέρνηση έστειλε στην τρόικα και στις αγορές µήνυµα αποφασιστικότητας και πιστής εφαρµογής του Μνηµονίου, προκειµένου να µη ρισκάρει την εκταµίευση της δόσης του ∆εκεµβρίου – Ιανουαρίου, αλλά και – κυρίως – την έγκριση της επόµενης. Η ∆ΕΑΑ συνεδρίασε σε διευρυµένη σύνθεση, µε τα µόνιµα µέλη της, τους υπουργούς Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη και Εργασίας Λ. Κατσέλη, καθώς και τους επιµέρους αρµόδιους υπουργούς Εθνικής Αµυνας Ε. Βενιζέλο, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρµπίλη, Υποδοµών και Μεταφορών ∆. Ρέππα, Επικρατείας Χ. Παµπούκη, Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. ∆ιαµαντίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισµού και Τουρισµού Τ. Χυτήρη.

Οι αποφάσεις της ∆ΕΑΑ προβλέπουν ειδικότερα τα εξής: 

n Αξιοποίηση του τέως αεροδροµίου του Ελληνικού: Η διαδικασία επιταχύνεται µε τη µέθοδο fast track. Συγκροτείται φορέας ειδικού σκοπού, η Ελληνικόν Α.Ε., στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της και προσλαµβάνονται χρηµατοοικονοµικοί και τεχνικοί σύµβουλοι. Στη ∆ιυπουργική δεν ελήφθησαν αποφάσεις για το αν θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισµός ή θα γίνει διακρατική συµφωνία. Οπως είναι γνωστό, ενδιαφέρον για το Ελληνικό έχει εκδηλώσει στον Πρωθυπουργό προ διµήνου περίπου ο εµίρης του Κατάρ.

n Αξιοποίηση άµεσα άλλων 12 τουλάχιστον µεγάλων ακινήτων. Μεταξύ αυτών ο τουριστικός λιµένας Βουλιαγµένης, οι Αλυκές Αναβύσσου, το Αφάντου Ρόδου κ.ά. Για τον σκοπό αυτόν συγκροτούνται Οµάδες ∆ιοίκησης Εργου. n Καταγραφή ώς τον Ιούνιο του 2011 της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου από οµάδα εξειδικευµένων συµβούλων που θα προσληφθεί άµεσα.

Πρόσληψη συµβούλων. Αµεση πρόσληψη χρηµατοοικονοµικών και νοµικών συµβούλων για:

– Επέκταση της σύµβασης παραχώρησης του ∆ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών και αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ένα πακέτο µετοχών του ∆ηµοσίου ίσως πωληθεί.

– Αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου σε ∆ΕΠΑ και ∆ΕΣΦΑ. Ουσιαστικά προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ∆ΕΠΑ, αν και δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί πλειοψηφικό πακέτο. Σύµβουλοι έχουν ήδη οριστεί – και αποµένει η τυπική πρόσληψή τους – οι τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank.

– Aναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αµυντικά Συστήµατα (ΕΑΣ).

Αναζήτηση χρηµατοοικονοµικών και νοµικών συµβούλων (εντός του πρώτου τριµήνου του 2011) για:

-Την αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου στην ΕΥ∆ΑΠ και την ΕΥΑΘ. Η ∆ιυπουργική δεν αποφάσισε αν και τι είδους αποκρατικοποίηση θα γίνει, προφανώς έπειτα µετά από διαχωρισµό του δικτύου από την εκµετάλλευση.

– Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛ.ΤΑ. – Τη µετοχοποίηση και είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία. (Εθνικό, Λαϊκό, Ξυστό).

– Την παράταση της σύµβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ και τη διαχείριση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου.

– Τον διαχωρισµό των λειτουργιών του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων. Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαχωρίσει το τραπεζικό τµήµα του Ταµείου και να το εντάξει πιθανώς σε κρατική τράπεζα, όπως το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο ή η ΑΤΕ.

– Την αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου (σ.σ. ουσιαστικά την πώληση) στη βιοµηχανία ΛΑΡΚΟ.

