Αυτό που δείχνουν τα δυο χαρακτηριστικά δημοψηφίσματα σε Αγγλία και Ελλάδα, είναι πως ο κόσμος άρχισε να μην πέφτει τόσο εύκολα θύμα της προπαγάνδας.

http://wp.me/pPn6Y-nl4

Σύντομες επισημάνσεις από τα πιο πρόσφατα κείμενα του ευφυή πιτσιρίκου

1.Αυτό που δείχνουν τα δυο χαρακτηριστικά δημοψηφίσματα σε Αγγλία και Ελλάδα, είναι πως ο κόσμος άρχισε να μην πέφτει τόσο εύκολα θύμα της προπαγάνδας.

2.Ήδη, χιλιάδες εκείνοι που διώχνουν τα λεφτά τους έξω για να μην τους τα πάρουν οι νεοκομμουνιστές της Abbey Road= *Ανακατανομή πλούτου > τα χρήματα φεύγουν από τη μία τσέπη και πάνε σε άλλη.

(pitsirikos.net)

3.Η διαφορά είναι πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία μάλλον θα γίνει σεβαστό, ενώ στην Ελλάδα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αγνοήθηκε.

Δηλαδή, η ψήφος των Βρετανών μετράει, ενώ των Ελλήνων όχι.

Είναι κάπως σημαντική αυτή η διαφορά, για να κάνεις πως δεν την βλέπεις.

=εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, αφού αυτό σημαίνει πως στην Βρετανία μετράει τι ψηφίζουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα και δεν είναι προτεκτοράτο-μπανανία- αποικία.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διάβημα στην βρετανική και να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, γιατί δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μας κάνει ρεζίλι, εμάς που γεννήσαμε την Δημοκρατία και δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στους βαρβάρους, αλλά κάναμε το λάθος να τα δώσουμε όλα στους άλλους […] (pitsirikos.net)

4.Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνόησαν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση γερμανοποιήθηκε, εθνικισμός και ρατσισμός φούντωσαν, και το ευρωπαϊκό όραμα έγιναν οι αγορές και η λιτότητα.

Αυτό δεν είναι όραμα, αυτό είναι εφιάλτης και κόλαση.

Αντί να επικρατήσουν οι πολίτες, επικράτησαν οι αγορές και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Ξεχνάνε πως η γραφειοκρατία διέλυσε κοτζάμ Σοβιετική Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κολλήσει;(pitsirikos.net)

5.Το Brexit σημαίνει πως οι Βρετανοί ψήφισαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Έλληνες φοβούνται μην τους διώξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. (pitsirikos.net)

6.(Πόσο θλιβεροί οι Έλληνες Μενουμευρώπηδες. Ειδικά, οι «διανοούμενοι» και οι «πνευματικοί άνθρωποι» που προσπαθούν να πείσουν ένα ολόκληρο λαό πως πρέπει να είναι δούλος και προσκυνημένος. Άξιος ο μισθός τους.) (pitsirikos.net)

7.Αν και είναι προφανές πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τινάξει τα πέταλα, κανείς δεν συζητάει για το τι πρέπει να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ένωση που αφορά τις αγορές και όχι τους ανθρώπους.

Οι αγορές ψηφίζουν κάθε μέρα, οι άνθρωποι κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα πια, αφού η ελεύθερη οικονομία, η οικονομία της αγοράς, έχει κυριαρχήσει απόλυτα. (pitsirikos.net)

8.Κανονικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να την είχε φτιάξει ο Θεός με την δημιουργία του κόσμου, αλλά την ξέχασε, οπότε φτιάχτηκε -με μεγάλη καθυστέρηση- μετά από μια ιδέα ενός υπουργού του Χίτλερ. (pitsirikos.net)

9.Βασικά, δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μόνο επιχείρημα είναι πως είναι άσχημα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και κανείς δεν βγήκε ακόμα για να μας πει τι γίνεται εκεί έξω, κι αν κυκλοφορούν ακόμα δεινόσαυροι που θα μας φάνε. (pitsirikos.net)

10.Σου λένε πως είναι πιο άσχημα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άσχημα.

Δηλαδή, είναι ένας μπαμπούλας έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τρώει όποιον βγει. […]

Τους Ευρωπαίους πολίτες -εκτός από το ευρώ που δεν το έχουν όλες οι χώρες- τους ενώνει ο φόβος.

Φόβος για το αύριο, φόβος για το σήμερα -μόνο το χτες δεν φοβούνται- φόβος μην διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, φόβος μην βγει η χώρα τους από το ευρώ, φόβος μην χρεοκοπήσει η χώρα τους, φόβος μη μείνουν άνεργοι, φόβος για τους μετανάστες, πολύς φόβος.

