H EΞΕΓΕΡΣΗ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (1)

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι φωτογραφίες που διανθίζουν το κείμενο είναι παρμένες από το σάιτ της χρυσής αυγής και από κάποιες ομάδες του facebook! Eίναι σπαρταριστές και ιδιαίτερα διδακτικές ως προς τούτο:το ίντερνετ από την αποκεντρωμένη φύση του δεν φτιάχτηκε για να υπηρετήσει την παρανοϊκή φασιστική ιδεολογία. Στο σάιτ της χρυσής αυγής στο οποίο έχουν ενσωματώσει βίντεο από το youtube ξεπετάγονται μόνες τους αντιφασιστικές εικόνες και μηνύματα όταν τα προπαγανδιστικά βιντεάκια τους τελειώνουν!Το ίντερνετ τους κάνει ρεζίλι από μόνο του και δεν θα έχανα την ευκαιρία να δείξω πώς αυτοεκτίθενται! Φασίστες γίνατε ρεζίλι πάλι!]

MEΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.

H φασιστική δομή συνίσταται σε 6 βασικά χαρακτηριστικά:

1) Σεξουαλική μιζέρια και δυσανεξία.

2) Ροπή στην αρχηγολατρεία και οπαδολατρεία

3) Επιθυμία να τιμωρηθούν και να χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα.

4) Ανάγκη για κούφιες περηφάνιες και τεχνητά μέσα αυτοανύψωσης.

5) Έφεση στο να κρύβεται, να μεταμφιέζεται, να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

6) Θράσος να κατηγορεί τους αντιπάλους της αυτό που η ίδια είναι.

Μεμονωμένα κάθε  χαρακτηριστικό  μπορεί να υπάρχει και σε μη φασιστικούς οργανισμούς.

Όλα μαζί  συνιστούν την βιολογική παραμόρφωση η  οποία θρέφει το φαινόμενο του φασισμού.

Στον σημερινό νεοελληνικό φασισμό μπορούμε να εντοπίσουμε όλα τα χαρακτηριστικά που συνιστούν την φασιστική δομή.

Το νούμερο 3 (Επιθυμία να τιμωρηθούν και να χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα) είναι ίσως το πιο έκδηλο από όλα.

Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, οι πεινασμένοι αφρικάνοι και οι εξαθλιωμένοι του Μπαγκλαντές έχουν μετατραπεί στα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα για τα δεινά αυτού του τόπου.

Φιλήσυχοι, βασανισμένοι άνθρωποι βαφτίζονται εισβολείς που θέλουν να αλλοιώσουν το ελληνικό αίμα και να αλλάξουν το θρήσκευμα του μέρους!

Η ορολογία που χρησιμοποιούν οι υπερασπιστές τέτοιων απόψεων έρχεται αυτούσια και απαράλλακτη από τον “ο αγών μου” του χίτλερ λες και οι ιδέες αυτού του αρχισφάχτη της ιστορίας να μην έχουν καταδικαστεί από την μνήμη των ανθρώπων, λες και εκείνο το επαχθές ναζιστικό καθεστώς να συνεχίζει να υπάρχει και να μην έχει καταρρεύσει πριν από 65 χρόνια.

Να γιατί οι σημερινοί φασίστες που φωλιάζουν στο ΛΑΟΣ στην χρυσή αυγή ή αλλού είναι 100 φορές χειρότεροι από τους φασίστες που δρούσαν πριν από 75 χρόνια.

Αυτοί σε σχέση με τους παλιούς ξέρουν ότι :

Α) Η σταυροφορία του εθνικισμού κατέληξε στην μεγαλύτερη σφαγή όλων των εποχών και σε πράξεις γενοκτονίας και ασύλληπτης κρατικής τρομοκρατίας.

Β) Το αίμα χωρίζεται μόνο σε προσδιορισμένες ομάδες αίματος και ένας φασίστας που ωρύεται σήμερα για την καθαρότητα του «αίματος» μοιράζεται πιθανά την ίδια ομάδα αίματος με έναν αλλόεθνο και διαφορετικό με έναν ομόεθνο.

Το διαβόητο DNA όπως αποκαλύφτηκε είναι κατά 98% ίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου και κατά 99,7% ακριβώς το ίδιο μεταξύ όλων των ανθρώπων ψηλών και κοντών, γυναικών και αντρών, μαύρων και κίτρινων. Το ανθρώπινο είδος σε όλη την ποικιλομορφία του αλλά και η ίδια η ζωή έχουν συντριπτικά περισσότερα κοινά από διαφορές.

Η αναγνωρισμένη θεωρία της καταγωγής των ειδών ανάγουν ένα κοινό πρόγονο για όλη την ζωή  που βρίσκεται στην  τάξη των πρωτοπλασμάτων. Επομένως ψυχοπαθή άδωνη αν θέλεις να νιώσεις περηφάνια για όλους τους προγόνους σου, όπως διατείνεσαι από το φασιστοκάναλό σου, τότε να νιώσεις καταρχήν περηφάνια για το πρωτόπλασμα που σε δημιούργησε. Αυτό σίγουρα δεν νιώθει καμιά περηφάνια για σένα όπως άλλωστε και όλοι οι νεκροί, αληθινοί ή φανταστικοί πρόγονοι σου.

Γ)Χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο μέσο επικοινωνίας και μεταφοράς πληροφορίας το οποίο όντας παγκόσμιο δικτυώνει κάθε ανθρώπινο ον με οποιοδήποτε άλλο, οπουδήποτε στον πλανήτη.Ζουν λοιπόν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένας και ενιαίος πλανήτης, ένα παγκόσμιο χωριό, επικοινωνία χωρίς σύνορα.(Αυτό το έχει αναγνωρίσει με τρόμο ακόμη και ο φυρερίσκος της χρυσής αυγής μιχαλολιάκος!)

Δ) Σε αντίθεση με τους παλιούς αυτοί δεν γνώρισαν έναν φονικό παγκόσμιο πόλεμο που τους είχε σακατέψει και εξαπατήσει ως προς τους σκοπούς και τα κίνητρα του. Ούτε γνώρισαν από πρώτο χέρι την τραγική αδυναμία των μαρξιστών να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν βίωσαν δηλαδή την πλήρη διάψευση κάθε ελπίδας και ενοποιητικού στοιχείου σε συνθήκες φτώχειας και μαζικής ανεργίας  όπως στη δεκαετία του 30.

Ε) Είναι ήδη πολίτες μιας υπερεθνικής Ευρώπης και δεν ζουν σε χωριστά ανταγωνιστικά κράτη όπως ζούσαν οι Ευρωπαίοι το 1930.

Όντας λοιπόν 100 φορές χειρότεροι από τους ένδοξους προγόνους τους (δηλαδή 100 φορές πιο αδικαιολόγητοι, θρασύτατοι, ανάλγητοι και απάνθρωποι) αποκαλύπτουν 100 φορές περισσότερο την αποκρουστική παθογένεια του φασιστικού φαινομένου.

Ως γενική αλήθεια ισχύει ότι ο φασισμός ανθεί στα σώματα τις ψυχές και τα μυαλά αυτών που έχουν χάσει την ικανότητα της αγάπης της δημιουργίας της γνώσης και της αλήθειας.

Μια αιμοβόρα και αρπακτική άρνηση ντυμένη στα εθνικά μεγαλεία και καθαγιασμένη στην ηρωική θυσία(βλέπε δολοφονία) της ζωής.

Ας μην το ξεχνάμε!

Κάθε φασίστας είναι και ένας άρρωστος οργανισμός που βρίσκεται σε εμφύλιο με την ίδια του την ύπαρξη.

Αυτό ισχύει για την χρυσή εποχή του φασισμού το 1930 όπως ισχύει ακόμη περισσότερο και σήμερα που τα στοιχεία της εποχής μας είναι συντριπτικά κατά του φασισμού και των επιδιώξεων του.

Ας πάρουμε ένα μικρό παράδειγμα που δείχνει από μόνο του το μέγεθος της αλλαγής.

Σήμερα πάνω από 1 δις ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε άλλη χώρα από την χώρα διαμονής τους.

Οι αποστάσεις του πλανήτη φαντάζουν πιο μικρές από ποτέ ενώ η κοσμική αίσθηση της απεραντοσύνης του σύμπαντος και της μηδαμινότητα ολόκληρου του πλανήτη μας μέσα σε αυτήν πιο δυνατή από ποτέ.

Σίγουρα αυτός ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που φαντάζονταν οι αρχαίοι με την γη ακίνητη στον κέντρο του και όλα τα υπόλοιπα να γυρνάνε γύρω από αυτήν.

Επιπλέον διαθέτουμε έτοιμα μάτια να κοιτάμε τον πλανήτη από ψηλά(με δωρεάν υπηρεσίες σαν του google earth) όταν δεν ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, μια πραγματικότητα που πάλι για τους αρχαίους ήταν μαγική και εξωπραγματική χαμένη στο φαντασιακό μύθων και θρύλων.

Η μυθολογία του φασισμού αποκαλύπτεται πολύ εύκολα ως αυτό που είναι.

Μια ζοφερή μυθοπλασία που θέλει να κινητοποιήσει τα φονικά και σαδιστικά τους ένστικτα.

Αναλύοντας το φασιστικό φαινόμενο αντιμετωπίζουμε τις 6 συμπληρωματικές όψεις του:

1 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

2 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

3 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

4 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

5 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

6 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΤΕΙ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο σπουδαίοι άνθρωποι που αυθαίρετα κατατάσσονται σε έθνη, οι ίδιοι ήταν αρνητές της εθνικότητας τους και τα νοήματα τους έχουν μια παγκόσμια απήχηση.

Αυτό ισχύει για τους στοχαστές και ερευνητές κάθε έθνους.

Ο Μαρξ, Η Ρόζα Λούξεμπουργκ, Ο Βίλχελμ Ράιχ , ο Νόαμ Τσόμσκι όσον αφορά τους Εβραίους.

Ο Καστοριάδης, Ο Πετρόπουλος, Ο Αξελός για να αναφέρουμε κάποια ονόματα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί ήταν ή είναι γνώστες των αρχαίων κειμένων σε βαθμό απερίγραπτα μεγαλύτερο από τον μέσο ελληναρά φασίστα και εντούτοις όχι μόνο δεν έγιναν στενόμυαλοι και απάνθρωποι εθνικιστές αλλά αντίθετα ολοκληρωμένοι πολίτες του κόσμου που απευθύνονται σε όλη την ανθρωπότητα.

Όποιος έχει καταπιαστεί με την μελέτη των αρχαίων κειμένων με καθαρή και απροκατάληπτη ματιά είναι αδύνατο να εκφράζει μισαλλόδοξες εθνικές ιδέες.

Αυτό εξηγεί αντίστροφα γιατί οι περισσότεροι φασίστες είναι άσχετοι με την μελέτη της αρχαίας γραμματείας όσο άσχετοι είναι και με την μελέτη της αρχαίας ιστορίας.

Μέσα στα αρχαία κείμενα τα διασωθέντα χάρη στους άραβες και κάποιους δυτικούς λόγιους  υπάρχει ποικιλομορφία, αντίθετες και αντιφατικές απόψεις (μόνο μελετώντας τα κείμενα του Ηράκλειτου, του Αναξίμανδρου, του Θαλή, του Αναξιμένη βλέπεις 4 διαφορετικές θεάσεις που η μια αναιρεί την άλλη),μεγάλη δόση κοσμοπολιτισμού(ήδη από τον Σωκράτη) που έγινε κυρίαρχο δόγμα των στοχαστών στους αιώνες της ρωμαϊκής κυριαρχίας, μια θρησκεία που καμιά σχέση δεν έχει με την σημερινή επικρατούσα χριστιανή ορθόδοξη,μια πλήρη απαξίωση της χειρωνακτικής εργασίας και μια δικαιολόγηση της δουλείας, μια απαξίωση του γυναικείου φίλου που έφτανε στο σημείο οι κωμωδίες του Αριστοφάνη να μπορούν να τις παρακολουθούν μόνο οι άντρες και όλοι οι ηθοποιοί να είναι υποχρεωτικά άντρες,

Σε εκείνα τα κείμενα διατυπώθηκαν μεγάλες αλήθειες όπως και μεγάλες πλάνες και διασκεδαστικές ανακρίβειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι παρά τον Αρίσταρχο τον σάμιο που όλοι τον κορόιδευαν όταν ζούσε,στην εποχή του η κυρίαρχη και συντριπτική αντίληψη των ανθρώπων ήταν ότι η γη είναι στο κέντρο του σύμπαντος και ο ήλιος γυρνάει γύρω της,

Επίσης ότι όλο αυτό το μωσαϊκό των θεών, που σήμερα το εντάσσουμε στην μυθολογία εκείνης της αρχαιότητας, θεωρούταν αληθινό και πραγματικό και μεγάλοι στοχαστές εξοστρακίστηκαν είτε ακόμη θανατώθηκαν στο όνομα της ασέβειας σε αυτούς τους θεούς.

Η θέση της γυναίκας ήταν σε βαθμό χειρότερο από αυτόν που υπάρχει σήμερα στους ταλιμπάν και η πορνεία ήταν θεσμοθετημένη όπως άλλωστε και η δουλεία που πριν την δημοκρατία μπορούσε να πλήξει μαζικά τους ανθρώπους που ήταν χρεωμένοι.

Εκείνη λοιπόν η εποχή η προ χριστού που κράτησε χοντρικά 2 αιώνες και μετά παραχώρησε την θέση της σε χιλιετίες παρακμής και αφανισμού επιλέχτηκε από τους σύγχρονους για το όνομα τους,για την εθνική τους ταυτότητα.

Οι κάτοικοι αυτού του μέρους έχουν περάσει από διαδοχικές μετονομασίες και έχουν έρθει με διαφορετικά μεταναστευτικά κύματα στο ρου της ιστορίας.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι τελικά επιλέχτηκε το όνομα Ελλάδα και όχι λόγου χάρη Ρωμανία, Αρβανιτοβλαχία ή Μακεδονία ή Βυζάντιο.

Για όλη την ανθρωπότητα είναι αναγνωρισμένο ότι εκείνοι οι δύο αιώνες με κέντρο την Αθήνα αποτελούν ότι γονιμότερο και δημιουργικότερο για την αρχαία ιστορία.

Δεκάδες σχολές φιλοσοφίας, το θέατρο, οι αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί, η λαϊκή δικαιοσύνη,η αρχιτεκτονική, η ποίηση, η μηχανική, η ίδια η ιστορία, η ιατρική τότε μεγαλούργησαν και άνθισαν σε πρωτοφανή βαθμό.

Ποια είναι όμως η σχέση των σημερινών νεοελλήνων με κείνους τους αρχαίους;

ΚΑΜΙΑ. Η ίδια η Αθήνα ερήμωσε ως το σημείο να γίνει ένα ασήμαντο ξεχασμένο χωριό.

Η Μακεδονική, η Ρωμαϊκή, Η Βυζαντινή και η Οθωμανική κατάκτηση ολοκλήρωσε την ολοσχερής καταστροφή.

Ο εκχριστιανισμός του τόπου συνοδεύτηκε από μια εκστρατεία συκοφάντησης και εκμηδένισης του αρχαίου κόσμου.

Η μονολιθικότητα αντικατέστησε την παλιά ποικιλομορφία.

Η θέση της γυναίκας έγινε ακόμη χειρότερη. Η Υπατία, αυτή η φοβερή μαθηματικός και φιλόσοφος γνώρισε το ομαδικό λιντσάρισμα από τα χριστιανικά πλήθη.

