ΠΡΟΣΟΧΗ!Κίνδυνος νομιμοποιημένης κυβέρνησης μνημονίων και φασισμού μπροστά μας!

Κι ενώ τα κανάλια έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο καταιγιστικής προπαγάνδας για το τι θα σημάνει να κερδίσει τις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ σκορπώντας τις πιο εφιαλτικές κινδυνολογίες και τα πιο απαράδεκτα διλήμματα, ένα βασικότερο θέμα θάβεται στην σιωπή ή στην εκτός τόπου και χρόνου ωραιοποίηση:

Τι θα σημάνει για τον τόπο και τους ανθρώπους του να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και η δεξιά του.

Είναι κατανοητό γιατί θέλουν να θάψουν αυτή την συζήτηση και γιατί συνειδητά  αποπροσανατολίζουν εστιάζοντας αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. Μια τέτοια συζήτηση είναι για αυτούς και τα συμφέροντα τους επικίνδυνη και άβολη. Επικίνδυνη γιατί θα ξεσκέπαζε αυτά που έχουν ετοιμάσει αυτοί για εμάς και άβολη γιατί θα αποκάλυπτε πόσο αντιδημοφιλής είναι η πολιτική τους.

Αν αυτοί όμως έχουν όλους τους λόγους για να θάψουν το ζήτημα εμείς αντίθετα έχουμε όλους τους λόγους για να το αναδείξουμε.

Γιατί το θέμα είναι της μεγαλύτερης σοβαρότητας, μας αφορά άμεσα και αναλύει ένα ενδεχόμενο για το οποίο πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε.

Είδαμε τις τελευταίες μέρες να εμφανίζονται γκάλοπ που βγάζουν την ΝΔ πρώτη και με ποσοστά ανεβασμένα σε σχέση με αυτά που είχε πάρει στις 6 Μάη. Έχουμε όλους τους λόγους να είμαστε καχύποπτοι για την αντικειμενικότητα τους δεδομένου της αξιοπιστίας των προηγούμενων προ 6 Μάη γκάλοπ που έβγαζαν την ΝΔ πρώτη με 27% και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 18%. Ξέρουμε ότι η πλευρά τους ζει την δική της αγωνία και θα χρησιμοποήσει όλα τα μέσα για να αναστήσει τα κόμματα του μνημονίου και του δικομματισμού.Ψυχολογικό πόλεμο, ψεύτικα γκάλοπ, τρομοκρατικά διλήμματα, σπίλωση και γελοιοποίηση του αντιπάλου, ψέμματα και λήθη για τα εγκλήματα τους είναι μερικά από αυτά.

Το κείμενο γράφεται για να κατεδαφίσει την άποψη ότι είμαστε και πρέπει να είμαστε αδιάφοροι στο ενδεχόμενο η φασιστική και μνημονιακή δεξιά να πάρει την εξουσία με νομιμοποιημένο εκλογικό τρόπο. Μια άποψη που ξεκινά από καλές προθέσεις (να δείξει το κούφιο και εξουσιαστικό των αντιπροσωπευτικών εκλογών) και πολλές φορές καταλήγει απρόσεκτα  να μας κλείνει τα μάτια  εφησυχάζοντας μας μπροστά σε πραγματικούς κινδύνους που καραδοκούν άμεσα…

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Η ΝΔ πρώτα και κύρια είναι η φωνή της Μέρκελ στην Ελλάδα. Ως κόμμα ανήκει στην διεθνή της δεξιάς και είναι όμωρο κόμμα με τους χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία της Μέρκελ, τον Σαρκοζί στην Γαλλία, τον δεξιό της Ισπανίας, τους Συντηρητικούς της Αγγλίας κλπ

Αυτά τα κόμματα  τώρα όπου έχουν την εξουσία επιβάλλουν περιστολή των δικαιωμάτων (και στο ίντερνετ και στον έξω κόσμο), προωθούν αδικαιολόγητα προγράμματα λιτότητας, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και τον ρατσισμό των κλειστών συνόρων.

Με επικεφαλής την Μέρκελ έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο εξαθλίωσης και κινεζοποίησης (με την έννοια των χαμηλών μεροκαμάτων και των ανύπαρκτων εργατικών δικαιωμάτων) όλου του μεσογειακού ευρωπαϊκού νότου.(Αυτή είναι η απάντηση των Ευρωπαίων καπιταλιστών στον Κινέζικο ανταγωνισμό…)

Η λεγόμενη κεντροδεξιά είναι στην εποχή μας παγκόσμια το πολιτικό όχημα των τραπεζιτών, των μεγαλοχρηματιστών και των διεθνών τοκογλύφων. Έχοντας συμμαχήσει με την πουλημένη σοσιαλδημοκρατία είναι ο πολιορκητικός κροιός που καταστρέφει δικαιώματα, ελευθερίες και το ίδιο το βιοτικό επίπεδο του δυτικού κόσμου. Παράλληλα οικοδομεί παντού αστυνομικά κράτη, κοινωνίες παρακολούθησης και την δικτατορία του copyright και του καπιταλισμού των πατέντων (από λογισμικού μέχρι φαρμάκων και του dna!) κηρύττοντας τον πολιτισμό του χρήματος, της ανισότητας και της καταστολής.

Ειδικά μετά το παγκόσμιο κραχ του 2008 αυτό το πολιτικό ρεύμα έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο και αδίστακτο και έχει πλήρως ταυτιστεί με τα τραπεζικά και χρηματιστικά συμφέροντα.

Στον Καναδά είχε το θράσος να περάσει νομοσχέδιο που απαγορεύει πρακτικά τις διαδηλώσεις! Στην Ισπανία έχει εξαπολύσει την χούντα στους δρόμους και δεν αφήνει ούτε μια πλατεία να καταληφθεί από τον κόσμο. Στην Ιταλία που είχε διαλυθεί το 1990 και αναγεννήθηκε ιδιότυπα με τον Μπερλουσκονισμό έχει εκχωρήσει απευθείας την εξουσία σε τεχνοκράτες χωρίς να υπάρχει καν διακριτά σαν ξεχωριστή πολιτική δύναμη όπως στις άλλες χώρες!

Αν όμως στις άλλες χώρες έχει κάνει εγκλήματα και έχει οπισθοδρομήσει την κοινωνία δεκαετίες πίσω στην Ελλάδα αυτό το ρεύμα είναι το πιο επικίνδυνο όλου του κόσμου. Και να γιατί:

Δεξιά του Σαμαρά: Συνονθύλευμα νεοφιλελευθερισμού, απροκάλυπτου φασισμού και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Λένε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένας αχταρμάς αντιθετικών και αντιφατικών πολιτικών απόψεων και όντως αυτό ισχύει. Αλλά αυτό που δεν λέγεται είναι πόσο περισσότερο αχταρμάς είναι τώρα η ΝΔ και ειδικά αφότου εγκαινίασε μετεκλογικά την λεγόμενη μεγάλη  συσπείρωση της κεντροδεξιάς.

Εκεί τώρα μπορούμε να βρούμε φασίστες από το ΛΑ.Ο.Σ όπως ο Πλεύρης, φανατικούς νεοφιλελεύθερους όπως η Μπακογιάννη, καιροσκόπους τάχα τέως αντιμνημονιακούς που εγκατάλειψαν μετεκλογικά τον Καμμένο ακόμη και ανανήψαντες δεξιούς που είχαν πάει στην χρυσή αυγή.

Κι αν ο αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ (που συνίσταται κυρίως στην εσωτερική του μάχη μεταξύ σοσιαλδημοκρατικής πτέρυγας άλα Παπαδημούλη και Σταθάκη και ριζοσπαστικότερων πολιτικών ρευμάτων και απόψεων) θα οδηγήσει σε μια έκβαση στην  οποία θα κυριαρχήσουν κάποιες από τις πλευρές του και θα χάσουν κάποιες άλλες, στην ΝΔ αυτός ο αχταρμάς θέλει και μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά.

Γιατί στην ΝΔουλα θέλουν να είναι ΚΑΙ φασίστες ΚΑΙ νεοφιλελεύθεροι ΚΑΙ πουλημένοι που θα γδύσουν τον λαό για να ικανοποιήσουν τους διεθνείς τοκοφλύφους και τις ‘αγορές’

Ο εφιάλτης είναι λοιπόν μπροστά μας και τα φασιστοκάναλα δουλεύουν νυχθημερόν για τον κάνουν πράξη:

Να έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με τον Σαμαρά πρωθυπουργό που θα αποτελειώσει το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού, θα εφαρμόσει απροκάλυπτη φασιστική πολιτική για τους μετανάστες, θα εμπεδώσει  αστυνομοκρατία δεκαετίας 50, θα περιστείλει το ελεύθερο ίντερνετ και οδηγήσει την χώρα στις εσχατιές της απελπισίας, του κυνισμού, της απανθρωπιάς και της τυφλής βίας.

ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑΣ.

Φυσικά δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και η ζωή θα βρει τους τρόπους της και τους δρόμους της για να συνεχιστεί. Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να διακoμωδήσει από την ανάποδη την κινδυνολογία που σπέρνουν τα κατεστημένα συμφέροντα για το ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ισχυριστεί ότι η χώρα θα πάψει να υπάρχει και όλοι θα πεθάνουμε ακαριαία όπως λένε αυτοί για το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο γράφτηκε για να προειδοποιήσει και για να σημάνει αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό συναγερμό ώστε να αποτραπεί αυτό που θέλουν οι καναλάρχες να συμβεί.

Η Ζωή θα συνεχιστεί αλλά δεν μπορούν να υποτιμηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα συμβούν τουλάχιστον για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα.

Καταρχήν θα απλωθεί σε πάρα πολλούς η απογοήτευση και η ματαιότητα. Γιατί αν μετά από 2 χρόνια που μας ισοπέδωσαν δικαιώματα, ελευθερίες και βιοτικό επίπεδο και μετά από δυο χρόνια διαρκών κινητοποιήσεων γενικών απεργιών κινήματος πλατειών κλπ έβγαινε πάλι η ΝΔ πρώτη αυτό θα σήμαινε ότι ο λαός τρώει όντως κουτόχορτο και είναι όντως ένα χειραγωγίσιμο υλικό της άρχουσας προπαγάνδας.

Θα σήμαινε ότι τα φασιστοκάναλα εδώ έχουν όντως απεριόριστη δύναμη και μπορούν να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα εκλογικά αποτελέσματα και την κοινή γνώμη ακόμη και όταν η πλειοψηφία πεινάει ακόμη και μετά από χρόνια διαρκών εγκλημάτων στον πληθυσμό που τα ζει στο πετσί του…

Υπάρχουν αριστεροί που αφελώς δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτος προβάλλοντας το σκεπτικό ότι η χώρα είναι ήδη χρεωκοπημένη και μια αριστερή κυβέρνηση θα χρεωνόταν τη επιστροφή στην δραχμή. Ο Αλαβάνος είναι ο μέντορας αυτής της άποψης ως το σημείο να γίνεται ο αγαπημένος αριστερός των καναλαρχών και των μεγαλοδημοσιογράφων. Αυτοί που το πιστεύουν αυτό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της δεξιάς του Σαμαρά και το καλύτερο άλλοθι του για την ανεύθυνη αριστερά που αφήνει όλους τους άλλους πλην της ίδιας να αναλάβουν ευθύνες. Αυτή η άποψη είναι φορτισμένη με την συστημική λογική οικονομικής διαχείρισης του χρέους και της καπιταλιστικής μηχανής και ξεχνά ότι ήδη ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας είναι στην απόγνωση και χρεοκοπημένο και αυτή η συζήτηση για ευρώ ή δραχμή του είναι παράταιρη και εξοργιστική. Αυτή η άποψη φέρνει απευθείας τον Σαμαρά στην εξουσία σπέρνοντας την χειρότερη απογοήτευση σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού που προηγούμενα είχαν δείξει αγωνιστική όρεξη.

Κι αν η απογοήτευση και ο κυνισμός είναι μια συναισθηματική αντίδραση που με τον χρόνο υποχωρεί δίνοντας την θέση τους σε ανανεωμένες και αναγεννημένες αγωνιστικές διαθέσεις, η θεσμοποιημένη καταστολή μιας νομιμοποιημένης φασιστικής κυβέρνησης είναι η άλλη επίπτωση που είναι πιο στέρεα και μόνιμη. Και εμφορούνται με ολέθριες αυταπάτες αυτοί που υποτιμούν το μέγεθος της καταστολής που θα ακολουθήσει σε περίπτωση επικράτησης Σαμαρά.

Στο ιντιμίντια υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για το τι θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς κρατούμενους και ο σκεπτικισμός και η καχυποψία είναι διάχυτες αλλά θα χρειαζόμασταν μια άλλη συζητήση για το πόσο θα αυξηθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι σε περίπτωση που αυτό το καθήκι που λέγεται Σαμαράς βγει πρώτος.

Τις προθέσεις του δεν τις έχει κρύψει.’Θα τις κατεβάσω τις κουκούλες‘ Και είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι οι συλλήψεις και το κυνήγι αναρχικών και αγωνιστών του δρόμου θα εντατικοποιηθεί στα πλαίσια κατασκευής εσωτερικού εχθρού. Όσο για τους συντρόφους μας που είναι ήδη στην φυλακή η προοπτική είναι δικαιολογημένα η πιο δυσοίωνη…

Η καταστολή από μέρους του έχει προαναγγελθεί. ‘Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις‘ είχει πει το καθήκι. Όπως  μαζί με αυτό είχε πει ότι ‘θα πουλήσουμε ό,τι μπορεί να πουληθεί

Ο Σαμαράς αν μη τι άλλο δεν κρύβει την φασιστική και μνημονιακή του βαρβαρότητα  και αυτό εκθέτει ακόμη περισσότερο τους αφελείς που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο.

Η εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ την μέρα των φοιτητικών εκλογών(!) και η άθλια αχαρακτήριστη αντιμετώπιση οροθετικών γυναικών την βδομάδα πριν τις προηγούμες εκλογές είναι τρανταχτά προμηνύματα για το τι έρχεται.

Το ίδιο και η μετεκλογική απόφαση του πρωτοδικείου να ποινικοποιήσει την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφορίας στο ίντερνετ.

Μέσα στις συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης και άμεσου ελέγχου της χώρας από ΔΝΤ και τραπεζίτες, ετοιμάζουν ένα νέο κύμα κρατικής καταστολής, εξαθλίωσης και φασισμού.

Μπορούμε να το αποτρέψουμε!Ο πόλεμος ενάντια στην ΝΔ και στα αδερφάκια της έχει ήδη ξεκινήσει και δεν μπορεί παρά να είναι νικηφόρος!

Το κείμενο δεν έχει καμιά διάθεση να σπείρει αυταπάτες για το ΣΥΡΙΖΑ και για το τι αυτό θα εξελιχτεί. Οι αστέρες της σοσιαλδημοκρατικής του πτέρυγας μάς έχουν ήδη δείξει πόσο υποχωρητικοί, κούφιοι και ανακόλουθοι είναι. Φιλοξενούμενοι στα κανάλια που έχουν οργανωμένο σχέδιο να βγάλουν την ΝΔ πρώτη και να γελοιοποιήσουν το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτοξεύσει τις πιο απίθανες κωλοτούμπες και έχουν νομιμοποιήσει αυτούς που ο λαός θέλει να τιμωρήσει:Τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα αφεντικά τους. Επομένως οι φόβοι ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχτεί σε νέο ΠΑΣΟΚ είναι βάσιμοι και αφορά πλέον την ριζοσπαστική του πτέρυγα να αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει.

Όμως έστω με ένα συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ έστω με ένα ΣΥΡΙΖΑ που είναι δειλό να φέρει πραγματικές ρήξεις και τομές, είναι φανερό στον περισσότερο ενεργά πολιτικά κόσμο ότι είναι πολύ προτιμότερος από μια φασιστική δεξιά στο τιμόνι του κράτους.

Τουλάχιστον τότε θα υπάρχει οξυγόνο να αγωνιστούμε‘ όπως μου είπε ένας φίλος αναρχικός.

Με ΣΥΡΙΖΑ πάνω μας δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν θα έχουμε πάλι αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσίες της εξουσίας.Αλλά τουλάχιστον υπάρχει η εγγύηση ότι δεν θα κλιμακωθεί η κρατική καταστολή και ο φασισμός του κράτους από τα ήδη υψηλά επίπεδα που βρίσκεται. Και τα κινήματα των πλατειών και του δρόμου θα έχουν άλλο αέρα και αυτοπεποίθηση αλλά και ηθικό για να αγωνιστούν νιώθωντας ότι κατάφεραν να γκρεμίσουν τους πολιτικούς φορείς της προηγούμενης χούντας.

Επειδή η ΝΔ είναι ο άμεσος εκπρόσωπος των τραπεζικών συμφερόντων και των εφοπλιστών, επειδή η φασιστική στροφή τους από τότε που την ανέλαβε ο Σαμαράς είναι περισσότερο από έκδηλη και το πρόταγμα του ‘να ανακαταλάβουμε τις πόλεις’ το υλοποιεί έμπρακτα η Χρυσή Αυγή και επειδή με την προσχώρηση της Μπακογιάννη αποκαλύφτηκε στο ακέραιο και ο νεοφιλελεύθερος χαρακτήρας της, συνιστά άμεσα μια απειλή που θέλει τσάκισμα.

Στην εποχή που ζούμε απαιτείται να είμαστε και κατά του μνημονίου (δηλαδή του ΔΝΤ που η εκπρόσωπος του η Λαγκάρντ δήλωσε για την Ελλαδα ότι δεν αισθάνεται καμιά λύπη για την εξαθλίωση της!) και κατά του φασισμού.

Μόνο του το ένα από τα δυο δεν φτάνει. Και είναι η ΝΔ που εκφράζει ΚΑΙ τα δυο. Και το μνημόνιο της Μέρκελ και του ΔΝΤ και τον φασισμό που σε εντελώς απροκάλυπτη μορφή εκφράζεται από την Χρυσή Αυγή..

Το τσάκισμα της θα φέρει και το τσάκισμα του μικρού αδερφού της, της Χρυσής Αυγής. Χτυπώντας την Χρυσή Αυγή χτυπάς και τον μεγάλο αδερφό της, χτυπώντας την ΝΔ χτυπάς και το μικρό της αδέρφι. Αυτά πια έγιναν αξεδιάλυντα.

Για τις προηγούμενες εκλογές γράφτηκε ότι τα αποτελέσματα τους φανέρωσαν μια χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό σε έναν βαθμό ίσχυσε όπως θα ισχύσει ακόμη περισσότερο για αυτές που έρχονται. Η πόλωση τους είναι πρωτοφανής και ξεπερνά και την πρωτόγνωρη πόλωση των προηγούμενων εκλογών. Υπάρχει διάχυτη και στις δυο πλευρές μια αίσθηση που λέει ‘ή αυτοί ή εμείς‘ και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που είναι σοβαρά διατεθιμένοι να μεταναστεύσουν αν επικρατήσει η ΝΔ.

Ο Σαμαράς απείλησε ότι θα στείλει τους δικούς του στις γειτονιές μας για να μαζέψει ψήφους.Ας κοπιάσουν! Στην Αθήνα γνωρίζουν ότι η επιρροή τους είναι στα ιστορικά χαμηλά της και μειώνεται μέρα με την μέρα. Με αυτούς τους κυρίους είμαστε σε πόλεμο αφού ήταν το δικό τους κόμμα που κήρυξε τον πόλεμο σε όλη την κοινωνία. Κανένα εκλογικό τους περίπτερο, κανένα γραφείο τους δεν θα να είναι ασφαλές όπως ισχύει και για τα περί[πτερα και τα γραφεία των ναζιστών της χρυσής αυγής.

Αν αυτοί έχουν το αμίμητο θράσος μετά από όσα έγιναν να ξαναζητούν και τσαμπουκαλεμένα(!) την ψήφο από τον κόσμο ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να τους γδάρει.

Ακόμη όμως κι αν καταφέρουν να πάρουν νόμιμα την εξουσία ο αγώνας δεν θα σταματήσει.

Θα το έχουν καταφέρει πατώντας στις φοβίες και στις ανασφάλειες γέρων ανθρώπων (αυτή είναι η μεγάλη δεξαμενή ψήφων τους) και φέρνοτας την επαρχία σε αντιδιαστολή με την Αθήνα (Όπου η ΝΔ είναι σχεδόν εξαφανισμένη…)

Ας γνωρίζουν αυτοί οι γέροι άνθρωποι και οι επαρχιώτες που θα  ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ το εξής:

Τον δικό τους λάκο σκάβουν! Αυτοί δεν θα έχουν νοσοκομεία να τους προσέξουν στα γεράματα τους, αυτοί θα μείνουν χωρίς καμιά αλληλεγγύη και αυτοί θα πληρώσουν την ιστορική ευθύνη να ξαναφέρουν από πάνω μας τα αρπακτικά του ΔΝΤ και των τραπεζών.Θα ψοφάνε από την πείνα και κανείς δεν θα τους λυπάται.

Η νεολαία που στην συντριπτική της πλειοψηφία θα σταθεί μακριά από τους νεοφιλελεύθερους φασίστες του Σαμαρά και τους κλέφτες πουλημένους του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ζωή και τον αγώνα της.

Αναγκαστικά αυτός θα γίνει πιο βίαιος και λυσσασμένος με μεγαλύτερο τίμημα και αυταπάρνηση (και γι’αυτό πολλοί νέοι  θα έχουν φύγει μετανάστες…) αλλά στο τέλος πάλι θα θριαμβεύσει.

Το ακούτε αυτό ηλικιωμένοι άνθρωποι που θα πάτε να ψηφίσετε τον δολοφόνο των παιδιών και των εγγονών σας γιατί φοβάστε τον Τσίπρα;

Έχετε μια ευκαιρία να μην το κάνετε αυτό το έγκλημα! Μετά δεν θα υπάρχει τέτοια ευκαιρία και θα πεθάνετε μισητοί και ατιμασμένοι…

252 σκέψεις σχετικά με το “ΠΡΟΣΟΧΗ!Κίνδυνος νομιμοποιημένης κυβέρνησης μνημονίων και φασισμού μπροστά μας!

  1. Ρε φίλε Blackpanther με συγκίνησες…

    Τι να πει κανείς;

    Ότι η ψήφος σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θε είναι η πλέον ατιμωτική, ανεύθυνη και ανήθικη ψήφος από γεννήσεως ελληνικού κράτους;
    Ότι αυτοί οι γέροντες υποθηκεύουν τη ζωή των απιδιών και των εγγονών τους μπρος στην πιθανότητα να ισχύει η τρομοκρατία περί ακταβολής μιας σύνταξης;

    Μπροστά στο ενδεχόμενο να περικοπεί ή να μην καταβληθεί ένα μήνα μια σύνταξή σου, καταδικάζεις ρε μπαγλαμά σε αιώνια φτώχεια και δουλεία τα παιδιά και τα εγγόνια σου;

    • @image

      αυτο θα το δουμε, πρωτος εγω θα το κολλησω στους τοιχους των φιλων μου! νια νια νια νια νιαααααααααα

  2. Eπιτέλους ρε Πάνθηρα έγραψες ένα κείμενο που απευθύνεται στον πολύ κόσμο και φυσάει!
    Τα άλλα κείμενα σου είναι υπέροχα αλλά διαβάζονται μόνο από διανοούμενους και ψαγμένους. Ο πολύ κόσμος βλέπει το μέγεθος τους και τρέχει μακριά!Kαι κοίτα να δεις που αυτό το μικρό σχετικά κείμενο σου θα είναι το πιο επιδραστικό όλων!

  3. CIPRALEX (τσιπρ-αλεξ 😉 )
    Η επιστημη εχει προβλεψει πριν απ΄ τους σωτηρες για μας. χαχαχαχαχαχα

    ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ
    1.3 Φαρμακοτεχνική μορφή
    Επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία.
    1.4 Περιεκτικότητα
    Cipralex 5 mg : Κάθεδισκίο περιέχει5 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος.
    Cipralex 10 mg: Κάθεδισκίο περιέχει10 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος. CipralexÒ 15 mg: Κάθεδισκίο περιέχει15 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος. CipralexÒ 20 mg: Κάθεδισκίο περιέχει20 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος.

    2.2 Ενδείξεις
    Το Cipralex ενδείκνυται για:
    • θεραπεία του μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου.
    • θεραπεία της διαταραχής πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία
    • θεραπεία της διαταραχής κοινωνικού άγχους (κοινωνική φοβία)
    • Θεραπεία της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.
    Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από χαμηλή/καταθλιπτική διάθεση, απουσία ενεργητικότητας, μελαγχολία, αισθήματα λίγης ή καθόλου αξίας,διαταραχές ύπνου, απόσυρση και ανικανότητα να ανταποκριθεί κανείςστις καθημερινές ασχολίες. Η κατάθλιψη μπορεί να συνοδεύεται ακόμηκαι με σκέψεις αυτοκτονίας. Οι καταθλιπτικοί ασθενείς μπορεί ακόμη ναυποφέρουν από συμπτώματα άγχους.
    Ηδιαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση απρόσμενων κρίσεωνέντονου πανικού ή άγχους όταν οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι μεσυγκεκριμένες περιστάσεις ή λόγω του φόβου ότι θα βιώσουν νέεςκρίσεις. Συγκεκριμένα το τι προκαλεί τις κρίσεις διαφέρει από ασθενήσε ασθενή. Οι κρίσεις επανεμφανίζονται όταν ο ασθενής αντιμετωπίζειξανά την ίδια κατάσταση.
    Η διαταραχή κοινωνικού άγχους,επίσης γνωστή και ως κοινωνική φοβία, σχετίζεται με τον υπέρμετροφόβο προς τις κοινωνικές περιστάσεις. Οι ασθενείς τείνουν νααποφεύγουν τις κοινωνικές περιστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να τουςπροκαλέσουν άγχος ή καταπόνηση.
    Η γενικευμένηαγχώδης διαταραχή σχετίζεται με υπερβολικό άγχος και/ή ανησυχία.Τυπικά η ανησυχία σχετίζεται με συνήθεις δραστηριότητες τηςκαθημερινής ζωής.

    2.3 Αντενδείξεις

    Μηνπάρετε το Cipralex:
    • εάν είστε αλλεργικός/ή στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε από τα έκδοχα του φαρμάκου που αναφέρονται στην ενότητα 1.2 αυτού του φυλλαδίου.
    Συμβουλευτείτετον γιατρό σας.
    • ταυτόχρονα με φάρμακα γνωστά ως μη εκλεκτικοί, μη αναστρέψιμοι αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (MAOIs), φενελζίνη, ιπρονιαζίδη, ισοκαρβοξαζίδη, νιαλαμίδη και τρανιλκυπρομίνη, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της κατάθλιψης.
    Εάνέχετε λάβει οποιαδήποτε από αυτά τα φάρμακα θα χρειαστεί ναπεριμένετε 14 ημέρες πριν ξεκινήσετε να λαμβάνετε τα δισκία Cipralex.Μετά την διακοπή του Cipralex πρέπει να αφήσετε να περάσουν 7 ημέρεςπριν ξεκινήσετε την λήψη οποιουδήποτε από αυτά τα φάρμακα.

    http://www.healthview.gr/node/198

  4. παραληψη (να συμπληρωθει 😉 )

    οι τεσσερεις απο τις πολλες συνιστωσες του συριζα.

    Cipralex 5 mg : Κάθε δισκίο περιέχει 5 mg escitalopram σεμορφή οξαλικού άλατος.
    Cipralex 10 mg: Κάθε δισκίο περιέχει10 mg escitalopram σεμορφή οξαλικού άλατος.
    Cipralex 15 mg: Κάθε δισκίο περιέχει15 mg escitalopram σεμορφή οξαλικού άλατος.
    Cipralex 20 mg: Κάθε δισκίο περιέχει20 mg escitalopram σεμορφή οξαλικού άλατος.

    καλη ιαση. 😉

  5. ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΛΑΕΙ !!!ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ? ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ…………

  6. sifis,

    ενω η νδ που θα βρει λεφτα ?? δε θα παιξουμε την κολοκυθια, αλλα το μη χειρον, βελτιστον !

    ξεμπροστιαστε την αριστερα !! να δουμε, εχει τα κοχονες, να αλλαξει κατι ?? δωστε τους, την ευκαιρια !!

  7. ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ!ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!

  8. τα χαράτσια τα πληρώνεις για να έχουν φράγκα οι μεγαλοτραπεζίτες και όχι όπως λένε οι τσάτσοι τους οι χρυσαυγίτες για να έχουν τζάμπα φαγηά, τζάμπα φάρμακα και τζάμπα επιδόματα οι εκατομμύρια λ/μ. Θέλεις να συνεχιστεί αυτό? Αν όχι, τσάκισε κι εσύ την Χρυσή Αυγή.
    Το μικρό αδέφρι της ΝΔ του κόμματος που προσκυνά ΔΝΤ και οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση ενώ κατηγορεί τους μετανάστες για τα χάλια του κόσμου.
    edit από πάνθηρα: Το σχόλιο αρχικά ήταν μια αηδία της χρυσής αυγής που κατηγορεί τους μετανάστες για τα εγκλήματα των πλουσίων και των τραπεζιτών…
    φασιστάκο την επόμενη φορά που θα γράψεις εδώ θα αλλάξω ακόμη περισσότερο το προκάτ κειμενάκι σου.Το ακούς τσατσά των πλουσιων και των τραπεζιτών που θέλουν να βάλουν τους φτωχούς να σκοτωθούν μεταξύ τους για να είναι αυτοί καλα;

  9. Σαμαράς σημαίνει φασισμός και ΠΕΙΝΑ!ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!
    Μην κάνετε μαλακία σε αυτές τις εκλογές να απέχετε!Τσίπρα δαγκωτό κι ας μην τον πιστεύω.Εδώ παίζεται η επιβίωση μας!
    ΡΕ ΠΕΙΝΑΜΕ ΡΕ!ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ!ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ!

  10. εεεε ειναι αληθεια παντως οτι αν επικρατησει ο ακροδεξιος φασιστας κυριος σαμαρας, θα ζησουμε πραγματα που δεν εχουμε ζησει ποτε μα ποτε.
    και οχι μονο σε οικονομικο επιπεδο (αυτο ειναι γνωστο και αναμενομενο), αλλα οπως λεει το κειμενο, και στο θεμα της καταστολης.

    μεχρι τωρα ξεραμε οτι η πασοκαρα -ιστορικα!!!!- ηταν παντα πρωτη στο θεμα της καταστολης.
    παρολαυτα, για να περασει η νδ τα νεα μετρα εξαθλιωσης που θελει και εχει υποσχεθει στο κεφαλαιο οπωσδηποτε να περασει, η καταστολη εκ των πραγματων θα φτασει στα ακρα.
    το γνωστο κυνηγι μαγισσων εναντιον συγκεκριμενου πολιτικου χωρου που ξεραμε ως τωρα, θα ενταθει και θα επεκταθει και σε αλλους χωρους.

    δεν ξερω αν πραγματικα ειναι σε θεση να «κλεισουν» το indy, αλλα οσες καταληψεις και κοινωνικοι χωροι υπαρχουν αυτη τη στιγμη, θα χτυπηθουν αλυπητα. και αυτη τη φορα δε θα προκειται απλα για το τρεντυ βοξ, αλλα ακομα και για παλιες ιστορικες καταληψεις που κανεις ως τωρα δεν ειχε τολμησει να αγγιξει.

    ο κουκουλονομος και ο νεος τρομονομος θα ειναι πλεον ρουτινα και στην ημερησια διαταξη, και για τις πορειες/διαδηλωσεις/κινητοποιησεις κλπ θα ισχυσουν τα ιδια με τον καναδα (αν οχι χειροτερα).
    επισης, αυτη τη φορα δε θα διστασουν να χρησιμοποιησουν πλαστικες σφαιρες και εκτοξευτηρες νερου, και σε περιπτωση εξεγερσης (οπως πχ 12 φλεβαρη) να κατεβασουν το στρατο στους δρομους και να σκοτωσουν ακομα και διαδηλωτες, για να «μην καει παλι η αθηνα μας».
    τα ετσι κι αλλιως ακροδεξια ματ θα ξεσαλωσουν οσο ποτε και θα κανουν καθημερινα παρτυ μεσα στις σχολες αντι για τους φοιτητες.
    και να μη μας κανει εντυπωση, αν οι καθε ειδους απεργιες κηρυχτουν πλεον και επισημα εντελως παρανομες.

    με ακροδεξια νδ, οπως λεει και στο κειμενο, οι πολιτικοι κρατουμενοι θα δεινοπαθησουν στις φυλακες ακομα περισσοτερο απ οτι τωρα και θα γεμισουν ακομα περισσοτερο οι φυλακες με αντιφρονουντες καθε ειδους.
    μ αυτα και μ αυτα ο ημιτρελος κυριος μιχαλακης με τις εκατονταδες προληπτικες προσαγωγες του και ολα του τα εγκληματα θα φανταζει σαν..υπερασπιστης της ελευθεριας 😯 (λεμε τωρα :D).

    και αν καποιος εχει την αυταπατη οτι η ακραια οξυνση της καταστολης σε συνδυασμο με την οικονομικη εξαθλιωση, θα οδηγησουν σε ριζοσπαστικοποιηση της κοινωνιας και στην πολυποθητη εξεγερση, καλα θα κανει να ρωτησει τους γονεις του τι γινοταν στη χουντα του 73, οπου ηταν τοσο μεγαλος ο φοβος και ο τρομος, που κανεις δεν τολμουσε οχι να αντιδρασει, αλλα ουτε καν να μιλησει ελευθερα, να πει τη γνωμη του ουτε καν στον γειτονα.

    κανονικα η οξυνση της κρατικης καταστολης και της ταξικης παλης οδηγει οντως σε διαφορες μορφες αντιστασης και σε εξεγερση, οταν ομως η καταστολη μετατρεπεται σε κανονικη τρομοκρατηση της κοινωνιας (σαν αυτο που σχεδιαζει να κανει ο ακροδεξιος σαμαρας με τη φασιστικη παρεα του), τοτε αυτο που ακολουθει ειναι το μαυρο σκοταδι.
    για πολλα χρονια.

    (ouf! σορρυ για το σεντονακι 🙂 )

    • @ walpurgisnachtstraum

      αν διαβαζανε οι πολιτικοι κρατουμενοι το φοβερα ψαγμενο σχολιο που εγραψες, μαλλον πρωτη εσενα θα σφαζανε και μετα τους δεσμοφυλακες τους

  11. ζούμε και αναπνέουμε για την στιγμή που θα μας δέρνουν τα νέα ΜΑΤ. Οι Μονάδες Αλέξη Τσίπρα…

    • Θέλεις να πεις ozric πως, άμα βγει ο Τσίπρας, τα ΜΑΤ δε θα γίνουν οι φιλικοί μπάτσοι της γειτονιάς μας;;; Πέφτω από τα σύννεφα…

  12. Να χαρώ εγώ τους υμνητές των «εξεγέρσεων» που έγραφαν δακρύβρεχτα ποιηματάκια και τώρα το ρίχνουν στις ψήφους.Να χαρώ εκείνους που μιλάγανε για «κομμούνες» και τώρα κλάνουν μέντες μπροστά στο Σαμαρά.Ρε για «εμφύλιο ταξικό πόλεμο» δεν μιλάγαμε τόσο καιρό;Τι τα λέγατε ρε ψοφίμια αφού δεν τα πιστεύατε;Μετά τα διλήμματα «μνημόνιο ή χρεωκοπία» το πολιτικό καθεστώς βρήκε ένα καλύτερο.»Κόμμα της τάξης ή Σοσιαλδημοκρατία’.Κι ορισμένοι το αναπαράγουν χωρίς να ντρέπονται καθόλου για τα όσα έλεγαν μερικούς μήνες πριν.

    • Έχεις δίκιο αναρχικέ κομμουνιστή.Κλάνουν μέντες μπροστά στον Σαμαρά! Θέλουμε άντρες σαν και σένα που δεν φοβούνται και γι’αυτό πρέπει να ψηφίσουμε Σαμαρά γιατί εμείς που δεν τον φοβόμαστε πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν κλάνουμε μέντες. Δεν υπάρχει κανένα δίλλημα. Σαμαράς και τα μυαλά στα κάγκελα. Γουστάρω να δω την πλειοψηφία να στοιζίζεται πίσω από Αντώνη.Γιατί αλλιώς πώς θα γίνει ο σωστός εμφύλιος ταξικός πόλεμος;Πες τα ρε άντρα.Εσύ που δεν μασάς και δεν μπαίνεις σε ψεύτικα διλήμματα!Εσύ ο άφοβος και ο υπεράνω!

      • Αιμοδιψή με τρέλα Σύριζα για να χτίσετε το νέο ΠΑΣΟΚ και να ανακαλύπτεις «πλειοψηφίες» στον χ Σαμαρά και τον Χ Τσίπρα.Κρίμα είναι άλλωστε τόσα στελέχη ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ που θα αναβαπτιστούν αν όχι στο «κίνημα» του κάθε ψοφοδεή σοσιαλδημοκράτη που μεγάλωσε πια και είπε να βολευτεί γιατί οι διακυρήξει του αποδείχτηκαν κούφιες.
        Από την πλευρά μου λέω να παραμείνω «προβοκάτορας» κι ας με καταγγέλουν οι κομματάρχες σου όπως μετά τις 12 Φλεβάρη.Καλή τύχη στο νέο σας στρατόπεδο,έτσι κι αλλιώς δεν χρειάστηκε και τίποτα για να κάνετε το πέρασμα.Μικροαστούληδες του κερατά που λυγίσατε χωρίς να χρειαστεί καν καταστολή θα σας θυμίζω τα περί «βάρκιζας» που λέγατε έτσι για να σπάω πλάκα με την ΞΕΦΤΙΛΑ σας.
        Δεν χρειαζόταν κανένα κείμενο του «παύλου’ πάνθηρα αρκούν τα δικά σου.Αρκεί να θυμάσαι ότι στο επόμενο κείμενο που θα γράψεις μιλώντας για κομμούνες θα σου θυμίσουμε ότι πούλησες το ‘μητρώο των κειμένων σου’ με αντάλλαγμα ένα προσωρινό βόλεμα στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας.Περαστικά σας «επαναστάτες» του φραπέ ,που δεν χρειαστήκατε καμιά Μακρόνησο για να λυγίσετε,καμιά εξορία για να υπογράψετε δήλωση μετανοίας.Καλό δρόμο στην επιλογή του «καλύτερου καπιταλισμού» για τον οποίο θα παλέψετε μαζί με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

        ΥΓ.Από μία άποψη είστε τυχεροί.Τυχεροί που μάλλον δεν θα χρειαστεί να δοκιμασετε τα γιαούρτια και τις κλωτσιές όσων πουλήσατε για μια καβάτζα,
        Α και η υπογραφή μου είναι Αναρχικός Κομμουνιστής γιατί πήξαμε στους «Συριζοαναρχικούς» ,»αντί»-«σοσιαλδημοκράτες»
        Σε κρίνω λοιπόν όπως γουστάρω και σε βρίσκω λίγο,μικρό,λειψό για την εποχή σου έτοιμο από καιρό να προδώσεις ότι έντυνες με μεγαλοστομίες.Να σουν κι ο μόνος….

        • «Από την πλευρά μου λέω να παραμείνω “προβοκάτορας” κι ας με καταγγέλουν οι κομματάρχες σου όπως μετά τις 12 Φλεβάρη.Καλή τύχη στο νέο σας στρατόπεδο,έτσι κι αλλιώς δεν χρειάστηκε και τίποτα για να κάνετε το πέρασμα.Μικροαστούληδες του κερατά που λυγίσατε χωρίς να χρειαστεί καν καταστολή θα σας θυμίζω τα περί “βάρκιζας” που λέγατε έτσι για να σπάω πλάκα με την ΞΕΦΤΙΛΑ σας.
          Δεν χρειαζόταν κανένα κείμενο του “παύλου’ πάνθηρα αρκούν τα δικά σου.Αρκεί να θυμάσαι ότι στο επόμενο κείμενο που θα γράψεις μιλώντας για κομμούνες θα σου θυμίσουμε ότι πούλησες το ‘μητρώο των κειμένων σου’ με αντάλλαγμα ένα προσωρινό βόλεμα στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας.Περαστικά σας “επαναστάτες” του φραπέ ,που δεν χρειαστήκατε καμιά Μακρόνησο για να λυγίσετε,καμιά εξορία για να υπογράψετε δήλωση μετανοίας.Καλό δρόμο στην επιλογή του “καλύτερου καπιταλισμού” για τον οποίο θα παλέψετε μαζί με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
          ΥΓ.Από μία άποψη είστε τυχεροί.Τυχεροί που μάλλον δεν θα χρειαστεί να δοκιμασετε τα γιαούρτια και τις κλωτσιές όσων πουλήσατε για μια καβάτζα,
          Α και η υπογραφή μου είναι Αναρχικός Κομμουνιστής γιατί πήξαμε στους “Συριζοαναρχικούς” ,”αντί”-”σοσιαλδημοκράτες”
          Σε κρίνω λοιπόν όπως γουστάρω και σε βρίσκω λίγο,μικρό,λειψό για την εποχή σου έτοιμο από καιρό να προδώσεις ότι έντυνες με μεγαλοστομίες.Να σουν κι ο μόνος….»

