Οι G7 στο Ανάκτορο Ελμάου της Βαυαρίας & αμέσως μετά στη σύναξη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Τιρόλο της Αυστρίας: από 7-14 Ιουνίου η Διεθνής Ελίτ θα κανονίσει την τύχη μας & θα ορίσει τον τρόπο που θα μας ρουφήξουν το αίμα & τις ζωές οι Βόρειοι & Δυτικοί Σταυροφόροι…

*Οι Έλληνες που θα συμμετέχουν φέτοςG7-METRA

… ώστε να γεμίσουν πάλι τις άπληστες & σιχαμένες τσέπες τους από τα ωφέλη της όμορφης & πλούσιας γης μας & τους καρπούς των κόπων μας. Αναμένουμε να δούμε ποιά δοσίλογα & πουλημένα-προσκυνημένα φιντανάκια θα συμμετέχουν φέτος.

ΑΛΕΞΗ: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΜΕ ‘ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ! ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ & ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ &  ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ & ΤΙΜΗ.

Όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν στηρίξει σ΄εμάς τις ελπίδες τους για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη ζωή. Οι Ισπανοί περιμένουν μ΄έναν απίστευτο θαυμασμό & χαρά να δουν τι θα συμβεί στην Ελλάδα, για να ξηγηθούν δεόντως κι αυτοί στο τέλος της χρονιάς που έχουν εκλογές. Αφήστε τι λένε οι πουλημένοι ηγέτες τους: με το λαό μιλήστε & θα δείτε τι θα σας πουν. 

Ο τόπος μας είναι όμορφος & πλούσιος. Οι άνθρωποι της γης μας είναι δημιουργικοί, ευρηματικοί, πανέξυπνοι, δυναμικοί & δυνατοί. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και μόνοι μας μια χαρά. Ενωμένοι & απαλλαγμένοι από παρελθοντικές & παρωχημένες πια προκαταλήψεις, που μας επέβαλλαν τα τσιράκια των απανταχού διεθνών ελίτ & του διεθνούς κεφαλαίου παλιότερα. Δε χρειαζόμαστε τους Βόρειους & τους Δυτικούς Σταυροφόρους να μας «βάλουν σε τάξη» (βλέπε «μεταρρυθίσεις», χαχαχα, έτσι το λέμε τώρα), ως δικαιολογία για να μας ρουφάνε το αίμα. Αρκετά πια!

Τι γίνεται με τους G7 στο Ανάκτορο Ελμάου της Βαυαρίας & τις λοιπές συνάξεις γέρων & τι χουνέρια μας ετοιμάζουν πάλι >>>

ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΕΛΜΑΟΥ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ. ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ G7

G7-METRA

Στο Έλμαου της Βαυαρίας οι ισχυροί του κόσμου

Η παγκόσμια οικονομία, η προστασία του κλίματος αλλά και θέματα υγείας βρίσκονται στην ατζέντα της πολυδάπανης Συνόδου Κορυφής του G7 που ξεκινά σήμερα στο Ανάκτορο Έλμαου της Βαυαρίας.

Το τοπίο γύρω από πεντάστερο ξενοδοχείο Έλμαου που βρίσκεται μεταξύ Γκάρμις-Παρτενκίρχεν και Μίτελβαλντ, είναι ειδυλλιακό. «Θέλουμε να δείξουμε στους φιλοξενούμενούς μας μια πανέμορφη πλευρά της Γερμανίας», είπε η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, αιτιολογώντας την επιλογή του συγκεκριμένου τόπου για τη διεξαγωγή του G7. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πανάκριβη επιλογή.

Η “εκδρομή” των «επτά ισχυρότερων» του κόσμου θα κοστίσει περί τα 360 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την ασφάλειά τους, την οποία έχουν αναλάβει 19.000 αστυνομικοί.

