Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη για την τραγική Ελληνική Πραγματικότητα του ΔΝΤ. (Ακούστε και δείτε αποσπάσματα: ηχητικό +video).

BlackMediterraneanPirate   05-04-2011   10:52

Ενημέρωση   16:00

(Το αρχείο ήχου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα νωρίτερα. Δοκιμάστε τώρα. Λειτουργεί κανονικά).

 

Ακούστε το ηχητικό με περισσότερα αποσπάσματα από τα πιο σημαντικά σημεία της συζήτησης Γιώργου Παπαδάκη και Μίκη Θεοδωράκη.

b. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο «Καλημέρα ΑΝΤ1» του Παπαδάκη για την τραγική Ελληνική Πραγματικότητα του ΔΝΤ.

 

[αρχείο Power Point. Οδηγίες για να ακούσετε  το ηχητικό:

1. κλίκ εδώ  b. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο «Καλημέρα ΑΝΤ1» του Παπαδάκη για την τραγική Ελληνική Πραγματικότητα του ΔΝΤ.

2. κλικ στον 2ο τίτλο (μικρότερα γράμματα), θα “κατέβει” μόνο του το αρχείο ppt  στον υπολογιστή σας. Έχει ήχο mp3.

3. Διπλό κλικ στο “ηχείο” που φαίνεται στο μαύρο φόντο, πάνω απ΄την εικόνα, για ν΄ανοίξει].

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Βίντεο (διάρκειας 4΄) :

(Πηγή βίντεο: NewsIt.gr)

 

————————————————————————————————————————————————-

 

Παλιότερη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη (29-07-2010):

 

*******************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate


Σύντομος Σύνδεσμος       http://wp.me/pPn6Y-7HA

20 σκέψεις σχετικά με το “Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη για την τραγική Ελληνική Πραγματικότητα του ΔΝΤ. (Ακούστε και δείτε αποσπάσματα: ηχητικό +video).

  1. εφαρμοζουν το χαρατσι των 5 ευρω και στα κεντρα Ψυχικης Υγειας (πρωτοβαθμια περιθαλψη)
    οχι μονο για τους ασθενεις που ερχονται για πρωτη φορα
    αλλα με αποφαση του Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ για τους παλαιοτερους
    τα συνδηκαλιστικα οργανα κωφευουν και οι εργαζομενοι στην πλειοψηφια τους
    νομιζουν οτι σωζουν τις θεσεις εργασιας τους εξασφαλιζοντας καποια εξοδα της υπηρεσιας
    χωροι που προσφεραν κοινωνικο εργο περνανε σιγα σιγα στην ιδιοτικοποιηση

  2. Δεν μου αρεσει ο τροπος που προσεγγιζει το προβλημα ο Θεοδωρακης.Με αναγουλιαζει αυτη η μανιερα με τους ξενους που μας επιβουλευονται-λες και οι ελληνες καρχαριες ειναι φιλανθρωποι-και με φοβιζει ολη αυτη η εθνοκεντρικη υστερια που μπορει να οδηγησει σε χειροτερη κατασταση απο την σημερινη.

  3. Λυπάμαι αλλά ο υποβόσκων εθνικισμός, η συνωμοσιολογία, ο τυφλός αντιδυτικισμός, οι ξένοι που φταίνε για τα χάλια μας, η αποσιώπηση των ευθυνών ενός μεγάλου τμήματος του λαού μας και οι μεγαλοστομίες δεν δίνουν λύσεις.
    Η προσπάθεια ενός πράγματι μεγάλου δημιουργού να κατηθεί στην επικαιρότητα και η πλαισίωσή του από ένα ετερόκλητο μίγμα «ανησυχούντων» πολιτών δεν με πείθουν. Μια από τις αιτίες του βουλιάγματος της Οικονομίας είναι οι Υπερεξοπλισμοί που βασίζονται στον υπερτονισμό των «εθνικών κινδύνων».

