ΠΡΟΣΟΧΗ: «Επέκταση δανειακής-προγράμματος συνιστά αναγνώριση χρέους» (βίντεο 16΄)

http://wp.me/pPn6Y-lWlgiwrgos kasimatis

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/06/2015, 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2015, 16:44
 

«Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας, οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα μας εκβιάζουν απροκάλυπτα», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.

«Το λάθος ξεκίνησε από το Φεβρουάριο, οπότε η κυβέρνηση δέχτηκε την παράταση του προγράμματος χωρίς να δηλώσει ότι αρνείται τη δανειακή σύμβαση ως εκτός ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου επειδή το χρέος είναι παράνομο, όπως κατέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής», πρόσθεσε.

«Φτάσαμε σήμερα», είπε ο Γ. Κασιμάτης, «να συζητάμε πάνω στη βάση των δανειστών μνημόνια και λιτότητα και όχι στη δική μας για κατάργηση τους και νέα συμφωνία εξαρχής.

Αν η κυβέρνηση τελικά υπογράψει και ψηφίσει επέκταση της δανειακής μέσω της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης, παρότι αυτή από άποψη δικαίου θα είναι εξίσου παράνομη όπως και οι προηγούμενες, εντούτοις πολιτικά θα έχει ηττηθεί κατά κράτος αναγνωρίζοντας πλέον την πληρωμή ενός παράνομου χρέους με παράνομες συμβάσεις».

«Παράνομα και εγκληματικά τα όσα έγιναν από το 2010 και μετά στη χώρα», επανέλαβε.

«Είναι προτιμότερο», κατέληξε, «να υποφέρουμε για κάποιο διάστημα, να έρθει η ρήξη παρά να συνεχίζετε η παρούσα κατάσταση, του αργού θανάτου μέσα σε μία τέτοια ευρωζώνη».  

Μίλησε για πάγωμα των πληρωμών και συμβάσεων για ένα χρόνο και για συνομιλίες επί των νόμιμων ορίων, ώστε να προκύψει μία νέα εξαρχής συμφωνία.

Στη τελική, όπως είπε, ο Τσίπρας «οφείλει έστω και τώρα να ενημερώσει πλήρως το λαό για να αποφασίσει πάνω σε ένα καίριο όσο και δύσκολο δίλημμα αλλά που αφορά όλους τους Έλληνες: Ρήξη και περιπέτεια μίας πενταετίας με την ελπίδα ανάκαμψης της χώρας ή υποταγή σε αυτή την ευρωζώνη με αργό αλλά βέβαιο  μαθηματικά οικονομικό θάνατο όλης της ελληνικής κοινωνίας;».

Πηγή: Νέα Κρήτη

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s