Θράκη: κρουστά & πνευστά / Thrace: percussions & wind instruments / Tracia: Percusiones & Instrumentos de viento / Στον κατιφένιο σου οντά 2 / Kadifeden Kesesi 2 + κάποιες σκέψεις για εθνικά & εσωτερικά θέματα

http://wp.me/pPn6Y-n8A

Η Θράκη είναι από τις αρχαιότερες (και τις ομορφότερες) περιοχές της Ευρώπης & οι κάτοικοί της διατηρούν πολλές από τις παραδόσεις τους αληθινά από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, μέσω της προφορικής παράδοσης από γενιά σε γενιά.

Οι άνθρωποι ζουν μαζί, γλεντάνε μαζί, τρώνε μαζί, πίνουν μαζί, ερωτεύονται, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ιδιαίτερη καταγωγή του καθενός ή σε ποιον Θεό πιστεύει. Τα «πρέπει» & τα «σύνορα» τα τοποθετούν & τα τοποθετούσαν πάντα μόνο οι κολλημένοι & οι κουτόφραγκοι δυτικοί σταυροφόροι, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους…

Βλέπεις, έχει πετρέλαια, χρυσό & πολύτιμα-σπάνια μέταλλα η περιοχή, που -όπως πάντα- θέλουν να τσεπώσουν στο τσαμπέ, αλλιώς θα την είχαν παντελώς χεσμένη & θα την είχαν αφήσει στην ησυχία της.

Ωστόσο, με την προσφυγιά των σιχαμένων πολέμων τους  (1915-1922, αλλά και νωρίτερα) & τις ανταλλαγές πληθυσμών (1923), αντί να χωρίσουν πολιτισμικά τα πλήθη, κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο: να τα ενώσουν ακόμη περισσότερο, μιας κι όλοι αυτοί που ήρθαν στην περιοχή, πάλι ζούσαν μαζί για αιώνες  με ανθρώπους παρόμοιας κουλτούρας, όπως αυτών που έφυγαν. 

Και δε μιλάμε για τους απλούς ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους κι ακόμη κι αν πιστεύουν σε διαφορετικούς Θεούς (που στην ουσία είναι πάντα οι Ίδιοι, ο Ίδιος, μιας και μοιράζονται ακριβώς τις ίδιες Πηγές & Παραδόσεις & Αγωνίες, απλώς αλλάζει η γλώσσα έκφρασης & η συγκεκριμένη κουλτούρα-έθιμα με τα οποία ανατράφηκε ο καθένας), μπλέκουν μέσα στις Παραδόσεις τους κοινούς Αγίους & Έθιμα & Ανθρώπινες Αγωνίες, όσο κι αν τα επίσημα «κράτη» ή οι δυτικοί-κουτόφραγκοι-«μεγάλες δυνάμεις» αντιδρούν σε κάτι παρόμοιο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους & τις τσέπες τους.

Έτσι, εδώ και χρόνια, παρατηρώ φίλους καραβανάδες (τίγκα η περιοχή, μιας και είναι «σύνορα», υποτίθεται) να ζουν μεγάλους έρωτες  με «αντίπαλα δέοντα», που αντιτίθενται στον καθωσπρεπισμό των κοινωνικών & εκάστοτε καθεστωτικών αξιώσεων. Και πόσες τέτοιες παρόμοιες ιστορίες έχουμε ακούσει… όχι μόνο τώρα, πάντα υπήρχαν… Βλέπεις, η ανθρώπινη ψυχή δεν αναγνωρίζει σύνορα, όσο κι αν της τα επιβάλλεις…

Ακούγονται διάφορα τελευταία για πάνω: ότι δήθεν η περιοχή κινδυνεύει να χαθεί, ότι διασπείρονται διχόνοιες & συνωμοσίες (από τα γνωστά «συμφέροντα») ανάμεσα στους ανθρώπους. 

Οι φίλοι μου που ζουν επάνω, ωστόσο, όταν τους ρωτάω, δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά & δεν τα βλέπουν να συμβαίνουν. Παρατηρώ ότι συνεχίζουν να γλεντάνε μαζί, να τρώνε μαζί, να πίνουν μαζί, να ερωτεύονται μεταξύ τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ιδιαίτερη καταγωγή του καθενός ή σε ποιον Θεό πιστεύει, όπως, άλλωστε, πάντα συνέβαινε στην περιοχή.

