Πρός ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση μομφής είναι μια μαλακία – Κηρύχτε την κυβέρνηση μη νόμιμη

Γράφει ο Παύλος

 

Προς ΣΥΡΙΖΑ:

 

Η πρόταση μομφής έχει νόημα μόνο αν έχετε όχι απλώς σημαντικές ενδείξεις, αλλά αποδείξεις ότι η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει καταρρεύσει.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παίζετε τις κουμπάρες με την κυβέρνηση και της επιτρέπετε να κερδίσει, αφενός μεν μια εύκολη επικοινωνιακή νίκη επιβεβαιώνοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, αφετέρου, και το σημαντικότερο, επιτρέπετε στο καθεστώς να κερδίσει πολιτικές εντυπώσεις βάθους: Διότι θα καταδείξετε περίτρανα ότι, για μια άλλη φορά, η κυβέρνηση δεν πέφτει με τίποτα και ακόμη ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να πέσει. Ακόμη μια απογοήτευση για τους ταλαίπωρους πολίτες.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι είσαστε δέσμιοι της στρατηγικής σας να κάνετε αντιπολίτευση με σεβασμό στη κυβέρνηση. Δηλαδή σε μια εγκληματική κυβέρνηση. Γιατί φοβάστε και τον ίσκιο σας.

Η κυβέρνηση αυτή δεν αξίζει κανένα σεβασμό. Γιατί είναι μια μη νόμιμη κυβέρνηση και αναλόγως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Να λοιπόν η εναλλακτική στρατηγική απέναντι στη εγκληματική μαλακία του μεγάλου σεβασμού σας:

Να κηρύξετε την κυβέρνηση μη νόμιμη, για τουλάχιστον τέσσερις λόγους:

– Πλήρης ανατροπή των προγραμμάτων, θέσεων και δηλώσεων με βάση τα οποία τα κυβερνητικά κόμματα ψηφίσθηκαν από τους έλληνες πολίτες. Αυτός ο λόγος είναι τόσο σοβαρός που από μόνος του συνιστά εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα.

– Πολιτικές που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, που άλλωστε περιγράφονται και σε σχετικά άρθρα του Συντάγνατος

– Συστηματικές αντιδημοκρατικές πραχτικές διακυβέρνησης

– Ισχυρή διάσταση μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των κυβερνητικών πολιτικών.

Η κήρυξη της κυβέρνησης σαν μια μη νόμιμη κυβέρνηση, θα πρέπει να οδηγήσει σε όλες τις λογικές συνέπειες της. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ζητηθεί από τους κρατικούς λειτουργούς να μην υπακούουν τη κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για την αρχή μιας επαναστατικής διαδικασίας. Αλλά δεν έχει νόημα να ζητάτε από τους πολίτες να ξεσηκωθούν και ουσιαστικά να εξεγερθούν, όταν εσείς οι ίδιοι, στο μετερίζι που σας αφορά, δεν εξεγείρεστε και ακολουθείτε την πεπατημένη οδό λες και η χώρα δεν αφανίζεται.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αν ακολουθήσετε τη στρατηγική που σας προτείνω, θα σας κατηγορήσει για στάση. Και τότε τι θα έχουμε;

Την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ως μη νόμιμη κυβέρνηση και να καλεί σε γενικευμένη απείθεια και από την άλλη την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για στάση. Η κατάσταση θα είναι όντως εκρηκτική, και τότε θα υπάρχει μια και μόνη διέξοδος στην οποία η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να καταφύγει, χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορετικά: Οι ΕΚΛΟΓΕΣ.

Γιατί αλήθεια πως αλλιώς θα επιβάλλετε τις εκλογές που ζητάτε;

Φοβάμαι όμως πως θα χαθείτε στα αν και τα μήπως, στα αχ και τα βαχ. Γιατί όπως είπα φοβάστε και τον ίσκιο σας, ενώ θα έπρεπε ο αφανισμός της χώρας να ατσαλώσει την τόλμη και την θέληση σας. Θα έπρεπε απαρέγκλιτα, εσείς που επιθυμείτε να αναγεννήσετε την Ελλάδα να ξεκινήσετε από τώρα διακηρύσσοντας την θεμελιώδη αλήθεια της πολιτικής κατάστασης: Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να κυβερνά με τον τρόπο που κυβερνά. Αυτό θα έπρεπε, υπηρετώντας τη δημοκρατία και όχι τις κομματικές ταχτικές, να το πείτε καθαρά και μέχρι την τελευταία συνέπεια του.