Θεματικά η Σύνοδος πραγματοποιείται στον αστερισμό διεθνών κρίσεων και ανθρωπιστικών καταστροφών. Η αναζωπύρωση της έντασης στην Ουκρανία, οι δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, η μάχη κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, ο υποσιτισμός δυο δις ανθρώπων, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Καναδά. «Όποιος αμφιβάλει για το νόημα τέτοιων συνόδων, ας ρίξει απλώς μια ματιά στις εστίες κρίσης του σήμερα για να αντιληφθεί την αναγκαιότητα, αν όχι την υποχρέωση, μιας από κοινού αναζήτησης λύσεων», υπογράμμισε η καγκελάριος Μέρκελ προς την Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Μια κοινότητα αξιών;

Στην πραγματικότητα το G7 είναι το μοναδικό φόρουμ τέτοιου είδους όπου μπορούν να γίνουν εμπιστευτικές συνομιλίες σε έναν πολύ μικρό κύκλο συμμετεχόντων, μια ανταλλαγή απόψεων σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Για την Α. Μέρκελ όμως δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή απόψεων. Κατά την άποψή της το G7 οφείλει να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη.

Μετά την αποπομπή της Ρωσίας από το κλαμπ των ισχυρών το G7 αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ως μια κοινότητα αξιών, η οποία έχει αναλάβει το ρόλο του πρωτοπόρου. Ζητούμενο ήταν και παραμένει η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον πλανήτη και η επίτευξη ευημερίας για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μπαίνουν στην ατζέντα θέματα όπως η προστασία του κλίματος, η προστασία των θαλασσών ή η μάχη κατά επιδημιών, όπως είναι ο Έμπολα.

Η Α. Μέρκελ ζητά να δεσμευτούν οι G7 στην εξάλειψη της πείνας και της απόλυτης φτώχειας* (*ξοδεύοντας 360 εκατομμύρια ευρώ για να το συζητήσει…μέχρι το 2030. Σύμφωνα με την ίδια, μόνον εάν διασφαλιστεί η σίτιση ενός ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, μπορούν να στεφθούν με επιτυχία περαιτέρω βήματα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Η καγκελάριος φρόντισε να βάλει ψηλά στην ατζέντα και θέματα όπως την εκπαίδευση, τις επαγγελματικές προοπτικές κοριτσιών και γυναικών αλλά και την προστασία της εργασίας. Το τελευταίο αφορά ειδικότερα τη θεσμοθέτηση παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κοινωνικών στάνταρ στην παραγωγή και διάθεση ενδυμάτων, τροφίμων και άλλων προϊόντων. Πρόκειται για μια άμεση αντίδραση στις πολύνεκρες πυρκαγιές σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων στο Μπαγκλαντές* (όπου εργάζονται σύγχρονοι σκλάβοι…).

Το κατηγορώ των αντιπάλων

Στο Έλμαου θα τεθούν οι βάσεις για το Vision Zero Fund, ένα παγκόσμιο προληπτικό ταμείο από το οποίο θα χρηματοδοτούνται προγράμματα αντιπυρικής προστασίας, αλλά και επιθεωρήσεις και ασφάλειες κτιρίων. Οι «7» δεν αναμένεται να αποφασίσουν, όμως, στη Βαυαρία για το ύψος των σχετικών κονδυλίων, και κυρίως, πώς θα χρηματοδοτηθεί.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα που δίνουν τροφή στους αντιπάλους του G7. Χωρίς δεσμευτικούς κανόνες για πολυεθνικές εταιρίες, το Vision Zero Fund δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, σχολιάζει το κόμμα της Αριστεράς στο Βερολίνο.

Οι αντίπαλοι του κλαμπ των ισχυρών υποστηρίζουν ότι οι εκπρόσωποι των πλουσιότερων και ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν έχουν τη νομιμοποίηση να αποφασίζουν για τις τύχες του υπόλοιπου κόσμου.

