Η κατηγορία για κατάλυση του πολιτεύματος, η Χ. Α. και η προβληματική Αριστερά

Γράφει ο Παύλος

Μήπως το πολίτευμα έχει ήδη παραβιασθεί (και όχι από την Χ.Α. );

Η Χ. Α., με βάση το έγγραφο των ανακριτών που ζητά την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, κατηγορείται ότι «σκοπός» της «…ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα…»*.

Με βάση αυτό το σκεπτικό και εφόσον η δικαιοσύνη είναι τυφλή, πρέπει να ασκηθεί δίωξη και εναντίον του ΚΚΕ και εναντίον όλων των αναρχικών συλλογικοτήτων. Και βέβαια, ακόμη και αν αυτό φαίνεται απίθανο τώρα, δεν αποκλείεται καθόλου, σε μελλοντική φάση και ανάλογα με τις επιδιώξεις του καθεστώτος, τελικά αυτό πράγματι να συμβεί. Εδώ ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση την οποία ωστόσο σε αυτό το κείμενο θέλω να την αποφύγω.

Γιατί σε αυτό το κείμενο θέλω να εστιάσω σε κάτι άλλο:

Η δίωξη αυτή, δίωξη για «σκοπό», ούτε καν για «προπαρασκευαστικές ενέργειες», γίνεται ενώ κυβέρνηση είναι πολιτική ομάδα που θα μπορούσε να κατηγορηθεί, αντίθετα, όχι απλώς για «σκοπό», αλλά για παραβίαση με συγκεκριμένες πράξεις, δομημένες ενέργειες και μεθοδεύσεις, του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τέτοιες πράξεις, δομημένες ενέργειες και μεθοδεύσεις είναι τουλάχιστον οι τρείς παρακάτω:

 – Η ακραία αναντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητικής πολιτικής

– Η σωρεία έκτακτων νομοθετικών πράξεων, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις

– Η παραβίαση βασικών άρθρων του Συντάγματος που αναφέρονται στη προστασία της υγείας (άρθρο 5, παρ. 5) της εργασίας (άρθρο 22), του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρο 25).

Επομένως, η πολιτική ομάδα που κατέχει το ρόλο της κυβέρνησης, μπορεί εύλογα να κατηγορηθεί ότι στερείται νομιμότητας. Αυτή την άποψη έχει σχηματίσει και ισχυρή μερίδα των πολιτών, χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένα συνταγματικά άρθρα, παραγράφους και διατυπώσεις.  

Ο συστημικός ρόλος της Αριστεράς (ως προς το πολιτικό σύστημα) και η κραυγή του Κασιδιάρη

Ωστόσο η Αριστερά συμπεριφέρεται απέναντι στη κυβέρνηση, στα κυβερνητικά κόμματα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (που με τη στάση του καθαρά συναινεί στη παραβίαση του Συντάγματος εκ μέρους της κυβέρνησης), ωσάν να έχει απέναντι της, πράγματι νομιμοποιημένη κυβέρνηση και νόμιμες ενέργειες εκ μέρους των παραπάνω θεσμικών παραγόντων.

Για παράδειγμα, ο τρόπος που απευθύνονται στον πρωθυπουργό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποτελεί νομιμοποίηση του. Επίσης, όλες αυτές οι βόλτες του Τσίπρα, περίπου σαν ικέτης κάθε φορά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να είναι σφοδρός κατήγορος του, τι άλλο από πολιτική νομιμοποίηση προσφέρουν σε ένα πολιτικό σύστημα που εμφανώς παραβιάζει και διασύρει κάθε έννοια δημοκρατίας.

Αυτή η συμπεριφορά της Αριστεράς, συμπεριφορά τελικά νομιμοποιητική του συγκεκριμένου πολιτικού καθεστώτος,  βάζει την Αριστερά μέσα στο κάδρο του πολιτικού συστήματος.

Από αυτή την άποψη ο Κασιδιάρης, κραυγάζοντας για «παράνομη» κυβέρνηση, βρίσκεται πιο κοντά στη πραγματικότητα όσον αφορά την ομάδα που εκτελεί το ρόλο της κυβέρνησης και απηχεί περισσότερο το λαϊκό αίσθημα. Ταυτόχρονα η Αριστερά συμμετέχοντας πλήρως στο παιχνίδι του καθεστώτος σαν κάποια αντιπολίτευση του, χωρίς να καταγγέλλει την εκτροπή από το πολίτευμα, με ότι αυτό θα συνεπάγεται για τη πολιτική της στάση, διασύρει την ίδια την έννοια της δημοκρατίας καταλήγοντας την σε ένα είδος θεάτρου και συμπαιγνίας.

Να, λοιπόν, ένας, μόνο, λόγος…

Η παραπάνω κριτική προς την Αριστερά, στο θέμα της δημοκρατίας, κατά τη γνώμη μου αποτελεί έναν μόνον από τους λόγους πολιτικής ευθύνης των αντιφασιστών, για την άνοδο του φασισμού και τη διατήρηση ενός ισχυρού πυρηνικού ποσοστού στις δημοσκοπήσεις για την ΧΑ.

Φοβάμαι δε ότι αν διαλυθεί τελικά η Χ.Α. και εμφανισθεί άλλο φασιστικό μόρφωμα με ικανότερη ηγεσία, τα πράγματα θα είναι χειρότερα για όλους μας.

………………………………………..

* Βλέπε http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533873, όπου δίνεται πρόσβαση σε όλο το κείμενο των ανακριτών

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-h7V

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

27 σκέψεις σχετικά με το “Η κατηγορία για κατάλυση του πολιτεύματος, η Χ. Α. και η προβληματική Αριστερά

  1. Ο καιροσκοπισμός του συνόλου του πολιτικού συστήματος δεν πείθει πια κανέναν και αυτοί που το ακλουθούν είτε το κάνουν από έλλειψη επιλογής είτε από προσωπικό συμφέρον .

    Οι κραυγές του Κασιδιάρη μπορεί να είναι σε συστοιχία με το αίσθημα πλατιών λαϊκών μαζών , αλλά είναι σε απευθείας αντίθεση με τον ίδιο του τον εαυτό και το ποιόν της συμμορίας του ..

    Όσο περνά ο καιρός ο θυμός της άρνησης δίνει την θέση του στην αποδοχή και η αποδοχή στον συμβιβασμό .. Ο συμβιβασμός όμως δεν σημαίνει υποταγή στο πολιτικό δωσίλογο κατεστημένο , αλλά αναζήτησης ουσιαστικής λύσης για να βγούμε μέσα από αυτήν την φαυλότητα που έχουμε βρεθεί επειδή μας έβαλαν οι ντόπιοι υπηρέτες των ξένων επικυρίαρχων ..

