Εταιρεία βασανισμών ΓΑΔΑ Α.Ε.

Δεν είμαι σίγουρος τι να γράψω. Είναι τόσα πολλά, αλλά κάποιες στιγμές σου έρχεται ο εμετός και δεν έχεις να πεις ή να γράψεις τίποτα.Κάποιοι πληρώνονται για να τα κάνουν αυτά. Κάποιοι επιστρέφουν μετά στα σπίτια τους και στα παιδιά τους. Πολλοί ίσως να πηγαίνουν τις γκόμενες τους για ποτό. Έτσι ήταν πάντα με τους βασανιστές. Κάποιοι τάιζαν τους φούρνους στο Άουσβιτς, κάποιοι πατούσαν τη σκανδάλη στα μυδραλιοβόλα, κάποιοι άλλοι απλά πατούσαν ένα κουμπί στο πείραμα του Μίλγκραμ. Άνθρωποι που χάνουν την ανθρώπινη υπόσταση τους. Η γραφειοκρατία της βίας, το να μην έχεις προσωπικές ευθύνες επειδή ανήκεις σε μια αγέλη που υπακούει στους δικούς της κανόνες. Τα βασανιστήρια δεν σταμάτησαν ποτέ στην Ελλάδα ούτε και αλλού. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που ονομάζουμε “κράτος”. Ποτέ δεν θα σταματήσουν όσο υπάρχει κράτος, πότε δεν θα “εκδημοκρατιστούν” οι βασανιστές. Το επίδικο είναι “επικοινωνιακό” αν χρησιμοποιήσουμε όρους της μοδός. Δηλαδή είναι ζήτημα προπαγάνδας αν χρησιμοποιήσουμε όρους πραγματικότητας. Πως δηλαδή -όταν μαθευτούν οι βασανισμοί-, θα τους αντιμετωπίσει η μεγάλη “πλειοψηφία”. Φυσικά εκεί πιάνουν δουλειά τα αγαπημένα μας Μ.Μ.Ε. . Πριν από σχεδόν ένα χρόνο έγραφα για το “σύνδρομο Χατζηνικολάου”. Κάποιοι προοδευτικοί έλεγαν πως ήμουν υπερβολικός και γουστάρανε καταβάθος που τα έλεγαν με το τηλε-είδωλο. Σήμερα γκρινιάζουν γιατί τρώνε στη μάπα τη Νάντια Αλεξίου ως “ρεπόρτερ” του.

Έτσι είναι αυτά. Οι αυταπάτες κρατάνε αλλά όχι για πάντα.

Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Η αηδία όμως και η οργή δεν με αφήνουν. Σταματάω και θέλω να φωνάξω. Ήμουν το πρωί στην Ευελπίδων. Το απόγευμα έλειπα. Τυχερός. Δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα από την ημέρα της γενικής Απεργίας και μετά. Αφορούν τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Μου τη σπάει αυτή η ορολογία. Δεν βγάζει νόημα. Αυτά όμως είναι για μια άλλη φορά. Αισθάνομαι οργή αλλά αισθάνομαι και υπερήφανος. Για τους συντρόφους-ες παντού σε όλη την Ελλάδα. Αν σε κυνηγάνε οι Βουλγαράκηδες, οι Δένδιες, οι Χρυσοχοίδηδες και σε μισούν οι ναζί και οι πατριώτες…κάτι καλό έχεις κάνει και άστους να λένε. Όταν σε κυνηγούν τα ζόμπι μάλλον είσαι με τους ζωντανούς ακόμα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κάποιοι βασανίζονται, χτυπημένοι στο κολαστήριο της Λεωφόρου Αλεξάντρας. Όπως τόσα αδέλφια-ες μας από άλλα “έθνη” βασανίζονται στα αντίστοιχα κολαστήρια όπως αυτό του Αγ.Παντελεήμονα. Δεν ξέρω τι να γράψω. Να αρχίσεις να βρίζεις, να γράψεις ότι συναισθηματικό σου κατέβει, ή απλά τίποτα;

Και όμως ζούμε ακόμα. Εγώ προσωπικά ζω για την ημέρα που το κολαστήριο της λεωφόρου Αλεξάντρας θα γκρεμιστεί και στη θέση του θα γίνει πάρκο. Είναι εξαιρετικό το σημείο και αν εξαιρέσεις τη φωτορύπανση είναι μια χαρά για να βλέπουν παιδάκια τα αστέρια. Η αστρονομία είναι πολύ καλύτερη από την εκμάθηση νέων τρόπων βασανισμού.

Η ΓΑΔΑ ΑΕ λοιπόν. Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αηδίας στη χώρα. Το άντρο της πλέον μισητής αστυνομίας της Ευρώπης και από τις πλέον γνωστές στο κόσμο μαζί με αυτή του Μεξικό. Καπιταλισμός νέτα σκέτα.

Θα παραθέσω τις μαρτυρίες όπως καταγράφηκαν από ιστοτόπους και κοινωνικά δίκτυα και τις συγκέντρωσε φίλη στο facebook την οποία και ευχαριστώ θερμά. Δεν μπορώ να γράψω και πολλά άλλα. “Δεν έχω στόμα και θέλω να ουρλιάξω” λέγονταν το αντιπολεμικό διήγημα επιστημονικής φαντασίας του Χάρλαν Έλισον.

Στην Ελλάδα του 2012 έχουμε στόματα ακόμα. Σε λίγο μπορεί και όχι.

