Οργή για τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες στη Συρία

Από τα μέσα Μαρτίου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και μέχρι σήμερα πάνω χίλια άτομα έχουν δολοφονηθεί από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Άγνωστο το τι υπέστησαν η το τι αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες , καθώς το καθεστώτος δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους δημοσιογράφους ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις.

Ο ΟΗΕ και το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας» περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα. Για σφαγή κάνουν λόγο οι αντικαθεστωτικοί, ενώ την ίδια στιγμή ακόμα και παιδιά έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία και τον στρατό.

Οι αντικαθεστωτικοί συνεχίζουν τις διαδηλώσεις, ενώ συγκλονιστικά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο, που είναι και ο μοναδικός τρόπος μετάδοσης των γεγονότων και της σφαγής που πραγματοποιεί το καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Κάθε Παρασκευή οργανώνονται διαδηλώσεις, κυρίως επειδή είναι η ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και δεν μπορεί το καθεστώς να απαγορέψει τις συγκεντρώσεις. Μετά τις δολοφονίες παιδιών η Παρασκευή χαρακτηρίζεται «Παρασκευή των Παιδιών της Ελευθερίας».

 Άρματα μάχης κάνουν επιδρομή του Σάββατο 11 Ιουνίου στην πόλη Τζισρ αλ Σουγουρ

Συριακά άρματα μάχης επέδραμαν σε μια συνοριακή πόλη στην διάρκεια της νύχτας, είπαν κάτοικοί της σήμερα, σε μια ακόμα επίθεση με στόχο να συντριβεί η εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να προσφύγουν στην Τουρκία.

«Άρματα μάχης ήρθαν από το νότο αφού άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους στην τύχη και με τα πολυβόλα τους σε όλη την πόλη. Ο κόσμος φεύγει ακόμα προς το βορρά», είπε ένας κάτοικος της Τζισρ αλ Σούγουρ, μιας πόλης στρατηγικής σημασίας ανάμεσα στο Αλέπο και στο λιμάνι Λαττάκεια.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δυνάμεις που διοικεί ο αδελφός του Άσαντ, ο επίφοβος Μάχερ, κι αναπτύχθηκαν κοντά στη Τζισρ αλ Σούγουρ αυτή την εβδομάδα, άρχισαν να επιτίθενται σε χωριά και να πυρπολούν καλλιέργειες εφαρμόζοντας μια πολιτική καμένης γης σε μια προσπάθεια να κατατρομοκρατήσουν τον πληθυσμό της περιοχής που είχε λάβει μέρος στις διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της εξουσίας του Άσαντ.

Η Δαμασκός έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο έδαφος της Συρίας στους περισσότερους ξένους ανταποκριτές, καθιστώντας πολύ δύσκολη την επαλήθευση των διαφορετικών εκδοχών των γεγονότων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τούρκους αξιωματούχους πάνω από 4.300 σύροι έχουν περάσει στο έδαφος της Τουρκίας ενώ 10.000 κρύβονται κοντά στα σύνορα.

Οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς στη νότια Τουρκία, στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τις τοπικές αρχές. H τουρκική Ερυθρά Ημισελήνος άρχισε εξάλλου να στήνει δύο ακόμη καταυλισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν αντίστοιχα 4.000 και 5.000 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς έχουν φύγει από την πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Στην πόλη αυτή οι συριακές δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα Radikal έγραψε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να δημιουργήσουν μια «ζώνη ανάσχεσης» εάν οι πρόσφυγες που εισρέουν στη χώρα ξεπεράσουν τους 10.000.

Η σφαγή και οι φρικαλαιότητες στο Τζισρ αλ Σουγούρ

Νέα διεθνή κατακραυγή προκάλεσαν οι φρικαλαιότητες που διαπράχθηκαν κατά την επιχείρηση καταστολής άμαχων από τον στρατό της Συρίας.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν εξέφρασε την ανησυχία του για  τον αριθμό των νεκρών, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ προέτρεψε τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad  να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκτιμάται ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων τρεις στην περιοχή Qabun της Δαμασκού, όταν οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους μετά την κύρια εβδομαδιαία προσευχή των μουσουλμάνων.

http://www.babylonia.gr/

Μαρτυρία Σύριου στρατιώτη που εγκατέλειψε τον στρατό!

