Κάποιες άλλες μητέρες

Χρόνια πολλά στις μανούλες, όλων των ειδών! :-*

Μητρική αγάπη:

Όλα τα μωρά της φωτογραφίας είναι ευάλωτα. Όλα έχουν ανάγκη τη μητέρα τους. Όλα είναι αισθανόμενα όντα. Όλα θέλουν να ζήσουν. Αλλά μόνο ένα από αυτά έχει δικαιώματα. Μόνο ένα από αυτά θα μεγαλώσει.
Τα άλλα τρία, θα φυλακιστούν, θα υποστούν κακομεταχείριση και θα σφαχτούν βίαια.

Οι αγελάδες αγαπούν τα μικρά τους:

Γαλακτοπαραγωγός αγελάδα: Η πιο εξουθενωτικά εργαζόμενη μητέρα του κόσμου:

Η περσινή ανάρτηση, σαν σήμερα, η πρώτη του ιστολόγιού μου: Το γάλα προέρχεται από μια μητέρα που θρηνεί.

7 σκέψεις σχετικά με το “Κάποιες άλλες μητέρες

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πίνει κανείς γάλα και να τρώει γαλακτοκομικά, όταν ξέρει από τι βασανισμό προέρχεται! Κι όταν επιπλέον είναι βλαβερά για τον οργανισμό του και υπάρχουν πολύ γευστικές, cruelty free, εναλλακτικές.

    • καλη μου , ειναι ο ιδιος λογος που καποιος δεχεται να ζει αδιαμαρτυρητα υποταγμενος ,διχως ελευθερια, σεβασμο, δημιουργικοτητα, συμμετοχη στη χαραξη της τυχης του, ενω ειναι κατι παντελως ηλιθιο, βλαβερο και ενω υπαρχουν ενναλακτικες

      ειναι η αγνοια και η εγκαθιδρυμενη πεποιθηση οτι ετσι ειναι (εκ θεου η Φυσης δοσμενα) τα πραμματα και δεν μπορει να ειναι αλλιως

      • Alexantro, δεν με καλύπτει η απάντησή σου, γιατί για να ΜΗ ζει κάποιος » αδιαμαρτυρητα υποταγμενος ,διχως ελευθερια, σεβασμο, δημιουργικοτητα, συμμετοχη στη χαραξη της τυχης του», πρέπει να ΠΡΑΞΕΙ, κι αυτό είναι πολύ δύσκολο για πολλούς. Αντίθετα, το να μην προκαλείς βασανισμό και θάνατο για τη διατροφή σου -ή, έστω, για να τον ελαχιστοποιείς, στο μέτρο του δικού σου δυνατού- αυτό που χρειάζεται είναι να απέχεις από πράξη, πράγμα πολύ απλό και χωρίς καθόλου κόπο.

        Δευκρινίζω: δεν διαφωνώ με το καταληκτικό σου συμπέρασμα, με τον παραλληλισμό διαφωνώ.

  2. Μα, ξοδεύονται τεράστια ποσά για την προπαγάνδα που κρύβει επιδέξια τη φρίκη που υπάρχει πίσω από ένα ποτήρι γάλα, ή μια μπριζόλα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που δεν γίνεται εύκολα η σύνδεση.
    Τώρα, αμα στο τρίβουν στη μούρη με ένα βίντεο ή με φωτογραφίες και παρ’ όλα αυτά δεν θες να το αντιμετωπίσεις ή να το συνειδητοποιήσεις, ίσως κάθε άνθρωπος θέλει τον χρόνο του, τι να πω…
    Ελπίζω πάντως! 🙂

  3. Πολυ φρικτο το βιντεο με τις αγελαδες.Δε ξερω αν υπαρχει πιο βασανισμενο πλασμα στον πλανητη απο την αγελαδα.

  4. Δυστυχώς… Έχω δει πολλά βίντεο, και κάθε φορά σοκάρομαι, δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά τα κολαστήρια «αναγκάζονται» κατά κάποιο τρόπο να φέρονται έτσι για να μην τρελαθούν από την καθημερινή φρίκη που αντιμετωπίζουν. Θέλω να πω, ίσως προσπαθούν να ξεφτιλίσουν τα πλάσματα που έχουν μπροστά τους, για να μην αισθάνονται ενοχές όταν τα στοιβάζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες ή όταν τα σφάζουν, συχνά με πλήρεις τις αισθήσεις, λόγω ταχύτητας. Πρέπει να είναι αφόρητα πιεστική και ψυχοφθόρα δουλειά, στα δικά μου μάτια συγκρίνεται μόνο με του βασανιστή ή του δεσμοφύλακα.
    Γι αυτό που λες,πραγματικά η γαλακτοπαραγωγός αγελάδα, λόγω ακριβώς της συνεχόμενης απαίτησης για γάλα, υποφέρει παρατεταμένο μαρτύριο (απανωτές τεχνητές κυήσεις, βίαιη απομάκρυνση του παιδιού της, συνεχές πολύωρο άρμεγμα), ενώ των άλλων εκτρεφομένων ζώων, οι μίζερες άθλιες ζωές, τουλάχιστον, έχουν μικρή διάρκεια… 😦
    Και μη νομίζει κανείς ότι στις βιολογικές φάρμες ή στις λεγόμενες “ελευθέρας βοσκής” τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Απλώς το είδος της τροφής διαφέρει (κι αυτό για δικό μας όφελος), οι συνθήκες κράτησης, εεε… διαβίωσης εννοώ, δεν διαφέρουν σημαντικά, και η κατάληξη είναι βέβαια, πάντα το ίδιο σφαγείο.

  5. Αυτο που μου προκαλει την μεγαλυτερη αηδια ειναι οι διαφημισεις.Ειδυλλιακα τοπια,σαπουνισμενες αγελαδες,αστραφτερα χαμογελα και πεντακαθαρα ρουχα σε μια ματαιη προσπαθεια να κρυφτει η κτηνωδια των εκτροφειων και των σφαγειων.Βεβαια αν καποιος δωσει καποια βαση στο σιχαμερο μαρκετινγκ μπορει να πιστεψει κιολας οτι η ζωη του θα αλλαξει κρατωντας ενα κινητο και τρωγοντας πλαστικα χαμπουργκερ.

Σχολιάστε