 

Στις 6 η ώρα το απόγευμα της Δευτέρας περνούσαν από το αυτόφωρο στην Ευελπίδων οι 15 συλληφθέντες αναρχικοί. Περίπου 500 σύντροφοι τους περίμεναν με σηκωμένες τις γροθιές και βροντερά συνθήματα αλληλεγγύης. Οι συλληφθέντες φαινόντουσαν καταπτοημένοι και οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν εμφανή σημάδια από τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τους μπάτσους καθ’όλη την διάρκεια της κράτησής τους στην ΓΑΔΑ

, ειδικότερα, ένας σύντροφος έχει εμφανώς το πόδι του γυρισμένο και θα χρειαστεί επέμβαση, άλλος ένας έχει νάρθηκες σε χέρι και κεφάλι. ( φωτό από indymedia https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/travmatias.jpg). Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι, μέσω των συνηγόρων τους οι συλληφθέντες καταγγέλλουν δημόσια ότι οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις και πήγαν στη ΓΑΔΑ για να τους αναγνωρίσουν, επιδόθηκαν επί ώρες σε όργιο αγριότητας. Ενώ οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι, αστυνομικοί των μηχανοκίνητων μονάδων που τους συνέλαβαν, όχι μόνο τους έβριζαν κ
αι τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους (για εκφοβισμό), αλλά και τους έφτυναν και χτυπούσαν άγρια. Περιττό να αναφερθεί και το σεξιστικό περιεχόμενο των ύβρεων προς τις κοπέλες. Μετά από φωνές της μιας κρατούμενης, που ξεσήκωσε τον όροφο, επενέβη ο αξιωματικός και τους σταμάτησε.Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα:

Αντίσταση κατά της αρχής,διατάραξη κοινής ειρήνης, με επιβαρυντικό την κάλυψη χαρακτηριστικών (κράνη),επικίνδυνη σωματική βλάβη,
βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επιβαρυντική περίπτωση διακεκριμένων φθορών και παράβαση νόμου περί όπλων (κοντάρια σημαιών).
Οι κατηγορίες είναι κοινές σε όλους.

Λίγο πριν βγουν οι συλληφθέντες από το κτίριο, ακούστηκε μετά από ώρα ασύρματος και αμέσως μία διμοιρία έφυγε προς το κάτω μέρος των δικαστηρίων, προφανώς για να κλείσει την κάτω έξοδο. Όταν βγήκαν οι συλληφθέντες κι ενώ φωνάζονταν συνθήματα έγινε πέσιμο πρώτα στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν ακριβώς έξω από το κτίριο. Άρχισε κόσμος να τρέχει προς την κάτω έξοδο αλλά μάλλον υπήρχαν όντως μπάτσοι γιατί γύρισαν τρέχοντας πίσω. Βγήκαν αρκετοί από την κεντρική έξοδο στο δρόμο.
Προφανώς υπήρχε σχέδιο να επιτεθούν στη συγκέντρωση. Γι’ αυτό και καθυστέρησαν τόσο πολύ να φέρουν τους συλληφθέντες, για να αδειάσει το δικαστήριο.
Συντρόφισσες και σύντροφοι μιλούν για την πρωτοφανή λύσσα των Δελτάδων που ”επιχείρησαν” ακόμη και ενάντια θαμώνων καφετεριών στα περίχωρα των δικαστηρίων, και φυσικά εναντίον των αλληλέγγυων που έφευγαν στα στενά για να ξεφύγουν από τα ΜΑΤ.

Γίνεται λόγος για 25 περίπου προσαγωγές ενώ υπάρχει πιθανότητα 4 από αυτές να μετατραπούν σε συλλήψεις. Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων παραμένουν με αλληλέγγυους έξω απ’ τη ΓΑΔΑ.

Από Indymedia και Omnia Tv

υ.γ.
 Ζητούνται αριστεροί εκδημοκρατιστές της αστυνομίας για επαναφορά στη πραγματικότητα. Πληροφορίες: ΓΑΔΑ Τμήμα
βασανισμών.

https://risinggalaxy.wordpress.com/2012/10/02/%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%

28 σκέψεις σχετικά με το “Εταιρεία βασανισμών ΓΑΔΑ Α.Ε.

  1. Ούτε εγώ έχω καμιά σιγουριά για το τι να γράψω. Μοιράζομαι την αηδία σου και το θυμό σου. Ελπίζω να μείνουμε ζωντανοί ενάντια στα ζόμπι, γιατί τα ζόμπι πληθαίνουν.Και είναι φρικιαστικό ν’ανακαλύπτεις ότι δεν είναι πάντα άγνωστά σου,είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που λες και βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν όλα τους τα πιο ταπεινά ένστικτα να βγουν στην επιφάνεια.

    Η ΓΑΔΑ έχει πρόσβαση στο μεδούλι πολλών συμπολιτών μας,η ΓΑΔΑ είναι κι ένα σύμβολο αυτών των ταπεινών ενστίκτων που οδηγούν στον εκθειασμό της δύναμης στις συνθήκες που θα ήθελαν ανθρωπιά, στις καταστάσεις που χρειάζονται επαγρύπνηση και όχι μπούκωμα της κάθε προπαγάνδας. Όπως πάντα το Κράτος βλέπει ό,τι θέλει, ακούει ό,τι το συμφέρει, αυτοί που το αποτελούν δεν ξέρουν το έλεος. Συγκεκριμένες ορολογίες εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.Είναι ένας αδιάκοπος προσηλυτισμός στη βαρβαρότητα. Μία διαρκής υπενθύμιση των σκοτεινών καιρών μας. Κυρίαρχες φωνές σπέρνουν το μίσος, στοχεύουν στη διασπορά του ενάντια σε όσες αντιστέκονται, σε όσους ακόμη απόμειναν να γνωρίζουν λιγάκι τα βαθύτερα γιατί.Όπως και συ και γω ελπίζω να κρατήσουμε. Δε θα τιμωρηθούν οι βασανιστές?

