Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

απ’τον blackpanther1975

Eναλλακτικός τίτλος Νο1:»Η ξεφτίλα και το ξεμπρόστιασμα της Ναυτεμπορικής και ο τρομος των μεγαλοαστών»

Εναλλακτικός τίτλος Νο2:»Η αλήθεια ως διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών για τρίτους»

Kαμιά φορά το να σε λογοκρίνουν είναι απόδειξη της ισχύς των λόγων σου.

Ολοκληρωτικά καθεστώτα που καταφεύγουν στην λογοκρισία ως μέσο ελέγχου αποκαλύπτουν μόνο την ηθική τους χρεωκοπία και τον φόβο τους μπροστά στην αλήθεια.

Στην εποχή μας  όπου το ίντερνετ έχει δώσει το δικαίωμα λόγου σε όλους και στην περιόδο όπου εδώ προσπαθεί να επιβληθεί η χούντα του ΔΝΤ, η λογοκρισία που προστατεύει τους ισχυρούς προκαλεί μόνο οργή και χλεύη  αλλά και ξεμπροστιάζεται ανελέητα.Ευτυχώς!

Σήμερα πολλοί μιλάνε για καταλογισμό ευθυνών για την σημερινή καταστροφή.Το αίτημα «να τιμωρηθούν οι ένοχοι» απολαμβανεί την συντριπτική αποδοχή των κατοίκων αυτής της χώρας. Όταν ο πρόεδρος της  ελληνικής δημοκρατίας που βρίσκεται στον γύψο του ΔΝΤ έκφρασε απλά και αφηρημένα αυτό το αίτημα, η ναυτεμπορική ένα από τα πιο δημοφιλή σάιτς του ελληνικού ίντερνετ «άνοιξε» τη συζήτηση για να εκφράσουν οι αναγνώστες της τις απόψεις τους.

Το «άνοιξε» το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί όπως αποδείχτηκε αυτό το σάιτ είχε προαποφασίσει ποια είναι τα όρια της συζήτησης.

Εδώ ας ξεκαθαρίσω παρεκβατικά κάποια πράγματα:

Θεωρώ την ναυτεμπορική ένα σάιτ ντροπή για το ελληνικό ίντερνετ και αυτό για έναν βασικό λόγο.

Όχι  γιατί είναι η φωνή των μεγάλων αφεντικών, δημοσιεύοντας τις δραστηριότητες και τα εγκλήματα τους  με τρόπο που να τους αθωώνει και να τους δοξάζει. (αν μπορούσατε μόνο να δείτε πώς παρουσίασαν την εξοργιστική είδηση ότι οι 1000 πιο πλούσιοι του πλανήτη αύξησαν σε ένα χρόνο την περιουσία κατά δυομισι τρισεκατομμύρια δολλάρια και με τι περηφάνεια πρόβαλαν ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και δύο έλληνες που κέρδισαν σε αυτό διάστημα δυόμισι δισεκατομμύρια δολλάρια σε συνθήκες που κόβουν ακόμη κα το πενιχρό επίδομα 200 ευρώ αλληλεγγύης προς τους άπορους! )

Όχι γιατί είναι ο δηλωμένος εχθρός των λαϊκών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων παρουσιάζοντας τες ως υπεύθυνες για το σημερινό χάλι.

Όχι γιατί οι περισσοτερες δημοσιεύσεις τους είναι κλειστές στον ανοιχτό σχολιασμό και μόνο λίγες και επιλεκτικές έχουν αυτό το «προνόμιο»

Όχι γιατί το σάιτς τους είναι πηγμένο στις κακόγουστες φλας διαφημίσεις που σου επιβάλονται όταν πας να το ανοίξεις.

Αλλά κυρίως γιατί κλειδώνουν το περιεχόμενο τους μετά από μικρό διάστημα από την δημοσιεύση του και επιτρέπουν την  ανοικτή  πρόσβαση σε αυτό μόνο σε αυτούς που τους έχουν πληρώσει ζεστό χρήμα.

Αυτή η πρακτική είναι ξένη προς το πνεύμα του ελεύθερου ανοικτού ίντερνετ, την ακολουθούν σάιτς σαν τον economist και αν επικρατούσε θα έφερνε το τέλος του δωρεάν ίντερνετ αλλά και θα καταργούσε την κοινή πρακτική σε αυτό να δημοσιεύεις συνδέσμους από άλλα σάιτς.

