Συλλήψεις και πρόστιμα στους άστεγους σύμφωνα με ουγγρικό νόμο

Στη Βουδαπέστη, ο Δήμαρχος του 8ου δημοτικού διαμερίσματος Mate Kocis πέρασε πρόσφατα έναν κανονισμό δυνάμει του οποίου το να είναι κάποιος άστεγος αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη. Σύμφωνα με το BBC, οι άστεγοι μπορούν να συλλαμβάνονται, να φυλακίζονται και να υποχρεώνονται να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 600 δολαρίων.

Πείτε στην Ουγγαρία ότι αυτό είναι λάθος κάνοντας κλικ εδώ.

Σύμφωνα με το BBC, αυτός ο νόμος ψηφίστηκε μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος ήθελε να τελειώνει πλέον με τους άστεγους. Δεδομένου ότι το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα είναι από τις πιο φτωχές συνοικίες της Βουδαπέστης, ο νέος αυτός νόμος θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Η φτώχεια ούτε είναι ούτε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα. Ωστόσο αυτή η νομοθεσία κάνει ακριβώς αυτό: ποινικοποιεί τη φτώχεια. Οι άστεγοι χρειάζονται υποστήριξη και όχι να τους θεωρούμε εγκληματίες ή μιάσματα της κοινωνίας.

Πείτε στον Ούγγρο πρόεδρο ότι το να είναι κάποιος άστεγος δεν είναι έγκλημα, κάνοντας κλικ εδώ.

_______________________________________________________

Πέρα από αυτό, κάντε κάτι για τους ανθρώπους που βλέπετε ότι έχουν ανάγκη και βρίσκονται δίπλα σας! Δεν είναι όλα θέμα πολιτικής, είναι θέμα ανθρωπιάς. Μην περιμένετε να σας ζητήσουν βοήθεια. Ρωτήστε τον διπλανό σας αν χρειάζεται κάτι. Δώστε χωρίς να σας ζητήσει. Όλοι μας μπορούμε καθημερινά να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάνουμε. Δεν αρκούν οι κουβέντες ούτε οι διαδηλώσεις. Μην σκέφτεστε ότι κάπως τα καταφέρνει ο διπλανός σας. Είναι πιθανό να μην τα καταφέρνει.

Η Αθήνα έχει 20.000 άστεγους. Αναρωτιέμαι: δεν υπάρχουν 20.000 άδεια σπίτια, ξενοίκιαστα ή εγκαταλειμμένα; Πώς ανεχόμαστε, πώς επιτρέπουμε να υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε; Ας κάνουμε όλοι εδώ και τώρα κάτι. Δεν χρειάζεται ούτε η παρέμβαση του κράτους ούτε η οργάνωση μέσα από συλλογικότητες για να βοηθήσεις τον διπλανό σου. Χρειάζεται μόνο να μην είμαστε αδιάφοροι και να μην εφησυχάζουμε πιστεύοντας ότι κάναμε το καθήκον μας επειδή κατεβήκαμε σε μια πορεία ή δεν πληρώσαμε το χαράτσι. Αν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, είμαστε συνυπεύθυνοι. Εδώ χρειάζεται η αλληλεγγύη μας. Χωρίς λόγια. Μόνο πράξεις.

Σύντομος σύνδεσμος http://wp.me/pPn6Y-bP7

________________________________________________________

In Budapest, Hungary, the Mayor of the 8th District, Mate Kocis, recently passed a regulation that makes being homeless a crime. According to the BBC, homeless people can be arrested, imprisoned and forced to pay a $600 fine.

Tell Hungary that this is just plain wrong. »
The BBC states that the only reason why this law passed was because the public did not want to deal with the homeless anymore. Because this district is one of the poorest neighbourhoods in Budapest, this new law will have a devastating effect on thousands of people.

Being economically disadvantaged is not a crime and should not be considered one. But that is just what this legislation is doing: criminalizing the poor. The homeless need support, not to be considered criminals or nuisances to society.

Tell the Hungarian president that being homeless is not a crime. »

Shortlink http://wp.me/pPn6Y-bP7

8 σκέψεις σχετικά με το “Συλλήψεις και πρόστιμα στους άστεγους σύμφωνα με ουγγρικό νόμο

  1. Μα τι έχουν πάθει οι κωλοκύβερνησεις και έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πιο ταπεινούς και καταφρονεμένους;
    Τι ξεφτίλα είναι αυτή στο 2011;

  2. ο φασισμος δεν θα ηταν τετοιος αν δεν μπορουσε να φανει καθημερινα και με την πιο μεγαλη απανθρωπια . ετσι λοιπον περασαμε σε 20 χρονια απο την ουγγαρια των επιστημων και των τεχνων στην ουγγαρια που κυνηγαει τους αστεγους και τους φτωχους λες και ειναι ενοχοι αυτοι και οχι το συστημα που εφτιαξετο κεφαλαιο εδω και 20 χρονια . απο την αλλη καθε λαος ειναι αξιος της κυβερνησεις που εχει για αυτο και δεν στεναχωριεμε καθολου !

  3. Παράθεμα: buzz
  4. Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι θελετε και ασχολειστε με τετοια θεματα.Παντε να στολισετε με το δημαρχο κανενα δεντρακι,φτιαξτε στολιδια απο ανακυκλωσιμα υλικα,καθαριστε κανενα ρεμα παρεα με τους ατενιστας.Αι σιχτιρ πια με τον καθε θολοκουλτουριαρη.
    Σκασε και δρασε.

Σχολιάστε