    Η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς. Η διαδικασία επιταχύνεται διαρκώς από την προπαγάνδα και από τους καθημερινούς εξευτελισμούς της ανθρωπιάς. Δεν έχει τέλος αυτό το πηγάδι. Θα πιάσουμε πάτο και μετά θα σηκωθούμε λες? Ή θα βρεθούμε με τα ζόμπι της διπλανής πόρτας να συνυπάρχουμε σε τόπους που μοιάζουν, αλήθεια, παράλληλα σύμπαντα. Ευχαριστώ για το κείμενό σου.Η μέρα που θα δεις τα κολαστήρια να σωριάζονται σε ερείπια είναι μακρινή φίλε. Αυτοί που θρέφουν το θηρίο είναι οι περισσότεροι.

  2. Κρατάω και τη φράση εκείνη που έγραψες πριν ένα χρόνο «το τελικό προιόν είμαστε εμείς οι ίδιοι». Καλά τα είχες γράψει. Αυτό το προιόν έφτιαχναν για να εξυπηρετήσει την τωρινή επίθεση στην ανθρωπιά.

  3. Πιστεύετε πραγματικά οτι οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ λειτουργούν αυτοβούλως, οτι ειναι ελεύθερη επιλογή τους να κακοποιούν τους κρατομένους, οτι ειναι διεστραμμένα άτομα που βγάζουν τα μιακροαστικά τους απωθημένα πάνω στα όπια αδύναμα όντα πέσουν στα χέρια τους…οτι έχουν το θάρρος της γνώμησ τους, και οτι χτυπούν και βασανίζουν κατά το δοκούν, προσβάλλουν κατά βούληση και κατά συνείδηση όποιον θεωρούν εχθρό …Αν το πιστεύετε αυτό, λυπάμαι αλλά αθωώνεται και εξαγνίζεται ως αθώα περιστερά τον εκάστοτε Σαμαρά. Γιατί το κάνετε αυτό; Πιστεύετε αλήθεια οτι αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας ειχε δώσει άλλες εντολές απο αυτές που προφανώς έχει δώσει, η αστυνομία και ο αρχηγός της θα έκανε οτι γούσταρε γιατί έτσι τα έχει δει τα πράγματα! Πιστεύετε οτι η ελληνική αστυνομία δρα αφεαυτού της χωρίς σαφείς και ξεκάθαρες εντολές απο το πρωθυπουργικό γραφείο για να τσακίσει το ηθικό των πολιτών, την αξιοπρέπεια των μεταναστών και την ανθρώπινη υπόστασή τους, με τη συμπεριφορά της;
    Λυπάμαι αλλά αν το πιστεύετε αυτό, θα πιστεύετε και οτι οι κακοποιημένες γυναίκες γουστάρουν να κακοποιούνται απο τους συντρόφους τους, και για αυτό δεν φεύγουν και δεν αντιδρούν. Αυτό ειναι τόσο αληθές όσο και το οτι η Ελληνική Αστυνομία υπακούει στον εαυτό της και οχι σε εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού, που έχει τον άμεσο έλεγχο και την άμεση ευθύνη. Πότε θα υποστηρίξουμε τα πραγματικά εξιλαστήρια θύματα του κράτους; Ποιός θα καταγγείλει αν όχι ενα ανθρωπιστικό ριζοσπαστικό κίνημα την κακοποίηση που υφίστανται οι άνθρωποι που εκτελούν τις εντολές του κράτους, απο τους ίδιους τους επίσημους εκπροσώπους του;

  4. Όσο για το πείραμα του Μιλγκραμ,ειχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι απο αυτούς που συνειδητοποίησαν αφενός την ευάλωτη στάση τους απέναντι στην «εξουσία» της άσπρης μπλούζας, και αφετέρου οτι η βάναυση συμπεριφορά τους οφειλόταν σε αυτή την πειθήνια συμόρφωση κι οχι σε κάποια λογική εξήγηση (όπως πίστευαν μέχρι τότε) είτε τρελάθηκαν είτε αυτοκτόνησαν. Για το λόγο αυτό η θεραπεία των θυμάτων κακοποίησης ειναι μια λεπτή κλωστή στην οποία το εκάστοτε θύμα ακροβατεί… και προφανώς αποφεύγει να συνειδητοπιήσει. Μπείτε λίγο στη θέση του θύματος κακοποίησης που όταν κακοποιεί τους άλλους παίρνει επιβράβευση. Ταυτίζεται με το θύμα του ασκώντας του την ίδια βία που έχει υποστεί και ο ίδιος.

  5. Και μη βιαστείτε να ειρωνευτείτε το οτι δεν ειδατε κανένα δαρμένο εκπαιδευόμενο αστυνομικό ως τώρα με εμφανή σημάδια κακοποιησης (και θα έχτε δίκιο). Η κακοποίηση ειναι ψυχολογική, εχει πιο σοβαρές και μακροπρόθεσμες (εφόρου ζωής χωρίς θεραπεία) συνέπιες, ειναι ύπουλη και διαπεραστική και πολλές φορές ασκείται με παράλογες συμπεριφορές και καταστάσεις στις οπίες το θύμα πρέπι να προσαρμοστεί, να μην αντιδράσει και μάλιστα να βρεί ακι μια λογικοφανή εξήγηση για την όλη κατάσταση.Ότι συμβαίνει στην ελληνική δημόσια διοίκηση απο εποχής Καρυωτάκη και δώθε…Ε, όχι δεν θα εξαιρέσω τους αστυνομικούς απο την μαζική εξόντωση των ανθρωπιστικών χαρακτηριστικών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, γιατί θεωρώ οτι ειναι τα πιο τραγικά θύματα αυτής, για αυτό και μιλάνε λιγότερο απο όλους!

