ΒLOGS: Aπό την 1η Μαρτίου 2012, όλα τα blogs της Google αλλάζουν domain και πλέον θα έχουν κατάληξη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται / Ακούγεται πως την επόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα περάσει το νομοσχέδιο για τα blogs από τη Βουλή / Το νομοσχέδιο ACTA που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση

BlackMediterraneanPirate  07-02-2012   

short  link   wp.me/pPn6Y-cAz

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
Συμφωνα με δημοσιευμα του BBC, η Google εκτος απο την πολιτικη απορρητου, απο την 1η Μαρτιου 2012 αλλαζει την πολιτικη της και στα blogs.
Oλα τα blogs της πλατφορμας blogspot.com ,θα αλλαξουν τον επομενο μηνα domain αυτοματα και θα εχουν καταληξη, αναλογα με τη χωρα απο τη οποια προερχονται, απο την οποια γινονται δηλαδη οι περισσοτερες αναρτησεις (*στη γλώσσα της χώρας).
Τι σημαινει αυτο;;;
Τα blogs που βγαινουν απο την Ελλαδα και ειναι της Google, απο 1η Μαρτιου 2012 θα εχουν την καταληξη blogspot.com.gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για συκοφαντικη δυσφημιση!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
ΚΡΙΜΑ…ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
Διαβαστε το δημοσιευμα του BBC εδω http://www.bbc.co.uk/news/technology-16852920
ΠΡΕΖΑ TV
Εμείς το είδαμε στο ιστολόγιο  epitropesdiodiastop.blogspot.com
*Διαβάσαμε ότι πολλοί/ές bloggers του blospot σκέφτονται σαν λύση να το γυρίσουν στο wordpress
—————————————————————————————————————————————————-
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ραγδαιες ειναι οι εξελιξεις αναφορικα με την ανωνυμια στο διαδικτυο.
Τη Κυριακη 29 Ιανουαριου στην εκπομπη ΝΕΤ Σαββατοκυριακο ,ο Μιλτιαδης Παπαϊωαννου,Υπ.Δικαιοσυνης, ειπε, πως την επομενη εβδομαδα,δηλαδη απο τη Δευτερα 9/2,θα ξεκινησει τις διδικασιες,ωστε να περασει απο τη Βουλη το νομοσχεδιο για το διαδικτυο.
Οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, το νομοσχεδιο αφορα «ζητηματα που εχουν να κανουν αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων,την ελευθερια διακινησης των ιδεων και τη προστασια απο τα  εγκληματα που διαμορφωνονται μεσα απο το διαδικτυο».
«Θα υπαρχει προστασια των πολιτων για τα εγκληματα που διαπρατονται κατα των πολιτων μεσα απο το διαδικτυο,συμπεριλαμβανομενου και αυτου της συκοφαντικης δυσφήμησης»,οπως δηλωσε!!!
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως τα blogs της Google τα οποια ειναι στη πλατφορμα του Blogspot.com απο 1/3/2012 ,συμφωνα με δημοσιευμα του BBC θα αλλαξουν καταληξη domain αναλογα με τη χωρα απο την οποια «βγαίνουν» και θα υπαγονται αποκλειστικα στη νομοθεσια της χωρας τους και οχι στην Αμερικανικη (πχ για την Ελλαδα οι καταληξεις θα ειναι blogspot.com.gr ).
Υπενθυμιζουμε πως συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια, αρση του απορρητου μπορει να γινει και για συκοφαντικη δυσφημηση στα Ελληνικα sites/blogs με καταληξη .gr
Τωρα, το που αρχιζουν τα ορια της προστασιας του πολιτη και που της αυτολογοκρισιας δεν ξερουμε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.
Δειτε τις δηλωσεις του Μ.Παπαϊωαννου εδω*
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/2805-M-Papaiwannoy-Ayrio-to-nomoschedio-gia-th-Dikaiosynh
στο 30:42
Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV, 3-2-2012

http://prezatv.blogspot.com/2012/02/blogs_03.html

*Αν παίζει, γιατί το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ δεν παίζει πάντα… … …

—————————————————————————————————————————————————-
Δηλώσεις Μιλτιάδης Παπαϊωάννου-«Τέλος στην ανωνυμία των blogs»
(Δελτίο ειδήσεων Mega, 6 Αυγούστου 2011)
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πιστεέυει πως η ανωνυμία των blogs δημιουργεί πρόβλημα στις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας και θέλει κάθε blog να έχει δηλώσει τον διαχειριστή του σαν φυσικό πρόσωπο. Το Υπουργείο διόρισε επιτροπή για να προτείνει το νομοθετικό πλαίσιο.

