Η έλλειψη γενναιότητας και η καθαρή θρασυδειλία

Σχολιάζει ο Παύλος

Στο προηγούμενο κείμενο μου (ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Η ετοιμότητα προς τη βία ) παρουσίασα μια καθαρά πολιτική διάσταση των συγκεκριμένων γεγονότων. Εδώ θέλω να κάνω ένα σύντομο σχόλιο πάνω σε κάτι διαφορετικό. Συγκεκριμένα θέλω να αναφερθώ σ’ αυτό που η Χ.Α. σύμφωνα με αυτά που διακηρύσσει θα έπρεπε να έχει κορώνα στο κεφάλι της. Τη γενναιότητα. Γιατί χωρίς τη στοιχειώδη γενναιότητα το «εθνικιστής πατριώτης» είναι βέβαια πουκάμισο αδειανό.

Έγινε λοιπόν ότι έγινε το πρωί. Το λογικό, σύμφωνα με τη λογική που προβάλλει η Χ.Α. για τον εαυτό της, θα ήταν να βγεί μια ανακοίνωση από τη Χ.Α. και τον Η. Κασιδιάρη με την οποία ή θα ζητούσαν καθαρά και με γενναιότητα συγνώμη ή θα αναλάμβαναν επίσης με γενναιότητα την ευθύνη των γεγονότων και τότε θα κατήγγειλαν το πολιτικό κατεστημένο καθώς και το κατεστημένο των ΜΜΕ ότι κατά κάποιο τρόπο παίζουν με τα νεύρα των αγωνιστών της Χ.Α. και σκοπό έχουν παντοιοτρόπως να τους διαβάλλουν και θα μπορούσαν τότε να τελειώνουν οι ανακοινώσεις με ένα ηρωικό τρόπο, για παράδειγμα «και εμείς απαντήσαμε όπως έπρεπε στις προκλήσεις του κατεστημένου «. Βέβαια, σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση, την δική του ανακοίνωση θα έπρεπε να την κάνει ο ίδιος ο Η. Κασιδιάρης απ’ ευθείας  και ανάμεσα στους αστυνομικούς που θα τον είχαν, αναμενόμενα, συλλάβει.

Αντί αυτού όμως τι συνέβη;

Έχουμε τη Χ. Α. να βγάζει μια ανακοίνωση θρασύτατου βιασμού της πραγματικότητας. Λέει η ανακοίνωση αυτή: «Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον Η. Κασιδιάρη στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο«. Όλοι όμως μπορούν να δούν στο συγκεκριμένο βίντεο ότι:

1. Ο Η. Κασιδιάρης πρώτος ρίχνει νερό στη Ρ. Δούρου

2. Σαν αντίδραση η Λιάνα Κανέλλη «χτυπά» με μερικές σελίδες χαρτί στο στήθος (στήθος υποτίθεται άντρα των ειδικών δυνάμεων και εκπαιδευμένου στις πολεμικές τέχνες) τον Η. Κασιδιάρη.

Ο ίδιος ο εξαφανισμένος Η. Κασιδιάρης δηλώνει επίσης ότι η Λ. Κανέλλη ξεκίνησε να «χειροδικεί» εναντίον του και γι’ αυτό θα την μηνύσει!

Φαίνεται λοιπόν ότι είναι πολύ να περιμένει κανείς από ένα «εθνικιστή πατριώτη» τύπου Χ.Α. να έχει τη στοιχειώδη γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη για το ρίξιμο νερού, τα δυό χαστούκια και τη μια μπουνιά και να μην δεχθεί το ρόλο του κυνηγημένου «από χωρίου εις χωρίον» και του εξαφανισμένου για να αποφύγει το αυτόφωρο. Είναι δηλαδή προφανές ότι η Χ.Α. και ο Η. Κασιδιάρης προσωπικά, αρνήθηκαν να αναλάβουν με την ελάχιστη απαιτούμενη γενναιότητα την πραγματική πολιτική ευθύνη προκειμένου να γλυτώσουν ένα κάποιο και μάλλον ελάχιστο προσωπικό κόστος. Κατά τα άλλα, αλήθεια, θέλουν στα σοβαρά να υπερασπίσουν την Ελλάδα από τεράστιες και πολυποίκιλες συνωμοσίες (σιωνιστικές, των διεθνών τραπεζιτών, της Νέας Τάξης κλπ), όπως οι ίδιοι λένε;

Βέβαια αν υπήρχε αυτή η ελάχιστη, η στοιχειώδης γενναιότητα και όχι αυτό που σε μένα φαίνεται σαν καθαρή θρασυδειλία της Χ. Α., τότε μάλλον ποτέ δεν θα έφτανε στο σημείο κανένας Η. Κασιδιάρης να χτυπήσει τη Λ. Κανέλλη. Νομίζω ότι αυτό είναι προφανές. Κανένας πραγματικά γενναίος και πραγματικά εκπαιδευμένος στη γενναιότητα δεν κτυπά πιο αδύναμο επειδή τον ακούμπησε επιθετικά με μερικά φύλλα χαρτιού στο στήθος.

Επιπλέον και σε ότι αφορά τα περί Η. Κασιδιάρη σαν πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων και εκπαιδευμένου στις πολεμικές τέχνες, έχω να παρατηρήσω τα εξής:  Πιστεύω ότι στους κώδικες τιμής των αντρών των ειδικών δυνάμεων είναι να μην χρησιμοποιούν κατά πολιτών τη δύναμη τους, όπως άλλωστε και στους κώδικες τιμής των εκπαιδευμένων στις πολεμικές τέχνες είναι να χρησιμοποιούν την ελάχιστη απαραίτητη και πάντα αμυντική βία και μάλιστα μάλλον να υποχωρούν μπροστά στον καταφανώς πιο αδύναμο.

Έλειψη γενναιότητας λοιπόν και καθαρή και ανυπόκριτη θρασυδειλία.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-e6l

74 σκέψεις σχετικά με το “Η έλλειψη γενναιότητας και η καθαρή θρασυδειλία

  1. Παύλο, δεν καταλαβαίνω τι κάνεις σε αυτό και στο προηγούμενο άρθρο σου. Γράφεις για τη χα λες και είναι ένα οποιοδήποτε κόμμα, λες και δεν είναι παρακρατικός μηχανισμός που απλώς ξέφυγε του κράτους λίγο περισσότερο από το προβλεπόμενο (προς το παρόν). Λες και ο εκφασισμός της κοινωνίας δεν είναι εμπρόθετος. Λες και μπορείς να μιλήσεις λογικά με παρακρατικούς (σ’ το γράφει ξεκάθαρα η xanadu, δεν το κατάλαβες;) Λες και δεν ξέρουμε από το πρωί ότι ο κασιδιάρης είναι στα κεντρικά γραφεία τους και οι μπάτσοι ΔΕΝ πάνε να τον συλλάβουν γιατί τον ψήφισαν. Λες και όλα αυτά δεν είναι άμεση συνέχεια των στρατόπεδων συγκέντρωσης του χρυσοχοίδη, της δημοσίευσης των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, της αδιαφορίας όλων των κομμάτων για τα μαχαιρώματα αθώων μεταναστών, του εμπρόθετου δηλαδή εκφασισμού της κοινωνίας.

    Το «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» το βλέπουμε και στα καθεστωτικά, και οδηγεί στο να μη μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τι γίνεται. Διάβασες σχόλια σήμερα σε καθεστωτικά;
    ΥΓ. Γιατί δεν απαντάς εδώ μέσα κάθε φορά που μπαίνουν χρυσαύγουλα;;; Διάλογο δε θέλεις μαζί τους για να τους καταλάβεις και να σε καταλάβουν;;; (εδώ γελάω, πειράζει;;;!!!)

  2. Προφανώς δεν απευθύνομαι στον Μιχαλολιάκο και στον Κασιδιάρη. Απευθύνομαι σε αυτούς που για λόγους αντίδρασης ψήφισαν ΧΑ χωρίς να είναι βαμμένοι φασίστες.
    Επιπλέον κάνω εκτίμηση του φασιστικού φαινομένου διαφορετική από την ευκολία που χρησιμοποιείς εσύ και αρκετοί άλλοι – δεν είναι παρακρατικός μηχανισμός το φασιστικό φαινόμενο – είναι μείζον κοινωνικό φαινόμενο.
    Ακόμη ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της Χ.Α., είναι κατά τη γνώμη μου, η κατάδειξη στους πολίτες των εσωτερικών της αντιφάσεων

      • Μπορεί να είμαι και μαρμελάδα, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς;
        Ζητώ συγνώμη διότι για πολλές ώρες θα λείπω και δεν θα μπορώ να δώσω απάντηση, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω την άποψη σου και τα επιχειρήματα σου…

      • @biafra

        Μια που έχεις μια τόσο κολακευτική γνώμη για μένα δικαιούμαι κι εγώ με τη σειρά μου να σου πω, πως πιστεύω οτι το βούτυρο στο ψωμί είσαι εσύ, κι όχι εγώ.

        Βούτυρο στο ψωμί του ναζισμού είναι οποιοσδήποτε πιστεύει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό και τον ναζισμό, χρησιμοποιώντας τα ίδια όπλα και τις ίδιες πρακτικές με εκείνον.

        Διότι έτσι το μόνο που κατορθώνει είναι να γιγαντώνει την αποδοχή, εκ μέρους της κοινωνίας, της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ βίας ως μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών.

        Και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Να πείσει την κοινωνία πως οι πολιτικές διαφορές πρέπει να λύνονται κοπανώντας ο ένας τον άλλον.

        Κι επειδή μάλλον θα με ρωτήσεις τωρα μετά από τα παραπάνω πως προτείνω να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της συμπάθειας των ναζιστών στην κοινωνία, αν όχι με τις φάπες και τα ρόπαλα, δεν θα σου απαντήσω. Θα πρέπει να το βρεις μόνος σου.

        Ούτως ή άλλως δεν νομίζω πως θέλεις να βρεις την απάντηση. Θεωρείς πως την έχεις βρει ήδη. Και έτσι είσαι μάλλον και σχεδόν έτοιμος να την εφαρμόσεις ακόμα και σε μένα ή στον Παύλο, ή και σε όποιον άλλον, δεν την αποδέχεται, και διαφωνεί μαζί σου.

        @οποιονδήποτε άλλον

        Αν κάποιος πιστεύει πως μια κοινωνία έχει να κερδίσει λύνοντας τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της προβλήματα κοπανώντας οι πολίτες ο ένας τον άλλον, περιμένω με πολύ περιέργεια να ακούσω τα επιχειρήματά του.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • δεν ειμαι υπερ της βιας γενικα κ αοριστα κ ουτεθελω να κοπαναμε ο ενας τον αλλον παρα μονο τους ναζι τραμπουκους, δολοφονους κ μαχαιροβγαλτες! ερωτηση.. στην καλλιθεα οι μεταναστες χτυπιουνται απο νεοναζι κ »ο νομιμος φορεας της βιας», το κρατος, δεν τους προστατευει, τι θα κανουν? θα αυτοδικησουν μαζι με αλληλεγγυους αντιρατσιστες! ειναι καταδικαστεο αυτο? αν καποιος σου την πεσει με μαχαιρι κ αμυνθεις κ τον χτυπησεις ειναι καταδικαστεο κ παραγει φασισμο? σαν φοβισμενος που ειναι φανερο οτι εισαι σταματα τουλαχιστον να καταδικαζεις αυτους που διατιθενται να κανουν κατι εστω κ ανεπιτυχες! ειδαλλως ή υποκριτης εισαι ή πολιτικως κ ιστορικως ηλιθιος! μπραβο στη λιανα που σηκωθηκε κ εδειξε πυγμη! ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΝΑΖΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ

          • @biafra: «…υποκριτης εισαι ή πολιτικως κ ιστορικως ηλιθιος…»

            Μάλιστα. Δεν δικαιούμαι να έχω δηλαδή διαφορετική άποψη από την δική σου, χωρίς να είμαι υποκριτής ή ηλίθιος.

