ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ; Υπάρχει πάτος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, κατήγγειλε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. (!!!!!!!!!!!!)

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΡΟΜΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ!

Μέσα σε λίγο καιρό διέπραξε μια σειρά από απίστευτες κινήσεις και η τελευταία δήλωση της Παπαρήγα ήταν απλώς το αποκορύφωμα της ξεφτίλας του. Ένα αποκορύφωμα όμως που ήταν απρόβλεπτο ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν καμιά αυταπάτη για το τι ξεπουλημένο, διχαστικό, δογματικό και αθεράπευτα σταλινικό κόμμα είχε καταντήσει το ΚΚΕ.

Είχε προλάβει πρώτα να ψηφίσει μαζί με ΝΔ ΠΑΣΟΚ να ΜΗΝ εξεταστεί ο Παπανδρέου στην βουλή αλλά και να κρατήσει μια τέτοια στάση στα συνδικάτα ώστε να μην ψηφιστεί απεργία διαρκείας.

Να φτάσει όμως να μιλά για το Σύριζα ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι μια ξεφτίλα που δεν την είχε γνωρίσει ως τώρα ο Περισσός. Με την Παπαρήγα μπροστάρη όμως  ετοιμαστείτε για ατελείωτες ξεφτίλες. Δεν πρόκειται να έχει μείνει ΚΚΕ μέχρι να αποχωρήσει αυτή η κυρία από εκεί πέρα…

(Κατά τα άλλα και χωρίς καθόλου να θέλω να χαριστώ στο Σύριζα, έχω αναγουλιάσει με την στάση Παπαδημούλη στις δηλώσεις Παναγούλη. Παπαδημούλη ούτε μια τρίχα του Παναγούλη δεν είσαι για να έχεις και το θράσος να εξαπολύεις εναντίον του αυτού του είδους την ‘κριτική’)

48 σκέψεις σχετικά με το “ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ; Υπάρχει πάτος;

  1. Το ΚΚΕ αποκάλυψε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και μπράβο του. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τσούρμο πολιτικών που δεν έχουν κοινές θέσεις και απλά θέλουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Αν και ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως διαμαρτυρία στις 2 τελευταίες εκλογές ,το 2009 είχα ρίξει ΚΚΕ.Οι τοποθετήσεις του Παφίλη και της Παπαρήγα για την Οικονομική κατάσταση στην χώρα με σπρώχνουν προς το ΚΚΕ. Μπορεί να έχουν κάποια κολλήματα με το πρώη ανατολικό μπλοκ ,αλλά είναι συγκροτημένο κόμμα με επαναστατικές προθέσεις σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  2. Φίλε προτού σχολιάσεις να ρωτάς για να μαθαίνεις. Σε νησί του Αιγαίου γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας του τομέα της ενέργειας έχει δηλώσει ο ίδιος τα ποσά που έχουν πέσει από μεγαλοεπιχειρηματίες για οικονομική ενίσχυση στο ΣΥΡΙΖΑ, αγορά τηλεοπτικού χρόνου, επικοινωνιολόγους κλπ. Στο νησί τον αποκαλούν για πλάκα (ή σοβαρά) «ΣΥΡΙΖΑΙΟ». Τί λες, θα έριχναν χρήματα αυτοί σε ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα; Ήδη είναι έτοιμες οι συμφωνίες με λόμπυ από USA μεριά για επενδύσεις στην Ελλάδα, φυσικά με όρους Κίνας για τους εργαζόμενους, αυτό δεν θα αλλάξει. Θα είναι το αντίβαρο στην «γερμανοποίηση» που επιχειρείται στο Ελλάντα μέσω ΕΕ. Απόψε, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, ο Τσίπρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού (εάν άκουσες) εκφράστηκε θετικά για την ανάγκη ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έκανε λάθος. Εάν εσύ ξέρεις ιστορία γνωρίζεις από ποιούς για ποιό σκοπό υπήρξε το σχέδιο Μάρσαλ και κυρίως εάν ωφελήθηκε ο λαός από αυτό. Καληνύχτα.

    • το αλλο με το νησι του Ιονιου το ξερεις ?
      στο καφενειο της πλατειας μου ειπανε πως ενας επιχειρηματιας ετοιμαζετε να αγορασει το χρεος και ολη την ελλαδα
      και μια φορα σε ενα νησι της δωδεκανησου ,ενας που ασχολειται με τα χαρουπια μου ειπε πως θα μετατρεψει την ελλαδα σε 1η χαραπουπαραγωγο χωρα του πλανητη και θα κλεισουμε ετσι το ελειμα και μαλιστα εχει συννενοηθει και με τους κινεζους

      υπαρχει ελπιδα το λοιπον

    • Δεν μας λες ό,τι έχεις να πεις συγκεκριμένα; Ποιο νησι αναφέρεσαι κλπ; Ή είναι μυστικά αυτά;
      Ναι συμφωνώ μαζί σου ότι ο μεγάλος εχθρός της χώρας είναι το σύριζα. Σκέφτομαι μάλιστα να ψηφίσω και ΝΔ στις επομενες εκλογές για να ηττηθεί αυτό το λόμπι της δραχμής. (εκεί οδηγεί αυτή η λογική για πολλούς και να ξερες πόσο χάρηκε το καθεστώς με τις δηλώσεις Παπαρήγα…)
      Τώρα άμα σου πω εγώ τα κουτσομπολια που ξέρω εγώ για το ΚΚΕ χωρίς αποδείξεις κα;ι συγκεκριμένα στοιχεία (έχω και απολυμένο αδερφό από τον 902…) θα σου άρεσε; Μπα εκεί θα ούρλιαζες για ανυποστατες κατηγορίες και λάσπη!