Βάλε και το φόβο της κολάσεως για τους πιστούς που αμάρτησαν, βάλε και τον φόβο του θανάτου, βάλε και το φόβο των τρομοκρατών που δεν ξέρεις από πού θα σου έρθουν, και καταλαβαίνεις πως η κόλαση θα είναι κάπως σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από τόσο φόβο να σπέρνεται εντέχνως στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιοι απορούν γιατί φουντώνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο εθνικισμός και ο ρατσισμός.

Με τόσο φόβο, τι θέλετε να φουντώσει, η αγάπη και η αδελφοσύνη;

Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός φουντώνουν γιατί ο φασισμός είναι καπιταλιστικό δημιούργημα. Και ευρωπαϊκό. (pitsirikos.net)

11.Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί.

Το άσχημο είναι πως, αντί να διαλυθεί με σχέδιο γύρω από ένα τραπέζι, θα διαλυθεί με κατάρρευση και κρότο. (pitsirikos.net)

Πηγή: Σύντομες επισημάνσεις από τα πιο πρόσφατα κείμενα του ευφυή πιτσιρίκου

*

ΥΓ: 12. > Σε 2-4 βδομάδες από τώρα, η ΕΕ θα τρέχει προκειμένου να επιτύχει μια βιώσιμη συμφωνία με το ΗΒ. Η Λαγκάρντ σήμερα έστειλε το μήνυμα. Βρείτε τα!

Τα παραδείγματα της Νορβηγίας, της Ελβετίας είναι ενδεικτικά. Η διαδικασία αποσύνθεσης του πιο αποκρουστικού γραφειοκρατικού δημιουργήματος στην ιστορία της ηπείρου έχει ήδη αρχίσει.

Ακροδεξιοί και εθνικιστές σε Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία της επομένη του Βρετανικού δημοψηφίσματος ζητούν την διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων στις χώρες τους.

Φυσικά, η Γερμανία και οι σύμμαχοι της δεν πρόκειται να παραδοθούν τόσο εύκολα.

Θα σκληρύνουν την στάση τους αρχικά. Θα μαλακώσουν μετά, αφού πιεστούν από τις παντοδύναμες αγορές.

Άλλωστε, η ενότητα της ΕΕ είναι πουκάμισο αδειανό.

Η Γερμανία θα αναγκαστεί να έρθει σε συνολική συμφωνία διευθέτησης όλων των εκκρεμοτήτων με τους Βρετανούς και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Αν δεν το κάνει, θα βλέπει την μία χώρα μετά από την άλλη να τα βρίσκουν με τους Άγγλους χωρίς να ζητούν την γνώμη τους. (Από το άρθρο του πιτσιρίκου «Μην τους ακούτε, φοβούνται«)

ΥΓ2:> 13. Πριν συμβούν όλα αυτά, θα αναγκαστούν να πιούν και το πικρό ποτήρι που θα τους κεράσουν το βράδυ της Κυριακής οι Ισπανοί.

Και φυσικά, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Φαντάσου να μην (ξανα) βγαίνει κυβέρνηση στην Ισπανία και να ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού και να αυξάνονται οι ανησυχίες για το αξιόχρεο της χώρας.

Φαντάσου χαρά που θα κάνουν οι αγορές.

Το 4ο Ράϊχ και οι υπάλληλοι του θα κάνουν ξανά εκείνο που επαναλαμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι τα τελευταία χρόνια.

Θα απειλούν και θα φοβερίζουν τους λαούς της Ευρώπης.

Μην τους ακούτε. Φοβούνται. Φοβούνται πολύ.

Τόσο πολύ που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με αυτές τις τακτικές οδήγησαν μέσα σε μια 5ετία την ΕΕ σε ανυποληψία και το όλο εγχείρημα στην γκιλοτίνα της πιθανής διάλυσης.

Μην τους φοβάστε.

Θα απειλούν με σημεία και τέρατα και την επόμενη μέρα θα ψοφήσουνε.

Η στιγμή που ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει και θα γράφει όλους τους άλλους στα φρύδια του έχει ήδη περάσει.

Όπως οι προγονοί τους, έτσι κι αυτοί, τώρα που νιώθουν ότι ο πόλεμος έχει χαθεί, έχουν λυσσάξει.

Σε λίγες βδομάδες θα φανεί πεντακάθαρα η απόλυτη ανυπαρξία τους και η πλήρης ανυπαρξία κοινής πολιτικής γραμμής. Τελειώσανε. (Από το άρθρο του πιτσιρίκου «Μην τους ακούτε, φοβούνται«)

BREXIT 14

*

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s