—————————————————————————————————————————————————-

Δευτέρα, Φεβρουάριος 06, 2012

STOP ACTA NOW – Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μετα απο το Megaupload,μπηκε λουκετο και στο BTJUNKIE,ενα απο τα μεγαλυτερα sites ανταλλαγης αρχειων στο κοσμο, με τη μεθοδο P2P – torrents.
Παραλληλα η Google απο 1η Μαρτιου αλλαζει την πολιτικη απορρητου της και ολα της τα blogs ανα τον κοσμο,θα υπαγονται πλεον στη νομοθεσια της χωρας απο την οποια εκπεμπουν.
Η λογοκρισια δεν πρεπει να περασει.
Η Ελλαδα εχει ψηφισει και αυτη το σχεδιο Acta, οπου με το προσχημα της ασφαλειας και της καταπολεμησης της πειρατειας και των εγκληματικων ενεργιων μεσω διαδικτυου, ουσιαστικα εδραιωνουν τη λογοκρισια στο internet και απαγορευουν την ελευθερη διακινηση ιδεων και πληροφοριων.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2012
—————————————————————————————————————————————————-

ACTA: BIG BROTHER ON LINE

Ένα ακόμη μέτρο προσπάθειας ελέγχου του διαδικτύου, είναι το νομοσχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση.

Οι όλες διαδικασίες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και βέβαια με καμία προβολή από τα καθεστωτικά media. Το πρόσχημα βέβαια για να δικαιολογηθεί η ψήφισή του, είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά αποτελεί συμφωνία πολλών χωρών, των οποίων οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την επιρροή του διαδικτύου στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, την οποία ως τώρα μονοπωλούσαν ως προς την χειραγώγησή της.

Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους παρόχους να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης των χρηστών, στέλνοντας μάλιστα αναφορές για όσους παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα! Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται, τότε θα μένει χωρίς ίντερνετ! Όμορφα, απλά και δημοκρατικά.Η ισχύ της ACTA θα είναι δεσμευτική για τις χώρες που θα την υιοθετήσουν. Ολόκληρη (σχεδόν) η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Ν. Κορέα κ.α την έχουν υπογράψει ήδη.

Τα τερατώδη συμφέροντα που προωθούν ένα σύστημα Μεγάλου Αδελφού στο ίντερνετ, ουσιαστικά πρόκειται να ποινικοποιήσουν ότι δεν τους αρέσει. Το πιο ελεύθερο μέσο, το ίντερνετ, αμαυρώνεται από νόμους που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, από ελίτ, που δεν τα πάνε καλά με τις δημοκρατικές ευαισθησίες. Ο καθένας μας, ως χρήστης του διαδικτύου, δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν οι συμφωνίες για την ACTA. Σίγουρα, δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αναδημοσιεύσεις και δωρεάν διακίνηση ψηφιακού υλικού, αλλά προφανώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς, τον χαρακτηρισμό του επίμαχου εγγράφου ως έγγραφο εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση Ομπάμα; Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο λογοκρισίας και ελέγχου, που τον ρόλο των ρουφιάνων, θα τον παίζουν οι πάροχοι, αυθαίρετα, μετακινώντας τα όρια κατά το δοκούν.

Στόχος είναι οι ανεξάρτητες φωνές (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) μέσα από μια ασαφή επιχειρηματολογία.

Ιδιωτικά συμφέροντα θα ελέγχουν την ACTA, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια.

Η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία, η καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από αρχές που δεν ελέγχονται δικαστικά, παρά προσκυνούν ιδιωτικά συμφέροντα, είναι απόρροιες του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, αφού πρέπει να διαιωνιστεί, αφανίζοντας τις αντίθετες φωνές. Ας μας πουν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, γιατί έχουν ψηφίσει τις διατάξεις της ACTA.