    Συνεπώς αν διαλυθεί η ΧΑ (κάτι που δύσκολα θα αφήσει να συμβεί το πολιτικό κατεστημένο που αποκτά άλλοθι από την ύπαρξη και την δολοφονική – μαφιόζικη δράση της ) , τότε στην θέση της δεν θα βρεθεί ένα άλλο φασιστικό μόρφωμα με ικανότερη ηγεσία όπως εσφαλμένα συμπεραίνεις , αλλά θα ελευθερωθεί ένας ολόκληρος κόσμος , μια μεγάλη λαϊκή μερίδα , από τις τυποποιημένες ψευτοταμπέλες του συστήματος και που το ίδιο το σύστημα έχει δημιουργήσει με δοτούς δικούς του ανθρώπους και θα στραφεί κατά όλων αυτών των γελοίων δικτατορίσκων που παριστάνουν τους κοινοβουλευτικούς άντρες και τους δημοκράτες …

    Αυτό όμως δεν είναι φασισμός , αλλά λύτρωση .. Για αυτό και επιχειρεί η νδ να ηρωοποιήσει την χα , για να εγκλωβίσει τις πατριωτικές; δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο δεξιό χώρο από παράδοση , ανάμεσα σε ένα δίπολο νδ-χα .. Εγκλωβίζοντας αυτήν την Λαϊκή μερίδα μέσα σε αυτό το ψευτο – δίπολο ελπίζει ( αμ δε ) πως θα αποπροσανατολίσει τον λαό από το πρωτεύων , που είναι το διώξιμο των κατοχικών δυνάμεων του Φούχτελ και του Ράιχενμαχ και να τιμωρήσει τους εδώ συνεργάτες τους που κατέλυσαν το σύνταγμα και τους νόμους , οδηγώντας τον λαό μας σε βαθιά απελπισία και σε αδιέξοδο αναγκάζοντας τουλάχιστον 5.000 συμπολίτες μας να δώσουν τέλος στην ζωή τους …

    Οι τραμπούκοι , νταβατζήδες και μπράβοι της χα δεν αποτελούν ούτε λύση για εμάς , ούτε και κίνδυνο για τους δοσίλογους κυβερνώντες , είναι σαν να φοβάται ο τσοπάνης τα τσοπανόσκυλα επειδή γαυγίζουν δυνατά .. Είναι ποτέ δυνατόν τα τσοπανόσκυλα να πειράξουν τον τσοπάνη ..??

    Μόνη ελπίδα και μεγάλη επένδυση για το αύριο είναι να δει ο λαός ( που θα το δει ) το όλο αυτό θέατρο για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί συνειδησιακά εντελώς από όλες αυτές τις ανούσιες διαμάχες , να τις παρακολουθεί , αλλά να μην εμπλέκεται , να μην ταυτίζετε και τότε και μόνο τότε η λύση θα είναι και εύκολη και δυνατή … Και θα είναι και εύκολη και δυνατή γιατί θα λειτουργήσουν άλλοι νόμοι που θα συμπληρώσουν το κενό εξουσίας που θα υπάρξει από την αδυναμία του δοσίλογου πολιτικού συστήματος να ελέγξει και να εξουσιάσει τον λαό μας ..

    Ο ηγέτης που θα γεννηθεί μέσα από αυτές τις διαδικασίες , δεν θα είναι ούτε ο ηγέτης της οργής μας ( οργίλος ) , ούτε της απελπισίας μας ( καιροσκόπος ) , αλλά θα είναι ο ηγέτης της βαθιάς συναίσθησης του ποιοι είμαστε εμείς και το που θέλουμε να πάμε .. Θα είναι ο ηγέτης που θα τον επιλέξει η πίστη και η ωριμότητα … Θα είναι ΟΔΗΓΟΣ … Ήρεμος πράος , σίγουρος ένας ΟΔΗΓΟΣ που θα μας οδηγήσει με βέβαια βήματα στην έξοδο από την αδιέξοδη φαυλότητα που ζούμε τώρα .. Που θα στείλει τους φαύλους απατεώνες εκεί που τους αξίζει , στην φυλακή και στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής .. Και τον λαό στην ευημερία και την δημιουργική άνθηση ..

    Θα γεννήσει ένα ΗΓΕΤΗ από τον λαό , με τον λαό και για τον λαό …

  2. απο πανω τους ηγετες να τους βαλεις στον κωλο σου να τους ευχαριστηθεις και καλυτερα! η οποια πραγματικη αριστερα ειναι στο δρομο και σπαει τον τρομο οργανωνεται αμεσοδημοκρατικα και δεν αναθετει τις ευθυνες της σε κανενα βουλευτακο!
    εργατικη αντεπιθεση!
    meligalize fascists!
    ακραιος ειναι ο καπιταλισμος!
    σχολιαστες με συνορα αει ψοφηστε

  3. Όταν λες για «αμεσοδημοκρατίỨεννοείς να μαζεύμαστε στην πλατεία 10 εκατομμύρια και να αποφασίζουμε όλοι μαζί ..??

    Και άντε πες πως μαζευτήκαμε , όταν θα αρχίσεις να μας μιλάς για τον κώλο σου και το τι του βάζεις μέσα ποιός νομίζεις ότι θα σε γλυτώσει από τα χέρια μου ..??

    • Διονύση γειά σου και από εδώ!!Και εγώ δηλώνω εναντίον των σκατόψυχων εκμεταλευτών μας,επίδοξων και νυν και ψάχνω να βρω ποίοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα να μας κυβερνήσουν και να είναι άνθρωποι που να νιώθουν τον απλό κοσμάκη και να αγαπούν τον τόπο τους!!Είμαι της άποψης ότι κατα πάσα πιθανότητα χωρίς κάποιον ηγέτη,κάθε άλλο παρά λύνονται τα προβλήματά μας!!Πχ αν κάποιος θελήσει να με κλέψει,δεν μου αποστερεί δικαιώματα;;Αυτοί οι αναρχικοί αμεσοδημοκράτες είναι τόσο φιλειρηνιστές που δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να δώσουν κομμάτια της Ελλάδος στην Τουρκία προκειμένου να μην γίνει πόλεμος και όσοι κατοικούν στα προαναφερθέντα ελληνικά εδάφη να υποστούν τα πάνδεινα από τους φανατικούς τούρκους;!!Μπούρδες τα περι αμεσοδημοκρατίας!!

      Όσον αφορά το Biafra και ένα άλλο υποκείμενο με το ψευδώνυμο ultra[σχολιαστές εδώ], μην τους παίρνεις στα σοβαρά!!Αναρχικοί είναι μα και ελεεινοί και κομπλεξικοί κακομοίρηδες που δεν έχουν πετύχει και τίποτε σημαντικό στην ζωή τους και έχουν φορτώσει με τόσα και τόσα απωθυμένα που αναζητούν εναγωνίως κάπου να τα ξεσπάσουν!!Αξιόλογοι σχολιαστές εδώ, είναι ο Θραξ ο Αναρμόδιος,ο Eponymos,ο Pagal και ορισμένοι άλλοι!Στα λέω αυτά διότι παρακολουθώ καιρό τώρα το παρόν ιστολόγιο!!

      • Αγαπητέ Ιωάννη καλησπέρα , και εγώ παρακολουθώ αυτό το σάιτ καιρό τώρα και έχω γράψει κατά καιρούς ξανά εδώ .. Το Ολυμπία φαίνεται πως έχει κάνει τις επιλογές του , μιας και άρχισε να μου κόβει σχόλια και να μου τα περνάει όλα για έγκριση … Την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν ενοχλεί καθόλου ψυχάκηδες χρυσαυγήτες που βρίζουν και απειλούν τους άλλους σχολιαστές με ξιφολόγχες και άλλα τινά συνεχώς ..

        θα πρέπει να είναι σε μεγάλη απελπισία τα αφεντικά τους και προσπαθούν να σώσουν με κάθε τρόπο τα απομεινάρια της χρυσής αυγής κρατώντας τον πυρήνα της ζωντανό με την αήθη πόλωση που επιδιώκουν και πράττουν μέσα από στημένα προβοκατόρικα δημοσιεύματα .. Αυτό εξηγεί και το γιατί διώκουν τους σχολιαστές που έχουν στριμώξει την συμμορία της χρυσής αυγής στο διαδίκτυο .. Εδώ κοτζαμάν ταξίδι αστραπή στο Ισραήλ έκανε ο Σαμαράς για να τους συσπειρώσει στο αντισημιτικό τους συναίσθημα ότι τάχα δεν είναι αυτοί οι ίδιοι εγκληματίες , αλλά ο Σαμαράς είχε εντολή από το Ισραήλ να του κυνηγήσει .. Κάθε πράξη έχει και μία αντίδραση .. δράση – αντίδραση .. Για να έχει την επιθυμητή αντίδραση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η κατάλληλη δράση .. Σε τι θα μπορούσε να συγκρατήσει η ΝΔ τα μέλη της χα για να μην λακίσουν όλα από αυτή την συμμορία ..?? Στο να ενισχύσει κάποιες από τις εμμονές τους , να τους δώσει επιχειρήματα … Ποια είναι η μεγαλύτερη εμμονή που θα γίνει πιστευτή από τα χάπατα που τους ακολουθούν …? Ο «κακός Εβραίος» που δημιουργεί συνέχεια ίντριγκες και δολοπλοκίες .. το παλιό γνωστό παραμύθι .. Τώρα κατάλαβες γιατί πήγε ξαφνικά εκεί και έδωσε αναφορά για όλες τους τις κινήσεις σχετικά με την χα ..??

