Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ—-THE INTERNATIONAL

BLACKPANTHER1975    http://wp.me/pPn6Y-1LE

Aυτός ο λαός έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ικανός για τα καλύτερα και για τα χειρότερα…

Τα παραδείγματα  που πιστοποιούν το παραπάνω είναι άφθονα και δεν χρειάζεται κανείς να πάει μακριά…Αρκεί η τελευταία τετραετία.

Το 2006-7 η φοιτητική νεολαία του, προχώρησε σε μια εξέγερση διαρκείας κόντρα σε θεούς και δαίμονες.Κι όμως το καλοκαίρι του 2007 και μετά από μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που έκαψε την Πάρνηθα και τα καλύτερα δάση αλλά και με αναρίθμητους νεκρούς που κάηκαν αβοήθητοι, οι ντόπιοι ξαναψήφισαν την κυβέρνηση που ευθυνόταν για τον οικολογικό όλεθρο, δεχόμενοι να  εξαγοραστούν για κάποια 500ευρα και να συγχωρέσουν με τέτοιο τρόπο τους υπαίτιους του ολέθρου…

Το 2008 η νεολαία του πάλι εξεγέρθηκε με πρωτοφανή ορμή, εκδικούμενη την δολοφονία ενός 15χρονου και την βάρβαρη αστυνομική καταστολή και λίγο αργότερα η ίδια νεολαία ανέχτηκε χωρίς αντιδράσεις ακόμη μεγαλύτερη καταστολή αλλά και τρομακτικά ρατσιστικά πογκρόμ και φασιστικές καταλήψεις πλατειων που έκλειναν παιδικές χαρές…

Η τρομερή αντίφαση αυτού του λαού φάνηκε συμπυκνωμένη και σε όλο το μεγαλείο της στις 5 Μάη του 2010.

Εκείνη την μέρα πραγματοποιηθηκε από αυτόν το λαό, η μεγαλύτερη γενική απεργία της Ιστορίας, η μεγαλύτερη πανεργατική διαδήλωση  και οι πιο αποφασισμένες και γενικευμένες συγκρούσεις που απειλούσαν με κατάληψη την Βουλή.

Την ίδια μέρα, ο ίδιος αυτός λαός που έκανε τα παραπάνω και σκόρπισε ελπίδες και έμπνευση σε όλη την υποδουλωμένη υφήλιο, γύρισε αποθαρρυμένος και ηττημένος σπίτι του, αναλαμβάνοντας άδικα, παράλογα και με μια ασυγκράτητη αυτοενοχοποίηση, την ευθύνη  και το κρίμα για ποιους;

Για κάποιους κλειδωμένους απεργοσπάστες  που  αφέθηκαν  εγκληματικά στην μοίρα τους από ένα κράτος που χάρηκε και χρησιμοποιησε κυνικά και ξεδιάντροπα την δολοφονία τους…Δολοφονία που ως τώρα παραμένει σκοτεινή και που το ίδιο το μεγαλοαφεντικό των δολοφονημένων αποδίδει σε σκοτεινά σχέδια και κύκλους…

Για όλα αυτά έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα.Γεγονός είναι ότι από την 5 Μάη οι κοινωνικές αντιστάσεις βρίσκονται σε μια κάθετη πτώση όσο κι αν ποτέ δεν εξαφανίστηκαν...

Από την 5 Μάη και μετά αυτός ο λαός έχει βαλθεί πάλι να αποδείξει  ότι είναι ικανός για τα χειρότερα και έχει αφεθεί σχεδόν παραλυμένος στην μιζέρια και στην ηττοπάθεια του, στην αυτοκαταστροφή του…

Αντίδοτο σε αυτήν την  παρακμιακή πορεία του, παρουσιάζεται  μια δοξασία που όσο περνούν οι μέρες αποκτά μεγαλύτερη ορμή και γεμίζει με προσδοκίες τα σκλαβωμένα κορμιά των ταλαίπωρων υπηκόοων…

Η δοξασία ότι από τον Σεπτέμβρη έρχεται μια νέα ανάταση, ένας νέος γύρος αντιστάσεων, μια βαθύτερη Εξέγερση  που θα σαρώσει τα πάντα και θα αποδώσει επιτέλους την πολυθρύλητη δικαιοσύνη.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβρη, η δύναμη αυτής της δοξασίας φανερώνει ότι αυτός ο λαός ακόμη και τώρα που φαίνεται παραιτημένος και απογοητευμένος, ακομη και τώρα που έχει αποδεχτεί την υπουδούλωση και την ταπείνωση του, συνεχίζει να διατηρεί μέσα του την επιθυμία και την αγωνία να αντισταθεί, να εξεγερθεί, να σηκώσει το ανάστημα του.Να δείξει ότι πάλι είναι ικανός για τα καλύτερα που μπορούν να εμπνεύσουν ξανά όλο τον πλανήτη.

Στο εν τω μεταξύ όμως, η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ βρίσκεται σε επέλαση και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αδράνεια του κοσμου και το καλοκαιρινό κλίμα που τα τυλίγει όλα στην ανεύθυνη χαλάρωση και στην αβέβαιη υπόσχεση του μέλλοντος.

Πραγματικά αυτό το διάστημα και ειδικά μετά τις 5 Μάη, η ΧΟΥΝΤΑ έχει καταφέρει το ακατόρθωτο.

Ενδεικτικά χωρίς να εξαντλείται σε αυτά, το καθεστώς κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο τα εξής:

1)Διέλυσε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα καρπό πολυετών αγώνων και έκλεψε κυριολεκτικά τις συντάξεις ΟΛΩΝ.

2)Επέβαλε μια κατευθυνόμενη ακρίβεια με προκλητικές αυξήσεις έμμεσων φόρων και ΦΠΑ ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

3)Διέλυσε τα νοσοκομεία και κάθε έννοια δημόσιας υγείας.

4)Κονιορτοποίησε  ό,τι εργασιακή εγγύηση είχε απομείνει στον ιδιωτικό τομέα.Διευκόλυνε τις απολύσεις και ξεφτίλησε τις αποζημιώσεις.

5)Οδήγησε σε απόγνωση τα ευρύτερα μικροαστικά στρώματα στραγγίζοντας το χρήμα από την αγορά, επιβάλλοντας τους στυγνή φορολόγηση και τρομοκρατώντας τους με κυνήγι αποδείξεων και βαριές κυρώσεις.

Μέσα σε δύο μήνες παραβιάστηκαν τόσες και τέτοιες κοκκινές γραμμές που σε άλλες «ομαλές» συνθήκες μόνο μία τέτοια παραβίαση  θα είχε οδηγήσει σε πτώση της κυβερνήσης.

Όμως οι συνθήκες απέχουν πολύ από το να είναι ομαλές.

Ενώ ο κόσμος βρίσκεται στην θερινή ραστώνη του, το σχέδιο της ΧΟΥΝΤΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όχι μονο δεν σταματά πουθενά αλλά και επιταχύνει την εκτέλεση του.

Βλέπεις μέσα από το τηλεοπτικό γυαλί τα πρόσωπα-μάσκες του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου, του Χρυσοχοϊδή, του Παπανδρέου και καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ, ΠΟΤΑΠΟΥΣ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ που δεν έχουν κανένα φραγμό, καμιά ηθική, κανένα συναίσθημα εκτός από τους φραγμούς, την ηθική και τα συναισθήματα που τους εμπνέουν  η αριστοκρατία του χρήματος που υπηρετούν φανατικά.

Αυτοί οι τύποι πανηγύριζαν όταν έμαθαν για τους νεκρούς της Μαρφίν, αυτοί οι τύποι μετά τα τραγικά συμβάντα,όχι μονο δεν ανέβαλαν έστω για μια μέρα την παράδοση της χώρας  στο ΔΝΤ  αλλά χρησιμοποίησαν αυτά τα τραγικά συμβάντα για να ψηφίσουν την παράδοση της χώρας στα όρνια του ΔΝΤ επιτυγχάνοντας την μικρότερη δυνατή αντίδραση και  την μεγαλύτερη δυνατή ΧΟΥΝΤΑ στους δρόμους.

Στάζουν αίμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια.Δολοφονοί που δεν σέβονται τίποτε και που ούτε την επαίσχυντη χαρά τους για τις δολοφονίες δεν ήταν ικανοί να κρύψουν.

Κατακαλόκαιρο μεθόδευσαν την μεγαλη κλοπή των συντάξεων.

Κατακαλόκαιρο προχωράνε σε ένα άλλο έγκλημα που αποκαλύπτει όλη την φύση του καθεστώτος τους.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ σε όλο το μεγαλείο της!

Η Αγροτική και το Ταμιευτήριο φιλέτα σε χρεωκοπημένες τράπεζες που έχουν δανειστεί από εκεί!http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1193260

Άλλη μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή παραβιάζεται με άνεση και θράσος σαν να μην τρέχει τίποτε!

Ούτε στις ΗΠΑ, την μέκκα του καπιταλισμού το ταμιευτήριο δεν βρίσκεται σε ιδιωτικά τραπεζικά μονοπωλια όπως θέλουν να κάνουν εδώ.Οι καταθέσεις των αγροτών και των μικροταμιευτών βορά σε άπληστα τραπεζικά συμφέροντα.

Κι από δίπλα οι πρετεντέρηδες που αγαλλίασαν με τις μικρές αντιστάσεις του κόσμου στην κλοπή των συντάξεων του να επιχαίρουν και να παρουσιάζουν αυτό το αίσχος σαν την μεγάλη ελπίδα και σωτηρία!

Ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου το θράσος δεν ήταν τόσο μεγάλο και τόσο ξετσίπωτο…

Οι από πάνω είναι τόσο μεθυσμένοι με το «κατόρθωμα» τους να περάσουν την βαρβαρότητα τους με  ελάχιστες αντιστάσεις  από τους κάτω ώστε δεν έχουν πια κανένα όριο σε αυτά που ζητάνε και απαιτούν.

Ο Παπανδρεόυ δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του. Πιστεύει πλέον ότι κατάφερε και μετέτρεψε  έναν ολόκληρο λαό σε υποταγμένους σκλάβους που θα ανεχτούν οτιδήποτε- οποτεδήποτε. http://tvxs.gr/node/62226

Βέβαια ακόμη και στο ντελίριο του υπάρχουν κάποιες  σκιές που τις βλέπει πριν πέσει για ύπνο…

Γιατί οι πολιτικοί του να μην μπορούν να πιουν ήρεμα τον καφέ τους; Γιατί ακόμη υπάρχουν αγνώμονες που δεν δέχονται ότι τους έσωσε από την χρεοκοπία;

Όμως έστω κι έτσι, πιστεύει ότι τα χειρότερα πέρασαν για αυτόν και τα μεγάλα αφεντικά του και ότι πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Έτσι του λένε  και οι  σύμβουλοι του που τούς εμπιστεύεται τυφλά!