            Και να ρωτήσω με τη σειρά μου τώρα: Πως σκέφτεσαι να αντιμετωπίσεις αυτούς που θεωρείς ως «υποκριτές και πολιτικώς και ιστορικώς ηλιθίους»;

            Θραξ Αναρμόδιος

            • δεν ξερω! επικαλουμαι τη λογικη τους! καθεσαι κ ηθικολογεις ενω αυτοι σφαζουν κ θελουν νεο ολοκαυτωμα! με στωικισμο ο ναζισμος απλα θε σε αγκαλιασει! κ σε ρωταω! εισαι εναντια στον ναζισμο? θεωρεις πως πρεπει να πραξεις εναντιον του? αν ναι, πως? στην καλλιθεα τι θεωρεις πως πρεπει να κανουν? σε παρακαλω απαντα κ μην αποφευγεις

              • @biafra

                Εσύ υπεκφεύγεις. Σε ρώτησα πως θα αντιμετώπιζες εκείνους που θεωρείς ως «υποκριτές και ηλιθίους» και δεν απαντάς. Αντ’ αυτού ούτε λίγο ούτε πολύ το πας και παρακάτω και σχεδόν με ονομάζεις ναζιστή.

                «εισαι εναντια στον ναζισμο?»

                Σιγά μην είσαι ο μόνος αντι-ναζιστής εσύ και να πρέπει και όλοι να δεχθούμε και τις μεθόδους σου, αλλιώς θα μας χαρακτηρίσεις και εμάς φιλο-ναζιστές.

                Σε διευκολύνει αυτό ε! Εξιτάρει τον ολοκληρωτισμό σου!

                Επειδή βλέπω πως θες να «πλακωθείς» θα σου συνιστούσα να βρεις κάποιον ανάλογο θερμοκέφαλο της μιας ή της άλλης πλευράς αδιάφορο, και να κάνετε το κέφι σας.

                Εγώ δεν ασχολούμαι μαζί σου άλλο.

                Αν θεωρείς εμένα υποκριτή και ηλίθιο και κρυπτοναζιστή εγώ σε θεωρώ ολοκληρωτικό. Και είμαστε πάτσι.

                Λήξις της συζητήσεως.

                Θραξ Αναρμόδιος

                • καλα με λες ολοκληρωτικο ρε καραγκιοζη? δε ντρεπεσαι ρε? που σε ειπα κρυπτοναζιστη? σε ρωτησα τρια πραγματα κ εσυ υπεκφευγεις κ μου λες οτι εγω υπεκφευγω! κ σου απαντησα πως επικαλουμαι τη λογικη τους! κ αν αποφευγω ενα πραγμα ειναι η βια κ αν ενθαρυνω κατι ειναι ο διαλογος! αν την επικαλουμαι τη βια καπου σιγουρα ειναι εναντια στο ναζισμο! επελεξε να μην απαντησεις γιατι δε μπορεις με τις μ……ες που λες! η λογικη της απαθειας σου απλα καταληγει σε περιοδο κρισης να στρωνει το εδαφος στο ναζισμο! το να καταδικαζεις την αυτοδικια ειναι σαν να λες ζητω η βια του ολιγαρχικου κρατους.κ το παιζεις κ δημοκρατης! κ απο τη στιγμη που δε λες εστω να απαγορευτει η χ.α. οπως οι αριστεροι δε λες τιποτα! κοινως αερολογος ή ηλιθιος

                  • Η άνοδος του φασισμού, κοινωνικού και πολιτικού, σε μια κοινωνία, είναι αρκετά σύνθετο φαινόμενο για να συρρικνώνεται στη βίαιη δράση νεοναζιστικών ομάδων στους δρόμους. Επομένως οι συγκρούσεις στους δρόμους με τις νεοναζιστικές ομάδες ελάχιστα προσφέρουν αν δεν υπάρχει γενικότερη ικανοποιητική απάντηση. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι συγκρούσεις αυτές, αν δεν υπάρχει η γενικότερη απάντηση, ευνοούν τελικά τις φασιστικές ομάδες γιατί εμπεδώνουν τη πεποίθηση ότι οι φασίστες αποτελούν ένα είδος νεομάρτυρα που μάχεται για το δίκιο των ελλήνων, το οποίο οι υπόλοιποι αγνοούν ή και αντιμάχονται. Ακόμη έτσι εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με τη βία και βέβαια ο ιδανικότερος λύτης τότε γίνεται το κράτος με την “νόμιμη” θεσμισμένη βία.
                    Και θα ρωτήσει κανείς πως αντιμετωπίζονται οι βίαιες ναζιστικές ομάδες στους δρόμους. Η απάντηση είναι, κατά τη γνώμη μου, με την απαραίτητη αυτοάμυνα τη στιγμή που εκδηλώνεται αυτή η επιθετικότητα. Όχι όμως με προληπτικά αντιναζιστικά πογκρόμ σαν απάντηση στα αντίστοιχα ναζιστικά. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εξομοίωση στις πραχτικές των μεν με τους δε.
                    Αυτή τη στιγμή οι αντιφασιστικές πορείες έχουν γίνει ένα αναποτελεσματικό τελετουργικό. Αν δε, δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η γνώμη μου είναι ότι το ποσοστό της ΧΑ θα μεγάλωνε και άλλο στις εκλογές. Αν δε, γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτύχει, πραγματικά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί. Και εσείς ακόμη πιστεύετε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με συγκρούσεις στους δρόμους; Και εννοώ ο πραγματικός φασισμός, αυτός που η ίδια η ΧΑ δεν είναι ικανή ακόμη να τον αντιπροσωπεύσει ικανοποιητικά, αλλά πιθανά θα μάθει περαιτέρω από τα λάθη της. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είμαστε αρκετά τυχεροί που δεν υπάρχει φασίστας χαρισματικός ηγέτης…

  3. παντως, εε επειδη αυτη η ανοδος και η αποθρασυνση των νεοναζι-φασιστων καποιους μας επιασε λιγο στον υπνο (εφοσον για πολυ καιρο τους υποτιμουσαμε και λεγαμε οτι ειναι απλα 10 βλαμμενοι καραφλοι ζαβοι και γραφικοι), θα ηταν σκοπιμο σχετικα με τους τροπους αντιμετωπισης τους, αντι να ανατρεχουμε μονο στην εδω περιοδο 1940-49,
    να δουμε και τι εκαναν απο τα 80s και μετα σε αλλες ευρωπαικες χωρες που παρουσιασαν το ιδιο προβλημα πριν απο μας.

    να δουμε πχ πως το χειριστηκαν τα προηγουμενα χρονια και μεχρι τωρα οι γαλλοι πχ, οι γερμανοι η οι ιταλοι αντιφα και να…παρουμε ιδεες (περισσοτερες δηλαδη, πιο εξειδικευμενες και πιο αποτελεσματικες ενδεχομενως απο αυτες που ηδη υπαρχουν) 😉

  4. Είναι αληθές το ότι η άνοδος του φασισμού αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε διότι η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τα γεννεσιουργά αίτια αυτού λειτουργούν και σαν προειδοποιητικά σήματα.Αυτά τα σήματα τα βλέπαμε εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια.Αυτό που έκανε την διαφορά τόσο εμφανή στην ελληνική πραγματικότητα είναι το ότι η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία έχει πάντα την τάση να επιταχύνει τις ιστορικές εξελίξεις και έτσι δεν υπήρξε μαθηματική πρόοδος στην ανοδική πορεία του φασισμού αλλά γεωμετρική.Η άγνοια του άνω νεκρού σημείου αυτής της πορείας όσον αφορά τον βαθμό εκφασισμού της κοινωνίας αλλά και τον χρόνο αντιστροφής της πορείας αυτής είναι και η αιτία της μεγαλύτερης ανησυχίας. Όντως μη γνωρίζοντας το έως που και το έως πότε είναι φυσικό να δημιουργείται φόβος και εδώ εντοπίζεται ένα σημείο που θέλει προσοχή. Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο που τρέφεται με φόβο και ύβρι.Κάθε φόβος που νιώθουν οι πολίτες απέναντι στους μετανάστες απέναντι στους αναρχικούς στους ληστές ακόμα και απέναντι στους ίδιους τους φασίστες τους κάνει πειθήνια όργανα αυτών.Κάθε ύβρι που απευθύνεται σε κάποιον παράγει φασισμό ή παράγεται από αυτόν.Ακόμα και εντός του κύκλου των εχθρών του φασισμού κάθε φόβος που αισθάνεται κάποιος αντικρίζοντάς τον ή κάθε ύβρι που χρησιμοποιεί αντιμετωπίζοντάς τον τον τρέφει και επιπλέον συσπειρώνει ακόμα περισσότερο τα μέλη του αφού τους παρουσιάζει έναν σαφή εχθρό κάτι που η απλοικού επιπέδου σκέψη του φασίστα΄έχει ανάγκη.Δεν είναι εύκολο το να πολεμήσεις τον φασισμό με ειρηνικές μεθόδους αλλά ούτε και είναι ηθικό το να χρησιμοποιήσεις πολεμικές (σκοτώνοντας όλους τους φασίστες δεν μπορείς να πεις μετά ότι εσύ δεν είσαι τέτοιος).Είναι φαινόμενο κατά ένα μέρος αυτογεννές και έρχεται σε ώριμο χρόνο όπως τα βάτα στην ακαλλιέργητη γη ή όπως οι λύκοι στα πρόβατα που έμειναν δίχως σκύλο και βοσκό φαινόμενα που και τα δύο τα έζησε η κοινωνία μας και πιστέψτε με είναι πραγματικά δύσκολο το να προσπαθείς να διώξεις τα βάτα από την γη διότι ρίχνουν βαθείες ρίζες που όλο ξαναπετούν φύτρες. Χρειάζεται εργασία συστηματική και επίμονη με μεθόδους για τις οποίες μπορώ να προτείνω κάποιες ιδέες σε μία στιγμή κατά την οποία θα έχω άνεση χρόνου. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο γράφων ενημερώνει ότι έχει αναρτήσει δημοσιεύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκωμιαστικές για την Χρυσή Αυγή.

    • Εγκωμιαστικές γιατί;
      Άκουσες χτες τον Μιχαλολιάκο; Θα πάρει πίσω λέει την μικρά ασία! Θα κάνει δηλαδή επιθετικό πόλεμο σε ένα κράτος που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό από τον δικό μας! Κάντε το έγκλημα και βγάλτε αυτό το κάθαρμα πρωθυπουργό και μετά το σύνθημα η Ελλάδα είναι μέχρι την Λαμία θα γίνει πραγματικότητα ξεφτίλες.Κι αφού πρώτα θα έχει χυθεί το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Είναι στην ειρωνεία της ιστορίας ότι οι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι και οι χειρότεροι καταστροφείς των χωρών τους.Ρωτήστε και τους Γερμανούς για τον Χίτλερ…

