Ακρόπολη; Ποιά Ακρόπολη; Μήπως «πωλείται» ή «ενοικιάζεται» (επ΄αόριστον) κι αυτή; Λέμε τώρα… Μήπως… (2 Ηχητικά)

BlackMediterraneanPirate   09-01-2012   

short  linκ    wp.me/pPn6Y-cez

… Μας προετοιμάζουν; … Σιγά-σιγά; …

Την εκμετάλλευση της Ακρόπολης βάζουν στην ατζέντα των νέων μέτρων οικονομολόγοι αλλά και βουλευτές!
Η εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης θα μπορούσε να δωθεί σε ιδιώτες, είπε στο «Ράδιο 9» πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, η οποία δεν απέκλεισε τελεσίγραφο της τρόικας για απολύσεις και λουκέτα στο δημόσιο.
Η κ. Ξαφά είπε ότι είναι προτιμότερο να μειωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων από το να χάσουν τις δουλειές τους,
«Είναι αδιανόητο σήμερα να μιλάμε για μείωση μισθών και συντάξεων να κάνουμε διεθνή διαγωνισμό για την Ακρόπολη να πάρουμε και έσοδα και να είναι και ανοιχτή, είπε στο «Ράδιο 9» ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.
*
*
Ακούστε>>>
*
*
—————————————————————————————————————————————————-

ΔΕΥΤΈΡΑ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η….ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ !!!

Έκκληση στην κυβέρνηση να παραχωρήσει επί ενοικίω σε ιδιώτες την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, απευθύνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος: «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα», λέει.

Το θέμα της «αξιοποίησης» των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες επανήλθε ξαφνικά και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνον ο κ. Γιακουμάτος που θέλει να νοικιαστεί η Ακρόπολη, αλλά και ΜΜΕ του εξωτερικού που επαναφέρουν το θέμα.

Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο σε δηλώσεις του στο «Βήμα» επιμένει στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας: «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»

Όσον αφορά τις πιθανές αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του να ενοικιασθούν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσός και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας»

Το βήμα

Πηγή

**********************************************************************************************************

 

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος                wp.me/pPn6Y-cez

47 σκέψεις σχετικά με το “Ακρόπολη; Ποιά Ακρόπολη; Μήπως «πωλείται» ή «ενοικιάζεται» (επ΄αόριστον) κι αυτή; Λέμε τώρα… Μήπως… (2 Ηχητικά)

  1. Καλά με τον Γιακουμάτο κάνουμε και την πλάκα μας
    (κάτι σαν τον Σεφερλή, ένα πράμα)

    Την Ξαφά, γιατί τη έβαλες; 🙄
    Για να μας φτιάξεις μεσημεριάτικα; 👿

  2. *
    Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε αργότερα και πάλι για τη σχετική δήλωσή του.

    Το περνάμε ενημέρωση στην ανάρτηση λίγο αργότερα.

    Τις πιο πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του μπορείτε να τις ακούσετε εδώ (διάρκεια 12΄22΄΄).

  3. Η απαξίωση του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της χώρας έχει μακρά ιστορία και περνάει μέσα από τη σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα (συχνά κατασκευαστικά) στο βωμό των οποίων θάβονται σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, την αναιμική κρατική χρηματοδότηση που αφήνει αφύλακτα μουσεία και ασυντήρητα μνημεία. Τώρα και μετά από την μακρά απαξίωση ανοίγει και ο δρόμος για το οριστικό ξεπούλημα, αφού και ο αρχαιολογικός πλούτος είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση και όχι κοινό αγαθό. Γιατί όχι λοιπόν ιδιωτικοποίηση και της ιστορικής μνήμης και της γνώσης και του πολιτισμού? Γιατί όχι να ανήκουν και στις εταιρίες τυχόν ευρήματα? Να τα πουλάνε, να βγάλουνε κέρδος και να πάρουμε και εμείς τα ψίχουλα μας? Όλα θέμα άποψης είναι. Αν δεχθούμε την ιδέα της ιδιωτικοποίησης τίποτε δεν εξαιρείται…