Η σεξουαλικότητα καταπιέστηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Η σκληρότητα απέναντι στα παιδιά χαρακτηριστικό ακόμη και εκείνης της παλιάς χρυσής εποχής της Αθήνας εντάθηκε.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η ιστορία αυτού του τόπου πέρασε από χάσματα, από μεταμορφώσεις, από ανατροπές, από διαφορετικές βαρβαρότητες.

Η Σύγχρονη Ιστορία αυτού του μέρους δεν καλύπτει περισσότερα από 100 χρόνια και είναι συνυφασμένη με την ευρύτερη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Αν μη τι άλλο η εμπλοκή σε δύο παγκόσμιους πολέμους αρκεί από μόνο της σε ποιο βαθμό η σύγχρονη ιστορία είναι παγκόσμια ιστορία (κομμάτι της)

Αλλά και όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και μετάδοσης πληροφορίας όπως το ίντερνετ είναι καρπός της παγκόσμιας ιστορίας και επιδρά σε κάθε μέρος αυτού του πλανήτη.

Το ίδιο ισχύει και για τα σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας, παραγωγής κλπ

Σήμερα ένας μέσος άνθρωπος που ζει στην ελλάδα έχει περισσότερα κοινά στον τρόπο ζωής, στα βιώματα, στις συνήθειες, στην κουλτούρα, στην θέαση, στην τεχνολογία κλπ με έναν μέσο άνθρωπο που ζει στην τουρκία παρά με τους φανταστικούς ή πραγματικούς προγόνους του που έζησαν πριν χιλιάδες χρόνια.Κια οι δύο χρησιμοποιούν το ίντερνετ,καταναλώνουν κινέζικα προϊόντα, βλέπουν τηλεόραση,(δυστυχώς!),ακολουθούν δυτικές μόδες,μετακινούνται με σύγχρονα μέσα μεταφοράς για να αναφέρουμε κάποια παραδείγματα.

Ο εθνικισμός στη  εποχή μας δεν μπορεί από το να είναι ένας ιδιότυπος τοπικισμός και όχι λιγότερο γελοίος από κάθε τοπικισμό.

Και περισσότερο από ποτέ άλλοτε ο εθνικισμός είναι η έκφραση της δομικής μοχθηρίας και της συναισθηματικής πανούκλας.

Οι σημερινοί νεοέλληνες ωθούνται να απαρνηθούν την πραγματική ιστορία τους (απόγονοι φτωχών και σκληρών προς τις γυναίκες και τα παιδιά τους αγροτών που κάποτε ήρθαν στην Αθήνα ως εσωτερικοί μετανάστες αυτής της χώρας) για να υποδυθούν σαν τον παλιάτσο τους απόγονους μεγάλων Ελλήνων που είναι γνωστοί σε όλη την οικουμένη.

Μια χώρα που ακόμη δεν έχει βγάλει ένα λεξικό που να αντιστοιχεί την σύγχρονη ελληνική με την αρχαία, μια χώρα που ασφαλτόστρωσε την ιερά οδό για να περνάνε τα κατασκευασμένα στο εξωτερικό αμαξάκια της, μια χώρα που έκανε την τσιμεντένια πολυκατοικία , τις τηλεοπτικές κεραίες και τις υπέργειες κολώνες της ΔΕΗ χαρακτηριστικά σημεία του τοπίου της,αυνανίζεται στην αμορφωσιά και τον κομπλεξισμό της ότι είναι η συνέχεια του Περικλή.

Αν μη τι άλλο ο νεοελληνικός εθνικισμός είναι ανυπόφορα υποκριτικός και καταντά αντιαισθητικός χειρότερος και από το κιτς.

Όμως πλατιάσαμε αρκετά και ξεχάσαμε να εστιάσουμε στο βασικότερο:

Ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι κάτοικοι αυτού του μέρους είναι είτε μετανάστες είτε απόγονοι μεταναστών.

Ακόμη και οι Πελασγοί εκείνο το πανάρχαιο φύλο που δέχτηκε τέτοια ατιμωτική υποδούλωση από μεταγενέστερα κύματα μεταναστών ως το σημείο να αποκαλούνται προέλληνες και ας ήταν αυτοί που πρώτοι ήρθαν εδώ, ακόμη λοιπόν και αυτοί υπήρξαν μετανάστες όταν πρωτοήρθαν σε τούτο τον τόπο.

Κάποιοι άλλοι μετανάστες οι Δωριείς που σήμερα θεωρούνται ένδοξοι πρόγονοι των Ελλήνων ήρθαν εδώ εξανδραποδίζοντας τον ντόπιο πληθυσμό και ανακηρυσσόμενοι ως οι νέοι κυρίαρχοι.Και ας ήταν αυτοί οι καινούργιοι και ας ζούσαν οι άλλοι που υποδουλώθηκαν αιώνες εδώ.

Τι θυμίζει αυτό άραγε;

Τις σημερινές τερατολογίες που εξαπολύουν οι φασίστες για τους μετανάστες.Ότι τάχα ήρθαν εδώ σαν εισβολείς με σκοπό να γίνουν αυτοί οι νέοι κυρίαρχοι.

Ό,τι δηλαδή έπραξαν τότε οι Δωριείς, οι ένδοξοι πρόγονοι τους!

Για την αρχαία γραμματεία που οι νεοέλληνες φασίστες την παρουσιάζουν ως κληρονομιά τους ισχύει το εξής:

Τα κείμενα ανήκουν σε αυτούς που τα μελετούν.COPYRIGHT δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο (όπως έχει αποδείξει η εποχή μας που όλα τα μετατρέπει σε ψηφιακή πληροφορία έτοιμη να μοιραστεί σε p2p και torrents)  και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει εθνικό copyright.

Kι ενώ αυτοί κομπάζουν για μια γραμματεία που αγνοούν,ο νεοελληνικός εθνικισμός και το πιο φιλόδοξο αδέρφι του ο νεοελληνικός φασισμός αντλεί τις ιδέες του και τις παραστάσεις όχι από τα αρχαιοελληνικά κείμενα αλλά από τα σύγχρονα χιτλερικά.

Τα κείμενα δηλαδή που προτάσσουν τον βιολογικό ρατσισμό, τις ιδέες του αίματος και της σφυρηλατημένης από την κοινή ιστορία διακριτής φυλής.

Στον αιώνα που διανύουμε θα δοθεί μια κολοσσιαία παγκόσμια μάχη για να ξεριζωθεί η ιδέα του έθνους ως τρόπος κατάταξης και διαφοροποίησης του ανθρώπινου γένους.

Οι δυνάμεις της ζωής που είναι πάνω από εθνικούς ζουρλομανδύας θα παλέψουν επίμονα για να ξαναενοποιήσουν το τεχνητά κατακερματισμένο ανθρώπινο είδος.Όχι για να σβήσουν τοπικές κληρονομιές και για να επιβάλουν μια εκτός τόπου και χρόνου ομοιομορφία όπως κινδυνολογούν οι υπερασπιστές του έθνους αλλά για το ακριβώς αντίθετο:για να διασώσουν ότι καλύτερο υπάρχει σε κάθε τοπική παράδοση και για να ανοίξουν τον δρόμο ώστε κάθε άνθρωπος να γίνει αυτό που μπορεί να γίνει:Να δημιουργήσει, να ερωτευτεί, να μάθει μέσα σε συνθήκες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με όλο το γένος του.Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με ξεχωριστές κλίσεις, ενδιαφέροντα, προτεραιότητες.Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα που αφορούν την ύπαρξη της, την αξιοπρέπεια της, την ευτυχία της. Αυτή είναι η βασική αλήθεια για όποιον αγωνίζεται για μια νέα ζωή, μια νέα κοινωνία.

Η ίδια η ιδέα του έθνους εμφανίστηκε σαν κοινωνική δύναμη στην γαλλική επανάσταση τονίζοντας τις αξίες της ελευθερίας της ισότητας της αδελφοσύνης.Ήταν η εποχή που η επίκληση στο έθνος σήμαινε ενοποίηση των ανθρώπων και όχι διχασμός τους, ενοποίηση κόντρα σε αυταρχικά και δεσποτικά ελέω θεού καθεστώτα.

Η έννοια του πατριώτη υπήρξε για κάποιο καιρό συνυφασμένη με την έννοια του κοινωνικού επαναστάτη.Μια ιδέα όμως που αρχικά ήθελε να ενοποιήσει απομονωμένους αγροτικούς πληθυσμούς και να κατοχυρώσει πανανθρώπινα δικαιώματα κατάντησε εργαλείου διχασμού και μισαλλόδοξων παγκόσμιων πολέμων.

Ακόμη χειρότερα, αυτή η ιδέα έπεσε στα χέρια παρανοϊκών δολοφόνων που ξεζουμίζοντας όλο το λογικό και παράλογο συναισθηματικό περιεχόμενο της, κινητοποίησαν πληθυσμούς σε εθνικές σταυροφορίες που κατέληξαν σε ωμές γενοκτονίες και ασύλληπτες καταστροφές.

Ο εθνικισμός φτάνει στο απόγειο του την δεκαετία του 30 (στην Ελλάδα την δεκαετία του 20 με την καταστροφική μικρασιατική εκστρατεία που μετέτρεψε εκατομμύρια πληθυσμού και στις δύο πλευρές του Αιγαίου σε πρόσφυγες). Ήταν η εποχή που οι μικρασιάτες αντιμετωπίζονταν εδώ με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι Αλβανοί την δεκαετία του 90, έχοντας μάλιστα και την στάμπα των τουρκόσπορων.

Από τότε και με την μοιραία συντριβή των εθνικιστικών στρατών της Γερμανίας,ο εθνικισμός  τρεκλίζει στις ενοχές και στις αντιφάσεις του όσο κι αν τοπικά συνέχιζαν και συνεχίζουν να ξεσπούν βίαοι εθνικοί πόλεμοι,όσο κι αν πληθυσμοί ανά την υφήλιο καταλαμβάνονται κατά καιρούς από εθνικιστική φρενίτιδα.(όπως έγινε στο πτώμα της διαλυμένης γιουγκοσλαβίας την δεκαετία του 90 με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα…)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο είδαν οι Γερμανοί τις μοιραίες συνέπειες να πηγαίνεις ως τα άκρα τα λεγόμενα εθνικά δίκαια.

Το «Ντρέπομαι που γεννήθηκα Γερμανός» υπήρξε το λογικό συμπέρασμα της πιο ακραίας εθνικιστικής μανίας.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν η χρυσή αυγή έπαιρνε την εξουσία και έμενε συνεπής στις διακηρύξεις της.

Ένας πολυμέτωπος πόλεμος με Αλβανία, Μακεδονία και Τουρκία θα ξεσπούσε και στο τέλος θα ήταν αμφίβολο αν θα συνέχιζε η Ελλάδα να υπάρχει σαν κρατική οντότητα.

Σίγουρα πάντως μετά από αυτό θα εμφανίζονταν πολλοί που θα έλεγαν όπως οι Γερμανοί:»Ντρέπομαι που γεννήθηκα Έλληνας»

Γιατί πριν από έναν τυχοδιωκτικό πόλεμο με την Τουρκία, οι φασίστες θα είχαν προχωρήσει σε ένα όργιο βίας και σφαγών τόσο στους μετανάστες όσο και στους ντόπιους που θα διαφωνούσαν έμπρακτα μαζί τους.

Ο φασισμός περισσότερο απ’όλα σημαίνει την ισοπεδωτική ομοιομορφία και την στυγνότερη δικτατορία.Μετατρέπει τους οπαδούς του σε συνεργούς αιμοσταγών εγκλημάτων ή σε πρόθυμους απενοχοποιημένους εγκληματίες.Και όλα αυτά στο όνομα του έθνους, της καθαρότητας της φυλής, της ιστορικής δόξας.

Δεν βασίζονται όλοι οι φασισμοί στην έννοια του έθνους αλλά δεν υπάρχει  πιο ξεδιάντροπος και ανυπόφορος φασισμός από αυτόν που βασίζεται στην εθνική ιδέα.

Θέλει να χρησιμοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, αυτόν που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στις κατασταλτικές και στρατιωτικές δυνάμεις, για να φέρει τον όλεθρο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Οι πιθανότητες όμως να το καταφέρει είναι ελάχιστες. Λιγότερες από ποτέ.

Αυτό δεν γράφεται για κανενός είδους εφησυχασμό.

Η μάχη με τον πολιτικό φασισμό της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ θα δοθεί με όλη την προσοχή και τις εμφάσεις που απαιτούνται.

Αποτελεί  διαπίστωση όμως  που ανεβάζει βάσιμα το ηθικό μας ενώ σπέρνει εύλογα τον φόβο στους φασίστες εκφοβιστές, η διαπίστωση ότι σε αυτόν τον γύρο αναμέτρησης φασιστών-αντιφασιστών οι φασίστες θα συντριβούν και θα ταπεινωθούν οριστικά και αμετάκλητα.

Χαρακτηριστικό του φασιστικού κρετινισμού όσον αφορά την κακοποίηση του αρχαίου παρελθόντος είναι τούτο:

Ενώ σε αυτό το μέρος έζησαν σπουδαίοι φιλόσοφοι, ιστορικοί, καλλιτέχνες, μαθηματικοί κλπ αυτοί εξακολουθούν να έχουν ως εμβληματική  φιγούρα τον Αλέξανδρο τον «Μέγα».

Έναν νεαρό στρατηλάτη που χρησιμοποίησε τις πιο φονικές τεχνικές αστραπιαίου πολέμου, ερήμωσε πόλεις μνημεία της αρχαιότητας όπως η Θήβα και η Περσέπολη, δεν λυπήθηκε ούτε γυναικόπαιδα ούτε σακάτηδες και κατέληξε στο τέλος της ζωής του με όλο το τελετουργικό και τις συνήθειες ενός τυπικού αυταρχικού Πέρση σατράπη.

Το γεγονός αναδεικνύει την σχιζοφρένεια του ελληνικού εθνικισμού σε βαθύτερο επίπεδο.

Επιλέγεται ως εμβληματική φιγούρα ο άνθρωπος που ουσιαστικά έφερε την οριστική παρακμή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο άνθρωπος που προετοίμασε την Ελλάδα να δεχτεί σχετικά αδιαμαρτύρητα την χιλιόχρονη ρωμαϊκή κατάκτηση μόνο και μόνο για να μπορούν κάποιοι να ισχυρίζονται ΤΩΡΑ ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και ο Αλέξανδρος ο Έλληνας αυτοκράτορας.

Κι ας είχε τιτλοφορηθεί ο Αλέξανδρος ως Φαραώ στην Αίγυπτο.

Κι ας ούρλιαζε ο Δημοσθένης για την ενότητα όλων των Ελλήνων απέναντι στον κοινό εχθρό των Μακεδόνων.

Κι ας έδωσαν φονικές και λυσσαλέες μάχες οι υπόλοιποι Έλληνες της εποχής για να μην υποταχθούν στους Μακεδόνες.

Κι ας μην τολμούσε ο Αριστοτέλης να πατήσει το πόδι του στην Αθήνα λόγω της σχέσης του με τον Αλέξανδρο.

Αυτή είναι η κατάντια του σημερινού ελληνικού εθνικισμού.

Να αποσιωπά την ύπαρξη τόσων και τέτοιων στοχαστών της αρχαιότητας μόνο για να βάλει σε πρώτο πλάνο έναν μακελάρη του επιπέδου του Τζένγκις Χαν και του Χίτλερ.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά δεδομένης της πολεμοχαρούς και αυταρχικής φύσης του φασισμού.

Η έμπνευση τους έρχεται από την αρχαία Σπάρτη παρά από την αρχαία Αθήνα.

