Βόμβα στη διαπραγμάτευση από τα «αρπακτικά» του ΔΝΤ – Τι ζητούν από τον ελληνικό λαό / Τα νέα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και απορρίπτει η ελληνική πλευρά. / OΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΟΙ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. (ενημερώνεται)

*Νέα Ενημέρωση: 26-06-2015 20:08  20:38

>

26-06-2015  20:38  Μαξίμου: Το επικοινωνιακό game… is over

«Χθες στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των Θεσμών εντός 24 ωρών.  Η πρόταση τους είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ κ.α. Όσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική. Σε λίγο ξεκινά το Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μαξίμου», καταλήγει η ανεπίσημη ενημέρωση κυβερνητικών κύκλων.  

.

26-06-2015  19:16  Κυβέρνηση: Γιατί απορρίψαμε τις προτάσεις των δανειστών

.

20:12  Κάμερον: Ίσως είναι καλύτερο για την Ελλάδα ένα Grexit

«Ίσως είναι καλύτερα» για την Ελλάδα να αποσυρθεί από την Ευρωζώνη και να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε ευρωπαίο ηγέτη, σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που διέρρευσε και το οποίο επικαλείται ο Guardian. (περισσότερα εδώ)

———————————————————————————-

*Ενημέρωση 25-06-2015  13:06  13:29 14:16  16:45  16:48 17:47

*25-06-2015  13:29  Σταθερή η ελληνική πλευρά στις προτάσεις της οι οποίες «αποτελούν ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου»

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες. Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός.

Πηγή: 24liveblog – 13:29 

.

25-06-2015 13:57  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελληνικό κείμενο έχουν ανακληθεί η κατάργηση της εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά και η αύξηση στις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη

.

14:16  Το 9σέλιδο κείμενο των δανειστών δημοσίευσαν οι Financial Times

Δείτε αναλυτικά εδώ.

.

16:29  Προσέρχονται οι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής​

Σε εξέλιξη η προσέλευση των αξιωματούχων για την Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά στις 17.00, στις Βρυξέλλες.

.

16:32  Μέρκελ: Δεν έχουμε επιτελέσει ακόμα επαρκή πρόοδο

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους τρεις θεσμούς. Εϊναι πρωτίστως θέμα των ΥΠΟΙΚ και μετά των θεσμών και λιγότερο της Συνόδου Κορυφής, είπε η καγκελάριος.

.

*Σήμερα και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για το Θέμα του BREXIT (έξοδος Αγγλίας από ΕΕ, τελείως)

IIF: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ BREXIT ΠΑΡΑ ΓΙΑ GREXIT

.

16:48  Αναβάλλεται

«Το Eurogroup ζήτησε από την Ελλάδα να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Bloomberg.

24-06-2015   17:38

gypes 8 (gypes nepal)

Νέες, σκληρές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δανειστών θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη μιας  συμφωνίας στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης και προκαλούν οργή στην κυβέρνηση.

Με ένα νέο πεντασέλιδο κείμενο που παρουσιάζεται στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και γραπτό κείμενο του ΔΝΤ που εστάλη αργά το βράδυ στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές βάζουν βόμβα στη διαπραγμάτευση με αιχμή το Ταμείο.

Αιφνιδιασμένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από την αντιπρόταση θεσμών, αφού είναι ελάχιστες οι διάφορες από το αρχικό πεντασέλιδο, που είχαν παρουσιάσει οι εταίροι. «Μας έδωσαν ένα κείμενο ελάχιστα διαφορετικό από το πεντασέλιδό τους» σχολιάζουν με οργή κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση των δανειστών σε σχέση με το υπόμνημα των 5 σελίδων που είχε παραδώσει ο Γιούκερ στον Τσίπρα στις 3 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες έκανε ευθεία επίθεση στους δανειστές φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ.

Ο Πρωθυπουργός με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε: «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, προτείνουν αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022, αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων και αφαίρεση της φορολογίας σε τομείς που για πρώτη φορά θα υπήρχαν ανάλογες ρυθμίσεις.

Οι δανειστές επανέφεραν την πρότασή τους των 5 σελίδων σημαίνει ότι η τελευταία ελληνική πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της Ευρωζώνης, τον πρόεδρο της ΕΚΤ και την επικεφαλής του ΔΝΤ απορρίφθηκε από τους πιστωτές, αν και αρχικά μιλούσαν για ποιοτικές προτάσεις.

Οι δανειστές επιμένουν στην λογική της δημιουργίας δύο συντελεστών ΦΠΑ: Ένα χαμηλό στο 6% και έναν υψηλό στο 23% όπου ζητούν να γίνει μετάταξη των περισσότερων προϊόντων. Σκοπός των πιστωτών η συγκέντρωση συνολικά 1,8 δισ.ευρώ επιπλέον από την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ.

Σε αφορά το ΕΚΑΣ, οι πιστωτές ευθυγραμμίζονται πλήρως με την θέση του ΔΝΤ ότι πρέπει να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη και ζητούν την πλήρη κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2018.

Μικρή είναι η απόκλιση μεταξύ εταίρων και ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων. Η Αθήνα πρότεινε ο συντελεστής φορολόγησης να αυξηθεί στο 29% (από 26% σήμερα), οι δανειστές -κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες- ζητούν ο συντελεστής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων να διαμορφωθεί στο 28%.

Αναλυτικά οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου:

Στα δημοσιονομικά

– Επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%

– 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα

– Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα

– Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)

– Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)

– Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)

– Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G

– Αφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)

Συντάξεις

– Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)

– Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

– Ζητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016

– Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)

– Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017

– Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%

– Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015

– Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015

– Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας

Πηγή: newsbeast.gr

.

.

Τα νέα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ και απορρίπτει η ελληνική πλευρά

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι θεσμοί κατέθεσαν αντιπρόταση προς την ελληνική πλευρά και δηλώνουν ότι αυτή δεν γίνεται αποδεκτή. Τονίζουν, επίσης, ότι «το κείμενο που μας έδωσαν είχε ελάχιστη διαφορά με το προηγούμενο «σκληρό» 5σελιδο που είχαμε απορρίψει»

.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Εφ.Συν. και επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

Δημοσιονομικά

 • Επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%
 • 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
 • Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
 • Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)
 • Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
 • Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
 • Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G
 • Αφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)

.

Συντάξεις

 • Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
 • Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
 • Ζητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
 • Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
 • Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
 • Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
 • Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
 • Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
 • Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας

Πηγή: left.gr

.

OΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΟΙ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ > εδώ

*

Advertisements

One thought on “Βόμβα στη διαπραγμάτευση από τα «αρπακτικά» του ΔΝΤ – Τι ζητούν από τον ελληνικό λαό / Τα νέα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και απορρίπτει η ελληνική πλευρά. / OΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΟΙ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. (ενημερώνεται)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s