Η πολιτική των χωρών του G7 σημαίνει νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, πόλεμο, εκμετάλλευση, φτώχεια, πείνα και περιβαλλοντική καταστροφή, αναφέρει το κίνημα διαμαρτυρίας Stop G7 Elmau 2015.

Σε κάθε περίπτωση και για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το G7 θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα, σχολιάζει η Κλάουντια Σμούκερ, από το Γερμανικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ίδια, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, το διευρυμένο G20, που περιλαμβάνει και τις αναδυόμενες οικονομίες, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. «Το G7 παραμένει σημαντικό, ωστόσο μόνο συγκεκριμένα αποτελέσματα στη βάση κοινών αξιών θα το προστατεύσουν από το να απολέσει τη σημασία του».

Ζαμπίνε Κίνκαρτς / Κώστας Συμεωνίδης

Πηγές: Deutsche Welle, makeleio.gr

(υπογραμμίσεις & μοβ γράμματα, δικά μας)

*

*

Για την Μπίλντερμπεργκ δες εδώ>

Μπίλντερμπεργκ 2015 (1)

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιά δοσίλογα & πουλημένα-προσκυνημένα φιντανάκια θα συμμετέχουν φέτος.

Αναμένουμε, για να μπορέσουμε να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας… … … 

>

>

Μπίλντερμπεργκ 2015 (1)

ΑΠΟ ΒLACKΜEDITERRANEANPIRATE-Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

21 Απριλίου, 2015  15:37

*Περιμένω να δω ποιοι Έλληνες θα συμμετέχουν φέτος (και ποιοι ξένοι οπωσδήποτε). Τότε θα μπορέσουμε να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας σχετικά με πολιτικές συμπεριφορές, ειλικρινείς ή όχι. Πολύς κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη & στήριξη, προς το παρόν. Τότε, όμως, θα μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ποιοι αξίζουν την εμπιστοσύνη μας.

**Πάντως, απ΄την έναρξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν είναι 2 κατηγοριών: 1) άτομα που προέρχονται από πιο λαϊκά στρώματα ή, έστω, απ΄τη μεσαία τάξη, που αληθινά προσπαθούν για λύσεις προς όφελος της χώρας και, κατά συνέπεια, προς όφελος όλων μας

2) άτομα εγκάθετα & έξωθεν / άνωθεν επιβεβλημένα, που σχετίζονται με άλλου είδους διεθνή συμφέροντα, ώστε να μπορούν να υπάρξουν και να δράσουν έστω και στο ελάχιστο οι προαναφερόμενοι της κατηγορίας (1). Όχι πολλοί /ές, ίσως και μόνο 2-3, ή 3-4. Υπάρχουν, όμως, και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις. Οπότε, μπερδεύεται το «πράγμα» και δεν υπάρχει μία σταθερότητα στη «γραμμή», αλλά ένα διαρκές μπρος (1 βήμα)-πίσω (5 βήματα). Αυτή η εντύπωση μου δίνεται διαρκώς. Εύχομαι να κάνω λάθος. Σύντομα, όμως, θα φανεί το πράγμα… Δεν κρύβονται αυτά για πολύ & δεν τρώμε πια κουτόχορτο.

Δεν γνωρίζουμε και τι υποσχέσεις έχουν δοθεί στις διάφορες πλευρές του Ατλαντικού & στα Βατικανά. Γιατί, απ΄ότι υποδεικνύει η Ιστορία, όλοι αυτοί πάντα κάτι ζητάνε, εμείς μόνο πάμε πάντα σαν τους χάνους & γνέφουμε (πάντα) καταφατικά χωρίς να ζητάμε τίποτα. Κάτι που δεν κάνει η (πάντα & παραδοσιακά) εξαιρετική Τουρκική Διπλωματία, για παράδειγμα, που βγαίνει (πάντα) κερδισμένη (και μπράβο τους, αφού έχουν το σθένος να το πετυχαίνουν).Μπίλντερμπεργκ

Κώστας ΜπετινάκηςΤου Κώστα Μπετινάκη
Στο Τιρόλο της Αυστρίας θα λάβει χώρα η επόμενη συνάντηση των ελίτ της περιβόητης λέσχης Bilderberg.