Ιδανικό τους μια σφιχτή μιλιταριστική κοινωνία που διαρκώς ετοιμάζει ή διεξάγει πολέμους.

Αποκορύφωμα είναι ο πλεύρης που φτάνει στο σημείο να θεωρεί την Δημοκρατία το όνειδος της ελληνικής ιστορίας και να την αποδίδει σε ξενικές επιρροές!

Ο Πλεύρης αναδεικνύεται σε νούμερο ένα δολοφόνο του ελληνικού εθνικισμού. Διαβάζοντας τα βιβλία του νιώθεις τέτοια αηδία για την ελληνική και κατ’επέκταση για την εθνική ιδέα που κατά τον πλέον ειρωνικό τρόπο σε επηρεάζουν βαθιά για να γίνεις αρνητής του έθνους και της παράνοιας του.

Είναι τέτοια και τόση η απανθρωπιά των κειμένων του, τόση η περιφρόνηση του για τον μέσο άνθρωπο, τόσο ξεμασκαρεμένη η ποταπή αγριότητα, η θεμελιωμένη σε ένα αξιωματικό κόμπλεξ ανωτερότητας, ώστε μετά να θέλεις να βρεις έναν φασίστα να του τσακίσεις τα κόκαλα.

Αυτό το σκουληκιασμένο φασιστικό πτώμα έχει την δικαστική προστασία να κηρύττει τα πιο παράλογα κηρύγματα μίσους και να ονειρεύεται ολέθρους και ολοκαυτώματα.

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός διανοούμενος του ελληνικού φασισμού που ως συνεπής υποστηρικτής του αναδεικνύει την απέραντη υποκρισία των επίσημων φορέων του.

Ο Πλεύρης αναγνωρίζει ότι τα «Σκόπια» λέγονται Μακεδονία μόνο για να μετατρέψει αυτήν την χώρα σε θεμιτό στόχο κατάκτησης της από τον ελληνικό στρατό.

Έστω και έτσι αναγνωρίζει την γελοιότητα, και την αβάσταχτη ανακολουθία να θέλει ένας λαός στα καλά καθούμενα να βαφτίσει έναν άλλο όπως αυτός θέλει.

Ξαφνικά το 1991 ζήσαμε την υστερική προσπάθεια που χρησιμοποίησε όλες τις μεθόδους μαζικής παραπλανητικής προπαγάνδας να αναδειχτεί το μακεδονικό σε μέγιστο εθνικό ζήτημα και ένας ολόκληρος λαός να βρίζεται και να στιγματίζεται γιατί χρησιμοποιούσε το συνταγματικό όνομά του.

Αυτός ο λαός που ανάμεσα στα 1945-1990 ζούσε σε μια χώρα με το όνομα γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας.

Και κοιτάξτε θράσος.

Την εποχή που η Γιουγκοσλαβία είχε βυθιστεί σε καταστροφικούς εθνικούς πολέμους και η επαχθής λέξη εθνοκάθαρση παρουσιάστηκε στην Ευρώπη, την εποχή που η οικονομική κατάρρευση είχε αγκαλιάσει όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ ΤΟΤΕ κάποιοι φωστήρες εδώ σκέφτηκαν να ανακινήσουν το μακεδονικό και να μεθοδεύσουν επεκτατικό πολεμικό που θα εξαφάνιζε την Σλαβομακεδονία.

Τότε που οι φασίστες ούρλιαζαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια που μάζευαν εκατοντάδες χιλιάδες:

«η λύση είναι μία, σύνορα με την Σερβία«

Μια χώρα ήθελε να επιβάλει διεθνώς πως θα λέγεται μια άλλη ενώ ως χώρα είναι:

1) 5 φορές μεγαλύτερη.

2)20 φορές πιο ισχυρή στρατιωτικά.

3)Μέλος του ΝΑΤΟ και της ευρωπαϊκής ένωσης

Δεν έχει υπάρξει ιστορία πιο αναίσχυντη από την ιστορία του μακεδονικού.

Συντρίβεται ο μύθος ότι αυτή η χώρα είναι πάντα αμυντική και δεν προκαλεί γειτονικές χώρες (σε αντιδιαστολή όπως λ.χ παρουσιάζεται η Τουρκία).

Η Μακεδονία ως σύγχρονος γεωγραφικός προσδιορισμός καθιερώνεται επί οθωμανικής αυτοκρατορίας για να καλύψει μια έκταση που περιλαμβάνει τόση την σημερινή ελληνική Μακεδονία όσο και την Μακεδονία με πρωτεύουσα τα Σκόπια αλλά και ένα κομμάτι της Βουλγαρίας.

Σε αυτήν την έκταση μόλις πριν από 100 χρόνια οι κάτοικοι που αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες δεν ξεπερνούσαν το 15%.

Μια πανσπερμία λαών και νεοδημιούργητων εθνών συγκατοικούσαν ειρηνικά και ήταν τέτοιος ο αριθμός τους ώστε σε πολλές γλώσσες η μακεδονική σαλάτα να είναι συνώνυμο της ποικιλίας.

Μεγάλη ήταν η παρουσία των Εβραίων ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, των Τούρκων, των Σλάβων που μην θέλοντας να αφομοιωθούν από τους Σέρβους ή τους Βούλγαρους αυτοπροσδιορίζονταν σκέτα ως Μακεδόνες.

Η αντίσταση προς τους Οθωμανούς ξεκίνησε από σλαβομακεδονικά και βουλγάρικα αντάρτικα.

Η διχόνοια μεταξύ τους,τούς  εξασθένισε τόσο ώστε ένα όψιμο ελληνικό αντάρτικο μαζί  με μισθοφόρους από την Κρήτη να μπορούσε να επικρατήσει στους μακεδονικούς πολέμους. (1912-1913)

Αλλά και μετά την ενσωμάτωσή ενός μεγάλου κομματιού εκείνης  της Μακεδονίας ο ελληνικός πληθυσμός εξακολουθούσε να είναι μειοψηφικός στα νεοαποκτηθέντα εδάφη του.

Χρειάστηκε η αμοιβαία ανταλλαγή πληθυσμών το 1922, η γενοκτονία των Εβραίων και ο μαζικός εκδιωγμός των σλαβόφωνων κατά τον εμφύλιο για να αλλάξει άρδην η κατάσταση.

Ακόμη και τώρα υπάρχουν σλαβόφωνοι στην Φλώρινα και σε μερικά χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας.

Αυτή είναι χοντρικά η ιστορία που έχει σβηστεί και ας μην είναι ούτε 100 χρόνια παλιά για να έρθει σε πρώτο πλάνο μια ιστορία χιλιάδων χρόνων παλιότερη με τον Αλέξανδρο και την βραχύβια αυτοκρατορία του που προπαγανδιστικά ονομάζεται ελληνική αυτοκρατορία.

Το μόνο αποτέλεσμα της υστερικής προπαγάνδας κατά των «Σκοπίων» ήταν βέβαια να ενταθεί εκεί ο εθνικισμός της.

Όταν αμφισβητείς με την ιδιότητα ενός άλλου έθνους το δικαίωμα σε ένα άλλο να υπάρχει, υπογράφεις την τέλεια συνταγή να φουσκώσεις με ιερή αγανάκτηση την πληγωμένη περηφάνια του αμυνόμενου έθνους.

Όταν ο Φαλμεράγιερ έγραψε το » περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων«, ένα βιβλίο που αποδείκνυε την μη συνέχεια του ελληνικού έθνους αλλά και την σχέση του με τα σλαβικά και αρβανίτικα φύλα, το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει την εμφάνιση του παπαρηγόπουλου και την ένταση των προσπαθειών να φανούν οι τότε ντόπιοι ως απευθείας απόγονοι των αρχαίων.

Προσπάθειες που έφτασαν στην γελοία και ανεδαφική επιβολή μιας αρχαΐζουσας ελληνικής που καταλάβαινε μόνο ένα ισχνό σώμα λόγιων.

Στην εποχή μας μιλάμε πολύ περισσότερο τα ελληνικά σε σχέση με τους πρόγονους μας που ζούσαν πριν 200 χρόνια.

Από τότε,εμφυτεύτηκαν μια σειρά από ελληνοπρεπείς λέξεις ενώ ξεριζώθηκαν και απαξιώθηκαν μια σειρά από λέξεις που δεν είχαν ελληνική ρίζα.

Από τις λατινογενείς γλώσσες επέστρεψαν σαν αντιδάνεια μια στρατιά λέξεων που είχαν ελληνική καταγωγή. Μετά από δεκαετίες κατευθυνόμενης εκπαίδευσης και 150 χρόνια δικτατορίας της καθαρεύουσας ο πληθυσμός ωθήθηκε να μιλά μια ήπια μορφή καθαρεύουσας που έχει μια μακρινή ομοιότητα με την αρχαιοελληνική. Παλιότερα συνήθιζαν να αποκαλούν την γλώσσα του λαού «χυδαία» και «μαλλιαρή»

Δείγμα του αν κάποιος ήταν μορφωμένος ήταν να μιλά έτσι τα ελληνικά ώστε οι γονείς του να μην καταλαβαίνουν γρι και να καμαρώνουν για αυτό!

Αυτή είναι βέβαια μια ιστορία που οι φασίστες δεν θέλουν να ξέρουν και εκνευρίζονται όταν την ακούνε.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ.

Οι φασίστες δεν τρέφουν κανένα γνήσιο ενδιαφέρον για την πραγματική ιστορία.

Ενδιαφέρονται για παραληρηματικές ιδέες μεγαλείου και άφθαρτης δόξας που αντιδιαστέλλονται με τις άλυτες υπαρξιακές αγωνίες τους και το βαθύτερο αίσθημα ανημποριάς τους.

Ο φασίστας με αγωνία ρωτά:»τι θα απογίνουμε αν αρνηθούμε το έθνος μας ή αν το έθνος μας χαθεί. Δεν θα μείνει τίποτε που να αξίζει να ζεις«

Με τον τρόπο του έχει το δίκιο του.

Όπως αναφέραμε πριν, ο φασίστας είναι ανίκανος να αγαπήσει όσο και ανίκανος να δημιουργήσει  και έτσι είναι και απρόθυμος να μάθει.

Ο σαδισμός και η αρπακτικότητα φωλιάζουν μέσα στην ακαμψία και την δομική ανευθυνότητα του.

Η ζωη δεν ρέει μέσα του φυσικά αλλά υποφέρει και  πασχίζει να βρει εξωτερικούς λόγους που θα αυτοδικαιώνεται. Οι λόγοι αυτοί δεν είναι ούτε ορθολογικοί ούτε κοινωνικά δίκαιοι.

Ο ανορθολογισμός και η αδικία επικρατούν καθώς μόνο έτσι ο φασίστας μπορεί να επιτύχει την απάτη του.

Να νιώθει περήφανος ενώ είναι ανάξιος, να μπορεί να ξεχωρίζει ενώ είναι χειρότερος από σκουλήκι, να προτάσσει ανδρισμό ενώ σεξουαλικά είναι είτε ανίκανος είτε βιαστής, να ζει την ιστορία ενώ μεθοδεύει την βαρβαρότητα, να καμώνεται τον καθαρό ενώ είναι βρώμικος.

Η αρρώστια του φασισμού συνίσταται στο οξύμωρο της επιθετικής ανημποριάς. Και πόσοι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση!

Άνθρωποι που «απλά» υπακούν σε εντολές και εκτελούν ανούσιες και άχρηστες εργασίες, άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ενός μικρού μαγαζιού βουτηγμένοι στην ανία του χρήματος που διψούν να ενταχθούν σε μια ευρύτερη ταυτότητα που θα τους δώσει κάποιο νόημα, άνθρωποι που είναι καταναλωτές όλων των σύγχρονων θεαμάτων και νιώθουν το κενό να τους χαϊδεύει λίγο πριν πέσουν για ύπνο και όταν ξυπνάνε.

Αλήθεια πόσοι είναι οι άνθρωποι στην εποχή μας που κάνουν κάτι δημιουργικό και έχουν μάθει να σκέφτονται ανεξάρτητα και να νιώθουν ανεμπόδιστα τις συγκινήσεις τους χωρίς ανάγκη εθιστικών ουσιών;Πόσο λίγοι…

Το φασιστικό φαινόμενο πατάει πολιτικά σε αυτήν την γενικευμένη μιζέρια και γενική υποδούλωση για να τάξει μεγαλεία, δόξες και βαθύτερα εθνικά νοήματα.

Όσο κι αν ο πλανήτης γίνεται μέρα με την μέρα μικρότερος, όσο κι αν κάθε άνθρωπος μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε άλλο ανεξάρτητα των αποστάσεων. όσο κι αν η ιστορία, η οικονομία, η πολιτική είναι πιο παγκόσμιες από ποτέ, ο φασισμός βρίσκει πάντα να τρυπώνει στο απέραντο αρχιπέλαγος των πληγωμένων εγωισμών, των άκαμπτων κορμιών και των νεκρών ψυχών.

Η λειτουργία του άλλωστε στην εποχή μας είναι όχι τόσο να επιβάλει πολιτικά την ύπαρξη το όσο να πνίξει τις ζωντανές προσπάθειες εξεγέρσεων να φέρουν κάτι άλλο.

Αυτό το είδαμε πέρα από κάθε αμφιβολία σε πλήρη δράση μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008.

Ας ξεκαθαριστεί εδώ ότι δεν συμβαίνει για κάθε ανήμπορο που είναι οργισμένος με την ανημποριά του να γίνεται φασίστας.

Υπάρχουν ανήμποροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν γενναία και ειλικρινά την ανημποριά τους και κάποιες φορές μάλιστα οι προσπάθειες τους είναι επιτυχείς και  παύουν να είναι ανήμποροι. Οι τάξεις των εξεγερμένων είναι γεμάτες από ανήμπορους ανθρώπους που ξεπέρασαν με συλλογικό ή/και με ατομικό τρόπο την ανημποριά τους.

Δεν επιθυμούν όλοι οι οργισμένοι ανήμποροι άνθρωποι το ξεπέρασμα της ανημποριάς τους με ψευτιές, απάτες, αδικίες.

Υπάρχει και η συνείδηση που φωτίζει τα δεδομένα και την αλλαγή τους και αυτή η συνείδηση αξιώνει άλλες ευθύνες και ενέργειες.

Όταν όμως κάποιος είναι ασυνείδητος και αστοιχείωτος και όταν η απανθρωπιά μέσα του κυριαρχεί της ανθρωπιάς του και όταν η προοπτική να γίνει τσάτσος αρχηγών και ισχυρών τον γοητεύει αντί να τον απωθεί ΤΟΤΕ ο δρόμος προς την πολιτική του ένταξη στον φασισμό είναι ανοικτός και ξάστερος.

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη υπήρξε ένα από τα πιο φωτεινά γεγονότα της ιστορίας αυτού του τόπου. Ίσως το πιο φωτεινό και γνήσιο εξεγερσιακό γεγονός.

Χωρίς να καθοδηγείται από κόμματα και ντόπια ή διεθνή κέντρα. Αυθόρμητο, πηγαίο, ακηδεμόνευτο.

Ξεκίνησε ως ξέσπασμα οργής για την Δολοφονία της Ζωής.

Ένας 15χρονος με ένα φωτεινό πρόσωπο και ένα υποσχόμενο μέλλον βρέθηκε δολοφονημένος στα Εξάρχεια από τα χέρια ενός φασιστόμπατσου.

Η μανία που ξέσπασε σε βιτρίνες, τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία, καταστήματα πολυεθνικών ήταν πρωτοφανής όσο και καθαρτική.