  3. Παλι ο βλαμμένος του μπλοκ ειπε οτι του ερθει στο «μυαλο»…Ρε μεγάλε αφου εισαι παιδικη χαρα και
    δεν μπορεις να μιλήσεις πολίτικα παρα μονο με το συναίσθημα και τις όνειροφαντασίες σου γιατι κουράζεσαι ..?
    Με δυο λογια μας ειπες το όργανο μπουζούκι αρα μπατσος το ιδιο.κτλ. συγχαρητήρια…
    Πες μου εναν λογο που ο συριζα θα κανει κατι διαφορετικό απο αυτους που κυβερνούν τωρα..
    Επίσης ναι ο σύριζα ειναι το πρόβλημα διοτι δημιουργεί αυταπάτες στον κοσμο που τσιμπάει
    και ψαχνει ελπιδα για εύκολες λυσεις που ομως δεν υπαρχουν, οι αλλοι ειναι αναξιόπιστοι γιαυτο
    και δεν ειναι αντίπαλος ,τωρα αν καποιοι επιμένουν σε αυτους ειναι δικο τους θεμα ,διοτι το
    πρόβλημα ειναι μπροστά τους και αρνούνται να το δουν,,τι αλλο να γινει δηλαδη.

    φελιξ τζερζινσκι..

    • «διοτι δημιουργεί αυταπάτες στον κοσμο»

      Ε ναι είναι απόλυτα γνωστό ότι κάθε τρεις και λίγο, η εργατική τάξη παγκοσμίως κάνει και από μια επανάσταση.Ξυπνάει και κοιμάτε με σκοπό να ρίξει τα μονοπώλεια -ασχέτως αν όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις ως τώρα είχανε στόχο κρατικές δομές(λεπτομέρειες).Επίσης στην επανάσταση με το ΚΚΕ δεν θα σπάσει τζάμι γιατί η αστική τάξη κατατρομαγμένη θα φύγει νύχτα για την Ελβετία.Η νικήτρια εργατική (αν δεν έχει ψοφήσει ή μετατραπεί σε ναζιστικό τάγμα ως τότε) θα αναδιοργανώσει την παραγωγή με τις βίλες και τα κότερα που θα αφήσουν οι αστοί πίσω τους.Τι άλλο;Α η ΕΕ θα χαιρετήσει αυτή την απόφαση του ελληνικού λαού και στο πλευρό μας θα σπεύσουν για βοήθεια η ΕΣΣΔ και η κομμουνιστική Κίνα.

  4. Για 30 γαμ***** χρόνια, όποιος τολμούσε να ασκήσει την οποιαδήποτε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, γινόταν αυτόματα «λακές της ΝΔ», «πράκτορας», «αριστερός ψάλτης της δεξιάς» κλπ. κλπ.
    Η χρησιμοποίηση των ίδιων εργαλείων από τον ΣΥΡΙΖΑ (που κατά καιρούς τα είχαν στρέψει οι ΠΑΣΟΚοι και εναντίον του) είναι απλά θλιβερή. Η Αλέκα τα είπε μια χαρά, έκανε πραγματική ανάλυση της κατάστασης και ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ.
    Αν σας τσατίζει η κριτική, ξύδι. Μην περιμένετε να το βουλώσουμε πάντως, μόνο και μόνο επειδή εσάς σας έχει πιάσει πρεμούρα να διαχειριστείτε (τάχα φιλολαϊκά) την κρίση του καπιταλισμού. Αυτό ξεχάστε το.

  5. Για πρωτογενή συμπεράσματα ακούστε την ομιλία. Π.χ. από εδώ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/11112012.html
    Αξίζει τον κόπο γιατί πρόκειται για πάρα πολύ καλή αναλύση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της ελλάδας. Οσοι αναζητούν συνθήματα και διαφοροποιήσεις τύπου δεν στειλατε τον ΓΑΠ σε εξεταστική επιτροπή! θα δυσκολευτούν να την παρακολουθήσουν…

  6. Προσωπικά μ άρεσε η ομιλία της Αλέκας…μου φάνηκε έντιμη, ρεαλιστική και σοβαρή η ανάλυσή της
    Το ΚΚΕ καλά τα καταφέρνει, γενικώς, στο να αναλύει την πραγματικότητα, το θέμα είναι η έλλειψη ρεαλιστικών,εφαρμόσιμων-εδώ και τώρα- λύσεων

    Υ.Γ. Καραlike στο σχόλιο του Spiritus για τον ΣΥΡΙΖΑ !
    Ο οποίος Σύριζας δεν είναι απλά το νέο Πασοκ…είναι κάτι τρις-χειρότερο απ το Πασοκ ….
    και αν κυβερνήσει αύριο (θεός φυλάξοι)….ΔΕΝ θα χει και τα λεφτά που είχε το Πασοκ (πακέτα Σαντερ, Ντελόρ…ΜΟΠ….κ.τ.λ.)

