http://wp.me/pPn6Y-niv 18:47 – GR TIME total>BREXIT 51,9% UK Vote>Out of EU
Καταλάβαμε, λοιπόν, γιατί οι Άγγλοι & οι Γάλλοι είναι πρωτοπόροι λαοί, από κάθε άποψη: γιατί ξέρουν να παλεύουν αποτελεσματικά. Εμείς ανοίξαμε το δρόμο, αλλά παραμείναμε εκεί, δεν τολμήσαμε. Και είχαμε και υποστήριξη από όλους τους λαούς της Γης: είχαν βγει όλοι στους δρόμους για πάρτη μας και φώναζαν «είμαστε όλοι Έλληνες». Δεν τολμήσαμε, όμως. Αποδειχτήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι «εμείς» ακριβώς… γιατί, τι άλλο πια να κάνουμε; Αυτοί που επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν και αποδείχτηκαν (πολύ) κατώτεροι των περιστάσεων.
Ενώ οι Άγγλοι & οι Γάλλοι τολμούν.
Συγχαρητήρια στο Βρετανικό λαό: ταρακούνησαν όλοι την Υφήλιο! Κάποιος έπρεπε να ταρακουνήσει τα κοράκια των Αγορών, η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο έτσι όπως είχε καταντήσει!
Congratulations to the British people! Somebody had to shock, somehow, the vultures of the Markets;
the situation couldn´t go on any longer as it was!
( φωτο 3: newsit.gr )
.
Live Blog 1 / Συνεχής Ενημέρωση 1 > εδώ-here-aquí
Live Blog 2 / Συνεχής Ενημέρωση 2 > εδώ-here-aquí
Live Blog 3 / Συνεχής Ενημέρωση 3 > εδώ-here-aquí (more in english)
Live Blog 4 / Συνεχής Ενημέρωση 4 > εδώ-here-aquí (more in english)
.
link > Συνεχής Ενημέρωση στα ελληνικά / ΕΤ1
.
.
.
TOTAL > UNTIL NOW – HASTA AHORA
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
06:39 Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα / First results / Primeros resultados
Αυτήν την στιγμή το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα έχει ως εξής:
σε 302 εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382
in 302 of total 382
Παραμονή: (48,4 %) BREMAIN
Αποχώρηση: ( 51,6 %) BREXIT ↑ again
24-06-2016 06:39 (newsit.gr / left.gr / naftemporiki.gr – SKY NEWS Live)
.
.
total>BREXIT 51,9% UK Vote>Out of EU
England: 53,5% BREXIT
Wales: 52,5% BREXIT
Scotland: 62% BREMAIN
Northern Ireland: 56,44 BREMAIN
Gibraltar: BREMAIN
.
Οι πρώτες συνέπειες / The First consequenses
- Εκλογές σε Βρετανία τον Οκτώβρη & παραίτηση Κάμερον τότε.
- Ανακινείται θέμα (από Σινν Φέιν) ένωσης της Β. Ιρλανδίας (με Ιρλανδία) & Ανεξαρτητοποίησής της (από Βρετανία) με πιθανό Δημοψήφισμα Ανεξαρτητοποίησης, αφού ψήφισε Παραμονή σε ΕΕ σε ποσοστό 56,44%, αντίθετα με την υπόλοιπη Βρετανία, οπότε και δεν μπορούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν τώρα, αν και η υπεύθυνη υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου διαφωνεί & δεν θεωρεί το ποσοστό αυτό παραμονής σε ΕΕ & διαφωνίας με την υπόλοιπη Βρετανία ως απειλή.
- Ανακινείται θέμα ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας (με ένα νέο 2ο Δημοψήφισμα Ανεξαρτητοποίησης), αφού ψήφισε Παραμονή σε ΕΕ σε ποσοστό 62%, αντίθετα με την υπόλοιπη Βρετανία, οπότε και δεν μπορούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν τώρα.
