Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ την μέρα που καταργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα

Ειναι αδύνατο να μιλήσεις για την σημερινή μέρα χωρίς να αναφερθείς στον πρόστυχο, εξοργιστικό, προδοτικό και φρικαλέο ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ σε αυτήν.

Όταν είχαμε ακουσει οτι το ΚΚΕ θα κάνει περικύκλωση της βουλής πολλοί είχαμε γελάσει και ορθά εκτιμούσαμε ότι αυτό ήταν ένας ευφημισμός για την περιφρούρηση της βουλής.

Κανείς όμως ακόμη και αυτοί/ες που γνωρίζουμε τι είναι το ΚΚΕ και πόσο διχαστικά λειτουργεί δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν σήμερα.

Το πράγμα είχε φανεί από την αρχή με την προκλητική face control περιφρούρηση που εφάρμοζε το ΚΚΕ μπροστά από την βουλή  που ξεκιναγε από το τέλος της Πανεπιστημίου αλλά πάλι η συνέχεια ξεπέρασε τον χειρότερο εφιάλτη.

Αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εργολαβικά είχε αναλάβει την προστασία του καθεστώτος την μέρα που αυτό θα κατεδάφιζε και με τον νόμο όλα τα εργασικά δικαιώματα.

Αυτό όμως που δεν ήξεραν (κι εκεί την πάτησαν) τα κόκκινα τσιράκια τους καθεστώτος  ήταν πόσο πολλοί άνθρωποι θα αντιλαμβάνονταν τον ρόλο προστασίας του στο καθεστώς.

Πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με κάποιους «κουκουλοφόρους» και τελικά αποδείχτηκε ότι θα τα έβαζαν με όλη την κοινωνία που δεν είναι στο μαντρί τους.

Έτσι όταν άρχισαν να χτυπούν ξέμπαρκο κόσμο που δεν ταίριαζε στις αισθητικές και ενεργειακές νόρμες τους η αντίδραση του κόσμου ήταν καθολική.

Ο κόσμος ανέβηκε στον δρόμο και αρχικά χωρίς παλούκια ή άλλα όπλα τους πήρε στο κυνήγι. Κι εκεί έδειξαν πόσο φανατικά και παθιασμένα θα υπεράσπιζαν το καθεστώς στις κρίσιμες στιγμές του.

Συγκρότησαν ομάδες εφόδου με κράνη παλούκια και άλλα όπλα (ναι και πυροσβεστήρες!) και όρμηξαν με μανία χτυπώντας όποιον/α έβρισκαν.

Χτυπησαν ακόμη και 13χρονα κορίτσια και δρούσαν σαν να είχαν μπροστά τους τον χειρότερο εχθρό τους.Επαναλαμβάνω ότι η σύνθεση του κόσμου που χτυπήθηκε και στοχοποιηθηκε ήταν όσο μικτή μπορούσε να είναι.Υπήρχαν νέοι και γέροι, αναρχικοί και κεντρώοι, πλατειακοί και συνδικαλιστές, άνεργοι και μαγαζάτορες.

Ο κόσμος αρχικά ένιωσε σοκ και δέος.Ήταν μια επίθεση που δεν περίμενε και για την οποία  ήταν απροετοίμαστος. Κι έτσι κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώθούν.Αλλά το σοκ δεν κράτησε πολύ και άρχισε πάλι η αντεπίθεση αυτη τη φορά πιο εξοπλισμένα και οργανωμένα.

Παλι τους πήγαμε πισω για να ξαναδεχτούμε νέα επίθεση τους ακόμη πιο λυσσασμένη και φονική.

Έφτασαν να πετάνε αδιάκριτα πέτρες μεσα στην πλατεία συντάγματος εκεί που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου και όποιον πάρει ο χάρος.Λίγο πριν μου είχαν πέταξει πυροσβεστήρα στο κεφάλι που ευτυχώς πέρασε ξόφαλτσα.

Δρούσαν σαν παρακράτος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της χρυσής αυγής.

Έφτασαν στην κατρακύλα να «συλλάβουν» κόσμο και να τον δώσουν στους μπάτσους αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει άσχημα.

Τότε ήταν που η οργή όλου του κόσμου ξεχείλισε και όλο το σύνταγμα δονούταν από το σύνθημα «ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ»

Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε και ζούσε. Αγριεμένος τράβηξε κάποιους από τους τραμπούκους του ΚΚΕ μέσα στην πλατεία και τους φέρθηκε όπως τους’αξιζε αλλα και πάλι με δόση φιλευσπλαχνίας. (και λίγα έφαγαν αλλά εμείς έχουμε πάντα μια αίσθηση πολιτισμού που μας βάζει όρια και απουσιάζει παντελώς από τους κόκκινους φασίστες)

Όταν είδαν ότι ολόκληρος ο μηχανισμός τους δεν είχε τύχη απέναντι στην οργή του κόσμου εμφανίστηκαν στο κάτω μέρος τα ΜΑΤ και έπνιξαν την πλατεία στην χημεία εφορμώντας (Τα ΜΑΤ όχι τα ΚΝΑΤ) παράλληλα στην πλατεία απωθώντας τον κόσμο έξω από αυτήν.

Η συνεργασία αστυνομίας ΚΚΕ σε πλήρη δράση για να σωθεί το «κόμμα του λαού» από την λαϊκή οργή…

Αργότερα το ΚΚΕ θα κυκλοφορούσε με γκαιμπελίστικο θράσος το ψεύδος ότι υπάρχει νεκρός δικός του από την σύγκρουση με σκοπό να παρουσιαστεί σαν θύμα.

Στην πραγματικότητα ήταν αυτό που θα σκότωνε κόσμο και με φασιστικό φανατισμό που ξεπερνά ακόμη και τον ασυνείδητο χουλιγκανισμό έκανε ό,τι μπορούσε για να το καταφέρει.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΑΝ

Όχι τυχαία τα φασιστοκάναλα εκθειάζουν την δολοφονική περιφρούριση του ΚΚΕ (δείχνοντας κρανοφόρους του να χτυπούν ακουκούλΩτους με τίτλο επίθεση κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΕ!)

Όχι τυχαία ο φασίστας Άδωνις έδινε έυσημα στο ΚΚΕ μέσα στη βουλή χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση.

Όχι τυχαία τα απολειφάδια του καθεστώτος όπως ο Κουβέλης δίναν και αυτά συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας την συμβολή του ΚΚΕ στην διασωση του καθεστώτος.

Όχι τυχαία η ελληνική αστυνομία παραδέχτηκε πώς πέταξε δακρυγόνα για να σώσει τους τραμπούκους του ΚΚΕ από τη μήνη του κόσμου.

Όχι τυχαία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει που βρήκε έναν τέτοιο λυσσασμένο και φανατικό  σύμμαχο του στην δύσκολη μέρα του.

Το ΚΚΕ διάλεξε αμετάκλητα πλευρά ως το σημείο να γίνει το νέο παρακράτος του καθεστώτος. Το μέγεθος της προδοσίας του ξεπέρασε κι αυτή της Βάρκιζας.

Για να σώσει το καθεστώς κήρυξε πόλεμο σε όλη την κοινωνία.Όλες οι γέφυρες πια με αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό κόπηκαν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ο λόγος που το ΚΚΕ σιχαινεται το σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το 73» είναι γιατί τώρα αποτελεί το ενεργό και ακτιβίστικο κομμάτι αυτής της χουντας.

Το κείμενο το γράφω με μπαταρισμένο χέρι μετά από μια τυφλή πέτρα  των κόκκινων φασιστών μέσα στην πλατεία.Ευτυχώς πρόλαβα να προτάξω το χέρι μου πριν η πέτρα με βρει στο δόξα πατρί.

Ας σκεφτούμε ότι αυτά τα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα έγιναν σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της Ελληνικής Ιστορίας. Μια μέρα που κρινόταν η πτώση ενός απάνθρωπου καθεστώτος.

Το ΚΚΕ φρόντισε με ωμή βία και φασιστικό θράσος το καθεστώς να διασωθεί.

Μοιραία θα αναμετρηθεί με την επιλογή του και τις συνέπειες της αλλά ήδη για τον πολύ κόσμο που είναι ενεργός κινηματικά αυτή η επιλογή του ισοδυναμεί με το τέλος του…

ΥΓ Το κείμενο γράφεται εν θερμώ και είναι άμεση μαρτυρία και ντοκουμέντο για τα σημερινά.  Η αλήθεια πρέπει να βγει ολόκληρη και ακέραιη. Η χούντα θα πέσει και μαζί της όλα τα εξαπτέρυγα της ό,τι όνομα κι αν έχουν.

 

 

 

147 σκέψεις σχετικά με το “Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ την μέρα που καταργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα

  1. Το κκε ειχε νεκρο σημερα ρε!Το ποιοι ειναι παρακρατικοι και ποιοι οχι το ξερουμε ολοι μας πολυ καλα 2 ατομα που πιαστηκαν απο την περιφρούρηση ηταν ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ!!!!Αλλα η αντικουκουεδιλα σας δεν σαν επιτρεπει να δειτε περα απο την μυτη σας!οταν το καλοκαιρι η ιδιοι κανανε μπαχαλο τις συγκεντρωσεις των αγανακτισμενων ηταν ασφαλιτες και πρεζακια ενω τωρα ειναι απλος λαος ε?

    • «Το κκε ειχε νεκρο σημερα ρε…….»…….αφού προηγουμένως το κκε, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, είχε περιφρουρήσει προκλητικά το άνδρο της χούντας εν μέσω αντιχουντικής κινητοποίησης και τα απλά μέλη του επί ώρα δρούσαν συστηματικά σαν χαφιέδες, παρακρατικοί και υποκατάστατα της αστυνομίας. Οπότε κόψε τις αποπροσανατολιστικές κοτσανούλες, που ποντάρουν στο συναισθηματισμό για τον νεκρό

  2. εκτος πραγματικότητας το κειμενο! σαν να μιλαει για αλλη πορεία. το κκε δεχθηκε πληθος μαρμαρων και απλα μελη του χτυπηθηκαν σοβαρα με κινδυνο της της ζωης τους (βλ. μολοτοφ) πολλές φορες. νιωστε λίγο

    • το κειμενο ειναι ακριβως οπως εγιναν τα πραγματα.
      ο πανθηρας αφησε μονο εξω το τραμπουκισμο στο δεν πληρωνω, και τα μαρμαρα που εφευγαν και απο τις 2 πλευρες, καθως επισης κ τις μολοτοφ που εφυγαν οταν οι παμιτες ειχαν σπασει στο ξυλο κατι πιτσιρικια.

      • δηλαδή ΟΛΟΙ του ΠΑΜΕ που δεν ήταν μέλη-ΚΚΕ ήταν ηλίθιοι που πήγαν στο ΠΑΜΕ και όχι με τους μπάχαλους? Ο δρόμος για τη Βουλή ήταν ελεύθερος….η περιφρούρηση προστάτευε τους διαδηλωτές από κάτι μπάχαλους …υπόπτων προθέσεων που ασκούν βία χωρίς συγκεκριμένο στόχο….απλά και μόνο για να φοβίσουν τον κόσμο να βγει έξω να διαδηλώσει….και για να δώσουν στους μπάτσους πάτημα για άγρια καταστολή του κινήματος….αν είναι τοσο μάγκες οι επαναστάτες του μπάχαλου γιατί σε άλλες πορείες αφού κάψουν, σπάσουν κλπ…. τρέχουν να μπουν σε αλυσίδες αριστεριστών και άλλων όταν τους επιτίθενται τα ματ?γιατί το ντου δεν έγινε προχθές ή σε καμμιά άλλη πορεία?Όταν το ΠΑΜΕ έφευγε όταν ξεκινούσαν τα επεισόδια λοιδωρούσαν οι ίδιοι που τώρα κατηγορούν γιατί έκατσε μέχρι το απόγευμα…..ΕΛΕΟΣ χαχαχα!….Κρίμα….το ΠΑΜΕ απέτρεψε την ανατροπή του καπιταλισμού από 30 μόλις μπαχαλάκηδες….δεν κάνω πλάκα …το πιστεύω….αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ ο Γιωργάκης θα χε πέσει από 3 μολότωφ και 30….παλληκαράδες!μόνο και μόνο ότι υιοθετείτε τα λόγια του »Αδώνιδος»…λέει πολλά ….πέταξε μια μαλακία για να διχάσει τους εργαζόμενους και βρήκε και κάποιους που το φάγανε….

    • «Το κκε δεχθηκε πληθος μαρμαρων και απλα μελη του χτυπηθηκαν σοβαρα με κινδυνο της της ζωης τους…….»…….αφού προηγουμένως το κκε, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, είχε περιφρουρήσει προκλητικά το άνδρο της χούντας εν μέσω αντιχουντικής κινητοποίησης και τα απλά μέλη του επί ώρα δρούσαν συστηματικά σαν χαφιέδες, παρακρατικοί και υποκατάστατα της αστυνομίας. Οπότε κόψε τις αποπροσανατολιστικές κοτσανούλες, που θα μας πεις να νιώσουμε κιόλας.

  3. Μεροληπτείς επικίνδυνα (για την αξιοπιστία σου) Πάνθηρα
    Και μεις τα είδαμε…..σε μαλάκες μιλάς και πα να βγάλεις το άσπρο μαύρο?

    Το ότι τα γράφεις εν θερμώ …είναι κάτι που καταλαβαίνω…
    οπότε ,επί του παρόντος.δε συνεχίζω

  4. Και οι 2 πλευρές ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.

    Δεν το σώζεις. Μολότοφ εναντίον ανθρώπων(απέργων) και μάρμαρα ήταν κάτι που δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Δεν δικαιολογείται επειδή το ΚΚΕ έκανε περιφρούρηση της Βουλής και της συγκέντρωσης του.
    Τι διάολο ρε γαμώτο. Ας το καταπίνατε. Να έβλεπαν και οι ίδιοι(η βάση του) ότι ίσως να χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλές συγκεντρώσεις. Έπρεπε να γίνει τέτοιου είδους επίθεση και επεισόδια? Για εκτόνωση πηγαίνουμε?
    Με όποιον διαφωνούμε πολιτικά πρέπει να τον σπάμε στον ξύλο και να του ρίχνουμε μολότοφ? Τι πράγματα είναι αυτά? Ναι το ΚΚΕ είναι όπως είναι και πολλές φορές έχει κάνει διάφορα πράγματα. Αυτή ήταν η…απάντηση?
    Εν τέλη τι καταλάβαμε? Να διαλύσουμε μια ακόμα συγκέντρωση(τουλάχιστον ας βλέπαμε τι θα γινόταν αν καθόμασταν ως την ψηφοφορία το βράδυ έξω από τη βουλή εκατοντάδες χιλιάδες άτομα) και να δώσουμε πατήματα πάλι για μεγαλύτερη καταστολή. Ναι τα ΜΜΕ θα λυσσάξουν για τον νεκρό ότι πέθανε λόγω των συγκρούσεων. Το πασοκ άλλο που δεν ήθελε κάτι τέτοιο για να χρησιμοποιήσει την αστυνομία πιο βίαια στην επόμενες συγκεντρώσεις. Θέλω να δω τι κόσμο θα έχει η επόμενη απεργία όταν και όποτε γίνει. Όχι μόνο δεν θα έχει κόσμο αλλά ούτε προσυγκέντρωση δεν θα προλάβουμε να κάνουμε. Θα μας σπάσουν στο ξύλο για το…καλό μας. Προβλέπω εκτός των άλλων την επόμενη φορά οι κκεδες να ανταποδώσουν πιο άγρια τα χτυπήματα. Βεντέτα θα γίνει.
    Ο εχθρός είναι κοινός θεωρητικά. Απ’ ότι φαίνεται δεν το καταλαβαίνουμε.

    Και γενικότερα ο «χώρος» πρέπει να αναπροσδιορίσει λίγο τις πρακτικές του και να καταλάβει ότι το να κατεβαίνουμε σε μια πορεία και να τα σπάνε 200-300 άτομα ΔΕΝ οδηγεί πουθενά. Τι σκατά νομίζετε ότι πρόκειται να έχουν συγκρουσιακές λογικές άτομα που πριν είχαν ψηφίσει πασοκ και νδ ενώ δεν υπάρχει τέτοια συνείδηση και ζύμωση?? Δεν είναι όλες οι πορείες για συγκρούσεις και ο κόσμος δεν κατεβαίνει για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν μερικοί να επιβάλλουν το δικό τους. Εκτός και αν είναι επιτυχία να διαλύονται οι συγκεντρώσεις μέσα σε 1ώρα. Μήπως ο «χώρος» πρέπει να ασχοληθεί λιγάκι με τους χώρους εργασίας, με τον συνδικαλισμό και τα σχετικά και όχι μόνο με το να πλακώνεται με τους μπάτσους?
    Επίσης ο «χώρος» θα πρέπει να κοιτάξει λίγο τον ίδιο τον «χώρο». Δεν είναι όλοι «σύντροφοι». Μαλακισμένα μπαχαλάκια και ασφαλίτες-κουκουλοφόροι-μπαχαλάκιδες ΔΕΝ είναι σύντροφοι. Πρέπει να απομονωθούν και να ξεμπροστιαστούν.

    Περί ΚΚΕ έκανε μλκια που στην ουσία συνεργάστηκε με τα ΜΑΤ. Οι διάφορες πρακτικές της περιφρούρησεις ήταν λάθος, ειδικά όταν έγιναν σε άψογη συνεργασία με τα ΜΑΤ.
    Όμως αφού το ξέρατε ότι πρόκειται να κάτσουν εκεί. Το ξέρατε ότι θα επιδιώξουν μια ειρηνική συγκέντρωση που κατ’ εμέ πράγματι θα γινόταν αφού δεν πρόκειται οι μπάτσοι να χτυπούσαν ή να έριχναν χημικά σε μια συγκέντρωση που θα ήταν μέσα το ΚΚΕ.

    Άρα και πάλι καταλήγω έτσι όπως άρχισα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και οι 2. Ντροπή που έγιναν όλα αυτά.

    Τελικός απολογισμός το κράτος κερδισμένο με 1 νεκρό εργάτη. Ναι ήταν με το παμε. Ναι μπορεί να πέθανε από χημικά. Αλλά έμεινε ότι πέθανε λόγω των συγκρούσεων και ότι τραυματίστηκαν πάρα πολλοί εξαιτίας αυτών.

    Υ.Γ Οι μπάτσοι άνοιξαν σαμπάνιες σήμερα. Ούτε που το φαντάζονταν ότι θα ήταν τόσο χαλαρά..

  5. Δηλαδή… είναι κατάσταση για να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ κανείς να τη δείξει έξω από την Ελλάδα. Δείτε κι αυτό

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345149

    (και εξίσου βάρβαρες σκηνές υπάρχουν κι από την άλλη πλευρά, δεν αμφιβάλλω).

    Οπως είπε κάποιος σοφός φίλος στο twitter
    «Οταν το μίσος δεν είναι ταξικό, είναι τοξικό».

    (δεν θυμάμαι ποιος το είπε, νάναι καλά…)

    ΚΑΝΕΝΑ μίσος πλην του ταξικού δεν δικαιολογείται.
    Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, προκαλεί στο τέλος όσα είδατε.

    • ρε συ Omadeon και λοιποι, ξερετε τι δεν μπορειτε να καταλαβατε?
      εαν εισασταν εκει ολη την ημερα,που ημουν εγω και παρα πολυς κοσμος, και ειχατε αυτην την προκλητικη συμπεριφορα απο το κκε, νομιζετε οτι ΔΕΝ θα επιτεθοσασταν? (και δν λεω φυσικα με μολοτοφ).
      τα πραγματα ηταν απλα. οι παμιτες ειχαν καδρονια, περιφρουρουσαν την βουλη, και τραμπουκιζαν κοσμο.
      ξαναρωτω,δεν θα επιτεθοσασταν? ας ειμαστε και λιγο ειλικρινεις.

      • @dimi
        Φυσικά και θα είχαμε επιτεθεί. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει άτομο στο twitter που επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι τα μολότωφ καλώς πετάχτηκαν επειδή (λέει) χτύπησαν «μπάτσους του ΚΝΑΤ». Το συμπαθές (κατά τα άλλα) άτομο έχει απλώς κάλο στο δικό του κεφάλι.

