REFERENDUM EN GRECIA! SI o NO AL NUEVO ACUERDO DE UE! EL DOMINGO SIGUIENTE 05-07! / Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 05-07-2015 ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην περιβόητη «συμφωνία». / REFERENDUM in Greece. YES or NO to the EU agreement. Next Sunday 05-07.

27-06-2015  03.20  07:38

LINK ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ / LINK CENTRO ATENAS-Plaza de Syntagma / LINK ATHENS-CENTER-SYNTAGMA SQUARE

*αξιοπρεπής & έγκυρη συνεχής ενημέρωση εδώ / noticias aquí / news here

*Κακιά λύσσα έχει πέσει σε κάποια κανάλια… ονόματα δε λέμε… ψάχνουν να βρουν τρόπους πως μπορεί ν΄ακυρωθεί ένα δημοψήφισμα… δείχνουν φωτογραφίες με ουρές κόσμου στις τράπεζες-ΑΤΜ… Η απίστευτη τρομοκρατία!

Κι όλα αυτά γιατί δόθηκε η δυνατότητα στο λαό ν΄αποφασίσει για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ Ο ΙΔΙΟΣ!

ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ!

Τους ενόχλησε πολύ κάποιους…

Θίγονται τα συμφέροντα των ίδιων & των εντολοδόχων τους, ντόπιων & ξένων…

venceremos ΟΧΙ oxi

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 05-07-2015 ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην περιβόητη «συμφωνία». /

REFERENDUM EN GRECIA! SI o NO AL NUEVO ACUERDO DE UE!  EL DOMINGO SIGUIENTE 05-07! /

REFERENDUM in Greece. YES or NO to the EU agreement. Next Sunday 05-07.

*

*

si no hablas griego, puedes, porfa, utilizar el traductor de google, gracias.

if you don´t speak greek, please use the google translator, thank you.

.

Τσίπρας: Απαντάμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο. Ερώτημα αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Η κυβέρνηση έχει εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα, να γίνει σεβαστή η δημοκρατία στην Ευρώπη.

«Μετά από 5 μήνες οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση τελεσίγραφο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού. Στο υπουργικό συμβούλιο εισηγήθηκα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η εισήγησή μου έγινε ομόφωνα αποδεκτή»….

Συνάντηση Δραγασάκη- Ντράγκι για τη λειτουργία των τραπεζών – Συνεδρίαση της ΕΚΤ την Κυριακή. Συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΚΤ την Κυριακή το πρωί. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση το Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Τι προβλέπει το  Σύνταγμα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (σ.σ. 120 βουλευτές), ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης.

Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

*

>

συλλεκτικό (v.24liveblog)>

03:05  Καληνύχτα σας. Μας απομένουν λίγες ώρες ύπνου μέχρι την πρωινή ενημέρωση…

02:48  ΚΚΕ: Ο λαός να πει όχι και στην πρόταση της κυβέρνησης και στην πρόταση των δανειστών

Αυτό είπε ο Γιάννης Γκιόκας, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, στο Mega και επιφυλάχτηκε για διευκρινίσεις.

02:33  Ν. Φίλης: Ο λαός θα ψηφίσει με μεγάλο ποσοστό «όχι» στον εκβιασμό των πιστωτών.

Τίποτα πιο ισχυρό από την έκφραση του ελληνικού λαού, τόνισε

02:31  Ευ. Τσακαλώτος: Το ζήτημα είναι εάν η Ευρώπη δέχεται τις διαφορετικές απόψεις – Πρέπει να αποφασίσει αν η δημοκρατία είναι μέρος της

02:24  Το Ποτάμι καλεί τον ελληνικό λαό σε αντίσταση

Το γραφείο του πρωθυπουργού επικοινώνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έκανε τυπική ενημέρωση στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι θεωρεί την απόφαση για  δημοψήφισμα απαράδεκτη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί να μεταθέσει στiς πλάτες του λαού τίς ευθύνες του μετά από πέντε μήνες λανθασμένης διαπραγμάτευσης», όπως σχολίασαν ηγετικά στελέχη του κόμματος και επεσήμαναν ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τεράστιο εθνικό ρίσκο. 

Επίσης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους παρά μόνο πρότασή που δεν δέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

Τις επόμενες ώρες θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού για να καθορίσει την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη Βουλή.