- Ανακινείται θέμα (από Ισπανία) κοινής κυριαρχίας Ισπανίας-Βρετανίας στο Γιβραλτάρ για να διατηρηθεί η παραμονή του σε ΕΕ, αφού ψήφισε Παραμονή σε ΕΕ σε μεγάλο ποσοστό & αντίθετα από την υπόλοιπη Βρετανία που επιθυμεί BREXIT.
- Η ΕΕ προτείνει, αφού η Βρετανία θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ, να επιταχυνθεί η διαδικασία & να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.
- Οι πρώτες συνέπειες στην Οικονομία της Βρετανίας> 06:57 Σε χαμηλό 31 ετών η στερλίνα; *04:50 Σχεδόν 3% υποχωρεί ο Nikkei λόγω των φόβων περί Brexit [04:50 Nikkei > almost 3% ↓ (Brexit fear)], Standard & Poors έχει απειλήσει τη Βρετανία με υποβάθμιση, ήδη από τις πρώτες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.
- Τρεις είναι οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν η ΕΕ και η Μ. Βρετανία. (makeleio.gr)Η πρώτη θα αφορά το «διαζύγιο», εφόσον η Μ. Βρετανία κοινοποιήσει την πρόθεσή της να φύγει από την ΕΕ στη βάση της διαδικασίας του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.Η δεύτερη διαπραγμάτευση θα αφορά το είδος της συμβίωσης της Μ. Βρετανίας με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στο μέλλον. Θα πρέπει δηλαδή να αναζητηθεί μία νέα εταιρική σχέση, στη βάση της διαδικασίας του άρθρου 218 της Συνθήκης της Λισαβόνας.Τρίτον, η Μ. Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει νέες συμφωνίες διεθνούς εμπορίου με δεκάδες τρίτες χώρες, τις οποίες χάνει με την αποχώρησή της από την ΕΕ.
- Θα αρχίσουν πολύ σύντομα να θέτουν θέμα αποχώρησης και οι ακόλουθες χώρες, κατά σειρά> Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία.
>
>
>
Κι άλλο δημοψήφισμα; London-exit!
Τρολάρισμα για το Brexit στο Twitter: Να φύγει το Λονδίνο από τη Βρετανία (επειδή ψήφισε κι αυτό BREMAIN σε μεγάλο ποσοστό).
24.06.2016 | 14:54
>
Petitioning Mayor of London Sadiq Khan
Declare London independent from the UK and apply to join the EU.>
Τα ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα που κατέληξαν σε φιάσκο για τους διοργανωτές τους!
Τελευταία ενημέρωση: 24.06.2016 | 16:53
Η απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σόκαρε πολλούς. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που αποφάσισε και υπό την ηγεσία του διοργανώθηκε το εν λόγω δημοψήφισμα, έχασε και ήδη έχει υποβάλλει την παραίτησή του.
Αυτό όμως δεν είναι το πρώτο δημοψήφισμα, που δεν πάει όπως υπολόγιζαν οι εμπνευστές και διοργανωτές τους. Ίσα-ίσα, τα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημοψηφίσματα έχουν μια μακρά ιστορία απόρριψης από τους λαούς, που δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, σε αυτό που ονομάζουμε “ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.
Η αρχή γίνεται το 1972, όταν μετά την απόφαση για διεύρυνση των “Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων” (προκατόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι Νορβηγοί αποφασίζουν με ποσοστό 53,5% να μην ενταχθούν σε αυτές.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Γροιλανδία το 1973. Το μεγαλύτερο νησί του κόσμου ανήκε ως κομμάτι της Δανίας, στις “Ευρωπαϊκές Κοινότητες”. Παρόλα αυτά, μετά την εκλογή ενός ευρωσκεπτικιστικού κόμματος στην κυβέρνηση, διεξάγεται δημοψήφισμα για την συμμετοχή της χώρας, στο οποίο το 53,02% αποφασίζει την αποχώρηση.
Το 1992 και το 1993, η Δανία πραγματοποιεί δύο δημοψηφίσματα, σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το πρώτο πραγματοποιείται στις 2 Ιουνίου του έτους. Οι Δανοί απορρίπτουν με πολύ μικρή διαφορά (50,7% έναντι 49,3%) την εν λόγω Συνθήκη.