        Εγώ προτείνω ΚΑΘΕ φορά που κάποιος εκφράζει πολιτικό μίσος, χωρίς λόγο, να… κράζεται στο ιντερνέτ και να τρώει από μπινελίκια έως και γιαούρτια (με πλαστικό κεσέ). Είμαι αρκετά ειρηνιστής? Ναι ή όχι? 🙂

  6. en thermo keimeno tou filou, en psyxro trampoukismos tou KKE stin diaforetikotita , stous eksegermenous k genika se opoion dn pairnei grammi. Tha thelate poli na ksanaxete gkoulagk opws ekeina tou paterouli sas alla distixws gia sas eiste ektos epoxis k eksousias. Tha ginw makavrios k vlasfimos alla prepei: pali kala pou arxizete k skotwneste monoi sas k gleitonete allous apo ton kopo. grammi sas to KKE, grammi mas oi kampiles. Silipitiria ston atixo sinanthrwpo k perastika sou adelfe black panther.

    KANENAS SEVASMOS STOUS KATEUTHINOMENOUS KONOVOULEUTIKOUS TRAMPOUKOUS.

    K se greeklish gia na sas vgoune k ta patriwtika stalines!!!

    • Malakies les filaraki (stin teleftea sou frasi)…

      Το να ακολουθείς τις νόρμες του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού που επιδιώκει την ισοπέδωση με τον μονοπολιτισμό, είναι ο μεγαλύτερος (αγγλοσαξωνικός) πατριωτισμός και η μεγαλύτερη πουστιά που μπορείς να κάνεις ενάντια στο κίνημα (αντικαπιταλιστικό+αντισταλινικό).

  7. Γεια σας παιδιά, περαστικός είμαι, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.

    Μεγάλη απογοήτευση. Κυρίως για ένα πράγμα: Παντελής έλλειψη ΠΟΛΙΤΙΚ¨ΗΣ ΣΚΕΨΗΣ από όλους (τους απο δώ, πως να το πώ, «εμάς»)Και ένα κοινό χαρακτηριστικό τριών )κι όχι μόνο) πολιτικών δυνάμεων.Ποιών;
    -Της Χρυσής αυγής.
    -ου ΚΚΕ και των
    -Αναρχικών.
    Ποιο;
    Είναι και οι τρείς «ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ».
    -Η Χ.Α ταυτίζει τη συμμορία της με το έθνος: Ένα το έθνος, ένας λαός ένας Φύρερ.
    -Το ΚΚΕ ταυτίζει το εργατικό κίνημα με την κομματική του οργάνωση. Μία η εργατική τάξη, ένα το κόμμα, ένας ο Γ.Γραμματέας.
    -Οι αναρχικοί είναι απλώς εναντίον όλων.Έχουν την αλαζονία του «καθαρού» , του αμόλυντου ,κι όλοι οι άλλοι σε ένα τσουβάλι. Μπάτσοι, κνίτες, ψηφοφόροι του κκε, γριούλες που ψηφίσαν πασόκ,ασφαλίτες, ταξιτζήδες, περιπτεράδες, δημόσιιοι υπάληλλοι, καλλιτέχνες, η Σώτη, Νομπελίστες ,ο Γουώτσον, και γενικά, όσοι δεν είναι μαζί τους. Ο περίφημος λαός δηλαδή. Ο οποίος φυσικά και είναι σκατά, όπως και ο homo sapiens γενικά, το ξέρουμε.Όμως τα πλήθη (και η σωστή στρατηγική) είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει μια αλλαγή. Και εσύ που υποτίθεται οτι «ξέρεις» πρέπει να τον φέρεις στα νερά σου και όχι να αρχίσεις να ενεργείς εκ μέρους του. Θα γίνει αυτό μόνο αν τον αγαπήσεις, αυτόν τον μίζερο, αποχαυνωμένο στην TV , ηττημένο κοσμάκη. Αλλιώς,και θα χάσεις, και σούργελο θα γίνεις και κακό θα κάνεις.

    Αυτά τα λέω γιατί όντως ο α/α και α/α χώρος είναι ζωντανός και κινείται αλλά από πολιτική, οργάνωση, συμμαχίες, στρατηγική μηδεν. Αλλά και γιατί βρέθηκα συμπτωματικά από τη πλευρά του ΠΑΜΕ και είδα από κοντά, ποιοί είταν αυτοί που τρώγανε τα κοτρώνια (αλλά τι κοτρωνάρες, αμμάν) και τις μολότωφ.Κάτι παπούδες και κάτι κυρίες. Ε οχι. Όπως θα έλεγε κάποιος παλιός περισσότερο ξεσκολισμένος από μένα στην πολιτική :

    «Αυτό είναι χειρότερο από έγκλημα. Είναι ΛΑΘΟΣ»

    Θα τόλεγα και για τη Μαρφίν αλλά δεν το λέω, γιατί παραήταν φριχτό το καμμένο και τουμπανιασμένο πτώμα της εγκύου, για να το παίξω ψυχρός πολιτικός.

  8. ρε παμιτες γιατι σημερα μπαστακωθηκατε και δεν αφηνατε κανεναν να περασει; εμενα δεν με αφησατε,ημουν εκει.
    αλλες φορες , καθόσασταν στην αρχη τησ αμαλιας ,η στην πανεπειστημιου και παντα την κοπανούσατε.
    προκαλέσατε τετοιο μισος απο τον κοσμο,που μακαρι να ειχα δεκα μολοτφ να σας τις εριχνα,
    γιατι ειστε συνεγατες του δολοφονου παπανδρεου.αλητες,σημερα και οι τυφλοι ειδαν.
    θα μασ κόστισει πολυ αυτο που κανατε αλλα τελειωσατε!

  9. Οι εικονες μιλανε απο μονες τους.Oσοι ηταν εκει ειδαν και ξερουν.Τιποτε αλλο,γιατι δε βλεπω να βγαζουμε ακρη.

  10. Οι μασκες επεσαν,οι δικες σας μασκες ομως…στοχος ηταν και ειναι αυτη τη στιγμη να φυγει αυτη η κυβερνηση και οχι να πεταμε πετρες στο ΠΑΜΕ και σε ολους τους διαδηλωτες που ειχαν καλυφθει πισω απο αυτους,,οι καθε ειδους κουκουλοφοροι ενα στοχο εχετε να φοβισετε τον κοσμο και να μεινει σπιτι του..για αλλη μια φορα δειξατε ποιοι ειστε.Η αντιπαραθεση γινεται με συζητηση οχι με μαρμαρα και οι πλατειες για να αγωνιστεις για μια ανθρωπινη κοινωνια απειρες,ολα τα αλλα ειναι λογια πληρωμενα…

    • λαθος: στοχος καποιων απο εμας ειναι να πεσει ο καπιταλισμος και οχι να γλειφουμε τα αρχιδια καποιου αλλου εξουσιαστη που θα αντικαταστησει τον τωρινο τυραννο

  11. αν ηθελα να μπουν στην βουλη γιατι δεν πηγαιναν απο αλλη μερια? Επρεπε να πανε απο την μερια που ηταν το ΠΑΜΕ ? Τοσο καιρο που δεν ηταν το ΠΑΜΕ στην πλατεια οι επαναστατες γιατι δεν εμπεναν στην βουλη? Το ΠΑΜΕ τους φταιει.

    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ?

    ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ

    • μα καθε φορα κανουν αυτο που μπορουν. καθε φορα επιτεθενται στις διμοιριες των ματ που περικυκλωνουν την βουλη.
      εαν ο κοσμος ομως δεν θελει να συμμετασχει, πως θα γινει η δουλεια?

      σκατα στα σταλινιστικα αποβρασματα! αυτο που εγινε χθες ,για ψηφοθηρικους λογους, ηταν τεραστια ξεφτιλλα!

      • Ενα λεπτό ρε dimi γιατί εδώ ξαναρχίζει το ίδιο τροπάριο πολιτικού μίσους που τσουβαλιάζει ΚΑΙ σκοτώνει.

        ΑΥΤΟ είναι εκείνο που σκοτώνει (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι).

        ΜΗΝ τρελλαθούμε τώρα δηλαδή ότι ο Νικος Μπογιόπουλος που έγραψε το εξαιρετικό βιβλίο «Εϊναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»… είναι «απλώς ένα σταλινιστικό απόβρασμα που αξίζει σκατά στη μούρη».
        ΚΑΘΕ άλλο. Ισα-ίσα είναι από τα πιο κορυφαία μυαλά στον κοινό αγώνα όλων μας. Ατυχώς βέβαια είναι απλό μέλος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος.

        ΜΗΝ τρελλαθούμε κιόλας ότι π.χ. ο Γιώργος Ρούσης που έκανε τόση πολλή κριτική στο ΚΚΕ, αλλά ανήκε σ’ αυτό και ακόμη εν μέρει ανήκει (άσχετα αν επικράτησαν οι σταλίνες) ήταν «σταλινικό απόβρασμα» τον καιρό που ανήκε, μέχρι σχετικά πρόσφατα.

        Εκείνο που δεν μπορείτε να καταλάβετε ορισμένοι είναι ότι το ΜΙΣΟΣ που δεν είναι ταξικό, είναι ΤΟΞΙΚΟ.
        ΔΕΝ μπορείτε να λέτε «σταλινιστικά αποβράσματα» όλο τον κόσμο του ΚΚΕ. Αυτό το φανατικό μίσος όπλισε και το χέρι εκείνου που πέταξε τις μολότωφ σε άτομα που (εκτός από το κράνος) δεν είχαν ΚΑΜΙΑ προστασία.΄

  12. Και οι δύο πλευρές ήταν απαραδεκτες.Η περιφρούρηση του Παμε ήταν απο πολύ σφιχτή έως και τύπου face control αλλά θέλω να πιστεύω ότι η πρόθεση ήταν καλή.Για άλλη μια φορά η Αριστερά αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων κι αν δεν τηρηθεί μια συνολική γραμμή περιφρούρησης και αντι-βίας απλά θα αποχωρούμε χτυπημένοι και απελπισμένοι.Τώρα που θα χουμε μπόλικο χρόνο να τσακωθούμε με την ησυχία μας μπορεί και να ανακαλύψουμε τι μας ενώνει απο πολύ πολύ κάτω.Βεβαίως αυτό προυποθέτει να μπούνε όλοι όσοι έχουν μια αίσθηση των πραγματικών αναγκών της Αριστεράς σε έναν πραγματικά τίμιο ειλικρινή και αγωνιστικό διάλογο χωρίς εμπάθειες και άγονες ιστορικές αναδρομές.Το ΚΚΕ φέρει ιστορική ευθύνη πολύ μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη του παρελθόντος.Οι όροι άλλαξαν ήδη και πρέπει να το λάβουμε όλοι σοβαρα υπόψιν.

    • το μεγαλυτερο μερος της αριστερας(κοινουβουλευτικη και μη) αγαπητη, διαλεξε χτες ηδη στρατοπεδο.
      κκε, συριζα και ανταρσυα συμπλεουν πλεον μαζι.

      • Το άκρον άωτον του τσουβαλιάσματος.

        Φίλε dimi εγώ δεν πιστεύω καν στα κόμματα. Πιστεύω ότι έχουν ξεπεραστεί σαν οργανωτικές δομές. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε ΤΙΠΟΤΕ καλύτερο από τα ξεπερασμένα κόμματα αν τσουβαλιάζουμε όλον τον κόσμο που συμμετέχει σ’ αυτά με τους μπάτσους ή το σύστημα.

        Το ΚΚΕ φέρθηκε χθες απαίσια, σαν… άξεστος, εγωπαθής και αυταρχικός αρχοντο-χωριάτης. Στηρίζω με χέρια και πόδια την ανακοίνωση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (όπως την είδαμε σε σχόλιο χθες, εδώ).

        • ωπα φιλε μου.
          αυτο που εγραψα δν ειναι τσουβαλιασμα. το συμπερασμα μου βγηκε απο τις δηλωσεις της αριστερας υπερ του κκε και της περιφρουρησης του. μονο οι τροτσκιστες δεν εβγαλαν κατι ακομη, ή δν ειδα να βγαζουν.

          • Αμα δεις ΤΙ κυκλοφορεί, θα μπερδευτείς άσχημα φίλε dimi.

            Δες π.χ. αυτή την παράγραφο, στην (πολύπλευρη και σφαιρική) ανάρτηση του «Πόντος και Αριστερά», που μάλλον εκφράζει την άποψη αυτόπτη μάρτυρα που ανήκε στο ΚΚΕ (και εδώ σημειώνω ότι η ίδια η άμεση εμπειρία του κάθε αυτόπτη μάρτυρα είναι σχεδόν ολοκληρωτικά επηρεασμένη από το ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ που είχε πάνω στην περιοχή, όχι μόνο τις ιδεολογικές του ταυτίσεις):

            …Να σημειώσω το εξής (επειδή ειπώθηκε από πολλούς σε πολλά μπλογκ): το ΠΑΜΕ ΔΕΝ έκλεισε το Σύνταγμα. Η περοφρούρηση της συγκέντρωσης, των μπλόκων του ΠΑΜΕ ΔΕΝ εμπόδιζε τον κόσμο από το να πάει μπροστά στη Βουλή. Η μεν περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ήταν σε κάθε άκρη των μπλοκ του, όμως σε κάθε είσοδο προς το Σύνταγμα υπήρχαν διάδρομοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ για να περνά ο κόσμος. Το ΠΑΜΕ λοιπόν δεν εμπόδιζε ΚΑΝΕΝΑΝ διαδηλωτή από το να περάσει στα μπλοκ του και να φτάσει μέχρι έξω από τη Βουλή. Πρόκειται για ΨΕΜΑ και κακοήθια.

            Φτάνουν λοιπόν σε κάποια στιγμή κάποιοι διαδηλωτές του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”. Φτάνουν μπροστά από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και αρχίζουν να τους βρίζουν ΧΥΔΑΙΑ και ασύστολα. Μιλάμε για απίστευτη χυδαιότητα. Η περιφρούρηση δεν αντιδρά. Προφανώς γνωρίζουν ότι οι υβριστές λειτουργούν προβοκατόρικα (να προβοκάρουν αντιδράσεις και να αρχίσουν την επίθεση).

            Μετά τις ύβρεις, αφού αυτό δεν “έπιασε”, άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια νερό, καφέδες, κλπ. Υπήρχαν βέβαια κάποιες μικρο-αψιμαχίες, αλλά τίποτε σημαντικό, γιατί τα παιδιά του ΠΑΜΕ κρατούσαν ψυχραιμία.

            Αφού και αυτό δεν “έπιασε” έβγαλαν βαριοπούλες και άρχισαν να σπάνε μάρμαρα (για να τα πετάξουν).

            Σημείωση
            Το blog Π&Α έχει φάει τεράστιες συκοφαντίες από πολύ κόσμο χωρίς λόγο… αλλά εγώ αν και διαφωνώ μαζί του ώρες-ώρες σε μερικά πράματα (και… του «τη λέω» φιλικά) το συμπαθώ γενικά για τη δουλειά που κάνει..,

            Μερικοί σχολιαστές εκεί (όπως κι εδώ άλλες φορές) είναι βέβαια… για τα πανηγύρια. Αλλος μπήκε οργίλος και φουριόζος επειδή «δεν καταδίκασε τους προβοκάτορες», άλλος μπήκε σπασαρχίδης επειδή δεν καταδίκασε αρκετά τους «σταλίνες», και πάει λέγοντας. Γάμισέεε ταααα….

            • ημουν κοντα και ειδα.
              ηταν συντροφοι μου κοντα κ ειδαν τι εγιναν.
              το οτι τα κνατ μαζι με τα ματ χτυπαγαν τον κοσμο που εχει γραφτει κ σε αλλα μπλογκ, δν προβληματιζει κανεναν,παρα εμενα?

              • Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτογραφία ή βίντεο που να δείχνει ΜΑΤ και ΚΝΑΤ να χτυπάνε _μαζί_ τον κόσμο.

                ΟΥΤΕ έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο πουθενά. Ηταν μάλλον εντύπωσή σου τελικά (διότι τους είδες να είναι περίπου στην ίδια κατεύθυνη, ή κάτι τέτοιο). Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αναφέρθηκε επανειλλημένα. Οτι τα ΜΑΤ άφησαν τη σύγκρουση να διεξαχθεί με αυξανόμενη οξύτητα χωρίς να επεμβαίνουν (και μάλιστα καταδικάστηκαν γι’ αυτό από ορισμένους…)

  13. @Omadeon

    το «σταλινιστικα αποβρασματα» πηγαινε σε αυτους που επρεπε να παει. οχι σε ς οσους παρει η μπαλλα.
    λιγο ακυρη η ενσταση σου.

  14. Μήπως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για σύμπλευση?Ααυτό το ταξίδι δεν άρχισε ακόμα και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά στρατηγική συμπλεύσεων και σε ποιό βαθμό.Μάλλον κατανοούν οι περισσότεροι ότι και αναποτελεσματικοί είμαστε και ευάλωτοι ο καθένας στο μαγαζάκι του.Δεν λέω ότι μας χωράει όλους ο Περισσός και θα μαστε σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι αλλά δεν πρέπει κάπου κάποτε κάποιοι να συναντηθούμε?

    • μαρια, χτες αηδιασα οταν ειδα κνατ και ματ να κυνηγανε τον κοσμο.
      το βραδυ αηδιασα με την ανακοινωση ανταρσυα που στηριζε το παμε και την περιφρουρηση του.
      ε..γλυψιμο στο κκε μετα τα χτεσινα?ε οχι ρε γμτ!

      • Δεν είναι θέμα γλυψίματος, όχι τόσο απλά….

        Είναι τα εξής θέματα νομίζω

        1) όπως είπα και πριν κάθε αυτόπτης μάρτυς μεροληπτεί ανάλογα με τη ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ που κατείχε την ώρα της αναμέτρησης. Π.χ. αν στεκόταν δίπλα στον απλό κόσμο του ΚΚΕ και έβλεπε μεσήλικες και γριές να τρώνε κοτρώνες, θα αγανακτούσε. Αν στεκόταν δίπλα στον απλό κόσμο κοντά στους α/α κι έβλεπε κοριτσάκια 15 χρονών να τρώνε ροπαλιές, εξίσου (και ανάποδα) θα αγανακτούσε.

        2) Το γεγονός ότι πολλοί δικαιολογούν ακόμη και τώρα τη ρίψη μολότωφ σε άοπλο πλήθος (και δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμη κι ένα κράνος στο κεφάλι ΔΕΝ προστατεύει από σοβαρά εγκαύματα ή θάνατο)… δείχνει ότι κάτι ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΟ μολύνει τα μυαλά στο Αμεσοδημοκρατικό Βασίλειο της… Αναρχίας.

        3) Το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προσυπογράφει ανακοίνωση σχεδόν όλων των άλλων κομμάτων, χωρίς λόγο, δείχνει ότι ακολουθεί τη λογική της Πολιτικής Σκοπιμότητας (που επίσης εξηγεί και αυτή τη στάση του τώρα, φανερά μεροληπτική υπέρ του ΚΚΕ). Να πάει να γαμηθεί κι αυτή και το ΚΚΕ και οι οργίλοι αναρχικοί (που έριξαν τα μολότωφ).

        • δν προσυπογραφει,αλλα εξυμνει το παμε και την περιφρουρηση του.. 😉
          και βαλλει κατα των κακων κουκουλοφορων..αν δειτε παντα τα βιντεκια απο την συγκρουση, θα δειτε τελικα οτι οι περισσοτεροι που φορανε κρανη ειναι οι των ΚΝΑΤ

  15. Ολοι είχαν τις ευκαιρίες τους να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση εδώ και πολύ-πολύ καιρό.
    Και το ΚΚΕ και οι μπάχαλοι.

