Η γλώσσα του internet. YOLO κλπ: λύσιμο αποριών & σύντομος οδηγός.

http://wp.me/pPn6Y-luC

*Οι πιο μεγάλοι κρατηθείτε κοντά στα παιδιά σας & μην τους κάνετε τις ξενερωσιές που έκαναν σ΄εσάς οι γονείς σας. Δε λέμε να τιγκάρετε στην αμερικανιά & να γίνετε ψωνάρες, σε καμία περίπτωση. Να είσαστε, όμως, κοντά τους, «στα ίσα», όσο μπορείτε.

Η γλώσσα του internet.-Internet_Slang_by_mushir

Photo: Mushir

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς μένουν με ανοιχτό το στόμα και δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να τους λες. Δεδομένου ότι τα social media έχουν μπει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας και το πληκτρολόγιο έχει αντικαταστήσει το στυλό και το μολύβι, η εμφάνιση των κομμένων λέξεων και η χρήση των ακαταλαβίστικων αρχικών ήταν η φυσική συνέχεια.

Το πιο πιθανό είναι ότι άμα είσαι πάνω από 25 θα έχεις μείνει στο lmao (Laugh My A** Off), ή στο brb (Be Right Back) . Άντε και στο OMG (Oh My God). Ενδεχομένως να θυμάσαι και τι σημαίνει το asl. Έλα που δεν το θυμάσαι! “Age/Sex/Location”. Το αναγνωριστικό σε κάθε teen chat room που έμπαινες τότε, στις αρχές των 00’s. Έπρεπε να ξέρεις ηλικία, φύλο και τοποθεσία για να καταλάβεις αν μιλάς με κάποιον από το Χονγκ Κόνγκ ή την Βαρκελώνη.

Τώρα πια, τα πράγματα άλλαξαν, οι λέξεις άλλαξαν και το slang στο internet είναι τελείως διαφορετικό. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με μερικά από τα πιο δημοφιλή αρχικά που κυκλοφορούν εκεί έξω στις μέρες μας. Εξάλλου πρέπει να τα μάθεις άμα επιστρέφεις στα θρανία σε μια εβδομάδα, για να είσαι και εσύ SK. (Super KOOL – κακό αστείο συντάκτη)

YOLO: You Only Live Once (Ζεις μόνο μια φορά).

SMH: Shaking My Head (Κουνώντας το κεφάλι μου)./ Παλιά έλεγες ένα tsk tsk tsk και πίστευες ότι ο άλλος καταλάβαινε πόσο δεν εγκρίνεις τον τρόπο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να την πέσει σε μια κοπέλα. Τώρα πια λες ένα SMH, και είναι σαν να σε βλέπει μπροστά του να κουνάς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά γεμάτος αποδοκιμασία.

Mup: Mobile Upload (Ανέβασμα δεδομένων από κινητό)./ Ζούμε με το smartphone κολλημένο στο χέρι μας. Αντί να πούμε “Δες την φωτογραφία που ανέβασα στο Facebook” λέμε απλά  “Check Mup” και τελειώνει η ιστορία!

Rando: Random

FTW: For The Win (Για νίκη)/ Personal favorite! Cupcakes FTW!

OOMF: One Of My Followers (Ένας απ΄τους ακόλουθούς μου)/ Άμα έχεις Twitter στην Ελλάδα θα το βρεις σαν hashtag “#amentioto” (αμένσιοτο). Διεθνώς χρησιμοποιούν το OOMF.

POS: Parents Over Shoulder (Γονείς πάνω απ΄τους ώμους =Γονείς δίπλα!)/ Προσοχή! Γονείς από πίσω! Μπορεί να γίνει και πιο συγκεκριμένο αυτό.  M (mom) OS και D (dad) OS.

>MOS =μαμά δίπλα

>DOS=μπαμπάς δίπλα

FOMO: Fear Of Missing Out (Φόβος να χάσω κάτι=φόβος να μην είμαι παρών σε κάτι πχ να μην μπορέσω να πάω σε μία συναυλία ή ένα πάρτυ).

Πηγή: koolfly

τα μωβ δικά μας, για όσους δυσκολεύονται με τ΄αγγλικά

*

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η γλώσσα του internet. YOLO κλπ: λύσιμο αποριών & σύντομος οδηγός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s