«Κι άλλωστε ποια είναι η εναλλακτική λύση;» σκέφτεται με το τετράγωνο μυαλό του…

«Μήπως το ΚΚΕ; Μα αυτό είναι  ανυπόληπτο ιδεολογικά μετά το 89! Μήπως  ο Τσίπρας; Ποιος παίρνει στα σοβαρά ένα παιδαρέλι! Οι  Αναρχικοί; Αυτοί αλληλοσπαράσσονται μετά τις 5 Μάη και έπαψαν να αποτελούν φόβητρο! »  -«Με τέτοιους αντιπάλους δεν έχω να φοβάμαι τίποτε!Αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους και ποτέ δεν θα ενωθούν για να με αντιμετωπίσουν! Ο Κουβέλης ήρθε μαζί μου, το ίδιο και η Μπακογιάννη  και το Λ.Α.Ο.Σ ήταν μαζί μου από την αρχή!»

«Και να τώρα που θέλω να  δώσω το ταμιευτήριο και την Αγροτική στον καρχαρία τον Σάλα, έχω μαζί μου και όλη την ΝΔ ως υποστηρικτή μου!» «Πατέρα φοβήθηκα στις 5 Μάη αλλά τώρα όλα είναι πιο εύκολα από ποτέ!Πιο χαρούμενα, πιο  αισιόδοξα!»

«Η ΧΟΥΝΤΑ των τραπεζιτών και του ΔΝΤ είναι η πιο ευχάριστη απ´ολες τελικά!Δεν χρειάζεται εκεί να προσποιείσαι ότι υπηρετείς αφηρημένες ιδεολογίες, ούτε άπιαστα ιδανικά όπως σε άλλες χούντες. Το αγνό, ανόθευτο ΧΡΗΜΑ είναι η ουσία της και ποιος το αμφισβητεί αυτό;»

«Αρκεί μια τράπεζα να κινδυνεύσει και αμέσως ένας πακτωλός χρήματων θα βρεθεί για να την σώσει.

Κι ας πεινάσουν οι πολλοί, κι ας βρεθούν άλλοι τόσοι στην ανασφάλεια και στην απόγνωση.Έτσι προχωρά η Ιστορία!Στο τέλος θα με δοξάζουν σαν σωτήρα που τους έσωσα από την χρεοκοπία!»


ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ;

Θα λεγε κανείς ότι και σε άλλες εποχές οι εξουσιαστές επιδείκνυαν αφάνταστο θράσος.

Ο Τσολάκογλου κατοχικός πρωθυπουργός του 1941 είχε επικαλεστεί το πατριωτικό καθήκον και τις θερμοπύλες(!!) για να ζητήσει υπακοή από τους πολίτες.Όμως εκείνος είχε την μπότα των Ναζί στο κεφάλι του και μια συντριπτική στρατιωτική ήττα.Αυτοί;

Αυτοί επικαλούνται τα χρέη  και το φάσμα της χρεοκοπίας σαν τον νέο μπαμπούλα για να επικαλεστούν τον νέο πατριωτισμό τους και να δικαιολογήσουν την νέα κατοχική κυβερνήση τους…

Ακόμη πιο αξιοθρήνητοι και κυνικοί από τον Τσολάκογλου και την κουστωδία του…

Και έτσι φτάνουμε στο ζουμί αυτου του κειμένου.


Πρόσφατα είδα μια σπουδαία κινηματογραφική ταίνια που συνιστώ να την δουν όλοι.

Σπάνια μια ταινία που δεν είναι ντοκυμαντέρ αλλά κινείται στην μυθοπλασία, συμπυκνώνει τόσα νοήματα και τόσες αλήθειες για την εποχή μας.

Η ταινία ονομάζεται the international και θίγει γενναία και αποκαλυπτικά την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.http://www.imdb.com/title/tt0963178/

Το τρέηλερ που παραθέτω φανερώνει ελάχιστα από την ουσία της και όπως γράφουν και σχόλια από κάτω περισσότερο την συσκοτίζει ως  άλλη μια ταινία δράσης.

Όμως απέχει πολύ από το να είναι τέτοια.

Για όσους θέλουν να την δουν χωρίς να πληρώσουν φράγκο μπορούν να την κατεβάσουν από το piratebay και να ψάξουν στο google για ελληνικούς υπότιτλους.http://thepiratebay.org/torrent/5559322/The_International(2009)(Retail)(nlsubs)2Lions-Team ,  http://thepiratebay.org/torrent/4912119/The_International[2009]DvDrip[Eng]-FXG

(Αν κατορθώσουν τα αφεντικά να περάσουν το έκτρωμα της acta τότε θα απαγορεύεται στο νετ να βάζεις τέτοια λινκς…http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement )

Σε αυτήν λοιπόν την ταινία αποκαλύπτεται αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι μας:

Ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, ότι οδηγεί άτομα και ολόκληρα κράτη σε αναγκαστικά χρέη για να μπορεί να τα ελέγχει, ότι είναι μπλεγμένο σε λογείς σκοτεινές δραστηριότητες που καλύπτουν εμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ότι το ίδιο το κατασταλτικό κράτος και οι φορείς δικαιοσύνης του λειτουργούν σαν τυφλοί υπηρέτες του.

Αυτό που συγκλονίζει περισσότερο είναι η παρουσίαση των κεφαλών αυτού του τραπεζικού συστήματος ως κυνικών γκάγκστερ που δεν έχουν πρόβλημα να δολοφονούν τον οποιοδήποτε ακόμη και δικούς τους ανθρώπους για να επεκτείνουν ή για να συγκαλύψουν τις δράσεις του συστήματος.

Βλέποντας αυτήν την ταινία, μού ριζώθηκε η πεποίθηση ότι η δολοφονία των εργαζόμενων της Μαρφίν ήταν άλλο ένα τέτοιο σκοτεινό σχέδιο των τραπεζιτών για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Είναι ικανοί για τέτοιες και χειρότερες δολοφονίες προκειμένου να υπερασπίσουν την ΧΟΥΝΤΑ τους. Ακόμη και η δολοφονία του υπασπιστή του Χρυσοναζίδη μού φάνηκε ότι εντάσσεται σε τέτοια σχέδια.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αδίστακτα και κυνικά άτομα που δεν έχουν κανένα ηθικό και ανθρωπιστικό φραγμό. Τέτοιοι τύποι αν νιώσουν ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους (όπως άλλωστε απειλήθηκαν από την Εξέγερση της 5 Μάη…) θα προχωρήσουν σε φοβερές πλεκτάνες και σκευωρίες.

Τα ΜΜΕ είναι δικά τους και έχουν τρομερή άνεση στο πώς θα παρουσιάσουν τα γεγονότα και πώς και πού θα αποδώσουν ευθύνες.

Τονίζω ξανά  ότι ζώντας σήμερα μέρες ΧΟΥΝΤΑΣ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ με ενεργά  σχέδια χειραγώγησης του πληθυσμού, αξίζει για όλους να δουν αυτήν την ταινία για να αντιληφθούν με τι αντιπάλους έχουμε να κάνουμε και με τι μεθοδους και τακτικές έχουμε να αναμετρηθούμε.

Σήμερα που οι τελευταίες ημικρατικές τράπεζες παραδίδονται σχεδιασμένα στα αρπακτικά του ιδιωτικού τραπεζικού κλάδου…

Τα ίδια αρπακτικά που μόλις πριν λίγο καιρό εκλιπαρούσαν για κρατική βοήθεια και «εγγυημένα δάνεια» και που τώρα με αμίμητο θράσος παριστάνουν τους σωτήρες…

Ο αγώνας θα είναι μακρύς  για το καθένα μας, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Να κρατήσουμε το ηθικό ψηλά ώστε να αποφύγουμε καταθλιπτικές ηττοπάθειες που παραλύουν την ενεργητικότητα και στομώνουν την σκέψη.

Να αυξήσουμε τις επαφές μας με συνανθωπους μας και την ποσότητα των ποιοτικών συζητήσεων που αντιμετωπίζουν την σημερινή πραγματικότητα.

Όταν αυτοί ξεδιάντροπα πανηγυρίζουν «για την εντυπωσιακή μείωση του ελλείματος» (όταν έχουν μειώσει κατά 40% τις δημόσιες επενδύσεις, διαλύουν τρένα και νοσοκομεία και εκμηδενίζουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς !!!) να τους χτυπήσουμε εκεί που τούς πονά.

Σε ατομικό επίπεδο θα ήταν ευτύχημα αν   συντονισμένα σε αυτήν την κρίση κόβαμε το τσιγάρο και άρχιζαμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο παραμερίζοντας  τα αμάξια.

Θα σταματούσαμε έτσι να ενισχύουμε τα έσοδα ενός απάνθρωπου κράτους με μεγάλο ώφελος για την υγεία μας και θα είμασταν και πιο έτοιμοι για τις μάχες των δρόμων που έρχονται.

Προσωπικά αυτό θα προσπαθήσω να κάνω το προσεχές διάστημα όπως και θα αφιερωθώ περισσότερο στην μελέτη κάποιων βιβλίων.

Αυτό είναι το τελευταίο αμιγώς πολιτικό κείμενο μου για το καλοκαίρι και με αυτό σας αποχαιρετώ μέχρι τον Σεπτέμβρη.

(επιφυλάσσομαι για κάποια κείμενα μου γύρω από το linux και το opensource και κάποιες βιβλιοπαρουσιάσεις σημαντικών βιβλίων…)

Με την ελπίδα, την ευχή και την προσδοκία ο Σεπτέμβρης να μην είναι μια δοξασία αλλά μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που θα σαρώσει τα πάντα!

Και με τους αγωνιστικούς χαιρετισμους μου για αυτούς που έχουν τα κουράγια, το σθένος και την δύναμη να αγωνιστουν κοινωνικά και μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι υπόλοιποι απλά ατενίζουν τον Σεπτέμβρη!

54 σκέψεις σχετικά με το “Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ—-THE INTERNATIONAL

    • Aν ισχύουν αυτά που λέει αυτό το ποστ τότε μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας…
      Δεν θα με ξάφνιαζε βέβαια αν αποδεικνυόταν!
      Έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι έχουμε να κάνουμε με γκάγκστερς και αδίστακτους μεγαλοκλέφτες…
      Και άλλωστε το ποστ είναι κατατοπιστικό και αναλυτικό…

  1. Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι στη θέση των «κλειδωμένων απεργοσπαστών» Παρασκευής Ζούλια, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώντα Τσακάλη θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας και στη θέση των δολοφόνων πολλοί από αυτούς που αυτοαποκαλούνται και τελικά δυστυχώς αναγνωρίζονται κι από άλλους ως μέλη του «κινήματος», κοιμάσαι ακόμα τον ύπνο του δικαίου.