    Αλλά ακόμα και σήμερα την ίδια κυβέρνηση έχουμε

    Θραξ Αναρμόδιος

  16. Τελευταια διαβαζω ολα τα αρθρα σας,αλλα οτι θα διαβαζα αυτα που γραφετε αυτη την στιγμη…με αφηνουν αφωνη…οι χυδαιες βρισιες εδιωξαν την σκεψη…αληθεια ποιους θελετε να πεισετε?για ποιους γραφετε?τα γραφετε για να περναει η ωρα σας η για να γινουν εργαλειο στα χερια καθε σκεπτομενου ανθρωπου?απο που προκυπτει, οτι οι ανθρωποι που ηταν μπροστα στην βουλη υπερασπιζαν τους μεσα?δεν ξερω για εσας αλλα εγω για αλλο λογο ημουν εκει και χθες και ολους τους προηγουμενους μηνες στο συνταγμα….εκει ομαδες και ομαδουλες δεν καπελωναν ο ενας τον αλλον?με την τακτικη του συζηταμε δεν εξαερωθηκε ο θυμος του κοσμου?βαλτοι ησασταν?γιατι λετε τα ιδια πραγματα για τους αλλους?αν ηρθε η ωρα να καταλαβετε την βουλη,πηγαινετε να το κανετε σημερα …αλλα το να ζητατε να σας δωσουν και διαδρομο γιατι εσεις το αποφασισατε,μου φαινεται πολυ μα παρα πολυ υποπτο…

    • κοροιδευομαστε?
      βλεπους ανθρωπους του παμε, να εχουν ΠΛΑΤΗ στην βουλη..εχεις δει πολλες φορες ομαδες περιφρουρισης να φυλανε τους ανθρωπους με τον κωλο γυρισμενο στον εχθρο??
      ΠΟΣΟ πιο απλα?

      και το παμε δεν αφηνε κανεναν να περασει που κραταγε πανο ή σημαια αλλης οργανωσης/παραταξης.

      • ΤΙ έχεις να πεις γι’ αυτό φίλε dimi (αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα που καθόταν λέει στα σκαλιά)?

        …Να σημειώσω το εξής (επειδή ειπώθηκε από πολλούς σε πολλά μπλογκ): το ΠΑΜΕ ΔΕΝ έκλεισε το Σύνταγμα. Η περιφρούρηση της συγκέντρωσης, των μπλόκων του ΠΑΜΕ ΔΕΝ εμπόδιζε τον κόσμο από το να πάει μπροστά στη Βουλή. Η μεν περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ήταν σε κάθε άκρη των μπλοκ του, όμως σε κάθε είσοδο προς το Σύνταγμα υπήρχαν διάδρομοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ για να περνά ο κόσμος. Το ΠΑΜΕ λοιπόν δεν εμπόδιζε ΚΑΝΕΝΑΝ διαδηλωτή από το να περάσει στα μπλοκ του και να φτάσει μέχρι έξω από τη Βουλή. Πρόκειται για ΨΕΜΑ και κακοήθεια.

        • εγραψα πριν οτι ετυχα μπροστα σε περιστατικο ετσι?
          εαακ πηγαν να περασουν με πανο και σημαιες. τους σταματαει η φρουρα των ΚΝΑΤ, τα παιδια τους λενε να παμε να το απλωσουμε στην πλατεια..
          σπρωξιδια και κλωτσιδια.ετσι απλα. «να πατε απο την κατω πλευρα , εδω ειανι δικο ΜΑΣ»

          υπαρχει απειρος κοσμος που υποστηριζει το αντιθετο.
          Omadeon , για να τελειωνουμε. εγω πιστευω αυτο που ειδα.

          • Από αυτό που λες (κι από τον… καυτό ενθουσιασμό που επέδειξαν οι του «Δεν Πληρώνω») προκύπτει κατά πάσαν πιθανότητα το εξής. Οι της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, αντί να πουν στους άλλους «περάστε από τους διαδρόμους», μουλάρωσαν σαν μπάστακες επιμένοντας στο «δεν περνάτε». Η όλη συμπεριφορά τους ήταν ασφαλώς απαράδεκτη και δεν έδειξε πουθενά διαλλακτικότητα (όπως φάνηκε σε βίντεο για την αρχή της διένεξης). Παρόλ’ αυτά… στα ίδια βίντεο φάνηκαν καθαρά και άτομα που ΗΔΗ έσπαζαν μάρμαρα και ετοιμαζόντουσαν για άγρια σύγκρουση, πολύ πριν πέσει το παραμικρό χαστούκι στη (λεκτική) διαμάχη.

            Επομένως… εγώ βλέπω ΜΟΝΟ ενοχή από όλες τις πλευρές.

            • δν βλεπεις το δασος ομως..
              το κκε σε ολη την χωρα ειχε την ιδια σταση.

              το κκε ειναι με την εξουσια και το κρατος , κ απλα θελει να παρει την εξουσια κ να γινει κρατος.
              τοσο απλα.

              • Δεν είναι ΤΩΡΑ η ώρα και η στιγμή να κάνουμε κριτική στο ΚΚΕ για τα πολλά και διάφορα λάθη του. Πάντως… το «ειναι με την εξουσία και το κράτος» παραείναι ανακριβές σαν γενίκευση. Κι ένας φίλος μου το λέει βέβαια, αλλά… σηκώνει πολύ νερό η διατύπωση.

                Εγώ θα περιμένω μέχρι να γίνει ο… Μπογιόπουλος γενικός γραμματέας (ΑΝ ζω μέχρι τότε). Και τότε… θα με θυμηθείς ότι ΠΟΛΛΑ θα έχουν αλλάξει στο ΚΚΕ.

                • χαχαχαχα.καλο.
                  το θεμα ειναι το τωρα οχι το μακρινο μελλον.
                  επισης, οταν κατηγορω το ΚΚΕ κατηγορω την ηγεσια του, κ αυτους που ακολοθουν απο πισω σαν σκυλακια.

                  τωρα ομως, σαν μισθωτος σκλαβος, πρεπει να παω στην δουλεία μου.
                  θα τα πουμε.

    • Από συνέντευξη τύπου όπου μίλησε η Παπαρήγα τη Δευτέρα:

      ««Να ξεκαθαρίσω το εξής: Η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής που έχει αποφασιστεί από συνδικάτα και άλλες οργανώσεις, και τον οποίο στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, δεν έχει καμία σχέση με την παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη Βουλή. Εχει ένα και μοναδικό σκοπό: Οσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αυτό μας ενδιαφέρει», είπε η Παπαρήγα. Και για να τονίσει το τελευταίο, το επανέλαβε: «Αυτός είναι ο ρόλος του αποκλεισμού της Βουλής. Να προκύψει ένα πλειοψηφικό -όσο γίνεται περισσότερο- «ΟΧΙ». Και τότε η πτώση της κυβέρνησης θα έρθει κάτω από τη λαϊκή πίεση».»

      Τώρα για το πώς θα προέκυπτε πλειοψηφικό ΟΧΙ όταν το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, ρώτα τους αφελείς που ψηφίζουν ΚΚΕ

  17. Το σχόλιο αυτό:

    «Αυτά είναι παραμύθια του φανατικού σταλινικού Ερόντοτου, που απ΄ότι φαίνεται ήταν μέσα στα ΚΝΑΤ»

    είναι απάντηση στον Omadeon των 12:25 ΜΜ

  18. Πρώτον. Αν πάει στο μπλάκ μπλόκ οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη, ξέχωρη, να μπει, δεν θα αρνηθεί η περιφρούρηση. Όχι ότι το θεωρώ σωστό αυτό με τις περιφρουρήσεις κλπ έναντι άλλων διαδηλωτών, αλλά πιστεύω πως σε ό,τι έχει να κάνει με την συμπεριφορά του άλλου (όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας) το μπλάκ μπλόκ είναι ή άλλη όψη του νομίσματος του ΚΚΕ (μονολιθισμός, άρνηση του άλλου, βία απέναντι στο διαφορετικό).

    Δεύτερον. Δεν πετάς μολότωφ σε διαδηλωτές. Είναι απίστευτα εξουσιαστικό, τη βία που τη χρησιμοποιείς έναντι των μπάτσων να τη στρέφεις εναντίον άλλων διαδηλωτών, ακόμα κι αν αυτοί λειτουργούν όπως λειτουργούν. Αν τα εργαλεία της αντιβίας τα μετασχηματίζεις σε εργαλεία εξουσίας μέσα στο δρόμο, αυτό λέγεται δικτατορική πρακτική.

    Τρίτον. Αφήστε τον κόσμο ήσυχο. Ο κόσμος δεν θέλει καθοδηγητές. Ούτε μαύρους, ούτε κόκκινους. Μόνος του θα συγκρουστεί. Δεν είναι μόνο οι ΚΚέδες ζόμπι, είναι όλοι.

    Τέταρτον. Πώς μπορεί να λειτουργεί σε μια οπτική οργουελιανή (που αντιστρέφει την πραγματικότητα) ακόμα και σε κάποιους που έχουν καλές προθέσεις; Απίστευτο. Είμασταν όλοι εκεί και είδαμε. Τελικά, το πολιτικο-ιδεολογικό συμφέρον είναι ίδιο με το οικονομικό. Στρεβλώνει συνειδήσεις.

    Υ.γ. Όταν στην Αργεντινή λέγανε να φύγουν ΟΛΟΙ, εννοούσαν ΟΛΟΙ, όχι μόνο οι πάνω.

    Καληνύχτα

  19. 1. Ο κόσμος που θέλουμε είναι κόσμος ανθρωπιάς. Αυτός ο κόσμος δεν επιτυγχάνεται με δολοφονικές προθέσεις και πράξεις.
    2. Όποιος χθές σήκωσε πέτρα , μάρμαρο, μολότοφ να την πετάξει στο πλήθος ή σε άλλο διαδηλωτή, είχε δολοφονικές προθέσεις.
    3. Επειδή αυτό το έκαναν και οι μεν και οι δε, αποδεικνύεται ότι καμμία απο τις δύο πολιτικές οντότητες που πρωταγωνίστησαν δεν επιθυμεί πραγματικά ένα κόσμο ανθρωπιάς. Εκείνο που επιθυμούν είναι η πολιτική τους κυριαρχία.
    Όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στις γενικές πολιτικές τους πραχτικές, όσο και στους δρόμους της Αθήνας, που επίσης επιθυμούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, έχουν αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, για τον κάθε άνθρωπο συγκεκριμένα, παρά για την επικράτηση των πολιτικών ιδεολογιών που έχουν στο κεφάλι τους.
    4. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να μετακινηθούμε από το σαθρό έδαφος στο οποίο μονομαχούν αυτοί που χθες έδρασαν με πλήρεις αυταρχικές και δολοφονικές προθέσεις, και οι μεν και οι δε…

  20. omadeon, ποιός; Ο Μπογιόπουλος; Τη φάτσα του και το ύφος του δεν το βλέπεις; Ένα υβρίδιο Λένιν και Κούγια είναι. Πρόσεξε τώρα: Το βιβλίο του δεν το διάβασα, αλλά πόσο φιλοσοφημένο άτομο μπορεί να είναι κανένας που με το καλημέρα, βρίζει τους «άλλους» ηλίθιους!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ! Τυπική ψυχολογική προβολή θυμωμένου ιεροεξεταστή.

    Πολύς θυμός, ρε φίλε.Και στην τελική, περισσότερη σεμνότητα παιδιά, γιατί και σας, σας έδωσε την εξουσία μια μεγάλη επανάσταση,το 1917,είχατε εβδομήντα χρόνια να μας αποδείξετε οτι είσαστε «έξυπνοι» και το αποτέλεσμα ήταν να λέμε «Το τελευταίο στάδιο του «σοσιαλισμού» είναι ο άγριος καπιταλισμός».

    Και μη ξεχνάτε οτι σήμερα θεωρούν σαν πρότυπη κοινωνία μια από τις χειρότερες και συγχρόνως μακροβιότερες δικτατορίες που έζησε ο σύγχρονος κόσμος.

    Η στάση τους στο Σύνταγμα ήταν το νύχι που απο αυτό μπορούμε να αναγνωρίσουμε το (σταλινικό) λιοντάρι: Μία η εργατική τάξη, ένα το κόμμα της, η αστυνομική εξουσία του κόμματος ταυτίζεται με την εξουσία της εργατικής τάξης κι αυτό το ονομάζουμε Δικτατορία του προλεταριάτου.

    Βέβαια εμείς που είμασταν εκεί, ξέρουμε ότι πρόκειται για δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου.
    Μιλάμε για ανθρώπους τόσο θρησκευτικά κολημένους που πιστεύουν οτι το φριχτό σταλινικό Γκούλαγκ είναι προπαγάνδα. Και για να μην ξεχνιώμαστε, σκίτσα τροφίμων των στρατόπεδων:

    http://www.google.gr/search?q=Drawings+from+the+Gulag&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=939&bih=577

    • @Σταύρο
      Το βιβλίο του Μπογιόπουλου έχει τύχει διθυραμβικών επαίνων από ένα σωρό κόσμο που ΔΕΝ ανήκει στο ΚΚΕ. Ακόμη δεν το έχω αγοράσει διότι μένω πολύ μακριά από το κέντρο, αλλά ίσως και σήμερα να το κάνω.

      Το «ηλίθιε» στον τίτλο του βιβλίου, ΔΕΝ οφείλεται στη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ότι δήθεν «με το καλημέρα βρίζει» , αλλά στο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ γεγονός ότι είναι καθιερωμένη φράση με παράδοση στην… αμερικανική πολιτική. Π.χ. δες
      http://en.wikipedia.org/wiki/It's_the_economy,_stupid

      Υπάρχει τώρα πια και ολόκληρη… σειρά βιβλίων best-seller (στα αγγλικά αλλά όχι μόνο) με τίτλους του στυλ «It’s the X, Stupid».(όπου Χ=οτιδήποτε)

      Ζητάς τώρα.. «περισσότερη σεμνότητα» από τον Μπογιόπουλο? ΓΙΑΤΙ?
      Για να μη μπορεί να… «ταπώνει» απατεώνες όπως κάνει συνήθως, στην τηλεόραση? Λυπάμαι ΔΕΝ θέλω καθόλου «σεμνό» τον Μπογιόπουλο.

      Εσείς που «είσασταν εκεί» καλά θα κάνετε να βάλετε νερό στο κρασί σας και να ακούσετε ΤΙ έλεγαν και άλλοι που «ήταν εκεί». Διότι όπως εξήγησα το «αυτόπτης μάρτυρας» δεν αρκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα ανάμεσα στον απλό λαό πίσω από τις γραμμές του ΠΑΜΕ κι έφαγαν πολλά μάρμαρα στο κεφάλι.

      Ε, τώρα… το να φορτώνεις στον Μπογιόπουλο (ή γενικά στον κόσμο του ΚΚΕ) τα εγκλήματα του Στάλιν πάει πολύ. Πήγαινε διάβασε το λόγο του Χρουστσωφ κατά του Στάλιν (δεν θυμάμαι ποιας ολομέλειας, αλλά κυκλοφορεί πολύ και στο διαδίκτυο). Την καλύτερη κριτική στο κόμμα για την περίεργη πρόσφατη… μερική αποκατάσταση του Σταλινισμού την έχει κάνει μαρξιστής-λενινιστής και μέλος του ΚΚΕ, ο Γιώργος Ρούσης.

      Τέλος, το ότι θεωρείς τον κομμουνισμός «δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου», αν και έχει σημαντικό ποσοστό πρακτικής αλήθειας, ΔΕΝ ενισχύει ΚΑΘΟΛΟΥ τα επιχειρήματά σου διότι δείχνει μίσος που ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ.

      Για μένα όσοι πέταξαν μολότωφ σε άοπλο πλήθος είναι εγκληματίες και όποιοι τους δικαιολογούν συνεργοί (έστω και αν δεν το κατανοούν). Αλλά… από τη στιγμή που επικρατεί μια ακραία δαιμονοποίηση σε στυλ «οι Κνίτες είναι εχθροί του λαού» αρχίζει μια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της αδικαιολόγητης δολοφονικής βίας. Με
      αποτέλεσμα όπως είπα να υπάρχουν άτομα που να λένε και τώρα «καλά τους κάναμε και ρίξαμε Μολότωφ».

  21. “Οταν το μίσος δεν είναι ταξικό, είναι τοξικό”
    (εννοειται οτι στο ταξικο μισος εντασσεται και το μισος για την αστυνομια)

    πραγματικα σοφα λογια. απιστευτα αληθινα. το ταξικο μισος ειναι δικαιο, ομορφο, σωστο, αγνο, κρυσταλλινο.
    το αλλο μισος δεν ειναι απλα τοξικο, αλλα αρρωστο, χυδαιο, σκετη παρακμη.
    και ποιος ξερει που θα οδηγησει ολη αυτη η βεντετα που ανοιξε (οκ ΔΕΝ ειναι καινουρια βεντετα, αλλα μετα απ οσα εγιναν χτες…)

    μια μερα (σχεδον) περασε, και η μαυριλα παραμενει αναλλοιωτη.

    το χαμενο ονειρο της εξεγερσης.

    ο κανιβαλισμος.

    ο ανθρωπος που δολοφονηθηκε απο τα χημικα των γουρουνιων. δεν αντεξε η καρδια του.

    το καθεστως που πανηγυριζει τρελο απο χαρα, δεν μπορουν ουτε να κρυψουν τη χαρα τους.

    ο θριαμβος των γουρουνοματ.

    οι νοικοκυραιοι που βλεπουν χασκοντας τηλεοραση, ακουνε τα πρετεντεροειδη να τσιριζουν υστερικα και φριττουν με τους…»κουκουλοφορους».

    και το μελλον σκοτεινο.

  22. Και κάτι άλλο, γελοίο. Όλη την ώρα μετα τα γεγονότα, μέχρι που έφυγε, το κκε είχε ένα γελοίο κορδόνι από καμμιά δεκαριά κρανοφόρους-αλυσίδα- δυό μέτρα πίσω από την κεντρική σκάλα της πλατείας προς τη βουλή. Μπορούσες να περάσεις από δίπλα, αλλά αυτοί αγέρωχοι κοιτάγανε το μέλλον με αισιοδοξία. Και ακούγανε το βρισίδι και τα επιχειρήματα των άλλων. Τι νόημα είχε αυτή η συμβολική παπάρα σοσιαλιστικού ρεαλισμου; Εδώ κάνουμε εμείς κουμάντο; Μοιάζανε με χρυσαυγίτες που ντύθηκαν στα κόκκινα! Και που νομίζανε οτι ήταν; Στο τάφο του Λένιν; Πολύ κινηματογραφικό δε λέω, αλλά αηδίαζε τον πολύ κόσμο.

    *
    Το γελοίο μας έθνος, στα άκρα πάντα. Πριν δυό μήνες το ανεκδιήγητο blob της Συνέλευσης, ο δεν-έχουμε-ιδεολογία-και δεν-ανήκουμε-σε-κόμματα χαοτικός πολτός, και τώρα ο κόκκινος (στη φαντασία μας) στρατός να φυλάει τη …βουλή. Και οι ανάρχες να πετάνε μολότωφ σε πλήθος. Και μια κυρία, στην Πλατεία, που της είχαν τα ΜΑΤ κατεβάσει τη μούρη,την άκουσα να τους βρίζει ουρλιάζοντας «Εβραίους» και μετά να λέει, «αλλά περισσότερο δε χωνεύω τους …Πακιστανούς». Πρέπει νάχεις πολύ χιούμορ για να τα αντέξεις όλα αυτά..

  23. Οσες φόρες χτύπησε το τηλέφωνο σήμερα ήταν κάποιος σύντροφος(απο αυτούς που εγώ θεωρώ συντρόφους και εννοώ ότι αυτό το κάνουν και τρόπο ζωής σε όλα τα επίεδα).Κουρασμένοι σύντροφοι,απογοητευμένοι σύντροφοι,ηττημένοι και με βαθειά αίσθηση μοναξιάς.
    Αυτή η διάχυτη μυρωδιά της παρακμής της Αριστεράς που τίποτα δε θυμίζει κάτι απο το χθές.Σαν μεσημεριανάδικο μοιάζουμε που κουτσομπολεύουν διάφοροι κακιασμένοι «ειδήμονες» και ο θεατής-αναγνώστης ψάχνει να δει τι είναι σημαντικό και τι θέλει να πει ο ποιητής.
    Εγώ το ίδιο είδα και χθές στο Σύνταγμα.Κόσμος που δεν ήξερε που είναι οι πραγματικοί του σύντροφοι και που είναι «ο μάγος της φυλής» που έχει μυστικές συνταγές και φίλτρα για να κάνει την κοινωνία αλλιώς.
    Ας σωπάσουμε κι ας αφήσουμε τον κόσμο της εργασίας να μας αναζητήσει χωρίς να του κάνουμε τον έξυπνο.
    Ας τον αφήσουμε να μιλήσει και να περιγράψει την καθημερινότητα του που είναι ίδια και ίσως χειρότερη απο τη δική μας.Μιλάμε πολύ δυνατά και αγγίζουμε τον φανατισμό.Και η έννοια του κόμματος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί επειγόντως και να μη χανόμαστε στη μετάφραση.