        Όσο για το άλλο άκρο με τις μπαρούφες περί αναρχομανίας που δεν διαφέρει σε τίποτα από την αναρχομανία του ενός ηγετίσκου της χρυσής αυγής , είναι κομμάτι του ίδιου κύκλου και υπάρχει για να μπορούν τα άκρα να αυτοπροσδιορίζονται μέσα στο κοινωνικό σύνολο .το ένα απέναντι από το άλλο .. Δηλαδή το ένα πολώνει προς την αντίθετη κατεύθυνση του άλλου και έτσι το σύστημα ισορροπεί .. Οι «ιδεολογίες τους » εκτός από το ότι μπάζουν από όλες τις πλευρές , δεν σημαίνουν τίποτα για αυτούς .. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκτονώσουν τη οργή που κουβαλούν μέσα τους .. Η οργή αυτή έχει διάφορα αίτια με κοινή όμως πηγή και δεν μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα .. Έτσι λοιπόν αυτά τα οργισμένα άτομα ξεχνούν τους λόγους της οργής τους και απλά την εκτονώνουν εναντίων των πάντων … 400 άτομα πετροβολούν τους μπάτσους για να πετύχουν τι ..?? Δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της πράξης του και αν αυτό βοηθά τον σκοπό για τον οποίον δήθεν αγωνίζονται , αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκτονώσουν την οργή και το μίσος που έχουν μέσα τους .. Και φυσικά κατευθύνονται από αυτούς που κερδίζουν πολιτικά και άλλα οφέλη μέσα από αυτές τις πράξεις .. Όταν το πχ 2008 έκαψαν το κέντρο της Αθήνας , το μωλ θησαύρισε και μάλιστα σχολικά πούλμαν αντί να πηγαίνουν τα παιδάκια εκδρομή στην Ακρόπολη τα πήγαινα στα μωλ .. αυτά είναι τα παράπλευρα κέρδη ( όπως λέμε παράπλευρες απώλειες ) φυσικά , γιατί κάποιοι άλλοι κέρδισαν πολλά περισσότερα //

        Και οι δύο αντιμαχόμενες λοιπόν πλευρές , αν τους βάλεις τους μεν απέναντι στου δε , δεν διαφέρουν καθόλου στον χαρακτήρα , αλλά ούτε και στο μίσος που κουβαλούν εναντίων των πάντων .. Το μίσος τους έχει κοινή ρίζα , εκτονώνονται με τον ίδιο τρόπο , αλλά κατευθύνεται στον αντίπαλο πόλο , αν δε υπήρχε ο αντίπαλος πόλος τότε το μίσος θα στρεφόταν προς του πάντες .. Στην πραγματικότητα το μίσος τους αυτό είναι αυτοκαταστροφικό και στον μόνο που μπορούν να κάνουν πραγματική ζημιά είναι στον ίδιο τους τον εαυτό και μετά σε όλους τους άλλους …

        Είδα την μάνα του θύματος να μιλά στην τηλεόραση και ράγισα , ένοιωσα τον πόνο της , την συμπόνεσα και μπήκα στην θέση της και μετά είδα την μάνα του φονιά , να τον περιμένει να περάσει από μπρός της αλυσοδεμένο για να του φωνάξει «παιδάκι μου μίλα» , «λυτρώσου πες ποιός σε έβαλε» .. και είδα δύο μανάδες με τον ίδιο πόνο , αλλά όχι με την ίδια ενοχή … Η μάνα του θύματος ζει με την προσμονή να συναντήσει κάποτε τον γιό της , η μάνα του φονιά με τι ζει ..?? Το μαχαίρι του φονιά και αυτοί που του το έβαλαν στο χέρι δεν σκότωσε μόνο τον Φύσσα .. Ο Φονιάς τους σκότωσε όλους και αυτούς που μισεί χωρίς να ξέρει το γιατί και αυτούς που αγαπά και που ζούσε μαζί τους ..

        Αυτή η δουλειά είναι δουλειά εωσφορική , αυτός ο μισάνθρωπος είναι που γεμίζει με μίσος τις καρδιές των ανθρώπων και τους τυφλώνει τον νου για να τους στρέψει κατά των άλλων και κυρίως κατά του εαυτού τους .. Γιατί αυτός έτσι ήταν από την αρχή , μισάνθρωπος … Μαζί του είναι λοιπόν ο πόλεμος και όχι με τον κάθε ανόητο που νομίζει πως κατέχει κάποια ιδέα σημαντική ή την μοναδική αλήθεια και στρέφετε κατά εκείνου που δεν ασπάζεται την δική του «αλήθεια» και που τον βοηθά να εκτονώσει το μίσος που έχει σπείρει στην καρδιά του ο μισάνθρωπος …

        Τώρα όσο για τον ηγέτη που ψάχνουμε , αυτόν δυστυχώς αδελφέ μου Ιωάννη θα τον ανακαλύψουμε όταν θα έχουμε φτάσει στον πάτο .. Μόνο τότε , όταν εντέλει συρθούμε στην γη σαν τα σκουλήκια και ικετεύσουμε Τον Θεό να μας λυπηθεί , θα μας τον εμφανίσει για να μας απαλύνει τον πόνο και να μας βγάλει από την μιζέρια που μας έχουν οδηγήσει οι δαιμονικοί υπάλληλοι του μεγάλου δαίμονα , του μισάνθρωπου δαίμονα που εξουσιάζει την κοινωνία και τις ζωές .. Βγάλαμε από την ζωή μας Τον Θεό και βάλαμε τον μισάνθρωπο δαίμονα .. Τι μέλλον λοιπόν μπορούμε να έχουμε ..? Άμα έχεις οδηγό αυτόν που σε μισεί , που θα σε οδηγήσει ..??

        • Άμα έχεις οδηγό αυτόν που σε μισεί , που θα σε οδηγήσει ..??Απάντηση:ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

          Διονύση γενικώς συμφωνώ με ότι γράφεις!!

          Όσον αφορά τώρα το olympia.gr,είναι ένας ιστοχώρος που άξιζε κάτι καλύτερο και όχι αυτό το μπάχαλο που τελευταία επικρατεί εκεί!!

          Επίσης αν θέλεις να δεις που αλλού σχολιάζει και επιπλέον κοινοποιεί άρθρα ο ιστορικός ερευνητής ο Χρήστος ο Βούλγαρης,με τον οποίον τόσο ωραίες συζητήσεις είχατε στην Ολυμπία, κάνε κλικ ακριβώς εδώ !!

          • Δεν επικρατεί τυχαία μπάχαλο εκεί , είναι επιλογή τους και έχουν φυσικά τον λόγο τους …. Κάποια στιγμή θα το αναλύσουμε και αυτό , δηλαδή το πως δουλεύει και για ποιόν αυτό το εσκεμμένο μπαχαλο ..

            Ενδιαφέρον το σάιτ που με παρέπεμψες ..

    • ποια πλατεια μωρε? εργατικα συμβουλια εννοω! και εχω σιχαθει τα ανικανα και αδυναμα ανθρωπακια που περιμενουν απο εναν ανωτερο να τους καθοδηγησει! ιωαννη αμα γουσταρεις φασιστοειδη (με εξαιρεση τον αναρμοδιο) να τα παρεις στο σπιτι σου και μην βγαζεις »συμπερασματα» και προδιδεσαι για το ποσο ηλιθιος εισαι

  4. Επίσης να μην το παραλείψω: «ο λαοπρόβλητος ηγέτης» πρέπει να έχει περάσει τις εξετάσεις μετά απο μια μινι συνέντευξη για το διορισμό απο τη CIA…και μετά θα είναι έτοιμος για να παίξει το «ΠΑΣΟΚ» Νο2.