– Την αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εχει αποφασιστεί, ως γνωστόν, η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αµέσως µόλις ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ.

– Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ. Ενδιαφέροντες θεωρούνται οι σιδηροδροµικοί σταθµοί Αθήνας (σταθµός Λαρίσης)

και Θεσσαλονίκης, το εµπορευµατικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου, εκτάσεις πρόσφορες για φωτοβολταϊκά συστήµατα κ.ά.

– Το αεροδρόµιο στο Καστέλλι Κρήτης και την αξιοποίηση του αεροδροµίου Ηρακλείου «Ν.

Καζαντζάκης».

– Την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στα άλλα περιφερειακά αεροδρόµια της χώρας µέσω συµβάσεων παραχώρησης.

-Την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον Ο∆ΙΕ (Ιππόδροµος).

– Την πώληση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου στο καζίνο της Πάρνηθας.

– Την επέκταση συµβάσεων παραχώρησης στην Αττική και την Εγνατία Οδό.

– Την αξιοποίηση του Φάσµατος Συχνοτήτων και του Ψηφιακού Μερίσµατος.

– Την αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου στο αττικό λιµενικό σύστηµα (αναφέρεται στην απορρόφηση των λιµανιών της Αττικής από το λιµάνι του Πειραιά).

– Τη µελέτη στρατηγικής και συµβάσεων παραχώρησης για λιµάνια και ιδιαίτερα για 11 περιφερειακούς οργανισµούς λιµένων.

– Τη µελέτη στρατηγικής και συµβάσεων παραχώρησης για 850 περιφερειακούς λιµένες.

Στο κάδρο των ιδιωτικοποιήσεων µπαίνουν και οι εταιρείες ύδρευσης µε την προσεκτικά διατυπωµένη απόφαση για «αξιοποίηση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου»»

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1239836

To ζήτημα φαίνεται πολύ σοβαρό.

Η ΧΟΥΝΤΑ-ΔΝΤ ξεπουλά τα πάντα λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένοντας τις ελάχιστες αντιδράσεις.

Τετάρτη και κάτω από την πίεση του κόσμου η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τελικά κήρυξε τρίωρη γενική απεργία.

Μετά όμως την τρομερή επιτυχία της απεργίας στις 15 και ειδικά μετά από αυτό το φρέσκο ξεπούλημα φαίνεται  ότι μια τρίωρη απεργία είναι τουλάχιστον αστεία αντίδραση…

http://wp.me/pPn6Y-4IR

58 σκέψεις σχετικά με το “ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  1. Κυριολεκτικα μιλαμε για πλιατσικο!!!! ενα γερο πλιατσικο πριν το τελος και μετα βουρ για Βραζιλια

    σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ ο λαος κοιμηται, μην τον ξυπνήσουμε δεν ειναι ευγενικό

  2. Κυριολεκτικα μιλαμε για πλιατσικο!!!! ενα γερο πλιατσικο πριν το τελος και μετα βουρ για Βραζιλια

    σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ ο λαος κοιμαται, μην τον ξυπνήσουμε δεν ειναι ευγενικό

  3. Έτσι είναι το ιντιμίντια κάποιες φορές ρε παιδιά!
    Τώρα το μάθατε;
    Έχει και τις υπερβολές και τις ανακρίβειες του.
    Είναι μέρος της γλύκας του 😉
    Σίγουρα η απεργία των δημοσιογράφων δεν έγινε για αυτό αφού τόση προσπάθεια έκαναν τα αφεντικά για να σπάσει αυτή η απεργία.
    Αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
    Το ξεπούλημα είναι ξεπούλημα…

    • και το ότι η κυβέρνηση τα κάνει αυτά χριστουγεννιατικα αναμένοντας ελάχιστες αντιδράσεις δεν είναι θεωρία συνομωσίας όπως οι λόγοι για την απεργία των δημοσιόγραφων.
      Το θέμα είναι αν τώρα τα αγωνιστικά αντανακλαστικά δράσουν την επόμενη βδομάδα και η 15 Δεκέμβρη είχε την αναγκαία ορμή για να τα κρατά ζεστά.