    • Μαρία ο λόγος σου (κι άλλων ,ελάχιστων…) είναι βάλσαμο για την σοβαρά τραυματισμένη ελπίδα ,λογική και συντροφικότητα …
      Είμαι βαθιά απογοητευμένος ….
      Όλοι σκούζουν σαν τελειωμένα 15χρονα χουλιγκανια για το ποιος βάρεσε περισσότερο τον άλλον και ούτε ΕΝΑΣ !!! δεν ζήτησε έστω μια ΣΥΓΝΩΜΗ για το κακό που προκάλεσε χθες …. Και προκάλεσε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΚΟ…

      • @gsourm: «Μαρία ο λόγος σου (κι άλλων ,ελάχιστων…) είναι βάλσαμο για την σοβαρά τραυματισμένη ελπίδα ,λογική και συντροφικότητα …»

        Συμφωνώ και με τους δυο σας.

        Από την στιγμή που θα χτυπήσει κάποιος και ο άλλος απαντήσει, η λογική και η ελπίδα έχουν χάσει τον αγώνα.

        Ας μη διαλέξουμε λοιπόν πλευρά σε αυτή την «αναμέτρηση». Ας μείνουμε με τον άνθρωπο που επιμένει να χρησιμοποιεί την λογική του, που επιμένει να ελπίζει, που επιμένει πως μπορεί να «ανακαλύψει» έναν σύντροφο ακόμη και ανάμεσα στους «εχθρούς».

        Θραξ Αναρμόδιος

  24. «Οταν το μίσος δεν είναι ταξικό, είναι τοξικό»

    Λάθος ρητο.Το σωστο είναι:

    «Πάντα το μίσος είναι τοξικό και σκοτώνει πρώτα αυτον που το νοιώθει.»

    Ο ατάραχος νους νικάει στη μάχη. Απλή στρατηγική.

    Όσο γιαυτούς που μου λέγανε χτες οτι δεν φταίνε αυτοί,οι πετροβολητές, που τα κανάλια θα ενοχοποιήσουν τον α/α χώρο, η απάντηση είναι απλή:

    Τα κανάλια είναι μέρος του πεδίου, στο οποίο δίνεται η μάχη. Και πρέπει να τα λάβεις υπόψη σου. Αλλιώς είναι σαν να οδηγείς ένα πεζό στράτευμα ίσια μπροστά, ακόμα κιαν βρεθεί ποτάμι στην πορεία σου, και όταν πνιγούν να πείς: «Μα είχε ένα ποτάμι εκεί, δεν φταίω εγώ…»

    • Σταύρε το ταξικό μίσος είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και εξαιρείται για λόγους που αξίζει να συζητηθούν. Διότι π.χ. όποιος δεν το νιώθει καταντάει υπερ-καταναλωτής σαν χαζο-αμερικάνος και χρήσιμος ηλίθιος, υπάκουο σκυλάκι έρμαιο του κάθε κεφαλαιοκράτη. Ομως είναι είδος… υπερβατικού και αφηρημένου μίσους, δεν επιτρέπεται να εκτοξεύεται μέσω προβολής σε αθώους στόχους.

      Και στην τελική, ΠΟΙΟΣ «ψύχραιμος νους» και…μαλακίες? Η προκατάληψη που οφείλεται σε άδικη δαιμονοποίηση και τσουβάλιασμα του Αλλου (ώστε να ενσωματώσει ο άτυχος Αλλος τη… δική μας απωθημένη Κακή Πλευρά) είναι η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ διαδικασία, από την οποία χωρίς συνειδητοποίηση κανείς δεν γλυτώνει (ω… μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι -χεχε).

      Για τον φανατικό (και δήθεν ψύχραιμο) «Αντισταλινικό», Μπογιόπουλος ίσον Στάλιν ίσον ΚΚΕ ίσον γκουλάγκ ίσον κάτι μη-ανθρώπινο όπως περίπου τα… κουνούπια και οι μύγες που ενοχλούν όπως οι… Εβραίοι ενοχλούσαν τους ναζί και… αποφάσισαν «ψύχραιμα» να τους ψεκάσουν με εντομοκτόνο. Και ο νοών νοείτω.

      ΟΧΙ, δεν απαρνούμαι το μίσος. Το ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΩ.

  25. «Σταύρος
    21/10/2011 στις 2:09 ΜΜ
    Τα κανάλια είναι μέρος του πεδίου, στο οποίο δίνεται η μάχη. Και πρέπει να τα λάβεις υπόψη σου. Αλλιώς είναι σαν να οδηγείς ένα πεζό στράτευμα ίσια μπροστά, ακόμα κιαν βρεθεί ποτάμι στην πορεία σου, και όταν πνιγούν να πείς: “Μα είχε ένα ποτάμι εκεί, δεν φταίω εγώ…”»

    ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!!!

  26. Ομαδεόν, όχι δεν είμαι «φανατικός» αντι-σταλινικός, απλά εξετάζω το φαινόμενο και προσπαθώ να καταλάβω πως λειτούργησε. Ακόμα κανείς μας δεν κρατάει τον Πάπα από τα αρχίδια. (Εκτός από τον ίδιο τον πάπα, που κρατιέται καλά, αν και τα αρχίδια του τα έχει για διακόσμηση, όπως λέει και το ανέκδοτο.)
    Θέλω να πω οτι ο εν λόγω, χωρίς στρατό και όπλα έχει τεράστια δ΄υναμη και κύρος, που οι σύντροφοι του των κκ δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παρά τη τεράστια δύναμη της Σ.Ε (και της Κίνας).Και τελικά σωριάστηκε σαν παραλυτος ελέφαντας.

    Πάντως θέλει πολύ τύφλωση για να πιστεύεις οτι η περίοδος 1927-1941 είταν ένας επίγειος παράδεισος και να τον προβάλλεις σαν πρότυπο.Σαν Κόλαση βγαίνει πιο εύκολα.

    Καταλαβαίνω και την προσήλωση των απλών μελών στο σταλινικό παρελθόν.Μέσα σ’ αυτή την εποχή που όλα είναι ρευστά, αδιαμόρφωτα, ολα και συγκεχυμένα, ο ‘υπαρκτός» σοσιαλισμός είναι κάτι που υπάρχει ή έστω, που κάποτε υπήρξε.Είναι κάτι θετικό από οποίο μπορεί να πιαστεί κανείς. Τώρα βέβαια αυτό το κάτι σε πάει στον πάτο.Άντε όμως να τους το εξηγήσεις. Δεν είναι εύκολο να απαρνηθεί κανείς την πρέζα του. Ακόμα και όταν νομίζεις ότι έχεις απεξαρτητοποιηθή από όλες τις παλιές ιδέες, όπως οι αναρχικοί , βρίσκεσαι να ρουφας με όλα σου το πνευμόνια την αδρεναλίνη της βίας εναντίον όλων. Και να ξύνεις μέσα σου την «ταξική βία» εναντίον του εχθρού. Μα ποιός είναι ο εχθρός; Τα ματ, το σύστημα, η αστική τάξη, η …Σώτη, οι ψηφοφόροι του κκε και της ΝΔ;

    Και το θέμα δεν είναι πως να είσαι πιο αγωνιστικός από τους άλλους. Το θέμα είναι ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

  27. *
    Εννοώ οτι ο πάπας πουλάει ακόμα, παρά τα αυτονταφέ (η το Γιασένοβατς) ενώ η Σοβιετική Ένωση και μαζί το αντίστοιχο όραμα σωριάστηκε…Γιατί;

  28. Είθε οι χθεσινές τραγικές καταστάσεις να αποτελούν το έναυσμα για την εξόντωση-εξοβελισμό των φασιστοηλιθίων-φονιάδων

    Το ζητάν μετ επιτάσεως οι αθώοι νεκροί της Μαρφίν…
    οι πολυεγκαυματίες της λαχαναγοράς….
    το τυφλό εννιάχρονο και ο τραγικός πατέρας του διαμελισμένου….
    οι φοιτητές που χάνουν τα χρόνια τους…
    οι μαγαζάτορες που «χάνονται»….
    οι μαθητές που μένουν αναλφάβητοι…
    ο άσχετοι που δέρνονται ανηλεώς….
    ο Μπακούνιν που κατακρεουργείται…..
    ο μαχαιρωμένος κόσμος…..
    η Αθήνα…η Ελλάδα…
    η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΉ

    Ελπίζω το ΚΚΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων !

  29. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός θέματος ΤΩΡΑ οι συζητήσεις για το σταλινισμό, ή τα λάθη του ΚΚΕ.

    Εμείς (με άλλους στο twitter και δια τηλεφώνου) προσπαθούμε να καταλάβουμε ΤΙ ακριβώς ΕΓΙΝΕ στις 20 Οκτωβρίου. Γιατί… κάποιοι άλλοι (_και_ των 2 πλευρών) έχουν μανία να αποδείξουν εκείνα που απλώς τους _συμφέρουν_.

    Εγώ ήμουν σπίτι και παρακολουθούσα συνεχώς από το πρωί όλες τις live κάμερες σε… τρεις οθόνες (και 2 pc). Στο ένα pc είχα ξεκινήσει video-grabber, που έσωσε σε σκληρό δίσκο σχεδόν τα πάντα.
    Στη δεύτερη οθόνη του pc έβλεπα τα πάντα συνεχώς, στην άλλη έκανα δουλειές ή tweets.

    Διαπιστώνω λοιπόν ότι ΤΙΠΟΤΕ σαν επεισόδιο, δεν είχε φανεί ή ακουστεί, μέχρι τη στιγμή που άρχισε μια περίεργη επίθεση με πολλές πέτρες στα αριστερά της πλατείας, από μαυροφορεμένους προς το ΠΑΜΕ.
    Το ΠΑΜΕ αντέδρασε με ένα πρώτο «ντου» που ήταν σχετικά μικρής διάρκειας.
    ΑΜΕΣΩΣ δέχτηκε Μολότωφ.

    Τα υπόλοιπα που έγιναν, μας τα τσαμπουνάνε ξανά και ξανά διάφοροι φανατισμένοι… γνωστοί στο twitter αλλά… κάθε φορά αποσιωπούν το γεγονός ότι είναι γεγονότα που έγιναν ΜΕΤΑ, πολύ αργότερα.

    Συναρμολογώ τα συμβάντα εδώ, με πολλά λινκ και τουητ
    http://omadeon.wordpress.com/2011/10/19/19ogr/#comment-63458
    (έχει. τόσα πολλά λινκ που αν τα έβαζα εδώ θα κατέληγαν στο σπαμ).

    Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Σοφία @thesspirit (που δεν είναι του ΚΚΕ, αλλά είχε μπει στον απλό κόσμο πίσω από τις γραμμές του για να προστατευτεί από τυχόν επεισόδια)… την οποία έχω τσεκάρει σαν πολύ φιλαλήθη, είπε (ενώνoντας σειρά από δικά της συνεχόμενα tweets):

    …το ΠΑΜΕ γενικά ένα κάρο μαλακίες έκανε, δεν άφηνε καν κόσμο.
    … η συμπεριφορά τους ήταν αγενέστατη συνεχώς κ προκλητική ΑΛΛΑ
    …το γεγονός είναι ότι δεν το ξεκίνησαν. Τι να κάνουμε τώρα;
    …Το ΠΑΜΕ προσπαθούσε να μονοπωλήσει την πορεία, φυλούσε τη βουλή κ έκοβε τον κόσμο από το να πλησιάσει αλλά οι μπάχαλοι έκαναν ντου. Τέλος.

    • «Εμείς (με άλλους στο twitter και δια τηλεφώνου) προσπαθούμε να καταλάβουμε …»
      Μόνο εσύ-εσεις προσπαθείς ακόμα να καταλάβεις το τι έγινε!

      • Δυστυχώς πολύ λίγοι προσπαθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να βρουν ΤΙ ακριβώς έγινε.
        Οι περισσότεροι έχουν ΗΔΗ διαμορφώσει άποψη, συνήθως προκατειλλημένη και χρωματισμένη.
        Πολύ περισσότεροι δεν το ψάχνουν καθόλου.

        Κι εσύ ασχολείσαι με τις ιδεολογικές σου προκαταλήψεις κυρίως.

        Πάντως… αν ήμουν Κνίτης θα είχα ανησυχήσει (και ίσως ντραπεί) για τα συγχαρητήρια που έδωσε στο ΚΚΕ πλήθος απεχθών κύκλων και ανθρώπων.

  30. Ομαντεόν χάνεις χρόνο και κάνεις μεγάλο λάθος προσπαθώντας να βρείς την αρχή. Γιατί και από τη μέση να πιάσεις τα επεισόδια βλέπεις τις νοοτροπίες που αυτές ουσιαστικά οδήγησαν στα χθεσινά εγκληματικά στην υφή τους γεγονότα. Και εκεί οι νοοτροπίες και των δύο είναι αυτές που πάνε παρέα με το καθεστώς και με την εξουσία που και οι δύο στα λόγια κατηγορούν και μάχονται…

    • Παύλε όταν επικεντρώνεται κανείς σε γεγονότα ξεχνάει προσωρινά τις ιδέες.

      Αλίμονο αν αφήσουμε να κυριαρχήσει η παραπληροφόρηση, που αποδείχτηκε… ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ των επεισοδίων.

      Υπάρχουν φανατισμένοι που αντιστρέφουν αιτίες και αποτελέσματα, κ.ο.κ.

      Από την άλλη πλευρά, ναι, θα έπρεπε να εξετάσουμε νοοτροπίες και ιδεολογίες και όλα τα συναφή. Αρκεί να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κατέχουμε τον… απόλυτο ανθρωπισμό εμείς οι ίδιοι. Εγώ θα προτιμούσα με αγάπη προς την ολότητα του ανθρώπινου εαυτού μας να αναγνωρίσουμε πρώτα ότι είμαστε… (και) κτήνη ! 🙂

      • «Αρκεί να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κατέχουμε τον… απόλυτο ανθρωπισμό εμείς οι ίδιοι. Εγώ θα προτιμούσα με αγάπη προς την ολότητα του ανθρώπινου εαυτού μας να αναγνωρίσουμε πρώτα ότι είμαστε… (και) κτήνη !»

        Σωστή η παρατήρηση σου… 🙂

    • Υ.Γ. Στο twitter από πρόχειρη καταμέτρηση Παύλο, όσοι ΕΙΝΑΙ σε θέση να αντιληφθούν την κατάσταση αρκετά αντικειμενικά, ώστε να βλέπουν τα λάθη ΚΑΙ των δύο πλευρών, κλπ….
      …είναι στην πραγματικότητα μειοψηφία της τάξεως του 5 ή 10%. (Και μιλάμε για πολύ προχωρημένα άτομα, συνήθως, που διάλεξα να κάνω Follow).

      Η ιδεόσφαιρα της χώρας μας πάσχει από διανοητική ανεπάρκεια σοβαρής μορφής, όπως φαίνεται. Αδυνατούμε να δούμε ΤΙ συμβαίνει έξω από τις ιδεολογικές προκαταλήψεις μας (που καθορίζουν και όσα βλέπουμε).

      Και ΑΥΤΟ είναι το νούμερο 1 «ιδεολογικό πρόβλημα», ίσως. Σε επίπεδο… μετα-ιδεολογίας ή μετα-νοοτροπίας.

  31. Βλέποντας σε βίντεο τους ΚΚΕ να πετάνε στο κενό αντιπάλους τι άλλο υπάρχει παρά πρόθεση δολοφονική;

    Βέβαια δεν το συζητάμε ότι εγκληματικές είναι και οι προθέσεις των άλλων:..

    • Το συγκεκριμμένο ύψος δεν ειναι μεγάλο. Τις φονικές διαθέσεις των Κνιτών δεν τις αμφισβητώ, αλλά… ήξεραν πολύ καλά ότι αυτοί που πετούσαν κάτω θα επιζούσαν, ίσως και με κατάγματα, αλλά πιθανότατα χωρίς καν αυτά. Τους έσπρωχναν σχετικά αργά, δεν τους πετούσαν απότομα (κάαατι είναι κι αυτό, αλλά… χέσε μέσα).

  32. Διαβάζω προσεκτικά δεξιά και αριστερά και δεν είδα πουθενά την παρακάτω υπόθεση εργασίας:

    Ας υποθέσουμε λοιπόν πως προβοκάτορες, μπαχαλάκηδες, ασφαλήτες και λοιποί έχουν εντολές να προκαλέσουν επεισόδια με απώτερο σκοπό η αστυνομία να επέμβει και να διαλύσει την ειρηνική με λουλούδια για την ανατροπή συγκέντρωση. Μέχρι εδώ καλά. Το κκε επεμβαίνει με επίσημη δικαιολογία ότι τα μπάχαλα διώχνουν τον κόσμο κτλ., κάτι βεβαίως που δεν παρατηρήθηκε στις 19 αλλά και σε άλλες πορείες καθώς ο κόσμος πλέον έχει πολύ οργή μέσα του είναι έμπειρος και στο πίσω μέρος του μυαλού συνεχώς υπάρχει η σκέψη εισβολής στη βουλή, ανατροπής της κατάστασης και ότι κάτσει.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το κκε εφορμεί εναντίον των σκυλιών μαζί με τους μπαχαλάκηδες ασφαλήτες κτλ με σκοπό την ανατροπή στην επόμενη 1 ώρα και το λιντσάρισμα των νενέκων. Αμφιβάλει κανείς ότι αν ευσταθεί η κατηγορία περί μπαχαλάκηδων ασφαλητών, την ύστατη στιγμή που θα διαπίστωναν ότι η προβοκάτσια γυρνάει μπούμερανγκ δεν θα στρεφόντουσαν εναντίον του ΠΑΜΕ και λοιπών με σκοπό να αντιστρέψουν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται εις βάρος των αφεντικών τους? Δεν είναι αυτός ένας άλλος τρόπος, ίσως πιο αποτελεσματικός να ξεσκεπάσεις τους ασφαλήτες προβοκάτορες μπαχαλάκηδες? Αποτελεσματικότερος καθώς ταυτόχρονα θα έχεις ανατρέψει το καθεστώς? Θεωρώ πως η απάντηση είναι μία.

    Από την ανωτέρω υπόθεση εργασίας συμπεραίνεται για ακόμη μια φορά πως το ΚΚΕ δεν θέλει την ανατροπή, θέλει το πολύ πολύ την εξουσία, μέσω των κοινοβουλευτικών εκλογών. Όλη η ιστορία της ηγεσίας του ΚΚΕ, και όχι των αγωνιστών του, είναι ιστορία προδοσίας. Και χθες ήταν ακόμα μια ημέρα σε αυτή τη μακρόχρονη ιστορία της προδοσίας. Αυτά με σεβασμό σε όσους προδόθηκαν από την ηγεσία του ΚΚΕ με πρώτο τον Άρη.

    • «το ΚΚΕ δεν θέλει την ανατροπή, θέλει το πολύ πολύ την εξουσία, μέσω των κοινοβουλευτικών εκλογών.»

      Πέη κυανά. Ούτε αυτό δε θέλει, διότι τότε θα αναγκαζόταν να υλοποιήσει το κατ’ ουσίαν σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα, γεγονός πρακτικά αδύνατο. Το ΚΚΕ θέλει απλώς να συντηρείται αιωνίως το αστικό σύστημα της Μεταπολίτευσης και η θέση του μέση σ’ αυτήν, ως το κατεξοχήν μαγαζάκι που πουλά φαρμακευτικές συσκευασίες «αντικαπιταλιστικής ανατροπης» για την ασθένεια της ταξικής διαίρεσης, γεμισμένες όμως με πλασίμπο.

