Αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης για την Ελλάδα: Γάλλοι, Ισπανοί, Γερμανοί, Αυστριακοί, Βέλγοι, Ιρλανδοί, Άγγλοι, Ολλανδοί. Οι Ισπανοί & οι Γάλλοι διαδηλώνουν το Σάββατο 20-06-2015 για τους Έλληνες, οι Αυστριακοί & οι Βέλγοι την Κυριακή 21-06-2015. / Solidarity Demonstrations for Greece against austerity / Manifestaciones de Solidaridad con Grecia y contra la austeridad (20-05-2015 & 21-05-2015)

http://wp.me/pPn6Y-lLJ  20-06-2015 03:50 ενημερώνεται  / τελευταία ενημέρωση: 21-06-2015   16:11

*if you don’t speak greek, please, use Google translator / most videos have english subs

*si no hablas griego, porfa, puedes utilizar el traductor de Google

*Solidarity Demonstrations for Greece against austerity / FRANCE, SPAIN, GERMANY, AUSTRIA, BELGIUM, IRLAND, ENGLAND, HOLLAND.
Manifestaciones de Solidaridad con Grecia y contra la austeridad
(20-05-2015 & 21-05-2015) >FRANCIA, ESPAÑA, ALEMANIA, AUSTRIA, BÉLGICA, IRLANDA, INGLATERRA, HOLANDA.

-Οι Ισπανοί για μας> ¡Todos somos Grecia! – Είμαστε όλοι Ελλάδα – We’re all Greece! >

το σάιτ που έχουν φτιάξει οι Ισπανοί για μας >

AUDITAMOS GRECIA – www.auditamosgrecia.org/es/

.

Los Españoles siempre a nuestro lado – Οι Ισπανοί πάντα στο πλευρό μας

Manifestaciones de solidaridad con Grecia a pocas horas de la cumbre de los países de la eurozona

.

-Οι Γάλλοι εξηγούν την κρίση & την αδικία εναντίον των Ελλήνων /

Los franceses explican la crisis y la injusticia a los griegos>

-Οι Γερμανοί μέσα στο ίδιο τους το Κοινοβούλιο, φάτσα-κάρτα στη Μέρκελ /

Los alemanes dentro de su propio parliamento, justo a la cara de Merkel>

Miles de personas se manifiestan en Berlín en solidaridad con Grecia / Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στο Βερολίνο για την Ελλάδα

Miles de personas se manifiestan en Berlín en solidaridad con Grecia

.

Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας και στη Βιέννη / Vienna την Κυριακή – Η Ευρώπη κινητοποιείται – Ευρωπαϊκή εβδομάδα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό (Βιέννη / Vienna, 20-27 Ιουνίου / June)- το προσκλητήριο απευθύνουν δεκάδες αυστριακοί φορείς και οργανώσεις, με συμμετοχή του Κοινωνικοπολιτιστικού Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων.

Κινητοποιήσεις υπέρ του ελληνικού λαού στις Βρυξέλλες / Bruselas τη Κυριακή, για τη στήριξη του ελληνικού λαού και ενάντια στη λιτότητα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 13:30 στη Gare Centrale της βελγικής πρωτεύουσας / Bruselas, ενώ συναυλίες αλληλεγγύης και εκθέσεις θα καλωσορίσουν την πορεία στις 15:00 στην Place de l’Albertine.

Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας το Σάββατο και στο Παρίσι / Paris. Με κάλεσμα μέσω Ίντερνετ, πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προτρέπουν τους πολίτες της Γαλλικής πρωτεύουσας να συμμετάσχουν σήμερα το απόγευμα σε διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας. 

sibilla – σίβυλλαΠουθενά στην Ευρώπη, εκτός Ελλάδας και ελληνόφωνων γερμανοτσολιάδων, δεν διαδήλωσαν πολίτες υπέρ της Τρόικας και της φονικής λιτότητας!

Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας και σε Λονδίνο / London / Londres, Τουλούζη Γαλλίας / Toulouse, Άμστερνταμ / Amsterdam.

Άνεμος Αντίστασης: #EndAusterityNow: 70.000 Βρετανοί στην Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο. Πόσοι θα είμαστε αύριο, στην Αθήνα; / 70.000 ingleses manifiestan en Londres contra la austeridad. ¿Cuántos estaremos mañana a Atenas?

Manifestaciones Londres

*

*

Κι άλλες λεπτομέρειες για τις ευρωπαικές διαδηλώσεις από το iskra.gr – Más info y fotos aquí

>

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ / MANIFESTACIONES EN SOLIDADRIDAD CON GRECIA Y CONTRA LAS POLÏTICAS DE AUSTERIDAD EN TODA EUROPA

----00000solidarity

(Σαβ. 20/6/15 – 21:29)

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27/6)

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά των πολιτικών λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του ευρωενωσιακού κατεστημένου σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο (20/6) σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Ρώμη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και «προειδοποίησης» στους «θεσμούς» της ΕΕ που αποφασίζουν τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας.

Με σύνθημα: «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε» πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας σήμερα στο Παρίσι.

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη χώρα μας. Η κινητοποίηση έγινε στον σταθμό του μετρό, “Στάλινγκραντ”, ενώ όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι, οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Γαλλίας. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον σταθμό του μετρό, όπου έχει δοθεί το ραντεβού των διαδηλωτών, είχαν αποκλειστεί.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα, που διοργάνωσε η γερμανική Αριστερά (Die Linke) σε συνεργασία με συνδικάτα και οργανώσεις, με τα συνθήματα «Να κάνουμε την Ευρώπη διαφορετική» και «Καλωσορίσατε πρόσφυγες» στο Βερολίνο.

Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι από το ανατολικό Βερολίνο για να καταλήξει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες έχει αφιερωθεί φέτος και στην Ελλάδα, ενώ από σήμερα αρχίζει η «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή» των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες» δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

Κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας και κατά των πολιτικών λιτότητας πραγματοποιήθηκε και στην Ιρλανδία, με τους διαδηλωτές να κρατούν ελληνικές σημαίες.

Πάνω από 70.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τις περικοπές», «είστε λάθος», «φορολογείστε τους πλούσιους», ενώ αρκετά πανό έφεραν συνθήματα υπέρ της Ελλάδας.

Αύριο με το σύνθημα «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» διαδηλώνουν σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ ενώ στις 23 Ιουνίου αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στο Λονδίνο.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Το διαδικτυακό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας συνυπογράφουν ευρωπαϊκές οργανώσεις, σύλλογοι, συνδικάτα, κόμματα της αριστεράς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές. Το κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

» Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις ‘Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

» Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

» Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

» Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».

.

Σάββατο  20  Ιουνίου  2015

Πηγή: iskra.gr

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s