    • Γουρούνι
      Είναι λίγο ως πολύ άνισο να συγκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.Εκτός της απουσίας των πακέτων δις της ΕΕ με τα οποία οι πασόκοι έκαναν παιχνίδι,οι συνθήκες οι οποίες ανέβασαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι η μέρα με τη νύχτα.Ευρωπαικός κενσυανισμός εναντίον Ευρωπαικού νεοφιλελευθερισμού στη μέση μιας μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης.
      Τώρα για να σου άρεσε εσένα η ομιλία της Παπαπαρήγα σημαίνει ότι πάλι είχαμε τα γνωστά επαναστατημένα σοσιαλιστικά πιλάφια , τις γνωστές επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ (δε χρειάζεται καμιά ομιλία της Παπαπαρήγα για να καταλάβει ο κοινός νους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την διαχείριση του καπιταλισμού) και φυσικά το «εντός ΕΕ το μνημόνιο είναι η μόνη λύση».
      Έπεσα καθόλου μέσα;
      (Η δικιά μου η απορία είναι η σιγουριά του ΚΚΕ για τον ρόλο του σε μια μελλοντική -υποτιθέμενη μεταεπαναστατική Ελλάδα.Για τόσο βόδι τον έχουν τον λαό οι ροπαλοφόροι φύλακες του κοινοβουλίου.)

  7. Eγώ βλέπω ότι οποιος πάει να κάνει κριτική στο ΚΚΕ αμέσως γίνεται βλαμμένος, όργανο άλλων συμφερόντων και αφελής που δεν έχει ψαχτεί περισσότερο.
    Πάλι καλά που δεν έγινα και πράκτορας.

    Να σας σώσει παιδιά το ΚΚΕ. Έχει επαναστατικές προτάσεις και συγκροτημένο πρόγραμμα (χαχαχαχα) και θα βγάλει τον τόπο από την κρίση.
    Εγώ βέβαια που μαζί με τόσους άλλους το βλέπουμε σαν ένα καραμπινάτο εξάρτημα του συστήματος που το χρειάζεται για την διαιώνιση του είμαστε εξωγήινοι που δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα και είμαστε τσιράκια του σύριζα.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ γιατί μάλλον δεν καταλάβατε καλα. ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ για ένα κόμμα της αριστεράς αυτό που του καταλογίζεται από την δεξιά είναι ξεφτίλα που το μόνο που κάνει είναι να πολώνει και να διχάζει τον κόσμο της αριστεράς. Και το μόνο που καταφέρνει είναι να ‘δικαιώνει’ τους σαμαράδες και τους λοιπούς που ήταν και οι αυθεντικοί εκφραστές αυτού του είδους της ‘κριτικής’

  8. παντως στο χθεσινο δελτιο του MEGA ρουφιανου, παρουσιαζοντας αποσπασματα απ τις τοποθετησεις των αρχηγων για τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , το αποσπασμα απ την Αρχηγο του ΚΚΕ , δεν αφορουσε τον προυπολογσμο, αλλα ηταν τα οσα ειπε για τον ΤΣΥΠΡΙΖΑ και το επιχειρηματικο λομπυ της δραχμης που απειλει τα συμφεροντα των εργαζομενων

    τυχαιο ?
    δεν νομιζω …

    το ΚΚΕ πολοι εμισησαν, την ρουφιανια και το χαφιεδιλικι ΚΑΝΕΙΣ

    λινατσες

  9. Eσείς ασχολείστε με τις δηλώσεις της Παπαρήγα για την δραχμή; Ναι ήταν αστείες από ένα κόμμα που τόσο καιρό μας είχε ζαλίσει κατά του ευρώ να έρχεται τώρα να κινδυνογεί για την δραχμή και να μιλά για λόμπι της δραχμής. Αλλά η Παπαρήγα είπε κάτι χειρότερο χτες:»όποιο κόμμα να ήταν πάνω και το ΚΚΕ ακόμη δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς»!! Αυτή η δήλωση αθωώνει πανηγυρικά τους σημερινούς εξουσιαστές και τους δίνει το το πιο βολικό άλλοθι για τα εγκλήματα τους. Ντροπή και πάλι ντροπή τους. Και στις τελευταίες εκλογές τους ψήφισα τρομάρα μου! Όσο για την οικονομική της ανάλυση ήταν για τα μπάζα και μόνο ΚΚΕοπληκτοι πορωμένοι και φανατισμένοι θα έβρισκαν ένα βάθος σε αυτή. Η χώρα εξαθλιώνεται ενώ έχει τόσο επιστημονικό δυναμικό, τόσους πόρους και τόσες ευκαιρίες αναπτύξης. Και γι’αυτό δεν έχουν καμιά δικαιολογία οι σημερινοί κυβερνόντες. Αυτό που έκαναν ήταν έγκλημα και όχι κάτι που ήταν υποχρεωτικός μονόδρομος όπως υπονοεί η Παπαρήγα. Βέβαια ό,τι ατόπημα, ό,τι λάθος και ότι βρωμιά κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ θα έχει πάλι κάποια πρόβατα να την στηρίξουν. Όλο και λιγότερα ομολογουμέμως αλλά πάλι θα έχει. Αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από την Παπαρήγα γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε η Παπαρήγα να εκστομίζει τα φοβερά της. Ένας είναι ο εχθρός ο τσιπροδραχμισμός ε ΚΚΕδες; Αν ξαναδείτε ψήφο από μένα ψόφο να έχω.

  10. Εγώ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την Παπαρήγα και το ΚΚΕ. Χωρίς αυτό δεν θα είμασταν τώρα στην κυβέρνηση και χαίρομαι να βλέπω την ηγεσία του να ενστερνίζεται την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για το προδοτικό Σύριζα. Στην δραχμή θέλει να μας γυρίσει αυτό το μόρφωμα. Αλλά χάρη στην υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ αποκαλύπτεται και από τα αριστερά ο βρωμερός ρόλος του. Προσδοκώ κι ελπίζω ότι και στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ θα επικεντρωθεί πάλι στην αποκάλυψη αυτού του προδοτικού κόμματος όπως έκανε και στις τελευταίες εκλογές.