  5. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ MAΣ
    Τελικα ολοι το χαρηκαμε αυτο που συνεβη στην πολιτικη μας επικαιροτητα.
    Ας πουμε πρωτα, για τους υποστηρικτες της ΧΑ που δικαιωθηκε η ψηφος τους, αφου βγηκαν στην πολιτικη σκηνη και πεντε ανθρωποι να βαλουν τα πραγματα στη θεση τους ή να μας υποστηριξουν οταν διακυβευεται η εθνικη μας κυριαρχια, η ασφαλεια μας απο τις στρατιες μεταναστων. Να σταθουν επιτελους και καποιοι σαν αντρες και να αναλαβουν αντρικια την ευθυνη των πραξεων τους. Να μη βαλουν την ουρα στα σκελια και να τρεχουν να κρυφτουν, ουτε να απειλουν πως εχουν αλλους εκατο πισω να ερθουν να καθαρισουν γ αυτους. Τετοιους αντρες χρειαζεται η πατριδα μπραβο. Πρεπει να παρουμε πισω και τις χαμενες μας πατριδες ποιος θα τα βαλει με τους Τουρκους; τεσσερις στρατιες αυτοι μιση εμεις θα παμε να τους πουμε οτι εχουμε αλλους εκατο πισω μας ο καθενας και θα τους φερουμε να ερθουν να τα κανουν ολα λιμπα εχουμε καβατζα τους μεταναστες μην τους σφαξουμε ολους απ την αρχη… Α ξεχασα αυτοι δεν ειναι αρειοι οπως εμεις..
    Ειμαστε ομως και μεις οι αλλοι οι αριστεριστες αν θες. Εμεις χαρηκαμε ισως και περισσοτερο, φανηκε αυτο απο το δηθεν σοκ που παθαμε στο γεγονος. Ξεραμε ομως εμεις οτι αργα ή γρηγορα θα δικαιωνομασταν. Οπως και να το κανεις σου δινει μια ικανοποιηση αυτο. Σου δινει επισης και τη δικαιολογια να μπορεις να βριζεις με την ανεση σου τους ΧΑυγιτες σε μια αγωνιωδη προσπαθεια να τους πεισουμε ποσο λαθος εχουν που δεν πιστευουν το δικο μας σωστο… Βριζοντας λες και αυτο δεν ειναι φασιστικο.. Δινει ομως και μια συνολικη δικαιολογια σε ολους μας ανεξαρτητα αν εισαι δεξιος κεντωος ή αριστερος. Σου δινει την δικαιολογια να ταχτεις υπερ ή κατα αυτου του πραγματος και να αναγνωρισεις τον εχθρο σου στο προσωπο αυτου που ταχτηκε στην αντιθετη αποψη. Και δικαιολογημενα γιατι αυτος ειναι ο εχθρος μας ο συμπολιτης μας που πιστευει το αντιθετο απο μενα. Σιγα μην ειναι αυτοι που θελουν τοσα χρονια να μας εξουσιασουν. Σιγα μην ειναι αυτοι που εβαλαν τους υπαλληλους τους ΓΑΠ, Σαμαρα, Βενιζελο, Καρατζαφερη. Δυο χρονια τωρα να μας εχουν κανει τη ζωη κολαση. Σιγα μην ειναι ολοι αυτοι εκει στα ΔΝΤ και στις Ευρωπες που εχουν κανει τα παιδια μας να πεινανε, τους συμπολιτες μας να αυτοκτονουν καθημερινα. Και τι δηλαδη που αυτοκτονουν, το ποιο πιθανο ειναι να ειχαν αντιθετη αποψη απο μας στο θεμα που μας καιει αρα ειναι ο πραγματικος μας εχθρος αρα ενας λιγοτερος…. Ας χωριστουμε και ας σκοτωθουμε μεταξυ μας καλυτερα εμεις ειμαστε ο εχθρος … ο χειροτερος εχθρος του εαυτου μας…. Ή μπορουμε να σηκωσουμε το κεφαλι που δυο χρονια τωρα θελουν να το εχουμε συνεχεια σκυφτο. Να δουμε τον Ηλιο τα αστερια το φεγγαρι ολες τις ομορφιες της ζωης που μας εχουν στερησει με τα κωλολεφτα τους δυο χρονια τωρα μπας και ξεθωλωσει απ το μισος για τον αλλο και να δουμε ποιος πραγματικα ειναι αυτος που πρεπει να τα βαζουμε σημερα. Μονο οταν μιλαμε ενωμενοι φοβουνται γ αυτο κοιτουν με καθε τροπο να μας διασπασουν. Ειναι μεγαλο το μενος μας σα λαος που αν ξεσπασουμε αναμεταξυ μας δε θα μεινει κανεις μας, αν ομως ξεσπασουμε πανω τους θα τους παρει ο διαολος!

    • Ενωμένοι με μαχαιροβγάλτες που χτυπούν δημόσια γυναίκες; Με σκουλήκια που χτυπάνε ανθρώπους σαν κανίβαλοι; Με νοσταλγούς του χιτλερισμού; Τέτοια ένωση να κάνετε εσείς φασίστες με τον Σαμαρά. Πάνω κάτω τα ίδια σκατά λέτε και στα δυο κόμματα υπάρχουν εγκληματίες που έπρεπε τώρα να φυλακή. Και τα δυο κόμματα διεκδικούν τον Παντελεήμονα (σήμερα εκεί ήταν ο Σαμαράς και το λεγόμενο ‘άντρο’ της χρυσής αυγής τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες ενώ τα κωλόπαιδα του ναζισμού χτυπούν γυναίκες και μετανάστες.
      Δεν έχουν καμιά ανθρωπιά οι φασίστες για να υπάρξει οποιαδήποτε ένωση με αυτούς. Τα σκουλήκια να πάνε με τα σκουλήκια, οι άνθρωποι (άγνωστη λέξη για φασίστα) να ενωθούν με τους ανθρώπους…

  6. Δεν ερχεται κανενας εμφυλιος φοβο θελουν να μας δημιουργησουν οπως κανουν τοσα χρονια και με καθε τροπο. Τι παθαμε ξαφνικα και εμπιστευομαστε τα ΜΜΕ και τους πολιτικους; ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι δεν ειναι στημενο ολο αυτο. οχι εις γνωσην των πρωταγωνιστων ισως αλλα ο καθενας ακομη κ απο μας θα μπορουσε να προβλεψει οτι Κανελλη διπλα σε Κασιδιαρη ειναι κακος συνδυασμος. Και οσο για τον Κασιδιαρη να συμφωνησω δεν εχει νου και φανηκε. Η Κανελη δε φαινεται για χαζη ομως

    • Αυτά να τα πεις στο κωλόπαιδο τον Κασιδιάρη που με μια ενέργεια του έριξε νερό σε μια γυναίκα και χτύπησε τρις μια άλλη. Αυτός σίγουρα είναι στο κόλπο και γιαυτό παραμένει ασύλληπτος…

  7. Ειδες ομως φιλε ποσο σε εχει απορροφησει το μισος και η βια; Μη νομιζεις πανω κατω τα ιδια νιωθουμε ολοι μας, αλλα δεν ειναι και το 7% χρυσαυγιτες ενω εσυ ως τετοιους τους αντιμετωπιζεις και τους κανεις εχθρους σου. Προσεξες με ποσο μισος μιλησες σε μενα και βιαστηκες να με χαρακτηρισεις φασιστα και κατι αλλο για το Σαμαρα που με μπερδεψε. Δες ξαφνικα εγινα εγω ο εχθρος σου.. εμενα μισεις και οχι ολους εκεινους που ανεβασαν το φασισμο στο 7% απο το 0,3 με τις πολιτικες τους… Δεν ειμαι εγω ο εχθρος σου απ τη μια και η μοναδικη φορα που ψηφισα ηταν στις 6/5 τον Τσιπρα και αυτο σκεφτομαι να ξανακανω μπας και ξανανιωσουμε λιγο εκεινο το συναισθημα νικης που νιωθουμε επειτα απο καθε συγκεντρωση με ολα οσα γινονται…

    • «Τα σκουλήκια να πάνε με τα σκουλήκια, οι άνθρωποι (άγνωστη λέξη για φασίστα) να ενωθούν με τους ανθρώπους»

      Λυπάμαι, αλλά η ουσία αυτής της διάκρισης είναι η ουσία του φασισμού. Ο φασισμός είναι που έχει ανάγκη να πει από δω οι άνθρωποι από κει τα σκουλήκια. Φαίνεται όμως ότι , όπως λέει ο Νίτσε, όποιος παλεύει με τέρατα , πρέπει να προσέξει να μην γίνει τέρας και όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο , κοιτάζει και η άβυσσος μέσα σε σένα.
      Λυπάμαι λοιπόν πραγματικά γιατί κάποιοι αντιφασίστες στην ζέση του αντιφασιστικού αγώνα τους αποκτούν κατεξοχή φασιστικό λεξιλόγιο και φασιστικές αντιλήψεις. Κατά κάποιο τρόπο στη θέση των μεταναστών, πηγαίνουν γι’ αυτούς οι «φασίστες». Η μεταμόρφωση τότε έχει ολοκληρωθεί και ο πραγματικός φασισμός – ο ολοκληρωτισμός – είναι πραγματικά ικανοποιημένος

      • για σένα λοιπόν ο φασίστας είναι άνθρωπος με ανθρωπια! Πες τους το γιατί αυτοι δυστυχώς δεν το ξέρουν…

        • «Πες τους το γιατί αυτοι δυστυχώς δεν το ξέρουν…»
          Ίσως αυτός είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης των φασιστών.
          Μαζί με την κατάδειξη των τεράστιων εσωτερικών αντιφάσεων τους. Για παράδειγμα ας μας πούνε τι θεωρούν αρχαίο ελληνικό πνεύμα το οποίο με πάθος υπερασπίζονται. Εκεί θα φανεί η μεγάλη άγνοια τους. Αλλά για να τα κάνεις αυτά πρέπει ο ίδιος
          – να διακατέχεσαι από ανυπόκριτη αυθεντική και ανυποχώρητη ανθρωπιά που δεν γνωρίζει δηλαδή εξαιρέσεις
          – να έχεις γνώσεις και να μην διακατέχεσαι από πνευματική οκνηρότητα
          Κατά τη γνώμη μου όμως πολλοί «αντιφασίστες» έχουν έλλειψη στα δύο προηγούμενα + αλλεργία στην διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και το «αντιφασίστες» μέσα σε εισαγωγικά.
          Ο αντιφασισμός και αυτό εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από σχολιαστές που συχνάζουν εδώ, έχει γίνει μια καλή επιχείρηση ξεπλύματος της ολοκληρωτικής τάσης που κρύβουν αρκετοί μέσα τους

          • Εγώ πάντως, Παύλο, που προσπάθησα να δείξω στο χρυσαυγίτη ταξιτζή που πέτυχα τις προάλλες τις «τεράστιες εσωτερικές αντιφάσεις του» απέτυχα παταγωδώς. Αυτός ήθελε μόνο να «ξεβρωμίσει ο τόπος»!!!

            • Καταρχήν δεν ισχυρίζομαι ότι έχω οπωσδήποτε δίκιο. Συζήτηση κάνουμε για να σκεφτούμε και μάλιστα διαφορετικά. Γιατί μου φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι πλέον ανεπαρκή.
              Κατά δεύτερον χρειάζεται επιμονή. Ακόμη χρειάζεται να μπορούμε να μπούμε στη θέση τους, στον τρόπο σκέψης τους. Αυτό είναι η ικανότητα της ενσυναίσθησης. Για μένα λοιπόν είναι χωρίς νόημα να συζητάμε μόνο μεταξύ μας και να κάνουμε διαγωνισμό ποιός θα κατακεραυνώσει καλύτερα τους χρυσαυγίτες και ακόμη περισσότερο τους ψηφοφόρους τους. Αυτά είναι προς εσωτερική κατανάλωση και τελικά δεν αφορούν τη κοινωνία. Εδώ δυό φίλες μου, που κινούνται πολιτικά στην ευρύτερη αριστερά, μου είπαν για τον Κασιδιάρη ότι «καλά της έκανε της Κανέλλη». Η μία το εξήγησε έτσι: Η Κανέλλη εκφράζει το πολιτικό κατεστημένο το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να υποστεί τις συνέπειες. Το ξύλο στη Κανέλλη ήταν μια καλή αρχή. Στην αντίρρηση μου «μα αυτός (ο Κασιδιάρης) είναι φασίστας» η φίλη επέμεινε ότι οι φάπες στη Κανέλλη της χρειάζονταν γιατί πάντα στις συζητήσεις το παίζει γενικός δερβέναγας, πιστεύει ότι είναι κάποια και ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπεράσπιζε τη Δούρου, αλλά ουσιαστικά έδειχνε ακόμη μια φορά τον τσαμπουκά της. Ακόμη αν θεωρούσε εξαρχής φασισταριό τον Κασιδιάρη να μην έπαιρνε μέρος στη συζήτηση, αλλιώς να μην τον έβριζε.Η φίλη αυτή θα ψηφίσει τώρα ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί είναι Συριζαία, αλλά για λόγους τακτικής απέναντι στη γενικότερη κατάσταση – δεν βλέπει άλλη λύση. Αναρωτιέμαι όμως (και δεν την ρώτησα): Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ψήφιζε ακόμη και ΧΑ; Όχι για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους μετανάστες, αλλά για να ξεβρωμίσει από κάθε είδους κατεστημένο;
              Αυτή είναι η κατάσταση και πιστεύεις ακόμη ότι η άνοδος της ΧΑ αντιμετωπίζεται με πορείες;
              Η κατάσταση αυτή σημαίνει ότι έχει προηγηθεί έντονη πολιτική ανεπάρκεια. Τι σημαίνει αυτό; Ένα απ’ αυτά που σημαίνει: Δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος πολιτικός χώρος πλήρως αντισυστημικός. Γιατί μην ξεχνάμε τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απέναντι σε Παπούλια, Παπαδήμο, συμπεριφορά στα όρια του γλυψίματος. Τώρα δε βλέπεις τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα κανάλια μια χαρά να συζητάνε με τους εγκληματίες του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – δημοσιογράφους του κατεστημένου.
              Στην πραγματικότητα οι πλήρως αντισυστημικοί πολιτικοί χώροι είναι δύο: ΧΑ και Αναρχικοί. Θα πρέπει όμως να έχει βάλει σε συναγερμό τους αναρχικούς γιατί η αντισυστημική υποστήριξη στρέφεται κυρίως προς ΧΑ. Η εύκολη απάντηση – πιπίλα είναι ότι οι μικροαστοί πλησιάζουν πιο εύκολα τα φασιστικά κόμματα. Τότε όμως διπλασίασε – πολλαπλασίασε τη προσπάθεια. Και κάντο και ποιοτικά. Για παράδειγμα απέκτησε την ικανότητα να μπορείς να συνομιλείς με τους ψηφοφόρους της ΧΑ. Αλλά στον αναρχικό χώρο η πολιτική σκέψη – πολιτική ικανότητα είναι ακόμη νηπιακού επιπέδου. Και πριν απ’ όλα για να αλλάξει κάτι, πρέπει αυτό να γίνει αποδεκτό. Αυτή είναι η γνώμη μου.