Και μην μου πει κάποιος για εξαιρέσεις σε επιθετικά περιβάλλοντα, που μπορεί να οφείλονται σε συγκεκριμένους λόγους ή ανθρώπους: ναι, παίζει να συμβαίνει κι αυτό, όμως, αναφέρομαι στην πλειοψηφία του κόσμου, στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους με καλόπιστη διάθεση.

Εμείς, οι νέοι άνθρωποι που ήδη κρατάμε ή αρχίζουμε πια να κρατάμε τα πράγματα & την κατάσταση στα χέρια μας, να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν εκ νέου παλιότερα ιστορικά λάθη. Να μην επιτρέψουμε να έχει η Ελλάδα ή η Τουρκία την τύχη της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν γιατί κάποιοι κουτόφραγκοι δυτικοί -πάλαι ποτέ & νυν- σταυροφόροι ψευτο-θεούσες (αυτοί είναι σχεδόν πάντα η πηγή του κακού· ακόμα και την τζιχάντ, που υποτίθεται* προέρχεται από άλλη θρησκεία & κουλτούρα, αυτοί την στηρίζουν, την καλλιεργούν & τη διασπέρνουν) θέλουν να βάλουν πόδι στους ανεξάντλητους & πολύτιμους φυσικούς πόρους της περιοχής.

*υποτίθεται, όσον αφορά τη συγκεκριμένη λέξη∙ γιατί μην πει κάποιος ότι δεν έκαναν “τζιχάντ” κι οι Χριστιανοί… θα είναι ψέμα… / I write it also in english here, so I can avoid possible misunderstandings in case someone -that doesn´t speak greek- reads the present text using an internet translator > so, don´t tell me that Christians also haven´t applied «jihad» as a conquering strategical technique, because it would be a lie…

Να έχουμε το νου μας πάνω, να μην επιτρέπουμε να δρουν τέτοια τσιράκια του διεθνούς συστήματος-διεθνών συμφερόντων που τα τσεπώνουν από παντού και παριστάνουν τους αθώους & τους ψευτο-ακτιβιστές. Το ίδιο και στα νησιά. Είδαμε πως η απλή ανθρώπινη ψυχή προσεγγίζει τον ανθρώπινο πόνο & πως ο πονεμένος που ευεργετείται ξέρει να λέει «ευχαριστώ» & να εκτιμάει την καλή ανθρώπινη θέληση.

Τις διχόνοιες που επιθυμούν κάποιοι να καλλιεργήσουν με σκοπό να εξυπηρετήσουν διεθνή ή εγχώρια συμφέροντα & τα «σύνορα»-διαφορές που προσπαθούν να επιβάλλουν ας τα βάλουν στον κώλο τους.

Έτσι απλά.

.

.

Σίγουρα θα έχεις παραξενευτεί που όλο αυτό τον καιρό που

(ξε-)πουλιέται οριστικά η χώρα περνάω “ατάραχος” τραγουδάκια & μελωδίες & την ψάχνω με φιλοσοφίες. Να σου απαντήσω για να σου λυθεί η απορία. Πιστεύεις ότι έχει κάποιο νόημα να σε κουράζω κι εγώ (όπως τόσοι άλλοι  ημιμαθείς στα ΜΜΕ, που στα πρήζουν νυχθημερόν, ενώ λέμε χρόνια τώρα “κλείστο το ρημάδι να ησυχάσεις”, άχρηστο είναι, έχεις άλλες διεξόδους & εναλλακτικές…), και να μηρυκάζω σαν τράγος τα ίδια & τα ίδια, προκαλώντας σου πανικό & καταστρέφοντας την ψυχολογία σου; Μα ο σκοπός δεν είναι να έχεις κατεστραμμένη ψυχολογία, αλλά δυνατή & να είσαι οπλισμένος με γνώση, για να μπορέσεις να αντέξεις & να αντισταθείς σε όλα αυτά που σου επιβάλλονται, κι εσύ και όλοι μας. Ο σκοπός είναι να είσαι, να νιώθεις & να φανείς δυνατός: μόνο έτσι θα κρατηθείς ξύπνιος και θα καταφέρεις ν΄αποτινάξεις από πάνω σου τον κακό εφιάλτη, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή; Γιατί δεν αντιδράμε; Γιατί κοιμόμαστε ενώ οι Γάλλοι είναι εδώ και 1,5 μήνα στους δρόμους; Γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, μάλλον. Δεν έχουμε ωριμάσει ακόμη. Δεν είμαστε έτοιμοι, πως το λένε, ρε αδερφέ.

