Ποιο ΟΧΙ; Ποια Επιτροπή Αλήθειας; ΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ το 62% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; Ζητούν ακόμη σκληρότερο μνημόνιο>Μνημόνιο σοκ 13 δις ζητάει η ΕΕ για να εξετάσει χρέος – Ή συμφωνία-γέφυρα 3 ετών με δάνειο 30-50 δις – Ή ρήξη & χρεοκοπία 8/7.

http://wp.me/pPn6Y-m8e

*επίσης: 8 στους 10 (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) έχουν θέμα με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό που ψηφίζεται τώρα, με εισήγηση της αρμόδιας υπουργού κ. Τασίας (κάτι έχουμε ακούσει, για παλιότερα -ή και ακόμη τώρα;- για ΜΚΟ κλπ κι ανησυχούμε… άραγε, αλήθεια είναι αυτά που ακούσαμε;) και δεν ακούγεται ούτε κιχ.

επίσης, κάτι πήρε τ΄αυτί μας για ΕΟΖ-Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπου σκέφτεστε να απασχολούνται μετανάστες με πολύ χαμηλά μεροκάματα; Κάπου πήρε το μάτι μας ένα σχετικό άρθρο. Αν ναι, ανησυχούμε πολύ.

Ζωή, επειδή ξέρουμε πόσο πιστεύεις στην ιδέα των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών: νομίζουμε θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να συμβουλεύεστε τη γνώμη του κόσμου με δημοψηφίσματα, συχνότερα. Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο, ώστε να μπορούν να διεξάγονται εύκολα, οικονομικά & γρήγορα. 

Να ξέρετε ότι από το μεταναστευτικό θα έχετε μεγάλη απώλεια ψήφων σε περίπτωση εκλογών. Σκεφτείτε το.

*επίσης: μαθαίνουμε πως σε πολλά κέντρα μεταναστών υπάρχει πρόβλημα ανεπαρκούς σίτισης. Αληθεύει άραγε αυτό; Αν ναι, ανησυχούμε πολύ & για πολλούς λόγους. Βρείτε λύση.

.

Νέα Ενημέρωση: στο τέλος της ανάρτησης + επάνω

*for english speaking friends, at the of the present post >Paul Jay discusses the results of the Greek referendum with Costas Lapavitsas /video in english

Απορία 1: τους τρισκατάρατους που μας έχωσαν σε όλη αυτή την ιστορία θα τους μαντρώσετε τελικά ή θ΄αρχίσουμε να οργιζόμαστε πραγματικά; Με δήμευση των περιουσιών τους (που έγιναν απ΄τα κλεμμένα από μας), εννοείται.

Περιμένουμε… … … εδώ και πολύ καιρό πια… … …

Απορία 2: Μήπως το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε ΝΑΙ & δεν το καταλάβαμε;

eiste sigouroi

.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: ο νέος υπουργός οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος

.