Η πρόταση μομφής είναι μια παρωδία πολιτικής πράξης και δεν έχει καμία αντιστοίχιση με την κρισιμότητα των στιγμών. Αν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι φανερό ότι δεν έχετε τη δύναμη και τις ικανότητες να κυβερνήσετε την χώρα. Γιατί κυβερνώ τη χώρα αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι συγκρούομαι με το βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο. Και όταν την κυβέρνηση των Σαμαράδων και Βενιζέλων δεν μπορείτε να ρίξετε, πως αλήθεια προσδοκάτε ότι θα κατανικήσετε τη θέληση του τέταρτου Ράιχ;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, ότι τότε είσαστε ιδιαίτερα ανεπαρκείς μπροστά στην ιστορική τραγωδία που βιώνουμε.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-hkJ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

21 σκέψεις σχετικά με το “Πρός ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση μομφής είναι μια μαλακία – Κηρύχτε την κυβέρνηση μη νόμιμη

  1. Δεν υπάρχουν δύο άκρα, όπως δεν υπάρχουν και ουσιαστικές ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ διαφορές ανάμεσα στα κόμματα.

    Υπάρχει μια ενιαία ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ παράταξη και όλα τα κόμματα μετέχουν σε αυτήν την παράταξη, ως φατρίες που ερίζουν για το ποιο θα έχει και θα ασκεί την εξουσία. Αλλη παράταξη πέραν της ολιγαρχικής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί το πολίτευμα, την δημοκρατικότητά του. Αλλιώς θα προτείνανε την ΚΛΗΡΩΣΗ ως μέθοδο σε διάφορες διαδικασίες του πολιτεύματος, και μια σειρά άλλα παρόμοια θέματα που θα τα κάνανε ΣΗΜΑΙΑ τους και φυσικά θα είχανε και οι ίδιοι ως κόμμα μια δημοκρατική εσωκομματική οργάνωση, με ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ και όχι τους ίδιους και τους ίδιους στα όργανα για δεκαετίες.

    Δεν είναι απλώς μία από τα ίδια. Είναι συστημικοί και αυτοί όπως όλοι τους. Μετέχουν στο κομματοκρατικό πολιτικό ολιγαρχικό σύστημα. Οπως μετέχουν όλοι από την Χρυσή Αυγή ως το ΚΚΕ.

    ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτό του εξουσιασμού του λαού. Οι μεν θέλουν φύρερ, οι άλλοι «δημοκρατία» του κοινοβουλευτισμού, οι παρα-άλλοι «λαϊκή εξουσία». Αλλά αύτό που ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ είναι να μας κυβερνάνε και να μας νομοθετούν καμμιά 200-ρια στελέχη τους για δεκαετίες. Και να διορίζουν και τους δικαστές μας.

    Δημοκρατία = ΚΛΗΡΩΣΗ (μέχρι κι ο αριστοκρατικός Αριστοτέλης το αναγνωρίζει). Η κλήρωση και ΜΟΝΟ εξασφαλίζει την εφαρμογή της ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ των μελών μιας συλλογικότητας. Και αυτό η δημοκρατική ελληνική παράδοση το έχει εντοπίσει και το έχει ξεκαθαρίσει πριν από 26 αιώνες.

    Σχετικά με την πρόταση μομφής, αυτή εντάσσεται μέσα στον κύκλο φαγωμάρας του ποιο από όλα τα κόμματα, αυτής της ΕΝΙΑΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην οποία μετέχουν όλα τα κόμματα, θα έχει την εξουσία.

    Τα δε «ένοπλα», «βίαια» κλπ κλπ «άκρα» που μας παρουσιάζουνε, είναι απλώς …τηλεχειριζόμενα.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • (..) Αλλά αύτό που ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ είναι να μας κυβερνάνε και να μας νομοθετούν καμμιά 200-ρια στελέχη τους για δεκαετίες. (..)

      Θραξ καλημέρα και χρόνια πολλά ..

      Ξεκινώ με την φράση σου αυτή για να σε ρωτήσω το αν υπάρξει κάποια εποχή στο μέλλον που δεν θα υπάρχουν κάποιοι να νομοθετούν και να κυβερνάνε .?? Το ερώτημα είναι ρητορικό φυσικά , γιατί πάντα κάποιοι θα νομοθετούν και κάποιοι θα κυβερνούν εξ ονόματος κάποιων τρίτων , του λαού , του Βασιλιά , Του Θεού , του έξω από εδώ κτλ … Πάντα κάποιοι θα λειτουργούν εξ ονόματος κάποιων άλλων … Αν λειτουργούν εξ ονόματος του εαυτούς τους όλοι , τότε δεν έχουμε κοινωνία που εξειδικεύεται σε όλα τα επαγγέλματα που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει αυτή η κοινωνία ( Γεωργοί , κτίστες , κτηνοτρόφοι , γιατροί , δάσκαλοι κτλ) , αλλά θα σταματούσε κάθε παραγωγή και όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ θα είχαν ως αποκλειστική ενασχόληση την διοίκηση και την νομοθεσία .. Επομένως για να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία ο καθείς θα πρέπει να ασχολείται σοβαρά και ορθά με το καθήκον που του έχει εμπιστευτεί η κοινωνία να κάνει .. Ο δάσκαλος να είναι συνεπής και να πλάθει σωστούς χαρακτήρες , ο γιατρός να είναι σοβαρός και να τελειοποιείτε συνεχώς για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων του , ο κτίστης να είναι καλός μάστορας και να κτίζει γερές κατοικίες για να μην μας πέσουν στο κεφάλι , ο γεωργός να παράγει υγιή τρόφιμα και αρκετά για να έχουμε όλοι να φάμε , ο παπάς να είναι κοντά στην θλίψη και τον πόνο του συνανθρώπου του για να τον στηρίζει και να φροντίζει για την πνευματική του τελειότητα , ο ψυχίατρος να συμβάλει με την επιστημονική του κατάρτιση για να ξεδιαλύνει επιστημονικά της ψυχολογικές εσωτερικές αντιφάσεις άλλων ανθρώπων που τον χρειάζονται , ο αστυνομικός να φροντίζει για την κοινωνική ασφάλεια και τάξη , ο επιχειρηματίας να επιχειρεί αναλαμβάνοντας το ρίσκο για να υπάρχει κοινωνικό κίνητρο και να κινείτε η κοινωνία έτσι ώστε να μην σταματήσει η κίνηση και παρακμάσει η κοινωνία κτλ .. Δηλαδή μα κοινωνία που όλες της οι δραστηριότητες ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν να υπηρετούν τον άνθρωπο ..

