Κάλεσμα σε εξέγερση! – Αν αυτός είναι δεξιός, τότε η Αριστερά τι είναι;;;

Γράφει ο Παύλος

Την παρέμβαση αυτή του Καμμένου, στο κανάλι 1 του Πειραιά, την θεωρώ την πιο σημαντική και ολοκληρωμένη αντικαθεστωτική παρέμβαση από πλευράς κατεστημένης πολιτικής τάξης, στην οποία κατεστημένη πολιτική τάξη συμπεριλαμβάνω και την Αριστερά. Η παρέμβαση αυτή του Καμμένου, δείχνει ότι μεγάλες κοινωνικές ομάδες και πλήθος πολιτών έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και αναζητείται ο καταλύτης εκείνος ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και πολιτικές ανατροπές. Δείχνει ακόμη, και αυτό είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη,  ότι μπορεί να επιτευχθεί μια ευρεία ενότητα με ριζοσπαστικούς στόχους.  Στόχους όχι ανατροπής του καπιταλισμού, αλλά αναδιοργάνωσης του με ταυτόχρονη σωτηρία για τα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται στον σκοτεινό αστερισμό της εξαθλίωσης,  καθώς και για  εκείνα που βρίσκονται στο κατώφλι της. Για μετά βλέπουμε!

Γιατί ποιός είναι τυφλός και θα διαμαρτυρηθεί από επαναστατικές δήθεν θέσεις, όταν η τρόικα και τα αφεντικά της έχουν πάρει και τα σώβρακα από τους επαναστάτες; Όταν η εξέγερση των πλατειών και και η εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου που ανέτρεψε ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπανδρέου, προκαλώντας τουλάχιστον ένα γεγονός στο πολιτικό σκηνικό, συνέβησαν ερήμην της επίσημης Αριστεράς, η οποία τώρα το παίζει καλό παιδί για να κάνει εκλογικό παιχνίδι.

Δεν με ενδιαφέρει η ενότητα αν θα λέγεται εθνική ενότητα ή κάπως αλλιώς. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι η αντικαθεστωτική ενότητα, για να διασώσουμε αυτά που πρέπει να διασωθούν πάση θυσία και να αρχίσουμε να δίνουμε πάλι στο κόσμο ζωή.  Και πρέπει οι άσχετοι να ξέρουν ότι δεν είναι κακές οι συμμαχίες καθεαυτές. Γιατί οι συσχετισμοί μέσα σε αυτές, που είναι και η ουσία,  είναι κάτι το δυναμικό. Αλλά βέβαια αν έχεις φτώχεια ιδεών και πολιτικής στρατηγικής, σου φταίνε μετά οι συμμαχίες.

Στο τέλος, θέλω να πω ότι θα ήμουνα ευτυχισμένος, αν αυτά που λέει ο Καμμένος, τα έλεγε κάποιος ηγέτης της Αριστεράς. Αλλά αυτοί ούτε τον Παπαδήμο δεν είναι σε θέση και δεν θέλουν κιόλας να τον αποδομήσουν. Και του καλοφέρονται στη Βουλή. Φτού τους!! Για σου Καμμένο επαναστάτη!! Τι Μπογιόπουλος και μαλακίες!  Πα΄ρε και το μποξεράκι του Τσίπρα και τη κιλότα της Παπαρήγα!

Η συνέντευξη του ηγέτη των επαναστατικών δυνάμεων Πάνου Καμμένου:

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Δημ: Το αυριανό υπουργικό είναι κρισιμότατο και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση μεθαύριο.

Όλα αυτά είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί.

Δημ: Άρα εσείς εκτιμάτε ότι αύριο που είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση ειδικά για το θέμα των επικουρικών συμβάσεων…

Αυτά είναι πυροτεχνήματα. Ο Χίτλερ όταν ήθελε να κάνει υποτίμηση στο μάρκο 30% ανακοίνωσε μια υποτίμηση 60% και όταν έγινε 30% ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό το μόρφωμα που λέγεται κυβέρνηση, η διορισμένη της νέας τάξης πραγμάτων της Goldman Sacks και του κεφαλαίου που δυστυχώς στηρίζουν τρία κόμματα στη χώρα μας σκοπό έχει μόνο να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να διασφαλίσει τα αφεντικά της που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι.

Δημ: Το πολιτικό σύστημα που έχει προβλήματα δεν θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από φορείς, κόμματα, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δεσμεύσεις με αυτούς που μας δανείζουν.

Στις δημοκρατίες, η αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εκλέγεται η κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας από τον λαός της. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί από τον λαό της και έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό, ο οποίος αντί να βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής εντολή του 2009 συνεχίζει να προστατεύει μια κυβέρνηση η οποία διορίστηκε και διορίστηκε από την Goldman Sacks, από τη νέα τάξη πραγμάτων και τους τοκογλύφους και τους δανειστές μας.

(…) Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που έρχεται η ρωσική εταιρεία Gas Prom με την ισραηλινή εταιρεία Telek που αντιλαμβανόμαστε όλοι αν αναμειγνύονται οι ισραηλινοί είναι και οι αμερικανοί από πίσω, μας κάνουν προσφορά για απευθείας απάντληση πετρελαίου με δικά τους έξοδα από νότια της Κύπρου χωρίς να χρειαστεί να γίνει έρευνα, εμείς ακόμα το συζητάμε.

Δημ: Υπονοείτε ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες;

Δεν υπονοώ τίποτα. Εννοώ ότι υπάρχει ανοιχτή δημόσια προσφορά από την εταιρεία Telek και την ρωσική  Gas Prom για να ξεκινήσει κατευθείαν απάντληση πετρελαίου. Καθυστερούν επίτηδες γιατί ο υπάλληλος των ευρωπαίων τοκογλύφων, ο κ. Παπαδήμος, με τα κόμματα δυστυχώς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα δανειακή σύμβαση. Να παρατηθούμε της εθνικής μας κυριαρχίας και να παραδώσουμε στους δανειστές το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της Ελλάδας και το φυσικό αέριο. Αυτό που γίνεται είναι σχιζοφρενές. Βρισκόμαστε στη συγκυρία που στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς και εμείς αντί να κοιτάξουμε προς τα εκεί και να κάνουμε απευθείας συμφωνίες συζητάμε ακόμα με αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρώπη υπό την κυρία Μέρκελ. Ένα έκτρωμα που ζητάει να μας δανείζει με 7 φορές παραπάνω από ότι προβλέπει η ευρωπαϊκή συνθήκη.

Δημ: Να σταθούμε στην δήλωση σας απαντώντας στον αδερφό του πρωθυπουργού που δημιούργησε αίσθηση.

Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να χαστουκίζω το σύστημα. Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου είναι εκείνος που στις 11 και 12 Ιανουαρίου, μπορούν όλοι οι πολίτες να τον θαυμάσουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπου σε συνεργασία με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα κάνει μπίζνες εκπροσωπώντας την χώρα. Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων, με τα έγγραφα που μου απάντησε ο Παμπούκης ο οποίος ντράπηκε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε κιόλας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσίπα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου πάει τώρα να κάνει και το κουμάντο για την Ελλάδα για τα ενεργειακά. Γιαυτό δεν παραιτείται. Ο ένας αδερφός έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, εργάζεται παρανόμως στο εξωτερικό σε εταιρείες που δεν τις δηλώνει στην Ελλάδα, εργάζεται και έχει offshore εταιρείες στην Ελβετία μαζί με την γυναίκα του όπου μπαίνουν περίεργα χρήματα από συνέδρια που γίνονται και επιδοτούνται από ελληνικούς οργανισμούς και παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδερφός του. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Τον είπα κολώπαιδο και του απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε έλληνας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει. Τελείωσαν τα κόμματα τώρα. Αυτά έχουν καταργηθεί πλέον. Δεν υπάρχει πασοκτζής που να μας ακούει ο οποίος να μην αγανακτεί. Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου. Κωλόπαιδο θα τον πει και ο κάθε ένας που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Δημ: Να κάνουμε μια κριτική και στη στάση της ΝΔ;

Η στάση της ΝΔ είναι τραγική, είναι απαράδεκτη. Αν η ΝΔ ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση έχει τελειώσει. Αν η ΝΔ συνεχίσει να παραπλανά τον ελληνικό λαό για το δήθεν PSI το οποίο οδηγεί στο αγγλικό δίκαιο, δηλαδή  στην παραχώρηση των ελληνικών τραπεζών στους δανειστές και εν συνεχεία όλων των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων που έχουν οι έλληνες στις ελληνικές τράπεζες στους δανειστές που αυτά θα οδηγήσουν μαζί με την είσπραξη της εφορίας από τις τράπεζες στην κατάσχεση και την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, τότε η ΝΔ έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ.

Δημ: Σε ένα μήνυμα μας γράφουν: «ο Πάνος Καμμένος άλλαξε κόμμα και έγινε ΚΚΕ;».

Ναι. Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. Τον Γοργοπόταμο τον ανατίναξε ο Βελουχιώτης μαζί με τον Ζέρβα. Εγώ είμαι δεξιός αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είμαι δεξιός και επειδή το κόμμα στο οποίο ανήκω επέλεξε τον συμβιβασμό εγώ θα συμβιβαστώ.

Δημ: Είστε ο «κόκκινος» Πάνος.

Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι έλληνας. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας. Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα.

Πηγή:   http://olympia.gr/2012/01/04/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF-%CF%80-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC/

123 σκέψεις σχετικά με το “Κάλεσμα σε εξέγερση! – Αν αυτός είναι δεξιός, τότε η Αριστερά τι είναι;;;

  1. Εχουμε χάσει τη μπάλλα εντελώς. Τα πάνω κάτω. Καλά κάνει ο Καμμένος και φωνάζει. Κι η Σακοράφα.. Οι άλλοι, οι αριστεροί, τι κάνουν;

    Τα δυο κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ + Συριζα, θα έπρεπε τώρα, αν δεν απειλούν με ανοιχτή εξέγερση στους δρόμους, να έχουν βγει στα κεραμίδια και να βροντοφωνάζουν πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει κάνει ανόσια πράξη ορκίζοντας αυτή την εγκάθετη κυβέρνηση και πως θα έπρεπε να κάνει οτι περνάει από το χέρι του για να προκαλέσει εκλογές έστω, μια και η πολιτική που ακολουθείται ΔΕΝ είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αυτό που θέλει ο λαός. Ούτε έχει δώσει ο λαός τέτοιες εντολές στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση.

    (Ξέρω ξέρω, αυτοί οι δυο δεν θάθελαν να ακούσουν ούτε για ενιαίο ψηφοδέλτιο, ούτε πολύ περισσότερο για κληρώσεις μετά από εκλογή με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ισα ίσα που μάλλον φοβούνται την κατάρρευση του συστήματος και την αλλαγή του, πιο πολύ κι από τους άλλους, των «αστικών» -τι να σΕ λέω- κομμάτων)

    Κι επίσης τα δυο κόμματα της αριστεράς θα έπρεπε να καταγγέλουν σε όλους τους τόνους πως αυτή η κυβέρνηση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

    Στο κάτω κάτω μας λένε πως μετέχουν στο «αστικό» κοινοβούλιο, ώστε να κάνουν «αγώνα ανατροπής από μέσα». Ε, ας τον κάνουν. Τι κάνουν τώρα; Τους νομιμοποιούν;

    Εδώ βγήκε ο πρώην πρόεδρας του Αρείου Πάγου και μιλάει για «εσχάτη προδοσία» και πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί έγκληση. Και τα κόμματα της αριστεράς τίποτε; (καλά κι ο πρόεδρος ΄όσο ήταν πρόεδρος δεν έβλεπε κάνα παράπτωμα; όλα καλά; τώρα μόνο;).

    Η ΓΣΕΕ, εργατική ένωση τάχαμου, τι στο διάλο περιμένει να κηρύξει μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;

    Για πείτε μου; Εμείς τι κάνουμε οι πολίτες;

    Θραξ Αναρμόδιος

  2. Μια και… εκπλήρωσα την υπόσχεση του πλαφόν πολυλογίας (που αυτο-επέβαλλα) ας πω και δυο λόγιο για τον Καμμένο…

    Το σουρεαλιστικό ερώτημα είναι βέβαια… «άραγε θα ιδρύσει δική του συνιστώσα του ΣυΡιΖα ή θα μπει σε υπάρχουσα?» (γνωστό αστείο του τουήτερ).

    Ομως ρε Παύλο βλέπεις πουθενά να μαστιγώνει ο ίδιος ο Καμμένος την αριστερά? Εγώ δεν είδα…

    Πιο πολύ μαστιγώνεις εσύ την καημένη την… καμμένη την αριστερά, παρά ο Καμμένος, ο οποίος έχοντας δει αληθινά απαράδεκτα πράματα τα καταγγέλλει χωρίς να κολώνει στο να χρησιμοποιήσει π.χ. ακόμη και δηλώσεις του Τσίπρα.

    Ο άνθρωπος αυτός είναι μοναδικός από πολλές απόψεις, και… στο κάτω-κάτω της γραφής, ΠΟΙΟΣ βλάκας είπε ότι δεν μπορούν και οι δεξιοί να λένε καυτές αλήθειες, όταν οι ίδιοι είναι φιλαλήθεις?

    Ο Καμμένος είναι απλούστατα φιλαλήθης. Προσπαθεί να πει την αλήθεια σε μία Βουλή υποκριτών (στην πλειοψηφία τους) ή… μίζερων αριστερών που φοβούνται μην καούν από τις αλήθειες που λέει ο Καμμένος.

    Γαμώ τη φαλάκρα του Λένιν και το μούσι του Μαρξ. Χωρίς αλήθεια όλα είναι ΤΡΙΧΕΣ. Και η αριστερά οφείλει να σεβαστεί την αλήθεια πρώτα, και τον εαυτό της ή τα ιδανικά της μετά. Ετσι πάει το πράμα, όχι ανάποδα.

    Γιατί τώρα… ειδικά ο Καμμένος? Γιατί όχι και άλλοι (της παράταξής του)? Εδώ σε θέλω κάβουρα…
    Διότι (ίσως) ο Καμμένος έχει ανατραφεί σαν φιλαλήθες πλουσιόπαιδο που δεν λογαριάζει κανέναν. Μπορεί κάλλιστα να πιστεύει ΚΑΙ ψέματα στον ιδεολογικό τομέα. Ομως τα πιστεύει, δεν το κάνει υποκριτικά. Και τα πλουσιόπαιδα σαν κι αυτόν (όχι όλα) δεν διανοούνται, ΑΝ έχουν αρχές τιμιότητας, να τις προδίδουν. Είναι οι τελευταίοι ενάρετοι αστοί, σπάνιο είδος σήμερα. Μ’ αυτούς μπορούσες να διαπραγματευτείς, κι αν ήσουν υπάλληλός τους να κλείσεις και μια συμφωνία που να μη σε ρίχνει, να μη σε κοροΪδεύει. Οι περισσότεροι αστοί δεν είναι έτσι, είναι κακοήθεις καταφερτζήδες σαλτιμπάγκοι (και είτε νεόπλουτοι είτε κακομαθημένοι γόνοι οικογενειών που πλούτισαν με απάτες και προνόμια).

    Το φαινόμενο Καμμένος αξίζει μελέτη.

    • Έχεις απόλυτο δίκαιο omadeon (πως το παθες) στο ότι οι παραδοσιακοί μεγαλοαστοί καρχαρίες είναι απείρως καλύτεροι απ τους νεόπλουτους λαμογιοσοσιαλιστές «επιχειρηματίες» που νηστικοί καθώς ήταν έπεσαν με τα μούτρα στο βάζο με το μέλι και δεν άφηναν -κυριολεκτικά-τίποτα!
      Ένα απ τα προβλήματα- αν όχι το κύριο πρόβλημα-του Ελληνικού λαμογιοκαπιταλισμού είναι ακριβώς αυτό….η έλλειψη παραδοσιακών νοικοκυραίων μαθημένων να πλουτίζουν παράγοντας !
      Καταπίεζαν, ψευτοπλήρωναν,τα θελαν όλα…αλλά τουλάχιστον είχαν κάποιο κώδικα τιμής, κάτι παρήγαγαν….με τους σημερινούς αεριτζήδες φτάσαμε στο σημείο να απειλούμαστε με λιμοκτονία

    • Υ.Γ. Παύλο ξέχασα να αναφέρω το «κλειδί» που βρήκα για να κατανοήσω τον Καμμένο.
      Θαρρώ πως είναι το εξής. Εχει τόσα λεφτά που δεν λογαριάζει κανέναν. Τα είχε πάντα, κι έμαθε να έχει περηφάνεια στο να μην εξαγοράζεται, να μην προδίδει αρχές για συμφέρον. Σχεδόν όλοι οι άλλοι, οι καραγκιόζηδες της ΝΔ έχουν μάθει νάναι απατεώνες κυρίως, πάνω από όλα… Αυτά.

  3. Που να διάβαζες, Παύλε, και τις αντικαθεστωτικές, αντιαμερικάνικες ομιλίες του Γ. Παπαδόπουλου. Θα τον είχες εικόνισμα. Δεν λέω όμως, καλός και ο Καμένος …
    Όσο για την «καθαρά προσωπική σου γνώμη», «ότι μπορεί να επιτευχθεί μια ευρεία ενότητα με ριζοσπαστικούς στόχους.» μην αμφιβάλεις καθόλου. Για του στόχους όμως ψάξου λίγο. Με αυτά που θαυμάζεις σε βλέπω πολλά υποσχόμενο στέλεχος στο εθνοσωτήριο εξεγεσιακό μέτωπο μαζί με τα χρυσαύγουλα… κόντρα στους μπάτσους, τους πολιτικούς και τους ανθέλληνες τραπεζίτες που υπερασπίζονται τους Εβραίους της Goldman Sacks.
    Καληνύχτα

    • @ριζοσπαστικό μέτωπο (ας πω κι ένα τρίτο σχόλιο κι ας… βάλω πλαφόν στην παρλαπίπα να μη μιλήσω για τα επόμενα 10 σχόλια.. -χεχε)…

      Εχει πολύ ζουμί ΚΑΙ αλήθεια η ένστασή σου σε πολλά σημεία της. Συμφωνώ ότι ο Παύλος πρέπει να έχει το νου του, να προσέχει τέτοια πράματα. Τον θεωρώ όμως ειλικρινή, κι είναι και πολύ νέος…

      Ο κίνδυνος που λες είναι όντως υπαρκτός γι’ αυτό και ΑΝ αναγνωρίζουμε τη φιλαλήθεια ενός αντιπάλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις διαφορές μας. Εγώ θέλω μια κοινωνία όπου οι εργάτες νάναι αφεντικά.
      Εκεί ο Καμμένος είναι αντίπαλος, αλλά… και πάλι μαζί του θα διαπραγματευτώ. Θα του εξηγήσω ίσως τα λάθη του (μερικά τα ανάφερες) και θα… προσπαθήσω να τον κάνω λιγουλάκι πιο… αριστερό. Μπορεί ο άνθρωπος νάναι σε καλό δρόμο. Δεν θα εκπλαγώ αν σε λίγα χρόνια αποκηρύξει και τις βλακείες που λες. Ποτέ δεν ξέρεις. ΚΡΑΤΑ τις αρχές σου και κρίνε με ανοιχτό μυαλό…

    • @ριζοσπατικό μέτωπο

      Μάλιστα.

      Αμα συμφωνήσω δηλαδή με μια ατάκα του Στάλιν έγινα σταλινικός, αμα συμφωνήσω με μια φράση του Χίτλερ έγινα ναζιστής, άμα συμφωνήσω με μια κουβέντα του ευαγγελίου έγινα χριστιναός, άμα συμφωνήσω με ένα κείμενο του Νίτσε έγινα νιτσεϊκός, άμα συμφωνήσω με μια συνέντευξη του Καμμένου έγινα χρυσαύγουλο, και πάει λέγοντας…

      Καθαρά διαλεκτική σκέψη δηλαδή και φουλ αναλυτική.