 Μία ανακοίνωση της αυστριακής αστυνομίας, που επισημαίνει περιορισμούς κινήσεων από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, στην περιοχή του πολυτελούς αλπικού ξενοδοχείου «Interalpen Hotel», κοντά στο Telfs, στάθηκε ικανή να αποκαλύψει τον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της ομάδας των «σπουδαίων της Γης».

.

Μπίλντερμπεργκ 2

.

Η ανακοίνωση της αυστριακής αστυνομίας αναφέρει πως η πρόσβαση στην περιοχή θα αρχίσει να ελέγχεται από τις 9 Ιουνίου, αλλά -ως είθισται- η συνάντηση των μελών και προσκεκλημένων της μυστικιστικής οργάνωσης, θα διαρκέσει από την Πέμπτη ως την Κυριακή εκείνης της εβδομάδας.

.

Μπίλντερμπεργκ 3

.

Παράλληλα, η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι τα μέτρα ασφάλειας θα είναι παρόμοια με εκείνα της συνάντησης των «G-7», που θα γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα (7-8 Ιουνίου), στο κοντινό  Schloss Elmau της Βαυαρίας, στη Γερμανία.

.

Μπίλντερμπεργκ 4

.

Το «Interalpen-Hotel Tyrol» είναι ένα πέντε αστέρων ξενοδοχείο-συνεδριακό κέντρο, καρφωμένο μέσα σε ορεινό δάσος, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, λίγα χιλιόμετρα από το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Seefeld, κοντά στο αεροδρόμιο του Innsbruck. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία του Liebherr Group, γιγαντιαίας ελβετικής επιχείρησης της γερμανικής οικογένειας δισεκατομμυριούχων Liebherr.

.

Μπίλντερμπεργκ 5

.

Εν μέσω φημών και διαφόρων πληροφοριών που ψάχνουν οι ερευνητές δημοσιογράφοι για να ανακαλύψουν κάτι γύρω από την μυστηριακή δομή και τις δραστηριότητες της μυστικιστικής οργάνωσης των σπουδαίων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ελίτ, αποτελεί πρωτοφανή είδηση η επιβεβαίωση της τοποθεσίας της επικείμενης συνάντησης της λέσχης.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η συνάντηση του «Bilderberg Group» θα γίνει στις 10-14 Ιουνίου 2015 στην τοποθεσία που αναφέρετε στο e-mail σας», έγραψε ο αρμόδιος για τις δημόσιες σχέσεις της αυστριακής αστυνομίας Christoph Hundertpfund, απαντώντας στον Steve Watson, συγγραφέα και ανταποκριτή στο Λονδίνο της ιστοσελίδας  του Αμερικανού δημοσιογράφου και ερευνητή  Alex Jones «Infowars.com» και «Prisonplanet.com».

«Να είστε σίγουρος πως όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας θα  έχουν ληφθεί έγκαιρα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η συνάντηση θα γίνει ανενόχλητα», υπογράμμισε.

Ο Hundertpfund πρόσθεσε ότι την προστασία του ξενοδοχείου και της περιοχής θα αναλάβει η αστυνομική μονάδα EKO-Cobra.

Θυμίζουμε πως η προηγούμενη συνάντηση των «Bilderbergers» είχε γίνει το 2014 στην Κοπεγχάγη.

Για να επιβεβαιώσει τους αποκαλούμενους από κάποιους «συνωμοσιολόγους», ο κάποτε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και μέλος της λέσχης Willy Claes, σε μια από τις σπάνιες ομολογίες που έχουν γίνει δημόσια στον Τύπο, είχε υποστηρίξει πως «οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις της λέσχης Bilderberg, παίρνουν αποφάσεις για την εφαρμογή πολιτικών σε σημαντικά παγκόσμια γεγονότα, επιλέγουν προέδρους και πρωθυπουργούς προωθώντας την λεγόμενη δημοκρατική διαδικασία».