      Ομοίως και ο πολιτικός θα πρέπει με τους νόμους που νομοθετεί να νέμει τα αγαθά με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία , έτσι ώστε να μην λείπει τίποτα από τα μέλη της κοινωνίας για την οποία ο πολιτικός έχει επιφορτιστεί να υπηρετεί και έχει την εξουσιοδότηση από τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας να το κάνει αυτό … Παράλληλα με τους νόμους που νομοθετεί θα πρέπει να φροντίζει τις ισορροπίες μέσα στην κοινωνία έτσι ώστε να μην ευνοείτε μια κάστα και θίγονται άλλες κάστες γιατί αυτό δημιουργεί κοινωνικές αδικίες και η κοινωνική αδικία οδηγεί στην αποσύνθεση της κοινωνίας με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που είναι μέλος αυτής της κοινωνίας να γίνεται μίζερος και θλιβερός ..

      Σήμερα λοιπόν έχουμε μια κοινωνία όπου ο κάθε ένας λειτουργεί με συνέπεια και ευσυνείδητα στα καθήκοντα του ..?? Κάποιοι είναι ευσυνείδητοι και κάποιοι όχι , κάποιοι λειτουργούν με γνώμονα το κοινό καλό και κάποιοι για να επιβεβαιώσουν μόνο τον εαυτό τους … χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά πως οι δεύτεροι έχουν και κακές προθέσεις .. ¨Όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που για να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους στους άλλους δεν διστάζουν να μεταχειριστούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον .. Ποιός προχωρά σήμερα στην κοινωνία μας ..? Αυτός που είναι ευσυνείδητος ή αυτός που μεταχειρίζεστε κάθε είδους μέσο για να ανέλθει κοινωνικά και είναι αδίστακτος ..?? Ο αδίστακτος φυσικά … Είναι οι αδίστακτοι πλειοψηφία στην κοινωνία μας …?? Όχι βέβαια , αυτοί είναι λίγοι , αν όλη η κοινωνία απαρτιζόταν από αδίστακτα αρπακτικά , τότε θα ήμασταν ζούγκλα και ο ένας θα έτρωγε τον άλλον στους δρόμους ,( όχι ότι δεν βαδίζουμε προς τα εκεί , αλλά ακόμα τουλάχιστον δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο ) . Πως λοιπόν αυτοί οι λίγοι , τα αδίστακτα αρπακτικά κατορθώνουν να ανέβουν ψηλά μέσα στην κοινωνία και αυτοί που αξίζουν πραγματικά να μένουν στην αφάνεια ..?? Κάποιος τους τραβά προς τα πάνω .. Αυτός που είναι στην κορυφή της εξουσίας δηλαδή αναπαράγει το εαυτό του σε όλη την σκάλα της κοινωνικής ιεραρχίας και σε όλες τις θεσμικές κοινωνικές βαθμίδες …

      Επομένως εδώ το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο … Αν οι κοινωνικοί θεσμοί δεν ήταν διαβρωμένοι , τότε δεν θα μπορούσε να σταθεί ένα διαβρωμένο πολιτικό σύστημα κορυφής … και το αντίθετο φυσικά .. Αν το πολιτικό σύστημα δεν είχε διαβρωθεί , δεν θα ευνοούσε διαβρωμένους κοινωνικά θεσμούς … Αν αυτό το προεκτείνουμε , θα δούμε πως ο καλός και ο ικανός άνθρωπος αν και πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία στην πραγματικότητα είναι στο περιθώριο σαν να ήταν αμελητέα ποσότητα και κοινωνική μειοψηφία … Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος σε όλη του την καθημερινότητα περιτριγυρίζετε συνεχώς από τους μηχανισμούς του διεφθαρμένου συστήματος , αφού η διεφθαρμένοι πολλαπλασιάσουν τον εαυτό τους μετά μοιράζονται σε διάφορους κοινωνικούς θεσμούς , απομονώνουν τα υγιή κοινωνικά κύτταρα και αρχίζουν να τα βομβαρδίζουν συνεχώς με την λογική της δική τους διαφθοράς .,.