02:23  ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη

Ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη, εκτιμούν την απόφαση για δημοψήφισμα στο ΠΑΣΟΚ. Συνεδριάζει το πρωί η ΚΟ του κόμματος

02:22  Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε τη Μέρκελ για το δημοψήφισμα

02:22  Ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς του λεγόμενου “ φιλοευρωπαϊκού τόξου”

Ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς του λεγόμενου “ φιλοευρωπαϊκού τόξου”. Για τη ΝΔ η παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί εθνική κόκκινη γραμμή, είπε.

Υπό την Προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα στις 10.30 το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 

02:21  Π. Καμμένος: Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ

twitter >

Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940 το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο ΑΝΑΝ το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου στη ταπείνωση μας

.

02:19  Α. Σαμαράς: To ουσιαστικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι έξω ή μέσα στην Ευρώπη. Ναι ή όχι στο ευρώ

«Σε απόλυτο αδιέξοδο έφερε τη χώρα ο κ. Τσίπρας», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι με το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας «με το «ναι» ή το «όχι»», οδηγεί τη χώρα εκτός Ευρώπης.

Ασκώντας στον πρωθυπουργό σκληρή κρητική τον χαρακτήρισε αδύναμο και ανεύθυνο ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, καθώς και τον ελληνικό λαό».

«Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται με το μέτωπο της Ευρώπης, υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

02:18  Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές λέει η πρόεδρος του Φ. Γεννηματά

02:16  ​Π. Καμμένος: Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός «όχι» στη παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τη μέγιστη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής. Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία, αλλά εκείνη τη στιγμή οι θεσμοί ζήτησαν να μειώσουμε τις δαπάνες για την άμυνα τη χώρας. Μας ζήτησαν αυξήσουμε τον ΦΠΑ. Μας ζήτησαν να παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Μιλάμε για απαίτηση να ταπεινωθεί ένας λαός, ζητούν να διαλυθεί μία Ευρώπη της δημοκρατίας.

«Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός «όχι» στη παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Το όχι στο δημοψήφισμα αποτελεί ναι στην δημοκρατική Ευρώπη ανέφερε ο κ. Καμμένος.

02:15  Ευ. Τσακαλώτος: Ο Ντράγκι έδειξε κατανόνηση για την απόφαση Τσίπρα – Παραδέχθηκε ότι οι λαοί έχουν δικαίωμα για πρωτοβουλίες

02:13  Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση ανέλαβε μια ιστορική πρωτοβουλία

Η ασφυξία που επεχείρησαν οι «θεσμοί» αποτελεί βία κατά του Συντάγματος, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής. 

Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται.

Υλοποιείται η αμεσοδημοκρατική επιλογή.

02:10  ΑΥΓΗ: Μνημόνιο; Forget it

02:07  Γ. Σακελλαρίδης: Το «όχι» μήνυμα ελπίδας

Το «όχι» σημαίνει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

02:06  Τηλεδιάσκεψη των διοικητών της ΕΚΤ το πρωί της Κυριακής

02:03  Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει το Σάββατο στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 με ονομαστική ψηφοφορία.

01:59  Γ. Βαρουφάκης: Ας αποφασίσει ο λαός

twitter

H Δημοκρατία χρειαζόταν μια τονωτική ένεση στην €ζώνη. Μόλις την δώσαμε! Ας αποφασίσει ο λαός (Ενδιαφέρον πόσο ριζοσπαστικό ακούγεται αυτό!)

01:58  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ αυτή την ώρα πάει στο Μ. Μαξίμου η ΠτΒ Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συναντηθεί με τον Α.Tσίπρα

01:53  Έτσι θα γίνει το δημοψήφισμα

Τι προβλέπει η νομοθεσία για την διενέργεια δημοψηφισμάτων επί κρίσιμου εθνικού θέματος. Η διενέργεια δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί με βάση τα όσα ορίζονται στον νόμο 4320 που ψηφίστηκε το 2011 και είναι ερμηνευτικός του άρθρου 44 του Συντάγματος και συγκεκριμένα των παραγράφων 3 και 4.   (Περισσότερα εδώ)

01:31  Π. Λαφαζάνης: Όλοι θα ψηφίσουμε

Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει πλειοψηφικά τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης.