Η κυβέρνηση της χώρας επαναδιαπραγματεύεται τη θέση της Δανίας εξασφαλίζοντας κάποιες εξαιρέσεις από τη Συνθήκη. Το δημοψήφισμα πραγματοποιείται εκ νέου τον Μάη του 1993. Αυτήν την φορά οι Δανοί ψηφίζουν υπέρ της συνθήκης με ποσοστό 56.8%.
Το 1993, 21 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια, η νορβηγική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν εκ νέου για την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι αρνητικό καθώς οι Νορβηγοί αρνούνται να γίνουν μέλη σε ποσοστό 52,2%.
Το 2001 υπογράφεται η Συνθήκη της Νίκαιας, που μεταρρύθμισε τη θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προσαρμοσθεί στην προς ανατολάς διεύρυνση που επιχειρούσε. Την ίδια χρονιά, οι Ιρλανδοί διοργανώνουν δημοψήφισμα στο οποίο κατά 53.9% απορρίπτουν τη Συνθήκη, με τραγικά ποσοστά συμμετοχής. Η ιρλανδική κυβέρνηση αρνείται να συμβιβαστεί με την επιλογή των πολιτών και διεξάγει και πάλι δημοψήφισμα ένα χρόνο αργότερα. Η συμμετοχή ανεβαίνει και η Συνθήκη παίρνει την ιρλανδική επικύρωση με 62.9% των ψήφων.
Το 2000 και το 2003, Δανία και Σουηδία αντίστοιχα καλούνται να αποφασίσουν αν θα πάρουν μέρος και στη Νομισματική Ένωση, υιοθετώντας το Euro ως νόμισμά τους. Τόσο οι Δανοί όσο και οι Σουηδοί απορρίπτουν το Ευρώ με ποσοστά 53,2% και 56,1%.
Το 2005, είναι η σειρά του Ευρωσυντάγματος να απορριφθεί από μεγάλη μερίδα Ευρωπαίων. Πρώτη η Γαλλία το απορρίπτει με ποσοστό 54,9% τον Μάη του 2005 και έπειτα η Ολλανδία λίγες μέρες αργότερα με ποσοστό 61,5%. Τα αποτελέσματα στις δύο αυτές χώρες, αποθαρρύνουν κι άλλους να πάνε σε σχετικό δημοψήφισμα. Έτσι ακυρώνονται τα δημοψήφισματα σε Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ιρλανδία -που έχει κάνει την αρχή με τη Συνθήκη της Νίκαιας- απορρίπτει το 2008 και τη Συνθήκη της Λισσαβώνας με ποσοστό 53,2%.
Δύο “άκυρα” προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στείλει και οι Ελβετοί. Οι τελευταίοι κλήθηκαν τόσο το 1997 όσο και το 2001 να αποφασίσουν για το άνοιγμα των συνομιλιών της χώρας τους με την ΕΕ για την προσχώρησή τους στην Ένωση. Αμφότερα όμως τα δημοψήφισματα αποδείχθηκαν φιάσκο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρα. Το 1997 το 74,1% τάχθηκε κατά της ΕΕ ενώ το 2001 το ποσοστό αυξήθηκε στο 76,85%.
Με πληροφορίες από Wikipedia
>
>
>
*Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες της Βρετανίας
Σοκ στη ζωή και τη δραστηριότητα Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει το Brexit. Αρχής γενομένης από τις 35.000 περίπου φοιτητές στη Βρετανία οι οποίοι αναμένεται να χάσουν το καθεστώς του «γηγενή σπουδαστή» και επομένως θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα δίδακτρα τα οποία εκτιμούνται σε 6.000 περίπου στερλίνες το χρόνο.
Στις απώλειες θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η αδυναμία τους πλέον να παίρνουν φοιτητικά δάνεια για να σπουδάσουν, δάνεια τα οποία αρχίζουν να αποπληρώνουν μετά την είσοδό τους στον εργασιακό βίο.