  11. Χωρίς τη στήριξη της διοίκησης της «ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε.», οι κυβερνήσεις των μνημονίων θα είχαν πέσει από το ξεκίνημα ακόμη του σχεδίου τριτοκοσμιοποίησης της Ελλάδας. Από το Μάϊο του 2010.

    Δεν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας, κόμμα φερόμενο ως κομμουνιστικό να ανοίγει τέτοιο μέτωπο στήριξης των φιλελεύθερων εγκληματικών πολιτικών δυνάμεων εις βάρος των δυνάμεων της αριστεράς, καθιστώντας αυτές και όχι τις αστικές δυνάμεις αντίπαλο πρώτης γραμμής.

    Το τρομακτικό της στρατηγικής του ΚΚΕ είναι πως η πολεμική αυτή απέναντι στην αριστερά αλλά και ενάντια στο σύνολο του ελληνικού λαού που αγωνιζόταν στις πλατείες όλης της χώρας για να ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου, ήταν πως στήριζε ανοιχτά το Αστικό Καθεστώς στην πιό εγκληματική του φάση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη στιγμή ακριβώς που όλες οι εργατικές νίκες των τελευταίων αιώνων παίρνονταν πίσω σε μια νύχτα και η κοινωνία έδινε κυριολεκτικά τη μάχη της ύπαρξής της.

    Ακόμα και στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου, ήταν η στάση της διοίκησης του κκε το κρίσιμο μέγεθος που καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα και έστρωσε συνειδητά το δρόμο για την καταστροφική συγκυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου.

    170.556 ρεμάλια (τόσο ήταν το προβάδισμα σε ψήφους της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ)έδωσαν τη δύναμη στο Σαμαρά να ολοκληρώσει τον αφανισμό των εργαζομένων και την τελική εκποίηση της χώρας στις διεθνείς ελίτ του κεφαλαίου. Θα αρκούσαν 85.278 ψήφοι (1,38%) για να ανακοπεί η τρικομματική χούντα που έχουμε απέναντί μας σήμερα.

    Η διοίκηση της «ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε.» δεν τις έδωσε ποτέ. Αντίθετα η μόνη στρατηγική της ήταν η συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν «κατάλαβε» η διοίκηση του κκε αυτό που ήδη συνειδητοποιεί η εκλογική αλλά και η πολιτική βάση του (η οποία αποστοιχίζεται όλο και περισσότερο από τη γραμμή του κόμματος -επιχείρηση του Περισσού) και συνεχίζει ακάθεκτη τη μονοθεματική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η κυβέρνηση ισωπεδώνει την ελληνική κοινωνία.

    Δεν είναι λάθος, δεν είναι ηλιθιότητα, είναι σχέδιο και εκδούλευση της διοίκησης του κκε στο Αστικό Καθεστώς.

    Πολύ με το γάντι αντιμετωπίζει η αριστερά αυτό το ψευδώνυμα κομμουνιστικό μόρφωμα. Το διαρκές Χάϊδεμα και οι συντηρούμενες ψευδαισθήσεις έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες αγωνιστές στην σκόπιμα παρανοϊκή επιχειρηματολογία του κκε και την απόγνωση που συνειδητά παράγει.

    Δείτε ολόκληρη την ομιλία της παπαρήγα και το σχόλιό μας στην ανάρτησή μας:

    «Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013. Η Γενική Διευθύντρια της «ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε.» Αλέκα Παπαρήγα σε μιά από τις πιό αξιολύπητες ομιλίες της καριέρας της.»

    στο παρακάτω link:

    http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2012/11/2013.html#comment-form

    • @κοινωνική αριστερά
      βαθια ρατσιστικη και συστημικη η φρασεολογια περι τρικοσμιοποιησης της ελλαδος! τριτος κοσμος υπαρχει μονο στα αρρωστημενα μυαλα των καπιταλιστων της δυσης και των οπαδων τους καθε ιδεολογικης αποχρωσης(και της μαρξιστικης)! ρε εσεις του συριζα γιατι καλειτε σε εκλογες και δεν παραιτηστε για να γινουν αυτοματα το ‘χω! παντως το κκε εχει το δικαιωμα να κρινει τον συριζα ως αριστερο και κοινοβουλευτικο κομμα που ειναι λεγοντας ακομη και ψεματα οπως κανει καθε πολιτικο κομμα, αλλο ειναι το προβλημα με το κκε(οτι ειναι φορεας του ολοκληρωτισμου αλλα σε ενα αλλο ποστ καλυτερα)!
      »Δεν είναι λάθος, δεν είναι ηλιθιότητα, είναι σχέδιο και εκδούλευση της διοίκησης του κκε στο Αστικό Καθεστώς.» σωπα ρε επαναστατες του συριζα!! για ηλιθιους μας εχετε? ουτε αφισα δεν κολλατε ρε γελιοι, πληρωνετε για να μπουν!

  12. καλα εσυ ξεφυγες εντελως
    ισως δεν καταλαβαινεις οτι τα 170.556 ρεμάλια (τόσο ήταν το προβάδισμα σε ψήφους της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ)που έδωσαν τη δύναμη στο Σαμαρά να ολοκληρώσει τον αφανισμό των εργαζομένων και την τελική εκποίηση της χώρας στις διεθνείς ελίτ του κεφαλαίου, ειναι επισης εργαζομενοι και οχι κεφαλαιο

    και καλα αυτο δεν το καταλαβαινεις,το τι θα εκανε ο ΤΣΥΠΡΙΖΑ δε μας το λες και μας

    οχι το τι φανταζεσαι οτι θα εκανε,αλλα το τι ΕΙΠΕ Ο ΤΣΥΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΘΕΣ ,οτι θα εκαναν

    να σου πω εγω :

    Θα εκαναν καλυτερες διαπραγματευσεις και θα ζηταγανε απ τους Γερμανους ενα νεο σχεδιο Μαρσαλ !!!!