              • Η χα ΔΕΝ είναι αντισυστημική – έλεος, Παύλο!!! Είναι βαθιά συστημική, στηρίζεται από το σύστημα, προβάλλεται από τα ΜΜΕ, είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος!!! Δες ένα ξεφτιλισμένο άρθρο: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=461648. Λες και ενδιαφέρει τι δηλώνει ο κασιδιάρης, ενώ η ΕΛΑΣ σκόπιμα δεν τον συνέλαβε. Οπότε, άκυρο το επιχείρημά σου – οι αναρχικοί/αντιεξουσιαστές δεν προβάλλονται (παρά μόνο μέσω του ευρείας κατανάλωσης επιχειρήματος περί ‘δύο άκρων’) γιατί εκφέρουν τον μοναδικό πραγματικά αντισυστημικό λόγο.

                Κι ας μη μιλήσουμε τώρα για τις ευθύνες της αριστεράς όσον αφορά την άνοδο των νεοναζί. Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα.

                ΥΓ. Και, Παύλο, δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς ότι δεν υπάρχουν και γυναίκες με «καμμένα» μυαλά…

                • Τα φασιστικά κόμματα είναι έντονα αντισυστημικά κόμματα, αφού σκοπεύουν στη ριζική μεταβολή των πολιτικών θεσμών, αλλά και του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Η ναζιστική απάντηση, για παράδειγμα, δεν ήταν μια τυχαία απάντηση. Ήταν μια απάντηση σε αυτό που θα μπορούσε να αποκληθεί και κρίση του Δυτικού Πολιτισμού. Ήταν ρητή η απαίτηση του Ναζισμού να οδηγήσει σε νέα φάση του Δυτικού Πολιτισμού. Αν οι φιλοδοξίες του ήταν μικρότερες δεν θα μπορούσε να είχε οδηγήσει εκεί που οδήγησε. Όταν φιλόσοφοι σαν τον Χάιντεγγερ και διανοούμενοι σαν τον Μαρινέττι (φουτουρισμός) και Έζρα Πάουντ (ποιητής) γοητεύονται και υποστηρίζουν το ναζιστικό – φασιστικό φαινόμενο, αυτό δεν έγινε τυχαία.
                  Τα σημερινά νεοφασιστικά κόμματα όμως σε ολόκληρη την Ευρώπη, ευτυχώς και μέχρι στιγμής, δεν έχουν μπορέσει να προσφέρουν ένα «συναρπαστικό» όραμα όπως το αντίστοιχο ναζιστικό – φασιστικό του Μεσοπολέμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν στο μέλλον – ποιός μπορεί να το ξέρει αυτό;
                  Αλλά για την αντισυστημικότητα της ΧΑ: Όταν στρέφεται εναντίον συνολικά του πολιτικού συστήματος – και δεν έχει σημασία αν εσύ διαφωνείς με τον τρόπο που στρέφεται – εξορισμού είναι αντισυστημικό κόμμα. Το θέμα είναι σε τι είδους σύστημα οδηγεί η συγκεκριμένη αντισυστημικότητα της. Δηλ. για μένα είναι λάθος να το καταγγέλεις σαν συστημικό. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να καταγγέλεις το ποιό είναι το νέο σύστημα που επαγγέλεται.

                  • Τώρα για τις φίλες μου που λες ότι έχουν «καμμένα μυαλά» τι να πω; Οι φίλες μου αυτές έχουν μια χαρά μυαλό γενικώς. Δεν πρόκειται να τις κρίνω απ’ αυτή την άποψη τους. Αλλά η ευκολία με την οποία εσύ τις έκρινες σαν «καμμένα μυαλά» ένα πράγμα σημαίνει: Θέλεις προφανώς να ακούς μόνο αυτά που έχεις στο δικό σου μυαλό και με ακρίβεια χιλιοστού. Όλοι οι άλλοι δηλαδή εκτός από σένα και πέντε έξι ακόμη (ίσως) είναι καμμένα μυαλά. Απλώς με τη λογική αυτή, αν την εστερνισθούν όλοι, δεν υπάρχει κοινωνία και βέβαια ούτε και πολιτική.
                    Λυπάμαι πολύ με αυτές τις λογικές που διαβάζω. Γιατί δείχνουν πόσο η ανελευθερία και η έλλειψη ανοχής είναι διαδεδομένες καταστάσεις. Ειλικρινά, χρώμα ανέμου, δεν θα ήθελα με τίποτα να ζω στην κοινωνία που έχεις στο μυαλό σου!

                    • Όσον αφορά το πόσο ‘αντισυστημική’ είναι η χα, εξήγησέ μου τότε σε παρακαλώ γιατί το καθεστωτικό ΒΗΜΑ προβάλλει τι γράφει ο κασιδιάρης στο σάιτ των νεοναζί. Και μη μου πεις μόνο ότι το κάνει γιατί τους ενδιαφέρει ο αριθμός απλώς των σχολίων και των τικ.

                      Όσον αφορά τη φίλη σου, δεν είπα εγώ ότι είναι γενικώς ‘καμμένο’ μυαλό, αλλά αυτό που γράφεις:
                      «η φίλη επέμεινε ότι οι φάπες στη Κανέλλη της χρειάζονταν» δεν καταλαβαίνεις ότι είναι προβληματικό απ’ όπου κι αν το πιάσεις;;;

                  • Αυτό που λες εσύ για «αντισυστημικό» Παύλο δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση όταν έχει να κάνει με την Χ.Α (που μόνο το αδιάψευστο γεγονός πως ο Μιχαλοβλακάκος έχει υπάρξει στο payroll της ΕΥΠ εξηγεί γιατί δεν είναι).

                    Ότι αναφέρεσαι στους ιδεολόγους ναζιστές δεν σημαίνει πως η συμμορία των χρυσών αυγών είναι τέτοια. Καμμία σχέση δεν έχει μάλιστα. Μην κρίνεις από τους ψηφοφόρους(κάποιους) μετά την 6η Μαίου και μόνο (αν έχει τύχει να γνωρίσεις και παλιότερους ψηφοφόρους της θα καταλάβεις τι εννοώ).

                    Εφ’όσον επιμένεις να θες να νομιμοποιείς τους κάθε λογής νεοναζιστές δίνοντας τους το περιθώριο για συζήτηση και κουβέντα τότε δεν έχουμε να πούμε και πολλά παραπάνω. Το να πλακώσεις κάθε χρυσαυγίτη στο ξύλο θα ήταν ευχής έργον. Πολύ απλά διότι οι αμφιταλαντευόμενοι θα πάνε σπιτάκι τους (γιατί κανείς δεν θέλει να της τρώει και μάλιστα συνέχεια) και θα μείνει ο καθαρά σκληρός πυρήνας τους (τουλάχιστον στο δρόμο).

                    Τώρα εάν ο καθένας/μία που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του πιστεύει πως «καλά της έκανε» επειδή η κάθε Κανέλλη είναι βουλευτής σε ένα οποιοδήποτε συστημικό κόμμα (ενώ και καλά ο ίδιος δεν είναι) ας πάει να τους ψηφίσει να «ξεβρωμίσει ο τόπος» και μετά το «Ξεβρώμισμα» τα ξαναλέμε για τα περί μη βίας και «καλής-κακής» εξουσίας-βίας (!!). Τι να κάνουμε σε αυτό δεν φταίει ούτε η αριστερά , ούτε οι αναρχικοί.

  8. Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Το ΒΗΜΑ είναι εφημερίδα και υποχρεούται να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις χωρίς αποκλεισμό. Μάλιστα η συγκεκριμένη συντάκτρια προλογίζει την είδηση με δηκτικό σχόλιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένη γι’ αυτό. Όι ειδήσεις δημοσιεύονται όλες και από κει και πέρα ο κόσμος κρίνει. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου οι προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη που συνόδευαν τις εκτελέσεις δεν έπρεπε να δημοσιευθούν; Ή όποια καθεστωτική εφημερίδα δημοσιεύει προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς τους καθιστά γι’ αυτό καθεστωτικούς; Ή επειδή το ΒΗΜΑ τους τελευταίους μήνες δημοσίευσε ολόκληρες ανακοινώσεις της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης καθιστά την Αντιεξουσιαστική Κίνηση καθεστωτική κίνηση;

    • Για την φίλη μου: Η άποψη της έχει μια λογική. Διαφωνώ με αυτή τη λογική, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι διαφωνίες για να συζητιούνται. Εμένα δεν μου κτύπησε κόκκινη γραμμή. Όπως θα μου κτύπαγε κάποιος που θα υποστήριζε στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα έπρεπε να καταβάλλω τεράστια προσπάθεια για να δω αν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί του. Δυστυχώς έχω φίλους από το ΚΚΕ για παράδειγμα που υποστηρίζουν τον Στάλιν και τα γκουλάγκ. Νέοι άνθρωποι, όχι τίποτα γέροι. Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση. Ορισμένες φορές είναι αδιέξοδο. Αλλά φίλοι παραμένουμε. Απλώς δεν συζητάμε πολύ πολιτικά. Ή συζητάμε μόνο αυτά που μας ενώνουν… 🙂

      • Παρεμπιπτόντως η Αντιεξουσιαστική Κίνηση είναι από τις πιο σοβαρές πολιτικές οντότητες στον Αναρχικό χώρο – κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι τυχαίο που τοποθετεί τον εαυτό της στον μετα – αναρχισμό. Και πολλές από τις απόψεις του μετα αναρχισμού συμφωνούν με τις δικές μου. Παρεμπιπτόντως επίσης στην ημερίδα μετααναρχισμού που διοργάνωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, με γνωστούς θεωρητικούς του, αυτοί υποστήριξαν ανοικτά τη μη – βία. Εντύπωση όμως μου έκανε περισσότερο ότι κανείς από αυτούς που παρακολουθούσαν τη συζήτηση (ήταν αρκετοί – πάνω από 100) δεν έκανε σχετική ερώτηση…

        • παυλο επειδη γνωριζω συντροφους απο αντιεξουσιαστικη κινηση ποτε δεν υποστηριξε τη μη βια! παντοτε χρησιμοποιουσε βια(δεν γινεται να μην το κανεις ετσι κ αλλιως) για την περιφρουρηση των πολιτικων της επιλογων στο δρομο, σε χωρους δημοσιους, κοινωνικους κτλ.. το ιδιο κανει εναντια σε ναζι! ο ναζι μην θελοντας να αντιπαρατεθει μαζι σου, αλλα απλα να σε αφανισει, καλως ή κακως δεν αντιμετωπιζεται με διαλογο! ειδικοτερα δε οταν του λες για το ολοκαυτωμα πχ. κ σου λεει, δεν εγινε! οταν σφαζει καποιος δεν του λες να το συζητησουμε! ειναι χαζο κ εγκληματικα αφελες! αν φοβασαι(το πιθανοτερο κατα τη γνωμη μου) αντιμετωπισε τους αλλιως αλλα οχι κραζοντας τους ενεργους αντιφασιστες! δεν πιστευω πως η βια εναντια τους κ η διαπομπευση τους ειναι αρκετη αλλα η καλλιεργεια κ δημιουργια δομων αμεσης δημοκρατιας, αλληλεγγυης κ εναλλακτικης οικονομιας κ αναδειξη ιδανικων οπως ισοτητα, δικαιοσυνη, διαπολιτισμικοτητα. πολυ καλα εχουν ταξινομησει το τι να κανουμε απο το eagainst δες http://eagainst.com/articles/fascist-vs-political-animal/