Αν δοκιμάσεις λοιπόν να βάλεις ένα λινκ από παλιές δημοσιεύσεις της ναυτομπορικής θα βρεθείς μπροστά σε έναν τοίχο που κρύβει το περιεχόμενο της δημοσίευσης με την ένδειξη:»μόνο για συνδρομητές»

Αυτήν την πρακτική είχαν δοκιμάσει να την κάνουν κυρίαρχη(ευτυχώς με παταγώδη αποτυχία !)  οι βαρώνοι της ενημέρωσης τα χρόνια που δεν υπήρχε η google στο ίντερνετ και είμαι αρκετά παλιός σε αυτό ώστε να θυμάμαι τις ανησυχίες και τις αγωνίες των χρηστών του ότι σε λίγο δεν θα βρίσκουν ελεύθερο περιεχόμενο και ότι τα περισσότερα σάιτς θα είναι συνδρομητικά.

Ευτυχώς αυτό δεν πέρασε αλλά η ναυτεμπορική επιμένει σε εκείνες τις αποτυχημένες προσπάθειες που κλειδώνουν το περιεχόμενο σάιτς σε αυτούς που δεν τον πληρώνουν.

Δοκιμάστε για παράδειγμα να πατήσετε αυτό το λινκ που αφορά την δημοσιευση τους για την λιστα του forbes με τους πιο πλούσιους του πλανήτη  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788915

Θα δείτε αυτό:

Λοιπόν είναι δικαίωμα τους και αφού έτσι  θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ ας το κάνουν.

Να γνωρίζουν όμως οι συνδρομητές του (και δεν αναφέρομαι σε μεγαλοαστούς που δικαιολογημένα από την μεριά τους θέλουν το σάιτ τους να προστατεύει τα συμφεροντα τους αλλά σε όλους τους άλλους  που αφελώς νομίζουν ότι ενισχύουν ένα αξιοπιστο και αντικειμενικό σάιτ) ότι πληρώνουν για την απόλυτα ελεγχόμενη και στημένη ενημέρωση.

Να γνωρίζουν ότι πληρώνουν για στυγνούς λογοκριτές και τσιράκια των μεγαλοαπατεώνων μεγαλοαστών.

Να γνωρίζουν επίσης αυτοί που πάνε να καταθέσουν τις αποψεις τους στις «ανοιχτές» συζητήσεις της ναυτεμπορικής ότι συμμετέχουν σε στημένες συζητήσεις που έχουν από πριν καθοριστεί τα όρια τους και έχει καθοριστεί από πριν τι μπορεί να ειπωθεί.

Να γνωρίζουν ότι εκεί απαγορεύεται να θίξεις μεγαλοαστούς ακόμη και τώρα που η λαϊκή οργή για τις κλοπές και τις απατεωνιές τους έχει ξεχειλίσει.

ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ποτέ ως τώρα δεν είχα παρέμβει  στις ανοικτές συζητήσεις της ναυτεμπορικής.

Χάζευα κάποιες φορές τι γράφουν σε αυτές και έφριττα με το επίπεδο και το περιεχόμενο τους. Σε αυτές κυριαρχε ο χειροτερος λαϊκισμός των μεγαλοαστών που θέλει να ρίξει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους  εκτός  από αυτούς τους ίδιους.

Έκανα μια εξαίρεση χτες στη συζήτηση για τις δηλώσεις του Παπούλια γιατί εν όψει του σεισμού της 5 Μάη ούτε η ναυτεμπορική το όργανο των μεγαλοαστών μπορούσε να επιβάλει την γραμμή της σε αυτήν .

Η συζήτηση γίνεται εδώ: www.naftemporiki.gr/news/viewcomments.asp?id=1810761

Για πρώτη φορά σε κάθε σχόλιο του στυλ:»Υπενθυμίζω σε όσους έχουν ξυπνήσει οι επαναστατικές τους ορμόνες ότι βρισκόμαστε εδώ λόγω των δυναμικών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων. Αν δεν το καταλαβαίνετε καλύτερα να μείνει για πάντα το ΔΝΤ… σε τέτοια ηθική κατάπτωση που βρίσκεται η Ελλάδα είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Φτάνει να ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕυπήρχε ένα άλλο που το έβριζε. Αυτό είναι ενδεικτικό της παλαϊκής οργής που δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε στα πληρωμένα σάιτς των μεγαλοαστών.