Μεταξύ των Σύριων που κατέφυγαν στην Τουρκία,  ήταν και  λιποτάκτες του στρατού οι οποίοι μίλησαν για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους στρατιώτες στην καταστολή διαδηλώσεων, οι οποίοι ήταν κάτω από την απειλή της εκτέλεσης,αν δεν υπάκουαν στις εντολές.

Ο Tahal Αλ Lush περιγράφει την επιχείρηση στο Ar-Rastan, μια πόλη 50.000 ανθρώπων στην επαρχία Χομς, η οποία και τον οδήγησε να εγκαταλείψει τον στρατό:

«Μας είπαν ότι οι άνθρωποι ήταν οπλισμένοι εκεί. Αλλά όταν φτάσαμε, είδαμε ότι ήταν συνηθισμένοι πολίτες. Τότε μας διατάξανε να τους πυροβολήσουμε», δήλωσε ο Lush, με ένα κενό βλέμμα στα μάτια του. «Όταν μπήκαμε στα σπίτια, ανοίξαμε πυρ σε όλους, τους νέους και γέρους. Οι γυναίκες βιάστηκαν στην παρουσία των συζύγων και των παιδιών τους»,  είπε.

Ο Tahal Αλ Lush έδειξε στρατιωτικό βιβλιάριο του και άλλα έγγραφα ως απόδειξη ταυτότητας.

Ο Μοχάμεντ Mirwan Χάλαφ, ο οποίος βρισκόταν σε μια μονάδα  στάθμευσης στο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα δήλωσε:

«Ακριβώς μπροστά μου, ένας επαγγελματίας στρατιώτης έβγαλε το μαχαίρι του και μαχαίρωσε έναν πολίτη στο κεφάλι, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.»

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=395844

Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στη Συρία, λέει η διεθνής Αμνηστία

Η δολοφονία του Αλ-Χατέμπ προκάλεσε κύμα διμαρτυριών μέσα και έξω από τη Συρία
Η δολοφονία του Αλ-Χατέμπ προκάλεσε κύμα διμαρτυριών μέσα και έξω από τη Συρία  

 Τουλάχιστον 77 παιδιά έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ καταγράφονται πολλές περιπτώσεις τραυματισμών και βασανιστηρίων.

Η οργάνωση ανέφερε στο βρετανικό Channel 4 ότι από τους 1060 καταγεγραμμένους θανάτους Σύρων στη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι 77 είναι θάνατοι ανηλίκων.

Ο αριθμός από την διεθνή οργάνωση είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν της UNICEF που εκτιμούσε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου είχαν σκοτωθεί 30 παιδιά.

Επισημαίνει δε η Διεθνής Αμνηστία ότι η συχνότητα των περιστατικών με ανήλικους έχει αυξηθεί και ότι οι Αρχές ασφάλειας ανοίγουν πυρ ακόμα και χωρίς καμία πρόκληση.

Παράλληλα, έρχονται στο φως και νέες περιπτώσεις βασανισμού ανηλίκων.

Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο φως βίντεο που δείχνει το κακοποιημένο και ακρωτηριασμένο πτώμα του 15χρονου Θαμέρ αλ-Σαχρί που συνέλαβαν οι Αρχές στην Ντεράα τον Απρίλιο.

Φέρεται να κρατήθηκε μαζί με τον φίλο του Χάμζα αλ-Χατέμπ, ο οποίος επίσης παραδόθηκε στην οικογένεια του κακοποιημένος και ακρωτηριασμένος, με την απειλή να μην αναφέρουν τον θάνατο του. Το βίντεο με το νεκρό Αλ-Χατέμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μέσα και έξω από τη Συρία..

Από την αρχή των διαδηλώσεων εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι από 1.000 –ενδεχομένως και πάνω από 1.300– Σύροι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει σε όλους τους τόνους τη βία κατά των αμάχων ενώ δυτικές χώρες κινούνται προς την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματός από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231111373

Φωτορεπορτάζ  από τη Συρία

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

(http://www.babylonia.gr/news/diethni-nea/Media/Photo-Gallery/koinonika-kinimata-koinonikes-antistaseis/sigkrouseis-katastoli/siria/fotoreportaz-ap-ti-siria-kapoies-foto-einai-idiaietera-sklires.html#startOfPageId4425)

17 σκέψεις σχετικά με το “Οργή για τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες στη Συρία

  1. Παρακαλώ να αφαιρεθεί η εισαγωγική φωτογραφία
    με τις αμερικάνικες σημαίες των «επαναστατών», γιατί καρφωνόμαστε….

