Κι ενώ τσεκάρουμε τα ποσοστά των κομμάτων, τα παιχνίδια της εξουσίας (θα σχηματιστεί κυβέρνηση;), ή τι δήλωσε η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΗ μας ετοιμάζει νέο βάρβαρο χαράτσι “κάτω από τη μύτη μας” σε συνδυασμό με προεκλογικά bonus σε υπαλλήλους της…

Αύξηση εγγυήσεων ζητά η ΔΕΗ

Αύξηση εγγυήσεων ζητά η ΔΕΗ=νέο χαράτσι για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι!

Να αυξηθεί η εγγύηση που πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος ζητά για λογαριασμό της ΔΕΗ ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός μέσω επιστολής προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο κώδικα προμήθειας στην αγορά ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ ζητά αύξηση στο ποσό εγγύησης που καταβάλλουν τόσο οι νέοι όσο και οι προϋπάρχοντες πελάτες υπό προϋποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η εγγύησης για τριφασικές περιοχές ανέρχεται σε 77 ή 128 ευρώ, αναλόγως της ασφάλειας που χρησιμοποιείται, ενώ σε μονοφασικές περιοχές υπολογίζεται από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών επί 0,56.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις αυτές, η Επιχείρηση ζητά κατ’ αρχάς να αλλάζει το ποσό εγγύησης αν οι λογαριασμοί κατανάλωσης και το εκτιμώμενο ποσό που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της εγγύησης διαφέρει. Βάσει, λοιπόν, των όσων ισχύουν για τον καθορισμό της εγγύησης, μια εγγύηση της τάξης των 67 ευρώ για σπίτι 120 τετραγωνικών ενδεχομένως να μην συνάδει με την κατανάλωση, δεδομένων των αυξήσεων στην τιμή της κιλοβατώρας. Παράλληλα, η ΔΕΗ ζητά, όταν αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια, η συνεπακόλουθη αύξηση της εγγύησης να μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Επίσης, ζητείται η αύξηση της εγγύησης σε περιπτώσεις δεύτερης διακοπής λόγω χρέους ή αν ο καταναλωτής επανασυνδέει παράνομα αποσυνδεδεμένο μετρητή. Ειδικά όσον αφορά τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η ΔΕΗ ζητά η εγγύηση να υπολογίζεται βάσει της εκτιμώμενης κατανάλωσης έξι μηνών και σε διαφορετική περίπτωση να διακόπτεται η παροχή.

Αν το αίτημα της ΔΕΗ γίνει δεκτό από τη ΡΑΕ, αυτό θα σημαίνει επιβάρυνση για όσους δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό που έφερε το τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Ενδεικτικά αναφέρεται πως εκείνοι που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 80 ημερών και εις βάρος τους εκδόθηκε εντολή διακοπής παροχής – ανεξαρτήτως του αν η παροχή διεκόπη – ενδεχομένως θα πρέπει να πληρώσουν εγγύησης εξαπλάσια της μηνιαίας κατανάλωσής τους.

Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι σε όσους επιβαρύνονται ανήκουν και εκείνοι που ναι μεν είναι συνεπείς, αλλά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος, ειδικά αν διαμένουν σε μονοφασικές περιοχές.

Πηγές: tvkosmos.gr , NewsKosmos.Com/news.pathfinder.gr

*

ΔΕΗ:

Ζητά νέο χαράτσι,

για όσους δεν πλήρωσαν το…”χαράτσι”

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Την αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι καταναλωτές ρεύματος ως εγγύηση αιτείται η ΔΕΗ, με επίσημη επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της εταιρείας Α. Ζερβό και κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο κώδικα προμήθειας στην αγορά ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με το αίτημα της ΔΕΗ, αυξημένες εγγυήσεις θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι καινούριοι πελάτες αλλά και οι υπάρχοντες πελάτες, εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
Ποιες είναι αυτές; Η ΔΕΗ ζητεί να μπορεί να αλλάζει το ποσό της εγγύησης που ζητάει από τους πελάτες σε τέσσερις περιπτώσεις:
Πρώτον εάν παρατηρείται απόκλιση μεταξύ των λογαριασμών κατανάλωσης του πελάτη και του εκτιμώμενου ποσού που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της εγγύησης. Σημειώνεται ότι σήμερα η εγγύηση είναι για τριφασικές περιοχές 77 ή 128 ευρώ ανάλογα με την ασφάλεια που χρησιμοποιείται και για τις μονοφασικές περιοχές 0,56 ευρώ επί τα τετραγωνικά του σπιτιού. Γίνεται αντιληπτό δηλαδή ότι η εγγύηση των 56 ευρώ για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών είναι πολύ πιθανόν σήμερα να μην καλύπτει την κατανάλωση εξαιτίας των αυξήσεων που έχουν επέλθει στην τιμή της κιλοβατώρας.
Δεύτερον σε περιπτώσεις αναπροσαρμογής των τιμολογίων, δηλαδή όταν αυξάνεται η τιμή του ρεύματος ο πελάτης να καλείται να αυξήσει και το ποσό της εγγύησης
Τρίτον όταν εκδίδεται για τον πελάτη λόγω χρέους για δεύτερη φορά εντολή διακοπής λόγω χρέους
Τέταρτον εάν κάποιος επανασυνδέει αυθαίρετα μετρητή που έχει αποσυνδεθεί
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η ΔΕΗ προτείνει το ύψος της εγγύησης να φτάνει το ποσό της εκτιμώμενης αξίας κατανάλωσης έξι μηνών, σε διαφορετική περίπτωση θα κόβεται το ρεύμα.
Έτσι εφόσον η ΡΑΕ κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ, τότε πιθανότατα θα βρεθούν σε δεινή θέση όσοι καταναλωτές δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της εταιρείας με το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ. Ιδιαίτερα εκείνοι στους οποίους κατά το παρελθόν είχε εκδοθεί εντολή διακοπής (δηλαδή είχαν καθυστερήσει 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού να τον εξοφλήσουν, ανεξάρτητα εάν τελικά τους κόπηκε το ρεύμα ή όχι) πλέον αντιμετωπίζουν το φάσμα να κληθούν να πληρώσουν εγγύηση ίση με έξι φορές τη μηνιαία κατανάλωσή τους.
Αλλά και οι συνεπείς πελάτες, με υψηλή κατανάλωση -ιδιαίτερα στις μονοφασικές περιοχές- εκτιμάται ότι θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερη εγγύηση, όπως προκύπτει από την πρόταση της ΔΕΗ.

