H Γερμανική κυβέρνηση επιδοτεί το Ισραήλ για αγορά υποβρυχίου

Βερολίνο, 17 Ιουλίου 2010

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει € 135 εκατομμύρια ευρώ από τον αμυντικό προϋπολογισμό  ως επιδότηση  στο Ισραήλ για την την αγορά  ενός υποβρυχίου Dolphin-class  το οποίο  υπολογίζεται ότι θα κοστίσει € 500 εκατομμύρια ευρώ.
Το υποβρύχιο έχει την δυνατότητα να δεχτεί οπλικό σύστημα με πυρηνική κεφαλή!
 

Το Βερολίνο έχει επιδοτήσει έως τώρα τα πρώτα τρία υποβρύχια που παραδόθηκαν στο Ισραήλ το 1999 και το 2000, έχοντας καταβάλει 550 εκατομμ. ευρώ (  1,1 εκ. ΓΜ ) και έχει ήδη πληρώσει το ένα τρίτο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, τιμή για το τέταρτο και πέμπτο υποβρύχιο Dolphin που είναι υπό κατασκευή για το Ισραήλ.

Η Γερμανία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό του ισραηλινού ναυτικού κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 χρόνων έχοντας γίνει ένας σημαντικός προμηθευτής όπλων του παράνομου εβραϊκού κράτους, παρά τη συνταγματική απαγόρευση για την αποστολή όπλων σε περιοχές κρίσεων. 

Η Γερμανία καλύπτει κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας τις στρατιωτικές συμφωνίες της με το σιωνιστικό καθεστώς, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές για την πώληση όπλων προς το Ισραήλ.

Οι Γερμανικές παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ μεταξύ του 1998 και του 2001 φέρεται να έχουν φτάσει
τα 900 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια περίπου.

http://www.irna.ir/ENNewsShow.aspx?NID=30480284 (μετ. filistina)
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,774904,00.html

Μια σκέψη σχετικά μέ το “H Γερμανική κυβέρνηση επιδοτεί το Ισραήλ για αγορά υποβρυχίου

  1. ωραία…

    πάντως ενώ στη πηγή αναφέρεται ότι
    «Berlin subsidized also the first three submarines which it delivered to Israel in 1999 and 2000, having paid around 550 million euros (1.1 million D-Mark).» τα 550 ευρωπουλάκια είναι 1,1 Δις ΓΜ,

    Όπως αναφέρει το Der Spiegel αρχικά (από την δεκαετία του 50 και μετά) δόθηκαν υποβρύχια και άλλα οπλικά δωρεάν στο Ισραήλ.

    Για μας δε βλάπτει να αναφέρουμε ότι το Παπανικολή….γέρνει και βγήκε κούκος αηδόνι (Δις και με μίζες…) ενώ είναι οπλικό σύστημα για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ – γκεγκε κυρία Μέρκελ, εσείς μας φάγατε μαζί με κάτι τοπικούς εδώ.
    Αξίζει να τονίσουμε ότι τάχα η Γερμανία βάσει νόμων ΔΕΝ εξάγει σε πολεμικές περιοχές…..

Σχολιάστε