    Ποιοί πλαισιώνουν τον Μίκη;
    Κάποιοι δεν μου γεμίζουν το μάτι.
    Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε.

    http://roides.wordpress.com/2011/03/04/4mar11/

  4. Λυπάμαι για τα σχόλια μερικών εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη. Χρειάζεται η Ελλάδα κάποια ίχνη εθνικισμού για να αντιμετωπίσει την χρόνια ξενοδουλεία και αναίσχυντη δοσιλογία.
    Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για την αξία ενός Μίκη Θεοδωράκη, εξαίρεση στο γενικό κανόνα της ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που βασιλεύει στον τόπο. Η προφανής αναξιοκρατία συνδέεται στενά με την παντελή έλλειψη ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, γιατι το υπάρχον Κεφάλαιο επεδίωξε και επέβαλε όχι τον Καπιταλισμό αλλά νεο-φεουδαρχικά πρότυπα.
    Η απαλοιφή του κόπρου του Αυγεία θα σήμαινε πολλά για ένα πραγματικό Εθνάρχη σαν τον Μέγα Αλέξανδρο (ή σαν τον Ιβάν τον Τρομερό ) που θάχε λύσει τα προβλήματα σαν : Τα Σκόπια, Το Κυπριακό, Τις Σχέσεις με την Τουρκία, το ΧΡΕΟΣ, την αναγκαία εκβιομηχάνιση, κλπ
    Επίσης αν ο Ιδρυτής του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο Μίκης και όχι ο Ανδρέας η τύχη της Ελλάδος θα ήταν διαφορετική, εκτός βέβαια και αν τον εξαφάνιζαν οι κάθε είδους προδότες…
    Αυτή συνοπτικά είναι η προσωπική μου γνώμη και χαιρετίζω τον Μίκη που δεν γνωρίζω προσωπικά.

    • Φίλε Μπομπ, αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μικρές δόσεις εθνικισμού αλλά μεγάλες δόσεις Αλληλεγγύης, Κοινωνικού Αυθόρμητου, Ανθρωπιάς και Ευθύνης που στον καθένα μας είναι και ατομική και κοινωνική.
      Ο Θεωδοράκης έχει πολλά ελλατώμματα αλλά ναζιστής δεν είναι και για αυτό οι ναζιστές της χρυσής αυγής τον έχουν στοχοποιήσει.
      Ο Αλέξανδρος και ο Ιβάν που αναφέρεις αυτό που έφεραν στον καιρό τους ήταν σφαγές και λεηλασίες.Το κάψιμο της Θήβας και της Περσέπολης.Καμιά έμπνευση δεν προσφέρουν.Το αντίθετο!
      Οι μικρές δόσεις εθνικιμού φέρνουν μεγάλες δόσεις φόβου για την Ελευθερία.
      Και τότε οι άνθρωποι ονειρεύονται στιβαρούς σωτήρες για να τους σώσουν από τους ίδιους τους εαυτούς τους όπως ο Ιβάν και ο μικρός αλέκος.
      Η μάχη που δίνεται για Αξιοπρέπεια, Ελευθερία και Ζωή είναι παγκόσμια όπως και το ίντερνετ.

      Ο πλανήτησης είναι ένας και ενιαίος απειροελάχιστη κουκκίδα σε έναν πολύ μεγαλύτερο γαλαξία που και αυτός είναι μια απειροελάχιστη κουκκιδα μέσα σε ένα πολύ μεγαλύτερο Σύμπαν.
      Ξεκολάτε το μυαλό σας με τις εθνικιστικές σειρήνες.
      Μπορεί να φαίνονταν βολικές κάποιες περασμένες εποχές (όπως το 1941) αλλά ζούμε στο 2011 και η παγκόσμια εξέγερση έχει ήδη ξεκινήσει στον αραβικό κόσμο.
      Τμήμα της παγκόσμιας εξέγερσης θα είναι και η Ελληνική Εξέγερση που έρχεται.