*

 

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΕΝΟ! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΩΡΑΚΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ!

 

 

fotopoulos

Θέλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει… Προεκλογικό στην κυριολεξία το μπόνους στον Φωτόπουλο, την ώρα που οι καταναλωτές ξεζουμίζονται από την προβληματική επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από το επίσημο site της, την Παρασκευή 4 Μάη, δυο μέρες δηλαδή, πριν τις εκλογές, «κατάφερε», όπως τονίζει “να λύσει ένα μέρος του προβλήματος της εκτός έδρας μετακίνησης”.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί, πέτυχε αύξηση στην αποζημίωση για τη διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για τη διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€). Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση, η ποσοστιαία αύξηση είναι της τάξεως του 72,4% και στη δεύτερη 47,05%! Και όχι μόνο αυτό. Η ΓΕΝΟΠ κατάφερε όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, να μειώσει τα χιλιόμετρα για την εκτός έδρας μετακίνηση στα 110km από τα 160km, όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στα 90km από τα 120km, όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Δείτε την ανακοίνωση με… μετεκλογική ημερομηνία για… ευνόητους λόγους:

Αθήνα 08/05/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο σας, που παρά τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλήψεις του, σταθερά και ανυποχώρητα παλεύει και αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, των συναδέλφων και της Επιχείρησης του ελληνικού λαού, παρά τα χτυπήματα κάτω από την μέση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, με συνδυασμό κινήσεων, με συνεχόμενη πίεση και κυρίως με την βοήθεια όλων εσάς που είστε η καρδιά και η δύναμη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την Παρασκευή 4 Μάη κατάφερε να λύσει ένα μέρος του προβλήματος της ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

Ποιο συγκεκριμένα στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να αυξήσουμε την αποζημίωση για την διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για την διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€).

Επιπροσθέτως και πάλι στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να μειώσουμε τα χιλιόμετρα για την εκτός έδρας μετακίνηση στα 110km από τα 160km όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στα 90km από τα 120km όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο

Το γεγονός αυτό από κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο κρίνεται ως θετικό. Το ίδιο και για την ομοσπονδία μας. Παρά ταύτα όμως ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για εμάς το θέμα δεν λήγει εδώ.

Δεν λήγει εδώ γιατί πέρα απ’ το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανοικτό το θέμα του περιορισμού των ημερών μετακίνησης για εμάς υπάρχει τεράστιο θέμα και όσον αφορά τη χιλιομετρική απόσταση και όσον αφορά την χιλιομετρική αποζημίωση και όσον αφορά τα χιλιόμετρα μετακίνησης εντός έδρας, αλλά ακόμη και όσον αφορά το ύψος αποζημίωσης για την διατροφή.

Γι’ αυτό η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

έγινε ένα βήμα.

ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Η ομοσπονδία είναι το σπίτι μας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: makeleio.gr (Kagkelaria 10 Μαΐου 2012 – 21:31)

*

4 σκέψεις σχετικά με το “Κι ενώ τσεκάρουμε τα ποσοστά των κομμάτων, τα παιχνίδια της εξουσίας (θα σχηματιστεί κυβέρνηση;), ή τι δήλωσε η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΗ μας ετοιμάζει νέο βάρβαρο χαράτσι “κάτω από τη μύτη μας” σε συνδυασμό με προεκλογικά bonus σε υπαλλήλους της…

  1. Τώρα είμεθα 450.000, στις ε/ε να γίνουμε 1.000.000.
    Αντε παιδιά, εγέρθητι! Αλληλεγγύη στους συνέλληνες,
    Όλοι μαζί δυνάμεθα! Να φύγουν οι λ/μ (οι πρασινομπλέ
    το λένε αλλά δεν το κάνουν), να ξανάχουμε ασφάλεια,
    να μπει φυλακή το σιχαμερό κλεφταριό,
    να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ο τόπος.

Σχολιάστε