Διεθνές ενδιαφέρον για τη δράση των Ρομπέν της ΔΕΗ που επανασυνδέουν το ρεύμα

ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος είναι εύκολο να γίνει από ένα φίλο σας ηλεκτρολόγο. Όσοι όμως θέλουν να είναι πλήρως καλυμμένοι, μπορούν να κατασκευάσουν ένα χαρτί με ένα μικρό και λιτό κείμενο, που την ευθύνη επανασύνδεσης αναλαμβάνει μια ομάδα ακτιβιστών της δικής σας έμπνευσης, για παράδειγμα «Ρομπέν του ρεύματος – πρωτοβουλία Χαιδαρίου» και να το κολλήσουν πάνω στο μετρητή.

Εκτός όμως από τις μαιμού ακτιβιστικές ομάδες, υπάρχουν και οι αυθεντικές. Τέτοια είναι η ακτιβιστική ομάδα που δρά στη Βέροια και έχει καταχωρηθεί σαν «Ρομπέν της ΔΕΗ». Να τι λέει το ρεπορταζ, το σχετικό με τις τελευταίες δράσεις αυτής της ομάδας:

«Ακάθεκτοι ειναι οι Ρουμπέν της Βέροιας …Και σήμερα συνέδεσαν ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους σε χωριό στην Ημαθία Η χαρά μεγάλη στους ανθρώπους που είδαν ξανά φως στο σπίτι τους..
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που ξανά σύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι τους.
Σήμερα βρέθηκε και το Associated Press στη Βέροια και Νορβηγοί δημοσιογράφοι από μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας (400.000 φύλα και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση ). Θέμα τους, η κίνηση των πολιτών που επανασυνδέουν το ρεύμα, σε όσους το κόβει η ΔΕΗ. Ήταν παρόντες σε δύο περιπτώσεις σήμερα και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο άγρια αυτήν την εποχή. Μάλιστα, από σαυτούς θα φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο. Από ότι μαθαίνουμε, σειρά έχουν κανάλια άλλων χωρών και κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας»

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/2011/11/18/%ce%bf%ce%b9-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%b7-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9/#more-107153

Δικός μας σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-bme

2 σκέψεις σχετικά με το “Διεθνές ενδιαφέρον για τη δράση των Ρομπέν της ΔΕΗ που επανασυνδέουν το ρεύμα

  1. Δεν χρωστάμε τίποτα
    Στη Καβάλα δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι
    Είμαστε όλοι αυτοί που νοιώθουμε την αδικία στο πετσί μας.
    Παρότι δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές αφετηρίες και δεν ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, μας ενώνει η ανάγκη να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης της χρεοκοπίας, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.
    .ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είτε γιατί δεν έχουμε, είτε γιατί δεν αντέχουμε, είτε γιατί δεν πρέπει και δεν θέλουμε να το πληρώσουμε επειδή είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι γιατί επιβλήθηκε από μια κυβέρνηση που δεν εκφράζει την Λαϊκή Βούληση και εφαρμόζεται από μία Χούντα που επιβλήθηκε από τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο χωρίς εκλογές.

    Δεν τα διαθέτουμε, γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα με φερέφωνα τους διεφθαρμένους και κλέφτες πολιτικούς εξαθλίωσε και συνεχίζει να ρουφά το αίμα των πολιτών. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να πληρώσουμε τα σπασμένα των λαμογιών, βολευτών και τραπεζιτών που κατέστρεψαν τη χώρα μας.
    ΕΜΕΙΣ έχουμε το δίκιο και το πάθος να ανατρέψουμε τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους, να παλέψουμε το σάπιο σύστημά τους που μας σπρώχνει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
    Αυτό το άδικο και εκβιαστικό μέτρο χρειάζεται να καταρρεύσει και μαζί με αυτό μπορούμε να διώξουμε και αυτούς που μας το επιβάλουν.
    Στις 16 Νοέμβρη με μια μεγαλειώδη μαζική και δυναμική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας το Κίνημά μας μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή, το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το Σύλλογο Ανέργων, τους Αγανακτισμένους της Πλατείας Καπνεργάτη, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, την ΑΔΕΔΥ και πολλούς άλλους Δημότες έβαλε επιτακτικά το ζήτημα της προστασίας του Δημότη Καβάλας από το άδικο, παράνομο και απάνθρωπο μέτρο του χαρατσιού και με ψήφισμα που κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών Ενάντια Στο Χαράτσι, έθεσε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της Καβάλας προ των ευθυνών τους. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε με την ομόφωνη αποδοχή όλων των απαιτήσεών μας, γίνεται ελπίδα για κάθε Καβαλιώτη, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να διώξουμε τον φόβο και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
    Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε. Από εδώ και πέρα αρχίζει ο αγώνας για να καταργηθεί στη πράξη το άδικο και βάρβαρο χαράτσι και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Από την Τρίτη όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας δίπλα στο σιντριβάνι, θα λειτουργήσει το κέντρο συντονισμού και ενημέρωσης από εθελοντές που θα ενημερώνουν τον κόσμο, θα δίνουν πρακτικές οδηγίες και θα συγκεντρώνουν τα έγγραφα που χρειάζονται για να μην πληρωθεί το χαράτσι με την ανάλογη νομική προστασία. Παράλληλα δημιουργούμε εθελοντικές ομάδες δράσης που από αύριο κιόλας θα περιοδεύουν στις γειτονιές και στα χωριά της πόλης μας, θα συζητάνε, θα ενημερώνουν, αλλά και θα βρίσκονται σε επιφυλακή αποφασισμένοι, για να εμποδίσουμε κάθε διακοπή ρεύματος σε όποιον δημότη αρνείται η δεν έχει να το πληρώσει, αλλά κι αν κοπεί να το επανασυνδέσουμε.
    Καλούμε όλους τους Δημότες της Καβάλας, τα Κινήματα, τους Συλλόγους, τα Σωματεία των Εργαζομένων και τους φορείς της πόλης σε μια συνάντηση στην προσπάθεια να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας στο στέκι <> την Δευτέρα 21/11/11 ώρα 8 το βράδυ.
    Μας ενώνει ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.
    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

    ΚΑΒΑΛΑ 18 Νοεμβρίου 2011
    Kίνηση Πολιτών Ενάντια στο Χαράτσι Μέσω της ΔΕΗ

Σχολιάστε