Γνωρίζουμε πια καλά απ΄ τη θεωρία «σοκ & δέους» ότι συνηθίζουμε σιγά-σιγά το δηλητήριο, σε μικρές δόσεις αρχικά, πιο ικανές στη συνέχεια & αυτές τις πιο μεγάλες που μας πλασάρονται τώρα τελευταία με θράσος ανείπωτο & απίστευτο∙ και από ποιους: από τους ανθρώπους που πιστεύαμε ότι αποτελούσαν την τελευταία μας ελπίδα, μιας και μας είχαν πείσει για δεκαετίες ολόκληρες ότι πίστευαν στο κοινωνικό κράτος, στην ισότητα όλων των ανθρώπων κι ότι ήταν υπεράνω χρήματος & συμφερόντων. Διαψευστήκαμε όλοι οικτρά.

Κι όχι μόνο εμείς∙ εδώ διαψεύστηκε οικτρά όλη η Υφήλιος που είχε βγει στους δρόμους για πάρτη τους πέρσι περίπου τέτοιον καιρό, διαδηλώνοντας & φωνάζοντας δυνατά “είμαστε όλοι Έλληνες”. Ξεγελαστήκαμε όλοι μας.

Και το καταλάβαμε όταν ανακαλύψαμε ότι όλοι αυτοί που μας παρίσταναν επί δεκαετίες τους “αγωνιστές” & τους “ιδεολόγους” αμπελοφιλόσοφους – “εκάστοτε κομματικούς υπαλλήλους” (κοινώς “κομματόσκυλα”, ανεξαρτήτου ταμπέλας) έχουν από 10-50 (!!!) διαμερίσματα ή ακίνητα ο καθένας (ή ο μπαμπάς τους, αν κατάγονται από “τζάκια” ή, η γυναίκα τους ή τα παιδιά & τα ξαδέρφια τους, αν τα έχουν γράψει σ΄ αυτούς, για να μην φαίνονται στο όνομά τους), εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, που αυξάνονται όσο ποντάρουν υπέρ της καταστροφής της χώρας, μιας και έχουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού την προκαλούν οι ίδιοι.

Το είχαμε, οπωσδήποτε ψυλλιαστεί όταν παρατηρούσαμε, 2-3 χρόνια πριν, κολλητιλίκια με τον Πάπα & διεθνείς ομιλίες σε international think-tanks & Πανεπιστήμια ελίτ & πλουσίων: τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

Τι δουλειά έχει κάποιος που πάει ενάντια σε ένα εγκαθιδρυμένο σάπιο σύστημα & παλεύει αληθινά για έναν Καλύτερο Κόσμο να συναλλάσσεται με τα τσιράκια του εν λόγω σάπιου συστήματος (που υποτίθεται ότι προσπαθεί να ανατρέψει) & να δέχεται να τον περιφέρουν-επιδεικνύουν ως “Νέο Μεσσία”;

Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι θα προσπαθούσε, ίσως, να χτυπήσει το σύστημα “από μέσα”. Δηλαδή, να πάρει την εξουσία & “να της δώσει να καταλάβει” στη συνέχεια.

Κάποιες κινήσεις μας ψιλοέριξαν στάχτη στα μάτια στην αρχή, αλλά στη συνέχεια αρχίζαμε να παρατηρούμε διαδοχικές κωλοτούμπες & σάλτα μορτάλε, που εκτελούνταν με εξαιρετική επιδεξιότητα, επιπέδου πρωταθλητισμού διεθνών αγώνων, όνομα και πράγμα.

Ναι, καταπάτησαν κάθε δικαίωμά μας με το νέο ασφαλιστικό. Ναι, δεν καταδιώχτηκε κανείς από όλους αυτούς που τζόγαραν πριν καμιά 15αριά χρόνια στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων & τις εισφορές από το υστέρημα των εργαζομένων.