    Εγώ πάντως θα συνεχίσω να τιμώ τους νεκρούς μου όπως νομίζω, να αναλαμβάνω τις ευθύνες που θεωρώ ότι μου αναλογούν και να αποκρούω όπως μπορώ εμετικές απόπειρες απαξίωσης συνανθρώπων μας, εργαζομένων, δολοφονημένων. Και δε δίνω ραντεβού για κανέναν Σεπτέμβρη για κάποιο επαναστατικό υπερθέαμα. Οι εξεγέρσεις δεν είναι βιντεογκέιμ ούτε αμερικάνικα μπλοκμπάστερ, γεννιούνται και ζυμώνονται στο δρόμο, στις δουλειές, στους χώρους δράσης μας καθημερινά. Και όταν ξεσπάσει η δική μας αύριο, το Σεπτέμβρη ή κάποτε, για να είναι «δική μας» θα πρέπει να πάρει παραμάζωμα όλους τους εξουσιαστές και κυνικούς εξουσιολάγνους απ’ όπου κι αν προέρχονται.

    • έχω γράψει όπως ξέρεις ποταμούς κειμένων για το ζήτημα
      http://wp.me/pPn6Y-Q6 και http://wp.me/pPn6Y-NM
      http://wp.me/pPn6Y-ZD
      http://wp.me/pPn6Y-NM
      Η ουσία δεν αλλάζει…
      Αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πιο υπεύθυνοι απέναντι στους εαυτούς τους και στην υπόλοιπη κοινωνία που σύσσωμη είχε απεργήσει εκείνη την μέρα ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
      Απεργοσπάστες ήταν, όσο κι αν πόνεσα και έκλαψα για τον χαμό τους…
      Όταν σκέφτομαι ότι 60 συνάνθρωποι μας έχουν αυτοκτονήσει από τότε και εξ αιτίας του μαύρου κλίματος που δημιούργησε η ιστορία τους, τόσο δεν μπορώ να συγχωρώ πλέον εκείνη την ανευθυνότητα τους, όσο κι αν είχαν όλες τις δικαιολογίες που μπορεί να επικαλεστεί ένας απεργοσπαστης που λειτουργεί υπό καθεστώς εκβιασμών…
      Ιδιαίτερα δεν μπορώ να συγχωρέσω την έγκυο που αντί να βάλει το αγέννητο παιδί της πάνω από όλα, προτίμησε ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ να φανεί καλή στο αφεντικό….
      Εννοείται ότι οι εγκληματίες δεν είναι αυτοί αλλά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοι της δολοφονίας αλλά ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε στις ιστορικές στιγμές που έρχονται με όρους ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
      ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΜΕΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
      Είναι πλέον και δικιά μας ευθύνη αυτό να το κατοχυρωσουμε στις επόμενες μάχες και να μην ξανανικηθούμε από την αφέλεια μας…

      • Από την άλλη είμαι πια πεπεισμένος ότι αυτοί οι τραγικοί άνθρωποι λειτούργησαν σαν δολώματα ενός δολοφονικού σχεδίου που είχε στόχο να σιγάσει μια ως τότε ασυγκράτητη εξέγερση…
        Τα τέλεια θύματα…
        Ας αρχίσουμε να βγάζουμε πιο προχωρήμενα συμπεράσματα από κεινη την αποκρουστική δολοφονία…
        Μάς την έφεραν και κυρίως την έφεραν σε αυτούς που υποχρέωσαν τέτοια μέρα να δουλέψουν…
        ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ…
        ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…
        Αυτό δείχνει και η ταινία που μνημονεύω…

    • H αλήθεια είναι loophole, ότι αρχικά μου έκανε εντύπωση η επιλογή της ταινίας. Κλασσική Αμερικανιά, υπερβολικό σενάριο, γόης πρωταγωνιστής που θα κάνει τα πάντα για να αποκαλύψει την αλήθεια. Εντυπωσιακότατα πλάνα, κυνηγητό, ξύλο… Και πάνω από όλα η σαφής διάκριση. Η ευθεία γραμμή που χωρίζει τους καλούς από τους κακούς, το άσπρο από το μαύρο. Όλα τέλεια φτιαγμένα, σερβιρισμένο ευκολόπεπτο γεύμα από το Χόλιγουντ.

      Αρχικά μου έκανε εντύπωση. Μετά το σκέφτηκα καλύτερα…

      • Κλασική αμερικανια θεωρώ το spiderman ή τις περισσότερες ταινίες του σπήλμπεργκ.
        Σε καμιά περίπτωση την εν λόγω ταινία!
        Άλλωστε ταινίες που να τα βάζουν με το τραπεζικό κατεστημένο είναι έλαχιστες…

        Και επίσης ο σκηνοθέτης της έχει γυρίσει ταινίες όπως το τρέξε λόλα τρέξε και το άρωμα που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αμερικανιες!
        http://www.imdb.com/name/nm0878756/
        Ούτε ο clive owen συνηθίζει να παίζει σε αμερικανιές!
        Μα ούτε υπάρχει και αυτή η ευθεία γραμμή που ισχυρίζεται η narrator!

        Υπάρχουν διαρκείς ανατροπές (ακόμη και πρόσκαιρη συμμαχία ενός πληρωμένου δολοφόνου με τον πρωταγωνιστή) και συνιστώ στην narrator να την ξαναδει με άλλο μάτι!

        • τώρα το αν υπάρχει ευθεία γραμμή που διαχωρίζει το τραπεζικό κατεστημένο από την υπολοιπη κοινωνία,για αυτό δεν ευθύνεται η ταινία αλλά η ίδια η πραγματικότητα…
          Όντως αυτό το κατεστημένο είναι αδίστακτο και αποκρουστικό και νομίζω ότι βιώνουμε αυτό το γεγονός στην ίδια μας την χώρα τώρα…

        • Απλά έχουμε διαφορετική άποψη για τον κινηματογράφο. Προφανώς δεν είναι το σωστό θρεντ εδώ για να αναλύσουμε την ταινία, τον σκηνοθέτη και την καριέρα του Clive Owen. Εν συντομία δεν δίνω λευκή επιταγή ούτε στον Τίκβερ ούτε στον πρωταγωνιστή επειδή έχουν κάνει κάποιες καλές επιλογές. Κρίνω μόνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και όχι τον πρότερο έντιμο βίο (αν και όπου υπάρχει!). Εξάλλου θα ξέρεις καλύτερα από μένα πόσοι καλλιτέχνες «πουλήθηκαν» στο «σύστημα» για τα «φράγκα». Ελπίζω να μην μας βρουν αφιονιασμένες φαν το Κλάιβ τώρα και αρχίσει κι άλλο ξεμάλλιασμα! 🙂

          • Σχολίασα αν η ταινία ήταν ρηχή με προκαθορισμένα σύνορα καλού και κακού και προβλέψιμη πλοκή.
            Και τελικά βρήκα ότι δεν ήταν τέτοια.

            Σκέψου μόνο την ανατροπή που βιώνει ο πρωταγωνιστής στο τέλος όταν αντιλαμβάνεται ότι το κράτος και η δικαιοσύνη που υπηρετεί δεν είναι καθόλου όπως τα είχε στο κεφάλι του και αναγκάζεται να βγει εκτός του κράτους…
            (τώρα κάνω spoil αλλά ας είναι… 😉 )
            Επίσης σκέψου θεματολογικά πόσο σπάνια είναι ως ταινία και με ποια συμφέροντα τα βάζει και αν μέσα από αυτήν την ταινία αναδεικνύονται γενικότερες αλήθειες.
            Τώρα αν ο owen γίνει clunei δεν το γνωρίζω.
            Μπορεί ναι, μπορεί όχι.
            Ελπίζω πώς όχι!
            Στα παιδιά των ανθρώπων (children of men) ήταν εξαίσιος και σε αυτήν την ταινία δεν πήγε πίσω.
            Επίσης μια λεπτομέρεια:
            Η ταινία δέχτηκε πιέσεις να γίνει πιο action καθώς θεωρήθηκε υπερβολικά κοινωνική και θεατρική για τα αμερικανικα γούστα.
            Αυτό ίσως να αλλοιωσε κάποιες πλευρές της…

            • Το Χόλιγουντ ούτε τα έβαλε ποτέ, ούτε πρόκειται να τα βάλει με τα κατεστημένα. Χρήματα στα ταμεία θέλει και απολύτως τίποτα παραπάνω. Είναι άκρως καθεστωτικό και εξυπηρετεί συμφέροντα. Το άλλοθι των «ανεξάρτητων παραγωγών» στην ομπρέλα των μεγάλων στούντιο είναι μια άλλη -μεγάλη- συζήτηση. Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες πιο «ανατρεπτικές» και «ριζοσπαστικές» από το International και ας μην θέτουν το θέμα τόσο «ευθέως».

              Το «Children Of Men» είναι μια εξαιρετική ταινία. Κάνεις μεγάλο λάθος για τον Clooney όμως. Οι ταινίες του (αλλά και η ίδια του η ζωή) είναι πιο πολιτικοποιημένες από 100 Clive Owen μαζί.

  2. Φυσικά σου απαντάω για τα εισαγωγικά του κειμένου σου.Όσον αφορά τις τράπεζες πιθανώς να συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να συνεχίσω να διαβάζω. Κρίμα είναι να σπάσω τον υπολογιστή απ’ τα νεύρα μου, τον χρωστάω άλλωστε ακόμα.

    • Διάβασε την απάντηση μου που σου έδωσα παραπάνω πριν σπάσεις τον υπολογιστή σου…
      Δες παρα πέρα τι έγινε ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ.
      Για πόσο θα αυτοοικτιρόμαστε για ένα έγκλημα που δεν κάναμε;

      • Δεν θα τον σπάσω είπαμε… τη γνώμη μου την είπα και τότε με το ποστ που είχα στείλει και τώρα με το πρώτο σχόλιο. Δεν πρόκειται να επαναλάβω αυτή τη συζήτηση, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.