  4. τη στιγμη που ανθρωποι μενουν ανεργοι η αστεγοι η προλεταριοποιουνται και κινεζοποιουνται, και τη στιγμη που δεν υπαρχει ιχνος ελευθεριας και δικαιοσυνης που-θε-να,

    και κομματακια να την εκαναν την «ακροπολη» με σφυρια και βαριοπουλες και να την πεταγαν στη θαλασσα η στα ματ, καθολου δε θα επρεπε να μας αφορα

  5. η ακροπολη ως υλικοτητα ειναι ενας σωρος απο αρχαια ερειπια, που καποιοι εκκεντρικοι και εμμονικοι επιστημονες προσπαθουν να επανασυναρμολογησουν

    απ την αλλη,ως συμβολο ειναι η εκφραση μιας εποχης που η αμεση δημοκρατια (με τις ιδιαιτεροτητες της εποχης) ειχε νικησει την ολιγαρχια, η ιδιωτευση ηταν ταυτοσιμη της ηλιθιοτητας και δεν προσιδιαζε σε ελευθερους ανθρωπους, η αυτενεργεια ,το αυτεξουσιο και ο αυτοκαθορισμος αποτελουσαν τις κυριες αξιες και που η φιλοσοφια, η επιστημη, η ποιηση και η δραματικη τεχνη ησαν (κατα το δυνατον) λαικα ενεργηματα και οχι ατζεντα και ιδιον καποιων μανδαρινων

    με τα συμβολα ομως μπουχτισαμε
    αν ειναι να αγωνιστουμε εστω για κατι , ας ειναι για αυτα που σημαινει η ακροπολη και οχι στο υλικο σημαινον

    ας τιμησουμε αυτα που σημαινει η ακροπολη και τοτε δικαιουμαστε να σκανδαλιστουμε για τον «βιασμο» της … ολα τ αλλα ειναι υποκρισιες

    το πλοιο στη καταιγιδα ψαχνει το φως του φαρου και οχι τον φαρο

    • xmmmmmmm… 🙄

      salpiggisti…anierwn skopwn :D,
      το βεβαιο ειναι αυτο που λες, οτι η περιφημη «ακροπολη» ειναι ενας σωρος απο ερειπια. ακομα και η υποτιθεμενη μαγικη ενεργεια που υποτιθεται οτι καποτε ισως υπηρχε εκει, εχει πλεον…εξατμιστει απο την πολλη χρηση. ας την κανουν ο,τι να ναι λοιπον. ας την πουλησουν, ας τη νοικιασουν, ας την καψουν (που δεν καιγεται η ατιμη!), ο,τι θελουν ας την κανουν. εδω ξεπουλανε τη ζωη και το μελλον μας.

      πολλη σημαντικοτερη για την καθημερινοτητα μας ειναι πχ η πωληση της ΔΕΗ. και πολυ τραγικοτερες οι αυτοκτονιες των οικονομικα εξαθλιωμενων και απελπισμενων που συμβαινουν πια σχεδον καθε μερα.

      οσο για το τι ειδους συμβολο ειναι τα συγκεκριμενα ντουβαρια, εεε τα χουμε πει και συζητησει πολλες φορες (κυριως με τον αναρμοδιο 😉 )
      προσωπικα δε θα ηθελα με τπτ να ζω στην αρχαια αθηνα πχ. με τπτ ομως!!!!!!!!! και σιγα σιγα θα πρεπει καποια στιγμη να αποδομηθει και να απομυθοποιηθει ολη αυτη η ιστορια με τον πως-τον-λενε-τον «χρυσο αιωνα», τοτε που χτιστηκε η «ακροπολη» κλπ. να το απομυθοποιησουμε στο μυαλο μας πρωτα ολοι εμεις και μετα να βοηθησουμε και τους μικροαστους-νοικοκυραιους να το αποδομησουν κι αυτοι
      (αν ειναι δυνατο κατι τετοιο δηλαδη 🙄 )
      🙂 🙂 🙂