      Περισσότερα στο κείμενο που βγάζω σε λίγες ώρες με τίτλο:»Η Αραβική Εξέγερση, η Λιβυκή Επανάσταση, η Δύση και η Ελλάδα.Αλήθειες και ψέμματα» που είναι αρκετών δεκάδων σελίδων…

  5. Εχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση από προπαγανδιστική επίθεση στον τόπο μας. Αν θέλετε να δείτε τι είναι εθνικισμός τρεχάτε στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια . Η σημασία που προσδίδει στη λέξη ο Σφύριζα και οι «δήθεν» του πολυρουφιανεμένου «χώρου» είναι από τη ΣΙΑ. Οι αγγλοαμερικάνοι καταγγέλουν ως «εθνικιστές» όσους διαφοροποιούνται από τον ποπ κουρελοπολιτισμό τους. Εχουν γενικώς προσαρμόσει τις κοινωνικές επιστήμες και την οικονομική στην προπαγάνδα του καζινο καπιταλισμού. Στην ίδια κατεύθυνση διαστρεβλώνουν με τουρλουμπούκι που περιέχει μαρξιστικούς όρους και οι επιδοτούμενοι από τον Σορος «αριστεροι» . Δέστε τι δήλωσε σήμερα το «καλό παιδί» ο Τσίπρας… Τώρα που ξεκίνησε να πέφτει το γιαούρτι, πέφτουν μαζύ κι οι μάσκες… Δέστε τις δηλώσεις της Παπαρορήγας. Τόσο «ελαφρείς» είναι….

    • Ο δικός σου ορισμός για τον εθνικισμό ποιος είναι;
      Καλά να απαξιώνουμε τι λένε και γράφουν άλλοι αλλά τουλάχιστον να προτείνουμε την δική μας χρήση της γλώσσας.Και συ δεν είπες τίποτα πέρα από το να γράψεις πόσο λάθος και υποκινούμενοι είναι οι άλλοι.

      Υπάρχουν πολύ καλύτερες έννοιες για να βοηθήσουν την άνθρωπο και την κοινωνική του οργάνωση από αυτήν του εθνικισμού ό,τι ορισμό και αν του δωσεις.
      Σε άλλο κειμενο μου έχω καταδείξει ότι η έννοια του εθνικισμού στην Γαλλική επανάσταση του 1789 είχε λειτουργήσει ενοποιητικά και ενάντια σε αυθαίρετες δεσποτίες αλλά ήδη από τον 19ο αιώνα άρχισε να φαίνεται η κακή χρήση της έννοιας.Ο 20ος αιώνας ήταν το σφαγείο των εθνικισμών και στο όνομα τετοιων εθνικισμών ξέσπασαν παγκόσμιοι πόλεμοι από το ευρωπαϊκό έδαφος ή επιβλήθηκαν ναζιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα.

      Σήμερα που όλος ο πλανήτης είναι χάρη στο ίντερνετ και τις διαδοχικές τεχνικές επαστάσεις ένα χωριό και σήμερα που ξέρουμε ότι η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά ένας πλανήτης σε τρισεκατομμύρα άλλους, η έννοια του εθνικισμού είναι ακόμη πιο διχαστική και γελοία από ότι ήταν στο παρελθόν.
      Μπροστά στο φως της επανάστασης της πληροφορίας τα ευρωπαίκά πανεπιστημία είναι απολιθώματα του παρελθόντος.

      Αν σε ενδιαφέρει η κοινωνική και ατομική απελευθέρωση τότε αναγκαστικά ξεπερνάς την στενή, περιχαρακωμένη και αυθαίρετη έννοια του έθνους.Τα μεγαλύτερα εγκλήματα άλλωστε έχουν γίνει μεταξύ του ίδιου έθνους.Ο εμφύλιος είχε περισσότερους νεκρούς και ξεριζωμένους ακόμη και από την μικρασιαστική καταστροφή του 1922.(άλλη μια τυχοδιωκτική και στηριγμένη στις πλάτες των ισχυρών εθνικιστική εκστρατεία)
      Όπως έχει γραφτεί:»έθνος είναι ένας τρόπος να ενώνεις ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα κοινό διαχωρίζοντας τους από μεγαλύτερες μάζες ανθρώπων που έχουν πραγματικά κοινά»

      Ειλικρινά μπορεί κάποιος να φανταστεί κοινωνική αλλαγή που θα καταργεί το χρήμα ως μέσο ρύθμισης των ανθρώπινων σχέσεων χωρίς αυτή να είναι παγκόσμια;Ή νομίζει ότι η ζωή σου έχει τόσες διαφορές από έναν μέσο άνθρωπο του πλανήτη ώστε να συγκροτεί ξεχωριστό έθνος με διαφορετικο πεπρωμένο;
      Το ίντερνετ χρησιμοποιείς!Ένα παγκόσμιο μέσο που μπορεί να ενοποιήσει την ανθρωπότητα.Μην το σπαταλάς για να σπέρνεις εθνικιστικούς μύθους.Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια εξέγερση χρειαζόμαστε και όχι μόνο τοπική.
      Ή νομίζεις ότι μια εξέγερση εδώ δεν θα εμπνεύσει άλλες χώρες;

