Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: Η Χαλκιδέα πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας (Ενημέρωση>28-08-2015 11:30 η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα)

-Ενημέρωση>28-08-2015 11:30 η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα>βλ. σχόλια τέλους

*είναι η δικαστικός που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου

**Θα προηγηθούν διερευνητικές εντολές σε ΝΔ-Μειμαράκη & Λαική Εντολή-Λαφαζάνη (που παίρνει τα ηνία από την 3η θέση που κατείχε μέχρι τώρα η ΧΑ), οι οποίες πιθανότατα δεν θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Υπολογίζοντας τις ημερομηνίες, μάλλον θα πάμε σε εκλογές στις 20-09-2015 ή το αργότερο στις 27-09-2015. Οπότε, παρουσιάζουμε από τώρα την κ. Θάνου, μιας και θα είναι η τελική κατάληξη των πολιτικών διαδικασιών που ήδη διαδραματίζονται επί του παρόντος.

***Μιας και δε μας ρωτάει ποτέ κανείς για τα (δήθεν αντιπροσωπευτικά) κοινοβουλευτικά τους μαγειρέματα και προκειμένου να μην ξαναδούμε κάναν καραγκιόζη να μας εκπροσωπεί ως λαό (αρκετοί οι επίμαχοι υποψήφιοι, κρατικοδίαιτοι και τίγκα στις οφ-σορ & τα μετρητά στην Ελβετία, τσιμπημένα από όλους εμάς, φυσικά…), θα προτιμούσα να παραμείνει η γυναίκα αυτή στην εν λόγω θέση, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον τόπο που ζούμε ως «κυρίαρχη χώρα» ξανά, ίσως, κάποτε…

Τουλάχιστον η γυναίκα αυτή είναι αξιοπρεπής, μαχήτρια, συνδικαλίστρια, έχει σεβαστεί το λειτούργημά της πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους συναδέλφους της, προσκείμενους σε ποδοσφαιρικές ομάδες, καταγόμενους από νησιά κλπ κλπ ονόματα δε λέμε, αν και είναι γνωστά.

Αφού, λοιπόν, πρέπει κάποιος/α να είναι σ΄αυτή τη θέση, ας είναι η γυναίκα αυτή.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να συγκεντρώσουμε υπογραφές σχετικά με το θέμα αυτό σε κάνα avaaz, ώστε να μην γίνουν εκλογές & να παραμείνει η γυναίκα στην εν λόγω πολιτειακή θέση, μέχρι να βγάλουμε καμιά άκρη.

Έλεος: δεν αντέχω να ξαναδώ κατσαπλιάδες, λιγδιάρηδες, τσιράκια & μασόνους της τριμερούς & της μπίλντερμπεργκ να μας παριστάνουν τον πρωθυπουργό, εκτελώντας εντολές προερχόμενες έξωθεν.

Το μόνο καλό, βέβαια, στις επερχόμενες εκλογές, είναι ότι θα μπουν κι άλλα κόμματα στη βουλή, όπως το Επαμ, η Ανταρσυα, ο Λεβέντης & ο Γκλέτσος-Τελεία. Επίσης, το νέο κόμμα Λαφαζάνη, απ΄ότι ακούγεται, που ψιθυρίζεται ότι το ποσοστό του κυμαίνεται μεταξύ 3%-8% κι αναμένουμε να δούμε τι θα κάνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Λαπαβίτσας κ.ά.

Πολύ σύντομα θα τα μάθουμε όλα. Υπομονή (από αυτή που έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό & παίζονται πια τα νεύρα μας).

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου (Δ) και ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γιώργος Φαλτσέτος (Α) συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν δικαστικοί λειτουργοί, μέλη των έξι δικαστικών ενώσεων, στον Άρειο Πάγο ενάντια στις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους, Αθήνα, Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: Η Χαλκιδέα πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας

>>>βιογραφικό >>>

ÓÕÍ. ÔÕÐÏÕ ÔÙÍ ÐÑÏÅÄÑÙÍ ÔÙÍ ÄÉÊÁÓÔÉÊÙÍ ÅÍÙÓÅÙÍ / ÈÁÍÏÕ(EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

Ποια είναι η κυρία Θάνου

Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου πριν από λίγο καιρό, την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης. Αποτέλεσε πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στις 28 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν το Δημοψήφισμα.Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

thanou1

Παράλληλα, η κυρία Θάνου είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). Το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

thanou2

Η γεννημένη στη Χαλκίδα το 1950 κυρία Θάνου, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Απρίλιο του 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ((ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες ( 2012 – 2014, 2014-2016). Επίσης, η κυρία Θάνου διδάσκει επί έξι (6) χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

thanou3

Σημειώνεται ότι η κυρία Θάνου είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

thanou4thanou5

πηγή (φωτος/μαύρα γράμματα)

.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: Η Χαλκιδέα πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας (Ενημέρωση>28-08-2015 11:30 η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα)

 1. 28-08-2015 11:30 η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα
  >

  11:32 Ορκωμοσία στις 13:00
  Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 13:00 και στις 14:30 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία
  .
  11:31 Αυτή είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης
  >
  υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης

  υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης (αναπληρωτής παραμένει ο Τρύφων Αλεξιάδης)
  υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία,
  υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης

  υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης

  υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μιχάλης Σπουρδαλάκης
  υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
  υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
  υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης

  υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης

  υπουργός Μακεδονίας Θράκης Φίλιππος Τσαλίδης
  υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου
  υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης
  υπουργός Εργασίας Δημήτρης Μουστάκας
  υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη
  υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος

  υπουργός Επικρατείας Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος

  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

  υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Γκόλιας

  αναπληρωτηής υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
  και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης
  newsit.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s