  6. νταξει στην αρχαια αθηνα δεν ηθελες με τπτ, λογικο ,αμα δεν εισαι η Ασπασια η κανα δυο αλλες μουρακλες , δεν ελεγε …

    αλλα για πες μια εποχη που θα θελες 😆

    • xmmm xmmm, salpiggisti, wraia kai katholou duskoli erwtisi… 😉

      λοιπον, εχουμε και λεμε (τα λεω μπερδεμενα οπως μου ερχονται):
      η στην εποχη των αρχαιων κελτων
      η στα 50s στις ενωμενες τις πολιτειες
      η στα 70s εκει, στο CBGBs
      η το 1832 στο παρισι

      αααυτα! 🙂
      αν θελεις, μας λες κι εσυ!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

      • εδω ειναι η (συμβολικη?) προκηρυξη του υπαρξιστη ποιητη και στοχαστη γιωργου μακρη για τη (συμβολικη?) ανατιναξη της ακροπολης, που την ειχε βαλει εδω πρωτη φορα ενας συνσχολιαστης πριν κατι μηνες 🙂

        http://apatris.info/2011/02/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%C2%AB%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8/

        (ειναι λιγο πιο κατω στη σελιδα)

        • Η τεχνη ειναι εκφραση του εσωτερικου κοσμου μας,και η καταστροφη της ουτε φαι θα δωσει στους φτωχους ουτε θα κανει τον κοσμο καλυτερο.Αν καταστρεψεις την τεχνη τι θα αφησει πισω του το ανθρωπινο γενος; Τιποτα.
          Να θελεις να κανεις συντριμμια το αντιαισθητικο τερατουργημα της βουλης και μαζι και καποια αλλα αρχιτεκτονικα αισχη που μολυνουν τις πολεις ,να σου πω μπραβο και εγω μαζι σου.

          • re su 11888,
            δεν ξερω, ισως τελικα ειναι υποκειμενικο 🙂 γιατι προσωπικα δεν την βλεπω την «ακροπολη» σαν εργο τεχνης παρα μονο σαν σωρο απο ερειπια.

            η τεχνη -κανονικα- υποτιθεται οτι αγγιζει την ψυχη, καλλιεργει το πνευμα, ενω ταυτοχρονα εκπληρωνει μια κοινωνικη (η αντικοινωνικη-χεχε :D) αποστολη.
            ε, η «ακροπολη» κατα τη γνωμη μου δεν κανει τπτ απο αυτα.
            γι αυτο, οπως λεω παραπανω, θα επρεπε να μας αφορα πολυ πιο πολυ η πωληση της ΔΕΗ η της ΕΥΔΑΠ (που θα πουμε το νερο νερακι), γιατι θα εχουν αμεσο αντικτυπο στην καθημερινοτητα μας, δλδ στην ιδια μας τη ζωη.

            • «θα επρεπε να μας αφορα πολυ πιο πολυ η πωληση της ΔΕΗ η της ΕΥΔΑΠ »
              Η λογική αυτή μου θυμίζει τον Κάιν….που πούλησε τα πρωτοτόκια αντί πινακίου φακής!

              Αυτή νομίζω είναι η ιδανική εποχή για σας….η εποχή των πρωτόπλαστων !

      • χμμμ

        λοιπον θα ηθελα να ζουσα τον καλιτεχνικο οργασμο των φορμαλιστικων, φουτουριστικων κλπ κυκλων της Μοσχας του 1917-27 , στο καπακι το 1936 στη Βαρκελωνη και τη Βαλενθια , μετα να να μπορουσα να πεταγομουνα στο χρονο , διχως να γερνουσα (απο 1936 στο 68 )και ξανα νεος φοιτητης να ζουσα , ενα μαη παρισι και το 69 το γουντστοκ

        αυτα απο παρελθον , γιατι με τρωει η περιεργεια και θα ηθελα να ζησω και το 2222 και το 3333 απο κανα χρονο 😛 😛

        αυτο με τους κελτες δε το εχω καθολου και επισης δε καταλαβαινω τα 50s στις ΗΠΑ , ηταν πολυ ζορικα για γυναικα, δεν ηταν ?