    • O κακός δικτάτορας Σαντάμ, ο κακός δικτάτορας Μιλόσεβιτς, ο κακός δικτατορας Καντάφι,οκακός δικτάτορας Άσαντ….

      Μη στεναχωριέστε , αδέρφια Συριάνοι, έρχεται το ιππικό να σας «απελευθερωσει» απο τη μιζέρια σας με τις «ανθρωπιστικές» του βόμβες….

      Μετά ολο και κάποιος γίγας του πνεύματος και της δημοκρατίας , σαν τον Μπερνάρ Κουσνέρ,θα βρθεί για να σας οδηγήσει στα χλοερά λιβάδια της υπερκατανάλωσης και των ΜΚΟ…..

  2. Θραξ: Και σκέψου ότι δεν έχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση από τη Συρία, γίνονται πολλά που δεν τα γνωρίζουμε.

    ffarax: ειλικρινά δεν την είχα προσέξει αλλά έτσι κι αλλιώς θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα με ενδιέφερε αυτή τη στιγμή. Και είναι πολύ αδύναμο επιχείρημα για να απαξιώνεις αυτή την επανάσταση βάζοντας το επαναστάτες σε εισαγωγικά..

      • Μίσα

        και την ελληνική επανάσταση του 1821 όπως και τόσες άλλες εξάλλου, προβοκάτσια (αρχικά της τσαρικής Ρωσίας) την θεωρούσε ο ευρωπαϊκός τύπος και οι κυβερνήσεις τότε.

        Οταν ξεσπάσει κάτι τέτοιο, όπως στην Λιβύη και στη Συρία και αλλού, όλοι οι εξουσιομανείς κοιτάνε να το καβαλήσουνε. Αυτό δεν σημαίνει οτι μπορούν ή οτι το ξεκίνησαν κιόλας. Συνήθως κοιτάνε να αναδείξουν τους δικούς τους ελεγχόμενους αρχηγούς ή να προσεταιριστούν τους υπάρχοντες. Οι πληροφορίες που έχουμε, όπως λέει και η Φιλιστίνα, είναι ελάχιστες και καθόλου σίγουρες. Η «πρεσβεία» μπορεί να θέλει, αλλά δεν είναι και παντοδύναμη.

        Στο κάτω κάτω πως μοιάζει μια μη καπελωμένη κίνηση απελευθέρωσης από έναν δυνάστη; Πως και με ποια κριτήρια την ξεχωρίζουμε;

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Φίλε μου Θράκα, κρίνουμε με ασφάλεια ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !!!
          Λχ ο ξεσηκωμός στην Αργεντινή που έδιωξε το ΔΝΤ ήταν προς την φιλολαϊκή πλευρά , η ιστορία με την Ταχρίρ και τη Βεγγάζη βρωμάει από μακριά αμερικανοκίνητη ΧΟΥΝΤΑ!
          Ορατά πια δια γυμνού οφθαλμού είναι, όπως και η ιστορίαστο Κόσσοβο και στο Ιράκ, που έγινε επίσης με πολιορκητικό κριό την ψευτοέγνοια για τα «ανθρωπινα δικαιώματα» από τον Σόρος και την Χάλιμπάρτον…

    • Α ναι, μεγάλη πλάκα η ‘Λεσβία από τη Δαμασκό’ που τελικά ήταν μουσάτος straight Αμερικάνος στο Ενδιμβούργο, ο οποίος μάλιστα είχε φτιάξει το ‘προφίλ’ από το 2007 με σκοπό να ‘καθιερώσει’ τον ρόλο (τελειώς συμπτωματικά όλα αυτά βέβαια).

      Ο Guardian βέβαια δεν είχε πρόβλημα να αφιερώνει το ένα τρίτο απ’τα ‘updates’ για τις εξελίξεις στις ανταποκρίσεις αυτής της φανταστικής ηρωίδας, ενώ με την είδηση-μπαρούφα της απαγωγής από δυνάμεις ασφαλείας δημιουργήθηκαν λέει σελίδες ‘που είναι η Αμίνα???’ στο facebook με 15.000 άτομα συμμετοχή! (ελπίζω να ανακουφίστηκαν τώρα…)
      Ο Guardian μάλιστα αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια για τα παραμυθάκια που αποδεδειγμένα δημοσίευε επί μήνες, σαρκάζει λέει γιατί το ‘καθεστώς άρπαξε την ευκαιρία για να το εκμεταλλευτεί προπαγανδιστικά’ (ενώ αυτοί εκμεταλλεύονται μέχρι και αποκυήματα φαντασίας!) http://www.sana.sy/eng/337/2011/06/13/352331.htm