      Φαντάσου δηλαδή πως θάταν ο λόγος σου αν απευθυνόσουν και στο συναίσθημα μας και το θυμικό μας.

      Καλή μας νύχτα πράγματι.
      Και όνειρα γλυκά.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. Τα Νεφιλίμ ξεχάσαμε…
      ΥΓ2. Και μην πούμε κακιά κουβέντα για την Goldman Sacks δηλαδή; Μήπως δεν πρέπει; Μήπως αν το κάνουμε θα κατηγορηθούμε και για αντισημίτες; Διότι έτσι όπως είναι γραμμένο, μου φαίνεται κάπως…

      • Αναρμόδιε, δεν έχεις καταλάβει τίποτε;

        Ο Παύλος μιλά για κοινούς στόχους ενός ριζοσπαστικού μετώπου: «Στόχους όχι ανατροπής του καπιταλισμού, αλλά αναδιοργάνωσης του με ταυτόχρονη σωτηρία για τα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται στον σκοτεινό αστερισμό της εξαθλίωσης, καθώς και για εκείνα που βρίσκονται στο κατώφλι της. Για μετά βλέπουμε!»

        Ε λοιπόν ναι. Αν συμφωνείς με μια ατάκα του Χιτλερ και συζητάς με τους απογόνους τους για κοινούς στόχους είσαι χιτλερικός… Αν πάλι ψάχνεις για καλούς, τίμιους πατριώτες και δημοκράτες κεφαλαιοκράτες για σύμμαχους είσαι πολιτικά ανόητος. Τουλάχιστο.

        Περι νεφελιμ(;) δηλώνω αναρμόδιος.

        Τα περι διαλεκτικότητας και τα άλλα περι αναλυτικής σκέψης τα αφήνω εκεί που τα έριξες….

        • ριζοσπατικέ μέτωπε….
          «“Στόχους όχι ανατροπής του καπιταλισμού…»

          Που τον είδες τον καπιταλισμό και θες κιόλας να τον ανατρέψεις?
          Εκτός κι αν εννοείς καπιταλισμό αυτό το συνονθύλευμα….φεουδαρχίας…κληρονομικής ολιγαρχίας….τριτοκοσμικής διαφθοράς …με ολίγην από σοβιετικό κρατισμό με Οθωμανική διοικητική δομή !

          Μέχρι να φτάσεις να ανατρέψεις τον καπιταλισμό κοίτα πρώτα να τον γνωρίσεις
          Μεγάλε ανατροπέα-πολιτικά τετραπέρατε

  4. Παύλο, μήπως είσαι λίγοοοοοο… παρορμητικός; Εντάξει, καλά τα λέει ο Καμμένος. Και λοιπόν; Κι εμείς τα λέμε καλά εδώ και αλλού, να μη σου πω ότι τα λέμε και καλύτερα! Σημασία έχει τι λέει, ή τι κρύβεται πίσω από αυτά που λέει; Και ο Παπανδρέου καλά τα έχωσε στον Ψυχάρη. Και λοιπόν; Και ο Μπογιόπουλος ωραία τα έγραψε. Και λοιπόν;

    Και πώς ξεχωρίζεις κάποιον από το παρελθόν του; Εγώ κάτι περίεργα ακροδεξιά (που δε τα θυμάμαι τώρα, γιατί δεν τους είχα δώσει σημασία τότε, είχα ακούσει γι’ αυτόν). Είχε ξαφνικά «θεία» έμπνευση, ή ξαφνικά θυμήθηκε το φιλαληθές αστικό παρελθόν του; (Αυτό το τελευταίο έχει βάση θεωρητικά, αλλά μήπως το έχει κάψει ως επιχείρημα τόσα χρόνια μούγκα στη στρούγκα μέσα στη ΝΔ;)

    Και γιατί δεν τα έλεγε αυτά ένα, δύο χρόνια πριν; Τώρα τα θυμήθηκε που όλα έχουν γίνει ρημαδιό; Βέβαια, αν ο καθένας απ’ αυτούς πάει και κάνει ένα καινούργιο κόμμα, οι επιλογές των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων θα είναι περισσότερες κι αυτό είναι καλό μιας και όλα τα κόμματα είναι άσ’ τα να πάνε.

    Από «ηγέτες» καλά πάμε, σε όλα τα άλλα χωλαίνουμε.

  5. Ο Καμμένος κάνει το καθήκον του από το (δεξιό) μετερίζι του και χίλια μπράβο του!
    Η *#&)^αριστερά τον παίζει κανονικότατα.
    Κοιμίζει το λαό με το να επιμένει τόσο πολύ στο θέμα του χαρατσιού, ενώ έρχεται ο απόλυτος όλεθρος, μπροστά στον οποίο το χαράτσι φαντάζει… δώρο του Αγίου Βαλεντίνου!
    Εδώ μιλάμε για de facto πώληση της χώρας κι εμείς κυνηγιόμαστε για τα χαράτσια, για τις περιφρουρήσεις και άλλα τέτοια όμορφα.
    Εδώ καιγόμαστε και εμείς χτενιζόμαστε!

  6. Μια πολιτική ανάλυση, καθώς και η πολιτική ηγεσία, κρίνονται από την ικανότητα τους να αναλύουν σωστά τη πολιτική συγκυρία, την συγκεκριμένη κρισιμότητα της κάθε στιγμής, όσο και τις συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουν. Έ, λοιπόν, καλύτερη ανάλυση, απ’ αυτή του Καμμένου, για την συγκεκριμένη κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε, δεν έχω ξαναδιαβάσει. Καθώς και τις εξυπακουόμενες, απ’ αυτή την ανάλυση, προτάσεις:
    – «Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα»
    – «θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί»
    Προκαλώ οποιονδήποτε να μου βρεί καλύτερη ανάλυση και καλύτερη τοποθέτηση, στη συγκεκριμένη συγκυρία, από του κόκκινου Πάνου, του Λένιν της Ελλάδας 🙂

  7. Για το θέμα του καπιταλισμού, έχω να παρατηρήσω το εξής;:
    Μπορεί ο καθένας να ονειρεύεται να ζήσει σε παλάτι. Όταν όμως καίγεται και αυτό το μικρό σπιτάκι, που ζει αυτή τη στιγμή, ας αφήσει, για την ώρα το όνειρο, γιατί θα καεί το σπίτι του και μετά, άστεγος και ανέστιος, δεν θα επιβιώσει τις κρύες, παγωμένες νύχτες, για να μπορεί να συνεχίσει να επιδιώκει την εποποιία του παλατιού.!!

  8. Για τις κοινωνικές συμμαχίες:
    Δεν συνηθίζω να μιλάω με λόγια του αέρα. Όποιος διαβάζει τις ανακοινώσεις των διαφόρων εργοδοτικών οργανώσεων, από ΕΒΕΑ μέχρι επαγγελματοβιοτεχνικές ενώσεις (όχι του ΣΕΒ), θα καταλάβει ότι μπορούν να υπάρξουν κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες. Μόνο μια ιδιότυπη τυφλαμάρα, δεν επιτρέπει να το δει κανείς. Απο κει και πέρα η δυναμική των συμμαχιών θα εξαρτηθεί και από τους συσχετισμούς που αναπτύσσονται μέσα σ’ αυτές, που σημαίνει και από την ικανότητα των διαφόρων μερών που συμμετέχουν, να αναπτύσσουν με τον κατάλληλο τρόπο την δική τους ιδιαίτερη δυναμική.

  9. Δεν ξέρω αν πήρατε είδηση το εξής: Στο φορολογικό νσχδ. που ετοιμάζεται, προβλέπεται ότι αν δεν έχεις χρήματα να πληρώνεις τους φόρους, θα τους πληρώνεις με ακίνητη περιουσία!!!!! Το σπιτάκι που καιγεται, που λέγαμε προηγουμένως!!!! 🙂

  10. Πριν πολλά-πολλά χρόνια, στην «αγνή» ύπαιθρο και επαρχία, το ξεκατίνιασμα και η χολή ανάμεσα στις γυναίκες της γειτονιάς, ήταν καθημερινός κανόνας. Όταν ερχόταν η καταστροφή, το ξεμάλλιασμα έδινε τη θέση του στο «Μαρίκα μου», «Τασούλα μου, τί κακό μας βρήκε!»
    Όχι. ούτε ηλίθιες ήταν, ούτε ψεύτρες.
    Αντιλαμβάνονταν – εν ριπή οφθαλμού – πως ο κόσμος τους είχε διαλυθεί, και πως για να επιβιώσουν έπρεπε να κρατήσουν τα κομμάτια του, κρατώντας η μία την άλλη.
    Μετά θα υπήρχε καιρός για ξεμάλλιασμα.

  11. Λίγη σοβαρότητα και λίγη μελέτη, δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν. Σήμερα υπάρχει και το Google, άλλοι στην ηλικία σας έχασαν πολλά ενδιαφέροντα ραντεβού για να τρέχουν στις βιβλιοθήκες και στα Αρχεία.

    1.
    http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090125.htm

    «ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΑΣ 1995

    1, 2, 3, πολλά δεκαεξάχρονα

    Ο Νοέμβρης του 1995 είχε κάτι από Δεκέμβρη του 2008. Και βίαιη επίθεση αστυνομικών σε 16χρονο, και δυσφήμηση του παιδιού, και ολίγη από Κούγια. Μια τηλεοπτική δίκη μάς θυμίζει την ιστορία η οποία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

    ………….
    Αμέσως μετά, ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ανέλαβε να υπερασπίσει τον αστυνομικό. Με αξιοσημείωτο ζήλο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση:

    «Ο εν λόγω νεαρός συνελήφθη και εδέχθη ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά ότι υπηρετεί κάποιες αναρχικές ομάδες, και δεύτερον αντιστάθηκε….»

    2.

    http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20020119.htm

    «Επάγγελμα: κυνηγός κεφαλών τρομοκρατών
    «Πότε και πού συνάντησε ο Μιχάλης Ράπτης τους τρομοκράτες»
    …………………….

    Ο κορυφαίος σύγχρονος «λιστογράφος» είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία («Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη», «Ελληνική Ευρωεκδοτική», Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.

    Αποκαλύψεις…

    Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες «πληροφορίες», τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso ……………..».

    3.

    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401a.htm

    Ελευθεροτυπία, 1/4/2001
    ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    Τα πρωτόκολλα των σοφών της Ελλάδας

    1. 2.

    Τιμούμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους των συνωμοτικών θεωριών στη χώρα μας. Η μέρα που διαλέξαμε ίσως δεν είναι η πλέον κατάλληλη. Διότι το χαρακτηριστικό των συνωμοτικών θεωριών δεν είναι τόσο το ίδιο το «ψέμα» όσο η κατασκευή μιας αληθοφανούς τερατολογίας………….

    ….ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος έχει αναδειχθεί στον κατεξοχήν «μετρ» του είδους…..»

    4.

    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401a.htm

    «Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

    Η δημοσιογραφία της κουκούλας

    1. / 2.

    Εξίσου περιζήτητος είναι και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του επιστήμονα του είδους. Τον παρακολουθούσαμε όλοι να μας «ενημερώνει» τηλεφωνικά από το κότερό του στη Φολέγανδρο για τις εξελίξεις των ερευνών και να υποδεικνύει πρόσωπα και πράγματα. Την εγκυρότητά του ο κ. Καμμένος αντλεί από τη «μελέτη» του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992). Πρόκειται για το βιβλίο που πλασάρισε ο Γρυλλάκης και προκάλεσε σκάνδαλο, εφόσον διαπνέεται από τη γνωστή προσπάθεια να αποδοθεί στο ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ η ευθύνη της τρομοκρατίας. Αλλά το σοβαρότερο είναι ότι βρίθει ανακριβειών, ψεμάτων και λαθών (βλ. σχετικές αναφορές του «Ιού» στις 20/3/99, 1/4/01 και 19/1/02) και κυρίως καθορίζεται από μια ταύτιση με τις «υπηρεσίες ασφαλείας» της χούντας και μια απέχθεια για την αντίσταση. Κάτι παραπάνω ξέρει ο κ. Εβερτ που φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του, όταν συναντήθηκε με το νεότερο συνάδελφό του στα φιλόξενα παράθυρα του Mega (5.9)….».

    5.

    http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980419c.htm

    «ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

    Οι οπτικές ίνες της χούντας

    1. 2. 3.

    ……Γεώργιος Γεωργαλάς «Η ιδεολογία της Επαναστάσεως. Οχι δόγματα αλλά ιδεώδη» (Αθήνα, χχ). Χονδροειδής απόπειρα άρθρωσης «ριζοσπαστικού» πολιτικού λόγου από ένα άλλο αστέρα της χουντικής προπαγάνδας, μικρότερου σαφώς βεληνεκούς από το διανοούμενο Παπακωνσταντίνου. Ο συγγραφέας επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, προσφέροντας τα φώτα του σε ανερχόμενους εθνικόφρονες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος………..».

    Και για να μην μακρυγορώ, με απλό γκουγκλάρισμα στην ιστοσελίδα του Ιου:
    6, 7. 8:

    SAS εναντίον Ναξάκη – α
    http://www.iospress.gr/…/ios20010414a.htm
    14 Απρ. 2001 – Ακόμη πιο προχωρημένες υπήρξαν, ωστόσο, οι εμπνεύσεις του δημιουργού του SAS από την επαφή του με τον Πάνο Καμμένο. Ενα από τα …

    Για το βιβλίο «Φάκελος 17Ν»
    http://www.iospress.gr/extra/papatel.htm
    9 Φεβ. 2003 – Το βιβλίο «Φάκελος 17 Ν» θα μείνει στη σχετική βιβλιογραφία δίπλα σε αντίστοιχα πονήματα του Δήμου Μπότσαρη ή του Πάνου Καμμένου. Οσο …

    Το μυστικό της Ηγουμενίτσας – β
    http://www.iospress.gr/…/ios20010923b.htm – Προσωρινά αποθηκευμένη
    23 Σεπτ. 2001 – *Ο Πάνος Σόμπολος αναπαράγει τις «πληροφορίες» αξιωματούχου της … ενώ ο βουλευτής Π. Καμμένος όπου να ‘ναι θα εξαρθρώσει τη διεθνή …

    Τέλος λίγο πολιτικό κουτσομπολιό:
    9.
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=26.09.2006,id=55912164

    «Αγωγή Παπαθανασίου κατά Κουλούρη, που κατονομάζει Καμμένο

    Στις 8 Φεβρουαρίου 2007 θα εκδικαστεί η αγωγή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου εις βάρος του Κίμωνα Κουλούρη, καθώς ο τελευταίος δεν επανόρθωσε τα όσα είπε για σχέσεις Φιλίππου, ΦΑΓΕ με Παπαθανασίου. Και μάλιστα δεν αρκέστηκε σ’ αυτό, αλλά το βράδυ είπε (στο MEGA) ότι αυτός που του έδωσε την πληροφορία για την εκδήλωση υπέρ Παπαθανασίου στο σπίτι του κ. Φιλίππου ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. (και πρώην γαμπρός του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ) Πάνος Καμμένος……..Ο Π. Καμμένος, πάντως, μιλώντας νωρίτερα στην «Ε» από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, διέψευσε οποιαδήποτε δική του εμπλοκή στο θέμα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το θέμα, το χαρακτήρισε «δευτερευούσης σημασίας…..».

    • Καλώς ήλθατε κ. Λασκαράτε… Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα φέρατε, όλα αυτά.
      Ετοιμαζόμουν να τα ψάξω αλλά… βαριόμουν πολύ !!! ΧΑΧΑΧΑ 🙂

      Απλούστατα τον Καμμένο τον έχει… κάψει κανονικά ο «Ιός», ο οποίος παρά τα σποραδικά λάθη ερμηνείας του είναι πολύ αξιόπιστος στα στοιχία του. Μόνο γιατο τελευταίο λινκ που φέρατε έχω επιφυλάξεις. Ο λόγος που δεν έκανε τη μήνυση είναι γιατί το θέμα είναι σχεδόν αστείο και θα έχανε τη δίκη. ΤΟΣΟ απλά…

      Εγώ δεν τον θεωρώ ανέντιμο άνθρωπο. Απλώς… μπουνταλά και ημι-ακροδεξιό στο παρελθόν. Σίγουρα ΔΕΝ θα μας σώσει αυτός τώρα, αλλά όταν λέει κάποιες αλήθειες είναι ανέντιμο να κωφεύουμε.

      • +++++++++++

        Και επίσης να ρωτήσω – ασχέτως του σχολίου του Omadeon – τι ακριβώς υπερασπίζονται κάποιοι , τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη; Αηδία πια.

    • Μια παρατήρηση κύριε Λασκαράτο. Σε κείμενα σας έχετε παραθέσει επικριτικά στοιχεία και σχόλια για Τσ’ιπρα, Γλέζο, Θεοδωράκη κλπ. Σύμφωνα με τη λογική σας, δεν μπορεί κανείς δηλ. σε μια κρίσιμη συγκυρία να συμμαχήσει μαζί τους, μήπως διασωθεί η κατάσταση. Και με ποιόν θα συμμαχήσει κανείς τελικά; Σας πληροφορώ ούτε με τον εαυτό του δεν θα μπορεί. Γιατί αν κάτσει και το ψάξει θα βρεί πολλούς λόγους για να διστάζει.

      Καλά κάνετε και έχετε στοιχεία. Θα ξέρετε επομένως ότι και ο Βελουχιώτης ήταν δηλωσίας του Μεταξικού καθεστώτος. Άρα ποτέ δεν θα στρατευόσαστε με τον ΕΛΑΣ. Αλλά και ο Μπακούνιν ήταν δηλωσίας, με παρακλητικό μάλιστα ύφος, του τσαρικού καθεστώτος. Επομένως να μην διαβάζουμε βιβλία ούτε αυτού και ούτε να τον αναφέρουμε πουθενά.

      Μήπως τελικά σκοπεύευε να αναλάβετε εσείς πολιτικές πρωτοβουλίες, ο μόνος αμόλυντος; Γιατί δεν μας το λέτε καθαρά;

      • Αν και υποσχέθηκα να μη μιλήσω πριν γράψουν άλλοι… ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 σχόλια, καθώς δουλεύω σε κάτι άλλο κοιτάζω στη δεύτερη οθόνη μου αυτό το σχόλιό σου Παύλε, και δεν αντέχω να μην εκφραστώ….

        Από τη μία μεριά, το βασικό σου σκεπτικό ΕΙΝΑΙ πολύ σωστό, σε αρκετό βαθμό. Δηλαδή… ο ένας μας ξυνίζει, ο άλλος μας βρωμάει, τους θάβουμε όλους και μας μένει στο χέρι το φτυάρι !!! ΧΑΧΑΧΑ….

        Ομως…. ΔΕΕΕΝ πάει έτσι, αν το σκεφτούμε πιο προσεκτικά.

        1. ΠΡΩΤΟΝ, διότι δεν είναι όλα τα φτυάρια ίδια (ή και η ποσότητα χώματος) 🙂
        ΑΛΛΟ φτυαράκι (πλαστικό) για τον ειλικρινή αριστερό Γλέζο, με χτυπηματάκι ελαφρύ, ΑΛΛΟ φτυάρι… εύηχο και μπάσσο σε ΛΑ ματζόρε για το μεγάλο μουσουργό που ξέφυγε, ΑΛΛΟ φτυάρι (παιδικό παραλίας) για τον παίδαρο τον Τσίπρα, κ.ο.κ. (ένας-ένας όλοι θα πάρετε, αλλά… μην «τα πάρετε»)

        2. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, διότι… αν τα καταπιούμε όλα και τα ξεχάσουμε όλα, τα λάθη όλων, τότε ζήτω που καήκαμε…
        Αντίθετα, Ισα-ίσα, πρέπει ΟΛΑ να τα θυμόμαστε στον αιώνα τον άπαντα. Των δημοσίων προσώπων τα λάθη, δηλαδή. ΚΑΙ πρέπει να τους φακελλώνουμε με σχολαστικότητα ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ, ώστε ΤΙΠΟΤΕ να μην πέσει κάτω, ΤΙΠΟΤΑ να μην ξεχαστεί, να φάει ΚΑΙ τις φτυαριές στο κεφάλι του ο ΙΔΙΟΣ ο λαός να μάθει να θυμάτατι τα ΠΑΝΤΑ. Μηδενική ανοχή στη «μνήμη ψαριού». Αυτά τα βίτσια ο λαός να τα ξεχάσει (και να θυμάται ΠΑΝΤΑ).
        Κάποτε πρότεινα σαν «αντίσταση στο Μεγάλο Αδελφό» τα… «πολλά μικρά αδελφάκια» -χεχε- (που πρέπει να φτιάξουν κανονικά σάητ φακελλώματος ΟΛΩΝ των δημοσίων πολιτικών προσώπων). Ενα τέτοιο αδελφάκι μας είναι και ο κ. Λασκαράτος (αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε να μετατρέψει τους φακέλλους σε wiki).