Επίσης οι Ελληνες μετανάστες που μεταβαίνουν για εργασία χάνουν πολλά δικαιώματα που είχαν ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κοινωνικά επιδόματα, επίδομα ανεργίας για τους τρεις πρώτους μήνες μέχρι να βρουν δουλειά, ενώ και το καθεστώς εργασίας θα γίνει αυστηρότερο, αφού θα εξισωθεί με εκείνο των άλλων αλλοδαπών εργαζομένων στη Βρετανία και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν στο μέλλον βίζα.
Στο σκέλος της οικονομίας τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, αφού οι τελικές επιδράσεις θα εξαρτηθούν από τη σχέση που θα συναφθεί ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το μέγεθος των εμποδίων και το κόστος, μεταξύ άλλων, θα εξαρτηθούν από την τελική επιλογή. Αν δηλαδή θα επιλεγεί το μοντέλο της Νορβηγίας, της Ελβετίας ή του Καναδά.
Της πρώτης είναι το πλέον ελεύθερο, ενώ του Καναδά έχει περισσότερα γραφειοκρατικά και τελωνειακά εμπόδια και επομένως μεγαλύτερο κόστος. Συνεπώς θα αλλάξει ο βαθμός δυσκολίας του εμπορίου και το κόστος για τους Ελληνες εξαγωγείς προϊόντων και υπηρεσιών στη Βρετανία, καθώς και για τους εισαγωγείς βρετανικών προϊόντων στη χώρα μας. Πράγμα που σημαίνει ότι τα βρετανικά εισαγόμενα προϊόντα θα έχουν ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των ομοειδών προϊόντων που παράγονται σε χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς.
Οι δυσκολίες και οι δυσχέρειες επεκτείνονται στον τραπεζικό τομέα, αφού δεν θα υπάρχει η ελευθερία εγκατάστασης, ενώ και για τα επενδυτικά κεφάλαια θα αντιμετωπίζονται λιγότερο ευνοϊκά από σήμερα με ότι αυτό σημαίνει για τους Ελληνες που δραστηριοποιούνται ή έχουν στενές σχέσεις με το citi του Λονδίνου.
Το πως ακριβώς θα διαμορφωθούν κανείς δεν το γνωρίζει από τη στιγμή που θα πάντα θα εξαρτηθούν από τις νέες συμφωνίες που θα συναφθούν ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Εξάλλου, στο χρηματοοικονομικό σκέλος οι διαφοροποιήσεις θα εξαρτηθούν και από το ειδικό βάρος που θα έχει στο μέλλον το citi του Λονδίνου, ειδικό βάρος το οποίο δεν αποκλείεται να περιοριστεί αν γίνει πράξη η απειλή πολυεθνικών για μετεγκατάσταση της επιχειρηματικής έδρας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το να επιχειρήσει κανείς να προβλέψει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η νέα σχέση είναι παρακινδυνευμένο, αφού στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αναμένεται να δραστηριοποιηθούν τα εθνικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της Ευρώπης των “27” πλέον, με σκοπό να κερδίσουν έδαφος και μερίδια αγορά από τους Βρετανούς ανταγωνιστές και επομένως θα επιχειρήσουν να θέσουν περισσότερες δυσκολίες, εμπόδια και κόστη στα βρετανικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, τα βρετανικά χρηματοοικονομικά προϊόντα αναμένεται να δεχθούν πλήγμα εντός του ευρωπαϊκού χώρου.
Ενας άλλος χώρος που θα επηρεαστεί σημαντικά μετά τη χρηματοοικονομική βιομηχανία είναι εκείνος των φαρμάκων λόγω της ισχυρής παρουσίας βρετανικών πολυεθνικών στη χώρα μας.
Τέλος είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αρνητική επίδραση και στον τουρισμό, αφού δεν αποκλείεται στο μέλλον να είναι αναγκαία και η έκδοση βίζας, κι αυτό γιατί η Βρετανία δεν είναι μέλος της συνθήκης του Σένγκεν και οι Ελληνες ταξίδευαν στη Βρετανία και οι Βρετανοί στην Ελλάδα ως κάτοικοι χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνεπώς χωρίς κανένα εμπόδιο.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί πως οι Βρετανοί είναι οι πολυπληθέστεροι τουρίστες στην Ελλάδα.