        • γιατί δεν υπαρχει περιπτωση να συννενοηθούμε;
          Έχουμε κάτι να χωρίσουμε;
          Είμαστε σε αντίπαλο στρατόπεδο;
          Διαβάσε και το υπόλοιπο άρθρο μου πάντως και δες και την ταινία που προτείνω 🙂

      • Σε ένα από τα κείμενα που παραθέτω είχα προλάβει να παραθέσω ακόμη και φωτογραφίες που αποδείκνυαν ότι οι φυσικοί αυτουργοί ήταν το μαύρο παρακράτος και όχι κάποιοι άσχετοι «μπάχαλοι».
        Οι φωτογραφίες αποσύρθηκαν γρήγορα μετά από αγωνιώδη παράκληση αυτουνού που μου τις είχε εμπιστευτεί.
        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ!
        ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΤΙΟ ΜΟΛΟΤΩΦ.
        Και αυτό ισχύει ό,τι κι αν ισχυρίστηκε εκ των υστέρων η κάθε αναρχική ομάδα της συμφοράς…

        Απο κει και πέρα, όλοι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και υποψιασμένοι σε εξεγερσιακά γεγονότα και να παλεύουμε για να μην υπάρχουν αθώα θύματα.

        Έτσι δεν θα γινόταν κατορθωτή ούτε η προβοκάτσια της 5 Μάη…

        Αλλά να μην χαρίσουμε το εξεγερσιακό πνεύμα σε κανέναν.
        Το έχουμε κάνει ως κοινωνία ήδη τους τελευταίους 2μισι μήνες και μάς έχουν γαμήσει χωρίς σάλιο.

        Για πόσο η ανευθύνότητα κάποιων απεργοσπαστών, η εγκληματική λειτουργία του κράτους , τα σύνδρομα αυτοενοχοποίησης, η τότε αφέλεια μας και πιθανότατα το ίδιο το παρακράτος θα μας καθηλώνουν σε άμυνα και αδράνεια;
        ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 1000;
        Ή τα δάκρυα θα υπάρχουν μόνο για τους 4 και για τους άλλους που σβήνουν δίπλα μας καθημερινά και βουβά θα μένουμε αναίσθητοι;
        ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ εκτός από αυτά που υποβολιμιαία μάς πέρασαν τις πρώτες μέρες;
        Πότε θα αντιληφθούμε επιτέλους ότι η επερχόμενη εξέγερση θα πάρει εκδίκηση και για τους 4 που έφυγαν τόσο ύπουλα;
        Πότε θα καταλβουμε ότι σε αυτήν την ιστορία μάς χειριστηκαν με τον πιο κυνικό τρόπο για να κάτσουμε στα αβγά μας και να δεχτούμε το γαμήσι τους που δεν έχει τέλος;
        Πότε θα νιώσουμε ότι η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ ΤΡΑΠΕΖΩΝ παίζει με τα πιο βρώμικα μέσα και μάς χειρίζεται σαν μικρά και άβουλα παιδιά;

          • Νομίζω ότι η παρεξηγηση προέκυψε από την λέξη «απεργοσπάστης»
            Σε αντίθεση με άλλους που θεωρούν ότι απεργοσπάστης=κακός, για φτύσιμο και εχθρός, εγώ καθόλου δεν έχω τέτοια αντίληψη!
            Στις τελευταίες απεργίες η πλειοψηφία των εργαζόμενων ήταν απεργοσπάστες και αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι κακοί και εχθροί.
            Η απεργοσπασία είναι ανεύθυνη πράξη τόσο ως προς το άτομο όσο και ως προς το σύνολο αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι η πράξη της απεργοσπασίας (που συχνά είναι προϊόν εκβιασμών ή/και έλλειψης συλλογικού πνεύματος σε έναν εργασιακό χώρο) συνιστά έγκλημα που απαιτεί τιμωρία.

            Σίγουρα υπάρχουν και απεργόσπαστες πιο κακοπροαίρετοι από αυτό που περιγράφω και αυτοί φτάνουν στο σημείο να ρουφιανεύουν ή ακόμη και να προπηλακίζουν απεργούς αλλά τέτοιοι δεν συναντούνται στους τραπεζοϋπάλληλους που διαθετουν συνδικαλιστικό όργανο παρά σε χώρους ασυνδικάλιστους με πληρωμένους μπράβους και ρουφιάνους.
            Γενικότερα ο απεργοσπάστης του σήμερα είναι συχνά ο απεργός του αύριο και αντίστροφα.

            Αυτό που απαιτείται είναι ειλικρινής ακόμη και έντονη συζήτηση με συναδέρφους που δεν απεργούν με σκοπό να μεταπειστούν και να δουν το συλλογικό συμφερον που εξυπηρετεί καλύτερα και το ατομικό τους.
            Κανένας άσχετος δεν νομιμοποιειται να χτυπά απεργοσπάστες πόσο μάλιστα να τους καίει ζωντανούς…

  3. «Η δοξασία ότι από τον Σεπτέμβρη έρχεται μια νέα ανάταση, ένας νέος γύρος αντιστάσεων, μια βαθύτερη Εξέγερση που θα σαρώσει τα πάντα και θα αποδώσει επιτέλους την πολυθρύλητη δικαιοσύνη.»

    Φίλε Μαύρε Πάνθηρα, πολύ φοβάμαι ότι γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει.
    Δοξασία η [δoksasía] Ο25 : πίστη που δε στηρίζεται σε αποδείξεις και της οποίας η αρχή ανάγεται συνήθ. σε πολύ παλαιές εποχές: Θρησκευτικές / λαϊκές δοξασίες. Δοξασίες για τη μετεμψύχωση.

    Σε κάθε περίπτωση…
    The revolution will not be televised
    The revolution will not be right back after a message
    bbout a white tornado, white lightning, or white people.
    You will not have to worry about a dove in your
    bedroom, a tiger in your tank, or the giant in your toilet bowl.
    The revolution will not go better with Coke.
    The revolution will not fight the germs that may cause bad breath.
    The revolution will put you in the driver’s seat.

    Θα πρόσθετα όμως στους εξαιρετικά διαχρονικούς αυτούς στίχους:
    REVOLUTION WILL NOT BE PLANNED IN ADVANCE!

    • Μα ακριβώς γιατί θεωρώ και γω όχι βέβαιη την εξέγερση τον Σεπτέμβρη την τοποθέτησα στο χώρο της δοξασίας!
      Καμιά φορά όμως οι δοξασίες βγαίνουν αληθινές και μετατρέπονται σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες!
      Ποιος ξέρει…
      Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει περίσσια ανέκφραστη οργή στην μάζα του κόσμου και ότι πολλοί αναμένουν (ακόμη κι ως άλλοθι της τωρινής τους αδράνειας…) το Φθινόπωρο…
      Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι κυβερνόντες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και ποταπότητας…
      Το μίγμα είναι εκρηκτικό…
      Θα σκάσει;

      • «Το μίγμα είναι εκρηκτικό…
        Θα σκάσει;»

        Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το «προς ποια κατεύθυνση». Οι εκρήξεις των μικροαστών στην ευρωπαϊκή ιστορία δεν προμηνύουν πάντα τις καλύτερες ή -τέλος πάντων- προοδευτικότερες εξελίξεις.

        • μα εδώ οι μικροαστοί είναι περισσότερο διατεθιμένοι να τα βάλουν με μεγάλους και το κράτος παρά με αδύναμους και μεταναστές και αυτό είναι το ελπιδοφόρο…
          Η άκρα δεξιά έχει αυτοκτονησει με την συμπαραταξη της με το ΔΝΤ και περισσότερα «μπινελίκια» ακούει από τους μικροαστους ο Καρατζαφέρης παρά ο Τσίπρας.
          Αυτό φαίνεται ακόμη και στα στημένα γκάλοπ τους.
          Από την άλλη η αρχιναζιστική χρυση αυγή με την ταύτιση της με το χιτλερικό παρελθόν δεν ασκεί καμιά γοητεία και ενώ υπάρχει κύμα μετανάστευσης και από μετανάστες και από ντόπιους.
          Μην ξεχνάς ότι η κομμούνα του παρισιού έγινε από μικροαστούς πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν πάνε υποχρεωτικά οι μικροαστοί στον φασισμό όταν βρουν τα σκούρα.
          Το έκαναν την δεκαετία του 30 και το πλήρωσαν πολύ ακριβά.
          Συζητώντας με διάφορους μικροαστούς, (ακόμη και με πρώην ψηφοφορους του καρατζαφέρη) διακρίνω σε αυτούς τώρα έναν πηγαίο ριζοσπαστισμό που θέλει να τα βάλει με τους υπεύθυνους και όχι με εξιλαστήρια θύματα…
          Εσύ τι εμπειρία έχεις;

          • Εγώ θα απαντήσω ως ο «συστημικός» της παρέας και ως δηλωμένος αστός! 🙂

            Η εικόνα που έχω είναι μικτή. Οι άνθρωποι είναι παγωμένοι και εξοργισμένοι. Όμως με ελάχιστα πολιτικό αισθητήριο και περισσότερο με προσωπικό (γενικά έχω την αίσθηση ότι προσβάλλεται περισσότερο η νοημοσύνη των πολιτών). Οι αντιδράσεις είναι ευρέως και ισοπεδωτικά απαξιωτικές. Ωστόσο δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η μεγάλη μάζα του αστικού πληθυσμού δεν έχει χάψει το παραμύθι του «κακού δημοσίου» (ο ημιαστικός και αγροτικός νομίζω ότι συνεχίζει να βρίσκεται στην κοσμάρα του), άρα ο κοινωνικός αυτοματισμός παραμένει ακμαιότατος.
            Εκείνο το οποίο επισημαίνω είναι ότι η αυστηρά πυρηνική ελληνική κοινωνία δεν έχει ακόμη φτάσει σε υψηλά επίπεδα κοινωνικής συνείδησης. Δηλαδή μιλάμε για τη μίνιμουμ προϋπόθεση μαζικής (και όχι συντεχνιακής) αντίστασης με πολιτικούς όρους και στόχους. Γι’ αυτό και επιμένω σε όλες τις συζητήσεις ότι εκείνοι που μουτζώνουν έξω από τη βουλή, φωνάζοντας «να καεί, να καεί», είναι οι «μικροαστοί» της διπλανής πόρτας. Το κακό είναι ότι το κάνουν από «αγνά» εκδικητικά ελατήρια, τα οποία -ανάλογα με την περίπτωση- μπορεί να μεταφράζονται από «δώστε την εξουσία στο λαό» έως και «πετάξτε μου και μένα ένα κοκκαλάκι από αυτά που φάγατε και βολέψτε τον κανακάρη μου».