          • Αν διαβάσεις προσεκτικότερα το σχόλιο μου θα διαπιστώσεις ότι εγώ δεν είπα ότι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση είναι εναντίον της βίας. Είπα ότι οι κυριότεροι θεωρητικοί του μεταναρχισμού που τους άκουσα να μιλούν το διήμερο ή τριήμερο της συνάντησης, για τον μετααναρχισμό, υποστήριξαν τη μη βία. Είπα ακόμη ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση που για αυτή τη θέση τους δεν υπήρξαν ερωτήσεις ή αντιρρήσεις – αγνοήθηκε τελείως. Και δεν νομίζω ότι αυτό έγινε επειδή το ακροατήριο συμφωνούσε – στην πλειοψηφία του μάλλον δεν συμφωνούσε 🙂
            Επίσης δεν καταλαβαίνω δύο πράγματα:
            – Γιατί επιμένεις σε ψυχολογικές ερμηνείες των απόψεων μου που ουσιαστικά είναι τελείως αυθαίρετες. Δηλαδή αποκλείεται κάποιος να αποκηρύσσει τη βία για λόγους λογικής, φιλοσοφικούς, λόγους θείας αποκάλυψης κλπ.;
            – «οι ενεργοί αντιφασίστες» είναι αυτοί που δέρνουν χρυσαυγίτες; 🙂

            Το ενεργό αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου, έχει υποτιμήσει την εξουσιαστική και αντιαναρχική δυναμική της βίας. Νομίζει ότι υπάρχει η κακή βία (του κράτους, των φασιστών, η βία της φανερής και θεσμισμένης εξουσίας) και η καλή βία των επαναστατών. Θυμίζω όμως ότι η διάσπαση της Α Διεθνούς έγινε γιατί ο Μπακούνιν δεν δέχθηκε ότι υπάρχει καλή εξουσία – αντίθετα με τον Μαρξ που θεωρούσε τέτοια την εξουσία του προλεταριάτου – τη δικτατορία του προλεταριάτου δηλ. Θεωρώ απαραίτητο επομένως κάθε αναρχικός σαν συνέχεια αυτής της μεγάλης διαίσθησης του Μπακούνιν – αποδείχθηκε ιστορικά ότι αυτός είχε δίκιο και όχι ο Μαρξ – να προχωρήσει και στο επόμενο ερώτημα: Καλή εξουσία δεν υπάρχει ναι – αυτό έχει κατοχυρωθεί – αλλά καλή βία υπάρχει ή μήπως κατ’ αντιστοιχία δεν υπάρχει ούτε καλή βία; Πιθανώς βέβαια τα πράγματα να είναι περισσότερο πολύπλοκα τόσο στο θέμα της εξουσίας όσο και στο θέμα της βίας – και πράγματι νομίζω ότι έτσι είναι. Αλλά στο σχόλιο αυτό προτείνω ένα καταρχήν και σχετικά απλοικό ερώτημα που κατά τη γνώμη μου έχει ιδιαίτερα παραμεληθεί. Το επαναλαμβάνω: Αν ένας αναρχικός πιστεύει ότι καλή εξουσία δεν υπάρχει, τι τον κάνει να πιστεύει ότι υπάρχει καλή βία; Ενώ μάλιστα αυτά τα δύο, βία και εξουσία και το αντίστροφο, συνδέονται παραγωγικά μεταξύ τους. Υπάρχει αλήθεια κανείς που μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση;

            • δεν υπαρχει καλη κ κακη εξουσια, υπαρχει εξουσια!το ζητημα ειναι ποιος την κατεχει! δεν υπαρχει καλη κ κακη βια, υπαρχει βια κ ειναι συμφυτη με τις κοινωνιες οπως η κ εξουσια! παντοτε θα υπαρχουν θεσμοι που οριζουν την κοινωνικη ζωη ειτε ρητοι ειτε αρρητοι, παντοτε θα υπαρχει βια κ εξουσια, το θεμα ποιος τις ασκει κ πως! δεν υπαρχει διλλημα βια-μηβια οπως κ εξουσια-μηεξουσια! ο μπακουνιν διαφωνησε με την εργαλειοποιηση του κρατους απο τους εργατες, με την διαχωρισμενη εξουσια – κρατος!δεν υπαρχει καλο κρατος!θα ειναι αλλοτριωτικο εκμεταλλευτικο κ καταπιεστικο ενω με επιστημονες-ιδεολογους(επιστημονικος σοσιαλισμος) στην εξουσια θα ειναι πολυ πιο καταπιεστικο! πολυ μπροστα το ατομο! τι πρεπει να κανουν στην καλλιθεα που τους επιθενται ναζιστες πιστευεις!

              • Και εγω θα ηθελα να παρατηρησω κατι οσον αναφορα το σχολιο του ΑΚΜΩΝ μιας και τα περισσοτερα απο τα παραπανω εχουν μια ενταση και ενα χαρακτηρα αντιπαραθεσης. Σα να θελει ο ενας μας να βρει το λαθος του αλλου. Κατ αρχας το σχολιο σου φιλε μου εβαλε μια αλλη διασταση του θεματος που μιλαμε, που ουτε καν μου χε περασει απ το νου. Αναφερομαι σ αυτο που λες οτι παρεχει ασφαλεια η ΧΑ μιας και κινειται εντος των διαδικασιων του συστηματος.Αυτο μονο μου δε με βρισκει ακριβως συμφωνο ειναι το οτι η πολιτικη αντιπαραθεση θα πρεπει να εχει το χαρακτηρα ξεμπροστιασματος. Εγω θα ηθελα να ειναι μια προσπαθεια να μεταπεισθει ο καθε ΧΑυγιτης μεσω ειλικρινους αντιμετωπισης. Μην ξεχναμε πως ενας ψυχακιας ηταν στη Γερμανια που φουσκωσε τα μυαλα του κοσμου με την δικη του ψυχασθενεια. Ενας ψυχακιας ειναι και δω που παραλαμβανει 15-16 χρονων παιδια και τους γεμιζει τα μυαλα με μια διαστρευλωμενη αντιληψη της κοινωνιας και των αξιων. Εαν εκλειψει αυτος θεωρω πως ειναι δυσκολο να βρεθει καποιος απο εκει μεσα να τον αντικαταστησει… στο Μιχαλολιακο αναφερομαι. Εγω παντως επειτα απο το πρωτο ξεσπασμα οργης απεναντι σ αυτο το φαινομενο, ψυχραιμοτερα πλεον θα προσπαθησω να δωσω στους ψηφοφορους αυτου του κομματος οτι πληροφορια εχω και ας κρινουν αυτοι επειτα. Βεβαια στα παιδια που εχουν γαλουχηθει τοσα χρονια με τετοιες ιδεες δεν ξερω αν θα μπορουσε να λειτουργησει κατι τετοιο, αν και πιστευω πως βαθια μεσα σε καθε ανθρωπο υπαρχει το φιλοτιμο και ιχνη αυτου θα ψαξω στις προσεγγισεις μου. Δε λεω σε καμια περιπτωση πως μιλαω σωστα λεω απλα το πως θα προσπαθησω να κινηθω απο δω και στο εξης.

                • Μία επιπλέον διευκρίνιση Γιώργο θα με έκανε να νιώθω ασφαλής σχετικά με το εάν έγινα αντιληπτός.Διευκρινίζω λοιπόν ότι εγώ ανέφερα πως η ΧΑ απλώς και μόνο δείχνει να παρέχει την ασφάλεια της περιορισμένης αλλαγής και όχι βεβαίως ότι παρέχει κάποιου είδους ασφάλεια (πχ πολιτική εργασιακή θεσμική κλπ).Όσον αφορά στην όποια αντιπαράθεση ναι έχεις δίκαιο όταν λες ότι δεν πρέπει να έχει τον χαρακτήρα ξεμπροστιάσματος αλλά ειλικρινούς επεξηγήσεως θέσεων ή απόψεων ή ακόμα και καταδείξεως εσωτερικών χρυσαυγίτικων αντιφάσεων όπως προανέφερε ο Παύλος. Αυτό βεβαίως όταν έχει κανείς απέναντί του έναν απλό χρυσαυγίτη ψηφοφόρο ο οποίος μην ξεχνούμε ότι σε ένα βαθμό είναι και ο ίδιος θύμα κάποιας προπαγάνδας και όχι βαμμένος φασίστας.Αυτός ο τύπος ανθρώπου ανήκει στην κατηγορία του ακόλουθου και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν θύμα.Πρέπει να του παρέχονται εξηγήσεις σχετικά με θέσεις απόψεις κλπ πρέπει να τυγχάνει καθοδηγήσεως και πρέπει να κατανοεί στο τέλος μίας συζητήσεως ή παρουσιάσεως ότι απλώς έκανε λάθος.Αυτή η γνώση δεν πρέπει να του δοθεί έτοιμη διότι τότε ο άνθρωπος πιθανόν να αισθανθεί νοητικά κατώτερος και αυτό να λειτουργήσει αρνητικά αποκλείοντας πλέον κάθε συνέχιση της συζητήσεως.Αυτήν την γνώση πρέπει να την ζητήσει και εδώ πλέον είναι το σημείο στο οποίο φαίνεται η τέχνη του παρουσιαστή η τέχνη του να μπορείς να δημιουργείς απορίες στο κοινό κάνοντάς το να ζητήσει από εσένα την απάντηση την οποία όταν λάβει να την κρατήσει εί δυνατόν σαν αρχή.Δεν είναι εύκολο το να δημιουργείς απορίες και είναι μια πρόκληση για την ευφυία του παρουσιαστή οπωσδήποτε καλύτερη από μία παρτίδα σκάκι ή τον κύβο του RUBIC.Η ιστορία όμως απέδειξε ότι το διδακτικό σύστημα MONTESORI το οποίο βασίζεται ακριβώς πάνω στην δημιουργία αποριών είναι και το πιο αποτελεσματικό. Υπάρχει και ένας άλλος τύπος χρυσαυγίτη αυτός του ηγήτορα τον οποίο ονομάζουμε βαμμένο φασίστα. Η αντιπαράθεση μαζί του δεν ωφελεί παρά μόνο στον βαθμό που μειώνει τον θαυμασμό τον οποίον οι ακόλουθοι νιώθουν για αυτόν για αυτό και πρέπει να συμβαίνει εμπρός σε κοινό.Έχοντας βεβαίως διασφαλίσει την αποφυγή βίας ώστε να υπάρχει ο μικρότερος κατά το δυνατόν κίνδυνος.Η γνώση λόγου που αυτός ο άνθρωπος έχει όντας περιορισμένη τον καθιστά εύκολο σχετικά θύμα συνυπολογιζομένου και του ρηχού ιδεολογικού βάθους αυτού.Είναι φανερό ότι ακόμα και ο ΄΄λόγιος΄΄ εκπρόσωπος τύπου της ΧΑ έστω και εάν είναι ευφυής με κάποιες ιστορικές γνώσεις ή ταχύς στον λόγο του δεν ξεπερνά στις λεκτικές του δυνατότητες τον μέσο όρο.Και γνωρίζω ότι αυτός αποτελεί τον πλέον ικανό εκεί μέσα για αυτό και ποτέ δεν ακούμε κάποιον άλλον.Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι μία ανοιχτή αντιπαράθεση θα καταδείκνυε σε μεγάλο βαθμό την ακαταλληλότητα της ΧΑ για ενασχόληση με τον πολιτικό χώρο.

                  • @AKMΩΝ

                    +1000

                    και μια ευγενική απαίτηση εκ μέρους του «κοινού» (λολ). Βάζε καμμία παράγραφο διότι όταν τα κείμενα είναι μεγάλα, είναι δύσκολο στο μάτι.