Θανάσης Λυρτσογιάννης / newsit.gr
>
>
>
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οι συνέπειες του Brexit για την Ελλάδα -Ερχονται αναταράξεις σε εξαγωγές, επιχειρήσεις και τουρισμό
Το Brexit δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στην Βρετανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη με αποτέλεσμα τα απόνερα της βρετανικής εξόδου να παρασύρουν σε διάφορους τομείς και την Ελλάδα. Καταρχήν θα υπάρξουν σημαντικές αναταράξεις από την άμεση οικονομική σχέση της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία.
«Χτύπημα» στις εξαγωγές -Πιο ακριβά τα ελληνικά προϊόντα
Το πρώτο χτύπημα για την ελληνική οικονομία θα είναι στον τομέα των εξαγωγών, αφού η υποτίμηση της αγγλικής λίρας έναντι ευρώ και δολαρίου θα κάνει τα ελληνικά προϊόντα πιο ακριβά. Πρακτικά αυτό θα οδηγήσει στη μείωση των ελληνικών εξαγωγών.
Σε αχαρτογράφητα νερά οι Ελληνες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία
Μεγάλη αγωνία όμως και για τους Ελληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Βρετανία. Είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε για εργαζόμενους, είτε για φοιτητές η ζωή τους αναμένεται να ανατραπεί. Για τους Έλληνες κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Βρετανία αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί η φορολόγησή τους, καθώς και για τους υπαλλήλους, που κάνουν χρήση της ελεύθερης διακίνησης εργαζομένων εντός Ε.Ε.. Πλέον, θα χρειάζονται επαγγελματική βίζα, όπως και οι φοιτητές αντίστοιχη φοιτητική βίζα. Οι φοιτητές από την πλευρά τους αναμένεται να δουν αυξήσεις στα δίδακτρα, κάτι που για πολλούς μπορεί να αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο για να συνεχίσουν τη φοίτηση τους στη Βρετανία.
Πλήγμα και στο χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών Οπως είχε γράψει και ο Ελεύθερος Τύπος από τις συνέπειες δεν θα γλιτώσει και η χρηματοπιστωτική σύνδεση των ελληνικών τραπεζών με τα αντίστοιχα ιδρύματα της Μ. Βρετανίας. Η σύνδεση αυτή αποτιμάται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 41,76 δισ. ευρώ (24% του ΑΕΠ) και ξεκινά από αποθετικές καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών σε βρετανικές τράπεζες (nostro vostro accounts), συνεχίζεται με τοποθετήσεις σε ομολογίες κρατικές και εταιρικές των ελληνικών τραπεζών και τις τοποθετήσεις σε τίτλους που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του City στο Λονδίνο. Η κάθετη μείωση της αξίας τους αν διατηρηθεί για πολύ καιρό θα πλήξει και ένα μέρος από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών οι οποίες ακόμη αγωνίζονται να ξεπεράσουν τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης αποκαθιστώντας ανεκτά επίπεδα ρευστότητας.
Ηλεκτροσόκ στον τουρισμό από την επόμενη χρονιά
Σοβαρές συνέπειες αναμένονται και για τον τουρισμό κυρίως από την επόμενη περίοδο. Γι αυτή τη σεζόν δεν αναμένονται προβλήματα, παρά μόνο πιθανές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, ο αριθμός των οποίων θα είναι περιορισμένος.
Υπενθυμίζεται πως 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, με ανάρτησή του χθες στο twitter, τάχθηκε κατά του Brexit: «Ο ελληνικός τουρισμός «ψηφίζει» Bremain. 2,5 εκ φίλοι Βρετανοί κάθε χρόνο μας επισκέπτονται & μας στηρίζουν. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας» επισημαίνει.
Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο δείχνουν μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο τον Απρίλιο όσο και το πρώτο τετράμηνο του χρόνου. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τη χώρα μας επισκέφτηκαν τον Απρίλιο 99 χιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 9,0% και διαμορφώθηκαν στις 206 χιλ. ταξιδιώτες.
>>
>>
>>
Ταρακουνήθηκε όλη η Υφήλιος με το BREXIT!
24-06-2015 17:07 Με πτώση άνοιξε η Wall Street!
Με σημαντική πτώση άνοιξε η Γουόλ Στριτ, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε σύγχυση μετά τον πανικό που προκλήθηκε σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου εξαιτίας της απόφασης των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με το άνοιγμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,16% ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχανε 3,78%.
Την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο (+1,29% για τον Dow Jones, +1,59% για τον Nasdaq), καθώς οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής έδιναν προβάδισμα στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. (newsit.gr)
24-06-2015 17:13 Τρεις φωτογραφίες από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης = Τρεις χιλιάδες λέξεις
Το Brexit έχει προκαλέσει πανικό στους επενδυτές από την ώραν που επισημοποιήθηκε και τα αποτελέσματά του φαίνονται πλέον και στις ΗΠΑ.
Στιγμιότυπα από τη Νέα Υόρκη, με τη Wall Street να ανοίγει με σημαντική πτώση.
Φωτογραφίες, σχόλιο: Reuters, newsit.gr
.
17:47 Η Ευρώπη ζει το δικό της Βατερλώ – Φόβοι για διάλυση της Βρετανίας – Το χρονικό μιας ιστορικής απόφασης
Η Ευρώπη έπεσε για ύπνο το βράδυ της Πέμπτης ενωμένη και ξύπνησε ακρωτηριασμένη.
Η Βρετανία σε ένα από τα σημαντικότερα δημοψηφίσματα στην ιστορία της Ευρώπης είπε ένα συντριπτικό “ναι” στην έξοδό της από την ΕΕ, κάτι που δεν πίστευε ο πιο απαισιόδοξος ευρωπαίος. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε πρακτικό επίπεδο θα αλλάξει την ζωή και των Βρετανών αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαίων. Σε πολλούς τομείς.
Και η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ η ίδια ξανά. Όσοι και αν είχαν αμφισβητήσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να έκαναν θόρυβο αλλά ο κρότος από το Brexit ήταν και είναι εκκωφαντικός. (newsit.gr)
>
>
>
Το ιστορικό (θρίλερ) των αποτελεσμάτων /
The story (thriller) of the final result >
03:17 Μεγαλώνει το προβάδισμα του Brexit (newsit.gr) / 500.000 ψήφοι παραπάνω
500.000 votes more for BREXIT UNTIL NOW / HASTA AHORA
03:28 Στο 54,7% το Brexit, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 11 περιφέρειες
Με καταμετρημένες τις ψήφους σε ένδεκα εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382, η Αποχώρηση προηγείται με ποσοστό 54,7% ενώ η Παραμονή στην ΕΕ συγκεντρώνει 45,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Press Association. (left.gr)
03:53 Πήραν φωτιά οι μηχανές αναζήτησης / The British are checking in Google «What will happen in case of a BREXIT result?»
Σύμφωνα με το Press Association, η Google αναφέρει ότι την τελευταία ώρα έχει αυξηθεί κατά 250% η αναζήτηση με βάση τη φράση “τι γίνεται αν φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;”. (newsit.gr)
>Αυτό δείχνει πως το αντιλαμβάνεται ήδη ο κόσμος…
To προβάδισμα του Bremain το οποίο καταδείκνυαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να εξανεμίζεται, παρά τις δηλώσεις ηγετικών στελεχών του στρατοπέδου του Brexit που σχεδόν αναγνώριζαν πιθανή ήττα. «Βραχεία κεφαλή» του Brexit. Συνεχείς μεταπτώσεις της στερλίνας.