Ναι, δεν ενοχλήθηκε κανείς από τις βρωμιές & τη συνωμοσία αυτών που μας έχωσαν στα καλά καθούμενα στο δντ, ενώ υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις που απέρριψαν (οι οποίες, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν, τις γνωρίζουμε πια), με σκοπό να φτωχύνουμε απόλυτα, ώστε να μας τα πάρουν όλα τσάμπα. Ούτε ενοχλήθηκε κανείς όταν κάποιοι λίγοι ευσυνείδητοι διεθνείς αξιωματούχοι αποκαλύπτουν (κρίση συνείδησης πριν τον τάφο; εσκεμμένα; …) ότι το χρέος που δημιουργήθηκε πήγε για να καλύψει ξένες τράπεζες, ώστε να μην καταρρεύσουν.

Ούτε ενοχλήθηκε κανείς όταν αποκαλύφθηκαν όλες αυτές οι μέθοδοι των «οικονομικών δολοφόνων» που χτύπησαν και τη δική μας πόρτα, καθιστώντας μας πειραματόζωα, κάτι που μέχρι πρότινος συνέβαινε κυρίως σε Χώρες του λεγόμενου “Αναπτυσσόμενου Κόσμου”, που, ωστόσο, όλα αυτά τα οικονομικά & πολεμικά Κοράκια, Γύπες & Όρνια δεν άφησαν, ούτε επιτρέπουν ν΄ αναπτυχθεί ποτέ, γιατί θα χάσουν το βυζί που τους προμηθεύει το γαλατάκι τους & την κότα που τους κάνει τα χρυσά αυγά.

Κι επίσης δεν ενοχλήθηκε ποτέ & συνεχίζει να μην ενοχλείται κανείς από όλα αυτά τα τσιράκια που τα τελευταία 20 χρόνια και βάλε έχουν βρει το κόλπο των μκο για να πλουτίζουν & να επιβιώνουν ως παράσιτα σε βάρος μας, εγκαταλείποντας τον ανθρώπινο πόνο & την ανθρώπινη ανάγκη στο έλεός τους & κοροιδεύοντάς μας μπροστά στα μάτια μας, νομίζοντας ότι δεν τους παίρνουμε χαμπάρι …

Συνεχίζουν και σουλατσάρουν όλα αυτά τα εγχώρια & διεθνή λαμόγια ανενόχλητα, πλασαριζόμενα ως λιμοκοντόροι & παντογνώστες “απελευθερωτές” με θράσος στα μούτρα μας.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι: μέχρι πότε;

Και αυτό είναι το σημείο όπου εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουν.

Πότε; Μην ρωτάς, ρε φίλε, δεν ξέρω, όπως κι εσύ. Όταν…

Όταν θα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, όταν θα έχουμε ωριμάσει, όταν θα βρεθούν κάποιοι να μας οργανώσουν & να μας ενώσουν μεταξύ μας.

Όταν θα έχει ανοίξει αρκετά το μυαλό μας & θα πάψει να κουβαλάει ταμπέλες.

Οπωσδήποτε, το μυαλό & η προσωπική μας καλλιέργεια-αντίληψη για τον Κόσμο έχει φύγει χιλιόμετρα μπροστά από τα αντίστοιχα των παππούδων μας ή και τον γονιών μας ακόμη. Κι αυτό κάτι είναι. Και είναι δική μας κατάκτηση, που επιτεύχθηκε επίσης με αγώνες. Και πάψαμε πια να τρώμε κουτόχορτο & να χάβουμε ότι μας σερβίρουν & μάθαμε να παρατηρούμε όλα τα παραπάνω & να τα αντιλαμβανόμαστε.

Πότε θα ξυπνήσουμε απ΄ τον εφιάλτη; Όταν ξεχειλίσει το ποτήρι, όπως λέει η κουλτούρα που ανατραφήκαμε στη γλώσσα την οποία μιλάμε κι εκφραζόμαστε. Οι αγγλόφωνοι το λένε κι αλλιώς: “όταν το τελευταίο άχυρο σπάσει την πλάτη της καμήλας” (“it was the last straw that broke the camel´s back”). Βλέπεις ότι κι άλλοι λαοί χρησιμοποιούν παρόμοιες εκφράσεις για ξεχειλίσματα, ποτήρια που ξαφνικά σπάνε κλπ.