      Αν δεν μπορείς να αποκτήσεις κοσμική συνείδηση που να σε εντάσσει στο Συμπάν, τουλάχιστον απέκτησε Πλανητική που σε εντάσσει στην Γη.
      Οι εθνικιστικές στενοκεφαλιές κατάντησαν όχι μόνο ματωβαμμένες αλλά και τόσο γελοίες όσο οι τοπικιστικές και γηπεδικές στενοκεφαλιές…

  6. Φίλε blackpanther1975,
    Συμφωνώ στον ρομαντισμό σου. Πολύ θα ήθελα και εγώ να πιστέψω στη λύτρωση μέσω της Εξέγερσης.
    Όμως η Ιστορία δίνει άλλα συμπεράσματα.
    Αν είμαστε μπροστά στο δίλημμα του αν προτιμάμε να είμαστε Ιμπεριαλιστές ή θύματα του ιμπεριαλισμού και δεν υπάρχει για αντικειμενικούς λόγους άλλη επιλογή, τι θα διαλέξουμε ;
    Πιό συγκεκριμένα γιατί να θεωρούμε το ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να οργανωθεί, να δημιουργήσει δυναμική βιομηχανία και το ότι η βαριά της βιομηχανία είναι η στρατιά από γκαρσόνια και καμαριέρες των εστιατορίων και ξενοδοχείων των οποίων οι ιδιοκτήτες, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι αυτοί που εμφανίζονται άλλα ΞΕΝΟΙ.
    Θεωρώ ότι η ανικανότητα βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα λόγω γενικευμένης ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Και αν προχωρήσουμε κατά ένα βήμα μπορούμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να είμαστε πιο εποικοδομητικοί βάζοντας ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι είναι ηθελημένος ο γενικευμένος οικονομικός και τεχνολογικός πρωτογονισμός της Ελλάδος σχεδόν σε όλους τους Τομείς & Φορείς (πχ Πληροφορική, Εκπαίδευση)
    Νομίζω ότι αν και μικρό έθνος πρέπει να προτιμάμε να είμαστε σε κάτι ανταγωνιστές των τεχνολογικά προηγμένων Χωρών και όχι μόνο αγοραστές των τεχνολογιών τους.
    Σε τελική ανάλυση προτιμάμε να είμαστε αφέντες ή δούλοι ;
    Αυτό είναι το διακύβευμα για την σημερινή Ελλάδα. Και όταν δεν παίζεις τον ρόλο του δούλου μπορείς πιό εύκολα να αναπτύξεις την αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα.
    Δεν μου αρέσει να είναι η ΕΛΛΆΔΑ ΕΠΑΙΤΗΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ.
    Γι’αυτό συμφωνώ με τον Μίκη ότι πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε το παράστημα μας.
    Σε ότι με αφορά το συνηθίζω γιατί συχνά εργάζομαι στο Εξωτερικό σαν ίσος προς ίσον και δεν δέχτηκα ποτέ την περιφρόνηση των Ελλήνων και της Ελλάδος από τους ξένους δήθεν ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, γιατί δυστυχώς είναι τεράστιες οι αντιθέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών.
    Είμαστε σε κατάσταση εξοντωτικού Οικονομικού ΠΟΛΕΜΟΥ και οφείλουμε να σώσουμε τις επόμενες γενεές μας. Σωστά λοιπόν εξεγείρονται οι Αραβικοί λαοί. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

    • Ο μόνος τρόπος για να υψώσεις το ανάστημα σου είναι να εξεγερθείς!Ακόμη και η ετυμολογία της λέξης εξέγερση το αποκαλύπτει αυτό. Αλλά δεν χρειαζόμαστε ετυμολογίες. Εύκολες λύσεις που να τις αναλαμβάνουν αλλοι για άλλους δεν υπάρχουν και όσες παρουσιάζονται είναι όλες ψευτικές. Η Εξεγέρση προϋποθέτει ότι οι απλοί άνθρωποι αναλαμβάνουν τις ευθυνες τους και συντονίζονται μεταξύ τους καθοδηγούμενοι όχι από σκοπιμότητες αλλά από τις ανάγκες της Ζωής.