        • παντος ειναι ωραιο παιχνιδακι αυτο το «ποτε θα ηθελες να ζεις»
          γραψτε και οι υπολοιποι ρε σεις
          πλακα εχει 🙂

          • ε ψιτ παιδακια (προς μιστερ γκρινιαρη και μις υπερκαβλωμενη δηθεν αιματοβαμμενη υπερεπαναστατρια):

            και οι ταλιμπαν καπως ετσι τα σκεφτοντουσαν τα πραγματα και καταστρεψανε τα μνημια του Βουδα

            • επισης και η σοβιετικη αρχιτεκτονικη μια χαρα ηταν, και η «αισθητικη» του μπετον επισης

              λειτουργικοτητα και φτηνια

              και οτιδηποτε μαρτυρα τις εκφρασεις των διαφορων τεχνων ανα τους αιωνες, ας τα καταστρεψουμε

              αλλωστε ταλιμπαν δεν ειμαστε;

              • δε τρωγεσαι
                την περιπτωση να εισαι και εσυ λιγακι «μις γκρινιαρα και μις υπερκαβλωμενη δηθεν αιματοβαμμενη υπερεπαναστατρια“ τη σκεφτεσαι καμμια φορα ? 😆

                τεσπα
                θες να μας πεις σε ποιες » ιστορικες εποχες» θα ηθελες να ταξιδευες να ζησεις,αν υπηρχε μηχανη του χρονου ?

                • εχεις τοσο χιουμορ Αλεχαντρο… και εισαι τοσο εξυπνος και με τοσες πολλες γνωσεις…….

                  μις γκρινιαρα ισως να ειμαι καμια φορα, αλλα νομιζω οτι δεν φτανω ουτε το 1% της δικης σου μεγαλειοτητας

                  οσον αφορα για το αν ειμαι υπερκαβλωμεν δηθεν αιματοβαμμενη υπερεπαναστατρια δε νομιζω να το εχω παιξει ποτε τετοια… αλλα μαλλον το Αλεχαντρακι ηθελε να ειναι γκρινιαρακι για ακομα μια φορουλα και σαν ολα τα παιδακια να πει μια κακιουλα σε φαση «καθρεφτακι» :mrgreen:

                  γουτσου γουτσου, να παρε ενα γλειφιτζουρακι
                  http://www.google.gr/imgres?q=%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9&hl=el&client=firefox-a&hs=itz&sa=X&rls=org.mozilla:el:unofficial&biw=1366&bih=598&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=dVzHi5mkFAU-dM:&imgrefurl=http://www.relkon.gr/gleifitzoyria.aspx&docid=UferWLxYYgkl_M&imgurl=http://www.relkon.gr/MyImages/66105.jpg&w=300&h=300&ei=YZcNT96RN8n2sgbhhfmqBA&zoom=1&iact=hc&vpx=368&vpy=128&dur=1007&hovh=225&hovw=225&tx=134&ty=136&sig=104472107955435817164&page=1&tbnh=123&tbnw=123&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:2,s:0