      Όποιος αφελής πιστεύει πως προχθές «διασπαστήκαμε» ή «έλαβαν χώρα συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών» και άλλα τέτοια φαιδρά, δεν ξέρω τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για τον συστημικό φιλοκαθεστωτικό ρόλο του χαφιεδοκόμματος.

  33. Αν και στο περελθόν είχα μια συγκρούση με εσένα συγγραφέα τώρα σε συγχαίρω απο τα βάθυ της καρδίας μου.
    Απλά πράγματα. Το κκε έκανε περιφρούριση της βουλης για να μπορέσουν να μας πουλήσουν οι 300.
    Όλα τα άλλα είναι κουραφεξαλα και απλές δικαιολογίες.
    Αν το κκε ήθελε να να μην γίνει η ψήφιση θα έλεγε στα κνατ να μπουν στη βουλή.
    Γιατί δεν το είπε?
    Παιδάκια του κκε ήρθε η ώρα να δείτε τι ψηφίζετε και τι εντολές σας δίνουν οι ηγέτες σας.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  34. Είμουνα ακριβώς εκεί, από την πλευρά του Παμε.

    Πέρασα λίγο αργότερα από την αρχή του επεισοδίου και δεν είδα τη σπίθα που άναψε τη φωτιά. Πάντως νομίζω οτι οι Κνίτες στην αρχή κρατούσαν τις αλυσίδες τους και δεν φαίνεται να ήρθαν με σκοπό άλλες φασαρίες. Τους αρκούσε η κατοχή της Πλατείας.

    Όταν όμως είδαν να τους έρχονται οι πέτρες ( κι αυτό το είδα – τι είδα δηλαδή, πήγαν να με σκοτώσουν οι κοτρώνες-και δεν είχα και κράνος) και η μολότωφ-στα-τυφλά (μία πρόλαβα) οι παμίτες και οι άλλοι εξαγριώθηκαν τόσο που ούρλιαζαν και άρχισαν να ανταποδίδουν τις πετριές. Μπροστά μου, δίπλα από τη Μεγάλη βρετανία απομονώσαν κάποιο από τους επιτιθέμενους , και τον έκαναν σύσπαστο. Τον φυγάδευσαν πάντως κάποιοι ψυχραιμότεροι προς την πλατεία -περπάταγε ακόμα.

    Πάντως είναι αδύνατο, μετα απ’ αυτά, να υπάρξει αμφιβολία στα μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ, περι του οτι αυτοί που τους σπάσανε τα κεφάλια, είτανε της ασφάλειας. Κάποια φώναζε οτι ήταν κρυμμένοι χρυσαυγίτες.

    Δεν αποκλείω τίποτα, ίσως κάποιοι βαλτοί να παρεισέφρυσαν,μετά όμως στις συζητήσεις, αλλά δεν το πιστεύω γιατί ξέρω την ηλιθιότητα μας διακρίνει σαν ανθρώπινο είδος.Έτσι κι αλλιώς, μετά στα πηγαδάκια, οι αναρχικοί έλεγαν οτι αυτό έπρεπε να γίνει, για να τελιώσει η κυριαρχία του ΚΚΕ στους χώρους του κινήματος.
    Κι αλήθεια, έτσι που στήθηκε το ΚΚΕ, ενώ τα Ματ ήταν άφαντα, δεν υπήρχε περίπτωση να μη τους χτυπήσουν οι μαυρο-μπλοκίτες, μια που:
    1. Οι α/α είχαν ετοιμαστεί έτσι κι αλλιώς για σύγκρουση (πέτρα, μολότωφ κλπ) και
    2.Το Πάμε είταν ακριβώς εκεί που όλες τις άλλες φορές ήταν τα Ματ, και μάλιστα έχοντας φάτσα τη Πλατεία.

    Δηλαδή, αυτό που είπε ο Άδωνις, ο Πρετεντέρης κλπ, αυτό ακριβώςφαινόταν σε εκείνο το σημείο. Οτι τα Ματ λιαζόντουσαν ψηλά στη βουλή, την οποία κάτω φύλαγε το ΠΑΜΕ.

    Κατα τη γνώμη μου δεν έπρεπε να τους επιτεθεί κανείς, παρά να πέσει μεγάλο κράξιμο, όταν μετά την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος (μουσαντής, βασικά) την κοπάνησαν οργανωμένα. Όπως είτανε στημένοι αγκαζέ και κοίταζαν τα πλήθη, μία καζούρα και μία επιχειρηματολογία θα μπορούσε (σε βάθος χρόνου) να επηρεάσει μερικούς. Τώρα, όλοι μιλάνε για τους γνωστούς άγνωστους .Και τον συνδικαλιστή στους κουκουλοφόρους τον χρεώνουν, και όχι στα δακρυγόνα. Συγχαρητήρια.

    Το καλό όμως είναι οτι κι αυτά θα ξεχαστούν.
    «Κάθε γιορτή μιά μέρα, και το Πάσχα τρείς»
    Ο κόσμος πεινάει και δεν θα κάτσει σπίτι του για πολύ.

  35. Αναφερόμαστε στη στιγμή της πυρός, στο ποίος ξεκίνησε πρώτος, στο ποίος άσκησε περισσότερη βία.
    Προϋπήρχε όμως μια άλλη στιγμή : όταν κάποιος αποφάσισε να περικύκλωση την βουλή (βλέπε δήλωση παπαρήγα ), να κάνει περιφρούρηση της βουλής και όχι της πορείας την ημέρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαός θα μαζεύονταν κατά της ψήφισης νόμου που καταργεί εργασιακά δικαιώματα. Ήταν μια προμελετημένη – σε συνεννόηση με την αστυνομία – επιθετική πράξη κατά του κινήματος και του λαού. Και η ιστορία του κκε έχει πλήθος αντιστοίχων περιστάσεων που επιβεβαιώνουν τα σημερινά εγκλήματα.

      • @ Παύλος

        Περιφρούρηση με ΠΛΑΤΗ στη βουλή. ΜΕ ΠΛΑΤΗ! Αν αυτό λεγεται περιφρούρηση του μπλοκ τους τότε πάω πάσο. Απαγόρευση διέλευσης και τσαμπουκάδες επί του ασφαλούς (εάν αυτό λέγεται αλληλεγγύη προς τους εργάτες πάω πάσο). Εάν ο ταξικός εχθρός (κατά ΚΚΕ) είναι ο κόσμος στην πλατεία και οι κάθε είδος «αγανακτισμένοι» και «κουκουλοφόροι» επίσης πάω πάσο. Εάν το ΚΚΕ και δη το ΠΑΜΕ νιώθει περήφανο από τα συγχαρητήρια Καρατζαφέρη , Άδωνι , Παγκάλου κλπ πάω πάσο. Εάν το συνεχίζομενο ψέμα ακόμα και τώρα πως ο θάνατος του διαδηλωτή μέλους του ΠΑΜΕ από πέτρα θεωρείτε λόγος για να ψηφοθηρίσεις πάω πάσο. Το πόσο ηλίθιο είναι να πετάς μάρμαρα και μπουκάλια σε απλό κόσμο(ακόμα και σε περιφρούρηση αν και εκεί είναι διαφορετικό το θέμα) δεν χρειάζεται καν σχολιασμό (παρεπιπτόντως πέτρες έπεφταν εκατέρωθεν στα τυφλά) . Η «υπόσχεση» πως θα μείνει το ΠΑΜΕ κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου και η συντεταγμένη αποχώρηση προς την Ομόνοια μετά το τέλος της ομιλίας της Αλέκας(γύρω στις 5) είναι φαντάζομαι λογική και δεν προκαλεί εντύπωση ε? Έχει πραγματικά σημασία ποιος ξεκίνησε και ποιος άσκησε περισσότερη βία?Από πότε? Αν το ΠΑΜΕ δεν ήταν εκεί θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά? Είναι τυχαίο πως τώρα που έκανε ότι έκανε είχαμε νεκρό?

        Θες να δούμε τα αποτέλεσματα της όλης κίνησης? Τα ΜΑΤ όταν αποφάσισαν πως βαριούνται να λιάζονται και επενέβησαν αντί να χτυπήσουν τα επεισόδια μεταξύ «αγανακτισμένων»,»ηλιθίων» πες ότι θες εδώ χτύπησαν τον υπόλοιπο κόσμο γύρω στην πλατεία . Ναί ή ου? Το ΚΚΕ ψήφισε κατά του νομοσχεδίου το οποίο πέρασε σαν να μην τρέχει τίποτα. Ναί ή ου? Η συγχορδία ανακοινώσεων «αριστερούληδων» δες (ΣΥΡΙΖΑ , Ανταρσύα , ΚΚΕ) εναντίων «οργανωμένου σχεδίου για χτύπημα στο ΚΚΕ» είναι τυχαία? Ναί ή ου?

        Θα τρελλαθούμε τελείως δηλαδή? Ότι θέλουμε λέμε πραγματικά?

        • Αλλη φορά θα πρέπει να ρωτά κανείς εσένα φίλε Αρσέν πού να κάτσει ο κόσμος του?Για να είστε ευχαριστημένοι έπρεπε να κάτσουμε στην Αμαλίας???Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά εχθές ήμουν με το ΠΑΜΕ….η περιφρούρηση είχε πλάτη στη Βουλή επειδή στην πλατεία της Βουλής δεν είχε κόσμο….και άρα δεν υπήρχε κίνδυνος,….κίνδυνος υπήρχε από αλλού όπως αποδείχτηκε άλλωστε.Θυμίζω ότι πολλές φορές έχουν τσιμπήσει ασφαλίτες ΜΕΣΑ στον κόσμο του ΠΑΜΕ και τους έχουν παραδώσει σε αστυνομικά τμήματα…και έχουν δώσει και τα ονόματά τους.όποιος ήθελε να πάει στη Βουλή μπορούσε να πάει ….αλλά εννοείται όχι μέσα από τον κόσμο του ΠΑΜΕ…αλλά γύρω γύρω….τί να κάνανε να αιωρηθούν τόσοι άνθρωποι για να περάσετε….ή να σας αφήσουν να περάσετε από μέσα???και …ναι μόλις μαθεύτηκε ότι υπάρχει νεκρός (από τα χημικά και όχι απο πέτρα) φύγαμε….Το θέμα είναι ότι ο νεκρός ήταν και πάλι φτωχός άνθρωπος και όχι κανας αστός….

          • όταν συγκεντρώνεται το ΠΑΜΕ πάντως δε σε ρωτάει κανείς αν είσαι ΚΚΕ για να σου επιτρέψει ή απαγορεύσει τη συμμετοχή

          • Αφού παίρνεις το ρόλο και απαντάς ως -μη ΚΚΕ- γιατί δεν απαντάς πραγματικά σε αυτά που σε ρωτάω αλλά σε ότι νομίζεις πως σε συμφέρει? Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ήταν ανοιχτό ή κλειστό? Ελάτε μαζί μας και θα σας περιφρουρήσουμε και σε όποιον δεν μας αρέσει η φάτσα του δεν περνάει ή του ζητάμε ταυτότητα? Λες πως η περιφρούρηση είχε πλάτη στη βουλή επειδή η πλατεία της Βουλης δεν είχε κόσμο (μόνο ΜΑΤ που το παρέλειψες) και για δεν υπήρχε κίνδυνος. Προφανώς όταν έχεις απέναντι σου τα ΜΑΤ και είσαι ΚΚΕ τι κίνδυνος να υπάρχει?Τέσσερις!! αλυσίδες κιόλας! περιφρούρησης με φάτσα τον υπόλοιπο κόσμο και όχι την αστυνομία!! Δεν φύγατε όταν μάθατε πως υπάρχει νεκρός (από τα χημικά όπως λες και πες μου ποιος ελεγε πως πέθανε από πέτρα στην αρχή αν δεν ήταν το ΚΚΕ) αλλά όταν τελείωσε η Αλέκα την ομιλία της. Θεωρείς πως εάν μαζευόταν απέξω και άλλος κόσμος θα καταψηφιζόταν το νομοσχέδιο για να καταλάβω δηλαδή. Είδες να τους νοιάζει που κατέβηκε τόσος κόσμος την Τετάρτη? Χεστήκανε πάνω τους τι να σου πω…

      • Ο,τι και να λέτε έρχεστε δεύτεροι. ΔΕΝ άρχισε το ΠΑΜΕ τα επεισόδια _βίας_. Πουλούσε τσαμπουκά βέβαια, αλλά εκ του ασφαλούς (της περιφρούρησης) και μόνο με λόγια.

        Την επίθεση με βαριές πέτρες την ξεκίνησαν ΠΡΩΤΟΙ κάποια (ελάχιστα) άτομα που επιτέθηκαν στους Κνίτες.

        Αυτό είναι πλέον εξακριβωμένο 100%. Ασχετα αν το ΚΚΕ και τα ΚΝΑΤ είναι τελείως εκνευριστικά (και τα ψέματα που άκουσα από τη δική τους πλευρά… ώρες-ώρες ακόμη πιο εκνευριστικά).

        ΤΙ νομίζετε ότι κατορθώσατε δηλαδή με τη βίαιη επίθεση? Ο,τι κατόρθωσε και η κτηνωδία του ΚΚΕ. ΣΚΑΤΑ.

        • «ΤΙ νομίζετε ότι κατορθώσατε δηλαδή με τη βίαιη επίθεση? Ο,τι κατόρθωσε και η κτηνωδία του ΚΚΕ. ΣΚΑΤΑ.»

          Ενώ με το «πασιφιστικό» λεκτικό κράξιμο (ενώ το ΠΑΜΕ έτσι κι αλλιώς δρούσε βίαια και προέβαινε…. σε μπατσικές εξακριβώσεις στοιχείων!), η γνώση περί του οποίου θα περιοριζόταν στους συμμετέχοντες και στους αναγνώστες πέντε έξι ιστοσελίδων, τι θα «καταφερόταν»;;;;;; Τουλάχιστον τώρα πήρε διάσταση το θέμα και η μπόχα του Περισσού έγινε αντιληπτή από πολύ κόσμο. Επίσης όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει. Να δούμε αν ήσουν εσύ εκεί μπροστά, και με εμφάνιση «μη ανεκτή από το Κόμμα», πόσο θα συγκρατούσες τα νεύρα σου.

  36. «Κατα τη γνώμη μου δεν έπρεπε να τους επιτεθεί κανείς, παρά να πέσει μεγάλο κράξιμο, όταν μετά την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος (μουσαντής, βασικά) την κοπάνησαν οργανωμένα. Όπως είτανε στημένοι αγκαζέ και κοίταζαν τα πλήθη, μία καζούρα και μία επιχειρηματολογία θα μπορούσε (σε βάθος χρόνου) να επηρεάσει μερικούς. Τώρα, όλοι μιλάνε για τους γνωστούς άγνωστους .Και τον συνδικαλιστή στους κουκουλοφόρους τον χρεώνουν, και όχι στα δακρυγόνα. Συγχαρητήρια»
    Συμφωνώ μαζί σου… Αλλά η απάντηση του γιατί δεν επελέγη αυτή η λύση είναι σ’ αυτό που λες παρακάτω:
    «οι αναρχικοί έλεγαν οτι αυτό έπρεπε να γίνει, για να τελιώσει η κυριαρχία του ΚΚΕ στους χώρους του κινήματος»
    Και να αρχίσει βέβαια η δική τους – όλοι για αυτή τη κυριαρχία μάχονται… Μόνο που πρόκειται για γαιδάρους που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα: Διαμορφώνεται μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν επιθυμεί κανενός είδους κυριαρχία και ποδηγέτηση…

    • «Κατα τη γνώμη μου δεν έπρεπε να τους επιτεθεί κανείς, παρά να πέσει μεγάλο κράξιμο, «….

      ….ώστε να μην αλλάξει τίποτα. Ανώδυνη διαμαρτυρία απλώς για να εκτονωθούμε, η οποία πανεύκολα αγνοείται. Το ίδιο που πιστεύετε, εσείς οι ψευδοπασιφιστές της κακιάς ώρας, ευρύτερα για τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Πεμπτοφαλλαγίτες με χίπικη κάλυψη είστε.

      • Ολο βρίζεις και ορύεσαι, ΓΥΠα… αλλά τελικά ΔΕΝ σκέφτεσαι.

        Σοβαρολογείς…. ότι καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμμένη περίπτωση, ήταν η… επώδυνη διαμαρτυρία με κομμάτια μάρμαρο να πετιώνται στο ΠΑΜΕ (αλλά και χτυπώντας άσχετο κόσμο) και με μολότωφ που έπεσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της πρώτης εφόδου του ΠΑΜΕ?

        Δεν ήθελες μια ανώδυνη διαμαρτυρία, παλιόπουλο? Κρεατάκι ήθελες. ΦΑΕ στη μάπα τότε τις συνέπειες της ΕΠΩΔΥΝΗΣ και ΕΞΙΣΟΥ άστοχης.

        Πάντως εγώ τάσσομαι αναφανδόν με την άποψη του Γαλαξιάρχη, που… απορώ με την αντοχή του ώρες-ώρες να μιλάει με ΗΛΙΘΙΑ όντα σαν κι εσένα, όρνιο μου.

        http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/20/20ogr/
        (τις απόψεις στη συζήτηση εννοώ)

        • «ΦΑΕ στη μάπα τότε τις συνέπειες της ΕΠΩΔΥΝΗΣ και ΕΞΙΣΟΥ άστοχης.»

          Ποιες συνέπειες; Το ότι πήρε χαμπάρι και η γιαγιά μου τι ρόλο βαράει το ΚΚΕ; Μάλλον για καλό το βλέπω αυτό

        • Λογικά Παύλε, ακόμη κι αν δεν τόχει σκεφτεί, ΑΥΤΟ ακριβώς συνεπάγεται, ΛΟΓΙΚΑ.

          Προτιμότερη η…. επώδυνη διαμαρτυρία με δεκάδες βαριά τραυματίες (και νίκη των μπάτσων στο τέλος).

          Ο ΓΥΠας μου είναι αηδιαστικός, τόσο που… είναι πολύ τυχερός για το γεγονός ότι εδώ δεν είναι δικό μας μπλογκ. Θα τον είχαμε τρελλάνει στις «εικονικές φάπες» και τα μπινελίκια τόσο πολύ που θάχε πάρει δρόμο….

        • Όχι, υποστηρίζω ότι θα έπρεπε το μπλοκ (και όχι… μπλογκ) του ΚΚΕ να φάει σούτι από την περιοχή, εφόσον δρούσε παρακρατικά και υποστηρικτικά προς την Αστυνομία. Όχι με μολότωφ πάνω σε ανθρώπους άνευ προστασίας βεβαίως.

