Οι Χούνζα (σύνορα Ινδίας-Πακιστάν) + οι νεότερες έρευνες για Πατάν & Καλάς. Θέματα σχετικά με τη ζωή-διατροφή τους & οι αντίλογοι-ανατροπές τους.

http://wp.me/pPn6Y-msOΧούνζα 2

Η φυλή Χούνζα ζει χωρίς άγχος και διαμάχες σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε Πακιστάν και Ινδία*.

(*Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν της Κατσεμίρα του Πακιστάν)

Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.

Μπορεί να είναι και 65 χρόνων όταν αρχίζουν να γεννούν, ακόμα κι οι γυναίκες, που στα 40 τους μοιάζουν με κοριτσάκια.

hunza-4

hunza-7

Οι Χούνζα, που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας.

hunza-2

Δεν αγχώνονται και σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους.

Είναι, όμως, άραγε αυτός ο λόγος της ασυνήθιστης μακροζωίας τους;

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, άλλοι πως όχι, και πως το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας τους βασίζεται στη διατροφή τους.

hunza-11

Σύμφωνα με έρευνα ενός γιατρού από τη Σκωτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, η αιτία της μακροζωίας των Χούνζα φαίνεται να είναι η διατροφή τους.

hunza-6

hunza-1Το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα.

Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά.

[…] Επίσης λούζονται με νερό παγωμένο, ακόμη κι όταν το θερμόμετρο αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και δεν καταναλώνουν συχνά τροφές με πρωτεΐνη.

Σε αυτή τη διατροφή κρύβεται το μυστικό, σύμφωνα με τον γιατρό Ρόμπερτ ΜακΚάρισον από τη Σκοτία, που έχει μελετήσει τις συνήθειες της φυλής. Κατά μέσο όρο τρέφονται με 1933 θερμίδες ημερησίως και με διατροφική αξία μόλις 50 γραμμαρίων πρωτεϊνης, 36 γραμμαρίων λίπους και 365 γραμμαρίων υδατανθράκων.

Μάλιστα, για να αποκλείσει παράγοντες περιβαλλοντικούς, ο ίδιος φέρνει παράδειγμα γειτονικές φυλές που δεν ακουλουθούν τη διατροφή των Χούνζα με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένο προσδκόκιμο ζωής κατά το ήμιση ή και δύο φορές λιγότερο σε σχέση με την «αθάνατη» φυλή.

Τα παραπάνω υποστηρίζει και άλλος ειδικός, ο Ρ. Μπίτσερ, προσθέτοντας στα οφέλη της διατροφής των Χούνζα και τις τακτικές περιόδους νηστείας. Αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι της κοιλάδας αποκαλύπτουν πως η χορτοφαγική διατροφή σε συνδιασμό με τη συνεχή κίνηση και δραστηριότητα αλλά και η καλή διάθεση και έλλειψη άγχους είναι τα μυστικά.

Πηγή: La Vanguardia (Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα) […]

Χούνζα 17

hunza-10

Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

hunza-15

Το κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη μακροζωία τους, αφού σε γειτονικά χωριά οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τις ίδιες κλιματικές συνθήκες δεν φτάνουν τις ηλικιακές «επιδόσεις» των Χούνζα και επίσης υποφέρουν από πολλές ασθένειες άγνωστες στη δική τους κοινωνία.

hunza-5

Πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής.

hunza-12

hunza-13

Ένα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το ταμπεραμέντο τους: οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

hunza-14

hunza-8

hunza-9

(Πηγές: La Vanguardia, EuropaPress)

πηγή: σε όλο τον ελληνικό τύπο, έντυπο & διαδικτυακό

εμείς το διαβάσαμε στα ιστολόγια  destora.comnewsonly.gr

.

.

ανατροπή από metavolismos.com

Από τον Ανδρέα Ζουρδό, διαιτολόγο διατροφολόγο

Οι ιστορίες περί μακροζωίας πάντα πουλάνε.  Το ίδιο έγινε και με το άρθρο που αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες […] όπου αναφέρεται πως: “Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το άρθρο αναφέρει πως οι Χούνζα είναι σχεδόν χορτοφάγοι. Δεν μένει εκεί  όμως αλλά δείχνοντας δύο ανήλικα παιδιά, μας ενημερώνει πως μπορεί να είναι και άτομα τρίτης ηλικίας,  και πως :

Oι γυναίκες Χούνζα αρχίζουν να γεννάνε στα 65!

Ωραία ιστορία παιδιά. Θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα με μερικούς δράκους ή εξωγηίνους.

.

Κάποια πολύ βασικά πράγματα για τους Χούνζα που πρέπει να ξέρετε:

 • Επειδή είναι στην ουσία νομάδες,  δεν έχουν πιστοποιητικά γεννήσεως και ως εκ τούτου ούτε οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα πόσων χρόνων είναι. Επίσης, δήλωναν ηλικίες που δεν ήταν αντιπροσωπευτικές τόσο της πραγματικής τους αλλά του πόσο ώριμο εκτιμούσαν τον εαυτό τους.