        3. ΤΡΙΤΟΝ, διότι προϋπόθεση αποδοχής κάποιου σε διάλογο είναι να ΜΗΝ υπάρχει συμβιβασμός με τα ενδεχόμενα ριζικά και αδιόρθωτα λάθη του.
        Π.χ. εσύ αυτή τη στιγμή συμπεριφέρεσαι λες και δεν τρέχει τίποτα με το καυτό θέμα της ακραίας και αιώνιας κατα-συκοφάντησης αυτού εδώ του μπλογκ (και εμού προσωπικά ακόμη χειρότερα) σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες επώνυμου προσώπου. Και προτείνεις και διάλογο κιόλας ενώ αποδεδειγμένα ψεύδη είχαν επανεμφανιστεί. Ε, σόρυ… αλλά «ήπια στρατηγική» ΔΕΝ σημαίνει να γίνουμε και… μαλακό τυρί αλοιφής.
        Αυτό είναι απλώς τρέχον παράδειγμα, υπάρχουν αμέτρητα άλλα. Και ένα πιο σημαντικό είναι το εξής. Αποτελεί βαθιά ασυνέπεια και συμβιβασμό το να υμνούμε τον Καμμένο μαστιγώνοντας και την αριστερά, λες κι αυτός θα μας σώσει, ενώ ταυτόχρονα ξεχνάμε τις «αμεσοδημοκρατικές απόψεις μας». Ο Καμμένος είναι απλώς άλλος ένας απλός πολίτης που λόγω ταξικών προνομίων και κομματικών ιδιοτήτων μπορεί και τα λέει χύμα στη βουλή. Ομως δεν διαφέρει σε τίποτα από αρκετούς από εμάς εδώ στα μπλογκ. ΑΝ θέλουμε, μπορούμε να τα πούμε και πολύ καλύτερα (όπως ήδη επισημάνθηκε). Επομένως… προς ΤΙ ο λόγος? Ντάξει, να δεχτώ ότι τα λέει πάρα πολύ ωραία κι ο Καμμένος στην τρέχουσα φάση. Μπράβο του. Και λοιπόν, τι?

        ΑΝ εννοούμε σοβαρά τις ιδέες μας περί άμεσης δημοκρατίας πρέπει να αρχίσουμε από εκεί που είμαστε ΤΩΡΑ και στο χώρο που δρούμε ΤΩΡΑ. κτλ. κτλ. κτλ.

        (πλαφόν πολυλογίας για μένα… 17 σχόλια = 11 που έθεσα + ποινη 6) -χεχε

        • Συμφωνώ, omadeon! Κι όταν έγραψα (παρακάτω, παραπάνω, βαριέμαι τώρα να κοιτάξω κι έχω και δουλειά) για κίνητρα, αυτό εννοούσα – ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν των «συνήθων ύποπτων». Δεν το εννοούσα συνομωσιολογικά ή ψυχαναλυτικά κλπ. Και τα σχόλια του κ. Λασκαράτου βοήθησαν πάρα πολύ στο ξεκαθάρισμα του παρελθόντος/παρόντος (δες και ουκάδες-xanadu). Πρέπει κάπου να μπαίνουν όρια, δεν μπορούμε να είμαστε «όλοι οι καλοί χωράνε» αλά Τσίπρας, γιατί εμείς εδώ δε μαζεύουμε ψήφους νομίζω. Ωραία ακουγόταν και το «λεφτά υπάρχουν», αλλά η μνήμη ψαριού, η απουσία κριτικής ικανότητας και προβληματισμού, το σπρώξιμο από τα καθεστωτικά, και το προσωπικό/προσωρινό βόλεμα του κάθε ψηφοφόρου είδαμε πού οδήγησε.

          ΥΓ. Για τους ΠΔ, έχω γράψει εδώ κι εκεί (σε άσχετα σημεία) την άποψή μου. Άλλωστε εγώ συμφωνούσα από την αρχή με τον πάνθηρα στο συγκεκριμένο θέμα (τι έκπληξη!) Δε νομίζω, πάντως, ότι όλοι τσιμπάνε τόσο εύκολα στην κατασυκοφάντηση – όσοι φαίνεται ότι τσιμπάνε μήπως έχουν «κίνητρα»;

      • Αγαπητέ Παύλο,
        αρχικά να σου ξαναπώ πως δεν ήθελα να απαξιώσω το ποστ σου το οποίο-επιμένω-ατύχησε στο θέμα Καμμένος.
        Αισθάνθηκα απλώς την (θεμιτή νομίζω) υποχρέωση να θυμίσω ή και να γνωστοποιήσω μερικά γεγονότα.

        Είναι σαφές πως δεν έχουμε ταυτότητα πολιτικών απόψεων, αλλά μπορουμε να συμφωνήσουμε σε πάρα πολλά.

        Μόλις τώρα είδα αυτό το σχόλιο γι’αυτό και απαντώ με καθυστέρηση.
        Προσωπικά πιστεύω πως μέσα στο DNA της αριστερής σκεψης, είναι οι κοινωνικές συμμαχίες και οι πολιτικές συνεργασίες. Κάθε φορά, αναλογα με το πρόταγμα και με τα διακυβευόμενα.

        Το 1940 η απάντηση με ποιον θα συμμαχήσει η Αριστερά ήταν πολύ εύκολη.
        Σήμερα υπάρχουν τεράστια προβλήματα, αλλά μπορεί να μπει μια κόκκινη γραμμή, σύνορο απαραβίαστο, στους φασίστες, στους ακροδεξιούς, στους κλέφτες, στους δημαγωγούς, στους ρατσιστές, στους πατριδοκάπηλους, στους τυχοδιώκτες, στους εκμεταλευτές.
        Υπάρχουν πάρα πολλοί, δώθε από τη γραμμή αυτή, για αξιόπιστες, έντιμες συμμαχίες, με προοπτική.
        Αρκεί να βρεθεί η καλή θέληση, οι ιδέες και οι προτάσεις. Δεν αρκεί να φωνάζεις έξω το ΔΝΤ, δεν είναι λύση το να επιστρέψουμε, στην παλιά Ελλάδα της δραχμής, στον Σαμαρά, στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, στο φιλόπτωχο της Εκκλησίας, στον ένδοξο ελληνικό στρατό, στην «Αυριανή» και στον Καμμένο. Τελος πάντων αυτό δεν θα το λύσουμε εδώ, εγώ αναγνωρίζω και σέβομαι την εντιμότητα, την αθωότητα και τις καλές προθέσεις.

        Αναφέρεις Τσίπρα, Γλέζο, Θεοδωράκη, ασφαλώς και ναι, κανεις δεν μπορεί να τους αποκλείσει, ούτε συζήτηση. Κάνουμε σκληρή κριτική σε αυτά που αγαπάμε όταν μας πληγώνουν. Το να στηλιτεύω τον Θεοδωράκη όταν στεγάζει στη Σπίθα και πρόσωπα το λιγότερο αναξιόπιστα, ή όταν συμμαχεί με τον Βασίλη Μαρκεζίνη, τον Ζουράρι κλπ ή όταν λέει να πάνε στην Τουρκία οι μειονοτικοί της Θράκης («αν δεν τους αρέσει εδώ» κλπ και το λέει ποιός αυτός που κάποτε ήταν μαχητής της ελληνοτουρκικής φιλίας), ή όταν εκτρέπεται σε αντισημητισμό (ποιός, ο συνθέτης του Ματχάουζεν) δεν σημαίνει ότι τον τσουβαλιάζω με τους Καμμένους. Απολύτως καμία σύγκριση δεν χωράει με τους τρεις που αναφέρατε και με τον βουλευτή της ΝΔ που θαυμάζει τους παλληκαράδες που διψούν για αίμα λαθρομεταναστών. Από εκεί και πέρα υπάρχει το τεράστιο ερώτημα: Με τι στόχους και τι πρόγραμμα; (Δεν λέω με ποιό όραμα, αυτό είναι απώτερο).

        Αδικείς τον εαυτό σου και εμένα, θέτοντάς μου ερωτήματα για Βελουχιώτη-Μπακούνιν κλπ στη βάση αν όχι με τον Κόκκινο Πάνο τότε όχι και με τον Μπακούνιν, ή με τον Άρη;
        Να μην χάνουμε το μέτρο.

        Για να κλείσω αυτό που θέλω να πω, γιατί μπήκα εδώ παρείσακτος, είναι πως κάποια πρόσωπα και κάποιες καταστάσεις, δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο τραπέζι καμμιάς συζήτησης γύρω από τις συμμαχίες της Αριστεράς.

    • ΕΚΤΑΚΤΟ υστερόγραφο (εκτός «πλαφόν» -χεχε- λόγω διορθώσεων που επείγουν)

      Κ. Λασκαράτε, σόρυ αλλά…
      καθώς κάνατε (προφανώς) copy κείμενό σας από αλλού, δεν αντιγράφτηκαν σωστα μερικά λινκ.

      1) λάθος ήταν το λινκ σε «SAS εναντίον Ναξάκη -α». Το σωστό είναι αυτό
      (κόπυ-πέηστ σε browser, δεν δίνω την αρχή του λινκ για να μη γίνει ενεργό και μπει το σχόλιο στο σπαμ)
      iospress.gr/ios2001/ios20010414a.htm

      Το ξαναδιάβασα, αλλά δεν βρήκα κανένα ΣΟΒΑΡΟ στοιχείο κατά του Καμμένου.
      Κάτι… ψιλοπράματα μόνο, που τον εμπλέκουν έμμεσα σε μπούρδες άλλων.

      2) Επισης λάθος λινκ στο «μυστικό της Ηγουμενίτσας -β». Το σωστό είναι αυτό
      (κόπυ-πέηστ σε browser, δεν δίνω την αρχή του λινκ για να μη γίνει ενεργό και μπει το σχόλιο στο σπαμ)
      iospress.gr/ios2001/ios20010923b.htm

      Εκεί έψαξα για τη λέξη «Καμμένο» αλλά βρήκα ΜΟΝΟ μία φράση ειρωνείας κατά του Καμμένου, στο τέλος
      «ενώ ο βουλευτής Π. Καμμένος όπου να ‘ναι θα εξαρθρώσει τη διεθνή τρομοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».
      (Καλά κρασιά) – πάντως όντως υπήρξε μπουνταλάς κι έκανε λάθη κωμικά, έως εξοργιστικά…

      3) Ο «ιός» δεν είναι πάντα αξιόπιστος. Διαπιστώνω τώρα ότι ένα ποστ που προβάλλει υπέρ το δέον περιέχει μια οφθαλμοφανή ανακρίβεια. Αυτό εδώ
      http://www.iospress.gr/texts_2011/20110130.htm
      (με τον πομπώδη τίτλο «Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;»). Το κείμενο στο λίνκ είναι μικρό, το εξής

      Η κίνηση Θεοδωράκη προτείνει στα μέλη της να μελετήσουν συνωμοσιολογικά βίντεο ενός Χρυσαυγίτη
      Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
      του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ
      […]
      Το ένα από τα «ντοκουμέντα» (που βέβαια κυκλοφορούν εδώ και καιρό στο You Tube) είναι συνέντευξη ενός από τους πιο ανυπόληπτους Αμερικανούς συνωμοσιολόγους, του ακροδεξιού Alex Jones, πολιτευτή των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος «αποκαλύπτει» ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι δημιούργημα σιωνιστικής και ναζιστικής συνωμοσίας μέσω της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Και το χειρότερο: το τελευταίο βίντεο που προτείνει ο Μίκης είναι ένα αντισημιτικό και ανοιχτά φασιστικό παραλήρημα, το οποίο έχει συντάξει ένας Χρυσαυγίτης με το ψευδώνυμο Tsiboukas, στο οποίο εμφανίζονται ακόμα και οι Βορειοηπειρώτες ως όργανα των Εβραίων.
      Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Θεοδωράκη ότι έμπλεξε με κακές παρέες.

      Το ΜΙΣΟ όλων αυτών, ΕΙΝΑΙ σωστό. Δηλαδή τα περί Χρυσαυγίτικου Βίντεο.
      Το πρώτο μισό όμως είναι ΛΑΘΟΣι, διότι ΔΕΝ ήταν βίντεο του Alex Jones αλλά η «θεωρία του ΣΟΚ» της Naomi Klein. Ετερον Εκάτερον κ. Ψαρρά…

      (αν δεν διόρθωνα τα προηγούμενα, κάποιος άλλος σίγουρα θα το έκανε, και θα μου «την είχε πει»)

      ΙΣΧΥΕΙ το πλαφόν των 17 σχολίων, αλλά…
      προτείνω να διαβάσει ο Παύλος κ.ά. το τρέχον ποστ στο μετα-ιστολόγιο
      metaomadeon.wordpress.com
      διότι έγιναν σημαντικά updates, ενώ η αρχική διένεξη-με-ΠΔ ανέβηκε σε ιστοσελίδες πολύ πιο ευανάγνωστη.

      Γράφτηκε στις 30.1.2011

  12. Δε μου προκαλει εντυπωση, ατομα που υποστηριζαν το προταγμα της αμεσης δημοκρατιας ολο το καλοκαιρι ,το γυρισαν στην προσωπολατρεια , την εκλογολατρεια(το σχολιο ειναι γενικο και δεν αφορα μονο το συγγραφεα του κειμενου)και την συστημολατρεια.Καμια απορια δεν μου εμεινε τελικα στο γιατι διαλυθηκαν οι πλατειες.

    Ο συγγραφεας του κειμενου επισης δεν μας λεει πως θα σωθει ο καπιταλισμος και οι καμμενοι αυτου του κοσμου ταυτοτοχρονα.Δεν μας εξηγει πως θα πληρωθουν τα ομολογιακα δανεια εντος ευρωζωνης.Δεν μας εξηγει με ποιο τροπο θα σωθουν οι τραπεζες και τα σπιτακια των καμμενων που καιγονται ταυτοχρονα.Δεν μας εξηγει που θα βρει συμμαχιες εντος ΕΕ ο ενοποιημενος πολιτικος αχταρμας που θα μας σωσει απο τον αξονα του κακου.Δεν μας εξηγει πως γινεται η ΕΕ απο την μια να ειναι καλη και απο την αλλη κακη.Δεν μας εξηγει απο που θα αντληθουν τα κεφαλαια για αναπτυξιακες επενδυσεις την στιγμη που εχουν διαφυγει ολα σε αλλα κρατη και διαφορους φορολογικους παραδεισους που το ελληνικο κρατος δεν εχει καμια απολυτως δικαιοδοσια , και ενα σωρο ακομα.

  13. Καλημέρα…
    Απλούστατα, τον Καμμένο τον έπιασε αμόκ (και ορθώς τον έπιασε, είναι υγιής αντίδραση) όταν ξύπνησε από τα… χαβιάρια και τους αστακούς (κλπ. κλπ.) και κατάλαβε ότι γενικά όλη η χώρα κινδυνεύει, όχι μόνο ο απλός λαός αλλά και ΚΑΘΕ ντόπιος αστός.

    Είχε πει κάτι ακροδεξιές μπούρδες στο μακρινό παρελθόν, τότε που δεν είχε ΤΙ άλλο να ασχοληθεί και είχε πωρωθεί εθνικιστικά. Και τώρα εθνικιστικά πωρώθηκε, αλλά… αυτή τη φορά σχεδόν σωστά. Γιατί τώρα πραγματικά κινδυνεύει η χώρα, δηλαδή ο λαός της (πλην ελάχιστων διαπλεκόμενων κροίσων). Εικάζω ότι… αν και πολύ πλούσιος, δεν είναι διαπλεκόμενος, οπότε όσους κάνανε λαμογιές τους μισεί (πολύ δικαίως).

    Πολλοί αριστεροί και ανάρχες όμως, είναι τόσο μαλάκες, ώστε… μόνο που σχολιάζω το ποστ αύριο θα με πουν «πατριδοκάπηλο» (κάποιος ήδη το είχε κάνει, και αν το ξανακάνει θα το μετανοιώσει αυτή τη φορά).
    Αλλά… σόρυ, ΔΕΝ με συγκινεί καθόλου το ελληνικό έθνος, ή η σημαία, ή η «ένδοξη ιστορία», κλπ. κλπ.

    ΔΕΝ χρειαζόμαστε τον Καμμένο για να πει το αυτονόητο, ή και… να το χαλάσει κιόλας, γιατί συμμαχία με «εξωκοινοβουλευτική δεξιά» ΔΕΝ μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή. Για μένα όποιος ανέχεται σύμμαχο το φασισμό μπορεί να πάει να γαμηθεί. Υπάρχει μια εξίσωση που ισχύει για το θέμα αυτό:

    Φασισμός + X = Φασισμός

    (όπου το σύμβολο «+» σημαίνει συμπαράταξη).

    Ο πραγματικός φασισμός μαγαρίζει ότι αγγίζει, σαν τα σκατά. Αν αναμείξεις σκατά με φαγητό ΔΕΝ θα έχεις κάτι που τρώγεται. Θα έχεις ΜΟΝΟ σκατά (για κάθε πρακτικό σκοπό). Αλλιώς… φάτα (μόνος σου μεγάλε).

    Εχω πολλά άλλα να πω αλλά βαριέμαι. ΕΚΤΙΜΩ τις δηλώσεις του Καμμένου (τις πιο πολλές) αλλά δεν τον θεωρώ απαραίτητο. Απλά… καλό είναι να γαβγίζει σε μια βουλή υποταγμένων ευνούχων πεκινουά. Αλλά ΔΕΝ περιμένω αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ο λαός δεν ξυπνάει αν δεν πεινάσει πάααρα πολύ.
    Οο κι αν φωνάζει ο (κάθε) Καμμένος, από την πλειοψηφία των ηλιθίων είναι «γραμμένος».

  14. @omadeon: «…συμμαχία με “εξωκοινοβουλευτική δεξιά” ΔΕΝ μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή. Για μένα όποιος ανέχεται σύμμαχο το φασισμό μπορεί να πάει να…»

    Με κάλυψες στο ζήτημα πλήρως.

    Θραξ Αναρμόδιος

  15. Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια ακόμη:
    Διαγράφω το παρελθόν Καμμένου.
    Είναι ένας τίμιος πατριώτης που θέλει να σώσει τον λαό μας.
    Μπράβο του.

    Πριν όμως ξεκινήσετε μαζί του για να καταλάβετε τα χειμερινά ανάκτορα Παπαδήμου, ρωτείστε τον:

    1. Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση του Κεφαλαίου, των εφοπλιστών κλπ
    2.Ποιά είναι η θεση του για την φορολόγηση της Εκκλησίας και για τον χωρισμό της από το Κράτος;
    3. Ποιά είναι η θέση του για τους Υπερεξοπλισμούς, που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα, θέριεψαν το μίσος με τους γείτονες, έχτισαν βίλες υπουργικές και χρηματοδότησαν τη δυτικη βιομηχαία όπλων;
    4. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα δικαιωματα των μεταναστών;
    5. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα εργατικά δικαιώματα;
    6. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα ατομικά δικαιώματα;
    7. Τι ψήφιζε αυτός όταν η ΝΔ εφερνε τους Νόμους περί ευθύνης υπουργών;
    8.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα σκάνδαλα Καραμανλή, Ζαχόπουλου, Παυλίδη, Βουλγαράκη, της ΝΔ γενικά κλπ;
    9. Ποιά είναι η θέση του για το Βατοπαίδι;
    10. Ποιές είναι οι θέσεις του για τους αστυνομικούς που βασανίζουν μετανάστες, φυλακισμένους κλπ
    11. Τι πιστεύει για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

    Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες ακόμη ερωτήματα, αλλά ας σταματήσω εδώ.