      Δηλαδή αν έχεις μια κοινωνία 1000 ατόμων και από αυτούς οι 100 είναι διεφθαρμένοι , ενώ οι 900 καλοί και αγαθοί άνθρωποι που απλά κοιτάνε να κάνουν καλά την δουλειά τους , οι 100 κατορθώνουν να επιβληθούν σε αυτούς τους 900 με το να ασχολούνται συνεχώς με το πως θα κάνουν την ζωή αυτών των 900ων πιο δύσκολη … Συνωμοτούν , δολοπλοκούν , σαμποτάρουν και γενικώς μεταχειρίζονται κάθε πρόσφορο μέσο για να επιβληθούν στους 900 αγαθούς ..Αν μάλιστα τους πείσουν να κοιτάνε και εντελώς την δουλειά τους και να μην ασχολούνται καθόλου με τα κοινά γιατί δεν είναι 900 , αλλά ο κάθε ένας μόνος του , δηλαδή ένας προς 100 ( αφού οι 100 είναι πάντα μαζί ότι και να γίνει ) ακόμα το καλύτερο για αυτούς .. Θα μπορούν να σπαταλούν λιγότερη ενέργεια για να εξουσιάσουν οι 100 τους 900 που δεν γνωρίζουν πως είναι 900 , αλλά νομίζουν πως είναι ο κάθε ένας μόνος του και έχουν πειστεί πως είναι είδος προς εξαφάνιση γιατί όλοι τους είναι κακοί εκτός από αυτόν και ή θα συνεχίσει να είναι «γραφικός» ( όπως τον έχουν πείσει ότι είναι ) ή θα συμβιβαστεί και αυτός και «θα κάνει ότι κάνουν και όλοι οι βρε παιδί μου» … θα υποκρίνονται δηλαδή και θα κοιτάνε την πάρτη τους .. Φυσικά αν του μπουν ιδέες να αρχίσει να ψάχνει για τους άλλους 899 για να απαλλαγούν όλοι μαζί από τα καθίκια , θα του μπαίνουν συνεχώς εμπόδια από τους άλλους 100 ( τα καθίκια ) για να μην το καταφέρει ποτέ …

      Πάμε τώρα στο δια ταύτα .. Τι κάνουμε τώρα ..?? Φτάσαμε σε αδιέξοδο , η μόνη λύση είναι να παραδοθούν άνευ όρων οι 900 στους 100 για να επιβιώσουν ..?? ΟΧΙ … Πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσει ο αγαθός και καλός και ευσυνείδητος άνθρωπος πως δεν είναι μόνος του .. Πως η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είναι ο πονηρός , αλλά αυτός που του μοιάζει και πως φυσικά ο κάθε ένας που παριστάνει τον ευεργέτη και τον φιλεύσπλαχνο , αν ανήκει σε κάποιον διεφθαρμένο κοινωνικό θεσμό , δεν το κάνει γιατί είναι πράγματι φιλεύσπλαχνος , αλλά γιατί πρέπει να παίξει αυτόν το ρόλο ώστε να σε ξεγελάσει .. Το δεύτερο βήμα είναι να αρχίσει να ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο διαφορετικά είδη , σε αυτούς με τις πονηρές προθέσεις και σε αυτούς με τις αγαθές προθέσεις .. Όταν θα συμβεί αυτό σιγά , σιγά θα αρχίσει να νοιώθει όλο αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο θεσμικό σύστημα ως ξένο σώμα , θα μάθει λοιπόν να αντιλαμβάνεται την κάθε ενέργεια του συστήματος αυτού ως πονηρή και δόλια ενέργεια και θα μαθαίνει τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο δόλιος για να τον ξεγελάσει και να τον κρατήσει κάτω από το έλεγχο του ..

      Αφού λοιπόν φτάσει σε αυτό το επίπεδο , θα αρχίζει να αναγνωρίζει όχι μόνο τους πονηρούς , αλλά και αυτούς που είναι ίδιοι με αυτόν , τους αγαθούς , οπότε θα πηγαίνει σιγά , σιγά ( και από ένστικτο ) κοντά τους .. Οι 900 δηλαδή θα αρχίσουν να έχουν συνείδηση και του εαυτού τους και της δυναμής τους … Οι 100 δεν θα τους αφήσουν έτσι , θα διαλέξουν κάποιον από τους 100 για να τους τον δώσουν για ηγέτη έτσι ώστε να πλανηθούν και να οδηγηθούν οι 900 ξανά κάτω από την εξουσία των 100 .. Έχουν τέτοιους σε εφεδρεία αρκετούς για να παραστήσουν τους ηγέτες των αγαθών …

      Επειδή όμως αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν οι 900 αρχίζουν και καταλαβαίνουν τις παγίδες , αφού ακόμα και αν τσιμπήσουν αρχικά μετά θα αναγνωρίζουν τον πονηρό και θα τον κάνουν στην άκρη .. ΟΜΩΣ πάντα θα λείπει αυτός που θα μπει μπροστά , που δεν θα είναι υποκριτής , που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους ανθρώπους και που κάθε του ενέργεια θα έχει σαν στόχο το κοινό καλό … Δηλαδή για να ενωθούν αυτοί οι 900 κατά των 100 πονηρών χρειάζονται έναν ΜΥΘΟ ..

