Σαμαρικό Antinews: Για όσους δεν κατάλαβαν, να γιατί είναι δούλοι των Γερμανών

Αναδημοσιεύει και σχολιάζει ο Παύλος

….

Το Antinews (http://www.antinews.gr/) είναι γνωστό ότι αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή του Σαμαρά, με επικεφαλής τον Φ. Κρανιδιώτη. Επομένως έχουν ιδιαίτερη αξία οι παραδοχές που γίνονται στο παρακάτω δημοσίευμα του. Σαν συνέπεια αυτών των παραδοχών είναι λοιπόν εντελώς ακατανόητο το πως είναι δυνατό να θεωρούν τον εαυτό τους λογικό άνθρωπο και να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον «πατριώτη» Σαμαρά. Ο οποίος μπορούμε πολύ εύλογα να υποθέσουμε ότι δεν έκανε την περίφημη κολοτούμπα από αντιμνημονιακός σε μνημονιακός από αγνούς πατριωτικούς λόγους. Είναι τόσο βέβαιοι ότι ο Σαμαράς δεν ανήκει στην «υποδουλωμένη» (λόγω λαδώματος) πολιτική ελίτ; Η απλή λογική όμως οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα.

Αλλά αν, προς στιγμή, υποθέσουμε ότι είναι «καθαρός» ο Σαμαράς, γιατί τότε δεν καταγγέλει το Γερμανικό σύστημα διαπλοκής και δεν το κάνει σημαία του και όπλο στις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς, όπως θα όφειλε να κάνει κάθε «πατριώτης»; Απάντηση σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα νομίζω ότι δεν υπάρχει. Η στάση του Σαμαρά δείχνει και το πραγματικό ποιόν του. Και όχι μόνο αυτό του ανύπαρκτου ηγέτη.

Ιδού το δημοσίευμα του Antinews:

Οι Γερμανοί πρώτα λάδωσαν την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ και μετά την υποδούλωσαν

Όπως επισημάναμε ήδη, ένας προσεκτικός αναγνώστης της απολογίας του Α. Κάντα και των στοιχείων για τις μίζες στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας θα έβλεπε κάτι που ίσως δεν έχουν καταλάβει πολλοί, ακόμα:

Ότι οι περισσότερες εταιρείες και τα οπλικά συστήματα που εμπλέκονται στις μίζες είναι γερμανικές. WEGMANN, Stinger Asrad, STN ATLAS, Rheinmetall κ.λπ. Κάτι λίγα ρωσικά, τα αμερικανικά αεροπλάνα και ελάχιστα γαλλικά ονόματα εμπλέκονται ακόμα.

Αν συνδυάσουμε τα σκάνδαλα αυτά, με τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα στις Τηλεπικοινωνίες (Ζήμενς, Ιντρακόμ) και άλλων στρατηγικών τομέων των υποδομών της χώρας (μεταφορές-ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ) διαπιστώνουμε ότι της εξάρτησης από την Γερμανία με τον δανεισμό και την Τρόικα προϋπήρξε μια συστηματική εξαγορά τμημάτων της πολιτικής ελίτ , επιχειρηματικών ομίλων και ΜΜΕ από μεγαθήρια της γερμανικής οικονομίας.

Ας μην παριστάνει λοιπόν το πολιτικό σύστημα της χώρας ότι πέφτει από τα σύννεφα, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Κάντα και των άλλων. Δεν έχασε την παρθενία του με αυτό το σκάνδαλο. Επί δεκαετίες – και κυρίως από την δεκαετία του ’80 Έλληνες πολιτικοί εμπλέκονται σε αποκαλύψεις για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν ήξεραν οι πολιτικοί μας ότι υπάρχουν έμποροι όπλων και αντιπρόσωποι – μεσάζοντες που είχαν μετατρέψει το Πεντάγωνο σε σούπερ-μάρκετ όπλων; Ότι προσπέκτους ήθελες έβλεπες στα γραφεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί δεκαετίες. Από σφαίρες μέχρι F-16 και υποβρύχια. Παρ’ όλα αυτά, τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες τους συνέλαβαν εξ’ απήνης.