.

 •  ΔΕΝ ζουν και δεν ζούσαν ποτέ πολλά χρόνια γιατί είναι μακριά από οτιδήποτε θα τους έκανε να ζήσουν πολλά χρόνια. Ίσα ίσα, πολλοί πεθαίνουν νέοι. Σύμφωνα με τον γιατρό Dr John Clark ο οποίες έγραψε τις εμπειρίες του με τους Χούνζα στο βιβλίο του  Lost Kingdom of the Himalayas, οι Χούνζα όχι μόνο δεν είχα καλή υγεία αλλά οι παρακάτω ασθένειες ήταν πολύ συχνές : Δυσεντερία, ελονοσία, πνευμονία, αβιταμινώσεις (μπέρι-μπέρι, σκορβούτο), μολύνσεις, σταφυλόκοκκο, βρογχίτιδα, και διάφορα προβλήματα στα δόντια και στα μάτια. Επειδή ήταν ο μόνος γιατρός στη περιοχή , μέσα σε διάστημα 20 μηνών βοήθησε στο να θεραπευτούν πάνω από 5000 Χούνζα.

.

 • O Clark αναφέρει πως 1 στα 3 μωρά πέθαινε στη γέννα.

.

 • Ένα άλλο ψέμα που δημοσιεύεται στην […], είναι πως οι Χούνζα τρώνε 2000 θερμίδες.  Τόσες λίγες θερμίδες θα ήταν αδύνατο να συντηρήσουν έναν άνθρωπο σε αυτές τις συνθήκες, όπου υπάρχει συνεχής σωματική εργασία και κρύο.

.

 • Το επόμενο ψέμα είναι πως οι Χούνζα  μπορεί να ζουν μέσα στην ανέχεια, αλλά είναι χαρούμενοι και ζουν ειρηνικά μέσα στην μικρή τους κολεκτίβα. Ναι, εκεί ο κομμουνισμός δούλεψε!  Ίσως γι’ αυτό το άρθρο ανέβηκε τόσο αβίαστα στην […]. Η’ μήπως όχι; Όπως αναφέρει ο John Clark, η εγκληματικότητα ήταν υψηλή και ο ίδιος είχε πέσει πολλές φορές θύμα κλοπής. Περίεργο, άνθρωποι να ζουν στην ανέχεια και να στρέφονται στις κλοπές. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει.

.

 • Το μόνο που τείνει να αληθεύει στο άρθρο είναι πως  όντως οι Χούνζα δεν τρώνε πολύ κρέας αλλά όχι γιατί είναι χίπστερς. Παραθέτω το απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Clark:

.

Οι Χούνζα υποσιτίζονται και αρρωσταίνουν […] . Αν έχετε τη τύχη να έχετε εν ζωή κάποιο συγγενή σας που πέρασε τη Γερμανική κατοχή, ρωτήστε τον πώς ήταν η ζωή του επί Κατοχής. […]

Κρατείστε το εξής: Οποιαδήποτε “έγκυρη” πηγή  να σας αποκαλύψει τη αλήθεια που σας κρύβουν τόσο καιρό, θυμηθείτε πως αν δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επαληθεύουν αυτήν, τότε μάλλον είναι ψέμματα.

Αντιμετωπίστε τις πληροφορίες που εκτίθεστε καθημερινά σαν να είναι πρωταπριλιά, γιατί ο αριθμός των ψεμμάτων που ακούτε την πρωταπριλιά δεν είναι πολύ διαφορετικός από τις υπόλοιπες μέρες.

διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

πηγή: metavolismos.com – Ανδρέας Ζουρδός, διαιτολόγος διατροφολόγος

.

.

Διευκρινίσεις κι από το ιστολόγιο ellinikahoaxes.gr >

In Hoax by ΚΡΥΠΤΕΙΑ13 Σεπτεμβρίου 20149 Comments

Χωρίς τίτλο

Ο Αντώνης,αναγνώστης της σελίδας,έστειλε αυτό το άρθρο,ας δούμε τι ισχυρίζεται…

Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.Οι Χούνζα, που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας. Δεν αγχώνονται και σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους. Είναι όμως άραγε αυτός ο λόγος της ασυνήθιστης μακροζωίας τους; Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, άλλοι πως όχι, και πως το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας τους βασίζεται στη διατροφή τους.

Σύμφωνα με έρευνα ενός γιατρού από τη Σκοτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, η αιτία της μακροζωίας των Χούνζα φαίνεται να είναι η διατροφή τους. Το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα. Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

Το κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη μακροζωία τους, αφού σε γειτονικά χωριά οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τις ίδες κλιματικές συνθήκες δεν φτάνουν τις ηλικιακές «επιδόσεις» των Χούνζα και επίσης υποφέρουν από πολλές ασθένειες άγνωστες στη δική τους κοινωνία.

Πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής. Ενα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το ταμπεραμέντο τους: οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

Το είδαμε ΕΔΩ

Πριν προχωρήσω στο επίμαχο τμήμα που μας απασχολεί και είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής των μελών της φυλής Χούνζα να διορθώσω ένα λάθος που έχει το άρθρο για τον γιατρό Ρόμπερτ Μακάρισον ο οποίος δεν κατάγεται από την Σκοτία όπως γράφουν στο άρθρο αλλά από τη Β.Ιρλανδία, γεννήθηκε το 1878 και πέθανε το 1960 και είχε μελετήσει τη φυλή Χούνζα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_McCarrison

Λεπτομέρεια θα μου πείτε….

Ζουν όντως τόσα χρόνια τα μέλη της φυλής και στα 40 τους μοιάζουν με κοριτσάκια και στα 65 τους γεννούν όπως λέει και η λεζάντα της φωτογραφίας;

Χωρίς τίτλο

Όχι,τουλάχιστον με τα δικά μας ηλικιακά δεδομένα,τα μέλη της φυλής Χούνζα υπολογίζουν την ηλικία τους με βάση την σοφία και τις γνώσεις που αποκτούν,ένας Χούνζα 130 ετών στην πραγματικότητα δεν είναι πάνω από 50 ετών.

Ένας Χούνζα 145 ετών έχει γιο 125 ετών και εξασέγγονο ηλικίας 5 ετών,απίστευτο έτσι;Φανταστείτε για να δούμε εμείς εξασέγγοννο πρέπει να ζήσουμε πόσο;400-500 χρόνια;

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο τους μύθους για την φυλή Χούνζα.

http://biblelife.org/hunza.htm

Οι Χούνζα δεν κρατούν αρχεία και δεν υπάρχει κανένα πιστοποιητικό γέννησης που να αποδεικνύει την ηλικία τους.


Το παραπάνω άρθρο που μιλάει για την ηλικία των Χούνζα, έχει πηγή την La Vanguardia και μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ότι δεν διάβασαν την τελευταία παράγραφο που καταρρίπτει όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς.

hunza 18

Με μια γρήγορη και ελεύθερη μετάφραση λέει:
Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο σίγουρα. Άλλοι ειδικοί, αρνούνται ότι οι Χούνζα είναι διαφορετικοί από άλλους πληθυσμούς. Σύμφωνα με τον Δρ John Clark, ο οποίος έζησε 20 μήνες μεταξύ των Hunza, γράφει στο βιβλίο του «Το χαμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων» ότι αυτοί οι άνθρωποι όπως και γειτονικοί πληθυσμοί νοσούν από ελονοσία, δυσεντερία και άλλες ασθένειες. Επιπλέον, σημειώνει ότι Χούνζα δεν μετράνε την ηλικία με το χρόνο από την γέννηση αλλά έχουν μια δική τους μέθοδο με βάση τη σοφία του ατόμου. 

Για περισσότερα / Leer más: http://www.lavanguardia.com/vida/20140909/54414824577/hunza-secreto-eterna-juventud.html#ixzz3DDs4FE8G
Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

πηγή: από το ιστολόγιο ellinikahoaxes.gr

.

.

Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ..Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ…

Το παραμύθι που σήμερα θα σας πώ , είναι πολύ παλιό,το έζησα γύρω στο 2000,την εποχή που όλος ο κόσμος ζούσε την εικονική πραγματικότητα του milleniun…

.

Ηταν μια νέα, όμορφη κοπέλα.. Σπουδαζε ιατρική στο παν/μιο της Θεσσαλονίκης, κι όλος ο κόσμος ήταν στα πόδια της..Την συνάντησα σε μια σύναξη για την παρουσίαση ενός πολύ καλού βιβλίου. Μας σύστησαν, και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα,

μου είπε το πρόβλημα της :

Καρκίνος στις ωοθήκες..Το είπε σοβαρά, χωρίς πάθος, αλλά με μια περίεργη αξιοπρέπεια στον χρωματισμό της φωνής της..

Ηταν μόλις 23 ετών, και μιαν ανάσα από το πτυχίο της..Στην αρχή δεν κατάλαβα το λόγο αυτής της εξομολόγησής της..Λίγο αργότερα μου είπε οτι ακολουθούσε μια ..εξωφρενική δίαιτα..με ψάρι, λαχανικά, ελαιόλαδο..ιχθυέλαιο..και κουκούτσια απο βερύκοκα..