      Ζούμε παγκόσμια το σάπισμα του καθεστώτος του χρήματος που στο διάβα του χρέωσε όλο τον κόσμο.
      Ζούμε επίσης την επανάσταση του ίντερνετ και του opensource.
      Διαθέτουμε τεχνολογίες και γνώσεις του 2011. Μια χώρα σαν την ελλάδα τόσο αραιοκατοικημένη(εκτός Αττικής!) με τόσα νησιά, ήλιο και ομορφές θα έπρεπε να είναι στις πιιο ευτυχισμένες χώρες του κοσμου.Κι όμως οι δυνάμεις του χρήματος, του τσιμέντου και του αυτοκινήτου την μετετρεψαν στην πιο δυστυχισμένη.

      Η λύση είναι ο καθένας μας και στον τρόπο που ζει.
      Η λύση είναι στην πλατιά συνεργασία ανθρώπων που ενδιαφέρεονται για το ατομικό και κοινωνικό καλό.
      Η λύση είναι στον ήλιο, το οξυγόνο, το πράσινο, το σεβασμό της αλλης ζωής.
      Η λύση είναι σε πολλά άλλα άλλα ΟΧΙ σε αυτόκλητους σωτήρες που θεωρούν ότι έχουν κάποιο δικαίωμα να είναι ηγέτες όλων και να διατάζουν όλους επικαλούμενοι είτε μαρξιστικά είτε νεοφιλελεύθερα είτε εθνοφυλετικά προγράμματα ανάπλασης…
      Μεγάλη κουβέντα και μόνο λίγα μπόρεσα να θέσω…

    • @Bob Velis :Νομίζω ότι αν και μικρό έθνος πρέπει να προτιμάμε να είμαστε σε κάτι ανταγωνιστές των τεχνολογικά προηγμένων Χωρών και όχι μόνο αγοραστές των τεχνολογιών τους.

      _______________________________________

      φιλε αν θα επρεπε να ειμαστε ανατγωνιστες στην τεχνολογια (με τον υπαρχοντα παγκοσμιο καταμερισμο) ,η αν θα επρεπε καταπιαστουμε και να αναπτυξουμε τομεις στους οποιους εχουμε εξ αιτιας θεσης και ιστοριας απολυτα συγκριτικα πλεονεκτηματα ,οπως ΓΕΩΡΓΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ , ειναι μια ολοκληρη συζητηση και ευχαριστως να τη κανουμε

      αυτο ομως που δεν χωραει συζητηση ειναι η παγκοσμια προτοτυπια της ιδεας , ως Εθνος να γινουμε ανταγωνιστες Κρατων … ξερεις δεν ειναι και πολλοι ομοειδη συστηματα

      εκτος και αν εννοεις ως κρατος να γινουμε ανταγωνιστικοι των αλλων κρατων ,αλλα κυλας στο «λαθος», επειδη ολο και γυρναει στη γλωσσα το λεξημα εθνος και τα παραγωγα του 🙂

  7. Κάθε φορά που βγαίνει ο Μίκης τα εθνίκια κοκορεύονται.

    Καλό είναι που λέει ο Μίκης για επανάσταση μιας και έχει έρισμα στον κόσμο της προηγούμενης γενιάς,
    αλλά πρέπει να προσθέσει και ένα «κομμουνιστική» μπροστά

    γιατί και ο Παττακός επανάσταση έλεγε τη χούντα

    Απάντηση στην παγκοσμιοποίηση δεν είναι ο εθνικισμός
    αλλά ο διεθνισμός

    οι 300 πρόσφυγες απεργοί πείνας ήταν χτύπημα στην παγκοσμιοποίηση σε local επίπεδο
    παγκοσμιοποίηση είναι ο εθνικισμός
    παγκοσμιοποίηση είναι ο πρόσφυγας να μην έχει χαρτιά
    διεθνισμός είναι ο πρόσφυγας να έχει ίσα δικαιώματα με τον υπόλοιπο πληθυσμό