Ήταν σαν να έπρεπε να υπογραμμιστεί με τον πιο κατηγορηματικό ξεκάθαρο τρόπο ότι η κωλοιδιοκτησία τους είναι ασήμαντη μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Η στάση των φασιστοκάναλων να οδύρονται για σπασμένα τζάμια ενώ το αίμα του Αλέξη ήταν νωπό επέτεινε την οργή και τις λεηλασίες.

Η Εξέγερση κατατρόπωσε το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων το βράδυ της 8 Δεκέμβρη, έβαλε φωτιά σε υπουργεία, χριστουγεννιάτικα δέντρα και τράπεζες και οδήγησε σε κύμα καταλήψεων των σχολών του κέντρου αλλά και δημαρχείων και της ΓΣΕΕ και σχολείων και εγκαταλειμμένων κτιρίων.

Ύψωσε πανύψηλα οδοφράγματα από καμμένα αμάξια, συντηρούσε καθημερινές συγκρούσεις για 15 συνεχόμενες μέρες, εμφανίστηκε σε κάθε πόλη και κωμόπολη αυτής της χώρας αλλά και ξεσήκωσε διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που έφτασε ως την Χιλή και την Αυστραλία.

Στην διάρκεια της δημοσιεύτηκαν αυτοσχέδια μανιφέστα που κάλυπταν όλες τις πλευρές της ζωής,ο απόηχος της έφτασε στους καλλιτέχνες και στους δημοσιογράφους που κατέλαβαν την λυρική σκηνή και την ΕΣΗΕΑ αλλά και πολίτες που βγήκαν να υπερασπίσουν τις πλατείες τους από τα πάρκινγκ.

Η μεγαλύτερη συνεισφορά της πολιτικά ήταν όταν αποκάλυψε την γύμνια, την ανημποριά και την πανούκλα της πολιτικής. Αριστερής ή αναρχικής.

Ως γεγονός ξεπέρασε αυτό που είχαν φανταστεί και οι πιο προχωρημένες αναρχικές ομάδες.

Μια εξέγερση ζωική αντί ή μετά πολιτική που άφησε άφωνους τους «πρωτοπόρους».

Μετά από 15 μήνες αυτή η εξέγερση παραμένει η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τα μελλοντικά γεγονότα.

Το ιστορικό σημείο 0 που έχει πριν και μετά.

Όμως το θέμα παραμένει.

Όσοι θέλουν να βιώσουν στον υπέρτατο βαθμό εξεγερσιακά γεγονότα και να αξιώσουν μια κολοσσιαία ιστορική αλλαγή θα πρέπει πρώτα να έχουν αποδείξει στον εαυτό τους ότι έχουν συντρίψει την ανημποριά τους και την εσώτερη μιζέρια τους.

Αλλιώς θα μεταφέρουν την δική τους ανημποριά στην εξέγερση υποσκάπτοντας τις προοπτικές και το δυναμικό της.

Η Εξέγερση προϋποθέτει την παρουσία ζωντανών ελεύθερων ανθρώπων, ικανών να μετασχηματίσουν τις ιστορικοκοινωνικές συνθήκες προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.

Δεν είναι μικρόψυχη έκφραση εκδικητικότητας, ούτε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Είναι η συλλογική θέληση να άρεις περιορισμούς να συντρίψεις αδικίες, να φέρεις αλλαγή που να είναι ανθρώπινη, να αναγεννηθείς σε άλλο περιβάλλον.

Όντας λοιπόν ως πηγαία και άγρια έκφραση της ζωής, η εξέγερση δεν μπορεί να είναι παρά η ζωή στα καλύτερα της,η ζωή ως πράξη απελευθέρωσης.

Διαφορετικά με το όνομα εξέγερση θα περιγράφουμε κανιβαλική βαρβαρότητα που υποβιβάζει αντί να ανυψώνει το δυναμικό της ζωής.

Αν η εξέγερση δεν εκφράζει τους ταπεινούς και καταφρονεμένους ανεξάρτητα χρώματος, εθνικότητας, φύλου, αν δεν ενοποιεί τους ανίσχυρους κόντρα στους επι χρήμασι πανίσχυρους,αν τα μηνύματα της δεν είναι πανανθρώπινα και αντάξια να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου τότε δεν μιλάμε για γνήσια εξέγερση αλλά είτε για φασιστικά πογκρόμ είτε για μαζώξεις αντιδραστικού όχλου.

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια που περιγράφουν μια γνήσια εξέγερση.

Την υποστήριξαν οι μετανάστες όπως και οι ντόπιοι, σε αυτήν συμμετείχαν άντρες και γυναίκες, λευκοί και μαύροι.

Μέσα στους κατειλημμένους χώρους μίλησε για το πρόπλασμα μιας νέας ζωής που έρχεται, για την ανάγκη μεγαλύτερης αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Όλα αυτά στην σημερινή περίοδο της ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης που έχει αναγγελθεί δεν μπορούν παρά να ακούγονται σωστά και επιθυμητά.

Η διαδήλωση της 24 Φλεβάρη αλλά και η συγκέντρωση της 5 Μάρτη έδειξε ότι το κοιμώμενο εξεγερσιακό δυναμικό αρχίζει να ξυπνά. Οι συγκρούσεις ήταν πάλι αυθόρμητες γεμάτες γνήσια οργή και αξιοπρέπεια.

Μπροστά μας έχουμε γεγονότα με τεράστια βαρύτητα για το μέλλον.

Μπροστά μας έχουμε είτε με επιτυχία, σαφήνεια, γενναιότητα να εξαπολύσουμε μια εξέγερση τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Δεκέμβρη είτε να υποστούμε την χειρότερη και πιο απίστευτη φασιστική οπισθοδρόμηση.

Μια οπισθοσδρόμηση που θα έχει τα χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου φασισμού και θα συνδυάζει την αναλγησία των αγορών με τις μπότες αστυνόμων και φασιστών.

Ο καθένας μας ας ετοιμάζεται!

Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος και μετά την απεργία της 11 Μάρτη ετοιμάζεται θα δημοσιευτεί το δεύτερο μέρος.

Σε αυτό θα φωτίσουμε περισσότερο τους παραμορφωμένους βιοψυχικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο φασισμός για να ριζώσει στο άτομο αλλά και πώς έκλεψε και κλέβει τα σύμβολα και τις τακτικές άλλων πολιτικών κινημάτων για να κατακτήσει τις μάζες. Επίσης θα διερευνήσουμε τον ειδικό ρόλο της οικογένειας και πώς αυτός σχετίζεται με την μυθολογία του έθνους και της φυλής.Θα εξετάσουμε ακόμη τον φασισμό ως φαινόμενο που μπορεί να υπάρχει χωρίς την ιδέα του έθνους ή της φυλής.

Για την Ελλάδα πάντως που έχει για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μια σπάνια σύζευξη αστυνομίας-φασιστών  η συντριβή του πολιτικού φασισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συντριβή της φασιστοαστυνομίας της.

Δεν θα μπορούσαμε πάντως να αναλύσουμε σε τέτοιο βάθος το φαινόμενο του φασισμού χωρίς τις συνεισφορές του Βίλχελμ Ράιχ σε βιβλία του όπως «η μαζική ψυχολογία του φασισμού».

Όπως είναι αδύνατο να μελετήσουμε τους εσωτερικούς αντικειμενοποιημένους μηχανισμούς του καπιταλισμού χωρίς να έχουμε μελετήσει το Κεφάλαιο του Μαρξ, ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό ότι είναι αδύνατο να καταλάβουμε το φασιστικό φαινόμενο χωρίς τα βιβλία του Βίλχελμ Ράιχ.

Το γιατί θα εξηγηθεί αναλυτικά στο επόμενο μέρος!

Μέχρι τότε ας είμαστε όλοι καλά

και ραντεβού στην μεγάλη γενική απεργία

της 11 ΜΑΡΤΗ!

blackpanther1975

http://wp.me/pPn6Y-89

43 σκέψεις σχετικά με το “H EΞΕΓΕΡΣΗ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (1)

  1. Υπάρχει ένα σημείο στο κείμενο σου που θέλει προσοχή. Ο φασισμός δεν προέρχεται απο «βιολογική παραμόρφωση» όπως λες αλλά απο ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο. Μπορείς να πεις ότι είναι απόρροια διαστρέβλωσης του χαρακτήρα υπο την επιρροή συγκεκριμένων κοινωνικών σχέσεων η κάτι άλλο.

  2. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό Θεοφάνη!
    Υπάρχουν πολλά ιδεολογικά πλαίσια από τα οποία μπορεί να γεννηθεί ο φασισμός και δεν είναι ένα και συγκεκριμένο αυτό…
    Εδώ ο μαρξισμός που ήταν υπεράνω υποψίας στο να κινητοποιεί φασιστικά τις μάζες, κατάντησε κάτι τέτοιο την δεκαετία του 30 στην Σοβιετική Ένωση.
    Άρα από κάθε ιδεολογία μπορούν να προκύψουν φασιστικές συμπεριφορές και χαρακτήρες και όχι μόνο από την ναζιστική που είναι ανοιχτά φασιστική.Μακάρι να μην ίσχυε αυτό…
    Κι αυτή η διαπίστωση μας οδηγεί πίσω στην σημασία της βιολογικής παραμόρφωσης προϊόν συγκεκριμένων καταπιεστικών κοινωνικών συνθηκών και της αυταρχικής οικογένειας.
    Η αλλοτρίωση που επισήμανε ο Μαρξ το 1844 έχει ένα βιολογικό αντίκρυσμα και δεν είναι απλά στον χώρο της συνείδησης αλλά και του σώματος.

    • Εννοείς ότι υπάρχει κάποια «παραμόρφωση» σε επίπεδο βιολογικό ώστε να δημιουργείται μια γενετική προδιάθεση σε φασιστική συμπεριφορά;

      • όχι δεν έχει να κάνει με τα γονίδια και ναι έχει να κάνει με τη γενετησιότητα!
        η βιολογική παραμόρφωση συνίσταται σε αυτό που ο βίλχελμ ράιχ ονόμαζε «θωράκιση».
        Δηλαδή το μπλοκάρισμα βασικών βιοφυσικών λειτουργιών όπως της αναπνοής και του οργασμού με την κατακράτηση ενέργειας και την κακή κυκλοφορία της.
        Έχει αναλυθεί εξαίσια σε δύο βιβλία του «την λειτουργία του οργασμού» και «την ανάλυση του χαρακτήρα» που συνιστώ σε όλους να τα διαβάσουν προσεκτικά.
        Η θωράκιση επιδρά και στο μυικό σύστημα που το σφίγγει και δεν το αφήνει να χαλαρώσει αλλά και στον ίδιο τον χαρακτήρα ως αυτοματοποιητικό μηχανισμό που αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα.
        Φέρνει γενικότερη ακαμψία και παγωμένη ροή συγκινήσεων.
        Θα μιλήσω για αυτό και στο άλλο θέμα που έχει ανοίξει για τον καρκίνο!

  3. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι παρά την εξαίσια δουλειά που έκανε ο Ράιχ τα πρώτα χρόνια η κατοπινή επεξεργασία του κατάντησε μηχανιστική κ απο ένα σημείο κ πέρα ο ίδιος οδηγήθηκε στην τρέλλα. Η αντίληψη του περι γενετησιότητας είναι πλέον ξεπερασμένη κ δεν έχει να προσφέρει τίποτε στη βιοφυσική. Η θεωρία περι «Οργόνης» είναι απλά εσφαλμένη

  4. Παραθέτω αποσπάσματα από το βιβλίο «Λειτουργία του οργασμού»του Βιλχελμ Ράιχ (παρεμπιπτόντος το βιβλίο αναφέρεται φευγαλέα στην ταινία Σαλβαντόρ-η ιστορία του τελευταίου δολοφονημένου αναρχικού με θανατική ποινή στην Ισπανία)
    «»Δεν υπάρχει ούτε ενα νευρωτικό άτομο που να μπορει να εκπνεύσει βαθιά και ομοιόμορφα σε μια αναπνοή. …Ασθενείς έχουν επινοήσει κάθε μέσο που μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν την βαθιά εκπνοή .Εκπνέουν με τμηματικό τρόπο ή επανέρχονται σύντομα σε μια θέση εισπνοής.
    Το κράτημα της αναπνοής για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούνταν σαν ηρωικό επίτευγμα αυτοελέγχου όπως και η ακαμψία του κεφαλιού και των ώμων.Το «σφίξε τα δόντια σου»γινόταν μια ηθικολογική προσταγή.
    Εδώ η γλώσσα είναι άμεση αντανάκλαση της σωματικής λειτουργίας του αυτοελέγχου.Μερικές φράσεις που ακούγονται συχνά στην συμβατική ανατροφή,αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό που περιγράφουμε ως μυική θωράκιση:»ένας άντρας πρέπει να ασκεί αυτοέλεγχο»,»ένα μεγάλο αγόρι δεν κλαίει»,»μαζέψου»»μην αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο»,»μην έχεις χαλαρή κοιλιά» ,»μην αφήνεις την κακία σου ελεύθερη»,»σφίξε τα δόντια σου»,»χαμογέλασε και υπόμεινε το»,»κράτα ψηλά το κεφάλι»κλπ .
    Αρχικά αυτές οι τυπικές προτροπές απορρίπτονται από το παιδί και εκτελούνται παρά τη θέληση του.
    Πάντα εξασθενούν τη βάση του χαρακτήρα του παιδιού,συντρίβουν το πνεύμα του,καταστρέφουν τη ζωή που έχει μέσα του και το κάνουν μια καλότροπη μαριονέτα .»»
    Έχουν αυτά σχέση με γκουρού και γιόγκα?Και τί λέει συγκεκριμένα ο wilhelm reich για τη γιόγκα?
    »Η αναπνευστική τεχνική που διδάσκει η γιόγκα είναι το αντίθετο της αναπνευστικής τεχνικής που χρησιμοποιούμε για την αναδραστηριοποίηση των φυτικών συναισθηματικών διεγέρσεων στους ασθενείς μας.Σκοπός της αναπνευστικής ασκήσεως Γιόγκα είναι να πολεμάει τις συγκινησιακές παρορμήσεις,σκοπός της είναι η επίτευξη γαλήνης».Παραθέτω άλλο ένα απόσπασμα του Βίλχελμ Ράιχ για τη στάση του σώματος και πόσο και αυτή είναι άσχετη με την πολιτική:
    » Mε μεγάλη συντομία θέλω να αναφέρω εδώ ένα άλλο καταστρεπτικό φαινόμενο που παίζει καταστρεπτικό ρόλο στη σημερινή μας κοινωνική ζωή:δηλαδή τη στρατιωτική στάση ,ιδιαίτερα όπως ορίζεται και εκτελείται από τους φασίστες.Η «αλύγιστη στρατιωτική στάση»είναι ακριβώς το αντίθετο της φυσικής χαλαρής,ευκίνητης στάσης.
    Ο λαιμός πρέπει να είναι αλύγιστος,το κεφάλι τεντωμένο μπροστά,τα μάτια πρέπει να κοιτάζουν ακίνητα ίσια μπροστά,το πηγούνι και το στόμα πρέπει να έχουν «αρρενωπή»έκφραση,το στήθος πρέπει να είναι προτεταμένο,τα χέρια πρέπει να κρατούνται αλύγιστα δίπλα στο σώμα…
    Χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη ένδειξη της σεξουαλικά κατασταλτικής πρόθεσης αυτής της στρατιωτικής τεχνικής είναι η παροιμιώδης εντολή «μέσα το στομάχι,έξω το στήθος».
    Τα πόδια είναι άκαμπτα και αλύγιστα.
    Φανταστείτε αν θέλετε τη θέση των ασθενών που αγωνίζονται με τις συγκινησιακές παρορμήσεις τους και κάνουν κάθε προσπάθεια να τις ελέγξουν .
    Οι ώμοι τους είναι σκληροί,ο λαιμός τους τεντωμένος,η κοιλιά ρουφηγμένη,η λεκάνη τραβηγμένη προς τα πίσω,τα χέρια κρατιούνται αλύγιστα πάνω στο σώμα,τα πόδια τους είναι τεντωμένα αλύγιστα.
    H ταύτιση προχωρεί ακόμα μακρύτερα .
    Tο τέντωμα των αστραγάλων είναι τυπική κλινική ένδειξη του τεχνητού ελέγχου των συναισθημάτων,Είναι επίσης μια αυστηρή απαίτηση του πρωσσικού βήματος της χήνας.Οι άνθρωποι που ανατρέφονται με αυτό τον τρόπο και αναγκάζονται να διατηρήσουν αυτή τη σωματική στάση είναι ανίκανοι για φυσικές φυτικές παρορμήσεις.
    Γίνονται μηχανές που εκτελούν τυφλά μηχανοποιημένες χειρωνακτικές ασκήσεις,φωνάζοντας υπάκουα»Μάλιστα κύριε Λοχαγέ» και πυροβολώντας μηχανικά τους ίδιους τους αδελφούς τους,τους πατέρες τους ,τις μητέρες τους,τις αδελφές τους .
    Το να κάνουν τους ανθρώπους να παίρνουν αλύγιστη,αφύσικη στάση είναι ένα από τα βασικότερα μέσα που χρησιμοποιεί ένα δικτατορικό σύστημα για να παράγει άβουλους,αυτόματα λειτουργούντες οργανισμούς.»έτσι έγραφε ο Βίλχελμ Ράιχ για όσους αναρωτιούνται τί είναι φυσικότητα και πώς παρεμποδίζεται.