    • Αν στο μυαλό σου ως «ηγέτη» έχεις το προφίλ αυτών που έχεις γνωρίζει έως τώρα , τότε ναι έχεις δίκιο , τέτοιοι ψευτοηγέτες δεν μας χρειάζονται ..

      Αλλά μην μας λες ότι και εσύ δεν ακολουθείς άλλους ηγέτες και ηγετίσκους … Η Ρόζα τι ήταν για σένα . , δεν ήταν μια ηγέτης της αριστεράς ..??

      Το πρόβλημα λοιπόν με όλους αυτούς τους «ηγέτες» είναι πως είναι «ηγετίσκοι» μιας μόνο μερίδας του λαού , ζούνε και κινούνται μέσα σε κλειστές κάστες , αναδύονται μέσα από αυτές και συνεχίζουν να τις υπηρετούν μέχρι το τέλος .. Αυτοί όμως δεν υπηρετούν τον λαό , αλλά την κάστα που τους ανάδειξε και που τους ελέγχει …

      • 1.(http://www.loutrakiblog.gr/2013/01/blog-post_3827.html):

        Η φράση «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ανήκει στη Ρόζα Λούξεμπουργκ το 1915 και βρίσκεται στο δοκίμιό της «Η κρίση της Σοσιαλδημοκρατίας». Είναι γνωστά τα ιστορικά γεγονότα που είχαν προηγηθεί…

        Η έκρηξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σηματοδότησε την έναρξη της πτώσης στη βαρβαρότητα, εγκαινιάζοντας μιαν από τις πιο φονικές περιόδους που έχουν καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία.

        Η Ρόζα Λούξεμπουργκ (1871 – 1919) ήταν Γερμανοεβραία γεννημένη στην Πολωνία, μαρξίστρια πολιτική θεωρητικός, σοσιαλιστική φιλόσοφος και επαναστάτρια που ανήκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και αργότερα στο Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας.

        2.(http://el.wikipedia.org/wiki/)
        Η Ρόζα Λούξεμπουργκ (5 Μαρτίου 1871 – 15 Ιανουαρίου 1919, στα Γερμανικά Rosa Luxemburg, στα Πολωνικά Róża Luksemburg) ήταν Γερμανοεβραία γεννημένη στην Πολωνία, μαρξίστρια πολιτική θεωρητικός, σοσιαλιστική φιλόσοφος και επαναστάτρια που ανήκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και αργότερα στο Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας.

        Ξεκίνησε τη δράση της με την εφημερίδα Η Κόκκινη Σημαία, όπου και συνίδρυσε το Σπάρτακουσμπουντ (Spartakusbund), μια μαρξιστική επαναστατική ομάδα από την οποία και δημιουργήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας με το οποίο έλαβε μέρος σε μια ανεπιτυχή επανάσταση στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 1919.

        Η εξέγερση εκτελέστηκε ενάντια στις συμβουλές της Ρόζας και συνετρίβη από τα απομεινάρια του μοναρχικού στρατού και από ελεύθερες δεξιές πολιτοφυλακές που συλλογικά ονομάζονταν Φράικορπς (Freikorps), οι οποίες εστάλησαν από την κυβέρνηση. Η Λούξεμπουργκ και εκατοντάδες άλλοι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.

        Εγώ δε βλέπω πουθενά τη λέξη «ηγήθηκε» και μάλλον κατ’ εμέ δεν ήταν και στις προθέσεις της!

        • Είναι απαραίτητο να λέει πως ηγείται ..??

          Από ποιόν οδηγείσαι..??

          Ο ηγήτορας σου είναι αυτός που σου καθορίζει το ιδεολογικό σου υπόβαθρο .. κανείς πραγματικός ηγέτης δεν ζητά ηγετικά πρωτεία , μόνο οι ψευτοηγέτες και αυτό γιατί νοιώθουν ανασφάλεια , αφού ούτε οι ίδιοι πιστεύουν πως οι πεποιθήσεις τους είναι ισχυρές και έχουν συνείδηση του ψευδούς ιδεολογικού τους υπόβαθρο .. Ο πραγματικός ηγέτης ξεχωρίζει , δεν αμφιβάλει και αφού δεν αμφιβάλει δεν φοβάται και αφού δεν φοβάται βαδίζει με βήματα σταθερά , αλλά και ήρεμα , δεν εκδικείται ούτε χωρίζει , ενώνει και συνθέτει όλες τις απόψεις για να ενώσει και να συνθέσει τον λαό του .. Γιατί μόνο έτσι ένας λαός μπορεί να βαδίσει με σιγουριά και ευμάρεια μέσα στον χρόνο …

          Όταν διαμορφώνεις τις πεποιθήσεις σου μέσω των συγγραμμάτων ενός θεωρητικού , τότε αυτός ο θεωρητικός σε άγει ( σε οδηγεί ) και αφού σε άγει , σου οδηγεί δηλαδή την σκέψη , σου καθορίζει και τις πράξεις που θα κάνεις και έτσι εσύ ο ίδιος τον αναγνωρίζεις ως ηγήτορά σου , δηλαδή είναι ο ηγέτης που θα ήθελες να έχεις ..

          Η Ρόζα λοιπόν , μιας και την αναφέραμε , είτε σου αρέσει είτε όχι υπήρξε ένας διαχρονικός ηγέτης , αφού ακόμα και σήμερα η σκέψη της οδηγεί και κυριαρχεί στην σκέψη πολλών ανθρώπων ..

          Άγω = οδηγώ , ηγέτης = οδηγός ..

          Αυτός που οδηγεί είναι και ο ηγέτης αυτών που οδηγούνται με τον οποιονδήποτε τρόπο από αυτόν …
          Και το κάθε κοινό έχει και τον ηγέτη που του αξίζει …

          • Και το κάθε κοινό έχει και τον ηγέτη που του αξίζει …

            Τότε και ο Σαμαράς εινια ηγέτης…όπως κατέγραψε η ιστορία τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Παπανδρέου, θα καταγράψει στην νεότερη πολιτική ιστορία του έθνους, στη δύσκολη περίοδο των Μνημονίων, τον Α.Σαμαρά ως ηγέτη και μάλιστα απο τους πιο δυναμικούς! Απλώς εύ Διον΄λυσιε δεν τον αποδέχεσαι …για ηγέτη σου. Η επίσημη Ιστορία όμως θα έχει άλλη γνώμη!

            Εξακολουθείς να θέλεις κάποιον να καθοδηγεί τη σκέψη σου;

            • Γιατί ποιός σου είπε πως δεν είναι «ηγέτης» ..??

              Φυσικά και είναι , είναι της μικρής κλειστής κάστας που υπηρετεί … Δεν είναι ο ηγέτης που θα οδηγήσει το σύνολο του Λαού μας .. Την κάστα του φροντίζει .. Ακόμα και αν το εξαφανίσεις αυτόν , θα μείνει η κάστα του και θα βγάλει άλλον να συνεχίσει να τους υπηρετεί

              Αυτό σου έγραψα πιο πάνω .. Ο πραγματικός ηγέτης που θα είναι ο ηγέτης όλου του λαού δεν θα βγει μέσα από κάστες .. Αν βγει μέσα από κάποια κάστα , θα έχει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις σε αυτήν την κάστα ..