.

Μπίλντερμπεργκ 6

.

Στα 2013, ο Ιταλός δικηγόρος Alfonso Luigi Marra είχε ζητήσει από την εισαγγελία της Ρώμης να διεξάγει έρευνα με το ερώτημα της εγκληματικής δραστηριότητας, για την μυστικιστική οργάνωση «Λέσχη Bilderberg».

Ο Ιταλός δικηγόρος είχε υποστηρίξει πως «η οργάνωση των ελίτ στη συνάντησή τους το 2011 στην Ελβετία, είχε επιλέξει τον Μάριο Μόντι ως πρωθυπουργό της Ιταλίας».

.

Μπίλντερμπεργκ 7

.

Κάθε χρόνο, στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η συνάντηση των «Bilderbergers», συγκεντρώνονται ομάδες διαδηλωτών για να γιουχάρουν και να αποδοκιμάσουν όσο πιο έντονα γίνεται όσους συμμετέχουν και από κάποιους αποκαλούνται «εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις για όλους μας».

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης Bilderberg, αναφέρεται ότι η οργάνωση ιδρύθηκε το 1954, και με τις ετήσιες συναντήσεις της έχει ως στόχο «να ενδυναμώσει τον διάλογο Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής».

«Δεν υπάρχει επιθυμητό αποτέλεσμα, ούτε κείμενο με το οποίο κλείνουν οι εργασίες της συνάντησης, ούτε εκδίδονται συμπεράσματα, ούτε πραγματοποιούνται ψηφοφορίες»…

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων στις συναντήσεις ποικίλει από χρονιά σε χρονιά  και ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας.

.

Μπίλντερμπεργκ 8

.

Στα 2009, ο τότε πρόεδρος της Λέσχης Bilderberg, Étienne Davignon, είχε υποστηρίξει πως το Ευρώ, ήταν «πνευματικό τέκνο» των μελών της Λέσχης.

Υπενθυμίζουμε ακόμη, πως ένας από τους στόχους της περιβόητης «Λέσχης Bilderberg» -απετέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του προηγούμενου έτους (29 Μαΐου -1η Ιουνίου 2014)- ήταν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει η περίφημη Διατλαντική Εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ).

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα πράγματα που διέρρευσαν από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην περυσινή συνάντηση της Λέσχης Bilderberg  σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα πάντως με όσα αποκάλυψε ένας από τους παλιούς παρατηρητές των δραστηριοτήτων της ομάδας αυτής (που πολλοί αποκαλούν «η μυστική κυβέρνηση του κόσμου»), η «επίσημη ατζέντα που κυκλοφόρησε δεν ήταν αληθινή».

Πάντως, επίσημα  για πρώτη φορά, είχαν αποκαλυφθεί επτά από τα δώδεκα ζητήματα που είχαν εξετασθεί πέρυσι στη σύνοδο της λέσχης:

1 . Η συμφωνία με το Ιράν βρίσκεται ήδη στα σκαριά

Τα μέλη του κλειστού club έχουν από καιρό εκφράσει την ανησυχία τους για πιθανή συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και το Ιράν. Με τη συμφωνία θα αρθεί η πίεση των Δυτικών προς την Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να την προσεγγίσουν.

2 . Η συμφωνία φυσικού αερίου Ρωσίας – Κίνας

Ήρθε ενώ σοβούσε η σοβαρή πολιτική κρίση στην Ουκρανία, η οποία απειλείται με διακοπή ανεφοδιασμού της από τη Ρωσία με φυσικό αέριο, με συνέπεια να απειλούνται έμμεσα και ευρωπαϊκές χώρες. Η Μόσχα έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο εμπόριο φυσικού αερίου της από τη επισφράγιση μακροπρόθεσμης σύμβασης με το Πεκίνο.