    Αυτόν τον βαθύτατα επαναστάτη γιατρό,επιστήμονα και πολίτη του κόσμου έβγαλαν τρελό οι αριστεροί για να μπορούν ανενόχλητοι να θεωρητικολογούν με έπαρση για την πολιτική και να πνίγονται στις αφηρημένες γενικολογίες τους για κοινωνία και άτομο .
    Και εκτός των άλλων να αφήνουν έτσι και στο απυρόβλητο τη σημερινή τερατώδη κερδοσκοπική ιατρική με το μονομερή βιοχημικό προσανατολισμό της και την ανικανότητα της να προσεγγίσει τα ζητήματα του καρκίνου, της σχιζοφρένειαςκαι της κατάθλιψης.

    Φίλε θεοφάνη ποιος ξεπέρασε τον ράιχ και πότε;
    Μήπως ο Λακαν;(εδώ γελαμε!)
    Έχεις μπει σε οργονοσυσσωρευτή για να έχεις από μόνος σου άποψη;
    Εγώ μπήκα και σε διαβεβαιώ ότι ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
    Τσέκαρε και αυτούς σε παρακαλώ!
    http://www.aetherometry.com/

    • το λινκ που σου παρέθεσα πηγαίνει σε ένα καταπληκτικό ζευγάρι βιοφυσικών επιστημόνων που έχει μελετήσει βαθιά από την σύγχρονη φυσική και βιολογία μέχρι την ανθρωπολογία.Μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι ο Ράιχ όχι μόνο δεν είναι ξεπερασμένος αλλά είναι αντίθετα η αφετηρία για να ανακαλύψουμε βαθιές αλήθειες και κατάφεραν να συνδυάσουν πρωτοποριακά το έργο του με αυτό του νίκολα τέσλα.
      Όταν ένας σπουδαίος επιστήμονας από τον ΜΙΤ εντάχθηκε στις γραμμές τους βρέθηκε «περιέργως» δολοφονημένος.
      Μην ψαρώνετε με το ότι «ξεπεράστηκε» ο Ράιχ.
      Ούτε στην αρχή δεν είμαστε για να αντιληφθούμε τις αλήθειες του και ΑΚΟΜΗ υπάρχουν 100 τόμοι του αδημοσιεύτοι.(ας είναι καλά οι πουλημένοι που παρουσιαζονται ως επίγονοι του για αυτό)

      • Πολύ εύκολα κρίνεις τους ανθρώπους blackpanther και μάλλον βιάζεσαι (αναφέρομαι στους επιγόνους)… Η χαρακτηρολογική και νευρομυϊκή θωράκιση δυστυχώς είναι μια βαριά κληρονομιά για κάθε σχεδόν νεογέννητο του σύγχρονου (πατριαρχικού) πολιτισμού, είτε πρόκειται για δημοκρατία είτε για (μαύρο ή κόκκινο) φασισμό (μπορείς να διαβάσεις π.χ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ). Μεταξύ μας, δεν έχω γνωρίσει και πολλούς που να ανταποκρίνονται στην περιγραφή του γενετήσιου χαρακτήρα που δίνει ο Ράιχ. Τέλος, είναι αστείο να χαρακτηρίζεται ως μηχανιστής αυτός ο σπουδαίος επιστήμονας, αυτός που πολεμήθηκε τόσο λυσσαλέα από το μηχανικιστικό κατεστημένο (κυρίως ιατρικό) όσο διαστρεβλώθηκε επίσης και από τους μυστικιστές (φιλοσόφους, πολιτικούς, ψυχο»θεραπευτές» κ.λπ.). Ο ίδιος ο Αινστάιν, όταν ο Ράιχ του υπέβαλλε τα πειραματικά του ευρήματα για την ύπαρξη του Αιθέρα (οργόνη, με εισαγωγικά κατά Ράπτη) απέφυγε να τον αντικρούσει.

        • chris συγγμώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση καθώς μόλις τώρα είδα την απαντηση σου.
          Όχι όσον αφορά τους επιγόνους δεν τους κρίνω εύκολα!
          Έχουν κάνει ελάχιστα για την διάδοση του έργου του και η αμερικάνικη ένωση οργονομίας είναι παράδειγμα γραφειοκρατίας και ιερατείου.
          Να σου θυμίσω την κατάπτηστη ανακοινωση που έβγαλαν μετά την 11η Σεπτέμβρη;Την υποστηριξη τους σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους ή μήπως να θυμίσω στην απαράδεκτη στάση που είχαν την δεκαετία του 60 στον πόλεμο του βιετνάμ όταν χαρακτηριζαν πανουκλιασμένους όσους ήταν ενάντια σε εκείνο τον πόλεμο;Το θέμα το έχω ψάξει πολύ περισσότερο απ’ότι νομίζεις και οι κρίσεις μου δεν είναι εύκολες.Αν τα αδημοσιευτα έργα του Ράιχ παραμένουν αδημοσίευτα και ας έχουν περάσει 3 χρόνια από το διάστημα που θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί, αυτοί έχουν τεράστιες ευθύνες.
          Τσέκαρε επίσης την απάντηση των correas στον demeo.Πιο αποκαλυπτική δεν γίνεται!
          Κατά τα άλλα αυτά που γράφεις (για τα παιδιά του μέλλοντος και Αϊνστάιν) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο!

  5. ΝΑι υπο αυτήν την οπτική ότι επιδρά στη βιολογία του ανθρώπου και στο σώμα του το έχω διαβάσει αλλά έτσι όπως το διάβασα εδώ νόμισα ότι μπορεί να εννοείς και σε επίπεδο γονιδιακό και για αυτό σε ρώτησα, επειδή κάτι τέτοιο μου φαινόταν κάπως υπερβολικό…

    Νομίζω ο Reich είχε πει ότι π.χ. όταν υπάρχει οργασμική ανικανότητα ένα μεγάλο τμήμα από την ενέργεια του ανθρώπινου σώματος κατά τη
    σεξουαλική πράξη παραμένει εγκλωβισμένο και δεν εκτονώνεται και αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για νευρώσεις και άλλες παράλογες συμπεριφορές…

    Δεν έχω διαβάσει πάντως ούτε τη λειτουργία του οργασμού ούτε την ανάλυση του χαρακτήρα…

    Σε κάποιο σχόλιο ανέβασα marcuse, τώρα γίνεται αναφορά στον reich… νομίζω κάποιος πρέπει να ξεκινήσει ένα thread με θέμα τη Σχολή της Φρανκφούρτης… να το διαβάζουμε τρώγοντας λουκάνικα φρανκφούρτης… θα διαβάζουν μερικοί τώρα αυτά που γράφουμε για οργασμούς και λουκάνικα φρανκφούρτης και θα νομίζουν ότι ξυπνήσαμε με «άγριες» διαθέσεις… για αυτό να διευκρινίσω ότι εγώ δεν ξύπνησα ακόμα καθότι δεν πρόλαβα να κοιμηθώ…

    Αυτό που ήθελα να προσθέσω επί του κειμένου είναι ότι αν αληθεύει η θεωρία που θέλει τον άνθρωπο να γεννιέται μέσα στο νερό, τότε είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι φυλές προέρχονται από στην ουσία από την ίδια φυλή και ίσως είναι κλιματολογικοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτές τις διαφοροποιήσεις στο χρώμα και άλλα.
    Χρήσιμο θα ήταν να γίνει μια μελέτη για την επιρροή των κλιματολογικών στην ανάπτυξη και εξέλιξη των διαφόρων πολιτισμών. Πιστεύω ότι οι κλιματολογικές συνθήκες έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στο πώς εξελίχθηκαν οι διάφοροι πολιτισμοί…

    Εκτός από τον πίθηκο μεγάλη γενετική συγγένεια έχουμε και με τα ποντίκια νομίζω. Πάντως με τον πίθηκο όλη τη διαφορά την κάνει ο εγκεφαλικός φλοιός…

    Και επειδή το κείμενο κάνει αναφορά και στον Reich και στον Καστοριάδη…
    Wilhelm Reich -Sexula Repression (Οι ρίζες της σεξουαλικής καταπίεσης, στα ελληνικά…
    Reich – The mass psychology of fascism στα αγγλικά…
    Reich – Άκου ανθρωπάκο στα ελληνικά…

    Καστοριάδης – η αρχαία ελληνική δημοκρατία
    Και ένα rar αρχείο με διάφορα έργα του καστοριάδη, άρθρα σε εφημερίδες, συνεντεύξεις και άλλα…
    Το αρχείο είναι περίπου 76mb… έχει μέσα ανάμεσα στα άλλα τον θρυμματισμένο κόσμο, την άνοδο της ασημαντότητας, από την οικολογία στην αυτονομία, ένα αφιέρωμα που είχε κάνει το περιοδικό Νεα Κοινωνιολογία το 2000 και διάφορα άλλα…
    Τα τεύχη του περιοδικού από το 1996 και μετά τα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

  6. Φίλε δεκτά όλα αυτά αλλά μπορούν αν εξηγηθούν πιο απλά. Μην έχετε την τάση να μπερδεύεται τα πάντα μεταξύ τους. Τέλσα, οργόνες κλπ είναι καραμέλες που διαδίδονται κ απο διάφορα περιοδικά τον τελευταίο καιρό με ύποπτους σκοπούς απο πίσω. Όλο αυτό εντάσσεται στη συνωμοσιολογία των ημερών μας η οποία τελικά είναι μια έξυπνη προπαγάνδα υπερ του ανορθολογισμού. Οι «αριστεροί» γενικώς δεν μπορεί να φταίνε για αυτό που λές. Οι Σταλινικοί ναι, αλλα΄αυτό είναι άλλη ιστορία. Το θέμα είναι οτι ο Ράιχ υπήρξε κυνηγημένος όλη του τη ζωή κ στο τέλος τα ‘παιξε κ άρχισε να λέει ότι τα UFO βομβαρδίζουν τη Γη με Deadly Orgone Radiation κ άλλα τέτοια ευτράπελα! Απλά έτυχε να καταλήξει στην Αμερική του Χούβερ κ το FBI τον έβλαε στο μάτι ως πρώην κομμουνιστή. Αργότερα ήρθαν οι χίππυδες, πήραν αυτά που είχε αφήσει τα ανακάτεψαν με μπόλικες σάλτσες περί εποχής Υδροχόου κ διάφορα κ έγινε της μόδας ξανά η υπόθεση. Όμως αυτό δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στην παρούσα κατάσταση.

    • Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά σε όσους είναι (βαριά ή ελαφριά, ανάλογα) θωρακισμένοι, πίστεψέ με! Δεν ξέρω πόσα βιβλία του Ράιχ έχεις διαβάσει αλλά μπορώ να σου πω ότι μάλλον τα έχεις μπλέξει! Σε πληροφορώ ότι τα δυο συκοφαντικά άρθρα δημοσιογράφων που ενέπλεκαν τον Ράιχ σε όργια και ψυχασθένεια και αποτέλεσαν την αιτία για να ψάχνεται το FBI, προήλθαν από αριστερούς δημοσιογράφους της εποχής του!Επίσης, όπως μπορεί να γνωρίζεις, το πολιτικό (και προσωπικό) ενδιαφέρον ενός αριστερού είναι η αλλαγή του κόσμου (ξέρεις, για όλα φταίει το σύστημα!) κι όχι του ίδιου του (νευρωτικού) εαυτού του!Τέλος, αν επαναλάβεις το πείραμα των βιόντων του Ράιχ είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείς, καθώς θα διαπιστώσεις ότι υφίσταται η λεγόμενη α-βιογένεση (κάτι που αρνείται η σημερινή μηχανιστική επιστήμη). Έχει επαληθευτεί από τον καθηγητή Roger du Teil (αλλά και άλλους). Ήταν ο πρώτος που μίλησε για τη νευροφυτική αντίθεση ηδονής άγχους (ενοποίησε σώμα-νου) δίνοντας πραγματική υπόσταση στην φρουδική λίμπιντο (γεγονός που ξεσήκωσε εναντίον του όλη την Ψυχαναλυτική Εταιρεία).Πραγματοποίησε πειράματα για να δείξει μια φόρτιση στην επιδερμίδα, απευθείας σχετιζόμενη με τα αισθήματα της ηδονής και του άγχους. Αυτή η φόρτιση αυξανόταν όταν το υποκείμενο ένιωθε ηδονή και μειωνόταν κατά τη διάρκεια αισθημάτων δυσαρέσκειας. Από αυτά, συμπέρανε ότι η ηδονή είναι η κίνηση της βιολογικής ενέργειας προς την περιφέρεια του οργανισμού, ενώ το άγχος είναι η κίνηση αυτής της ενέργειας προς το κέντρο (παρασυμπαθητικοτονία-συμπαθητικοτονία).Έκανε εκπληκτικές ανακαλύψεις σε όποιο επιστημονικό χώρο ασχολήθηκε γιατί είχε λειτουργική (ενοποιητική) κι όχι μηχανιστική σκέψη.Κατάφερε με το νεφοδιαλυτή να επιφέρει βροχοπτώσεις και να πρασινίζει ερήμους. Με τη χρήση του οργονοσυσσωρευτή κατάφερε να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ακόμη και καρκινοπαθών. Πειραματικά ευρήματα έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο του «Η Βιοπάθεια του Καρκίνου». Ο άνθρωπος αυτός – πολύ μπροστά από την εποχή του – κυνηγήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος γιατί απλούστατα με τα ερωτήματα που έθετε και κυρίως με τη δράση του έθιγε τα άρρωστα, νευρωτικά θεμέλια της μίζερης, καταστροφικής ζωής των συνανθρώπων του. Ένας γνήσιος επιστήμονας θα πρέπει πρώτα να γνωρίσει (και να επαναλάβει, αν είναι δυνατό) τα πειραματικά δεδομένα μιας υπόθεσης πριν την αποκλείσει.