      όχι τίποτα άλλο, για να καταλάβουμε τι κουτόχορτο μας ταϊζουν τα ΜΜΕ των ‘ανθρωπιστών’ της Δύσης…

  3. Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι: Αν δεχτούμε οτι είναι αμερικανοκίνητη η ιστορία, δικαιολογούνται οι φρικαλεότητες; Ή παύει να είναι δικτάτορας ο Άσαντ;

    Σήμερα άκουσα και οτι οι συγκεντρώσεις και οι λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες της Ελλάδας, είναι -λέει- κι αυτές αμερικανοκίνητες (λόγω facebook, υποθέτω) οπότε φαντάζομαι οτι αν μας την πέσουν μεθαύριο, κάποιοι θα λένε δεν τρέχει μία, αφού από πίσω κρύβεται κάτι άλλο…

  4. Oi γνωστές συνωμοσιολογίες για υποκινούμενες Made in USA επανάστασεις, -βούτυρο στο ψωμί των αμερικανών, αφού έτσι συντηρείται ο μύθος της παντοδύναμης Αμερικής και ακυρώνονται οι επαναστάσεις και οι πρωτοβουλίες των λαών (είτε μιλάμε για την Μέση Ανατολή είτε για τα δικά μας). Οι αραβικές επαναστάσεις όμως είναι γεγονός, έπεσαν δικτατορικά καθεστώτα δεκαετιών και όλα είναι σε εξέλιξη, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και στην τελική -όπως λέει και η Έλσα-ακόμα κι αν η επανάσταση στην Συρία είναι υποκινουμενη, δικαιολογούνται οι φρικαλαιότητες, τα τανκς και η σφαγή των αμάχων ή αναιρείται το δικτατορικό καθεστώς?

    • Elsa

      Ο Σαντάμ έκανε φρικαλεότητες.
      Αν όμως η εναλλακτική που προκύπτει από την «επανάσταση» είναι η Black Water και η Hally Barton , τότε κάτι δεν πάει καλά…
      Στη Ρουμανία πήγε το ΔΝΤ , όπως και σ΄εμάς και ο κοσμάκης βγηκε στους δρομους ζητωντας συγγνωμη από τον Τσαουσέσκου….

      filistina

      Στη Σαουδαραβία και στο Κουβέιτ υπάρχει πλερια δημοκρατία μάλλον, για να μη κουνιέται φύλλο…
      Ποιος έμαθε στην Αθήνα για τον ξεσηκωμό των 15 εκατομμυρίων χριστιανων κοπτών (αιγυπτίων) ενάντια στην ισλαμιστική καταπίεση;;; Για την απιστευτη καταστολή με πυροβολισμούς στρατού και χωροφυλακής κατά αμάχων , για τα πογκρόμ , και τις συνεχείς επιθέσεις;

      • Ή Σαντάμ ή Αμερική; Άλλος δρόμος δεν υπάρχει;
        Ε, τότε να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας, να μην πηγαίνουμε σε διαδηλώσεις και να ελπίζουμε να πέφτουν τα καταπιεστικά καθεστώτα από …βαρεμάρα.

        • Elsa

          Yπάρχουν εναλλακτικές: η Ν.Αμερική δειχνει δρόμους…
          Όμως ΔΕΝ είναι αυτός ο δρόμος που ακολουθούν οι «επαναστατημένοι» της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Συρίας….
          Επανάσταση με υποστήριξη της ΣΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ…