                  • Ρε xanadu ηρεμησε λιγο, χαλαρωσε. Υπαρχουν τοσο σοβαρα θεματα να ασχοληθεις/ουμε, που ολες αυτές οι προσωπικες αντιπαραθεσεις και ειρωνειες είναι ατοπες.
                    Διασκεδασε καποια πραγματα και δωσε τοπο στην οργη σου. Θαρρεις πως οι αλλοι δεν εχουν τιποτα άλλο να κανουν από το να σου την πεφτουν και να σε εχθρευονται;!
                    Μερικες φορες μου δινεις την αισθηση ότι την ψιλοβρισκεις και προκαλεις τις καταστασεις γυρω σου.
                    Καλα καλα, θα μου πεις ότι είναι οι αλλοι αυτοι που προκαλουν και οφειλεις να τους απαντησεις με το ιδιο νομισμα, βαζοντας τους στη θεση τους. Παντα οι αλλοι ευθυνονται. 😉
                    Υπαρχει όμως κατι που το παραβλεπεις.
                    Δεν εχουμε κατι αναμετάξυ μας για να μοιρασουμε, παρα τη μιζερια μας και τη φτωχια μας. Ουτε μπορει ο ενας να επιβαλει τις αποψεις του στον άλλο. Αυτή είναι και η ομορφια της διαφορετικοτητας.
                    Ο εχθρος είναι κοινος και απεναντυ μας.
                    Όπως εχεις δει αποφευγω να απαντω σε σχολια σου. Αν το κανω τωρα είναι γιατι σε συμπαθω και δε θελω να σε βλεπω να κατατριβεσαι με τα ασημαντα. Ουτε προκειται να ξαναασχοληθω.
                    Αν θελεις να με μπινελικωσεις καντο. Καλη καρδια και ετερον ουδεν.
                    Τωρα αν ειπα καμια κουβεντα παρα πανω συμπαθα με. 😉

                    • και εγω τη συμπαθω ρε γμτ
                      αμα ηταν αλλος/η στη θεση της θα την ειχε παρει και σηκωσει, αλλα αυτη εχει τον τροπο της και δεν με τσαντιζει 🙂

                    • Lagarstas τι καιρο κανει στον πλανητη Αρη;

                      να σου πω, αν σε βρισω η «καμπουρα σου θα το αντεξει»; 😈

                      😆 😆

                    • xanadu
                      Σκοπευεις να με επισκεφθεις;! 🙂
                      Ο καιρος είναι ηπια αστατος εδώ στον κοκκινο πλανητη, ε! μερικες ριπες σκονης μπορεις να φας στη μουρη ή κανα διαττοντα λογω αραιης ατμοσφαιρας, που μπορει να σου κανει κανα καρουμπαλο στο κεφαλι. Κατά τα αλλα πολύ ξηρασια ρε παιδι μου, στερφα γη. Ευτυχως κουβαλαω μαζι μου νερο.
                      Χαχαχαχαχαχαχα
                      Μα σου προτεινα να ριξεις τα μπινελικια σου. Βρισε μεχρι σκασμου, βγαλε τα εσωψυχα σου να ξαλαφρωσεις, κατεβασε ολο το υβρεολογιο σου ελευθερα και δυνατα να σ΄ ακουσω εδώ στον πλανητη του πολεμου, σπαζοντας το φραγμα του κενου που μας χωριζει από τη βλαστογεννα γη, ετσι να σε χαρω, να σου φυγει η ταραχη, γιατι lagartsas και όχι Lagarstas. Μονο μην αρχισεις να χτυπιεσαι χαμω, θα το φερω βαρεως και θα νιωθω ενοχες.
                      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
                      Δεν το βαζεις κατω με τιποτα. Με τιποτα λεω. 😉

                    • Για σενα xanadu από καρδιας. 😉

                      Στο άδειο μου πακέτο απόψε μπήκες
                      δεν ξέρω τι ζητάς και αν το βρήκες
                      αχ να ‘σουνα τσιγάρο τελευταίο
                      γουλιά γουλιά μαζί σου να τα λέω

                      Μα τι να πω
                      που ‘μαι στεγνός από ψιλά και από παρέα
                      και σ’ αγαπώ
                      γιατί είσαι άπιαστη σαν όλα τα ωραία

                      Τι να σου πω
                      άδειο βαγόνι το μυαλό μου αραγμένο
                      το σ’ αγαπώ
                      πάνω στου μπράτσου μου χαράζω την πληγή

                      Και δεν μπορώ
                      να μη σε δω ούτε να μη σε περιμένω
                      ούτε μπορείς ν’ ακολουθήσεις
                      τη δική μου τη φυγή

                      Δεν ξέρω λόγια όμορφα να δίνω
                      κι αν τα ‘θελες σε μένα μην τα ψάξεις
                      εδώ που είμαι άσε με να μείνω
                      χωρίς να προσπαθήσεις να μ’ αλλάξεις