      Δηλαδή χρειάζονται εκείνον που είναι μεν καλός και συνεπής , αλλά δεν δραστηριοποιείτε μέσα στην κοινωνία και δεν έχει κανένα κοινωνικό αξίωμα .. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος που ενώ ενδιαφέρετε για τους άλλους δεν έχει καμία κοινωνική και επαγγελματική δράση , να είναι δηλαδή την στιγμή που θα επιλεχθεί αυτός ο μύθος εντελώς περιθωριοποιημένος και κοινωνικά άχρηστος .. Κοινωνικά άχρηστος δεν σημαίνει και ανίκανος , γιατί όπως είπα και πιο πάνω , το σύστημα των μειοψηφούντων πονηρών περιθωριοποιεί τους επικινδύνους για αυτό καλούς που θα μπορούσαν να στρέψουν τους 900 εναντίων τους .. Θα μπορούσαμε να βρούμε τον οποιονδήποτε επαίτη και αν τον ανακηρύξουμε αρχηγό ..?? Όχι , γιατί δεν είναι όλοι ικανοί για αυτή την θέση και δεύτερον γιατί αυτός ο επαίτης πέρα από το ότι θα πρέπει να έχει προετοιμάσει τον εαυτό του για αυτή την δουλειά θα πρέπει να έχει και ένα μύθο που τον ακολουθεί , αλλιώς δεν θα μπορεί να πείσει πως αυτός είναι τους υπόλοιπους και η ομάδα που θα τον επιλέξει θα το κάνει για να υπηρετήσει αυτή την ομάδα και όχι το σύνολο …

      Άρα , ψάχνουμε για κάποιον από το περιθώριο , που δεν έχει καμία άλλη εργασία , δεν ανήκει σε καμία φατρία , τάξη και ομάδα , έχει προετοιμάσει τον εαυτό του για αυτήν την δουλειά και τον ακολουθεί ένας μύθος …

      Δηλαδή ψάχνουμε για αυτόν .., (..) Αρχ. Του γνωστού και αγνώστου του κατοικούντος εν τω πρώτω αγρώ της Βυζαντίδος ο αληθινός βασιλεύς. Tελ. Ταύτα μεν και ο Πατάρων συμφωνεί και ούτως κηρύσσει τον ως νεκρόν λογίζοντα και εις ουδέν χρησιμεύοντα.Τω δε Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ τω ποιούντι παράδοξα πρέπει η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν (Σπυρίδωνος Λάμπρου, Νέος Ελληνομνήμων, 1925) (..)

      Αυτός αγαπητέ Θράξ θα μπορέσει να ανασύρει από το περιθώριο και μέσα από τους «900» εκείνους του ικανούς για να διοικήσουν την κοινωνία και να διώξουν τους «100» φαύλους δυνάστες της κοινωνίας … Αν δεν διωχθούν οι 100 φαύλοι δεν πρόκειται η κοινωνία να απαλλαχτεί από τις κακοδαιμονίες της ποτέ ..

      Αυτόν όμως πως μπορούμε να τον βρούμε ..?? Πως θα τον καταλάβουμε ..? Είμαστε εμείς σε θέση να τον καταλάβουμε και να μην πέσουν πάλι σε μια διαβολική παγίδα του πονηρού ..?? Μόνο ο Θεός μπορεί να μας τον υποδείξει .. Επομένως πρέπει να προσευχηθούμε για αυτόν , πρέπει να τον ζητήσουμε από Τον Θεό , να μας τον παρουσιάσει .. Να μας πει νάτος , αυτός είναι , πάρτε τον να σας κυβερνήσει … Αν προσευχηθούμε για αυτό , θα μας τον υποδείξει , να είστε όλοι σας σίγουροι ..

      • να και ο μύθος που τον ακολουθεί ..

        http://new-byzantium.blogspot.gr/

        (..) Τότε το κάτω μέρος του τόξου θα ανοίξει τον ουρανό και θα δείξει τη θέση του αληθινού βασιλιά. Οι λαοί, αφού δοξάσουν τον Θεό, θα τρέξουν γρήγορα στο άκρο του τόξου και θα πάρουν τον πολύτιμο και ένδοξο βασιλιά με λαμπάδες, βάια και τραγούδια και θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να τον φέρουν στη Κωνσταντινούπολη. Θα βροντοφωνάξει απ τον ουρανό ένας κήρυκας που δε θα φαίνεται προς το λαό και θα τους πει:

        Σας είναι αυτός αρεστός; Τότε όλοι θα τρομάξουν καν θα πέσουν σε έκσταση από τη φοβερή φωνή του κηρύγματος.