  37. μια αλλη παραμετρος ειναι οτι τα κικλιδωματα προκαλουν την στροφη της επιθετικοτητας προς τα μεσα ειναι ο κυριος λογος ψυχολογικος που τα βαλανε αν σκεφτει καποιος οτι οσο ειναι αυτοι περιορισμενοι αλλο τοσο ειναι και οι απεξω σε σχεση με αυτους

  38. Δηλαδή η αντίθεση στην αρτηριοσκλήρωση του ΚΚΕ είναι η «πρωτοπορία» του ΓΥΠα? (και του κάθε Γυπα?)
    Άκου Γυπα και λοιπά πτηνά… μέχρι την επομένη γενική απεργία έχετε αρκετές μέρες ελεύθερες για να πάτε να καταλάβετε την Βουλή , την Βαστίλη , την «Βασιλεύουσα» και ότι άλλο νομίζετε … δεν θα σας εμποδίσει κάνεις…
    Την ημέρα της γενικής απεργίας σε παρακαλώ μόνο κάτσε σπίτι σου να ξεκουραστείς μαζί με τα αλλά παλληκάρια κι αφήστε εμάς τις αδελφές , τα παιδιά των λουλουδιών , τους μικροαστουλιδες , τους λελεδες να επιλέξουμε μόνοι μας αν θέλουμε να φάμε δακρυγόνα και ξύλο…
    Όμως να ανακοινώσετε από πριν την μη συμμετοχή σας έτσι ώστε αν εμφανιστεί κανένας φρεσκοσιδερωμένος με κουκούλα-μαντήλι- κοτρώνι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι μπάτσος …

    Επιτέλους ρε τι ζητάμε …κάντε κι εσείς μια μέρα απεργία από την επανάσταση μπας και προχωρήσει…

    • Επίσης , την ίδια παράκληση την κάνω και στους «μοναδικούς αμόλυντους και άσπιλους καθοδηγητές του εργατικού κινήματος»…. Ευχαριστούμε σύντροφοι για τα μαθήματα …. Μάθαμε από σκληρή περιφρούρηση , από αλυσίδες από ξύλινα συνθήματα… στην επόμενη απεργία αφήστε μας μόνους μας να εκπαιδευτούμε κι εμείς οι…. Rookies…

      • Γιουσουρουμ τον Ιουνιο μια χαρα ηταν οι αναρχικοι που καθοντουσαν και τις ετρωγαν μαζι με το αμολυντο επαναστατικο πληθος.Δυο μετρα και δυο σταθμα και ενας μυλος οπου αλεθονται παρακρατικοι/χουλιγκανια/αναρχικοι altoghether.Τους βρηκατε τους εχθρους οποτε το μονο που μενει ειναι να προχωρησετε στην επανασταση του Hondos center.Τιποτα δεν προκειται να μπει εμποδιο πλεον.

  39. λοιπον το παμε επρεπέ να κάνει περιφρουρησή και να κοιτάει τον κόσμο του και όχι να τον προστατέψει απο 1000 άτομα που τόσες πορείες δεν έχουν μπεί στη βουλή χωρις κανενά παμε στην μέση αλλα χθές θα μπαίναν. Επρεπε να αφήσει τον κόσμο απροστάτευτο για να πανε όλοι νοσοκομείο και όχι μονο 80 άτομα εγώ προσωπικα δεν είμαι στο παμε και μπηκα’βγηκα 4’5 φορές απο την περιφρούρηση οπώς και οποιος αλλός δεν εσκαγέ προκλητικά να λεεί για κουκουε και λοιπα εμετικά. Πριν ένα μηνα ηταν οι αγάνακτισμενοι στην θέση του παμε και λογώ της επαναστασης που γίνεται μονο στις απεργίες ως τις 7 το αργότερο σπασαν σε λίγα λεπτά. τότε κράζατε τους ειρηνικούς διαδηλωτες τωρα κράζετε το παμε το ότι. Μήπως απο αυτην την αλυσιδά πρεπει κατι να δείτε και εσεις που σε κάθε διαδηλωσή σας δεν ξερετέ αν διπλα σας έχετε αναρχικούς η ασφαλιτές. μήπως? τώρα το ποιος πήγε να κάψει κόσμο και πεταγέ τούβλα στο πλήθος εντάξει είναι αστειο να συζητάμε. τέσπα λόγοι να διαφωνήσεις με το κκε υπάρχουν αλλα μην γινόμαστε αστειοι για συνεργασιές παμε αστυνομιας κτλ. . εγώ πρωσωπικα χαίρομαι που το κκε μετα την εποχή κλιντον πέρασε και πάλι στην επίθεση και μακαρι να συνεχίσει γτ οι οικοδομοι και οι υπολοίποι πραγματικοί βιοπαλαιστές αυτο θέλουν απο το κομμα του λαου και οχι το μαγαζι 9% γωνιά αυτα…

  40. Και μια άλλη συγκυρία: το ΚΚΕ δεν έχει τύχει σε σύγκρουση με την εξουσία, εδώ και πολύ καιρό. Οι κνίτες είναι κουρδισμένοι για ‘Επανάσταση» αλλά η «επεναστατικότητά » τους, η βία τους μάλλον καταπιέζετε. Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας και ανακαλυφθέντος του «ταξικού εχθρού», ξεσάλωσαν.

    * «οι ψευδοπασιφιστές της κακιάς ώρας, ευρύτερα για τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Πεμπτοφαλλαγίτες με χίπικη κάλυψη είστε.» Τάδε εφθέγξατο γύψ.

    Αμέσως σε άνθρωπο άγνωστο, ταμπέλα και αρχειοθέτηση.Η οργή μερικών τους τυφλώνει και βαράνε όπου βρούν. Έχασες. Ούτε χίπης είμαι, ούτε πασιφιστής, ούτε Συνταγματικός αμεσο-δημοκράτης. Αλλά ούτε λυσσασμένος, ούτε και ηλίθιος.

    • «το ΚΚΕ δεν έχει τύχει σε σύγκρουση με την εξουσία, εδώ και πολύ καιρό. Οι κνίτες είναι κουρδισμένοι για ‘Επανάσταση” αλλά η “επεναστατικότητά ” τους, η βία τους μάλλον καταπιέζετε. Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας και ανακαλυφθέντος του “ταξικού εχθρού”, ξεσάλωσαν»

      πραγματικα, απιστευτα σωστη παρατηρηση!…
      (το ειχα μισοσκεφτει κι εγω)

  41. Ίσες αποστάσεις δεν χωρούν.
    Αυτοί (το ΚΚΕ) που αποφάσισαν να μπουν μπροστά από την βουλή για να την προστατεύσουν θα χρεωθούν στο εξής την οργή του κόσμου.
    Όποιος μπαίνει μπροστά από την βουλή για να την προστατεύσει θα αντιμετωπίζεται το ίδιο.

    Το κείμενο είναι πολύ καλό και πιάνει σωστά αυτό που έγινε.
    Το ΚΚΕ τελείωσε.

  42. Κι ένα σχόλιο από μέρους μας.

    Μετά από δυό χρόνια πήγαιν – έλα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Ομόνοια – Στύλους Ολυμπίου Διός μέσω Πλατείας Συντάγματος, τούτη τη φορά στις 19 και 20 Οκτώβρη το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής (από όλους εμάς τους υπόλοιπους).

    Μετά από δύο χρόνια πλάκα στην πλάτη του λαού με διάσπαση και περιφρόνηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και κάθε διαδήλωσης που δεν βρισκόταν στον έλεγχό του και ιδίως αυτών που είχαν σαν επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος, το περιούσιο κόμμα θεώρησε (με την άδεια φυσικά των αρχών) πως ήρθε η στιγμή να πάρει στα στιβαρά του χέρια την κεντρικής πολιτικής σημασίας πλατεία της χώρας και κυρίως το πάνω τμήμα της που γειτνιάζει με το κοινοβούλιο (μη και γίνει και καμιά σταβή από κανέναν πλανημένο λαό και τρέχουμε και δε φτάνουμε).

    Έπιασε λοιπόν πλάτη από νωρίς το πρωί στα κάγκελα της αστυνομίας και ανέλαβε στη θέση της το έργο της περιφρούρησης του κοινοβουλίου από κάθε επίδοξο «διασαλευτή της τάξης» και της καθως πρέπει ήττας του λαού. (Οι λαοί πρέπει πάντα να ηττούνται σιωπηρά και να θυσιάζονται αγόγγυστα. Έτσι λέει το ευαγγέλιο του περιούσιου που φυλάγεται στα υπόγεια του Περισσού).

    Είναι να λυπάται κανείς αυτή τη νέα εσοδεία των θρησκευόμενων Κνιτών με τα παλούκια και τα κόκκινα σημαιάκια που κορδώνονται με πλάτη τα ΜΑΤ κι έχοντας απέναντι τον εχθρό λαό.

    Ωστόσο συναισθήματα δεν χωράνε στην πολιτική (όπως θα έλεγε και ο «ατσάλινος» πατερούλης) και πολύ περισσότερο αν πρόκειται για τους πιό μάχιμους των αναρχικών που την ντροπή που όλοι μας κατάπιαμε, έ αυτοί δεν την καταπίνουν και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουν. Τους έδωσαν λοιπόν ένα μάθημα δημοκρατίας με μαυροκόκκινα παλούκια ενάντια σε κόκκινα παλούκια με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και την αστυνομία να διασκεδάζει και να αναλαμβάνει κατόπιν το έργο της τελικής σάρωσης όλων μας.

    Μεγάλη Νίκη.

    Α. Και το επίμαχο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τις συλλογικές συμβάσεις και τις αμοιβές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πέρασε από το «κοινοβούλιο» έστω και με την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από τον Δον Κορλεόνε αφού δεν του ψήφισε το άρθρο 37 του νομοσχεδίου.

    έ. εσείς με τα ρόπαλα, ραντεβού στις σπηλιές.

    ΥΓ. Ο γραμματέας του Παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης έπεσε νεκρός, στη διάρκεια των συγκρούσεων, λένε. Ίσως να τον εγκατέλειψε η αδύναμη καρδιά του, λένε οι ιατροδικαστές. Ήταν όπως λένε οι πολιτικές ανακοινώσεις «άτυχος». Αλλά μαζί του, άτυχοι είμαστε με μια ορισμένη έννοια, όλοι μας. Γιατί όσο προχωράει η συντριβή της κοινωνίας συνηθίζουμε. Συνηθίζουμε τον τυχαίο θάνατο και αυτό μας προετοιμάζει να συνηθίσουμε και τον σκόπιμο φόνο. Προσοχή αδέρφια. Προσοχή.

    http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/10/greek-parliamentary-garage-on-fire-and.html

  43. «από αυτόπτης:
    Η περιγραφή είναι ελλιπής. Όντως τα μέλη του Δεν Πληρώνω κατευθύνθηκαν προς τις αλυσίδες των σταλινικών καθαρμάτων, και αφού ζήτησαν να περάσουν και δεν τους άφησαν αποχώρησαν φωνάζοντας κάποια συνθήματα για την βάρκιζα. Κάποιοι σύντροφοι που είμασταν εκεί είχαμε ξεκινήσει μια λεκτική αντιπαράθεση μς τα σταλινικά καθίκια. Κάποια στιγμή κάποιος πιο «θερμόαιμος» σύντροφος κατάφερε να ρίξει μια κλωτσιά σε έναν της περιφρούρησης, μετά την οποία προκλήθηκε κάποια μικρο-ένταση (που παρέμενε σε επίπεδο λεκτικό). Τότε, ένα σκουλήκι της περιφρούρησης (καλό θα ήταν να βγούνε και άλλες φωτογραφίες της περιφρούρησης για να αναγνωριστεί το καθαρματάκι, την θυμόμαστε την φάτσα του καλά), βγήκε από το κοπάδι του και χτύπησε με το παλούκι μια κοπέλα, ανοίγοντας της το κεφάλι. Έχει σημασία να αναφερθεί οτι η κοπέλα εκείνη την στιγμή ήταν με γυρισμένη πλάτη. Το θέαμα αυτό, και τα αίματα από το ανοιγμένο κεφάλι της κοπέλας, εξαγρίωσε όσους ήταν εκεί οι οποίοι και επιτέθηκαν (χωρίς κανένα παλούκι, πέτρα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά με τα γυμνά τους χέρια) ενάντια στην αλυσίδα, και συγκεκριμένα στο κάθαρμα που έριξε με το παλούκι. Τότε ξεκίνησε η συμπλοκή με τους λιγοστούς συντρόφους, και με τα ΚΝΑΤ να απαντάνε με παλουκιές. Όταν ένας ψηλός προσπάθησε να τραβήξει έναν σύντροφο μέσα στο μπλόκ, έφαγε μια από παλούκι δικό μας (ο ψηλός με το ανοιγμένο κεφάλι από τις φωτογραφίες). Η ένταση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, αλλά είχε επανέλθει σε λεκτικό επίπεδο. Σιγά σιγα άρχισαν να ανεβαίνουν αναρχικοί από την πλατεία, ακούγοντας προφανώς την φασαρία, και μετά ξέσπασαν οι συγκρούσεις.»

    Αυτό είναι μια περιγραφή για πώς ξεκίνησε η σύγκρουση.
    Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:
    1)Τι δουλειά είχε το ΚΚΕ να περιφρουρήσει με τέτοιο τρόπο την βουλή την μέρα που κατεδαφίζονταν τα εργασιακά δικαιώματα;
    2)Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα γεγονότα αν την περιφρούρηση την είχαν αναλάβει πληρωμένοι μπράβοι του ΠΑΣΟΚ;Με τον ίδιο ζήλο δεν θα χτύπαγαν όποιον ήθελε να πλησιάσει την βουλή με επιθετικές διαθέσεις;
    3)Ποιος πανηγύριζε για αυτή την περιφρούρηση και ποιος ωφελήθηκε;
    4)Πόσο κολλημένοι είναι κάποιοι ώστε να μην βλέπουν ότι τα γεγονότα χτες ξετυλίχτηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξ αιτίας αυτής της περιφρούρησης;
    5)Θα γράψει ή όχι η Ιστορία ότι στις 20 Οκτώβρη η βουλή σώθηκε από εισβολή εξ αιτίας του ΚΚΕ;
    6)Τι δουλειά έχουν οι υπόλοιποι αριστεροί (ευτυχώς η μειοψηφία τους…) να υπερασπίζουν το αίσχος του ΚΚΕ και τις τακτικές του;Νομίζουν ότι αυτοί δεν θα τρώνε ξύλο από αυτό αν το γλύφουν ή ότι τα ρόπαλα του δεν θα στοχεύσουν κάποτε και τα κεφάλια τους;

  44. και κάτι που κυκλοφορεί ευρύτερα και το προσυπογράφω:
    «Αλήθεια, πώς ήξερε η ηγεσία της Αστυνομίας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις δυνάμεις του Περισσού και απέσυρε ολοσχερώς τις δυνάμεις της από το χώρο γύρω από τη Βουλή; Είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε αξιωματικός να πάρει τέτοια πρωτοβουλία απόσυρσης των δυνάμεων, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση (σε πολιτικό επίπεδο μάλλον) και να έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Περισσού; Πότε φάνηκαν ΜΑΤ; Οταν η περιφρούρηση των ΚΝΑΤ, παρά τις κυκλωτικές κινήσεις που επιχείρησε, παρά τα κεφάλια που άνοιξε (ακόμη και ανθρώπων που δεν είχαν καμιά σχέση με τη σύγκρουση), δεν μπόρεσε ν’ αντέξει τις επιθέσεις από μερικές εκατοντάδες νεολαίους, που φάνηκαν πιο έμπειροι στις οδομαχίες, και χρειαζόταν ενισχύσεις. Τότε εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ και καθάρισαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό περιμετρικά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Δηλαδή, είχαμε τον Περισσό να περιφρουρεί τη Βουλή, το σύμβολο της αστικής εξουσίας, και τα ΜΑΤ να περιφρουρούν τον Περισσό!»

    • Συμφωνώ με blackpanther και κοινωνική αριστερά.

      Η εκτίμηση μου είναι ότι το ΚΚΕ δεν επιθυμεί την ανατροπή. Όπως δεν την επιθυμούσε επί ΕΛΑΣ, γι’αυτό και υπέγραψε τη Βάρκιζα. Ώστε να διαλύσει την όποια οργάνωση από τα κάτω είχε δημιουργηθεί στην επαρχία και τα χωριά, ώστε αυτό μετά να αναλάβει την υπόθεση θέτοντας υπό τον έλεγχο του τη νέα πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι το νέο αντάρτικό στους κατακτητές εγγλέζους δεν ονομάστηκε νέος ΕΛΑΣ όπως για παράδειγμα διακύρηξε ο Άρης, αλλά ΔΣΕ. Δεν ήθελε την οποιαδήποτε σύνδεση με τον τρόπο που είχαν οργανωθεί οι τοπικές κοινωνίες κατά την περίοδο της κατοχής καθώς δεν μπορούσε να ασκήσει τη φασιστική του εξουσία. Απόδειξη προς τούτο αποτελεί το γεγονός ότι σε ελάχιστους από τους καπετάνιους του ΕΛΑΣ ανάτεθηκε σημαντικό πόστο στον ΔΣΕ.

      Στο σήμερα, εκτιμώ ότι με τον ίδιο τρόπο, το ΚΚΕ δεν επιθυμεί το «ντου στη βουλή» που δύναται να οδηγήσει σε καταστάσεις μη ελεγχόμενες από το κόμμα, (οργάνωση από τα κάτω, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες). Δεν καταστρέφεις τον εχθρό που σου δίνει λόγο ύπαρξης. Τον υποστηρίζεις έως ότου φθαρεί σε τέτοιο βαθμό και ελεγχόμενα από εσένα, ώστε να είσαι σε θέση, τηρώντας το σύστημα ιεραρχίας στο οποίο όλοι είναι εθισμένοι, να αναλάβεις εσύ. Αυτή είναι η λογική του ΚΚΕ. Τα γεγονότα της Πέμπτης και κυρίως η αφορμή τους, (η περιφρούρηση της βουλής από το ΠΑΜΕ), έγινε για να στείλει το μήνυμα σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο, σε κάθε εν δυνάμει ελεύθερο άνθρωπο και σε όλους αυτούς που διαπιστωμένα πλέον στρέφονται προς την αναρχία ως τη μόνη δυνατή λύση, να φοβηθούν και να προσκυνήσουν.

      Δεν τους πέρασε, τουλάχιστον δίχως να συνειδητοποιήσουν πως πλέον ο κόσμος που δεν θέλει αφεντικά στο κεφάλι του πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο. Θεωρώ πως τα γεγονότα της Πέμπτης, θα αποτελέσουν την απαρχή νέων συμμαχιών, καθώς στην παρούσα φάση πέρα από τη θέση των αστικών κομμάτων τίθεται σε ευρεία αμφισβήτηση η θέση του ΚΚΕ. Προκείμενου να διαφυλάξει το υπάρχον ιεραρχικά δομημένο κοινωνικό σύστημα, δε θα διστάσει να στηρίξει τα αστικά κόμματα μέχρις εσχάτων.

  45. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    22/10/2011 στις 11:19 ΠΜ’

    Αλέξανδρε είπες αλήθειες για ΚΚΕ. Υπάρχει όμως και άλλη πλευρά της αλήθειας: Έχω βαρεθεί το κομμάτι εκείνο των αναρχικών το οποίο στους δρόμους της Αθήνας προσπαθεί να επιβάλλει την δική του άποψη για το πως γίνονται οι αγώνες και η εξέγερση. Γι’ αυτή τη πραγματικότητα, απέναντι στην οποία, κατά τη γνώμη μου και μερικές φορές, ο ολοκληρωτισμός του ΚΚΕ ωχριά, δεν λές τίποτα…

    • Παύλε, από τη μία πλευρά βλέπω σαν ΚΥΡΙΑ απειλή (πραγματική και μακροπρόθεσμη) την ηθική νομιμοποίηση της ρίψης μολότωφ σε αθωράκιστο πλήθος (που δεν είναι χοιρινά θωρακισμένα αλλά απλοί πολίτες, έστω και κρανοφόροι, κλπ.) Οι υποστηρικτές των φονιάδων γυρνάνε σε πολλά ιστολόγια εξαπολύοντας και… «εικονικά μολότωφ».. .λάσπης, σε κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι _αντικειμενικός_ στην κρίση του.

      Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Μαίλης του ΚΚΕ κατάντησε παρανοΪκός σχιζοφρενής σούπερ-λασπολόγος (αν πρόκειται να πάρουμε στα σοβαρά ορισμένες δηλώσεις του). Οποιος δεν συμφωνεί στην παρανοϊκή ιδέα ότι έγινε «μεθοδευμένη δολοφονική επίθεση στο ΚΚΕ» είναι «συνήγορος κουκουλοφόρων» (όπως κατηγόρησε χωρίς λόγο τον… ξενέρωτο βουλευτή του ΣυΡιΖα Παπαδημούλη, οπότε κι ο Παπαδημούλης έσπευσε να καταδικάσει δεύτερη φορά τους «κουκουλοφόρους», λες και το πρόβλημα είναι η κουκούλα ή οι ελάχιστοι ανάμεσά τους πραγματικοί προβοκάτορες). ΟΧΙ, να λείπει η παράνοια κι η κουκουλοφορο-λογία. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι οι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ όλων των πλευρών, οι σκατο-φανατίλες και λασπολόγοι χωρίς τιμή και ψυχή που ηδονίζονται μόνο με τη βία της μάχης, ή τη λάσπη στο διάλογο. ΟΠΩΣ ο Μαίλη, ΟΠΩΣ κι ο ΓΥΠας εδώ…

      Εδώ… ακόμη και ο «πατριώτης αριστερός» Σταύρος Λυγερός έχει εκφράσει μια πολύ σώφρωνα άποψη
      http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_21/10/2011_1296581
      (προσέξτε, διαβάστε «ανάμεσα στις γραμμές»… ο άνθρωπος άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ και τους μπάχαλους, αρκεί να μην κάνουν… μαλακίες εκτόνωσης και βίας χωρίς λόγο. Θα τους χρειαστούμε κάποια στιγμή σαν «φυτίλι»…)

      • Υ.Γ. Το ΖΟΥΜΙ του άρθρου είναι στην εξής φράση

        Γι’ αυτό και στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής.