                    Θραξ Αναρμόδιος

                    • Θράκα Αναρμόδιε πιθανολογώ ότι το + 1000 σημαίνει ότι τα σχόλιά μου τυγχάνουν κάποιας θετικής εκτιμήσεως και εάν ισχύει αυτό χαίρομαι διότι είναι προς τιμήν μου.Κατανοώ πολύ καλά το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων στους οποίους απευθύνομαι για αυτό και προσέχω όσο μπορώ το επίπεδο των δικών μου σχολίων.Ζητώ την συγγνώμη σας για το μέγεθος των κειμένων αλλά συμβαίνει το ότι δεν μπορώ να γράφω μικρά κείμενα και τα παρόντα είναι τα μικρότερα κατά το δυνατόν (στην πραγματικότητα γράφω τεράστια κείμενα).Σαν νέος στο παρόν διαδικτυακό πεδίο δεν γνωρίζω το πόση έκταση αυτού δικαιούμαι και παρακαλώ πληροφορήστε με σχετικά ώστε να αποφεύγω την κατάχρηση.Όσο για την οπτική εμφάνιση αυτών την γνωρίζω αλλά δυστυχώς έπιασα πληκτρολόγιο πρώτη φορά στην ζωή μου πριν τρεις μήνες (όντας σχεδόν 43 ετών) και ακόμα δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα σχετικά με τον χειρισμό του για αυτό και όπως βλέπεις λείπουν από τα κείμενά μου τα κόμματα ο διαχωρισμός παραγράφων και άλλα κατάσταση την οποία θα προσπαθήσω να βελτιώσω.Πιστέψτε όμως ρε παιδιά όταν δηλώνω πως έστω και έτσι μου κοστίζει πολύ κόπο αυτού του είδους η γραφή.

              • απαντα ρε παυλο! τι να κανουν οι ερμοι οι μεταναστες κ οι αλληλεγγυοι στην καλλιθεα που τους επιτιθενται οι χ.α.ιτες με λοστους κ με μαχαιρια?

                • Τι να σου απαντήσω; Δυό λύσεις υπάρχουν στη περίπτωση που περιγράφεις. Του οσιομάρτυρα, ιστορικά πετυχημένη 🙂 και της αυτοάμυνας. Δεν μπορώ να σου προτείνω τη πρώτη γιατί θα ακολουθούσα τη δεύτερη. Όμως εγώ δεν αναφέρομαι όταν μιλώ για μη βία σε μια τέτοια περίπτωση. Αναφέρομαι στο «όπου βρείς χρυσαυγίτη τον σπας στο ξύλο». Αυτό δεν το δέχομαι και θεωρώ ότι αυτός που το εφαρμόζει γίνεται ίδιος με τον χρυσαυγίτη. Ακόμη και από άποψη αποτελέσματος άμα το δεις το πιθανότερο είναι ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα

                  • Ακόμη και για να μην αδικώ, κάτι που μου το επεσήμανε φίλος, υπάρχουν αναρχικοί θεμελιωδώς αντίθετοι με τη βία, είτε αυτή η βία είναι αντικρατική είτε είναι εξεγερσιακή είτε είναι «διευρυμένη» αμυντική. Αν δεν κάνω λάθος και ο Προυντόν ήταν εναντίον της βίας, αλλά δεν ξέρω αν οι περισσότεροι δρώντες αναρχικοί τον θεωρούν ακριβώς αναρχικό. Ωστόσο δεν αναφέρομαι σε αυτούς τους μη βίαιους αναρχικούς – ίσως κακώς, και πάντως όποιος έχει παρακολουθήσει σχετικές συζητήσεις στο ιντιμίντια θα δει ότι είναι αρκετοί – αλλά σε αυτό που θα έλεγα σαν συνισταμένη του αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα…
                    Παλιότερα είχα γνωρίσει και αναρχικό που ονόμαζε τον εαυτό του πασιφιστή αναρχικό και που η συλλογικότητα του, αν θυμάμαι καλά, έβγαζε και σχετικό περιοδικό (;) Ξέρει κανείς τίποτα ή αν έχουν ιστότοπο;

  9. Αλλη ενα κειμενο που εκανε τα μουτρα κρεας στη ΧΑ,ριχνοντας απλετο φως στην υποθεση.

    «Γιατι βρε παλικαρι δεν ανελαβες τις ευθυνες σου ετσι ωστε να αποκαταστησεις την τιμη των καταδρομεων;Την αλλη φορα φροντισε ομως γιατι η διακυβερνηση της χωρας χρειαζεται σοβαρους πατριωτες και οχι θρασυδειλους σαν και εσενα.»
    Απο ποτε οι μπραβοι και τα λοιπα εγληματικα στοιχεια αναλαμβανουν ευθυνες για τις πραξεις τους και απο ποτε οι δολοφονικες ειδικες δυναμεις απεκτησαν κωδικες τιμης;Θελει ο φασιστας να κρυφτει και η χαρα δεν τον αφηνει.

  10. PAYLO
    Να τελειώνουμε.

    ΕΙΣΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.

    ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΘΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.
    Η ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ:

    » -ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΙ Ο «ΔΕΞΙΟΣ» ΝΑ ‘ΧΕΙ ΓΝΩΜΗ?»
    «-ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΙ Ο «ΑΚΡΑΙΟΣ?»
    «-ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΡΑΙΟ»

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑ ΠΕΙΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗ ΨΕΙΡΟΥ!!!

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΗΔΙΑΣ, ΠΙΑ.

      • @ Σταύρος

        Είσαι λίγο υπερβολικός με χαρακτηρισμούς του τύπου «πέμπτη φάλαγγα των ναζιστών του μπλογκ» λες και υπάρχουν ναζιστές στο μπλογκ. Συγγνώμη κιόλας αλλά ούτε το δέχομαι , ούτε έχω καμμιά όρεξη να το αντικρούσω. Εάν θεωρείς πως υπάρχουν ναζιστές στο μπλογκ παρακαλώ να τους υποδείξεις και να τους ξεμπροστιάσεις . Το σίχαινομαι το τσουβάλιασμα…

  11. Ξεκινώ με μία απάντηση την οποία οφείλω στον Πέτρο ώστε να ξεκαθαρίσει κάπως η εικόνα.Δυστυχώς από ολόκληρο το κείμενό μου εστίασες μόνον στην λέξη εγκωμιαστικές και θεώρησες ότι αυτό σου δίνει το δικαίωμα να με καταχωρίσεις στην κατηγορία των κρυπτοχρυσαυγιτών ή των συμπαθούντων και εν τέλει των ξεφτίλων.Ξεφτίλας εγώ δεν είμαι ούτε δίνω το δικαίωμα να με χαρακτηρίζει έτσι όποιος δεν με γνωρίζει.Εάν τύχει κάποτε να με γνωρίσεις προσωπικά είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο για εμένα δεν θα το πεις. Όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι εάν τύχει να διαβάσεις το οτιδήποτε έχω γράψει πουθενά δεν θα βρεις να υποστηρίζω ότι θα πρέπει να εκλέξουμε αρχηγό τον Μιχαλολιάκο ώστε να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.Εγκωμιαστικό θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι ακριβώς διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μην κατανοώντας το τι διαβάζουν αρπάζουν μία λέξη και βασιζόμενοι μόνο σε αυτήν χαρακτηρίζουν τον άλλον προσπαθώντας ίσως να παρουσιαστούν οι ίδιοι ως υπέρμαχοι κάποιων αξιών.Στο κείμενό μου κάτι τέτοιο περιέγραψα σαν φασισμό και πίστεψέ με αυτήν την στιγμή δεν λέω εσένα φασίστα διότι η εκτόξευση ύβρεων μέσω του διαδικτύου είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω διότι δεν θέλω να πω στο τέλος εμένα φασίστα.Εν πάση περιπτώσει ελπίζω η παρεξήγηση να λύθηκε και εάν θέλεις μπορούμε κάποια στιγμή να συναντηθούμε και φιλικά. Αναφορικά με την παρατήρηση του Παύλου έχω να πω ότι οι μεσοαστοί-μικροαστοί τείνουν προς την ΧΑ σαν έκφραση αντίδρασης κυρίως διότι η ΧΑ αν και αντισυστημική κινείται εντός της εκλογικής διαδικασίας πράγμα που κάνει τον ψηφοφόρο να νιώθει την ασφάλεια της περιορισμένης αλλαγής ενώ ο αναρχισμός κινούμενος ως εκ φύσεως εκτός διαδικασιών φέρει στα μάτια του κόσμου το φορτίο της μεγάλης αβεβαιότητας και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. Είναι δύσκολο στην παρούσα κοινωνική φάση να πείσεις τον πολίτη ότι είναι προς συμφέρον του η κατάργηση κάποιων θεσμών (αστυνομία δικαστικό σώμα) όταν κάποιος άλλος του παρουσιάζει σαν επιβεβλημένη την ενίσχυσή αυτών.Δεν προτείνω αλλαγή ιδεών αλλά τρόπου παρουσίασης αυτών.Εντός του υποσυνειδήτου των απλών ανθρώπων υπάρχει η στερεότυπη εικόνα του ευγενούς μαχητή και αυτήν την στιγμή οι χρυσαυγίτες είναι κοντά στο να ταυτιστούν με αυτήν και μόνον εξ αιτίας της άγριας όψης τους δεν το έχουν καταφέρει.Εάν στην θέση του νευρωτικού Κασιδιάρη ή του μουστακαλή Λαγού υπήρχαν κάποιοι με ευγένεια μορφής και ακτινοβολία αποφασιστικότητας το επτά τοις εκατό θα είχε γίνει ίσως είκοσι.Εν τέλει αυτό που κατά την γνώμη μου χρειάζεται είναι η σταδιακή προσέγγιση του κόσμου με ταυτόχρονη παροχή αυτών που ζητά.Είναι η παρουσία του μετανάστη σαν κάποιου ο οποίος έχει και αυτός οικογένεια και προσπαθεί για την βελτίωση των γενικών συνθηκών (πχ διατηρώντας έναν χώρο καθαρό ή βοηθώντας τον εντόπιο πληθυσμό σε κάτι άλλο).Εννοείται το ότι οι μετανάστες που θα παρουσιάζονται θα είναι καθαροί κατά προτίμηση με οικογένειες και ει δυνατόν ευγενείς στην μορφή και κυρίως εργαζόμενοι σε νόμιμες εργασίες και ομιλούντες την Ελληνική επαρκώς διότι η ομογλωσσία αγγίζει τον Έλληνα.Επίσης πιστεύω πως μία τηλεοπτική αντιπαράθεση με κάποιον εκπρόσωπο της ΧΑ σε τόνους ήρεμους και πάνω σε θέματα έξυπνα διαμορφωμένα ώστε να μην δίνουν εξ αρχής πλεονεκτήματα θα έδειχνε στον κόσμο το φασιστικό ποιόν της οργάνωσης αυτής καθώς και το φτωχό επίπεδο λόγου της. Εννοείται βεβαίως το ότι απέναντί του θα πρέπει να σταθεί ένας αντίπαλος με Σωκράτεια διαλεκτική ικανότητα.Μπες στον κόπο να μου απαντήσεις.

  12. Θα μου επιτρέψετε εδώ να διακόψω τη συζήτηση – για την ώρα. Χαιρετώ τον ΑΚΜΩΝ που σχόλια του διαβάζω για πρώτη φορά και τα βρίσκω ενδιαφέροντα και τον ευχαριστώ που μπήκε στον κόπο να γράψει τόσο μεγάλα σχόλια. Όπως ευχαριστώ όλους που συμμετέχουν στη συζήτηση – ακόμη και τον Σταύρο με τα κυκλοθιμικά του 🙂 . Θα ήθελα να κλείσω έτσι: Η κοινωνία είναι απέραντη, με πολλές απόψεις και εμείς πρέπει να αποκτήσουμε υπομονή! 🙂

  13. Εχουν ηδη πετυχει εν μερει το σκοπο τους να μας διχασουν. Αν εξαιρεσει κανεις το 4% του ΣΥΡΙΖΑ και το 0,3 της ΧΑ οι υπολοιποι ειναι ανθρωποι που απλα προσπαθουν να πιαστουν απο καπου. Τοσο καιρο βριζαμε τα ΜΜΕ και τους πολιτικους μας και ξαφνικα αρχισαμε να ταυτιζομαστε μαζι τους. Γιατι δηλαδη να εξυπηρετουν ξενα συμφεροντα ο ΓΑΠ ο Βενιζελος ο Σαμαρας και οχι ο Παπαδακης η Δουρου ο Κασιδιαρης και η Κανελη;; Δεν ειχαμε καποιους ανθρωπους που τσακωθηκαν σε ενα καφενειο. Ειναι πολιτικη κινηση αυτη που εγινε και λειτουργει διχαστικα για το λαο και αποπροσανατολιστικα για το ποιον πραγματικα πρεπει να αντιμετωπισουμε. Η ουσια της στηριξης μας στα κομματα αυτα δεν ειναι οι πολιτικες τους θεσεις γενικα, αλλα η αντιμνημονιακη τους τοποθετηση. Ειναι κριμα να αρχισουμε να σφαζομαστε μεταξυ μας και ειναι μεγαλη η ευθυνη τους για μια ενδεχομενη τετοια εξελιξη. Ειναι μεγαλη και η δικη μας ευθυνη να δουμε αν το αποτελεσμα μιας τετοιας εξελιξης εξυπηρετει εμας ή αυτους που επενδυουν επανω στα κομματια της ζωης μας για τα πλουτη τους.