    • παντως εχει διαπιστωθει πολλες φορες πως δρουν αυτοβουλως χωρις βεβαια αυτο να σημαινει πως ο δενδιας δεν ξερει ή τσαντιστηκε! θυμιζω το περιστατικο στην ασοεε πριν κατι μηνες οπου 10 της δελτα τραμπουκιζαν και χτυπουσαν φοιτητες της σχολης αδιακριτως παρακουοντας τις εντολες των ανωτερων τους που επι 20 λεπτα φωναζαν φυγετε απο εκει

  6. Εχω γνωρίσει δύο μάνες που νιώθανε ενοχές γιατί δε σώσανε τους γιούς τους απο την κακοποίηση του πατέρα αφέντη, και απο την κακοποίηση της κρατικής εξουσίας, ο ένας έγινε εισαγγελέας και ο άλλος αστυνομικός των ΜΑΤ. Γιατί να κατηγορούμε μια ζωή τα θύματα, και όχι τους πραγματικούς υπαίτιους; Ο εκάστοτε Δένδιας δεν θα έπρεπε να νίπτει τας χείρας του αντί να κόβει τον κώλο του κάθε αστυνομικού που παρέβην τας εντολάς του. Αντιθέτως η μη επιβολή ποινής σε περιπτώσεις σαν αυτή που περιγράφεις στην πολιτική ψυχολογία μεταφράζεται ως υπόγεια επιβράβευση, κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη τα θύματα -κακοποίησης απο τον «πατέρα-αφέντη’ που στην προκειμένη περίπτωση υποκαθίσταται απο το πρόσωπο του εκάστοτε κ. Δένδια… Είναι παλιά και γνωστή η συνταγή.Επιμένω παρόλα αυτά, ότι δεν πρέπει να καταγγέλονται τα θύματα (γιατί αυτό τα αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο και τα καθιστά αδύναμα να αντδράσουν στις εκάστοτε εντολές δρώντας με υπερβάλοντα ζήλο ενίοτε, εξήγησα το λόγο) αλλά οι πραγματικοί υπαίτιοι κακοποιητές – χειριστές των ανθρώπινων συναισθημάτων.

  7. Aristidi, έχεις φάει ποτέ βρωμόξυλο από μπάτσο? σ’έχει ψεκάσει με χημικά? σ’έχουνε σύρει σε κάνα πεζοδρόμιο? όχι ε? φαίνεται…γιατί τότε δεν θα κράταγες τέτοιες ηλίθιες ίσες αποστάσεις και θα καταλάβαινες ότι λες κούφια λόγια. Ξέρεις, υπάρχει και κάτι που λέγεται δικαιώματα και που δεν είναι ο δαρμένος ψεκασμένος και συρμένος που τα έχει καταπατήσει αλλά η άλλη πλευρά. Και συ ερχεσαι τώρα και μας τσαμπουνάς για ψυχολογικές κακοποιήσεις των μπάτσων. άσε μας. Είναι κοινοί βασανιστές και ο κόπος σου που δεν ξέρω κιόλας τι σκοπούς έχει άραγε, να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, τσάμπα πάει.

  8. Βλέπω μακριά στο μέλλον. Ο μπάτσος στην πορεία θα κρατάει λουλούδια, και μεις θα τον φιλάμε στα ροδαλά του μάγουλα καθώς θα μας τα δίνει γελαστός ενώ η συγκίνηση θα κάνει τα μαύρα μας ματοτσίνορα να λάμπουν σα δροσοσταλίδες του πρωινού. Και μετά ξυπνήσαμε και είδαμε πως κάποιοι εκπαιδεύονται και πληρώνονται για το ξύλο που σου ρίχνουν και ρίξαμε και μια μούτζα. Να χειραφετηθούν αριστείδη μου τα στρουμφάκια, δεν τους το απαγόρεψε κανείς, όταν όμως είσαι τσουτσέκι και στο μυαλό έχεις πίτουρα, είναι λίγο δύσκολο όχι να χειραφετηθείς, είναι δύσκολο και να διαβάσεις τη λέξη.

  9. Αριστείδη, ξέρεις έχουμε και άλλο γεγονός που ενισχύει τα καημένα τα θύματα του συστήματος που υποστηρίζεις πως είναι. ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΗ και διεθύντριας γυμνασίου από πατέρα μπάτσο. Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Σάμου. Για ψάχτο λιγάκι πριν μας τσαμπουνάς για το πείραμα Μίλγκραμ. Ανάποδα γκλομπ επίσης υπάρχουν να δεις σε φωτο που χτυπάνε ανθρώπους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και υπάρχουν και βίντεο με κλωτσιές σε ανθρώπους που απλά περνάνε από μπροστά τους. Πριν αρχίσεις άλλη φορά να «μην εξαιρείς τους αστυνομικούς» και φιλολογίες, θα πρέπει να βρεις μία έστω και ψυχολογική δικαιολόγηση του ανάποδου γκλομπ. Δεν είναι απλά διαταγή εκεί είναι? Και μιλάμε για ενήλικες, ενώ εσύ τους παρουσιάζεις σαν τρίχρονα.