  4. και για ποιο λόγο ακριβώς δημοσιεύουμε κάτι που ξέρουμε ότι είναι υπερβολικό και ανακριβές; Επειδή είναι γλυκό; Πάω να ετοιμάσω κάτι για τη Hello Kitty…

  5. θύμωσα με τα παραπάνω σχόλια! Ναί, θύμωσα!
    Γιατί δεν είναι σχόλια πολίτη. Είναι σχόλια δημοσιογράφου, υπερασπιζόμενου το σινάφι του.
    Σας παρακολουθώ στην γραφή σας και σας χαίρομαι γενικά. Αλλά πέσατε σε λάθος. Σχολιάσατε τον χαρακτηρισμό για τους δημοσιογράφους αντί για την είδηση…. θυμίζει τα «πολιτικά» σχόλια του πρετεντέρη που νομίζει οτι μιλάει πολιτικά (έστω απο την πλευρά του) ενώ μιλάει παρα-πολιτικά. Ναί, ο τύπος-τύπισα που έκανε την ανάρτηση στο ιντνυμίντια απο κάπου το πήρε!!! Ω τι νέο!! Ναι, έκανε και σενάρια συνωμοσίας με αυτό, άλλωστε ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει!! Η είδηση όμως παραμένει είδηση! και δεν είναι η απεργία, αλλά το ξεπούλημα – για όποιον δεν είναι δημοσιογράφος για να το πάρει προσωπικά.

    δεν ξέρω αν πραγματικά είστε – αν είστε με γειά σας και χαρά σας και μπράβο για την δουλειά εδώ (κι άν δεν είστε πάλι μπράβο για τους σχολιαστές), αλλά τα σχόλιά σας βγάλαν τέτοια συνδικαλιστική χροιά – κακιά.

    • φίλε-η saliv , ακριβώς επειδή δεν είμαστε δημοσιογράφοι , διπλο-τσεκάρουμε ότι γράφουμε , μιας και δεν διαβάζουε μόνο εμείς το μπλόγκ. προσωπικά θεωρώ ότι δεν είμαστε wannabe τροκτικά ούτε wannabe ακροδεξιά site με ύπουλη προπαγάνδα καλυμμένη πίσω από τόνους δημοκρατίας ή στη δικιά μας τη περίπτωση αντίστασης ή και επανάστασης. Ένα βασικό λάθος που έχει κάνει το indymedia είναι ότι περνάνε άρθρα που το στύλ τους είναι το λιγότερο στυλ αυριανής ή εσπρέσσο. αυτό και αδικεί το ίδιο το μέσο αλλά και τις ειλικρινείς προσπάθειες των χρηστών του για αντιπληροφόρηση. anyway. ευχαριστούμε για το σχόλιο. ελπίζω από τη δικιά μου μεριά να σε έχω καλύψει.

    • Κάνεις ένα τεράστιο λάθος κατά τη γνώμη μου, ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα… εγώ τουλάχιστον αρνούμαι, έστω και ξώφαλτσα, να την πέφτω σε απεργίες για να γουστάρει ο λαός του ιντυμίντια που αναμασά το αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι… και μπορώ να κριτικάρω τον συγγραφέα του ιντυμίντια που το κάνει.
      Και δεν είμαι δημοσιογράφος.
      Η είδηση χωρίς τον υπότιτλο για τους δημοσιογράφους θα ήταν αρκετή.

  6. ναι αλλά ο τίτλος υπονοεί ότι ο λόγος της απεργίας των δημοσιογράφων αλλά και τεχνικών και άλλων είναι το ξεπούλημα, άρα είναι παραπειστικός ως προς το περιεχόμενο της δημοσίευσης , για την ακρίβεια αδικεί και την είδηση στην οποία αναφέρεται.
    μετά να μη λέμε ότι μας χαλάει η εσπρέσο και το τρωκτικό. το λέω γιατί και εγώ έχω πέσει στη λούμπα αρκετές φορές, με όχι καλά αισθητικό αποτέλεσμα.

    • ο τίτλος δεν είναι παραπειστικός.Μιλα για ξεπούλημα και να επικεντρωθουμε σε αυτό.
      Αναφέρεσαι προφανώς στον υπότιτλο που επέλεξε ο δημοσιευτής αλλά αυτός έχει μικρή σημασία για το περιεχόμενο.