  14. AKMΩΝ
    Ιουνίου 11, 2012 στις 12:01
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έκταση των κειμένων σου. Το βασικό είναι ότι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Τώρα ως προς την καλύτερη παρουσίαση τους, με την εμπειρία – αφού είσαι καινούριος 🙂 – νομίζω ότι σταδιακά θα τα καταφέρεις καλύτερα. Αλλά το περιεχόμενο ασφαλώς συνεχίζει να έχει μεγαλύτερη αξία. Και πάλι ευχαριστώ! 🙂

  15. @AKMΩΝ

    Εκτιμώ τον τρόπο που σκέφτεσαι και που εκφράζεσαι.

    Δεν είναι πρόβλημα τα μεγάλα σχόλια. Τα γνωστά και ως σεντόνια. Απλώς όταν όλο το κείμενο είναι ενιαίο, κάπου το μάτι του αναγνώστη χάνεται. Γι’ αυτό χρειάζεται να βάζουμε παραγράφους. Δηλαδή σε κάποια σημεία του κειμένου, πατάμε ένα Enter για να αρχίσουμε να γράφουμε στην παρακάτω γραμμή. Αυτό ευκολύνει το μάτι στο να παρακολουθήσει το κείμενο.

    Δικαιούσαι να έχουν τα σχόλιά σου όση έκταση θεωρείς οτι απαιτείται. Δεν έχει να κάνει με το νέος ή το παλιός. Ούτε με παραβίαση της ισηγορίας. Αν κάποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει όλο ή να το αγνοήσει. Ολοι εξάλλου έχουμε τους αγαπημένους σχολιαστές μας. Εγώ για παράδειγμα είμαι φανατικός θαυμαστής του LAGARTSA (lol). Και μάλλον θα γίνω και δικός σου.

    Επίσης τα πας πάρα πολύ καλά παρότι νέος χρήστης του πληκτρολογίου. Κατανοώ τον κόπο που χρειάζεται για να γράψει κάποιος ένα μεγάλο κείμενο, και το εκτιμώ, και μαζί με μένα νομίζω και πολλοί άλλοι αναγνώστες εδώ, όταν γράφονται αυθεντικές σκέψεις και επιχειρήματα του σχολιαστή, και όχι copy-paste από αλλού, δηλαδή αντιγραφή και επικόλληση, διότι απαιτείται και πνευματικη εργασία, και λόγος, και τεχνική δεξιότητα στο πληκτρολόγιο.

    Χρειαζόμαστε ήπιες, νηφάλιες και ευγενικές φωνές σαν την δική σου.

    Θραξ Αναρμόδιος

  16. AKMΩΝ και θαυμαστές,

    Από που γράφετε; Από το Άνω Άουσβιτς;

    Όλοι όσοι είδαν τη σκηνή αυτή, έναν 22 χρονώ Ναζιστή, που μικρός ήθελε να γίνει …χορευτής ταγκό, αλλά μετά «το γύρισε», να πετάει ακκιζόμενος υστερικά ένα ποτήρι νερό σε κοπέλα και να …γρονθοκοπά 60χρονη γυναίκα, και παρ΄όλα αυτά, εξακολουθούν να ψηφίζουν Χ.Α. δεν έχουν καμμιά δικαιολογία, είναι συνένοχοι του φασίστα και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που θα κάνει αυτός και οι όμοιοί του στο μέλλον.

    Ναι, η Χ.Α είναι δημιούργημα της σκατοκοινωνίας και ναι ο ναζισμός τους είναι ένα είδος επικίνδυνης αρρώστιας. Όμως είναι ενήλικοι, έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, έχουν το δικαίωμα δικαιοπραξίας και είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους.

    Εκτός, λοιπόν, της ενημέρωσης στον κόσμο περί του ποιού τους σα ναζιστών, και την αντίκρουση των «ιδεών» τους ,θα έπρεπε τα άτομα αυτά να αποκλειστούν από τον πολιτικό βίο, από τα σώματα ασφαλείας, το στρατό και τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Είναι οι μελλοντικοί προδότες και ανθέλληνες, η επόμενη γενιά γερμανοτσολιάδων (ή Ρωσοτσολιάδων ή Χεζμπολο-τσολιάδων) απόγονοι των βασανιστών του Χαιδαρίου, του μπλοκου της Κοκκινιάς, της Μακρονήσου και της χούντας.

    Όπως είδατε τον Κασίδα να πέφτει πάνω στην 60 Κανέλλη, έτσι έπεφταν οι Γερμανοτσολιάδες πάνω στα σώματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και τα σακάτευαν.

    Και τόσο ανερυθρίαστα και ανελέητα πέφταν τα Γερμανικά SS ΠΆΝΩ ΣΕ εβραίους, και σλάβους και Έλληνες, στη διάρκεια της Κατοχής της Ευρώπης.

    • Σταύρος,
      μήπως άτομα σαν και σένα και τον 11888 κλπ. , που παθαίνουν ντελίριο όταν εκφράζονται απόψεις που δεν συμφωνούν με τη δική τους, μήπως γράφετε απ’ ευθείας από το Άουσβιτς; Ειλικρινά, ορισμένες φορές δεν ξέρω αν έχετε περισσότερη ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη από τους χρυσαυγίτες. Και μην μου πείς διάφορες δικαιολογίες γιατί και οι χρυσαυγίτες έχουν επιχειρήματα για την μη ανεκτικότητα απέναντι στη διαφορετική άποψη. Εκείνο που τελικά διαφορίζει κάποιον από έναν οπαδό του ολοκληρωτισμού – με οποιοδήποτε πρόσωπο – είναι η ουσία: Ο σεβασμός ή έστω η ανοχή στη διαφορετική άποψη.

    • Ο Μιχαλολιάκος χαρακτήρησε «τραμπούκα» τη Λιάνα Κανέλλη. Αυτό, ενώ o Κασιδιάρης δικάζεται για επίθεση «στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, εναντίον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα νεαρών τον είχε χτυπήσει με μαχαίρι και κλομπ ενώ του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και προσωπικά αντικείμενα. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες, είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.»

      Παράλληλα, κι ενώ ο Κασιδιάρης την επίθεση εναντίον της Κανέλλη καταθέτοντας εναντίον της μήνυση για απρόκλητη επίθεση εις βάρος του, ο φύρερ του αναγνώρισε ότι ο φυγόδικος περήφανος λεβέντης Έλλην του αυτοφώρου επιτέθηκε στην Κανέλλη λέγοντας «εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;»

  17. Εγώ παθαίνω ντελίριο;
    Ο Κασίδας έπαθε και έριξε …γροθιές σε 60άρα γυναίκα.
    Και πολύ εύκολα και προβοκατόρικα με ταυτίζεις με τη Χ.Α.!!!

    Οι ΧΑ δεν είναι γενικά «φασίστες» Είναι εθνικο-σοσιαλιστές, ναζιστές, πιστεύουν ότι υη Ελληνική «φυλή» είναι ανώτερη και οτι η ανύπαρκτη «Αρία» φυλή επίσης, και θέλουν Αουσβιτς και Νταχάου. Πιστεύουν οτι για όλα τα δεινά μας φταίνε οι Εβραίοι .Το 4,5% που θα τους ψηφίσει, έχει παρόμοιες ιδέες.

    Θέλουν να δουν αίμα. Ξένων και τσιγγάνων και αριστερών και Εβραίων και δημοκρατών.ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ. Με την ίδια λογική πήγαινε πείσε τον Πάγκαλο ή την Ντόρα κατά του Μνημονίου.

    Έ, όχι. Ο λαός που υπέφερε περισσότερο κάτω από τον Χίτλερ, δε θα μείνει Προκόπης, όπως ζητάνε μερικοί δεξιοί λέγοντας:

    «…Εντός του υποσυνειδήτου των απλών ανθρώπων υπάρχει η στερεότυπη εικόνα του ευγενούς μαχητή και αυτήν την στιγμή οι χρυσαυγίτες είναι κοντά στο να ταυτιστούν με αυτήν…» (!!!)

    Ρε Ακμων, εχεις δεί πολλούς «ευγενείς μαχητές» να γρονθοκοπούν γυναίκες;. Μας δουλεύεις ή τρολλάρεις;

    • «Και πολύ εύκολα και προβοκατόρικα με ταυτίζεις με τη Χ.Α.!!!»
      Είδες πως σε πείραξε; Είχες όμως προηγηθεί μ’ αυτό:
      «PAYLO
      Να τελειώνουμε.
      ΕΙΣΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.
      ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΘΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.»
      Το οποίο το εκτόξευσες γιατί απλώς διαφωνούμε στο τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου ΧΑ!!
      Επομένως ένας δρόμος υπάρχει: Να σεβόμαστε την άποψη του άλλου. Ή έστω ανοχή…

    • Μην γνωρίζοντας την σημασία της λέξεως τρολλ συμπεραίνω από τα συμφραζόμενα ότι σημαίνει την ύπουλη διασπορά ειδήσεων απόψεων κλπ με σκοπό να φέρει αποτέλεσμα αντίθετο του επιδιωκομένου.
      Εάν αυτό σημαίνει τότε πρέπει να διευκρινίσω ότι λάθος εντύπωση έδωσα ίσως από κακή διατύπωση διότι αυτό που εννοούσα ήταν ότι οι χρυσαυγίτες με τους όποιους διωγμούς πραγματοποιούν εναντίων των μεταναστών καταφέρνουν στην συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου (ίσως αμαθούς αλλά οπωσδήποτε έχοντος δικαίωμα ψήφου ίσης δυνάμεως με εκείνην του σοφού) να αποκτήσουν μία κάποια εκτίμηση η οποία τους προσδίδει την απατηλή εικόνα του ευγενούς μαχητή.Κάτι σαν τεχνητή δημιουργία από πλευράς ΧΑ της ψευδαίσθησης ότι αυτή υπερασπίζεται τον Ελληνικό λαό από τους κάθε λογής κακούς.
      Σε καμμία περίπτωση δεν βλέπω τον νευρωτικό Κασιδιάρη ή τον μουστακαλή Λαγό (όπως τους περιγράφω) σαν ευγενείς μαχητές απλά δείχνω τον κίνδυνο που προέρχεται από το γεγονός του ότι κάποιοι άλλοι κοντεύουν να τους δουν σαν τέτοιους.
      Ελπίζω Σταύρο να έγινα σαφέστερος τώρα και θέλω να ξέρεις ότι εάν ποτέ αντιληφθώ ότι κινδυνεύω να δω την ΧΑ σαν μία οργάνωση ευγενών μαχητών από μόνος μου θα ζητήσω συμβουλές ειδικού.

    • @Σταύρος

      Πάντως επειδή ακριβώς έχουν γίνει οι λέξεις λάστιχο καλά κάνεις και τονίζεις πως οι χρυσαυγίτες δεν είναι «φασίστες» αλλά ΝΕΟΝΑΖΙ και πιστεύουν ακριβώς αυτά που αναφέρεις ως γνήσιοι εθνοσοσιαλιστές.