        Χρειαζόμαστε ΣΩΦΡΩΝΕΣ μπαχαλάκηδες στο προσεχές μέλλον. Δύσκολο? Ε, ναι… 😈

        • Από το ενδιαφέρον άρθρο του Λυγερού που έφερε ο Ομαδεόν, κρατάω καλύτερα αυτό, που θεωρώ αναφορά στην ουσία της υπόθεσης:
          «… έχουν όλες τις προδιαγραφές και γι’ αυτό κάνουν καριέρα αναμφισβήτητων πρωταγωνιστών στη διψασμένη για θέαμα τηλεοπτική δημοκρατία μας. Με τη δράση τους κλέβουν την παράσταση και κατ’ αυτόν τον τρόπο επικαλύπτουν το μήνυμα των διαδηλώσεων.»
          Είναι δεν είναι ασφαλίτες, εξυπηρετούν τέλεια το σύστημα, μετατρέποντας εδώ και δεκαετίες τις γνήσια επαναστατικές, μεγαλειώδεις, λαϊκές πράξεις, σε τσίρκουλο με μυρωδιά αληθινού αίματος. Ότι και αν έκανε το ΚΚΕ, είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, υποστηρίζεται από δεκάδες χιλιάδες κόσμου, και οι δεκάδες χιλιάδες που ήτανε στο Σύνταγμα ήταν εκείνοι που δικαιούνταν να το κρίνουν με όποιο τρόπο πίστευαν. Κανείς δεν ανέθεσε σε μερικές εκατοντάδες να εκπροσωπήσουν εκατομμύρια κόσμου ως προς το θέμα της στάσης του ΠΑΜΕ και να «καθαρίσουν».

    • Παύλε,

      Δες το βίντεο και πες μου για τον ρόλο που έχει ανατεθεί στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ανέλαβε να εμποδίσει το λαό να εξεγερθεί καθώς ο κόσμος πλέον ριζοσπαστικοποιείται ανεξέλγκτα και με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό το ρόλο θα παίξει τώρα το ΚΚΕ. Το θέμα είναι ο κόσμος του θα το φάει;

      Εκτίμηση μου είναι πως σήμερα δεν υπάρχουν προβοκάτορες, όπως τουλάχιστον τους εννοούν. Τι να τους κάνεις τους προβοκάτορες όταν όλος ο κόσμος αποζητάει τη σύγκρουση? Άλλωστε στις τελευταίες διαδηλώσεις τους περασμένους μήνες, η αστυνομία διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης δίχως να περιμένει κάποια δικαιολογία. Τα ΜΑΤ είναι ένα βίαιο στρατιωτικό σώμα μέσα στις πόλεις μας. Ασφαλήτες σαφώς και υπάρχουν, αλλά με αποστολή να μαζεύουν ξέμπαρκο κόσμο και να συντονίζουν την αστυνομική επιχείρηση.

      Θεωρώ ότι το ΚΚΕ θα παίξει πάλι τον βρώμικο ρόλο του. Δυστυχώς, η μόνη ελπίδα σήμερα είναι το ξέσπασμα ανεξέλεγκτης και ανοργάνωτης βίας ενάντια στους μπάτσους, σε τράπεζες σε πολιτικούς παράλληλα με άλλες δράσεις ανυπακοής. Δυστυχώς. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο αβέβαιο από μια οργανωμένη εξέγερση. Όμως δεν υπάρχει χρόνος και οι διαμορφωμένες κοινωνικές συνθήκες δεν βοηθούν στη δημιουργία οργανωμένης αντίστασης. Το αποτέλεσμα της μη εξέγερσης είναι γνωστό και βέβαιο. Η υποδούλωση όλων μας.

      Το θέμα της οργάνωσης, απαντάει πιστεύω σε αυτό που λες για ένα κομμάτι αναρχικών. Αν είναι οι αναρχικοί που έχουν τον τρόπο και την οργάνωση, ο κόσμος θα τους αφήσει να βγουν μπροστά. Άλλωστε φαίνεται ότι ο κόσμος δεν φοβάται πλέον τη σύγκρουση, αν και παραμένει εκεί θεατής. Πάντως δεν φεύγει όπως το συνήθιζε.

      Υ.Γ. Δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία από συγκρούσεις καθώς δεν είχα τ’αρχίδια. Ήμουν όμως πάντα εκεί κοντά. Για το μέλλον δεν γνωρίζω.

      Υ.Γ.2. Ας έχουμε στο νου μας την Κερατέα και το πως μεταβλήθηκε η ψυχολογία του κόσμου με την πάροδο των μηνών. Είναι ένας μικρόκοσμος της γενικευμένης σημερινής κατάστασης. Με τον ίδιο τρόπο που γιαγιάδες στην Κερατέα πετούσαν μολότωφ στους μπάτσους δίχως αναστολές και φόβο, γνωρίζοντας ακριβώς τι διακυβεύεται, έτσι θα συμβεί αργά ή γρήγορα σε όλη τη χώρα. Αυτό το γνωρίζουν οι έχοντες την εξουσία και σε αυτό το πλάνο εντάσσεται η αποστολή του ΚΚΕ. Είναι το τελευταίο τους ανάχωμα πριν από τα πιο βίαια πλάνα τους.Ας συμπεριλάβουμε εδώ και το ζήτημα του αποπροσανατολισμού.

      Υ.Γ.3 Το ερώτημα αν η αντίδραση όσων πέταξαν πέτρες μολότωφ κτλ στους ΠΑΜΙτες ήταν σωστή, ηθική ή οτιδήποτε άλλο είναι άνευ ουσίας. Ναι, έπεσαν στην παγίδα, αυτό συνέβη. Στην ίδια παγίδα που έχουν πέσει από καιρό τα μέλη του ΚΚΕ.

      Υ.Γ. 4 Τον Ιούνιο, πριν από τις 28-29, ένα Σάββατο βράδυ βρισκόμουν στην πλατεία οικογενειακώς, (τότε με τις καντίνες και την χίπικη διάθεση). Έπιασα κουβέντα με έναν οικοδόμο περί τα 65 συνταξιούχο. Μου λέει: «Εγώ φίλε ήμουν από παιδί ΚΚΕ. Έχω τρέξει κι έχω φάει ξύλο για το κόμμα. Πριν ένα χρόνο, (6/5/2010) που ψηφίσαν το μνημόνιο και είδα την Παπαρήγα να το καταπίνει έτσι τους έστειλα στο διάολο. Πλέον δηλώνω αναρχικός. Συνειδητοποίησα ότι πάντα ήμουν αναρχικός. Και αν γνωρίζεις κόσμο να τους πεις να κάνουν κράτει, να μαζευτεί ο κόσμος, να ριζοσπαστικοποιηθεί, και την κατάλληλη στιγμή να τους παρασύρουν όλους στην εξέγερση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

  46. καλο παντως ειναι να αποφευγεται να ριχνεται λαδι στη φωτια (με χαζοεπιθεσεις σε χαζογραφεια του χαζοκκε πχ, ενω υπαρχουν τριγυρω ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ…ΠΑΣΟΚ!!!!) και να γινοταν μια αυτοκριτικη και απο τις δυο πλευρες (καλα, στο κκε σιγα μην κανουν αυτοκριτικη)

    μακαρι επισης να υπηρχαν κι αλλα πανεμορφα κειμενα σαν αυτο εδω, τιμιο, ειλικρινες και περιεκτικο:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345341

    κατα τ αλλα, τα ιδια εγιναν και στην ισπανικη επανασταση (απο ενα σημειο και μετα, οπου διασπαστηκε το αντιφασιστικο μετωπο, αναρχικοι vs κομμουνιστων η εστω «κομμουνιστων»), και η χωρα το πληρωσε με
    τα παρα πολλα χρονια φασιστικης δικτατοριας του φρανκο.

  47. Σώφρων και μπαχαλάκος δυστυχώς δεν συμβιβάζονται. Δεν ξέρω αν έχεις γνωρίσει τέτοια άτομα, αλλά επειδή έγώ έχω γνωρίσει αρκετά και μάλιστα διαφόρων στυλ, γιατρειά δεν υπάρχει. Αυτό είναι που με απελπίζει περισσότερο. Δυστυχώς ο ευρύτερος αναρχικός χώρος, μέχρις στιγμής τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και με το τελευταίο εννοώ και την μη πλήρη πολιτική και ηθική καταδίκη τους. Ορισμένες φορές φλερτάρω με την ιδέα ότι χρειάζεται σκληρή περιφρούρηση, αλά ΚΚΕ, αλλά αυτό έχει τις διάφορες δυσκολίες του. και τους κινδύνους του.
    Θέλω ακόμη να πω ότι υπάρχουν αναρχικές ομάδες που δεν εστιάζουν καθόλου στη βία. Έχω τέτοιους φίλους και οι απόψεις μας, ως προς την πραχτική των αγώνων στους δρόμους, σχεδόν ταυτίζονται (κάποιοι εδώ μέσα θα τους ονόμαζαν πασιφιστές του κερατά 🙂 )…
    Πάντως και επειδή έχω φίλους και στο ΚΚΕ, απέφυγα να επικοινωνήσω τόσο με τους μεν όσο και με τους δε (ούτε καν απάντησα σε κλησεις τους), γιατί δεν θα ήθελα να ακούσω ότι έχουν μπλεχτεί σε συγκρούσεις Πάντως δείτε και μια περισσότερο προσωπική και ανθρώπινη πλευρά: Θα τρελαινόμουνα αν κάποιος φίλος μου από το ΚΚΕ τραυματιζόταν. Εδώ λοιπόν υπάρχουν και ανθρώπινες ιστορίες που κάνουν αδύνατο το να αποδεχθείς την άσκηση πραγματικής βίας σε μπλοκ του ΚΚΕ, ξέροντας ότι ενδεχομένως υπάρχουν και δικοί σου άνθρωποι. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν εμένα…
    Με τους ΚΚΕέδες φίλους βέβαια δεν μπορώ να συζητήσω για πολύ ώρα πολιτικά, το ρίχνουμε από ένα σημείο και μετά στη πλάκα…

    • Απο την στιγμη που καποιοι παρατασονται με παλουκια και κρανη μπροστα στην βουλη ημερα πανελλαδικης απεργιας,επιδιωκουν ενα και μονο πραγμα.Την συγκρουση.Οχι φυσικα την συγκρουση με τις φιλικα προσκειμενες δυναμεις καταστολης,αλλα με τον οποιονδηποτε τολμησει να αμφισβητησει την ψευδεπιγραφη ηγεμονια τους. Τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για αρκουδες και φτηνοι στρουθοκαμηλισμοι(αλλο που δεν ηθελες να στιγματιστει για αλλη μια φορα ο αναρχικος χωρος).

      «Θα τρελαινόμουνα αν κάποιος φίλος μου από το ΚΚΕ τραυματιζόταν»

      Πως να τραυματιστει καποιος φορωντας κρανος μοτοσυκλετας;Φυσικα για τα ανοιγμενα κεφαλια των αναρχικων δεν τρεχει και τιποτα.Τα ηθελε ο κωλος τους.

      Εγω προτεινω παντως να ακολουθησει ο αναρχικος χωρος τις συμβουλες των φιλησυχων πολιτων και να μην ξαναπαρει μερος σε καμια πορεια ωστε η επανασταση με τα λουλουδια να στεφτει με πληρη επιτυχια.

      Θερμη παρακληση προς τις λουλουδουδες των μπουζουκομαγαζων να κρατανε τα πατημενα γαρυφαλλα και να μην τα πετανε στα σκουπιδια.

    • «Σώφρων και μπαχαλάκος δυστυχώς δεν συμβιβάζονται»
      pavlo, ax pavlo! 🙂

      πραγματικα δεν ξερω, αν αυτα τα δυο συμβιβαζονται, αυτο που υπαρχει σιγουρα ομως και ευτυχως που υπαρχει, ειναι ο συνειδητοποιημενος συγκρουσιακος, ο οποιος με θαρρος και αποφασιστικοτητα προβαινει σε απολυτα στοχευμενη αντιβια.

      καταστρεφει πχ μονο τραπεζες,καμερες, πολυεθνικες, περιπολικα και κρατικα κτιρια και οχι μικρομαγαζα.
      καιει πανακριβα υπερπολυτελη αυτοκινητα και οχι παπακια.
      επιτιθεται με λυσσα και μισος στα γουρουνοματ και τους φασιστες και οχι σε αλλους διαδηλωτες.
      απαλλοτριωνει και λεηλατει (γιατι οχι ?) αλυσιδες μεγαλων καταστηματων, κινητης τηλεφωνιας, σουπερμαρκετ κλπ και οχι περιπτερα

      😉

      • «pavlo, ax pavlo!
        πραγματικα δεν ξερω, αν αυτα τα δυο συμβιβαζονται»

        Έχω την εντύπωση ότι δεν καταδέχεσαι να έρθεις σε προσωπική επαφή με μπάχαλους. Επειδή όμως εμένα δεν μ’ αρέσει να μην εξετάζω προσωπικά τα πράγματα, θα σου πω και τις τέσσερις κατηγορίες που έχω γνωρίσει και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη:
        1. Καθαρά χουλιγκάνια
        2. Περισσότερο επεξεργασμένα μπάχαλα – φοιτητές
        3. ποινικοί
        4. προβοκάτορες (εδώ δεν έχω γνωρίσει προσωπικά – παρά μόνο υποθέσεις έχω κάνει)
        Υπάρχουν και ενδιάμεσες κατηγορίες.
        Αλλά, αν πραγματικά δεν έχεις καταδεχθεί να γνωρίσεις μπάχαλους δεν ξέρεις για τι κολήματα μιλάμε…
        Από όλους αυτούς, εγώ συμπάθησα τον ποινικό που είχα γνωρίσει και μόνο αυτόν. Σημειωτέον ότι αυτός δεν έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διαδηλωτών, άλλου είδους μπάχαλα έκανε. Ωστόσο ήταν αυθεντικός και για μένα πλήρως κατανοητός: μιλούσε πραγματικά η βαρβαρότητα της ζωής και της φυλακής που είχε υποστεί και όχι τόσο κάποια ιδέα…
        Τώρα όλοι αυτοί σε περίπτωση έντασης αναβαπτίζονται σε συγκρουσιακή τάση και χάνεται η μπάλα πλέον…
        Τώρα ως προς την συγκρουσιακή τάση έχω ήδη κάνει πολύ κριτική και δεν είναι του παρόντος σχολίου. Ωστόσο, όσο εντείνεται η κοινωνική κρίση, για διάφορους λόγους, η ομάδα των μπάχαλων θα αυξάνεται σε αριθμό και θα αυξάνει την επιθετικότητα της. Με λίγα λόγια θα γίνονται πιο δυσκολοχείριστοι. Αν από τώρα δεν εντοπίσουμε το πρόβλημα θα πάμε σε πολλές Μαρφίν…
        Στα παραπάνω έχω αναφέρει καθαρά προσωπικές μου εμπειρίες και όχι συζητήσεις με φίλους μου του αναρχικού χώρου, συζητήσεις που δεν έχω το δικαίωμα να δημοσιοποιήσω, παρότι δεν είναι βέβαια και κρατικά μυστικά. Πάντως και εκείνοι είναι προβληματισμένοι…

        • Και λέω ακόμη ότι με απασχολεί η δράση των μπάχαλων και των προβοκατόρων περισσότερο από ΜΑΤ και ΚΚΕ, γιατί αυτοί είναι προβλέψιμοι, ενώ οι άλλοι όχι …

  48. Το νομοσχέδιο πέρασε, σιγά που δε θα πέρναγε, αλλά σήμερα είδαμε και πάλι τα παλιά καλά ΚΝΑΤ σε μια έξαρση και μένος ενάντια σε ό,τι δεν επιγραφόταν Κ.Κ.Ε. Ωραία πράγματα …
    1. Το ΠΑΜΕ δεν είχε κανένα δικαίωμα να απαγορέψει την πρόσβαση στο μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και του αναρχικού χώρου και πολύ περισσότερο δεν είχε κανένα δικαίωμα να πλακώσει τους πιτσιρικάδες στις ροπαλιές.
    2. Ποιος είπε ότι πετούσαν οι αναρχικοί μόνο πέτρες. Φωτογραφίες και διάφορα video που έχουν ήδη κυκλοφορήσει δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.
    3. Είναι γεγονός ότι το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή όχι μόνον από τον αναρχικό χώρο, αλλά και από τους φοιτητές από τις συσπειρώσεις, ακόμη κι από τα γερόντια ή όποιον δεν είχε κομματική ταυτότητα. Και την περιφρούρησε με στρατιωτική ακρίβεια αντιγράφοντας επακριβώς από τα ΜΑΤ.
    4. Είναι επίσης γεγονός ότι το ΠΑΜΕ, το παραδέχτηκαν αυτό αρκετοί προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είχε συγκεκριμένες εντολές και μάλιστα μας ζητούσαν να δείξουμε και κατανόηση γιατί τα καημένα τα παιδιά είναι στρατευμένα, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά…αν είναι δυνατόν!
    5. Μην είστε και τόσο σίγουροι από ποιον έφαγε την πέτρα ο ΔΕΗτζής, γιατί η πέτρα χτύπησε από πάνω προς τα κάτω, ερχόταν δηλαδή απ’ την πλατεία, εν ολίγοις από εκεί που ήταν το ΠΑΜΕ.
    6. Το ΠΑΜΕ επανακατέλαβε τον χώρο και μάλιστα έφτιαξε προκλητικά τις αλυσίδες στο πεζοδρόμιο κοντά που οδηγεί στον σταθμό, σπρώχνοντας και παγιδεύοντας πολύ κόσμο ανάμεσα στα ΚΝΑΤ και τα ΜΑΤ.
    7 Και το κουλό. Μόλις έφυγε το ΠΑΜΕ καταχειροκροτούμενο ειρωνικά από τον κόσμο κατέβηκαν τα ΜΑΤ και έζωσαν το Σύνταγμα. Απλά πράγματα.
    8. Ναι το μαύρο χρώμα είναι λίγο της μόδας τελευταία και υπήρχαν και προβοκάτορες και φυσικά υπήρχαν και χούλιγκαν. Για τον έναν που ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ είμαι σίγουρος γιατί τον είδα με τα μάτια μου. Θρασύτατα φορούσε φαιό μπλουζάκι με διακριτικά κάτω από το μαύρο μπουφάν. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει όλο τον αναρχικό χώρο.
    9. Αν ήταν έξυπνοι ο ΠΑΜΕίτες, η αν δεν λειτουργούσαν ως εντεταλμένοι προβοκάτορες τυφλωμένοι από το μένος απλώς θα άνοιγαν αφήνοντας χώρο στο μπλοκ να περάσει. Εν ριπή οφθαλμού θα φαινόταν αν ήταν “προβοκάτορες” όλοι και “κουκουλοφόροι”. Πολλοί έμαθαν πέντε λεξούλες από τον τρομονόμο και τις επαναλαμβάνουν άκριτα…ή τις ψελλίζουν εν είδει δικαιολογίας για τα αδικαιολόγητα. Απίστευτες εικόνες.