      • ο cameron πάντως που ενορχήστρωσε την κακοήθη επίθεση του fda δεν ήταν ούτε αριστερός, ούτε σταλινικός.
        Εκτός αν νομίζουμε ότι την εποχή του μακάρθη οι σταλινικοί είχαν την δύναμη να κλείνουν αντισταλινικούς επιστήμονες στην φυλακή!
        Ο Ράιχ μισήθηκε και από τους αριστερούς και από τους φασίστες και από τους δεξιούς γιατί είπε μεγάλες αλήθειες που ξεμπρόστιασαν τις απάτες τους.
        Επίσης στην διαρκεια της δίκης του,η συμπεριφορά των οπαδών του ήταν λιγόψυχη ωε το σημείο προδοσίας του.
        Αυτοί ήταν που μετά παρίσταναν τους επιγόνους του.
        Να θυμίσω φίλε chris ότι ο ίδιος ο Ράιχ είχε σε πολύ χαμηλή εκτίμηση τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του ως το σημείο στο παράρτημα της δολοφονίας του χριστού να επιστείει την προσοχή ότι αυτοί στο μέλλον μπορούν να γίνουν οι χειρότεροι φασίστες και να αλλιώσουν το έργο του πέρα απο κάθε φαντασία.
        Είχε δει άλλωστε τι είχε συμβεί με τους επιγόνους του Μαρξ, του Νίτσε και του Φρόυντ!

  7. Φίλε Θεοφάνη σου έδωσα λινκ όχι τσαρλατάνων αλλά σοβαρών επιστημόνων.Κάθε σοβαρή ιδέα μοιραία θα πέσει σε τσαρλατάνους είτε αυτή είναι η διαλεκτική του χέγκελ είτε η υπεραξία του μαρξ, είτε το υποσυνείδητο του φρόϋντ και πίστεψε με υπάρχουν πολλές αναφορες στο έργο του ράιχ γιατί αυτό συμβαίνει!
    Αναφέρεσαι στην τελευταία περίοδο της ζωής του (1955-1957) που ακόμη είναι πολύ σκοτεινή καθώς υπάρχουν πολλά αδημοσιευτα έργα του και ημερολογια του για τα ζητημάτα που μιλάς.
    Είναι πάντως εξαιρετικά άδικο να τον κρίνουμε από αυτά τα χρόνια όπως θα ήταν άδικο να κρίνουμε τον νίτσε από την τρέλα που τον κατέλαβε στο τέλος της ζωής του ή τον μαρξ από την κατάθλιψη του επίσης στα 3 τελευταία χρόνια της ζωής του.
    Το θέμα είναι ότι ο ράιχ φυλακίστηκε στα 60 του χρόνια σε αμερικάνικη φυλακή και εκεί βρέθηκε νεκρός και την εκστρατεία για την φυλάκιση του την ανέλαβε το fda με επικεφαλής τον κάμερον τον πρόεδρο του αμερικάνικου ιατρικού συλλόγου που προωθούσε τα ηλεκτροσόκ σαν την καλύτερη μέθοδο θεραπείας!
    Ακόμη πιο απίστευτό είναι ότι ΕΚΑΨΑΝ τα βιβλία του και συνέχιζαν να τα καίνε μέχρι το 1967, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις τα έργα του και να μην τον κρίνεις με εύκολα δημοσιογραφικά στερεότυπα.

  8. Φίλε, για μένα το πράγμα είναι απλό. Επειδή ακριβώς διάβασα τα έργα του ανθρώπου πολύ παλιότερα όταν έγιναν δημοφιλή στην Ελλάδα, λίγο μετά το 70 μπορώ να πώ ότι διαπίστωσα ο ίδιος τα όρια της επιστημονικής του μεθοδολογίας. Τώρα που έχω αποκτήσει αρκετά μεγαλύτερη πείρα στη μεθοδολογία της πειστημονικής έρευνας μπορώ να σου εξηγήσω επακριβώς που άρχισε να εκτροχιάζεται η αντίληψη του για τα πράγματα. Επιπλέον, πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι εγώ δεν κρίνω απο την «παραξενιά» της άποψης κάποιου αλλά απο πολύ σοβαρότερα κριτήρια τα οποία όμως απαιτούν μακρόχρονη κ επίπονη εκπαίδευση. Εμένα προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει εαν πιστεύεις στα παράλληλα σύμπαντα, σε θεούς και δαίμονες, σε 300 διαστάσεις, στους εξωγήινους η κ σε όλα αυτά μαζί! Το δικό μου κριτήριο έχει κατ’ αρχήν να κάνει με κάτι πολύ σοβαρότερο που αφορά την εσωτερική λογική συνέπεια μιας θεωρίας κ τη συμμόρφωση της με τα εμπειρικα δεδομένα απο την οποία κρίνεται κ η επεξηγηματική της δύναμη πάνω στην πραματικότητα.
    Για παράδειγμα, η εμπειρία σου με τον περίφημο συσσωρευτή δεν αποτελεί για μένα κανένα ασφαλές κριτήριο. Ο λόγος δεν είναι ότι η υποκειμενική εμπειρία δεν αποτελεί ένδειξη αλλα΄ότι αυτό δεν είναι ταυτόχρονα κ απόδειξη. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι με τα φάρμακα υπάρχει το περίφημο φαινόμενο placebo. Όπως είναι πλέον γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι νευροδιαβιβαστές οι οποίοι εκτελούν χρέη αγγελιοφόρων μεταξύ νευρικού κ ανοσοποιητικού συστήματος κ επομένως η διάθεση σου κ μόνον μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη μιας ασθένειας.
    Τη εποχή που ο Ράιχ προσπαθούσε να κάνει βιοφυσική οχι μόνο δεν είχαν ιδέα απο αυτά τα πράγματα αλλά αγνοούσαν ακόμη κ την ύπαρξη του DNA.
    Επειδή η άλλη μου ενασχόληση είναι η ιστορία της επιστήμης μπορώ να σε βεβαιώσω ότι η αυτή βρίθει απο παρόμοιες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι στην πλειονότητα τους κατάφεραν να δούν ενα δυο σωστά πράγματα κ ταυτόχρονα διατύπωσαν κ ενα σωρό άλλες πλάνες απλούστατα γιατί αυτός είναι ο τρόπος που προχωρά η γνώση. Το να γυρνάμε όμως στο παρελθόν κ να επινοούμε μύθους για υπερ-επιστήμονες – όπως φερ ειπείν ο Τέσλα- βοηθά μόνον την συνωμοσιολογία κ τίποτε άλλο. Θα μπορούσα για παράδειγμα να σου εξηγήσω με ακριβείς τεχνικούς όρους τι πραγματικά προσπαθούσε να κάνει ο Τέσλα κ σε ποιό βαθμό αυτό εμπεριείχε μια αλήθεια κ θα διαπίστωνες απο μόνος σου ότι ουδεμία σχέση έχει αυτό με τις βλακείες που κυκλοφορούν κατά καιρούς στο διαδίκτυο απο ανθρώπους που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ παραποιούν επιστημονικές αλήθειες για να παραπλανήσουν ένα κοινό το οποίο δεν είναι αρκετά εξειδικευμένο για να μπορεί να διακρίνει την απάτη.
    Και επιτέλους, -για να σε ενημερώσω καλύτερα για την πηγή της ανησυχίας μου- τυχαίνει να έχω «δεί» ο ίδιος ορισμένα απο τα κέντρα τα οποία κατευθύνουν αυτού του είδους το «πρακτοριλίκι»-γιατί περι αυτού πρόκειται!- κ εαν έβλεπες όσα έχω δεί θα καταλάβαινες ότι ο μοναδικός σκοπός του σχεδίου τους είναι να διαδίδουν ασυναρτησίες ώστε εαν κάποιος κάποια στιγμή πέσει πάνω σε κάτι που οι ίδιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί να μπορούν να τον κατηγορήσουν ως «ψευδο-επιστήμονα»! Όλο αυτό το σκηνικό έιναι κανονικά «στημένο» κ πάρα πολύ επικίνδυνο. (Για να σου το λέω πάει να πει ότι έχω ιδίαν πείρα!)
    Επειδή βλέπω ότι έχεις έφεση στα «παράξενα» η «παραμελημένα» φαινόμενα πρόσεχε πάρα πολύ τα όσα διαδίδονται ας πούμε για την «Ελεύθερη Ενέργεια» κ τα σχετικά. Πρόσεχε επίσης ανθρώπους σαν τον Thomas Bearden κ άλλους «νεοφώτιστους» για τους οποίους έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι είναι κανονικοί πληρωμένοι άνθρωποι του συστήματος -αν όχι κ άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών όπως ο Naudin στη Γαλλία- με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία σύγχισης ώστε να μην μπορεί ο απλός άνθρωπος με κανέναν τρόπο να βγάλει άκρη τι είναι αληθινά κρυμμένο κ τι οχι. Το παιγνίδι πάει πολύ βαθύτερα απο όσο θα μπορούσες να δείς απλά απο μερικές ιστοσελίδες ανθρώπων που παρουσιάζονται ως επιστήμονες χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τι σοι επιστήμονες είναι κ αν πληρώνονται απο κάποιους κ ποιούς για να λένε αυτά που λένε. Κοντολογής φίλε, ο Διάβολος έχει πάρα πολλά ποδάρια κ καλό θα είναι να γίνεις πολύ επιλεκτικός.
    Όπως είπε κ ο Επίχαρμος «Νάφε κ μέμνασο απιστείν»

  9. Φίλε Θεοφάνη χαίρομαι που το έχεις ψάξει τόσο και συνεχίζεις να ψάχνεις.
    Από την μεριά μου δεν έχω καμιά ροπή προς περίεργα και «αιρετικά» ζητήματα.Κάθε άλλο!
    Μέχρι το 2005 θεωρούσα τον εαυτό μου ιστορικό υλιστη και ακόμη και τώρα οτιδήποτε μυρίζει μυστικισμό και τσαρλατανισμό με απωθεί βαθύτατα.
    Το ζεύγος correas που σου εισήγαγα με το λινκ το γνωρίζω από το 2008 και έχω μελετήσει τα κείμενα τους με ιδιαίτερη προσοχή για να σου διαβεβαιώνω ότι είναι σοβαροί.
    (Δες μόνο πώς απαντάνε στους επιγόνους του ράιχ που όντως είναι τσαρλατάνοι για να καταλάβεις τι εννοώ, δες επίσης τα άρθρα τους για την σκοτεινή ενέργεια και για την κλιματική αλλαγή)
    Χρόνια τώρα έχω στο μυαλό μου να γράψω μια ογκώδη βιογραφία για τον Βίλχελμ Ράιχ καθώς δεν με έχει ικανοποιήσει καμιά βιογραφία που έχει γραφτεί ως τώρα και μελετώ οτιδήποτε σχετίζεται με τις σφαίρες δραστηριότητας του και όπως ξέρεις αυτές είναι πολλές και εκτείνονται από την παιδαγωγική και την κοινωνιολογία ως την βιοφυσική και την μετεωρολογία.
    Από τα τόρρεντς έχω μια συλλογή δεκάδων χιλιάδων βιβλίων και γνωρίζω πολύ καλά πόσοι απατεώνες και δήθεν υπάρχουν, άρα το κριτηρίο μου είναι ακονισμένο και δοκιμασμένο.Και πριν κατεβάσω τόρρεντς είχα μια φυσική βιβλιοθήκη πολλών χιλιάδων βιβλίων.
    Επιμένω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα βιβλία του.
    Αυτό έκανα εγώ το 2005 και ενώ νόμιζα ότι τον ήξερα και ενώ είχα μια πολύ ανάλογη άποψη με σένα.
    Στο χώρο της επίσημης επιστήμης στη σφαίρα της φυσικής έχει γίνει ένα μπάχαλο με την θεωρία των υπερχορδών, την επιστροφή από την πίσω πόρτα του αιθέρα με την μορφή της σκοτεινής ενέργειας και τις 100 εναλλακτικές θεωρίες που προσπαθούν να ενώσουν τον μικρόκοσμο με τον μακρόκοσμο.
    Χειρότερα, με την βιοτεχνολογία έχει γίνει ένα πείραμα πάνω στη ζωή που βασίζεται στις αναγωγικές προκείμενες της ζωής ως βιοχημική συναρμογή και αυτό το πείραμα έχει ήδη ολέθριες συνέπειες.
    Αν εξαιρέσεις την ηλεκτρονική, την μηχανική και την πληροφορική οι υπολοιποι επιστημονικοί κλάδοι είναι σε ένα χάος.
    Ο καρκίνος, η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη είναι ακόμη άλυτα μυστήρια.
    Για την θεωρητική φυσική ήδη μιλήσαμε.
    Ο προσανατολισμός της επιστήμης είναι μηχανιστικός και πέρα από το χώρο των μηχανών που δικαιώνεται αυτή η άποψη τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.
    Ο Ράιχ μέσα στις πλάνες του όπως λες είχε θέσει κάτι κρίσιμο.
    Να βάλουμε προτεραιότητα τη νέα ζωή.Τα παιδιά.
    Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο βιβλιο του από τα παιδιά του μέλλοντος.
    Εκεί θέτει ζητήματα που αν τα πάρουμε στα σοβαρά υπάρχει ελπίδα.Πώς να υπάρχουν παιδιά που να έχουν ικανότητα αυτορύθμισης χωρίς ανάγκη πειθαναγκασμών και επιβολών.Πώς δηλαδή να μεγαλώνουν υπάρξεις που να είναι ελεύθερες γιατί δεν μπορούν διαφορετικά.
    Μίλησε για την ανάγκη του φυσικού θηλασμού, των σωστών συνθηκών γέννας,να αντιμετωπιζουμε τη ζωή ως ένα προΐόν αμοιβαίου έρωτα και τόσα άλλα ΕΝΩ ακόμη οι γιατροί συνιστούν το κόψιμο του θηλασμού για ψίλου πήδημα, προβαίνουν με την πιο μεγάλη ευκολία σε καισαρικές και γενικά δεν έχουν ιδέα τι είναι μια νέα ζωή.
    Αλλά δεν βλέπω την αριστερά ή ακόμη και την αναρχία να θέλουν ακόμη να δουν αυτά τα ζητήματα.
    Πρόσφατα ξαναδιαβασα το αιθέρας θεός και διαολος του ίδιου και βρήκα καταπληκτικές ενοράσεις που αφορούν τη φύση της επιστήμης.
    Γενικά επιμένω στην έκκληση μου να τον ξαναμελετήσεις και τότε πολύ συγκεκριμένα να εκτιμήσεις που είναι τα σωστά και που οι πλάνες του.
    Και να μελετήσεις και το λινκ που σου έδωσα!
    Αυτοί δεν είναι τσαρλατάνοι σαν τον bearden!
    Eγγυόμαι για αυτό κι αν μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο είμαι όλος αυτιά!