          Στο συκοφαντικό παραληρήμα σου έχω να του αντίταξω τα γέλια μου! Όταν εγώ σήμερα ήμουν στον δρόμο στην αντιφασιστική εσύ ήσουν που έκανες σχολιάκα εδώ και παρίστανες τον μεγάλο επανάστατη. Στην πράξη κρινόμαστε και εσύ στην πράξη κρίθηκες ότι είσαι του καναπέ και με το αφ’ύψηλού υφάκι που τους δέρνεις όλους.
          Ένας μίζερος όμως είσαι που ούτε που καταλαβαίνει τα κείμενα που διαβάζει για να τα κρίνει.
          Εμένα η ζωή μου είναι διάφανη και αν έχω βολευτεί ή όχι το ξέρω πολύ καλά. Για σένα δεν ξέρω.Και σου στέλνω και μέηλ για να πούμε και από κοντά. Αν είσαι του δρόμου όπως λες θα με ξέρεις και θα σε ξέρω και θα τα πούμε με τα ονομάτα μας.Και εκεί θα δούμε ποιος πίνει τον φραπέ και ποιος όχι.
          Η εμπάθεια σου είναι αδικαιολόγητη όπως και οι χαρακτηρισμοί σου προς εμένα.
          Αν πραγματικά πιστεύεις όσα γράφεις τότε γράψε εσύ ένα κείμενο που να ισχυρίζεται τα αντίθετα από το δικό μου: ότι δεν έχει καμιά σημασία και διαφορά αν βγει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και ότι είναι στα πλαίσια της άρνησης της βάρκιζας να ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο.
          Τα υπόλοιπα τα λέμε στο μέηλ αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις ειλικρινά την συζήτηση και αν για σένα η έννοια του αναρχικού συντρόφου είναι κάτι συγκεκριμένο.
          Εύχομαι για σένα να είσαι κάτω από 25 και η εμπάθεια σου να είναι προϊόν της ηλικίας σου.Γιατί αν είσαι μεγαλύτερος και τα γράφεις αυτά τότε έχεις όντως πρόβλημα.
          Και κόψε τις μαλακίες για το νέο μου στρατόπεδο γιατί εγώ ποτέ μου δεν ήμουν σε κανένα στρατόπεδοκαι ούτε θα πάω. Εσύ φαίνεσαι να θες τέτοια και να κουβαλάς σε αυτά όλο τον ιδεολογικό σου φανατισμό…

    • @αναρχικος κομμουνιστης

      ειμαι σιγουρος οτι απο τη ζηλια σου για το φοβερο κειμενο του Πανθηρα γραφεις αυτα που γραφεις, ντροπη σου! οσο ομως και να πετας λασπη το υψηλο επιπεδο των αναλυσαρων του πανθηρα δεν προκειται να το φτασεις

    • @Αναρχικός Κομμουνιστής
      Cipralex 20 mg κ θα γινεις καλα

      γιατι το πολυ Paparigalex μαλλον σε εχει πειραξει

      (αν κ ετσι οπως πας, μην εχεις παρει κ κανα Mihaloliaknix )

  13. Χαιρετώ!
    Μόλις γύρισα από την αντιφασιστική που ξεκίνησε από ΑΣΟΕΕ και κατέληξε νομική. Καλός κόσμος σε μια περίοδο που η προεκλογικίτιδα έχει καταλάβει τους πάντες.Αρκετοί φοιτητές από ΑΣΟΕΕ και αρκετοί και οι μετανάστες.Η υποδοχή του κόσμου θετική. ΕΛπίζω ΠΡΙΝ τις εκλογές να γίνει μια ενωτική αντιφασιστική που θα καταλήξει Αγιο Παντελεήμονα.
    Έρχομαι εδώ και βλέπω σχόλια από osr
    «ζούμε και αναπνέουμε για την στιγμή που θα μας δέρνουν τα νέα ΜΑΤ. Οι Μονάδες Αλέξη Τσίπρα…» και από αναρχικό κομμουνιστή (γενικότερα αυτή η ιδεολογική ταυτότητα λέγεται σκέτο αναρχοκομμουνιστής χωρίς να χωρίζονται οι λέξεις αλλά είμαστε στην εποχή όπου ανθίζουν όλοι οι συνδυασμοί στις ιδεολογίες…) που γράφει:
    «Να χαρώ εγώ τους υμνητές των “εξεγέρσεων” που έγραφαν δακρύβρεχτα ποιηματάκια και τώρα το ρίχνουν στις ψήφους.Να χαρώ εκείνους που μιλάγανε για “κομμούνες” και τώρα κλάνουν μέντες μπροστά στο Σαμαρά.Ρε για “εμφύλιο ταξικό πόλεμο” δεν μιλάγαμε τόσο καιρό;Τι τα λέγατε ρε ψοφίμια αφού δεν τα πιστεύατε;Μετά τα διλήμματα “μνημόνιο ή χρεωκοπία” το πολιτικό καθεστώς βρήκε ένα καλύτερο.”Κόμμα της τάξης ή Σοσιαλδημοκρατία’.Κι ορισμένοι το αναπαράγουν χωρίς να ντρέπονται καθόλου για τα όσα έλεγαν μερικούς μήνες πριν.»

    Δεν ξέρω αν αυτά απευθύνονται σε μένα ή στους συζητητές που έγραψαν από πάνω αλλά αν έχουν διαβάσει το κείμενο μου και δεν φαντάστηκαν το περιεχόμενο του τότε θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν γίνεται να απευθύνεται σε μένα.
    Αν βρήκαν αυτοί στο κείμενο έστω μια σειρά του που να σπέρνει αυταπάτες για τον Τσίπρα και τον Σύριζα να μου το πουν. Εγώ θα τους παραθέσω αποσπάσματα από το κείμενο που αποδεικνύουν το αντίθετο. Όπως ας πούμε αυτό:
    «Με ΣΥΡΙΖΑ πάνω μας δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν θα έχουμε πάλι αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσίες της εξουσίας»
    το οποίο συμπλήρωσα με αυτό:
    «Αλλά τουλάχιστον υπάρχει η εγγύηση ότι δεν θα κλιμακωθεί η κρατική καταστολή και ο φασισμός του κράτους από τα ήδη υψηλά επίπεδα που βρίσκεται. Και τα κινήματα των πλατειών και του δρόμου θα έχουν άλλο αέρα και αυτοπεποίθηση αλλά και ηθικό για να αγωνιστούν νιώθωντας ότι κατάφεραν να γκρεμίσουν τους πολιτικούς φορείς της προηγούμενης χούντας.»

    Μήπως το κείμενο έκρυψε ότι το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξελιχτεί σε νέο ΠΑΣΟΚ;Και τοτε αυτό τι είναι:
    «Το κείμενο δεν έχει καμιά διάθεση να σπείρει αυταπάτες για το ΣΥΡΙΖΑ και για το τι αυτό θα εξελιχτεί. Οι αστέρες της σοσιαλδημοκρατικής του πτέρυγας μάς έχουν ήδη δείξει πόσο υποχωρητικοί, κούφιοι και ανακόλουθοι είναι. Φιλοξενούμενοι στα κανάλια που έχουν οργανωμένο σχέδιο να βγάλουν την ΝΔ πρώτη και να γελοιοποιήσουν το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτοξεύσει τις πιο απίθανες κωλοτούμπες και έχουν νομιμοποιήσει αυτούς που ο λαός θέλει να τιμωρήσει:Τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα αφεντικά τους. Επομένως οι φόβοι ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχτεί σε νέο ΠΑΣΟΚ είναι βάσιμοι και αφορά πλέον την ριζοσπαστική του πτέρυγα να αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει.»

    Κι ας σκεφτούμε ότι αυτά γράφτηκαν σε ένα κείμενο που ασχολείται με ΝΔ και Σαμαρά!
    Κι ως κείμενο κάνει τέσσερα πράγματα:
    1)Αποκαλύπτει τι είναι αυτή η ΝΔ και τι συμφέροντα εξυπηρετεί
    2)Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει την εξουσία κερδίζοντας τις εκλογές και προσπαθεί να διευρευνήσει τις επιπτώσεις.
    3)Καλεί τον κόσμο να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο καθώς τώρα αυτό είναι το πιο αρνητικό όλων
    http://www.reuters.com/article/2012/05/29/markets-usa-stocks-idUSL1E8GT7Q220120529
    (κοιτάχτε πόσο χαίρονται με αυτό το ενδεχόμενο τα αφεντικά!)
    4)Κηρύττει ότι ό,τι κι αν γίνει (είτε πάρει η ΝΔ την εξουσία είτε όχι) ο αγώνας θα συνεχιστει και σε περίπτωση επικράτησης ΝΔ θα γίνει ακόμη πιο βίαιος και λυσσασμένος.

    Διαφωνεί κανείς με αυτά; Ή νομίζει και έχει αυταπάτες ότι θα έρθει αγωνιστική ανάταση αμέσως μόλις βγει ο Σαμαράς;

    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;

    Ο αναρχικός κομμουνιστής προφανώς ήρθε φουριόζος από το κείμενο του Παύλου (πόσες φορές θα πούμε ότι εδώ ο κάθε συγγραφέας εκφράζει τον εαυτό του εκτός αν δηλώνει αλλιώς (ο Παύλος όταν βάζει κείμενο από ορμή θύελλα εγώ αν βάζω κείμενο από Σινιάλο Αιγάλω κλπ) και άρχισε να γράφει πράγματα εναντίον μου που δεν προκύπτουν από αυτά που έγραψα. Την επόμενη φορά ας διαβάζει πρωτα τι γράφω και μετά να κρίνει όπως και όσο γουστάρει…

  14. μπραβο ρε Πανθηρα! καθε φορα που διαβαζω κειμενο σου νομιζω οτι ξεπερνας τον εαυτο σου. Ισως απο τα πιο αρτια κειμενα που εχω διαβασει για τις εκλογες! θα φροντισω να το διαδωσω στο facebook και υποσχομαι να το ποσταρω σε ολους τους τοιχους των φιλων μου. Καλα τα γραφεις! Ολοσωστα και τσεκουρατα ειδικα στο σημειο οπου εγκαλεις τα γεροντια που πασχουν απο ανοια και τους δευτεροκλασατους επαρχιωτες να παρουν το σωστο δρομο και να στηριξουν τη δυναμη της ελπιδας δηλαδη το ΣΥΡΙΖΑ. Και σε ευχαριστω που φροντιζεις απο πριν να τονιζεις με bold γραμματα τα πιο σημαντικα σημεια του κειμενου, αντι να το αξιολογουμε μονοι μας. Μπραβο και καλη συνεχεια στην προσπαθεια της διαδοσης του αναρχικου λογου και προταγματος!

    • Δύναμη ελπίδας το ΣΥΡΙΖΑ; Όχι δα! Δύναμη απελπισίας και οπισθοδρόμησης η ΝΔουλα ναι!Και η αγαπημένη των κατεστημένων συμφερόντων που μας έφεραν εδώ.
      Δευτεροκλασάτοι οι επαρχιώτες; Πουθενά δεν το ισχυρίστηκα αυτό.Αλλά ισχυρίζομαι ότι είναι πιο ευάλλωτοι στην τηλεοπτική προπαγανδα και ίσως λιγότερο χτυπημένοι από την οικονομική κατάρρευση.Ίσως…Και δεν τους ζήτησα πουθενά να ψηφίσουν κάτι συγκεκριμένο αλλά να ΜΗΝ ψηφίσουν κάτι που είναι αποδεδειγμένα εγκληματικό…

      Μάλλον κακώς κατανοήθηκε από κάποιους αυτό το κείμενο και ασχολήθηκαν περισσότερο με το να το παρεξηγήσουν παρά με το να το καταλάβουν.
      Στα συμπεράσματα του όμως δεν καταλαβαίνω που διαφωνούν.
      Θα αυξηθεί ή όχι η κρατική καταστολή με ΝΔ;
      Θα φέρει έστω προσωρινά ή όχι απογοητευση σε αρκετό κόσμο μια τέτοια εξέλιξη;
      Θα είναι ή όχι κακή εξέλιξη να νομιμοποιηθεί εκλογικά ένα κόμμα που είναι ο άμεσος εκφραστής των τραπεζικών συμφερόντων και του ΔΝΤ στην Ελλάδα;
      Έχει ή όχι κάνει η ΝΔ στροφή στον φασισμό και στον νεοφιλελευθερισμό;

      Σε αυτό το κείμενο ασχολούμαι λοιπόν με το ενδεχόμενο να παρει η ΝΔ νομιμοποιημένα την εξουσία μετά από δυο χρόνια διάλυσης του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών δικαιωμάτων.
      Όταν θα γράψω ένα άλλο κείμενο που θα ασχολείται με το άλλο ενδεχόμενο (να πάρει το ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία)εκεί θα μπορούν πιο άνετα να βγάλουν την χολή τους.
      Αλλά αν νομίζουν ότι με Τσίπρα στην κυβέρνηση η κοινωνία θα μείνει άπραγη και θα χάσει την αγωνιστικότητα της τότε είναι αυτοί που υποτιμούν το αγωνιστικό δυναμικό της κοινωνίας και ανήκουν στο είδος των ανθρώπων που εύχονται τα χειρότερα (και την ΝΔ στην εξουσία) γιατί έτσι πιστεύουν ότι ξυπνά ο κόσμος.
      Με τις συμφορές και τις καταστροφές.
      Μόνο που υποτιμούν πόσο οπισθοδρομεί η κοινωνία όταν το κακό βγαίνει θεσμικά και ‘δημοκρατικά’
      Τότε οι συμφορές και οι καταστροφές δεν φέρνουν κοινωνικές ανατάσεις αλλά κοινωνική απάθεια και κυνισμό.

      Για την συνεισφορά μου στον αγώνα της ελευθερίας και της αυτονομίας υπάρχει ένα μητρώο κειμένων μου και η ίδια η δράση μου εδώ και 20 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει ούτε θα ζητήσω ποτέ μου αναγνώριση και ούτε νιώθω την ανάγκη να προβάλλω την συνεισφορά μου.

      Τα bold γράμματα μπαίνουν για να σπάει η μονοτονία του κειμένου και για να διευκολύνονται αυτοί που δεν συνηθίζουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα στο ίντερνετ. Το ίδιο ισχύει και για τους τίτλους του και τις φωτογραφίες του. Κι όχι για να ρίχνονται κάποιες πλευρές του κειμένου υπέρ κάποιων άλλων!Το κείμενο άλλωστε έχει την δική του συνοχή και ανάπτυξη και κάθε τμήμα του προκύπτει από ένα άλλο…

      • «Θα αυξηθεί ή όχι η κρατική καταστολή με ΝΔ;»
        Προσοχή παιδιά μην τυχόν και αυξηθεί η κρατική καταστολή.Ψηφίστε για να αυξηθεί η κοινωνική συναίνεση,ψηφίστε την παράδοση στο πολιτικό σύστημα για να γλιτώσετε το ξύλο από τη ΝΔ.Σας μιλούν οι πρώην «εξεγερμένοι με μητρώα».Για το καλό σας….
        ΡΕ ΟΥΣΤ ΔΑΜΑΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΑΞΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΑ ΨΟΦΙΜΙΑ.

  15. Περιμένω με αγωνία το επόμενο κείμενο του «εξεγερμένου» της ΚΑΒΑΤΖΑΣ όπου θα θέτει το δίλημμα ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΤΑΝΚΣ.Έτσι για να αποδειχτεί περίτρανα τι σκατά σημαίνει «επαναστατικό» lifestyle

    • Πόσο γελοίος θα γίνεις ακόμη;Και πόσα ακόμη θα βάλεις στο στόμα μου που δεν έχω πει; Ρε πρεμουρα κάποιοι να έχουν τον Σαμαρά από πάνω τους βάζοντας και την ταμπέλα του Αναρχικού κομμουνιστή από πάνω! Ούτε πληρωμένος του Σαμαρά να ήσουν ρε καναπεδάκια !

      • Καναπεδάκιας είναι αυτός που προσκυνά την σοσιαλδημοκρατία γιατί βαρέθηκε να παίζει τον ‘εξεγερμένο»,Καναπεδάκιας είναι αυτός που γίνεται τσιράκι του νέου ΠΑΣΟΚ γιατί φοβάται την καταστολή.Καναπεδάκιας είναι αυτός που αναγνωρίζει διλήμματα του τύπου Πασόκ ή ΝΔ και Τσίπρας ή Σαμαράς .Δεν φτάνει ρε ΞΕΦΤΙΛΑ που πουλιέσαι στο κάθε κόμμα έχεις τα μούτρα και μιλάς για καναπέδες.Τράβα ψήφισε ρε ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ «για να μην οξυνθεί η καταστολή» τράβα και στήριξε ρε ΓΕΛΟΙΕ αυτούς που μιλούσαν για προβοκάτορες στις 12 φλεβάρη και άσε τις αναφορές στους καναπέδες.Εκεί ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΣΑΙ ελπίζοντας να σε σώσουν τα πασόκια του Σύριζα.
        ΝΑΙ ΡΕ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.Όχι «εξεγερμένος’ της καβάτζας ,ψοφοδεής που στα δυσκολα παρατά της ιδέες του,¨αγωνιστής» που κλάνει μέντες με τον κάθε σαμαρά ,ντροπή της ιστορίας των αγώνων,οπαδός του «καλύτερου καπιταλισμού».
        ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΡΕ ΨΟΦΙΜΙ ΚΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ!

        • Είσαι ο μόνος εδώ στην συζήτηση που κατάλαβες ότι ο Πάνθηρας προσκύνησε την σοσιαλδημοκρατία.Ξέρεις να διαβάζεις ρε ξεφωνημένε συκοφάντη; Ψεύτη και αγύρτη, ξεφτιλισμένε κρυφοΚΚΕ που ούτε την ιδεολογική σου ταυτότητα δεν μπορείς να κρύψεις; Πόσο θα ταλαιπωρήσεις ακόμη τα νεύρα και την λογική μας;

    • @ Αναρχικός Κομμουνιστής
      Μαΐου 30, 2012 στις 00:49

      Φιλαράκι
      το επόμενο κείμενο θα έχει τίτλο: «Παπαρήγα ή Μαίλης».

      Ή μήπως προτιμάς «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ vs ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ»

      Ή μήπως «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ & 902 vs ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»;

      Διαλεξε ποιο θες κ θα πουμε του Πανθηρα να στο ετοιμασει.

      • Σιγά γιατί στεναχωρήθηκα τώρα που έγραψες για την Τυποεκδοτική.Πάσα μου έκανες,συνάδελφοι είστε ότι γίνεται στην ‘Τυποεκδοτική» γίνεται και στο «Κόκκινο».Τώρα μάλιστα που ετοιμάζεστε να καθίσετε στην ζεστή αγκαλιά του κοινοβουλίου,τώρα που συμμαχείτε με όσους μας αποκαλούσαν «προβοκάτορες» (ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ) πολύ πάει να μας λές ιστορίες.
        Και είπαμε το καινούριο κείμενο του κάθε πουλημένου σοσιαλδημοκράτη που λύγισε χωρίς καν να χρειαστεί καταστολή,ένα τίτλο ταιριάζει να έχει.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΤΑΝΚΣ.

        υγ.Ντροπή να χρησιμοποιείς το ‘Αναρχικός» ρε ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.Αναρχικός και ψήφος δεν πάνε μαζί.Αναρχικός και επιλογή αφεντικού δεν πάνε μαζί.Αναρχικός και ξεπούλημα του αγώνα για την «ασφάλεια» του Σύριζα επίσης δεν πάνε μαζί.Επιτέλους καιρός να αγκαλιάσετε την καινούρια σας ταυτότητα,τώρα που οι καιροί δυσκόλεψαν….

        • Ντροπή σε σένα!Αναρχικός και εμπάθεια προς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις δεν πάνε μαζί!
          Αναρχικός και τεχνητοί διχασμοί σε περίοδου ταξικού πολέμου δεν πάνε μαζί!
          Αναρχικός και συκοφάντης δεν πάνε μαζί!
          Αναρχικός και αδιάφορος για την επικράτηση φασιστικού κόμματος δεν πάνε μαζί!
          Αναρχικός και μαλάκας που διαρκώς προβάλει την ιδεολογική του ταυτότητα για να μειώσει τους άλλους όπως εσύ δεν πάνε μαζί!
          Η ψήφος σε μάρανε; Εδώ σου λείπουν θεμελιωδέστερα πράγματα για να είσαι σε θέση να αποκαλεις τον εαυτό σου αναρχικό…Ε αναρχικε και κομμουνιστή; Που ο φόβος σου είναι μήπως επικρατήσει ο Τσίπρας σε περίοδο που όλα τα συμφέροντα θέλουν τον Σαμαρά;

  16. http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/127-proin-kai-nyn-stelexi-toy-pasok-stirizoyn-syriza
    Η δικαίωση των συριζοπασόκων πρώην ¨»εξεγερμένων¨».Αντε φέρτε την ¨»αλλαγή» με τους Φωτόπολους και την Κατσέλη ρετάλια.Ούτε τον Σαμαρά δεν άντεξε η «εξέγερσή» σας.Μπορεί να μιλάγατε με άνεση για εμφυλίους και πόλεμο,μπορεί να κάνατε βαρύγδουπες δηλώσεις για «ανυποχώρητους αγώνες» και τελικά στο πρώτο φύσημα του αέρα μικροαστούληδες φοβηθήκατε για την καβάτζα σας και τον μικρόκοσμό σας.Μην τυχόν και σταματήσετε να πίνετε ποτάκια στα εξάρχεια, εκεί είναι τα όριά σας.Τόσο αντέχετε τέτοιοι ‘αγωνιστές» είστε.
    Τουλάχιστον δεν έχετε την ειλικρίνεια να πάτε να γραφτείτε στο Συριζα,θέλετε να παριστάνετε και τους ‘επαναστάτες» στα πάρτυ τρομάρα σας…

    • @ Αναρχικός Κομμουνιστής
      Φιλιαρακι,
      που σαι
      οχι μονο λογια
      ξεκινα την επανασταση εσυ
      κι εμεις σ ακολουθουμε
      αλλα οχι μονο ξαπλα στον καναπε
      κ αμπελοφιλοσοφιες
      ξεκινα την επιτελους ντεεεεεε
      αντε ντεεεεε
      οχι μονο παραπονα κ γκρινιες
      ξεκινα την επιτελους ντεεεεεε

      • Κλασσική ρητορική ΠΑΣΟΚΟΥ
        Σιγά ρε δρομίσιε Συριζαίε που θα μου πεις και τι θα ξεκινήσω.Τράβα εσύ να «αγωνιστείς» για την «κυβερνώσα αριστερά» και άσε με εμένα στις ‘αμπελοφιλοσοφίες».Τόσα χρόνια άλλωστε για «αμπελοφιλοσοφίες» ακούω όταν μιλάω για κράτος και καπιταλισμό.Άλλωστε τι την θέλουμε την «επανάσταση» αφού έχουμε τον Τσίπρα που θα μας σώσει.

        ‘Ελα όμως που πριν την επανάσταση χρειάζονται αγώνες.Έλα όμως που αποδείχθηκε ότι δίπλα μας στους αγώνες είχαμε ΨΟΦΙΜΙΑ που στην πρώτη δυσκολία την έκαναν γιατί φοβήθηκαν….το Σαμαρά.Εμπρός λοιπόν για τη σοσιαλδημοκρατία ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ.Μη νομίζετε πάντως ιμιτασιόν πασόκοι ότι θα έχετε καλύτερη τύχη από τους αυθεντικούς.Τους ταξικούς αγώνες της δεκαετίας του 70 πούλησαν εκείνοι,τους κοινωνικούς της δεκαετίας του 2000 πουλήσατε εσείς.

        • @Αναρχικός Κομμουνιστής
          Cipralex 20 mg κ θα γινεις καλα

          γιατι το πολυ Paparigalex μαλλον σε εχει πειραξει

          (αν κ ετσι οπως πας φιλιαρακι μην εχεις παρει κ κανα Mihaloliaknix )

          • Άσε ρε ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.Στον δικό σου κόσμο οι επιλογές είναι ανάμεσα στον Τσίπρα,την Παπαρήγα και τον Μιχαλολιάκο,κατανοητό.Αλλά πολύ πάει να φορτώνεις τα αδιέξοδά σου και σε όσους δεν την κάναν με ελαφρά στην πρώτη δυσκολία.Όχι επειδή εσύ ΧΕΣΤΗΚΕΣ με το σαμαρά να πρέπει και οι υπόλοιποι να πουλήσουμε ότι πιστέψαμε
            Dimokratex 500mg πρωί -βράδυ.Και μια θεσούλα στο δημόσιο δωράκι εξτρά.Για πότε θα ξεχάσεις ‘τις τρέλες τις νιότης» Δαμανάκη μου δεν λέγεται…

            • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
              ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
              ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

          • Το χόντρυνες τώρα… και μάζεφτο!!! Κάποιοι δεν ψηφίζουμε και, όσο περνάνε οι μέρες, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο μέσα μας το γιατί δεν ψηφίζουμε… πασόκ!!! Κι εγώ αυτό δεν το λέω ιδεολογική καθαρότητα αλλά ρεαλισμό.

            • Δε μαζεύω τίποτα ρε.Δε μαζεύω τίποτα γιατί ΣΙΧΑΘΗΚΑ εκείνους που υμνούσαν την εξέγερση για να κάνουν τώρα την κωλοτούμπα της ζωής τους και να γίνουν ψηφοφόροι.Σιχάθηκα εκείνους που μιλούσαν για αυτοοργάνωση και τρέχουν τώρα να στηρίξουν την ανάθεση.Σιχάθηκα εκείνους που μιλούσαν για την καταστολή και τρέχουν τώρα να υποστηρίξουν την πιο ύπουλη καταστολή,την διαμεσολάβηση.Σιχάθηκα εκείνους που έκραζαν τους μικροαστούς για να αποδειχθούν οι ίδιοι οι πιο φοβισμένοι μικροαστοί.
              Σου φαίνονται αρκετά;Εμένα ναι.Και λίγο είναι το ‘Δαμανάκηδες» λοιπόν.

    • Εσύ είπαμε έχεις πιο μεγάλους φόβους.Μην επικρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί τότε η ακραδεξιά θα είναι αντιπολιτεύση και θα πρέπει να φοβόμαστε.Αυτά έγραψες πιο πάνω ξεφτίλα που θα μιλήσεις εσύ για φόβους. Ρε λούλη εμείς θα παλέψουμε είτε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ. Αυτό γράφει και η αρχική δημοσίευση και μπράβο της. Εσύ είσαι που χέζεσαι αν βγει το ΣΥΡΙΖΑ και επινοείς τα πιο απίθανα. Αλλά γιατί οι φόβοι σου δεν με πείθουν και είμαι πια σίγουρη ότι είσαι τρολο του Σαμαρά επιφορτισμένο να τον παρουσιάσει σαν την λύση που πρέπει να δεχτούμε άφοβα; Γράψε κι άλλα!Όσο γράφεις τόσο πιο ρεζιλι γίνεσαι.

      • Μιλάνε για «λούληδες’ οι ροζ αριστεροί!αχαχαχαχα
        Μιλάνε για ρίσκο και κινδύνους όσοι δεν αντιλαμβάνονται τον αγώνα ως καβάτζα με ένα κόμμα από πίσω το οποίοι θα τους προστατεύει..χαχαχαχαχα!
        Ναι σαι καλά με έκανες και γέλασα

      • Και τι να παλέψεις ρε παρτάλι;Είδαμε μέχρι που φτάνει ο αγώνας σου.Μέχρι τις κάλπες.Είδαμε μέχρι που φτάνει η αποφασιστικότητά σου.Μέχρι το φόβητρο του Σαμαρά,
        Ευτυχισμένο το 1981!

        • ουστ ρε!Που θα μιλήσεις εσύ για φόβητρα!
          Μα την παναγία θέλω να σε γνωρίσω γιατί από το δίκτυο πολλοί κάνουν τους μάγκες. Αλλά στην πράξη λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αγωνίζονται.Κι αν εσύ είσαι αγωνιστής εγώ είμαι αρειανός. Αγωνιστής ρε βλάκα δεν είναι να βρίζεις τους πάντες για προδότες επειδή δεν κάνουν αυτό που θέλεις εσύ. Αυτό το κάνουν οι φασίστες και όχι οι αναρχικοί. Που νομίζεις κουράδα ότι είσαι αγωνιστής γιατί θα απέχεις εκλογικά.Με τα κριτήρια σου έχουμε γεμίσει αγωνιστές σε αυτή την χώρα.Παρτάκηδες και μαλάκες σαν και σένα γεμίσαμε. Που έρχεσαι μαλακισμένο να διχάσεις και να κρίνεις αναρχικούς με βάση ένα τέτοιο τιποτένιο κριτήριο. Κολλημένα άντερα σαν και εσένα έχω αντιμετωπίσει ουκ ολίγα. Μαλακισμένα που δεν ξέρουν τι σημαίνει η ζωή και βρίζουν ζώα όσους δεν γουστάρουν.Άτομα που ναρκισσιστικά βαυκαλίζονται τους αγωνισταράδες ενώ πρακτικά είναι τσόλια του συστήματος.Που ήσουν χτες ρε μαλακισμένο όταν είχε αντιφασιστικη; Καθόσουν να βρίζεις εδώ το Σύριζα;Αυτές είναι οι προτεραιότητες σου; Άντε γράψε κάνε σχολιάκι ακόμη να μας πείσεις τι αγωνισταράς είσαι. Γιατί το αγωνιστόμετρο κρίνεται από τα σχόλια στο ίντερνετ και τις βρισιές προς συντρόφους σου. Άντε γράψε κι άλλο. Πες μας πόσο πουλημένοι είμαστε γιατί δεν θέλουμε ΝΔ νομιμοποιημένη. Πες μας πόσο σοσιαλδημοκράτης είναι ο Τσίπρας και πόσο δούλοι του γίναμε. Υποτίμησε κι άλλο την νοημοσύνη μας. Βγάλε μας προδότες με το ζόρι. Εσύ ο μεγάλος αναρχικός που τους κρίνεις όλους και όλα. Εσύ που ήρθες εδώ αλεξίπτωτα για να μας κάνει ιδεολογικά μαθήματα (από σένα περιμέναμε!) Εσύ που καίγεσαι μην βγει ο Τσίπρας και η ακροδεξιά (φασίστες λέγονται μαλάκα!) είναι στην αντιπολίτευση!Εσύ που έβγαλες το 30% αξιοπρεπές ΜΟΝΟ από το ότι δεν ψήφισε.Εσύ που δεν είσαι ζώο αλλά είσαι κάτι ανώτερο, τόσο ανώτερο που τα ζώα έγιναν βρισιά στο στόμα σου…
          Παπαρολόγε της συμφοράς και ντροπή της αναρχίας.Ξέρω πολλούς φίλους μου αναρχικους που δεν θα ψηφίσουν.Κανείς τους δεν σκούζει σαν και σένα και σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν γιατί τώρα ο κόσμος των δρόμων θα ψηφίσει αριστερά για να φράξει τον δρόμο στην ΝΔ. Για σένα αυτός ο κόσμος έγινε ξαφνικά πουλημένος.Για μένα είσαι απλά μαλάκας και καρακομπλεξάρα. Βρήκες θέμα να νιώσεις ανώτερος και υπεράνω γελοίε. Κι ενώ κάθεσαι σπιτάκι σου ενώ τρέχουν κινητοποιήσεις. Βάλε την αποχή στον κώλο σου και τρίψτη καλά με το αναρχόμετρο σου. Και αυτοί που θα απέχουν συνειδητά τους προσβάλεις. Έχουν αξιοπρέπεια και κατανόηση που εσύ δεν την φτάνεις στο νυχάκι τους.

    • Pes ta anarxike kommounisth! Oxi ston Tsipra! Psifiste nd, pasok, mixaloliako, oxi omws Tsipra! Alliws pws tha exei fash h epanastash mas! Oxi stis xlyarotites! Xoynta twra! Gia na kanoume mia maziki viaih kai lytrwtikh epanastasi mazi me olous tous proskinimenous noikokyraious, mazi me tous katinous kai tis katines tou diadiktyou, tous anarxikous, tous kommounistes, tous xrysavgites, kai na goustaroume. Mia xounta tha mas swsei, giati mono h xounta tha ferei thn polypothith epanastash!

  17. Τι είναι «τήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας»;
    Να είσαι ασπρόρουχο, το πλυντήριό σου να μη δουλεύει στους 90 βαθμούς και να αρνείσαι να μπεις έστω και στους 50 βαθμούς (με τα σκούρα) για να ξεβρωμίσεις λιγάκι.
    Έτσι προκειμένου να μην ανακατευτείς με τα σκούρα και… «λερωθείς», προτιμάς να παραμείνεις επ’ αόριστον στα άπλυτα.

    • Τι είναι η «τήρηση του καθεστώτος».
      Να είσαι πολύχρωμος και το πλυντήριό σου να θέλει να ξεπλύνει τις βρωμιές σου.Και εκεί που δεν υπάρχει τίποτα που να σε ξεπλένει να εμφανίζεται το νέο απορρυπαντικό της κεντροαριστεράς.
      Ρε κάτι τυπάκια που αν τα ρωτήσεις για τη Δαμανάκη θα σκίσουν τα ρούχα τους,ενώ ακολουθούν τον ‘ρεαλιστικό» δρόμο της…

      • Ποια; τη Μαριαμ;
        Μπαααα αυτη καλα εχει αραξει στα ξενα
        ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
        ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ
        ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ:
        Cipralex 20 mg κ θα γινεις καλα

        γιατι το πολυ Paparigalex μαλλον σε εχει πειραξει

        (αν κ ετσι οπως πας, μην εχεις παρει κ κανα Mihaloliaknix )

        • 500mg Dhmokratex
          300mg Pasokotsiprex
          Γαργάρες για τα όσα έλεγες μέχρι και πριν μερικούς μήνες για το κράτος και τη βουλή,γαργάρες και για τον εναλλακτισμό
          ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ γερά, ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ είναι κοντά.Να δω τι θα λες ρε ψοφίμι για τη βουλή που εσύ θα έχεις εκλέξει..

        • Καμιά φορά χρειάζεται να περνάει στην άλλη άκρη.
          Να στρώσει.
          Εγώ του προτείνω το Kasidiarix των 1000 mg.
          Έτσι σε μεγάλη ποσότητα
          να τον πιάσει καλά.
          Κι αν δεν μπορεί να το χωνέψει,
          να φωνάξει για γιατρό τον Μαίλη
          να του κάνει σύγκριση Χίτλερ-Στάλιν
          να δούμε ποιος ήταν ο χειρότερος

          • Dhmokratix λέμε, τα γιατρεύει όλα
            Σε συνδυασμό με το Tsiprex σε κάνει άλλο άνθρωπο πουλημένο και σοσιαλδημοκράτη.
            Όσο για τους Κασιδιάρηδες μην αγχωνόμαστε ρε παιδιά.Θα τους αντιμετωπίσει η νεολαία Συνασπισμού,σιγά τώρα

      • Πετάξτε το σταλινοτρόλ από την συζήτηση! Την έχει κάνει μπουρδέλο και η φανατίλα του είναι αρκετή για να αποκαλύψει ότι πρόκειται για κολλημένο ΚΚΕ με μίσος και λύσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Μην μας παριστάνει τον αναρχικό και μην μας αντιμετωπίζει σαν να είμαστε τα μαλακιστήρια του.Μάθαμε από αυτόν ότι υπογράψαμε βάρκιζες γιατί δεν γουστάρουμε ΝΔ στην εξουσία!Αν είναι δυνατόν! Πόσο άλλο θα ξεφτιλίσει τις ιστορικές αναλογίες; Με την Βάρκιζα είσαι εσύ ΚΚΕ της συμφοράς που εύχεσαι να είναι η ΝΔ στην εξουσία.Εσύ που είσαι τόσο ηλίθιος ώστε να μην καταλαβαίνεις πόσο αρνητικό είναι αυτό και το παρουσιάζεις σαν μεγάλη αγωνιστική πραξη να περιφρονεις τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

        • Κολλημένος Αναρχικός είμαι και τον δέχομαι αυτόν το τίτλο με τιμή.Κι αν θες να με λες «σταλινικό» κι αυτό μου κάνει.Από τα πουλητάρια που δεν έχουν όχι στρατό απέναντί τους αλλά …τον Σαμαρά και φοβισμένα ψηφίζουν σοσιαλδημοκρατία ,τον δέχομαι με χαρά τον «τίτλο».
          Όσο για το «σταλισμό» σε συνδυασμό με το ‘πετάξτε» τον από τη συζήτηση» σπάει όλα τα κοντέρ υποκρισίας
          Η αναλογία με τη Βάρκιζα είναι τελείως άστοχη,δεν υπάρχει καν σύγκριση.Τι να συγκρίνει κανείς εκείνους που είχαν απέναντί τους στρατούς με εκείνους που φοβούνται τη..νδ;χαχαχαχαχαχα.Τι λες ρε κακομοίρη;Εσύ ξεπουλήθηκες χωρίς εκβιασμό και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάτι παραπάνω.Δεν χρειάστηκες Κομιντέρν και γεωπολιτικά παιχνίδια ούτε καν ηγεσίες για να σε πουλήσουν.ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕΣ.Τουλάχιστον οι ΕΑΜΙΤΕΣ προδόθηκαν από την ηγεσία τους δεν παραδόθηκαν με απόφασή τους.
          Με το ΚΚΕ έπαιζα ξύλο από παιδάκι.Είναι γεγονός ότι δεν περίμενα ότι τελικά τα αποκόμματα της σοσιαλδημοκρατίας θα έκαναν μεγαλύτερη ζημιά από τους κκέδες.Εμπειρία κι αυτή.

          ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΡΙΖΑ(/ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ) ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ

          • Κολλημένος Αναρχικός;;;

            ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ;;;

            • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΨΗΦΟΥΣ

              Γιατί αν ήθελα «να σε πείσω» θα παρέβλεπα το ανιστόρητο «αναρχικός αντικομμουνιστής» και δεν θα σου έλεγα ότι η έννοια του κομμουνισμού δεν ανήκει στους σταλινικούς.Δεν θα έλεγα ότι οι αναρχικοί ήταν και κομμουνιστές αλλά θα πήγαινα με τα νερά της μικροαστικής θολούρας σου
              Γιατί αν ήθελα ‘να σε πείσω»,θα σου υποσχόμουν ένα καλύτερο καπιταλισμό με αντάλλαγμα την ψήφο σου.
              Γιατί αν ήθελα «να σε πείσω» θα χάιδευα τις μικροαστικές σου αυταπάτες υποσχόμενος «μια καλύτερη μέρα» στον καπιταλισμό.
              Γιατί αν ήθελα να «σε πείσω» θα σου έλεγα «ψήφισε είναι εύκολο και αλλάζει την κοινωνία».

              ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ,θα ήξερες ήδη ότι η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι παρά ένα ακόμα πρόσωπο του καθεστώτος…

              • ΡΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΨΕΥΤΗ ΚΡΕΤΙΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕ.Είχα καιρό να εξαγριωθώ έτσι στο ίντερνετ και το κατάφερες.Με τον κάθε κομπλεξικό που έρχεται με ύφος καρδηναλίων να μας κάνει μαθήματα.ΟΥΣΤ ΡΕ! Κωλόπαιδο που θα μας πεις όλους πουλημένους. Ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να πείσεις. Πρέπει να επαναλαμβάνεις κάθε φορά τις ίδιες μαλακίες και τις ίδιες βρισιές για να νιώσεις ανώτερος ηθικά από τους άλλους. Ένα παλιοτόμαρο είσαι που γουστάρεις να βγει ο Σαμαράς γιατί το άλλο σε φοβίζει. Νομίζεις ότι με αριστερά σήμερα ο κόσμος θα κοιμηθεί.Το αντίθετο θα γίνει. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και αξιώσεις από αυτήν και όχι από την δεξιά. Θα της αλλάξεις τον αδόξαστο μόλις δει ότι τον πουλάει.Αλλά πώς θα καταλάβει τι εστί αριστερά ο κόσμος; Με τον Σαμαρά από πάνω του;Τότε θα δεις τι αυταπάτες θα ανθίσουν για την αριστερά και προς αυτή την κατευθύνση εσύ δουλεύεις.Άρα έχεις όλα τα στοιχεία του πουλημένου που θέλει να διαιωνιστεί ένα καθεστώς με τους ίδιους πολιτικούς φορείς που υπήρχαν.Αυτούς τους φορείς που κανονικά θα έπρεπε να είχαν κομματιαστεί από τον κόσμο μετά τα αίσχη που έκαναν,Αλλά όταν έχεις κολλημένους να λένε πάλι Σαμαρά κι όποιος δεν τον θέλει θέλει βάρκιζες τότε τι να κάνεις;Αμφιβάλω για σένα ότι είσαι αυτό που λες.Παπαγαλάκι είσαι και το πιο ύπουλο από όλα.

