Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών – ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παρακάτω καταγγελία έγινε στην σύσκεψη (6/10/11) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο ΚΤΕ Οικονομικών και αποσιωπήθηκε ή υποβαθμίσθηκε ή έγινε προσπάθεια να κακοποιηθεί (MEGA) από τα ΜΜΕ.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, λοιπόν, Δημήτρη Κουσελάς, υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος –για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού. 

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους  ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ –πρόσθεσε– τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.
 
Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργόΚάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν «θα το δούμε«», προσθέτει.  
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την  άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη».«Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε  να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.

Διευκρινίζει ακόμη ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν… τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών.Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα. 

 
 
Καλούμε τους bloggers να διαδώσουν το θέμα στο διαδίκτυο και να αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία πολλά blogs μαζί ούτως ώστε να επιδιώξουμε λύση σύμφωνα με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
 
 
 
 

16 σκέψεις σχετικά με το “Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών – ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS

    • Μακάρι να τα είχαμε. Ισως κάποιοι που έχουν πρόσβαση σε κρατικά ή τραπεζικά αρχεία να μπορούν να τα βρουν.

      Πάντως, από τη στιγμή που ο Κουσελάς δήλωσε πως «διαθέτει τη λίστα», ο ίδιος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τη δώσει στη δημοσιότητα, αλλιώς παρανομεί.

  1. Κουσελά Κουσελά δεν πας να καταθέσεις τα ονόματα στον πως-τον-λέτε οικονομικό σας εισαγγελέα ή ακόμα καλύτερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

    Κάποια λύση θα βρείτε ολοι μαζί εσείς οι ολιγαρχικοί στο πρόβλημά σας.

    Το δικό μας πρόβλημα ΔΕΝ είναι μόνο οι «ανείσπρακτοι φόροι» σας και τα παρόμοια επικοινωνιακά σας τρυκ.

    Το δικό μας πρόβλημα είναι πως φτιάξατε ένα κράτος εχθρό της κοινωνίας και όλων ημών. Οι σοσιαλιστές μάλιστα εσείς έχετε φτιάξει ένα από τα πιο ταξικά κράτη. Και λυμαίνεστε τον πλούτο που παράγουμε ως λαός. Φορολογώντας μόνο τον λαό. Και αφήνοντας ΜΟΝΙΜΑ έξω από την φορολόγηση τους κολλητούς σας. Με τους οποίους τυχαίνει να έχετε συστήσει μια εντελώς χωριστή τάξη. Οικονομική και πολιτική.

    Αντε Κουσελά Κουσελά. Αμα θες υπάρχει κι άλλος τρόπος: Δώσε μας ποσά και ονόματα και κάποια στιγμή στο μέλλον θα ….τα εισπράξουμε εμείς. Εχουμε εξάλλου μεγάλους ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κολλητάρια σας.

    Καλά μας εκμεταλλεύεστε όλοι μαζί οικονομικά. Αλλά μη μας περιγελάτε και τόσο

    Θραξ Αναρμόδιος

  2. Τι γίνεται με αυτή τη λίστα; Το πρωί είχε 3800 μεγαλοοφειλέτες. Το μεσημέρι έγιναν 3000, και τώρα 2800!!! Σε καμιά βδομάδα θα έχει μείνει κανένας;;;

  3. Ακούσαμε ότι άρχισε να ασχολείται εισαγγελέας. Αυτή ήταν και μια βασική μας ιδέα: Να προσφύγουμε πολλοί μπλόγγες μαζί στη δικαιοσύνη. Προτείνουμε να το παρακολουθούμε το θέμα και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι επιπλέον. Μιλάμε για τεράστιο συνολικό ποσό: κοντά στα 4 δισ. !!

    Πολύ καλή η εισαγωγή σου ομαντεόν!!!

  4. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά περί λίστας 3.800 φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.
    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του Δημ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής.

    Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση του Δημ. Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Δημ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού.

    Στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

    Ο Γρ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο Δημ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=316214

    • Ναι αλλά, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Παπακωνσταντίνου έσπευσε να δηλώσει ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοια λίστα.

  5. Αν και φυσικά είναι σημαντικό το ξεμπρόστιασμα του κράτους και της διαπλοκής του με τους οικονομικούς καρχαρίες, γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς τόοοοοοοοσο πολύ το αν θα λάβουν κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ περισσόττερα από το ελληνικό Δημόσιο οι διεθνείς τραπεζικοί τοκογλύφοι (προερχόμενα από την είσπραξη αυτών των φόρων — αν τελικά γίνει ποτέ);

  6. Με την ίδια λογική, καλώς μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων, ώστε να αγοράζουν λιγότερα εμπορεύματα και επομένως να βάζουν λιγότερα κέρδη στην τσέπη οι καπιταλιστές…

  7. είσαι βλέπω κι εσύ ειδήμων στην κατασκευή αχυρανθρώπων — ο εργαζόμενος έχει ένα όφελος από τον μισθό του (με δεδομένο το σύστημα της μισθωτής δουλείας), ενώ από τους φόρους που θα εισπραχθούν (αν εισπραχθούν ποτέ) η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να δει δεκάρα τσακιστή