      • ο τιτλος πρεπει να ανταποκρινεται στο περιεχομενο φιλε μου.
        Αλλιως το να μην προκυπτει απο το πουθενα, χανει σε αξιοπιστια αυτος που το επελεξε. 😉

            • Συγγνώμη, ζαφ, αλλά η ΕΙΔΗΣΗ είναι «ξεπουλιούνται όλα». Το «σταματήστε τις ειδήσεις» είναι ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ και εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική και θυμική. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα.

            • Ερέντιρα, μία είδηση με 4 μήνες στην πλάτη, δεν είναι ακριβώς είδηση (η λίστα των αποκρατικοποιήσεων είναι γνωστή από τον Αύγουστο και στο Indy δεν επικεντρώθηκαν καν στην αύξησή της που έχει να κάνει με την πώληση των ακινήτων και της γης, κάτι που θα ήταν πραγματικά καινούριο). Σε κάθε περίπτωση δεν είναι «η Είδηση των Ειδήσεων» (που θα σταματήσει τις υπόλοιπες ειδήσεις).
              Εντωμεταξύ είναι κομματάκι αστείο να συζητάμε για συγκάλυψη, όταν το ίδιο το ποστ του Indymedia αποτελεί copy/paste από καθεστωτική εφημερίδα.

              • Αυτό που μόλις έγραψες είναι το πρώτο σχόλιο όπου παρουσιάζεται συγκεκριμένη ένσταση και πάνω στο οποίο μπορεί να γίνει κουβέντα. Οι προηγούμενες αρνητικές τοποθετήσεις είχαν να κάνουν με το πού επικεντρώνει ο τίτλος (αν η είδηση είναι το ξεπούλημα ή ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή) και αν είναι σωστή η σύνδεση ξεπουλήματος και απεργίας των δημοσιογράφων, που στο κάτω κάτω κάτω έγινε μόνο με τη μορφή ερωτήματος.

            • Και τα δύο είναι θέμα.
              1. Η είδηση σε σύνδεση με τον τίτλο (σιγά το νέο)
              2. Το υπονοούμενο του υπότιτλου (που καταρρίπτεται από την ίδια την είδηση copy/paste).
              Το Indymedia είναι γνωστό για τις χοντράδες που κατά καιρούς αναρτά (οι άνθρωποι προφανώς δεν είναι δημοσιογράφοι, αλλά μερικές φορες του αλλάζουν τον αδόξαστο). Αυτή είναι μία τέτοια και κάνει μπαμ.

          • εκτός αν θέλεις όταν κάνω αναδημοσιεύσεις να παρεμβαίνω σε αυτές και έτσι να είχα αφαιρέσει τον υπότιτλο του.
            Αλλά μπορείς να το κάνεις αυτό στις αναδημοσιεύσεις;
            Είναι σωστό;Ή μήπως έτσι ανεβάζεις την αξιοπιστία σου;
            Η αξιοπιίστια μου κρίνεται καταρχήν στα δικά μου κείμενα που ΕΓΩ έχω γράψει και όχι στις αναδημοσιεύσεις μου από το ιντιμίντια.
            Ρε έντι έλεος!
            Τι ψυρίζεις τώρα με τέτοιο περιεχόμενο είδησης;

            • η αναπαραγωγη της αναξιοπιστιας δε σε κανει αξιοπιστο. Αυτο λεω.
              Οσο για την ιδια την ειδηση, τα ειπε και ο Ζαφοντ, δεν ειναι κατι που δεν ξεραμε.