    • Κύριε Λασκαράτε.

      Κάνατε ματ σε 11 κινήσεις (ομιλώ ως παρατηρής, διότι… δεν έπαιξα καν, ως αντίπαλος).

      Οπότε… ας σκεφτούν ΣΟΒΑΡΑ τις 11 ερωτήσεις σας άλλοι ενδιαφερόμενοι, μην τυχόν και καούμε όλοι.

      Εγώ θα εφαρμόσω αυτο-πειθαρχία πολυλογίας… 11 σχολίων από άλλους (μέχρι να επανα-πολυλογήσω).

      Λαός ποτέ νικημένος, και προ πάντων ποτέ καμμένος! XAXAXA 🙂

    • Εδώ κύριε Λασκαράτε, πράγματι, τα λέτε πολύ καλά. Οι οποιεσδήποτε κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες έχει νόημα να υπάρχουν μόνο με συγκεκριμένα προγράμματα και θέσεις και όχι έτσι γενικά και αόριστα. Απλώς η πεποίθηση μου είναι ότι συμμαχίες, με τέτοιο ουσιαστικό τρόπο, μπορούν να υπάρξουν!

  16. omadeon,
    το τελευταίο (9) με τη ΦΑΓΕ το έβαλα για να τον παινέψω.
    Ειναι άξιο λεβεντόπαιδο και είχε παντρευτεί με το σπαθί του, κάποια κόρη βιομηχάνου.
    Τίποτα το μεμπτό, είναι διπλά τιμητικό να είσαι ζάπλουτος,να νταραβερίζεσαι με βιομήχανους, να πολιτεύεσαι με τη ΝΔ και να είσαι και Επαναστάτης.
    Το καλό πρέπει να λέγεται.

    Το δε πολύ καλό:

    «Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά».

    «Κι η μυλωνού τον άντρα της» (‘εξωκοινοβουλευτική Δεξιά’ -sic), «με τους πραματευτάδες».

  17. omadeon
    Ιανουαρίου 6, 2012 στις 1:10 ΜΜ

    Με πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ…
    Και δεν υμνώ βέβαια τον Καμμένο. Τπάρχει και ένα ιδιότυπο (ίσως αποτυχημένο;), «χιούμορ» μου, ίσως και λίγη (;) ειρωνεία για την κατάσταση των πραγμάτων… 🙂

  18. Για να μην τρελαθούμε.
    Ο Βιετκογκ στην ζούγκλα βρίσκεται μπροστά σε ένα Μ16 που έπεσε απο τον αμερικάνο.
    Θα το σηκώσει ή όχι;
    Υπήρξε ποτέ αυτό το δίλλημα; ή μπορεί να υπάρξει;

    Η αστική τάξη στην Ελλάδα έπρεπε να βάλει κάνα μπούλη της βουλευτή για να κόψει το 30% προμήθεια στην μπίζνα. Ενίοτε και κάνα μπούλιτ.
    Ποιος είναι ο Mr Real Estate στην Ελλάδα που όταν είναι υπουργός αφήνει το μαγαζάκι στον γιό του; Μέχρι και σε διεθνείς εκθέσεις έχει γραφτεί ότι το real estate στο Ελλάντα είναι πλήρως ελεγχόμενο, όχι από αστούς.
    Το τι τραβάνε οι (ελάχιστοι) αστοί στην ελλάδα από τους πολιτικούς είναι μετρημένη ιστορία σε 30%…

    Ο Παύλος σηκώνει το Μ16 αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει βουλευτική ασυλία στον καμμένο από χέρι (γιατί αυτός έχει να του πάρουν) αν εκδικαστούν οι αγωγές. Αδιάφορο.
    Ο Κεφαλονίτης παρουσιάζει αδρά τα χαρακτηριστικά του Μ16 για να φανεί ότι δεν πιάνει μπάζα μπροστά στα «δικά» μας ΑΚ. Σωστός.
    Αντί χαιρετισμού ο Παύλος απευθύνει «καθαρότητες»:Μήπως τελικά σκοπεύευε να αναλάβετε εσείς πολιτικές πρωτοβουλίες, ο μόνος αμόλυντος; Ελεος!

    Τιμή που σχολιάζει Κεφαλονίτης και ας μην λέγεται κουρής…

    Ο Καμμένος να πάει στον Καζάκη δηλώνοντας ότι δεν θα δώσει λεφτά και ο δρόμος είναι ανοιχτός: http://www.epam-hellas.gr/organotiki_domi/468/To_organotiko_zitima_tou_EPAM_kai_o_tropos_pou_prepei_na_to_katanooume..htm
    Τελευταία παράγραφος: […στον Άρειο Πάγο ως «πολιτικό κόμμα».]

    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. that’s all folks.

  19. Η ανάρτηση λέει: «Η παρέμβαση αυτή του Καμμένου, δείχνει ότι μεγάλες κοινωνικές ομάδες και πλήθος πολιτών έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και αναζητείται ο καταλύτης εκείνος ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και πολιτικές ανατροπές. Δείχνει ακόμη, και αυτό είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη, ότι μπορεί να επιτευχθεί μια ευρεία ενότητα με ριζοσπαστικούς στόχους. Στόχους όχι ανατροπής του καπιταλισμού, αλλά αναδιοργάνωσης του με ταυτόχρονη σωτηρία για τα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται στον σκοτεινό αστερισμό της εξαθλίωσης, καθώς και για εκείνα που βρίσκονται στο κατώφλι της. Για μετά βλέπουμε!»

    Δεν είδα που μας προτρέπει η ανάρτηση να συμμαχήσουμε με το παρελθόν του Καμμένου. Ούτε καν με τον παρόν του.

    Χρήσιμη η υπενθύμιση του παρελθόντος κάθε προσώπου βέβαια, και ιδίως των πολιτικών προσώπων. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο (που διαπιστωτικά προτείνει η ανάρτηση). Αυτό με το wiki που λέει ο omadeon, μ’ άρέσει σαν ιδέα, πρόχειρα κοιτώντας το, και ίσως πρέπει να το δούμε σοβαρά και να το κάνουμε.

    Παραβολικά: Είσαι σε ένα ταμπούρι και πολεμάς τον εχθρό σου, ας πούμε, ο οποίος κοντεύει και να σε κάνει ίσιωμα σε λίγο. Και περνάει από κει ο Καμμένος και σου λέει «δό μου και μένα ένα ντουφέκι, και πολεμάω μαζί σου αυτόν τον εχθρό, κι έχω κι άλλους να φέρω να πολεμάμε όλοι μαζί. Ας τελειώσουμε με τούτον που θέλει να μας χάψει και μετά ξανασκοτωνόμαστε μεταξύ μας με την ησυχία μας για τις δικες μας διαφορές». Εμείς τι κάνουμε; Του λέμε «φεύγα αμαρτωλέ»;

    Ποιες διαφορές θεωρούμε αγεφύρωτες μπροστά στην σημερινή κατάσταση;
    Αυτό πρέπει να απαντήσουμε.

    Και πρέπει να το κάνουμε με ορθολογισμό και όχι με συναισθηματικούς αυτοματισμούς και άλλα παρόμοια παβλοφικά. Διότι πολλοί δεν είμεθα. Και πως θα γίνουμε είναι το ζήτημα.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. «Σίγουρα ΔΕΝ θα μας σώσει αυτός τώρα, αλλά όταν λέει κάποιες αλήθειες είναι ανέντιμο να κωφεύουμε.» Από εδώ: http://goo.gl/Qy63w

  20. Προσωπικά το μόνο θετικό που προσάπτω στον Καμμένο (σε αυτή τη φάση) είναι η σαφής διαφοροποίησή του από τους υπόλοιπους αστούς πολιτικούς.

    Ίσως να «την είδε» σαν ένας σύγχρονος Ναπολέων Ζέρβας, τείνοντας χείρα βοηθείας σε ένα (σύγχρονο) Αρη προερχόμενο από την αριστερά γενικότερα.
    (ποιος θα είναι ο Αρης αραγε;)

    Κανείς από όλους αυτούς (τους αστούς πολιτικούς εννοώ) δεν μιλάει για το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει τη δανειακή σύμβαση, τα ξεπουλήματα του ορυκτού πλούτου και γενικότερα τις συμβάσεις υποτέλειας που μέλλουν να έλθουν και σαν αυτές δεν γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και η σύμβαση Cooper θα ωχριά μπροστά σε όλα αυτά.
    (την σύμβαση Cooper αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που πρωτοκυκλοφόρησε τo 1947. Παρεμπιπτόντως ο Μπάτσης εκτελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη στη Καισαριανή το 1952)

    Αν μη τι άλλο, ο Καμμένος (από τη μεριά του) εξεγείρεται, σπάζοντας την άκρα του τάφου σιωπή που διέπει τα αστικά κόμματα και αυτό είναι θετικό.

  21. ρε παυλο ποιος καμμενος?

    ειναι δυνατον να περιμενουμε ακομα λυσεις απο την αντιπροσωπευση?

    «Στις δημοκρατίες, η αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εκλέγεται η κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας από τον λαός της…»

    μιλανε οι ολιγαρχικοι για δημοκρατια και μεις ακομα τους ακουμε??

    ας το προσπερασουμε ομως αυτο και ας ξεχασουμε και το παρελθον του που αποκαλυπτει ο laskaratos και ας τον ακουσουμε σαν απλο πολιτη-συνομιλιτη!!! ρε σεις, αυτα που λεει ο καμμενος ειναι πλεον γνωστα. τα λενε στα καφενεια, στα μπαρ, στα σχολεια, στα αστυνομικα τμηματα, ακομα και η γιαγια μου τα λεει.

    η κατασταση ειναι πλεον λιγο-πολυ γνωστη σε ολους, αλλα το θεμα ειναι ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    ο καμμενος το ξεκαθαριζει:

    «αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας. Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα.»

    δηλαδη να επιβιωσουμε την κριση και να γυρισουμε στον παλιο καλο καιρο.
    προσωπικα δεν θα παρω.
    δηλωνω οπαδος της κρισης και ευχομαι να καει το γαμωσπιτακι μας μπας και χτισουμε τιποτα καινουριο.

  22. Τελικά ήταν πάρα πολλά αυτά που δε θυμόμουν για το παρελθόν του Καμμένου…

    Σε μια συνέντευξή του (εδώ την είχα δει), ο Κοροβέσης -όταν τον ρωτάνε για τον Αλαβάνο- λέει ότι αυτοί έχουν μάθει να λειτουργούν με μηχανισμούς και ότι, αν τους χάσουν, χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Πολύ σωστό!!! Δεν ξέρουν, και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν, τίποτε έξω από τη δράση μέσω μηχανισμών, με «ηγετικές» φυσιογνωμίες κλπ.

    Ο Καμμένος αυτό προσπαθεί να κάνει (για δες που κι εγώ σκεφτόμουν ότι το ΕΠΑΜ του ταιριάζει!). Δεν ενδιαφέρεται για τους καμμένους αυτού του κόσμου, τους χρησιμοποιεί απλώς μιλώντας δήθεν στο όνομά τους, για το δικό του προσωπικό συμφέρον (και της τάξης του, φυσικά.) Ψάχνει να βρει και πρόθυμους – ο Ψυχάρης, για παράδειγμα, έχει αναλάβει εργολαβία τους εκλεγμένους της «δημοκρατικής» παράταξης. Όχι όμως τους ψηφοφόρους της, αυτοί είναι αναλώσιμοι. Τι σημασία έχει αν αυτοκτονήσουν μερικοί, αν φάνε από τα σκουπίδια, ή αν τους λιανίζει η κρατική καταστολή; Υπάρχουν κι άλλοι. Ενώ οι επιχειρηματίες, πολιτικοί κλπ. που νοιάζονται για το καλό μας -και για την τσέπη τους- δεν είναι δα και τόσοι πολλοί.

    Αναρμόδιε, δεν είναι θέμα μόνο αγεφύρωτων διαφορών – είναι θέμα κινήτρων, εκπροσώπων, «σωτήρων» κλπ. Κάτι έλεγες για γενική απεργία. Έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού, αλλά κάποιοι τρώγανε εν τω μεταξύ και πού καιρός για τέτοια… Οργανώνανε και οργανώνουν, επίσης, και τη διάδοχη κατάσταση για πάρτη τους μετά το ρημαδιό…

  23. Πάντως, θα πρότεινα να μην προσωποποιούμε το θέμα και να το συρρικνώνουμε στον Καμμένο. Θέλω να ελπίζω, ότι θέτω σημαντικότερα ζητήματα στο κείμενο μου – ο Καμμένος ήταν η αφορμή … 🙂

    Υπάρχει, για παράδειγμα, το γενικότερο ζήτημα των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών…

  24. fantomas
    Ιανουαρίου 6, 2012 στις 1:59 ΜΜ (Επεξεργασία)

    «ειναι δυνατον να περιμενουμε ακομα λυσεις απο την αντιπροσωπευση?»

    Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να τεθεί άμεσα ζήτημα για άμεση δημοκρατία. Ας πάμε σε πραγματική δημοκρατία και ας χρησιμοποιήσουμε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας (δημοψηφίσματα, ανακλήσεις αντιπροσώπων κλπ.) και βλέπουμε…

    «δηλαδη να επιβιωσουμε την κριση και να γυρισουμε στον παλιο καλο καιρο»
    Δεν νομίζω ότι ο καμμένος εννοεί αυτό ή εν πάση περιπτώσει δεν το εννοώ εγώ. Αλλά λέω καθαρά ότι δεν βάζω ζήτημα ανατροπής του καπιταλισμού και πλήρους ανατροπής της αντιπροσώπευσης. Ναι. ας διασωθούμε, ας δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον – που να δούμε τι σημαίνει αυτό και το αντικαπιταλιστικό μέλλον και το ζήτημα της άμεσης δημοκρατίας τα αφήνω για το μέλλον. Αλλά, αναμφίβολα πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός. Π.χ.
    – Θεσμοί πραγματικής δημοκρατίς
    – Ίδρυση τραπεζών που θα υποστηρίζουν νέες παραγωγικές σχέσεις – π.χ. αυτοδιαχειριστικές
    Με αυτά τα δύο μπορούμε να πάμε πιο μπροστά, χωρίς απλώς να ξαναγυρνάμε σε ένα παρελθόν που όλοι κριτικάρουν…

    • Ξαναπάρτο λοιπόν από την αρχή Παύλο, και ας μιλήσουμε για κοινωνικές συμμαχίες! Για πολιτικές δεν ξέρω – πολιτική συμμαχία δεν είναι και η κυβέρνησή μας;;;;;

      ΥΓ1. Τις δηλώσεις του αστού που μίλησε, ανεξαρτήτως κινήτρων, βάλ’ τες στις υποσημειώσεις σου στην ανάλυσή σου περί μακιγιάζ, αν θέλεις. Νομίζω ότι εκεί ταιριάζουν τέλεια.

      ΥΓ2. Κανονικά θα έπρεπε να βάλεις κι αυτά που λέει η γιαγιά του fantoma, αλλά αυτή δεν έχει μηχανισμό να τη στηρίξει βλέπεις…

      • xroma anemou
        Ιανουαρίου 6, 2012 στις 2:44 ΜΜ

        όΧΙ, δεν βάχω στις υποσημειώσεις τις θέσεις καμμένου. Αντίθετα αναρωτιέμαι γιατί την ουσία αυτών που λέει ο καμμένος, δεν το λένε και δεν το βάζουν πρώτο θέμα η Αριστερά και ο όποιος αναρχικός χώρος. Στην ουσία των λεχθέντων του καμμένου πάει και η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Εκείνο όμως που παρατηρώ, για παράδειγμα, στους αναρχικούς είναι ότι για πολλούς απ’ αυτούς έχει κολλήσει το ρολόι στη σύγκρουση με το ΚΚΕ, όπου πλέον το τι θέση παίρνει κανείς γι’ αυτή τη σύγκρουση έχει γίνει κριτήριο γι’ αυτούς. Λυπάμαι πολύ για αυτή την πολιτική τακτική την τόσο κατώτερη των περιστάσεων σε σχέση με αυτά που ζούμε.
        Αν λοιπόν Αριστερά και αναρχικοί δεν ενδιαφέρονται για διάλογοι και ευρείες ενότητες, εγώ θα συζητήσω με τον καμμένο και τον όποιο καμμένο ενδοαφέρεται…

  25. Να παίξω κι εγώ.
    Σαν απάντηση στο σχόλιο Λασκαράτου για τις θέσεις Καμμένου, θα μπορούσα να δώσω κάποιο πολύ όμορφο σχόλιο που διαβασα και λέει μέσες άκρες πως εδώ παίζεται η υπόσταση της χώρας σαν κράτος κι η αριστερά προπαγανδίζει την αντίσταση στο χαράτσι.
    Μ άλλα λόγια ενώ βιάζουν την ξανθιά, αυτή διαμαρτύρεται γιατί δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
    Είναι τέτοιας έντασης η επίθεση που δεχόμαστε και τόσο πληθωρική, που επιβάλεται συνεχώς να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.
    Όπως έρχεται το ένα σοβαρότερου του άλλου, έτσι πρέπει ναι να εστιάζουμε.
    Οπότε, σύμφωνα με τον Λασκαράτο, επειδή ο Καμμένος δεν έχει θέσεις δημοκρατικές στα επί μέρους ζητήματα, πρέπει να αρνηθούμε και τις πασιφανείς αλήθειες. Επειδή τις είπε ο Καμμένος.
    Μιας κι αριστερά δεν λέει λέξη για το ξεπούλημα πούρχεται κι επιμένει στα χαράτσια λοιπόν, πρέπει ν αρνηθούμε και τις γενικότερες θέσεις της.
    Και όπως μούρθε μόλις τώρα.
    Κείμενο από επικεφαλίδα ανάρτησης στο βαθύ κόκκινο.
    «γάμα τον συγγραφέα και κοίτα το σύγγραμμα».

    mbiker

  26. Αδυνατώ να τηρήσω το… πλαφόν μου, αλλά… φεύγω εκτός νετ σε λίγο (και θα… αναπληρώσω μέσω σιωπής).

    Κάτι σημαντικό. Αυτή εδώ η συζήτηση, έτσι όπως εξελίχτηκε, νομίζω ότι ξεπερνάει τα στενά όρια των συνηθισμένων αντιπαραθέσεων (που απλώς επιβεβαιώνουν τις απόψεις του κάθε σχολιαστή στο μυαλό του). Είναι νομίζω μια κατ’ εξοχήν «διαλεκτική συζήτηση», που έχει θέσεις και αντιθέσεις, αλλά ΚΑΙ συνθέσεις. Προσωπικά συμφωνώ με σημαντικά πράματα που είπαν όλοι, ενώ κι εγώ ακόμη έφερα διαφορετικές πτυχές στο φως, από τη φύση τους αντιφατικές.

    Ενα πράμα μόνο, λέω στο φίλο fantomas και φεύγω.

    Η άποψή του, θέτει σαν προϋπόθεση οποιουδήποτε αγώνα την απόρριψη σχεδόν όλων των θεσμών και πραγματικών καταστάσεων που υπάρχουν σήμερα. Αυτό είναι άτοπο. ΜΕΣΑ από όσα υπάρχουν σήμερα, ΤΩΡΑ, παλεύει κανείς για το αύριο. Οχι ρεφορμιστικά, αλλά ούτε και… με «δογματική επαναστατικότητα».

    Το λάθος εδώ είναι μια μονομέρεια, νομίζω, που οδηγεί σε αδιέξοδο ή και κατάργηση κάθε πάλης.

    Δηλαδή όπως λέει, στο τέλος…

    δηλαδη να επιβιωσουμε την κριση και να γυρισουμε στον παλιο καλο καιρο.
    προσωπικα δεν θα παρω.
    δηλωνω οπαδος της κρισης και ευχομαι να καει το γαμωσπιτακι μας μπας και χτισουμε τιποτα καινουριο.