  5. Η τέχνη του διαίρει και βασίλευε … :

    Έχεις δύο ξεχωριστές κοινότητες οι οποίες μέχρι την στιγμή που αποφασίζεις να τις στρέψεις την μία εναντίων της άλλης , ζούσαν αρμονικά μαζί . Όταν λοιπόν αποφασίσεις ότι αυτές οι δύο κοινότητες στέκονται εμπόδιο στα φιλόδοξα σχέδια σου , τότε στέλνεις τους ανθρώπους σου που συνήθως διακρίνονται από κακοήθεια και ικανοποιητικό βαθμό παραπλάνησης γιά να ανακαλύψουν τυχών ψεγάδια στις σχέσεις των δύο αυτών κοινοτήτων .

    Όταν ανακαλύψουν τις διαφορές αυτές που συνήθως ήταν ασήμαντες και δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά , αρχίζουν να τις καλλιεργούν και να τις γιγαντώνουν … Αφού λοιπόν οι διαφορές αυτές καλλιεργηθούν και αναπτυχθούν , τότε αρχίζει το πανηγύρι ..

    Οι άνθρωποι σου αναλαμβάνουν ουσιαστικό ρόλο και προσποιούνται οι μισοί τους μεν και οι άλλοι μισοί τους άλλους . Έτσι αρχίζουν να αλληλο κτυπιούνται ( στα ψέματα φυσικά , χωρίς να το καταλαβαίνουν οι άλλοι όμως ) μεταξύ τους . Και έτσι αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους ανάμεσα στις κοινότητες που πλέον έχουν πάρει τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους ..

    Έπειτα αφού οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε οριστική και αιματηρή ρήξη , τότε τις χωρίζεις και τις απομονώνεις γιά μεγάλο χρονικό διάστημα την μία από την άλλη . Στον καιρό της απομόνωσης οι δικοί σου άνθρωποι έχουν φροντίσει με τις νέες τους ταυτότητες να ηγούνται των δύο αυτών κοινοτήτων και να καλλιεργούν μόνιμα το μίσος της μίας εναντίων της άλλης με κάθε πρόσφορο μέσο .. Ενίοτε δημιουργείς και μερικά θερμά επεισόδια κάθε φορά που νομίζεις ότι το μίσος πάει να ξεχαστεί .. Παράλληλα όμως φροντίζεις της δύο αυτές κοινότητες να τις κρατάς σε περιθωριοποιημένη κατάσταση εντός της κοινωνίας ώστε το κριτικό τους πνεύμα να είναι πολύ χαμηλό και να μην είναι σε θέση να καταλάβουν το παιχνίδι σου και φυσικά συνεχίζεις να διαιρείς συνεχώς τις ήδη διαιρεμένες κοινότητες …

    Αφού λοιπόν το χρονικό διάστημα της απομονώσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων θεωρηθεί αρκετό , τόσο ώστε να έχει ξεχάσει η μία τα κοινά σημεία που είχε με την άλλη και δεν υπάρχει τρόπος να καταλαγιάσει εύκολα το μίσος που έχεις καλλιεργήσει αμφότερα στις ψυχές των πρώην αδελφών και νυν εχθρών , τους αμολάς τον έναν εναντίων του άλλου με σκοπό να εξοντωθούν μέχρι ενός ….

    Η συνταγή αυτή έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου

    ht*p://www.oodegr.com/oode/papismos/istorika/drasi_papismou_1600_1700.htm#2.

    Και από τότε εφαρμόζετε με την ίδια επιτυχία όπου κρίνετε απαραίτητο από τους ίδιους κύκλους … Φυσικά στην κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις …

    Το ουσιαστικό όμως είναι να τρέφεις την ημιμάθεια και την εμπάθεια στους στόχους , λαούς που έχεις επιλέξει .. Η κακεντρέχεια επίσης είναι πολύ χρήσιμη και φυσικά η απουσία της τρυφερότητας των γονέων στα παιδιά τους . ώστε να δημιουργείς συνέχεια , εμπαθείς και κακεντρεχείς ανθρώπους φορτισμένους με πολλά ψυχολογικά προβλήματα .. Η λύση φυσικά είναι οι παιδικοί σταθμοί , όπου μπορείς άνετα να παίρνεις τα παιδιά από τους γονείς και να τα αφήνεις με κακοπληρωμένους και αδιάφορους νηπιαγωγούς και δασκάλους , έτσι ώστε να εκπαιδεύει το ένα το άλλο χωρίς την παρουσία ουσιαστικής και θετικής καθοδήγησης …. Αυτό το υλικό είναι το καλύτερο , μιας και δεν έχει καμία επαφή με τις ρίζες του , άρα δεν κολάει και σε τίποτα ιδιαίτερες αρχές και εύκολα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιά τους σκοπούς σου , όποιοι και αν είναι αυτοί …..

    Αλλά αυτές οι τεχνικές της κοινωνικής λειτουργίας είναι λεπτομέρειες που ναι μεν εξυπηρετούν το αρχικό σχέδιο , αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναλυθούν εδώ ….

  6. Ένα κείμενο που είδα και έχει ενδιαφέροντα στοιχεία.
    Πριν από αυτό θέλω να επισημάνω κάτι. Η χρυσή αυγή ξεφτιλίστηκε μόνη της μετά το άδειασμα από το κράτος που πριν την στήριζε αφειδώς. Αρνήθηκε την ίδια την ιδεολογία της, τα μέλη της αλληλοκαρφώνοται για να σώσουν το τομάρι τους, τα άλλα συλληφθέντα μέλη της έκρυβαν τα πρόσωπα τους σαν να ήταν βιαστές και παιδεραστές ενώ δεν πρέπει να το ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος μια μέρα πριν την συλληψη του πρότεινε συνεργασία με ΝΔ για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου! Πιο ρεζίλι δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Το ότι μάζεψαν μόνο 100 άτομα έξω από την ΓΑΔΑ όταν έπιασαν τον αρχηγό τους ήταν και ενδεικτικό και αποκαλυπτικό για την πραγματική δύναμη αυτής της συμμορίας χωρίς την κρατική και μιντιακή κάλυψη. Άρα το πάνω άρθρο είναι ατυχές και άστοχο από πολλές πλευρές. Αν υπάρχει ένα πραγματικό ζήτημα είναι τούτο: ότι το σημερινό φασιστικό ΔΝΤ καθεστώς τσακίζει τους ναζιστές του σαν βάθεμα μιας ευρύτερης καταστολής που κάνει όλα αυτά τα χρόνια προς τους κοινωνικούς αγώνες και τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης…

    Παραθέτω το άρθρο που μου ανέφερα στην αρχή:
    Ανάμεσα σε συνταγές μαγειρικής και φωτογραφίες με οπίσθια απλώνονται αυτές τις μέρες στις οθόνες μας βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ναζισμό, το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις στελεχών της.
    Του Γιάννη Μπογιόπουλου

    Πολλές από αυτές είναι τόσο ρηχές που οι συνταγές δίπλα τους φαντάζουν εμβριθείς και τα οπίσθια περισσότερο καλογραμμένα. Απόψεις αστόχαστες σε ένα χυλό που μέσα του ανακατεύονται, σαν να είναι ισότιμα συστατικά, το αίμα και οι τρίχες.
    Ακόμα χειρότερα, ικανή ποσότητα από αυτά τα τραγικά και ανιστόρητα λάθη δεν είναι καν λάθη αλλά μια προπαγάνδα, μια ηθική και νοητική μηχανή του κιμά, με σκοπούς αλλότριους από την αντιμετώπιση του φασισμού.