          • Αναρχικε κομμουνιστη
            Λεω να ψηφισω κκε, το συνεπες κομμα της εργατικης ταξης και των αγωνων ή και ανταρσυα ή οποιο μαρξιστολενινομαοϊκοτροτσκιστικο απολειφαδι. Ένα ταξικο κομμα ρε αδερφε! Ποια είναι η γνωμη σου;! Μη μου πεις να ψηφισω συριζα γιατι μου χαλαει την εξεγερσιακη μου σουπα, ασε που είναι και κρυφοπασοκοι, παλιορεφορμες, σοσιαλδημοκρατες, οπορτουνες, ολα τα κακα της μοιρας τους. Περιμενω με αγωνια τη συμβουλη σου για να κανω ένα αλμα στην εξεγερσιακη μου διαθεση.

            • Λέω να αφήσεις τις ψήφους και τις μαλακίες γιατί «ταξικά κόμματα» δεν υπάρχουν.Υπάρχουν μόνο κόμματα «πρωτοπορίες της τάξης» και μελλοντικοί δυνάστες της.
              Λέω να πας να οργανωθείς σε κανένα σωματείο ή να φτιάξεις μια πολιτική ομάδα.Λέω να οργανωθείς και να προωθήσεις έμπρακτα την αυτοοργάνωση αντί να παραδίδεις τον εαυτό σου σε ηγέτες και κομματικούς μηχανισμούς.
              Λέω να περάσεις από την «εξεγερσιακή διάθεση» που εξαντλείται για πλάκα, στην επαναστατική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
              Λέω να κάνεις πράξη ότι διακύρηττες μεγαλόστομα ,τόσο καιρό αντί να υπεκφεύγεις και να δειλιάζεις.
              Λέω να συναντηθείς πραγματικά με άλλους ανθρώπους αντί να φτιάχνεις ψευδο-κοινότητες ψήφων.

              • α! μη μου λες τετοια γιατι εχω μια γκαβλα με τη γκαλπη. 😉 θα με κανεις να ψηφισω αντωνακι για να δημιουργηθουν οι αγριες προυποθεσεις της εξεγερσης.

                • Καμία σχέση με αυτό που έγραψα αλλά οκ κάπως φαντάζομαι ότι πρέπει να δικαιολογείς και εσύ τον εαυτό σου.Είπαμε τώρα είναι ο Αντωνάκης παλιά ήταν τα ‘τανκς».(εδώ που τα λέμε η σύγκριση σας ρίχνει..)
                  Ρε δεν πα να ψηφίσετε και Σύριζα και ότι γουστάρετε;Έχει μια ειλικρίνεια στο κάτω-κάτω.
                  Το διαβάζεις σε στυλ «Είπαμε και μια-δυο μαλακίες παραπάνω για επαναστάσεις και καπιταλισμούς αλλά μεγαλώσαμε και γίναμε ρεαλιστές». Σιγά οι πρώτοι ή οι τελευταίοι θα είστε;

                  • Θα σου κανω τη χαρη να σου μιλησω σοβαρα.
                    Αυτος που είναι ταγμενος με την ελευθερια και τη ζωη, για μια κοινωνια της ισοτητας, της δικαιοσυνης, της αλληλεγγυης, της συλλογικοτητας και της αυτό-οργανωσης, καμια ψηφος και καμια καλπη δε θα τον εμποδισουν στο δρομο του. Μελημα του είναι με τη συμβολη του να δημιουργηθουν οι καταλληλες προυποθεσεις στον επιδιωκομενο στοχο του.
                    Στην πορεια αυτή δε μπορει να παραβλεπει την αθλιοτητα της ζωης γυρω του. Εκατομμυρια ανεργοι και πεινασμενοι, χιλιαδες αυτοκτονημενοι στο αδηφαγο στομα μολωχ του καπιταλισμου.
                    Η πληρης εξαθλιωση του ποπολου δεν οδηγει στην εξεγερση-επανασταση, μα στο φασισμο. Όλα τα αλλα, θεωρητικα τερτιπια για ανεγκεφαλους καθοδηγηταδες αριστερουληδες της στρουγκας.
                    Οι εκλογες δε λυνουν το βασικο κοινωνικο προβλημα της χειραφετησης των ανθρωπων, μπορουν όμως να ευνοησουν με το μικροτερο κοινωνικο κοστος τη πορεια στο επιθυμητο.
                    Όλα τα αλλα είναι ιστοριες αγαπης και μισους των αυθεντιων.

                    • Στην ίδια παράγραφο ‘θα σου κάνω τη χάρη να απαντήσω σοβαρά» και «αυθεντίες’.Σιγά ρε Κροπότκιν συγκινήθηκα επειδή θα ‘μιλήσεις σοβαρά»(είσαι σίγουρος ότι μπορείς;)
                      1.Η κάλπη και η ψήφος είναι το κύτταρο της οργάνωσης της αστικής δημοκρατίας.Επομένως σαφώς και εμποδίζει την οργάνωση της κοινωνίας της ισότητας και της ελευθερίας γιατί αντιπροτάσει στην οργάνωση των από τα κάτω την ανάθεση και τη διαμεσολάβηση.Γιατί δημιουργεί αυταπάτες για τις δυνατότητες βελτίωσης του υπάρχοντος.Γιατί νομιμοποιεί το πολιτικό σύστημα μέσω της συμμετοχής στις διαδικασίες του.
                      2.Οι άνεργοι,οι πεινασμένοι ,η αθλιότητα είναι δημιουργήματα του καπιταλισμού.Η εκστρατεί προπαγάνδας που εξαπολύει θέλει να αποκρύψει αυτή ακριβώς τη βασική θέση.Να παρουσιάζει το ζήτημα ως πρόβλημα διαχείρισης.Η συμμετοχή λοιπόν στις εκλογές και η ψήφος σε ένα «καλύτερο διαχειριστή του συστήματος» αυτή ακριβώς την θέση ενισχύει
                      3.Όπως έχει δείξει η ιστορία άλλες φορές οδηγεί στην επανάσταση και άλλες στη σοσιαλδημοκρατία ή το φασισμό.Ο φασισμός και η σοσιαλδημοκρατία είναι τρόποι διαχείρισης του τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.Δεν υπάρχει αμφιβολλία ότι ο φασισμός είναι απείρως πιο κτηνώδης ως τρόπος διαχείρισης και επιβολής του υπάρχοντος,από την σοσιαλδημοκρατία.Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία πως η σοσιαλδημοκρατία ,παραμένει ένας τρόπος διαχείρισης και μία μέθοδος επιβολής ενός άδικου και απάνθρωπου συστήματος
                      4.Οι εκλογές δεν αποτελούν «πορεία προς το επιθυμητό»(θα πρέπει βέβαια να ορίσουμε ποιος είναι αυτό).Οι εκλογές αποτελούν μία ακόμα διαδρομή δίπλα στις άλλες διαδρομές του ανεπιθύμητου.Οι κοινωνικές αλλαγές απαιτούν οργάνωση ,κόπο,συλλογικότητες.Οι εκλογές αναιρούν και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά

                      Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορίες αγάπης και μίσους των εξουσιαστών.

              • Εγώ λέω να πλαισιώσω τις ομάδες αυτοοοργάνωσης που είσαι εσύ.Ποιες είναι αυτές; Που θα τις βρω; Σε πια περιοχή;Συνήθως αυτοί που είναι σε ομάδες αυτοοργάνωσης τις διαφημίζουν και τις προβάλλουν. Άρα θα μου πεις έτσι; Ή το έχεις κρυφό; Ή όταν σε ρωτάνε συγκεκριμένα σε ποια ομάδα αυτοοργάνωσης δραστηριοποιεισα σφυράς αδιάφορα; Ή μήπως εδώ μας δουλεύεις ψιλό γαζί και μας πουλάς υψηλή θεωρία μόνο και μόνο για να βγάλεις την ΝΔ λάδι και να μας ‘πείσεις’ ‘όπως και οι άλλοι ότι ο εχθρός μας τώρα είναι το Σύριζα; ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!

                • Για το θέμα της αυτοοργάνωσης.Δεν σφυράω καθόλου αδιάφορα.Ενας σκασμός συνελεύσεις γειτονιάς και σωματεία υπάρχουν πήγαινε από κοντά να τα δεις

            • Eeeeeee
              Eipame peirazei to Paparigalex.
              Den eides ti epathe o Αναρχικός Κομμουνιστής?
              Paparigalexiasi.
              Ama sovarepsei i katastasi mporei na eksellixtei kai se Staliniasi.
              Na prosexeis LAGARTSAS-A giati fainesai kalo palikari.
              Prosexe. Kollaei.
              Kai meta thelei emvolio pou tsouzei gia na perasei.
              (Esy ksereis ta farmaka kalytera afou ta grapses kai parapanw).

              • Sosialdhmokrati SKETO ,na eixes toylaxiston xioumor na pv paei sto diaolo.Alla kai stravonomaste na se diavazoume kai malakies-klise gia kaltson grafeis.
                Kali synergasia me ton Arseni ston agvna sas gia mia dikaii koinvnia.Thn epomenh fora poy tha vretho apenanti apo ta MAT tha thimamai oti nomimopoises ton strato ths dhmokratias me tin psifo sou.

                • Den tha vretheis apenanti ap ta MAT. Dipla tous tha sai.
                  Kai tha varas olo ton kosmo me ta kratiko-epidotoumena stiliaria sou kai ta kratikodiaita stelexi sou.
                  Ksereis esy pws. Exeis kanei kai prosfata prova…

                  PS: Arga einai. Empros ypno twra. To prwi exei fabrika. Pws tha sikwtheis?
                  (‘I mipws den exei giati ekatse i epidotisoula i kommatiki pou plirwnoume oloi me perikopes?)

                  stravonomaste na se diavazoume-afou ksereis pws m aresei na sas vasanizw
                  Mono koita to fegkari otan ponan ta matia sou. Oxi to daxtylo!
                  Kai PROSOXI STO KALSON! MI SKISTEI !
                  Pare kai ta farmaka pou symvoulevei o giatros LAGARTSAS-A.
                  Kai afou ta pareis tote isws ta ksanapoume.

                  • Περιττό αλλά στην περίπτωσή σου ταιριάζει να είσαι σε κόμμα.Έχεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις μόνο ‘προκατ αντιπάλους» ,με κομματικό πείσμα και βλακεία ακολουθητή.Την αναρχία γιατί πιάνεις στο στόμα σου δεν καταλαβαίνω αλλά οκ,βίτσια είναι αυτά.
                    Ps.Όταν ξεπεράσεις τα νευρολογικά σου ξαναμπες για να προπαγανδίσεις για το κόμμα σου.Μέχρι τότε μη νομίζεις ότι του προσφέρεις και καμιά υπηρεσία.

                    • Την αναρχία εσύ γιατί την πιάνεις στο στόμα σου; Για να πεις πουλημένους όσοι δεν γουστάρουν ΝΔ; Πόσο θα την ξεφτιλήσεις άλλο;

                • Lagartsa fainese kalo paidi kai exis dikio.Aytoi poy epimenoyn oti to provlima eine to kratos kai o kapitalismos eine aplos treloi kai prepi na tous steiloume sta psixiatria gia na min xalane tin koinonia mas.

                  • Esy eipame na min ksexaseis na pareis ta farmaka sou, entaksei?
                    Ase tous allous.
                    To eafto sou frontise prwta!
                    Ta farmaka sou min ksexaseis!
                    Kai PROSOXI STO KALSON! MI SKISTEI !

                    • ‘πάρε φάρμακα» και ‘καλτσόν» επί 5.Είσαι πάντα τόσο δυνατός στην επιχειρηματολογία; Γι αυτό ο Τσίπρας είναι αρχηγός σου και εσύ ένα απλό τσουτσέκι του, εσύ ούτε την ψήφο σου δεν θα έβρισκες.Είναι κι αυτό ένα είδος κοινωνικής δικαιοσύνης, το ομολογώ.
                      Ksanagrapse tora gia to kaltson pou mporei na skistei kai ta farmaka «anarxike».

          • Αναρχικέ κομμουνιστή.
            ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ. Λασπολόγος συκοφάντης είναι το πραγματικό σου όνομα. Και με μια αποστολή. Να βγάλεις όλους όσους δεν γουστάρουν ΝΔ και την εκλογική της επικράτηση σαν πουλημένους και βολεμένους. Ξαφνικά οι πουλημένοι και οι βολεμένοι έγιναν όσοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ενώ επαναστάτες αδιάλλακτοι αναρχικοί είναι όσοι μοιρολατρικά θα κάτσουν να δεχτούν αυτή την επικράτηση. Το κολπάκι σου αποκαλύφτηκε. Έχεις πάρει θέση εδώ και είσαι έκθετος.Γουστάρεις ΝΔ και βαφτίζεις όσους δεν την γουστάρουν πουλημένους και συμβιβασμένους.Ενώ κανείς εδώ δεν έχει το ΣΥΡΙΖΑ για σωτηρία και όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες πρέπει να φουντώσουν αν το ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει εσύ γιατί έτσι σε βολεύει και σου είναι εύκολο θέλεις να παρουσιάζεις το αντίθετο.Ότι ξαφνικά πουλήσαμε την ψυχή μας στον Τσίπρα!ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΕΦΤΙΛΑ! Που θα σε ακούσουμε και θα χαρίσουμε την ψήφο μας στο πουθενά για να έχουμε Αντωνάκι στο κεφάλι μας!ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΡΕ!Ούτε και τους άλλους γουστάρουμε και θα κανονιστούμε μαζί τους μετά. Αλλά δεν είμαστε μαζόχες να αφήσουμε φασίστες να έρθουν στην εξουσία για να λέμε μετά πόσο άντρες είμαστε και δεν τους φοβόμαστε. Αν εσύ θέλεις Αντωνάκι από πάνω σου να πας να τον ψηφίσεις και να μην ντρέπεσαι.
            Αυτά από μια γυναίκα που θέλει να δει τα καθεστωτικά κόμματα να τελειώνουν και όχι να ξαναπαίρνουν την εξουσία.

  18. Μπραβο κι απο μενα. Το μονο σημειο που θα μπορουσε να γίνει μια ουσιαστική παρατηρηση: «Επομένως οι φόβοι ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχτεί σε νέο ΠΑΣΟΚ είναι βάσιμοι και αφορά πλέον την ριζοσπαστική του πτέρυγα να αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει.» Η διαφωνία έγκειται στο οτι αφορα την ριζοσπαστική πτέρυγα του Συριζα η ποιοτική του εξέλιξη. Δεν πιστευω οτι ο Συριζα ειναι ο Συριζα των προηγούμενων μηνών. Ουσιαστικά αυτο που εχει συμβεί είναι ότι στον Συριζα λόγω ιστορικής συγκυρίας ενσαρκώνεται μια τάση κοινωνική και πολιτική που εχει σαφή αφετηρία απο τα κάτω. Η κοινωνία και όλοι οι αγωνιζόμενοι πολιτικοί χώροι νοηματοδότησαν και εξώθησαν το Συριζα στο να παίζει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει αυτη τη στιγμή. Γι αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα κατα τη γνώμη μου να πάψουμε να τον αντιλαμβανόμαστε με τους όρους που ερμηνεύαμε τα μέχρι τώρα παραδοσιακά αστικά κόμματα εξουσίας αλλά σαν ένα φορέα της βούλησης της κοινωνίας η οποία παλεύει και είναι παντα παρούσα με ενεργό κυριολεκτικά τρόπο. Για να ισχύσει αυτό όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε το ρόλο που παίξαμε όλοι στην εδραίωση του Συριζα. Αν δεν υπήρχαμε δεν θα ειχε λόγο υπαρξης καν. Επομένως δεν εξαρτάται η μετεξέλιξη του Συριζα από κάποιες ριζοσπαστικές συνιστώσες του αλλά εξαρτάται από το που εμείς θα τον αναγκάσουμε να πάει και μέχρι που θα τον σπρώξουμε να πάει. Ο Σύριζα έχει πάψει πλεον να είναι ένα κλειστό κλαμπ αλλά μετατρέπεται – ίσως και εν αγνοία του – σε κάτι που θα υπόκειται στον έλεγχο της μαχόμενης κοινωνίας. Με άλλα λόγια θα τον κάνουμε δικό μας με τον συνεχή έλεγχο και την πίεσή μας. Και αυτό θα ισχύσει ακόμα και αν δεν κερδίσει τις εκλογές. Άλλωστε ακόμα και αν βγει συντηρητική κυβέρνηση μεσω της τρομοκρατίας που ασκείται, οι μήνες της θα είναι λίγοι. Αν αυτό το κατορθώσουμε σαν οπτική και σαν πρακτική θα εχουμε πετυχει κάτι πολύ μεγάλο. Το παιχνίδι πλέον το παίζουν τα κινήματα από τα κάτω και αυτό είναι φανερό, σε κάθε δράση, σε κάθε ακηδεμόνευτο πυρήνα αυτο-οργάνωσης που γεννιέται σε όλη τη χώρα. Εν κατακλείδι ο Συριζα είμαστε εμείς αλλά όχι πια από τα πάνω.

    • Εν κατακλείδι «Συναντηθήκαμε στους Δρόμους να συναντηθούμε και στις Κάλπες».
      Ο Σύριζα είναι ένα κόμμα με στελέχη,αρχηγό,εκπροσώπους.Οι οποίοι διαμορφώνουν τη γραμμή και την επιβάλλουν από τα πάνω.Φυσικά σε αυτή τη δομή οι ‘πυρήνες αυτο-οργάνωσης» ένα ρόλο έχουν.Του ΝΤΕΚΟΡ.
      Όσο για την «μαχόμενη κοινωνία» από πότε τα στελέχη του ΜΠΑΤΣΟΚ ονομάζονται έτσι;.Από πότε μπορεί η κοινωνία να ‘ελέγχει» κοινοβουλευτικά κόμματα από πότε ονομάζονται «ακηδεμόνευτοι πυρήνες» όσοι εκχωρούν το ζήτημα των αποφάσεων σε κεντρικές επιτροπές και κομματικές ηγεσίες;
      Μα από τότε που χρειάστηκαν κάποιοι να ντύσουν με όμορφες λεξούλες την συνδιαλλαγή και την υποχώρηση…

      • ‘I mipws apo tote pou to PAME ekove voltes SYNTAGMA-OMONOIA?
        (kai tis onomaze poreies…)
        Mipws apo tote pou ekane perifrourisi sti Vouli?
        ‘I otan plakwnan ton kosmo me ta stiliara?

        • Το ΠΑΜΕ έκοβε βόλτες και εμείς θέλαμε να συγκρουστούμε και να επιτεθούμε στη Βουλή.Γι αυτό και συγκρουστήκαμε μαζί τους επειδή περιφρουρούσαν τον «ναό της δημοκρατίας».
          Εσύ ως δημοκράτης και ψηφοφόρος αυτών που είναι μέσα στη Βουλή τι δουλειά έχεις με αυτές τις «προβοκάτσιες» όπως έλεγε και ο Σύριζα;

          • Esy eipame na min ksexaseis na pareis ta farmaka sou, entaksei???
            Ase tous allous.
            To eafto sou frontise prwta!
            Ta farmaka sou min ksexaseis!
            Kai PROSOXI STO KALSON! MI SKISTEI !

            • entaksi «tha paro ta farmaka moy» afou den mporeis na apantiseis.giati ti grafis dyo fores omos?Kati se nevrosi moy vgazei
              Me ta kaltson exis kapoio thema kai ta anaferis kathe ligo kai ligaki?Ine apo tin antrila sou pou ksexilizei i kanis copy paste giati se dyskolevi ι grafi?

                • Θα μπορούσε να γράψεις «antrila»;hahahaha
                  Δυο φορές (πάλι) δεν χρειαζόταν.Και για να είσαι συνεπής έπρεπε να γράψεις
                  antrila?hahaha,prosexe mh skiseis kanena katson.
                  Γιατί το έκοψες ρε με μια λέξη και μάσησες;(δεν είναι να απορεί κανείς που ψηφίζεις σύριζα).Με μια φράση γύρισες το «αναρχικός αντικομμουνιστής» σε ‘αναρχικος σκετο», με μια λέξη έκοψες τα «καλτσόν».
                  Βράχος είσαι.

  19. Πάντως στις 12 Φλεβάρη το κυνήγι, τα χημικά και τα λοιπά τα φάγαμε παρέα με το μπλοκ των Συριζαίων.
    Ήμουν την περισσότερη ώρα πολύ κοντά με αυτούς.
    Γι αυτό θα ψηφίσω αυτούς με τους οποίους…΄»μαζί τα φάγαμε» (απ τους μπάτσους)

    Την ίδια ώρα το κόμμα του «Αναρχικού Κομμουνιστή» όπως πάντα έλειπε.
    Είχε επιστρέψει σπίτι μάλλον για να δει την εξέγερση από την τηλεόραση.

    • Θα σου ήταν βολικό να είμαι ΚΚΕ το καταλαβαίνω.Τι να κάνουμε δεν είμαι,γι αυτό και ζορίζεσαι.
      Επίσης δεν ξέρω σε ποιο μπλοκ αναφέρεσαι και να σου πω την αλήθεια και μου φαίνεται παράδοξο ότι αυτό που σου έμεινες από την κατάσταση που επικρατούσε με τους χιλιάδες ανθρώπους να συγκρούονται ,εσύ κράτησες το…»πανώ» των Συριζαίων.
      Είναι βέβαια το ίδιο κόμμα (των Συριζαίων) που το ίδιο βράδυ στις τηλεοράσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα να συκοφαντήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που μάχονταν εκείνο το βράδυ.Ευτυχώς πολλοί από αυτούς («απολίτικοι») είχαν την αξιοπρέπεια να μην πάνε να ψηφίσουν αυτούς που τους χυδαιολόγησαν.Άλλοι πάλι (και καλά ‘πολιτικοποιημένοι») έφτασαν στην ξεφτίλα να ψηφίζουν όσους τους αποκάλεσαν «προβοκάτορες» εκείνες τις μέρες.
      Κι επειδή πολύ με ζαλίσατε με το ΚΚΕ ,δεν είναι το ΚΚΕ στο 20% με τις ψήφους σας.Ο Σύριζα είναι.Σε συριζαίους μιλάω για το Σύριζα σας λέω,αν μιλούσα σε ΚΚΕδες θα τους έλεγα για το ΚΚΕ.Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αυτό χωρίς να χρησιμοποιείτε σταλινικές μεθόδους(είσαι κκε,είσαι τρελός,κ.λ.π);Μέχρι στιγμής δεν το βλέπω….

      • @Αναρχικός Κομμουνιστής
        Το πρόβλημα σου δεν είναι ότι διαφωνείς με τους άλλους.Το πρόβλημα σου είναι οι άλλοι. Δεν έχει σημασία τι υποστηρίζεις.Έχει σημασία ότι για να υποστηρίξεις κάτι καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς (πουλημένοι, δαμανάκηδες κλπ) με τραμπούκικη γλώσσα προς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.Και μετά κλαψουρίζεις ότι σε αντιμετωπίζουν σταλινικά όταν εσυ αποδεικνύεσαι ένα σταλινόμουτρο και μισό.
        Κανείς εδώ δεν έγραψε υπέρ του Συρίζα. Αλλά εσύ γράφεις για αυτούς σαν να τον προωθούν για σωτηρία και πανάκεια.Αυτό που έγραψαν και είναι σωστοί σε αυτό και στο αρχικό κείμενο και από κάτω είναι ότι η περίπτωση επανεκλογής της ΝΔ μετά από όσα έγιναν θα ήταν αρνητική από κάθε πλευρά.Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο; Μόνο υποστηρικτές της δεξιάς και του κατεστημένου θα το ισχυρίζονταν! Κι εσύ όσο και να σκούζεις τον επαναστάτη και τον αναρχικό φαίνεσαι να είσαι ένα πληρωμένο οργανό τους που έχει πουληθεί από καιρό για να χρησιμοποιησω την γλώσσα.Δεν σου αρέσει να σε λένε έτσι; Ας πρόσεχες! Σου αξίζει γιατί είσαι σκουλήκι που δεν σέβεται τους συνομιλητές του, δεν προσέχει αυτά που γράφουν και το έχει εύκολο να τους πετά συκοφαντικές στάμπες.Τέτοια άτομα σαν και σένα έχουν κάνει βόθρο την πολιτική σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν βρίσκονται. Κι αν έχεις το θράσος να κατηγορείς τους άλλους για ελέφαντες να φροντίζεις να αποδεικνύεις για σένα ότι δεν είσαι τέτοιος.Γιατί η κωλοπιλάλα σου να βγάλεις λάδι την δεξιά και να ανάγεις κάθε άποψη που θέλει να την αντιμετωπίσει σαν ‘βάρκιζα’ σε κάνει πολύ ύποπτο φίλε.Ειδικά στους καιρούς που είμαστε και όλο το κατεστημένο ψοφάει να έχει την ΝΔ στην εξουσία.Πήγαινε αλλού να πουλήσεις το επαναστατηλίκι σου.Εδώ σε πήραμε χαμπάρι και έχεις ξεφωνηθεί όσο δεν πάει.

        • Τις βρισιές σου παρτάλι ,τώρα τις είδα.Μέχρι στιγμής είμαι «κκε,νδ,χρυσαυγίτης» λίγο από όλα γιατί δεν υποτάσσομαι στην σοσιαλδημοκρατίας σας.Πρόβα για την στιγμή που θα πάρετε την εξουσία κάνετε ρε ΠΑΣΟΚΙΑ;
          Και σιγά μην «κλαψούρισα» ρε ζώο.Στην πλήρη απουσία επιχειρημάτων σας αναφέρθηκα και η απάντηση είναι ¨είσαι ΝΔ».
          Εγώ λοιπόν που είμαι σοβαρός άνθρωπος και όχι καραγκιοζάκος για να τρέχω όπου μου κουνάνε ευρώ δεν βλέπω καμμία σοβαρή κοινωνική αλλαγή χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού.Όσο για τα ‘να μην έρθει η δεξιά» τόσα χρόνια αυτό ήταν το κλασσικό επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ,βλέπω έχετε μάθει καλά το μάθημά σας.
          Δεν χρειάζεται να προσέχω τίποτα και ειδικά όταν απέναντί μου έχω κάτι φοβισμένα ψοφίμια που ουρλιάζουν σαν κομματόσκυλα που είναι γιατί έθιξα το ότι «αγωνίζονται» για να πάρουν υπουργεία.Προς τον παρόν είστε μόνο για μούτζες.Αν βέβαια γίνεται κυβέρνηση και επειδή στον καπιταλισμό δεν προβλέπονται δωράκια ετοιμαστείτε και εσείς για τις σφαλιάρες που τρώνε τα φασισταριά και οι πασοκονεοδημοκράτες.¨Ατιντε γτί πολύ φόρα πήρατε τσόλια.Εδώ ρε ακόμα δεν βγήκατε κυβέρνηση και το ρίκατε στις κωλοτούμπες από την «καταγγελία» του μνημονίου στην ‘επαναδιαπραγμάτευση» ρε ξεφτίλες και έχετε τα μούτρα και μιλάτε;
          Δεν κατηγορώ κανένα για ελέφαντα.Σοσιαλδημοκράτες δεν είστε;Ε για αυτό σας κατηγορώ.Γιατί πουλάτε φούμαρα και είστε το τελευταίο άλλοθι του καπιταλισμού.Το καρότο που πάει μαζί με το μαστίγιο(νδ).
          Παρεπιπτόντως το Βάρκιζα πάει για όσους ήταν στους δρόμους και μάχονταν όχι για τον κάθε ανύπαρκτο μπαγλαμά που απλώς από το ΠΑΣΟΚ πήγε στο Σύριζα(τη μεγάλη πλειοψηφία σας δηλαδή).Αυτοί απλώς αλλάξαν προσωπείο.

          Υγ.Το -πλέον- κόμμα του Αρσένη,του Φωτόπουλου,της Κατσέλη,της Σακοράφα,των 127 στελεχών του ΠΑΣΟΚ,το κόμμα που μιλούσε μετά τις 12 Φλεβάρη για προβοκάτορες πολύ πάει να μιλάει για «κατεστημένο»..

          • Ρε μαλακισμένο; ´Έχεις πρόβλημα νόησης; ΣΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ. Αλλά επίσης σου είπαμε με όλα τα επιχειρήματα ότι ΔΕΝ γουστάρουμε ΝΔ περισσότερο. Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό; Φανατίλα γελοίε; Όταν τα αφεντικά δίνουν εντολές στους εργαζόμενους να ΜΗΝ ψηφίσουν Τσίπρα, είσαι τόσο ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ τον γουστάρουν τα αφεντικά σαν επιλογή; Και γράφεις μετά άσχετα για την εργοδοτική τρομοκρατία; Που ζεις;Γουστάρεις ΝΔ αγορίνα;Εγώ δεν την γουστάρω. Δεν με φοβίζει ρε ξιπασμένε που μας πουλάς εδώ αναρχόμετρο και μας υποδεικνύεις ποιος είναι αναρχικός και ποιος όχι.Μας αηδιάζει ρε αυτό το ενδεχόμενο.Το καταλάβες ρε; Θα είναι υπερτατη ξεφτίλα να βγάλει αυτός ο λαός νομιμοποιημένα την φασιστική δεξιά μετά από όσα έγιναν.Το καταλαβαίνεις αυτό;
            Η δογματίλα σου μετατρέπει το 30 % που δεν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές σαν το αξιοπρεπές κομμάτι του λαού.Θα ήθελαν να σε γνωρίσω με αρκετούς από αυτούς τους ‘αξιοπρεπείς’ και εκεί θα γνώριζες την πιο κυνική απάθεια και σταρχιδισμό που ουτε που φαντάζεσαι. Αν ρε μαλάκα αυτό το 30% ήταν ενεργό κοινωνικά τώρα θα είχαμε ήδη εξέγερση και όχι απάθεια. Η πλειοψηφία αυτών που κατέβηκαν στους δρόμους ψήφισε και θα ξαναψηφίσει. Όσο κι αν χτυπιέσαι αυτοί έχουν κοινωνική συνείδηση μεγαλύτερη από σένα και δεν θα αφήσουν την ΝΔουλα να βγει πρώτη.
            Είσαι για κλωτσιές ρε φίλε.
            30 χρόνια είμαι στους δρόμους και έχω φάει τα λυσσακα μου (παππού αναρχικό με λένε στα εξάρχεια) και το υφάκι , ο τρόπος και και η επιμονή σου να μας σπας τα αρχίδια εδώ λέγοντας τα ίδια και τα ίδια δείχνει ότι έχεις πρόβλημα. ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΡΕ ΝΔ ΤΩΡΑ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.Και δεν βαφτίζουμε τον μαζοχισμό μας αγωνιστικότητα. Ρε κωλόπαιδο έχω φίλους στην φυλακή και με νοιάζει να τους βγάλω. Εγώ τους πονάω. Εσυ τους γράφεις στ’αρχίδια καΙ έρχεσαι να πολυλήσεις εδώ αέρα και ανώτερη αγωνιστικότητα.Μια κουράδα είσαι και ντρέπομαι να έχω συντρόφους σαν και σένα. ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΖΩΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ. Εσί τι είσαι ρε;

            • Τι παραμύθι πουλάς ρε «αναρχία ρε»;Ποιος θα βγάλει τους «φίλους σου από τη φυλακή ‘ ο Τσίπρας;Κουβέντα δεν έχει πει για τους πολιτικούς κρατούμενους.
              Κι εγώ ντρέπομαι να έχω δίπλα μου ψοφίμια που αποκαλούν ‘μαζόχες» όσους δεν μπαίνουν στο τριπάκι Σύριζα ή ΝΔ.
              Επίσης σιγά μη σε λένε και γιαγιά αναρχικό.Και εννοείται ότι αυτοί που δεν ψήφισαν είναι σαφώς πιο συνειδητοί από κάτι ψευτο-«πολιτικοποιημένους» που τόσα χρόνια μιλούσαν για αυτο-οργάνωση και χτυπιόντουσαν ενάντια στα κόμματα και τώρα στα δύσκολα έγιναν όχι απλά ψηφοφόροι αλλά και προπαγανδιστές της ψηφοφορίας.Φυσικά προτιμώ χίλιες φορές τα παιδιά από τα γήπεδα που δεν πήγαν να ψηφίσουν από τον κάθε «σουπερ-αγωνισταρά που έλιωσε 30 χρόνια στους δρόμους’ για να καταντήσει τώρα να περιμένει να τον σώσει ο Τσίπρας.
              Ο καθένας και οι φίλοι του.Εσύ με τα «πολιτικοποιημένα’ πασόκια στο σύριζα εγώ με τους απολίτικους του 30% που έλιωσαν την Αθήνα στις 12Φλεβάρη.
              Κι επειδή πολλά μου τα πες ‘μαλακισμένο,κλωτσιές» χωρίς να σου έχω απευθυνθεί κιόλας καραγκιοζάκο είμαι σίγουρος ότι από κοντά και εσύ και τα άλλα τα τσουτσέκια που μιλάτε για πράκτορες θα προσέχατε λίγο παραπάνω το υφάκι σας….

          • Πρόβα για την εξουσία;Πόσο ακόμη θα καρφωθείς ότι είσαι πληρωμένο κωλοπαιδάκι του Σαμαρά;
            Δεν σου έκαναν σωστά ιδεολογικά μαθήματα; Δεν τα γράφουμε αυτά γιατί καρφωνόμαστε έπρεπε να σου είχαν πει.Αλλά έχασες την ψυχραιμία σου ασφαλιτάκι ε;Και φοβάσαι ότι έρχεται άλλη εξουσία που θα σε ξηλώσει;Ε ρε υπερωρίες που τραβά η ΓΑΔΑ.Ε ρε αγωνία που τραβούν και οι ασφαλίτες.

  20. …ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ….Οδηγία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ προς Διευθυντές και προς Εργαζόμενους:
    ψηφίστε ενα από τα 2 μεγαλα κόμματα για να εξασφαλίσεται την συνεχεια στη δουλειά σας…………
    αποφύγεται οπωσδήποτε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ
    αλλιώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον σας στην εταιρία…….

    Κι όμως ειναι πραγματικότητα………..

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ

    Kαι μετά έχουμε τον κάθε μαλάκα εδώ να μας λεει και πουλημένους που θα το ψηφίσουμε.Κι όταν έχει οργιάσει η εργοδοτική τρομοκρατία να μην ψηφιστεί.Κατάσταση που έχουμε να δουμε από την δεκαετία του 50.

    • Τρομερό αυτό που αποκαλύπτεις!Και μαζί με αυτά που έγιναν στην eurobank δείχνει πόσο δεν γουστάρουν τα αφεντικά τον Σύριζα. Κι όπως είπε ο αναρχικός κομμουνιστής δεν μπορείς να είσαι και με αφεντικά και με τους εργάτες!Αυτός άραγε πώς θα αντιδρούσε σε τέτοιο εκβιασμό; Τον μώκο θα έβγαζε ή θα έλεγε πόσο πουλημένο είναι να ψηφίσεις το Σύριζα στα αφεντικά του; Ε ρε γέλια!Όταν δεν ταιριάζει η πραγματικότητα με τις ιδεοληψίες μας τόσο το χειρότερο για αυτη.ΠΑΣΟΚ ΝΔ πρέπει να γκρεμιστούν. Κι όσοι έρχονται τώρα σε τέτοιες συνθήκες να μας κάνουν μαθήματα αποχής και ιδεολογικής καθαρότητας είναι αντικειμενικά ύποπτοι. Έτσι η αλλιώς η κοινωνική εξέγερση θα τα σαρώσει όλα.Προτιμώ με το Σύριζα από πάνω για να πάει πέρα από όλα τα κόμματα παρά με το Σύριζα αντιπολίτευση για να πάει στις αγκαλιές του.Μόνο ηλίθιοι ή βαλτοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό και θέλουν τώρα ΝΔ κυβέρνηση.Ζουν εδώ για να ξέρουν πόσο πίσω θα μας πάει αυτό;

      • Αντικειμενικά ύποπτοι είναι όσοι αυτή την εποχή βγάζουν λάδι τον καπιταλισμό.Αντικειμενικά ύποπτοι είναι όσοι υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο όνομα της ‘αριστεράς».Αντικεμενικά ύποπτοι είναι εκείνοι που έλεγαν «θα καταργήσουμε το μνημόνιο» και τώρα λένε ‘θα το διαπραγματευτούμε».Αντικεμενικά ύποπτοι είναι εκείνοι που έτσι και βγουν κυβέρνηση θα ζητήσουν να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.
        Τέλος μάλλον δεν έχεις ιδέα τι είναι η κοινωνική εξέγερση εφόσον τη συνδέεις με κάλπες.Ευτυχώς υπάρχει και το αξιοπορεπές 30% του λαού που έκανε αποχή και σας έριξε όλους μια υπέροχη μούτζα επίδοξοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας.

    • Ναι ψηφίστε Τσίπρα για να σταματήσει την εργοδοτική τρομοκρατία.Ρε μπαγλαμάδες τα πιστεύετε αυτά που λέτε;Ότι θα σταματήσουν τα αφεντικά να ξεζουμίζουν τους υπαλλήλους τους αν βγει ο Σύριζα;Σε ποιο πλανήτη ζείτε;

      • Αυτό κατάλαβες ρε μαλάκα; Σου φέρνουν συγκεκριμένα στοιχεία εργοδοτικής τρομοκρατίας κατά του Σύριζα κι εσύ ειρωνεύεσαι σαν μην συμβαίνει τίποτα; Σε ό,τι σε έχουν ρωτήσει κάνεις την πάπια.Γιατί είσαι ανίκανος να συζητήσεις παρά μόνο ξέρεις να σκούζεις και να βρίζεις. Εσύ αν δούλευες εκεί και το αφεντικό σου έλεγε κάτι τέτοιο τι θα έκανες; Έχεις απάντηση; Θα συμφωνούσες με το αφεντικό σου πόσο πουλημένος είναι ο Τσίπρας και θα έλεγες πόσο καλό θα κάνει στην εξέγερση ο Σαμαράς;
        Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Τα αφεντικα ΔΕΝ γουστάρουν Τσίπρα. Το έχουν δείξει με όλους τους τρόπους. Η δογματίλα σου αρνείται να το δει γιατί δεν ταιριάζει με τα κουτάκια σου. Κυβέρνηση Τσίπρα θα ήταν υπόλογη στις κρατικές αυθαιρεσίες και θα δεχόταν λαϊκή κατακραυγή αν στρεφόταν κατά των λαϊκών συμφερόντων. Γι’αυτό δεν την γουστάρουν τα αφεντικά και λυσσάνε. Θέλουν ωμή φασιστική χούντα στυλ Σαμαρά για να νιώθουν σίγουροι. Την ιστορία με τον Αλιέντε την ξέρεις στην Χιλή; Την ιστορία των λαϊκών μετώπων το 30; Μια πούτσα ξέρεις. Κολυμπάς σε έναν ψευτοροματισμό που έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα και παρουσιάζει σαν θετική εξέλιξη να πάρει ο Σαμαράς την εξουσία. Για σένα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σε αυτό. Είναι κότες και πουλημένοι όσοι επισημαίνουν τον κίνδυνο. Μακάριοι οι απέχοντες από όπου κι αν προέρχονται και πουλημένοι συστημικοί όσοι ψηφίσουν για να θάψουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ και φασίστες…

  21. Ανοιχτή επιστολή του Γ. Ρούση προς το ΚΚΕ

    Αγαπητοί σύντροφοι,

    Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόμμα όχι μόνον δεν μπόρεσε να εισπράξει σημαντικό κομμάτι της λαϊκής οργής, αλλά αντίθετα έχασε ψήφους και μάλιστα σε λαϊκές περιοχές, παραδοσιακά προπύργια του, όπως στη β’ Πειραιά.
    Ταυτόχρονα για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση του 1968 το κόμμα έπαυσε να είναι η ηγεμονεύουσα δύναμη της Αριστεράς. Επιπροσθέτως οι μετεκλογικές σφυγμομετρήσεις, για όσο αξίζουν, δείχνουν μια επικίνδυνων διαστάσεων παραπέρα συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης.
    Για αυτήν την αρνητική εξέλιξη είναι σαφές ότι υπάρχουν και πολλές αιτίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται το κόμμα. Πέραν όμως αυτών, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι και το ίδιο είναι άμοιρο ευθυνών, ή με άλλα λόγια ότι φταίει μόνο η στραβωμάρα του γιαλού ‐ λαού και όχι και το λάθος αρμένισμα του καραβιού ‐ κόμματος.
    Ποια λοιπόν είναι τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν την αρνητική για το κόμμα κατάσταση; Πέρα από γενικότερες λαθεμένες θέσεις του με τις οποίες κατά καιρούς έχω εκφράσει τη διαφωνία μου, και οι οποίες σαφώς επηρεάζουν αρνητικά και τη στάση του λαού απέναντι του, νομίζω ότι αυτά μπορεί να επικεντρωθούν:
    1. Στην αντιμετωπική στρατηγική του κόμματος που φτάνει μέχρι την άρνηση του διαλόγου, την άρνηση ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς, η οποία το οδηγεί και σε ένα απομονωτισμό ο οποίος και του στερεί την κύρια πηγή άντλησης δυνάμεων,
    2. Στην παραπομπή της σωτηρίας του λαού στον απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον, σε συνδυασμό με μια μηδενιστική καταστροφολογία για το άμεσο μέλλον.
    Αν όμως το κόμμα προσμένει να ενισχυθεί στη συνείδηση του λαού, μέσω της επιβεβαίωσης αυτής της καταστροφολογίας πλανάται πλάνη οικτρά και τούτο διότι ο λαός που έχει φτάσει στα όρια του οικονομικά, πολιτικά, ψυχολογικά, δεν αντέχει να του λες ότι θα βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στο τέλμα, δίχως να του προτείνεις μια άμεση θετική λύση.
    Εξάλλου η έτσι κι’ αλλιώς μεθοδολογικά ανεπαρκής άρνηση της άρνησης, δίχως να συμπληρώνεται από μια άμεσα υλοποιήσιμη, θετική πρόταση, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας, μάλλον αποστροφή προκαλεί, ή σε λάθος διέξοδο οδηγεί, παρά σε έλξη προς όποιον την καλλιεργεί.
    Το δραματικό, σύντροφοι είναι, ότι αν το ΚΚΕ, όχι δα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις για συνεργασία άλλων αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά παίρνοντας το ίδιο πρωτοβουλίες στη βάση όσων προβλέπονται από το ίδιο το πρόγραμμα του, θα είχε ξεπεράσει και τις δυο παραπάνω αδυναμίες.
    Εξηγούμαι. Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα με βάση το πρώτο άρθρο του καταστατικού του, πρέπει να το αποδεχτεί όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του, γίνεται αναφορά σε ένα «αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό Μέτωπο» :
    ‐ στο οποίο το ΚΚΕ διατηρώντας την αυτοτέλεια του «συμμετέχει και δουλεύει για την ανάπτυξη της ενότητας και της μαχητικότητας του»,
    ‐ μέσα από το οποίο «το ΚΚΕ επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα πολυεθνικά μονοπώλια, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη λαϊκή κυριαρχία και τη ανεξαρτησίατης χώρας»
    ‐ το οποίο «μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική συμφωνία»
    ‐ του οποίου οι προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχοι πάλης, μεταξύ των οποίων πρώτος και καλύτερος είναι η «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δεν ταυτίζονται με το σοσιαλισμό, ούτε παραπέμπεται η υλοποίηση τους σε αυτόν, αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην υλοποίηση του.
    Μάλιστα στο υποκεφάλαιο με τίτλο «το Μέτωπο και το πρόβλημα εξουσίας», γίνεται λόγος και για πιθανότητα «να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα».
    Γύρω από το χαρακτήρα ή και το περιεχόμενο αυτής της μετωπικής πρότασης που σίγουρα χρίζει ανανέωσης –πχ σχετικά με τα μνημόνια τους συνοδευτικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις ή το ευρώ κλπ‐ πολλά μπορούν να ειπωθούν. Το βασικό όμως είναι ότι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει τον άξονα κίνησης του ίδιου του κόμματος, τόσο όσον αφορά στην αναγκαιότητα του Μετώπου, όσο και στην κάλυψη του κενού ανάμεσα στο καπιταλιστικό παρών και το σοσιαλιστικό μέλλον. Και αυτό όχι βεβαίως με τη μορφή ενός ξέχωρου στάδιου, αλλά ως κατάκτηση ενός οχυρού σε ένα γκραμσιανού τύπου πόλεμο θέσεων, που θα διαμόρφωνε καλύτερες θέσεις για το επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό.
    Να όμως που αυτό το πρόγραμμα όχι μόνον έχει καταχωνιαστεί, αλλά το Κόμμα κινείται σε παντελώς αντίθετη με αυτό κατεύθυνση.
    Σαν κομμουνιστής, που πονά ένα κόμμα που υπηρέτησε επί 21 χρόνια, που θλίβεται βαθύτατα από το σημερινό φυλλορρόημα του, που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα όπως αρμόζει σε ότι αγαπάς, που θεωρεί ότι ο κόσμος του ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο με αυτόν μετερίζι, και ότι αυτός ο κόσμος είναι τραγικό λόγω της στάσης του κόμματος να σπρώχνεται στην αγκαλιά του υπό διαμόρφωση αριστερού αναχώματος του συστήματος, τούτες τις κρίσιμες ώρες, σας κάνω έκκληση όχι μεγαλόσχημη, αλλά ταπεινή: Σώστε το κόμμα, τολμώντας να απευθύνεται και στον κόσμο και στις συνιστώσες της ριζοσπαστικής αριστεράς, την μετωπική, άμεση πρόταση, που προβλέπει το πρόγραμμα του. Τόσα απλά.