  10. Λοιπόν καθώς η συζήτηση έχει ξεφύγει αποκλειστικά στα του Ράιχ ενώ η αρχική δημοσίευση αφορούσε άλλα ζητήματα, υπόσχομαι να κάνω μια δημοσίευση που θα τον αφορά αποκλειστικα και εκεί να συζητήσουμε όλα τα θέματα που άπτονται του έργου του.
    Για τον φίλο Θεοφάνη του προτείνω να γίνει author αυτού του σάιτ και να καταθέτει ελεύθερα εδώ τους δικούς του προβληματισμούς.
    Φίλε μου είσαι πολύ αξιόλογος και τιμά το σάιτ η παρουσία σου!
    Ελπίζω μιας και ασχολείσαι με την πληροφορική να είσαι λινουξάς και να συνεισφέρεις στον χώρο του ανοικτού κώδικα!
    Το κάνουν τοσο λίγοι σε αυτή την χώρα!
    Σου παραθέτω το προκατειλημμένο άρθρο της wikipedia για τον eugene mallove τον δολοφονημένο επιστήμονα που συνεργαστηκε με τους correas (δες και το άρθρο τους για την wikipedia στο aetherometry!!)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Mallove
    και ξαναποστάρω το σάιτ των correas που πιστεύω ότι έχεις το επιστημονικό υπόβαθρο να εκτιμήσεις!
    http://www.aetherometry.com/

  11. Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσω ακόμη περισσότερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ το site του ζεύγους Correa. Επειδή διατηρώ ένα τεράστιο αρχείο απο παρόμοια εγχειρήματα για να ξέρω με τι έχω να κάνω κάθε φορά. Απο αυτά που είχα δεί, -κ απο ότι βλέπω τώρα δεν άλλαξε το στυλ τους!- οι τύποι μας παρουσιάζονται σαν κάποιοι που έχουν βρεί τη θεωρία των πάντων. Επιπλέον, εαν ψάξεις την επίσημη βιβλιογραφία δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο αποδεκτά τεκμηριωμένο απο την επιστημονική κοινότητα! Γιατί άραγε? Επειδή όλοι οι άλλοι είναι ανίκανοι η επειδη΄έχουνε φτιάξει μια θεώρηση του κόσμου που όταν δεν συμφωνεί με τη μεγαλομανία τους είναι αναγκαστικά λάθος?!!
    Για να το κάνω ξεκάθαρο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Σήμερα κιόλας μου απέρριψαν ένα άρθρο στο J. Physics A : Math. Gen. αφού σκωτώθηκα να το διορθώνω επι κάτι μήνες με δικές τους υποδείξεις! Ξέρεις γιατί? Διότι έτσι έπρεπε! Διότι μόνο έτσι γίνεται σωστά αυτή η δουλειά επειδή είναι μια δουλειά πάρα πολύ δύσκολη όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να παρασύρει γενιές ολόκληρες. Το ‘πιασες? Η αυστηρότητα στην επιστήμη δεν είναι «φασισμός» αλλά κάτι απολύτως επιβεβλημένο κ αναγκαίο απο τη φύση της δυσκολίας του εγχειρήματος. Κ κατ’ εμένα όσοι αρνούνται αυτή τη διαδικασία είναι κατ’ αρχήν ύποπτοι μεγαλομανίας!
    Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φίλτατοι αυτοί κύριοι τα έχουν βάλει με την Wikipedia επειδή δεν δέχθηκε να βάλει το άρθρο τους για την aetherometry, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ! Δεν είμαστε καλά, ποιοί είναι αυτοί που την έχουν τόσο βαρβάτη κ δε σηκώνουν κριτική απο κανέναν? Κ μάλιστα για αδημοσίευτη εργασία – δεν μιλάμε για τις δημοσιεύσεις στο site τους αλλά για κάποιες που να έχουν εγκριθεί απο την επιστημονική κοινόητα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ!!
    Όσο για αυτό που λες για «χάος» στη σύγχρονη επιστήμη δεν είναι καθόλου σωστό. Η επιστήμη έχει πάντοτε ελλείψεις κ ακόμη κ παραλείψεις διότι δεν γίνεται αλλιώς αφ όσον είναι μια διαρκής προσέγγιση προς την αλήθεια την οποία κατ’ αρχήν δεν γνωρίζουμε στην ολότητα της. Αυτό όμως δε σημαίνει καθόλου ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται! Ξέρουμε -κ πολύ καλά μάλιστα- ποιές είναι αυτές αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να βρούμε την καινούρια θεωρία που θα περιέχει όλα τα γνωστά δεδομένα. Απο αυτή την άποψη είμαστε μπροστά σε μια χαρακτηριστική «κρίση παραδείγματος» αλα Thomas Kuhn. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα εισάγουμε αυτοσχεδιασμούς κ προχειρότητες όπου «σκοτεινές ενέργειες», «διαμήκη κύματα» αλα Tesla, οργόνες κ όλα αυτά θα συμπλέκονται αξεδιάλυτα χωρίς ούτε μια ποσοτική εξήγηση βασισμένη σε εξισώσεις αλλα΄κ χωρίς να εξηγούν πως είναι δυνατόν όλα τα προηγούμενα δεδομένα των φυσικών επιστημών να είναι λάθος! Θα μπορούσα να κάνω έναν κατάλογο απο στοιχειώδεις νόμους που παραβιάζονται απο αυτά που λένε, απο τους νόμους του Maxwell, μεχρι την κλασσική μηχανική. Κ παρ’ όλα αυτά με κάποιο μυστηριώδη τρόπο οι ίδιοι νόμοι εξακολουθούν να επιβεβαιώνονται στα εργαστήρια όλων των συναδέλφων παντού στον κόσμο! Αυτό κ μόνο αρκεί για να γίνει κανείς καχύποπτος.
    Εαν αυτά ακούγονται εκνευριστικά είναι επειδή γι αυτούς που είναι εξώ απο αυτή τη δουλειά είναι εύκολο να παρασυρθούν κ να κρίνουν χωρίς επίγνωση των πραγματικών δυσκολιών. Οι κ. Correa & Correa όμως έχουν περάσει απο αυτό το στάδιο κ επομένως θα έπρεπε να είναι πιο μετριοπαθείς στις δηλώσεις τους διότι η μεγαλομανία τους προσβάλλει όλους εμάς τους υπόλοιπους που σκιζόμαστε να πετύχουμε ένα μικρό βήμα κάθε φορά ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!

  12. ΥΓ.: Η υπόθεση Mallove μπορεί πράγματι αν είναι ένα τυχαίο γεγονός αν κ η υπόθεση Cold Fusion όντως βρωμάει. Για λόγους που δεν θέλω να εκθέσω ακόμη δημόσια επειδή εμπλέκονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπικη΄μου ασφάλεια κ ορισμένες συγκρούσεις στο παρελθόν που μπορεί να εμφανιστούν απο το μέλλον, άνοιξα κάποτε αυτό το μπλόγκ

    http://coldfusiongr.blogspot.com/

    To εγκατέλειψα όταν έγινε πλέον συνειδητό ότι δεν υπήρχαν στην Ελλάδα οι συνθήκες για να προωθηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα για το οποίο είχα μιλήσει κ με κάποια παιδιά απο Nosotros τότε που έτρεχε ακόμη η πρωτοβουλία ενάντια στο λιθάνθρακα.
    ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ. Αυτή τ η στιγμή υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν σε μια απρόσμενη εξέλιξη που ίσως να ρίχνει κάποιο φώς σχετικά με το τι πραγματικα΄συμβαίνει σε αυτή την ιστορία. Όσοι αντέχετε τα μαθηματικά δείτε αυτές τις δημοσιεύσεις

    http://cag.dat.demokritos.gr/publications/Bipolar Fusion.pdf

    Click to access Wires.pdf

  13. Θεοφάνη στο θέμα του wikipedia έχεις απόλυτο άδικο και υπάρχει μητρώο τι έγινε!
    Και έγιναν αίσχη απο την μεριά του wikipedia σε βαθμό να ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ όλη τη συζήτηση που έγινε εκεί και να σβήσουν εντελώς το λήμμα.
    Έχεις διαβάσει το μητρώο της ιστορίας που παρατίθεται εκεί;
    Όσον αφορά την «μεγαλομανία’ που τους προσάπτεις έχεις πάλι άδικο.
    Ποσοτικές εξισώσεις έχουν παραθέσει και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες και ψάξε στα βιβλία τους για αυτές.
    Και ναι δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες που δουλεύουν για συγκεκριμένα κερδοσκοπικα συμφέροντα ξέρουν τι κάνουν ή νιώθουν κάποια κοινωνική ευθύνη.
    Διάβασε το βιβλίο του rifkin για την βιοτεχνολογία για να δεις τι εννοώ.
    Έχουν κάνει ανήκουστα εγκλήματα εκεί στο όνομα της επιστήμης και συνεχίζουν να κάνουν.
    Και ας μην ξεχνάμε ότι η βιοτεχνολογία είναι ο πιο προβεβλημένος κλάδος της επιστήμης και αυτός ο κλάδος ΔΕΧΤΗΚΕ να γίνουν πατέντες τα δομικά υλικα της ζωής.
    Από το σύνολο των επιστημόνων που έχουμε ανάθεμα αν υπάρχει ένα 0,01% με διεπιστημονική ευρύτητα και αποψη.
    Και αυτοι θα κατηγορηθούν σαν μεγαλομανείς όταν θα έχουν τέτοια ευρύτητα.
    Οι πιο πολλοί επιστήμονες είναι ειδικευμένοι ηλίθιοι σε έναν υποκλάδο του υποκλάδου της επιστήμης και η στατιστική το μόνο που τους καθορίζει.
    ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Δούλοι του χρήματος και των συμφερόντων.
    (συνεχίζεται…)

  14. απο την άλλη το γεγονός ότι ένας mallove δέχτηκε να είναι μαζί τους σε σημείο ενθουσιώδες και ΕΝΩ είχε πίσω του τόσες και τόσες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ΕΝΩ ήταν ένα από τα αστέρια του ΜΙΤ κάτι λέει για την εγκυρότητα των correas.
    Το ότι ο mallove ανακάλυψε στα γεράματα την οργόνη και τον ράιχ αποκαλύπτει επίσης ότι και κει υπήρχαν απρόσμενες εξελίξεις που η επισημη επιστήμη περιφρονητικά αγνοούσε.
    Και αλήθεια τι έπραξαν οι επιστήμονες όταν καίγονταν τα βιβλία του ράιχ;
    ΤΙΠΟΤΕ.Άλλο ένα δείγμα της κοινωνικής ανευθυνότητας τους.
    Γνωρίζω καλά πόσο επίμοχθη είναι η επιστημονική εργασία και πόσους παραμέτρους και παράγοντες ανακατεύει.
    Αλλά γνωρίζω και πόσα προσωπικά και κερδοσκοπικά συμφέρονται διακυβεύονται στην λειτουργία της ως επίσημος χρηματοδοτούμενος θεσμός.
    Οι correas είναι υποχρεώμενοι να εμφανίζονται με αυτή την «μεγαλομανία» που τους προσάπτεις γιατί είναι υποχρεώμενοι να υπερασπίσουν μια άποψη που το επιστημονικό σύμπλεγμα αρνείται να εξετάσει.
    Έτσι «μεγαλομανείς» ήταν και ο φρόυντ και ο αϊνσταιν και ο λάβλοκ και ο μαρξ και πολλοί άλλοι που διατύπωναν πρωτότυπες θεωρίες.
    Και κοίτα συγκεκριμένα τι τους έχει συμβεί!
    Είδαν τον βασικό τους συνεργάτη να δολοφονείται μυστηριωδώς, είδαν τα κωλοπαιδα του wikipedia να σβήνουν την συζήτηση στο λήμμα τους όταν δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είναι ψευδοεπιστήμονες και για να κρύψουν ότι γελοιοποιηθηκαν στη συζήτηση, είδαν τους επίγονους του ράιχ να τους θεωρούν σαν τους μεγαλύτερους εχθρούς κι ας ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο ραϊχιανό όνειρο να θέσουν σε λειτουργία τον οργονοκινητήρα(για τον οποιο έγραψαν πολυσελιδο βιβλίο με συγκεκριμένες μαθηματικές εξισώσεις για την λειτουργία του)
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα ήταν αφύσικο να μην έχουν τον αέρα της μεγαλομανίας που τους προσάπτεις.
    Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν είναι τσαρλατάνοι και αγύρτες ούτε προβάλλονται σαν μεσσίες και σωτήρες.

  15. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απο όσο φαντάζεσαι. Θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο άρθρο για να εκθέσω όλες τις λεπτομέρειες κ ίσως το κάνω αν ο Χάρης μου στείλει το link για το authorship. Οφείλω όμως να σου πω το εξής απλό
    α) Όλοι εμείς που δουλέυουμε χωρίς καμία εξασφάλιση απο το κράτος για να προωθήσουμε την έρευνα στην Ελλάδα με συμβάσεις της πλάκας κ χωρίς κανένα βεβαιο μέλλον δεν είμαστε αυτό που περιγράφεις κ κυρίως είμαστε η πλειοψηφία.
    β) Το 0.01% μάλλον αφορά εκείνο το κομμάτι των ερευνητών που είτε είναι διορισμένοι σαν δημόσιοι υπάλληλοι είτε -κυρίως στο εξωτερικό-είναι κ υψηλά στελέχη σε διάφορες βιομηχανίες κ εταιρίες κ έχουν ισχυρά συμφέροντα λόγω εμπλοκής με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Αυτό όμως δεν είναι τόσο διαφορετικό απο όσα συμβαίνουν σε άλλους κλάδους, πχ γιατρούς, δικαστικούς, δικηγόρουw, μηχανικούς κλπ
    γ) Για την υπόθεση Mallove τα πράγματα είναι πιο σκοτεινά όπως κ με το cold fusion. Επειδή τυχαίνει να ξέρω κάτι απο μέσα πρέπει να σου δώσ ολοκληρωμένη απάντηση. Προσπάθησα προηγουμένως αλλά κάτι δεν πήγε καλά με την ιστοσελίδα. Το έστειλα στο Χάρη να το ανεβάσει

  16. Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν κ άλλες πιο ανησυχητικές υποθέσεις. Υπάρχει πχ η μυστηριώδης περίπτωση του καθηγητή Marinov του οποίου ο θάνατος παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι σήμερα υπο συνθήκες πολύ πιο ύποπτες κ οι οποίες καταγγέλθηκαν απο τον Παναγιώτη Παπά που υπήρξε συνεργάτης του επι χρόνια. Προσωπικα΄διαφωνώ με τις θεωρίες του Π, Παπά αλλά πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι σε αυτά τα πράγματα μπορεί κανείς να πέσει πάνω σε κάτποιο πραγματικό φαινόμενο ακόμη κ αν η ερμηνεία του είναι λανθασμένη! (bl. «wire fragmentation»)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Marinov

  17. Ωραία Θεοφάνη θα έχουμε πολλά να πούμε!
    Φαντάζομαι ότι έστειλες κάποιο μέηλ στον χάρη για να γίνει η πρόσκληση.
    Αλλιώς βάλτο εδώ και θα κάνω edit για να το σβήσω μόλις το λάβω.
    Αν έχεις ήδη wordpress με το που θα σου σταλεί η πρόσκληση γίνεσαι αυτόματα author.