  10. Με το μίσος που συντηρείται απο τα ΜΜΕ ανάμεσα σε παρατάξεις, οι μπάτσοι και οι αναρχικοί, ειστε πιο ευχαριστημένοι. Αυτη η άποψη κρατάει ίσε αποστάσεις, και αυτή η στάση ειναι ύπουλη και έχει ολοφάνερους σκοπούς, οχι η δική μου προσέγγιση. Ναι ειναι τρίχρονα, και δεν θα καταλογίσω σε ενα ενήλικα-παιδί την ανάγκη του να ασκεί βία για να είναι αποδεκτός απο τον πατέρα αφέντη και μετά απο το κράτος αφέντη. Η κακοποίηση των αδυνάτων απο αυτούς που έχουν την εξουσία ενός «κράτους» (που ειναι μια καθαρά νοητή κατασκευή, και περιέχει κατ΄ εμέ μια ψυχολογική έννοια για τον καθένα μας) ειναι μια παλιά ιστορία, που διαιωνίζεται με πρωταρχική αφετηρία την εξουσία του πατέρα -αφέντη. Εχουν πολλές οικογένειες που λειτουργούν με τα δημοκρατικά ιδεώδη ανάμεσα στα μέλη της, που θα ωθήσουν ένα μέλος της να γίνει αστυνομικός ή στρατιωτικός, απο επιλογή και όχι απο ανάγκη; Αρα οι μη δημοκρατικές οικογένειες όπου η βία και η εξουσία πηγάζει απο τον πατέρα αφέντη, ανατ΄ρεφουν μέλη που προτιμούν απο επιλογή αυτό που βιώνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον να το διαιωνίσουν,ως την ορθή απόδειξη του ότι πήραν αρχές και μεγάλωσαν σωστά. Εχουμε λοιπόν δίο κατηγορίες μπάτσων, αυτών της εξ΄ανάγκης επιβίωσης, και αυτών των ενταγμένων στα σώματα ασφαλείας απο επιλογή. Οι δεύτεροι εναι θύματα κακοποήσης που έχουν ενσωματώσει στο χαρακτήρα τους ως επίκτητη ιδιότητα, εφόσον για να κρύψουν τις πληγές τους ταυτίστηκαν με το θύτη, αναπαάγοντας την ίδια συμπεριφορά, κι εδώ έρχεται και η κρατική βία και επιβραβεύει αυτή τη συμπεριφορά χρησιμοποιώντας τα θύματά της, ως τα καλοαναθρεμμένα της σκυλιά εναντίον του λαού, δηλαδή του εχθρού της. Η εκπαίδευσή τους αποτελεί τη συνέχεια της πατρικής κυριαρχίας, της εκλογίκευσης των παράλογων εντολών, όπως στο πείραμα του Μίλγκραμ. και ξαναρωτάω, αυτά τα θύματα ποιός θα τα υπερασπιστεί; Αν οχι οι επιστήμονες τύπου Γ. Πανούση μιας και έγινε και εθνοπατέρας της ΔΗΜΑΡ, αν όχι οι σπουδαίοι ψυχολόγοι επιπέδου Τσαλίκογλου Φωτεινής, Χαρίτου Μαρίας και κοινωνιολόγοι σαν τον Τσουκαλά Δ. που έχουν τα γένια , έχουν και τα χτένια (κοτζάμ κουμπάρο το Σημίτη έχουνε, μια διάλεξη δωρεάν δεν μπορούν να κάνουνε;). Εγώ τι να κλ… μπροστά τους; Και μια τελευταία ερώτηση να αιωρείτε στα κεφάλια μας: στις μέρες που έρχονται ποιόν συμφέρει η συντήρηση αυτού του μίσους; Ποιός κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο, με κίνητρο το μίσος και όχι την αγάπη (με την έννοια του μπορώ να μπαίνω στη θέση του άλλου πριν τον λιθοβολήσω…). Ας σκεφτούμε καθαρά ποιός πρέπει να ειναι ο στόχος;