    Αυτο ειπε ο αθλιος
    Για αυτο μας ζηταει να τον κανουμε κυβερνηση !!!!
    Επειδη λεει ειναι καλυτερος στις διαπραγματευσεις !!!!

    Κανενα παραγωγικο σχεδιο, καμμια οικονομικη προταση … ΤΙΠΟΤΑ για το τι θα παραγει αυτος ο τοπος

    Το ΚΚΕ ειναι αθλιο,διασπαστικο ,σεχταριστικο και προβοκατορικο κατα καιρους, ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΣΥΠΡΙΖΑ ομως ειναι οτι χειροτερο εχει περασει ποτε,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    • φυσικα θελει λιγο προσοχη πως απευθυνομαστε στην/για την αριστερα καθε κοπης γιατι υπαρχει και ενας φασισμος που αναπτυσσεται! οι εχθροι ειναι το κρατος τα αφεντικα και οι φασιστες

  13. απλως να επισημανω πως τα αφεντικα και οι φασιστες απλωνονται οριζοντια
    δεν υπαρχει απλως ενα κομμα που ειναι μαζεμενα τα αφεντικα, αλλα βρισκονται ΠΑΝΤΟΥ
    επισης οτι οι φασιστες δεν ειναι ολοι μαζεμενοι στα χρυσαυγουλα

  14. Δεν περίμενε κανείς την χθεσινή ομιλία της γραμματέως της Περισσός Α.Ε.για να καταλάβει τον βρώμικο ρόλο που παίζει το κόμμα αυτό σαν βασικό στήριγμα της αστικής τάξης διαχρονικά.Είναι πολλά τα γραμμάτια που έχει υπογράψει το κκε με την άρχουσα τάξη και τώρα που αυτή ζορίζεται,του ζητούν να τα εξοφλήσει.Όσο το κόμμα αυτό θα ξεσκεπάζεται και θα απαξιώνεται στα μάτια του λαού,τόσο θα εντείνει τις επιθέσεις ενάντια όχι μόνο σε ολόκληρη την Αριστερά αλλά κυρίως στον λαό που δεν μπορεί να τον εμπαίζει πλέον.

  15. Εντάξει το να κανεις κριτική στο κκε και σε ολους, οπως και το αντίστροφο φυσικα, αλλα το να ασχολείται
    καποιος με τον συριζα εχει μονο πλακα .
    Ενα λογο που ο σφυριζα θα κανει κατι διαφορετικό απο τον Σαμαρά και Βενιζέλο
    θα μα πείτε η» οχι…..Να περιμένω..?

  16. Πολύ καλά αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τον Σύριζα
    Την πάτησε μια φορά απ το Πασόκ που με την «αριστερή» του φρασεολογία και με διάφορα άλλα τερτίπια του άρπαξε τους μισούς ψηφοφόρους κι από κόμμα το κανε κομματίδιο . δε θα την πατήσει τώρα κι απ το Νεο Πασόκ!

    Το «ξεβράκωμα» του Συριζα και η αποδόμηση του προοδευτικού του προσωπείου πρέπει να συνεχιστεί απ όλους, μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά απ αυτόν τον κίνδυνο !

  17. ΣΥΡΙΖΑ, το νέο… brand name
    «Εξυπνο και πνευματώδη» θεωρούν τον κ. Τσίπρα ξένοι διπλωμάτες
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο brand name στην ελληνική πολιτική σκηνή για τους ξένους διπλωμάτες στην Αθήνα. Η εκτόξευσή του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συμπεριφορά Ιανού που ακολουθούν πολλά στελέχη του αλλά και ο πρόεδρός του κ. Αλ. Τσίπρας έχουν πυροδοτήσει την περιέργεια των ξένων πρεσβειών.
    Ολα συμπυκνώνονται στο ερώτημα: «Πού το πάει ο Αλέξης;». Πάντως η εντύπωση που έχει δημιουργήσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ξένους συνομιλητές του είναι πολύ καλύτερη από τη δημόσια εικόνα που ο ίδιος δημιουργεί. Οι ξένοι διπλωμάτες τον βρίσκουν προσγειωμένο, έξυπνο και πνευματώδη.
    Ενδεικτική του ενδιαφέροντος ήταν η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα που μας πέρασε με τον πρεσβευτή της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ. Η διάρκειά της ήταν περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Ο γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος κινείται πολύ καλύτερα από τους μάλλον άχρωμους προκατόχους του, ήταν μόνος και κρατούσε εκείνος σημειώσεις. Στο πλευρό του κ. Τσίπρα ήταν μεταξύ άλλων και ο «σκιώδης» υπουργός Οικονομικών του κόμματος κ. Γ. Δραγασάκης.
    Ποιο ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης αυτής; Οι Γερμανοί ψάχνονται όσον αφορά την Ελλάδα. Και ενδιαφέρονται να μάθουν από πρώτο χέρι τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το τι θα πράξει σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Κατανοούν άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβολίζει το «νέο» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, για το οποίο οι δείκτες εμπιστοσύνης κινούνται πολύ χαμηλά στις πρεσβείες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα.
    Στη συνάντηση αυτή ο κ. Τσίπρας φέρεται να ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Και επίσης στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο οποίο επιμένουν πολύ οι Γερμανοί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι προφανώς και δεν είναι εναντίον αλλά από τη στιγμή που έχουν συνδεθεί με ένα τόσο ασφυκτικό πακέτο λιτότητας, πώς θα μπορούσε να υπάρξει momentum για προώθηση τέτοιων αλλαγών; Για τον λόγο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι αναγκαία. Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα της φοροδιαφυγής αλλά και για τα απίστευτα προνόμια που εξακολουθεί να απολαμβάνει η οικονομική ολιγαρχία στην Ελλάδα.
    Οι προνομιακοί συνομιλητές των ξένων πρεσβειών αποτελούν την ομάδα των «πραγματιστών» (pragmatists) του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την άποψη ευρωπαίου διπλωμάτη. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται η κυρία Ρένα Δούρου, αρμόδια για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Γ. Σταθάκης επί οικονομικών ζητημάτων, αλλά και ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Το προσεχές διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει κινήσεις-έκπληξη σε διεθνές πεδίο. Πολύ σημαντικό θεωρείται επίσης να σπάσει ο πάγος στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα προετοιμάζεται επίσκεψη στελεχών του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά εν όψει των προεδρικών εκλογών προτιμήθηκε η αναβολή της για αργότερα. Οι συζητήσεις με την αμερικανική πρεσβεία είναι τακτικές, καθώς οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να μάθουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακά θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα. Παρά τον διχασμό που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος, η ηγεσία του έχει αποφασίσει ότι θα συνομιλεί με όλους, ανεξαρτήτως διαφορετικών προσεγγίσεων. Υπό αυτό το πρίσμα έπεσαν γέφυρες και με το Ισραήλ, κάτι που αποδείχθηκε από τη συνάντηση που είχε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες με τον κ. Τσίπρα και την κυρία Δούρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
    …………………………………. ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