            • Εσύ μπορεί να το ήξερες.
              Άλλοι όχι όμως.
              Δεν είσαι μόνος σου εδώ.
              Και μίλα εξ ονοματος σου όπως όλοι μιλάμε εδώ.
              Το πρώτο πληθυντικό σε ποιους αναφέρεται;
              Στους αναγνώστες των σχολιαστών, στα μέλη του;

              • καποιοι απο αυτους, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Ουτε και με ενδιαφερει να καπελωσω κανεναν. Αν θες ανακαλω κιολας το πρωτο πληθυντικο.
                Την ενσταση μου την ειπα παντως και ξερεις ποια ειναι. Και νομιζω οτι δεν ειμαι ο μονος…
                Τεσπα. Καληνυχτω για την ωρα και θα τα ξαναπουμε (ισως και για καφε 😉 )

          • κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε παλι?
            για τη συσχετιση της απεργιας των δημοσιογραφων με το ξεπουλημα μιλησα.
            Δεν τεκμηριωνεται πουθενα και αντικειμενικα παραπληροφορει.

            • εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις έντι.
              Ο αρχικός δημοσιευτής που προφανώς δεν γνωρίζει πόσο ήθελαν να σπάσουν την απεργία οι από πάνω, χρησιμοποιεί έναν υπότιτλο που με τον τρόπο του έστω και λανθασμένα δείχνει την γενική συμπαιγνία.
              Να πας να τον βρεις και να του πεις ότι δεν υπάρχει τέτοια συσχέτιση.
              Εμένα τι μου το λές;
              Κολάς σε μια σειρά του ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ;
              Ήθελες να την βγάλω και να παρέμβω στην αναδημοσίευση;
              Τι ήθελες;
              Αντικειμενικά το ποστ του πληροφορεί και δεν παραπληροφορεί.
              Ούτε ασχολείται σε αυτό με το ερώτημα του.
              Που άλλωστε είναι ερώτημα και όχι κατάφαση.
              Πώς ρε έντι παραπληροφορεί ένα ερώτημα και όταν μάλιστα δεν παίζει ρόλο στην υπόλοιπη είδηση;
              Χάνεις το δάσος για το δέντρο.
              Και μάλιστα για ένα δέντρο που δεν ανηκει καν στο δάσος(την κύρια δημοσίευση)

              Στο ξαναλέω να πας να τον βρεις και να του θέσεις την αποψη σου ότι δηλαδή ο υπότιτλος του παραπληφορεί και δεν τεκμηριώνεται πουθενά.
              Καλή τύχη στην αναζητηση σου.
              ΕΓΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

              • ε τοτε βγαλτο ρε φιλε για να μη δημιουργουνται τσαμπα εντυπωσεις.
                Κρατα το «δασος» απο την αναπαραγωγη της ειδησης και πετα το «δεντρο» που ειναι και ασχετο αλλα και ζημιογονο εν τελει 😉

            • Ρε φίλε έχω μπει σε ποστ σου να σου ζητάω ανοιχτά να το αλλάξεις;
              Όλος αυτός ο διαλογος για να καταλήξουμε σε αυτό;
              Αναδημοσίευση είναι. Πατωντας το λινκ κάτω θα ξαναεμφανιστεί αυτό που θα έκοβα.
              Δεν είναι δικό μου.
              Με το ιντιμίντια τα έχεις βάλει;
              Είσαι ο μόνος που έχει κολλήσει.ΟΙ άλλοι ξεκόλησαν.
              Εκτίθεσαι στους έξω με την επιμονή σου για κάτι που λογικά και όμορφα οι άλλοι βρίσκουν ασήμαντο.
              Δεν αλλοιώνω αναδημοσιεύσεις και μάλιστα αυτή που είναι τόσο σοβαρή.
              Ούτε θα γράψω από κάτω ότι το ερώτημα του για την απεργία των δημοσιογράφων είναι λάθος.
              Ειδικά αυτό έχει τόσο εξαντληθεί στα σχόλια (και τα δικά μου) απο κάτω που θα ήταν αηδία να το εκανα.
              Έχω ήδη γράψει στα σχόλια ότι δεν ισχύει ότι η απεργία των δημοσιογράφων έγινε για να συγκαλυφτεί το ξεπούλημα(κι άλλωστε κι αν λειτουργούσαν τα κανάλια θα έβρισκαν τον τροπο αυτό να το παρουσιάσουν ως αναγκαστική σωτηρία όπως έκαναν και για άλλα)
              Το κουράσαμε το θέμα.
              Πάω για ύπνο καληνύχτα και να τα πούμε από κοντα 😉