  8. 1. Επειδή αυτή η κυβέρνηση έχει ένα εξαιρετικό team επικοινωνιολόγων, που τους χρησιμοποιεί κατά κόρον και για «ψύλλου πήδημα»

    &

    2. Επειδή η φωτο είναι άκρως στημένη
    >>>
    απορία
    >>>
    το ξεκούμπωτο ρολόι, δεμένο ανάποδα,
    τί αντιπροσωπεύει;

    ανεμελιά, άνεση (άνετος και καλά) και «young spirit» κατάσταση;

    Τα χέρια προσέξτε… ειλικρίνεια με την έννοια της φιλικότητας, compassion («συμπάσχω») και εκδήλωση «ανθρώπου συνεσταλμένου», που παραπέμπουν σε (αιώνιο/γηράσκω αεί κλπ κλπ) μαθητή…

    Για να μαθαίνουμε…

    Είναι απίστευτο πως περνούν τα «μηνύματα» αυτοί οι άνθρωποι…

    Είναι κάνας ψυχολογο-ανθρωπολογο-επικοινωνιολόγος στην παρέα να το συζητήσουμε λίγο το θέμα;
    Και απλός εμπερικός φυσιογνωμιστής αν είναι κάποιος, ας γράψει άποψη.

    Μ΄ενδιαφέρει και με ιντριγκάρει πολύ.

    • Μου κάνει εντύπωση που πρόσεξες όλα αυτά στη φωτογραφία. Εγώ δεν της έδωσα καμιά σημασία αρχικά και πήγα κατευθείαν στο κείμενο. Βλέποντας το σχόλιό σου, γύρισα πίσω να τη δω. Πρόσεξα το ρολόι, και μετά τίποτε άλλο. Αυτό που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή ήταν το βλέμμα του, που διαψεύδει όλα όσα προσπαθούν να πετύχουν τα επικοινωνιακά τερτίπια. Κάτι (πολλά) δεν πάνε καθόλου καλά με αυτό το βλέμμα…

  9. Δεν είμαι βέβαια ψυχολογο-ανθρωπολογο κ.λ. ούτε φυσιογνωμίστρια επίσης δε λέω το φλυτζάνι αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τους εξηγήσουμε το όνειρο…(χιούμορ)Ο Καστοριάδης στο βιβλίο του «Η άνοδος της ασημαντότητας» γράφει μεταξύ άλλων ότι σημαντικό ρόλο παίζουν οι μηχανισμοί στρατολόγησης και επιλογής πολιτικού προσωπικού.Επίσης λέει ότι καμιά εκατοπενηνταριά χρόνια εναλάσσονται ικανοί και ανίκανοι ηγέτες στην εξουσία στα δυτικά πολιτικά κόμματα και ότι παρακολουθούμε την επιστροφή ενός τύπου αρχηγίας που απαιτεί το ιδιαίτερο ταλέντο ενός είδους ηθοποιού…Αλλοι γράφουν το σενάριο,σκηνοθετούν και διανθίζουν την όλη διαδικασία.Βέβαια τα ΜΜΕ παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό το παιχνίδι και όσο βρίσκονται στα χέρια τους ουσιαστικά έχουν και τη γνώση και τον τρόπο να το κάνουν.

  10. Τέθηκε θέμα από τον ΓΥΠα που επεσήμανε (πολύ σωστά) ότι΄ο λαός καθόλου δεν θα ωφεληθεί αν τελικά ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι μεγαλο-οφειλέτες το… διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο (διότι εκεί θα πάνε τα λεφτά).

    Δεν μου άρεσε ο εριστικός τρόπος που το έθεσε, διότι μου θυμίζει τον παλιό… κακό εαυτό μου, πριν μάθω την τέχνη της… διαλεκτικής (χαχαχα). Πάντως έχει δίκιο επί της ουσίας. Και η διαλεκτική απάντηση ίσως και να είναι ότι… ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να πληρωθεί το χρέος (από την τραπεζιτόδουλη κυβέρνηση). Ισα-ίσα μας ενδιαφέρει να ΜΗΝ πληρωθεί και να πάει στο διάολο και η τρόϊκα και το ΔΝΤ και οι παρατρεχάμενοί τους. Μας ενδιαφέρει όμως να εντοπιστούν πολύ καλά οι Μπόμπολες και λοιποί μεγαλο-οφειλέτες ώστε μια… χαρμόσυνη μελλοντική μέρα να… δημευτούν οι περιουσίες τους εξ ολοκλήρου, κατόπιν δίκης για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού.

    • Ε… καλά, μάλλον δε θα γίνει αλλά, όσο να ‘ναι, είναι θεραπευτικό να φαντάζεται κανείς κρεμάλες στο Σύνταγμα (πλάκα κάνω… κελιά του Κορυδαλλού, εννοώ).

Σχολιάστε