        Έπειτα θα χτυπούν τα στήθη τους με δάκρυα και στεναγμούς, θα υψώσουν τα χέρια τους στον ουρανό και θα πουν:

        «Ναι Κύριε, επειδή εσύ μας τον έδωσες αυτόν, μας είναι αρεστός». Αφού τον προσκυνήσουν αυτόν, θα τον οδηγήσουν στη Κωνσταντινούπολη. και αφού προσευχηθεί, όλες οι σφραγισμένες πύλες θα ανοιχθούν Αυτοί που βρίσκονται εκεί θα φύγουν φοβισμένοι.

        Αφού προσευχηθούν κι ανεβούν σε κάποιο ψηλό μέρος θα τον ανακηρύξουν βασιλιά Κι έτσι θα τον οδηγήσουν τη νύχτα στο παλάτι και θα χαθούν όλα τα σημεία. Αυτόν θα τον οδηγήσουν δύο άγγελοι με τη μορφή λευκοφορεμένου ευνούχου και θα του μιλούν στα αυτιά για το τι πρέπει να κάνει στο μέλλον».

  2. Προς Διονύσιο Βούτο,

    «….Αυτόν θα τον οδηγήσουν δύο άγγελοι με τη μορφή λευκοφορεμένου ευνούχου και θα του μιλούν στα αυτιά για το τι πρέπει να κάνει στο μέλλον».
    Excuse me, στην παραπάνω προφητεία άλλο φύλλο δεν παίζει…;

  3. Διονύση

    μην μειγνύεις τις μεταφυσικές σου ανησυχίες με την πολιτική. Και μην έχεις την προσδοκία πως όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν καλοί. Θα καταλήγεις σε λογικά αδιέξοδα.

    Το θεμελιώδες στην πολιτική είναι το ποιος είναι ο φορέας της εξουσίας: λίγοι ή όλοι.

    Επίσης το επιχείρημά σου πως, αφού θέλουμε να εφαρμόσουμε την εξουσία των πολλών (=δημοκρατία) πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας, ώστε να γίνουμε ειδικοί στην πολιτική, και άρα είναι ανέφικτη η δημοκρατία, είναι αυτό που πάνω κάτω κάνουμε τώρα με τους επαγγελματίες πολιτικούς (εδώ, αλλού, μέχρι και στον πρώην «υπαρκτό») και που μας οδήγησε, και κατά περιόδους μας ξανα-οδηγεί, σε καταστροφές σαν και αυτήν που ζούμε τώρα.

    Η δική μου πρόταση είναι η αυτο-κυβερνώμενη και αυτο-νομούμενη συλλογικότητα (=κοινωνία).

    Υποστηρίζω λοιπόν πως τον πρώτο πολιτικό λόγο στις αποφάσεις που την αφορούν πρέπει να τον έχει η ίδια η κοινωνία. Ολοι δηλαδή. Χωρίς εξαίρεση. Και μάλιστα το προεκτείνω αυτό για να υποστηρίξω πως σε ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου μια τέτοια πολιτειακή διαρρύθμιση, δηλαδή μια αυτο-κυβερνώμενη συλλογικότητα, θα απαλύνει δραστικά και τις οικονομικές ανισότητες εντός της, και στο μακρινό της μέλλον μάλλον θα τις εξαφανίσει οριστικά.

    Οσο για το πόσα χρειάζεται να ξέρουμε για να πάρουμε μέρος ο καθένας μας σε μια τέτοιου τύπου δημοκρατία (την μόνη που δικαιούται τον χαρακτηρισμό) είναι τόσο λίγα ως ποσότητα γνώσης, που δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε. (παρόμοιο θέμα έχει ο διάλογος Πρωταγόρας του Πλάτωνα, σε κάποιο του σημείο, δηλαδή σχετικά με το ποιος είναι ή όχι αρμόδιος για τα πολιτικά θέματα)

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Αν δεν πιστεύεις στον Θεό Θραξ τότε δεν έχεις καμία ελπίδα ούτε σε αυτή την ζωή , ούτε στην άλλη .. Σε αυτή την ζωή θα τραβολογιέσαι συνέχεια με φαύλους και κουτοπόνηρους και στην άλλη ζωή , απλά θα μετανιώνεις για το υπόλοιπο της αιωνιότητας ,. ..

      Αν πιστεύεις στον Θεό τότε ήρθε ο καιρός για να ξαναγνωριστείς μαζί Του …

      Η πολιτική δεν είναι προνόμιο της μασονίας μονάχα ..

