ΕΠΕΙΓΟΝ: Απειλείται με επέμβαση από αστυνομία η κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192-Συρρέει κόσμος στο σημείο για στήριξη στους συνδικαλιστές, ήδη από τ΄ απόγευμα.

BlackMediterraneanPirate  + Xenos  από Κατάληψη ΔΕΗ    22-11-2011    23:13  / 23-11-2011   14:40-η κατάληψη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεχίζεται

short  link   wp.me/pPn6Y-bpY

Ενημέρωση: 23:42, 23:58 («ήρεμα» τα πράγματα-συρρέει αδιάκοπα κόσμος στο σημείο), 23-11-2011 00:35 (άρθρα/το χρονικό της κατάληψης)

Απ΄ευθείας μετάδοση στο ακόλουθο link >>>

STOP CARTEL-LIVE STREAMING-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


ώρα 23:13>Πρόβλημα τώρα σε κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος , Μεσογείων 192***400μ από μετρό Εθνικής Άμυνας (Πεντάγωνο / κατεύθυνση προς Αγία Παρασκευή).

Απειλούνται με επέμβαση από αστυνομία. Συρρέει πολύς κόσμος στο σημείο. Ήδη, αυτή την ώρα, βρίσκονται 700 άτομα για να στηρίξουν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κι έχει περάσει εκατοντάδες κόσμος απ΄το απόγευμα, καθώς και οι Αλέκα Παπαρήγα, Τσίπρας, Γλέζος, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, στελέχη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ & άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, όλοι στο πλευρό τους.

 

Αλέκα Παπαρήγα: «Ένας νόμος βαθιά άδικος… Με νύχια και με δόντια πρέπει να επιβάλλουμε, να πείσουμε ότι αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί… Πρέπει ν΄αντέξουμε»! Όταν είμαστε πολλοί, μπορούμε και ν΄αντέξουμε! Κι όταν, βέβαια, έχουμε και συνείδηση πως έχουμε δίκιο». Αλέξης Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα, η πίεση να κλιμακωθεί, ώστε να καταργηθεί αυτό το παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό χαράτσι, το οποίο δεν πρέπει κανένας να πληρώσει και δεν πρέπει να αφήσουμε, όλοι όσοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας, να εφαρμοστεί».

ώρα 01:15-05:30>Ο κόσμος παραμένει κι επιμένει. Λιγοστεύουν, λόγω της ώρας, αλλά επιμένουν. Αρκετός κόσμος / συνδικαλιστές βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Μια φωτιά σε ένα βαρέλι προφυλάσσει απ΄το κρύο και συντροφεύει τους αγωνιστές.

 

 

 

Το χρονικό της κατάληψης, που ήδη αριθμεί 3 μέρες

(Ξεκίνησε και η 4η μέρα κατάληψης-Τετάρτη 23-11-2011)

>>>

 

22/11/2011  22:42

Δεν κάνουν πίσω οι καταληψίες στο Κέντρο της ΔΕΗ

Δεν λύνει την κατάληψη του Κέντρου της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ

 

 

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα που μετέβη στον Χολαργό.

 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και του διεμήνυσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί παρά την διορία που είχε δοθεί μέχρι τις 21.00.

 

Από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ της Τρίτης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Μεσογείων, από το ύψος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» έως και το Νομισματοκοπείο, λόγω της συγκέντρωσης δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλούν ακόμη κόσμο και εργαζομένους στην κατάληψη, ενώ επί τόπου βρίσκονται ήδη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αποτέλεσμα της κατάληψης πάντως, είναι να μην μπορούν γενικότερα να εκδοθούν λογαριασμοί ρεύματος από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού και πλέον φαίνεται ότι αναζητούνται τρόποι ούτως ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία έκδοσης λογαριασμών χωρίς να εκδίδονται και εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο πως είναι εφικτό.

 

Στο σημείο βρέθηκε το βράδυ και η Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα η οποία έκανε λόγο για ένα «βαθιά άδικο» νόμο.

 

«Ο νόμος μπορεί να λέει ότι λέει αλλά ένας νομός που είναι τόσο βαθιά άδικος, που δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στη ΔΕΗ αλλά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που καλείται να πληρώσει ένα άδικο και παράνομο φόρο δεν πρέπει να ψηφίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και προσθέσε «Είναι άδικο να ψηφίζονται τόσο βαθιά άδικοι νόμοι και να τους εφαρμόζουμε γιατί όχι μόνο θα πεινάσουμε αλλά θα πάμε και ακλάφτοι και θα μας λένε ότι μας αρέσει κιόλας».