            • χμ… έστω κι έτσι αυτό που μου διηγείσαι συνιστά μια πρόοδο!
              Παλιότερα οι μικροαστοί ούτε που θα μιλούσαν για κοινωνικά ζητήματα εκτός κι αν ήθελαν να βγάλουν την ρατσιστική χολή τους…
              Γενικότερα το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι ότι αναζητούν κάποιον ηγέτη να τους «σώσει» και ας έρθει από όπου να’ναι…
              Το να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να αναζητήσουν αλληλεγγύη σε επίπεδο γειτονιών και με άλλους εργαζόμενους είναι πέρα από τον οριζοντα τους ακόμη…
              Πάντως μπορούν να το κάνουν κι αυτό τουλάχιστον όσοι έχουν λίγο φιλότιμο και είναι πιο ανθρωπινοι και ανοικτοί…

              update! διόρθωσα το αρχικό κείμενο που στην μέση του έχανε την ροή του, μετατρέποντας κάποιες προτάσεις του σε εσωτερικό μονόλογο του γιωργάκη.
              Ετσι είναι πιο στρωτό και ευχάριστο ελπίζω…

        • «Το μίγμα είναι εκρηκτικό… Θα σκάσει;»
          Πιστεύω ότι θα υπάρξει αντίδραση πολύ σθεναρή, εκεί που δεν το περιμένουμε!! Είμαστε λαός απρόβλεπτος.

  4. «Αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πιο υπεύθυνοι απέναντι στους εαυτούς τους και στην υπόλοιπη κοινωνία που σύσσωμη είχε απεργήσει εκείνη την μέρα ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Απεργοσπάστες ήταν, όσο κι αν πόνεσα και έκλαψα για τον χαμό τους…
    Όταν σκέφτομαι ότι 60 συνάνθρωποι μας έχουν αυτοκτονήσει από τότε και εξ αιτίας του μαύρου κλίματος που δημιούργησε η ιστορία τους, τόσο δεν μπορώ να συγχωρώ πλέον εκείνη την ανευθυνότητα τους, όσο κι αν είχαν όλες τις δικαιολογίες που μπορεί να επικαλεστεί ένας απεργοσπαστης που λειτουργεί υπό καθεστώς εκβιασμών…»

    Οχι φίλε πάνθηρα, αν κάποιοι δολοφόνοι δεν είχαν ανάψει τη φωτιά θα ηταν διαφορετική η ελληνική ιστορία. Με αυτα πο εγραψες παραπάνω είναι στην ουσια σαν λες «τα ήθελαν και τα επαθαν, ας πρόσεχαν». Συγγνωμη αν εγω παρανόησα και παρεξηγησα αυτα που εγραψες αλλα εγω αυτο κατάλαβα. Η ιστορία δεν άλλαξε επειδη 3 ανθρωποι δεν απεργήσαν αλλα επειδη κάποιοι τους δολοφόνησαν. Είναι τεραστια η διαφορά και ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

    Οταν μιλάμε για εξέγερση και ελευθερίες πρέπει να εχουμε στο μυαλό μας οτι στις εξεγέρσεις μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μη συμμετέχουν για 1002 λόγους, αυτο δεν σημαίνει οτι τους αξίζει να παθουν κάτι τέτοιο, επίσης ενα υπεύθυνο ελευθεριακό κίνημα που εξεγείρεται πρέπει να εχει και τη στοιχειώδη υπευθυνότητα να αυτοπροστατευτεί απεναντι σε προβοκάτορες, πράκτορες ή χρήσιμους ηλίθιους αλλα και να προστατεύσει ανθρωπους που δεν είναι ούτε ταξικοί εχθροι ούτε η πηγη των δεινών μας.

    Ειδικά με την τελευταία πρόταση απο τη φραση που εκανα quote αφηνεις να εννοηθεί οτι θα πρέπει και να τους κατηγορούμε απο πάνω που με την «ανευθυνότητά ΤΟΥΣ» (και τον θανατό τους) μπήκε φρένο στο κίνημα ΜΑΣ. Σαν να λέμε τσκ τσκ τσκ πήγαν οι χαζοι και πέθαναν και μας χαλάσαν τς πορείες…

    Για το φρενάρισμα του κινήματος ευθύνη εχουν οι δολοφόνοι. Προσωπικά δεν είμαι και τόσο σιγουρος οτι ήταν σκοτεινοί πράκτορες οι δολοφόνοι, εχουμε δει όλοι μας πολλές φορές στο δρόμο χουλιγκάνια να καίνε και να ρημάζουν αλαλαζοντας και να επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους που συμμετέχουν στο κινημα επειδη θελησαν να τους κόψουν το παιχνιδάκι ή να χτυπάνε «στόχους» ανεξέλεγκτα χωρίς σκέφτονται τις συνέπειες που μπορει να εχει αυτό. Δεν μπορείς να ισχυριστείς οτι καποια 16χρονα και 18χρονα μπαχαλάκια που πετάνε μπουκάλια εχουν την ωριμότητα και την εμπειρία να ελέγξουν τις «εξεγερτικές» τους πρακτικές…

    Μην ξεχνάς οτι και αυτοι που το 95 στο πολυτεχνείο εκαιγαν με μολότοφ στελεχος της ΚΝΕ και χτυπούσαν με δοκάρια αυτους που προσπαθούσαν να σωσουν το παιδί για να μην καεί ζωντανό δεν ήταν σκοτεινοί κύκλοι αλλα ανεγκέφαλοι μπάχαλοι που δυστυχώς υπήρχαν, υπάρχουν, δρουσαν και δρούν ακόμα χαρη στην ανευθυνότητα όλων μας. Αν αποποιούμαστε των ευθυνών μας με λογικές τύπου «δεν φταίμε εμείς, φταίνε αυτοι που δεν απεργησαν, φταινε οι άλλοι που τους κλειδώσαν, φταινε οι σκοτεινοί κύκλοι αλλα δεν φταίμε ούτε στο ελάχιστο εμείς» τοτε πολύ φοβάμαι οτι δεν θα μάθει ποτέ απο τα λάθη του και δεν θα σοβαρευτεί ποτε το κίνημα. Και το ασόβαρο και ανευθυνο κίνημα είναι καταδικασμένο να αποτυχει.

    • μ’αυτα και μ’αυτά ξεχασα να σου πω οτι ολο το υπόλοιπο κείμενό σου με βρηκε σύμφωνο, ήταν πολύ εύστοχες οι παρατηρησεις σου και η «ανάγνωση της συγκυρίας». Περα απο τις λίγες γραμμες που αφορούσαν τους νεκρούς, κατα τ’αλλα συμφώνησα σχεδόν σε όλα

    • ευκαιρία να σχολιασω διάφορα…
      Λοιπόν:
      Αυτοί που «το 95 στο πολυτεχνείο εκαιγαν με μολότοφ στελεχος της ΚΝΕ και χτυπούσαν με δοκάρια αυτους που προσπαθούσαν να σωσουν το παιδί για να μην καεί ζωντανό δεν ήταν σκοτεινοί κύκλοι αλλα ανεγκέφαλοι μπάχαλοι που δυστυχώς υπήρχαν, υπάρχουν, δρουσαν και δρούν ακόμα χαρη στην ανευθυνότητα όλων μας» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ ΕΣΥ.
      Και η ειρωνεία είναι ότι αυτοί γράφουν τώρα τα ίδια με σένα!
      Αυτά για να μπαίνουν μερικά πράγματα στην θέση τους.
      Απο κει και πέρα έχω γράψει άπειρες φορές ότι αυτή η ενέργεια:
      1)πιθανότατα ήταν στημένη και παρακρατική αλλά αυτοί που πέταγαν τις μολότωφ το 95 αρνούνται να εξετάσουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο όσο κι αν πληθώρα στοιχείων συνηγορεί σε αυτό
      2)Εννοείται ότι στο εξής μας κάνει όλους πιο προσεκτικούς και υποψιασμένους για να μην επαναληφθεί για αυτό έγΡαψα πολλακις ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΜΕΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.
      3)Σε διαδήλωση 400.000 και σε επιθετική πολιορκία της βουλής ΦΥΛΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΝΩΤΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.
      4)ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ loophole.
      Κοντολογίς επαναλαμβάνω ότι: Απεργοσπάστης ΔΕΝ σημαίνει εγκληματίας που απαιτεί τιμωρία αλλά ούτε και εξιδανίκευση αυτής της συμπεριφοράς που τον απαλλασσει από την ατομική και κοινωνική του ανευθυνότητα.(και επομένως και τον απαλλάσει από κάθε κριτική…)
      Ένα κίνημα θα γίνει πλήρως υπεύθυνο όταν θα απαλλαχτεί από αυτήν την συμπεριφορά όπως κι όταν θα απαλλαχτεί κι από εγκληματικές ανεύθυνες συμπεριφορές που δεν υπολογίζουν συνέπειες.
      Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ούτε αυτά είναι ανταγωνιστικά.
      5)Σε ιστορικές στιγμές ο καθένας κουβαλά την προσωπική του ευθύνη για αυτά που κάνει ή δεν κάνει.
      Ευθύνες δεν έχει μόνο μια συνειδητοποιημένη και πολιτικοποιημένη μειοψηφία αλλά ΟΛΟΙ.
      ΑΛλιώς ανοίγουμε τον δρόμο να θεωρούμε πάλι την μάζα και το άτομο ως ανεύθυνα και να περιορίζουμε τον ρολο της ευθύνης σε λίγους και εκλεκτούς.
      6)Προσωπικά δεν μπορω να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το έγκλημα σε μέρα με 500.000 ανθρώπους στους δρόμους , κλειδωμένους εργαζόμενους, εμφανή δράση παρακράτους, ΑΦΕΛΕΙΑ εκ μέρους μας καθώς δεν υπήρχε Ιστορικο προηγούμενο κλπ
      Μπορούμε όμως να το αποφύγουμε στο μέλλον καθώς τώρα ΞΕΡΟΥΜΕ και είμαστε απείρως πιο υποψιασμένοι.
      7)Αυτό δεν σημαίνει να θυσιάσουμε το εξεγερσιακό πνεύμα, ούτε την ενδεχόμενη κατάληψη της βουλής από τις μάζες.
      Αυτό σημαίνει ότι τσεκάρουμε καλύτερα πού λειτουργεί παρακρατος, είμαστε λιγότερο ανεκτικοί σε «πειραγμένους» που θέλουν να κάψουν αδιάκριτα και είμαστε πιο εστιασμένοι και θαρραλέοι στις μάχες μας με τους μπάτσους και τα ασφαλιτάκια τους.