    Στην πραγματικότητα, ΑΝ περιμένουμε εξέγερση τόσο ακραία ώστε να καταργήσει ΚΑΙ τη Βουλή κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, κι ευχόμαστε κιόλας να χειροτερέψει η κρίση, προκειμένου να γίνει αυτό, μάλλον έχουμε «ξεφύγει» σε τελείως λάθος δρόμο (βοηθώντας κάτι πολύ επικίνδυνο μέσω απραξίας).

    Οπως εξήγησε και ο αναρχικός ανθρωπολόγος David Graeber (googlable) ΟΛΑ τα συστήματα οικονομίας και πολιτικής οργάνωσης ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ταυτόχρονα, εν παραλλήλω. Ακόμη και ο πιο άγριος καπιταλισμός (λέει) «χρειάζεται κάποια κομμουνιστικά συστατικά», γιατί χωρίς αυτά θα είχε ήδη καταρρεύσει.

    Π.χ. κι εμείς χρειαζόμαστε τούτη εδώ την περιορισμένη «άμεση δημοκρατία διαλόγου» για να προχωρήσουμε πιο πέρα, αλλά ΚΑΙ το σύστημα χρειάζεται να ΜΗΝ την απαγορεύει (γιατί αν μας φιμώσει τότε θα γίνει πιο φασιστικό, άρα και πιο ευάλωτο σε ανατροπή, κ.ο.κ.)

    Με άλλα λόγια δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη επιλογής «μαύρου ή άσπρου», ή μεταξύ π.χ. κοινοβουλευτισμού και αμεσο-δημοκρατίας, ή μεταξύ ρεφορμισμού και επανάστασης.

    Αντίθετα υπάρχει ανάγκη ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ επεξεργασίας (ξέεερει ο αναρμόδιος ΤΙ εννοώ) ΚΑΙ στο ένα ΚΑΙ στο άλλο ΚΑΙ σε πολλά άλλα. Πρέπει να συνηθίσει και ο εγκέφαλός μας την «παράλληλη επεξεργασία». Οταν π.χ. υπάρχουν δύο πιθανά ενδεχόμενα, Α και Β, με ποσοστά πιθανότητας 10% και 90% αντίστοιχα, ΔΕΝ καταργούμε το Α επειδή έχει μόνο 10%, αλλά το κρατάμε στο νου μαζί με όλες τις συνέπειές του. Ακόμη περισσότερο λαμβάνουμε υπ΄όψη ΚΑΙ τα δύο, τα Α και Β, όταν ΗΔΗ συμβαίνουν ταυτόχρονα.

    Αυτά και καλή… λήξη συννεφιάς (κι ο αέρας που μας γάμισε). Πάω να δείρω τη θάλασσα.

  27. Παύλος, συμμεριζομαι τα θεματα που θετεις και συμφωνω με τα βηματα που προτεινεις σαν αφετηρια.
    αυτα ομως μπορουν να γινουν μονο απο εμας για εμας.
    η αξια των καταγγελιων και της αναλυσης του καμμενου θα ειχε ιση σημασια με τη δικη σου ή του οποιουδηποτε, αν δεν ηταν λογω ιδιοτητας μερος του προβληματος και απεναντι σε καθε βημα προς την πραγματικη δημοκρατια και την χειραφετηση.
    αν θελει να βοηθησει ας παραιτηθει και ας δρασει ως πολιτικα ισοτιμος με τους υπολοιπους.
    πολυ σωστα παρατηρει και το xroma anemou οτι θα επρεπε να μιλαμε για κοινωνικες και οχι για πολιτικες συμμαχιες.

    omadeon, το οτι «ΟΛΑ τα συστήματα οικονομίας και πολιτικής οργάνωσης ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ταυτόχρονα, εν παραλλήλω», δεν σημαινει οτι εμεις δεν θα γυρισουμε την πλατη στο κυριαρχο προσπαθωντας να ενισχυσουμε-μαζικοποιησουμε τα εναλλακτικα.
    υπαρχουν και τροποι να χρησιμοποιησουμε υπαρχουσες πολιτικες και οικονομικες δομες προς οφελος μας, δες για παραδειγμα την προσπαθεια της κινησης 136 για το νερο της θεσσαλονικης
    (http://www.136.gr/)

    μια αλλη κινηση που μπορω να φανταστω ωστε να χρησιμοποιηθουν οι υπαρχουσες πολιτικες δομες προς οφελος μας, ειναι να καταληφθουν με καποιο τροπο (ακομα και μεσω των εκλογων-το συζηταμε) δημοι και περιφερειες απο το λαο, αλλα σε αυτο δεν εχουν καμια θεση υπαρχοντα κομματα κα πολιτικοι.

    τετοιες κινησεις να συζητησουμε και να προσπαθησουμε και οχι να περιμενουμε επαναστατικες συμμαχιες επαγγελματιων πολτικων.

    η κριση παντως του κυριαρχου συστηματος παραγωγης και πολιτικου συστηματος (τελικα ειναι μαλλον αλληλενδετα αυτα τα δυο), ειναι προς οφελος της αναπτυξης νεων/εναλλακτικων.

  28. Ξεχνάμε πάντως κάτι.
    Ο Καμμένος (και αρκετοί άλλοι πιο.. άσημοι του χώρου του) δηλώνει έτοιμος να συμπορευτεί και με το ΚΚΕ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όποιον άλλον είναι διατεθειμένος για σύγκρουση με το σύστημα.
    Πράγμα πουσημαίνει πως προφανώς, βάζει νερό στο κρασί του για κάποια ζητήματα ιδεολογικης φύσεως στα οποία διαφέρει.
    Όταν λέει «είμαι πρόθυμος να συμπορευτώ και με την αριστερά» , το λέει προφανώς γνωρίζοντας τις ιδεολογικές του διαφορές με αυτήν, αλλά τις προσπερνά και προφανώς δέχεται να κάνει και τις δικες του ιδεολογικές εκπτώσεις μπροστά στο κοινό τεράστιο πρόταγμα του καιρού μας: Την άμεση σωτηρία της χώρας και του λαού, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
    Απ την άλλη βλέπω σε μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς μια εντελώς αρνητική στάση απέναντι στο χώρο που απογαλακτίζεται απ΄την κατεστημένη Δεξιά.
    Τους ζητούν σχεδόν να… προσκυνήσουν τον Μαρξ, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμενη μπροστά σε έναν αγωνα που επείγει. Επείγει όσο ποτέ άλλοτε.
    Όταν θα χει υπογραφεί η Δανειακή Σύμβαση και θα χουν μεταφερθεί τα ομόλγα στο Αγγλικό Δίκαιο, τότε αμφιβάλλω για το τι και πόσα θα μπορούμε να κάνουμε.
    Ενώ τώρα μπορούν να γίνουν πολλά.
    Αλλά εμείς ζητάμε «πιστοποιητικά κοινωνικών πεποιθήσεων» από όποιον δηλώνει πρόθυμος για μάχη.
    Απ τη στιγμη΄που όι απογαλακτισμένοι δεξιοί τείνουν το χέρι (και μάλιστα όντας από…. κάτω) , δε βρίσκω το λόγο γιατί να είμαστε τόσο κάθετοι στη μη δυνατότητα κάποιας συμπόρευσης τουλάχιστον για δυο-τρεις άμεσους στόχους.
    Δεν είπα να κάνουμε και κόμμα όλοι μαζί.
    Αλλά έστω ένας διάλογος για να βρεθούν πέντε κοιινά σημεία μπορεί να γίνει.
    Οι δεξιοί δείχνουν και πρόθυμοι να «υποταχθούν» σε απόψεις, συνθήματα και πρακτικές της αριστεράς. Δείχνουν πρόθυμοι να αποσιωπήσουν (και ήδη το κάνουν) θέματα που προκαλούν ρήματα με την αριστερά (π.χ. μετανάστες, διαδηλώσεις).
    Που ακόμα κι αν προσκυνήσουν τον Μαρξ, η αριστερά θα συνεχίσει να αρνείται κάθε συζήτηση μαζί τους, λόγω καχυποψίας.
    Η αριστερά γιατί δεν μπορεί μπροστά στο απλωμένο χέρι των δεξιων, να δώσει κι αυτή το χερι της για να επιτευχθεί τουλάχιστον ο νούμερο ένα άμεσος στόχος; Δηλαδή, η αποφυγη της υπογραφης της δανειακης συμβασης.

    Και ας μην ξεχνάμε ότι ιδεολογικά καθαρός είναι όποιος είναι μόνος.

    • @mazestix (toixo-toixo.blogspot.com)

      Συμφωνώ. Αν κι εγώ βέβαια είμαι υπέρ της ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΝ απόφασης για κάθε ένα ξεχωριστό ζήτημα και ΟΧΙ στη βάση κάποιου προαποφασισμένου δόγματος πολιτικού ή οικονομικού. Οπότε μάλλον θα θεωρούμαι και οπορτουνιστής από αρκετούς. Στη δημοκρατία όμως κρίνουν (και επανα-κρίνουν και φτου κι απ’ την αρχή) κατά περίπτωση τα ζητήματα στη γενική συνέλευση. Αλλά και μόνοι τους όταν στοχάζονται. Και έτσι αποφασίζουν. Και ΔΕΝ παίρνουν αποφάσεις βάσει ενός προ-αποφασισμένου σχεδίου, πλάνου ή δόγματος. Και μιας θεολογίας.

      Θα μου πεις σιγά το καινουριο. Μήπως και στις λαϊκές δημοκρατίες έτσι δεν έκαναν οι ηγεσίας και τώρα και οι κινέζοι ηγέτες το ίδιο. Κατά περίπτωση, και πότε προς τα κει, και πότε προς τα δω. Ναι, οι ηγεσίες όμως και πάντα βέβαια για το καλό του ..σοσιαλισμού (λολ δις)… Τέλος πάντων.

      Η λογική του «ή όλα ή τίποτα» είναι ιδεαλιστική. Και καθόλου διαλεκτική. Στην πραγματικότητα και στη ζωή την ίδια ΔΕΝ είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν τόνοι του γκρίζου που συσσωρεύονται μέχρι να συντελεστεί το «διαλεκτικό άλμα» και να θεωρήσουμε πως περάσαμε από την ΠΕΡΙΟΧΗ του λευκού στην ΠΕΡΙΟΧΗ του μαύρου.

      Ιδεαλισμός λοιπόν, καθαρός κι ατόφιος. Τουτέστιν ολιγαρχική λογική και εξουσιασμός. Τουτέστιν ανορθολογισμός.

      Στη βάση του το πρόβλημα που μας απασχολεί («ή όλα ή τίποτα») ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Είναι λογικό.

      Αλλά η χρόνια εμβάπτισή μας, για γενιές επί γενεών, στον ανορθολογισμό, στο παράλογο, στον εξουσιασμό, στην ιεράρχηση και στο κακό συναπάντημα, μας έχει κάνει δεξιούς κι αριστερούς κι αναρχικούς, να είμαστε δεξιοί, αριστεροί και αναρχικοί. Και κατά βάσιν ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ σε ηγεσίες και κέντρα καθοδήγησης, σε εξηγήσεις και ερμηνείες, σε σοφούς γέροντες και ινστρούχτορες, τους οποίους έχουμε κάνει ινδάλματα.

      Κι έτσι βασικά δεν μπορούμε και να λευτερωθούμε. Να βγούμε εκτός χώρου. Εκτός κιβωτίου.

      Μα γίνεται και χειρότερο. Διότι ο κάθε χώρος αναπτύσσει και έναν ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ του χώρου. Ο χώρος, η παράταξη που «διαλέγουμε» (λέμε τώρα -λολ), λειτουργεί και σαν …πατρίδα. Ακόμη και για τους ορκισμένους απάτριδες από μας. Δηλαδή, αναπτύσσουμε (μας αναπτύσσουν για λόγους εξουσιαστικών συμφερόντων) ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με ιδέες, πρόσωπα, καταστάσεις, ερμηνείες και χίλια δυο. Κι αυτή η συναισθηματική σχέση μας, γίνεται σαν μπάλλα στο ποδάρι κατάδικου. Βαρειά κι ασήκωτη.

      Κι έτσι ακούμε τα συναισθήματά μας και τα εκλαμβάνουμε για σκέψεις. Και μάλιστα πολιτικές.

      Και το χειρότερο (γίνεται και χειρότερο, ναι), περνάμε αυτόν τον τρόπο σκέψης και στις επόμενες γενιές, εμείς οι μεγαλύτεροι. Τους εκπαιδεύουμε έτσι. Τους εκπαιδεύσαμε έτσι. Και τώρα αυτή η «εκπαίδευσή» τους ΦΑΙΝΕΤΑΙ κιόλας. Μάτι βγάζει. Η θα είναι «κοιμισμένοι» και θα ενδιαφέρονται μόνο για άϊ φόουν (άϊ άϊ άϊ) ή θα ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ. Στην τσίτα. Και βέβαια ετερόφωτοι.

      Πολιτικό άνθρωπο και πολίτη πάντως, ΔΕΝ συγκροτούμε. Υπήκοο και πιστό, ναι. Ελεύθερο πρόσωπο όχι.

      Ηταν ένας έξυπνος τύπος κι είχε δυο κόρες. Η μεγάλη σχεδόν δεν βλεπότανε. Η μικρή ήτανε και γμ τα γκομενάκια. Ενας άλλος, άτυχος, χτυπήθηκε από έρωτα για την μικρή, την ωραία. Πάει στο γέρο της και του λέει «Την αγαπώ γιατί ‘ν’ ωραία. θέλω να την πάρω, με παπά και με κουμπάρο». Του λέει ο γέρος ο πονηρός «στη δίνω, αλλά για να την πάρεις θα ρθεις πρώτα και θα μου δουλέψεις αμισθί, μια πενταετία». Τα βρήκανε και πήγε ο νέος σκλάβος για ένα πεντάχρονο πλάνο (λολ) στον πονηρό γέρο. Περνάνε τα πεντάχρονα και πάει στο γέρο να πάρει το κορίτσι. «Δεν γίνεται» του λέει ο γέρος. «Τι θα την κάνω τη μεγαλύτερη που παρασίτεψε, ποιος θα την πάρει; Αν θες τη μικρή θα πάρεις και τη μεγάλη και θα μου δουλέψεις άλλη μια πενταετία. Η όλα ή τίποτα».

      Ο νεαρος υπέκυψε διότι ήτο ερωτοχτυπημένος. Κι εμείς το ίδιο παθαίνουμε. Είμαστε ερωτευμένοι με έναν κόσμο καλύτερο. Κι αυτό είναι και το …κουμπί μας, ίσως, ο μοχλός που χρησιμοποιούν οι πονηροί για να μας χειραγωγούν όπως συμφέρει σ’ εκείνους. Κι όχι σ’ εμάς.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Αναρμόδιε, πολύ εύστοχο το παράδειγμά σου με το νεαρό (μα τι έρωτας κι αυτός!).
        Έχεις δικιο. Κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε.
        Τόσο πολύ θέλουμε την «κοπέλα» (το ιδεολογικό όνειρο του καθενός μας) ώστε, προκειμένου να την αποκτήσουμε όπως ακριβώς έχουμε σχεδιάσει, είμαστε διατεθειμένοι να υπομείνουμε τα πάντα, μην τυχόν και αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό μας.
        Έτσι δεχόμαστε μέσα μας τις συνεχές αναβολές που μας επιβάλλονται άνωθεν (πολιτικό συστημα, ηγέτες/ «πατέρας»), ελπίζοντας ότι… «η μέρα εκείνη δε θα αργήσει».
        Έλα όμως που όταν λειτουργείς έτσι, πάντα κάτι θα βρίσκεται και ποτέ δε θα παίρνεις την «κοπέλα».
        Πάντα θα υπάρχει κάποιος λόγος αναβολής.
        Και το πολύ-πολύ να στη δώσουν όταν πια θα ‘χετε γεράσει κι οι δυο και δε θα χεις πια τι να… την κάνεις!

      • @Αναρμόδιος και Μαζεστίξ

        Επειδή κανείς δε ρώτησε τις κόρες λέω οτι:

        Υπάρχει και η περίπτωση ο νεαρός να μη βλέπετε και να την έχει και μικρή, οπότε όσο και να χτυπιέται, καμιά δεν πρόκειται να του κάτσει και τζάμπα κανονίζουν πατέρας και γαμπρός. Άσε που κι οι δυο είχανε στα κρυφά, άλλους, βαρβάτους γκόμενους στην Πέρα Ραχούλα!

        (Ο σεξισμός δεν πεθαίνει ποτέ! – για να μην ξεχνιόμαστε – είπαμε, αυτό το blog είναι ΚΑΙ σουρεαλιστικό!)

        🙂

        • @κ.κ.(Κεράσια και Κρίνοι): «Υπάρχει και η περίπτωση ο νεαρός να μη βλέπετε και να την έχει και μικρή, οπότε όσο και να χτυπιέται, καμιά δεν πρόκειται να του κάτσει και τζάμπα κανονίζουν πατέρας και γαμπρός. Άσε που κι οι δυο είχανε στα κρυφά, άλλους, βαρβάτους γκόμενους στην Πέρα Ραχούλα!»

          lol

          με με καταδικάζεις έτσι ρε συ κ.κ., δεν είχα τέτοια σεξιστικά στο νου μου, αφού.

          ξανα-λολ

          Θραξ Αναρμόδιος

            • χαχαχα
              Πραγματικά ορισμένες συζητήσεις εδώ μέσα κάνουν τα ρολόγια του Νταλί να μοιάζουν… ξυπνητήρια!

              Πλάκα-πλάκα, αν το ξανασκεφτείς, ο καπιταλισμός που στηρίζεται; Στην κατανάλωση!
              Η κατανάλωση; Στην προσέλκυση -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- του ερωτικού ενδιαφέροντος!
              Άρα; Όταν δεν υπάρχει λόγος να επιζητάς το ερωτικό ενδαιφέρον (ελέω συνοικεσίων), η κατανάλωση συντρίβεται και άρα ο καπιταλισμός!

              Αν πάντως τα συνοικέσια σαμποτάρουν τον καπιταλισμό, τότε έχω έτοιμο και το επόμενο σύνθημα του ΚΚΕ:
              ΟΧΙ στον καμακο-μονόδρομο!

  29. «τετοιες κινησεις να συζητησουμε και να προσπαθησουμε και οχι να περιμενουμε επαναστατικες συμμαχιες επαγγελματιων πολτικων»

    Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά ρωτώ:
    Υπάρχει κάτι το επείγον στη σημερινή συγκυρία; Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για υπερεπείγον. Επομένως, μήπως μπορούμε να βρούμε και συμμάχους σε αποσκιρτημένους επαγγελματίες πολιτικούς σαν τον καμμένο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει δηλώσει διατεθειμένος να παραιτηθεί αν αυτό απαιιτείται για τον αγώνα, όπου αυτές οι συνενοήσεις και οι συμμαχίες δεν θα έχουν τα κακά των επαγγελματικών συμμαχιών, τύπου κυβέρνησης παπαδήμου;
    Πιο συγκεκριμένα και σαν παράδειγμα: Αυτή τη στιγμή υπέρ της άμεσης εξέγερσης είναι οι εξής:
    Ο αναρχικός χώρος, Ο Θεοδωράκης, το ΕΠΑΜ, ο Καμμένος, πιθανώς ο Λαφαζάνης και εκατοντάδες (;) χιλιάδες πολίτες. Γιατί να μην συζητήσουν με κάποιο τρόπο αυτοί που έχουν εκφρασθεί δημόσια υπέρ της εξέγερσης, να δούμε τι μπορεί να βγεί;

  30. Μοναδική μου πρόθεση σχολιάζοντας εδώ δεν ήταν να κάνω τον εξυπνάκια, ούτε να απαξιώσω ένα άρθρο που ολοφάνερα γράφτηκε με καλή πίστη και καλές προθέσεις, ήταν να μεταφέρω έναν προβληματισμό μου, σε ανθρώπους υποθέτω νεότερούς μου, που ενδεχομένως δεν πρόλαβαν παλιότερα γεγονότα.