Η ιστορία των βρώμικων εξοπλισμών

Η υπόθεση των βρόμικων εξοπλισμών ξεκινά από τη δεκαετία του ’80. Γιγαντώθηκε την περίοδο της κρίσης στα ελληνοτουρκικά, το 1987 με την περίφημη φράση του Ανδρέα «Βυθίσατε το Χόρα». Τότε, λοιπόν, η κρίση με τους Τούρκους διογκώθηκε ώστε να ξεκινήσει ένας απίστευτο ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει περισσότερα και καλύτερα όπλα. Από τότε όλες οι ξένες εταιρείες όπλων άνοιξαν γραφεία στην Ελλάδα, έστησαν ένα δημοσιογραφικό παιχνίδι ώστε να προωθούνται τα δικά τους οπλικά συστήματα και ξεκίνησε το λάδωμα πολιτικών και στρατιωτικών. Ποιος δε θυμάται τις «αγορές του αιώνα», τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν από τους «στρατόκαυλους» που πούλησαν την πατρίδα σαν να ήταν πραμάτεια στη λαϊκή.

Η δεύτερη μεγάλη κρίση με την Τουρκία, η υπόθεση των Ιμίων, ξαναζωντάνεψε το μεγάλο φαγοπότι. Πρόθυμοι δημοσιογράφοι, έναντι αμοιβής φυσικά, όπως και διάφοροι «αναλυτές» του πισινού άρχισαν να βγάζουν ρεπορτάζ και άρθρα για το ποια όπλα ήταν καλύτερα να αγοράσουμε για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό.

Και τότε στήθηκε το «σύστημα Άκη». Δισεκατομμύρια για πυραύλους, αεροπλάνα, υποβρύχια που έγερναν αργότερα, Απάτσι που δεν είχαν ανταλλακτικά, Leopard που θα χρειάζονταν περισσότερο σε μια χώρα της Αφρικής παρά στην Ελλάδα.

Οι έμποροι όπλων σουλατσάριζαν στο Πεντάγωνο σα να ήταν στο σπίτι τους. Μετέφεραν βαλίτσες και σακ βουαγιάζ και πλήρωναν πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους.

Ξέρετε πόσα λένε ότι ήταν οι μίζες τα τελευταία χρόνια; Δύο δις ευρώ τα οποία είναι πολύ περισσότερα αφού πολλά από αυτά δόθηκαν πριν από 20 χρόνια.

Κι όμως, σήμερα για όλα αυτά όλοι δηλώνουν άγνοια. Ο ένας λέει ότι πρέπει να τιμωρηθούν, ο άλλος ότι θα αλλάξει το σύστημα των διαγωνισμών για τις προμήθειες. Ένα σύστημα που είχε αλλάξει το ΠΑΣΟΚ το 2011 και τώρα το υπερασπίζεται γιατί λέει είναι το καλύτερο. Και μπορεί να μην υπάρχουν σήμερα εξοπλισμοί λόγω κρίσης, όμως, ποιος μας λέει ότι ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο δεν θα στηθεί προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος αγοράς όπλων; Με τι; Με το αίμα του ελληνικού λαού διότι θα του «πουλήσουν» για άλλη μια φορά πατριωτισμό οι γνωστοί πληρωμένοι δημοσιογράφοι και αναλυτές, μαζί με τους πολιτικούς που τα έχουν «πιάσει».

Η Ελλάδα χρειάζεται έτοιμες για πόλεμο Ένοπλες Δυνάμεις και υψηλό φρόνημα του στρατού, αλλά όχι με μίζες και βρόμικους παίκτες. Θέλει οπλικά συστήματα που χρειάζεται και τα οποία δεν θα πληρωθούν δύο και τρεις φορές πάνω προκειμένου να κάνουν κάποιοι αμύθητες περιουσίες.

Όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε το «Αμύνεσθαι περί Πατρίς», για να μην καταντήσει «Αμύνεσθαι περί… πάρτης».

Ας μην το παίζουν ξαφνιασμένοι, λοιπόν, οι πολιτικοί και τα κόμματα, ούτε οι στρατιωτικοί και οι δημοσιογράφοι. Διότι προκαλούν ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη. Φτάνει πια με τους Έλληνες που «πέφτουν από τα σύννεφα».

Α.Ψ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πηγή: http://www.antinews.gr/2014/01/05/240931/

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-hRC

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3 σκέψεις σχετικά με το “Σαμαρικό Antinews: Για όσους δεν κατάλαβαν, να γιατί είναι δούλοι των Γερμανών

  1. Αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια , αλλά εδώ και πάνω από 180 χρόνια .,. Από την γέννηση αυτού του ψευτορωμαίικου έτσι έκτισε την περιουσία της όλη σχεδόν η «Ελληνική» μεγαλοαστική τάξη ..

    Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ξεμπερδεύουμε μαζί του οριστικά …

Σχολιάστε