  11. θέλετε να μου πείτε τώρα οτι αυτό το συγκεκριμένο άτομο δεν καοποιήθηκε το ίδιο στην παιδική του ηλικία και μετά απο τη μαμά πατρίδα που του έδωσε και κράνος και ασπίδα για να τον κάνει να νιώσει σπουδαίος και δυνατός αυτός όταν χτυπάει αδύναμους και άνισα εξοπλισμένους αντιπάλους. Και μη μου πείς οτι η μαμά Ατυνομία δεν του φέρεται χειριστικά, θέτοντάς τον σε διαθεσιμότητα , αντί να τον θέσει με εντολή εισαγγελέα σε σε ψυχοθεραπέια ως θύμα κακοποίησης που αναπαράγει τη βία απο υπερβάλοντα ζήλο; (αυτοί οι ειδικοί απο τα Δίκτυα Καταπολέμησης της (κρατικής) Βίας πού εξαφανίστηκαν τώρα που τέλειωσαν τα ευρώ…;;;;) Εαν όμως το άτομο-υπέστη οτι και αυτοί στο πείραμα του Μίλγκραμ, γιατί να γίνει το εξιλαστήριο θύμα και ο αποδιοπομπαίος τράγος και να μη μπούν οι εισαγγελείς στη μέση να εξτάσουν σε ποιά Σχολή τα έμαθε αυτά τα κόλπα, να ρίχνει χημικά στα μούτρα του διαδηλωτή, ή να χτυπάει για επίδειξη δύναμης με σωματική βλάβη, ντυμένος σαν αστακός, και όχι σαν ίσος προς ίσον.; Μήπως τηρούν και οι κακοποιημένοι εισαγγελέις την σιωπή των αμνών. Μήπως ειναι και αυτοί κακοποιημένοι, ή μήπως πρέπει να τους θέσει ο λαός σε διαθεσιμότητα; Που ειναι οι κανόνες υπεράσπισης του πολίτη, που ειναι η απαγόρευση ρίψησ χημικων και το να σηκώνεις το ρόπαλό σου στο κεφάλι του άλλου; Μήπως χάθηκαν τα ρόπαλα; Αυτή την κοινωνία θέλουνε; Την κοινωνία των ροπάλων (αλλά σε πρωτόγονη φάση και σε πολύ έκπτωση φαιάς ουσίας) θέλουνε; Υπάρχουν και πέτρες, κάτι υπέροχες απο αυτές που βρίσκεις στις ωραίες παραλίες μας και σε διάφορα σχήματα κια μεγέθη. Υπάρχουν και αξίνες σαν τις τρίανες του Ποσειφώνα, και τσαπιά και τσεκούρια. (όχι σαν αυτά που κρατάν οι αστυνομικοί οι εκπαιδευμένοι, αλά πιο μεγάλα γιαανεκπαίδυτους πολίτες (ακόμα). Θέλετε τώρα να μου πέιτε οτι για όλα αυτά που θα έρθουν φταίει ο κακοπιημένος μπάτσος; Ε, όχι δεν φταίει αυτός. Όταν συνέλθει , θα καταλάβει και τ΄τε α σας απαντήσουμε στην κρατική βία που συγοντάρετε, σαν παπαδιές: Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε

  12. Αν έχει μείνει μια σταλιά ντροπή σε αυτό που λέγεται Δημόσια Διοίκηση, θα πρέπει να κινητοποιηθεί εγκαίρως η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο Φύλων με δωρεάν νομική υποστήριξη των θυμάτων -διαδηλωτών της αστυνομικής βίας, εκπονώντας τη νοιμική της πρόταση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης (με το άριστο νομικό επιτελείο που διαθέτει) για την καταστολή της αστυνομικής βίας και την ένταξη της Αστυνομίας σε μαθήματα αντι-βίας, με παράλληλη ψυχολογική στήριξη όσων αστυνομικών υπήρξαν θύματα κακοποίησης οι ίδιοι, με περίοδο χάριτος πριν την αποπομπή τους απο το Σώμα. Ξέρουν το θέμα πολύ καλά έχουν άριστη σχέση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε θέματα κακοποιμένων θυμάτων. Καιρός να κάνουν αυτά που «παρέλειψαν» να κάνουν ως τώρα. Δεν έχουν άλλη δικαιολογία για αναβολή της κατάθεσης της κοινής πρότασής τους με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Με την ίδια Πράξη θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριληφθούν και οι συμπεριφορές των ανθρωποφυλάκων προς τους φυλακισμένους.(Αλλιώς, τι σας έχουμε στην τριμερή, για να σας καμαρώνουμε;) Σπεύστε λοιπόν βραδέως, για να μη σπεύδει η αξιωματική αντιπολίτευση να κουκουλώνει τις γκάφες της ανταρσίας των πραγμαικών αριστερών της στελεχών, και να τους υποχρεώνει να ανδιπλωθούν λέγοντας οτι κακώς μπήκαν οι απλήρωτοι εργάτες με τη βία στο οχυρό της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας (!!!) το ΥΠΕΘΑ εννοώ (για όσους δεν κατάλαβαν) και αντί να υποστηρίζουν το δίκιο του απλήρωτου εργάτη να διαμαρτυρηθεί παραβιάζοντας μια πόρτα με ρολά κατεβασμένα, απο τα οποία αν τα ανεβάσεις βίαια δεν κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία. Αντίθετα απο κάτι βρακιά κατεβασμένα κινδυνεύει και δεν εννοώ τον Υπουργό και τους επιτελάρχες αλλά τους κατευθείαν υπέυθυνους αυτής της ανευ προηγουμένου στην ιστορία μας ξεφτίλας. Τους τρείς αρχηγούς κομμάτων και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αν έχει ακόμα κάτι απο εκείνο που έχουν οι Ηπειρώτες μέσα τους, την αγάπη για την πατρίδα εννοώ, πρέπι όπως σοφά του δίνει το δικαίωμα το ματωμένο Ελληνικό Σύνταγμα με αγώνες αντιιδικτατορικούς, να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. (Αφού ξεκουμπιστεί η Μέρκελ και φρίξει απο αηδία για αυτά που θα πει…)

  13. Αν και αυτός ο άνθρωπος δεν ειναι κατάλληλος να φέρει εις πέρας την πρόταση που ανέφερα πιο πάνω, τότε ποιός είναι;
    (αντιγραφή απο το ιστολόγιο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο Φύλων) για το βιογραφικό βάσει του οποίου τοποθετήθηκε η αξιολογότατη κα Ζέτα Μακρή στη θέση της Γενικής Γραμματέως:
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής
    Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές
    του Πολυτεχνείου.
    Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του
    Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της
    συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι
    Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
    Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που πρόσκειται
    στη Νέα Δημοκρατία Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε, θεσμό του Συνοικιακού Συμβουλίου
    Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής
    της Ν.Δ. .Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική
    δράση και εκλεγόταν συνεχώς, και μάλιστα πρώτη σε ψήφους, σύμβουλος της Διοίκησης του
    Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την τριετία 1996 –
    1999.
    Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια
    της βουλευτικής της θητείας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας
    Τάξης και Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της
    Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και της Εξεταστικής Επιτροπής για
    Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I.
    Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, κ. Αντώνη Σαμαρά
    Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ Aπό τον Ιανουάριο του 2011 είναι
    Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Συμμετείχε, στις αυτοδιοικητικές
    εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΟΣ
    ΔΗΜΟΣ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και από 1 Ιανουαρίου 2011 είναι επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας
    στο Δήμο Βόλου.
    Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση. Είναι μέλος μεταξύ των άλλων του Συμβουλίου
    «Προστασίας Κακοποιημένων & Παραμελημένων Ατόμων», των «Φίλων της Αγάπης», των
    «Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου», του «Σοροπτιμιστικού Ομίλου», του «Ομίλου
    ΖΟΝΤΑ» και του «Σκοπευτικού Συλλόγου». Στις 5/6/2008 ανακοίνωσε την ίδρυση της
    Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Η Σιωπή δεν είναι Οικολογική».
    Με συνεντεύξεις και εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει στηρίξει τις πολιτικές και
    κοινωνικές της θέσεις και τις θέσεις του κόμματος της. Πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί
    στον Τύπο της χώρας μας.

  14. Και αν αυτός δεν ειναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, τότε ποιός;
    (απο αντιγραφή του ιστολογίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ) το βιογραφικό σημείωμα του αξιολογότατου Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη:
    Γεννήθηκε το 1938 στο Αθάνι Λευκάδας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως μαχόμενος δικηγόρος εξειδικεύτηκε σε θέματα εργατικού δικαίου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του 1989. Εξελέγη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επί δύο συνεχόμενες θητείες (1996-1999 και 1999-2002) και υπήρξε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου.

  15. άι παράτα μας ρε Αριστείδη που μπήκες εδώ μέσα να μας διαφημίσεις υπουργούς και τα τσιράκια τους! Υπουργούς και τσιράκια μιας κυβέρνησης, που, μαζί με προηγούμενες έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα όρια ψυχολογικών και σωματικών αντοχών και διαλύουν καθημερινά την κοινωνία με δεκάδες τρόπους. Πάρε την προπαγάνδα σου και δίνε του λέμε! Οι «φίλοι της αγάπης» μαράνανε τα μέλη μιας ξεπουλημένης «κυβέρνησης». ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΡΕ, ΕΙΤΕ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΗ. Θέλουμε εμεις να ορίζουμε τη μοίρα μας, όχι παπαροκυβερνήσεις. Και συ τι ρόλο βαράς ρε μαζί τους? Σε πληρώνουνε και μπαίνεις να τους διαφημίζεις? Αμ τι θα βλέπαμε από άνθρωπο που υποστηρίζει μπάτσους! Μέλι στάζει το στόμα σου, αξιολογότατος, αξιολογότατη και μαλακίες. Γλυψίματα.

    • ultra
      «Πάρε την προπαγάνδα σου και δίνε του λέμε»
      Προφανώς και δεν έχεις δικαίωμα να λες ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει. Εσύ για παράδειγμα δεν κάνεις προπαγάνδα; Σε αυτή τη περίπτωση γιατί να μην φύγεις εσύ;
      Ούτε λογοκριτή σε όρισε κανένας ούτε τροχονόμο. Απαράδεκτη η φρασεολογία και η συμπεριφορά σου.
      Άσε που προτού κάνεις κριτική πρέπει να κατανοείς τι λέει ο άλλος…

  16. Τα κμματόσκυλα που λέτε με ξέρουν καλά και με έχουν κυνηγήσει στο βαθμό που τους το επέτρεψα. Γιατί απλά δεν ανήκω στο συνάφι τους.Αυτό που θέλω να δείξω ειναι οτι δεν έχουμε σαν κοινωνία ωριμάσει ακόμα για να αισθανθούμε οτι τα στοιχειώδη δικαιώματα έπρεπε να τα ζητάμε με ευθύ τρόπο με τα υπάρχοντα θεσμικά μέσα για να πείσουμε τον κόσμο οτι η όποια βίαιη αντίδραση στα μάτια του μικροαστού ή η όποια επαναστατική πράξη δεν ειναι απλά μια επιλογή μας, αλλά η μόνη διέξοδος στην οποία μας ωθούν τα πολιτικά αφεντικά μας (δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση με τους εκάστοτε Υπουργούς, γενικούς Γραμματείς κλπ). Ο κόσμος πρέπει να ξέρει οτι συκοφαντούν τις βίαιες εξεγέρσεις των εργατών και των διαδηλωτών μαζί με τα ΜΜΕ κρύβοντας αυτήν την αλήθεια. Για αυτό πιστεύω οτι όσα γράμματα κι αν ξέρω μου είναι άχρηστα αν δεν μπορώ να καταλάβω και τη θέση του μικροαστού ψηφοφόρου που μασάει οτι του σερβίρουν οι Πρετεντέρηδες, για να μετατέψουν μια ώριμη επαναστατική αντίδραση σε γραφικότητα ή σε ακραία αντίδραση σαν να προήλε απο το πουθενά. Αυτό ήθελα να πετύχω δείχνοντας με το δάκτυλο μου όσο γίνεται πιο καθαρά ποιοί ειναι υπέυθυνοι για τις βίαιες αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίες ειναι απολύτως δίκαιες και πρέπει ο μέσος τηλεορασόπληκτος να τις αντιληφθεί ως τέτοιες. Τέλος όσοι με έχουν γνωρίσει απο κοντά ξέρουν οτι δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω οτι θα εισακουόταν η πρότασή αυτή… Διαπιστώνω όμως οτι εκτός απο την κοινή λογική, το πολιτικό χιούμορ τείνει να εκλέιψει και αυτό….Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  17. Δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει κράτος, τι είναι, τι σκοπούς εξυπηρετεί και πώς διαπλέκεται θεσμικά. Είναι σα να ζητάς από μία μηχανή να σε λυπηθεί. Χέστηκε για τα δίκαιά σου αιτήματα και τον ευθύ τρόπο που τα ζητάς ή μη. Μα ο μικροαστός ψηφοφόρος είναι αυτός που στηρίζει το κράτος και η εξουσία σε αυτόν απευθύνεται. Και πώς ακριβώς διαφέρει η σκέψη σου όταν μας παρέθεσες βιογραφικά καθεστωτικών-εξουσιαστών? Με ποιο τρόπο οι εμπλεκόμενοι με τον υπερθεσμό της εξουσίας θα μεταμορφωθούν άξαφνα εις αρνητές της εξουσίας τους? Οι δικηγόροι παρ’ αρείω πάγω είναι άρειοι με πάγο! Αυτό είναι. Kαι συ έρχεσαι και τους αποδίδεις τιμές!

  18. Η παράλειψη ενεργειών για τη διασφάλιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με έγκλημα εις βάρος του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Οι φασίστες πρέπι να αποκαλυφθούν στον μικροαστό ψηφφοφόρο για να ξέρει οτι τα βιογραφικά τους ειναι παραπλανητικά έγγραφα με τα οποία υφαρπάζουν την ψήφο τους οι αγύρτες όλων των κομμάτων. Δυο άνθρωποι που σεβάστηκαν το βιογραφικό τους, το ίδιο το Κοινοβούλιο και το λαό, παρασιτήθιηκαν μόλις κατάλαβαν που βρίσκονται: O Δ. Κωστόπουλος (ΚΚΕ) και η ¨Αννα Συνοδινού (ΝΔ). Οι μικροαστοί αποφασίζουν για τη δική σου ζωή και για τη δική μου. Θα αφήσεις να τους εξαπατούν, ενοχοποιώντας τους και απο πάνω!
    Εχω άλλη άποψη και διεκδικώ το δικαίωμά μου να θέλω να αλλάξω το κόσμο απο το δικό μου μονοπάτι…

  19. Εγώ θέλω να πω προς σχολιαστές που δέχονται ημιφασιστικές επιθέσεις από άλλους σχολιαστές ότι δεν πρέπει να κάμπτονται και να υποχωρούν από τις επιθέσεις αυτές, γιατί τότε εκείνο που συμβαίνει είναι να επικρατούν οι φασιστικές πραχτικές. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι απέναντι σε κάθε κρυπτοφασίστα με αριστερίστικη φρασεολογία υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πρόθυμοι να ακούσουν ένα ικανοποιητικό και καλό επιχείρημα!

  20. Να υποθέσω ότι το ικανοποιητικό επιχείρημα είναι το βιογραφικό υπουργών και στο πόσους συλλόγους ήταν/είναι μέλος ο αξιολογότατος και η αξιολογοτάτη μέλη κυβέρνησης? Κάτι βρωμάει ή μου φαίνεται? Ναι, δεν πρέπει να κάμπτεστε, αλήθεια. Από την άλλη κι εμείς δεν πρέπει να διαβάζουμε μαλακίες δίχως να το λέμε ξεκάθαρα ότι τις θεωρούμε πουλημένες μαλακίες. Aλλά αλήθεια, «ποιος καταλληλότερος και ποια καταλληλότερη» από ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ «δικαιοσύνης»? Τον άνθρωπο δεν τον κάνει βλέπεις κανένας σοροπτιμιστικός σύλλογος. Παύλο…Για πες μας τα δικά σου ικανοποιητικά επιχειρήματα «εκδημοκράτισης της αστυνομίας». Έχςι ενδιαφέρον.Σορόπια συντήρησης και αθηροσκλήρυνσης, α, και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

  21. Εφευρίσκετε επιχειρήματα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δυνάμεων καταστολής με όρους εξισωτικούς της βίας που δίνουν απέναντι σε όσους τη λαμβάνουν. Και με τον τρόπο αυτό ο Αριστείδης βάζει στον ίδιο κουβά θύμα και θύτη της αστυνομικής βίας. Γιατί το καημένο το βουβαλόπαιδο…κλάψαμε και σήμερα. Η ειρωνεία είναι μια χαρά απέναντι σε τέτοιες τακτικές εξίσωσης και ισοπέδωσης των πάντων.

  22. Κι εγώ θέλω να πω προς σχολιαστές που δέχονται ημιφασιστικές επιθέσεις από άλλους σχολιαστές ότι δεν πρέπει να κάμπτονται και να υποχωρούν από τις επιθέσεις αυτές, γιατί τότε εκείνο που συμβαίνει είναι να επικρατούν οι φασιστικές πραχτικές.
    Πρέπει να είναι σίγουροι ότι απέναντι σε κάθε κρυπτοφασίστα με πατριωτικη φρασεολογία, σε κάθε συγχρονο πόντιο πιλάτο που αποφευγει να παρει θεση παριστωντας τον αγνωστικιστη, αλλα και σε καθε συνηγορο της ψευτοαντικειμενικοτητας των ισων αποστασεων μεταξυ θυτων και βιασμενων υπάρχουν αρκετοι που ειναι ετοιμοι να αντισταθουν στην επικειμενη ηγεμονευση του ολοκληρωτισμου

Σχολιάστε