Πάντα έρχεται αυτή η στιγμή∙ σκέψου το και λογικά: όταν αφήνεις ένα ποτήρι κάτω από μια βρύση που τρέχει νερό, κάποια στιγμή το ποτήρι γεμίζει & ξεχειλίζει. Λογικά δες το & σκέψου το. Ο Χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ώστε όταν ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε διαδικασία, φέρνει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, συνέπειες ή αντιδράσεις.

Δράση-Αντίδραση, έτσι δεν είναι και στη Φύση;

Ή, όταν συμπιέσεις κάτι, ένα ελατήριο, για παράδειγμα, όσο πιο δυνατά το συμπιέσεις, τόσο πιο δυνατά θα πεταχτεί, έτσι δεν είναι;

Είναι θέμα Χρόνου να πεταχτεί το ελατήριο. Πετάγεται μόλις αποφασίσεις να το αφήσεις ή μόλις η πληρότητα του Χρόνου –αλλά και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων- επιτρέψει την εν λόγω Αντίδραση στην αρχική Δράση. Και, βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός απ΄ τον Παράγοντα Χρόνο, το κλειδί έγκειται στην οριοθέτηση και τον εντοπισμό όλων αυτών των άλλων Παραγόντων που θα οδηγήσουν στην πλήρωση του Χρόνου, αλλά και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα εξωθήσει στην εν λόγω Αντίδραση, Εκτίναξη, ονόμασέ το όπως θες.

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, αλλά και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα, ολοκληρώνεται η ολική, η τελειωτική πώληση & εκχώρηση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής του τόπου σε ξένη διοίκηση, που θα διαχειρίζεται & θα νέμεται κάθε έσοδο, ενώ μας έχουν καταπατηθεί όλα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που μας προστατεύουν.

Μας δουλεύουν κανονικά, δηλαδή: μας πώς θα ανακάμψουμε, όταν κάποιος θα προσπορίζεται ή θα λυμαίνεται (ας το πούμε ευγενικά, για να μην πούμε “αρπάζει παρασιτικά μέσα από τα χέρια μας” ή “ρημάζει”) το σύνολο των πηγών κάθε στοιχειώδους ίχνους των εσόδων του τόπου;

Και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το κάνουν “για το καλό μας”, για “να μην έρθουν χειρότερες μέρες” κλπ κλπ , ενώ όλο αυτό το σινάφι “οργανισμών” όπως δντ, εκτ, εε, οοσα, νατο (τώρα και στη θάλασσά μας να ”επιβλέπει” και με δεξιό ”πατριώτη” υπουργό, παρακαλώ· είπαμε: όπου πήγε το νατο, έστω και προσωρινά, δεν έφυγε από εκεί) κλπ, έχουν επανειλημμένα διαψευστεί για την ορθότητα των πολιτικών & τακτικών που χρησιμοποιούν∙ έχουν επανειλημμένα δηλώσει οι ίδιοι τα λάθη τους, τα οποία, ωστόσο, συνεχίζουν να εφαρμόζουν, μιας και αυτά είναι που όχι απλά συντηρούν τις οντότητές τους, αλλά τις γεμίζουν (μαύρο) πλούτο και, συνεπώς, δύναμη εξουσίας.

Όχι, ρε φίλε: έχουμε καταλάβει πια πως υπάρχει κι άλλος Δρόμος.

Ας σταματήσει επιτέλους το δούλεμα από όλα αυτά τα (εγχώρια & διεθνή) αποτυχημένα παράσιτα, που έχουν γραπωθεί σε «καρέκλες» που δεν τους αξίζουν, επειδή «είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες» & «έμαθαν να γλείφουν για να ανέβουν» σαν τα σαλιγκάρια ή, ακόμη και να «γλείφουν εκεί που έφτυναν ή φτύνουν», ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι παλεύαμε, δουλεύαμε, μαθαίναμε & μελετούσαμε τίμια & με καθαρή & αγνή τη συνείδησή μας κι ενώ υπάρχουν χιλιάδες άλλοι ικανοί, αληθινά καταρτισμένοι δημιουργικοί άνθρωποι & οραματιστές, Όλοι Εμείς,  που μπορούν-μπορούμε να χτίσουν-χτίσουμε έναν Ομορφότερο & πιο Εμπνευσμένο Κόσμο, Καλύτερο για Όλους μας.