 

 

 

 

Πηγή: Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online     www.protothema.gr

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=161001 )

 

 

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Δραγάτσης

*

*

*

*

*

*

Σχετικό link με συνεχή ενημέρωση από indymedia

>>>

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1356449  

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος – 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

*
*

Κατάληψη στη ΔΕΗ (newsit.gr)

*
*

1)ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ  ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αθήνα     20/11/2011

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ  ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ

ΦΤΩΧΟΥ

ΑΝΕΡΓΟΥ

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ

ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Εργαζόμενες-οι,

Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη  Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.

Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.

Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε στην πρώτη, να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι και

Η τρίτη και η κυριότερη ότι με τα κορμιά μας, με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της χώρας θα εμποδίσουμε να κοπεί το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά το τελευταίο σήμερα ανακοινώνουμε ότι σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, οι ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς φορείς, Ενώσεις πολιτών, είναι έτοιμες και όπου ακόμα δεν έχουν συσταθεί είναι ζήτημα ημερών.

Συνεπείς με τα όσα είχαμε πει στις 13 Οκτώβρη επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την αποστολή των λογαριασμών.

Τότε η διοίκηση βρήκε εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά την λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα.

– Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα.

– Είμαστε εδώ γιατί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού.

– Είμαστε εδώ γιατί αυτοί που ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό Νόμο δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν «Μα ο άνεργος πως θα πληρώσει;

Εμείς θα του κόψουμε και το ρεύμα;»
– Είμαστε εδώ γιατί αρνούμαστε να γίνουμε απάνθρωποι και εκτελεστές μικρών παιδιών και αρρώστων.
– Είμαστε εδώ γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.
– Είμαστε εδώ γιατί ακόμα κυλάει αίμα στις φλέβες μας.
– Είμαστε εδώ γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές.
– Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας που χωρίς αυτό κινδυνεύουν ζωές και κανείς δεν μπορεί να ζήσει.

 
Τέλος,

– Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε αύριο να ντρεπόμαστε.

Την τιμή και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την πετάξουμε στον υπόνομο.

Δήλωση Φωτόπουλου (newsit.gr)

Πηγή: www.alfavita.gr

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=50930 )

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

 

Ψήφισμα – κάλεσμα: Απαντάμε με καταλήψεις των γραφείων της ΔΕΗ πανελλαδικά,

αν χτυπήσουν την κατάληψη της ΔΕΗ στον Χολαργό!

Ψήφισμα – κάλεσμα :
Απαντάμε με καταλήψεις των γραφείων της ΔΕΗ πανελλαδικά, αν χτυπήσουν την κατάληψη της ΔΕΗ στον Χολαργό !

Η Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι ) θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του Λαού και της ΓΕΝΟΠ ενάντια στα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια καλεί :

τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τα άτομα που συμμερίζονται το δίκαιο του αγώνα ενάντια στα χαράτσια, να απαντήσουν σε τυχόν κατασταλτικό χτύπημα στην κατάληψη της ΔΕΗ στον Χολαργό, με καταλήψεις των γραφείων αλλά και των υποδομών γενικότερα της ΔΕΗ σε όλη την χώρα !
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι )   22-11-2011

Πηγή:    ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ      http://tsak-giorgis.blogspot.com  (Αναρτήθηκε από giorgis στις 12:26 π.μ.  )

4 σκέψεις σχετικά με το “ΕΠΕΙΓΟΝ: Απειλείται με επέμβαση από αστυνομία η κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192-Συρρέει κόσμος στο σημείο για στήριξη στους συνδικαλιστές, ήδη από τ΄ απόγευμα.

  1. δεν εγινε κατι εχει δικιο η Μαριάμ…ολη νυχτα στο λαιβ στρημ …οι διμοιριες ηταν αυτες που ηταν εξ αρχης και δεν υλοποιηθηκε καμμια απειλη του εισαγγελέα προφανώς γιατι η «κυβέρνηση» θεωρεί την διαμαρτυρια χωρις αντικρυσμα μιας και δεν εχει βγάλει καμμια εντολη απο την ωρα που το παγωσε ο Μπενυ για να βαλει κριτήρια κοψιματος….οταν τα βάλει και θα ξαναξεκινησει η μηχανή να κοβει σε αυτους που δεν πληρώνουν τοτε θα εχει νοημα η κατάληψη και τοτε …ναι…θα επεμβουν και τα ΜΑΤ και τα υπολοιπα γνωστά….προς το παρόν μαζεύει ο Φωτόπουλος ποντους για τις μετέπειτα εκλογες….αν ξαναγινουν εκλογες…και οποτε ξαναγινουν

Σχολιάστε