      Αυτά και φιλικά! 🙂

      • το πρόβλημα φίλε μου είναι οτι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αποθεωνουν την τυφλή βια για χαρην του θεαματος και φετιχοποιούν τετοιες πρακτικές . Κανονικά δεν θα επρεπε να μας απασχολεί η βλακεία που δερνει τον καθενα αλλα να που μπορει κατα καιρούς να τους βρούμε και μπροστά μας… Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως αυτους που τους αποκαλούσαν και τους αποκαλούν ακόμα συντρόφους και βλέπουν σ’αυτούς τη μητροπολιτική αγρια νεολαία που θα αποτελέσει το νεο επαναστατικό υποκείμενο(!!!!!!) και δευτερευόντως εμας, γιατι η δραση αυτων των ομαδων εχει δυστυχως επίδραση και στις δικές μας επιδιώξεις και δρασεις.

        Περα απο την κρατική βία που είναι ο κοινός εχθρός και θα την πολεμήσουμε μαζί στους δρόμους, είναι η τυφλή βια αυτων των ομάδων που θα πρέπει μελλοντικά να μας απασχολήσει σαν κίνημα γιατι εχουν κάνει ηδη μεγάλη ζημιά με τη δράση τους. Ετσι θα πρέπει καθε χωρος υπεύθυνα να πάρει θεση και να αναλάβει δράσεις που να αποτρεψουν τετοιες καταστασεις στο μέλλον .

        ……………………………………………………………………….
        «Εννοείται ότι στο εξής μας κάνει όλους πιο προσεκτικούς και υποψιασμένους για να μην επαναληφθεί»

        «ΦΥΛΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΝΩΤΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.»

        «Μπορούμε όμως να το αποφύγουμε στο μέλλον καθώς τώρα ΞΕΡΟΥΜΕ και είμαστε απείρως πιο υποψιασμένοι.»

        «Αυτό δεν σημαίνει να θυσιάσουμε το εξεγερσιακό πνεύμα, ούτε την ενδεχόμενη κατάληψη της βουλής από τις μάζες.»

        Σε ολα αυτα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου 🙂

        • Επιγραμματικά, δεν ρίχνω καμιά ευθύνη στα θύματα, για τους εξής λόγους (μεταξύ άλλων πολλών):

          1. Πιστεύω ότι, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα θύματα, θα υπήρχαν άλλα. Το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό κι εμείς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Δεν θα άφηναν τη διαδήλωση έτσι, θα ανέκοπταν την πορεία, το δυναμισμό και τη μαζικότητά της με κάθε μέσο.

          2. (και σημαντικότερο) Πιστεύω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του στάση και δράση. Δηλαδή, αν οι «επαναστατικές μου δυνάμεις» καταστέλλονται από ένα τέτοιο γεγονός, αν αφήνομαι να γίνω έρμαιο των συνθηκών -επαναστατικών ή κατασταλτικών- τότε υπεύθυνη/ος γι’ αυτό είμαι εγώ η/ο ίδια/ος. Διαφορετικά, είμαι ένα απλό υποχείριο του καθενός και είναι πολύ απλός ο χειρισμός μου.

          • Λοιπόν φαίνεται ότι παρεξήγηθηκε πώς και σε ποιο βαθμό απέδωσα ευθύνες στα δολοφονήμενα θύματα…
            Φυσικά και δεν φταίνε αυτά που ο κόσμος γύρισε σπίτι του.
            Όταν έγραψα ότι αυτός ο λαός είναι ικανός για τα καλύτερα και τα χειρότερα απέδωσα ευθύνες σε αυτόν τον λαό και στα χειρότερα του που μετά τις 5 Μάη φάνηκε να ρίχνει λευκή πετσέτα και ΟΧΙ στους δολοφονημένους.
            Απο κει και πέρα επισήμανα ότι η απεργοσπασία δεν είναι υπεράνω κριτικής όποτε και όπου γίνεται ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ απέδωσα ευθύνες στα θυματα…
            Απο κει και πέρα οι βασικές ευθύνες βαρύνουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δλοφονίας όπου τους μεν ηθικούς (κράτος-εργοδοσία) τους ξέρουμε καλά, τους δε φυσικούς ακόμη τους αναζητούμε.

            Αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να έχουν όλη τη ευθύνη που έπεσε έτσι το αγωνιστικό φρόνημα.
            Η ευθύνη αυτή βαραίνει τον κάθε διαδηλωτή της 5 Μάη που βρήκε ευκαιρίες και βολικά άλλοθι να αποστρατευτεί ενώ ο πόλεμος μολις ξεκίναγε.
            Ο Σεπτεμβρης προσφέρεται για αλλαγές, νέες ευθύνες, νέες αποφάσεις και τότε οι δικαιολογίες για αποχή από την δράση θα είναι λιγοστές και καθόλου πειστικές.

            Και βέβαια τότε δεν θα μπορούν να μας αιφνιδιάσουν ύπουλα όπως στις 5 Μάη…

  5. Κυρίες και κύριοι ένα από τα βασικότερα προβλήματα να εκδηλωθεί η οργή των ανθρώπων μαζικά (και όχι απαραιτήτως οργανωμένα) είναι ο παντελώς λάθος «επικοινωνιακός» χειρισμός της κατάστασης. Όταν για παράδειγμα λες σε έναν απελπισμένο και εκτός εαυτού μικροαστό ότι «το κεφάλαιο είναι ο εχθρός σου» τα αντανακλαστικά του δεν το δέχονται γιατί αυτό το ίδιο το κεφάλαιο το έτρεφε ως πρόσφατα, του επέτρεψε να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο και σπίτι (με δάνειο, αλλά τα απέκτησε), να πηγαίνει διακοπές κάθε καλοκαίρι, να χτίσει εξοχικό κλπ κλπ και όλα αυτά συνέβαιναν ως τα χθες. Όταν όμως του λες ότι «εσύ δεν έχεις ούτε είχες ποτέ κανέναν εχθρό αλλά το κεφάλαιο σε βλέπει και σε αντιμετωπίζει σαν εχθρό του και σε χρησιμοποιεί κατά το δοκούν» τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Μπορεί να φαίνονται απλοϊκά αυτά που γράφω και να χρήζουν περεταίρω ανάλυσης αλλά, για δοκιμάστε το. Δεν είναι κάποιο κόλπο αλλά η πραγματικότητα διότι με διαφορετικό μάτι βλέπει κάποιος (και άρα αντιδρά) όταν νοιώσει στοχοποιημένος και διαφορετικά όταν πρέπει ο ίδιος να στοχοποιήσει.

    • Vasilis, συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό. Εκεί ακριβώς οφείλεται το γεγονός ότι το δίκαιο φαίνεται για άδικο και το άδικο για δίκαιο, σε σημείο μάλιστα οι αδικούμενοι να στρέφονται εναντίον των ίδιων των εαυτών τους. Το άδικο έχει άψογες επικοινωνιακές τεχνικές και το δίκαιο κακές. Το πρόβλημα είναι διπλό.

      Τα άκρως προπαγανδιστικά ΜΜΜ έχουν τεράστια δύναμη κι αυτό οφείλεται κατ’ αρχάς στον τρόπο με τον οποίο κάνουν την προπαγάνδα τους. Κατ’ αρχάς, αντιμετωπίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται σαν ηλίθιο. Κι αυτό είναι καλό (αποτελεσματικό). Η προσέγγισή του είναι απλή και κατανοητή, δεν απευθύνεται σε γνώστες, προβληματισμένους ή διαβασμένους. Αν επρόκειτο για εμπορικό προϊόν, θα μιλούσαμε για συσκευασία. Η συσκευασία λοιπόν των προπαγανδιστικών τους ειδήσεων είναι φανταχτερή, καθώς πρέπει, εύπεπτη (ταιριάζει με την εικόνα με την οποία ο θεατής επιθυμεί να ταυτίζεται, δεν σοκάρει) και πάει πακέτο με άλλα προϊόντα, όπως το κουτσομπολιό και η κωμωδία. Δεν απαιτεί προσπάθεια αποκρυπτογράφησης, περνάει το μήνυμα που θέλει χωρίς κόπο.

      Πιστεύω ότι τέτοια θα πρέπει να είναι και η δική μας προσέγγιση, να πάψουμε να μιλάμε και να φερόμαστε ελιτίστικα και να καταλαβαινόμαστε μόνο μεταξύ μας.

      • «Πιστεύω ότι τέτοια θα πρέπει να είναι και η δική μας προσέγγιση, να πάψουμε να μιλάμε και να φερόμαστε ελιτίστικα και να καταλαβαινόμαστε μόνο μεταξύ μας.»

        Με την διαφορά ότι εμείς έχουμε να προωθήσουμε αλήθειες και όχι ψέμματα, ουσία και όχι τιποτολογία, ευθύνη και όχι ανευθυνότητα.

        Αυτή η διαφορά είναι αρκετά σημαντική ώστε να καθιστά πιο δύσκολο το έργο μας και όσο μάλιστα οι μάζες τέρπονται από το ψέμμα, το επουσιώδες, τις εύκολες «λύσεις» που τις καθηλώνουν στη ανευθυνότητα…

        • Κατέχετε την αλήθεια εσείς ε. Την ουσία. Οι μάζες είναι ηλίθιες ε; χαχαχα. Αν εξεργεθούν οι «μάζες» πρώτα εσάς θα φάνε, μετά το κεφάλαιο και μετά τους εαυτούς τους.

          • ποιοι είμαστε «εμείς'» ρε zof και γιατί να να θελουν να φάνε «εμάς»?
            Μπορείς να το εξηγήσεις;
            Έχεις συμμετάσχει σε μία εξέγερση για να ξέρεις τι είναι αυτή;
            Πας καλά;
            Εσύ που ήσουν στις 5 Μάη;
            Σπίτι σου;
            Εσένα ποια είναι η αλήθεια σου;
            Η ουσία σου;
            Κατέχεις καμία;
            Προσωπικά δεν νιώθω κανέναν κίνδυνο από καμιά εξέγερση των μαζών.
            Μπήπως νιώθεις εσύ;
            Στα δυτικά προάστεια μένω και ξέρω καλά πού θα στραφεί το μένος εδώ των ανθρώπων αν εξεγερθούν…

            Το σχόλιο σου είναι επιεικώς απαράδεκτο και γελοιοδέστατα ασαφές…
            Θέλεις να διευκρινήσεις καλύτερα αυτό που έγραψες;
            Να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάω μήπως;

            • «Εμείς» είμαστε οι άνθρωποι που έργο μας είναι να προωθήσουμε την δικιά μας «αλήθεια» και «ουσία» στους υπόλοιπους που διάλεξαν «λανθασμένη» αλήθεια. Τα λεγόμενα σου χρησιμοποιώ.