Στη λέξη βερύκοκα..άστραψε στο μυαλό μου, ο λόγος, η αιτία της κουβέντας της. Το 2000, είχα ασχοληθεί με μιαν εταιρεία, που προωθούσε καλλυντικά που βασίζονταν στο λάδι απ το κουκούτσι του βερύκοκου..Είναι γεγονός οτι ηταν πολύ καλά καλλυντικά, αλλά εξωφθαλμα ακριβά και με όχι καλό τρόπο προώθησης..Το ¨Μότο¨της εταιρείας, ήταν οτι : μπορείς να..τα φάς χωρίς πρόβλημα…Η κοπέλα με είχε ακούσει να επαινώ τα σχετικά καλλυντικά, κι έτσι μου μίλησε..Θυμάμαι οτι είπαμε αρκετά πράγματα, αλλά η προσοχή μου επικεντρώθηκε στο βιβλίο, και την έχασα..

Συναντηθήκαμε σε μιαν ημερίδα για τα αυτοάνοσα, το 2005. Ηταν πλέον γιατρός με ειδίκευση στην ανοσολογία, και μόλις είχε επιστρέψει απ τοΜοναχο.Η χαρά απ τη συνάντηση υπήρξε αμοιβαία, και το μεσημέρι αντί για φαγητό, καθίσαμε στο Βυζαντινό, και για 3 ώρες μου διηγήθηκε το δικό της ..παραμύθι..Με βεβαίωσε οτι δεν το έχει πεί σε πολλούς, απλά γιατί δεν την πιστεύουν, αλλά σε μένα θα το..εξομολογηθεί:

Α) γιατί ήξερε απο κοινούς φίλους οτι ήμουν..θιασώτης του ιχθυελαίου, και

Β) γιατί έπρεπε να μιλήσει για τα ταπεινά κουκούτσια του βερύκοκου..Τα παρακάτω, είναι ..απομυθοποιημένα, έχουν γραφεί πάμπολλες φορές στο διαδίκτυο, έχουν γελιοποιηθεί το ίδιο πολλές φορές ως ανόητα μυθεύματα, και έχουν περάσει στην αφάνεια, γιατί έτσι το θέλουν οι ισχυροί..Ομως δεν παύουν να φωνάζουν οτι έχουν δυναμική, και το κυριότερο..ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, που να πάρει η ευχή!

Χαλαρώστε και διαβάστε με προσοχή..Ακόμα κι αν στο τέλος χαμογελάσετε..Δεν θα μπορείτε, κάποια στιγμή στο μέλλον να πείτε, οτι δεν σας είχαν ενημερώσει..

Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η γιατρός δεν επιθυμεί κοινοποίηση του ονόματός της, ούτε του νοσοκομείου που εργάζεται.Οι λόγοι προφανείς. Δεν είναι διατεθειμένη, σ αυτή τη φάση τουλάχιστον, να συγκρουσθεί με το…σύστημα.

Αρα μην μου ζητάτε συστάσεις, που δεν μπορώ να σας δώσω.

Η γιαγιά μου, όταν πρό αμνημονεύτων χρόνων  , άρχιζε να μου λέει ένα παραμύθι, ξεκινούσε με τη φράση:

Κόκκινη κλωστή δεμμένη στην ανέμη τυλιγμένη….Πάμε λοιπόν…

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος.
Πρόκειται για την φυλή των Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και ισχυρίζεται οτι είναι …σπορά..των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

.

Το φαινόμενο αυτό της μακροβιότητας.. δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες όλου του κόσμου, αλλά κυρίως των αμερικανών..

Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.

Με έκπληξη οι ερευνητές, διεπίστωσαν, ότι οι Χούνζα έτρωγαν πολύ απλά φαγητά, αλλά και πολλά βερίκοκα, μαζί με τα κουκούτσια τους ..

( εννοείται την ψίχα απ το κουκούτσι..)

Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.

Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει.

Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας, και του είπανε οτι:

Πέταγε το καλύτερο.

Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.

Το πικρό ανοίγει την όρεξη..

Οι καρκινοπαθείς, γενικά.. δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).

Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17 !

ΟΙ φαρμακευτικές εταιρείες.. έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου ..και η ιστορία λησμονήθηκε..

Ο βιοχημικός Ernst Krebs ανεκάλυψε μέσα στα βερίκοκα, μιαν ουσία που ονομάστηκε Λεατρίλη…ή βιταμίνη Β17.

.
Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ

(που είναι η Μέκκα του καρκίνου)

ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, πειραματίσθηκε με ποντικούς, χρησιμοποιώντας λεατρίλη..

.

Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε.

Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.

Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα;

Απλά τίποτα, ίσως λίγη δόξα…

Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι στο… μισθολόγιο …φαρμακευτικών εταιρειών..
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και….

να αποδείξει πως… ήταν λάθος.

Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν.

Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν.

Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Φυσικά από το 1980που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε!

Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες.

Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα ….

αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μοςς, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη.

Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο.

Τιμή στο Σιγκουίρα.

Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του

Τα κουκούτσια,  συμφωνα με τον Σιγκουϊρα…

 •  σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
 • βελτίωσαν την γενική υγεία,
 • εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
 • παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
 • ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17.

Κι όμως..Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιάς ,

έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.

Προσοχή όμως : 1-2 πυρήνες από βερύκοκο, αποτελούν ασφαλή προς κατανάλωση ημερήσια ποσότητα, δεδομένου ότι οι σπόροι αυτοί είναι δυνητικά δηλητηριώδεις και απλά πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπερβαίνουμε αυτή τη δόση…

Τί σημαίνει αυτό;

Τυχόν ίχνη …κυανιούχων ενώσεων μεταβολίζονται
Η πρόσληψη
κυανίου μέσω τροφής δεν έχει αθροιστικό αποτέλεσμα (δεν είναι το ίδιο σαν να καταναλώνεις λ.χ. βαρέα μέταλλα) – με άλλα λόγια, μπορείς να ξαναφάς κουκούτσια βερύκοκου και αύριο, και ξανά μεθαύριο, χωρίς βλαβερές συνέπειες

.
Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα…

καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με πανάκριβες χημειοθεραπείες.

( θεραπευτικά..πρωτόκολλα τα λένε)

.

Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλασης: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ.

Τώρα νικήσαμε την…επάρατο νόσο… – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό

– και κανείς δεν το αρνείται-,

ότι προκαλούν καρκίνο.

Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου.

Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες:

Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.

Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή.

Ρωτησε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές.

Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή

και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή
Κανόνας Νο1:

 • Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.( 1-2 πυρήνες τη μέρα)
 • Τρώτε ραδίκια αγρια, πικρά.. και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

 • Τρώτε αγκινάρες, άγριες.. (πικρές)
 • Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό).
 • Τρώτε..Βολβούς (πικρό).
 • Βρέστε..Γαϊδουράγκαθο, υπάρχει στις εξοχές , σε κάθε βουνό της ευλογημένης μας χώρας.. (silybuns marianum), βράστε το και πιέστε το ζουμί του..αυξάνει την παραγόμενη: γλουταθειόνη..
 • Είναι ένα.. Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
 • Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών,( Κι όμως , ό,τι κι αν λένε για τους γερμανούς, έχουν κορυφαίους ..πραγματικούς γιατρούς, κι όχι φερέφωνα των φαρμακευτικών γιγάντων…) της περίφημης Επιτροπής Ε.

Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:

1) κάσσια (quassia amara)

2) γεντιανή

3) άγρια αψιθιά

4) Φλοιός Gonolobus cocdurango

5) Centantium pulchellum

6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρι της Αφρικής (Το… βρίσκετε στα φαρμακεία)

7) ΦΛΟΥΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙΟΥ

8) ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (cnicus benediktus)

9) ΡΑΔΙΚΙ

10) ΚΑΝΕΛΑ

11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη…κι όχι μόνο.

Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία.

Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως.Όλοι το γνωρίζουν:

Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες, και κάθε είδους γευστικές βδελυγμίες … που βασανίζουν το συκώτι και τρελαίνουν το πάγκρεας.. και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση… μετά… αναρωτιόμαστε γιατί… έπεσε σε μας ο πρώτος αριθμός του λαχείου…

Το κλειδί είναι η ισορροπία… σε όλα…

(ομοιόσταση, το λένε στην ιατρική γλώσσα).

Κάπου εδώ τέλειωσε η κουβέντα με την φίλη απ το παρελθόν… Ήταν 2005… 

Σήμερα είναι μια κορυφαία ανοσολόγος στη Γερμανία, δυστυχώς… Εξακολουθεί να τρέφεται λιτά, και μου ζητά, κάθε χρόνο, συνήθως μέσα Μαϊου με μέσα Ιουνίου να της στείλω αρκετά κιλά κουκούτσια απο συγκεκριμμένη ποικιλία βερύκοκων…

Το κάνω με χαρά… άλλωστε τρώω τη σάρκα τους…

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και επ΄ ουδενί σκοπό να παράσχει Ιατρική Συμβουλή, Διάγνωση Ή Θεραπεία. Συμβουλευτείτε ειδικό πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.

https://kosmaser.wordpress.com/

 1. Και τελικά πόσο εξελιγμένη είναι η ανθρωπότητα στο 2014 σε σύγκριση με 2 αιώνες παλαιότερα; Δεν είναι λίγο ειρωνικό το πόσο εντύπωση μας κάνει η δύναμη της φύσης; Με πόσο αστείο δέος την αντιμετωπίζουμε; Τη στιγμή που η φύση είναι οι ρίζες μας, το σπίτι μας, τα καλλυντικά μας, τα πάντα…Είναι πολύ ειρωνικό που η εύκολη λύση είναι το σούπερ μάρκετ και όχι μια βόλτα στο κοντινότερο δάσος! Πολύ ειρωνικό που ακόμη και η παρασκευή φυτικών καλλυντικών έχει καταντήσει μόδα! Αδαείς…