    Συντροφικά
    Γιώργος Ρούσης

  22. Κοιτώντας το παρελθόν της χώρας,όπου επι 40 χρόνια τρωγοπίνανε εναλάξ τα πρασινομπλέ κόμματα,μπορείς να φανταστείς το μέλλον της εάν αυτά τα κόμματα συνασπιστούνε σε μία κυβέρνηση.Επίσης λίγο πονηρός να είσαι και ελάχιστα έξυπνος,μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο που έχουνε εάν αναλάβει την διακυβέρνηση άλλο κόμμα εκτός απο αυτά τα δύο.Ελπίζω μόνο να μην μας προδώσει και αυτό,γιατί το τέλος του θα είναι ζοφερό και δεν μιλάω μόνο για το μαύρο στις εκλογές.
    Αυτά πιστεύω εγώ και συμφωνώ με το κείμενο του Πάνθηρα που είναι ακόμη σκληρότερο με το Σύριζα απ’ότι το νιώθω εγώ τώρα.

    • «Κι όσοι έρχονται τώρα σε τέτοιες συνθήκες να μας κάνουν μαθήματα αποχής και ιδεολογικής καθαρότητας είναι αντικειμενικά ύποπτοι.»
      .»Ελπίζω μόνο να μην μας προδώσει και αυτό,»

      Αστείο τυπάκι.Επί της ουσίας τι λέει;Ότι είναι «αντικειμενικά ύποπτοι» όσοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στη μαλακία του.Στην ¨»ελπίδα» που έχει τώρα για τον Τσίπρα,η οποία έρχεται σε συνέχεια της «ελπίδας» για το ΓΑΠ ,η οποία έρχεται σε συνέχεια της «ελπίδας» για τον Καραμανλή.
      Καλά κρασιά και καλά ξεμπερδέματα με τις ψευτο-ελπίδες και τους ψευτο-σωτήρες.Όταν ξεπεράσετε το στάδιο αναζήτησης «πολιτικού μπαμπά’ και αποφασίσετε να πάρετε τις ζωές σας στα χέρια σας ,τα ξαναλέμε.

      • εχει γεμισει αναρχοχριστιανους ταλιμπαν εδω μεσα
        ο δογματισμος και η καθαροτητα σημαια
        ξεκολατε
        γκαραντι
        λιρα 100
        αν υπηρχε η ελαχιστη πιθανοτητα η αποχη απ τις εκλογες να αλλαζε τον κοσμο, θα ηταν σιγουρα απογορευμενη

      • Κονξαδορε αναρχικε κομμουνιστη (ωχ παναϊαμ)
        Ρε μπαγασακο οι εμμονες σου προσιδιαζουν με αυτές ενός μαρτυρα του ιεχωβα. Αν συνεχισεις να γαυγιζεις μονος σου σε λιγο δε θα σου μεινει ουτε ένα αβαγκαρντιανο ρουχο.
        Αντε τσακω τωρα μια μπαλαντα να στανιαρεις. 😉

        Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑ
        Δεν έχω πλεον τιποτε
        να πω για μας τους δυο
        τελειώνει η αγάπη μας
        κι ακομη σ αγαπώ.

        Ξεπουλησες την σχέση μας
        για τα φιλια ενός ξενου
        τον έρωτα μας πεταξες
        στις ράγες καποιου τρένου.

        Αιμορραγεί η αγάπη μας
        πεθαίνει σαν σκυλί
        κι εσυ γυρνας την πλάτη σου
        αχάριστο κορμί.

        Ρεζίλι με κατάντησες
        μπροστά σ’ όλο τον κόσμο
        να σαλιαρίζεις
        ά τ σ α λ α
        με κεινον τον Μαφιόζο
        κι εγώ κρυμμένος στην γωνιά
        να κλαίω σαν…μαλάκας
        ν ‘ ανάβω
        και να καίγομαι
        σαν καρβουνακι θράκας.

        γαβ γαβ γαβ!!!

        • Έλα ρε αγορίνα αφού αρχίσαμε τα τραγουδάκια πάρε και ένα από εμένα

          Κι ένα δεύτερο πιο προσωπικό μια που γίναμε και φίλοι.

          • xaxaxaxaxaxa
            μπραβο! τωρα ηρθες στα συγκαλα σου. βγαζεις τα εσωψυχα σου και εισαι μαγκας. με ενα δυο ακομα βηματακια θα κανουμε την επαναστα της πολυθρονας. οι αλλοι να πα να γαμηθουν, που θενε να φηφιζουν κιολας τα νουμερα, οι καραγκιοζηδες της φτωχιας της πεινας και της αυτοκτονιας, αναρχο κομμουνισταρά μου. ευτυχως που υπαρχουν τυπακια σαν και σενα που σηκωνουν συγκρουσιακο αναστημα απ΄τους γονατισμενους και με το πληκτρολογιο τους φερνουν στον ισιο δρομο του ορθου της αβαγκαρντιανης θρησκειας της πρωτοποριας.
            γαματο το δευτερο βιντεακι, αναμενω τα επομενα, για να μου αυξησουν τη λιμπιντο της επαναστα. 🙂

            • Από πριν στα συγκαλά μου ήμουν.Αυτά με τα εσώψυχα και τις πολυθρόνες είναι λιγάκι παραληρηματικά να τα προσέξεις.Τραγουδάκι μου έβαλες τραγουδάκια σου έβαλα.
              Ε σαν το πρώτο το δικό σου δεν ήταν αλλά εντάξει προσπάθησα κι εγώ να σε φτάσω

              • χαχαχαχα
                εχεις ενα δικιο με το εσωψυχα (ψυχη, κακια μεταφυσικη λεξουλα, με απορω πως μου ξεφυγε 😉 ).
                οσο για τις πολυθρονες ε! πως να το κανουμε αραχτος πολυθρονατος ειμαι, αναμενοντας την επαναστα γαμω την πουταναμ. 🙂
                που και που ριχνω και κανα ψηφαλακι ετσι για να περναει η ωρα και ναχουν καποιοι φυσει επαναστατες να ασχολουνται.

                • @LAGARTSAS-A

                  «οσο για τις πολυθρονες ε! πως να το κανουμε αραχτος πολυθρονατος ειμαι, αναμενοντας την επαναστα γαμω την πουταναμ. 🙂

                  που και που ριχνω και κανα ψηφαλακι ετσι για να περναει η ωρα και ναχουν καποιοι φυσει επαναστατες να ασχολουνται.»

                  lol

      • Εσύ έχεις πάρει την ζωή στα χέρια σου; Και μετά από αυτό μιλάς στους υπόλοιπους με αυτό το ύφος; Εσυ;; Εσύ έδειξες εδώ ότι είσαι ένας καθοδηγούμενος που γράφεις μασημένες αλήθειες που τις ξέρουν πια και οι πέτρες για να ισχυριστείς τι; Ότι πρέπει να απέχουμε και να είμαστε αδιάφοροι αν θα βγει ο Σαμαρας; Κι αυτά τα γράφεις με το στυλ του υπερεπαναστάτη που κατηγορεί ανθρώπους σαν τον Πάνθηρα για πουλημένους;Πας καλά; Έχεις επαφή με τον έξω κόσμο; Ξέρεις τα προβλήματα του; Θα τους φάμε ρε τους φασίστες που υπερασπίζεις! Δεν γλυτώνεις ούτε εσύ ούτε ο Σαμαράς. Όσο κι αν σε πληρώνει κωλόπαιδο.Θα ανοίξουν κάποια στιγμή οι φάκελοι και θα αποκαλυφτείς ποιος είσαι. Γιατί ούτε αναρχικός είσαι ούτε κομμουνιστής. Πρακτοράκι είσαι με το πρακτορίστικο θράσος να κατηγορείς άλλους για πουλημένους. Ένα χωριό είμαστε όλοι. Δεν κρύβεσαι πίσω από ψεύτικες ταυτότητες. ´Εχεις καρφωθεί όσο δεν φαντάζεσαι. Μια λέξη δεν έχεις γράψει για τον Σαμαρά και τον φασισμό του παρά μόνο ξέρεις να μας κατηγορείς για κότες που τον φοβόμαστε. Δεν σε φοβόμαστε ρε!Είτε βγεις στην εξουσία είτε όχι θα σε συντρίψουμε. Χαμπάρι σας πήραμε δεξιοί!Μέχρι και αναρχικοί κομμουνιστές θα δηλώνετε για να κάνετε πόλεμο στην αριστερά και να προβάλετε το κάθαρμα σας σαν την καλύτερη λύση.

  23. O anarxikos kommounistis, pou vlepei pantou praktores, prepei na krinei eks idiwn telika! Den ekshgeitai diaforetika to menos tou enantion tou syriza, h mallon enantion ths epiloghs na pshfisei kaneis syriza, akoma kai xwris na ton goustarei. Einai prwti fora pou o syriza apotelei tmhma dipolikou kyvernitikou dilimmatos. Einai h prwth fora pou h aristera den paei gia antipoliteusi, alla exei prooptikh kyvernisis. Ayth th fora den pshfizoume «gia na exei fwnh h aristera sto koinovoulio». Phsifizoume mipws kai apotrepsoume ton vevaio thanato mas.

    O anarxikos kommounistis, gia na afierwnei toso xrono stin prospatheia tou na apotrepsei thn eklogh tou syriza stin kyvernish, me alla logia, afierwnontas toso xrono stin prospatheia tou na kyvernisei ksana o samaras ki o venizelos, apodeiknyei oti stin kalyterh periptwsh einai volemenos. Diaforetika einai h hlithios, ektos apo fanatikos kai eksousiasths, h plirwmenos apo tous samarades, tous venizelous, tous trapezites kai to synafi tous. Sigoura pantws den vrisketai stin katastasi stin opoia vriskomaste orismenoi, pou den exoume oute douleia, oute spiti, oute xwrio na pame na oneireuomaste thn epanastash, thn wra pou tha trwme patates apo ton khpo mas.

    An borei kanenas moderator na mou allaksei ta greeklish, ton efxaristw. Grafw se koinoxristo ypologisth pou den exei ellhnika. Sygnwmi pou sas stravwsa.

  24. Προσωπικά θα απέχω από αυτές τις εκλογές όπως απείχα από όλες. Δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά σας παρακαλώ μην με ταυτίζετε με τύπους σαν τον αναρχικό κομμουνιστή με τον οποίο δεν μοιράζομαι κανένα κοινό ούτε στο μίσος ούτε στην εμπάθεια του. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην αναρχία. Την μπερδεύουν με την εξουσία και την επιβολή και όλη η συμπεριφορά αυτού του τύπου εδώ είναι καθαρά εξουσιαστική. Ξέρω φιλους μου αναρχικούς που θα ψηφίσουν όπως ψήφισαν και στις 6 Μάη. Διαφωνώ μαζί τους και ξέρω τα επιχειρήματα τους όπως κι αυτοί ξέρουν τα δικά μου. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να μας διχάζει. Το κείμενο του Πάνθηρα είναι καλό. Προειδοποιεί για έναν κίνδυνο που είναι υπαρκτός. Όσοι θέλουν να υποτιμήσουν αυτόν τον κίνδυνο είναι εκτός τόπου και χρόνου.Κι αυτοί που θα απέχουμε προετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν τον κίνδυνο. Για τον απίθανο τυπά που γράφει σαν Αναρχικός Κομμουνιστής (είσαι ό,τι δηλώσεις στο ίντερνετ!) αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει και όλα θα είναι καλά.,Μας κοροϊδεύει δηλαδη! Ακόμη κι αν διαφωνούσα πλήρως με το αρχικό κείμενο δεν θα χαρακτήριζα τον συγγραφέα του πουλημένο ή δειλό. Παρακολουθώντας τα κείμενα του χρόνια ξέρω ότι είναι μια από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες πένες της αναρχίας και τον συγχαίρω ακόμη κι όταν διαφωνώ μαζί του.

    • Anarxike sketo, esy borei na exeis kales protheseis, alla o «synonomatos» mas profanestata einai apo ekeinous pou plirwnoun PASOK kai ND gia na kanoun ti douleia. Eixe ena ar8ro edw sxetika me to pws 8a apoka8istousan to profil tou tsoxatzopoulou ki elege kai gia kapoion typo panepisthmiakhs morfwshs pou 8a ekane «paremvaseis». Ki autos edw valtos prepei na einai. Exei ton idio stoxo pou exoun oloi oi valtoi PASOK – ND: na apotrepsei ton kosmo apo to na pshfisei syriza. Akoma kai koina epixeirhmata xrhsimopoiei, tropopoihmena (o Tsipras einai o neos Andreas, ara laoplanos).

      Mono pou edw apey8ynetai se allo koino, kai oxi se syntaksiouxous pou vlepoun tileorasi, opote h epixeirhmatologia tou einai prosarmosmenh. Gia auto prospa8ei na mas thixei thn epanastatikothta. Kai kala, ama pshfisoume syriza, sabotaroume thn epanastash. Yparxoun pitsirikia sta opoia pernaei afti i taktikh. Anarwtiountai «mipws den eimai arketa epanastatis ama psifisw syriza».

      Kopste ton plirwmeno pou to paizei anarxikos. Einai valtos. Kairos na pesei ligo psalidi kai se afto to blog.

      • Den einai tyxaio oti o «anarxikos kommounistis» prospathei na apotrepsei ton kosmo apo to na psifisei syriza. To idio prospathtei kai h Tremh, o Pretenteris, ta afentika sth Eurobank, ston Sklavenith, se kyrile katasthmata sto Kolwnaki… Sto paixnidi kai o plirwmenos praktoras «anarxikos kommounistis». Mhn psifisete syriza, giati tha apotrepsete tin epanastasi! Afiste na vgei o Samaras, na aftoktonisei ki allos kosmos kai na kanete epanastasi mazi me tin Aleka.

        • «epanastati anarxike» με αποκάλυψες.Είμαι βαλτός από την Κομισιόν για να χτυπήσω το μεγάλο λαϊκό ηγέτη που θα μας οδηγήσει σε «διαπραγματευση του μνημονίου».Και επειδή στα σκοτεινά κέντρα των αποφάσεων γνωρίζουν πόσο σημαντικό site είναι αυτό στο οποίο γράφουμε τώρα και πόσο κομβικό ρόλο έχει στην εξέλιξη της κοινωνικής πραγματικότητας με πλήρωσαν αδρά για να σαμποτάρω το μεγαλείο του Σύριζα που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η ιστορία.
          Συριζάκια την έχετε ψωνίσει άσχημα,μαζευτείτεεεεε…

          • Ela re file! Den to leges! Synadelfoi eimaste! Praktoras esy, praktoras egw, den exei shmasia gia poion doulevoume, idia ein’ta afentika.

        • Αυτό φαντάζομαι για τους «πράκτορες» ισχύει για όλους όσους λένε «μην ψηφίζετε έτσι»;
          Οπότε 7-8 αναρχικές συλλογικότητες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό είναι «πράκτορες» κατά τη γνώμη σου;Πολύ θα ήθελα να σε δω να διατυπώνεις δημόσια συριζάκο αυτή τη θέση και να την υπερασπιστείς.
          Όσο για το ψαλίδι που ζητάς ντροπή.Ο σύριζα των κινημάτων και της πολυφωνίας να ζητάει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης;Τι είσαι εσύ ρε φαντάσου να σου δώσουν και κανένα υπουργείο χειρότερος κι από τους προηγούμενους θα είσαι..

          • Σου απάντησε ο αναρχικός σκέτο γι’αυτό που λες. Δεν έχεις καμια σχέση μαζί τους και μην πιάνεις στο στόμα σου αγνούς αγωνιστές.Άρχίσαμε βάρδια πάλι; Καλό μεροκάματο. Εσύ ξεκίνησες τις συκοφαντίες προς ανθρώπους που δεν ξέρεις λουσου τα τώρα.Μόνο που σε σένα έχουν βάση.

            • Δεν απάντησε σε μένα σε εσάς απευθλύνθηκε για να μην «τον μπλέκετε» μαζί μου και «βγάλει κακό όνομα η αναρχία».
              Ο βλακάκος ο έτερος συριζαίος έγραψε ότι όσοι λένε ‘μην ψηφίζετε» είναι ύποπτοι για πράκτορες.Ξαναρωτάω ψοφίμια αυτό ισχύει για όσους έχουν πάρει θέση κατά των εκλογών ναι ή ου;
              Τι να «λουστώ’;Με τα χάλια σας γελάω,που πάθατε πανικό κι ανακαλύψατε…»πράκτορες» σε ένα blog στο ιντερνετ κακόμοιρα.
              Καταρχήν όταν λέτε πράκτορες εννοείται κι αυτούς της ΕΥΠ που ως κόμμα θα έχετε στην υπηρεσία σας αν βγείτε κυβέρνση;

    • Σιγά μας συγκίνησες ρε ‘αναρχικέ» που παρακαλάς κιόλας να μην σε μπερδέψουν.Κι όπως και να το κάνουμε το να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι Nick για να γράφεις τα ίδια επιβεβαιώνει τα όσα έλεγα για την αξιοπρέπεια πριν.Αφού έχεις μόνιμο τα ψεύτικα τι τα θέλεις;
      Ο «κίνδυνος που είναι υπαρκτός’ είναι ο Σαμαράς ε;Να χαρώ εγώ σκληρούς αγωνιστές που μου λέγανε για επανάσταση και εξεγέρσεις και κώλωσαν με το Σαμαρά τόσο, ώστε να τους φαίνεται λογικό να ωηφίζουν..
      Οκ ειδικά αυτό με τις καλύτερες πένες της αναρχίας για τον παλαβιάρη που έχει(ς) γίνει ανέκδοτο επειδή κάθε 15 μέρες προέβλεπε «ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ,Ή ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ» και μετά έγραφε 2 σελίδες εξηγώντας γιατί η επανάσταση είναι μια ανάσα μακριά είναι από τα καλύτερα που διάβασα εδώ

      • Ti egine, oloklirwses ti douleia sto allo blog? Koita kalytera tis wres dimosieysis (den kserw an sti douleia exete ti dynatotita na vlepete kai tis ip) kai tha deis oti «to idio atomo me ta polla nik» grafei dyo sxolia sygxronws… ara den einai ena atomo. Krineis eks idiwn, to eipa kai prohgoumenws. Pes ki alla, na mathainoume pws akrivws doulevete. Plhrwneste me to kommati h pairnete merokamato. Exeis apla panepistimiakh morfwsh h mhpws kai metaptyxiako? Pws th vrhkes th douleia, apo gnwsto h mesw the sxolhs?

        • ποιο άλλο μπογκ ρε ιδρυματικέ;Και εδώ που τα λέμε δεν είπα σε εσένα ότι γράφεις με άλλο nick γιατί πετάχτηκες;Στον «σκέτο» το απήυθυνα.Εσύ ξεχωρίζεις είσαι ο βλαμμένος με τα greeklish που έχει γράψει 500 φορές τη λέξη «πράκτορας».
          Έχω και πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά είμαι άνεργος.Θες να βρεθούμε από κοντά να μου πεις κατά πρόσωπο τα όσα υπονοείς ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ;
          Στα εξάρχεια καλά είναι να βρεθούμε;

  25. ε δεν μπορω να καταλαβω γιατι γινεται τοσος χαμος και τοση υστερια, οταν συζητιεται στο διαδικτυο κατι που αυτον τον καιρο συζητιεται ετσι κι αλλιως ΕΞΩ ολη την ωρα, γιατι δλδ ειναι τοσο κακο να τιθενται ανοιχτα οι αυτονοητοι προβληματισμοι.

    και οι δυο αποψεις ειναι σεβαστες, αρκει να μη γινονται προσωπικες επιθεσεις (που εχουν νοημα ΜΟΝΟ οταν απευθυνονται σε νεοφιλελευθερα τρολ και νεοναζι) και…κουτσομπολια («thumamai ti eleges esu paliotera kai pes mas ti kaneis sti zwi sou kai poso fobasai ta mat kai pes mas ti douleia kaneis kai ti foras twra» klp klp :D).
    ολη αυτη η υστερια και ο φανατισμος (για το λαθος λογο και με λαθος αποδεκτες) εχει σαν αποτελεσμα καποιοι ακομα και να ντρεπομαστε η να φοβομαστε να πουμε τη γνωμη μας.
    οπως εγραψε και καποιος στο indy, για καποιο λογο δεν ξερουμε να συζηταμε.

    και παντως η ιδια αυτη συζητηση-tabu, οταν γινεται εξω, σχεδον παντα γινεται ηρεμα και κανονικα. πραγματικα δεν ξερω τι παθαινουν οταν μπαινουν εδω μεσα! εχουμε ξεχασει ποιος ειναι ο εχθρος?

    τελοσπαντων, ο,τι και να πει ο καθενας, ο,τι και να πουμε ολοι, ο καθενας στο τελος αποφασιζει συμφωνα με τη συνειδηση του και το βαθμο της απελπισιας του και ο,τι ειναι να κανει, θα το κανει. κρυφα η φανερα. φανερα η κρυφα. αυτο.

    κατι αλλο που δεν μπορω να καταλαβω, ειναι γιατι ειναι κακο, εγκλημα η ντροπη να φοβαται καποιος την καταστολη και πολυ περισσοτερο την ακραια καταστολη που υποσχεται ο ακροδεξιος σαμαρας. δεν ειμαστε ολοι ηρωες, ουτε σουπερ γενναιοι θαρραλεοι, τι να κανουμε τωρα.

    επισης, δεν μπορω να καταλαβω, πως στο καλο θα γινει η πολυποθητη εξεγερση-επανασταση, ο ταξικος εμφυλιος τελοσπαντων, αν οι πιο επικινδυνοι για το καθεστως, οι πιο μαχιμοι αγωνιστες και ακτιβιστες, βρεθουν με τη μια ολοι μαζι στη φυλακη, στα ξερονησια, στα νοσοκομεια η…αλλου.

    ακομα και τη φρικη κοντευουμε να συνηθισουμε, σημερα ακομα ενας απελπισμενος ανθρωπος, στη νικαια αυτη τη φορα, αυτοκτονησε.

    κατα τ αλλα, ellas ellas antwnis samaras

    • @walpurgisnachtstraum «ολη αυτη η υστερια και ο φανατισμος (για το λαθος λογο και με λαθος αποδεκτες) εχει σαν αποτελεσμα καποιοι ακομα και να ντρεπομαστε η να φοβομαστε να πουμε τη γνωμη μας.»

      Ακριβώς αυτή είναι μια από τις μεγάλες χρησιμότητες του φανατισμού. Γι’ αυτό και τον βλέπουμε να διαδίδεται με έξοδα ΚΑΙ του συστήματος. Διότι εχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπει σε ταμπού κάποιες ιδέες, προτάσεις ακόμα και λέξεις. Και ουσιαστικά να ακυρώνει την επικοινωνία μέσα σε μια συλλογικότητα. Η οποία συλλογικότητα προσπαθεί με την συζήτηση να προκρίνει την βέλτιστη απόφαση.

      Δεν είναι λίγο ως αποτέλεσμα αυτό!

      Θραξ Αναρμόδιος

  26. Πω πω.Πόσο έτσουξε αυτό το κείμενο τα τσιράκια της εξουσίας και της δεξιάς δεν λέγεται!Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Το έδειξα σε αρκετούς που είχαν φάει την τηλεοπτική προπαγάνδα και διαβάζοντας το κοκκίνησαν από ντροπή για την στάση τους. Συμφωνώ κι εγώ ότι ο αναρχικός κομμουνιστής είναι πληρωμένος για να κάνει σάλο που αντικειμενικά εξυπηρετεί την φασιστική δεξιά. Η εμμονή του να μας βγάλει όλους προδότες και πουλημένους γιατί δεν θέλουμε αυτό που θέλουν τα αφεντικά σε αυτές τις εκλογές βγάζει μάτια.Δεν κάνει καμιά συζήτηση αρχής ούτε έχει συνοχή σε ό,τι γραφει. Μόνο πες πες για να μείνει η στάμπα του πουλημένου σε όσους ψηφίσουν Σύριζα και να παρουσιαστεί η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία σαν κατι φυσιολογικό το οποίο πρέπει να ευχόμαστε και μάλιστα είμαστε δειλοί και πουλημένοι αν το απευχόμαστε. Αν δεν είναι πληρωμένος είναι τρομερά ηλίθιος.
    Προσέξτε! Η λάσπη κατά του Σύριζα θα κλιμακωθεί!Θα γεμίσουμε πολλούς βαλτούς στο ίντερνετ που θα λένε τα πιο ανόμοια επιχειρήματα (αναλογα με το που θα απευθυνονται, το Σύριζα θα είναι υπέρ της τρομοκρατίας, αντιπατριωτικό, πουλημένο που θα ανακόψει την κοινωνική εξέγερση κλπ) για να πείσουν τον κοσμο από το να μην κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ στην ελληνική ιστορία: να βγάλει πρώτο ένα κόμμα της αριστεράς που δεν ελέγχεται από τα τηλεοπτικά συμφέροντα.

    • Kai twra den grafei, giati exei analavei na kanei thn propaganda tou kai se alla blog. Afierwse to misawro tou gia na grapsei 40 sxolia kata tou syriza edw kai twra exei paei se alla blog na kanei to idio me allo psevdonimo, min kanei bam oti einai valtos. Den ypervallw, o typos einai sigoura valtos, gi afto exei toso xrono, toso menos kai gia afto katigorei tous allous gia praktores.

  27. Ανεξάρτητα με το αν θα ψηφίσει ή όχι κάποιος (και γιατί), εγώ που δε θα ψηφίσω δε μου αρέσει να βλέπω ΚΑΙ εδώ μέσα τη Συριζαική πρακτορολογία για τους αναρχικούς. Έλεος πια… Άλλο κατάλαβα εγώ από τα σχόλια του Αναρχικού Κομμουνιστή, έστω κι αν τα είπε φορτισμένα.

    ΥΓ. Εκτός κι αν είμαι κι εγώ πράκτορας των πασόκνδ, ε παιδιά; Και μήπως -επί τη ευκαιρία- πρέπει το Γραφείο Τύπου του Σύριζα να βγάλει καμιά ανακοίνωση για όλους αυτούς που αυτοκτονούν, ή για τους μετανάστες που δέχονται επιθέσεις από χρυσαυγίτες με τη συνεργασία των μπάτσων;. Ή ασχολείστε μόνο με τα μεγάλα, «κυβερνητικά» θέματα πλέον;

    • Esena den sou tin eipe (akoma) kaneis gia praktorisa. Alla h emmonh tou «anarxikou kommounisth» sthn praktorologia den se provlimatise? Giati den se vlepw na enoxlisai. Se enoxlise mono pou tou antestrepsa tin epixeirhmatologia. Giati?

    • Φορτισμένα τα είπα γιατί τα απευθύνω σε ανθρώπους που ήμασταν δίπλα στους δρόμους και το θεωρώ αδιανόητο να υποχωρούν χωρίς καν να πιεστούν.Άλλο που πετάχτηκε το κάθε κομματικό τσουτσέκι γιατί αναγνώρισε τον εαυτό του στα όσα είπα.
      Όσο για την πρακτορολογία καλά θα κάνουμε να την συνηθίσουμε.Ας φανταστεί κανείς κυβέρνηση Σύριζα και τι θα λένε σε περίπτωση συγκρούσεων με τα ΜΑΤ τους (πλέον)

    • xroma anemou, giati theoreis oti kapoios apo osous sxoliazoun edw tha prepei na sou apologhthei gia tis praktikes tou syriza, yponowntas oti ton ekproswpoun, enw parallhla yperaspizesai ton xydaio «anarxiko kommounisti» me vasi ton titlo tou (anarxikos) kai oxi tin praktikh tou. Apo pou ki ws pou milas gia syrizaiikh praktorologia gia tous anarxikous? Egw kanw thn «syrizaiikh praktorologia», giati o typos htan o prwtos pou kathgorise ton sxoliasth gia praktora. Antistrefw to skeptiko tou, giati einai pragmati ypopto na exei ton idio skopo me tin tremi kai ton pretenteri. Esy giati ton les anarxiko? Sou fainetai gia anarxikos? Apo ti?

      • Ρε ιδρυματικέ γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει να σε πείσω;¨Εχεις τόση σχέση με την αναρχία όση εγώ με την αστροφυσική.(καμία).Είναι ολοφάνερο ότι ενώ είσαι συριζαίος έβαλες αυτό το Nick για να δώσεις αίγλη στα όσα λες.200 φορές αναφέρθηκες σε πράκτορες ρε ψυχάκια (σιγά μην ασχολούνται με τις μαλακίες που γράφεις το ιντερνετ).
        Παρεπιπτόντως για «πράκτορες» δεν μίλησα ποτέ δεν είμαι ψυχάκιας.Ρεφόρμες σοσιαλδημοκράτες και δειλούς σας αποκάλεσα και μπορώ να το στηρίξω.Α ναι σας είπα και ΠΑΣΟΚΙΑ και επίσης μπορώ να το στηρίξω.¨Αν και αυτό δεν φαντάζομαι να το πάρετε για κατηγορία αφού ο πρόεδρός σας το έχει πει ότι είναι ‘με το πασοκ του 81″

        • Ti egine agoraki mou glyko? Exases pali tin psyxraimia sou kai mou agriepses? Prin apo ligo den stenoxwriosoun giati eixame synantithei stous dromous kai stenoxwriesai pou protimame na ksanasinadithoume stous dromous enw tha einai kyvernisi o syriza kai oxi o samaras?

          Ma na me les tsoutseki kai idrymatiko? Esy milouses gia plirwmenous, se peirakse pou fanike oti krineis eks idiwn?

          Den mou eipes, ektos apo ptyxio exeis kai xwrio? Giati den borei, kapoia kavatza tha exeis, gia na apeuxesai toso na vgei o syriza. Xwrio, plousia gkomena, plousious goneis, spiti… Entaksei, douleia den exeis, den se plirwnoun, apo monos sou yperaspizesai me nyxia kai me dontia tis trapezes, em, sygwmi, tin epanastasi ithela na pw.

          Mono pou antifaskeis. Giati o syriza einai anaxwma stin epanastasi? An einai ta idia me tous allous, den tha epanastatisoume? Ksereis kati, exw mia kalyteri idea! Oloi psifo sti xrysh avgh, na vgei kyvernisi, na kanoume mia wraia epanastasi, me opla me aimata, me ap ola. Oxi gialantzi me Tsipres kai sosialdimokraties, anarxikara mou esy!

          • Έλα να βρεθούμε ρε αφού λες ότι είμαι ασφαλίτης.Ευκαιρία είναι να αποκαλύψεις και ένα πράκτορα.Που κολλάς;Στα εξάρχεια σε πορεία που θέλεις;
            Ναι ρε σε λέω τσουτσέκι και ιδρυματικό γιατί με είπες ασφαλίτη.Και λίγα είπα.
            Όχι ούτε χωριό έχω ούτε πλούσιους γονείς.Αλλά δεν αντιμετωπίζω τον αγώνα ως τρόπο για να βελτιώσω την προσωπική μου θέση και δεν έχω καμιά όρεξη να μας κατσικωθεί το ΠΑΣΟΚ με νέο πρόσωπο για άλλα 30 χρόνια.
            Επίσης καθόλου δεν απεύχομαι να βγει ο Σύριζα.Δεν πα να βγει τόσοι πασόκοι υπάρχουν.Κινηματικό άλλοθι δεν θέλω να έχει γιατί αστική κυβέρνηση με ένα τέτοιο προσωπείο θα επιτύχει ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά καταστολή όπως απέδειξαν τα δύο τελευταία χρόνια.Το τελευταίο τους όπλο δεν είναι η καταστολή είναι η συναίνεση.Κατάλαβες τώρα γιατί ο Σύριζα μπορεί να είναι και ανάχωμα στην επανάσταση;

            • Oxi, den katalavainw. An htan etsi, tote giati den egine h epanastash akoma? Den htan arketh h katastolh? Den htan arketh h eksathliwsh? Ti prosdokas? Oti an synexisoun oi idioi, akoma pio apothrasymenoi, tha ginei epitelous h epanastash? Re, bas kai den plirwnesai apo tous trapezites alla apo tin Aleka?

  28. Η πρακτορολογία ξεκίνησε από τον αναρχικό κομμουνιστή.Αυτός επειδή δεν του άρεσε ένα κείμενο που στοχοποίησε την ΝΔ άρχισε να γράφει για πουλημένους που τους έχει δώσει θέση ο Σύριζα και για τύπους που έκαναν βάρκιζα γιατί δεν θέλουν την ΝΔ στην κυβέρνηση. Και μάλιστα αυτή την εμετική πρακτορολογία την κατεύθυνε εξ αρχής κατά του πάνθηρα που για πολλούς εδώ μέσα είναι υπόδειγμα αγωνιστικότητας και συνέπειας. Κλιμάκωσε μάλιστα την επίθεση του μετά την απάντηση του Πάνθηρα που έβαζε τα πράγματα στην θέση τους αγνοώντας προκλητικά όλη την επιχειρηματολογία του και αποδίδοντας του λόγια και προθέσεις που αυτός δεν είχε. Πάει πολύ τώρα αυτός που εγκαινίασε αυτή την τακτική στην συζήτηση να κλαίγεται για θύμα πρακτορολογίας. Ας πρόσεχε. Αν πραγματικά τον πονούσε ότι σύντροφοι του που ήταν στον δρόμο να πέφτουν στον βούρκο της εκλογικής πολιτικής θα έγραφε αλλιώς.Εμένα δεν με πείθει και δεν ξέρω αν είναι ασφαλίτης αλλά ξέρω ότι είναι παλιάνθρωπος. Το εξουσιαστικό του υφάκι με αηδίασε ακόμη κι όταν έγραφε πράγματα σωστά. Ποτέ όμως δεν υπερασπίζεις την αλήθεια με τέτοιους μεθόδους και με τέτοιο στυλ. Οι σπερμολόγοι και οι συκοφάντες έχουν αυτό το υφος και αυτό το στυλ.
    Τονίζω ότι προσωπικά είμαι υπέρ της εκλογικής αποχής αλλά ποτέ δεν θα ανήγαγα αυτό το θέμα σε ζήτημα διχασμού και προσωπικής απαξίωσης όπως έκανε ο σπερμολόγος μας.

    • Ποια πρακτορολογία ρε ψυχάκια «σκέτε»;Ναι απευθύνθηκα στον Panther με τον τρόπο που έχει κάνει αυτός δεκάδες φορές.Και καλά έκανα Και ναι για τη Βάρκιζα επιμένω μπας και συνέλθει.Αυτό τι σημαίνει ότι είπα ότι είναι ‘πράκτορας»;
      Κάνε μας τη χάρη ρε που σε πείραξε και το ύφος όταν εδώ μέσα με αποκάλεσαν πράκτορα και ασφαλίτη.Εσύ ρε γελοίε πως θα αντιδρούσες αν σε αποκαλούσαν έτσι;
      Όσο για το ‘ας πρόσεχα’ τι να πρόσεχα.Ότι μου έγραψες δυο κακες λεξούλες και στα αρχίδια μου.Άντε τράβα τώρα να ζητήσεις συγγνώμη από τους Συριζαίους που θα μιλήσεις και για ‘συντροφικότητα»….

      • Ψυχάκιας ε; Κοίτα τι έγραφες πιο πάνω:
        «Δεν χρειαζόταν κανένα κείμενο του “παύλου’ πάνθηρα αρκούν τα δικά σου.Αρκεί να θυμάσαι ότι στο επόμενο κείμενο που θα γράψεις μιλώντας για κομμούνες θα σου θυμίσουμε ότι πούλησες το ‘μητρώο των κειμένων σου’ με αντάλλαγμα ένα προσωρινό βόλεμα στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας.Περαστικά σας “επαναστάτες” του φραπέ ,που δεν χρειαστήκατε καμιά Μακρόνησο για να λυγίσετε,καμιά εξορία για να υπογράψετε δήλωση μετανοίας.Καλό δρόμο στην επιλογή του “καλύτερου καπιταλισμού” για τον οποίο θα παλέψετε μαζί με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
        ΥΓ.Από μία άποψη είστε τυχεροί.Τυχεροί που μάλλον δεν θα χρειαστεί να δοκιμασετε τα γιαούρτια και τις κλωτσιές όσων πουλήσατε για μια καβάτζα,
        Προσοχή παιδιά μην τυχόν και αυξηθεί η κρατική καταστολή.Ψηφίστε για να αυξηθεί η κοινωνική συναίνεση,ψηφίστε την παράδοση στο πολιτικό σύστημα για να γλιτώσετε το ξύλο από τη ΝΔ.Σας μιλούν οι πρώην “εξεγερμένοι με μητρώα”.Για το καλό σας….
        ΡΕ ΟΥΣΤ ΔΑΜΑΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΑΞΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΑ ΨΟΦΙΜΙΑ.»

        ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΨΟΦΙΜΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
        Αυτός ο ‘προδότης´ ήταν χτες στον δρόμο ενώ εσύ από τον καναπέ σου παρίστάνες τον μεγάλο επανασταρά.Εγώ δεν μπαίνω στην πρακτορολογία των άλλων. Που εσύ την προκάλεσες με όλα τα άθλια που έγραψες. Ξέρω ότι υπάρχει τεράστιο απόθεμα από ψώνια σαν και σένα που θα κρίνουν συνανθρώπους μας από τι θα κάνουν ή όχι στην κάλπη και θα χτίσουν προφίλ επαναστατικότητας με την αποχή τους. Και καλά συνεπείς με την τεραστιότατη επαναστικότητα τους και που πρακτικά μας αποκοιμίζουν για το τι θα φέρει μια νομιμοποιημένη φασιστική κυβέρνηση. Εγώ θα απέχω σίγουρα από τις εκλογές. Αλλά δεν κρίνω όλους αυτούς που θα απέχουν σαν αξιοπρεπείς όπως εσύ.Στις αφίσες μας τονίζουμε ότι η αποχή δεν φτάνει και όποιος λέει ότι φτάνει και κρίνει μόνο από αυτό αξιοπρεπείς όσους απέχουν είναι το ίδιο μαλάκας με όσους ψηφίζουν.Δεν ξέρω για σένα αν θα ψηφίσεις και δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα από αυτά που γράφεις.Είναι βουτηγμένα στην υποκρισία, στην συκοφαντία και στην βρωμιά.Έλα να με βρεις από το στέκι που πάω να τα πούμε από κοντά και να δούμε ποιος είναι ο ψυχάκιας.

        • Ξέρω τι έγραφα πιο πάνω και ξέρω τι μου έγραφαν κι όλας.Αλλά κι αυτά που έλεγα και τώρα τα υπερασπίζομαι.
          Πρώτα από όλα αν νομίζεις ότι θα με συγκινήσεις με ‘το άτομο το τεράστιﻨ(μιλάμε για τον Ντουρρούτι τώρα όχι αστεία) δεν με ενδιαφέρει.ΤΟν κρίνω από αυτά που έγραφε και που γράφει.Όσο για το τι έχει κάνει ο καθένας και τι «γνώσεις έχει» από το ιντερνετ πολλά μπορούμε να λέμε….Και πάλι αδιάφορο είναι.Και τους μεγαλύτερους αγώνες να είχε δώσει (τι σκατά ξεχωριστό από εμάς τους υπόλοιπους έχει κάνει δεν ξέρω) κρίνεται για την στάση του σήμερα.Αυτό είναι αναρχία όχι τα αγωνιστικά παράσημα.Έχεις μάλιστα το θράσος να μιλάς και για «ψώνια» εσύ που επικαλείσαι αγωνιστικές αυθεντίες.
          Όσο για την χθεσινή πορεία μην τρελαίνεσαι για το ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν…Καλή πορεία ήταν μην το αναφέρεις και σαν την υπεράσπιση της Βαρκελώνης.
          Έπειτα για το ήθος σου -το οποίο επικαλείσαι- τα λέει όλα το «την πρακτορολογία εσύ την προκάλεσες».Έπειτα δεν τον έκρινα γιατί θα ψηφίσει ως προσωπική στάση αλλά γιατί ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΤΑΝΚΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΑΣΗΜΑ» ΤΗς ΑΝΑΡΧΙΑΣ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ πούλημα.Γιατί δεν δέχομαι ότι αυτοί που στάθηκαμε δίπλα στους δρόμους το αξιοποιούν σήμερα για να κάνουν κάλεσμα στήριξης σε κόμματα όποια κι αν είναι αυτά.
          Όσο για το ποιοι είναι «αξιοπρεπείς» ναι χίλιες φορές προτιμώ τον απολίτικο παρά τον πολιτικοποιημένο «με τις τεράστιες γνώσεις» που διαδίδει έμμεσα ένα μύνημα στήριξης σε ένα καθεστωτικό κόμμα ντύνοντας το μάλιστα και με τον ψυχολογικό εκβιασμό «ή αυτό ή θα μας λιώσουν’.Γιατί αυτή η στάση κάνει τεράστια ζημιά στην αναρχία και όχι τα νεύρα μου για αυτούς που το κάνουν!!!
          Όσο για το τι πιστεύεις ποσώς με ενδιαφέρει.Πηγαίνω σε στέκια και δεν κρύβω τις απόψεις μου για το θέμα και ΜΕ ΧΑΡΑ να περάσω από το στέκι σας για να τα πούμε από κοντά για να μου πεις ότι «δικαίως» με αποκάλεσαν πράκτορα,κι ότι είμαι «μια τρίχα από τα αρχίδιᨻ, του τιτανοτεράστιου φίλου σου .Το γεγονός είναι ότι το με το κείμενό του εκβιάζει ψυχολογικά και σπέρνει το φόβο και την ηττοπάθεια ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ για ότι και αν συμβεί.
          Και για να το ξεκαθαρίσουμε.Για κάποιον που ψήφισε πασοκ ή ΝΔ ναι είναι βήμα να το ρίξει στον Σύριζα.Για έναν αναρχικό είναι τρελή υποχώρηση να κάνει κάτι αντίστοιχο και να το διακοινώνει μάλιστα ως «πολιτική θέση» κάτω από ένα εκβιαστικό δίλημα αντίστοιχο του ‘μνημόνιο ή χρεωκοπία’

  29. @ EPANASTATHS ANARXIKOS KOMMOUNISTHS

    Όποιος δεν πείθεται από τον Σύριζα έχει τον ίδιο σκοπό με την Τρέμη;;;

    Εμένα προσωπικά -πέρα από το ότι δεν ψηφίζω- μου προκαλεί αηδία να συμβαίνουν τόσα στην κοινωνία και ο Σύριζα να σφυρίζει κλέφτικα γιατί θέλει να μαζέψει όσο περισσότερους ψήφους μπορεί, απ’ όποιον νάναι. Μη διώξουμε κανένα ελληναρά ρατσιστή και μιλήσουμε για τις επιθέσεις των χρυσαύγουλων, μη διώξουμε κανένα ματσωμένο πασόκο και μιλήσουμε γι’ αυτούς που αυτοκτονούν κλπ. Αν αυτά γίνονται προεκλογικά, σκέψου τι θα γίνει μετεκλογικά.

    Άσε που αυτοδυναμία δεν παίρνει ούτε ο αντώνης ούτε ο αλέξης, οπότε…

    • Ποιος πείθεται είναι το θέμα; Ούτε εγώ πείθομαι από τον Σύριζα. Αλλά δεν βγαίνω να κάνω 60 σχόλια σε μια συζήτηση που αφορά τον κίνδυνο να ξαναβγει ΝΔ για να κατηγορήσω πουλημένους και δειλούς όσους θέλουν να ψηφίσουν το Σύριζα!Καταλαβαίνεις την διαφορά;

      • Αυτό είναι το αρχικό μου σχόλιο.Ακραίο και προσβλητικό αλλά δεν λέει για πράκτορες αλλά για το τι σημαίνει το επιχείρημα «Τσίπρας ή Τανκς».Υ-ΠΟ-ΧΩ-ΡΗ-ΣΗ.

        «Να χαρώ εγώ τους υμνητές των “εξεγέρσεων” που έγραφαν δακρύβρεχτα ποιηματάκια και τώρα το ρίχνουν στις ψήφους.Να χαρώ εκείνους που μιλάγανε για “κομμούνες” και τώρα κλάνουν μέντες μπροστά στο Σαμαρά.Ρε για “εμφύλιο ταξικό πόλεμο” δεν μιλάγαμε τόσο καιρό;Τι τα λέγατε ρε ψοφίμια αφού δεν τα πιστεύατε;Μετά τα διλήμματα “μνημόνιο ή χρεωκοπία” το πολιτικό καθεστώς βρήκε ένα καλύτερο.”Κόμμα της τάξης ή Σοσιαλδημοκρατία’.Κι ορισμένοι το αναπαράγουν χωρίς να ντρέπονται καθόλου για τα όσα έλεγαν μερικούς μήνες πριν.»

        Τα «60 σχόλια» είναι απαντήσεις σε όσους άρχισαν να λένε για ‘πράκτορα του Σαμαρά»,»τρελό» ,»ύποπτο»,»γελοίο»,κρετίνο»,»κκε’,χρυσαυγίτη».
        ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ..

      • Τα 60 σχόλια δείχνουν ότι είναι ασφαλίτης; Ας ψηφίσει όποιος θέλει σύριζα αν δεν τον ενοχλούν αυτά που ενοχλούν εμένα, μόνο που δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα κάνει συγκυβέρνηση σύριζα-πασοκ-δημαρ με κανέναν παπαδήμο πρωθυπουργό.

          • Λοιπον θα κανω το γκοπο να σας απαντησω, για να μη κανετε τους μ.χ. προφητες.
            Το κεφαλαιο ντοπιο και ξενο εχει σκυλιασει. Φοβεριζει, απηλει θεους και δαιμονες. Οσο περναν οι μερες θα δειχνει αγρια τα δοντια του.
            Ποια είναι η αιτια;!
            Είναι ο τσιπρας;! Χμμμμ
            Είναι ο συριζα;! Χμμμμ
            Είναι οι εκλογες;! Χμμμμ
            Είναι η κυβερνηση που θα σχηματιστει;! Χμμμμ
            Τιποτα απ΄όλα αυτά.
            Άλλο είναι που τους πονα και τους καιει.
            Είναι το μαζικο ρευμα αντιστασης που μορφοποιειται εναντια στα σχεδια τους, ακομα και μεσα από τις προκατ αστικες διαδικασιες, που θεωρουν ότι μπορουν να τις ελεγχουν.
            Είναι η σπιθα που μπορει να βαλει μπουρλοτο σε ολη την ευρωπη και τον κοσμο.
            Είναι οι ανεξελεγκτες καταστασεις που μπορει να προκειψουν.
            Είναι ο παγκοσμιος καπιταλισμος που σχοινοβατει στο χαος και ένα φυσημα μπορει να τον γκρεμισει.
            Είναι τυχαιο που ο τσιπρας δεν προλαβαινει να δινει συνεντευξεις σε όλα τα καπιταλιστικα μμε του κοσμου;! Πρεμουρα κι αυτή!
            Είναι τοσο σπουδαια και επαναστατικη προσωπικοτητα για να συμβαινει αυτό;!
            Όχι. Απλα στο προσωπο του τσιπρα βλεπουν το φαντασμα της ανατροπης που πλανιεται πανω από τα κεφαλια τους. Το φαντασμα που ερχεται ορμητικα κατά πανω τους, που μετουσιωνεται σε κοινωνικη εξεγερση, που απειλει να τους στειλει στον καιαδα.
            Όχι. Ο τσιπρας, ο συριζα και η οποια κυβερνηση αν κανει, δεν είναι ο τρομος και ο φοβος τους(ισα ισα), είναι το ποπολο εδώ και παντου που συνθλιβεται στην εξαθλιωση, την ανεχεια, την ανελευθερια, που αφυπνιζεται και τους κανει να κατουργιονται από το φοβο τους. Οι ανοχες του εχουν κοντινει και δεν προκειται να χαριστει σε κανενα εξουσιαστη-τυραννο πολιτικο ή καπιταλιστη. Οι ενεργειες του ειτε πολιτικες, ειτε κοινωνικες είναι προϊον αναγκης.
            Ζουμε ιστορικες μερες μεγαλων ανατροπων. Το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα διαθετει τεραστιες δυναμεις καταστολης. Θα κανει ότι περναει από το χερι του να αποφυγει το αναποφευκτο. Ερχονται μερες ζορικες μα και ωραιες.
            Να το ριξω και λιγο στη μεταφυσικη. 😉
            «το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον»
            Αυτά όμως είναι ψιλα γραμματακια για σας όταν ζειται τη φαντασιωση του μικροκοσμου σας.
            Δε χρειαζεται ναχει διαβασει κανεις τομους θεωρητικων μαρξ, ενγκελς, μπακουνιν, κροποτκιν, παλαιοτερων και νεοτερων για να αντιληφθει τι μελει γενεσθαι.
            Αρκει να είναι κανεις δρων, να βαζει λιγο το νιονιο του να δουλευει, ναχει ευρυγωνια ειδωση και να μη φορα παρωπιδες, για να ταχει όλα στο πιατο.
            Αντε, με κανατε να γραφω τα προφανη και να σπαταλω χρονο ζωης.
            Χαλαλι σας και καλα να παθω.
            Υ.Γ.
            Με τον τσιπρα θα παρουμε καποιες ανασες για τη δυσκολη συνεχεια.
            Μια παρενθεση και μονο.
            Χαχαχαχαχα.

            • @LAGARTSAS-A

              «Άλλο είναι που τους πονα και τους καιει.
              Είναι το μαζικο ρευμα αντιστασης που μορφοποιειται εναντια στα σχεδια τους, ακομα και μεσα από τις προκατ αστικες διαδικασιες, που θεωρουν ότι μπορουν να τις ελεγχουν.
              Είναι η σπιθα που μπορει να βαλει μπουρλοτο σε ολη την ευρωπη και τον κοσμο.
              Είναι οι ανεξελεγκτες καταστασεις που μπορει να προκειψουν.
              Είναι ο παγκοσμιος καπιταλισμος που σχοινοβατει στο χαος και ένα φυσημα μπορει να τον γκρεμισει.»

              +1000 like

              Δηλώνω φανατικός Λαγκαρτσιστής.

              Θραξ Αναρμόδιος

                • Ρε συ, διαβασα ένα σχολιο σου στην υπογα, για τον Γκρας, που τελειωνε με το «ζητω ο παραλογισμος του συναισθηματος», λεμε τρελαθηκα, πολύ μου αρεσε. Παντα τετοια. Νασαι καλα.
                  Τωρα γιατι αναφερομαι εδώ και όχι εκει, πεστο ιδιαζουσα εκλεκτικοτητα, πεστο βιτσιο. 😉

                  Ρε σεις καλα όλα, όχι και φανατικοι οπαδοι της λαγκαρ(ν)τ. Αμαν πια!
                  Νταξ. Ειπαμε, φανατιλα ΤΕΛΟΣ.
                  Χαχαχαχα

                    • βρε αντε πααινε παραπερα.
                      προσωπολατρια ΤΕΛΟΣ (οι γκομενιτσες δεν εντασσονται σ΄αυτη τη γκατηγορια 🙂 )
                      ειδωλα ΤΕΛΟΣ
                      φανατιλα ΤΕΛΟΣ
                      σωτηρες ΤΕΛΟΣ
                      θεοι ΤΕΛΟΣ
                      η ταπεινοτης μου. 😉 (ξου παπαδες)

        • Απαντώ εγώ και μπαίνω πρώτη φορά στην συζήτηση.
          Τα 60 σχόλια δείχνουν τις προτεραιότητες του και ποιον τώρα θεωρεί υπέρτατο εχθρό του.Κατά ‘σύμπτωση’ αυτόν που λυσσάνε τα κανάλια να πατώσει. Και βλέπω εύκολη μετεκλογική σεναριολογία από σένα χρώμα ανέμου.Δηλαδή αν ήθελε ο Τσίπρας δεν ήταν ήδη πρωθυπουργός; Δεν τον πρότεινε για αυτή την θέση όλο το κατεστημένο; Αυτό που είχε λυσσάξει να μην ξαναγίνουν εκλογές;

          • Όχι, δεν μπορούσε γιατί θα έχανε τα αριστερόσημα. Τώρα είναι αλλιώς. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βιαζόμαστε να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις εδώ – σε 18 μέρες μπορεί πολλά να συμβούν ακόμη. Άσε τι μπορεί να συμβεί μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά τους…

          • τα 60 σχόλια (τα μετρήσατε;) δείχνουν το ότι απαντούσα σε 6 μαζί οι οποίοι έκαναν πλακίτσα με τη θέση περί αποχής.Προτεραιότητα το μπινελίκωμα στο ιντερνετ με αγνώστους δεν το λες έτσι κι αλλιώς.Οι γραμμές του καθένα θα κριθούν.Αλλά είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μιλάτε για ‘κατεστημένο» όταν σήμερα βλέπαμε τον Τσίπρα να συναντιέται με τους στρατηγούς.Είναι εξοργιστικό να μιλάτε για το ‘σύστημα» όταν ο Τσίπρας πρότεινε ήδη για προσωρινό πρωθυπουργό τον ΑΡΣΕΝΗ.

              • Η ΝΔ που κολλάει πάλι;;;;;;;!!!!!;;;;;!!1!!$#$#@@#@$
                Αν με το καλό βγει να φανταστώ ότι θα κρατήσει και μετά αυτή η κατάσταση;Δηλαδή θα λέει κάτι κάποιος για το Σύριζα και θα του λέτε «ναι αλλά αλλιώς έχει ΝΔ»;Για να καταλάβω αν επιτρέπεται τελικά κριτική σε όλους και σε όλα εκτός από τον Σύριζα γιατί….»υπάρχει η ΝΔ».

    • Xrwma anemou, den milhsa gia opoion den peithetai apo ton syriza. Nomizeis oti osoi ypostirizoume thn pshfo ston syriza to kanoume epeidh «peithomaste»? An einai etsi, tote den ksereis na ksexwrizeis ti einai ti.

      Auto pou kanei o «anarxikos kommounistis» einai to idio me afto pou kanei h Tremi kai o Pretenderis: prospathei na apotrepsei (allo koino apo afto sto opoio apeythinetai h Tremi ki o Pretenderis) apo to na psifisoun syriza.

      Pera apo tin opoia aidia borei na prokalei ston kathena h stash tou syriza sto ena h sto allo, edw tithetai zhthma epiviwshs. Profanws orismenoi exete to perithwrio na perimenete tin epanastasi, afinondas sto metaksi Samarades kai Venizelous na mas skotwnoun. Kapoioi omws exoume ftasei sto aproxwrhto. Kai gia afto vazoume nero sto krasi mas. As kanoume tin epanastasi otan tha einai o syriza kyvernisi, ti sas xalaei se afto? Mipws to gegonos oti gnwrizete pws den prokeitai na ginei epanastasi etsi ki alliws, giati o ellinas einai evnouxismenos, diaspasmenos, griniaris tou kanape kai atomikistis?

      • Προσπαθεί να αποτρέψει από την ψήφο γενικά (η ψήφος στον Σύριζα μπαίνει γιατί λένε ότι θα ψηφίσουν Σύριζα). Εσύ ελπίζεις ότι κάτι θα αλλάξει με τον Σύριζα σε συγκυβέρνηση, εγώ δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό για τους πιο παιδεμένους γύρω μας. Αυτή είναι η διαφορά μας.

        • Gia pes mou, esy pou pisteveis oti den tha allaksei tipota: giati exoun fagwthei na ton diavalloun kai na ton sykofantoun? Giati exoun valthei oi koinoi exthroi mas na prospathoun na mas tromokratisoun wste na min ton psifisoume? kai telos pisteveis oti eite vgei h xrish avgi eite o syriza tha einai idia ta pragmata? Sto katw katw, afou vlepeis oti anthrwpoi me tous opoious ypotithetai oti exeis koina (akoma kai anarxopaparas apo panw eipe oti «stenoxwrietai giati vlepei anthrwpous me tous opoious htan dipla dipla stis poreies strefontai pros ton syriza) exoun mia elpida oti tha apotrapei to akoma xeirotero, giati den tous kaneis ti xari na tous afiseis na to doun. Entaksei, esy min psifizeis. Min polemas omws ton syriza. Borei esy na eisai vevaih oti einai to idio, alla kapoioi tous opoious agapas h ektimas elpizoun oti borei kai na min einai. Aftoi pou ypostirizoun afto pou esy prowtheis me to sabotage ston syriza einai exthroi sou. Giati den kaneis ti xari stous filous sou na doun ti tha ginei me kati xwris prohgoumeno?

      • Τρομερή εξήγηση.»Βάζουμε νερό στο κρασί μας» γιατί «μας σκοτώνουν».Μα αν μας σκοτώνουν είναι που δεν πρέπει να «βαλλουμε νερό στο κρασί μας’.
        (Καλά όχι ότι αφορά εσένα σύριζα κι από πριν ήσουν αλλά λέμε τώρα)
        Κι από που κι ως που είναι οι άλλοι «διασπασμένοι,γκρινιάρηδες του καναπέ και ατομικιστές»;Εσύ δηλαδή τι είσαι διαφορετικός;Αφού τα ίδια ακριβώς κάνεις.
        Τέλος όλο το ζουμί στην το ποθέτησή σου είναι αυτό»Γνωρίζετε πως δεν προκειται να γίνει επανασταση έτσι κι αλλιώς».
        Αφού εσύ το ‘γνωρίζεις’ γιατί δηλώνεις «επαναστάτης αναρχικός κομμουνιστής» ρε και δεν πας να γραφτείς στο Σύριζα για να βελτιώσεις-reform τον καπιταλισμό;Ε;

        • Dhlwnw «epanastaths anarxikos kommounisths» parafrazontas to onoma sou, gia na deiksw th geloiothta tou na einai kaneis oti dhlwnei. Eisai megalos psixologos omws kai katalaves oti hmoun panda syriza! Me afti ti logiki esy hsoyn panda ND. Oso gia tin epanastasi sou, giati den tin kanete epitelous? kai giati prepei h eksathliosi mas na synexizetai sto metaksy? Kai posoi eiste telos pantwn eseis pou den pshfizete Tsipra, h xeirotera akoma pou epanalamvanete afta pou lene ta dhmosiografika propagandizonta papagalakia twn trapezwn me skopo na psisete ton kosmo na mhn psifisei Tsipra? Giati an eiste toso ligoi oso fainetai, tote den milame gia epanastasi alla gia xounta. Pou eithistai na aftoapokaleitai epanastasi.

          Kai na sou pw. Epeidi exw sovaro provlima epiviwsis, tha analaveis ti stegasi kai ti diatrofh mou? Giati opws sou egrapsa den exw spiti oute stin poly oute sto xwrio kai i moni viwsimh lysh sto ameso provlima mou fainetai na einai h metanastefsi. Thn protimaw para na pidiksw apo kanena balkoni. Katalaves volemene?

      • Μια εξήγηση είναι αυτή που δίνει ο lagartsas-a παραπάνω (αν και δεν με πείθει αρκετά), μια άλλη για να μην αλλάξουν ροή οι μίζες, βρες κι εσύ καμία τώρα.
        Επιπλέον, σε όποιον σκέφτεται να ψηφίσει νδ/πασόκ/κουβέλη/τζήμερο/καμμένο λέω να ψηφίσει σύριζα (και για να τους ξεφοβίσω προσθέτω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε σημαντικό). Σε όσους δεν ψηφίζουν… ε, δεν πρόκειται να τους πω να πάνε να ψηφίσουν σύριζα. Έλεος δηλαδή – μέχρι ενός σημείου μπορώ να κάνω προπαγάνδα.

        • Afou ki esy vlepeis oti yparxei diafora metaksy syriza kai pasok-nd-tzimerou-kammenou (esy eipes oti parotryneis ekeinous pou skeftontai na psifisoun tous defterous na psifisoun syriza) tote giati toso kairo les oti den yparxei diafora?

          • Υπάρχει διαφορά γι’ αυτούς αφού έτσι κι αλλιώς είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν, όχι για μένα. Άσε που έχει πλάκα γιατί αντιμετωπίζουν με ψιλοδέος την ιδέα να ψηφίσουν σύριζα… Αλλά δε θα μιλούσα σε κάποιον που είναι αποφασισμένος να μην ψηφίσει, για τον οποιοδήποτε λόγο. Αυτούς ας αναλάβει να τους πείσει ο σύριζα. Και δεν εννοώ φυσικά όσους δεν ψηφίζουν ξέροντας πολύ καλά γιατί δεν ψηφίζουν.

  30. Παρεμβαίνω κι εγώ πρώτη φορά στην συζήτηση στην οποία έχει χαθεί η μπάλα κυρίως γιατί ένα άτομο στην συζήτηση φέρεται συνεδητά για να χαθεί η μπάλα. Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν που έγραψε το πρώτο κείμενο. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει για την εποχή που είμαστε.Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός να έχουμε πάλι μνημονιακή δεξιά στην κυβέρνηση και πράγματι αυτός είναι ο στόχος των κυρίαρχων συμφερόντων.Το Σύριζα όπως σωστά γράφει το κείμενο δεν δίνει καμιά εγγύηση για το μετά αλλά ένας θρίαμβος του θα έφερνε κοινωνική και αγωνιστική ανάταση αντίθετα με ό,τι θα συμβεί αν έρθει η ΝΔ. Θα έσπρωχνε στην γωνία αυτούς που 2 χρόνια μας ήπιαν το αίμα και θα ξεκινούσε έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων. Πολύ σωστά τονίζει το κείμενο τις αρνητικές επιπτώσεις κυριαρχίας ΝΔ.Αυτές υπάρχουν είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε τις φοβόμαστε είτε όχι. Βάρκιζα τώρα κάνει όποιος δεν βλέπει αυτό τον κίνδυνο.Το επόμενο διάστημα θα φουντώσει η ψυχολογική τρομοκρατία, τα εκβιαστικά διλήμματα. η λάσπη και οι συκοφαντίες κατά του Σύριζα. Θα θυμηθούν τον Λαλιώτη, θα γράψουν για στελέχη του Τσοχατζόπουλου που προσχώρησαν σε αυτό.Θα απειλήσουν με επιστροφή στην δραχμή.Θα το χρωματίσουν σαν μια από τα ίδια.Αυτό γιατί τα κατεστημένα συμφέροντα τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο επικράτησης του.Τρέμουν γιατί τότε ξέρουν ότι θα γενικευτούν οι πιέσεις να μπουν φυλακή τα οι αρχικλέφτες, να ξαναγυρίσουν τα μεροκάματα στα παλιά τους επίπεδα και να αρθούν όλες οι εργασιακές αδικίες. Κυβέρνηση σύριζα θα φέρει έναν νέο κύκλο μεταπολιτεύσης που ο λαός θα είναι με το ηθικό του νικητή. Δεν εμπιστεύομαι όμως το σύριζα όπως δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Οι αγώνες των πλατειών πρέπει να ξανανθίσουν και αυτό που πρέπει να κάνουμε αν βγει ο σύριζα είναι να ξανακαταλάβουμε τις πλατείες. Κι ας φέρει τότε τα ‘αριστερά’ ΜΑΤ για να μας χτυπήσουν!Θα το πληρώσει πολύ ακριβά!
    Τώρα ανακάλυψα το μπλογκ σας από μια αναδημοσίευση στο τοίχο μου στο facebook ενός φίλου αυτού του κειμένου και χαίρομαι που ανακάλυψα ένα τόσο καλό μπλογκ!

    • @Ελένη «Οι αγώνες των πλατειών πρέπει να ξανανθίσουν και αυτό που πρέπει να κάνουμε αν βγει ο σύριζα είναι να ξανακαταλάβουμε τις πλατείες. Κι ας φέρει τότε τα ‘αριστερά’ ΜΑΤ για να μας χτυπήσουν!»

      Στις πλατείες πρέπει να ξαναβγούμε έτσι κι αλλιώς. Και έπρεπε να ήμασταν ήδη πάλι εκεί. Εν μέρει όλο αυτό το εκλογικό πανηγύρι ανοιξιάτικα μου φαίνεται ύποπτο, πως έχει τέτοια στόχευση. Να απομακρύνει τον κίνδυνο να ξαναμαζευτούμε στις πλατείες.

      Μόλις επέστρεψα από μια πρώτη συνάντηση που είχαμε στον Λ. Πύργο οι περσινοί «αγανακτισμένοι», μια και της Κυριακής είχε αναβληθεί λόγω …βροχής. Αντε σιγά-σιγά να μαζευόμαστε…

      Θραξ Αναρμόδιος

  31. Αναρχικέ κομουνιστή ποιος σου είπε οτι οι Συριζαίοι εδω μεσα που το παιζουν επαναστάτες δεν είναι κομματόσκυλα του κόμματος;
    Ποιος μεροκαματιάρης (κομουνιστής, ελευθεριακός ή οτι άλλο) μπορεί να ειναι επι 24 ώρες το 24άωρο πανω απο το πληκτολόγιο για να τρολάρει απο τα μπλοκ του μεχρι το ιντιμίντια και δε ξερω γω που αλλού;;
    Και δε παν αλλάξεις εκατό διαφορετικά Νικ Πανθηρούλα όπως άλλωστε συνηθίζεις για να αυτολιβανισθείς ως «Ελενη» ή ως «επαναστάτης» ή ή κλπ κλπ… τη δουλειά σου κάνεις να αυτογλύφεσαι.
    Τσιράκια του Πασόκ και του Συριζα που βαφτίζουν τις κωλοντούμπες των καταγγελιών των μνημονίων «επαναδιαπραγμάτευση» ενω ο κοσμος εξω αυτοκτονεί!!!

    Ναι ρε, αν ήταν ο Συριζα πραγματικά αριστερό κομμα θα ειχε και πραγματική αριστερή προταση εξοδου απο την κρίση έστω και μεσω των εθνικών εκλογών. Και θα ήμουν απο αυτούς που θα τον ψήφιζαν.
    Και εδώ είναι το μονο σημείο που θα διαφωνήσω με τον σύντροφο «αναρχο κομουνιστή».
    Οι πολιτικές προτάσεις και η στρατηγική των αριστερών, πρέπει να διαμορφώνονται με βαση τα δεδομένα (δε ζούμε στον 19ο αιώνα για να καλεσεις τις μαζες σε εμφύλιο!), αλλά βλεπεις καμια πολιτική του Συριζα εξοδου απο ΕΕ/ΟΝΕ που τουλάχιστον αυτό θα επρεπε να ήταν το μινιμουμ αριστερού κομματος που κατεβαίνει στις εκλογες;;
    Κωλοτούμπες και παλι κωλοτούμπες και οχι προσφατες αλλα απο τοτε που ιδρύθηκε αυτο το αντιδραστικό κομμα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, την υποστήριξή του στο ΠΚΦ που καραφεραν να καταστρέψουν το αντιπαγκοσμιοποιητικό κινημα του 2000, τις υπογραφές στη συνθήκη του Μααστριχτ που κατεστρεψαν ολοκληρη τη παραγωγική δομή της χώρας και εκτόξευσαν το χρεος, τη συμετοχή τους στην Επιτροπή Λογιστικού Ελεγχου που υποτιθεται αγωνίζωνταν οι αγωνισταράδες για το κούρεμα του χρεους, που τελικά το κούρεψε το ίδιο το σύστημα…. και ξαναγύρισε ο κόσμος στους καναπέδες τους για να περάσουν ολες οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.

    Και κατι αλλο, τις ψευτομαγκιές σου του στυλ «ελα να με βρεις … για να τα πουμε απο κοντα..» να πας να τα πουλήσεις αλλού τσογλάνι, γιατί δεν είμαστε απο αυτόυς που μασάνε απο τραμπουκισμους ούτε φασιστών ούτε φασιστο»αριστερών» του Τσίπρα. Γκε γκε ρε;;

    • ρε, εμας μας πλερωνει ο σορος και εχουμε απλυτο χρονο να ασχολουμαστε υποστηριζοντας συριζα.
      τσιρακια και κομματοσκυλα δε λες τιποτα και λιγα μας λες.
      να σου πω και ενα μυστικο, μεταξυ μας.
      ειναι σχεδιο των καπιταλων να ενισχυθει ο συριζας ετσι που να βγει πρωτο κομμα και να κανει κυβερνηση του χεριου τους. πουλημενοι απο κουνια να ουμε. το χειροτερο ειναι οτι το σχεδιο εμπεριεχει την ποσοστιαια εκλογικη μειωση του κκε μεχρι εκμηδενισμου.
      το τιμημενο ομως κκε ειναι το μονο συνεπες κωμα της εργατικης ταξης παγκοσμια που απειλει σφοδρα το καπιταλιστικο συστημα στη δευτερα παρουσια.
      το κκε με εργαλειο τη μαρξιστικη-λενινιστικη θεωρια δε χαμπαριζει απ΄αυτα τα σχεδια. ετσι δεν ειναι;!. τσακιζει καθημερινα τη γκεφαλα του καπιταλιστη, μεσα και εξω απο το κυνοβουλιο, ευρωπαικο και ντοπιο αρκει στις κυβερνησεις να ειναι η δεξια και ακομα καλυτερα η ακροδεξια που αδιστακτα μπορει να λιανιζει το ποπολο, αφου ετσι αποκτα ταξικη συνειδηση και τρεχει στο μαντρι των πεφωτισμενων του κκε.

    • Έχω σοκαριστεί με την συζήτηση την τροπή της και με αυτό το υποκείμενο που γράφει εδώ με το όνομα αναρχικός κομουνιστής.
      Σε περίοδο που έχουν βγει τα τέρατα οι φασίστες παγανιά και ορμάνε σαν κανίβαλοι σε κόσμο αυτός ασχολείται με τον Τσίπρα και ονομάζει πουλημένους όσους θα τον ψηφίσουν!Θαυμάστε προτεραιότητα ψευτοαναρχικού που όταν οι σύντροφοι του είναι στον δρόμο και σκοτώνονται με φασίστες αυτός κάθεται στο πληκτρολογιο και βρίζει τους πάντες για τον Τσίπρα!Για τον Τσίπρα!Και οι χρυσαυγίτες να αλωνίζουν στους δρόμους βαρώντας όποιον δεν γουστάρουν!
      Την Κυριακή ήμουν Θησείο με την κοπέλα μου και τους είδα σε δράση!Φρίκαρα!Μιλάμε για κανίβαλους φουσκωμένους με χημείες για τους οποίους νιώθεις οπως νιώθει η γάτα όταν βλέπει πιτμπουλ.Διέσπειραν παντού τον τρόμο και ένιωσα τραγικά ανίκανος να τους αντιμετωπίσω.
      ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΦΤΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
      Κι αντί να ασχολούμαστε με αυτό (ευτυχώς έχουν καλεστεί συνελεύσεις) έχουμε κωλοπαίδια τάχα αναρχικούς που ασχολούνται στο πληκτρολόγιο με τον Τσίπρα.
      Λοιπόν ξυπνήστε και δράστε!Ο φασισμός έχει βγει στους δρόμους!

      • Μια που το ρίχνεις το «κωλόπαιδα»,»αναρχικέ’ μάθε ότι δεν περιορίζονται όλοι σε καφεδάκια στο Θησείο και πως το φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους.Κι αυτό θα απαιτήσει μακρόχρονο αγώνα και θυσίες.Φυσικά μπορούμε να ακούσουμε εσένα και να πιστέψουμε «ότι ο φασισμός πρέπει να τελείωνει πριν τις εκλογές».Αλλιώς τι;Δεν θα ξαναπάς για καφέ στο θησείο;Θα το πεις στη μαμά σου;Θα παρακαλέσεις το Σύριζα να σε σώσει;

    • Αναρχικέ κομουνιστή ποιος σου είπε οτι οι Συριζαίοι εδω μεσα που το παιζουν επαναστάτες δεν είναι κομματόσκυλα του κόμματος;
      Ποιος μεροκαματιάρης (κομουνιστής, ελευθεριακός ή οτι άλλο) μπορεί να ειναι επι 24 ώρες το 24άωρο πανω απο το πληκτολόγιο για να τρολάρει απο τα μπλοκ του μεχρι το ιντιμίντια και δε ξερω γω που αλλού;;
      Και δε παν αλλάξεις εκατό διαφορετικά Νικ Πανθηρούλα όπως άλλωστε συνηθίζεις για να αυτολιβανισθείς ως “Ελενη” ή ως “επαναστάτης” ή ή κλπ κλπ… τη δουλειά σου κάνεις να αυτογλύφεσαι.
      Τσιράκια του Πασόκ και του Συριζα που βαφτίζουν τις κωλοντούμπες των καταγγελιών των μνημονίων “επαναδιαπραγμάτευση” ενω ο κοσμος εξω αυτοκτονεί!!!
      Ναι ρε, αν ήταν ο Συριζα πραγματικά αριστερό κομμα θα ειχε και πραγματική αριστερή προταση εξοδου απο την κρίση έστω και μεσω των εθνικών εκλογών. Και θα ήμουν απο αυτούς που θα τον ψήφιζαν.
      Και εδώ είναι το μονο σημείο που θα διαφωνήσω με τον σύντροφο “αναρχο κομουνιστή”.
      Οι πολιτικές προτάσεις και η στρατηγική των αριστερών, πρέπει να διαμορφώνονται με βαση τα δεδομένα (δε ζούμε στον 19ο αιώνα για να καλεσεις τις μαζες σε εμφύλιο!), αλλά βλεπεις καμια πολιτική του Συριζα εξοδου απο ΕΕ/ΟΝΕ που τουλάχιστον αυτό θα επρεπε να ήταν το μινιμουμ αριστερού κομματος που κατεβαίνει στις εκλογες;;
      Κωλοτούμπες και παλι κωλοτούμπες και οχι προσφατες αλλα απο τοτε που ιδρύθηκε αυτο το αντιδραστικό κομμα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, την υποστήριξή του στο ΠΚΦ που καραφεραν να καταστρέψουν το αντιπαγκοσμιοποιητικό κινημα του 2000, τις υπογραφές στη συνθήκη του Μααστριχτ που κατεστρεψαν ολοκληρη τη παραγωγική δομή της χώρας και εκτόξευσαν το χρεος, τη συμετοχή τους στην Επιτροπή Λογιστικού Ελεγχου που υποτιθεται αγωνίζωνταν οι αγωνισταράδες για το κούρεμα του χρεους, που τελικά το κούρεψε το ίδιο το σύστημα…. και ξαναγύρισε ο κόσμος στους καναπέδες τους για να περάσουν ολες οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.
      Και κατι αλλο, τις ψευτομαγκιές σου του στυλ “ελα να με βρεις … για να τα πουμε απο κοντα..” να πας να τα πουλήσεις αλλού τσογλάνι, γιατί δεν είμαστε απο αυτόυς που μασάνε απο τραμπουκισμους ούτε φασιστών ούτε φασιστο”αριστερών” του Τσίπρα. Γκε γκε ρε;;»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ

      Ξεκιινώ την απάντηση μου ανάποδα. Ποιος σου είπε ανοργασμικό, κακιασμένο, κακοήθες και καρακομπλεξικό ανώνυμο δικτυακό υποκείμενο ότι εδώ εγώ τραμπουκισα και απείλησα κάποιον; ΠΑΣ ΚΑΛΑ; Απλά και πολύ λογικά όταν κάποιος επιμένει με κακοήθεια και συκοφαντική διάθεση να καταχράται τον χώρο κάτω από τις δημοσιεύσεις μου εγώ θέλω μια προσωπική κουβέντα μαζί του.Να τον γνωρίσω. Πώς σκέφτεται πόσο χρονών είναι, από που αντλεί αυτό το παράλογο μίσος προς εμένα, γιατί θέλει να συκοφαντεί ενώ του έχω εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια την άποψη μου και αυτός επιμένει να μην διαβάζει αυτά που του γράφω κλπ Αν αυτό εσύ το θεωρείς τραμπουκισμό τότε έχεις πρόβλημα. Γιατί απο μεριάς μου είναι να σπάσω την ανωνυμία και το αποστασιοποιημένο του ίντερνετ και να επιδιώξω ανθρώπινη επαφή. Έστω με τους συκοφάντες μου.Για να τους καταλάβω έστω καλύτερα.

      Προχωράμε.Σε ποιος απευθυνεσαι ότι πληρώνεται εδώ για να γράφει υπέρ του Σύριζα;Πάλι η γνωστή γκαιμπελείστικη συκοφαντία ότι τα ππαίρνουμε μόνο γιατί έχουμε απόψεις που δεν γουστάρετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή η συκοφαντία στρέφεται σε δικός σας βάρος; Ότι εσείς είστε που τα παίρνετε; Αφού εσείς βάλατε ένα ζήτημα που ούτε καν θέσαμε για σας. Άρα; Κάποιος σκέφτεται τα χρήματα.Κι αυτός δεν είμαι εγώ.Τσάμπα και για την κάβλα μου γράφω σε αυτό το μπλογκ και δεν έχω πάρει ένα ευρώ από κανένα καριόλη και έχω να το παινεύομαι. Για σας δεν ξέρω.