Έγραψα και γω ένα σύντομο σχόλιο.Περίμενα αφελώς να δημοσιευτεί. (πόσο είχα υποτιμήσει τον τρόμο των μεγαλοαστών στην εποχή μας!).Ιδού ποιο ήταν:

«οι υπεύθυνοι για την σημερινή καταστροφή έχουν ονοματεπώνυμο:
Κοκκαλης, Αγγελόπουλος, Λάτσης για να ανάφερουμε μερικά μόνο προβεβλημένα ονόματα που διαθέτουν αμύθητες περιουσίες.
Ο Λάτσης έβγαλε εναμισι δις δολλάρια σε έναν χρόνο (αυτό το έμαθα από την ίδια την ναυτεμπορική!) και έχει το θράσος  ΤΩΡΑ να απολύσει 100 εργαζομενους από την eurobank.
Η οργή του κόσμου δεν έχει όρια πλέον.
20 χρόνια καποιοι έτρωγαν τα ευρωπαϊκά λεφτά, έπαιρναν σκανδαλώδικα χαριστικές αναθέσεις έργων,είχαν την πιο πρόστυχη φορολογική ασυλία.
Κάποιοι έχουν τώρα το θράσος να εξισώσουν αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες με φουκαράδες που χρησιμοποιήθηκαν πολιτικά και ρουσφετολογικά για να εκλεγούν οι ίδιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί που μας έστειλαν στην χούντα του ΔΝΤ.
Οι μεγαλοκαναλάρχες κάνουν τις πάπιες και κρύβουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες στην διαπλοκή και στην διάλυση της χώρας.
Μας επιβάλουν εξαθλίωση και μαζική ανεργία για να σώσουν καποιοι μεγαλόσχημοι τις αμύθητες περιουσίες τους.
Οι έλληνες μεγαλοαστοί σε αυτήν την συγκυρία αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο.
Το ΠΑΣΟΚ καμώνεται ότι μειώνει τον υπέρογκο δημόσιο τομέα προσλαμβάνοντας δύο χιλιάδες νέους αστυνομικούς με το όνομα ΔΙΑΣ,(για να βαράει περισσότερο τους διαδηλωτές…) αφήνει αφορολόγητη την εκκλησία και μετέτρεψε μια κρίση χρέους σε όχημα υποδούλωσης της χώρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ!»
Ε, λοιπόν όχι μόνο δεν το δημοσίευσαν αλλά δημιούργησαν μια νέα κατηγορία που δικαιολόγησε την λογοκρισίας τους: «Διαδοση ανεπιβαιωτων φημών για τρίτους»!!!!!»
ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ
(Και εδώ το ΧΑ δεν σημαίνει όπως το χρησιμοποιεί η ναυτεμπορική Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά κελαριστά γέλια για την ξεφτίλα των μεγαλοαστών που έφτασαν να φοβούνται τόσο την οργή του κόσμου)
Γνωρίζω ότι αυτή η κατηγορία δημιουργήθηκε για αυτό το σχόλιο γιατί όχι μόνο εμφανίστηκε ως τέτοια μετά το σχόλιο μου αλλά κάθε φορά που προσπαθούσα να το ξαναστείλω ελαφρά τροποποιημένο, ισόποσα  ανέβαινε και ο αριθμός των λογοκριμένων μηνυμάτων που εντάσσονταν σε αυτήν.
Κάποια στιγμή τους έστειλα το εξής μήνυμα:
«Κύριοι της ναυτεμπορικής!
Μπλοκάρετε συνεχώς ένα σχόλιο μου που ονοματίζει υπεύθυνα και θαρραλέα αυτούς που εγώ μαζί με πάρα πολλούς άλλους θεωρώ κύριους υπέύθυνους της σημερινής καταστροφής.

