Ακτιβιστής κινδυνεύει να υποβληθεί αναγκαστικά σε ψυχιατρική θεραπεία

[Αναδημοσίευση]

Διεθνής Αμνηστεία – Ελληνικό Τμήμα

Ηλεκτρονικό Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ακτιβιστής κινδυνεύει να υποβληθεί αναγκαστικά σε ψυχιατρική θεραπεία

(UA 243/10)

Στις 29 Οκτωβρίου ο Andrei Bondarenko, συνδικαλιστής-ακτιβιστής, διατάχτηκε από δικαστήριο της Vinnytsya, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, να υποβληθεί σε υποχρεωτική ψυχιατρική εξέταση. Ο ακτιβιστής κρύβεται από τις αρχές και φοβάται ότι θα υποβληθεί υποχρεωτικά σε ψυχιατρική θεραπεία, εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης και της δράσης του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Andrei Bondarenko δεν έχει ιστορικό ψυχικών ασθενειών και έχει υποβληθεί σε τρεις ψυχιατρικές εξετάσεις για να αποδείξει ότι είναι πνευματικά υγιής, η τελευταία εκ των οποίων ήταν τον Οκτώβριο του 2010. Ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται ο δημόσιος κατήγορος για να τον υποβάλει σε εξετάσεις είναι «η υπερβολική συναίσθηση που έχει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η ανεξέλεγκτη προθυμία να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα με μη ρεαλιστικούς τρόπους».

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ:

  • Να υποβληθεί ο Andrei Bondarenko σε εξετάσεις εκτός της επαρχίας της Vinnytsya, παρουσία ψυχιάτρων από τον Ψυχιατρικό Σύλλογο της Ουκρανίας, καθώς και από τον Παγκόσμιο Ψυχιατρικό Σύλλογο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αμεροληψία της εξέτασης. Επίσης, να μην υποβληθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία πριν εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα στη διάθεσή του.
  • Να γίνει έρευνα για τις πολυάριθμες παρατυπίες αυτής της υπόθεσης, όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο δικηγόρος του αποκλείστηκε από τη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 29 Οκτωβρίου.
  • Να λάβουν υπόψη τους οι ουκρανικές αρχές ότι είναι υποχρεωμένες όχι μόνο να εξασφαλίσουν ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητες τους ανεμπόδιστοι, αλλά και να τους προστατεύουν από «οποιαδήποτε πράξη βίας, απειλή ή αντίποινα».

Σύντομο URL: http://wp.me/pPn6Y-3Ry

Μετέφερε η eréndira


4 σκέψεις σχετικά με το “Ακτιβιστής κινδυνεύει να υποβληθεί αναγκαστικά σε ψυχιατρική θεραπεία

  1. Τι απροκάλυπτος κυνισμός: «η υπερβολική συναίσθηση που έχει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η ανεξέλεγκτη προθυμία να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα με μη ρεαλιστικούς τρόπους»!
    😦

Σχολιάστε