    Δυο απαντήσεις:
    anarmodios Ιανουαρίου 6, 2012 στις 1:31 ΜΜ
    @Και περνάει από κει ο Καμμένος και σου λέει “δό μου και μένα ένα ντουφέκι, και πολεμάω μαζί σου αυτόν τον εχθρό, κι έχω κι άλλους να φέρω να πολεμάμε όλοι μαζί. Ας τελειώσουμε με τούτον που θέλει να μας χάψει και μετά ξανασκοτωνόμαστε μεταξύ μας με την ησυχία μας για τις δικες μας διαφορές”. Εμείς τι κάνουμε; Του λέμε “φεύγα αμαρτωλέ”;

    Λ.: Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ στη μάχη, κι αν εμφανιστεί θα είναι στη λήξη της, με τη μεριά των όποιων νικητών, στο υπογράφω χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Οι σκοποί του είναι προφανείς.

    mbiker, Ιανουαρίου 6, 2012 στις 2:56 ΜΜ
    @Οπότε, σύμφωνα με τον Λασκαράτο, επειδή ο Καμμένος δεν έχει θέσεις δημοκρατικές στα επί μέρους ζητήματα, πρέπει να αρνηθούμε και τις πασιφανείς αλήθειες. Επειδή τις είπε ο Καμμένος.

    Λ: Σε παρακαλώ μην με ερμηνεύεις τόσο παράλογα. Όι αλήθειες δεν χάνουν στο ελάχιστο την αξία τους, αλλά ποιές ακριβώς αλήθειες είπε; Ανέξοδες κουβέντες ξεσηκωμού, που τις λέει και ο Στόχος και η Χρυσή Αυγή, εκ του ασφαλούς πάντα.

    Πισω από τις γραμμές τώρα:
    α) @»…..θα οδηγήσουν μαζί με την είσπραξη της εφορίας από τις τράπεζες στην κατάσχεση και την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας…».

    Λ.:Έ όχι κι ετσι. Υπάρχει στον καπιταλισμό κίνδυνος κατάργησης της ιδιωτικής περιουσίας. Λόγια ανόητα και κούφια, που λέγονται με την κεκτημένη ταχύτητα του αμετανόητου ΟΝΝΕΔίτη. Σαν να ακούω την παλιά γνωστή Δεξιά να καταφέρεται το 1981 κατά του ΠΑΣΟΚ πως θα καταργήσει δήθεν την ιδιωτική περιουσία.

    β)@ «τότε η ΝΔ έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ.

    Λ:Τότε, δηλαδή τώρα δεν έχει ίδιες και χειρότερες; Από παρθενογέεση προέκυψε η ΝΔ;
    Και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο;
    Αυτοκριτική και κριτική στην παράταξή του μπορεί να κάνει ο οργισμένος ξεσηκωμένος;
    Σας φαίνεται ειλικρινής ο θυμός του;

    γ) @»την ίδια ώρα που έρχεται η ρωσική εταιρεία Gas Prom με την ισραηλινή εταιρεία Telek»

    Λ: Δηλαδή είναι ζήτημα του ποιός τρίτος θα τα εκμεταλευτεί;

    δ)@»Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου».

    Λ: Ενώ ο νεοδημοκράτης όταν βλέπει τον Καραμανλή (και όχι μόνον αυτόν) να κάνει ντόλτσε βίτα, ή τον κ.Σαμαρά να καλοπερνά, αυτόν που διέπρεψε ως Υπ.Εξ στη σπατάλη Μυστικών Κονδυλίων (γι’αυτά τι έχει να μας πει ο κ.Καμμένος;) και ως Υπ.Πολ. στην αγορά ψήφων με διορισμούς στα Μουσεία (κι εδώ σιωπά ο κ.Καμμένος), γι’αυτούς και για το κόμμα στο οποίο παραμένει μέλος (διαγράφτηκε κατά το σύνηθες κόλπο, μονο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα) δεν έχει τίποτα να μας πει ο κ.Καμμένος;
    Ντόλτσε βίτα όμως κάνουν και χιλιάδες ακόμη, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μητροπολίτες, κομπιναδόροι κλπ. Γι’αυτούς ούτε μια λέξη;

    Κοιτάξτε, η τακτική Καμένου είναι κλασσική στην ιστορία των δημαγωγών. Είναι αυτοί που όταν το καράβι τους βουλιάζει το εγκαταλείπουν ή πάνε να βγάλουν και κέρδος προσωπικό από το ναυάγιο. Κρατάνε βέβαια καλού κακού και τη θέση τους στο σαλόνι του πλοίου (βουλευτική έδρα ΝΔ), μη και το πλοίο σωθεί.

    Είναι δείγμα της ηθικής παρακμής, της κουτοπονηριάς και του τυχοδιωκτισμού των ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που δεν απαντάνε όπως πρέπει στις φαρισαϊκές επιθέσεις φιλίας του κ.Καμμένου. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά το μέγεθος του ανδρός, αλλά κάνουν το κορόϊδο.

    • κ. Λασκαράτε συμφωνώ σε όλα, διαφωνώ ως προς την τακτική.

      Επίσης συμφωνώ με ΟΛΑ όσα εξήγησε ο φαντομας στο τελευταίο του σχόλιο (απαντώντας σε μένα) αφού… έδωσε και τη «σύνθεση» ανάμεσα στη δική του (αρχική) θέση και στη δική μου αντίθεση προς εκείνη.

      ΟΛΑ βαίνουν καλώς. Αλλά… μη μαστιγώνετε κι εσείς την αριστερά.
      Υπάρχουν δύο μόνο περιπτώσεις,
      1) είτε είναι μάχιμο άλογο
      2) είτε είναι νεκρό άλογο.

      Στην πρώτη περίπτωση, το χρησιμοποιούμε κι αυτό.
      Στη δεύτερη, «dont waste time beating dead horses».

      Να προτείνω μια σύνθεση και στη δική σας αντίθεση στη θέση που καταδικάζετε?
      -Νομίζω το σωστό θα ήταν να λέμε (ή να λέει η αριστερά επίσης)
      «Θεωρούμε όσα είπε ο κ. Καμμένος αληθή και σχεδόν αυτονόητα, αφού τα ίδια λέει και πολύς απλός κόσμος στο τελευταίο καφενείο. Μάλιστα εμείς τα λέμε πιο καλά, δηλαδή… (μπλα μπλα μπλα)…

      και στο τέλος ένα αξιοπρεπές και περιπαιχτικό όπως
      «δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Καμμένος επιθυμεί να ιδρύσει και αριστερό κόμμα ή να ηγηθεί ως δημαγωγός, ή απλώς αηδίασε από τη μπόχα της διαφθοράς και του πολιτικού ψεύδους, αλλά σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστούμε».

      κ. Λασκαράτε, τα πεδί δημαγωγίας αφορούν ΚΙΝΗΤΡΑ.
      Βασικός κανόνας επικοινωνίας είναι να επικεντρώνεται κανείς στα γεγονότα και ΟΧΙ στα κίνητρα.
      Στο ιντερνέτ ειδικά η κινητρολογία οδηγεί και σε ασυνεννοησία.
      Στην πολιτική οδηγεί και στο κυνήγι καθαρών κινήτρων ταυτόχρονα με σπιλώσεις υπολήψεων.

      ΑΛΙΜΟΝΟ αν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν και… επίθεση στον Καμμένο τη ΣΤΙΓΜΗ που λέει αλήθειες.
      Θα ήταν η καλύτερη μέθοδος πολιτικής αυτοκτονίας (τους) και ο κόσμος ΔΕΝ θα τους πίστευε.

      Ο φιλαλήθης άνθρωπος δεν φοβάται κανέναν και αποφεύγει να αμφισβητήσει τη φιλαλήθεια άλλων, όταν κι αυτοί λένε αλήθεια. ΔΕΝ πα νάναι και σατανάδες ακόμη. Μοναδικό μας χρέος είναι να τα πούμε ΠΙΟ καλά.

      • Aγαπητέ omadeon,
        δεν έκανα λάθος, (απαντώ αρχικά, σε παλιότερο σχόλιο σου) απλά επειδή βιαζόμουν και βιάζομαι δυστυχώς ακόμη, μέρα που είναι, έκανα copy απ’ευθείας από το google, χωρίς να ανοίξω τα λινκς, τα οποία έτσι, δεν έγιναν ενεργά.
        Το
        @ενώ ο βουλευτής Π. Καμμένος όπου να ‘ναι θα εξαρθρώσει τη διεθνή τρομοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

        Δεν είναι αθώο αυτό. Θυμίζει τον τυφλό αντιπασοκισμό του πάντα δημαγωγού της λαϊκής Δεξιάς Π.Καμμένου, που κατηγορούσε τότε το ΠΑΣΟΚ,ή έστω κάποια στελέχη του, πως κρύβεται πίσω από τη 17Ν!!!

        Για να τελειώνω, γιατί έκανα προφανή κατάχρηση φιλοξενίας:
        Δεν χτυπάω ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για να τους κάνω κακό, να πω τη γνώμη μου θέλω, να δείξω κάποια αυτονόητα πράγματα.
        Η Αριστερά ασφαλώς έπρεπε να τοποθετηθεί κάπως ως εξής:
        Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις Καμμένου κλπ και τον καλούμε για να είναι πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός, να κάνει την αυτοκριτική του και κριτική στο κόμμα του, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ.

        Γιατί omadeon, όποιος εξαντλεί το μένος του μόνο στην ντόλτσε βίτα του Νικολάκη Παπανδρέου και στις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ και δεν βλέπει δεκάδες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΛΛΟΥΣ μπον βιβέρ, δικούς του, την Εκκλησία που καταληστεύει κλπ και όποιος δεν κάνει αυτοκριτική και κριτική στο κόμμα του και μιλάει για τις «παραδόσεις» μας για συμμαχίες με την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά (Χρυσή Αυγή είναι το όνοματάκι της), κλπ έ αυτός δεν μπορεί να κοροϊδέψει παρά μόνο τους απελπισμένους και τους εθελότυφλους.
        Πάντως όχι εμένα και ελπίζω και πάρα πολλούς αριστερής συνείδησης δημοκρατικούς ανθρώπους,που δεν θέλουν τις λυκοσυμμαχίες με το Διάβολο.

        • ΟΛΑ σωστά νομίζω.
          Οπως το είπατε _τώρα_ προσυπογράφω απόλυτα… (τελική σύνθεση?)

          και ως… ΕΠΙΣΗΣ φιλοξενούμενος
          αυτομαστιγώνομαι με ΣΙΩΠΗ για 25 σχόλια (ο άτιμος καιρός δεν βοήθησε… χεχε)

  31. Βρε σχόλια για τον Καμμένο!!! Τι να πω κι εγώ μετά από τόσα? Παύλο πάλι τα ίδια… Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Καμμένος φαίνεται να είναι ένας συνεπής με την ιδεολογία του αν μη τι άλλο πολιτικός και για αυτό τον σέβομαι. Και αν αλλάξει ιδεολογία ευπρόσδεκτος. Ως εκεί. Από το σημείο αυτό μέχρι να συνεργαστώ μαζί του μεσολαβούν πολλά. Ποιό το συμφέρον μου να συμφωνήσω με ένα πολιτικό πατρίς- θρησκεία- οικογένεια- κεφάλαιο??? Ο Καμμένος πρόκειται να δικαιώσει τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία? Θα προωθήσει την εκπαίδευση ή θα μας διαβάσει κείμενα του πατρός Παϊσίου? Απλά να διατηρήσει ένα σύστημα αστικό θέλει, προτιμότερο βέβαια από το επερχόμενο, το οποίο όμως ας καταλάβουμε επιτέλους, πως δεν συντηρείται!!! Είναι σε όριο, σε κριση και για αυτό αναπόφευκτα θα αλλάξει.
    Την Ελλάδα του ’50 θέλει ο Καμμένος και είναι σύμφωνος με τις αρχές του. Εμείς έχουμε τρικυμία εν κρανίω και δε γνωρίζουμε αν είμαστε αστοί, μικροαστοί, εργαζόμενοι, πλούσιοι, φτωχοί και τόσα άλλα. Για αυτό παλινωδούμε ανάμεσα σε αριστερά και ακροδεξιά, λες και δεν έχουμε ξαναδεί να συμφωνούν στα σημεία και να διαφωνούν πλήρως στους στόχους. Τους λόγους του Αδόλφου τους έχει ακούσει κανείς? Ωραίοι ακούγονταν στους Γερμανούς, Αλλά οι στόχοι του ήταν κάπως ακραίοι θα έλεγα. Όσο για το Ζέρβα και το Βελουχιώτη, γνωρίζετε την φρικτή ιστορία με το κεφάλι του νεκρού? Ποιός διέταξε μεταφορά στα Τρίκαλα και διαπόμπευση? Ωραίες φιλίες… Ας πάμε για άλλη μια, ας δώσουμε τη δύναμη των απλών πολιτών στην ακροδεξιά, τι ωραία τι καλά…

      • Ότι συχνά παλινωδείς, πρέπει νομίζω να είσαι πιο ξεκάθαρος. Αν έχω καταλάβει καλά είσαι μικρός, αλλά τελικά πρέπει να αποφασίσεις αν είσαι «ή με το θεό ή με το Μαμωνά», ή με τον καπιταλισμό ή με το σοσιαλισμό. Γνώμη μου φυσικά…

  32. Εαν θελετε να το παιξετε σωτηρες, τουλαχιστον μαθετε πως γραφεται: Goldman Sachs. Οχι Sacks. Σοβαρευτειτε εσεις οι ‘Αριστεροι’.

  33. Θυμίζω ότι ο Πάνος Καμμένος πήγε να εμφανιστεί στη δίκη των ΟΥΚάδων που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα (μαντέψτε υπέρ ποιας πλευράς).

  34. Δεν έγραψα κείμενο για τον Καμμένο… Οπωσδήποτε κάθε κείμενο δέχεται άπειρες ερμηνείες, αλλά οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν τον κόπο, τουλάχιστον, να μην κάνουν μία και μοναδική ανάγνωση, με τον καμμένο στο κέντρο του σύμπαντος του κειμένου… 🙂
    Όποιος βέβαια θέλει να ξεμπλέξει εύκολα με το κείμενο σκαλώνει στον καμμένο και μένει εκεί… 🙂
    Αλλά, επειδή υπάρχουν και εύκολα τα σκαλώματα, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να συνενοηθούμε ούτε στα στοιχειώδη και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι, πλην των επαναστατών… 🙂

  35. Επίσης, ξέρω την θέση του καμμένου στο θέμα με τα ΟΥΚ. Διαφωνώ μαζί του, αλλά για μένα όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι κομβική διαφωνία. Οι συμφωνίες που μπορεί να προκύψουν μπορεί να είναι σημαντικότερες. Δεν θα επαναλάβω πράγματα που έχουν πει και οι προηγούμενοι, αλλά κανείς από τους διαφωνούντες δεν εξηγεί πως θα οργανωθεί μια στοιχειώδης αντικαθεστωτική ενότητα. αΠΛΏς ΠΑΡΑΚΆΜΠΤΟΥΝ ΤΟ ΘΈΜΑ και γι’ αυτό η αντίρρηση τους είναι για μένα αναξιόπιστη…

    • δεν μπορει να υπαρξει ενοτητα οταν ειναι διαφορετικα τα προταγματα

      εσυ ας πουμε θελεις εναν ανθρωπινο καπιταλισμο, ενω εγω θελω να εξαφανισω τον καπιταλισμο

  36. Στο θέμα των ΟΥΚ, τουλάχιστον ο μισός ελληνικός πληθυσμός είναι υπέρ τους. Δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσω να συζητώ μαζί τους και να προσπαθώ να βρω συμφωνίες εκεί που μπορούν να βρεθούν!!

    • μαλιστα…. δεν εκπλησσομαι βεβαιως καθοτι ενας γνησιος πατριωτης (εδω δακρυζουμε) ηταν αναμενομενο οτι δεν θα ειχε προβλημα να συζητησει με ανθρωποειδη τα οποια εκφραζονται με συνθηματολογια περι ραψιματος ενδυματων απο το δερμα αλλων ανθρωπων που εχει τυχει να γεννηθουν σε αλλη χωρα….

      • Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θεωρώ τον εαυτό κου ούτε πατριώτη, ούτε μη πατριώτη, ούτε γενικώς φέροντα κάποια ετικέττα. Απορώ γιατί επιμένεις. Προφανώς με γκαιμπελίστικους σκοπούς, όπως θα λέγανε κάποιες ψυχές… 🙂

        • επι της ουσιας (οτι δηλαδη θεωρεις οτι μπορεις να εχεις κοινα πραγματα να συζητησεις με ανθρωποειδη τα οποια εκφραζονται οταν ραβουν ενδυματα απο το δερμα αλλων ανθρωπων) κουβεντα δε λες…..

          ΥΓ αποκαλυφθηκα!

    • «Στο θέμα των ΟΥΚ, τουλάχιστον ο μισός ελληνικός πληθυσμός είναι υπέρ τους.»
      Yπαρχει κανενα στατιστικο δεδομενο για αυτο;Η μιση κοινωνια σιγουρα δεν ειναι μισανθρωπη σαν τους ουκαδες αλλα σιγουρα εχει ερθει αντιμετωπη με τον τραμπουκισμο των πορτιεριδων και την τρομοκρατια των νονων της νυχτας.Οσοι περισεψουν τους προσλαμβανει το κρατος και τους κανει ειδικους φρουρους.Τετοια μισανθρωπη και ελεηνη εκπαιδευση/πλυση δεν αφηνει η ντοπια μαφια να παει χαμενη.Κανενας σκατανθρωπος δεν χανεται στο σκατοκρατος.

  37. Βασιλάκη

    Πώς πάνε οι καινούριες μπίζνες ;
    Το σχέδιο που έχεις προτείνει για γκρέμισμα εκκλησιών , κατά πως έκαναν οι Βαυαροί πρόγονοι σου, έχει κολλήσει ;

  38. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος φέρεται ως νικητής στο παιχνίδι της Σοφοκλέους. Με αρχικό κεφάλαιο 18,7 εκατ. δρχ. και επενδύοντας επιπλέον 63,8 εκατ. δρχ., βρέθηκε με κέρδη περίπου 614 εκατ. δρχ. Ο κ. Καμμένος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

    «Από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου όχι μόνο έχασα το κεφάλαιο που είχα επενδύσει, αλλά δύο φορές τόσα. Τα αναφερόμενα ως κέρδη στη δήλωση του «πόθεν έσχες» αφορούν επενδύσεις της πρώην συζύγου μου. Καμία οικονομική διαχείριση ούτε απολαβή είχα απ’ αυτά τα κέρδη. Απλώς δηλώθηκαν γιατί η δήλωση του «πόθεν έσχες» ήταν κοινή».

    “ελευθεροτυπία” 16/06/2005

    • Έλα μωρε τώρα…

      «ΜΜΕ – Ιούλιος, Αύγουστος 2004 / Φ.26

      Κυρίες και Κύριοι. Φίλες και φίλοι. Είστε συντονισμένοι στη συχνότητα της «Πυξίδας Της Πόλης» και ακούτε …
      Ανακατατάξεις στην χανιώτικη εφημερίδα ΚΗΡΥΞ.
      Μετά την μετακίνηση του μέχρι πρότινος διευθυντή της εφημερίδας Στέλιου Νικηφοράκη στο κοινοβούλιο πολλά αλλάζουν …
      Γράψαμε ήδη τον προηγούμενο μήνα ότι στην ταυτότητα της εφημερίδας αναγράφεται πλέον η κυρία Αντωνία Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη ως εκδότρια.
      Ενώ από αρχές Ιουνίου την γενική διεύθυνση της εφημερίδας έχει ο δημοσιογράφος Μανώλης Βασιλάκης. Ο οποίος όπως μαθαίνουμε ήρθε στα Χανιά, μαζί με μια ομάδα συνεργατών του, με σκοπό και στόχο να δώσει νέο αέρα στον ΚΗΡΥΚΑ.
      Πάντως κάτι ακούμε ότι εκτός από τις ανακατατάξεις υπάρχουν και αναταράξεις …
      Να σημειώσουμε ότι οι πρώτες αλλαγές φάνηκαν στο φύλλο της 23ης Ιουνίου 2004 και πρέπει να τονίσουμε ότι μας έδωσαν μια εμφανώς ανανεωμένη εφημερίδα.»