Δυνητικά, η Κίνα μπορεί να αντικαταστήσει την ΕΕ ως τον πρώτο εμπορικό εταίρο της ενέργειας για τη Ρωσία, μια κατάσταση η οποία ενισχύει τη θέση της Μόσχας στην Ουκρανία, υπονομεύοντας την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Ρωσία μέσω του ελέγχου της διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου.

3 . Η Άνοδος των εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη

Παρ΄ όλο που η ημερήσια διάταξη σχηματίστηκε πριν από τις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφερε στο προσκήνιο την τάση αυτή. Οι λαϊκιστικές των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων που κερδίζουν τις καρδιές των Ευρωπαίων, από το Ηνωμένο Βασίλειο ως την Ελλάδα και την Ουγγαρία, αποτελούν πλήγμα για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία εθνικά καθοδηγούμενη και διαιρεμένη Ευρώπη θα ήταν απρόθυμη να δεχθεί την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένο.

4 . Κανονισμοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden όσον αφορά στο μέγεθος της κλίμακας ηλεκτρονικής παρακολούθησης από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) προς τους συμμάχους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις για προστασία της επικοινωνίας των ανθρώπων από εκείνους που την υποκλέπτουν, έως ότου να καταστεί η συλλογή δεδομένων πιο δύσκολη.

5 . Κυβερνοπόλεμος και οι δυνητικές επιπτώσεις του στις ελευθερίες στο διαδίκτυο 

Οι καταστροφικές δυνατότητες των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, σε στιγμές που η εξάρτηση από το διαδίκτυο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής αυξάνεται.

Η απειλή ύπαρξης κρατικής χορηγίας σε χάκερς, ώστε να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους, έρχεται σε αρμονία με όσα ορισμένες κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, προκειμένου να ελέγχουν το διαδίκτυο, υπονομεύοντας τον ρόλο τους ως μέσου που εγγυάται την ασφάλεια στις επικοινωνίες.

6 . Από την Ουκρανία στη Συρία, η εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα

Οι επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ τον κατηγορούν για προδοσία στο εξωτερικό, επικαλούμενοι τις αποτυχίες του να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία και πρόσφατα στην Ουκρανία.

Το «δόγμα Ομπάμα» που εξήγγειλε αυτή την εβδομάδα καλεί σε απαγκίστρωση από τη στήριξη στη στρατιωτική ισχύ και αντ’ αυτής την χρήση της διπλωματίας και της συλλογικής δράσης. Μέλη της Bilderberg θα συζητήσουν αν η πολιτική αυτή είναι καταδικασμένη.

7 . Κλιματική αλλαγή

Πρόκειται για ένα θέμα που συζητείται τακτικά από πολλούς υψηλόβαθμους στις συναντήσεις τους και όχι μόνο στη διάσκεψη της λέσχης Bilderberg.

Οι άνθρωποι που υποπτεύονται τις ελίτ θεωρούν τις διαπιστώσεις περί κλιματικής αλλαγής ως έναν ευφημισμό με στόχο την τεχνητή αποβιομηχάνιση ορισμένων κρατών και τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομίας κάτω από τον έλεγχο των διεθνικών εταιριών, σε βάρος των δυνητικών κέντρων της οικονομικής ανάπτυξης.

.

Μπίλντερμπεργκ 9

.

Στη λέσχη Bilderberg -εδώ και έξι δεκαετίες- μερικές από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη, πολιτικοί, σημαίνοντες επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων κατ΄ έτος συγκεντρώνονται, για να συζητήσουν θέματα της παγκόσμιας πολιτικής.