  5. Ρε παιδιά, η 1η φωτό είναι τραβηγμένη στην Αμερική (φαίνεται & στην πινακίδα που γράφει LAPD) γι’αυτό κρατάνε & αμερικάνικη σημαία. Διαμαρτυρίες για τα γεγονότα στη Συρία γίνονται σε πολλές πόλεις του κόσμου -& εδώ στην Ελλάδα. Στη Συρία δεν έχω δει σε κανένα βίντεο αμερικάνικη σημαία, ffarax! Επειδή έχω πάει πολλές φορές στη Συρία -& την έχω γυρίσει σχεδόν όλη- σε πληροφορώ ffarax ότι ο μέσος Σύρος γούσταρε την εξωτερική πολιτική του Άσαντ, όμως στο εσωτερικό ήταν χούντα καραχούντα! Σχεδόν 40 χρόνια ζει ο λαός με φόβο, φόβο, φόβο! Μη μιλήσει, μην κουνηθεί γιατί αλλιώς φυλακή, ξύλο, βασανιστήρια.. Ελεύθερη έκφραση ανύπαρκτη & όποιοι ήταν οι πιο γλύφτες απ’τους γλύφτες έπαιρναν τις θέσεις τις καλές. Mnwa, συμφωνώ μαζί σου για την υποκρισία της δύσης & τις «ανθρωπιστικές» ανησυχίες του κώλου.. Προσπαθώ να εξηγήσω σε κάποιους Σύρους που λένε «ας πέσει ο Άσαντ & ας τον ρίξει & το ΝΑΤΟ» ότι όποιος συμμαχεί με το διάολο, πουλάει την ψυχή του για αντάλλαγμα.. Ο λαός της Συρίας & κάθε λαός έχει το δικαίωμα να ζει με ελευθερία & αξιοπρέπεια, όχι να καπελώσουν τους αγώνες του & τους νεκρούς του διάφοροι αμερικανοευρωπαιοΝΑΤΟΔουΝουΤουσκατάδες.. & απλώς η χούντα να αλλάξει φάτσα! Συμπέρασμα: οι εξεγέρσεις των λαών στη Μέση Ανατολή είναι ειλικρινείς & αυθεντικές, όμως χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για να μην γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης από ξένους «καλοθελητές» & κάποιους ντόπιους «πρόθυμους’ να συμμαχίσουν & με το διάολο για την εξουσία της επόμενης μέρας.. Mnwa, συμφωνώ για αυτά που αναφέρεις για τους Κόπτες Αιγύπτιους, δυστυχώς κάποιοι αριστεριτζίδες- όχι πραγματικοί αριστεροί- δεν ξεχωρίζουν τους νορμάλ μουσουλμάνους από τους φανατικούς που επιδίδονται σε ακρότητες -χαρακτηριστικό παράδειγμα η δολοφονία του Βικ. Έχω τσακωθεί με αριστεριτζίδες θαυμαστές της Αλ Κάιντα!!! Έλεος!!! Αλλά εκτός από αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, & το «mainsteam» πολιτικό ισλάμ κρύβει τον κίνδυνο να υποβαθμίζονται & να αποκρύπτονται οι ταξικές διαφορές & συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία με το πέπλο της θρησκείας. Ένας μουσουλμάνος εργάτης τι έχει να χωρίσει με ένα χριστιανό εργάτη ή ένα άθεο εργάτη; Ένας δισεκατομμυριούχος μουσουλμάνος ή χριστιανός ή άθεος έχει τα ίδια συμφέροντα με τον ομόθρησκό του εργάτη ή υπαλληλάκο; Τα λέει ο Σαμίρ Αμίν: «…According to Samir Amin, Islam leads its struggle on the terrain of culture, wherein «culture» is intended as «belongingness to one religion». Islamist militants are not actually interested in the discussion of dogmas which form religion but on the contrary they’re concerned about the ritual assertion of membership in the community. Such a world’s vision is therefore not only distressing as it conceals an immense poverty of thought, but it also justifies Imperialism’s strategy of substituting a «conflict of cultures» for a conflict between the imperialist centres and the dominated peripheries. This importance attributed to culture allows Political Islam to obscure from every sphere of life the realistic social dichotomy between the working classes and the global capitalist system which oppresses and exploits the formers.

    The militants of political Islam are only present in areas of conflict in order to furnish people with education and health care, through schools and health clinics. However, these are nothing more than works of charity and means of indoctrination, insofar as they are not means of support for the working class struggle against the system which is responsible for its misery.

    Besides, beyond being reactionary on definite matters (see the status of women in Islam) and responsible for fanatical excesses against non-Muslim citizen (such as the Copts in Egypt), political Islam even defends the sacred character of property and legimitises inequality and all the prerequisites of capitalist reproduction. One example is the Muslim Brotherhood’s support in the Egyptian parliament for conservative and reactionary laws which empowers the rights of property owners, to the detriment of the small peasantry. Political Islam has also always found consent in the bourgeoisie of Saudi Arabia and Pakistan, as the latter abandoned an anti-imperialist perspective and substituted it for an anti-western stance, which only takes into an impasse and therefore doesn’t represent any obstacle to the developing imperialist control over the world system:)

    Hence, political Islam aligns itself in general with capitalism and imperialism, without providing the working classes with an effective and non-reactionary method of struggle against their exploitation.

    It is important to note, however, that Amin is careful to distinguish his analysis of political islam from islamophobia, thus remaining sensitive to the anti-Muslim attitudes that currently affect Western Society…»

Σχολιάστε