*04:38 Απόλυτο θρίλερ – Στο 50% – 50% οι στοιχηματικές πιθανότητες Bremain – Brexit ↓
A total thriller / Bremain – Brexit almost at 50% – 50%
*04:50 Σχεδόν 3% υποχωρεί ο Nikkei λόγω των φόβων περί Brexit
Nikkei > almost 3% ↓ (Brexit fear)
*05:15 Bremain ↓ – Brexit at 50% – 50% again
Οι αναλυτές του βρετανικού δικτύου SkyNews προβλέπουν, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, νίκη του Brexit με ποσοστό 53%.
*05:32 Βλέπουν Brexit οι Εργατικοί και ζητούν παραίτηση Κάμερον
Labour Party sees BREXIT and asks Cameron to resign
Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος, το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν φαίνεται πως αποδέχεται την νίκη του Brexit. Με βάση την ίδια πηγή, αν το Brexit τελικώς επικρατήσει, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, κάτι βέβαια που από πολλούς Εργατικούς θεωρείται σχεδόν αχρείαστο καθώς αναμένεται ο Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει μόνος του την αποχώρησή του! (newsit.gr)
*05:50 Ρεκόρ πτώσης για τη στερλίνα
Η διαφαινόμενη επικράτηση του Brexit, μετά και από μια ακόμη απώλεια περιφέρειας που το στρατόπεδο της παραμονής λογάριαζε ως “δική της” (Σέφιλντ), η στερλίνα έχει πλέον πέσει κατά 8%, με την ισοτιμία της με το δολάριο να καταγράφεται στο 1,36. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση σε μια μέρα που έχει σημειώσει ποτέ (είχε πέσει 7% το 2008). (newsit.gr)
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών κατακρημνίζεται η στερλίνα, καθώς το Brexit διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του Remain, λίγες ώρες πριν την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων.
Αυτή την ώρα (06.49), το βρετανικό νόμισμα «βουλιάζει» κατά 10,38% στα 1,3330 δολάρια, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1985.
Αρκετοί αναλυτές εκφράζουν φόβους, ότι εφόσον επισφραγιστεί το Brexit, τότε η στερλίνα θα κατρακυλήσει στα 1,20 δολάρια. «Η αγορά έχει αποτιμήσει το σενάριο της παραμονής και επομένως, εάν κερδίσει η έξοδος, τότε θα προκληθεί ένας πραγματικός σεισμός» δηλώνει ο Τζιμ Ρίκαρντς, αναλυτής της Stategic Intelligence.
Υπό κλοιό πιέσεων βρίσκεται και το ευρώ, το οποίο διολισθαίνει κατά 4,11% στα 1,0990 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Την ίδια ώρα, το ιαπωνικό γεν ενισχύεται κατά 5,4% στα 100,4 γεν/δολάριο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. (naftemporiki.gr)
*06:02 Νικητήριες δηλώσεις Nigel Farage / declaring victory (BREXIT)
Ο Φάρατζ για τη νίκη του Brexit
Μιλώντας μπροστά σε οπαδούς του, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε «Ξημερώνει μια μεγάλη ημέρα για τη Βρετανία. Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε την ανεξαρτησία μας». (newsit.gr)
.
.
.
02:37 Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Brexit / BREXIT > Celebrations > Newcastle / Sunderland
*05:21 Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Brexit / BREXIT > Celebrations
*06:02 Νικητήριες δηλώσεις Nigel Farage / declaring victory (BREXIT)
Τα αποτελέσματα του Νιουκάστλ και του Σάντερλαντ -όπως είπαμε και νωρίτερα- άλλαξαν κάπως το κλίμα στα δύο στρατόπεδα. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που οι οπαδοί του Brexit βρίσκουν ένα λόγο να πανηγυρίσουν. Η πρόβλεψη σε κάθε περίπτωση, δεν έχει αλλάξει και δίνει προβάδισμα στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
.
Σύντομη Ανάλυση / Ελληνικά
.
.
.
Δηλώσεις Τσίπρα
.
link > Δηλώσεις Μέρκελ / Merkel
.
.
.
link >Δηλώσεις Γιούνκερ / Junker
.
.
.
.
.
link > Δηλώσεις Ολάντ / Hollande
link > Κατώτερος των περιστάσεων ξανά ο Ολάντ!
.