      Ως γνωστόν οι μητσοτάκηδες επιλέγουν προσεκτικά τους συνεργάτες τους…Κατά προτίμηση από την κατηγορίων των βλεννοπαραγωγών ασπόνδυλων…

  39. Πράγματι τράβηξε σε βάθος μια αναφορά (απλή αναφορά θέλω να πιστεύω) στον Καμμένο.
    Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να έχει.
    Συνοψίζοντας, κρατώ κάτι από ένα σχόλιο του axthos arouris
    «…φαίνεται να είναι ένας συνεπής με την ιδεολογία του αν μη τι άλλο πολιτικός και για αυτό τον σέβομαι….».
    Μάλλον είναι αρκετή αυτή η γνώμη, αφήνει στην άκρη πραγματικές ή φαντασιακές πρακτικές του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    Φίλε Λασκαράτε, καλύφθηκα. Παρερμήνευσα ίσως.

    mbiker

  40. axthos arouris,
    δεν αισθάνομαι καθόλου ότι παλινωδώ. Το να αναγνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα «ριζικής ανατροπής του καπιταλισμού», ενώ είμαι πράγματι αντικαπιταλιστής, δεν νομίζω ότι είναι θέμα παλινωδίας. Και απ’ αυτό το κτηνώδη καπιταλισμό που οδηγεί τους ανθρώπους στην απελπισία και το θάνατο, εφόσον αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα ανατροπής του, προτιμώ να ερευνήσω αν υπάρχει δυνατότητα ευρύτερων συμμαχιών για ανατροπή μόνο αυτού του συγκεκριμένου καπιταλισμού. Αλλά, γενικότερα δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει κάποια μαγική στιγμή Οκτώβρη ’17. Και δεν ξέρω και αν πρέπει να θέλουμε να υπάρξει. Νομίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά. Αυτό ακριβώς το διαφορετικό διερευνώ, νομίζω με συνέπεια, αν και έχω πει ότι δέχομαι τις αντιφάσεις σε ένα θεωρητικό έργο. Θα σε καλούσα πάντως να παρακολουθήσεις το σύνολο των κειμένων μας. Εμείς λέμε καθαρά ότι οι παλαιές ιδεολογίες έχουν τερματισθεί και επομένως ανιχνεύουμε τα νέα εδάφη. Όχι μόνοι μας βέβαια. Για παράδειγμα, πολλές θεωρητικές επεξεργασίες του μετ- αναρχισμού μας βρίσκουν σύμφωνους. Ωστόσο δεν θέλουμε να λεγόμαστε μετα – αναρχικοί, γιατί βασικά δεν θέλουμε να λεγόμαστε τίποτα. Είναι περιοριστικό το να έχεις κάποια εικέτα. Να μας παρακολουθείς φίλε μας, συνολικά…. Και ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σου… 🙂

  41. laskaratos
    καθόλου βέβαια παρείσακτος δεν είσαστε. Το αντίθετο.. 🙂
    Ευχαριστούμε όσους έκαναν το κόπο να γράψουν σχόλια και νομίζουμε ότι ο διάλογος ήταν γενικά υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε επίσης προκαταβολικά όσους θα συνεχίσουν το σχολιασμό! 🙂

  42. Όταν διαβάζω εδωπέρα τα σχόλια που είναι κατά βάση εναντίον του Καμμένου και του πνεύματος της ανάρτησης, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως αυτοί που τα γράφουν έχουν σπίτι και δουλειά και ασφάλεια και μπορούν να περιμένουν την επανάσταση. Αν όμως δεν είχαν σπίτι και ψωμί να φάνε και κοιμόντουσαν σε κανένα παγκάκι, θα ήθελα να ήξερα αν θα είχανε καν χρόνο και μυαλό να σκεφτούνε ιδεολογίες και αποχρώσεις και δεν θα τους ενδιέφερε παρά πώς θα ζεσταθούνε τη νύχτα και αν θα τη βγάλουνε την επόμενη. Το κκε π.χ. με το οποίο δήθεν διαφωνούν αυτοί οι ίδιοι, δεν κάνει τίποτα το διαφορετικό, είναι και αυτό προσηλωμένο στις αρχές του και δεν συζητά με κανέναν.

    Με λίγα λόγια αλίμονο σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και ποιος θα μας γλυτώσει από τους επαναστάτες από χόμπι!

  43. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα απλώς να πω ότι εγώ βλέπω έναν κατεστημένο επαγγελματία πολιτικό, εκπρόσωπο ίσως κάποιας πλευράς του ελληνικού κεφαλαίου πληττόμενης από την κυρίαρχη πολιτική (π.χ. την ισχνή εξαγωγική μεταποιητική πτέρυγα), να καλεί σε μετωπική συμπόρευση απλώς εναντίον του μνημονίου (με στόχο μάλλον την επαναφορά της «Ελλάδας μας» στην κατάσταση π.χ. του 2008) πάνω σε εθνικιστική βάση («Έλληνες εναντίον ύπουλων ξένων»). Η οποία φυσικά δεν έχει καμία βάση, από τη στιγμή που από τους μεγαλύτερους ωφεληθέντες από το μνημόνιο ήταν οι ελληνικές τράπεζες (κάτοχοι μεγάλου μέρους του χρέους του ελληνικού Δημοσίου)!

    Και δυστυχώς ορισμένοι αριστεροί πιστεύουν ότι μία τέτοια αποπροσανατολιστική μετωπική συμπαράταξη, η οποία όχι απλώς δεν εμπεριέχει κανένα ταξικό πρόσημο αλλά δεν επιρρίπτει καν ευθύνες σε ΕΕ, ΟΝΕ κλπ (βασικοί παράγοντες αποσάθρωσης της ελληνικής οικονομίας), αποτελεί αξιόπιστη «λύση κοινωνικών συμμαχιών»!

    Δεν είναι επομένως να απορεί κανείς όταν διαβάζει σχόλια που περιγράφουν την ταξική πάλη ως «ξεκατίνιασμα μεταξύ μας» (!) και μας καλούν να θρηνήσουμε για… τον Μπακογιάννη!

  44. Γεια, καλή χρονιά.
    Εκεί που ξεθύμωσα κάπως με την αναφορά στο μπλογκ του Καραμπελιά ( ο χαρακτηρισμός από τον Παύλο ότι δεν είμαι με τα καλά μου, δε με πείραξε- σήμερα στην Ελλάδα αφού δεν τρελαινόμαστε, σημαίνει ότι σίγουρα δεν είμαστε με τα καλά μας), ήρθε τούτο δω με τον Καμμένο.

    Σας παρακολουθώ, προσπαθώντας να λύσω την απορία μου αν είσαστε αυτό που φαίνεστε, ή αν αποτελείτε μία περίεργη συνωμοσία, μία οργάνωση με άλλους στόχους , ή τέλος πάντων μια ομάδα σε διατεταγμένη υπηρεσία (από ποιόν, μακάρι να’ ξερα).

    Θα ήμουν πεισμένος για τη δεύτερη εκδοχή, αν δεν έβλεπα τον κ. Λασκαράτο, έμπειρο περί τα διαδικτυακά, να σας μιλάει με συμπάθεια και επιχειρήματα.

    Κάνω κι εγώ , λοιπόν, την υπόθεση εργασίας , ότι αυτό που ισχύει είναι η δεύτερη, κακή εκδοχή, ότι δηλαδή είσαστε όντως, μέρος του κινήματος.Κακή γιατί εμφανίζεστε σαν μεγάλοι Τιμητές της Αριστεράς και των υπολοίπων κινηματικών, αλλά εμένα μου φαίνεστε το ίδιο μπερδεμένοι και ίσως περισσότερο.

    Επειδή κι εγώ τώρα κάνω το ίδιο, λέω προκαταβολικά οτι δεν έχω καμμία λύση έτοιμη, βάζω όμως τα σωστά (κατ’ εμένα) ερωτήματα. Εσείς που είσαστε «χώρος» (Και μη το αρνηθείτε) αρχίστε να απαντάτε ή να το δουλεύετε, μαζί με εμάς , τους αναγνώστες σας, ίσως.

    1ο. Μιλάτε για αριστερά. ΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Όχι με όρους κομμάτων-αυτο κι αυτό το κόμμα- αλλά ουσίας.Τι θεωρείτε αριστερά.

    2ο. ΟΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ. Μην πείτε «δεν υπάρχει δεξια κι αριστερά». Από τη στιγμή που υπάρχει η λέξη, υπάρχει και το πράμα.Αλλιώς τι υπάρχει; «Τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά;»Ή αλλιώς, πάψτε να χρησιμοποιείτε τη λέξη. Ορίστε κάτι αλλο, αλλιώς.

    Πηδάω κι άλλες ερωτήσεις και πάω στη σπουδαιότερη.

    3ο. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΜΕΙΣ». «WE». Που θα συμμαχήσουμε με ΚΑΠΟΙΟΥΣ για να χτυπήσουμε «ΑΥΤΟΥΣ». Ποιοί είναι ΑΥΤΟΙ; Ποιός είναι ο εχθρός;Τι μας κομίζετε, ως γλαύκα Αθήναζε, τον Σουν-τζου, αφου κι εσείς οι ίδιοι δεν εφαρμόζετε ούτε το Αλφα και το Βήτα της τέχνης του. (γνώριζε τον εαυτό σου, γνώριζε τον εχθρό)

    Αυτά προς το παρόν, όσο για τον Καμμένο, Ε-ΛΕ-ΟΣ.

    Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι την ουσία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι η πρώτη αρχή του Σουν Τζού: Η νίκη έγκειται στην εξαπάτηση.

    Έτσι εξαπάτησε ο γερο-Παπανδρέου τον Ελληνικό λαό το 1944.Τους είπε: Και λαοκρατία θα έχωμεν. Έτσι εξαπάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου τη πλειοψηφία των Ελλήνων, που ήταν αριστεροί: Πάμε από τον τρίτο δρόμο στον Σοσιαλισμό. Και έτσι εξαπατά ο Σαμαράς όταν μιλάει για το Έθνος, ό ίδιος που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, στεφανώνοντας τον τάφο των φριχτών δοσιλόγων του Μελιγαλά.

    Λέω προκαταβολικά, οτι θεωρώ αυτά τα λάθη σαν απόρροια μιας γενικής σύγχρονης τάσης στις κοινωνίες,προς το ασύνδετο, το χωρίς παρελθόν, το ανιστόρητο, το ουρανοκατέβατο, το ασυνάρτητο.

    Το σημερινο κίνημα είναι ή δεν είναι συνέχεια του αντι-δεξιού κινήματος της μεταπολίτευσης, κι εκείνο του Αντιδικτατορικού κινήματος της γενιάς του πολυτεχνείου, κι εκείνο της γενιάς του 1-1-4 και εκείνο του ΕΑΜ και κείνο του 1821 κλπ;

    Και πως μπορείς να διηγηθείς το πως φτάσαμε εδώ, αν δεν χρησιμοποιήσεις τους όρους «αριστερά» και «δεξιά».Ή ακόμα αστική τάξη και λαός.Κεφάλαιο και εργατική δύναμη;’Η πτωτική τάση του μέσου ποσοστού κέρδους, ιμπεριαλισμός και όλη τη μαρξιστική-αριστερή φρασεολογία.Ε; Ε;

    Αυτά τα ολίγα.

  45. Σταυρε τιποτα απο αυτα που νομιζεις δεν συμβαινει.Απλα καποιοι υπερενθουσιαζονται και νομιζουν πως αλλαξε ρουχα ο Μανωλιος.Κατσε να δεις που θα βγαλει και η Μενεγακη με τον Ρουβα απο κοινου ανακοινωση επαναστατικης υποστηριξης στον χειμαζομενο λαο,το κειμενο που θα γραψει ο Παυλος.

  46. Εντάξει, 11888, γι αυτό κι εγώ σχολιάζω.

    Αν έδινα 100% πιθανότητες για την ύποπτη εκδοχή, ε, δε θα έκανα τον κόπο.
    Και γιατί στο Σύνταγμα, επί Αγανακτισμένων, άκουσα τέτοια ασύνδετα από πολλούς. Αυτοί που ήταν της ασφάλειας φαινόντουσαν. Οι άλλοι που λέγαν παρόμοια ασύστατα-κι ήτανε πολλοί- δεν θα μπορούσε να ήταν όλοι βαλτοί.

    Πάντως σημαντικό γνώρισμα της εποχής – το βλέπω στις παρέες και στους ανθρώπους, κυρίως στους πιτσιρικάδες,-είναι η έλλειψη ορίων γενικότερα. Και καθαρότητας. Πολύ ομίχλη, ρε παιδί μου. Γι αυτό θα επέμενα να ορίζονται τα πράγματα και οι έννοιες.

    Όχι, πραγματικά δε θα είχα αντίρρηση για οποιεσδήποτε συμμαχίες με τον οποιονδήποτε, ακόμα και με αυτόν τον γελοιοδέστατο Οννεδίτη ( ο οποίος αν ήταν στη παράταξη από παλιά , συν τοις άλλοις, βαρύνεται και με το κάρμα ενός φόνου) . Αλλά με ποιόν στόχο;

    Την αταξική κοινωνία γενικά;
    Την αταξική κοινωνία κάποτε;
    Την αταξική κοινωνία εδώ και τώρα;
    Την σοσιαλδημοκρατία Σκανδιναβικού τύπου;
    Την κατάργηση του καπιταλισμού;
    Την αποδέσμευση της Ελλάδας από το Ευρώ;
    Την επιστροφή στη Δραχμή;
    Την αποσκίρτηση από το Νατο ;
    Την σύμπλευση με κάποιο άλλο στρατόπεδο;
    Την κατάργηση όλων των νόμων του Μνημονίου;
    Την άρνηση πληρωμής των Χρεών;
    Την μερική δήμευση της περιουσίας π.χ όλων όσων έχουν στοιχεία πάνω από 1,000,000 ευρώ;

    Αν δεν ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΘΟΥΝ ΡΗΤΑ οι απαντησεις για τα μεγάλα αυτά ζητήματα,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

    Πάντως, για παράδειγμα , σε τί από αυτά θα συμφωνούσε ο Χι καμένος; Και μάλιστα, όπως είπε και ο Λασκαράτος, θα έκανε αυτοκριτική (Κινέζικου τύπου, με χτυπήματα του κούτελου στα πλακάκια) για το γεγονός ότι Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι;

    Ή ψάχνει για αφελείς, τώρα που ξέρει ότι αν γίνουν εκλογές , πολλοί από τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, θα στερηθούν ττης βουλευτικής εξουσίας, του βουλευτικού κύρους και του βουλευτικού μισθού ;

    Παύλο, μήπως το καμένο αυτό άτομο, βρήκε τελικά αφελείς;

    • «Αν έδινα 100% πιθανότητες για την ύποπτη εκδοχή»
      Δηλαδή, τώρα, πες μου ειλικρινά, πόσες πιθανότητες δίνεις να είμαι της ασφάλειας; Πάνω ή κάτω από 50%; Σε κόβω για 70%…
      Τέλος πάντων… Εγώ θα επαναλάβω το ακόλουθο σχόλιο μου:
      Ιανουαρίου 6, 2012 στις 6:22 ΜΜ

      Δεν έγραψα κείμενο για τον Καμμένο… Οπωσδήποτε κάθε κείμενο δέχεται άπειρες ερμηνείες, αλλά οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν τον κόπο, τουλάχιστον, να μην κάνουν μία και μοναδική ανάγνωση, με τον καμμένο στο κέντρο του σύμπαντος του κειμένου… 🙂
      Όποιος βέβαια θέλει να ξεμπλέξει εύκολα με το κείμενο σκαλώνει στον καμμένο και μένει εκεί… 🙂
      Αλλά, επειδή υπάρχουν και εύκολα τα σκαλώματα, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να συνενοηθούμε ούτε στα στοιχειώδη και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι, πλην των επαναστατών… 🙂

  47. Όσο, για τους στόχους των συμμαχιών, γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια και σεις; 🙂 Εγώ έκανα το μισό βήμα και έθεσα το θέμα 🙂 . Ολοκληρώστε το εσείς. Μην τα περιμένετε όλα στο πιάτο… 🙂

  48. H ARISTERA POY EINAI ..???? XAMENH STA VATHI TOY PERISSOY ARMENIZEI,ALHTHIA TI PINOYN K DEN MAS DINOYN..????
    EXOYN THN AGWNISTRIA MPOYMPOYLINOPAPARHGA K EXOYN OLOI HSYXASEI K OI ALLOI TON MAXHTH TSIPRA K KOIMOYNTAI HSYXOI…
    BRE MHPWS TOYS PSEKAZOYN K AYTOYS ME TEZA???
    ALI ALI K TRIS ALI SHKWTHITE ORE MAS EFAGANNNNNNNNNN
    LAEEEEEEEEEEEE
    KSYPNA…

  49. Γιατί πάντα να φταίνε οι άλλοι?
    ΕΜΕΙΣ φταίμε μερικές φορές.

    Ασχολούμαστε π.χ. με επίπληξη στην αριστερά, επειδή δεν κάνει πράματα-που-θάπρεπε-να-κάνει,
    αλλά εμείς (δηλαδή μέλη και σχολιαστές των ΣΧΣ) δεν κάνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για τη στοιχειώδη άμυνα και διαφύλαξη της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειάς μας και της ίδιας της Ακεραιότητας του Διαδικτυακού Διαλόγου, ενώ πυκνώνουν τα πλήγματα εναντίον όλων αυτών (και χρησιμοποιούμαστε σαν «ινδικό χοιρίδιο» για την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ της ΙΔΙΑΣ της Ελευθερίας του Λόγου με ανωνυμία στο διαδίκτυο). Είμαστε πραγματικά ανόητοι, αν όχι κάτι χειρότερο…

    ΤΙ εννοώ? Χθες το βράδι μετά τα μεσάνυχτα, το πολύ δημοφιλές μπλογκ You Pay Your Crisis δημοσίευσε νέα λυσσαλέα επίθεση του Φωτόπουλου κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, με ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΜΠΛΟΓΚ και ΚΥΡΙΩΣ εμού προσωπικά (όπου ψευδολογεί ασύστολα). Το άρθρο μάλιστα προοριζόταν για την «Ελευθεροτυπία» αλλά… ατύχησε διότι η «Ε» κλείνει και δεν ανεβάζει τίποτα ούτε στο σάητ της. Βρέθηκε μια αφελής και απρόσεκτη φίλη (η μπλόγκερ Cynical) κι έκανε ΚΑΙ εκείνη τη γκάφα να δημοσιεύσει το λασπολογικό άρθρο, που μας δυσφημεί σε ΟΛΟ το ελληνικό διαδίκτυο σαν βόμβα διασποράς. Ορίστε το πρωτοφανές άρθρο
    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

    Εχω απαντήσει, με updates στο νέο ποστ εδώ
    http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/07/periektikos-nazismos/
    …αλλά ένας κούκος δεν φέρει την άνοιξη.

    Χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού λόγω… ευγένειας, αλλά και γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙ φταίω κι εγώ που δεν σας ενημέρωσα ΠΙΟ καλά για το ΤΙ πρόκειται να συμβεί και ΤΙ είναι το κύριο διακύβευμα.

    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. Κάθε ακτιβισμός ξεκινάει από την υπεράσπιση των ΔΙΚΩΝ του μέσων κι ελευθεριών, της ίδιας της υπόστασής του & της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ αυτονομίας στην τελική. Αλλιώς γίνεται μαλακό τυρί αλοιφή.