    • βήμα!ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!η-εφημερίδα-της-κυβέρνησης-και-των-νταβατζήδων-που-κυβερνούν-40-χρόνια,,,αξιόπουστη-φυλλάδα!!!!

  18. Μπα… σε λάθος site θα μπήκα…

    Εδώ έχει ανάψει ο καβγάς για το ποιο κόμμα είναι το καλύτερο… το χειρότερο…
    Κόμμα της «αριστεράς» βέβαια… (αλλού μαλώνουν το ίδιο για κόμματα της «δεξιάς»…)
    Κόμμα που θέλει και «λαϊκή κυριαρχία»…

    Τέτοια αγάπη για την λαϊκή κυριαρχία τα αριστερά κόμματα των ολιγαρχικών…
    Τέτοια φούντωση…
    Που να σφάζονται οι αριστεροί εκλογείς (της μιας φοράς στα 4 χρόνια) στην ποδιά τους…

    Αριστεροί, αντι-εξουσιαστές, αναρχικοί….
    Ποιο ολιγαρχικό κόμμα είναι το καλύτερο…
    Ποιο ολιγαρχικό κόμμα θα κάνει σίγουρα την …επανάσταση…

    Ισως τελικά να μην μπήκα σε λάθος site!

    Θραξ Αναρμόδιος

  19. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ, σε ποια χώρα που κυβερνάει/κυβέρνησε κομμουνιστικό ή σοσιαλιστικό ή σοσιαλδημοκρατικό ή τέλος πάντων αριστερό κόμμα…

    …κάνουν παραπάνω από 1 δημοψήφισμα/εκλογές ανά 4-ετία…

    Τι τυχεροί λαοί να τους κυβερνάνε τέτοιοι …δημοκράτες!

    Γμ την ατυχία μου!

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Και εγω μαζι με εσένα ψάχνω την δημοκρατία …..Να υποθέσω πως δεν πρε[πει να μιλας
      γιαυτην..μια και ποτε δεν υπήρξε ….
      ΥΓ
      Επίσης δεν θυμάμαι παλι κάποια κομμουνιστική κοινωνία για να την κρίνω ,,εσυ που την βρήκες..?

  20. Εγκώμια για την ομιλία της απέσπασε η Αλέκα και από τον Χατζηνικολάου και άλλους δεξιούς.

    Κι εμένα μου φάνηκε πως έλεγε αρκετά σωστά πράματα αλλά κάπου έχει μια τρύπα το λογικό οικοδόμημα που έχτισε. Μια μεγάλη μαύρη τρύπα μάλιστα, όπου εξαφανίζεται ο ΣυΡιΖα και επευφημούν την Αλέκα που εχωσε τον ΣυΡιΖα στη μαύρη τρύπα όλοι οι εκ δεξιών εχθροί του, όπως και το γουρούνι εδώ.

    Προφανώς η Αλέκα νομίζει πως η μαύρη τρύπα συγκοινωνεί με μια κόκκινη και με μία άσπρη, ευελπιστώντας ότι από την κόκκινη θα έλθει και η λύση του προβλήματος, ενώ οι εκ δεξιών υπερ-ατλάντιοι και ευρωπαίοι συμπαθούντες τον ΣυΡιΖα θεωρούν ότι η άσπρη τρύπα θα δώσει τη λύση.

    Πολύς ντόρος για το τίποτα.

  21. @koufia logia:

    «Και εγω μαζι με εσένα ψάχνω την δημοκρατία …..»