    Λάθος 1ο: “Φασισμός είναι… (συμπληρώστε)”.
    Εδώ κάθε “comme il faut” σχολιογράφος βάζει ότι ενοχλεί την πολιτική / κοινωνική / αισθητική του θεωρία. Από την απεργία έως την τσίχλα στο πεζοδρόμιο. Ε, όχι! Ο φασισμός είναι ένα συγκεκριμένο αηδιαστικό πολιτικό μοντέλο, που βασίζεται σε ασύστολη κι αντιεπιστημονική ψευδολογία, διακρίνεται από θανατηφόρα εξουσιολαγνεία και έχει ένα μόνο κοινωνικό αποτέλεσμα: την ισοπέδωση του λαού προς όφελος ολίγων. Αυτό το λάθος, όταν δεν προέρχεται από πολιτική άγνοια (ή άνοια) είναι εσκεμμένη αλητεία. Οταν για παράδειγμα εξισώνονται τα τάγματα εφόδου με τη διαμαρτυρία.

    Λάθος 2ο: “Ο ναζισμός είναι άποψη”.
    Ε, όχι! Δεν είναι άποψη η βίαια υποταγή στον φύρερ. Δεν είναι άποψη το εργαλείο που σκοτώνει τις απόψεις. Είναι το τέλος των απόψεων. Να εξισώνεις οποιαδήποτε άλλη πολιτική θεώρηση, όσο λάθος και αν είναι αυτή, με μια μπότα στο πρόσωπο, είναι σαν να καταργείς οποιαδήποτε λογική επεξεργασία έγινε σε χιλιάδες χρόνια πολιτισμού, υπέρ ενός ρόπαλου στα χέρια ενός Νεάτερνταλ.

    Λάθος 3ο: “Εχουν και μερικά δίκια…”.
    Κανένα! Ακόμη κι αν ο φασίστας ασπαστεί μιαν αλήθεια το κάνει για να παραπλανήσει. Ο φασισμός κι ο ναζισμός βασίζονται σε μια σειρά ψέματα που συστηματικά διασπείρονται από τα μέσα προπαγάνδας τους και αποτελούν τον κύριο κορμό στην “ιδεολογική διαπαιδαγώγηση” που κάνει η Χρυσή Αυγή στα μέλη της. Μερικά από αυτά ψέματα είναι:

    α) “Το Ολοκαύτωμα δεν έγινε”. Δηλαδή δεν εκτελέστηκαν με φρικτούς τρόπους εκατομμύρια άνθρωποι, Εβραίοι, κομμουνιστές, Σλάβοι, Ρομά και ανάπηροι στη διάρκεια της εξουσίας του Χίτλερ. Αυτό είναι τόσο προφανές ψέμα που μόνο αν ο εγκέφαλος κάποιου έχει στραβώσει εντελώς από άλλα ή είναι εντελώς ανιστόρητος μπορεί να το καταπιεί. Υπάρχουν μαρτυρίες, φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ της εποχής, τα ίδια τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι ίδιοι οι νεοναζί απορρίπτουν το ψέμα τους όταν φωτογραφίζονται στο Αουσβιτς ή τραγουδάνε γι αυτό. Και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μαρτυρικά χωριά που πυρπολήθηκαν από τους Ναζί και οι κάτοικοί τους θανατώθηκαν.

    β) “Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”. Δεν έχει σημασία τι λένε οι μαρτυρίες, τι αποδείχθηκε στη δίκη της Χούντας, το τανκ που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου, ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών… Ο φασίστας θα πει “δεν υπήρχαν” επειδή βασικό στοιχείο της προπαγάνδας του είναι ότι “μια χούντα χρειάζεται¨.

    γ) “Η καθαρότητα της φυλής”. Κεντρικό στοιχείο της ναζιστικής προπαγάνδας είναι ο φυλετικός διαχωρισμός. Αυτό το θεμελιώδες ψέμα προϋποθέτει κάθε αντιεπιστημονική θεώρηση της βιολογίας, της ιστορίας, της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας και καμιά δεκαριά άλλων επιστημονικών κλάδων. Ο νεοναζί είναι βέβαιος ότι η προ-προ-προ-προγιαγιά του δεν είχε ερωτική σχέση με Τούρκο, για να δώσω ένα φαιδρό παράδειγμα.

    δ) “Δεν είμαστε ναζί”. Ενα ψέμα που επαναλαμβάνουν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής μπροστά στον ανακριτή. Εντελώς τυχαία, οι ίδιοι πότε υμνούν τον Χίτλερ και πότε λένε ότι “δεν τον έχει κρίνει η ιστορία”. Αντιγράφουν τη ρητορική και τις τακτικές του, μεταφράζουν τη σβάστικα σε “μαίανδρο” και τον ναζιστικό χαιρετισμό σε “αρχαιοελληνικό” κ.λπ. Ο μόνος αρχαιοελληνικός χαιρετισμός που τους χρειάζεται είναι η μούτζα. Ναζί είναι. Και θρασύδειλοι ψεύτες, επίσης.

    ε) “Αίμα-τιμή”. Ξεπατικωμένο κι αυτό, ακριβής μετάφραση του χιτλερικού Blut und Ehre. Αλλά αν και πηγμένο στο αίμα το μοτίβο τους, καμιά άλλη τιμή δεν έχει από εκείνη του τραμπούκου επί πληρωμή. Με τιμοκατάλογο. Σπασμένο χέρι 300 ευρώ. Οσοι περίμεναν ότι οι φυλακισμένοι θα υπερασπιστούν τις ιδέες τους έχασαν. Επειδή η μόνη “ιδέα” που έχει αξία για αυτούς είναι το τομάρι τους.

    Λάθος 4ο: “Είναι παραπλανημένοι”.
    Καθόλου! Υπάρχουν πολλά ακόμη ψέματα, αλλά το πιο βασικό είναι ότι οι ίδιοι οι ηγέτες των νεοναζί ξέρουν ότι λένε ψέματα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλωστε η λέξη “γκεμπελισμός” προέρχεται από τον συνεργάτη του Χίτλερ, τον Γκέμπελς. “Λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει”, είναι μια φράση που του αποδίδεται. Λένε ψέματα επειδή δεν υπάρχει λογικό υπόβαθρο για το ρόπαλο που κρατάνε. Εξ ου και το σόου της δύναμης. Ομοιόμορφο μιλιταριστικό στιλ, δαυλοί και στρατιωτικά παραγγέλματα τύπου “εγέρθητου” αντικαθιστούν τη λεκτική επικοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει να αναλύσουν τον κόσμο και να συνθέσουν πολιτική πρόταση. Τους αρκεί με ψέμα, βία, έγκλημα να κερδίσουν όση περισσότερη εξουσία μπορούν. Οση τους επιτρέψουμε, δηλαδή.

    Λάθος 5ο: “Αφήστε τη Δικαιοσύνη να τους αντιμετωπίσει”.
    Ο φασισμός δεν νικιέται στα δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων αλλά ο φασισμός δεν θα ξεριζωθεί έτσι. Θέλει Παιδεία, διάλογο, κριτική σκέψη, αντίσταση στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.

    Λάθος 6ο: “Με τη φυλάκιση των ηγετών τελειώσανε”.
    Οχι. Με τη φυλάκιση των ηγετών μπορεί να διαλύσεις τη συγκεκριμένη οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός θα βρει άλλη έκφραση αν δεν ξεριζωθεί.

    Λάθος 7ο: “Η Χρυσή Αυγή είναι αντιμνημονιακή/αντισυστημική…”
    Πόσο αντιμνημονιακή και αντισυστημική είναι φαίνεται από τους στόχους της: Μετανάστες, αριστεροί, Εβραίοι, Ρομά… Μέσα στη ρητορική του ψεύδους που χρησιμοποιεί συνεχώς μπορεί να προβάλει “πατριωτισμό” και να ψηφίζει υπέρ της πώλησης νησίδων με την ίδια ευκολία. Να κόπτεται για τα “λαϊκά συμφέροντα” και να χτυπάει εργάτες. Να αγορεύει κατά του καπιταλισμού και να ψηφίζει νόμους υπέρ εφοπλιστών. Κανένα πρόβλημα για τους απόγονους του Γκέμπελς.