      Γράφεις ότι είμαι εδώ με πολλά ονόματα.Τι με περασες; Τσόφλι σαν και σένα που το κάνεις;Που είναι τα άλλα κείμενα σου;Ή πρώτη φορά γράφεις εδώ για να την πεις σε μένα; Ποιος σου είπε ρε καραγκιόζη ότι εγώ γουστάρω το Σύριζα;Ποιος σου είπε ότι δεν θα είμαι ο πρώτος που δεν θα κατέβει στον δρόμο ενάντια του όταν πάρει την εξουσία και κάνει την πρώτη μαλακία; Ποιος είσαι εσύ που πρώτη φορά μου γράφεις και μου απευθύνσεσαι σαν τσουτσέκι σου; Είδες ότι σε σέβομαι και δεν αλλοίωσα το κειμενο σου όπως κάνω στους χρυσαυγίτες όταν έρχονται εδώ. Την επόμενη φορά αυτό δεν είναι εγγυημένο.Κόψε το υφάκι ή το μπούλο από εδώ.Υπάρχουν χιλιάδες άλλα σάιτς να πουλήσεις την παπαριά. Εδω αν γράφεις θα σέβεσαι. Και να αφήνεις τους γκαιμπελισμούς γκε γκε;

  32. Aπαντησες;;;; Που;; στο οτι είμαι «ανοργασμικός»… ΟΚ προφανώς κατι θα ξερεις(πάνθηρας:μπα φάνηκε από το δυσκοίλιο παράλογα συκοφαντικό υφάκι σου)… και οτι είμαι «καρακομπλεξικός»;; ναι σίγουρα αφου δεν ειμαι τσιρακι του Συριζα…(όλα από αυτό κρίνονται.Σήμερα το θέμα είναι αν είσαι ή όχι τσιράκι του Σύριζα.Και με όσους διαφωνούμε τους λέμε τσιράκια του Σύριζα.Δεν θέλεις ΝΔ; Είσαι τσιράκι του σύριζα!Αυτά μας λένε στο κώμα)

    Επι της ουσίας, Δεν απαντησες φυσικά σε τιποτα οπως παντα κανεις.(πάνθηρας:όπως πάντα κάνω;;χαχαχα με ξέρεις και από χτες ανώνυμε;Με τι νικ έγραφες εδώ είπαμε;) Κοπυ πεηστ λοιπον στις γαργαρες σας:(κόπυ πέηστ γιατί δεν έχω κάτι να γράψω.Προκάτ τα πήρα από καπου και αυτά ξέρω)

    Τσιράκια του Πασόκ και του Συριζα που βαφτίζουν τις κωλοντούμπες των καταγγελιών των μνημονίων “επαναδιαπραγμάτευση” ενω ο κοσμος εξω αυτοκτονεί!!!(πάνθηρας:ποιος το έκανε αυτό εδώ και πότε;Εδω μας κατηγορουσαν ότι χτυπάμε υπερβολικά την αριστερά!Που είσαι Σταύρο να δεις!)
    Ναι ρε, αν ήταν ο Συριζα πραγματικά αριστερό κομμα θα ειχε και πραγματική αριστερή προταση εξοδου απο την κρίση έστω και μεσω των εθνικών εκλογών. Και θα ήμουν απο αυτούς που θα τον ψήφιζαν.(άρα εγώ γουστάρω ανάθεση αλλά θέλω την καλή ανάθεση!)
    Και εδώ είναι το μονο σημείο που θα διαφωνήσω με τον σύντροφο “αναρχο κομουνιστή”.(έγιναν σύντροφοι τα δυο τους!Μιλάμε για πολύ γέλιο!)
    Οι πολιτικές προτάσεις και η στρατηγική των αριστερών, πρέπει να διαμορφώνονται με βαση τα δεδομένα ,δε ζούμε στον 19ο αιώνα για να καλεσεις τις μαζες σε εμφύλιο!, αλλά βλεπεις καμια πολιτική του Συριζα εξοδου απο ΕΕ/ΟΝΕ που τουλάχιστον αυτό θα επρεπε να ήταν το μινιμουμ αριστερού κομματος που κατεβαίνει στις εκλογες;;(ΚΚΕ και τα μυαλά στα κάγκελα!)
    Κωλοτούμπες και παλι κωλοτούμπες και οχι προσφατες αλλα απο τοτε που ιδρύθηκε αυτο το αντιδραστικό κομμα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, την υποστήριξή του στο ΠΚΦ που καραφεραν να καταστρέψουν το αντιπαγκοσμιοποιητικό κινημα του 2000, τις υπογραφές στη συνθήκη του Μααστριχτ που κατεστρεψαν ολοκληρη τη παραγωγική δομή της χώρας και εκτόξευσαν το χρεος, τη συμετοχή τους στην Επιτροπή Λογιστικού Ελεγχου που υποτιθεται αγωνίζωνταν οι αγωνισταράδες για το κούρεμα του χρεους, που τελικά το κούρεψε το ίδιο το σύστημα…. και ξαναγύρισε ο κόσμος στους καναπέδες τους για να περάσουν ολες οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.» (πάνθηρας: μπλα μπλα γράφω τα ίδια μπας και κάνενας λοβοτημένος τσιμπήσει.Και λες κι αυτό το σάιτ ή εγώ προσωπικά έχω χαριστεί στο Σύριζα!Έλεος δηλαδή!Πες πες κάτι θα μείνει ε; κολώντας την στάμπα στους άλλους ε;)

    Την ψευτο Συριζέικη μαγκιά σου σου είπα τι να την κάνεις.(πάνθηρας: δεν μου είπες και εσύ έκανες εδώ σε μένα τον μάγκα.Ε ΚΚΕ της κακιάς ώρας;) Αλλα πρεπει να ξερεις φιλαράκο οτι τα παιχνιδάκια σας με τον αναρχικό χώρο σκατο κομματοσκυλα (πάνθηρας: σε ποιον μιλάς;Κοιτάξου στον καθρέφτη συκοφάντη!Έχω φύγει από την αριστερά (ΣΕΚ) από το 2002 και εκ τοτε καμια σχέση μαζί σας!)θα επρεπε να τα προσεχετε περισσότερο…(edit πάνθηρα: εδώ απειλεί κιόλας ότι θα με δείρουν οι αναρχικοί γιατί τάχα προωθώ Σύριζα!Χαχαχαχαχαχα Πώς φαίνεται ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ επαφή με τους αναρχικούς ο συκοφάντης και ούτε που ξέρει με τι τρόπο και ύφος συζητάνε το ζήτημα στην πραγματικη ζωή!)

  33. ΚΑι επειδή βαρέθηκα αυτή την ιντερνετική μαλακία όπου ΄όντως ο καθένας δηλώνει ότι θέλει τελευταία «παρέμβαση» για να μην σας χαλάω και τη φασούλα τελευταία λόγια.
    Έχετε όντως κάθε δικαίωμα να μην είστε συνεπείς στα όσα λέγατε μέχρι χθες (για την αυτο-οργάνωση και την αντίθεση σε κάθε ιεραρχικό θεσμό).
    Έχετε κάθε δικαίωμα να ψηφίσετε τσίπρα,οικολόγους,λεβέντη.
    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εμφανίζετε την επιλογή σας ως μονόδρομο προβάλλοντας εκβιαστικά διλήμματα.
    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σπεκουλάρετε πάνω στους αγώνες (και αυτούς που συμμετείχατε εσείς) για να παρουσιάσετε ως συνέχειά τους την ψήφο στο Χ κόμμα.Δεν ματώσαμε στους δρόμους,δεν συλληφθήκαμε και δεν ρισκάραμε για να χρησιμοποιείτε αυτούς τους αγώνες (τους κοινούς) στα προεκλογικά σας παιχνίδια.Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ονομάζετε την προεκλογική σας καμπάνια συνέχεια της εξέγερσης.Η εξέγερση έχει κόστος είναι η συλλογικοποίηση και η σύγκρουση.
    Δεν είναι ψηφοδέλτια και κομματικοί εκπρόσωποι,δεν είναι debate σε κανάλια,δεν είναι επένδυση από την οποία θα αντλήσετε κέρδη.

    Και για να μη βρεθεί κανένας μαλάκας να μου αρχίσει πάλι τις προσωπικές επιθέσεις και αναγκάζομαι να απαντάω τα όσα λέω δεν αφορούν πρόσωπα αλλά την πολιτική λογική που προβάλλουν.Την λογική της σοσιαλδημοκρατίας.

    • ΚΑι επειδή βαρέθηκα αυτή την ιντερνετική μαλακία όπου ΄όντως ο καθένας δηλώνει ότι θέλει τελευταία “παρέμβαση” για να μην σας χαλάω και τη φασούλα τελευταία λόγια.
      Έχετε όντως κάθε δικαίωμα να μην είστε συνεπείς στα όσα λέγατε μέχρι χθες (για την αυτο-οργάνωση και την αντίθεση σε κάθε ιεραρχικό θεσμ
      ό).
      Έχετε κάθε δικαίωμα να ψηφίσετε τσίπρα,οικολόγους,λεβέντη.
      Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εμφανίζετε την επιλογή σας ως μονόδρομο προβάλλοντας εκβιαστικά διλήμματα.
      Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σπεκουλάρετε πάνω στους αγώνες (και αυτούς που συμμετείχατε εσείς) για να παρουσιάσετε ως συνέχειά τους την ψήφο στο Χ κόμμα.Δεν ματώσαμε στους δρόμους,δεν συλληφθήκαμε και δεν ρισκάραμε για να χρησιμοποιείτε αυτούς τους αγώνες (τους κοινούς) στα προεκλογικά σας παιχνίδια.Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ονομάζετε την προεκλογική σας καμπάνια συνέχεια της εξέγερσης.Η εξέγερση έχει κόστος είναι η συλλογικοποίηση και η σύγκρουση.
      Δεν είναι ψηφοδέλτια και κομματικοί εκπρόσωποι,δεν είναι debate σε κανάλια,δεν είναι επένδυση από την οποία θα αντλήσετε κέρδη.

      ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ.
      Έχεις κάθε δικαίωμα να με κρίνεις όπως θέλεις και να λες ό,τι θες για μένα.Αλλά οταν συκοφαντείς τότε θα απαντώ. Το αν είμαι συνεπής με τα λόγια μου το ξέρω στην καθημερινότητα μου και αυτό ισχύει για τον καθένα άλλωστε.
      Από τον εαυτό μας δεν μπορούμε να κρυφτούμε ή όχι;
      Η αυτοοργάνωση είναι άποψη ζωής που δεν έχει να κάνει με το πώς βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις κι αν συμμετέχεις ή όχι σε αυτές. Αν νομίζεις ότι προάγεις την αυτοοργάνωση με το να ασχολείσαι αυτιστικά με το θέμα των εκλογών κηρύττοντας ξερά την αποχή χωρίς να έχεις συγκεκριμένα και θετικά προτάσεις αυτοοργάνωσης τότε εσύ κοροϊδευεις τον εαυτό σου.

      Πουθενά στο κείμενο μου δεν υπήρχε λογική μονόδρομου και ακόμη κι όταν εξετασα σοβαρά το χειρότερο ενδεχόμένο (να νομιμοποιήσει η κοινωνία εκλογικά τους δυνάστες της) τόνισα εξ αρχής ότι η ζωή συνεχίζεται.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το κείμενο μου δεν καθησες να το διαβάσεις σοβαρά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσες να είχες καταληξει σε τέτοια συμπεράσματα για αυτό.Εσύ ξεκίνησες εδώ τις προσωπικές επιθέσεις αποκαλώντας με ψοφίμι και πουλημένη Δαμανάκη χωρίς ούτε να σε ξέρω ούτε να με ξέρεις.Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Γιατί δεν σου κάθισε καλά που ανέδειξα στο κείμενο μου τον κίνδυνο να επανανομιμοποιηθεί μια αναβαπτισμένη μνημονιακή και φασιστική δεξι;. Για σένα δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και όποιος τον επικαλείται είναι τσιράκι του Τσίπρα και πουλημένος.Πώς ήθελες να σε πάρουν σοβαρά με τέτοια επιχειρήματα; Ο περισσότερος νέος κόσμος έχει αντιληφθεί αυτό τον κίνδυνο και τον προβληματίζει.
      Με κατηγόρησες σαν δειλό και ότι έκανα βάρκιζα γιατί; Γιατί σε αυτή την φάση υποστήριξα ότι είναι προτιμότερη μια αριστερή κυβέρνηση από μια μνημονιακή ακροδεξιά; (!!)Το προφανές δηλαδή για όλους;Κανένα προεκλογικό παιχνίδι δεν κάνω και ούτε με αφορούν τέτοια παιχνίδια.Κι ούτε βέβαια ταύτισα τις εκλογές με κάποιου είδους εξέγερση.
      Ο αγώνας θα συνεχιστεί είτε βγει Σύριζα είτε ο Σαμαράς. Αλλά ακόμη κι ο Μπακούνιν ήξερε να κάνει διακρίσεις πολιτικών μορφών και ενώ πολεμούσε όλο το κράτος σε όλες τις μορφές του δεν ένιωθε καμιά ντροπή να διακρίνει σε λιγότερο δεσποτικά κράτη και σε περισσότερο δεσποτικά.Αν είχες διαβάσει Ιστορία θα το ήξερες.
      Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να στιγματίζεις ανθρώπους που βλέπουν τα προφανή και επισημαίνουν κινδύνους σαν δειλούς και πουλημένους. Εσύ ακολουθείς τον δικό σου μονόδρομο σε αυτό το θέμα που είναι απαράδεκτος.
      Ακόμη κι αν διαφωνείς με κάποιον σε αυτό το θέμα δεν δικαιώνεσαι από πουθενά στους απαξιωτικούς και επιθετικούς χαρακτηρισμούς σου . Γιατί βρε μαλάκα αν ισχύει ότι είσαι στους δρόμους, τότε είναι με αυτούς τους ανθρώπους που αβίαστα έβγαλες πουλημένους και δειλούς που θα ξαναβρεθείς. Είτε με ΝΔ είτε με Σύριζα. Και μόνο από αυτό δεν μπορείς να τους προσβαλεις όπως τους πρόσβαλες.

      Το μέηλ σου είναι πραγματικό; Να σου στείλω εκεί ή τσάμπα ο κόπος;

    • Oti na’nai pali, e? Kamia sxesi me tin pragmatikothta. Poios milhse gia antikatastasi tis aftoorganwsis? Poios milise gia kataliksi kai liksi twn agwnwn stin psifo yper tou syriza? Alla den apandises? Pisteveis oti einai idios o agwnas aneksartita apo to poios kyvernaei? Tha einai to idio na vgainoyme stous dromous, na aftoorganwnomaste, eite einai panw o Tsipras eite h xrish avgi? Tote giati skotwthike kosmos gia na riksei ton papadopoulo? Den eides ti egine me tin eisodo ths xrisis avgis sti vouli? Eides oti arxisan pali tin entatikopoiisi twn pogrom opws otan vghkan sto dhmo Athinaiwn? Pou eisai na prostatefseis ta thimata? Eite to theleis eite oxi, aftoi apo panw kanoun koumando. Allo na kolymbas sto kymataki ki allo se fourtouniasmeno wkeano. Allo na exeis apo panw nomimopoiimenous aftous pou einai etoimoi na poulisoun akoma kai to nero kai allo aftous pou lene oti tha kratikopoihsoun trapezes. Me ti epanastasi skopeveis na rikseis tin pio adistakti kai oloklirwtiki xounda? Ta idia opla tha xreiasteis gia na ephreaseis h kai na anatrepseis thn politikh toy syriza?

  34. Το παραπάνω μύνημά μου ο φασιστοσυριζαίος (καινουργιος πολιτικός όρος να μην αποκαλύψω από που έρχεται…) δεν άντεξε καν να το ποστάρει οπως το εγραψα, αλλά φρόντισε να το πειράξει πριν το ποστάρει.(πάνθηρας: έστειλες προκάτ το ίδιο και έχεις μούτρα να κλαίγεσαι αρρωστάκι ε;)
    Στ αρχίδια μου.(πάνθηρας:έτσι δείξε το επίπεδο σου!)
    Σου είπα κοπρόσκυλο του κόμματος (μα τι παθαίνω να κατηγορώ τους άλλους αυτό που εγώ είμαι!Λέγεται συναισθηματική πανούκλα αυτό θαρρώ…)οτι τα παιχνίδια σου με τον αναρχικό χώρο τέλος….(χαχαχα απειλώ πάλι η ρόμπα του ΚΚΕ που κάνω εγώ τώρα τα πιο χυδαία και θρασύτατα παιχνίδια με τον αναρχικό χώρο και κατηγορώ τους άλλους για αυτό)

    Ούτε αριστερό κόμμα είσαστε(σε ποιους μιλάω;Ούτε εγώ ξέρω!Παραλήρημα λέγεται!) ούτε – πολύ περισσότερο – ελευθεριακοί είσαστε.(πάνθηρας:είσαι εσύ και φτάνει για όλους μας!) Το ροζ Πασοκ είσαστε και δεκανίκι του συστήματος ,(αχ το ΚΚΕ δεν κρύβεται!) που το κυριο μέλημά σας είναι να τραβήξετε κανα αφελή απο τους ανένταχτους να ψηφίσει τις κωλοτούμπες του ρεφορμισμού.(αχ η μούμια του Περισσού βογκάει!Ο Σύριζα φταίει για όλα και μόνο με αυτόν ασχολούμαστε!)

    • Προσωπικά όλο αυτό το εισέπραξα σαν μια προσωπική επίθεση στον Πάνθηρα. Η οποία έγινε μάλιστα με αρκετή εμπάθεια.

      Αν ΔΕΝ ήταν προσωπική επίθεση, τότε θα έπρεπε να περιοριστεί στην ανασκευή των επιχειρημάτων του Πάνθηρα, από την μεριά των διαφωνούντων, και να μείνει εκεί. Αλλά πήγε πολύ πολύ παραπέρα. Ουσιαστικά ακυρώνοντας την συζήτηση επί επιχειρημάτων.

      Για τις εκλογές, μια και χάλασα το μακρύ σερί αποχής που είχα πηγαίνοντας και ψηφίζοντας στις προηγούμενες εκλογές, λέω να πάω να ψηφίσω και σ’ αυτές. Σκέφτομαι μάλιστα να ψηφίσω Σύριζα, για μια σειρά από λόγους, αρκετούς από τους οποίους τους μνημονεύει ήδη ο Πάνθηρας, στην παραπάνω ανάρτηση.

      Δεν λέω βέβαια και πως θα το κάνω με καμμιά μεγάλη χαρά. Ετσι κι αλλιώς ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ είναι όλοι, κι οι Συριζαίοι το ίδιο. Δυστυχώς ακόμα η αριστερά μας να καταλάβει πως αληθινά επαναστατικό είναι στις μέρες μας το να βοηθήσει την κοινωνία και τον λαό μας στο να αποκτήσει, εν μέρει έστω, ΘΕΣΜΙΚΗ πρόσβαση στην εξουσία. Κι ότι μια τέτοια πράξη θα ήταν και εξόχως αντι-καπιταλιστική.

      Σύριζα λοιπόν όπως είπα. Θα ψήφιζα LAGARTSAS-A, καθότι φανατικός Λαγκαρτσικός, αλλά δυστυχώς δεν κατεβαίνει στις εκλογές.

      Θραξ Αναρμόδιος

  35. Το κύριο άρθρο είναι σχετικά αφελές. Η αριστερά πρέπει να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται από τα δεξιά αλλά πηγαίνοντας στη λογική του μικρότερου κακού ξεχνά κανείς ότι ο Τσίπρας θέλει να γίνει ο Αλλιέντε της Ελλάδας.
    Όσοι πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν την πολιτική ενσωμάτωση σε μια πιθανή κυβέρνηση λαϊκού μετώπου (αυτές που προωθούσε η σταλινοποιημένη Κομιτέρν και προϊόν αυτής της πολιτικής είναι η Βάρκιζα), είτε ξεχνούν τα μαθήματα της Ισπανίας, είτε έχουν πλήρη άγνοια του κινδύνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ακυρώσει το νόμο για τη μετενέργεια (περί συλλογικών συμβάσεων) έτσι ώστε να προσελκύσει τα πρώην + νυν πασοκιά σωματεία για να δημιουργήσει ένα μέτωπο εργατικών σωματείων από τα κάτω. Η δεύτερη δουλειά του είναι να οικειοποιηθεί τα κινήματα των πλατειών και των λαϊκών συνελεύσεων. Η τρίτη να αναγορευτεί σε υπερασπιστή των καταλήψεων και να δώσει άδειες λειτουργίας με απλή αίτηση κατοίκου ή σε περίπτωση άρνησης κατάυεσης αίτησης με απλή πορεία στη δημαρχία.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα ακυρώσει το μνημόνιο, τι θα κάνει με το ευρώ, τα χαράτσια κλπ. Έχω μόνο ένα αίτημα: Η αριστερή μας κυβέρνηση μπορεί να εξοπλίσει το λαό;
    Ξέχασα να πω ότι το πρώτο σύνηθες καθήκον κάθε αριστερής κυβέρνησης είναι να λέει ότι πλεόν η αστυνομία και ο στρατός υπηρετεί το λαό.
    Οι καιροί γενικά είναι καλοί για μας αρκεί να μην μπερδέψουμε τη πάλη για τη κάλπη με τη πάλη για το ποιος έχει της εξουσία, δηλαδή τη δύναμη των όπλων. Τουλαχιστον αυτό λέει η ιστορία.

    • @ergatis : «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα ακυρώσει το μνημόνιο, τι θα κάνει με το ευρώ, τα χαράτσια κλπ. »

      !!!

      Εσύ θα πας για κατευθείαν ανατροπή του καπιταλισμού ε;

      lol μη θυμώσεις τώρα, αλλά έτσι που το ‘γραψες δεν μπόρεσα να αντισταθώ…

      ξανα-λολ

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Έχεις απόλυτο δίκιο ότι πήγα κατευθείαν στο επαναστατικό. Άρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση μέσα στον καπιταλισμό είναι αστική ή να εγκαταλείψουμε πλήρως το μαρξισμό όπως έχουν ήδη κάνει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
        Επίσης επιμένω ότι κάθε δεξιά επίθεση από το κατεστημένο της πολιτικής χρεοκοπίας πρέπει να αποκρουστεί αλλά η ελπίδα που δημιουργήθηκε στο λαό για να ξεφύγει από τα δεινά δεν μπορούν να ποτιστούν με τις αποτυχημένες θεωρίες των λαϊκών μετώπων που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
        Η αστική τάξη, που έχει έγκαιρα αντιληφθεί τους κινδύνους για την εξουσία της, έχει καλύτερη στρατηγική: χρηματοδοτεί ανοικτά τις φασιστικές συμμορίες και τις προετοιμάζει για την ταξική αναμέτρηση.
        Σχετικά με τα μνημόνια κλπ απλά ήμουν λίγο δεικτικός. Φυσικά θέλω να καταργηθούν..και μάλιστα χθες. Μόνο που μια «αριστερή» κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τη συναίνεση της αστικής τάξης, δηλ. αν δεν υπάρξει στρατηγική από το ίδιο το κεφάλαιο.

        • Βρε βρε τι έχουμε εδώ; Τι χαμός στο ίσωμα έγινε πάλι;Το κείμενο το πρώτο του πάνθηρα είναι αριστούργημα πολιτικής σκέψης και στοχεύσεων.Ο εχθρός μας τώρα είναι πάν’απ´ολα η δεξιά του Σαμαρά και η χρυσή αυγή.Κι αν ο Σαμαράς βγει κλάφτα χαράλαμπε. Ακούστε να ξέρετε!Έχουν γεμίσει όλο το ίντερνετ παπαγαλάκια της ΝΔ και πληρωμένοι του κράτους που βρίζουν το Σύριζα και τον Αλέξη πατόκορφα.Ανάλογα που θα είναι το βρίζουν αλλιώς.Σε εθνικιστικά σάιτ το σύριζα είναι προδοτικό, αντεθνικό φίλος των λαθρομεταναστών, σε κεντρώα θα φέρει την δραχμή και θα πεθάνουμε στην πείνα, σε αριστερά και αναρχικά οτι είναι πουλημένο στα αφεντικά και θα απογοητεύσει τον κόσμο. Είναι απίθανοι! Έχουν χεστεί πάνω τους με τον Αλέξη.Χωρίς πλάκα!Αλλιώς δεν θα χτυπιόντουσταν σαν αναρχικοί κομμουνιστές, αυτόνομοι εθνικιστές. αδιάλλακτοι πατριώτες, μετριοπαθείς κεντρώοι και όπως αλλιώς υπογράφουν στα διάφορα ιστολόγια να γράφουν κατά του Σύριζα σαν να είναι αυτό ο πρώτος εχθρός μας.Τους τσούζει και τους φοβίζει που ανεβαίνει τόσο η αριστερά.Και η αριστερά του Αλέξη επιλέχτηκε από τον κόσμο γιατί αυτός είναι ο πιο ενωτικός σε όλη την αριστερά.Ο κόσμος λέει ήρθε η ώρα να βάλω την αριστερά στις ευθύνες της.Θα την κάνω μαζικό ρεύμα!Και αυτό γίνεται τώρα.Σε όλη την Ελλάδα κάθε μέρα χιλιάδες νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να στηρίξουν σύριζα.Έτσι αυθόρμητα και χωρίς κανείς να τους το πει.Για να διώξει τους βρυκόλακες της μνημονιακής δεξιάς και να υποχρεώσει την αριστερά που ως τώρα την είχε στην γωνία να πάρει ευθύνες.Κι αν η αριστερά στην εξουσία τα κάνει θάλασσα ξέρουμε κολύμπι.Τότε η εξέγερση η καλή πέρα από όλα τα κόμματα!Φίλε εργάτη δεν έχουμε αυταπάτες για το Σύριζα.Το επιλέξαμε γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή για τις εκλογές και να είσαι σίγουρος ότι η αστική τάξη δεν θα περάσει καλά από τον κόσμο που τώρα επιλέγει το σύριζα!

          • Κοίτα να δεις τι έγινε!Ήρθαν εδώ να ασκήσουν την ίδια ψυχολογική τρομοκρατία κατά του Σύριζα που ασκούν και στα κανάλια!Δίνουν την μάχη παντού τα χρεωκοπημένα καπιταλιστικά συμφέροντα.Λύσσαξαν για το σύριζα. Εδώ όμως έπαθαν πανολεθρία τα τσιράκια του Σαμαρά. Κι ας ήταν κρυμμένα πίσω από «αναρχοκομμουνιστικές» προβιές.Η εποχή είναι οριακή.Θέλει ο λύκος να κρυφτεί…Συμφωνώ ότι ο κόσμος πρέπει να γυρίσει στις πλατείες σε κάθε περίπτωση.Αλλά τι άρρωστος καιρός είναι αυτές τι μέρες ρε παιδιά;Όλο βροχή και συννεφιά και υγρασία.Δεν θυμάμαι ποτέ μου τέτοια άνοιξη.Άγριοι καιροί μπροστά μας.Να ετοιμαζόμαστε.Η σύγκρουση θα είναι κολοσσιαία και σε όλα τα επίπεδα.ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να πατηθούν και να εξαφανιστούν.Πώς είναι δυνατόν άτομα που έπρεπε να είναι τώρα φυλακή και να έχει δημευτεί η περιουσία τους να κατεβαίονυν υποψήφιοι με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Και πρώτα ο Μιχαλολιάκος που είναι δολοφονος και η Μπακογιάννη που είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης μεγαλολωποδύτικων συμφερόντων; Που έχουμε φτάσει;Και ζητούν και την ψήφο μας; Εξαιρετικά τα γράφει το κείμενο του μαύρουπάνθηρα!

          • Εχθρός μας είναι το κεφάλαιο σίγουρα. Τους επαγγελματίες της σύγχυσης τι τους κάνουμε, κυβέρνηση;

            Η αστική τάξη δεν έχει πάντα το προνόμιο να επιλέγει τις κυβερνήσεις της. Συμβαίνουν και απρόοπτα. Έχει όμως τη δυνατότητα να υποτάσσει όλες τις κυβερνήσεις στους σκοπούς της ή στη χειρότερη περίπτωση να τις ανατρέπει. Δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιος την ιστορία για να βρει τέτοια παραδείγματα.

            Ο πολιτικός αφοπλισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε αυτά που θέλει να κάνει (αν και τροποποιει την ορολογία του), δηλ. να καταργήσει μνημόνια κλπ αλλά στην ιερή έτσι κι αλλιώς πίστη του στην ατομική ιδιοκτησία και την αγάπη του για το ευρώ δηλ. στην αποδοχή της ουσίας του καπιταλισμού και στην ενοποιήση της Ευρώπης υπό την αιγίδα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

            Ο δεύτερος αφοπλισμός αφορά το ζήτημα της βίας. Ο Αλαβάνος βγαίνοντας από το Μαξίμου στις 9/12/08, αναγνώρισε το ζήτημα της δίκαιης εξέγερσης του Δεκέμβρη αλλά ζήτησε ..εκλογές. Οι διάφοροι Πάγκαλοι πριμοδοτούσαν το ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα γιαουρτώμτα βουλευτών, τις παρελάσεις, επεισόδια κλπ ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για τα πιο απίθανα πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ παρών, δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη, ούτε ήθελε ούτε καν οργάνωσε και πολλές φορές εναντιώθηκε. Γιατί ο Πάγκαλος επιτεθηκε με τόση σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ; Από αφέλεια ή έλλειψη ενημέρωσης;

            ΌΧΙ.
            .
            Το επίσημο κράτος ζήταγε και ζητά επίσημες διαβεβαιώσεις πάνω στο ζήτημα της βίας των μαζών ή ακόμα και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε επίσημα στη δράκουλα Μπακογιάννη περι 17Ν, παρά μόνο πολιτκάντικα…θ΄ανοίξω ξανά τη Siemens..είναι μια επιβεβαίωση της θέλησης για μια ειρηνική μετεξέλιξη και διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτή βέβαια είναι η ουσία του ρεφορμισμού και η άρνηση της επανάστασης.
            Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε επαναστατική εξέλιξη απαιτεί μικρότερη η μεγαλύτερη άσκηση βίας ανάλογα με την προετοιμασία των μαζών και του/των κομμάτων που οδηγούν την ένοπλη σύγκρουση.

            Τέλος μπαίνει ένα κομβικό ερώτημα, έχει ιστορικά απαντηθεί αλλά σε κάθε εποχή μπαίνει με νέους όρους: Τι είναι το κράτος; Η κυβέρνησή του; Ακόμα και οι αστοί γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι μέρος του κράτους.
            Εκείνο λοιπόν που συζητάμε είναι, ότι τα αφεντικά δεν θέλουν Τσίπρα για ό,τι εκπροσωπεί ο Τσίπρας αλλά όχι για ό,τι είναι ο Τσίπρας. Η πολιτική τους αμφιβολία βρίσκεται στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να συγκρατήσει τις μάζες καθώς σε τέτοιες εποχές αυτές πάνε πιο πέρα από τα όρια που συνήθως χαράζουν οι ηγεσίες τους.

            Έτσι μπαίνει ο πόλεμος του κεφαλαίου ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση από το κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής κλπ, ο πόλεμος λάσπης εναντίον του που αφορά όλη την αριστερά και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό η πολιτική υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ (καθώς φαίνεται και ανίκανος να το κάνει σε κομβικά ζητήματα) αφορά όλους μας, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση στήριξη του ρεφορμισού. Μόνο ακραίοι σταλινικοί θα δεχόντουσαν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που προκαλεί η δεξιά στη λογική της τρίτης περιόδου όπου οι μαζικότατες εργατικές σοσιαλδημοκρατικές οργανώσεις οριζόντουσαν ως «σοσιαλφασίστες» για να έρθουν οι πραγματικοί και να τους θάψει όλους.

            Αλλά θα ήταν πολιτικά αφελές να στηρίξει κανείς το ΣΥΡΙΖΑ επειδή οι αστοί δεν τον γουστάρουν χωρίς να λαμβάνει κανείς υπόψη του ταξικά κριτήρια, το πρόγραμμα και τη στρατηγική του, ξεχνώντας ότι οι ρεφορμιστές είναι αυτοί που άνοιξαν το δρόμο σε πολέμους, πραξικοπήματα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν υποστηρίξει ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη ΝΔ? Αυτές τις βλακείες τις έλεγαν οι πασόκοι δεκαετίες.

            Εμείς κατεβαίναμε στους δρόμους, εμείς συγκρουστήκαμε το Δεκέμβρη, το Μάη, στις παρελάσεις,το Φλεβάρη και διατηρούμε το δυναμικό μας ακόμα στο δρόμο, χωρίς αυταπάτες ότι η ώρα μιας μεγαλύτερης σύγκρουσης πλησιάζει εξαιτίας αδυναμίας εύρεσης λύσης μέσα στο ίδιο το σύστημα.

            Κάποιες οργανώσεις της αριστεράς, κάποτε, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ…χωρίς αυταπάτες αλλά εδώ δεν χρειάζεται να λέει κανείς ότι δεν ξέρει τι ψηφίζει ή ότι το κεφάλαιο, τα μμε δεν πάνε το ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

            ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν τις δυο αλληλοσυμπληρούμενες γραμμές των 2 τελευταίων συνεδρίων της Κομιτέρν του 6ου και 7ου Συνεδρίου της. Εξίσου καταστροφικές, που άνοιξαν το δρομο στο φασισμό και το πόλεμο. Οπότε, όλα τα ιστορικά ζητήματα ξαναμπαίνουν σε μια πραγματικά επαναστατική εποχή που άνοιξε η καπιταλιστική κρίση.
            Ο Δεκέμβρης έγραψε Βάρκιζα τέλος. Το νόημά του ήταν μια κυβέρνηση της αριστεράς ή όπως αναφέρεται πια με επίκεντρο την αριστερά;

            Έτσι κι αλλιώς, όποιος και να βγει δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πείνα με υποσχέσεις.

  36. Πως μπορεί μια κοινωνία να εκφασιστεί;

    Θα πρέπει βέβαια να υπάρχουν και κάποιες «αντικειμενικές προϋποθέσεις» (που θα λεγε κι ένας συνεπής μαρξιστής), αλλά προσωπικά νομίζω πως ένας τέτοιος εκφασισμός συμβαίνει σε μια κοινωνία όταν αρχίσει να πιστεύει πως μπορεί να λύνει τα πολιτικά της προβλήματα με την βία. Ενθεν και ένθεν. Κάπου εκεί, χάνει εντελώς την μπάλλα.

    Αντί μουσικής αφιερώσεως ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο: Ναζί. Η ιστορία προειδοποιεί (μέρος Α, έχου και Βου)

    Επίσης σκόνταψα και πάνω σε μια παραγωγή του Απολλωνείου Φωτός, ένα ντοκυμαντέρ-ύμνος στα SS, το οποίο και παραθέτω για τους μελετητές ή όποιον άλλον σαν το jungle report αποφασίσει να μας προσφέρει κάποια από αυτές τις χρήσιμες αναρτήσεις που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα.

    Επειδή όμως δεν μου πήγαινε η καρδιά να αφήσω το παραπάνω χωρίς μια εξισορρόπηση, λέω να παραθέσω και το επόμενο. Για να μην ξεχνιόμαστε.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • θαυμα… θαυμα
      συνεχεις εξαερωσεις

      εξαερωθηκε και η προταση φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας απ το νέο πρόγραμμα του Σύριζα

  37. Ούτε με το κόμμα της Τάξης

    ούτε με το κόμμα της Ενσωμάτωσης

    Σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας και πόλωσης, τα πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Το πρόβλημα, λοιπόν, για τους «από πάνω» δε θα μπορούσε παρά να είναι η λεγόμενη «ακυβερνησία». Ακυβερνησία, όχι με τη μορφή αδυναμίας συγκρότησης μονοκομματικού κυβερνητικού σχήματος αλλά με τη μορφή αδυναμίας άντλησης κοινωνικής νομιμοποίησης της Εξουσίας και των επιλογών της στο πεδίο της πολιτικής-οικονομικής διαχείρισης. Η αποτροπή ανεξέλεγκτων κοινωνικών μεταβλητών που θα μπορούσαν να ρηγματώσουν καταλυτικά την αστική κανονικότητα, οδήγησε το πολιτικό σύστημα στην επιλογή των εκλογών στις 6 Μάη (γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν προμηνύονται εύκολες αυτοδυναμίες ή συμπράξεις). Ο ίδιος λόγος μετά τις εκλογές, το κάνει να «αφουγκράζεται» την «λαϊκή εντολή», και να σπεύδει να ψελλίσει περί επαναδιαπραγμάτευσης των «επαχθών οικονομικών όρων των μνημονίων». Οι εκλογές, με το «μαγικό» ραβδάκι της διαμεσολάβησης και της ανάθεσης, μπορούν να κάνουν έναν «ακυβέρνητο λαό», «κυρίαρχο λαό»…

    Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, πέρα από τις δημοσιογραφικές κοινοτοπίες, δεν ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους ναζί της Χρυσής Αυγής, ούτε κατέστησαν «τραγικά ηττημένο» τον δικομματισμό. Όλα αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της μορφής μιας παλινόρθωσης: της κοινωνικής (επανα)νομιμοποίησης συνολικά του «πολιτικού κόσμου», των κομμάτων, της αντιπροσώπευσης, της διαμεσολάβησης. Η γιορτή της δημοκρατίας έχει πάντα προαπαιτούμενη την κοντή μνήμη του «κυρίαρχου λαού». Τα 2 τελευταία χρόνια η κοινωνική δυσαρέσκεια και αποστροφή για το πολιτικό σύστημα και το «πολιτικό προσωπικό» μετατράπηκε σε ένα όμορφο καθημερινό χόμπι των «από κάτω» και μόνιμο άγχος των «κύριων με τα κουστούμια»: γιαούρτια, καφέδες, μπινελίκια σφύριζαν πάνω από τα κεφάλια τους σε κάθε δημόσια παρουσία τους, πολλοί ξυλοκοπήθηκαν, η μούντζα προς το κοινοβούλιο έγινε το φετίχ κάθε κοινωνικής εκδήλωσης στο Σύνταγμα, ενώ σε διάφορες κοινωνικές συγκρούσεις η επίθεση προς τη βουλή και τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ που την φυλούσαν, έγινε καθολικό κοινωνικό επίδικο. Το σύνθημα «ντου στη Βουλή!» μπορεί να ήταν πολλές φορές θολό ως προς τις αφετηρίες και τις κατευθύνσεις του, παρόλ’ αυτά δημιούργησε εκείνες τις κοινωνικές ρηγματώσεις για περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και έγινε σημείο αναφοράς κοινωνικών αναζητήσεων και πειραματισμών. Δεν είναι τυχαία η ανάδυση των συνελεύσεων σε πλατείες σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, σχεδόν σε όλες τις πόλεις του ελλαδικού χώρου. Ήταν μια αυθόρμητη και «από τα κάτω» απάντηση για το πώς μπορεί μια κοινωνία να παίρνει τις αποφάσεις και τις υποθέσεις στα χέρια της.

    Η κοινωνική αμφισβήτηση και οργή της τελευταίας διετίας και ο ξεσηκωμός της 12ης Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του 2ου μνημονίου, με τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στον δρόμο και τις πολύωρες συγκρούσεις, μετατράπηκαν σε εκλογικές αυταπάτες, σε κάλπες «τιμωρίας αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ». Οι κοινωνικές ζυμώσεις και αγώνες τραβήχτηκαν πίσω, οι συγκρούσεις κατευνάστηκαν, η απαξία του πολιτικού συστήματος μετατράπηκε σε συμμετοχή στις κάλπες. Η αναστολή των κοινωνικών συγκρούσεων ήταν και μια περίοδος χάριτος και επανασυγκρότησης για ένα πολιτικό-κομματικό σύστημα σε παρακμή. Τα κοινωνικά αντανακλαστικά τράφηκαν προεκλογικά με φόβο όπως μετεκλογικά τρέφονται (και) με «ελπίδες».

    Στην ουσία, αν κάτι επιβεβαίωσαν οι εκλογές, ήταν η κατάρρευση ενός αντιλειτουργικού πλέον δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που αδυνατούσε να εκπληρώσει την «επικοινωνία» του με την κοινωνική βάση, να κρατήσει ζωντανό το χρυσό συμβόλαιο των πελατειακών του σχέσεων. Έτσι από τον δικομματισμό περνάμε στον διπολισμό (κεντροδεξιά-κεντροαριστερά, που αυτή τη στιγμή συγκροτείται με επίκεντρο τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ). Σε επίπεδο περιεχομένων, αυτός ο διπολισμός εκφράζεται ως ο πόλος της Τάξης και του Φόβου από τη μία (κεντροδεξιά) και ο πόλος της Ενσωμάτωσης και της Ελπίδας από την άλλη (κεντροαριστερά).

    Η ρευστότητα παρόλ’ αυτά του εκλογικού αποτελέσματος δεν σημαίνει ταυτόχρονα και κοινωνική πόλωση. Αυτή απαιτεί πραγματικούς κοινωνικούς χώρους και χρόνους για να πραγματωθεί και όχι εκλογικά γραφήματα που μετριούνται με ποσοστώσεις επί τοις εκατό .

    Η «μεγάλη νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προβολή καμίας ουσιαστικά προοδευτικοποίησης της κοινωνίας κι αυτό είναι απολύτως αισθητό. Για παράδειγμα, δεν είναι μόνο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων που δήλωσε πρόσφατα αποδοχή μιας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά, αντίστοιχα, και η απουσία από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ κάθε αναφοράς στην αντιμεταναστευτική πολιτική ως προϋπόθεση για τη συγκρότηση κυβέρνησης (χαϊδεύοντας την υπολογίσιμη εκλογική “μάζα” των αντιδραστικών μικροαστικών στρωμάτων) ή οι παλινωδίες του σε σχέση με την καταγγελία ή μη του μνημονίου.