 2. Ας μην τους αδικούμε όλους , φίλε μου.Οι περισσότεροι τα γνωρίζουν, όμως δεν τολμούν να εναντιωθούν στο πανίσχυρο σύστημα..Δες τι γίνεται με το ιχθυέλαιο..Ολοι γνωρίζουν οτι έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, και χαμηλώνει τα αιμοπετάλια, ρυθμίζοντας , μέσω των τριγλυκεριδίων, το ιξώδες του αίματος…Ομως ποιός τολμά να προτιμήσει…ένα λάδι μπροστά στις πολύτιμες στατίνες;

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ…. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!!!!

 4. apisteuta ta osa diabasa!!!!!!!tha to diadvsw pantou!!!!!!!h apanthsh se ola vriskete sth fysh!!!!!!!!

 5. Ολα τα βερύκοκα, εκτός απ τις διασταυρώσεις, όπως ας πούμε τα Διαμαντοπούλου, χάλκο, κλπ.Εγώ χρησιμοποιώ τα μπεμπέκου και πρώϊμα και όψιμα.

.

.

*Επίσης, πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε πειραματική θεραπεία, σχετική με όσα αναφέρονται στα παραπάνω κείμενα, να ρωτήσετε ειδικό που μπορεί να γνωρίζει τυχόν αρνητικές αλληλεπιδράσεις σε σχέση με φάρμακα που ήδη λαμβάνετε ή με χρόνια προβλήματα της υγείας σας.

Για παράδειγμα: για τα μούρα γκότζι, για τα οποία έχει γίνει τόσος λόγος τα τελευταία χρόνια & σχεδόν έγιναν «της μόδας», δεν έχει αποδειχτεί ακόμη πως επιδρούν στην πηκτικότητα του αίματος. Τώρα γίνονται σχετικά πειράματα. Οπότε, θα μπορούσαν, ίσως, να είναι επικίνδυνα για την υγεία ενός ασθενή με καρδιακά προβλήματα, θρόμβους κλπ.

Πάντως, μου έκανε εντύπωση που πέρσι, μετά το καλοκαίρι, πολλές εφημερίδες είχαν δημοσιεύματα για ανακοινώσεις νοσοκομείων σχετικά με νοσηλείες ασθενών-επείγοντα περιστατικά από δηλητηριάσεις κατόπιν υπερβολικής βρώσης κουκουτσιών βερύκοκου (είχε γίνει ένας χαμός διαφήμισης πέρσι με τα κουκούτσια του βερύκοκου). Δεν ξέρω ποιος λέει αλήθεια & ποιος ψέματα. Σίγουρα, πάντως, το «μέτρο» («μέτρον άριστον») βοηθάει σε κάθε περίπτωση: φάε 2, ρε παιδί μου, να δεις τι παίζει. Όχι 10.

Προσωπικά έτρωγα 2-4 την ημέρα, για να τεστάρω το θέμα και ο ίδιος, και δεν έπαθα τίποτα.

Ρωτήστε, ενημερωθείτε, μάθετε πριν κάνετε οτιδήποτε. Όχι «ότι κάτσει».

.

.

διαβάσαμε κι αυτό στη ζούγκλα >>>

Χούνζα, Πατάν, Καλάς: Ελληνογενείς φυλές του Πακιστάν

Χούνζα, Πατάν, Καλάς: Ελληνογενείς φυλές του Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011, 09:48
.
Μετά την επιτυχία του χθεσινού θέματος συνεχίζουμε και σήμερα. Τελικά δεν είναι μόνο οι Καλάς Έλληνες αλλά και οι φυλές Χούνζα και Πατάν.
Μάλιστα, το 87% των Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι είναι καταγωγής Χούνζα, βάση σχετικής έρευνας του Ιδρύματος «Ahdarji Stros M’Kai» του Πακιστανικού Υπουργείου Εξωτερικών. 
[…]

Χούνζα, Πατάν, Καλάς: Φυλές του Πακιστάν. Στα έντυπα του Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρονται ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. «..οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι 5 στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά»,  γράφουν για τους Χούνζα, ενώ για τους κατοίκους της κοιλάδας Σουάτ λένε: «..οι κάτοικοι του Σουάτ είναι μουσουλμάνοι Πατάν, Κοχιστανοί και Γκουζάρ.Μερικοί έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

.
Όσο για τους Πατάν διαβάζουμε: «οι Έλληνες άφησαν τα ίχνη τους εδώ..τα χωριά τους έχουν ακόμα ελληνικά ονόματα και τα πρόσωπά τους θυμίζουν τα κλασσικά ελληνικά χαρακτηριστικά..».
.