      Καλή και χρυσή η ενημέρωση του κόσμου για το ποιον της (αφού λοιπόν βγήκαν και μίλησαν στο «δημοκρατικό» διάλογο και «κάηκαν» όπως υποστηρίζουν αρκετοί) για να δούμε τα εκλογικά τους ποσοστά την επόμενη εβδομάδα για να δούμε εάν η τόση ενημέρωση και πληροφόρηση είχε κανένα αποτέλεσμα ή έχουμε να κάνουμε με εν δυνάμει φασίστες και νεοναζί ψηφοφόρους. Γιατί τότε θα αρχίσει η κανονική αυτοάμυνα.Εκεί να δω «πατριωτισμούς» μετά…

      • Όπως έχει επισημανθεί και από άλλους η ενημέρωση και η πληροφόρηση μπορούν να έχουν αποτελέσματα, αλλά μέχρις ενός σημείου. Αν η κατάσταση πολιτικά στραβώσει γενικώς και αν στο στράβωμα αυτό η ΧΑ δείξει περισσότερες ικανότητες από αυτές που έχει δείξει μέχρι τώρα, οι εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι πολύ επίφοβες.
        Σαν στράβωμα εννοώ τη περίπτωση οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην μπορέσουν να διαχειρισθούν τη κατάσταση.
        Ωστόσο τα ευρωπαικά ακροδεξιά κόμματα, και η ΧΑ κατεξοχήν – εντελώς κατεξοχήν, είναι γενικώς της πλάκας. Ξεχωρίζει το Εθνικό Μέτωπο λόγω χαρισματικότητας της Λεπέν. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο νέο ακροδεξιό όραμα με φιλοδοξίες αντίστοιχες του ναζιστικού – φασιστικού, του Μεσοπολέμου. Και δεν νομίζω ότι ο εθνικοσοσιαλισμός μπορεί να ξαναπουλήσει…
        Αλλά…

          • @ Παύλος

            Να με συγχωρείς εάν έχω λίγο διαφορετική άποψη για τα περί νεοναζιστικών κομμάτων στα περί ευρώπης. H γενικότερη άνοδος των ακροδεξιών στοιχείων αποδυκνείεται περίτρανα . «Εθνικό Μέτωπο» στη Γαλλία που ανάγκασε το Σαρκοζί να μιλήσει για αναστολή της συνθήκης Σέγκεν στη Γαλλία , «Αληθινοί Φινλανδοί» που γκρίνιαζαν για το μηχανισμό στήριξης για Ελλάδα και Πορτογαλία ,στην Ιταλία ο Φίνι συμμετείχε επίσης στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ,στην Αυστρία ο Χάιντερ , στην Ολλάνδια η κυβέρνηση έπεσε διότι δεν τα βρήκαν με τους ακροδεξιούς εταίρους τους κλπ.

            Εννοείται πως δεν επεμβαίνουν μονάχα στα θέματα περί μετανάστευσης αλλά και σε θέματα που άπτονται σε κεντρικές οικονομικά ευρωπαικά ζητήματα. Ξεχνάς τον Μπρέιβικ ή μήπως τους άλλους τους κατά συρροήν δολοφόνους μεταναστών στη Γερμανία που σχετίζονταν ή ήταν μέλη αν θυμάμαι καλά με το «Εθνικό Κόμμα της Γερμανίας» (NPD).

            Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα ακροδεξιά κόμματα που συμμετείχαν στα εθνικά κοινοβούλια ή το ευρωκοινοβούλιο ανέρχονταν σε έξι και το μέσο ποσοστό τους ήταν κάτω του 5%. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 τα κόμματα αυτά είχαν γίνει 15, ενώ στο τέλος της δεκαετίας η μέση εκλογική τους δύναμη έφτανε πια το 9,73%. Από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα, λοιπόν, η άκρα δεξιά ευνοείται από τη μετατροπή των κομμάτων, από διαμεσολαβητές κοινωνικών συμφερόντων στο κράτος, σε κόμματα-καρτέλ.

            Πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν εδώ εννοείται (δυσδιάκριτες διαφορές μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς , ΜΜΕ – Κράτος – διαπλοκή κλπ κλπ).

            Μπόρει να έχουν επί μέρους διαφορές αλλά ο φασισμός – κρυπτοναζισμός ζει και βασιλεύει…

            • Όταν έλεγα της «πλάκας» ακροδεξιά κόμματα, εννοούσα όχι σε ποσοστά, αλλά σε ακροδεξιά ποιότητα. Για μένα η ποιότητα ενός πολιτικού σχηματισμού εξαρτάται από το όραμα που μπορεί να προβάλλει. Και η αντιμεταναστευτική ατζέντα είναι περιορισμένο όραμα. Στη Γαλλία όμως η Λεπέν τροποποίησε την ατζέντα και καταφέρεται για παράδειγμα εναντίον συνολικά της πολιτικής τάξης – της προνομιούχας τάξης των αποφοίτων της ΕΝΑ. Θέλει να παρουσιασθεί σαν το γνησιότερο αντισυστημικό κόμμα. Είναι πιο επιθετική απέναντι στη γαλλική πολιτική τάξη από την Αριστερά που βλέπει μόνο καπιταλιστές σαν αντιπάλους. Και αυτό, η αντίθεση δηλ. στο πολιτικό σύστημα είναι μεγάλη αδυναμία της Αριστεράς – και αξεπέραστη, γιατί δεν μπορεί να στραφεί ενάντια στον εαυτό της! Αμα δεις τη κυβέρνηση του Ολάντ όλα τα μέλη πλην ενός είναι στελέχη με καριέρα στο ΓΣΚ. Αυτά λέει η Λεπέν και έχει περισσότερο δίκιο εδώ από την Αριστερά!

              • Πλάκα – ξεπλάκα Παύλο οι τύποι όχι μονάχα είναι στα κοινοβούλια αυτών των xωρών (εσχάτως και στο δικό μας) αλλά συμμετείχαν πολλές φορές κιόλας σε κυβερνητικούς συνασπισμούς (καλή ώρα σαν τον Καρατζαφύρερ εδώ) το οποίο σημαίνει προφανώς πως έχουν απήχηση.

                Τι σημαίνει τροποποίησε την ατζέντα της η Λεπέν ? Το φασιστικό – νεοναζιστικό μόρφωμα έχει πολύ συγκεκριμένες θέσεις και όσο και να τα βάλει με το «σύστημα και τα στελέχή του» πρέπει να είσαι παντελώς αμόρφωτος , αδιάφορος ή βλάκας για να παρασυρθείς και να πιστέψεις πως είναι κάτι άλλο πολύ περισσότερο «αντισυστημικό» κιόλας ή ξέρω γω «φίλος της δημοκρατίας».

                Αν πρόσεξες τις αντιδράσεις στο διαδύκτιο μετά τις μπουνιές του πολλά βαρύ χεστιδιάρη και αρκετά σχόλια του τύπου «καλά τους έκανε» καταλαβαίνεις πόσο σαπίλα έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας που ξεκινά φυσικά από τον ίδιο τον καπιταλισμό που προωθεί τον ατομισμό με όλες του τις δυνάμεις και όχι βέβαια από την αριστερά που δεν τα βάζει με το «πολιτκό σύστημα» και μάλιστα λέγοντας Αριστερά μου αναφέρεις τον Ολάντ (!!) δλδ. σοσιαλιστής τύπου ΓΑΠ και τίποτα Σύριζα που είναι κατεξοχήν αστικό ρεφορμιστικό κόμμα. Αφού ξέρεις και ξεχωρίζεις τις έννοειες περί φασισμού , ναζισμού κλπ. γιατί μου τα χαλάς με την αριστερά ? 😛

                • Λέγοντας Αριστερά, στη Γαλλία, εννοώ το Αριστερό Μέτωπο με τον Ζ. Λ. Μελανσόν, τέταρτη πολιτική δύναμη με 11% στον α΄γύρο των προεδρικών…

                  • Τον οποίο Μελανσόν, όσο τον παρακολούθησα, πρέπει να πω ότι τον συμπάθησα πολύ! Έφερε μια καινούρια δυναμική στη Γαλλική Αριστερά! Και με ρητορική πιο σύγχρονη!

  18. Θα διαφωνήσω ότι η ΧΑ είναι ένα ακροδεξιό κόμμα τύπου Λεπέν. Έτσι ήθελε να παρουσιάσει την Ελληνική ακρο δεξιά ο Καρατζαφέρης, ίσως και ο φασιστο-Βορίδης παλιότερα. Η ΧΑ είναι νεο-ναζί. ΑΛΛΑ:

    Ο Βόρειος νεοναζί είναι -ας πούμε- ιδεολόγος, με τη λογική, ότι μέσα στο βίαιο και ηλίθιο κεφάλι του έχει βάλει κάποιες σκατο-ιδέες, που τον βοηθάνε να δικαιολογεί την παράλογή του βία. Εμείς εδώ στο νότο,εκτός από όλα αυτά, είμαστε και απατεώνες και παραδόπιστοι και συμφεροντολόγοι. Έτσι και η ΧΑ εκτός από αρρωστημένοι και δειλοί (τον Κασίδα τον κόβω επίσης μάλλον για ψιλογκαίη) είναι και συνδεδεμένοι με την ασφάλεια και ίσως με διαφόρων ειδών πρακτοριλίκια, όπως και με τον υπόκοσμο.

    Και γι αυτό, δημόσια πολύ γρήγορα ξεπουλήσανε τον εθνικο-σοσιαλισμό τους και τον παγανισμό τους υπέρ κάποιας ρωσόφιλης (και καλά) ,αγιορείτικης ορθολοξίας.

    Το σημαντικό, σ’ αυτό το μπλογκ, επιτρέψτε μου να πω, είναι να καταλάβουν μερικοί κάτι που ξεχνάμε, ότι δηλ. η ελληνική ακροδεξιά δεν φύτρωσε χτες, στην Ελλάδα. Είναι το πιο ψηλό κλαδί- ή το πιο βαθύ σαπρόφυτο μιας σειράς άθλιων Ελλήνων που ξεκινάει από τα προπολεμικά χρόνια. Συγκεκριμένα:

    -Βασιλόφρονες δεξιοί αντιβενιζελικοί εγέννησαν Δικτάτορα Μεταξά.

    -Μεταξάς εγέννησε ακρο-δεξιό προδότη του Αλβανικού και δοσίλογο των Γερμανών Ναζιστών, Τσολάκογλου.

    -Γερμανοί Ναζί και Τσολάκογλου (και άλλοι) εγέννησαν Τάγματα Ασφαλείας, Χίτες και κατοχικές «εθνικιστικές» συμμορίες, το πιο χαμερπές είδος Έλληνα που πέρασε από δω, τα τελευταία 4. 000 χρόνιατης Ιστορίας μας(+ τους οικονομικούς Δοσιλόγους).

    -Όλοι αυτοί, αντί να τιμωρηθούν, εγέννησαν και στελέχωσαν το κράτος της ματωμένης Ψευτο-εθνικοφροσύνης = βασανιστές κι εκτελεστές της Μακρονήσου, φονιάδες Λαμπράκη, Πέτρουλα κλπ.

    -Εθνικόφρονες εθνοπροδότες εγέννησαν χούντα, γερμανοτσολιά δικτάτορα Παπαδόπουλο, τους βασανιστές εατ-εσα κλπ.

    -Παπαδόπουλος , Λαδας κλπ, εγέννησαν Πλεύρη πατέρα, ανοιχτά εθνικο-σοσιαλιστή, ναζί.

    -Φυσικά Πλεύρης εγέννησε Πλεύρη επίσης φασίστα αλλά τώρα Νεοδημοκράτη, αλλά και μπουμπούκο,(άλλος ιδεολόγος της μάσας και της τηλεοπτικής διαπλοκής) και χρυσαυγίτες.

    Λέγεται δε, ότι ο πατέρας του Μιχαλό, ήταν Χίτης με δράση κατά της Εθνικής Αντίστασης.

    Μετά τη χούντα δεν έγινε ποτέ σωστή αποχουντοποίηση στα σώματα ασφαλείας. Οι απόγονοι όλων αυτών λυντσάρουν Κουμή και Κανελοπούλου με τα γκλομπ. Ο πρωθυπουργός τότε(1981;),Νεο-δημοκράτης Ράλλης, γυιός του δοσίλογου πρωθυπουργού και καταδικασμένου από τα αστικά(όχι επαναστατικά ) δικαστήρια σε θάνατο που μετά έγινε ισόβια αλλά δεν έζησε εντός φυλακής πολύ.

    Ο δε αυριανός πρωθυπουργός, Σαμαράς, ξεκίνησε την καριέρα του στεφανώνοντας την Πηγάδα του Μελιγαλά, όπου ήταν θαμμένοι οι σκοτωμένοι στη μάχη δοσίλογοι ,που μαζί με τους Γερμανούς είχαν ματοκυλήσει την Πελοπόννησο.

    Πάντως, όταν λέω εγώ εγώ αριστερά ξέρω τι εννοώ, αλλά όταν το λένε οι αριστεροί αγνοώ. Όμως η Δεξιά στην Ελλάδα ξέρω πολύ καλά τι είναι. Και είμαι κατά.

    Γι αυτό, το χίπικο συμπέρασμα, που το φάγαμε στη μάπα στην πλατεία, οτι , » το δεξιός και αριστερός δεν παίζει τώρα πια», έχει πολύ λίγες πιθανότητες να ισχύει. Και όχι εδώ. Στην Ισλανδία.

Σχολιάστε