    Η εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη του σε βασική συνιστώσα των εξελίξεων δεν είναι μια αντισυστημική επιλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ενσωμάτωση των αγώνων και ειρήνευση των κοινωνικών συγκρούσεων. Επαναθεσμίζει την μεσολάβηση και τις πελατειακές σχέσεις (μέσα από υποσχέσεις για μη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση αντεργατικών νομοθεσιών – επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, μείωση της φορολογίας στα χαμηλά στρώματα). Αναμασάει τα δόγματα της σοσιαλδημοκρατίας που αφήνουν ανέπαφες τις εκμεταλλευτικές δομές του καπιταλισμού, τις δομές της παραγωγής και υπόσχονται μια αναδιανομή στη σφαίρα της κυκλοφορίας του κεφαλαίου (μισθός, φορολογία, σύστημα υγείας και εκπαίδευσης κλπ). Σε αντίθεση με τον κεντροδεξιό πόλο που μπολιάζει τους νοικοκυραίους με φόβο και διλήμματα, η προοπτική μιας «αριστερής κυβέρνησης» τρέφει με ελπίδες και ψευδαισθήσεις…

    Από την άλλη πλευρά, φαίνεται να διαμορφώνεται ένας κοινωνικός πόλος συντηρητικοποίησης γύρω από τις διάφορες συνιστώσες του πατριωτισμού και του ρατσισμού: από τους πατενταρισμένους ναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους της ΝΔ και τους καμμένους πατριώτες…αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο κοινωνικό κομμάτι συνέχεται στη βάση των πιο παραδοσιακών-συντηρητικών αστικών αξιών. Το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» ανανεώνεται με το «έξω οι ξένοι / αστυνομία παντού / η ελλάδα στους έλληνες». Κι αν οι «ναζιστικές εκτροπές» της Χρυσής Αυγής κάνουν τη δημοκρατία να νιώθει άβολα για το παραπαίδι της, στην ουσία ο εκφασισμένος πόλος έχει ήδη εδώ και καιρό ενσωματωθεί στις συστημικές επιλογές-δυνατότητες. Η Χρυσή Αυγή ως προμετωπίδα μιας ισχυρής καθεστωτικής μερίδας (εξάλλου η μεγάλη της δύναμη βρίσκεται μέσα στους κόλπους του Στρατού και της Αστυνομίας -όπου οι δημοσκόποι υπολογίζουν τα ποσοστά της να φτάνουν το 50%), δεν αποτελεί απλά κάποια παρωχημένη απάντηση από τα παλιά, ούτε μόνο μια πολιτική εκδήλωση απογόνων χιτών, ταγματασφαλιτών και χουντικών, δεν αποτελεί ένα βαρίδι για τη δημοκρατία και πολύ περισσότερο μια «αντισυστημική απάντηση». Αντίθετα αποτελεί μια γραμμική απόρροια του «παιχνιδιού» της αστικής δημοκρατίας με τους ολοκληρωτισμούς, της μετατόπισής της σε μόνιμο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης». Αποτελεί μια συνολικότερη απάντηση του συστήματος, το οποίο μπροστά στον ορατό κίνδυνο ευρύτερης αποσταθεροποίησης έχει αρχίσει να οργανώνει το κατάλληλο αντίβαρο στην αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση μεγάλων κοινωνικών κομματιών τα τελευταία χρόνια (κυρίως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008), να διαμορφώνει την «κοινωνική συμμαχία» της αντιεξέγερσης.

    Ο κοινωνικός εκφασισμός βρήκε τις κοινωνικές του ρίζες μέσα από «μακεδονικά συλλαλητήρια», τη ρατσιστική προπαγάνδα των κάθε είδους Πρετεντέρηδων, την εμετική αντιμεταναστευτική ρητορεία υπουργών. Μέσα από «εθνικούς στόχους», γαλανόλευκα Euro και ολυμπιακούς αγώνες. Μέσα από πογκρόμ και Μανωλάδες μικρών και μεγάλων ελληνόψυχων αφεντικών. Μέσα από δόγματα Τάξης και Ασφάλειας. Μέσα από τη διαδικασία της ηθικής απαξίωσης των αποκλεισμένων και της ποινικοποίησης της εξαθλίωσης, όπως η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης ή η ποινικοποίηση και διαπόμπευση των τοξικοεξαρτημένων-οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών. Και όπως αποδείχτηκε, πορτιέρηδες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ήταν τα φουσκωτά κατακάθια της Χρυσής Αυγής.

    Η τάση πάντως προς συντηρητικοποίηση δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τον «προνομιακό» χώρο της χουντοδεξιάς αλλά συνολικότερα τον «πολιτικό κόσμο». Καθόλου τυχαία, οι πυλώνες του σοσιαλφιλελευθερισμού και σοσιαλφασισμού στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου, ήταν από τους πρώτους σε ψήφους, άσχετα από την απώλεια της έδρας της τελευταίας.

    Ανάθεση ή αυτοοργάνωση, σύγκρουση ή κανονικότητα

    Ξαναμπαίνοντας λοιπόν σε προεκλογικό χορό για τις 17 Ιούνη (μετά την αποτυχία συγκρότησης βιώσιμου κυβερνητικού σχηματισμού μετά την 6η Μάη) κέντρο του «δημόσιου διαλόγου» θα είναι η διλημματικού τύπου κεφαλαιοποίηση του φόβου από τη μία και της αγανάκτησης ή διαμαρτυρίας από την άλλη, του εκλογικού σώματος. «Ευρώ ή δραχμή», «τάξη ή ανασφάλεια» από τους κεντροδεξιούς πυλώνες του συστήματος και «αριστερά ή δεξιά», «ανάπτυξη ή υποτέλεια» από τους κεντροαριστερούς.

    Στις νέες εκλογές θα υπάρξει μετατόπιση από την «ψήφο διαμαρτυρίας» στην «υπεύθυνη ψήφο» για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Έτσι η άρση της κοινωνικής δυσπιστίας στον κοινοβουλευτισμό έρχεται να καθησυχάσει τους μεγάλους φόβους των «από πάνω»: και σε αυτή τη 2η προεκλογική περίοδο η πολιτική των «από κάτω» δε θα διαμορφώνεται στους δρόμους, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια -όπως τα 2 τελευταία χρόνια-, δε θα διαμορφώνεται από τις κοινωνικές δυναμικές των αντιστάσεων, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, αλλά θα αφομοιώνεται, θα περιορίζεται και θα αδυνατίζει μέσα στο γήπεδο της αστικής δημοκρατίας, τις εκλογές, για την ανάδειξη νέων «σωτήρων» και «φωστήρων».

    Οι ψευτοϊδεολογικές συγκρούσεις μεταξύ των επίδοξων πολιτικών διαχειριστών της εξουσίας όχι μόνο δεν προοιωνίζουν κάποια διασάλευση των πολιτικών δομών, όχι μόνο δεν ακυρώνουν τη «συνέχεια του κράτους», αλλά ταυτόχρονα επανοργανώνουν τους τρόπους που αποσπούν καταφάσεις και συναινέσεις από τους «από κάτω». Ξαφνικά, ένα ηττημένο και απαξιωμένο -μέχρι πριν λίγους μήνες- πολιτικό σύστημα, που έτρεμε από τις φυγόκεντρες δυναμικές κάθε συλλογικής κοινωνικής εκδήλωσης, καλεί σε «δράση» τους υπηκόους του, να «πάρουν τις τύχες στα χέρια τους», να «αποφασίσουν». Οι «σωτήρες» υπολογίζουν στην κούραση, την «αμνησία» και την απόγνωση των «από κάτω», οι οποίες θρέφουν τις λογικές της ανάθεσης και όχι της αυτενέργειας, της αντιπροσώπευσης και όχι της χειραφέτησης. Υπολογίζουν στα διλήμματα που εκβιάζουν κουτσουρεμένες και αποπροσανατολισμένες απαντήσεις.

    Είναι δεδομένο, πως παρόλο που τα πάντα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς ενάντιά μας, ενώ ήδη από τις 15 Μάη βρισκόμαστε στο λαμπερό αστερισμό της εργοδοτικής ανθρωποφαγίας των ατομικών εργασιακών συμβάσεων, οι κοινωνικές αντιστάσεις έχουν πάθει καθίζηση, ακολουθώντας τον εκλογικό ρυθμό της απαιτούμενης κοινωνικής ομαλότητας, έχουν ενσωματωθεί-αποδυναμωθεί ως κουτσές ελπίδες σε πολιτικά-θεσμικά προγράμματα (προς πολιτικό όφελος των επίδοξων «φιλολαϊκών» μεταρρυθμιστών της αριστεράς)…

    Την ίδια στιγμή τα κοινωνικά ερωτηματικά, οι αγωνίες και οι επιθυμίες που έχουν γεννηθεί μέσα από τους αγώνες των τελευταίων χρόνων, υποτάσσονται σε μία καταιγιστική κυρίαρχη προπαγάνδα από αριστερά και δεξιά, που «ερμηνεύει» και «δίνει απαντήσεις» στις εκφάνσεις της κρίσης: μεταρρύθμιση, επαναδιαπραγμάτευση, περιορισμός δαπανών, ανάπτυξη. Στην ουσία, μεταρρύθμιση σημαίνει διαχείριση και αναπαραγωγή της κοινωνικής εξαθλίωσης, επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει καλύτερος συντονισμός με τα συμφέροντα των δανειστών, περιορισμός των δαπανών σημαίνει εκ νέου επίθεση σε εναπομείνασες προνοιακές παροχές, ανάπτυξη σημαίνει κέρδη πάνω στην κοινωνική λεηλασία.

    Στην ουσία, θέλουν να πάψουμε να μιλάμε για όλα αυτά που συγκροτούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, θέλουν να αποδεχτούμε τους πειθήνιους ρόλους μας ως εργαζόμενοι, να γίνουμε ενεργά υποκείμενα σε «πατριωτικές θυσίες» και «εθνικούς στόχους», να βάλουμε πλάτη στις μεταρρυθμίσεις (εκεί που βάζαμε πλάτη για την «εθνική οικονομία»), να αναπαράγουμε την καθημερινότητα της περίφρακτης αστικής κανονικότητας.

    Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως ό,τι ακούγεται ως υπόσχεση από πάνω είναι ταυτόχρονα και μια νέα απειλή. Ό,τι οργανώνεται χωρίς εμάς, ό,τι αφήνουμε να οργανωθεί χωρίς εμάς, επιστρέφει πίσω απροσχημάτιστα επιθετικό. Όταν ψάχνουμε για σωτήρες θα βρεθούμε να τρώμε τις «ελπίδες» μας από το χώμα. Το να θεωρούμε πως η ψήφος είναι ή μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος στην αλλαγή συσχετισμών δύναμης, ότι μπορεί να είναι κομμάτι μιας «ρεαλιστικής» τακτικής που θα υποβοηθήσει τους μετέπειτα αγώνες, είναι ένα ιστορικό ανέκδοτο. Εξάλλου, το αυταρχικό μετεκλογικό πλαίσιο διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης, που έχουν ήδη θέσει τα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά διευθυντήρια, με αυστηρές υποδείξεις και εκβιαστικά διλήμματα («η ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλιώς θα τεθεί εκτός ευρώ»), δεν μπορεί και δεν πρόκειται να απαντηθεί από κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση, που θα διαπραγματευτεί απλά ένα πιο χαλαρό ή σφιχτό σενάριο εφαρμογής των συμφωνηθέντων με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων της εγχώριας άρχουσας τάξης.

    Αν κάτι χρειάζεται περισσότερο από ποτέ είναι να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις μικρές και μεγάλες ρήξεις παντού: στην καθημερινότητα, στις γειτονιές, σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους. Να βαθύνουμε και να προεκτείνουμε αυτά που μάθαμε τόσο καιρό στους δρόμους και τις πλατείες, αυτόν τον γόνιμο κοινωνικό πειραματισμό που υπονομεύει τη συνέχεια της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης.

    Με την ευαισθησία της εξέγερσης, το πείσμα της ανυποταγής, την ισοτιμία της αυτοοργάνωσης, την αμοιβαιότητα της αλληλεγγύης, να πράξουμε εδώ-και-τώρα την επανάσταση στην καθημερινή ζωή, στην προοπτική μιας αυτοδιευθυνόμενης κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης, χωρίς εξουσία, ιεραρχία, ταξική διαίρεση, κοινωνικούς διαχωρισμούς και ρατσιστικές διακρίσεις.

    Η συνειδητή αποχή από τις εκλογές είναι προϋπόθεση, αναπόσπαστο τμήμα και προέκταση του αγώνα για κοινωνικό και ατομικό αυτοκαθορισμό και ένα όπλο για την ουσιαστική καταστροφή των αυταπατών της κουλτούρας της ανάθεσης και των κυρίαρχων πολιτικών δόμων.

    Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Σινιάλο (Αιγάλεω), Θερσίτης (Ίλιον),

    Αναρχικές-οι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά

  38. Το μεγαλύτερο προσόν της «δημοκρατίας» σε σχέση με τη δικτατορία είναι η ικανότητά της να επιβάλει τα ερωτήματα που τη βολεύουν αντί να προσπαθεί με το περίστροφο να εξασφαλίσει τις απαντήσεις. Η ιερή στιγμή της δημοκρατίας είναι οι εκλογές: εκεί που όλοι, εθνικά ομόψυχοι, αφέντες και δούλοι, πλούσιοι και φτωχοί, σαν να μην τρέχει τίποτα, ισότιμα υποτίθεται, καλούνται να απαντήσουν το μεγαλύτερο και το πιο πλαστό ερώτημα που μπορεί να τεθεί: ποιοι θα είναι οι δικτάτορες για τα επόμενα χρόνια. Ποιοί θα αποτελέσουν την αισχρή εκείνη μειοψηφία που θα αναλάβει την πολιτική διαχείριση του κράτους, που θα κάνει κουμάντο στην τεράστια πλειοψηφία και θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα του εαυτού της και των νόμιμων μπράβων, των νόμιμων απατεώνων, των νόμιμων ληστών που στην πολιτική γλώσσα λέμε «καπιταλιστές».
    Πολιτικοί, θεσμοί, δικαιοσύνη, αφεντικά, υποψήφιοι δικτάτορες, κανάλια, περσόνες, διανοητές, όλος ο συρφετός αυτών που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν στη θέση μας είναι αυτοί που μας ζητούν να πάμε στις κάλπες, να ψηφίσουμε.
    Μας προτρέπουν να προσπαθήσουμε ακόμα και να τους γκρεμίσουμε από το θρόνο τους ρίχνοντας ένα σημαδεμένο χαρτί σε μία κάλπη…
    Δεν μπορεί να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να θεωρεί πως μέσα από τη διαδικασία της καθολικής ψήφου και της επιλογής αντιπροσώπων μπορεί να αλλάξει κάτι εις βάρος του καθεστώτος. Αντίθετα, η ψήφος είναι ένα συγχωροχάρτι για το παρελθόν και μια λευκή επιταγή για το μέλλον μας, μια δήλωση νομιμοφροσύνης, από εμάς τους εκμεταλλευόμενους προς το κράτος και τους καπιταλιστές. Η θέση μας αυτή ως αναρχικοί/ες, κάνει σαφές πως όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να κατέβουμε σε εκλογές αλλά ούτε και πρόκειται να «στηρίξουμε» (ευθέως ή με κλείσιμο του ματιού) κανέναν διεκδικητή εξουσίας. Από το αναρχικό κίνημα, κράτος και κεφάλαιο δήλωση νομιμοφροσύνης δεν περιμένουν. Αυτή η πάγια αναρχική θέση, μετά από δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε ζήσει, αν μη τι άλλο, έχει επιβεβαιωθεί…

    Μετά τις γενικές θέσεις ας πάμε και στο τώρα, σε αυτές τις εκλογές.
    Μπορεί κανείς και καλοπροαίρετα, να μας αντιτείνει πως η κατάσταση, αυτή τη φορά είναι διαφορετική. Δεν θα επιλεγούν μόνο δικτάτορες, θα δοθεί και μήνυμα για την ίδια την πολιτική κατεύθυνση, για το αν θα έχουμε αύριο να φάμε. Γιατί να πάει χαμένη (ακόμα και ως σκουπίδι) η ψήφος;
    Εμείς λέμε πως ακόμα περισσότερο σε αυτές τις εκλογές, στις 6 Μάη 2012, είναι αναγκαίο να αρνηθούμε την ψήφο.
    Μέσα σε 38 χρόνια από την πτώση της χούντας οι καταπιεσμένοι είδαμε την κατάρρευση των κομμάτων σαν «δημοκρατικών δυνάμεων» κοινωνικής συσπείρωσης και φορέων ιδεολογίας και την αποκάλυψή τους σαν κλίκες δύναμης και εκκολαπτήρια παραγόντων. Είδαμε χωρίς μακιγιάζ τι είναι το σύνταγμα, τι είναι νόμοι, δικαστήρια, εξαρτημένες και ανεξάρτητες αρχές. Είδαμε που καταλήγει η «λαϊκή κυριαρχία», συνηθίσαμε στα δακρυγόνα, αντιληφθήκαμε τι είδους τάξη μας έταζαν. Είδαμε τέλος, μέσα σε 2 χρόνια να εξανεμίζονται τα ιδεολογήματα της «σταθερότητας», της «ευμάρειας», της «σιγουριάς για το μέλλον». Είδαμε να χάνεται ότι κερδήθηκε ακόμα και με αίμα, είδαμε να ζητάνε πίσω με τόκο, μέχρι και αυτά με τα οποία το καθεστώς εξαγόρασε τη σιωπή και την υποταγή ενός μεγάλου κομματιού των καταπιεζόμενων όλες αυτές τις δεκαετίες.
    Οι εκλογές δεν άλλαξαν τίποτα ως τώρα, ούτε εμπόδισαν τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου στο ελάχιστο, κι αυτό είναι πλέον ορατό από όλους, να ο λόγος που κάνει αυτές τις εκλογές κρίσιμες για την εξουσία και τη χαμένη αξιοπιστία της.
    Κάθε επιχείρημα, κάθε προπαγάνδα, κάθε εξαγορά, προηγούμενων εκλογών έχει γίνει σκόνη.
    Η δημοκρατία κινδυνεύει να μείνει γυμνή.
    Χρειάζονται επειγόντως καινούρια διλλήματα, όπως και χρειάζονται και καινούριο πολιτικό προσωπικό , ένα συνολικό πακέτο πολιτικής αξιοπιστίας κατασκευασμένο έν ανάγκη (αφού δεν μπορούν πλέον ούτε από τα σπίτια τους να βγουν) στην αποστείρωση των τηλεοπτικών στούντιο. Και έχουν ήδη ξεκινήσει να το κατασκευάζουν:
    Όλος ο μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου από τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, μέχρι τα ρουσφέτια και τα έκτακτα νομοσχέδια και πάνω από όλα τα Media, στοχεύουν στην επιβολή εκείνων των νέων διλλημάτων που θα εκβιάσουν τη συμμετοχή μας στη δημοκρατική αρένα.
    Μπροστά στην αποτυχία μιας ολόκληρης περιόδου, αλλά και μπροστά σε μια νέα, ακόμα πιο επίπονη περίοδο που έρχεται, η πολιτική και οικονομική εξουσία προσπαθεί να εμπλέξει ξανά, και να καταστήσει συνυπεύθυνη όλη την καταπιεζόμενη κοινωνία.
    Είναι εύκολο να το δει κανείς στην ίδια τη φύση των διλλημάτων: Μέσα ή έξω από την Ευρώπη (δηλαδή με ποια υπερδύναμη θα μοιράζεται το ρόλο του νυχτοφύλακα των καπιταλιστικών συμφερόντων η ελληνική κυβέρνηση), ευρώ η δραχμή (ποιοι κλάδοι του κεφαλαίου θα ωφεληθούν περισσότερο από την κατάρρευση των μισθών και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου με οποιοδήποτε νόμισμα) και φυσικά «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», δηλαδή αν η εξελισσόμενη κοινωνική πτώχευση θα επιτηρείται (προς όφελος των ίδιων πάντα συμφερόντων) από τους «καθωσπρέπει» διεθνείς μηχανισμούς ή θα ξανααναλάβουν αυτό το πόστο οι εγχώριοι τοποτηρητές.
    Και το «καλό δίλλημα» έχει πάντα και «τρομακτικές συνέπειες» αν απαντηθεί λάθος: μια βιομηχανία τρομοκρατίας με επικείμενα στρατιωτικά πραξικοπήματα, διεθνείς επεμβάσεις, εθνικούς κινδύνους, λοιμούς, κοινωνική ζούγκλα, έχει αρχίσει να παράγει μαζικά φόβο. Πότε άμεσα και εξόφθαλμα, πότε ύπουλα και έμμεσα: εγκληματικότητα, μετανάστες, πόλεμος των άκρων …
    Προσβλητικά χοντροκομμένη αυτή η προπαγάνδα επενδύει στον αποπροσανατολισμό που έχει επιφέρει ο καταιγισμός των τελευταίων 2 χρόνων στους καταπιεσμένους, βασίζεται πάνω από όλα στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της αποδυνάμωσης των δομών κοινότητας και των πεδίων ζύμωσης και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία και του φόβου που παράγει αυτή η διάλυση
    Αυτή ακριβώς την πραγματικότητα αδυναμίας των καταπιεσμένων θέλει να επισφραγίσει με τις εκλογές αυτές το καθεστώς. Και σε αυτήν να στηρίξει τη νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική της: με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, με πολυδιάσπαση του δικομματισμού και την παραγωγή κομμάτων για κάθε γούστο.
    Το να εμποδίσουμε κράτος και κεφάλαιο να χτίσουν ένα νέο προφίλ-εργαλείο για τη συνέχιση της επίθεσής τους, το να τους αφήσουμε γυμνούς, χωρίς διλλήματα στα χέρια τους, είναι κομβικό σημείο στην εξέλιξη του κοινωνικού πολέμου.
    Αντισυστημική ψήφος δεν υπάρχει, όπως και δεν υπάρχει δύναμη επαναστατικής ανατροπής που να μετράει τον εαυτό της με εκλογικά ποσοστά.
    Αυτοί που μας λένε πως «γιατί να πάει χαμένη μια ψήφος, ας πέσει σε μια ανατρεπτική δύναμη» δεν θέλουν να αντιληφθούν πως ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά η κάθε ψήφος θα πέσει στην κάλπη του συστήματος. Θα δώσει ζωή και αξιοπιστία σε έναν νέο κλώνο του με διαφορετικό χτένισμα
    Αυτοί που από την άλλη, όψιμα, μας επισείουν τον κίνδυνο της φασιστικής εφεδρείας (και που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν γραφικό και συμμορίτικο τον αντιφασιστικό αγώνα) ξεχνούν πως ο φασισμός δεν νικιέται στα έδρανα, νικιέται στην κοινωνική βάση και στο πεζοδρόμιο, ξεχνούν πως η «νομιμοποίηση» των φασιστών θα γίνει από αυτούς τους ίδιους όταν θα συνομιλούν μαζί τους στην ίδια αίθουσα όπως ήδη το κάνουν σε μικρότερες αίθουσες εξουσίας.
    Καλούμε τον κάθε καταπιεζόμενο και εκμεταλλευόμενο να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να κάνει μια ρητή και ξεκάθαρη επιλογή άρνησης του στημένου δημοκρατικού παιχνιδιού και απαξίωσης στις μαριονέτες του.
    Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: οι εκλογές είναι η πρόφαση της κυριαρχίας κράτους και καπιταλιστών. Και η άρνηση τους δεν μπορεί παρά να είναι βήμα σε μια μακριά σειρά αρνήσεων και καταφάσεων. Η αποχή του απολίτικου, η αποχή της αδιαφορίας, η αποχή που τελικά θέλει να ψωνίσει σωτηρία από άλλο «μαγαζί» (πχ στρατός, βασιλιάς, τεχνοκράτης), η αποχή της μοιρολατρίας είναι το ίδιο υποτακτική με την ψήφο.
    Για αυτό και εμείς μιλάμε για ενεργό αποχή.
    Μια τέτοια αποχή είναι πηγή φόβου για την εξουσία, είναι πλεονέκτημα στα χέρια μας τις μέρες που έρχονται. Και ας μην αμφιβάλουμε δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα πλεονέκτημα να πάει χαμένο.
    Κανείς μας δεν μπορεί να διαφύγει από την ανάγκη να λειτουργήσουμε ως κοινωνία, να πάρουμε αποφάσεις, να παράγουμε και να μοιραστούμε πλούτο. Κανείς δεν θα κρυφτεί για πάντα πίσω από μία τηλεόραση. Για εμάς η άρνηση του συστήματος συνεπάγεται την άμεση δημιουργία, στην κοινωνική βάση, αυτοοργανωμένων δομών σε μαζική κλίμακα που θα γίνουν κοινότητες αγώνα, κοινότητες αντιθέσμισης, κοινότητες επανοικειοποίησης του δημόσιου πεδίου, κοινότητες παραγωγής και κατανάλωσης. Η αποχή από τις εκλογές, για να είναι πράξη άρνησης πρέπει να σταθεί πλάι με τη δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά, στις πόλεις και τα χωριά. Συνελεύσεων που γίνουν πολιτικοί πυρήνες, πόλοι τοπικής συσπείρωσης και ζύμωσης, δυνάμεις ανακατάληψης και λειτουργίας δημόσιου, τόποι έμπρακτης ανασύστασης κοινωνικού ιστού.
    Πρέπει να σταθεί πλάι με ένα κίνημα ανέργων που θα συναντηθεί με τους τοπικούς αγώνες και τις δομές τους. Με το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ταξικής συνείδησης στους χώρους δουλειάς, με δίκτυα αλληλεγγύης με αυτοοργάνωση της κοινωνικής πρόνοιας για παιδιά, γέρους, άρρωστους, Αμεα, με μια αυτόνομη εσωτερική οικονομία ανάμεσα στους καταπιεσμένους, χωρίς εκμετάλλευση και ανισότητα, μια οικονομία που θα αρχίσει να εκ νέου να παράγει στην πόλη και την ύπαιθρο
    Πρέπει να σταθεί πλάι σε ένα νέο, εμπόλεμο συνδικαλιστικό κίνημα βάσης που με το ένα μάτι θα πρέπει να κοιτάει προς τη γενική απεργία διαρκείας και με το άλλο στη λειτουργία, τον έλεγχο και τη διανομή της παραγωγής.
    Πρέπει να πάει μαζί με την ενεργό πολιτική ριζοσπαστικοποίηση και σράτευση. Πρέπει η αγανάκτηση, η οργή, η απογοήτευση να συλλογικοποιηθούν, να αποκτήσουν όραμα και δύναμη να το πραγματοποιήσουν.
    Στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, σε κάθε τόπο που οι καταπιεσμένοι συναντώνται και ζουν πρέπει να στηθούν δομές που να εκκινούν αγώνες, να τους κλιμακώνουν, να ωθούν προς την γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.
    Για να ξεπεράσουμε επιτέλους την αντίληψη που θεωρεί το κράτος ως τη λογική συνέπεια της υποτιθέμενης ανικανότητας όλων μας να αυτοδιευθυνθούμε.
    Για να ξεπεράσουμε επιτέλους την αντίληψη που θεωρεί τους καπιταλιστές απαραίτητους ως λογική συνέπεια της ανικανότητας όλων μας να μοιράσουμε δίκαια τον πλούτο που παράγουμε.
    Για να απαντήσουμε στο μοναδικό αληθινό δίλλημα: καπιταλισμός ή επανάσταση.

  39. Ο εμφύλιος δεν έγινε ποτέ γιατί δεν μας αφήσανε οι ξένες δυνάμεις να τον κάνουμε μόνοι μας, για να μπεί ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Βάλανε το χεράκι τους εκεί που δεν τους σπέρναν,ή εκεί που βρήκαν κι άλλο ένα για να κάνουν μυστικές συμφωνίες! Η προδοσία, ο χαφιεδισμός και η δυσπιστία του λαού στους εκάατοτε «σωτήρες» ειναι το μόνιμο επιμύθιο της ιστορίας μας και όχι αδικαιολόγητα. Με αποτέλεσμα σε «ιστορικές στιγμές» σαν νεοέλληνας μικροαστός παρότι θέλω να πιστεύω οτι εγω αποφασίζω, κάνοντας σκληρή διαπραγμάτευση με τον εαυτό μου( αυτό νομίζω λέγεται «συνειδησιακή κολούμπρα») , για το τι θα ψηφίσω κάτι μου λέει μέσα μου οτι κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίαει πριν απο μένα για εμένα! Σε αυτό το συνειδησιακή κολούμπρα θέλω να σταθώ (και να ζητήσω και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή απο τον φαρμακοτρίφτη της «παρέας»). Πρώτον, ποτέ δεν διανοήθηκα απο όσο με ήξερα οτι δεν ειμαι αναρχικιά απο τα γενοφάσκια μου (μερικές φορές ο αναρχικός γεννιέται και καμμιά φορά ποτέ δεν γίνεται αν δεν το καλεί η ιστορική στιγμή). Δεύτερον, ποτέ δεν διανοήθηκα να απέχω απο τις εκλογές χωρίς να έχω κάτι σαν δικαιολογία (υποσυνείδητη άρνηση παραδοχής του αναρχισμού σαν παθητική – μηδενιστική στάση ζωής= τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στον αιώνα τον άπαντα). Αφού έτρωγα τα σκατά στη μούρη απο τις εκλογικές νίκες των άλλων (κι ενω μέσα μου γινόμουνα τούρμπο), έλεγα άστους δεν μπορεί κάποτε θα έρθει αυτή η στιγμή, αυτή η κατάλληλη στιγμή που θα θριαμβεύσει το δίκιο του αδικημένου, του πονεμένου, του νεκρού αγωνιστή που έχασε τη ζωή του γιατί κι εκείνος ζούσε για εκείνη τη στιγμή! Κι είμαι τώρα αναποφάσιστη , ανάμεσα σε δύο δρόμους, της αρετής και της κακίας: εκδίκηση ή συγχώρεση; Η τοποθέτηση του Blackpanther ειναι το ένα μου μισό και η τοποθέτηση του Αναρχικός Κουμουνιστής ειναι το άλλο μισό μου! Ελπίζω κάποτε οτι θα ωριμάσω…

  40. Γιατι τρεμουν την κυβερνηση της αριστερας

    Τι σημαίνει πολιτική μάχη;
    Στην αριστερά υπάρχει μια τρομερή αδυναμία διάκρισης της προπαγάνδας από την πολιτική μάχη. Πολλοί νομίζουν ότι το να αραδιάζουν ένα τσούρμο από πολιτικές θέσεις ή συνθήματα, τους κάνει πιο αριστερούς ή πιο επαναστάτες από κάποιους άλλους. Βεβαίως έχει την αξία του να έχει κανείς πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές αρχές. Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αποκτήσει μια ταυτότητα. Να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και ειδικά όταν ζει κανείς σε μια -έστω και κουτσουρεμένη- αστική δημοκρατία. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τι αξία έχουν αυτές οι θέσεις, όταν δεν μπορούν να βρουν ένα δρόμο για να πραγματοποιηθούν; Όταν παραμένουν στο επίπεδο ενός διακηρυκτικού λόγου; Όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την πραγματική ζωή; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν το κάνει μόνο για να σώσει την ψυχή του στη μεταθάνατο ζωή… Συνεχεια εδώ

  41. Οι αποψεις μου για τις εκλογες είναι γνωστες.
    Παρ’ όλα αυτά και επειδη η αγωνια αρκετων για τα αποτελεσματα (δε μιλαμε για προβλεψη) δε γκρυβεται, θα κοινωνησω τις εκτιμησεις (βεβαιοτητες) μου, που προεκυψαν από την ενδελεχη μελετη των αποκρυφων προφητειων των Μαγια χαχαχαχα, που δεν εχουν καμια σχεση με τις υποβολιμαιες παπαρολογιες των δημοσκοπων.
    Θα σας δωσω μια προσεγγιση και όχι τα ακριβη αποτελεσματα (που τα γνωριζω) για να μη χαθει η γκαβλα του σασπενς. 😉
    ΣΥΡΙΖΑ: κατωτερο οριο 35% με ανωτερο απροσδιοριστο (αμα σας το πω θα τριβετε τα ματια σας 😉 ).
    ΝΔ: γυρω στο 22 με 25%
    ΠΑΣΟΚ: γυρω στο 10% με εντονες τασεις προς τα κατω.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: γυρω στο 10%
    ΚΚΕ: δε ντο λεω, γιατι τρεφω μια ιδιαιτερη συμπαθεια για τους νεατερνταλ και δε θελω να τους στεναχωρησω σφοδρα.
    ΔΗΜΑΡ: 5% με τασεις προς τα κατω.
    ΦΑΣΙΣΤΟ-ΝΑΖΙ: γυρω στο 4%.
    Για τους υπολοιπους: μη τους ειδαμε και μη τους απαντησαμε.

    Υποσημειωση.
    Μια βδομαδα πριν τις προηγουμενες εκλογες, οι συναδελφοι στο ντοπο εργασιας μου, με ρωτησαν ποιο θα ηταν το αποτελεσμα, με βαση τις προφητειες των Μαγια.
    Τους ειχα πει (πάλι κατά προσεγγιση και όχι τα ακριβη, για να μη τους ερθει νταμπλας).
    ΝΔ 20 με 19%, ΠΑΣΟΚ γυρω στο 12%, συριζα πολύ κοντα στο πρωτο κομμα, ανεξαρτητοι ελληνες γυρω στο 11%, ΚΚΕ γυρω στο 8%, ΔΗΜΑΡ γυρω στο 4% (εδώ οι γραφες των Μαγια παρουσιαζαν μια ασαφεια), τα φασισταρια γυρω στο 6%, κουτουλου.
    Γελασε λεμε και το παρδαλο κατσικι, μαζι και γω (φτου ρε).
    Προχθες μου ζητησανε τα νεα. Τους ταπα. Παραδοξως το παρδαλο κατσικι δε φανηκε. Εγω (φτου ρε) ξαναεσκασα στα γελια.
    Όχι που δεν υπαρχουν προφητες. Το χερι μου δε ντο βαζω στη φωτια. Τους δε προφητες τους εχω χεσμενους, τις προφητειες τους δε γκξερω.

    Παντως φροντιστε να κουβαλατε μαζι σα νερο.
    Ερχονται μερες ανυδρες
    (ποιος ειμαι;! Η αλεκαρα;!). 😉
    μα και ωραιες.

  42. To τι ψυχολογική τρομοκρατία κάνουν σε τηλεόραση και ίντερνετ κατά του σύριζα δεν λέγεται.Λύσσαξαν οι απατεώνες να μείνουν στην εξουσία. Μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους και λοβοτομημένους για να ξαναβγάλουν ΝΔ.Θα είναι ο λαός τόσο ηλίθιος; Θα δείξει.

    • Παει καλά αυτός που έγραψες το σύνδεσμο που έβαλες εδώ;

      Ξέρουμε τι σκατά ειναι το σύριζα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ!

      Δεν γουστάρουμε την αστυνομοκρατία του, τον φασισμό του, την υποταγή του στους τραπεζίτες, την φτώχεια που θα παγιώσει.

      ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ;

      Νομίζει ότι ψηφίζουμε σύριζα γιατί το γουστάρουμε και θέλουμε λόγους για να μη το γουστάρουμε;

      ΡΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κι αυτός πολεμα το σύριζα;

      Τόσο αστοιχείωτος, αμόρφωτος, ανιστόρητος;

      Στον κόσμο του;

      Συγγνώμη για το απαράδεκτο ύφος μου αλλά μάλλον αυτός δεν έχει καταλάβει τι διακυβευεται στις 17 και είναι αλλού…

    • @paroligon
      Νταξ.
      Ο συριζα είναι όλα αυτά τα σκατα που λες.
      Ναι, ο συριζα επιχειρησε να μανιπουλαρει μεσα από καποιες ομαδες εργασιας το αυθορμητο κινημα των πλατειων, όχι τοσο να το υπονομευσει οσο να καρπωθει απ΄αυτό.
      Τουλαχιστον δε στραφηκε ανοιχτα εναντια του, όπως το επραξε το κκε, καποιοι φωτισμενοι αριστερουληδες και ένα μικρο τμημα των αναρχικων.
      Ναι ο σημερινος συριζα είναι ενας αχταρμας οργισμενων ανθρωπων και αυτό είναι ένα από τα θετικα του. Εχει το χαος μεσα του και αυτό είναι ενας θετικος παραγοντας εξελιξεων.
      Δε μπρεπει να ξεχναμε ότι η αστικη δημοκρατια της ολιγαρχιας καλα κρατει με τους πυλωνες της, αστικο κοινοβουλιο, δικαιοσυνη, στρατο αστυνομια, μμε, κρατικες δομες, παπαδαριο κουτουλου.
      Όλα τα κομματα αποτελουν πολιτικους φορεις αυτου του καθεστωτος. Δεν είναι όμως τα ιδια. Παρουσιαζουν επι μερους ποιοτικες διαφορες. Από κει προκυπτει το: φιλολαικα ή αντιλαικα, φιλεργατικα ή αντιεργατικα, μικροαστικα ή μεγαλοαστικα, αριστερα ή ακροαριστερα δεξια ή ακροδεξια ή κεντρωα, κουτουλου.
      Οι εκλογες είναι μια καθαρη αστικη διαδικασια, μια πολιτικη διαδικασια μεσα στο καπιταλιστικο συστημα για το αλοθι δημοκρατικοτητας του.
      Απεναντυ σ’ αυτές εχεις δυο επιλογες. Τη συνειδητη αποχη που θετει άλλα πλαίσια εξεγερσιακα και επαναστατικα με την αμεση δραση σου ή τη συμμετοχη σου στις εκλογες.
      Αν κρινεις ότι το ποπολο είναι διατεθειμενο να συγκρουστει τοτε κανεις αποχη. Η δε συνειδητη αποχη οφειλει να είναι τουλαχιστον 30%. Όχι γενικα και αοριστα αποχη των πεθαμενων, των απλα δυσαρεστημενων ή των ανημπορων να μεταβουν στις περιφερειες τους λογω φτωχιας. Δυστυχως ιστορικα εχει αποδειχτει ότι εξαθλιωμενες μαζες οδηγουνται σε άλλα μονοπατια και όχι αυτά της εξεγερσης και επαναστασης. Αλλως σημερα με 1,5 μυριο ανεργους, με 3,5 μυρια εξαθλιομενους πεινασμενους η επανασταση θα ειχε επισυμβει. Πρεπει να εισαι λιγουλακι χορτατος για να ντη γκανεις.
      Ναι ο αγωνας μας οφειλει να είναι διαρκης και να συντηρειται. Δεν αγωνιζομαι όμως για να αγωνιζομαι για να παρω τα παρασημα της αγωνιστικοτητας ή της καθαροτητας μου.
      Ναι δεν απεμπολω της αρχες μου και τους στοχους μου:
      για μια ανθρωπινη κοινωνια της ελευθεριας, της ζωης, της ισοτητας και της διακαιοσυνης, για ολους,
      για μια κοινωνια της αλληλεγγυης, της συλλογικοτητας, της αυτοοργανωσης, της αμεσης δημοκρατιας παντου,
      για μια κοινωνια χωρις εκμεταλλευτες και καταπιεστες.
      Αγωνιζομαι για να δημιουργησω ορους αποτελεσματικοτητας. Αλλως ελιτιζω ή ομφαλοσκοπω τη μιζερια μου.
      Δεν επιθυμω να πεισω κανεναν να μη ψηφισει ή να ψηφισει και ποιον.
      Δεν υποτιμω τη νοημοσυνη κανενος αμεροληπτα σκεπτομενου ή πασχοντος από τα δεινα.
      Ειμαι πολεμιος εκεινων που λειτουργουν για ιδιο μικροκομματικο ή ατομικο οφελος και δεν λαμβανουν υπ’ οψη τους το τι συμβαινει γυρω τους, τους χιλιαδες αυτοκτονημενους, τα μυρια των ανεργων, τα μυρια των εξαθλιομενων, πεινασμενων, ποδοπατημενων
      Η κριση που βιωνουμε είναι η παγκοσμια κριση του καπιταλισμου που εχει φτασει τα ορια του και βρισκεται στην αρχικη φαση καταρευσης του. Εδώ και αλλού φανερωνει το ανελεητο προσωπο του, τσακιζοντας τη ζωη, γιατι θεωρει ότι μπορει να περισωσει κατι ή να παρατεινει τη δικη του ζωη. Το θηριο την ωρα του θανατου δειχνει αγρια τα δοντια του.
      Υπαρχει ένα ευλογο ερωτημα. Τι είναι εκεινο που φοβιζει, τρομαζει θα ελεγα, το διευθυντηριο των βρυξελων, τη μερκελε τους σοιμπλε, και ολο αυτό το νεοφιλελευθερο συρφετο, το ΔΝΤ, τους ομπαμηδες, τους ολαντηδες τους διεθνεις τραπεζιτες και χρηματιστες, τους γκεμπελισκους φιλιππινεζες των ελεγχομενων μμε, των μεγαλων αφεντικων, ώστε να λυσσανε και να βγαζουν αφρους;!
      Τοσο πολύ τους φοβιζει ο συριζα;! αυτος ο συριζα με τις στρογγυλοποιησεις του, με τις υπαναχωρησεις του, με τους παρατρεχαμενους του, με τους παπαδημουληδες, τους σταθακηδες, τους μηλιουδες, τους πασοκοανατραφεντες συνδικαλισταδες του κερατα, τους, τους,… ώστε η μερκελε να αναβαλει για 8-10 ωρες την αναχωρηση της για τους G8 το δε διευθυντηριο να βρισκεται επι ποδος πολεμου, εν αναμονη των εκλογικων αποτελεσματων;!
      Αστεια πραματα. Ε! όχι δεν είναι ο συριζα.
      Είναι η δυναμικη που εκφραζεται με τη μαζικη ψηφιση του συριζα από το ποπολο.
      Είναι τα οργισμενα πληθη που προστρεχουν σε ένα κομμα που αφηνει μια χαραμαδα φωτος, που προκαλει ένα μικρο ρηγμα για να περασει η ελπιδα.
      Είναι η διαθεση του τυραννισμενου να πει όχι, ως εδώ, φτανει πια.
      Είναι (το κυριοτερο) το φαντασμα του ξεσηκωμου, των εξεγερσεων και της επαναστασης που πλανιεται πανω από την ευρωπη και όχι μονο.
      Είναι η πεταλουδα που μεσα στο χαος που προκαλει ο καπιταλισμος, ξεδιπλωνει τα φτερα της.
      Οσο και αν φαινεται παραδοξο, σ’ αυτή τη μικρη χωρα, μια απλη αστικη δαδικασια που είναι οι εκλογες και που μπορουν να αναδειξουν ένα αριστερο κομμα, μπορει να αποτελεσει τη θρυαλλιδα που θα βαλει μπουρλοτο στα κωλομερια του καπιταλισμου.
      Για αυτό θα ψηφισω συριζα δαγκωτο, χωρις να τρεφω ψευδαισθησεις για αυτό καθ αυτό το κομμα και οποιοδηποτε κωμα.
      Θα ψηφισω συριζα για να δω να αχνοχαραζει εστω και για μια στιγμη το χαμογελο στα χειλη των βασανισμενων και αποκληρων, των δεινοπαθουντων.
      Θα ψηφισω συριζα για τη γκαβλα μου να δω τα αφεντικα και τα τσιρακια τους να αφριζουν απ’ το κακο τους.
      Θα ψηφισω συριζα για να νιωσουν οι τυραννοι την καυτη ανασα όχι του συριζα μα του ποπολου που εξ αναγκης αφου παρει μια πρωτη μικρη χαρα, θα σηκωσει το δικο του αναστημα, θα πει μπορω, αναλαμβανοντας ο ιδιος τη διχειρηση της ζωης του.
      Θα ψηφισω συριζα, όχι για να με κυβερνησει μα να τον κυβερνησουμε και να τον υποχρεωσουμε να κανει μερικα ξεδοντιασματα του καθεστωτος που θα διευκολυνουν τους αγωνες μας για την πληρη ανατροπη.
      Θα ψηφισω συριζα, γιατι θεωρω ότι η εκλογη των νεοφιλελευθερων δεξιων και ακροδεξιων θα οδηγησει πολύ γρηγορα στη μεγιστη βαραβαροτητα και στο ματοκυλισμα, γιατι γνωριζοντας ότι δε θα μακροημερευσουν θα χρησιμοποιησουν όλα τα “νομιμα” και μη νομιμα μεσα να τσακισουν την οποια αντιδραση μας. Η συγκρουση θα είναι αγρια, με το μεγιστο αριθμο θυματων. (δε γκξερω, πολλοι ισως επιθυμουν μια τετοια εκδοχη. προσωπικα ειμαι εναντιος της αλογιστης σφαγης και του μακαιλεματος. αυτό το επιδιωκουν οι τυραννοι και εχουν τους λογους τους. δεν εναι όμως του παροντος να ανοιξω μια τετοια συζητηση)
      Θα ψηφισω συριζα, γιατι θεωρω ότι ακομα και αυτή η απλη ψηφος μου μπορει να συμβαλει στον ξεσηκωμο των λαων στην ευρωπη και όχι μονο.
      Παντως ερχονται δυσκολες και ανυδρες μερες.
      Ναχουμε μαζι μας νερο φυλαγμενο.
      Με αλληλεγγυη, στηριζοντα ο ενας τον άλλο και με αγωνα
      Θα τα βγαλουμε περα, καθως το οριζουν τα ονειρα μας.
      Ααααα! Φτου ρε γαμωτο δε μπαω καθολου καλα. Μυαλο δε βαζω. Ειχα δεν ειχα το απλωσα παλι το σεντονακι. Μπα! σε καλο μου! 😉
      Ρε αμα εχω κανει ορθογραφικα λαθη να με στησετε στο ντοιχο, εμε τον αναλφαβητο, για να μαθω να γραφω ορθα. Μα τι περιμενεις από καποιον που γραφει καθιστος. 🙂

  43. δεν θα ψηφισω συριζα γιατι δεν υπαρχει αναρχικος στον κοσμο που θα παει στις καλπες.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι πηγα να ξερασω οταν ειδα την αυριανη να υποστηριζει αυτο το κομμα.
    δεν θα ψηφισω συριζα και κανενα αλλο κομμα γιατι γουσταρω να αποφασιζω εγω για την ζωη μου.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι εχει καπελωσει ολα τα εξαρχεια.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι καπελωσε το κινημα των πλατειων και ολη την φαση περσυ στο συνταγμα.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι κλεβει τις ιδεες απο τον αναρχικο χωρο και μετα σου λεει : αφου τα ιδια θελουμε γιατι δεν ψηφιζεις συριζα.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι δεν εχει παρει θεση για τους πολιτικους κρατουμενους.
    δεν θα ψηφισω συριζα γιατι δεν εχει παρει θεση για τους αντιρρησιας συνειδησης.
    δεν θα παω στην καλπη γιατι ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

    • \\δεν θα ψηφισω συριζα γιατι δεν υπαρχει αναρχικος στον κοσμο που θα παει στις καλπες\\.
      ε! εδω θα μου επιτρεψεις, εισαι λιγουλακι λαθος. εκτος και αν ολοι αυτοι που θα πανε ειναι μουφα αναρχικοι.
      οι γνησιοι και οι γιαλαντζι
      χαχαχαχα
      στα τρια απο τα υπολοιπα που αναφερεις εχεις απολυτο δικιο. βρες τα.