Οι απόγονοι

Η φυλή, όμως, που προβάλλεται περισσότερο είναι οι Καλάς, η οποία είναι η μοναδική που δεν έχει εξισλαμιστεί.

«..λέγεται ότι όταν ο Αλέξανδρος της Ελλάδας πέρασε από την περιοχή το 327π.Χ. , μερικοί από τους στρατιώτες του εγκαταστάθηκαν εδώ και αποτέλεσαν τους προγεννήτορες των Καλάς». 
.
Στους Καλάς, τους Πατάν και τους άλλους Έλληνες του Πακιστάν αναφέρεται στο βιβλίο του με τίτλο «Καλάς, οι Έλληνες των Ιμαλαϊων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Δημήτρης Αλεξάνδρου που πριν λίγα χρόνια έκανε γνωστές σε όλη την Ελλάδα αυτές τις λησμονημένες φυλές.
.
Τα ήθη και τα έθιμα προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ελληνική συνείδηση και η δίψα να μάθουν για τη μακρινή χώρα από όπου ήρθαν οι Έλληνες πρόγονοί τους.
«Με λένε Σεφ..Είμαι Έλληνας! Πατάν», με αυτά τα λόγια είχε συστηθεί στο Δ. Αλεξάνδρου ένας μουτζαχεντίν στο Πεσαβάρ. «Έμεινα άφωνος!..Εγώ είχα ξεκινήσει να βρω τους Καλάς, τους Έλληνες των Ιμαλαϊων και ανακάλυπτα εντελώς απροσδόκητα μια ακόμη φυλή που δήλωνε, με περηφάνια, ελληνική… Έμαθα λοιπόν ότι οι Πατάνς ή Παχτούν είναι οι αρχαίοι Σάκες ή Παχτίες ή Σκύθοι και ήταν νομάδες και βοσκοί. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε τη Βακτριανή, παντρεύτηκε την πριγκίπισσά τους την Καλλιπάρειο Ρωξάνη (άστρο), όπως έκαναν και πολλοί αξιωματικοί και στρατιώτες του με ντόπιες. Έτσι μπερδεύτηκαν Μακεδόνες και ντόπιοι σε τέτοιο βαθμό που οι τελευταίοι θεωρούν τους εαυτούς τους Γιουνάν, Έλληνες.» γράφει ο κ.Αλεξάνδρου.
.
Ο συγγραφέας αναφέρει πως οι Πατάνς υπολογίζονται σε 12 εκατομμύρια και θεωρούνται οι πιο πολεμοχαρείς πολεμιστές της Ασίας.Ο πρίγκηπας Αρίφ ένας Αφρίντι Πατάνς (παρακλάδι της φυλής από τα πιο ανώτερα κοινωνικά στρώματα) του είχε πει: «Αγαπητέ κ.Αλεξάνδρου πρέπει να ξέρεις πως εμείς οι Αφρίντ είμαστε οι γνησιότεροι απόγονοι των Ελλήνων σε ολόκληρη την Ασία!»
Με συγκίνηση περιγράφει ο κ.Αλεξάνδρου τον τρόπο με τον οποίο τον χαιρέτησε ο Σεφ. […]Τελευταίος με αποχαιρέτησε ο Σεφ, το σπαθί του Θεού: «Το ότι είσαι Γιουνάν είναι το καλύτερο διαβατήριο στην περιοχή μας και ο Σικαντέρ η λέξη κλειδί.» Φέυγοντας με ένα καμιόνι τον άκουσα να φωνάζει: Μη μας ξεχνάτε… Είμαστε Έλληνες! Μη μας ξεχνάτε… Είμαστε κι εμείς αδέρφια σας!». […]
.
Eλληνικό σχολείο

Το καλοκαίρι του 1994 ένας Έλληνας εκπαιδευτικός από την Αθήνα, ο Αθ.Λερούνης, επισκέφτηκε το Πακιστάν για να κάνει ορειβασία. Εκεί συνάντησε τους Καλάς και από τότε ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να αποκτήσουν σχολείο.Εξάλλου μόνο αυτό του ζήτησαν. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο κ.Λερούνης πήρε άδεια από το υπουργείο Παιδείας, αποτάθηκε στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, που ανέλαβαν το χτίσιμο του σχολείου στο Κρακάλ σε υψόμετρο 2.200 μετρών στον Ινδικό Καύκασο, και μαζεύτηκαν 17 εκατομμύρια από μαθητές και εκπαιδευτικούς.Έτσι το 1995 χτίστηκαν δύο αίθουσες και το καλοκαίρι του 1996 άλλες τρεις, όπου 56 μικροί Καλάς μαθαίνουν τη δική τους μοναδική γλώσσα, την πακιστανική και αγγλικά.Φυσικά το σχολείο έχει διάφορες ατέλειες όπως έλλειψη θρανίων και άλλα προβλήματα. Για την ενίσχυση των Καλάς η Γ΄ ΕΛΜΕ Αττικής έχει ανοίξει στην Αγροτική Τράπεζα τον λογαριασμό 4180100655769.
.