  18. Κοινά Χαρακτηριστικά ενός φασίστα και ενός ρατσιστή θα μπορούσαν να είναι ο αυταρχισμός και η ασυνείδητη απόλαυση ως κυρίαρχα. Πολλά αναφέρονται και στο κείμενο , μα έχει πολύ ενδιαφέρον πως επιδρά πολλές φορές η ανάλογη συμπεριφορά στα παθόντα υποκείμενα, δηλαδή πως πχ μια μικρή κοινωνία με ρατσιστικά (που οι φασίζουσες απόψεις ταΐζουν) χαρακτηριστικά μπορεί τελικά να περάσει αυτά στον «παθών» ή αλλιώς πως οι ρατσιστικές σχέσεις συμβάλουν με έναν τρόπο στη δόμηση του εαυτού! Πολύ σχηματικά θα μπορούσε να μεταφερθεί ως εξής:
    ‘για να το λένε αυτοί, μήπως τελικά είμαι κατώτερος, κακός και ο, τι άλλο μου προσάπτουν;;;

    το κείμενο του Franz Fanon (1967, BLACK SKIN, WHITE MASK, κεφ 5 σελ 109-115)
    αποτυπώνει καλά αυτό που ονομάζεται στην ψυχολογία και στην κοινωνιολογία «η φαινομενολογία της καταπίεσης» . μπορεί να μην είναι τόσο σχετικό, μα με βάση την εξέλιξη της κουβέντας θα ενδιαφέρει

    Το απόσπασμα:
    « ‘παλιοαράπη ή απλά ‘ κοίτα, ένας νέγρος!’
    ήρθα στον κόσμο γεμάτος θέληση να ανακαλύψω το νόημα των πραγμάτων. Το πνεύμα μου ξεχείλιζε από την επιθυμία να φτάσω στην πηγή του κόσμου. Και μετά ανακάλυψα ότι ήμουν ο ίδιος πράγμα ανάμεσα σε άλλα πράγματα.
    Στιγματισμένος από αυτή τη συνθλιπτική αίσθηση του πράγματος , στράφηκα προς τους άλλους ικετεύοντας. Η προσοχή τους ήταν απελευθερωτική , παρέσυρε σα παλίρροια το σώμα μου στην ανυπαρξία , προικίζοντάς με ξανά με την ευλυγισία που νόμιζα πως είχα χάσει, και, παρασύροντάς με έξω από τον κόσμο , με ξανάφερε πίσω. Εκεί, όμως, στην άλλη άκρη, σκόνταψα, και τότε οι κινήσεις, οι στάσεις και τα βλέμματα των άλλων με έκαναν ανεξίτηλο , όπως το βερνίκι σταθεροποιεί το χρώμα.
    Αγανάκτησα. Ζήτησα εξηγήσεις. Δε συνέβη τίποτα. Έγινα κομμάτια. Τώρα τα κομμάτια συναρμολογήθηκαν ξανά, από έναν άλλον εαυτό.
    Όσο καιρό ο μαύρος άνθρωπος βρίσκεται ανάμεσα στους ομοίους τους , δεν έχει ευκαιρία να βιώσει την ύπαρξή του μέσα από τους άλλους , παρά μόνο σε μικρές και ασήμαντες συγκρούσεις (…). Η κοσμοθεωρία ενός αποικιοκρατουμενου λαού έχει πάνω της ένα λεκέ, ένα ελάττωμα που διαφεύγει την όποια οντολογική εξήγηση. (…)..
    Όχι γατί ένας μαύρος άνθρωπος είναι μαύρος, μα γιατί είναι μαύρος σε αντίθεση με το λευκό. Θα προβάλουν μερικοί την αντίρρηση ότι αυτό συμβαίνει και ακριβώς αντίστροφα. Όχι, δε συμβαίνει. Στα μάτια ενός λευκού ανθρώπου ο μαύρος δε μπορεί ν’ αντισταθεί οντολογικά. Σε μια νύχτα μέσα έδωσαν στο Νέγρο δυο πλαίσια αναφοράς για να υπάρξει: τη μονομιάς απόσβεση της μεταφυσικής του , ή, απλούστερα των συνηθειών και των εθίμων του μαζί με τη διαγραφή των πηγών που τα στήριζαν , και την επιβολή ενός πολιτισμού που δε γνώριζε και που βρισκόταν σε σύγκρουση με όσα σβήστηκαν.
    Ο μαύρος άνθρωπος ανάμεσα στους ομοίους του τον 20ο αιώνα δε γνωρίζει ποια στιγμή υποστασιοποιείται η κατωτερότητά του μέσω του άλλου. (…)(…)
    Ήρθε, όμως, ύστερα ο καιρός που συνάντησα το βλέμμα του λευκού ανθρώπου. Ένα πρωτόγνωρο βάρος με πλάκωσε. Ο πραγματικός κόσμος αμφισβητούσε τα δικαιώματά μου. Στ λευκό κόσμο ο έγχρωμος άνθρωπος έχει δυσκολία με το ίδιο το σχήμα του σώματός του. Η συνείδηση του σώματος έχει αποκλειστικά μια πράξη άρνησης. (…)
    Υπήρξαν εργαστήρια που για χρόνια έψαχναν να βρούνε το φάρμακο της ‘ απονεργοποίησης’ . με κάθε σοβαρότητα, αποστείρωναν δοκιμαστικούς σωλήνες , έλεγχαν κλίμακες και ερευνούσαν τη δυνατότητα του δυστυχή νέγρου να ασπρίσει, , αποβάλλοντας τη σωματική κατάρα. (…)
    Νόμιζα ότι αυτά που είχα έφταναν για να δομήσω έναν σωματικό εαυτό , για να ισορροπήσω το χώρο, για να εντοπίσω αισθήσεις. Μου ζητήθηκε όμως κάτι παραπάνω.
    ‘’κοίτα, ένας νέγρος!’’ εξωτερικό ερέθισμα που με άγγιξε ελαφρά καθώς περπατούσα . ανταπέδωσα με ένα σφιγμένο χαμόγελο. ‘’κοίτα, ένας νέγρος!’’ ήταν αλήθεια, με διασκέδαζε. ‘’΄κοίτα, ένας νέγρος!’’ ο κύκλος έκλεινε και έσφιγγε. Δεν απέκρυψε πόσο με διασκέδαζε.
    ‘’μαμά, κοίτα το νέγρο! Φοβάμαι! Φοβάμαι! Φοβάμαι!’’ τώρα άρχισαν να με φοβούνται. Θέλησα να το βάλω στα γέλια μέχρι δακρύων. Στάθηκε όμως αδύνατο να γελάσω.
    Δε μπορούσα πια όμως να γελάσω γιατί ήξερα ήδη ότι υπήρχαν ιστορίες , ιστορία , και πάνω απ όλα η ιστορικότητα για την οποία με δίδαξε ο jaspers. Τότε, με την επίθεση σε διάφορα σημεία , το σωματικό σχήμα θρυμματίσθηκε , τη θέση του πήρα ένα φυλετικό επιδερμικό σχήμα. (………)είχα σταματήσει ήδη να διασκεδάζω. Δεν ήταν μόνο ότι μου δίνονταν οδυνηρές συντεταγμένες μέσα στον κόσμο. Υπήρχα με έναν τριπλό τρόπο… καταλάμβανα χώρο, κινιόμουν προς τον άλλον… και ο εφήμερος άλλος , εχθρικός και όχι αδιαφανής αλλά διάφανος , δεν ήταν εκεί, εξαφανισμένος. Ναυτία…
    Την ίδια στιγμή είχα την ευθύνη του σώματός μου, της φυλής μου, των προγόνων μου. Υπέβαλα τον εαυτό μου σε αντικειμενική εξέταση , ανακάλυψα τη μελαψότητα μου, τα εθνοτικά μου χαρακτηριστικά. Και με σύντριψαν τα ταμ ταμ και ο κανιβαλισμός , η διανοητική στέρηση, ο φετιχισμός , τα φυλετικά ελαττώματα, τα καράβια των σκλάβων, και πάνω απ όλα:» εγκω,Μαύρο, ωραίο ΜΑΜ». (ya bon banania)
    Τη μέρα εκείνη, τελείως εκτοπισμένος, ανίκανος να μείνω εκει έξω με το λευκό άνθρωπο , που με φυλάκισε χωρίς οίκτο, πήγα τον εαυτό μου πολύ έξω και πέρα από την ίδια μου την παρουσία , πραγματικά πολύ πέρα και μετέτρεψα τον εαυτό μου σε πράμα. Ακρωτηριασμός, εκτομή, αιμορραγία που πιτσίλισε όλο μου το σώμα με μαύρο αίμα.δεν την ήθελα, όμως, αυτή την αναθεώρηση, αυτή την πραγματοποίηση. Το μόνο που ήθελα είναι να είμαι άνθρωπος ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Ήθελα να μπω νέος και λυγερός σε ένα κόσμο δικό μας και να βοηθήσω να τον χτίσουμε μαζί.(………………)

    ‘’αγαπητό μου παιδί, κατάλαβέ το, η προκατάληψη με βάση το χρώμα είναι κάτι παντελώς ξένο προς εμένα..’’ ‘’μα φυσικά, περάστε κύριε, δεν έχουμε κάποια χρωματική προκατάληψη…αντιθέτως, ο νέγρος είναι άνθρωπος όπως όλοι μας… επειδή είναι μαύρος , δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο έξυπνος από εμάς. … στο στρατό είχα ένα σενεγαλέζο φίλο που ήταν πραγματικά πολύ έξυπνος…’’
    πως με κατηγοριοποιούν; Ή μάλλον πως με τοποθετούν; ‘’από τη Μαρτινίκα, ιθαγενής από τις παλιές ‘μας’ αποικίες;’’
    Που να κρυφτώ;
    ‘’κοιτάξτε το νέγρο!.. μαμά έναν νέγρος!…διάολε, άρχισε να νευριάζει.. μη δίνεται σημασία, κύριε, δε ξέρει ότι είστε πολιτισμένοι όσο και εμείς. (…)
    το σώμα μου επιστρέφεται τσαλαπατημένο, παραποιημένο, επανα-χρωματισμένο, ντυμένο με θρήνους , εκείνη τη λευκή χειμωνιάτικη μέρα. Ο νέγρος είναι ζώο, ο νέγρος είναι κακός, ο νέγρος είναι μοχθηρός, ο νέγρος είναι άσχημος. Κοίτα, ένας νέγρος, κάνει κρύο, ο νέγρος τρέμει, ο νέγρος τρέμει γιατί κρυώνει , το αγοράκι τρέμει γιατί φοβάται το νέγρο ο νέγρος τρέμει από το κρύο , κρύο που διαπερνά τα κόκαλα , το όμορφο αγοράκι τρέμει γιατί νομίζει πως ο νέγρος τρέμει από οργή, το λευκό αγόρι ρίχνεται στην αγκαλιά της μαμάς του:’’ μαμά. Ο μαύρος θα με φάει.’’(……………..)
    κάθομαι κάτω δίπλα στη φωτιά και αποκτώ επίγνωση της στολής που φορώ. Δεν την είχα δει. Είναι πραγματικά άσχημη. Σταματώ εκεί, γιατί ποιος μπορεί να μου πει τι σημαίνει ομορφιά;
    (………..)
    ‘’κοιτάξτε πόσο όμορφος είναι εκείνος ο νέγρος!’’
    ‘’ο όμορφος νέγρος σας έχει χεσμένη, μαντάμ!’’
    κοκκίνισε από την ντροπή της. Επιτέλους ελευθερώθηκα από τις σκέψεις που με τριβελίζουν! Την ίδια στιγμή κατάφερα δυο πράγματα:αναγνώρισα τους εχθρούς μου και δημιούργησα θέμα, έκανα σκηνή. Το τέλειο χτύπημα. Τώρα μπορούσε κανείς να γελάει. (……) ο άνθρωπος αναμένεται να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Εγώ αναμενόταν να συμπεριφέρομαι σα μαύρος άνθρωπος – ή τουλάχιστον σα νέγρος.(..) μου είπαν να παραμείνω εντός ορίων, να επιστρέψω εκεί οπού ανήκα.
    Θα ‘βλεπαν τότε! Σε κάθε περίπτωση τους είχα προειδοποιήσει! Σκλαβιά; Ούτε καν αναφερόταν αυτή η δυσάρεστη ανάμνηση! (..) τα ξέχασα όλα(…) είχα δόντια να δοκιμάσω. Και ήταν ακονισμένα. (…)
    Τι! Μ απορρίπτουν, σα να μην ήμουν εγώ, αυτός που είχε κάθε λόγο να μισεί να εχθρεύεται; Μου αρνούνται την όποια αναγνώριση ενώ θα έπρεπε να με ικετεύουν, να με εκλιπαρούν; Κατέληξα στο εξής: καθώς ήταν αδύνατο να ξεφύγω από ένα σύμφυτο πλέγμα , αποφάσισα να διεκδικήσω την ταυτότητά μου, να είμαι ΜΑΥΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Οι άλλοι δίσταζαν να με αναγνωρίσουν . έτσι δεν είχα άλλη λύση. Τους έδειξα ποιος είμαι.

  19. Πολύ συγκροτημένο άρθρο. Μπράβο.
    (αν και αδικείται από την εξίσου ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, που ανοίγουν νέα, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση).

  20. Θα ήθελα να απαντήσω στον Chris σχετικά με τα όσα λέει. Πριν δεχτεί κανείς τόσο υπερβολικές θέσεις όπως η α-βιογένεση καλό θα ήταν να έχει τουλάχιστον μια φορά μπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο βιοφυσικής. Θα πρέπει επίσης – εαν θέλει ειλικρινά κ οχι «ιδεολογικά»- να κρίνει τέτοια ζητήματα να έχει τουλάχιστον δεχτεί μια ανάλογη εκπαίδευση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, -ευτυχώς!-τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι ακόμη δημόσια κ επομένως ανοιχτά στον οποιονδήποτε ακόμηκ εαν δεν είναι φοιτητής. Το έχετε υπόψιν σας οτι κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει την είσοδο σας σε ένα αμφιθέατρο κ την παρακολούθηση ας πούμε ενός μαθήματος βιοχημείας?
    Μπορείτε κάλλιστα να πάτε οι ίδιοι μια ωραία πρωία πάνω στου Ζωγράφου, να μπείτε σαν κύριοι στην αίθουσα που διδάσκετα αυτό η κάποιο ανάλογο μάθημα κ να προσπαθήσετε να φέρετε αντεπιχειρήματα σε όσα διδάσκονται εκεί! Εαν τολμήσει να σας εμποδίσει οποιοσδήποτε έχετε το δικαίωμα να επικαλεστείτε το σύνταγμα!
    Το Μάη του 68 κάτι τέτοιο ήταν μια απο τις μορφές παρέμβασης που δοκιμαζόταν συχνά.
    Όσον αφορά την προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι όσο σημαντική κ να ήταν η δουλειά του Ράιχ τον καιρό που την έκανε, σήμερα είναι ξεπερασμένη αλλά μπορεί κανείς να κρατήσει το ιδεολογικό πλαίσιο σαν μια μεταφορά για έναν ανελεύθερο κόσμο. Δυστυχώς όμως, όπως πάντα γίνεται με την ιδεολογία κ την κακή χρήση της, αυτό τείνει να δημιουργεί πάντα Μεσσιανικές φιγούρες γι αυτό κ πάντα τέτοια κινήματα προσδιορίζονται απο κάποια προσωπολατρεία που εντοπίζεται στο αδιάβλητο του υποτιθέμενου ιδρυτή τους. Πολύ αμφιβάλλω εαν ο ίδιος ο Ράιχ θα δεχόταν κάτι τέτοιο εαν είχε τη δυνατότητα να δεί τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα (πχ ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο η δεδομένα κρυσταλλογραφίας του DNA με ακτίνες Χ).
    Επιπλέον, επειδή ακριβώς αντιτίθεμαι σε κάθε ιδεολογικοποίηση, βλέπω ότι η ορολογία που εκείνος επινόησε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάκιστο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί κ εδώ το αντίστοιχο του «Εχθρού του Λαού» ‘οπως κ σε κάθε ιδεολογία, δηλ. να κατηγορηθεί η αντίπαλη άποψη ως «θωρακισμένη», «νευρωτική», «πανουκλιασμένη», κλπ κλπ. Αυτό ακριβώς απεχθάνομαι στο βαθμό που υποστηρίζω την ελευθερία της σκέψης πάνω απο την ιδεολογία.
    Εξακολουθώ δηλαδή να πιστεύω στη ρήση του Φερραίου «Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται λεύτερα» (-απο κάθε ιδεολογία θα πρόσθετα)

Σχολιάστε