Αν δεν καταψηφιστεί, τότε η δημοκρατία τίθεται εν αμφιβόλω, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. και βέβαια και σε όσες χώρες την αποδεχτούν.

Πηγή:  strangejournal.wordpress.com

—————————————————————————————————————————————————-

Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποίαμας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!
♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δηλώνει την κάθετη εναντίωσή του στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα,οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου.
Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)
  • Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)
  • Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)
Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.
Το Σάββατο 11/2 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.
Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς.
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμαρτυρία κατά της ACTA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ACTA –

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΠΑΤΡΑ,

στις 17:00 

*Δείτε επίσης:

**********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

wp.me/pPn6Y-cAz

9 σκέψεις σχετικά με το “ΒLOGS: Aπό την 1η Μαρτίου 2012, όλα τα blogs της Google αλλάζουν domain και πλέον θα έχουν κατάληξη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται / Ακούγεται πως την επόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα περάσει το νομοσχέδιο για τα blogs από τη Βουλή / Το νομοσχέδιο ACTA που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση

  1. Περιεκτική αντιμετώπιση… 😉 😈

    Ο Μεγάλος Χαφιές η Google,
    που βοήθησε και την Κίνα στη δική της αστυνόμευση

    Εϊμαστε ΟΛΟΙ Ισλανδοί.

    Στο διαδίκτυο σύντομα θα πρέπει όλοι να ΓΙΝΟΥΜΕ Ισλανδοί.
    sites / blogs βασισμένα στην Ισλανδία είναι ασφαλή.

  2. Καρατζαφύρερ-Παπαϊωάννου-Τάκης Φωτόπουλος ΟΛΟΙ είναι το ίδιο μαγαζί, υπέρ της λογοκρισίας, υπέρ της κυβερνητικής και άλλης διαφθοράς. Είναι ΟΛΟΙ εχθροί της ελευθερίας του λόγου, εχθροί της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Στραφείτε όλοι είτε σε wordpress είτε σε typepad είτε σε δικά σας domain (με κατάληξη .org, .net, .info κλπ, αλλά ΟΧΙ .gr) σε σέρβερ χωρών όπως η Ισλανδία και η Ελβετία που ΣΕΒΟΝΤΑΙ την ελευθερία του λόγου.

    • Δεν είμαι σίγουρος για Ισλανδία. Πολλά ακούγονται ότι είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και ότι παρέχει ασφάλεια σε ιστοσελίδες που φιλοξενούνται εκεί κτλ. Όμως αυτό θα πρέπει να το ψάξουμε να δούμε κανονικά τί παίζει.

      Για Ελβετία δεν το συζητώ. Μην ξεχνάς ότι εκεί κυβέρνηση είναι το Swiss People’s Party, στην ίδια γραμμή με τον Καρατζαφύρερ και με πολλούς τραπεζοτσολιάδες υπουργούς κτλ. Για την ώρα μια απομάκρυνση από blogspot καλό θα κάνει.

      Κατάληξη .com .org .net .info είναι οκ. Και με κατάληξη .gr μια χαρά είναι αρκεί o server να μην βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Είχα μιλήσει με τον δικό μου server για το θέμα αυτό και μου είπαν ότι και gr να το βάλεις δεν παίζει ρόλο γιατί πάλι θα είναι στη δικαιοδοσία της νομοθεσίας που υπακούει ο server

  3. Καλά…δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τους βασικούς εργολάβους του έργου «πέτα λάσπη στον Τάκη Φωτόπουλο και την ΠΔ και… ότι μείνει».
    Ούτε θα περιμέναμε από τέτοιους μπράβους που έχουν την αντίληψη ελευθερία του λόγου=ελευθερία να βρίζεις και να βάζεις άλλα λόγια στο στόμα κάποιου, να καταλάβουν (που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) την διαφορά της ανωνυμίας απέναντι στην εξουσία και της ανωνυμίας για να βρίζεις ανθρώπους της αντισυστημικής αριστεράς και της αυτονομίας.

Σχολιάστε