              Γιατί να μας φάνε; Γιατί τους προτείνουμε μία άλλη ουσία ζώντας κατω απο τους κανόνες της δικής τους, και τους χαρακτηρίζουμε κιόλας όπως μας βολεύει. Εμένα η ουσία μου το βαφτίζει αυτό υποκρισία. Ποτέ δεν θα πειστεί η «μάζα» από καθοδηγητές που δεν έχουν να δείξουν μία εναλλακτική ζωή, αλλα μόνο μία εναλλακτική θεωρία.

              Σε εξέργεση όχι δεν έχω συμμετέχει ποτέ, γιατί δεν έχω δει να γίνεται μια στα χρόνια που είμαι στη ζωή. Μόνο σε κατι βόλτες έχω πάει, που φωνάζαμε ρυθμικά για τα δικαιώματα μας ή ρίχναμε καμιά πέτρα στον «εχθρό». Σε καμιά από αυτές τις βόλτες δεν έγινε η ζωή μου καλύτερη μετά. Ατυχία μάλλον 🙂

              Σπίτι μου ήμουν στις 5 του Μάη. Δεν νομίζω οτί χρειάζεται να το εξηγήσω πια.

              Η αλήθεια μου πια είναι η αληθειά που ζω και γεύομαι. Δεν είναι μια αλήθεια που διάβασα, είδα στην TV, η μου την είπα άλλοι και συμφώνησα.

              Η ουσία μου είναι να ζήσω έστω και ελάχιστα την ζωή που ονειρέυομαι χωρίς να χρειάζεται να πείσω όλη την ανθρωπότητα για να την ζήσω.

              Προτιμώ να βρώ και να συνενοηθώ στα «βασικά» με 5 ανθρώπους και να αρχίσουμε απ την αρχή χτίζοντας κάτι νέο στην πράξη αποδομώντας παράλληλα την μιζέρια μας και ας ζήσουν οι υπόλοιποι όπως επιλέξουν. Είμαι σίγουρος οτι η πράξη είναι η εξέργεση, η επανάσταση. Όχι η ιδεολογία.

              Ίσως όπως λες το σχόλιό μου να ήταν απαράδεκτο και γελοιδέστατα ασαφές. Ζητάω συγχώρεση αν σε προσέβαλα αν και το σχόλιο αναφερόταν και σε μένα και σε όλους τους «ανήσυχους».

              Πιστεύω να σου απάντησα σε όσα ρώτησες. Καλησπέρα.

              • Προφανώς δεν έχεις παρακολουθησει τα κείμενα μου εδώ ώστε να ξέρεις ποια είναι η ιδεα μου (και η απαξίωση!)για τους καθοδηγητές όλων των ειδών και κυρίως για το αν η θεωρία μου έχει κάποια σχέση με την ίδια την ζωή ή για το αν απλά θεωρητικολογώ χωρίς να δίνω σημασία στην ίδια την Ζωή, τις λειτουργίες της και τις ενέργειες της.
                Για μένα το τι κάνεις στην καθημερινότητα σου έχει μεγαλύτερη σημασία από το τι λες γενικά.Και σε αυτό συμφωνούμε.
                Μπορείς να κοιτάξεις εδώ και τα ξαναλέμε:
                http://wp.me/pPn6Y-6P
                http://wp.me/pPn6Y-89

                ΥΓ Πάντως εκτιμώ ότι απαντησες και διευκρίνησες κάποια θέματα.
                Η Εξέγερση βρισκόταν στους δρόμους της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008 και για κάποιες ώρες την 5 Μάη.
                Δεν είναι τόσο άπιαστη και υπερβατική όσο νομίζεις.
                Πολλές φορές ξεσπά όταν κάθε άλλη εναλλακτική φαντάζει και είναι χειρότερη.

                • Ξαναλέω οτί το σχόλιο μου δεν είχε σκοπό να μηδενίσει, ούτε εσένα ούτε την erendira ούτε κανέναν. Και εσύ κάνεις το ίδιο. Με παραπέμπεις σε σχόλια σου για να ανακαλύψω τι πιστεύεις πριν σου επιτεθώ. Δεν μου λένε τπτ τα σχόλιά σου, τα σχόλιά μου, τα σχόλια όλων. Τις πράξεις μας θα εκτιμήσω. Δεν ισχύει το ο,τι δηλώνω είμαι. Τέλος με αυτό. Αν τώρα θεωρείς πράξη τις εξεργέσεις – πορείες, είναι απόλυτα σεβαστό από μένα. Αλλά όχι αποδεκτό. Εξέργεση χωρίς όραμα οδηγεί σε καταστάσεις απολυταρχικές ή στην καλυτερη περίπτωση σε μία κοινωνία mad max 🙂

                  • μα δεν σε παρέπεμψα σε σχόλια αλλά σε άρθρα μου…
                    Εκεί γράφω πράγματα ανάλογα των προβληματισμών σου.
                    Αν τα διάβαζες θα καταλάβαινες τι εννοώ…
                    (περί οραμάτων, καθημερινής ζωής κλπ)

          • Αν απ’ ό,τι είπα κατάλαβες αυτό, τότε σίγουρα έξυπνος δεν είσαι… Για «μάζες» εσύ μίλησες πρώτος -και τελευταίος… Εγώ έγραψα συγκεκριμένα: » αντιμετωπίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται σαν ηλίθιο.». Ούτε για μάζες μίλησα ούτε ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος είπα. Και, αν διαβάσεις άλλο σχόλιό μου, θα δεις ότι μιλάω για ατομική ευθύνη και αρνούμαι την αντιμετώπισή μας -βάζω και τον εαυτό μου στις «μάζες» που εσύ αναφέρεις, αν θέλεις να χρησιμοποιήσω σώνει και καλά τον όρο σου- σαν να είμαστε ανεύθυνα υποχείρια του καθενός κι επομένως ηλίθιοι.

            Καλή όρεξη και να προσέχεις τι τρως -όταν εξεγείρεσαι τουλάχιστον- και τι διαβάζεις -αυτό πάντα!

            • Γεία σου erendira. Το σχόλιό μου δεν αναφερόταν στα γραφόμενά σου και ούτε απαιτώ να μου φέρεις πειστήρια για τα πιστεύω σου. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, μ’ αρέσει δεν μ’ αρέσει. Ούτε βέβαια θα δικαιολογηθώ για ο,τι είπα. Έτσι μου βγήκε και το μετέφερα σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει. Καταχωρούμαι στους μη έξυπνους και προχωράμε.

              • Γεια σου κι εσένα, zof (τα πήραμε ανάποδα: πρώτα το βρισίδι και μετά τις χαιρετούρες… δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά…).

                Δεκτή η εξήγησή σου. Η παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι το σχόλιό σου ήταν απάντηση σε σχόλιο του πάνθηρα που παρέθετε δικά μου λόγια. Προσωπικά δεν έχω καμιά αντίρρηση να με κρίνεις είτε θετικά είτε αρνητικά. Άλλωστε είναι αναμενόμενο, όταν εκθέτουμε τις απόψεις μας, τόσο αυτές όσο κι εμείς να κρινόμαστε. Αυτό που με ενόχλησε ήταν το επιθετικό σου ύφος που βασίστηκε σε παρερμηνεία και γι’ αυτό σου απάντησα αναλόγως. Μετά την εξήγησή σου, το παίρνω πίσω.

                Εξάλλου, κατά βάση συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τη σημασία της στάσης μας στην καθημερινότητα και στις καθημερινές διαπροσωπικές μας σχέσεις.

  6. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ …
    ..να βρώ το άρθρο στο ΤΒΧΣ που «χαθηκε» και αφορουσε την πρόταση εξαγοράς του ΤΤ-Αγροτικής από τον Σάλα της Πειραιώς… (ίσως είναι πρωι κυριακής και δεν «ανοιξε καλά το μάτι μου» ακόμη …ηθελα τα σχόλια … αλλά δεν τα βρισκω…εχω μονο μια κόπια … την επισυναπτω για πιο ευκολη αναζητηση..

    Πρόταση εξαγοράς Αγροτικής και Τ.Τ. από την Πειραιώς

    Δημόσια πρόταση εξαγοράς τoυ 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33,04% Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο διευθύνων σύμβουλός της Μιχάλης Σάλλας. Το τίμημα από την εξαγορά ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ και θα είναι με ίδια κεφάλαια. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πρόταση της Πειραιώς για την εξαγορά των πακέτων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της Πειραιώς σημείωσε πως η πρόταση είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών, λόγω του μεγέθους του νέου Ομίλου, αλλά και της οικονομίας κλίμακος που επιτυγχάνεται.

    Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, η πρόταση έχει ήδη υποβληθεί προς την Ελληνική Κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε την πληροφορία, τονίζοντας πως «Το Ελληνικό Δημόσιο έλαβε χθες από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, επιστολή με πρόταση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των πακέτων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

    «Η πρόταση του κ. Σάλλα εξετάζεται, υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια, υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα των τραπεζών, που μεγάλο μέρος συμμετοχής έχει και το ελληνικό δημόσιο. Αυτά είναι τα κριτήρια και υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται» δήλωσε σχετικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο πρόεδρος της Πειραιώς ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αν επιτευχθεί η συμφωνία δεν πρόκειται να θιγούν οι εργαζόμενοι. «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά αποδείξει, με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον σεβασμό της στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Σημειώνεται ότι η κατάθεση της πρότασης γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στα πανευρωπαϊκά stress tests, αλλά και τις συνεχείς φήμες για οξυμένα προβλήματα ρευστότητας της τράπεζας Πειραιώς.

    Σημαντικά κέρδη καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πάνω από 16% τα κέρδη για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 8% τα κέρδη για την Πειραιώς και 10% τα κέρδη για την Αγροτική Τράπεζα.

    Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αύριο, Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας και του ΤΤ στο ενδεχόμενο εξαγοράς των δύο τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς. Η αντίδρασή τους είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς κάνουν λόγο για «Κορυδαλλό» στον οποίο θα μπουν οι «εκποιητές» και «ξεπούλημα».

    Για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπενθύμισε πως είχε καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Βγάζετε στο σφυρί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική, ό,τι έχει μείνει ως εργαλείο παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα χωρίς να έχετε σκεφτεί ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Οφείλετε να διαφυλάξετε τη δημόσια περιουσία. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι περιουσία που θα σώσει τους φίλους σας από το φαλιμέντο» τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από την συγκεκριμένη πρόταση συγχώνευσης – ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς. Η δε συσσώρευση κεφαλαίων και κερδών είναι και η βασική αιτία της σημερινής κρίσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Αποτελεί μια ακόμη κίνηση στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», προσθέτει το ΚΚΕ.