*Πριν λίγα χρόνια, το 2010 νομίζω, οι Ταλιμπάν είχαν απαγάγει τον Δάσκαλο Θανάση Λερούνη, για 8 μήνες, αν θυμάμαι καλά. Η περιπέτειά του αυτή, τελικά, είχε καλό τέλος. Ο Δάσκαλος Θανάσης Λερούνης έχει κάνει μεγάλο αγώνα στα μέρη των Καλάς κι έχει αληθινά προσφέρει πολλά χρόνια από τη ζωή του για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να συμμετέχουν στα ιδανικά της μάθησης & της γνώσης (πρέπει να έχουμε και σχετικά άρθρα εδώ στο μπλογκ / αν γκουγκλάρετε, θα τα βρείτε).
.
Ένα γράμμα από τον δάσκαλο των Καλάς

Krakal Bumburate
Αγαπητά αδέλφια μας Έλληνες,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο δώρο που προσφέρατε στο λαό των Καλάς.Είναι η πρώτη φορά που τα αδέλφια μας οι Έλληνες σκέφτηκαν για εμάς.Αυτό το σχολείο θα είναι η καλύτερη απαρχή για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. ..Είναι η πρώτη φορά που μετά από χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες αδερφοί μας επισκέφθηκαν την Κεντρική Ασία. ..Θα είμασταν πολύ ευτυχισμένοι εάν αποφασίζατε να μας επισκεφθήτε. Τα σπίτια μας είναι ανοικτά για τους Έλληνες αδερφούς μας.
Μη μας ξεχνάτε.
Anis Umar

[…]

πηγή: ζούγκλα
.
.
ΌΜΩΣ, οι πιο πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι >>>
>>>

Ανατροπή! Οι Καλάς του Πακιστάν δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
news247
Ιούνιος 02 2015 10:21

Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής «American Journal of Human Genetics», ανέλυσαν δείγματα DNA από 23 Καλάς, οι οποίοι ζούσαν σε τρεις διαφορετικές κοιλάδες, ενώ προχώρησαν και στην πλήρη ανάλυση του γονιδιώματος ενός ατόμου.

.
Η μελέτη φαίνεται να ενισχύει προηγούμενες αναλύσεις του χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA των Καλάς, καθώς δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί ελληνικής καταγωγής τους.

Η νέα γενετική έρευνα υποστηρίζει ότι οι Καλάς ζουν ουσιαστικά απομονωμένοι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αφότου αποκόπηκαν από έναν κοινό πρόγονο στην Ευρασία.

.
Η σύγκριση με το DNA αρχαίων κυνηγών-συλλεκτών και Ευρωπαίων αγροτών δείχνει ότι οι Καλάς έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες της Σιβηρίας.

.

Είναι πιθανό ότι αποτελούν έναν αρχαίο λαό από τη βόρεια Ευρασία, πράγμα που μπορεί να παρανοήθηκε ότι παραπέμπει σε πιο πρόσφατη επιμιξία με σύγχρονους δυτικοευρωπαίους.

.
Οι Καλάς, μια θρησκευτική μειονότητα με εξωτικές πολιτισμικές παραδόσεις, είναι ένας αινιγματικός απομονωμένος πληθυσμός που επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών.

Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει εδώ και πολλούς αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς (Hindokush) του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

.
Από τότε που αποκόπηκαν από τους άλλους λαούς της Νότιας Ασίας, οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 2.300 έως 5.000 ατόμων και φαίνεται να μην έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν.

.
Οι Καλάς είναι ίσως οι πρώτοι που διαχωρίστηκαν από τους άλλους πληθυσμούς της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με τη νέα γενετική ανάλυση, εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 11.000 χρόνια.

Οι σημερινοί Καλάς αποτελούν τους απογόνους κάποιων πρώιμων μεταναστών από τη Βόρεια ή Δυτική Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ινδική υπο-ήπειρο (σημερινή Ινδία και Πακιστάν).

.
Μία παλαιότερη γενετική ανάλυση είχε φθάσει στην εκτίμηση ότι για κάποια περίοδο, μεταξύ 900 και 210 π.Χ., είχε συμβεί μια γενετική επιμιξία των Καλάς με δυτικούς Ευρασιάτες και είχε συσχετίσει αυτό με την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκείνη την περιοχή το 327-326 π.Χ.

.
Όμως κατοπινές γενετικές έρευνες -και η νέα μελέτη- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάποια επιμιξία με πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής (π.χ. ελληνικής). Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και αρκετές προφορικές παραδόσεις αναφέρουν πως οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα ανάλυση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: news247.gr
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s