                      Μα τι να πω
                      στο περιθώριο που ζω φυλακισμένος
                      το σ’ αγαπώ
                      μοιάζει με λέξη που τη λέει μεθυσμένος

                      Τι να σου πω…

                    • συντρολλε LAGARTSAS-A , νομιζω πως πρεπει να απλωσεις τα φτερα σου για αλλου 😆

                      οχι ποια ερμαιο
                      Slave To Love ,τελος

                    • Συντρολη προξενητρα χαχαχαχα

                      Εχω απλωσει τα φτερα μου αν και καψαλισμενα, ελευθερος στις τρεις διαστασεις πορευομαι. 😉
                      Ερμαιο κανεις και σε κανενα και για τιποτα …

                      Η ιστορία που θα πω όταν τελειώσει
                      σε όσους έζησαν μια και αυτοί,
                      θα είναι μικρή, πικρή και όλο ψέμα
                      θα είναι η ίδια η γλυκιά μου η ζωή.

                      Θα πω για αγάπες που ήρθαν ως το τέλος
                      που σαν ζωές τελείωσαν ξαφνικά
                      θα πω για δρόμους με στροφές σε καταιγίδα
                      για μουσικές που παίζουν μόνο δυνατά.

                      Φτερό στον άνεμο, μια φυσαρμόνικα
                      που κλαίει, που κλαίει απ’ την χαρά της.
                      Δεν είχα άγγελο, είχα ένα δαίμονα
                      που κλαίει, που κλαίει στο άκουσμά της.

                      Θα έχω το δώρο που μου έκανες πριν φύγεις
                      μια φυσαρμόνικα να παίζω μουσική
                      κρυμμένη στη χούφτα μου για πάντα
                      κρυμμένη όπως η γλυκιά μου η ζωή.

                      Το ξέρω πως τελείωσε ο χρόνος
                      ο χρόνος που είχα και το έλεγα ζωή
                      σαν μια τεράστια ανάποδη κλεψύδρα
                      που δεν γυρνάει και είναι τώρα αδειανή.

                      Το ξέρω πως το τέλος του κόσμου έχει φτάσει
                      και εδώ στην γη ψάχνω αγγέλους να μου βρω
                      μανιασμένος τρέχω ψάχνω για ελπίδα
                      στις αμαρτίες μου να πει πως θα σωθώ.

                    • ρε σεις ξεκολληστε.Εδω μας επιτiθετε η πλουτοκρατια και καθομαστε ακομα και τα λεμε στο νετ.
                      Ενα τραγουδακι αφιερωμενο.

                    • φχαριστουμε για την αφιερωση. Ωπ! ηρθε η καρδια στη θεσηση της. 🙂
                      νασαι καλα.
                      θα τσοι φαμε τσοι πλουσιοι με τσοι πεινες που εχουμε.
                      κατω τα νετια, τερμα τα μπλα μπλα. 😉

                    • στο μεταξυ παω να φτιαξω μια αραιη φασολαδα με μπολικο κρεμμυδι και σελινο, μηπως με τσοι πορδες παθουν ασφυξια οι πλουσιοι. 😉

        • salpisti-salpiggisti 🙂
          απ ολα οσα ειπες, ζηλεψα τους καλλιτεχνικους κυκλους στη μοσχα 1917-27 (mporw na to klepsw kai na to valw kai sti diki mou lista??? :D)
          αντιθετα, τρομαξα παρα πολυ μ αυτο το…1969!!! (666!!! 8O) πραγματικα ομως, δεν υπαρχει χειροτερο… 😕

          λοιπον, τα 50s στην αμερικη ηταν απιστευτα ωραια, ειδικα αν καποιος κινουνταν στους beatnik κυκλους. ηταν λιγα χρονια μετα τον πολεμο και μεσα στον ψυχρο πολεμο, και στον αερα υπηρχε η ελπιδα και η αισιοδοξια οτι θα αλλαζαν τα πραγματα και μαλιστα οχι στο πολυ μακρινο μελλον. το underground μολις ειχε αρχισει να γεννιεται (δεν ειχε φτασει ακομα στην παρακμη των late 60s), ενδιαφεροντα κινηματα απο δω κι απο κει και μια μεγαλυτερη (απο σημερα) αθωοτητα στις καρδιες των ανθρωπων