    «Αναγκαίες» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας κινήσεις, όπως αυτή της Πειραιώς, «ώστε να μπορέσουν οι Ελληνικές Τράπεζες να αντέξουν στην κρίση». Παράλληλα χαρακτήρισε «σκόπιμη» την την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις.

    Την ικανοποίηση του από τις εξελίξεις δηλώνει με ανακοίνωσή το ΛΑΟΣ καθώς όπως σημειώνει «μετά από τις επίμονες εισηγήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις. Η αρχή έγινε με την πρόταση για συγχώνευση της Πειραιώς με το Τ.Τ. και την Α.Τ.Ε. Η κυβέρνηση, η οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες».

    Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, αναφερόμενος επίσης και σε σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Ο υπουργός έκανε λόγο για «επείγουσα ανάγκη» να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες, τονίζοντας ότι «Γίνονται πολλές συζητήσεις, θα δούμε εάν αυτές θα καταλήξουν σε ένα καινούριο περιβάλλον στον τραπεζικό τομέα».

    «Είναι σαφές ότι η χώρα μας χρειάζεται λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες. Εμείς θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο. Επισήμανε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν σε ποσοστό 90% στα stress tests προκειμένου να μη δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο εξωτερικό ότι κάποια τράπεζα δεν θα μπορούσε να τα περάσει.

    Πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Πειραιώς, της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ύστερα από απόφαση του προέδρου Σπύρου Καπράλου και με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. «Αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε. μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες. Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαίωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα προβεί εντός της ημέρας σε σχετική ανακοίνωση. Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης της επίσημης πρότασης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η έναρξη της συνεχούς διαπραγμάτευσης των μετοχών των ανωτέρω τραπεζών, όπως και τα παράγωγα των μετοχών αυτών, πραγματοποιήθηκε στις 13:45. Από τις 13:30 ξεκίνησε περίοδος συγκέντρωσης εντολών διάρκειας 15 λεπτών έως τις 13:45 ακριβώς, οπότε και πραγματοποιείται η δημοπρασία για τον υπολογισμό της τιμής ανοίγματος. Στην συνέχεια οι μετοχές θα περάσουν σε φάση συνεχούς διαπραγμάτευσης μαζί με τις υπόλοιπες μετοχές της κατηγορίας «Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση».

  7. Πάνθηρα, αυτό πάντως με το Σεπτέμβρη έχει λίγο το ύφος εκείνων των πικραμένων Ολυμπιακών που προσπαθούν να ντοπάρουν την ομάδα τους και τους εαυτούς τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και να στείλουν μήνυμα στους παναθηναϊκούς…

    απεργοσπάστης είναι εκείνος που επιλέγει να εργαστεί, αν και έχει προκηρυχθεί απεργία ή πηγαίνει να εργαστεί στη θέση αυτού που απεργεί…

    Κάτι μού λέει ότι δεν ήταν επιλογή τους η εργασία εκείνη τη μέρα… όταν επικρέμαται η απειλή απόλυσης πάνω από το κεφάλι σου, είναι σαν να σου έχουν βάλει πιστόλι στον κρόταφο. λέω τα παρακάτω, για να προλάβω τυχόν ενστάσεις…

    μην ακούσω αηδίες περί του ότι απόλυση λόγω απεργίας είναι παράνομη και άρα απολύσεις λόγω συμμετοχής σε απεργία δε γίνονται… κανενας εργοδότης δεν πρόκειται να απολύσει εργαζόμενο επικαλούμενος ως λόγο απόλυσης τη συμμετοχή του τελευταίου στην απεργία… θα βρει τον τρόπο να το κάνει χωρίς να φαίνεται παράνομη η απόλυση. Δεύτερον όταν μια τράπεζα επιλέγει να στέλνει τους εργαζόμενους στη δουλειά, παρότι βρίσκεται εκεί από όπου θα περάσει μια πορεία ημέρα γενικής απεργίας, τότε είναι μάλλον βέβαιο ότι όποιος δεν παρουσιαστεί θα απολυθεί.
    Αν είχαν κάποιοι ένα παραπάνω λόγο να απεργήσουν, ήταν οι υπάλληλοι των τραπεζών στο κέντρο…
    Κι αυτός που θα απολυθεί λόγω συμμετοχής στην απεργία ακόμα και αν αποδείξει ότι απολύθηκε παράνομα και δικαιωθεί δικαστικά, δεν πρόκειται να ξαναβρει δουλειά τουλάχιστον στον τραπεζικό κλάδο. Αν έχεις παιδιά κτλ οικογένεια, η απειλή απόλυσης είναι ένα πιστόλι στον κρόταφο…

    Αν λοιπόν εγώ σου βάλω ένα πιστόλι στον κρόταφο και σου πω ότι αν απεργήσεις πατάω τη σκανδάλη και εσύ δεν απεργήσεις τελικά… νομίζω είναι λίγο τραγικό να σε αποκαλέσω μετά απεργοσπάστη επειδή διάλεξες να ζήσεις…

    Πιστεύω ότι με τις ιαχές και με τα τύμπανα του πολέμου δε θα κατέβει ο κόσμος κάτω στους δρόμους.
    Καλώς ή κακώς το παιχνίδι παίζεται και σε επικοινωνιακό επίπεδο και δυστυχώς με όρους που δεν τους έχουμε διαλέξει εμείς, γιατί πολύ απλά ο πολύς ο κόσμος έτσι έχει εκπαιδευτεί από τα μ.μ.ε και από την ίδια τη λειτουργία του συστήματος (εκπαίδευση, χώροι εργασίας κτλ).

    Πρέπει λοιπόν να βρεις τα επικοινωνιακά εργαλεία εκείνα που θα εξασφαλίσουν την ανοχή της πλειοψηφίας αν όχι την υποστήριξή της στα επαναστατικά ή εξεγερσιακά σου σχέδια. Αυτό θα αποδυναμώσει την αντίσταση των δυνάμεων καταστολής, υπό μία έννοια.

    Βλέπω ότι γίνονται αναφορές και στο Δεκέμβρη… δεν παρακολούθησα από κοντά τις εξελίξεις όχι μόνο λόγω απόστασης -μας έφαγαν άλλα για να μην πω μας καταβρόχθισαν- αλλά αυτό που αντιλήφθηκα εγώ είναι η μαχητικότητα του Δεκέμβρη πάτησε πάνω στο γεγονός ότι ο Παυλόπουλος και ο Καραμανλής έτρεμαν στην ιδέα ενός ακόμη νεκρού. Ίσως για να το πω καλύτερα, ο Δεκέμβρης έδειξε τα δόντια του με τέτοιο τρόπο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

    Και εκείνη τη στιγμή ο αντίπαλος έκανε μια στρατηγική υποχώρηση μην επιλέγοντας την ευθεία-κατά μέτωπο ολική σύγκρουση, άφησε το πεδίο ελεύθερο χωρίς να το διεκδικήσει με την εξης λογική. Προτιμότερο να πληρώσω μερικά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις κτλ καλύτερα να χάσω μερικές μονάδες εκλογικές, παρά να επιλέξω τη σύγκρουση που αν φέρει κι άλλο νεκρό τότε η κατάσταση πλέον θα είναι τόσο ανεξέλεγκτη που θα χάσουμε το παιχνίδι-εξουσία όχι μόνο εμείς οι τωρινοί αλλά και οι υπόλοιποι -που προσδοκούν κτλ. Επέλεξαν να αφήσουν την κατάσταση να εκτονωθεί. Αυτό ήταν μια νίκη για το Δεκέμβρη, το ότι τους ανάγκασε να προβούν σε αυτήν τη στάση…

    Είχαν όμως δίκιο… όταν εκτονώθηκε η κατάσταση, το θέμα έληξε χωρίς νεκρό. Κι έληξε γιατί όσο μαζικό κι αν ήταν δεν ήταν το μαζικό της τάξης των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων εξεγερμένων. Δε μιλάω για την πορεία που έγινε… μιλάω για αυτό που ακολούθησε μετά. Ακόμα και αν θεωρήσουμε το μετά μια συνέχεια της πορείας, εξέγερση μετά εξουσιοδότησης δε γίνεται…

    Για την πορεία της 5η Μάη λέμε ότι είναι η σημαντικότερη όχι μόνο λόγω της συμμετοχής αλλά και γιατί ήταν η μοναδική που πλησίασε τη βουλή τόσο κοντά…

    Το Δεκέμβρη όμως που ο αντίπαλος είχε υποχωρήσει η βουλή έμεινε άθικτη…

    ίσως η δική μου οπτική είναι πάντοτε μαύρη λόγω κάποιας εγγενούς απαισιοδοξίας… ίσως πάλι όχι λόγω αυτού… ίσως η απαισιοδοξία δεν οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες αλλά σε αμιγώς εξωτερικούς που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους νοικοκυραίους, εξουσιαστές, πολιτικούς, συστημικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες κτλ…

    • Ο Δεκέμβρης «θάφτηκε» όταν έγινε εκείνο το απίθανο χτύπημα στα εξάρχεια με τα πολυβόλα στις αρχές του γενάρη…
      Θυμάμαι καλά τις ολέθριες επιπτώσεις εκείνου του χτυπήματος και πώς διέλυσε την ψυχολογία και το ηθικό μα ενώ αναπτέρωσε την ψυχολογία και το ηθικό της άλλης πλευράς.
      8 Δεκεβρη είχε γίνει μια επιθεση στην Βουλή από τον κόσμο αν και βέβαια ποτέ δεν έφτασε στην κλίμακα και στην στόχευση που έφτασε στις 5 Μάη…

      29 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένη Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.
      Το γεγονός συνιστά μεγάλη ευκαιρία για να βγει ξανά ο κόσμος μαζικά και αποφασισμένα…

      Ας ειμαστε αισιοδόξοι!
      Φάγαμε πολύ μαυρίλα μετά τις 5 Μάη…

      • νομίζω ότι η πρώτη μεγάλη μάχη πρέπει να δοθεί στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη, εφόσον το καλοκαίρι θεωρείται ξεγραμμένη υπόθεση…

        αν και υπάρχει μια διαρκής μάχη η οποία πρέπει να δίνεται καθημερινά… αυτή της αντι-προπαγάνδας…

  8. «Το 2006-7 η φοιτητική νεολαία του, προχώρησε σε μια εξέγερση διαρκείας κόντρα σε θεούς και δαίμονες.»

    Επειδή το έζησα από τα μέσα ενεργά το κίνημα των καταλήψεων του 2006-7, δύσκολα θα το χαρακτήριζες εξέγερση.

Σχολιάστε