mnimonio 3 

07/07/2015 – 00:08   bankingnews.gr

Η ΕΕ εξετάζει το σενάριο του δανείου γέφυρα…γιατί δεν υπάρχει χρόνος για νέο πρόγραμμα
Σκληρή γραμμή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των μέτρων θα ακολουθήσει το Eurogroup, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης της εθνικής οικονομίας ζητούν 13 δις μέτρα έναντι 9-9,5 δισεκ. που ήταν η πρόταση Juncker που απέρριψε η ελληνική κοινωνία με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Το παράδοξο είναι ότι η ελληνική κοινωνία είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο Juncker και το Eurogroup σηκώνει τον πήχη των απαιτήσεων στα 13 δισεκ. ευρώ δηλαδή ακόμη σκληρότερο μνημόνιο.
Η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε ορισμένες κινήσεις πυροσβεστικού τύπου.
Παραίτησε τον Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ,
τοποθέτησε τον Τσακαλώτο νέο υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης,
συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου συμφωνήθηκαν ορισμένοι άξονες στρατηγικής και
γενικώς οι δηλώσεις…ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί ρήξη,
είναι κινήσεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει την συμφωνία
αρκεί να υπάρχει η παράμετρος του χρέους.
.
Πρακτικά αν Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής ζητήσουν πολύ σκληρό μνημόνιο η Ελλάδα θα το αποδεχθεί – το δημοψήφισμα πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων, στον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης  – αλλά ζητάει ρητή δέσμευση ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
.
Τα πιο επικίνδυνα σημεία της νέας διαπραγμάτευσης είναι
>
1)Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής θέλουν συμφωνία με την Ελλάδα;
Μπορεί να υπάρξει συμφωνία ή νέο δάνειο γέφυρα;
.
2)Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις απαιτήσεις του Eurogroup που ζητάει επαναξιολόγηση των δεδομένων από μηδενική βάση και θα ζητήσει και αυτοψία της Τρόικα στην Ελλάδα;
.
3)Merkel-Γερμανία και Hollande-Γαλλία ανέφεραν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία άμεσα για νέο πακέτο βοήθειας.
.
4)Αν δεν υπάρξει συμφωνία….οι αναφορές ότι ετοιμάζονται για το plan B δηλαδή για ρήξη είναι απειλές τρομοκράτησης ενόψει διαπραγματεύσεων ή όντως ισχύουν οι πληροφορίες;
.
Το PLAN AΤο βασικό σχέδιο το plan A που χρειάζεται εβδομάδες για να συμφωνηθεί περιλαμβάνει ως βάση πρόγραμμα – δάνειο γέφυρα.
>
1)Νέα μέτρα λιτότητας 13 δισεκ. ευρώ, θα είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο, πολύ δυσμενέστερο της πρότασης Juncker που ανερχόταν στα 9,5 δισεκ και σχεδόν διπλάσιο από τα 7,9 δισεκ. της ελληνικής πρότασης.
.
2)Το νέο δάνειο η νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα φθάνει τα 50 ή 52 δισεκ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 ετών ή με την μορφή δανείου γέφυρα 30 δισεκ.
Το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.
.
3)Η Τρόικα θα πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στην Ελλάδα κάθε 2 ή 3 μήνες.  
.
4)Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο χρηματοδότησης και μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περίπου 8 ίσως και 10 δισεκ. ευρώ.
.
5)Εξετάζεται βραχυχρόνια οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών με μια φόρμουλα ώστε η ΕΚΤ να χορηγήσει ELA 8 με 10 δισεκ.
.
6)Θα υπάρχει και ρήτρα χρέους αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα ζητάει haircuts 30% στο χρέος. 
.
Το PLAN B Αν και από αυτό το Eurogroup δεν προκύψει συμφωνία αλλά ρήξη τότε η ΕΚΤ στις 8 Ιουλίου θα αυξήσει περαιτέρω τα haircuts  – ήδη αυξήθηκαν 10-18% στις 6 Ιουλίου – και με αυτό τον τρόπο χρεοκοπεί οριστικά το τραπεζικό σύστημα.
.
To Plan B που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρξει ρήξη – περιλαμβάνει σύμφωνα με χρηματοδότηση κεφάλαιο 30-35 δισεκ. που θα δοθεί στην Ελλάδα χωρίς να επιστραφεί το κεφάλαιο αυτό και το οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ιστορία με το ευρώ.
Το σενάριο αυτό είναι δραματικό αλλά είναι το PLAN B θα εξεταστεί μόνο αν αποτύχει οριστικά το PLAN A.
.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή, θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία εντός ευρώ και τα δραματικά συνεπακόλουθα της χρεοκοπίας που ορίζονται στο PLAN B. Πηγή: bankingnews.gr
*
*

Σχόλια  

 

+2#1 Τ.Α.Π. 06-07-2015 22:46

Οι πολίτες, οι διαμορφωτές του μεγαλειώδους ΟΧΙ, επικροτούν αυτή την τοποθέτηση.
Αυτή ακριβώς τη σημασία έχει το λαϊκό ΟΧΙ.
Ο κόσμος του ΟΧΙ δεν θέλει να το δεί να μεταμορφώνεται σε ταπεινωτικό μνημονιακό Ναί.
 
Πηγή: iskra.gr
*
*

ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ

ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ (Τρ. 7/7/15 – 12:40)

«Είναι μια ιστορική στιγμή θριάμβου για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και τη δημοκρατική λογοδοσία. Η αηδιαστική εκστρα... >>>

.

ΚΑΣΤΡΟ, ΚΙΡΧΝΕΡ, ΜΟΡΑΛΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΟΧΙ»

(Δευτ. 6/7/15 – 14:00)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΑΜΠΡΗ ΝΙΚΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο συνεχά…>>>

.

ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ: ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ: ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!(Δευτ. 6/7/15 – 15:25)

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με σθένος και διαύγεια, ο ελληνικός λαός απέρριψε το απε…>>>

.

*

.

Λαπαβίτσας: Κρατικοποίηση τώρα των τραπεζών 

Paul Jay discusses the results of the Greek referendum with Costas Lapavitsas /video in english

«Δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα, όπως ο έλεγχος των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξή του στον ιστότοπο “TheRealNews.com”, την επομένη του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Λαπαβίτσας έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές μετά το «Όχι», εκτιμώντας  ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Παράλληλα σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει  και επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUS.

«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», υπογράμμισε.

Ο δημοσιογράφος υποδεχόμενος τον κ. Λαπαβίτσα είπε ότι εκλέγεται στην «Ελληνική Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του βουλευτή, ενώ υπήρξε και σχετική επισήμανση στην οθόνη.

Δείτε το βίντεο:

από το ποντίκι

.

fantazesai

η φωτο «Φαντάζεσαι..» από το patrinaki

.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποιο ΟΧΙ; Ποια Επιτροπή Αλήθειας; ΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ το 62% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; Ζητούν ακόμη σκληρότερο μνημόνιο>Μνημόνιο σοκ 13 δις ζητάει η ΕΕ για να εξετάσει χρέος – Ή συμφωνία-γέφυρα 3 ετών με δάνειο 30-50 δις – Ή ρήξη & χρεοκοπία 8/7.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s