    Επί της ουσίας ένας νεκρός -καλά θα κάνει η Παπαρήγα να μην καπηλεύεται τον θάνατό του- και πολλοί τραυματίες. Το νομοσχέδιο πέρασε και ένας ολόκληρος λαός είναι σε απόγνωση

    http://hpstg.wordpress.com/2011/10/20/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82/#comments

  49. «Θερμη παρακληση προς τις λουλουδουδες των μπουζουκομαγαζων να κρατανε τα πατημενα γαρυφαλλα και να μην τα πετανε στα σκουπιδια»

    Έτσι!! ορισμένες φορές έχεις καταπληχτικές ιδέες…

    • Ναι, κι εγώ συμφωνώ με πολλά που ΕΦΕΡΕ εδώ ο φιλαράκος της COSMOTE….
      🙂

      Η ουσία, όμως, όπως ο διάβολος, κρύβεται στις λεπτομέρειες.

      Δεν έχουν καμία χρησιμότητα ή σοβαρότητα οι ανόητες θριαμβολογίες «μεγάλη νίκη».
      Αρχίδια πατέρα νίκη ήταν.

      Νίκη θα ήταν, αν… τα 90% του λαού που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αλλά δεν ήταν ΠΑΜΕ, να αρχίσουν να γιουχάρουν ειρηνικά αλλά ΚΑΙ επίμονα το ΠΑΜΕ, να το μουτζώσουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να το ξεφτιλίσουν ΧΩΡΙΣ να του πετάξουν μάρμαρα και μολότωφ.

      ΤΟΤΕ ρε μαλάααακες, ΜΠΗΤ-μαλάκες ΖΩΑ και ΤΟΥΒΛΑ ψευτοα-αναρχικά, θα είχατε καταφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ νίκη. Τόσο μεγάλη, ώστε θα έβλαπτε σοβαρά και όλη τη σαπίλια στην οποία αντιτίθεστε.

      Προς το παρόν ΧΑΣΑΤΕ κύριοι, όπως έχασε ΚΑΙ το ΚΚΕ. Αλληλο-ξεφτιλιστήκατε ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

      Και την επόμενη φορά που θα ρίξετε μολότωφ σε άοπλο πλήθος ΚΑΘΕ ροπαλιά θα την αξίζετε με το παραπάνω. Και ΔΕΝ θα ενδιαφέρει κανέναν, πια, αν ήταν ροπαλιά από ΚΝΑΤ. (εξαιρούνται ροπαλίες από ΜΑΤ για τις οποίες… θέλουμε-δε-θέλουμε, πρέπει νάμαστε και δικοί σας αλληλέγγυοι, με βαριά καρδιά…)

      • «να αρχίσουν να γιουχάρουν ειρηνικά αλλά ΚΑΙ επίμονα το ΠΑΜΕ, να το μουτζώσουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να το ξεφτιλίσουν »

        Οι παραισθήσεις ενός οπαδού της ανώδυνης «αγανάκτισης» — έτσι θα εξουδετερώσεις τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μουτζώνοντάς τους. Ό,τι πεις…. Και μην ακούσω καμιά κοτσάνα ότι το ΚΚΕ δεν είναι κατασταλτικός μηχανισμός, αλλά «δικό μας»….

        Ως γνωστόν σε κάθε πορεία σχεδόν σύσσωμη η πορεία βρίζει, εξευτελίζει λεκτικά και μουτζώνει τους εργατοπατέρες, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και τη ΓΣΕΕ, αλλά ουδόλως μειώθηκε έτσι το αντικινηματικό δυναμικό τους και η βίαιη προχθεσινή περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ το απέδειξε περίτρανα.

        Η μολότοφ που έφυγε ήταν άκυρη και εν δυνάμει φονική, ενώ είναι βέβαιο ότι σε μια τέτοια πορεία θα είχαν διεισδύσει και ασφαλίτες συγκρουσιακής εμφάνισης μες στους διαδηλωτές, οπότε όλα είναι πιθανά.

        • ΓΥΠα είσαι ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟΣ ηλίθιος με I.Q. ραδικιού.

          ΑΠΟΔΕΙΞΗ
          ————–
          Ποιούς «κατασταλτικούς μηχανισμούς» βρε ηλίθιε, διαθέτει ένα κόμμα που δεν έχει τίποτε παραπάνω από έναν ανόητο τσαμπουκά και ερασιτέχνες ροπαλοφόρους κρανοφόρους? Οι οποίοι μάλιστα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν βίαια σε ένα πραγματικά μεγάλο και μαζικό του ξεφτίλισμα? (διότι δεν είναι ΤΟΣΟ ανόητη και η ηγεσία τους να τους δώσει εντολή να επιτεθούν ΑΥΤΟΙ σε άοπλο πλήθος σήμερα).

          Χάρτινη Τίγρις ήταν οι κρανοφόροι του ΠΑΜΕ, εάν και εφόσον δεν έτρωγαν πετριές αλλά πραγματικά μαζικό προπηλάκισμα.

          Αλλά είσαι και πονηρούλης… μισαλλόδοξος ψευταράκος. Διότι ξέρεις πολύ καλά, υποκριτάκο, ότι ο λαός που ήταν παρών στο Σύνταγμα, στη συντριπτική του πλειοψηφία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι συμφωνεί μαζί σου. Δεν είναι καν δεδομένο ότι μισεί τόσο πολύ το ΚΚΕ, ώστε να το προπηλακίζει. Ενα σημαντικό μέρος του κόσμου, ναι, ασφαλώς. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλο ή τόσο μαχητικό.

          Επομένως… έδωσες τώρα δικαίωμα στο ΚΚΕ να πάρει με το μέρος του πιο πολύ λαό (που θα μισήσει και τους δικούς σου ακόμη περισσότερο). Και οι πραγματικά σκεπτόμενοι που δεν θα αντιδράσουν έτσι, έχουν ήδη αντιδράσει περίπου όπως εγώ. Σας συχάθηκαν ΚΑΙ τους δύο.

          ΟΥΣΤ λοιπόν, όρνιο διχαστικό.

          • Ρε καθυστερημένε, ποιος σαμποτάρει εκ των έσω εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις; Ποιος παριστάνει ότι είναι με τον κόσμο που κινητοποιείται, και την κατάλληλη (για το σύστημα) στιγμή τον ξεπουλά στεγνά; Νιώσε λίγο τι θα πει καταστολή, δεν εννοώ στο δρόμο και στο πετρίδι συγκεκριμένα

  50. Σας διαφεύγει αναρχομαλάκες, μια ΠΟΛΥ θεμελιώδης λεπτομέρεια σε όλα αυτά.

    Το ΠΑΜΕ, με όλη την ξεφτιλισμένη του στάση, θα ήταν απολύτως αδύνατον να σταματήσει τυχόν μούτζες, κραυγές ρυθμικών προσβλητικών φράσεων και άλλους ξεφτιλισμούς. Θα είχε ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να κάτσει εκεί σαν κότα και να φάει ΤΟ μεγαλύτερο ξεφίλισμα της ζωής του. ΕΚΘΕΤΟ ήταν και ΠΟΛΥ εύκολος στόχος.

    Ε, ναι, piece of cake θα ήταν να χάσει ΟΛΟ το κύρος του μια για πάντα… μέσα σε μαζικό γιουχάϊσμα.
    Σάμπως δεν ξεφτιλήστηκαν παρομοίως και χειρότερα οι πουλημένοι βουλευτές και υπουργού που φάγανε
    «προπηλάκισμα» και… υγιεινά γιαουρτάκια.

    ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ χρειαζόσασταν. Κόστος μηδαμινό αν το αναλάμβαναν 90000 άτομα. Και θα κάνατε ΤΕΤΟΙΑ εντύπωση ώστε θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι στα ΠΕΡΑΤΑ της γής.

    Αλλά είστε ΜΑΛΑΚΕΣ, μπητ-για-μπητ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΤΟΥΒΛΑ και μισαλλόδοξοι σκατοφανατίλες.

    ΦΤΟΥ σας λοιπόν (και φτου και στο ΚΚΕ)

    • «Θα είχε ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να κάτσει εκεί σαν κότα και να φάει ΤΟ μεγαλύτερο ξεφίλισμα της ζωής του. ΕΚΘΕΤΟ ήταν και ΠΟΛΥ εύκολος στόχος. Ε, ναι, piece of cake θα ήταν να χάσει ΟΛΟ το κύρος του μια για πάντα… μέσα σε μαζικό γιουχάϊσμα.»

      Μα και τώρα γιουχαρίστηκε ρε λυράτε μαλακομπλόγκερ, και τώρα εξευτελίστηκε, αλλά αυτά από μόνα τους φυσικά ΔΕΝ εξαφάνιζαν την περιφρούρηση της Βουλής από τους παμίτες.Χεστήκαμε ρε για το ανύπαρκτο κύρος του ΚΚΕ, το ζήτημα είναι να μην εμποδίζει εμπράκτως τις κινητοποιήσεις. Το ίδιο και για τους μπάτσους και για όλα τα παιδιά των λουλουδιών που προτείνουν να μην αντιμετωπίζεται εμπράκτως η κρατική καταστολή, αλλά «να ξεφτελίζεται», «να εκτίθεται στα ΜΜΕ», να «γιουχάρεται» και λοιπά χαζοχαρούμενα άνευ οποιουδήποτε πρακτικού αποτελέσματος. Λες και το πρόβλημά μας είναι ότι οι μπάτσοι (ή οι κνίτες) είναι κακά παιδιά και πρέπει να το πούμε στον μπαμπά τους για να τους μαλώσει…. όχι ότι εμποδίζουν τα κινήματα!

      Αλλά ξέχασα, ο κόσμος θα αλλάξει όταν μάθουν όλοι για το semantic web…

  51. Αυτόπτης:λες «Το ΚΚΕ τελείωσε»

    Χα,χά…Εδώ δεν τελείωσαν τα μνημονιακά κόμματα παρόλα αυτά που κάνουν,(άν γίνουν εκλογές θα βγή Σαμαράς) και θεωρείς οτι το ΚΚΕ τελείωσε! Πολύ αισιόδοξος ή μάλλον στρουθοκαμηλίστας ή απλά κοντόφθαλμος.

    Αν είσουν μέσα στο μπλοκ του Παμε οταν αρχισαν να πέφτουν τα αγκωνάρια στα κεφάλια και οι μολότωφ στα πόδια, όπως εγώ, θα έβλεπες τον εναγώνιο εναγκαλισμό του κόσμου με το κόμμα, εναντίον των «ασφαλιτών » και των «σκοτεινών κύκλων». Επισκιάστηκε το γεγονός, οτι φυλάγαν τη βουλή και ίσα ισα τώρα πιστεύουν οτι οι οργανωτές είχαν δίκιο: «Έπρεπε να προστατευτουμε από τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων».

    Πιστεύω οτι τουλάχιστον εκλογικά το γεγονός θα αυξήσει τη δύναμη του ΚΚΕ.

    Βέβαια, σιγά σιγά ,όλη αυτή η αλλοπρόσαλλη πολιτική του θα αποκαλυφθεί. Αλλά όχι με τα κοτρώνια στο κεφάλι. Μόνο λόγω τύχης δεν σκοτώσατε κανά γέρο του ΠΑΜΕ με τις κοτρώνες. Κι εγώ. αν και είμουν στις παρυφές, κοντά στα τζάμια της Μ.Βρετάνιας, έπρεπε να βάλω το σακκίδιο στο κεφάλι για να μη μείνω στον τόπο από κανα αγκωνάρι.

    Και θα είναι απογοήτευση να δώ αφίσσες να λένε για την εγκληματική στάση του ΚΚΕ. Η εγκληματική στάση ήταν και των δύο, αλλά οι αναρχικοί επιτέθηκαν πρώτοι. Πιο καλή μια αφίσσα που να δείχνει κνατ και ματ μαζί και το ερώτημα: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ;
    Ή ακόμα καλύτερα, ούτε καν αυτό. Φωτογραφία του νεκρού οικοδόμου, και καταγγελία των ματ και των δακρυγόνων.

    ΕΪΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΦΡΙΧΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΪΝΑΙ ΠΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ,ΤΟ ΚΚΕ Η ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.
    ΑΙΣΧΟΣ.

    Ή μάλλον, προς το παρόν, μετρώντας και τη Μαρφίν, ΣΥΣΤΗΜΑ-ΚΙΝΗΜΑ : 2-0.

    • εεεεε,
      τη μαρφιν παντως την εκανε το κρατος μεσω του παρακρατους, με την ευγενικη συμβολη και του ιδιοκτητη/αφεντικου της τραπεζας (ο οποιος την βγαλε καθαρη) και αυτη ειναι η μονη επιβεβαιωμενη 100% εκδοχη.

      κι επιπλεον…cui bono, που λενε 😉

  52. Όσο για το ΚΚΕ, μου θύμισε κάτι από τη βιολογία.

    Είναι ένα λουλούδι, τεράστιο, το μεγαλύτερο του κόσμου, (νομίζω το Amorphophallus titanum) που ανθίζει κάθε 15 χρόνια. Και άντε να ανθίσει ο αμορφόφαλος, και άντε του χρόνου ανθίζει και τελικά όταν ανοίξει βγάνει μια μπόχα, λιποθυμάς, είναι για να προσελκύει τις κρεατόμυγες και μυρίζει σάπιο κρέας ψόφιου θηλαστικού.

    Έτσι και οι σύντροφοι της άλλης όχθης του άλλου καταράχτη. Άντε να έρθει σε καμμιά μαχητική συγκέντρωση, και να! έρχεται, και ορίστε: είπε θα περικυκλώσει τη Βουλή(κάτι αλλάζει στο κόμμα) αλλά που! Ήρθε και βρώμισε η Πλατεία απο το air de famille του Στάλιν και των Γκουλάγκ.

    Καλλίτερα να μην ερχόταν, όπως όλα τα χρόνια. Ας κάτσει στον Περισσό για να μη μολυνθεί από το λαό.

  53. Μικρό μου Πόνυ,
    παρακολουθούσα τότε Ιντυμήντια, κανείς δεν έλεγε οτι ήταν βαλτοί. Πάνω από τους μισούς λέγαν οτι ήταν μαλακία του χώρου, και πολλοί λέγαν οτι έφταιγαν …οι υπάλληλοι που πήγανε να δουλέψουν ή ο Τραπεζίτης.

    Και η κοινή λογική λέει, οτι τα τυφλά χτυπήματα πάνω σε ότι κινείται μπορεί να έχουν (π.χ στο πετροβολητό μπροστά από τη Μ.Βετανία) ή όντως έχουν, (μαρφίν) θύματα και νεκρούς. Τώρα μπάχαλοι ηλίθιοι ή ασφαλίτες έξυπνοι, τράχα γύρευε.

    • σταυρο,
      sorry,
      αλλα πανω σ αυτο δε δεχομαι καμια αλλη εκδοχη.
      την υποθεση «μαρφιν» τη σχεδιασε και την εκτελεσε αποκλειστικα το καθεστως και παει και τελειωσε.

      κι αν την ειχαμε αφησει πισω μας απ την πρωτη στιγμη, και το κινημα δεν αναλωνοταν με το να αυτοενοχοποιειται και να αυτομαστιγωνεται για τοσο πολυ καιρο, ισως τωρα να ηταν αλλιως τα πραγματα.
      αυτο.

  54. Mου κανει παντως εντυπωση τα διαφορα γαμοσταυριδια και οι αφορισμοι στο κκε απο τους νοικοκυραιους,οταν τον ιουνιο τρωγαν το ξυλο απο το κανονικο κρατος μετα τις συνηθισμενες στρατιωτικες παρελασεις του κκε,και τωρα που φανηκε ξεκαθαρα ο ρολος του κομματος του «λαου» στα πολιτικα δρωμενα,παιρνουν ωραιοτατες ισες αποστασεις και ριχνουν μπολικο συντροφικο κλαμα για τα παλουκαρια του κκε.

  55. Ο κουκουλοφόρος …σημαιοφόρος των ΜΑΤ στην Βουλή (!!!)

    ΤΙ ‘Ν” ΤΟΥΤ’Σ; Α;;;

    http://gkdata.wordpress.com/2011/10/22/%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE/

    Παίδες, ξέρει κάποιος τι παίζει με αυτή τη φάση; Τι- ποιος είναι αυτός ο τύπος;

  56. Και κάτι ακόμα:

    «Το ΚΚΕ, ειδικά, αγαπάει την Αστυνομία και οι μαρξιστές, γενικά, την Εκκλησία… Κακό είναι;»

    http://gkdata.wordpress.com/2011/10/21/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA/

  57. Όσο για το Μώλυ του Tomoly, αποπάνω, (δες λινκ) είναι ένα κρυφο-νεο-ναζιστκό μπλόγκ, από αυτά που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, που άλλα είναι φιλορώσικα, άλλα είναι του Λάος, άλλα είναι αντι-ορθόδοξα, αλλά κοινό γνώρισμα όλων ο αντι-σημιτισμός τους: «Εμείς οι Καθαροί Έλληνες κι αυτοί οι γήινοι, βρώμικοι, λεφτάδες Εβραίοι.» Έχουμε πήξει στη μπούρδα.

  58. Μικρό μου πόνυ,
    ότι ο α/α χώρος είναι αθώος, είναι η αλήθεια, είναι ή αυτό που θέλουμε να ακούμε , για να φύγει από πάνω μας η ενοχή;Αλλά και για λόγους πολιτικής προπαγάνδας; Κάτι σαν το «Αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα» που είχε πει νομίζω ο Φλωράκης, παλιός γραμματέας του ΚΚΕ;

    Αφού είπαμε, πολλά από αυτά τα μπάχαλα-πέτρες- φωτιές ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ να έχουν θύματα,τυχαία δεν έχουν(άλλα πλην της Μαρφίν) άρα αν συνεχιστούν επ΄άπειρον , νομοτελειακά και μαθηματικά ΘΑ ΕΧΟΥΝ.

  59. Στην εποχή που διανύουμε παρατηρούμε σε έξαρση και πιο καθαρά τη δομή της σύγκρουσης. Συγκεκριμένα, ενώ πάντα υπήρχαν αυτοί που συγκρούονται και αυτοί που τους συμπαραστέκονται παθητικά μεν αλλά ουσιαστικά, στις μέρες οι δεύτεροι έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο. Αυτός ο σχηματισμός είναι που δίνει δύναμη και ελπίδες στην εξέγερση και αυτόν τον σχηματισμό θέλουν να διασπάσουν χτυπώντας το ηθικό των δεύτερων που αποτελούν σημαντική δύναμη κρούσης. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η καταστολή γεννάει περισσότερους εξεγερμένους, η εξουσία παίζει το χαρτί που περιέγραψα ανωτέρω. Να προσθέσω το γεγονός ότι λόγω της «χαλαρής» καταστολής στο σύνταγμα στις 19, (όχι όμως και στους γύρω δρόμους) και της θέσης του ΚΚΕ στις 20, στα κανάλια δεν παίζει η βίαιη καταστολή των μπάτσων ως είδηση. Απέφυγαν να προσθέσουν κι άλλο κόσμο σε αυτούς που έχουν συνειδητοποιήσει το ρόλο της αστυνομίας αλλά και να μεταπείσουν εν μέρει όσους δεν παρεβρέθησαν στις 19-20/10 παρόλη την εμπειρία των ημερών 28-29/6.

  60. aytoi einai οι ρουφιανοι και φασιστες του κκε.Αυτο ειναι το πραγματικο τουσ προσωπο.Στηριξανε το τζεφρυ ναα καταργησει το βασικο των 550 ευρω και η αστυνομια τουσ σκοτωσε ενα μελοσ.Χρυση αυγη και κκε ειναι το ιδιο πραγμα τα λεγανε οι αναρχικοι πολλα χρονιατωρα για τον εθνικοσοσιαλισμο και το μπολσεβικισμο.Η Εμμα Γκολντμαν πχ.Τρα τα ειδαμεκαιεδω.Μπραβο στουσ τσανακογλυφτες του στριζα ανταρσυα μετωπου πουγλυφουνε τουσ φασιστες του περισσου

  61. Στο ίδιο βίντεο στο 9.38: Η σχολιαστής του σκατοκομματρία αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός των διαδηλωτών, (βλέπε ΚΝΑΤ).

Σχολιάστε