Οι επικριτές της συγκέντρωσης τους κατηγορούν ότι ενεργούν ως σκιώδης – μη εκλεγμένη –κυβέρνηση και λειτουργούν ως να είναι κυρίαρχοι του κόσμου, αφού λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων πίσω από κλειστές πόρτες, με ελάχιστη μέριμνα για τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του πληθυσμού της Γης.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς, προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα λάβουν μέρος τα πρόσωπα που είχαν εμφανιστεί και κατά το παρελθόν ή αν θα είναι και κάποιο πρόσωπο – έκπληξη.

Ιστορικό

Η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg, που πραγματοποιείται συνήθως τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου κάθε χρόνο, ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1954, προσελκύοντας την προσοχή όλων των ΜΜΕ. Αποτελεί μια ευκαιρία για την ελίτ του κόσμου να σμίξει.

Εκτός από τους κατ’ έτος συμμετέχοντες, η συντονιστική επιτροπή Bilderberg διαθέτει έναν κατάλογο των ισχυρών χρηματοδοτών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Peter D. Sutherland, πρόεδρος της Goldman Sachs International, καθώς και ο Peter Thiel, πρόεδρος της Capital Thiel.

Η Bilderberg λειτουργεί κάτω από αυστηρότατους κανόνες που καθορίστηκαν στο «Chatham House», το 1954, και ορίζουν ότι ούτε η ταυτότητα ούτε η παράθεση αποσπασμάτων του ομιλητή μπορούν να αποκαλυφθούν ακόμη και από τους άλλους συμμετέχοντες στα διεθνή Μέσα. Λες και υποβάλλονται σε όρκο σιωπής. Δημιουργείται έτσι ένα σύννεφο μυστικότητας, το οποίο προκαλεί με τη σειρά του διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας», που παρομοιάζουν τη σύνοδο αυτή ως σκιώδη συγκέντρωση από τους αρχιτέκτονες της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, 11:18

.

Πηγή

*

*

Πληροφοριακά

σχετικά με περσινές & παρελθοντικές δραστηριότητες της συγκεκριμένης «Λέσχης»

+

ποιοι Έλληνες έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της 

>

 28-05-2014

Λέσχη Bilderberg: Τι είναι; Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν φέτος! (2014)

.
Μπίλντερμπεργκ 10

.
Το 1953 πραγματοποιήθηκε διάσκεψη στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, που στόχο είχε να συζητηθεί ο προβληματισμός που είχε δημιουργηθεί για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.
Εξήντα ένα χρόνια μετά, η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, αποτελεί το Νο1 εχθρό, όσων ισχυρίζονται τα περί «συντονισμένου παγκοσμίου σχεδίου εξόντωσης των φτωχών από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Μέλη

Η ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή τους, γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης από την αρχή. Συνήθως η λίστα των καλεσμένων σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει δύο προσκεκλημένους από κάθε χώρα, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό.

Έλληνες που έχουν συμμετάσχει

Δείτε ποιοι Έλληνες έχουν συμμετάσχει σε συσκέψεις της Λέσχης:

· Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

· Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.

· Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.

· Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).

· Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί “Εξωτερικής Πολιτικής).

· Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.

· Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)

· Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.

· Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).

· Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.

· Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

· Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.

· Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.

· Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.

· Λιβανός Γεώργιος (1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.

· Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.

· Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.

· Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.

· Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.

· Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.

· Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.

· Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.

· Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.

· Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.

· Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).

· Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.

· Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.

· Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).

· Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί “Εξωτερικής Πολιτικής).

· Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.

Το 2012 συμμετείχαν οι Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca Cola, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών, και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Πέρσι  το παρών από την Ελλάδα, θα έδωσαν ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Φέτος  (2014) θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη

Οι Έλληνες που θα συμμετέχουν είναι: Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas

Θεωρίες συνωμοσίας

Ο Τζόναθαν Ντάφι, γράφοντας για το BBC, αναφέρει:

Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα… Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

[…]

Πηγή

ΒLACKΜEDITERRANEANPIRATE-Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

21 Απριλίου, 2015  15:37

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s