01:27  H Bουλή θα συνεδριάσει αύριο στις 12 το μεσημέρι

01:26  Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

01:25  N.Παππάς: Καλώ τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος

Ο ελληνικός λαός θα πει «όχι» στην πρόταση των θεσμών, ανέφερε απόψε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Υπάρχει μια πρόταση των θεσμών στο τραπέζι η οποία είναι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και με το ομαλό μέλλον της Ελλάδας προς την ανάπτυξη. Συνεπώς, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή νύχτα και θα ξημερώσει μια πολύ όμορφη μέρα στην οποία ο ελληνικός λαός, σε λίγες ημέρες θα μπορέσει να αποφασίσει με ψυχραιμία για το αν αυτή η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο λαός μας θα ψηφίσει όχι. Θα το δείτε, είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Στέλνουμε μήνυμα ξεκάθαρο. Όποιος αυτή τη στιγμή, θεσμικός ή πολιτικός παράγοντας, παίζει με σενάρια ακραία αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη. Καλούμε να ακουμπήσουν όλοι τα πολιτικά τους επιχειρήματα στο τραπέζι, να μην παίζουν ούτε με τις καταθέσεις των πολιτών ούτε με την ψυχραιμία τους και καλούμε βέβαια και κάθε θεσμικό παράγοντα και του τραπεζικού συστήματος να παίξει το ρόλο που απορρέει από τη δική του ιδιότητα».

01:25  Π. Κατρούγκαλος: Ο μοναδικός τρόπος για μία έντιμη συμφωνία είναι να αποφασίσει ο λαός.

01:25  Ν. Ξυδάκης: Το ερώτημα απευθύνεται από την κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση,στον κυρίαρχο ελληνικό λαό

01:24

twitter

Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής & ταπεινωτικής λιτότητας σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα

01:16  Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα την Κυριακή 5/7 – Ο ελληνικός λαός να απαντήσει κυρίαρχα και με περηφάνια

Ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά από 4ωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ είχε προηγηθεί η ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. (περισσότερα εδώ)

00:45  Από λεπτό σε λεπτό το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα

00:29  Οι πληροφορίες είναι πολλές αλλά καλύτερα να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

00:28  Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού κράτησε περίπου 4 ώρες

Όλοι σχεδόν οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται στο Μαξίμου.  

00:17  Θα το παρακολουθήσουμε από ΕΡΤ

v.24liveblog

.

.

συλλεκτικό >

Γουστάρω! Φίλε είσαι αρχοντιά & δεν κωλώνεις πουθενά! 

Απόστολος Μαντής (σύζυγος Ζωής)

Κατενθουσιασμένος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι ο σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Απόστολος Μαντής. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Μαντής, αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση για δημοψήφισμα.

Γράφει:

Αλέξη Τσίπρα είσαι άντρας με Α κεφαλαίο!
Αλέξη Τσίπρα είπες την αλήθεια!
Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδώ εώς την Σιγκαπούρη!
Αλέξη Τσίπρα είσαι Ντόμπρος και δεν θα χάσεις!

Επίσης ειρωνεύεται και τον κόσμο που μπορεί να αγχωθεί από τις εξελίξεις και γράφει:

Κυρά Σοφία γρήγορα στο μάρκετ για κωλόχαρτα….!!!!!!

newsit.gr

.

.

συλλεκτικό > 

Ναι ή όχι στους δανειστές με δημοψήφισμα

.

16

.

17

.

18

.

19

 Πηγή: zougla.gr

.

.

συλλεκτικό >

Διαβάστε τις δηλώσεις στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης υπέρ του «όχι» μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό.

Παππάς: Θα πάνε όλα παρά πολύ καλά. Ο λαός θα ψηφίσει όχι

«Θα πάνε όλα παρά πολύ καλά. Ο λαός μας θα ψηφίσει όχι θα το δείτε» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Υπάρχει μια πρόταση των θεσμών στο τραπέζι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και με το ομαλό μέλλον της Ελλάδας προς την ανάπτυξη. Συνεπώς ότι θα ξημερώσει μια πολύ όμορφη μέρα στην οποία ο ελληνικός λαός σε λίγες μέρες θα μπορεί να αποφασίσει με ψυχραιμία για το αν αυτή η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε.

Καμμένος: Το «όχι» στο δημοψήφισμα αποτελεί «ναι» στη δημοκρατική Ευρώπη

«Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός «ΟΧΙ» στη παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή το δημοψήφισμα.

«Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα αποτελεί «ΝΑΙ» στην δημοκρατική Ευρώπη», ανέφερε ο Π.Καμμένος.

.

Βαρουφάκης: Η Δημοκρατία χρειαζόταν μια τονωτική ένεση στην Ευρωζώνη

Μέσω Twitter σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

Όπως έγραψε:

Βαρουφάκης 1

.

Κουρουμπλής: Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά

«Παραμένουμε στο ευρώ. Παραμένουμε στην Ευρώπη. Διεκδικούμε μια συμφωνία που να δίνει προοπτική στον τόπο. Αν θέλουμε κάτι άλλο ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν στην καταστροφή», είπε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

.

Υπέρ του «Όχι» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δακρυσμένη έκανε δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τάχθηκε υπέρ του «Όχι».

«Η απόφαση της κυβέρνησης δικαιώνει την λαϊκή εντολή. Η τήρηση του Συντάγματος αποτελεί υποχρέωση όλων των Ελλήνων» σημείωσε μεταξύ άλλων.

.

Σπίρτζης: Η απάντηση είναι προφανής για όλους μας

«Το ερώτημα είναι “ναι” ή “ όχι” στη πρόταση των Θεσμών και η απάντηση είναι προφανής για όλους μας», δήλωσε ο αναπληρωτής Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

.

Φίλης: O λαός θα ψηφίσει με μεγάλα ποσοστά «όχι» στον εκβιασμό των πιστωτών

Ψυχραιμία και όχι πανικό συνέστησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σχεδιάζουμε μια πολιτική πρωτοβουλία που θα πετύχει χάρη στην ψυχραιμία του λαού», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης χαρακτηρίζοντας «υπερόπλο του λαού την πρωτογενή έκφρασή του».

Όπως είπε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη μετά τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες δύο ημέρες και εκτίμησε ότι «ο λαός θα ψηφίσει με μεγάλα ποσοστά «όχι» στον εκβιασμό των πιστωτών».

Κοτζιάς: Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία

«Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία. Στις μονοπωλιακές αγορές με την θέληση των πολιτών. Στον άγριο νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Κοτζιάς 1

Λαφαζάνης: O ελληνικός λαός θα ψηφίσει όχι

«Η απόφαση του ελληνικού λαού θα είναι ένα μεγάλο υπερπλειοψηφικό όχι. Όλοι θα ψηφίσουμε όχι. Όλος ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει όχι. Θα στηρίξει μια υπερήφανη εθνική κοινωνική προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφάνης αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ξυδάκης: Τις ευθύνες για τη ζωή του την έχει πάντα ο λαός

 «Τις ευθύνες για τη ζωή του την έχει πάντα ο λαός κι είναι μια ευκαιρία να αποφασίσει τι μέλλον θέλει για τα παιδιά του και πώς θέλει την πατρίδα του», δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι αν ο λαός αποφασίσει να δεχτεί τις προτάσεις η κυβέρνηση θα το σεβαστεί.

Σημείωσε ότι «το ερώτημα απευθύνεται από την κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση στον κυρίαρχο ελληνικό λαό, δεν απευθύνεται από τους δανειστές σε έναν υπόδουλο λαό». «Εγώ», είπε, «δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την πρόταση των δανειστών που καταδικάζει τα παιδιά μου για τα επόμενα είκοσι χρόνια».

Ερωτηθείς εάν στο ενδεχόμενο του «ναι» η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο, τόνισε πως «όχι, θα κάνουμε διαπραγμάτευση για τους καλύτερους όρους αξιοπρεπούς επιβίωσης του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους». Για το εάν ξέρει ο λαός τα υπέρ και τα κατά, είπε ότι θα τα μάθει και τα ξέρει και τα ξέρει όλα, παρακολουθεί το βάσανό του επί 5 χρόνια». Για το εάν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, απάντησε: «φυσικά».

 
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, 03:57
 
 Πηγή: zougla.gr
.

Μεταφρασμένη η πρόταση των θεσμών, επί της οποίας θα ψηφίσουν οι πολίτες

Μια σκέψη σχετικά μέ το “REFERENDUM EN GRECIA! SI o NO AL NUEVO ACUERDO DE UE! EL DOMINGO SIGUIENTE 05-07! / Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 05-07-2015 ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην περιβόητη «συμφωνία». / REFERENDUM in Greece. YES or NO to the EU agreement. Next Sunday 05-07.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: