Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος εκτός αν είσαι πουλημένος.Έτσι δεν είναι Νικόλα Χανιά;

Το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας βρήκε άλλον έναν πουλημένο για να το υπερασπίσει λίγο πριν τις εκλογές της 17 Ιούνη.

Το όνομα του είναι Νίκος Χανιάς και είχε κατέβει βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία.Κανείς δεν θα ασχολούταν μαζί του αν ο ίδιος δεν έβρισκε τον πιο ποταπό τρόπο για να βρεθεί στο επίκεντρο…

Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και έχοντας πατώσει  σε σταυρούς στην περιφέρεια του  σαν ανανήψαντας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το εν λόγω υποκείμενο, βρήκε τον ιδανικό τρόπο να απασχολήσει το πανελλήνιο.

5 μέρες πριν τις εκλογές έγραψε μια επιστολή προς το κόμμα που τον εμπιστεύτηκε που στο περιεχόμενο της είναι σαν να έχει γραφτεί απευθείας από τα γραφεία της ΝΔ. Εκεί ανάμεσα σε άλλα γράφει:

» είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

και: »

Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα»

Λοιπόν κουτόχορτο δεν μασάμε Νικολάκη. Μια τέτοια οβιδιακή μεταμορφώση πέντε μέρες πριν τις εκλογές είναι τουλάχιστον ύποπτη. Ο κόσμος βουίζει και καλά κάνει ότι μια τέτοια μεταμόρφωση δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα χρηματισμού και αναρωτιέται αν θα προέκυπτε σε περίπτωση που ο εν λόγω κύριος είχε καταφέρει να είναι σε εκλόγιμη θέση.

Το παιχνίδι πια έχει χοντρύνει για τα καλά.

Είδαμε ανάλογες μεταστροφές και ‘μεταμορφώσεις’ να γίνονται και σε στελέχη του Καμμένου που ‘ανακάλυψαν’ μετεκλογικά ότι η σωτηρία βρίσκεται σε αυτούς που κατηγορούσαν για καταστροφή της χώρας. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και με κάποια άλλα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θέλουν με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία για να αποφύγουν την τιμωρία τους παρασύροντας έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο.

Είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται και πανίσχυρα και συμπαγή τα συμφέροντα που θίγονται.

Και όσο αυτά τα συμφέροντα θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν, η απόγνωση και ο φασισμός απλώνονται στην κοινωνία…

Σήμερα αυτοκτόνησε άλλος ένας συνταξιούχος… Και σήμερα έγινε μια από τις πιο τρισάθλιες φασιστικές επιθέσεις στο Πέραμα…

Στην σκιά όλων αυτών, ένα τεράστιο ανήκουστο σκάνδαλο είναι σε δράση.

Που πήγαν τα λεφτά από τα χαράτσια, τις αναγκαστικές εισφορές ‘αλληλεγγύης’, το 23% στο ΦΠΑ, την αυξημένη φορολογία σε καύσιμα και καπνό και τόσα άλλα μέτρα που έγδυσαν το λαϊκό εισόδημα; 

Πώς γίνεται με τέτοια αρπαγή πλούτου τα ταμεία να είναι άδεια; (στο ΝΑΤ λέει έχουν μείνει 1000 ευρώ!) 

Κάτι πολύ βρώμικο και ποταπό έχει συμβεί σε αυτό τον τόπο. Από την μια να γδύνεται ο κόσμος και από την άλλη τα ταμεία να είναι άδεια. Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν γι’αυτό και είναι οι ίδιοι κάποιοι που θα κάνουν τα πάντα για να μην συμβεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτοί που τώρα θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο θεμιτό και άθεμιτο για να ξαναφέρουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην εξουσία…Συμπεριλαμβανομένου του χρηματισμού των πολιτικών τους αντιπάλων για να αλλαξοπιστήσουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μια τέτοια ατιμία τους βλέπουμε να συμβαίνει στην περίπτωση του Νικόλα Χανιά. Του ανθρώπου που πριν λίγο καιρό έλεγε ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος και ότι θα ήταν καταστροφή για την χώρα να αναλάβουν πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Μέχρι που ‘ξαφνικά’ και ‘αναπάντεχα’ ο Νικολάκης άρχισε να σκέφτεται σαν να είναι η μετενσάρκωση του Σαμαρά.

Είναι πολλά τα λεφτά Νίκο ή σε αγόρασαν τσάμπα; Πιστεύεις ότι θα υπάρξει έστω ένας ηλίθιος να σε πιστέψει; Εσύ φτύνεις τον εαυτό σου που έλεγε πριν λίγο καιρό αυτά:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ! 

7 σκέψεις σχετικά με το “Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος εκτός αν είσαι πουλημένος.Έτσι δεν είναι Νικόλα Χανιά;

  1. Η απάντηση τιυ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην επιστολή του Ν.Χανιά

    «Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που
    αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου). Μαζί μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στο Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο.

    Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαίου.

    -Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και κυρίως μετά από αυτές ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    -Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

    -Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.

    -Επειδή έχει αρθρογραφήσει μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.

    -Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).

    Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι:

    -Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.

    -Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές; απόψεις του Νίκου Χανιά.

    -Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.

    -Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.

    -Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.

    Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες.»

    Πηγή:www.capital.gr

  2. Χανιάς Νίκος, 28 Μαΐου 2012:

    ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

    28 Μαΐου, 2012
    Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τα σαφέστατα μυνήματα που έστειλαν οι πολίτες, τόσο ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος όσο και οι δανειστές μας, αυτοί που μιλούσαν για μονόδρομο και για απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, μετάλαξαν για άλλη μια φορά τον πολιτικό τους λόγο και άρχισαν να χρησιμοποιούν ξεχασμένες ή και διεγραμμένες, από το λεξιλογιό τους λέξεις όπως, μέτρα με αναπτυξιακή διάσταση, επανεξέταση των όρων του μνημονίου ολική επαναδιαπραγμάτευση κ.λ.

    Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς οφείλεται στον πανικό που εξακολουθεί να τους προκαλεί η σταθερή και αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που επέμενε και επιμένει ότι τα μνημόνια δεν είναι πανάκεια για έξοδο από την κρίση, ότι οι ανάγκες των κοινωνιών είναι πάνω από τις ανάγκες των αγορών και ότι υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση.
    Μία πρωτοφανής, για τα ελληνικά δεδομένα, πολιτική συμπεριφορά και συνέπεια η οποία βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς. Μέσα στη γενικευμένη απαισιοδοξία και κατεχνιά , ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το μήνυμα ότι υπάρχει επιτέλους ελπίδα, υπάρχει στόχος , υπάρχει όραμα. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η νίκη ήταν ο προάγγελος της μεγάλης και τελικής νίκης.
    Η κοινωνία , με μεγάλη πλειοψηφία, αποφάνθηκε ότι είναι αντίθετη με την πολιτική των μνημονίων, που συρρικνώνουν την δημοκρατία ,αποδομούν το κοινωνικό κράτος και μετατρέπουν την εργασία σε δουλεία. Καταδίκασε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σαν τους κύριους υπεύθυνους για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η χώρα μας και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει όχι μόνο να είναι διατεθιμένη ένα μήνα μετά, στις εκλογές της 17 Ιουνίου να αλλάξει στάση, αλλά απεναντίας αγκαλιάζει όλο και περισσότερο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μνημόνια, δεν αντέχει άλλο τις πρακτικές που μας έφεραν εδώ και δεν μπορεί να βλέπει τα ίδια τραγικά πρόσωπα να εξακολουθούν να παριστάνουν τους σωτήρες. Αυτοί που έκαναν την Ελλάδα παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο και τόπο που δεν μπορεί πλέον να κρατήσει τα παιδιά του.
    Μόνο τυχαία δεν είναι η ολομέτωπη και λυσσαλέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν τα γνωστά ΜΜΕ και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, που μαζί με τις γραφικές καρικατούρες και ηγέτες του παραπαίοντος δικομματισμού Σαμαρά και Βενιζέλο, διυλίζουν την κάθε συλλαβή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να εντοπίσουν αντιφάσεις για να τεκμηριώσουν την μαύρη προπαγάνδα τους. Προσπαθούν να εξαπατήσουν και πάλι αυτοί που έκαναν επιστήμη την μίζα, την διαφθορά και την αναξιοκρατία.
    Όπως αυτοί εντελώς ανάλγητα και χωρίς κανένα έλεος και ευαισθησία , έσπειραν κοινωνική δυστυχία και εθνική απαξίωση, με τον ίδιο τρόπο θα πάρουν και πάλι την απαντησή τους με την νέα λαϊκή ετυμηγορία.
    Χανιάς Νίκος

    πηγή http://www.sfedona.gr/2012/05/28/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%81-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B5%CF%89%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%83-2/

  3. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποιου είδους επιφοίτηση και ο τύπος είναι ειλικρινά μεταμελημένος, το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι φερέγγυος και η σκέψη του ορθή και λογική.

  4. Ας προσέχουμε ποια λεβεντόπαιδα (τρόπος του λέγειν) «μαζεύουμε» στον Σύριζα, οκ? Είπαμε, πριν τους βάλετε οπουδήποτε, να σας δείχνουν ποινικό μητρώο, τραπεζικύς λογαριασμούς και… Ε9!!! Άιντε… δεν θα μαζεύψουμε όλα τα ξεπεσμένα λαμογιο-πασόκια στον χώρο μας! Η Αριστερά δεν εχει καμία σχέση ούτε με τέτοια άτομα ούτε με τέτοιες συμπεριφορές! (ΥΓ. αν βρεθεί χρήμα σε λογαριασμό οποιουδηποτε που δεν μπορεί να το διακιολογήσει, πάει για ξέπλημα μαύρου χρήματος?)

  5. Χαλιάς, ενας ακομα κωλος σε αναζητηση καρεκλας.
    Ας προσεξουν εκει στο συριζα. Τετοιοι περιφερομενοι κωλοι υπαρχουν αφθονοι.
    Ειναι οι οφα, οι λερες, οι κοπριες της κοινωνιας, τα καρκινωματα που πρεπει να τα ξεριζωνεις μια και εξω.
    Στις αντιπροσωπευτικες αστικες δημοκρατιες αυτα τα φρουτα ευδοκιμουν. Ειναι οι ιδιοι που οδηγησαν το ποπολο στη δυστυχια.
    Βεβαια αυτο το γεγονος δειχνει ποσο λυσσαλεα θα ειναι η αντιδραση του καθεστωτος και των μεσα και εξω αφεντικων στη προοπτικη μιας αριστερης διακυβερνησης, εστω και αναπηρης.
    Δεν εχουμε δει ακομα τιποτα. Θα χρησιμοποιησουν ολα τα μεσα. Η εκμεταλλευση και η διαφθορα, αυτά τα συνωνυμα του καπιταλισμου, ειναι τετοια, που τρεμουν στη σκεψη των αποκαλυψεων και της τιμωριας απο ενα οργισμενο λαο.
    Εδω δε χωρανε σου ξου μου ξου του. Το ποπολο οφειλει να ειναι στο προσκηνιο μαχιμο (να μην επαναπαυτει στο αποτελεσμα των εκλογων) και αν ο συριζα με τους διαφορους παρατρεχαμενους που παρεισφρεουν μεσα του αρχισει να κανει νερα, να προχωρησει παρα περα, στη μεγαλη ανατροπη, παιρνοντας τη ζωη στα χερια του με διαδικασιες αμεσης δημοκρατιας.
    Οσοι δεν εχουν καταλαβει ποιοι δρομοι ανοιγονται, μπορουν να συνεχισουν να ομφαλοσκοπουν τη μιζερια τους.

  6. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τα αίτια, και η λέξη περίεργα δε με καλύπτει ιδιαίτερα. Βέβαια, η αριστερά είναι μαθημένη από τέτοιες εσωτερικές επιθέσεις, ειδικά ένα κόμμα που μέχρι χτες μάζευε τον καθένα και πλησιάζοντας την εξουσία αυτό το φαινόμενο εντείνεται. Θα βρει βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ τα νερά του και θα δούμε αν επηρεάσει το σώμα η δήλωσή του.
    (το σύστημα δε μου επιτρέπει να αφήσω link με το nick. Απλά μπορείς να με googlάρεις)

Σχολιάστε