    Είμαστε δύο λοιπόν. Τουλάχιστον…

    Αμα ψάχνεις λοιπόν για δημοκρατία, μάθε τι είναι δημοκρατία και μίλα γι’ αυτήν όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Εγώ μάλιστα επιμένω πως είναι αρκετό να μιλάμε ΜΟΝΟ για το πως θα πάμε σε δημοκρατία, πως δηλαδή ο λαός θα γίνει ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ του πολιτεύματος. Ολα τα άλλα έπονται.

    «Να υποθέσω πως δεν πρε[πει να μιλας γιαυτην..μια και ποτε δεν υπήρξε ….»

    Να μην υποθέσεις τίποτε.

    Το αν «πρέπει» ή όχι να μιλάω εγώ για δημοκρατία λίγη σημασία έχει. Τα κόμματα, ΚΑΙ της αριστεράς, είναι που δεν μιλάνε για δημοκρατία. Η μάλλον όταν το κάνουν, το κάνουν όπως και τα «αστικά» κόμματα. Γενικά και αόριστα. Και γιατί να το κάνουν; ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ είναι οι άνθρωποι. Επειδή είναι …προοδευτικοί δηλαδή;

    Ακόμα χειρότερα αν «δεν υπήρξε ποτέ» δημοκρατία. Χειρότερα για μας, και καλύτερα για τους κομματικούς εξουσιαστές. Και τους αριστερούς κομματικούς εξουσιαστές.

    Αυτούς που μένουν 100 χρόνια, οι ίδιοι και οι ίδιοι, στις κεντρικές τους επιτροπές και στα πολιτικά γραφεία. Φοβερή δημοκρατία. Χέρι-χέρι με την «λαϊκή κυριαρχία».

    «Επίσης δεν θυμάμαι παλι κάποια κομμουνιστική κοινωνία για να την κρίνω ,,εσυ που την βρήκες..?»

    Πουθενά. Δεν μίλησα για κομμουνιστική κοινωνία εγώ. Ξέρω πολύ καλά γιατί πράγμα μίλησα. Για κόμματα μίλησα. Για αριστερά, σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα που ευαγγελίζονται την «λαϊκή κυριαρχία», και που στις χώρες που εξουσίασαν δεν είδαμε ούτε ένα δημοψήφισμα…

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Η μονη δημοκρατία ειναι η παγκόσμια προλεταριακή δημοκρατία χωρίς κράτος…(λεω εγκω..)
      Η λειτουργία των κομμάτων δεν ειναι η πρόταση μιας κοινωνίας αλλα η οργάνωση τους
      ωστε να μπορουν να αντισταθούν και να ειναι οσο το δυνατόν αξιόμαχα σε συνθήκες που
      οι δυνατότητες τους ειναι πολυ ασθενείς σε σχεση με τον αντίπαλο τους,,γιαυτο και η ένταξη σου σε αυτες ονομάζεται
      στρατολογία ,δεν κοροϊδεύουν τον εαυτο τους ουτε και τους αλλους… Εδω λαμβάνει χώρα αυτη η «λεπτομέρεια»
      που ονομάζεται ανάγκη.. κατα τας γραφας.(sic)….
      Τωρα εαν σε ενδιαφέρει μπορείς να κανεις ενα ντοκιμαντέρ για την εσωτερική δημοκρατία
      των κομμάτων ,σε αυτη την υπερπαραγωγή σου θα διαπιστώσεις πως μεγαλύτερη εσωτερική
      δημοκρατία απο το ΚΚΕ δεν θα βρεις ,,και επειδή κυκλοφορούν συριζοπουλα ο συριζα
      ακομα και εκει εχει πλακα,, πρόκειται για ολοκληρωτική και καιροσκοπική μονο ..στην καλύτερη περίπτωση
      διοτι στην χειρότερη.. που ειναι και η πιο πιθανή… δεν εχει καθόλου διαδικασίες παρα μόνο
      διεκπεραιώτικες….Για τα αλλα ειναι το ΚΕΑ που πλερωνει

      Φελιξ τζερζινσι
      (ο μεγαλύτερος δημοκράτης όλων των εποχών )

      • @ koufia logia: «Η μονη δημοκρατία ειναι η παγκόσμια προλεταριακή δημοκρατία χωρίς κράτος…(λεω εγκω..)»

        Οτι πεις σύντροφε…

        Αμα αποφάσισες πως δεν θα κάνουμε προλεταριακή δικτατορία, αλλά θα κάνουμε προλεταριακή δημοκρατία τώρα, (όσο κι αν δεν καταλαβαίνω σε τι χρειάζεται ο επιθετικός προσδιορισμός «προλεταριακή») και μάλιστα και παγκόσμια (μια και δεν μπορεί ακραιφνείς επαναστάτες εμείς, να είμαστε υπέρ του «σοσιαλισμού σε μία χώρα»), ποιος είμαι εγώ να σου χαλάσω το χατήρι;

        Αφού έμαθες τόσο καλά τι είναι δημοκρατία (και μας βεβαιώνεις πως εσωκομματικά υπάρχουν και κόμματα που την ασκούν, με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό τους) κάντην και προλεταριακή και παγκόσμια τη δημοκρατία. Αμα είναι να ησυχάσουμε και να βρούμε την υγειά μας…

        Μας πέθανες στην πρωτότυπη και πηγαία σκέψη πάντως. Μας εξόντωσες. Δεν νομίζω οτι μπορεί να βρεθεί κάποιος να σε κατηγορήσει για ετερόφωτο.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Ειμαι σεμνός γιαυτο δεν θελω να δοξαστω αυτόνομα και ουτε το μπορώ…πάντως και εσυ με την σειρά σου
          μας φλόμωσες στο τίποτα
          στη συνέχεια λες
          μια και δεν μπορεί ακραιφνείς επαναστάτες εμείς, να είμαστε υπέρ του “σοσιαλισμού σε μία χώρα”),