      • Διονύση το έχω ξαναδηλώσει: είμαι άθρησκος, από χριστιανούς γονείς φυσικά και αυτό έχει την σημασία του για το τι κουβαλάω μέσα μου. Α, ναι, και δεν παίρνω μέρος σε θρησκευτικές συζητήσεις δημοσίως, από πολιτική επιλογή.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Οκ , το κομάτι πάντως που αφορούσε εσένα ουσιαστικά ήταν αυτό :

          (..) Δηλαδή αν έχεις μια κοινωνία 1000 ατόμων και από αυτούς οι 100 είναι διεφθαρμένοι , ενώ οι 900 καλοί και αγαθοί άνθρωποι που απλά κοιτάνε να κάνουν καλά την δουλειά τους , οι 100 κατορθώνουν να επιβληθούν σε αυτούς τους 900 με το να ασχολούνται συνεχώς με το πως θα κάνουν την ζωή αυτών των 900ων πιο δύσκολη … Συνωμοτούν , δολοπλοκούν , σαμποτάρουν και γενικώς μεταχειρίζονται κάθε πρόσφορο μέσο για να επιβληθούν στους 900 αγαθούς ..Αν μάλιστα τους πείσουν να κοιτάνε και εντελώς την δουλειά τους και να μην ασχολούνται καθόλου με τα κοινά γιατί δεν είναι 900 , αλλά ο κάθε ένας μόνος του , δηλαδή ένας προς 100 ( αφού οι 100 είναι πάντα μαζί ότι και να γίνει ) ακόμα το καλύτερο για αυτούς .. Θα μπορούν να σπαταλούν λιγότερη ενέργεια για να εξουσιάσουν οι 100 τους 900 που δεν γνωρίζουν πως είναι 900 , αλλά νομίζουν πως είναι ο κάθε ένας μόνος του και έχουν πειστεί πως είναι είδος προς εξαφάνιση γιατί όλοι τους είναι κακοί εκτός από αυτόν και ή θα συνεχίσει να είναι “γραφικός” ( όπως τον έχουν πείσει ότι είναι ) ή θα συμβιβαστεί και αυτός και «θα κάνει ότι κάνουν και όλοι οι βρε παιδί μου» … θα υποκρίνονται δηλαδή και θα κοιτάνε την πάρτη τους .. Φυσικά αν του μπουν ιδέες να αρχίσει να ψάχνει για τους άλλους 899 για να απαλλαγούν όλοι μαζί από τα καθίκια , θα του μπαίνουν συνεχώς εμπόδια από τους άλλους 100 ( τα καθίκια ) για να μην το καταφέρει ποτέ … (..)

          (..) Οι 100 δεν θα τους αφήσουν έτσι , θα διαλέξουν κάποιον από τους 100 για να τους τον δώσουν για ηγέτη έτσι ώστε να πλανηθούν και να οδηγηθούν οι 900 ξανά κάτω από την εξουσία των 100 .. Έχουν τέτοιους σε εφεδρεία αρκετούς για να παραστήσουν τους ηγέτες των αγαθών … (..)

          Εσύ όμως αυτό το παράκαμψες και πέταξες την μπάλα στην εξέδρα και στην μεταφυσική …

          • Αμάν βρε Διονύση, δεν πετάω καμμιά μπάλλα πουθενά και ειλικρινά δεν είχα καμμιά πρόθεση να ενοχλήσω εσένα ή τι άλλο. Κακώς έδωσα λοιπόν την συμβουλή περί λογικού αδιεξόδου που έδωσα, και ζητάω συγγνώμη αν ενόχλησε.

            Εν προκειμένω…

            Θα υπάρχουν πάντα καλοί και κακοί. Πάντοτε. Σε διάφορες αναλογίες, μέσα στις κοινωνίες. Ετσι ήταν, έτσι θα συνεχίσει.

            Ομως ένα σύνολο που αποφασίζει για τον εαυτό του (δημοκρατία) είναι ένα πολύ διαφορετικό πράγμα από την ατομική γνώμη του καθενός.

            Η συλλογική γνώμη δηλαδή δεν είναι ακριβώς το άθροισμα των ατομικών βουλήσεων.

            Αρα αν έχουμε μια διαδικασία και έναν μηχανισμό λήψης αποφάσεων (δημοκρατία) τέτοιον ώστε να παίρνουμε την γενική βούληση (ετσι νομίζω την λέει κι ο Ζ.Ζ. Ρουσώ) θα κινδυνεύουμε λιγώτερο από τους «διεφθαρμένους» που λες, παρά την όποια μεγάλη αναλογία τους, κάποια περίοδο. Αυτή είναι η δική μου σκέψη.

            Θραξ Αναρμόδιος

            • Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρχουν πάντα καλοί και κακοί , αλλά το πως το πρώτο χέρι θα το έχουν οι καλοί και όχι οι κακοί που το έχουν τώρα και αναπαράγουν τον εαυτό τους σε όλη την κοινωνική πυραμίδα ..