.

Εκεί είναι μάλλον το κλειδί.

  1. Αληθινή Γνώση & Ενημέρωση, για να μην μας κοροϊδεύει ο κάθε Κερατάς Πουλημένος Καιροσκόπος Καλοπερασάκιας Παράσιτο. Όχι υπερβολές & χάσιμο μέσα στην πληροφορία, ούτε αναμάσημα ηλιθιοτήτων & συνωμοσιολογιών που τροφοδοτούν τον Φόβο & τον Πανικό που μας αποδυναμώνει: μόνο το απολύτως απαραίτητο, που περνάει πάντα απ΄ το κατάλληλο “φιλτράρισμα”, χωρίς να απορρίπτουμε -με προκατάληψη παρελθοντικών χρόνων- πηγές που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό μας∙ “φιλτραρισμένη” πληροφορία που μας δίνει το στίγμα “πού βρισκόμαστε”, πώς προχωράμε, τί μας περιμένει, πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε & να εντοπίσουμε τις αληθινές & πραγματοποιήσιμες λύσεις στα προβλήματά μας∙ μόνο η απαραίτητη πληροφορία που μας κάνει να νιώθουμε ότι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί & μας δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να ανακτήσουμε ή να επιτύχουμε τον έλεγχο των πραγμάτων & των καταστάσεων.

.

  1. Εντοπισμός & Ανάδειξη όλων αυτών των Πραγματικά Αξιόλογων Ανθρώπων, σε κάθε τομέα, που ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν τη διαφορά κι όχι επειδή παραμυθιάστηκαν οι ίδιοι, το νομίζουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων & υπέρμετρης φιλοδοξίας ή υπερεκτιμημένης αυτοεκτίμησης που καρπώθηκαν μόνοι τους, γιατί έτσι γούσταραν ή τους την παραχώρησαν κάποιοι, γιατί τους εξυπηρέτησαν συμφέροντα ή τους στήθηκαν στα 4.

.

  1. Ενωμένοι μεταξύ μας. Ξυπνάμε και ξεκολλάμε! Επιτέλους πια! Έχουν καταρριφθεί όλες οι “ιδεολογίες” που ήταν πλασμένες από ανθρώπους, όπως όλοι εμείς ή, από κάποιους που είχαν τις τσέπες γεμάτες & εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, και δημιουργούσαν λανθασμένες & ψεύτικες ταμπέλες & “στρατούς”, που είχαν σα μοναδικό σκοπό το “διαίρει & βασίλευε”, ευρηματικό τέχνασμα όλων των γνωστών αυτοκρατοριών τους τελευταίους αιώνες.

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος! Τόσες χιλιάδες φορές το έχουμε ακούσει αυτό, σε τόσες πολλές γλώσσες, πότε επιτέλους θα το εμπεδώσουμε;

.

.

Είδα «Θράκη» στο 1ο κομμάτι που ακολουθεί κι έτσι μου γεννήθηκαν οι παραπάνω συνειρμοί…

Μελετούσα, λοιπόν, χθες τη συγκεκριμένη μελωδία-σκοπό από την παράδοση όλης της περιοχής, τσιφτετέλι σε makam ussak, κι επειδή είμαι και ο ίδιος κρουστός, εννοείται ότι κόλλησα με το μεγαλείο των παρακάτω («διονυσιακών») μουσικών εκτελέσεων με νταούλια, ζουρνάδες, αλλά και κλαρίνα.

Και σκέφτηκα ότι αδικούνται αυτές οι πανέμορφες μουσικές ερμηνείες μέσα στο χάος του συνόλου των 29 του προηγούμενου άρθρου. Γι΄αυτό και τις ήθελα και μόνες τους εδώ, ώστε να μπορεί να τις προσέξει καλύτερα & κάποιος που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη μουσική και σίγουρα δεν θα είχε την υπομονή ν΄ακούσει και τις 29 ερμηνείες του κομματιού.

>

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s