          επισης, ΤΕΛΕΙΑ μουσικη, ξεφρενος χορος (η εξελιξη του swing), παρτυ με απαγγελια ποιησης, pin ups, και ολα αυτα τα: γοβακια, φουρο, κορσεδες, καλτσοδετες, αλογοουρες, γυαλια πεταλουδα, κοκκινα κραγιον κλπ κλπ (paaavlooooo!!!! 😛 :P)
          γενικα, εξαιρετικη αισθητικη στα παντα, απο τα αυτοκινητα και τα επιπλα μεχρι τα…ψυγεια (ouuuuu katanalwtismoooos!!! 666! 😀 😀 :D)
          τεσπα, ολα αυτα ισως καπως ωραιοποιημενα, και οπως τα ξερουμε απο τις ταινιες και τα βιβλια 😉

          και που ξερεις, ισως και να μπορουμε να παμε σε ολα αυτα. ο χρονος ειναι κυκλικος, ολα ειναι πιθανα 🙂 🙂 🙂

          • «γοβακια, φουρο, κορσεδες, καλτσοδετες, αλογοουρες, γυαλια πεταλουδα, κοκκινα κραγιον κλπ κλπ (paaavlooooo!!!! )»

            Παρωωωωωωωωωώννννν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

  7. Η Ακρόπολη είναι το Φως του Κόσμου.
    Και το Φως δεν πωλείται.
    Δεν πωλείται από κανέναν σε κανέναν.
    Δεν ανήκει πουθενά, παρά μόνο στον βράχο της και στις ψυχές που φέρουν μέσα τους το θαύμα της ιστορίας, τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
    Ο Έλγιν μπορεί να έκλεψε μάρμαρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπόρεσε να κλέψει τίποτα από την Ακρόπολη.
    Αυτή στέκει εκεί και θα στέκει πάντα αγέρωχη και θα κοιτά από ψηλά την κατάπτωση του ανθρώπινου γένους που πουλά Ακροπόλεις κι αγοράζει πυρηνικά.
    Και η Ακρόπολη γράφει στα… μάρμαρά της κι εμάς και τους άλλους και τους γύρω.
    Γιατί απλά μας ξεπερνά.

    Αυτό που με θλίβει πιο πολύ είναι ότι κάποτε σε ανάλογη περίσταση στο λαό μιλούσε ο Δημοσθένης και τώρα ο Γιακουμάτος.

  8. πολυ ωραιο το παιχνιδι «ποτε θα ηθελες να ζεις», αλλα κλεψατε και οι δυο ταξιδευοντας σε παραπανω απο μια εποχη και ειπατε ηδη τις «καλυτερες».

    θα προσεθετα μερικες βολτες μεταξυ παρισι-βερολινο, την περιοδο του μεσοπολεμου και θα κατεληγα αμερικη τελη του 60 με γουντστοκ, χιπις κλπ.

    αυτο το παιχνιδι παιζει και ο γουντι αλεν στην τελευταια ταινια του, για οσους τον αντεχουν.

    • οντως πολυ ωραιο παιχνιδακι, ο αλεχαντρο το ξεκινησε, κι εγω αρχισα το…κλεψιμο xexe :D, οποτε μετα αναγκαστηκε να κλεψει κι αυτος!!! 😀
      ε, και τωρα θα κλεψω κι απο σενα το παρισι-βερολινο στο μεσοπολεμο, βασικα ο χωροχρονος των υπερρεαλιστων και οχι μονο! 😉

      ap tin alli, ti exete pathei oloi m avta ta eleeina…late 60s??!!!… 😯

      oso gia ton woody alen, oxi DEN ton antexoume, alla i televtaia tou tainia itan ontws arketa diaforetiki ap to gnwsto vareto epanalamvanomeno stulaki tou 😉

Σχολιάστε