  44. Ούτε και εγώ θεωρώ σωστή την προσπάθεια επηρεασμού της γνώμης των άλλων και ως εκ τούτου η παρούσα δεν διεκδικεί τον τίτλο της προπαγάνδας΄Απλώς θα καταθέσω την άποψή μου.
    Το πρόβλημα του χειρισμού της συσσωρευμένης λαικής αγανάκτησης είναι λυμένο από τις Βρυξέλλες. Είναι κάτι το οποίο τα κάθε είδους διευθυντήρια το έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν στέλνοντας τον Αντρέα.
    Εν προκειμένω γνωρίζουν ότι το σκάσιμο της Ελληνικής φούσκας είναι κοντά και προσπαθούν αυτό να συμβεί με τις μικρότερες κατά το δυνατόν λαικές αντιδράσεις.Δεν θέλουν μία κυβέρνηση ΝΔ τώρα διότι γνωρίζουν ότι εάν αυτή η φούσκα σκάσει στα χέρια της υπάρχει πιθανότητα για γενικευμένη σύρραξη και επιπλέον κατόπιν αυτού η στροφή του λαού προς τα αριστερά θα είναι μη αναστρέψιμη.
    Το προτιμότερο για αυτούς είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ο οποίος σαν αποστολή θα έχει αφενός το να καταστήσει νόμιμα τα έως τώρα παρανόμως ψηφισθέντα και αφετέρου δίνοντας στον λαό κάποιες μικρές παροχές να τον κρατήσει ήρεμο έως το μπαμ. Έτσι κατόπιν θα έρθει η μακροχρόνια βασιλεία της δεξιάς αφού ο λαός αυτός θα έχει »συνετιστεί» μαθαίνοντας ο ίδιος και δείχνοντας και στους άλλους λαούς το »πόσο κακό μπορεί να φέρει η απερισκεψία».
    Από πλευράς του ο Αλέξης θα έχει την δυνατότητα της εύκολης αποποίησης ευθυνών λέγοντας »είδατε πόσο προσπάθησα σας έδωσα και κάτι ψίχουλα αλλά τα οργανωμένα συμφέροντα της πλουτοκρατίας κλπ κλπ».
    Αυτήν την δυνατότητα υπεκφυγής ο Αντώνης δεν την έχει και ξέρουν οι Βρυξελλείς ότι εάν η φούσκα σκάσει στα δικά του χέρια μετά δεν θα βρουν τι να πάρουν.
    Έστω και μόνο το γεγονός ότι εναντίον του Αλέξη πόλεμος οργανωμένος (με σκάνδαλα κλπ) δεν έχει γίνει παρά μόνο κάτι χλιαρές δηλώσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα μάλλον το να τον καθιστούν λαικό ήρωα στα μάτια του κόσμου μας δείχνει ότι τον σπρώχνουν στην εξουσία ξέροντας ότι η περίπτωσή του θα λειτουργήσει σαν αρνητικό παράδειγμα.

    • «Το προτιμότερο για αυτούς είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ο οποίος σαν αποστολή θα έχει αφενός το να καταστήσει νόμιμα τα έως τώρα παρανόμως ψηφισθέντα και αφετέρου δίνοντας στον λαό κάποιες μικρές παροχές να τον κρατήσει ήρεμο έως το μπαμ. »

      Φαντάσου δηλαδή να μην ήταν προτιμότερος για αυτούς ο Σύριζα τι πόλεμο θα του κάναν ε;
      Εδώ μιλάμε για κοροϊδία χωρίς πάτο.
      Τον Σύριζα τον τρέμουν γιατί εκφράζει λαίκά στρώματα και επιθυμίες ενάντια σε μνημόνια και ΔΝΤ.Γι’αυτό τον πολέμουν με λύσσα, γι’αυτό κάνουν τα πάντα για να μην βγει.
      Η λογική λέει ότι αν ήταν ο προτιμότερος δεν θα τον πολεμούσαν με τέτοια αθέμιτα μέσα (ακόμη και υποψήφιο του αγόρασαν!)
      Η λογική και ολα δείχνουν ότι θέλουν ΝΔ για να την έχουν στο χέρι και γι’αυτό παλεύουν.
      Δεν θα μας τρελάνετε όλους εδώ.Και δεν θα παρουσιαστεί η ΝΔ ότι τάχα είναι η επιλογή που δεν θέλουν.Υπάρχει ένα όριο στην συνομωσιολογία και στις λογικές ακροβασίες που τοποθετήσεις όπως η πάνω το ξεπερνά κατα πολύ.
      Σύριζα δαγκωτό τώρα γιατί αυτό τρέμουν, αυτό απεύχονται, αυτό σιχαίνονται τα κατεστημένα συμφέροντα.
      Και μετά βλέπουμε…

      • @Νίκος

        Αυτό που φοβούνται οι διεθνείς και εγχώριοι εξουσιαστές και ολιγαρχικοί, δεν είναι τόσο ο Σύριζα.

        Αλλά το ότι αντιλαμβάνονται πως μεγάλο τμήμα του λαού έχει αυτονομηθεί. «Ε’ει ξεφύγ’..» με λίγα λόγια.

        Ακόμα και αρκετοί που θα ψηφίσουν ΝΔ δεν θα το κάνουν γιατί πείστηκαν από το …πρόγραμμα και την αξιοπιστία της. Αλλά επειδή τρομοκρατήθηκαν. Επειδή έπιασε τόπο η τρομοκρατική εκστρατεία. Για παρόμοιους λόγους άλλοι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα.

        Μα είτε έτσι, είτε αλλιώς, το σημαντικό παραμένει. Ο λαός έχει αυτονομηθεί σε μεγάλο βαθμό, από τα υπάρχοντα κόμματα. Απλώς ακόμα, εντός του κοινοβουλευτικού ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ συστήματος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική δύναμη για να τον εκφράσει. Για να τον ενώσει και να τον οδηγήσει στην ελευθερία και στην δημοκρατία. Που τώρα ούτε να τις ονειρευτεί μπορεί, γιατί δεν τις γνωρίζει καν.

        Και που να τις γνωρίσει; Στα ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ οργανωμένα κόμματα ή στα ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ οργανωμένα σωματεία; Που ‘χουν τους ίδιους και τους ίδιους στην ηγεσία τους για δεκαετίες; Και που διατάζει η κορυφή και η βάση στέκει σούζα;

        Αυτό που γνωρίζει ο λαός, είναι ότι τον έχουν ΖΕΨΕΙ σαν μουλάρι. Και σαν βδέλλες του πίνουν το αίμα.

        Αργοξυπνάει λοιπον το θεριό, κι αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος. Διότι αυτό το ξύπνημα του ελληνικού λαού, υπολογίζουν πως μπορεί να είναι και …μεταδοτικό. Σαν ιός.

        Και αυτό το «αγουρο-ξύπνημα» δεν είναι φόβος μόνο για το σύστημα των τοκογλύφων και των εκμεταλλευτών. Μα και για τον Σύριζα τον ίδιο ακόμα. Διότι αν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση και πάει να κάνει «τα δικά του», δεν θα μείνει ούτε αυτός για πολύ.

        Γενικά, όποιο κόμμα και να επικρατήσει στις εκλογές, ότι κυβέρνηση και να προκύψει, δεν θα μείνει για πολύ. Εχουμε μπει σε μια περίοδο ανατροπών και ανακατατάξεων.

        Οσο για τον Σύριζα (και γω Συριζα σχεδιάζω να ψηφίσω, αλλά αν μου ‘λεγε πριν δυο χρόνια κάποιος ότι θα πάω να ψηφίσω κάποτε θα του απαντούσα πως είναι τρελλός), ας κρατάμε μικρό καλάθι. Κι ας έχουμε το νου μας, κι ας είμαστε έτοιμοι. Κι ο Σύριζα ένα ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ κόμμα είναι. Σαν τα άλλα στο ζητημα αυτο. Δεν βγήκε ποτέ να μας κάνει και κάνα σεμινάριο περί δημοκρατίας και λαϊκής εξουσίας. Και η συμπεριφορά των συνιστωσών του στις πλατείες πέρυσι των «αγανακτισμένων», ήταν πολύ μα πολύ ΑΝΕΝΤΙΜΗ. Με τα μάτια μου τα είδα.

        Σύριζα λοιπόν. Ναι. Αλλά κανένα κόμμα δεν θα μας απελευθερώσει.

        Αυτό είναι δική μας δουλειά.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Συμφωνώ μαζί σου αναρμόδιε.
          Απάντησα σε μια άποψη που θέλει με παρανοϊκό τρόπο να μας παρουσιάσει ότι τα τραπεζικά συμφέροντα θέλουν σύριζα στην εξουσία!Το οποίο δεν στέκει από πουθενά όπως φαίνεται από την λύσσα τους να το μειώσουν.

          Με τον σύριζα στην εξουσία τίποτα δεν είναι εγγυημένο.
          Η μόνη εγγύηση είναι οι δράσεις του κόσμου και η επιθυμία του να αυτοκυβερνηθεί.
          Η μόνη χαρά μου με τον σύριζα είναι η αίσθηση μου ότι ο κόσμος θα έχει νικηφόρα ψυχολογία να διεκδικήσει περισσότερα και να δει σοβαρότερα πώς θα πάει παρα πέρα.

          Οι πλατείες πρέπει να ξαναδράσουν σε κάθε περίπτωση.
          Απλά με τον Σαμαρά η καταστολή θα πάει σύννεφο και ο εμφύλιος θα γίνει πραγματικότητα…

      • Σκοπός μου δεν είναι το να ανοίγω συζητήσεις πολιτικής αντιπαράθεσης εντός αυτού του ιστότοπου.
        Απλώς έθεσα μία άποψη την οποία πολύς κόσμος δεν την έχει δει από αυτήν την οπτική γωνία καθώς είναι παγιδευμένος στο διπολικό πρότυπο που λέει »η αριστερά είναι με τον λαό ενώ η δεξιά με το κεφάλαιο».
        Εξήγησα ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πολέμησε το διεθνές κεφάλαιο διότι εάν το είχε κάνει με το χρήμα και την επιρροή που αυτό διαθέτει τώρα θα τον είχε αγοράσει ολόκληρο ή θα τον είχε αφανίσει ολόκληρο.
        Δεν συνηθίζω να αποδίδω την εικόνα του ήρωα σε πρόσωπα τα οποία για κάποιους είναι απλώς μία υπογραφή σε μία επιταγή τραπέζης.Και είναι σίγουρο ότι μία επιταγή 50 εκατομμυρίων θα έλυνε το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ για τους διεθνείς τοκογλύφους.Το ότι αυτοί δεν το έκαναν εμένα με βάζει σε υποψίες.
        Όσο για την δυναμική άνοδο του λαικού κινήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει γνωρίζω ότι αυτή έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και το1945 ΚΑΙ ΤΟ 1975 είδαμε όλοι σε τι ολοκληρωτισμούς κατέληξε.
        Ακριβώς επειδή είναι η ΝΔ αυτό που θέλουν προσπαθούν κατά την άποψή μου να μαυρίσουν στα μάτια του κόσμου την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντάς τον στην κυβέρνηση και φορτώνοντάς τον με το βαρύ φορτίο της χρεοκοπίας η οποία ούτως ή άλλως είναι κάτι που θα συμβεί.

  45. αντε ρε βλακακο εμαθες και την λεξη προβοκατορας. προβοκατορες μας λεγαν οι ρουφιανοι και οι μεροκαματιαρηδες του συριζα , οταν θελαμε να συγκρουστουμε στην πλατεια.

  46. αν διαβασες αυτο το κειμενο (χρωμανεμου) και πας να ψηφισεις, τι να σου πω? αυτο το κειμενο διαβασα και γω και εβγαλε σπυρια το χερι μου. οχι μονο δεν πρεπει να παμε να ψηφισουμε αυριο, αλλα επρεπε να γινει και αντιεκλογικο καλεσμα για να ενημερωσουμε ξανα τον κοσμο τι τον περιμενει απο δω και περα.Τετοιο μισος που εχω για αυτους τους ψευτο ενναλακτικους αριστερους δεν το περιμενα και εγω απο τον εαυτο μου. Πουλησαν χιλιαδες κοσμο περσι στην πλατεια, κλεβοντας τα ονειρα που εκανε. Πρωτη φορα ενιωσα τοσο κοντα να βγαινει προς τα εξω η λεξη αυτοοργανωση, η λεξη αλληλεγγυη. η λεξη αντισταση και τα λαμογια του συριζα ειχαν βαλει μεροκαματιαρηδες μεσα στις ομαδες για να ελενχουν την κατασταση. και τωρα τι? να ψηφισω αριστερα για να μην βγει ο σαμαρας? ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. για να δυναμωσουμε ακομα την αποχη!

    • Μα για να περάσω αυτό το κείμενο xatzi λες να πάω να ψηφίσω αύριο, ή λες να ψήφισα πριν ένα μήνα;;; Δεν μπαίνεις συχνά εδώ φαίνεται, και δεν έχεις δει τα προηγούμενα σόου ‘ψηφίζω/δεν ψηφίζω’.

  47. ετσι πως ειμαι τωρα και με αυτα που εχω ακουσει ως σημερα.. ποιες τρολιες να καταλαβω? σορρυ που δεν σε επιασα..

  48. «…Πουλησαν χιλιαδες κοσμο περσι στην πλατεια, κλεβοντας τα ονειρα που εκανε…»

    Δεν κατάλαβα, ποιος τους πούλησε; Κοροιδευόμαστε; Ή τρολάρουμε;

    Η πλατεία πρώτα πουλήθηκε από μόνη της,που δεν συγκρούστηκε με τους δεξιούς και χουντικούς της Πάνω πλατείας με τις σημαίες ( και καλά όλοι ακομάτιστοι-όλοι αδελφωμένοι) , αφ΄ετέρου ήταν εντελώς ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ.

    Εμ, μερικοί θεωρούν το κόμμα, την οργάνωση, την ιεραρχία κακό , εμ θέλουνε να μη διαλυθεί το κίνημα.

    Είπαμε, μη το ξαναλέμε. Η Πλατεία έδιωξε την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά η Πλατεία επίσης γέννησε τον Καμένο και ενίσχυσε τη ΧΑ. Αιτία η έλλειψη πολιτικής.

    Στις συγκρούσεις του διήμερου και τις άλλες, τα άτομα της εξωκοινοβ. αριστεράς και του Σύριζα πρωτοστάτησαν, ήταν όλοι εκεί, και θα ξαναείναι αν χρειαστεί. Οι απολίτικοι «ακομάτιστοι, να δούμε που θα είναι»

  49. «λαμογια του συριζα ειχαν βαλει μεροκαματιαρηδες μεσα στις ομαδες για να ελενχουν την κατασταση.»

    Μάλλον τρολλάρεις. Μόνον όταν μπήκαν μέσα στη συνέλευση αριστεροί και πρώην αριστεροί άρχισε να παίρνει η κατάσταση κάπως σοβαρή μορφή και τα ψηφίσματα να έχουν κάποια ουσία. Χωρίς σήματα και κόμματα και κόκκινες σημαίες ,μόνο ελληνικές, ήταν το καλύτερο οικοσύστημα για να αναπτυχθούν οι εθνο-ναζιστές.

    Και ρωτάω: Οι ναζιστές της πάνω πλατείας, τόσους μήνες έδρασαν ανενόχλητοι. Στο ΚΚΕ πετάξανε μπουκάλια. Σε γυναίκες και παιδιά και γέρους. Ποιος έτριψε τα χέρια του μετά απ’ αυτό; Οι ναζιστές -που ίσως συμμετείχαν στην επίθεση( αντεπίθεση, δεν έχει σημασία) μαζί με τους μπάχαλους.

    Και σήμερα δεν είναι το θέμα αν σου αρέσει ο Σύριζα, το θέμα είναι να αντιταχθείς στην ουσιαστικά ΔΕΞΙΑ και ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ συμμαχία του νεο-φιλελευθερισμού.

    Όσο για το κείμενο από το Ιντυ που έβαλε η Χρώμα Ανέμου, πραγματικά μοιάζει να το συνξτάξανε χρυσαυγίτες που τρολλάρουν. Δεν έχουν τέτοιο (όπως θα έλεγε η Μπακογιάννη…κολομπαρίστικο- για να μην πεί πούστικο) στυλ γραφής οι αγωνιστές. Που πάλι υπόγεια πάει να προβάλλει τη Χρυσή Αυγή σαν δυνατή και ικανή για αυτοδυναμία.

    • Σταύρο… ΕΛΕΟΣ!!! Τίποτε άλλο δε σου γράφω γιατί έχω δουλειά, αλλά διαστρεβλώνεις τα πάντα, όπως όλοι οι αριστεροί όταν τους συμφέρει.

      ΥΓ. Κι αυτό που είδα κάπου χθες σε δικό σου σχόλιο (αλλά πάλι είχα δουλειά και δεν απάντησα) περί gender/sex ήταν εντελώς out!!! Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για το θέμα, έρευνες πανεπιστημιακές έχουν γίνει, αλλά εσύ επιμένεις να δίνεις μια άλλη (προσωπική) ερμηνεία των όρων. Ένιγουέι… δεν είναι του παρόντος.

  50. Δε θα έλεγα οτι είμαι αριστερός, παρά αν ορίσουμε τι σημαίνει αριστερά. Πάντως είμαι αντι-δεξιός. Και αντι-μνημονιακός.

    Θα στενοχωρηθώ και θα θυμώσω πολύ αν μετά από όλα αυτά, το ένδοξο έθνοςμας δόσει την πλειοψηφία , ψηφίζοντας ή απέχοντας, σε μια βουλή με πασόκ-νέα δημοκρατία και ΧΑ.

    Όσο για τα άλλα που λες, gender κλπ, το θέμα είναι να έχει κανείς ελεύθερο μυαλό, να μην καταπίνει αμάσητα ότι του δίνουν, αλλά να διαμορφώνει δική του άποψη. Δε λέμε, να μην είμαστε πρόβατα, ε;
    Α, και να διαβάζει πολύ. 🙂

  51. καταρχην σταυρακο ασε τα τρολλαρω και πες συγκεκριμενα πραγματα. οι μονοι που ανεβηκαν να συγκρουστουν με φασιστες τοτε ηταν οι αναρχικοι στισ 15 ιουνη και στις 3 σεπτεμβρη. τι μου λες τοτε ρε συ? και μαλιστα στις 3 σεπτεμβρη ημουν και εγω και μαλωσα με το μισο συριζα γιατι λεει χαλασαμε το καλεσμα.. ΕΛΕΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΛΕΟΣ!! και στη τελικη τι θελατε ρε στην πλατεια? ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΩΝΑΖΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.. τι θελατε ? οχι στα κομματα ελεγε η συνελευση… εσεις γιατι ειχατε μπει ολοι στην ομαδα επεικοινωνιας λαμογια εεεεε?? γιατι??

  52. ξαναγραφω γιατι λες πολλα ψεματα ρε. μονο ενα θα σου πω… στις 11 μαη του 2011 λιγο πριν τις 25 που μαζευτηκε ο κοσμος… ειχαμε απεργια εκεινη την μερα , που ειχαμε φαει και πεσιμο απο τα ματ… λοιπον γυρω στα 100 ατομα αναρχικοι και ελευθεροι γενικα ανθρωποι , φωναζαμε στο μπλογκ του συριζα που οπως παντα ηταν περαστικο απο την πλατεια, να μεινει…. και ξερεις τι απαντηση πηραμε… δεν εχουμε καμια γραμμη τετοια. ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ..

    • Ρε Γιάννη δίκιο έχεις αλλά τα μπέρδεψες λιγάκι.
      Ρε φίλε ψηφίζουμε Σύριζα όχι γιατί το πιστεύουμε αλλά γιατί θέλουμε να αποτρέψουμε σε αυτή την φάση τα χειρότερα.
      Αυτά τα χειρότερα που εσύ δεν θες να δεις και αναλώνεσαι σε συναισθηματισμούς και αναφορές από το παρελθόν.

      Πραγματικά έχεις υποτιμήσει τι θα σήμαινε να βγει τώρα η ΝΔ και μάλλον δεν διάβασες το αρχικό κείμενο γιατί ειναι αρκούντως διαφωτιστικό.
      Πάνω από τους μισούς αναρχικούς θα ψηφισουν σε αυτές τις εκλογές γι’αυτό τον λόγο.
      Γιατί δεν θέλουν να δουν την άκραδεξιά και το αδερφι της χρυσής αυγής να παίρνει την εξουσία.
      Αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και θέλουν να τον αποτρέψουν.
      Εσύ μάλλον δεν τον αντιλαμβάνεσαι και νομίζεις ότι είτε σύριζα είτε ΝΔ στην εξουσία θα είναι το ίδιο.
      ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗ!
      Η Καταστολή θα πέσει σύννεφο και η απογοήτευση θα τα φάει όλα.
      Με σύριζα πάλι θα έχουμε ευκαιρία να ξανακαταλβουμε πλατείες.
      Δοκίμασε να δεις πόσο εύκολο θα είναι αυτό με ΝΔ…

  53. Άκου Χάτζ, τα έχουμε πει εδώ με τα παιδιά και παλιότερα,(δεν συμφωνούν μαζί μου), πάντως, είναι μεγάλη κουβέντα.

    -Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύει σε ένα πλήθος ανθρώπων να μην κάνει κόμματα και φράξιες και παρέες. Για τους πολιτικοποιημένους το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι είναι από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Κι έχει χυθεί πολύ αίμα για να κατοχυρωθεί. Μόνο στις διάφορες χούντες και στη σταλινική εσσδ είχαν απαγορευτεί τα κόμματα.

    -Από την άλλη, δεν μπορείς να το αποτρέψεις. Αν μιά πλειοψηφία ,όπως στο Σύνταγμα αποφασίσει να απαγορέψει τις οργανώσεις, τότε η μειοψηφία θα αντισταθεί, θα περάσει ,κατά κάποιο τρόπο στην «παρανομία» και θα εμφανιστεί «ακομμάτιστη» .Φυσικά στην πραγματικότητα θα είναι οργανωμένη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. Αυτό ίσχυσε και στην κάτω πλατεία ,αυτό ίσχυσε και στην πάνω.Απλά, οι ψιλο-ναζί της επάνω είχαν αντίστοιχα συνθήματα: κατά της δεξιάς όσο και κατά της αριστεράς, «να καεί το μπουρδέλο η βουλή»κλπ.

    Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγεί είναι αυτό:

    Σε μια περίοδο αναταραχής, ο οργανωμένος πολιτικός χώρος, ο ιεραρχημένος χώρος, ο χώρος με ηγεσία και στρατηγική, υπερτερεί του ανοργάνωτου πλήθους, του χαοτικού σχήματος. Δεν σου ζητάω να μου πεις αν σου αρέσει αυτό ή όχι. Απλά, σου δείχνω, ότι ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Πάντα συμβαίνει , είναι δηλαδή νόμος των κοινωνιών, νόμος του πολέμου. Ακόμα και τη μη βία να κηρύξεις, πρώτον σύντομα θα αναγκαστείς να πολεμήσεις για την ιδέα σου αυτή και σίγουρα, θα χρειαστείς να κάνεις μια οργάνωση, μια εκκλησία, κάτι.

    Ο Χέγκελ έχει πει κάτι πραγματικά σοφό: «Το θέατρο της ζωής είναι το δικαστήριο της Ιστορίας».

    Το κίνημα των πλατειών εκλογικά, το απορρόφησαν ο Σύριζα, ο Καμένος και η Χρυσή Αυγή. Αυτό έδειξε η ιστορία. Ο Σύριζα, αν και ένα πολύ αδύναμο και ψιλοχαοτικό κόμμα, αναδείχτηκε σε μεγάλο ρυθμιστή της κατάστασης. Το ψήφισαν κόσμος που ούτε στα όνειρά του-ή τους εφιάλτες του- δε θα το ψήφιζε.
    (Εγώ, χωρίς να είμαι σύριζα, προπαγάνδιζα από πολύ καιρό κατά της αποχής.)

    Το κίνημα της πλατείας πάλι, σαν μία καθόλου τυχαία, αλλά οπωσδήποτε ασύνδετη δύναμη, ουσιαστικά έχει εξαφανιστεί. Δε φταίει ο σύριζα και οι τροτσκιστές. Απλώς σε μια σύγκρουση με νόμους δικούς της ,έχασε.Επειδή δεν ήξερε αυτούς τους νόμους.

    Που είναι η πλατεία τώρα; Που ήταν όταν οι διάφοροι μνημονιακοί ή η συμμορία των ναζί έμπαινε στη βουλή; Και , πιστεύω, οτι οι περισσότεροι από το κίνημα αυτό, θα ψηφίσουν κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα-και καλά θα κάνουν- αλλά και πολλοί από τις εκατοντάδες χιλιάδες θα ψηφίσουν Σαμαρά, ενώ άλλοι θα ενωθούν με τους παραλιακάριους της Μυκόνου και θα επηρεάσουν την πολιτική ζωή δια της πλήρους απραξίας τους και έτσι, θα ανέβει Σαμαράς+Βορίδης=Πανίκας=ναζιστοΓεωργιάδηςκαι η η ΧΑ .

    Και εδώ κρίνει η ιστορία: Αν το συνταγματικό πρόταγμα της μη κομματικοποιημένης άμεσης δημοκρατίας υπερτερούσε, οι συριζαίοι θα σερνόντουσαν από πίσω , και όχι το αντίθετο.

    Πριν λοιπόν από όλα τα άλλα, η πλατεία δεν υπάρχει ενώ το Χ κόμμα (καλό ή κακό, δεξιό ή αριστερό χτεσινό ή Τζημερινό) , υπάρχει. Έτσι έκρινε η ζωή, δηλαδή το Δικαστήριο της Ιστορίας.

    Μπορεί να υπάρξει και πάλι κίνημα των πλατειών. Θα πρέπει, όμως, να έχει άλλη φιλοσοφία, γιατί η γνωστή θολούρα έθρεψε και ήρωες, έθρεψε και τέρατα.

  54. αυτο που με στεναχωρει πιο πολυ δεν ειναι οτι θα ψηφισετε τους ρουφιανους του συριζα… οχι οχι!!
    ειναι οτι ασχολειστε τοσους μηνες με τις εκλογες και δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι εχετε μεινει ιδιοι!!

    • Γιάννη προσωπικά με τις εκλογές ασχολήθηκα τις τελευταίες μέρες.
      Στις 25 Μάη ήμουν σύνταγμα περιμένοντας μάταια την αναγέννηση του κινήματος των πλατειών.
      Δυστυχώς όπως κι εσύ θα αναγνωρίσεις ο κόσμος που δεν έχει εκλογικές αυταπάτες δεν μπόρεσε όλο αυτό το διάστημα να κάνει κάτι που να πείσει ευρύτερο κοσμο να ασχοληθεί.
      Μακάρι να ήταν αλλιώς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Η ίδια πραγματικότητα που λέει ότι η πλειοψηφία των αναρχικών περισσότερο κι από τις 6 Μάη θα ψηφίσει.
      Δες και τις συζητήσεις στο ιντιμίντια για την σχεδόν ανύπαρκτη αντιεκλογική δράση σε αυτές τις εκλογές.Η πιο υποτονική όλων των εποχών…

    • @ΧΑΤΖΙ : «αυτο που με στεναχωρει πιο πολυ δεν ειναι οτι θα ψηφισετε τους ρουφιανους του συριζα… οχι οχι!!
      ειναι οτι ασχολειστε τοσους μηνες με τις εκλογες και δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι εχετε μεινει ιδιοι!!»

      Μην πτοείσαι. Θα πάμε να ψηφίσουμε. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου μ’ αυτό. Ετσι κρίνουμε στο κάτω κάτω. Κι εγώ είχα ένα πολύ μακρύ σερί αποχής (τσάμπιον -λολ), και το ‘σπασα στις προηγούμενες εκλογές γιατί έτσι έκρινα.

      Προσπάθησε να βλέπεις τον εαυτό σου ως μέρος του μεγάλου συνόλου, του λαού, κι όχι στενά παραταξιακά («εμείς οι αναρχικοί και οι άλλοι»). Στο κάτω κάτω στους «αλλους» προωθούμε όλοι μας τις ιδέες μας, όχι στους «δικούς» μας. Αλλά το να μένουμε ως λαός ενωμένοι δεν παύει να είναι η μεγάλη απαίτηση από όλους μας. Υπάρχει κοινή βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηρίζεται αυτή μας η ενωμένη στάση, παρά τις επιμέρους διαφορετικές μας απόψεις. Εχουμε κοινά οικονομικά συμφέροντα, για παράδειγμα.

      Θα προτιμούσα κι εγώ τωρα να ημασταν μαζεμένοι όλοι στις πλατείες, δεξιοί, αριστεροί, αναρχικοί κλπ, με τις γυναίκες και τα παιδιά μας μάλιστα, και να συζητούσαμε τι θα κάνουμε και πως θα ξεφορτωθούμε τον ζυγό που μας φόρεσαν σαν μουλάρι αυτοί οι ολιγαρχικοί των κομμάτων, εδώ και 200 χρόνια. Καιρός είναι πια. Και που μας πίνουν το αίμα.

      Να φτιάξουμε μόνοι μας την δημοκρατία που όλοι οι απατεώνες μας υποσχέθηκαν. (Και μετά σκοτωνόμαστε μεταξύ μας με την ησυχία μας -λολ)

      Κράτα τις μηχανές σου αναμμένες στο φουλ λοιπόν. Στα κόκκινα. Θα μας χρειαστούν. Πολύ κιόλας.

      Εμείς θα πάμε στην κάλπη των ολιγαρχικών. Ετσι κρίνουμε. Εσύ δεν θα πας. Ετσι κρίνεις. Κι αυτή η αντίληψη μας είναι χρήσιμη. Η της αποχής. Ως επιλογή και ως άποψη.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. Και μη «χαλάς το στόμα» σου με «ρουφιάνους» και τέτοια. Δεν πρέπει. Δημιουγούν συνήθως προσωπικές αντιπάθειες που μετά μας δυσκολεύουν. Να τους λες «παιδική χαρά αερολόγων» (λολ)

  55. αφου το συστημα για μια ακομη φορα παιζει τελεια το παιχνιδι του. σου δινει εκλογες, παρε να χεις. Αλλα το πιο καλο ειναι εχουμε φαει παραμυθι οτι θα νηκισουμε τους φασιστες ψηφιζοντας συριζα. οκ.!! θα τα δουμε ολα , οπως παντα!!!

    • Ενώ οι υπέρμαχοι της αποχής πιστεύουν ότι θα νικήσουμε τους φασίστες άμα, απέχοντας, αφήσουμε τους άλλους να τους βγάλουν στην εξουσία. Κάτσε να σου ‘ρθει μια συγκυβέρνηση νδ-χρυσής αυγής να σου πω. Και πες τα αυτά σε εκείνους που ήδη έχουν δεχτεί τραμπουκισμούς από χρυσαυγίτες στα σπίτια τους. Πες τους να απέχουν, για να νικήσουμε τους φασίστες.

      Πέρσι ο δήμαρχος Καμίνης (που βγήκε σε εκλογές όπου η αποχή άγγιξε το 60%), έστειλε νύχτα τη δημοτική του αστυνομία να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος. Πιστεύεις ότι το ίδιο θα έκανε και η Πορτάλιου, που ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο Χάγιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ή, για να το πάω πιο πέρα, πιστεύεις ότι θα περιοριζόταν σε αυτό ο Μιχαλολιάκος, αν είχε βγει δήμαρχος; Ποια ήταν η μεγάλη νίκη της αποχής του 60% από τις δημοτικές του Δήμου Αθηναίων; Το ότι έχουμε Καμίνη δήμαρχο; Το ότι βγήκε η χρυσή αυγή στο δημοτικό συμβουλιο και άρχισε αμέσως τα πογκρόμ κατά μεταναστών; Το ότι αναθάρρυσε και κατέβηκε με τσαμπουκά και στις βουλευτικές;

      Δεν τρέφω αυταπάτες σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε, όμως, τρέφω αυταπάτες σχετικά με τη «δύναμη» της αποχής ή σχετικά με το τι αύριο μας περιμένει άμα βγει ο Σαμαράς. Δεν έχω σπίτι, συγγενείς με σπίτι, χωριό, δεν έχω δουλειά, δεν έχω περιθώριο ούτε πίστη στην αποτελεσματικότητα των συμβολικών κινήσεων. Όσοι προπαγανδίζουν την αποχή και ψέγουν εμάς που αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό το τρομερά θετικό που περιμένουν να προκύψει, άμα η αποχή των αριστερών (στους οποίους και απευθύνονται) αυξηθεί κατά 20% (λέμε τώρα). Να προπαγανδίζατε την αποχή των άλλων, να το συζητούσαμε. Αλλά όταν είσαι υπέρ της αποχής των αριστερών, εκ των πραγμάτων αγωνίζεσαι για τη νίκη των δεξιών και των ακροδεξιών. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί. Στο κάτω κάτω, ΧΑΤΖΙ, που γνωριζόμαστε και προσωπικά, βλέπεις ότι κάποιοι άνθρωποι που αγαπάς ή/και εκτιμάς θέλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνοι που δεν τη θέλουν είναι οι υπαίτιοι της δυστυχίας όλων μας. Αφού για σένα δεν αλλάζει τίποτα είτε βγει ο ένας είτε ο άλλος, γιατί δεν κάνεις τη χάρη στους ανθρώπους που αγαπάς, να μην σαμποτάρεις αυτό που τους δίνει μια -έστω ηλίθια, για σένα- ελπίδα;

      • @ erendira

        Τα έχουμε ξαναπεί και έχει ξεχυλώσει νομίζω η κατάσταση. Αφού κάποιοι θεωρούν πως η ελπίδα είναι οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ας πάνε να τον ψηφίσουν ρε παιδί μου να πάρουν ανάσα να συνέχισουν να πολεμούν για κάτι καλύτερο. Οι άλλοι που δεν πιστεύουμε σε καμμία αντιπροσώπευση και έχω εξηγήσει επανειλλημένα γιατί (άσχετα εάν συμφωνείς ή όχι) δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Δεν είναι το θέμα ποιος έχει δίκιο , είναι ξεκάθαρα πως και γιατί το βλέπει ο καθένας έτσι. Τα περί επάρατης δεξιάς μη τα λες εδώ όμως σε παρακαλώ. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ειδικά αυτοί που απέχουν συνειδητά τι θα συμβεί εάν βγει ο Σαμαράς και πιθανώς και ο Τσίπρας με άκρως «δεξιά» κυβέρνηση. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

  56. Το indymedia πάντως για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν έχει ξεκάθαρο αντιεκλογικό κάλεσμα όπως τις άλλες φορές. Τυχαίο; Όχι βέβαια! Απλά τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των κινηματικών έχει καταλάβει ότι δεν μας συμφέρει η αποχή και ότι αυτή θα έφερνε τον φασισμό στην εξουσία..

    To έβαλα κατά λάθος αλλού. Συγγνώμη

  57. Διαβάζοντας το μετά από καιρό αφού το θύμισες στην κουβέντα για τα όνειρα και τους εφιάλτες, το βρίσκω συγκλονιστικά διορατικό και επίκαιρο. Έτσι ήταν όπως τα έλεγες αλλά κάποιοι για τις δικές τους ιδεοληψίες δεν ήθελαν να το δουν.

Σχολιάστε