.
link > Δηλώσεις Ρέντσι
.
.
16:56 Γιούνκερ και Σουλτς καθησυχάζουν (;) τους Βρετανούς εργαζόμενους στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς!
Όπως αναφέρει το Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έσπευσαν να καθησυχάσουν όσους Βρετανούς εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και φυσικά… έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά το Brexit.
Ο Γιούνκερ, με email που έστειλε, αναφέρει πως είναι «εργαζόμενοι της Ευρώπης», ενώ ο Μάρτιν Σουλτς τους ευχαριστεί για την σκληρή δουλειά τους και επίσης τους καθησυχάζει… (24liveblog, newsit.gr)
.
.
link > 16:01 Ο Ντάισελμπλουμ προσπαθεί να δείξει ότι δεν τρέχει… μία!
.
.
link > Δηλώσεις Ομπάμα / Obama
«Ο βρετανικός λαός μίλησε»
.
.
Μπάιντεν: Θέλαμε άλλο αποτέλεσμα
«Πρέπει να πω ότι προσδοκούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Θα προτιμούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα… αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά φιλία με το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός ο πολύ ιδιαίτερος δεσμός θα διαρκέσει», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Δουβλίνο.
link>
WHAT BREXIT, PLATO AND BOATY MCBOATFACE CAN TEACH YOU ABOUT DEMOCRACY
.
For the younger generation of the UK, who voted overwhelmingly for the#Remain option (18-24 75% Remain Vs 50-64 44% and 65+ 39%), the sea waters that separate their island from that of Europe’s mainland will look much deeper and much darker after today’s #Brexit result.
(from the wall of a friend / Facebook)
.
Από το Facebook, ένα από τα πιο εύστοχα & εξαιρετικά σχόλια που διαβάσαμε σήμερα >
Στέλιος Τζομπανάκης / Δικηγόρος – Κοινωνικός Ακτιβιστής
Stelios Tzompanakis / Facebook
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ BREXIT 52% !! Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!!
Η ολοενα και διογκουμενη λαικη αντιδραση στην ευρωπαικη πολιτικη επιβολης σκληρης λιτοτητας για την αντιμετωπιση της πιο βαθιας και δομικης οικονομικης κρισης, οδηγει στην μεγαλυτερη πολιτικη κριση της ιστοριας της Ε.Ε. Η αντισταση του γαλλικου λαου στα εργασιακα μετρα εδειξε το δρομο στους αγγλους κι οχι μονο ο φοβος του γερμανικου ολοκληρωτισμου. Μαυρα μαντατα για τα παπαγαλακια των αγορων που τρομοκρατουσαν για τα οικονομικα αδιεξοδα βαφτιζοντας εθνικιστικη την επιλογη της ψηφου για leave E.U. Μονο η Σκωτια και Β.Ιρλανδια υπερ παραμονης, ενω καθολικη ηταν η επικρατηση του Brexit στην Αγγλια! Πεφτει ο Καμερον, ενω ανοιγει ο δρομος για δημοψηφισματα αποσχισης σε Γαλλια, Ιταλια ,Δανια, Ολλανδια, Αυστρια! Η Ε.Ε των νεοφιλελευθερων μετρων, των μνημονιων, των αντιδημοκρατικων πραξικοπηματων, του ρατσισμου και των κλειστων συνορων δεν ελκυει πια κανενα λαο και κλυδωνιζεται συθεμελα σαν ενας αντιδημοκρατικος ολοκληρωτικος θεσμος των τραπεζιτων και των μονοπωλιων, για την επιβολη αντιλαικων μετρων, που δεν μεταρυθμιζεται, παρα μονο ανατρεπεται!
Το link που πρότεινε Στέλιος Τζομπανάκης στο Facebook >
Brexit: Πώς ψήφισε η Μεγάλη Βρετανία ανά περιοχή -Διαδραστικός χάρτης
.
.
(>>> κυκλοφορεί στο facebook & τα σπάει!)
.
(>>> κυκλοφορεί στο facebook)
.
(>>> κυκλοφορεί στο facebook)
.