  4. Εχετε ξεφύγει τελείως…

    Αν στην Αργεντινή υπήρχε ΤΟΣΟ μεγάλο σφυροκόπημα ακραίας κριτικής στον Κίρχνερ, λίγο πριν εκλεγεί… τότε ο Κίρχνερ δεν θάχε εκλεγεί, κι η Αργεντινή δεν θα είχε κάνει τη σωτήρια στάση πληρωμών που έκανε, τελικά. Οπότε, θάχε τη μίζερη τύχη της σημερινής Ελλάδας…

    Ξεχνάτε ότι… όχι μόνο η Αργεντινή, αλλά ΚΑΜΜΙΑ χώρα που αντιστάθηκε επιτυχώς στους διεθνείς τοκογλύφους, (Ισλανδία, Ισημερινός) δεν το κατάφερε προσπαθώντας να υλοποιήσει «αντι-ολιγαρχικές» ιδεολογίες και ουτοπίες, κ.ο.κ.

    Τέλος… στην πραγματικότητα, η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Π.χ. την απώλεια της Τσάγκρη από το ΠΑΣΟΚ (μία ψήφος λιγότερη για ΝΔΣΟΚ), ή το ξεμπρόστιασμα της ψυχοπαθικής αλαζονείας του άχρηστου Σαμαρά μέσα στη Βουλή.

    ΕΦΟΣΟΝ παραμένει στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πρόταση ήταν αναγκαία. Τα υπόλοιπα σεβαστά είναι, αλλά… ολίγον εκτός θέματος. Και επί της ουσίας με αποτελέσματα βλαβερά.

    • Δηλαδή αυτό που προτείνεις είναι να μην ασκούμε κριτική; Μάλιστα η κριτική μου έχει και προτάσεις.
      Από την άλλη δεν πιστεύω ότι η απλή στάση πληρωμών φτάνει. Χρειάζεται μια γενικότερη και βαθύτερη προσπάθεια. Μια προσπάθεια αναγέννησης της χώρας και ακόμη ημών των ιδίων. Απέναντι λοιπόν σε αυτό που απαιτείται, κρίνω τον ΣΥΡΙΖΑ ελλιποβαρή. Και αν δεν τα συζητάμε ανοικτά αυτά και δεν ασκούμε τη κριτική μας, ποτέ δεν πρόκειται και κανείς, να αποκτήσει το απαραίτητο βάρος στη σκέψη και τις πραχτικές.
      Αυτή είναι η γνώμη μου…

      • Δεν συνεπάγεται ότι προτείνω «να μην ασκούμε κριτική». Κάθε άλλο…

        Υπάρχουν πολλά που χρήζουν κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόταση μομφής (εφόσον παραμένει μέσα στη Βουλή) θα έλεγα ότι δεν είναι ανάμεσα σ’ αυτά.

        Απόδειξη είναι, άλλωστε, τα αποτελέσματά της. Καθόλου ευνοίκά για την κυβέρνηση, Π.χ.
        http://venceremos33.blogspot.gr/2013/11/newsbombgr.html

        (και υπάρχουν πολλά άλλα).

        Ιστορικά, επίσης.. έχει διαπιστωθεί ότι μετά από πρόταση μομφής (άσχετα αν πέτυχε) οι κυβερνήσεις που την την χτύπησαν δεν διάρκεσαν παρά ελάχιστο διάστημα.

  5. Εγώ σίγουρα έχω ξεφύγει. Πολλές φορές.

    Αλλά η «αριστερά» (φίλε μου) έχει ξεφύγει εντελώς πια.

    Σε μια περίοδο που η βουλή και αυτό που αυτή η επιδοτούμενη «αριστερά» ονομάζει «αστική δημοκρατία» έχει γίνει ΣΟΥΡΓΕΛΟ στα μάτια ακόμα και των πιο αδαών πολιτών…

    ε, η «αριστερά» αυτή και η εξουσιομανής ηγεσία της (χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι στις ίδιες καρέκλες, κάτι σαν τα «φρικιά» του παλιού καλού καιρού στις καρέκλες του καφέ Ματζέστικ της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη)…

    αγωνίζεται να κρατήσει στη θέση τους, βουλή και κοινοβουλευτισμό. Και μάλιστα τον κοινοβουλευτισμό ως …δημοκρατία (δηλαδή γάματα με μεγάλα γράμματα).

    Αντί να βγει αυτή η «αριστερά» και να πει δυο κουβέντες αλήθειας στον κόσμο, ελπίζει και περιμένει η εξουσιομανής ηγεσία της αριστεράς αυτής, πως θα γίνει η πολιτική ηγεσία της χώρας μέσα από θεσμούς και διαδικασίες πολιτειακές, οι οποίες έχουν ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ στα μάτια του λαού. Δηλαδή ότι νάναι…

    Δεν θέλω να κάνω οργισμένα ή οδηγούμενα από το συναίσθημα σχόλια, αλλά…

    …αλλά τόση ξευτίλα της επιδοτούμενης «αριστεράς» δεν μπορούσα να την φανταστώ.

    Πραγματικά έχουμε ξεφύγει τελείως. Με τελείως τελείως.

    Ποια αριστερά ρε μάγκες; Υπάρχει αριστερά δηλαδή; Σοβαρά μιλάτε;

    Μια σούπα είναι όλοι. Η ίδια σούπα.

    Θέλει ευφυία για να το δει κανείς αυτό δηλαδή;

    Θραξ Αναρμόδιος

Σχολιάστε