          Εδω αναρμοδιε έριξες μεγάλο τσαρούχι ,το έστηλες ανάποδα…Ειδες δεν εισαι σεμνός οπως εγω
          γιαυτο την αμολησες
          Εκτος εαν θες να πεις το εμεις ( για εγω απο εδω) και οχι για εμεις (για εσεις απο εκει)..Που
          δεν το νομιζω…

          Οσο για την εσωτερική δημοκρατία έκανες μια πονηρία οπως εγω προηγούμενος.. αλλα δεν θα στην ομολογήσω τωρα
          την δικια μου
          Η δικιά σου πονηρία ειναι πως δεν ειπα ποτε πως υπάρχει απόλυτη δημοκρατία εσωτερικά διότι δίνεις
          μαχες με πραγματικούς αντίπαλους που ειναι και πολυ κακοι ….Αλλο οι διαδικασίες και
          η ταξική παλη και αλλο ο στρατηγικός στόχος

          Έκανες και αλλη μια ζαβολιά σε σχεση με την δημοκρατία του προλεταριάτου που την ανέφερες ως δικτατορία
          που δεν ειναι και τοσο επιθετική έννοια οσο ακούγετε ,μην φοβάσαι τις λεξεις σαν να ρίξεις μια τσιμεντιγονια,
          για την βαση του νεου
          «κρατους» που θα αυτοκαταστραφει….ειναι η δικτατορία του προλεταριάτου, απλα θα καταργήσει την αστική μα ςταξη..
          Αυτα τα ξύλινα που λενε τα κουμουνια
          Για να μην σε τρομάξω το ανέφερα ως δημοκρατία…… που για να λεμε την αλήθεια ειναι μια λεξη που
          εδω που φτάσαμε ..δεν θα αργησει η ωρα που θα την δεις να χρησιμοποιείτε μονο για τις απόκριες

  22. και η ψυχωση «ουτε αριστερα ουτε δεξια μονο Ελλας» που στη πραγματικοτητα ειναι «ουτε αριστερα ουτε Ελλας, μονο δεξια» καλα κρατει

    Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία – Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία

    http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B3%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%8D-113400826.html

    • Αυτή η εικόνα που υπάρχει στο λινκ που έδωσε ο αμετανόητος, είναι τραγική για πολλους λόγους. Τα παιδάκια δεν προσηλυτίζονται μόνο στη σημαία και το έθνος, που τώρα με το κρας επιχειρησιακά χώροι επιχειρούν να τα επανανοηματοδοτήσουν ως καλά και αγαθά, προσδίδοντας ηρωικότητα στην ελληνικότητα, μπαρούφες οπορτουνιστών του πατριωτισμού, αλλά και ήταν τραγική η ύπαρξη τόσων εικόνων ζωγραφισμένων χριστών και παναγίων. Τα μυαλά των παιδιών γίνονται πουρές, θεοκρατίες και σημαιοκρατίες χορτάσαμε. Είναι όλα αυτά τόσο γραφικά…που προκαλούν από τη μία γέλιο από την άλλη τρόμο. Παρατήρησα ότι τον νεοναζί πολιτικάντη τον ενόχλησε μόνο η αντεθνική προπαγάνδα βέβαια. Έτσι είναι, ο καθένας προσηλυτίζει στα δικά του σκατά.

  23. Αν δεν υπήρχανε οι Κνίτες και η ηρωίνη…πολύ νέο και δυναμικό αίμα θα εμπλούτιζε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στο σήμερα κια όχι στο τριπάρισμα της ανατροπής του καπιταλισμού με Λενινιστικούς όρους.

  24. επι του παροντος ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται φορέας της αμερικάνικης άποψης στην διαμάχη Αμερικής-Γερμανίας.

    Το CNN προβάλλει τον Τσιπ ως τον νέο έλληνα ηγέτη.
    Μάλλον, σύντομα, θα συμφωνήσει με Καμμένο για αποχώρηση από ευρώ και ταυτόχρονη πρόσδεση στο δολάριο με πρόσχημα την συγκράτηση του πληθωρισμού που θα επιφέρει η επιστροφή στην δραχμή.

    Αναμένω τη στιμή που θα ακουστεί και το σύνθημα ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΑΑΝΟΙ

  25. Στης βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα. Ο πιο ουσιώδης πολιτικός λόγος έβερ.Μ’αρέσει που καθόμαστε και κοβόμαστε για κώματα και για άτομα που πιστεύουν πως το να παραδίδουν τη δύναμή τους σε μία αντιπροσωπεία είναι η μόνη πραγματικότητα καθώς αυτή είναι η νόμιμη. Το κουκουέ και το κάθε κουκουέ και το κάθε σύριζα. Η αστική δημοκρατία στα χειρότερά της είτε είναι από δεξιά είτε από αριστερά. Ο τσίπρας έχει καιρό τώρα αρχίσει τις κολοτούμπες, τόσα άλματα για να ουδετεροποιηθεί που κοντεύει να γίνει ένα με το πάτωμα. Το κουκουέ από την άλλη είναι ότι ήταν πάντα. Γύψος και η δεξιά της αριστεράς.

  26. black panther please,μια ερωτηση.Πόσο επικινδυνο ειναι το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες;Ρωτάει τρομοκρατημένη μάνα φοιτητή απο επαρχία που κατεβαίνει -ο γιος- κοντα στο ΕΜΠ αυτές τις μερες.Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Σχολιάστε