    • Εεε συγγνώμη κιόλας αλλα τουλάχιστον εγω προσωπικα διαβάζοντας τον τιτλο νωρίτερα στο indymedia και αργοτερα εδω, ούτε που έδωσα σημασία σε αυτο που έγραφε για τους δημοσιογραφους και το παρατήρησα τώρα που το αναφέρατε εσείς. Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο που χτυπάει στο μάτι όσο ο τίτλος και για να μιλήσουμε για το προκείμενο δεν ειχα και καμια τρομερη δυσκολια να πιστέψω την είδηση, το αναμενομενο ξεπουλημα της χωρας περιγράφει. Και να συμπληρωσω την ειδηση που εδωσε ένας σχολιαστης στο tvxs για το ξεπουλημα στη Ροδο του Πρασονήσι και φανταζομαι έπεται συνέχεια….

      • +++ αυτό λέω κι εγώ, η είδηση ποιά είναι;
        και απαντώ, απο την πλευρά μου: Το ξεπούλημα.
        καλά κάνεις αναδυόμενε γαλαξία και δπλοτσεκάρεις αλλά τα μάτια σου είδαν τον φόντο αντί για την μορφή στην συγκεκριμένη περίπτωση. Προφανώς για σένα ήταν η επίθεση στους δημοσιογράφους.
        Ναί, πές κάτι για την ακυρότητα της παραπομπής στην απεργία, αλλά όχι ως ακύρωση της είδησης.

        (δεν γίνεται απάντηση σε 2 άτομα μαζί έ;)

  7. εντάξει μη το κοσκινίζουμε και πολύ, απλά είναι θέμα του τι βλέπει, θεωρεί και προπαντώς ερμηνεύει ο καθένας ως σοβαρότερο.

    τελικά είμαι και πολύ μεταμοντερνος να ούμ 😛

    Πάνθηρα, να κανονίσουμε για καφ΄εγώ εδώ θα είμαι γιορτές.

  8. Δεν νομίζω πως ένα τέτοιο ξεπούλημα θα έπρεπε να μας εκπλήσει, από τη στιγμή που ξεκάθαρα η κυβέρνηση έχει δηλώσει τις θέσεις της στο επικοιρωμένο μνημόνιο του Αυγούστου, και όπου ο καθένας μπορεί να το μελετήσει: http://bit.ly/e8w1t4

    Αν δεν έχετε χρόνο διαβάστε το κεφάλαιο 21 (σελ.10 του pdf): «Η κυβέρνηση θα μεταρρυθμίσει και/ή θα ιδιωτικοποιήσει κρατικές επιχειρήσεις:»

    και μιας που μιλάμε για το συγκεκριμένο έγγραφο, ρίξτε και μια ματιά (αν δεν έχετε ήδη ρίξει) στη σελ.28 (κάτω από το πινακάκι:

    «Δίχως προκατάληψη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος, η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοσχέδιο ώστε…»

    Επαναλαμβάνω: «Δίχως προκατάληψη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος»!!! (όπου «δίχως προκατάληψη» βλ. «στ’αρχίδια μας»)

  9. Απαιτουνται ρωσικές τακτικές πλεον : φωτια στις εκτάσεις που εισβάλλουν οι κατοχικές δυνάμεις …

    Μηπως κυκλοφορει κανα βιντεάκι από το κραξιμο του Πάγκαλου στην Λίμνη Βουλιαγμένης;

  10. Θέτεις Πάνθηρα ένα ζήτημα της πολιτικής δημοσίευσης που ορίζει πως δε κάνουμε καμία παρέμβαση στα αρχικά άρθρα κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι σωστό. Όμως το πρόβλημα είναι κι αυτό (δικαίως) εγείρει αντιδράσεις είναι πως η απεργία των δημοσιογράφων κρύβει πολιτική σκοπιμότητα. Ας πούμε ο Γαλαξίας που διαμαρτύρεται τις προηγούμενες ημέρες είχε ανεβάσει ρεπορτάζ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