Φτιάξατε και νέα κατηγορία για το σχολιο μου με το απίθανο όνομα:»Διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών για τρίτους»!!!!
Αν δεν το δημοσιεύσετε θα γίνετε περίγελως στο ίντερνετ για την αχαρακτήριστη λογοκρισία σας που θέλει ακόμη και ΤΩΡΑ να προστατεύσει τους πραγματικά υπεύθυνους για το σημερινό χάλι.
Θα είναι μια μαύρη σελίδα για την ιστορία, την αντικειμενικότητα σας, την αξιοπιστία σας.
Ο κόσμος έχει σε μεγάλο βαθμό ξυπνήσει και δεν θα συνεχίζετε εσείς να τον έχετε στο σκοτάδι καθώς το ίντερνετ είναι συνολικά ελεύθερο και δεν ανέχεται τέτοιες ωμές λογοκρισίες.
Αυτό δεν συνιστά απειλή αλλά τη θεμιτή χρήση των δικαιωμάτων του λόγου μου.
Δημοσιεύσατε τα πιο ανυπόστατα σχόλια αλλά αυτό σας πειράζει…
Αποδείξτε μου ότι δεν φοβάστε την ελευθερία του λόγου..
Το αυτί τους δεν ίδρωσε και βέβαια και αυτό το μήνυμα εξαφανίστηκε στο μαύρο κουτί της λογοκρισίας. Άραγε σε ποια κατηγορία;Χωρίς να είμαι σιγουρος κατοχυρώθηκε σε μια νέα κατηγορία που εμφανίστηκε μετά την αποστολή του μηνύματος μου σε αυτούς με το όνομα:»παραβίαση νόμου«!!!!
Πραγματικά η ιστορία είναι για γέλια αλλά και αρκούντως διδακτική.
Φανερώνει τι αντιλαμβάνεται ο άρρωστος εγκέφαλος των μεγαλοαστών και των ρουφιάνων τους ως Διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών για τρίτους και τι αντιλαμβάνεται ως παραβίαση νόμου. Φανερώνει όμως και το άγχος και την πρεμούρα που τους έχει πιάσει για να αποφύγουν τον καταλογισμό των ευθυνών τους και την δίκαια τιμωρία τους.
Έχοντας συνηθίσει να ζουν ως Θεοί, έχοντας μαζέψει όλο τον πλούτο του κόσμου και έχοντας το θράσος να παρουσιάζονται και ως φιλάνθρωποι φέρνουν τώρα τους προστάτες τους του ΔΝΤ για να συνεχίσουν ανενοχλητοι το πλιάτσικο τους και με πολύ  πιο επαχθείς όρους από πριν.
Όχι μονο θέλουν να αποφύγουν την τιμωρία αλλά ζητάνε από πάνω και την ισχυροποίηση τους επιβάλλοντας την συλλογική τιμωρία σε μια ολόκληρη κοινωνία.
«Μένει άφωνος ο Άνθρωπος μπροστά στο θράσος των ισχυρών» είχε γράψει ο Τσόμσκι στο «έτος 501 η κατάκτηση συνεχίζεται»
και αυτό είναι το πιο επίκαιρο μότο της εποχής μας που συνεχώς στο εξής θα επικαλούμαι.
Γι’αυτό στις 5 Μάη απαιτείται να γίνει σεισμός, γι’ αυτό όποιος αύριο μείνει σπίτι του ή πάει κανονικά στην δουλειά του θα είναι συνένοχος σε αυτό το τεράστιο έγκλημα.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΜΑΗ!
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ!

8 σκέψεις σχετικά με το “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

  1. Άστους αυτούς στη μιζέρια του καναπέ τους. Εμείς θα βρεθούμε αύριο όλοι μαζί, θα δούμε πάλι την ομορφιά του δρόμου, την αλληλεγγύη, την πάλη που πρέπει να κάνει η γενιά που την πρόδωσε η προηγούμενη!

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

  2. Πολύ σωστά τα λες Δημήτρη!
    Αύριο θα μετρηθούμε πόσοι είμαστε οι ζωντανοί.
    Αύριο θα δούμε αν η οργή μας είναι γνήσια ή κούφια.
    Αύριο θα ζήσουμε μια υπέροχη μέρα!

  3. ΧΑ (Χωρίς Αφεντικά) ΧΑ (Χιλιάδες Απεργοί) ΧΑ (Χαρούμενη Ανατροπή) ΧΑ (Χαοτική Αντίδραση) ΧΑ (Χαλύβδινη Αντίσταση) 🙂

    Θα έρθει η ώρα που θα τρέχουν με μια Ναυτεμπορική τυλιγμένη ρολό στον κώλο τους.

    • ΧΑ (Χτυπάμε Αναρχικά)ΧΑ(Χαιρόμαστε Ανατρεπτικά)ΧΑ(Χώροι Αντίστασης)ΧΑ(Χορεύουμε Ακάματα)!
      Ωραίο το σχόλιο σου mind!
      Χτυπά Ανελέητα την ξεφτίλα τους!

  4. IΤΑΛΙΑ – Bandiera rossa

    Avanti o popolo, alla riscossa
    Bandiera rossa, bandiera rossa
    Avanti o popolo, alla riscossa
    Bandiera rossa trionferà.

    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Evviva il socialismo e la libertà!

    Degli sfruttati l’immensa schiera
    La pura innalzi, rossa bandiera
    O proletari, alla riscossa
    Bandiera rossa trionferà.

    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Il frutto del lavoro a chi lavora andrà.

    Dai campi al mare, alla miniera
    All’officina, chi soffre e spera
    Sia pronto è l’ora della riscossa
    Bandiera rossa trionferà.

    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Soltanto il socialismo è vera libertà.

    Non più nemici, non più frontiere
    Sono i confini rosse bandiere
    O socialisti, alla riscossa
    Bandiera rossa trionferà.

    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Nel solo socialismo è pace e libertà.

    Falange audace cosciente e fiera
    Dispiega al sole rossa bandiera
    Lavoratori alla riscossa
    Bandiera rossa trionferà.

    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Bandiera rossa la trionferà
    Evviva il comunismo e la libertà

Σχολιάστε