    _____
    Υ.Γ. Σκέφτομαι να αλλάξω το πραγματικό επίθετό μου σε «Ομαδεών», αλλά… φοβάμαι την καζούρα. 🙂
    Ετσι ο Τάκης θα καταλάβει ότι πραγματικά συκοφαντεί και δυσφημεί ΕΠΩΝΥΜΟ πρόσωπο (χαχαχα)

  50. Σορυ, Παύλε, που επανέρχομαι, αλλά αυτή η λογική:

    «Φτού τους!! Για σου Καμμένο επαναστάτη!! Τι Μπογιόπουλος και μαλακίες! Πα΄ρε και το μποξεράκι του Τσίπρα και τη κιλότα της Παπαρήγα!»

    δε θυμίζει ούτε αριστερά, ούτε κίνημα.Εγώ, που πραγματαικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή χώρο, μπορώ να αναγνωρίσω στον Τσίπρα ότι τουλάχιστον κάλεσε σε αντιμνημονιακή ενότητα. Ειναι το αυτονόητο. Αντιμνημονιακή ενότητα και στο δρόμο καιστις κάλπες. Σαν μπλογκ λοιπόν γιατί να μην προωθείτε αυτό ακριβώς. Αλλά πρώτα με τον Τσιπρα και μετά (ή μάλλον καθόλου) με τον καμένο Καμένο.Αλλιώς μ΄αυτά τα ντεμί, τύπου «τι μου γλυκοπικρογίνεσαι Μαρίκα» που λέει κι ο Βάρναλης, όλα μπορεί να τα σκεφτεί κανείς.

    Αλλθεια, αφού λέτε οτι θέλετε εποικοδομητική συζήτηση:

    Εσύ, Πάυλε, θεωρείς τον εαυτό σου αρστερό;Πως ορίζεις την αριστερά, και γιατί λες οτι είσαι αριστερός;.
    ΔΕΝ χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου «αριστερό»; Τότε ,πως ορίζεις την αριστερά, και γιατί ΔΕΝ λες οτι είσαι αριστερός

    Τέτοια ζητήματα θα περίμενα να δώ στο μπλογκ αυτό. Σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω,

    (Την αταξική κοινωνία γενικά;
    Την αταξική κοινωνία κάποτε;
    Την αταξική κοινωνία εδώ και τώρα;
    Την σοσιαλδημοκρατία Σκανδιναβικού τύπου;
    Την κατάργηση του καπιταλισμού;
    Την αποδέσμευση της Ελλάδας από το Ευρώ;
    Την επιστροφή στη Δραχμή;
    Την αποσκίρτηση από το Νατο ;
    Την σύμπλευση με κάποιο άλλο στρατόπεδο;
    Την κατάργηση όλων των νόμων του Μνημονίου;
    Την άρνηση πληρωμής των Χρεών;
    Την μερική δήμευση της περιουσίας π.χ όλων όσων έχουν στοιχεία πάνω από 1,000,000 ευρώ;)

    ΠΟΥ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ: ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ.

    Γιατί και ο λόγος για την περίφημη άμεση δημοκρατία , συνήθως αφορά το ΠΩΣ θα παίρνονται οι αποφάσεις και ελάχιστα το ΤΙ αποφάσεις θα παίρνονται.

    Την αστική δημοκρατία, μην την υποτιμάτε, θεωρητικά έχει λυμένα πολλά. Από το 1ο αρθρο του συντάγματος; η εξουσία πηγάζει απο το λαό και το έθνος, ως το διαχωρισμό των εξουσιών και βέβαια με τους νόμους. Και την ελευθερία του συναιτερίζεσθαι ( τα κόμματα δηλ). Κι αυτό από την αρχή : Με την Διακύρηξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του πολίτη.(¨αλλο αν δεν τα τηρεί )
    Τέτοια χρειαζόμαστε κι όχι θολούρες ούτε Καμένους λαικισμούς.

    Αλλά εσείς ,δεν έχω καταλάβει. Ποιο πολιτικό σύστημα θέλετε. Είστε με την αστική δημοκρατία; Είστε με την αναρχίας;Τη βουλή των πεντακοσίων;(πωπω βαβούρα) Ποιό οικονομικό σύστημα προτιμάτε; Τον καπιταλισμό; Τον κρατικό καπιταλισμό; Τη σοσιαλ-δημοκρατία;Τον κορπορατισμό;(προς τα εκεί σας βλέπω, οπότε….)
    Δεν απαντάτε πουθενα .(Μη με παραπέμψετε αλλού, οι ερωτήσεις είναι απλές)
    _____

    Τον Φωτόπουλο δεν τον ξέρω, εδώ τον είδα, αλλά όταν μπαίνουμε στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εκεί κι άν γίνεται Βαλπούργκισναχτ πρακτόρων. Και σαυτά ένα μπλογκ πολιτικής παρέμβασης πρέπει να έχει θέσεις. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

  51. Φυσικά και πρέπει να ανατραπεί ο καπιταλισμός, φυσικά και οποιος νομίζει οτι μονο εμεις εδω τραβάμε ζορια ειναι πολιτικος κρετινος, φυσικα και οι παραδοσιακοι ελληνες μεγαλοαστοι δεν διαφέρουν σε τιποτα απο τους νεοπλουτους «σοσιαλαμόγια» που τους χαρακτήρισε τακτικος τρολλοθαμώνας του μπλογκ που πετάει πυροτεχνήματα της πουτσας για να καλύψει την λιγουρα του για τον καπιταλισμό μπας και πλουτίσει καμμια μέρα, φυσικα και ο Καμμένος μιλάει για ανατροπη απο την πατριωτικη εθνικιστικη ακροδεξιά σκοπιά και φυσικα ολοι οσοι ψάχνουνε τι ειναι αυτο που «μας δονει» στην ελλάδα με τον μαλακισμένο πληθυσμο που τους εβγαζε τοσα χρόνια ….ανακαλυψαν οι λιγουρηδες της «μαζικοτητας» και της «εξεγερσης» λιβυκου τύπου οτι οσο ευκολο ηταν εκει να ενωσεις μαλάκες κατω απο την ατζέντα του πολιτικου ισλαμοφασισμου ετσι και εδω ειναι πολυ ευκολο να ενώσεις αλλους μαλάκες κάτω απο την ατζέντα του φασιστικου πατριωτισμου και μάλιστα χιτλερικου τυπου αφου ειναι γνωστο οτι και ο Χιτλερ κινημα λαικο εκανε εναντιον των «παλαιων» και «διεφθαρμενων» αστων πολιτικων αλλα και εναντιον του κομμουνισμου και απο τη πισω πορτα ειχε εξασφαλισει συμβολαια στηριξης απο το μεγάλο διεθνες κεφαλαιο της εποχης (βλεπε IBM , Ford, General Motors, Swan Chemicals νυν Eli Lilly κλπ) αλλα και με το ντοπιο κεφάλαιο (Τυσσεν Κρουπ κλπ)….ετσι και ο Καμμένος και οι εθνοφασιζοντες «υπερεπαναστάτες» οπαδοι του ονειρεύονται Αμερικάνικα Ρωσικα και Ισραηλιτικα κεφάλαια που θα κανουνε τις γεωτρήσεις…μα για ποιον? για το καλο του ελληνικου λαου φυσικα…ετσι?…..καληνυχτα και καλη τυχη μαγκες

  52. και ο φοβερος αυτος επαναστάτης που σε συγκλονισε Παυλο…δεν κάνει κουβέντα για αναδιανομη εισοδήματος και οικονομικη ανεξαρτησια των εργαζομενων απο την μισθωτη σκλαβια…και ολα θα πάνε καλα μονο και μονο γιατι ειπε τις μαγικες λέξεις που ερεθισαν την εθνικιστικη μας κλειτορίδα ετσι?

  53. Ο Παγκαλ εχει δικιο οι παραδοσιακοι «νοικοκυραιοι» καπιταλιστές πλουτιζανε παράγοντας!!!…ο Τοσίτσας ας πουμε παρηγαγε στολες τροφη και αλλα εφοδια για τον αιγυπτιακο στρατο οταν αυτος επιχειρουσε εναντιον του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι κι εσφαζε τον πελοπονησσιακο πληθυσμο, μετα βέβαια τον ονομάσαμε «εθνικο ευεργέτη»…ο Συγγρός παρηγαγε μετοχες πυροτέχνημα για την «Λαυρεωτικη» που προκάλεσαν βομβαρδισμο της Αθηνας απο τον κοινο ΑγγλοΓαλλικο στολο …και αυτος «εθνικος ευεργέτης»….τι σε κοιτάμε και δε σε βαράμε γουρουνάκι παγκαλ? ουτε απο ασχετοσυνη δεν μπορώ να σε συγχωρέσω…και να τάξερες παλι τις ιδιες μαλακιες θα εγραφες….για «καλους» «νοικοκυραιους» πλουσιους

    • Μαξφάκτορα…….Πρώτος εγώ τους είπα «καρχαρίες’ αν πρόσεξες…….και ναι,επιμένω….οι σημερινοί είναι τρισχειρότεροι….δεν είναι καν καπιταλιστές…είναι σκέτοι ληστές!
      Άλλο να πλουτίζεις εκμεταλλευόμενος την υπεραξία της εργασίας κάποιων στο εργοστάσιό σου ή στο τσιφλίκι σου ή στα καράβια σου κι άλλο να πλουτίζεις παίρνοντας μίζες υποθηκεύοντας ολόκληρη χώρα μη παράγοντας τίποτα ΚΑΙ μην αφήνοντας και τους άλλους να παράγουν !
      Δε μίλησα για καλούς και κακούς καπιταλιστές….μίλησα για καπιταλιστές και καταχραστές-ποινικούς

      *Τις ανοησίες περί Παπαφλέσσα και Κιουταχή πες τες σε κάναν Νο11880 που τα καταπίνει όλα αμάσητα

  54. Και μετά αυτό το κρεσέντο αφελούς ανάλυσης, εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ξυπνήσαμε, ότι δεν θα μας ξαναπιάσουν κορόιδα, και κυρίως ότι θα κάνουμε και επανάσταση.
    Ε ρε κατακαημένη Ρούμελη….
    http://risinggalaxy.wordpress.com/2012/01/13/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81/

    • Όχι μωρέ… για ξυπνήματα είμαστε τώρα; Ο Καμμένος κάνει αντιμνημονιακή κίνηση (αύριο νομίζω θα την ανακοινώσει) και ο Τσίπρας αντιμνημονιακό μέτωπο. Α! ξέχασα και τους 18 διανοούμενους – μαζί με τη Διαμαντοπούλου!

      Μέσα σε όλα αυτά, να κι ένα ενδιαφέρον άρθρο:
      https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1368986

  55. Αυτό είναι το εθνικά κυρίαρχο κράτος του κ. Καμμένου
    Συνοπτικά αναφέρω:
    …το 1828 γίναμε κράτος μετά από την ναυμαχία του Ναβαρίνου όταν ο Αγγλικός, Γαλλικός, Ρωσικός στόλο διέλυσε τον Τουρκο-Αιγυπτιακό στο Ναβαρίνο. Διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα μία επαρχία των Τούρκων γιατί ως γνωστό μετά την απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και τους 2 εμφυλίους κατά τη διάρκεια της επανάστασης, αυτή έπνεε τα λοίσθια…
    …το 1833 οι προστάτιδες δυνάμεις (προστασία-νταβατζιλίκι στη γλώσσα του πεζοδρομίου) επέβαλαν τον Όθωνα ως βασιλιά. Πόσο εθνικά κυρίαρχο είναι αυτό???
    … το 1850 το Βρετανικό Ναυτικό, αποκλείει την χώρα και κατάσχει ελληνικά πλοία στο Αιγαίο. Αφορμή για την παρέμβαση η εισβολή όχλου στο σπίτι του Νταβίντ Πατσίφικο -ισπανοεβραίου με βρετανική υπηκοότητα- και η πρόκληση υλικών ζημιών.
    … το 1863 οι προστάτιδες δυνάμεις επιλέγουν τον Δανό Γεώργιο (γνωστός στην πιάτσα και ως Χριστιανός- Γουλιέλμος- Φερδινάνδος- Αδόλφος- Γεώργιος του Οίκου των Σλέσβιχ – Χολστάιν – Ζόντερμπουργκ – Γκλύξμπουργκ) για απόλυτο άρχοντα του κατά τ’αλλα εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κρατιδίου.
    …για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα υπήρχαν τα –άκρως εθνικά- ρωσικό, γαλλικό, αγγλικό κόμματα
    …το 1885 μετά από απαίτηση του Βρετανού προσωρινού επιτετραμένου της Αγγλίας στην Αθήνα, Νίκολσον, ολόκληρο το σώμα Χωροφυλακής “παρατεταγμένο εν μεγάλη στολή” στην Πλατεία Συντάγματος θα παρουσίασε όπλα και παιάνισε τον Αγγλικό Εθνικό ύμνο ενώπιον του. Η απαίτηση του Νίκολσον προέκυψε λόγω –ασήμαντου- επεισοδίου που είχε με Έλληνες χωροφύλακες στο λόφο του Λυκαβηττού.
    …το 1897 η Ελλάδα ηττείται σε νέο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Οι ξένες δυνάμεις παρεμβαίνουν και ζητούν από την Τουρκία ανακωχή. Οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να φτάσουν στην Λαμία και ακόμα παρακάτω. Για άλλη μια φορά ο εθνικά κυρίαρχος καρπαζοεισπράκτορας σώζεται από τους προστάτες.
    … 1916 το εθνικά κυρίαρχο κρατίδιο έχει ηγέτες φιλοβρετανούς (Βενιζέλος) και φιλογερμανούς (Βασιλιάς). Τελικά η Ελλάδα –μετά τον εθνικό διχασμό- σέρνεται στον πόλεμο αφού μπήκαν τα Γαλλικά θωρηκτά στον Πειραιά, αποβίβασαν 3.000 Γάλλους στρατιώτες και βομβάρδισαν περιοχές της Αθήνας. Εθνική κυριαρχία στο απόγειο της!
    … 1917 ο Βενιζέλος στέλνει στρατό στην Κριμαία κατά των μπολσεβίκων κατόπιν εντολής των «συμμάχων». Εθνική κυριαρχία ξανά.
    … 1919 οι «σύμμαχοι» μας στέλνουν στην Μικρά Ασία ως τοποτηρητές τους.
    … 1936 «αναλαμβάνει» ο γερμανόφιλος Μεταξάς. Αξιοσημείωτος ο άκρα εθνικός χαιρετισμός με ανάταση του χεριού που μετά τον αντέγραψε ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.
    … 1943-1949 εμφύλιος οι μεν παίρνουν –εθνικές πάντα- εντολές από τους Σοβιετικούς, οι δε από τους Άγγλους στην αρχή και μετά από τους Αμερικανούς.
    … 1949-1967 ο εθνικά περήφανος λαός δέχεται με μεγάλη υπερηφάνεια τη βοήθεια του πακέτου Μάρσαλ, το οποίο βέβαια τρώγεται στο μεγαλύτερο μέρος του από τα λαμόγια της εποχής –στη συνέχεια αυτά θα είναι τα μεγάλα ελληνικά «τζάκια»- και οι Η.Π.Α. βέβαια δεν χάνουν την ευκαιρία να αναμιγνύονται στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, διακριτικά πάντα, μην χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία. Δεν ξεχνάμε ότι το εθνικό ΚΚΕ απλά είναι ο δορυφόρος του ΚΚΣΕ. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί –κάργα εθνικόφρονες- κάνουν γαργάρα τις γερμανικές αποζημιώσεις…
    …1967-1973 εθνική χούντα, αλλά με αμερικανικό σχεδιασμό!
    …1981-1988 επίσης περίοδος που η εθνική κυριαρχία βρίσκεται στο απόγειό της. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ διώχνει τις αμερικανικές βάσεις, βγάζει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανασυντάσσει την εθνική οικονομία και κάνει τη χώρα αυτάρκη.
    … 1988 μέχρι 2010 το εθνικά κυρίαρχο κρατίδιο επιδίδεται σε άκρατο δανεισμό, μεγάλο μέρος του οποίου καταναλίσκεται σε δαπάνες για την εθνική άμυνα ώστε να μην επιβουλευτεί κανείς την εθνική μας κυριαρχία. Πολλά από τα υπόλοιπα πάνε σε εθνικούς εργολάβους.
    …2010…το εθνικά κυρίαρχο κράτος φαίνεται να χάνει την εθνική του κυριαρχία ύστερα από ένα ύπουλο συνομωσιολογικό σχέδιο των σιωνιστών-των τραπεζιτών-του Rothschild και άλλων πολλών που έχουν βάλει αμέτι μοχαμέτι να καταστρέψουν την εθνικά υπερήφανη Ελλάδα. Ε ΟΧΙ αυτό δεν θα περάσει!!!

    Υ.Γ.
    «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλιανθρώπου» Dr Samuel Johnson (1709 – 1784)

    • Φίλε Κλαζομενεύς,
      όχι απλά γνωρίζεις Ιστορία, αλλά τη διδάσκεις κιόλας!

      Εξαιρετικό το σχόλιό σου (προσωπική μου άποψη, αλλά πιστεύω πως συμφωνούν πολλοί∙ αμέτρητοι, θα έλεγα). Αξίζει κάποιος να το αποθηκεύσει αυτούσιο στο αρχείο του.

      Μάλιστα, σκέφτομαι να το περάσω ως ανάρτηση, γιατί κάποιοι σε αυτή τη χώρα έχουν αδύνατη μνήμη ή δεν τους αρέσει να διαβάζουν Ιστορία. Οπότε, για να μην κουράζονται, σε 5′ (όσο διαρκεί η ανάγνωση του σχολίου σου), μπορούν να έχουν μία γνώση επί του «άγνωστου» ή «ξεχασμένου» αυτού θέματος.

      Μην ξεχνάμε και τον ίδιο το λόγο δημιουργίας & ανέλιξης του ΠΑΣΟΚ∙ κι αυτό είναι θέμα που είχε να κάνει με την «εθνική κυριαρχία». Άλλωστε, τα αποτελέσματά του τα βιώνουμε μέχρι σήμερα.

      Οπότε, θα προσέθετα και την περίοδο που λείπει:

      1974-1981: Δημιουργία & ανέλιξη στην εξουσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

      Νομίζω, τώρα η λίστα είναι «κομπλέ».

  56. Ενδεχομένως να μπορείς να βάλεις και άλλα πολλά. Αυτά είναι ενδεικτικά. Όταν βλέπω τέτοιο εθνικό παροξυσμό από επαγγελματίες πατριώτες αυτά μου έρχονται στο μυαλό. Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί ορισμένοι «πατριώτες» μπορεί να έχουν πράγματι αγνά-ρομαντικά κίνητρα και να κινούνται στο δικό τους φαντασιακό (π.χ. Θεοδωράκης). Ωστόσο πιστεύω ότι τα ξεσπάσματα Καμμένου και Τράγκα είναι ιλλαροτραγικά! Δεν μπορούν αυτοί που υπηρέτησαν το σύστημα τόσα χρόνια να βγαίνουν και να κλαψουρίζουν για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και τις μειώσεις των μισθών, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Άραγε ο Τράγκας έτσι έκλαιγε όταν άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους στις εφημερίδες τους ή όταν τους απέλυε?

    • @ Κλαζομενεύς:
      Έχεις απόλυτο δίκιο.
      Συμφωνώ και σέβομαι τη γνώση σου.

      *
      «Αυτά είναι ενδεικτικά.»>>>Ωστόσο, πολύ περιεκτικά και δεν κουράζουν. Τα βρίσκω πραγματικά «αρκετά».

      *
      «Ορισμένοι ΄πατριώτες΄ μπορεί να έχουν πράγματι αγνά-ρομαντικά κίνητρα και να κινούνται στο δικό τους φαντασιακό»>>>συμφωνώ απολύτως. Ωστόσο, πιστεύω, για το καλό του τόπου και όλων μας, συχνά, πριν «πετάξουμε κάποιον στον Καιάδα» οριστικά και τον «αποστείλουμε στο πυρ το εξώτερο», ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, να μπορούμε να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία.

      «Καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε, παρά για κάτι που δεν κάναμε.»
      >>>Προσωπικά, το έχω σαν αρχή στη ζωή μου.

Σχολιάστε