    Λάθος 8ο: “Η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα της κρίσης”.
    Οχι. Η Χρυσή Αυγή και οι νεοναζί προϋπήρχαν της κρίσης και αναδύθηκαν σε δύναμη εξαιτίας συγκεκριμένης στήριξης που δέχτηκαν από ΜΜΕ και κρυφούς χρηματοδότες. Οταν μια προσφάτως συλληφθείσα χρυσαυγίτισσα παρουσιαζόταν ως “κάτοικος” στα κανάλια, όταν κάθε φασιστική, ρατσιστική και ανοιχτά νεοναζί “άποψη” παρουσιαζόταν ομότιμα με κάθε άλλη, στρώθηκε στο έδαφος της κρίσης η παράλογη υπόθεση ότι ο ναζισμός είναι μία κάποια “λύση”.

    Λάθος 9ο: “Ο φασισμός που υπάρχει στον Ελληνα…”.
    Κανένας φασισμός δεν προϋπάρχει σε κανέναν άνθρωπο. Επίκτητο ελλάτωμα είναι. Το έλλειμμα δημοκρατικής Παιδείας και Δικαιοσύνης, η ατιμωρησία των ταγματασφαλιτών, των χουντικών, των πολιτικών και αστυνομικών που παρανόμησαν, έστρωσε επί δεκαετίες το έδαφος για αντικοινωνικές συμπεριφορές, κορυφαία των οποίων είναι ο φασισμός. Ο φασίστας μισεί το συνάνθρωπό του, θέλει να τον υποτάξει κάτω από τη μπότα του. Και ταυτόχρονα παραδίδει την ίδια του τη θέληση σε έναν ανώτερο αρχηγό. Αλλά όλο αυτό το κατασκεύασμα είναι σαθρό. Γι αυτό όταν η κοινωνία αμύνεται κρύβεται. Σβήνει σελίδες στο φέισμπουκ, “διορθώνει ακόμη και τα ορθογραφικά του λάθη”, όπως έγραψε ειρωνικά κάποιος. Επειδή ο φασίστας είναι θρασύδειλος. Οταν χάσει το κύριο όπλο του, που είναι η ατιμώρητη βία εναντίον συνανθρώπων του, τελειώνει.

    Λάθος 10ο: “Αλλο ο φασισμός, άλλο ναζισμός, άλλο ο εθνικισμός”.
    Αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος αλλά επειδή χρησιμοποιείται παραπλανητικά, όπως στη μόνιμη επωδό των Χρυσαυγιτών “δεν είμαστε ναζί αλλά εθνικιστές”, το σημειώνω εδώ. Η ανθρωπότητα έζησε διάφορα ήδη φασισμού. Από τον hard core ναζισμό έως τις light χούντες. Πού θα φτάσει κάθε φορά ο κάθε μισότρελος εξουσιαστής και πόσα θα είναι τα θύματά του – γιατί θύματα υπάρχουν πάντα- εξαρτάται από την ασταθή ισορροπία εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων σε κάθε χώρα. Ο Χίτλερ δεν δολοφονούσε από την πρώτη μέρα. Η ίδια η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως μια περιθωριακή ομάδα νεοναζί και κατέληξε με τάγματα εφόδου. Η κοινωνία το επέτρεψε. Θα μεταμφιέζεται με όποια στολή παραλλαγής ή κοστούμι έχει εύκαιρο κάθε φορά. Με στόχο την κατάληψη όσης περισσότερης εξουσίας μπορεί να καταλάβει.

    Λάθος 11ο: “Ο εθνικισμός είναι μορφή πατριωτισμού”.
    Τούμπανα. Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη χώρα σου. Ο εθνικισμός είναι μια διαστροφή που στηρίζεται στην ίδια αρχή με το φασισμό, στη φυλετική καθαρότητα και ανωτερότητα, που έγραψα νωρίτερα, στην παράλογη ιδέα ότι όλα τα άλλα έθνη είναι κατώτερα από εκείνο του εθνικιστή. Την ίδια ακριβώς ιδέα έχουν όλοι οι εθνικιστές του κόσμου, οπότε είτε όλα τα έθνη είναι “ανώτερα”, πράγμα που δεν μπορεί να συμβαίνει, είτε όλοι οι εθνικιστές του κόσμου κάνουν λάθος. Πόσο “πατριώτες” είναι αυτοί που υμνούν τους ταγματασφαλίτες, που έδιναν όρκο στον Χίτλερ και εκτελούσαν όποιον έκανε Αντίσταση; Ο εθνικισμός τους στηρίζεται στην ιστορική αφασία, σαν τους δωσίλογους που μετά την Κατοχή μασκαρεύτηκαν με ένα ρητορικό “πατριωτισμό” ενώ είχαν συνεργαστεί με τους κατακτητές της χώρας τους.
    Παράδειγμα διαστροφής: Ενας διεθνής διανοούμενος και ένας Ελληνας εθνικιστής θαυμάζουν την Αρχαία Ελλάδα. Ο πρώτος επειδή εκεί γεννήθηκαν επιστήμες μέσω της διατύπωσης διαφορετικών, και αντιφατικών ακόμη, θεωριών κι ο δεύτερος επειδή εκεί που γεννήθηκαν επιστήμες γεννήθηκε μετά από 2000 χρόνια και ο ίδιος! Η σύγκρουση των ιδεών στην Αρχαία Ελλάδα, ή στο σύγχρονο κόσμο, δεν αφορά τον εθνικιστή, η διαλεκτική είναι άγνωστη λέξη. Αυτός είναι βέβαιος ότι, επειδή στον ίδιο τόπο που μιλούσε ο Πλάτωνας τώρα μουγκρίζει ο ίδιος, κάτι κοινό θα έχουν…

    Λάθος 12ο: “Το σύστημα δεν θα τους επιτρέψει…”.
    Μωρέ μια χαρά τους επιτρέπει όταν θέλει. Από τους αστυνομικούς που έσπρωχναν πολίτες να απευθυνθούν στη Χρυσή Αυγή, τα ΜΜΕ που πρόβαλλαν ψεύτικες ιστορίες, τους κρυφούς και φανερούς χρηματοδότες, ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί το φασισμό κατά το δοκούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα διαγράμματα με την πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή έκανε δύο άλματα. Το πρώτο ταυτόχρονα με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον Φεβουάριο 2012 και το δεύτερο πριν από τις εκλογές του 2012. Είναι οι εποχές που το σύστημα… συστηματικά πρόβαλλε τη ΧΑ ως αντισυστημική.

    Λάθος 13ο: “Εχουν δικαίωμα να πιστεύουν/λένε/εφαρμόζουν ό,τι θέλουν, δημοκρατία έχουμε”.
    Δημοκρατία έχουμε αλλά δεν αφήνουμε παιδεραστές να λένε ό,τι θέλουν. Ετσι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε και στους φασίστες να δηλητηριάζουν παιδικά μυαλά επειδή “δημοκρατία έχουμε”. Και οι καταγγελίες για συστηματική προπαγάνδα στα σχολεία είναι πολλές για να τις αγνοήσουμε. Μια κύρια αρχή της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στις μειονότητες κάθε είδους, γιατί αν το σκεφτείς όλοι μειονότητες είμαστε. Αν αύριο ένας φύρερ αποφασίσει ότι σπόρος του κακού είναι οι δημοσιογράφοι με 45 νούμερο παπούτσι, στόχος είμαι εγώ. Αν αποφασίσει ότι οι αναγνώστες αυτού του κειμένου είναι μιάσματα στόχος είσαι εσύ, που δεν σε γνωρίζω μεν, αλλά με αφορά εξίσου, επειδή κανένας δεν μπορεί να είναι μόνος απέναντι στο φασισμό. Ρατσιστικές, σεξιστικές, εθνικιστικές ρητορείες, ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές, κάνουν θραύση επειδή δεν έχουμε πει “ως εδώ”.