    Από εκεί κι έπειτα μία τέτοια είδηση μπορεί να παιχτεί κάλλιστα στα ΜΜΕ από Δευτέρα. Το πόσο θα παιχτεί εξαρτάται όχι τόσο από την απεργία καθαυτή αλλά από τη σχέση που έχει κάθε συγκρότημα με τη κυβέρνηση όπως κι από τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

  11. H είδηση βγήκε στην ημέρα μη-απεργίας (Πέμπτη) από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αν θέλανε να μη βγει, θα συνεδρίαζε Παρασκευή η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και ξεπουλήματος. Ή δε θα το δίνανε στο ΑΠΕ απ’ όπου το πήρανε όλοι για αναδημοσίευση και / ή σχολιασμό. Είναι ΤΟΣΟ απλό.

    Είναι σαφές ότι το σχόλιο που συνδέει την απεργία με αυτό, είναι τουλάχιστον άστοχο και δείχνει πόσο άσχετος είναι εκείνος που το έγραψε. Καλό θα ήταν να υπήρχε ένα σχόλιο από κάτω (εφόσον αυτός που το αναδημοσιεύει, διαφωνεί) ως προς αυτό το σκέλος.

    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το «αλήτες – ρουφιάνοι – κλπ» [είμαι σίγουρη ότι οι σοβαροί εξ αυτών έχουν παρόμοια γνώμη για τον κλάδο τους] αλλά να μην λέμε ανακρίβειες και να μη χρεώνουμε πραγματα που δεν ισχύουν σε κόσμο, γιατί καταντάμε γραφικοί.

  12. και για οσους δεν το εχουν δει:

    Βιντεο οπου φαίνονται κάποιες σημειολογικές ομοιότητες μεταξυ Ελλάδας του 2010 και Χιλης του 1975.

    • Φίλε ipomia

      Επειδή κατάγομαι από τη Ρόδο και λατρεύω το νησί μα κυρίως το Νότιο μέρος της (συμπεριλαμβανομένου και το πρασονήσι) αν βρεις οτιδήποτε σχετικό στείλε στο e-mail του blog ώστε να το αναδημοσιεύσω.

  13. Εγώ θα σταθώ στην ουσία της είδησης: νομίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη να εμποδίσουμε αυτό το ξεπούλημα με κινηματικές δράσεις. Άμα γίνει το κακό δύσκολα ξεγίνεται. Και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει πιο εύκολα απ’ ό,τι με τις ΔΕΚΟ, όπου έχει γίνει τρομακτική πλύση εγκεφάλου. Θα πρέπει να οργανωθούμε, ας σκεφτούμε όλοι πώς, και να παρεμβαίνουμε με καταλήψεις όπου σχεδιάζεται ξεπούλημα. Έγραψα και σε δύο άλλες αναρτήσεις εδώ για το Πρασονήσι στη Ρόδο, που θέλουν να το πουλήσουν για να χτιστεί ξενοδοχειακή μονάδα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ας βρούμε τρόπους να οργανωθούμε.

    • Εδώ πάει:

      Φίλε ipomia

      Επειδή κατάγομαι από τη Ρόδο και λατρεύω το νησί μα κυρίως το Νότιο μέρος της (συμπεριλαμβανομένου και το πρασονήσι) αν βρεις οτιδήποτε σχετικό στείλε στο e-mail του blog ώστε να το αναδημοσιεύσω.

  14. ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τον τσουρούλη σας να έχει όλα τα στοιχεία ότι ένας άνθρωπος κρατείται παράνομα και απλά να μην το βγάζει…και μετά πιστεύετε όσα λενε τα πουλημένα μμεξαπάτησης
    http://osr55.wordpress.com/2010/12/18/%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7/

    ο τσουρούλης είναι ο ευαγγελάτος της κύπρου

    ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ –ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ έγγραφα Υπουργείου Εσωτερικών που διατάσσουν την απελευθέρωση από τις 26 Νοεμβρίου 2010 και ακόμη ο άνθρωπος είναι ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ – Ακόμα ένας άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας κρατείται παράνομα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ η προσφυγή στο Ανώτατο με όλο το ιστορικό
    http://osr55.wordpress.com/2010/12/17/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%E2%80%93%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1/

Σχολιάστε