    • και αν δεν θελει να μιλαει για γκουμμουνισμους και τα τοιαυτα, ας ζωγραφιζε εστω και γενικολογα εναν αλλον κοσμο οπου θα υπηρχε δημοκρατια, δικαιο, ισονομια ,ελευθερια και αδελφοσυνη μεταξυ ανθρωπων ανεξαρτητου φυλου, φυλης , εθνους, χρωματος ,ηλικιας ,υψους , πλατους, βαρους κλπ κλπ

      αλλα δεν…

  8. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που είναι μάλιστα στη ζώνη του ΕΥΡΩ, τουλάχιστον επίσημα γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί το συμφέρον του ΕΘΝΟΥΣ με αυτό το ΚΡΑΤΟΥΣ. Το σημαντικό δεν είναι η φιλολογική συζήτηση αλλά η ουσία. Το να κάνει δώρο το Ελληνικό κράτος τον ΟΤΕ (τηλεπικοινωνίες) και την ΔΕΗ (ενέργεια) στους ξένους ή στους ψευδο-κεφαλαιούχους ιδιώτες είναι στρατηγικής σημασίας και δεν μπορεί να μας βρει σύμφωνους. Συμφωνώ ότι η εγκατάλειψη της Γεωργίας ήταν εγκληματική πράξη.
    Δεν γνωρίζω το τι ακριβώς εννοούμε με την Εξαγωγή Πολιτισμού. Όταν πρόκειται για την αναπτυγμένη Μουσική και τον υποανάπτυκτο Κινηματογράφο ποιος μπορεί να διαφωνίσει;

    • θα ηθελες να μου υποδειξεις κατι ,ενα κειμενο,ενα βιβλιο, ενα διαγγελμα ,μια αναφορα απτην οποια να προκυπτει , ότι στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που είναι μάλιστα στη ζώνη του ΕΥΡΩ, τουλάχιστον επίσημα γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί το συμφέρον του ΕΘΝΟΥΣ με αυτό το ΚΡΑΤΟΥΣ.

  9. Δυστυχώς θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι αυτό που λέγεται ότι πολλοί Έλληνες ζούν σε άλλο πλανήτη αληθεύει για πολλούς από αυτούς.
    Απλό παράδειγμα σαν αυτό π[ου ζητείται από τον φίλο «alexantro trollientes» είναι το ότι η Γαλλία που δεν έχει πετρέλαιο έχει αναπτύξει προηγμένη Τεχνολογία στον Τομέα αυτό και το Γαλλικό Κράτος ενισχύει ουσιαστικά με τις διάφορες Υπηρεσίες του (ας δεν τις αναφέρουμε) παίζοντας για αυτό ιδιαίτερη Διεθνή Πολιτική και επωφελείται βέβαια το Γαλλικό Έθνος στο πρόσωπο των χιλιάδων γεωλόγων και γεωφυσικών που εργάζονται στον Τομέα αυτό, την στιγμή που οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους Έλληνες ζουν στη μιζέρια. Είναι αυτοί που έκαναν με σεισμικές μεθόδους Έρευνες στο παρελθόν στην Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα αντικειμενικά δεν υπάρχει καμία σχετική τεχνογνωσία.
    Θέλεται άλλο παράδειγμα; Αντιγράφω κατά λέξη στα γαλλικά από την LIBERATION: «Le groupe de médias et de télécoms Vivendi est désormais seul maître à bord de l’opérateur téléphonique SFR, dont il détient la totalité du capital après le rachat pour près de 8 milliards d’euros de la part du britannique Vodafone, qu’il guignait depuis des années», (http://www.liberation.fr/economie/01012329672-vivendi-rachete-la-totalite-de-sfr) ενώ εδώ πηγαίνουμε συνειδητά σε αντίθετη κατεύθυνση.
    Στην Ελλάδα θα είχε ξεπουληθεί η Vivendi από τον καιρό που πήγαινε άσχημα και θα θεωρούταν έξυπνη κίνηση κάτι τέτοιο.

    Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει κατάσταση ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ με ότι αυτό συνεπάγεται … Έλληνες ξεχάστε το lifestyle σαν βάση της Οικονομίας.

Σχολιάστε