    Λάθος 14ο: “Και τι να κάνουμε; Ετσι είναι”.
    Οχι. Ολοι μπορούν να κάνουν κάτι. Από τις αντιφασιστικές ομάδες στο δρόμο ως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλοι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε στην αντιμετώπιση του φασισμού. Μιλάμε με τους ανθρώπους στην οικογένεια, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά. Αποκαλύπτουμε τα θεμελιώδη ψέματα του φασισμού, υπερασπιζόμαστε τα θύματά του και βέβαια δεν τους ψηφίζουμε. Ούτε αυτούς ούτε όσους τους καλύπτουν για να μαζέψουν μετά τα ψηφαλάκια τους.

    Λάθος 16ο: “Αντιφασιστικός είναι ο Χ χώρος, όχι ο Ψ”.
    Ιστορικό λάθος. Η μεγαλύτερη νίκη κατά του φασισμού επιτεύχθηκε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες και λαοί ολόκληροι, με διαφορετικά πολιτικά συστήματα, ενώθηκαν στον κοινό αγώνα. Οποιαδήποτε νίκη κατά του φασισμού είναι αυτό: Νίκη κατά του φασισμού. Δέκα νεοναζί στη φυλακή είναι μια καλή αρχή. Είκοσι ακόμη καλύτερα. Κι εκείνοι που τους κάλυπταν και τους χρηματοδοτούσαν μέχρι χθες μπορούν να στραφούν εναντίον τους αν το ποτάμι τους απειλήσει.

    Λάθος 17ο: “Οχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται”.
    Η καραμέλα του πασιφιστή είναι κατανοητή ως ηθική στάση, αλλά συχνά μπαίνει σε λάθος πλαίσιο. Η βία είναι απεχθής, αλλά βία ήταν και ο αμυντικός πόλεμος στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας. “Η βία είναι το μήνυμα, όχι το μέσο” έγραψε στο πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σε αυτό το τόσο σαφές μήνυμα η απάντηση δεν μπορεί να είναι χαριτωμενιές. Στο κάτω κάτω οι φασίστες θεωρούν τη βία προνομιακό τους πεδίο. Οταν τούς γυρίζει μπούμερανγκ μαζεύονται επειδή το κυρίαρχο δόγμα τους καταρρέει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Λονδρέζοι είναι περήφανοι για τη μάχη της Cable Street όπου κάτοικοι της περιοχής και συγκεντρωμένοι αντιφασίστες διέλυσαν μια φασιστική παρέλαση το 1936. Ηταν η αρχή του τέλους για τη “Βρετανική Ενωση Φασιστών” του Οσβαλντ Μόσλι, που έως τότε κέρδιζε δύναμη.

    Αυτή η απαρίθμηση λαθών θα μπορούσε να συνεχιστεί για χιλιάδες λέξεις ακόμη. Και έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία που τα γράφουν καλύτερα. Σημασία έχει να καταλάβει κανείς ότι “το αυγό του φιδιού” δεν επωάστηκε στον αέρα. Υπήρξε μια φωλιά χτισμένη με ατιμωρησία, κατευθυνόμενη προπαγάνδα, αντιεπιστημονική ρητορεία, απύθμενη συνομωσιολογία και χαζοχαρούμενη άγνοια που το φιλοξένησε. Τώρα το φίδι κυκλοφορεί και δαγκώνει. Ούτε ο φόβος μας, ούτε η αποστροφή του βλέμματος θα το εξαφανίσουν. Ο ποιητής το είπε σοφά: “Τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!”
    http://www.thepressproject.gr/article/48351/17-lathi-bouturo-sto-psomi-tou-fasista

  7. Ο κοντογιωργης λεει,οτι για υπαρξει δημοκρατια,πρεπει το υπαρχον συστημα πρωτα να γινει αντιπροσωπευτικο και επειτα δημοκρατικο.Μηπως προς τα εκει πρεπει να στρεψουμε τους αγωνες μας?

  8. Και όπως έχει συμφωνήσει και ο Γ. Κοντογιώργης, μήπως να ρίξουμε κανένα ενιαίο κινηματικό ψηφοδέλτιο στην κάλπη που να το ζητάει αυτό, υπογράφοντας ένα ενιαίο Ψήφισμα -αφού συζητηθεί σε όλες τις τοπικές συνελέυσεις- με τίτλο «Ποιός φοβάται την ¨Αμεση Δημοκρατία;

    Και μετά άστους να κάνουν δημοσκοπήσεις…για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο ραιχοκόμμα εξουσίας!

  9. Οι πολιτικοί ιστορικοί επιστήμονες ξέρουν πολύ καλά οτι αυτό ήταν το πολίτευμα της επαναστατημένης μετεμφυλιακής απελευθερωμένης Ελλάδας, μέχρι το 1827. τΌΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΑΝ ΆΨΟΓΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΆ ΣΥΜΒΟΎΛΙΑ με πλήρη αυτονομία, και σε επίπεδο γεωγραφικό και σε πολιτικό. Μετά όταν αποφασίσθηκε η σύσταση του Κράτους απο τους βαυαρούς εισήχθη απο τη Δύση ο θεσμός των κομμάτων (ρωσικό, γαλλικό, γερμανικό), με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των απελευθερωμένων περιοχών με το αίμαι των αγωνιστώ για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, να απολαμβάνουν λιγότερα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα απο όσα είχαν επι οθωμανικής αυτοκρατορίας! Έτσι με την καθοδήγηση των βαβαυαρών δημιουργήθηκε το «κράτος των Αθηνών» απο τότε μέχρι σήμερα….
    Ένα σας λέω οι έλληνες έχουν στο αίμα τους την αναρχία με μικρό και με κεφαλαίο άλφα…Το πολίτευμα για το οποίο έδωσαν το αίμα τους οι αγωνιστές του 1821, ήταν ο αγώνας για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…
    Ο Γ.Κοντογιώργης και οι άλλοι πολιτικοί επιστήμονες το ξέρουν, ο Άρειος Πάγος το ξέρει….άραγε;

  10. Το ίδιο το Σύνταγμα εξάλλου προβλέπει, και ενόψει της επόμενης ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (έτσι λέγεται για λόγους τήρησης, στα χαρτιά, της τυπικής νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας), έχουν δικαίωμα τα 2/3 των βουλευτών , δηλαδή μέχρι 200 βουλευτές να εισηγηθούν, το βάθεμα και το πλάτεμα της Δημοκρατίας (έτσι λέγεται η καθιέρωση βασικών ελευθεριών μετά απο μια χούντα), ήτοι, τον εκδημοκρατισμό των κομμάτων τους, και του κατά συνέπεια ολιγαρχικού Πολιτεύματος που προκύπτει απο τις εκάστοτε εκλογές ….

    Θα έχουν τη συνείδηση το απαιτήσουν 200 βουλευτές απο όλα τα κόμματα της Βουλής;

  11. Θα έχουν τη πολιτική συνείδηση να το απαιτήσουν οι απλοί πολίτες – ψηφοφόροι όλων των κομματικών παρατάξεων, και τα ενεργά σκεπτόμενα μέλη των κομμάτων, των συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων άραγε; Θα πιέσουν για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των θεσμών του Πολιτεύματος, και του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας και της αυτοδιαχείρισης;

  12. Mία ματιά στο παρακάτω ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ λινκ!!Πραγματικά αξίζει!:

    Σχόλιο μου από το olympia.gr

    Ακόμη μία απόδειξη ότι οι ακροδεξιοί νεοναζί χοίροι που βάλαμε στην βουλή,δεν διαφέρουν από αριστερά ανθρωπάκια τύπου Μπουτάρη και Ρεπούση!!Και οι μεν και οι δε προσπαθούν εναγωνίως να μας αναγκάσουν να προσκυνήσουμε τους σφαγείς μας[βλέπετε Κεμάλ και Χίτλερ]!!Μην το επιτρέψουμε!

Σχολιάστε